quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:
[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaasquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:
[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 10:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
Ditquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 13:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.
Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.
Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Nee, maar ik doe er ook gebakken ui en vaak gegrilde paprika op, en ketchup. Daarbij vind ik het goed passen. Als ik tot de McDonalds veroordeeld was bestelde ik altijd een QP zonder augurk omdat die dan vers gemaakt moest worden, maar toen ik dat een keer vergat was het toch lekkerder.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...
Jullie?
Ja, al zijn er tegenwoordig in NL ook wagyu koeien. Voor de japanse betaal je gewoon meer.quote:Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:
[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Eensquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...
Jullie?
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad!quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 19:24 schreef Weltschmerz het volgende:
...gebakken ui en vaak gegrilde paprika...
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 20:08 schreef Emmerdeur het volgende:
[..]
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.
[ afbeelding ]
Wat mij de laatste tijd goed bevalt is ui slordig in ringen snijden (wat dan slierten worden vanwege de isnijding in het ui). Dan bak ik die in bruine boter maar omdat het zo slordig gesneden is van verschillende dikte, heb je nog een beetje rauwe ui smaak, een beetje gefruit ui smaak en de gebakken ui smaak. Dan heb je een heel spectrum van ui- smaak zeg maar. Dat werkt vooral op hamburgers erg goed. .quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 20:13 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ja, heerlijk bij rundvlees inderdaad!
Gewoon met n kaasschaaf?quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 20:28 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik heb het gereedschapje niet om daar plakjes van te maken. Dus makkelijker om gewoon individuele plakjes in ieder hun eigen verpakking te kopen. Ook handig als ik ze in de auto laat in de zon. Het smelt wel. Maar omdat ze ieder hun eigen plastic jasje hebben kun je ze ook gesmolten nog als plakje beschouwen.
Oké,quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:
[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
Filmpje bekeken, een beetje zitten watertanden ook nog....tňtdat er 2 en zelfs 3 burgers op 1 broodje werden geschoven. Nee, dat is too much!quote:Op donderdag 12 augustus 2021 21:08 schreef Bocaj het volgende:
Wauw...
ě¤í›„ 2ě‹ś ě „ě— ë‹¤ íŚ”ë ¤ě„ś 문닫는 햄버거? í•ëŁ¨ 150개씩 만들어도 다 팔리는! 패티 2장 넣어주는 소문난 햄버거집â”Homemade Burger/Korean street food
Wat zijn dat voor zwarte bollen?
Hij krijg je die eigenlijk naar binnen zonder morsen?
jepquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 20:40 schreef Emmerdeur het volgende:
[..]
Gewoon met n kaasschaaf?
En Je kan die kaas ook in plakken bestellen hoor.
Altijd lekkerquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt
Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders
Toevoegen aan Mijn
Boodschappenlijst
Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:
Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)
De hamburgers bakken:
Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.
De hamburgers serveren:
Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.
Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.
Ik ken de specifieke crackers niet, maar paneer van beschuit of andere harde graanrproducten maak je volgens mij het handigst met een zeef..quote:Op zaterdag 11 september 2021 17:52 schreef Soury het volgende:
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
[..]
Altijd lekker
Hell no.quote:Op maandag 13 september 2021 15:16 schreef Ferdii het volgende:
Moeilijk gedoe over de perfecte burger hier, gooi een picanha door de molen, beetje peper/zout erbij en klaar.
Hell yeahquote:maar nog beter, eet die picanha gewoon zo op ipv door de molen
je kan beter vlees nemen dat veel bewogen heeft, wangen, nek, staartstuk, dat geeft veel meer smaak. Hoe meer vlees bewogen heeft, hoe beter de smaak.quote:Op maandag 13 september 2021 16:31 schreef Bzzzzt het volgende:
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...quote:Op maandag 13 september 2021 16:31 schreef Bzzzzt het volgende:
Indd gewoon zelf gehakt maken van een mooie vette entrecote.
dat is een platgeslagen gehaktbalquote:Op zaterdag 11 september 2021 17:52 schreef Soury het volgende:
Het zoveelste hamburger topic. Deze maak ik het liefst.
[..]
Altijd lekker
precies, liever gewoon die biefstukquote:Op maandag 13 september 2021 16:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...
Valt me nog mee dat ie geen HOH gebruikt.quote:Op maandag 13 september 2021 17:13 schreef Ferdii het volgende:
[..]
dat is een platgeslagen gehaktbal
Ja dat kan ook. Ik blijf maar maar dat receptquote:Op maandag 13 september 2021 17:13 schreef Ferdii het volgende:
[..]
dat is een platgeslagen gehaktbal
In ieder geval lekkerder dan alleen peper en zout.quote:Op maandag 13 september 2021 18:52 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja dat kan ook. Ik blijf maar maar dat recept
De beste hamburgers worden van goed vlees gemaakt!quote:Op maandag 13 september 2021 16:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Gehakt maken van stukken goed vlees is ontzettend zonde van dat goede vlees. Zeker voor een hamburger...
Culinaire hamburgers (van die chefkoks enzo) worden van goed vlees gemaakt. Dat is wat anders dan de beste hamburgers.quote:Op maandag 13 september 2021 21:20 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
De beste hamburgers worden van goed vlees gemaakt!
Ik heb het op meerdere manieren gemaakt, en dit is wat voor mij het beste werkt! Ook mijn gasten delen die mening met mij. Dus laat mij lekker m’n geld daar aan uitgeven. Pleur er zelf maar afgekeurde vlees van de noodslacht in.quote:Op maandag 13 september 2021 21:23 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Culinaire hamburgers (van die chefkoks enzo) worden van goed vlees gemaakt. Dat is wat anders dan de beste hamburgers.
Gasten kunnen ook beleefd zijn.quote:Op maandag 13 september 2021 21:27 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Ik heb het op meerdere manieren gemaakt, en dit is wat voor mij het beste werkt! Ook mijn gasten delen die mening met mij. Dus laat mij lekker m’n geld daar aan uitgeven. Pleur er zelf maar afgekeurde vlees van de noodslacht in.
Mijn gasten melden het wel als ze iets niet lekker vinden.quote:Op maandag 13 september 2021 21:29 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Gasten kunnen ook beleefd zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |