Beathoven | zondag 18 juli 2021 @ 13:12 |
Welke producten zijn meer gehyped dan nodig. Soms omdat ze eigenlijk makkelijk zelf te maken, of te benaderen zijn. TS begint Vivid yoghurtdrink - Pak wat Karvan Cevitam of soortgelijke limonade als basis, voeg karnemelk toe. Smaak is nagenoeg gelijk. Maple Syrup (Ahornsiroop). In de verte is misschien een klein beetje smaak te ontdekken maar als je waterige stroop over je pannekoek gooit heb je nagenoeg hetzelfde idee. | |
#ANONIEM | zondag 18 juli 2021 @ 13:19 |
Kruidenmixen. Zijn vaak veel duurder dan wanneer je ze zelf in bulk koopt en dan samenstelt. En dan heb je tenminste echte kruiden/specerijen in plaats van vaak minimaal een kwart goedkoop zout. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 13:33 |
Kruidenmixen. Koop kruiden en specerijen en meng ze zelf. Kun je zelf de smaak bepalen en de hoeveelheid zout en suiker. Bovendien ben je meteen de overdaad zetmelen, paneermeel, anti-klontermiddelen, conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen kwijt. Ik gebruik vaak maar een derde van de hoeveelheid die in zo'n zakje zit, aan losse kruiden en specerijen. En een schepje bloem of maizena voor evt binding. Kan je nagaan wat er voor de rest aan humbug in zit [ Bericht 1% gewijzigd door marc0871 op 19-07-2021 00:33:45 ] | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 13:35 |
Boks ![]() | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 13:38 |
Alles wat geen basisingrediënt is, is overbodig. Olie, granen, groentes, goed oogde kruiden, etc. Allemaal basisingrediënten. Afgeleiden daarvan, die zijn allemaal overbodig. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 13:50 |
Eiersnijder | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 13:52 |
We leven niet in de rimboe | |
stavromulabeta | zondag 18 juli 2021 @ 13:55 |
Alle voorgesneden meuk. En andere onzinproducten zoals voorgekookte rijst.Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Bij de goedkope heb je gelijk. Bij de duurdere zit wel degelijk veel smaak aan. | |
Geerd | zondag 18 juli 2021 @ 13:55 |
Al dat broodbeleg...alle vla's en kwark etc met 25% suiker..hele broodjesafdeling..hele chips afdeling..zeuren over kruidenmixjes.. Hele schap magnetron en ovenvoer kan ook weg... Inclusief diepvries.. Goh laten we weer zelf gaan verbouwen en slachten zoals vroeger | |
Nober | zondag 18 juli 2021 @ 13:59 |
Tijd dat we eten krijgen via de staat. Worden we ook niet meer te dik. ![]() | |
Beathoven | zondag 18 juli 2021 @ 14:04 |
Had die van La Place | |
Geerd | zondag 18 juli 2021 @ 14:08 |
Shakes..beetje zoals in een goulag..werken 500 gram vrouwen 125..kinderen 50 ![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 juli 2021 @ 14:15 |
Overtreffende trap: Doosjes met Knorr wereldgerechten aids Doosje met kruidenmixen en een zakje rijst, wraps of taco's ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2021 14:16:28 ] | |
Farenji | zondag 18 juli 2021 @ 14:39 |
Voorgesneden uien. Als je echt te lui bent om een uitje zelf te snijden, bestel dan een pizza ofzo. | |
spierbal | zondag 18 juli 2021 @ 14:53 |
Idd buurman! We leven in fucking luxe, gaan we opeens zeiken over wat overbodig is, tief de fuck dan op naar Rimboe. | |
#ANONIEM | zondag 18 juli 2021 @ 14:55 |
Knorr Wereldmaaltijden | |
Geerd | zondag 18 juli 2021 @ 14:55 |
BUURMAN!!!!! | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 14:59 |
Ik heb al 2 keer gesneden prei moeten kopen. De preien zagen eruit als veredelde lenteuitjes. Had ik er 2 moeten gebruiken, tegen een halve van een gemiddeld formaat. En aangezien ze per stuk gaan... Anders ben ik niet bang voor een beetje snijwerk. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 15:00 |
Die van Honig zijn niet veel beter. | |
anndb | zondag 18 juli 2021 @ 15:30 |
Dat is maar net hoe je het bekijkt, je kan natuurlijk alles zelf maken maar het feit dat het verkoopt blijkt dat het toch niet zo overbodig is. Kant en klaar pakketten, kruiden, sauzen het verkoopt toch. Alles kan je zelf maken. Ijsbloksjes kant en klaar, zolang het verkoopt is het denk ik niet overbodig. Als je echt terug wil gaan naar de basis en alles zelf wil gaan maken/doen sja dan kan de helft van de supermarkt wel weg denk ik. | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 15:33 |
En dat heeft wát met overbodige producten te maken? | |
FlippingCoin | zondag 18 juli 2021 @ 15:53 |
Ja precies ik zie mijzelf geen sojasaus maken of zo terwijl dat wel mogelijk is. | |
CherokeeRose2021 | zondag 18 juli 2021 @ 16:02 |
Kant en klare bloemkoolrijst en courgette spaghetti en alle andere groente alternatieven ipv van rijst/pasta die in de supermarkt worden verkocht. Vooral overbodig qua prijs. Een pak courgette spaghetti kost bij de AH ¤ 1,99 terwijl een courgette los zo'n 50 cent kost. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 16:15 |
Ja in de rimboe heb je een overvloed aan tijd en in dat opzicht is bijna alles overbodig. Een mens met een fulltime baan gaan natuurlijk niet z'n eigen kruiden staan maken als er na het werk nog gekookt moet worden | |
-Sigaartje | zondag 18 juli 2021 @ 16:19 |
Dat had ik ook wel. Maar wat me tegenstond is dat de zakjes kruiden zeer gemiddeld waren. Niets dat er bovenuit stak. Verklaarblaar want 1. de Nederlander is een zoetekauw en 2. de Nederlander houdt niet van scherp. 3. De Nederlandse keuken is zeer neutraal, totaal niet spannend, probeert allemansvriend te zijn. Dus ben ik wel potjes kruiden apart gaan kopen, zodat ik zelf kan mengen wat ik wil. | |
Geerd | zondag 18 juli 2021 @ 16:59 |
Er zijn ook mannen die geld moeten verdienen zodat jij als keukenprins lekker vrij kunt zijn | |
Lucky_Strike | zondag 18 juli 2021 @ 17:00 |
Opgeruimd ![]() Tevens zie ik absoluut meerwaarde in maple syrup. Is qua smaak nauwelijks vergelijkbaar met stroop. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:05 |
Ja mensen die niet de meerwaarde van Maple syrup inzien ![]() | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:05 |
Tevens: pizzasnijder, je hebt ook gewoon een mes hè. | |
Doedezemaar | zondag 18 juli 2021 @ 17:14 |
En da’s nou precies een ding dat in de praktijk echt zo veel handiger is dan een mes, je zet er heel anders kracht mee | |
-Sigaartje | zondag 18 juli 2021 @ 17:14 |
Klopt! Daarom zeg ik er ook niks van. Ik heb ze vroeger ook nodig gehad toen ik niks wist van kruiden. Trouwens, de Mexicaanse gehaktmix van Stegeman vind ik erg goed. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:23 |
Ja je moet een pizza ook niet snijden met een boterham mes | |
Doedezemaar | zondag 18 juli 2021 @ 17:24 |
Een product dat ik persoonlijk niet snap is een potje Carbonarasaus | |
Doedezemaar | zondag 18 juli 2021 @ 17:25 |
Joh, wat jij wilt ![]() | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 17:27 |
Echt wel. Gisteren nog gebruikt. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik heb staan te rommelen met een boterhammesje (ja, ook ik, ja.) | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 17:27 |
Wat is dan jouw definitie van overbodig? | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 17:28 |
Je hebt gelijk, maar zo'n potje carbonarasaus smaakt wel een stuk beter dan mijn eigen gemaakte carbonarasaus ![]() | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:28 |
![]() | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:30 |
Dingen die nooit echt nodig zijn, zoals een eiersnijder. Iedereen heeft een mes in huis en als je rekening houdt met het schoonmaken dan kost het gebruik van een mes echt niet meer tijd dan het gebruik van een eiersnijder | |
Domnivoor | zondag 18 juli 2021 @ 17:30 |
Allerlei tomatensauzen. Onnodig duur en makkelijk zelf te maken. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:31 |
Moet je wel tijd voor hebben | |
Domnivoor | zondag 18 juli 2021 @ 17:32 |
Pizza’s snijd ik met een lang broodmes. Dat gaat een stuk sneller dan zo’n rolding. | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 17:32 |
Dat zijn dus alle dingen die ik al opnoemde. Alles wat geen basisingrediënt is. | |
Doedezemaar | zondag 18 juli 2021 @ 17:32 |
Dat maakt nieuwsgierig, hoe zou jij zelf dan carbonara maken? Dat is bij mij niets meer dan: spekjes uitbakken, gekookte spaghetti erbij doen, vuur uitzetten en dan eigeel met geraspte pecorino/parmezaan en wat zwarte peper er doorheen roeren. Klaar. | |
Lienekien | zondag 18 juli 2021 @ 17:33 |
Die vind ik dan weer verrekte handig om een gekookt ei mooi fijn te maken voor over de asperges. Een keer in de lengte, een keer overdwars en klaar. | |
Domnivoor | zondag 18 juli 2021 @ 17:33 |
Kost een paar seconden. | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 17:35 |
Hetzelfde als jij nu aangeeft. Maar vreemd genoeg smaakt het een stuk minder dan zo'n potje. Het zal het gebrek aan 'smaakversterkers' wel zijn (zoals zout). | |
Fok-it | zondag 18 juli 2021 @ 17:39 |
Prima dat jij daarin minimalistisch wilt zijn maar dat maakt iets als broodbeleg natuurlijk niet overbodig omdat er veel variatie in is. Beetje hetzelfde als claimen dat elke pizza behalve een Margherita overbodig is. | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:40 |
Dit is onzin. Als je iets lekkers wil koken, maar niet veel tijd hebt of geen zin hebt om daarna je hele keuken op te ruimen, ben je blij dat er zoiets als een potje is | |
jameshond7 | zondag 18 juli 2021 @ 17:41 |
Alles is overbodig als je alleen op water en brood wilt leven ja | |
Lienekien | zondag 18 juli 2021 @ 17:51 |
Ik zie in dit topic nog eigenlijk niet één product dat echt gehypet is, zoals in de OP wordt genoemd. | |
Farenji | zondag 18 juli 2021 @ 18:20 |
Tomatensaus maken in een paar seconden? Knap hoor. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 18:22 |
Ja, en? Ik ben ook al voor 7 uur de deur uit, om na 5 uur weer eens binnen te stappen. Toch doe ik nauwelijks tot nooit iets met pakjes, zakjes en voorgesneden. Soms kan ik binnen 3 kwartier gaan eten. Andere keren pas na 1,5 uur. De kruiden/specerijen er los bij gooien is nou niet de handeling die het langst duurt. Oh, ik heb ze vroeger ook gebruikt, hoor. Ik ben ook met losse kruiden begonnen, door te proberen de zakjes na te maken. Mijn kruidenkastje is toen ook in korte tijd van peper en zout naar behoorlijk gevuld gegaan. Mijn kruidenmengsel voor burito/taco gehakt bestaat uit knoflook, pepertje/cayennepoeder/sambal, kies maar, komijnpoeder, oregano en kaneel. Met net genoeg zout om de smaken tot hun recht te laten komen. Dan is het eerder zoetig, dan dat het brandt, zoals vaak met zo'n pakket (ik at daar meestal 2 keer van). | |
-Sigaartje | zondag 18 juli 2021 @ 18:24 |
Het probleem is altijd het uitproberen. Dan maak je iets met een mengsel en dan was het het niet, dan is het maar afwachten of het de volgende keer wel beter is. Een goeie is uitproberen met Quisedilla's, daar gaat van alles en nog wat in. Puur je geluk beproeven. | |
Lariekoek | zondag 18 juli 2021 @ 18:27 |
Voedsel kauwen dan! Gooi het in de blender, paar slokken en hop weer verder met iets belangrijker dan voedsel malen | |
Domnivoor | zondag 18 juli 2021 @ 18:40 |
Als je zelf de tomaten moet plukken ben je even bezig ja. Mijn basissaus is tomatenpuree met basilicum, oregano en knoflook. | |
#ANONIEM | zondag 18 juli 2021 @ 18:46 |
en wij maar denken dat je zelf tomatensaus maakt ![]() Je pakt gewoon een kant en klaar pakje puree en je flikkert er wat kruiden in ![]() | |
Mutsaers__78 | zondag 18 juli 2021 @ 19:18 |
En toch is het overbodig omdat je het ook zonder alle toepassingen kan maken. Het begrip tijd is geen onderdeel van overbodig naar mijn mening. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 19:34 |
Snap ik. Had ik ook. Maar al doende leert men. Als je het vaker doet, word het steeds makkelijker. Ik gooi het er los net zo makkelijk bij, als uit een zakje. | |
-Sigaartje | zondag 18 juli 2021 @ 19:51 |
Nou.. Ik heb een keer een grote fout gemaakt door veel te veel kruidnagel bij riblappen te gooien. Was niet meer te eten... | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 19:56 |
Oeh. Die snap ik. Sterk spul. Spaarzaam gebruiken. Maar die vergeet je nooit meer. | |
-Sigaartje | zondag 18 juli 2021 @ 19:58 |
Zonde van het geld, baalde er echt van. Eigen schuld, had me beter in moeten lezen. Kan geen kruidnagel meer zien. | |
Geerd | zondag 18 juli 2021 @ 20:01 |
Denk ik?? Weet ik wel zeker...en het begin is er..heel europa is woke aan het worden.. Over 50 jaar..als je dan niet kookt op elektrisch | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 20:09 |
Je kan het ook moeilijk doen, maar ja, dat is het wel zo'n beetje. Een ragu (vleessaus met tomatenpuree) daarentegen, heeft wel een uurtje nodig. | |
Lienekien | zondag 18 juli 2021 @ 20:13 |
Bedoel je niet tomaten uit blik? | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 20:18 |
Tomaten uit blik. Pasata. Met puree zal je er wat vocht bij moeten doen. | |
Lienekien | zondag 18 juli 2021 @ 20:18 |
Ik zou puree (evt. plus water) toch niet zien als volwaardige vervanger van tomaten uit blik. | |
Kanaroe | zondag 18 juli 2021 @ 20:20 |
Kant-en-klare hummus vind ik nogal overbodig. Het is op talloze manieren makkelijk zelf te maken. Lekkerder, en goedkoper voor wie dat belangrijk vindt. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 20:27 |
Ach, kweenie. Jamie gooide pasata in een pan, met wat peper, zout en basilicum en noemde het tomatensaus. Puree is geconcentreerde pasata. Gennaro lengde puree aan met bouillon, voor in z'n ragu. | |
Lienekien | zondag 18 juli 2021 @ 20:30 |
Je kunt het gebruiken voor een intensere tomatensmaak, maar niet in plaats van. Kijk maar naar dit recept van Gennaro. https://www.bbc.co.uk/food/recipes/contaldo_family_meat_rag_20372 | |
Helsinki | zondag 18 juli 2021 @ 20:33 |
Voorgesneden dingen zijn heel handig voor mensen met een beperking. | |
marc0871 | zondag 18 juli 2021 @ 20:38 |
Ik heb het van deze | |
voetbalmanager2 | zondag 18 juli 2021 @ 22:11 |
Spa blauw. Nul toegevoegde waarde en het is zelfs makkelijker te verkrijgen als je het niet in de winkel haalt. | |
marc0871 | maandag 19 juli 2021 @ 00:46 |
![]() | |
Dr.Mikey | maandag 19 juli 2021 @ 00:53 |
Alles waar vegan op staat. | |
Seven. | maandag 19 juli 2021 @ 00:54 |
Maple syrup ![]() | |
bijdehand | maandag 19 juli 2021 @ 05:47 |
Dit. Lekker ook in de yoghurt! ![]() | |
stavromulabeta | maandag 19 juli 2021 @ 07:14 |
Dat is niet alleen overbodig, dat is ronduit smerig. | |
#ANONIEM | maandag 19 juli 2021 @ 13:42 |
blijkbaar niet als je die van @Mutsaers__78 hebt geproefd ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2021 13:43:23 ] | |
potjecreme | maandag 19 juli 2021 @ 21:37 |
Zoutsteen Zwarte knoflook ![]() TONY’S CHOCOLONELY rare smaken ![]() | |
stavromulabeta | maandag 19 juli 2021 @ 22:18 |
Ik gebruik het niet vaak maar waarom zou dit overbodig zijn? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 20 juli 2021 @ 10:05 |
ieder jaar komen er heel erg veel nieuwe producten in de schappen, verreweg de meeste nieuwe producten floppen en zijn binnen korte tijd weer weg. Dit gaat soms zo snel dat je niet meekrijgt dat ze er waren. Van Cola zonder kleurstof tot Brokolie Gorgonzola soep in blik. Als echter een product een jaar of een paar jaar na introductie nog in de schappen ligt is het niet overbodig, dan is daar vraag naar. | |
sirdanilot | dinsdag 20 juli 2021 @ 11:17 |
De meeste processed producten vind ik overbodig. Maar mijn grootste pet peeves zijn wel deze: - van die citroensap in een plastic flesje. Godallemachtig wat een armoe zeg . Als je geen citroen of limoen kan betalen op de markt, dan eet je het toch lekker niet? Koop dan maar een fles natuurazijn van de AH basic van 40 cent ![]() - knorr pakjes voor ' stamppot' . Ik snap dat niet, ik maak stamppot gewoon met aardappel, groente, spekjes, nootmuskaat, peper, zout, melk, boter ? Wat voegt zo'n pakje toe? Uberhaupt zijn knorrpakjes overbodig maar voor zoiets simpels snap ik het al helemaal niet. - pannenkoekenmix. Ik maak pannenkoeken gewoon met bloem, eieren, melk en een snufje zout. Wat voegt zo'n mix toe? Je moet er alsnog eieren en melk bij doen dus minder werk is het niet eens. | |
potjecreme | dinsdag 20 juli 2021 @ 12:52 |
Pannenkoekenmix voegt boekweit toe. Daarom zijn pannenkoeken van een mix lekkerder dan alleen bloem pannenkoeken ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 20 juli 2021 @ 12:54 |
Ja maar naast dat pak pannenkoekenmix staat ook een pak boekweitemeel in de AH, dan kan je er daar ook een beetje van in doen. Voor mijn smaak moet pannenkoek ook helemaal niet met boekweit. Maar poffertjes? Dat moet echt boekweit en normale bloem 50/50 wezen ja. | |
potjecreme | dinsdag 20 juli 2021 @ 13:05 |
Als je niet vaak pannenkoeken eet is een mix beter. | |
sirdanilot | dinsdag 20 juli 2021 @ 13:12 |
Maar zo'n pakje bederft niet. Ik kan het me voorstellen als je een piepklein keukenkastje hebt omdat je in een schoenendoos in amsterdam woont, maar ik zelf heb toch altijd een grote voorraad aan houdbare producten, ook zaken die ik zelden gebruik. Maar nogmaals voor mijn smaak moet er in pannenkoeken geen boekweitemeel zitten. Misschien verschilt dat per regio? Boekweit ken ik van poffertjes, niet van pannenkoeken. | |
potjecreme | dinsdag 20 juli 2021 @ 13:27 |
Op een geven moment krijg je beestjes. Dus die mij maar een mix. Verder als je mix gewent ben, dan smaken meel pannenkoeken minder lekker. Dat jij het zonder lekker vindt, moet jij weten. | |
sirdanilot | dinsdag 20 juli 2021 @ 13:45 |
Dan moet je je pak beter dicht doen, ik krijg nooit beestjes in mijn droge etenswaren behalve als het echt jaaaaaren oud is. | |
-Sigaartje | dinsdag 20 juli 2021 @ 14:05 |
Die stamppot snap ik ook niet. Ik gebruik altijd alleen maar zout en peper erbij, meer niet. De jus komt van het vlees. Superlekker. | |
junkiesietze | dinsdag 20 juli 2021 @ 14:45 |
Rozemarijn, alles word goor als dat erop zit. | |
Farenji | dinsdag 20 juli 2021 @ 15:03 |
Beestjes is de bloem is wel een ding hoor, die komen ook niet van buiten maar gewoon van binnenuit. Ze zitten dan al in de bloem als eitjes en komen pas in je keukenkastje uit. | |
sirdanilot | dinsdag 20 juli 2021 @ 15:38 |
Ja gatverdamme. Ik doe wel klein beetje rozemarijn bij aardappeltjes of lamsvlees uit de oven maar echt maar een beetje. Het overheerst anders alles. En als ik thijm heb dan gebruik ik liever thijm dan rozemarijn. | |
Kaneelstokje | dinsdag 20 juli 2021 @ 16:22 |
Ik was die zoutsteen alweer vergeten. Al die mensen die er ineens op gingen bakken ![]() | |
Aventura | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:45 |
Ik zag laatst Knorr mix voor omelet. Er zit van alles in het zakje, behalve ei: dat lijkt me toch essentieel voor in een omelet 😃 | |
Lienekien | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:47 |
Was zeker voor boerenomelet. | |
stavromulabeta | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:48 |
Het verbaast me bijna dat er nog geen zakje voor 'hardgekookt ei' is. | |
Lienekien | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:50 |
Je kunt gekookte eieren kant-en-klaar kopen. | |
Farenji | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:52 |
Je hebt wel ei in poedervorm. https://www.de-zuidmolen.(...)ienten/heeleipoeder/ | |
Domnivoor | dinsdag 20 juli 2021 @ 17:59 |
Er is ook een pannenkoekenmix waar dat in zit. | |
-Sigaartje | dinsdag 20 juli 2021 @ 18:08 |
Is lekker hoor. Gooi er gebakken aardappeltjes in en je hebt een complete maaltijd. | |
Lienekien | dinsdag 20 juli 2021 @ 18:11 |
Het bestaat ook al heel lang. Dus er is kennelijk een markt voor. | |
Id_do_her | dinsdag 20 juli 2021 @ 18:12 |
"Zelf toevoegen: alles." ![]() | |
-Sigaartje | dinsdag 20 juli 2021 @ 18:53 |
Je hebt ook pakjes kippesoep van Honig (Knorr is niet te vreten). Dat is best leuk bij het ontbijt, wat vermicelli erbij gooien, maar daarom vertel ik het niet. Ik had wat over en pasta over. Die heb ik toen bij elkaar gegooid en in de koelkast gezet. Volgende dag was het soepwater verdwenen, maar oei oei wat was die pasta plotseling om te smullen!! | |
junkiesietze | woensdag 21 juli 2021 @ 08:23 |
Kippesoep bij het ontbijt?? Pasta soaked met kippesoepwater is lekker? klinkt goor. | |
-Sigaartje | woensdag 21 juli 2021 @ 10:40 |
Ik eet meestal soep bij het ontbijt. Vaak is dat zelfgemaakte groentesoep. Kippesoep van de groenteboer vind ik wat te machtig soms 's morgens vroeg, al die stukken kip (die soep is behoorlijk gevuld, veel kip), dan voldoet een kommetje Cup-a-Soup Kip beter. | |
junkiesietze | woensdag 21 juli 2021 @ 10:51 |
bijzonder | |
-Sigaartje | woensdag 21 juli 2021 @ 11:30 |
Och, Engelsen eten hele worsten bij het ontbijt, Fransen stokbrood met jam. Dan valt mijn soepje wel mee. | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juli 2021 @ 13:34 |
Meelmotten zijn een reeel probleem | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juli 2021 @ 13:39 |
Heerlijk zo een Engels ontbijt, met witte bonen in tomatensaus, worstjes, spek, spiegeleieren, toast, gegrillde tomaten, Bubble and Squeek, kippers, verse jus, een pot thee, gebakken champignons, | |
sirdanilot | donderdag 22 juli 2021 @ 14:08 |
Ach guttegut dan moet je helemaal naar de AH lopen voor een nieuw pak bloem van 40 cent ![]() | |
potjecreme | donderdag 22 juli 2021 @ 14:13 |
Nou verspilling is zonde. Dus daarom pannenkoeken mix die snel opgaat dan meel verspillen ![]() | |
sirdanilot | donderdag 22 juli 2021 @ 14:13 |
Of je koopt gewoon een kleiner pakje bloem. | |
potjecreme | donderdag 22 juli 2021 @ 14:15 |
Laat mij gewoon mix kopen | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juli 2021 @ 21:24 |
Die 40 cent roesten me aan me reet, je huis vol met meelmotten die overal in gaan zitten en eieren leggen, dat is waar ik de schurft aan heb. | |
Beathoven | donderdag 22 juli 2021 @ 23:46 |
Engelsen eten nauwelijks nog een traditioneel ontbijt, die eten ongeveer zo gezond als hier. Die traditionele meuk is meer voor toeristen. Zo traditioneel is het trouwens ook weer niet want het is gecreeerd als marketingstunt om sales van bepaalde producten te boosten. Een keer zo'n vette hap geprobeerd, was ok.. maar nooit weer. | |
investeerdertje | vrijdag 23 juli 2021 @ 07:19 |
Meestal heb ik net als sirdanilot gewoon pakken met meel, die zitten dan in een afsluitbaar trommeltje. Al heel wat jaren, nog nooit last gehad van meelmotten. | |
sirdanilot | vrijdag 23 juli 2021 @ 09:33 |
Ok omdat jij het zo lief vraagt | |
Farenji | vrijdag 23 juli 2021 @ 10:15 |
Heel wat jaren, echt? Ik denk niet dat je daar nog een fatsoenlijk brood van kan bakken... | |
Weltschmerz | vrijdag 23 juli 2021 @ 10:29 |
Laatst hadden ze bij de supermarkt alleen nog 'sandwichbrood' liggen. Gewoon een halfje casinowit maar dan 40 cent duurder. Op zich is het wel heel authentiek natuurlijk, aangezien de Earl of Sandwich ook helemaal niks toevoegde aan de belegde boterham behalve zijn naam. | |
Metalfreak | vrijdag 23 juli 2021 @ 10:50 |
Zakjes om aardappelpuree te maken. Hoe kun je nu aardappelpuree eten zonder dat je er daadwerkelijk losse aardappelen voor gebruikt? ![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 23 juli 2021 @ 11:16 |
Echt nog nooit meegemaakt. Hoe berg jij je meel op dan? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 juli 2021 @ 11:58 |
Hier ook nog nooit. Heb de verschillende soorten bloem/meel gewoon in Mepal voorraadbussen zitten ![]() | |
Farenji | vrijdag 23 juli 2021 @ 12:15 |
Ik heb het met muesli wel een paar keer gehad, die bewaarde ik in luchtdichte plastic bussen. Ik had die hoogstens een paar maanden ongebruikt in mijn kast staan en toen zag ik opeens dat ie vol zat met beestjes en een soort van spinrag. ![]() | |
Doedezemaar | vrijdag 23 juli 2021 @ 12:31 |
Geen idee hoe ik destijds aan voedselmotjes kwam, maar alleen in de koelkast waren mijn etenswaren veilig voor die rotbeestjes, in elke verpakking en voorraadbus wisten ze binnen te komen en echt overal op en in textiel hadden ze zich ingesponnen, wat een ellende was dat zeg. | |
potjecreme | vrijdag 23 juli 2021 @ 12:34 |
Hoe lang doe jij met een pak? | |
investeerdertje | vrijdag 23 juli 2021 @ 15:48 |
Hehe, ja beetje onhandige woordkeuze. Dat was natuurlijk niet wat ik bedoelde 🤣 | |
Raw85 | zaterdag 24 juli 2021 @ 22:21 |
Alles met karamel zeezout is gehypet | |
111210 | zondag 25 juli 2021 @ 09:28 |
Ja het nadeel daarvan is dat je bulk nooit opmaakt, of je moet het samen met anderen kopen. Maar een kilo zak nootmuskaat bv, ja dat ga ik nooit opkrijgen de komende 10 jaar. In dat geval moet je wel een duur zakje kopen waar 2 nootjes in zitten. In dat geval ga ik vaak meer voor gemak dan prijs. Tenzij het iets is wat ik echt dagelijks gebruik (zwarte peper bv, een grote kilo zak is meestal wel binnen een jaar op) | |
Jan_Onderwater | zondag 25 juli 2021 @ 09:38 |
Alleen is een bus nootmuskaat noten 18 Euro ofzo en in die zakjes zijn ze een euro per stuk. Als ik Puree maak gaat daar 1/3 noot in en gehakt net zo | |
Weltschmerz | maandag 26 juli 2021 @ 10:44 |
Dat weet ik niet hoor. Ik zag een keer een vrij apart kookprogramma op de Belg en daar kwamen twee dames op leeftijd met een mud nootmuskaat aanzetten dat ze nog van overgrootoma of zo hadden geerfd, die was waarschijnlijk nog door de VOC vervoerd. Ze deden alsof die daardoor lekkerder was wat natuurlijk nauwelijks vast te stellen is, ik denk dat da spul niet echt verouderd. | |
Sicstus | donderdag 29 juli 2021 @ 15:33 |
Kant-en-klare ijsblokjes. Roze zeezout uit de Himalaya. | |
Jan_Onderwater | donderdag 29 juli 2021 @ 15:47 |
ideaal als je een feestje hebt, grote schaal of Kinderbadje neerzetten, flessen champagne, witte wijn, bier erin, paar zakken ijs. | |
Zorro | donderdag 29 juli 2021 @ 16:10 |
Pinguins. Echt nog NOOIT ergens voor nodig gehad. | |
Sicstus | donderdag 29 juli 2021 @ 17:13 |
Je kunt je drank toch ook gewoon in de koelkast zetten? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 30 juli 2021 @ 13:06 |
Ja, dat kan, duurt alleen veel langer voor het koud is, staat niet zo gezellig en je moet er de plek maar voor hebben in je koelkast. | |
sirdanilot | vrijdag 30 juli 2021 @ 14:34 |
Weet je wel niet hoeveel moeite het kost om steeds handmatig ijsblokjes te maken. Nee deze vind ik onterecht. | |
Lienekien | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:10 |
Minuutje werk om te vullen en in de vriezer te zetten. | |
sirdanilot | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:32 |
Ja maar dan moet je dat continu blijven doen. Ik doe het ook hoor omdat ik weinig ijsblokjes gebruik. Maar als ik echt cocktails en zo zou maken zou ik echt de zakken kant en klare ijsblokjes kopen. | |
Sapstengel | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:35 |
Dit ja. Of als je voor 10 man cocktails wil maken en niet 300 ijsblokjes wil gaan invriezen een dag van tevoren. | |
Lienekien | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:40 |
36 ijsklontjes. Al moet je elke dag weer twee trays in de diepvries zetten, het is gewoon weinig werk. | |
sirdanilot | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:40 |
Ik heb soweiso geen plek voor twee van die traytjes in mijn vriezer. | |
Lienekien | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:41 |
Dus ook niet voor een zak ijsklontjes. | |
sirdanilot | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:42 |
Jawel want dat staat rechtop | |
Lienekien | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:46 |
Ik kan natuurlijk vragen waarom er wel een zak in past maar geen traytje, maar dit verveelt me al enorm. | |
sirdanilot | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:54 |
Er past één traytje in maar niet twee naast elkaar. Misschien dat ik ze wel bovenop mekaar kan zetten dat heb ik nooit geprobeerd eigenlijk. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 30 juli 2021 @ 21:15 |
Of je neemt gewoon een paar zakken ijs mee bij de Makro. | |
Lienekien | vrijdag 30 juli 2021 @ 21:18 |
Ik bestrijd verder niet dat er handige toepassingen voor zijn. Wel dat zelf ijsklontjes maken voor beperkt gebruik weinig moeite kost. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 30 juli 2021 @ 21:22 |
Zeker als je een ijsblokjesmachine in de koelkast hebt. | |
Tinkepink | zaterdag 7 augustus 2021 @ 12:02 |
Pak gepureerde tomaten opwarmen, gedroogde kruiden erbij. Klaar. Iets meer werk: uitje, knoflook en wortel raspen/hakken. Zachtjes garen, gepureerde tomaten en kruiden erbij. Klaar. Naar believen uit te breiden met gehakt of blikje tonijn. |