https://www.npo3.nl/keuri(...)5-10-2015/KN_1673125quote:Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
De beste kroket is anders wel een garnalenkroket, maat.quote:Op vrijdag 13 augustus 2021 15:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is zoiets als zeggen dat de beste frikandel een kipcorn is.
Is trouwens alles met ananas meteen 'Hawaï'?quote:Op zondag 15 augustus 2021 15:04 schreef machtpen het volgende:
Er zit gewoon een schijf ananas tussen, een hamburger hawai.
Niet te vreten dus.
Je proeft vooral veel zout, het smaakt prima op een burger maar het heeft vrij weinig met kaas te maken als je het mij vraagtquote:Op donderdag 12 augustus 2021 22:17 schreef borbit het volgende:
[..]
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.quote:Op maandag 16 augustus 2021 23:24 schreef 111210 het volgende:
[..]
Je proeft vooral veel zout, het smaakt prima op een burger maar het heeft vrij weinig met kaas te maken als je het mij vraagt
Dit is geen kaas, het is een mengsel van gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, conserveringsmiddel: EI lysosym), Ceddar 5%], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E452, E450), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).quote:Op donderdag 12 augustus 2021 22:17 schreef borbit het volgende:
[..]
Dit is echt goede kaas. Koop ook weleens zo'n heel blok kaas, maar heb niet zo'n speciaal kaas gereedschap wat je er dan langs sleept. En deze plakjes zijn per stuk verpakt. Makkelijk om 2 plakjes mee te nemen naar werk voor op brood als lunch. De smaak is niet heel goed, maar wel praktisch.
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit is geen kaas, het is een mengsel van gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, conserveringsmiddel: EI lysosym), Ceddar 5%], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E452, E450), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Een van de legendarische uitspraken van Ronald Reagan “Tomatenketchup is ook groente"quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:
[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:
[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaasquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 08:46 schreef borbit het volgende:
[..]
Zout is niet perse slecht voor je. En ik combineer het vaak met ketchup. Was laatst nog op de radio dat rode groente gezonder zijn dan groene groente. Dus ketchup is gezonder als brocoli ofzo. En ik neem ook niet te veel. Max een pakje per dag. De smaak is oke. En het weekeind heb ik soms toegang tot een tostiijzer dat is wel lekkerder. Maar door de week is de smaak rauw ook prima.
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 10:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Zeg ook niet dat het slecht of vies is, maar dit soort kazen smaken vooral naar zout ipv naar kaas
Ditquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 13:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het smaakt dan ook niet prima op een burger. De desinformatie over de hamburger komt van twee kanten. De industriele fastfoodsector olv McDonalds heeft mensen het verkeerde idee gegeven dat er een zeer geel vierkant plakje cheddarhoudend product op een hamburger zou moeten. Er is best lekkere cheddar maar het is niet beter of geschikter dan Goudse of zo. Neem gewoon lekkere kaas die er een beetje overheen kan smelten.
Anderzijds heb je de dikdoenerij rondom de hamburger. Je maakt gehakt van vlees omdat het anders heel lang moet stoven, dat is niet zozeer mindere kwaliteit vlees als wel een andere kwaliteit vlees die goedkoper is. Vet vlees is lekkerder voor een hamburger, dus dan is de voorpoot geschikt, en moet je geen mager gehakt hebben. Angus en Wagyu zijn onzin omdat die vooral goed zijn in de marmering, terwijl je er ook gewoon een dikke vetrand doorheen kan hakken, dat verdeelt zichzelf dan wel zoals marmering dat doet voor een intact stuk vlees. Lamsgehakt is ook vrij vet.
Ik vind het uit de hand kunnen eten nou juist lekker, het is een kwestie van smaak maar ik zou zeggen als je een prikker en mes en vork nodig hebt is het niet echt een hamburger meer. Je moet gerechten met de kracht van de eenvoud niet ingewikkeld proberen te maken.
Nee, maar ik doe er ook gebakken ui en vaak gegrilde paprika op, en ketchup. Daarbij vind ik het goed passen. Als ik tot de McDonalds veroordeeld was bestelde ik altijd een QP zonder augurk omdat die dan vers gemaakt moest worden, maar toen ik dat een keer vergat was het toch lekkerder.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...
Jullie?
Ja, al zijn er tegenwoordig in NL ook wagyu koeien. Voor de japanse betaal je gewoon meer.quote:Op zondag 15 augustus 2021 13:27 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Dat zijn toch die Japanse koeien die gemasseerd worden en bier krijgen?
Maar op een lekkere hamburger hoort uiteraard gewoon Stompetoren jong belegen kaas.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:18 schreef borbit het volgende:
[..]
Is zeker wel kaas. Cheddar kaas. En het is 5% per plakje dus een heel pakje is 50% cheddar.
Eensquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 18:32 schreef Bocaj het volgende:
Ik vind dat augurk vloekt op een hamburger... Dat 'zuurtje' verpest de rest van de smaak...
Jullie?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |