abonnement Unibet Coolblue
pi_200127875
Etappe 4: Redon - Fougères, 150,4 km

Nou, ik dacht even een lekker kort stukje te kunnen tikken over een geschiedenisloze rit, valt dat even tegen. Het ging eigenlijk al vrij snel mis, terwijl het zo goed begon. Een kopgroepje dat meteen wegreed, met in dat kopgroepje wederom de vervelende act Ide Schelling. Die een bergpuntje kwam oprapen en zich daarna meteen weer liet uitzakken, dat was dan op zich nog wel slim bekeken. Het peloton had tijd om te ontspannen, maar dat namen sommige renners iets te serieus. Terwijl we door een paar badplaatsen reden, waar je altijd moet opletten, lette Geraint Thomas niet op. Een drempeltje over het hoofd gezien en hop, daar ging ie. Hij nam Robert Gesink mee in zijn val, die helaas moest opgeven. Het begin van een dramatische dag voor Jumbo-Visma. Thomas zelf had zijn schouder uit de kom, maar nadat de dokter dat euvel verholpen had sprong hij toch weer op de fiets en wist hij weer aan te sluiten in het peloton. Daarna werd het eigenlijk wel weer een rustige rit, met tussendoor alleen een vervelende stortbui. Richting de finale van de rit bleven er maar een paar koplopers over, te weten Cyril Barthe, Jelle Wallays en Michael Schär. Zij werden pas aan het eind van de rit weer ingerekend, terwijl te zien was dat het in het peloton steeds nerveuzer werd. In de laatste 15 kilometer van de rit zouden de renners over smalle wegen rijden, op acht kilometer van het eind zou het nog erger worden want dan zou die smalle en bochtige weg ook nog eens naar beneden gaan lopen. Blijkbaar was er gevraagd om daar dan de tijd op te nemen, wat een beetje ingaat tegen de geest van de sport, maar achteraf gezien niet eens zo'n slecht idee was geweest. Hoewel we nu altijd op een lastig punt uitkomen. Ligt het aan het parcours of aan de renners? De eerste valpartij lag toch vooral aan de renners zelf, hoewel het niet de breedste weg ooit was ging het wel rechtdoor. De tweede valpartij, waarbij Roglic voor de tweede keer deze Tour het asfalt opzocht, lag ook aan de renners zelf. Roglic leek een kwak te krijgen van Colbrelli en verloor meteen de controle over het stuur. Wel weer een rechte weg, ook al was het dan geen vierbaansweg.

De derde valpartij zou ik dan wel weer toe willen schrijven aan de organisatie. We moesten en we zouden aankomen in Pontivy, ter meerdere eer en glorie van de voorziter van de UCI, de despoot David Lappartient. Nooit gezien, een organisatie als de ASO die er alleen maar mee bezig lijkt te zijn de voorzitter van de UCI het ene na het andere pleziertje te gunnen. Stukje belangenverstrengeling. Maar, Pontivy ligt wat lager. Dus moest er gedaald worden naar dit dorp. Dalen over een bochtige en vrij smalle weg, tja, dat is natuurlijk wel vragen om problemen. Goed, de renners hadden het tempo kunnen aanpassen, maar dan kom je uit bij het aloude adagium: als ik het niet doe, doet een ander het wel. Dus smeet het voltallige, of nouja, inmiddels niet meer voltallige, peloton zich naar beneden. Een scherpe bocht naar links en hoppa, daar lagen ze weer. Al zie je dan bij de beelden van bovenaf wel weer dat het vooral een renner van Arkea is die niet aan het opletten is en iemand anders aantikt. Parcours of de renners? Laten we het op een combinatie houden, waarbij ik wel vind dat ze deze afdaling niet in de finale had mogen zitten op deze manier. Daar had men iets anders voor moeten verzinnen. Er zijn bredere wegen die naar Pontivy voeren, dus hadden ze maar voor een andere route moeten kiezen. Of beneden in Pontivy een extra lus in het parcours gooien, waardoor die afdaling niet zo diep in de finale zat. Maar goed, alsnog, de renners hoeven ook weer niet zó nerveus te doen. De Tour lijkt soms daadwerkelijk belangrijk te zijn voor die renners, uiteindelijk is het ook maar gewoon een koers. Als we die druk een beetje zouden kunnen verminderen los je ook al een hoop op. Enfin, bij die derde valpartij was vooral Jack Haig een groot slachtoffer, hij zou de finish niet halen. Ook Demare lag erbij, terwijl Pogacar werd opgehouden. Met een vrij klein groepje reden we verder naar de finish, waarna we op twee kilometer van het einde ineens de gele trui op kop zagen rijden.

Geen slechte move, als het zo nerveus is in het peloton is er eigenlijk maar één goede plek: de eerste. Bovendien bewees hij hier zijn ploeggenoten een enorme dienst mee, door zijn hoge tempo kon er gesprint gaan worden met een kleine groep. Hij reed de rest zelfs bijna los, vooral omdat hij weer eens door een bocht vloog. Zijn leadout duurde tot een kilometer van de finish, waarna de sterke Jonas Rickaert het mocht overnemen. Daarna was het op minder dan 500 meter van het eind de beurt aan Jasper Philipsen, die de leadout mocht verzorgen voor Tim Merlier. Dit deed Philipsen perfect, waarna Tim Merlier in de perfecte positie aan de sprint kon beginnen. Het werd nog perfecter voor Alpecin, omdat Ewan besloot het wiel van Merlier aan te tikken, waardoor Ewan samen met Sagan ten val kwam. Wederom een hoop gezeur over het parcours, maar met deze bocht was weinig mis. Dit was echt een fout van de renner in kwestie zelf en valt de organisatie amper te verwijten. Sagan was ook weer ouderwets bezig, beukte eerst Bol aan de kant en ging daarna tegen Ewan hangen, dat hielp ook niet mee. Maar uiteindelijk maakt Ewan toch echt zelf de fout, hij zit verkeerd en op het moment dat Merlier aan zijn sprint begint en net iets opschuift naar rechts is Ewan net iets te laat met zijn reactie. Een chute aan 70 per uur, dat is wel vrij pijnlijk. De schuiver over het asfalt kon je bijna zelf voelen, maar het was vooral het sleutelbeen dat de klap opving. Op vier plaatsen gebroken, Ewan ligt uit de Tour. Zijn trilogie gaat niet voltooid worden, hij wilde eigenlijk in iedere grote ronde dit jaar een rit winnen. Helaas. Sagan viel ook, maar bij hem lijkt de schade relatief mee te vallen. Door deze valpartij kwam er niemand meer in de buurt van Merlier, zijn leadout Philipsen kon door al deze toestanden zelfs nog tweede worden. Bouhanni werd derde, Alaphilippe zesde en in zijn buurt kwam Van der Poel juichend over de finish. De AlpecinGoden hebben het weer geflikt, dit is echt bizar voor een ploeg van het tweede niveau. Al zijn ze dat alleen op papier, blijkt maar weer. Alaphilippe, Van der Poel, Carapaz en Van Aert overleven de hectische finale, de rest verliest tijd. Een seconde of 14 voor Wilco, 26 seconden voor Pogacar en Thomas, 1:21 voor Roglic en Lopez. Haig eruit, tja, het was weer een vrij matige dag voor de spanning in de Tour. Ergens ook wel raar dat men Van Aert volledig z'n eigen ding laat doen, voor een ploeg waar alles zo goed geregeld is voelt dat toch weinig coherent aan. Al is het ondertussen waarschijnlijk wel het laatste kansje op succes, een zege in de tijdrit en een paar dagen het geel dragen, gezien de valpartijen van Roglic en ook Kruijswijk lijken de meeste droomplannen nachtmerries te worden.

Van der Poel behoudt zijn gele trui en Pogacar doet ondanks het tijdverlies goede zaken, hoewel ik met de dag meer overtuigd begin te raken van de kansen van Carapaz. Maarja, een deel van de charme valt op deze manier toch weg. Met zoveel valpartijen verdwijnt het kijkplezier. De discussies achteraf zijn vaak ook maar vermoeiend. Zoals wel vaker is het én én. Het parcours moet beter, maar de renners (en de ploegleiders) mogen ook wel eens bij zichzelf te rade gaan. Je hoeft helemaal niet zo nerveus te doen, het is maar een simpele vlakke rit in de Tour. Laat lekker gaan joh, de tijdritten en de bergen komen er nog aan. Maar nee, iedereen moet en zal vooraan zitten en hup, daar gaan ze. Desondanks zijn de renners natuurlijk boos, want de renners zijn altijd boos. Zelfreflectie is een beetje bah. Wellicht krijgen we morgen dus wel een protest. Hoewel het wel gek is natuurlijk dat de renners vragen om de tijd op te laten nemen op acht kilometer van het eind en dat er niet eens een reactie komt, dat stukje communicatie kan beter. Maar je moet de renners ook niet alles geven wat ze willen, anders kunnen we de sport net zo goed meteen opdoeken. Regen? We blijven binnen. 200 kilometer? Wat dacht je van 100? Vier bergen? We vinden twee ook wel genoeg. We hebben een paar nieuwe helden, maar we hebben ook genoeg anti-helden. Benieuwd wat dat vandaag gaat geven. Een protest? Staken? Of toch maar gewoon koersen? Als dat laatste het geval is gaan we weer sprinten, hopelijk met minder nervositeit en minder valpartijen.




De laatste rit op Bretonse grond begint in Redon, een plaats met 9.000 inwoners in het departement Ille-et-Vilaine. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de Tour passeert in deze stad. In 2011 waren we getuige van een bijzondere aankomst in deze stad. Op 4 juli wist de Amerikaan Tyler Farrar in de straten van Redon de massasprint te winnen. Een bijzondere uitslag, met Romain Feillu en Rojas op de tweede en derde plaats. Het was een emotionele zege voor Farrar, ten eerste omdat het 4 juli was. Schijnt een Amerikaanse feestdag te zijn. Farrar, tegenwoordig actief als brandweerman, had nog een extra reden om emotioneel te zijn, want een paar weken voordien was Wouter Weylandt in de Giro om het leven gekomen. Farrar en Weylandt waren goede vrienden, bij het overschrijden van de streep maakte Farrar een W ter nagedachtenis aan zijn vriend. Een fraai eerbetoon, in de stad die over een fascinerend stukje tekst op Wikipedia beschikt: Tot 832 is er weinig informatie bekend over de stad, maar de naam van de stad schijnt te zijn afgeleid van de Gallisch-Romeinse naam voor een nederzetting Riedones. In 832 heeft Conwoin, een Bretonse monnik, met de hulp van de Karolingische keizer Lodewijk de Vrome het klooster Saint-Sauveur de Redon gesticht. Tegenwoordig bestaan nog steeds documenten van dit klooster uit die tijd. De stad ontwikkelde zich rondom het klooster en profiteerde ook van de handel doordat het aan de rivier de Vilaine ligt. Dit klooster schijnt wel belangrijk te zijn, in de middeleeuwen was het zelfs het grootste klooster van heel Bretagne! De rijkdom die ooit heerste in de stad zorgt ervoor dat er een fraai centrum is, vooral de Grande Rue is de moeite waard. Allerlei vakwerkhuisjes sieren het straatbeeld, zoals in Bretagne eigenlijk overal de norm lijkt te zijn. Het zijn overigens niet alleen vakwerkhuisjes hier, er zijn ook andere opvallende façades te vinden. Er is het Château du Mail met daarnaast het Hôtel de Richelieu, dat ziet er toch prima uit. Redon heeft een eigen wielerclub, voormalig prof Jacques Renaud was lang de voorzitter van deze club. Een ander voormalig prof uit Redon is Charles Danielou, hij was lang ploeggenoot van Louison Bobet. Een huidig prof uit de stad is Lucie Jounier, zij komt uit voor Team Arkéa, de vrouwelijke equivalent van Arkéa-Samsic. Ze hebben hier ook hun eigen amateurkoers, die in het verleden onder meer is gewonnen door Alexandre Vinokourov.




In Redon hebben ze een haventje en een bootmuseum, voor de liefhebber. De rit gaat van start in de buurt van het klooster, we fietsen tijdens de neutralisatie langs het klooster en daarna verlaten we Redon. Het wordt weer een vrij lange neutralisatie, pas een kwartier later in de buurt van Bains-sur-Oust gaat de rit echt beginnen. In de eerste tien kilometer van de rit rijden de renners vooral rechtdoor over een weg die lichtjes glooit. We bevinden ons hier ook in de omgeving van Plessé, de plaats waar Lucien Petit-Breton vandaan komt. Die heeft ook wel een goed verhaal, moet je eens opzoeken. Ondanks het licht glooiende karakter van het begin van deze rit is het uiteraard een makkelijke aanvangsfase. De vlucht zal hier snel vertrokken zijn, waarna het peloton rustig aan kan doen. Redelijk veel beschutting hier, dus van eventuele wind hebben we geen last. Van vluchtheuvels en drempels voorlopig ook niet, scheelt weer. Na tien kilometer slaan we rechtsaf en gaan we op weg naar Pipriac, het gaat nog eens een kilometer of vijf rechtdoor over een brede weg. Het blijft de komende kilometers licht glooiend, maar we noemen het voor het gemak vlak. In Pipriac komen we een lichte chicane en een versmalling tegen, maar deze passage valt op zich wel me. Buiten het dorp komen we een drietal rotondes tegen, daarna gaat het weer een kilometer of zes vooral rechtdoor. We komen uit in Guipry, waar de doortocht in het centrum amper obstakels lijkt te kennen. Het gaat wel even naar beneden richting Messac, een plaatsje gelegen aan de Vilaine. Dit stukje in dalende lijn stelt ook niets voor, wel oppassen voor het vluchtheuvels onderweg. Beneden bij de rivier slaan we rechtsaf over de brug en daarna gaat het bijna meteen naar links, nadat we ook nog eens over het spoor zijn gereden. Hierna komen we wat vluchtheuvels en een rotonde tegen, maar al snel wordt het weer een simpele tocht. Een kilometer of tien rechtdoor over een brede en vlakke weg naar Bain-de-Bretagne. Als we na 36 kilometer aankomen in Bain-de-Bretagne hebben we vlak voordien wel een kort klimmetje af moeten werken. We slaan aan de buitenrand van de stad een keer rechtsaf en daarna gaat het anderhalve kilometer omhoog aan een procentje of vier. Dan volgt er een duik naar beneden, met onderweg liefst vijf rotondes en wat bochten. Best lastig daardoor, gelukkig komen we buiten deze stad weer uit op een brede en behoorlijk rechte weg die we de komende 20 kilometer gaan volgen richting Janzé.



Dit stuk van 20 kilometer kunnen we bijna met de ogen dicht afwerken. We komen wel wat bochten tegen, maar de weg is zo breed dat het welhaast recht lijkt. Een klein beetje hoogteverschil, wat voor de profs niets zal voorstellen. Redelijk wat open terrein tussendoor, eventueel relevant. Eenmaal in Janzé, na 56 kilometer koers, komen we een paar rotondes tegen. Vervolgens slaan we in het centrum voorbij het spoor linksaf, waarna het na nog een paar rotondes tien kilometer behoorlijk rechtdoor gaat tot in Châteaugiron. De brede weg richting deze plaats loopt vooral lichtjes naar beneden, op grondgebied dat bijzonder weinig beschutting kent. Na 67 kilometer komen we uit in Châteaugiron, waar logischerwijs een kasteel staat. De renners komen in deze plaats kort achter elkaar drie rotondes tegen, daarna rijden ze dwars door het bochtige centrum. Behoorlijk technische passage wel, scherpe bochtjes hier en wat extra verkeersmeubilair. Uiteindelijk fietsen we langs het schitterende kasteel, alles voor de plaatjes. Voorbij het kasteel komen we een paar rotondes tegen, even later slaan we bij locatie vol vluchtheuvels rechtsaf. We bereiken dan weer een brede doorgaande weg, die naar Noyal-sur-Vilaine gaat leiden. Acht kilometer verderop ligt dit dorp, in de tussenrijd rijden we voornamelijk rechtdoor. Het is lichtjes glooiend, terwijl er langs de kant van de weg weinig begroeiing te vinden is. Eenmaal in Noyal-sur-Vilaine, na 75 kilometer koers, worden we weer op een heerlijk bochtige passage getrakteerd. Zes rotondes in het centrum, bij haast iedere rotonde veranderen we van richting. In het centrumpje fietsen we langs een behoorlijk grote kerk, hier slaan we linksaf en even later gaat het naar rechts. In dalende lijn verlaten we vervolgens Noyal-sur-Vilaine, met onderweg nog een rotonde. Aan het eind van dit plaatsje slaan we rechtsaf en rijden we na nóg een rotonde een kilometer of tien bijna volledig rechtdoor naar Liffré. In de laatste kilometers voor we Liffré bereiken loopt de weg toch een tijdje wat vals plat omhoog, verder is het weer een beetje het oude verhaal. Erg recht, erg weinig beschutting aanwezig. Als het niet waait een bijzonder eenvoudige tocht, dan hebben we alleen last van wat vluchtheuvels onderweg. Met wind kan dit een rit vol oorlog worden, maar zoveel mazzel zullen we wel niet hebben.



Eenmaal in Liffré, na 87 kilometer, komen we een aantal rotondes tegen. In het centrum slaan we vervolgens rechtsaf en daarna volgt vrij snel de volgende bocht naar rechts. We gaan nu een totaal andere kant op, waardoor eventuele wind hier ineens helemaal anders staat. Een heus keerpunt, kan eventueel leuk worden. Buiten Liffré gaat het zes kilometer rechtdoor richting La Bouëxière, het blijft vrij breed en behoorlijk vlak. Als we La Bouëxière - wat een vreselijke naam - bereiken wordt het weer heerlijk technisch. Een rotonde als entree, daarna een eindeloze hoeveelheid vluchtheuvels en ook flink wat bochten in het centrum. Geen feest, maar buiten dit dorp wordt het gelukkig weer een stuk makkelijker. We rijden een kilometer of 20 voornamelijk rechtdoor richting Vitré, waar de tussensprint ligt. Halverwege rijden we door Champeaux, hier wordt het wel weer even technisch. Een chicane om de kerk heen, daarna nog een pittig bochtje naar links over een wat smaller bruggetje. Vervolgens keert de rust weer terug en gaan we tien kilometer verder langs talloze weilanden en akkers richting Vitré. Het gaat in deze kilometers wat op en af, maar er zitten geen echte klimmetjes tussen. Het is vooral hopen op de wind, want de omgeving beschikt over een hoop waaierpotentie. Paar flauwe bochten waardoor de wind wel eens van richting gaat veranderen, eigenlijk moet je hopen dat er geen wind is want dan krijgen we weer nerveus geneuzel. Enfin, in de buurt van Vitré slaan we linksaf, waarna we over een brede weg naar het centrum van deze stad gaan fietsen. Dit gaat wel weer wat geven, want onderweg naar dat centrum komen we talloze rotondes en ontelbare vluchtheuvels tegen. Bovendien gaat het kort naar beneden, met een paar bochten en dus heel wat vluchtheuvels onderweg. Insert ophef. Beneden zien we het hoogtepunt van Vitré liggen, het kasteel. Langs dit fabuleuze kasteel gaat er na 114,4 kilometer gesprint worden. Vitré heeft niet alleen een kasteel, ze hebben ook een koers. De Route Adélie de Vitré, met vrij weinig fenomenen op de erelijst. Marc Sarreau was de laatste winnaar, dan weet je het wel. In 2006 kwam de Tour hier eens langs, toen won Robbie McEwen. Amandine Fouquenet is van hier, een renster van Arkea. Vitré is gedeeltelijk door een oude vestingmuur omgeven, terwijl we over het kasteel kunnen zeggen dat het tot de meesterwerken van de Bretonse vestingbouwkunst behoort. Het dateert van omstreeks 1100 en werd in de 14e en 15e eeuw gerestaureerd. In het kasteel bevindt zich een historisch museum, met ook een kunstcollectie. Vlak buiten de stad ligt ook het Château des Rochers-Sévigné. Heel sick.



Na de tussensprint gaat het peloton kort achter elkaar vier rotondes tegenkomen in het centrum van Vitré. Bovendien wat vluchtheuvels, het is weer van dat. We rijden bijna bij de lokale - prachtige - kerk naar binnen, maar slaan net op tijd linksaf bij de vierde rotonde. Het gaat even kort rechtdoor totdat er een lastige bocht naar rechts volgt bij de volgende rotonde. Na deze bocht is de weg ineens heel smal, terwijl we door een bijzonder mooi straatje vol vakwerkhuisjes fietsen. Leuke straat, maar moeten we hier nu echt doorheen? Normaal staan hier ook paaltjes. Thijs Zonneveld vindt dit allemaal niet leuk. Geen lange straat gelukkig, bij de volgende bocht naar links wordt het alweer wat breder. Over die bredere weg rijden we twee kilometer redelijk rechtdoor naar beneden, met wel weer wat vluchtheuvels onderweg. We verlaten Vitré en komen weer een rotonde tegen, waar het naar links gaat. Vervolgens gaat het twee kilometer rechtdoor, een beetje vals plat omhoog. Aan het eind van deze weg gaat het naar rechts en dan mogen de renners weer eens 15 kilometer rechtdoor fietsen over een brede weg. Het blijft licht glooiend, het gaat een keer of vijf kort omhoog tijdens dit deel van de rit. Eén keer wat langer, een kilometertje wat serieus, maar ach, nog steeds niet echt noemenswaardig. Weer veel open terrein hier, maar we worden af en toe ook beschermd door de bomen. De weg kent natuurlijk ook wel wat bochten, maar het gaat echt opvallend vaak rechtdoor. Af en toe bij een kruispunt wat vluchtheuveltjes, verder niets. Totdat we Dompierre-du-Chemin bereiken, hier slaan we rechtsaf en rijden we vervolgens over een smaller weggetje door het dorp. In het centrumpje komen we een chicane tegen, daarna gaat het een kilometer of drie over de minder brede weg verder tot in Luitré. Beetje dezelfde weg als gisteren, al kunnen we de weg niet altijd de schuld geven. Het is wel vrij vlak, alleen enigszins bochtig tot in Luitré. Hier komen we 136 kilometer voorbij, op 14 kilometer van het eind. In Luitré liggen twee kleine rotondes en wat flauwe bochten, maar verder valt deze passage wel mee. Buiten het dorp gaat het twee kilometer naar beneden over een weg die wel wat oplapwerk kan gebruiken. Matig weggetje, paar flauwe bochtjes, aanloop naar de finale, toch maar opletten. Aan het eind loopt deze weg even wat vals plat omhoog, daarna slaan we linksaf. Bijna meteen daarna slaan we weer rechtsaf, het gaat hierna drie kilometer verder over een niet al te brede en redelijk bochtige weg, tussen de akkers en boederijen door. Oh, oh, oh, als dat maar goed gaat.



Het laatste stuk van deze weg loopt wel iets meer rechtdoor, aan het eind slaan we linksaf en gaan we op weg naar Fougères, onze finishplaats die ondertussen niet meer ver weg is. We hebben een bredere weg bereikt, die we de komende vijf kilometer gaan volgen. De weg is zo goed als vlak, terwijl we door open terrein rijden. We komen wat flauwe bochten tegen, maar in principe is dit een keurige weg waar weinig op aan te merken valt. Eigenlijk valt er niets te zeggen, tot we op vier kilometer van de finish door Beaucé rijden. Hier zit een flinke scheur in de weg, dat mag wel even aangepakt worden. Verder is het nog steeds hetzelfde verhaal, vooral rechtdoor met een paar flauwe bochten tussendoor. We rijden rechtdoor tot op drie kilometer van het eind, dan loopt het na een klein stukje in dalende lijn een halve kilometer vals plat omhoog richting een rotonde. Voor de rotonde komen we al wat vluchtheuvels tegen, eenmaal bij de rotonde slaan we linksaf, door de gesplitste weg aldaar een smallere bocht. Na de bocht is het meteen breed en gaat het kort naar beneden, rechtdoor tot op twee kilometer van het eind. Het loopt na een tijd weer wat vals plat omhoog, terwijl we op iets minder dan twee kilometer van de finish de volgende rotonde tegenkomen. Deze rotonde mag langs beide kanten genomen worden, gezien de flauwe bocht naar rechts daarna valt de rechterkant van de weg aan te raden. Op anderhalve kilometer van de finish wordt het weer vlak, waarna we naar de laatste kilometer gaan duiken. Eenmaal in de laatste kilometer komen we bijna meteen een rotonde tegen, waar het naar rechts gaat. Tijdelijke versmalling, goede positionering is hier geen overbodige luxe. We rijden rechtdoor naar de volgende rotonde, waar we naar rechts gaan. Van deze rotonde zullen we minder last hebben, dat zal aanvoelen als een normale schuine bocht. Na deze bocht loopt de weg in de laatste 500 meter vals plat omhoog. In de laatste 200 meter worden we getrakteerd op een lopende bocht naar rechts, oh, oh, oh. Dit gaan de twittermensjes weer niet leuk vinden. Terwijl het nochtans een herhaling is van een oude rit. De visueel ingestelden hebben geluk, de laatste kilometer is al eens in koers verreden. En ja, jemig, die bocht is eigenlijk wel raar. Het ging toentertijd goed, waardoor men het nu weer gaat proberen. Maar nee, dit gaat weer boze tweetjes opleveren.



Zoals aan de beelden hierboven te zien valt zijn we al eens eerder in finishplaats Fougères geweest. In 2015 eindigde hier de zevende rit van de Tour, op dezelfde plek. Uiteraard werd het een massasprint, met uiteindelijk Cavendish als winnaar. In die gekke laatste bocht stak hij toch nog Greipel voorbij. Het merkwaardige aan die rit was dat men blijkbaar zonder gele trui reed. Een dag eerder kwam leider Tony Martin ten val in Le Havre, de dag nadien zou hij niet meer opstappen. Normaal wordt die trui dan doodleuk door de volgende in het klassement overgenomen, maar in 2015 dus blijkbaar niet. In Fougères, waar ongeveer 20.000 mensen wonen, kwamen we in 2018 nog eens terug. Wéér zo'n plaats die we ook in de Tour van 2018 zagen, de grand départ in Bretagne bestaat vooral uit een herhaling van zetten. In die Tour van 2018 reden we van Fougères naar Chartres, waar ONZE Dylan Groenewegen de sprint zou winnen. De historie van de stad in de Tour bestaat niet alleen uit de aankomst in 2015 en het vertrek in 2018, in 2013 ging hier ook nog een rit van start. Die rit, met aankomst in Tours, werd gewonnen door Marcel Kittel. In de laatste jaren zijn we hier dus vaak geweest, wat wel een opvallende ontwikkeling genoemd mag worden. Debuteren deed de stad pas in 1985, met een ploegentijdrit gewonnen door het La Vie Claire van Bernard Hinault. Daarna moest men wachten tot 2013, en sindsdien komen we hier om de haverklap. In Fougères draait alles om het lokale kasteel, een enorm groot kasteel. Het grootste kasteel van heel Europa, volgens het roadbook. Een groot kasteel dat in blakende gezondheid verkeert. Gebouwd op een rots en vroeger omgeven door een moeras, waardoor het geheel nogal goed te verdedigen was en het bepaald geen sinecure was om dit kasteel aan te vallen. Daar kwam pas na de introductie van de artillerie wat verandering in. Daardoor is dit kasteel dus goed bewaard gebleven, mooi meegenomen. Het kasteel beschikt over 13 torens en dat zorgt natuurlijk voor de nodige pittoreske plaatjes. Daarom is toerisme ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen van deze stad. Naast het kasteel hebben ze ook nog een leuk centrumpje met wat vakwerkhuisjes en kerkjes in de aanbieding, prima om een namiddag door te brengen. Als je hier wat langer wil blijven hangen kan dat ook, want in Fougères valt er nog genoeg te studeren. Zo zou er een school moeten zijn waar ze je leren hoe je horloges moet maken. Buiten dat hebben ze in Fougères en omgeving de grootste zuivelproductie van Frankrijk, dus ja. Laten we het toch maar bij het kasteel houden. Of bij de voormalig profs uit deze stad. Albert Bouvet bijvoorbeeld, de bulldog van Fougères! Won ooit Parijs-Tours, lang, lang geleden. Georges en Joseph Groussard had je ook nog, die laatste won zelfs ooit Milaan-San Remo. De nieuwe hoop is Paul Lapeira, hij rijdt momenteel voor de opleidingsploeg van AG2R.



In startplaats Redon wordt het overdag 20 graden, net een paar graden meer dan de afgelopen dagen. Er is weer behoorlijk wat kans op regen, al viel dat op een stortbuitje na gisteren al bij al wel mee. Zou mooi zijn als het nu ook meevalt, maar er is dus wel wat kans op regen. Ook wat kans op wind, die wind zou vanuit het noordoosten komen. Dan staat ie vooral tegen, schuin tegen. Na 86 kilometer fietsen we door Liffré en draaien we een andere kant op, daar zou de wind heel goed wel eens schuin in de rug kunnen staan. Enige nadeel is dat het niet hard genoeg lijkt te waaien, maar tussen Liffré en de tussensprint in Vitré is er toch wel wat kans op waaiers. Voorbij Vitré draaien we weer een andere kant op en vanaf dat moment krijgen we tot aan de finish voornamelijk te maken met tegenwind, waardoor deze rit met een sisser lijkt af te lopen. In Fougères waait het überhaupt minder hard, maar goed, je weet allemaal maar nooit natuurlijk. Paar graden minder op onze finishplek, 18 graden. Weer wat kans op regen, maar het lijkt bij kleine buitjes te blijven. Of het blijft gewoon droog, kan ook. We gaan dat allemaal meemaken vanaf 13:25, na een vrij lange neutralisatie van 15 minuten begint de rit om 13:40 echt. De NOS schuift om 14:35 aan, Sporza om 14:40. Eurosport 1 zendt nog steeds het altijd lachwekkende balletje-over-een-netje-meppen uit en de PLAYER is uiteraard meteen live. Genieten van de werken van Jan en Bobbie, broekje aan! Om een of andere reden finishen we vroeger dan de afgelopen dagen, de aankomst wordt verwacht tussen 16:52 en 17:10.



Het kan wel eens een merkwaardig ritje worden, omdat er voorzichtige geluiden zijn dat de renners willen gaan staken. Op het moment van schrijven is daar nog weinig over bekend, maarja, het zou dus kunnen dat de rit iets anders gaat verlopen dan verwacht. Al ga ik er wel vanuit dat er gewoon gefietst gaat worden en dat we gaan sprinten in Fougères. Als de wind aantrekt is er wat kans op waaiers, maar normaliter zou dit een vrij geschiedenisloze rit moeten worden. Vanwege de geringe lengte, een briljant nieuw idee van de organisatie, zou het ondanks het ontbreken van Ewan en daardoor een gebrek aan kopwerk van Lotto-Soudal toch moeten eindigen in een sprint. Alpecin zal wel vol ambitie zitten, Deceuninck zal ook vast willen kijken of Cavendish zijn succes van 2015 kan herhalen. De aanloop naar de finale is wat veiliger dan die van gisteren, al komen we onderweg toch ook wel weer een paar dingen tegen waarvan je zoiets hebt van nou nou poe poe. Maar goed, niet ieder risico is te vermijden natuurlijk, als je iedere dag alleen maar over de snelweg rijdt haakt de kijker vermoedelijk af. Bovendien vallen ze ook vaak zat op rechte en brede wegen, dus uiteindelijk verwacht ik dat men na een eventueel protest gewoon gaat fietsen, dat men hopelijk wat minder nerveus doet en dat we daardoor gewoon een keurige sprint krijgen.
1. Cavendish. Kon gisteren niet sprinten vanwege een kapot wiel, maar nu Ewan weg is moet Eddy Merckx toch voorzichtig zenuwachtig beginnen te worden. Shit, nu doe ik het zelf.
2. Philipsen. Vanwege de hellende aankomst zou dit eerder een sprint moeten zijn voor Philipsen dan voor Merlier. Ondanks zijn kapotte knie liet Philipsen ook wel zien dik in orde te zijn. Bovendien schijnt hij enorm boos te worden als hij zelf niet genoeg kansen krijgt, dus moeten ze bij Alpecin nu maar voor Philipsen gaan. Al zouden ze ook gewoon voor Merlier kunnen gaan. Of allebei, al zal de samenloop van omstandigheden die we gisteren zagen niet snel meer voorkomen.
3. Colbrelli. Zou hem ook wat beter moeten liggen. Het is ook weer geen muur aan het eind en in 2015 eindigen Cavendish en Greipel hier dus vooraan, maar alsnog vindt Sonny dit leuker dan de aankomst van gisteren.
4. Bouhanni. Zijn derde plaats van gisteren was blijkbaar zijn beste uitslag ooit in de Tour. Normaal kwam hij nooit verder dan een vierde plaats, naar die plaats keert hij nu weer terug.
5. Demare. Ondanks zijn valpartij kwam hij lachend over de streep, waardoor we mogen aannemen dat de schade meevalt. Dan lijkt het er bij andere renners, zoals Sagan, toch slechter uit te zien. Nieuwe dag, nieuwe kansen.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 16:40:51 #2
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200127882
Bissinger
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:43:00 #3
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200127919
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:39 schreef La_Tramposa het volgende:
Er is ook gewoon Sporza mensen ;)
We zijn Nederlanders, er valt altijd wat te klagen :)

Als het niet Joris is bij NOS dan wel over babbelzieke Christophe Vandegoor of varkenskop Carl Berteele op motor straks bij Sporza.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:43:22 #4
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200127928
Chris Picavet. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200127932
Echt leuk zo'n bewegende fiets nabootsen in een veld. Zouden meer toeschouwers moeten doen
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 16:43:47 #6
842 Zorro
Z
pi_200127934
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:43 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

We zijn Nederlanders, er valt altijd wat te klagen :)

Als het niet Joris is bij NOS dan wel over babbelzieke Christophe Vandegoor of varkenskop Carl Berteele op motor straks bij Sporza.
Of al die kutfilmpjes van ritten uit 1923 bij de Belg
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_200127935
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:39 schreef La_Tramposa het volgende:
Er is ook gewoon Sporza mensen ;)
Weinig met de laptop in de Starbucks op een kop koffie over de hele dag functionerende ZZP'ers hier. Geen middelmaat in TDF.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 12% gewijzigd door Salina op 29-06-2021 16:50:46 ]
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:43:52 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200127936
"Een groep treinbestuurders op vakantie" _O_
pi_200127945
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:43 schreef TommyL0204 het volgende:
Echt leuk zo'n bewegende fiets nabootsen in een veld. Zouden meer toeschouwers moeten doen
Ook erg leuk dat het totaal niet op een fiets lijkt.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:44:54 #10
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200127950
Argon?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:45:11 #11
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200127954
Yes, 20 punten voor mij.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200127957
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:43 schreef Zorro het volgende:

[..]

Of al die kutfilmpjes van ritten uit 1923 bij de Belg
Shit.
Die heb ik dus gemist.
Bij de NOS gingen ze niet verder terug dan 1985.

1923 was een mooi jaar in de Tour. Met de gebroeders Pélissier.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:45:49 #13
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200127967
Navardauskas op 11, wat een enigma.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200127969
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:46:19 #15
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200127978
Nou, het is weer lekker druk voorin het peloton.
pi_200127994
Je hoort gewoon de bittere teleurstelling in de stem van Ducrot: "ik zag geen valpartij zo gauw, in het peloton."
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200128001
gaat er gevallen worden?POLL
pi_200128002
Ik voel een sjuut aankomen
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:49:59 #19
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128020
De strijd voor de prijslust wordt echt veel te groot gemaakt.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128038
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:47 schreef capuchon_jongen het volgende:
gaat er gevallen worden?[poll=2676]
Alleen Frank de Boer gaat vallen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:51:20 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200128040
Wij feliciteren Bert Van Moer.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:51:23 #22
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128041
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:51 schreef superniger het volgende:

[..]

Alleen Frank de Boer gaat vallen.
die is al gevallen
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_200128044
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wij feliciteren Bert Van Moer.
Inderdaad, mooie zege voor hem. Wordt een goed jaar zo.
Demain, on roule
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:52:16 #24
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128050
Een cirkel voor Bol Kaas, toe maar
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 16:52:57 #25
842 Zorro
Z
pi_200128063
Ze staken nog altijd zo te zien
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:53:43 #26
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128066
Volgens de Herbertregel is het gespeeld
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 16:54:13 #27
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128070
Gaat het domme peloton zich misrekenen?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 16:54:16 #28
842 Zorro
Z
pi_200128071
Van Moer is ribbedebie
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:54:19 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128073
T’is gedaan precies
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:54:25 #30
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128076
Boeken toe.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:54:41 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200128077
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:54 schreef Mexicanobakker het volgende:
Gaat het domme peloton zich misrekenen?
Nee, dit begint op het echte protest te lijken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200128081
Hij krijgt het wel cadeau door deze al dan niet bewuste actie. Matig weer.
Demain, on roule
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 16:55:26 #33
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128088
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, dit begint op het echte protest te lijken.
Daar riekt het wel een beetje naar ja.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200128090
Van Moer hier laten winnen is wel een perfect statement richting de ASO
pi_200128091
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, dit begint op het echte protest te lijken.
Ja, dit is gewoon bewust freewheelen.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:55:56 #36
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200128095
De nieuwe Thomas De Gendt is geboren. Is dit leuk? @wimderon
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_200128096
Omdat Ewan door zijn eigen fout op zijn plaat ging of zo?
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:56:01 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128098
En dan schouder aan schouder over finish in pulleton straks?
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 16:56:05 #39
842 Zorro
Z
pi_200128099
"We protesteren omdat het niet veilig is en daarom gaan we niet achter de koploper aan!"

Om vervolgens evengoed in een dolle sprint om de tweede plaats te gaan strijden.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 29 juni 2021 @ 16:56:09 #40
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200128101
"het WK in Instabrüch"

Bedankt Bobbie
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200128107
Dit slaat echt nergens op. Dan moet je in blok naar de finish rijden, niet met twee man er voor die gewoon voor de overwinning aan het rijden zijn.
Demain, on roule
pi_200128112
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:55 schreef Mani89 het volgende:
De nieuwe Thomas De Gendt is geboren. Is dit leuk? @:wimderon
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:06 #43
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200128114
Doe dit dan gewoon elke etappe, dan is er tenminste koers om in de kopgroepen te komen en hebben we tactische strijd elke etappe in de kopgroep.
Stakend peloton in de finale = geen enkel probleem.
pi_200128115
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:56 schreef Zorro het volgende:
"We protesteren omdat het niet veilig is en daarom gaan we niet achter de koploper aan!"

Om vervolgens evengoed in een dolle sprint om de tweede plaats te gaan strijden.
Nouja dit is toch wat alom geroepen is, dat de renners het zelf onveilig maken. Gedeeltelijk opgelost bij dezen :D
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:14 #45
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128116
Hilarisch _O-
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:37 #46
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128120
Wuyts en De Cauwer hebben het niet echt door. Peloton zit niet op een lint. Sprintersploegen zijn er niet
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:39 #47
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200128121
Ik ben wel klaar met dat gewin van die Belgjes.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:44 #48
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200128122
Laat hem maar winnen :D
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 16:57:47 #49
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128124
Joepie, Brent van Moer als etappewinnaar in de Tour. :')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_200128126
Hij komt uit Beveren?
Dan is-ie misschien familie van de voormalige Belgische voetballer Wilfried Van Moer?
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:58:22 #51
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_200128130
Opvallend dat Alpecin er geen zin in heeft.
pi_200128136
Wie is van Moer?
Die ken ik niet.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_200128137
Ze laten hem winnen.

Renners protest.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_200128138
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:55 schreef Mani89 het volgende:
De nieuwe Thomas De Gendt is geboren. Is dit leuk? @:wimderon
Eerst maar eens derde worden in de Giro :X . :X
pi_200128139
Ze rijden toch gewoon volle bak?
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:59:00 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128143
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:57 schreef Frozen-assassin het volgende:
Wuyts en De Cauwer hebben het niet echt door. Peloton zit niet op een lint. Sprintersploegen zijn er niet
Dat had Jose al kilometers geleden door
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128144
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:58 schreef Mansjester het volgende:
Ze rijden toch gewoon volle bak?
Er is geen consensus vermoed ik.
pi_200128149
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:58 schreef superniger het volgende:
Wie is van Moer?
Die ken ik niet.
Was ooit een geweldige voetballer.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:59:14 #59
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_200128150
Team DSM poeft dit binnen 250 meter dicht.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:59:18 #60
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128152
Komen ze nu mee.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128153
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 16:58 schreef Van_Poppel het volgende:
Opvallend dat Alpecin er geen zin in heeft.
Dillier was de enige die op kop reed. En nu net waren ze ook de enige.
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 16:59:33 #62
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128157
Ze komen gewoon te laat.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juni 2021 @ 16:59:40 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128159
Beetje laat jongons
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128161
Het lijkt wel of ze Gouvenou aan het tarten zijn: jij wilt een nerveuze finale?
Prima, kun jij nerveus worden vandaag... of het wel een nerveuze finale zal gaan worden...
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200128162
Van Moer kan ook een finale rijden.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:01 #66
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128164
Dit begint vreemde vormen aan te nemen
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:08 #67
842 Zorro
Z
pi_200128166
Het gaat nu wel heel hard terug
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:10 #68
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128167
Loller GPS.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:21 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128171
Lol GPS
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:26 #70
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128173
Worden wij beflikkerd?
pi_200128174
Gaat wel snel nu.
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:37 #72
842 Zorro
Z
pi_200128175
Gefopt door GPS :(

Ben ik er toch weer ingetuind.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:00:42 #73
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_200128177
3 secondes per seconde. Einstein draait zich om in zijn graf.
pi_200128178
Het is over voor Van Moer, zo vrees ik.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:06 #75
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128182
Lotto Soudal zit keihard af te stoppen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128183
Lollergps
Gino ♥
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:13 #77
14505 OProg
A Life in Music
pi_200128185
Scheelt nog een meter of 700. :o
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:23 #78
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200128187
Kijk eens dom DSM.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:24 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128188
Tak 36 seconden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128189
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:00 schreef AllesKaputt het volgende:
3 secondes per seconde. Einstein draait zich om in zijn graf.
Ik denk niet dat Einstein daar veel problemen mee zou hebben gehad.
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:34 #81
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128191
Mijn grijze de Buyst zit lekker af te stoppen. Onleuk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:43 #82
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128193
Armstukken --> aan. :9~
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:01:44 #83
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128194
Beetje laat ook van Bagrijn
pi_200128203
Dit is wel leuk.
pi_200128204
Hij gaat het niet redden
Gino ♥
pi_200128205
Gouvenou krijgt wel z'n zin: nerveus slot dit.
Ik doe het ff rustig aan.
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 17:02:46 #87
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128206
Dit wordt een Jack Bauertje.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:03:04 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128208
Kaas Bol
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:03:15 #89
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128211
TAK 19 seconden
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_200128214
Erg jammer.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:03:44 #91
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200128215
Jammer hij gaat eraan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_200128216
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:03 schreef naatje_1 het volgende:
TAK 19 seconden
In 1 km 13 seconden eraf dus? Dan is het gedaan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:04:00 #93
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128218
Omkijken = einde verhaal
pi_200128219
Leuk geprobeerd, dat dan weer wel :).
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:04:23 #95
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200128224
Laatste paar honderd meter nog aardig omhoog. Dat gaat hem net nekken denk ik.
pi_200128228
Hij gaat het redden.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:04:53 #97
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200128231
Of toch? :D
pi_200128232
Nog even valpartijtje?
pi_200128233
ALLEZ BRENT
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:11 #100
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200128235
Ach, Brent.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:14 #101
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128236
Aiaiai
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128237
CAVGOD
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:19 #103
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_200128238
Komaan.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_200128239
Jawadde.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:21 #105
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200128240
Cavendish :D
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:21 #106
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128241
JAAAAAAAAAA
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:23 #107
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_200128242
CavGod *O* *O* *O* *O*
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:27 #108
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128244
Kev jawel!
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:33 #109
333483 Aguero
oooooooo
pi_200128246
Cavendish flikt het! _O_
Citius, Altius, Fortius.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:34 #110
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128247
Merckx heeft een GROOT probleem.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:36 #111
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200128248
Cavendish in dit waardeloze veld, tsja
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:37 #112
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200128249
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:05 schreef Koffieplanter het volgende:
JAAAAAAAAAA
Je grote gelijk.
pi_200128250
Ocharme. :o
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:38 #114
842 Zorro
Z
pi_200128251
Bah, walgelijke Cavendish :(
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:39 #115
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200128252
Cav!!! :D
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:41 #116
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128255
DE KEF
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_200128256
Cav. _O_ _O_ _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:48 #118
14505 OProg
A Life in Music
pi_200128257
Wow :o
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:51 #119
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200128259
Jasper van Poppel weer eens te vroeg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:55 #120
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128261
Pick m god
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:05:55 #121
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_200128262
Wat een einde _O_
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_200128263
Don Pat _O_ _O_ _O_ _O_
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:00 #123
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_200128264
JOY FOR CYCLING FANS GLOBALLY
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:02 #124
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128265
Mooi. Echt mooi.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128266
Dit kan toch niet jongens.
pi_200128268
Wat een suspense.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:10 #127
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_200128269
Jeetje. Dat die ooit nog eens een touretappe zou winnen. Patbonus weer eens.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_200128270
Cav > Bennett.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_200128271
Brent krijgt een schouderklopje op de finish... niet van een ploegmaat... jammer voor hem.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200128272
Cav > Merckx
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:27 #131
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200128273
Wanneer durven mensen nou eens serieuze vragen te stellen bij deze ploeg en hun bewezen dopingdokters?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:40 #132
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128275
Philipsen ook wel sterk, net te vroeg op kop
pi_200128276
waarom hebben mensen een hekel aan Cavendish ?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:44 #134
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200128277
Waarom gokte Alpecin niet op Merlier? Om de vrede in de ploeg te bewaren? _O-
pi_200128279
Nummer 31.

PatLef wordt ladderzat vanavond.
Ik doe het ff rustig aan.
  FOK!fotograaf dinsdag 29 juni 2021 @ 17:06:51 #136
842 Zorro
Z
pi_200128280
Cavendish was vroeger een lul. Ik zie niet in waarom ik dat nu ineens anders zou moeten zien.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_200128283
Lutsenko 15 (lol) boven Zabel en Walschijt.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:07:12 #138
279824 Mansjester
City>United
pi_200128284
Cavendish die nog wint in de Tour :')
pi_200128285
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Cav > Merckx
Nog niet.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:07:18 #140
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200128286
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef superniger het volgende:
waarom hebben mensen een hekel aan Cavendish ?
Hij is een lul.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:07:21 #141
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_200128289
WAAR IS WIELCO
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:07:23 #142
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128290
Beste sprinter ooit.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128292
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef Zwansen het volgende:
Waarom gokte Alpecin niet op Merlier? Om de vrede in de ploeg te bewaren? _O-
Vrij ongelukkige keuze inderdaad.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:07:25 #144
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128293
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef Zwansen het volgende:
Waarom gokte Alpecin niet op Merlier? Om de vrede in de ploeg te bewaren? _O-
Philipsen had het gered als hij niet te vroeg ging
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_200128298
Arno Demaar?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200128300
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef Zorro het volgende:
Cavendish was vroeger een lul. Ik zie niet in waarom ik dat nu ineens anders zou moeten zien.
Ja eens.
pi_200128306
Demare kan er geen touwtyfus van zonder ONZE Ramon Sinkelmans.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:08:04 #148
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200128310
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef Zwansen het volgende:
Waarom gokte Alpecin niet op Merlier? Om de vrede in de ploeg te bewaren? _O-
Was een prima sprint van Philipsen. 50 meter later en hij had gewonnen
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:08:26 #149
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200128313
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:08 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Was een prima sprint van Philipsen. 50 meter later en hij had gewonnen
Boubou kwam er ook snel aan.
pi_200128314
Coquard 17e. Fenomenaal.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200128318
Sinds de Olympische Spelen kan ik nooit meer sympathie opbrengen voor de Kev
pi_200128321
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:07 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Philipsen had het gered als hij niet te vroeg ging
Een niet onbelangrijk onderdeel van de sprint.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:09:16 #153
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200128322
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:08 schreef El-Stinho het volgende:
Coquard 17e. Fenomenaal.
Net voor Twan Poels.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:09:16 #154
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_200128323
Demare kwijt?
sig verwijderd door FA
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:09:23 #155
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128325
Kaas Bol zakte er flink door op het eind
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128327
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:08 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Was een prima sprint van Philipsen. 50 meter later en hij had gewonnen
Moet je zo eens kijken hoe snel Mathieu komt voordat hij laat lopen. Die had hier heel dicht kunnen zijn
pi_200128329
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:08 schreef El-Stinho het volgende:
Coquard 17e. Fenomenaal.
Die is drie keer gevallen in vier dagen, Hans.
pi_200128332
Greipel 10e jawel :')
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:09:51 #159
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200128334
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Moet je zo eens kijken hoe snel Mathieu komt voordat hij laat lopen. Die had hier heel dicht kunnen zijn
Sprint niet mee en moet remmen om niet per ongeluk top-10 te eindigen inderdaad.
pi_200128335
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:07 schreef wimderon het volgende:
Demare kan er geen touwtyfus van zonder ONZE Ramon Sinkelmans.
46e. Volgende keer beter haha.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200128336
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:06 schreef Zorro het volgende:
Cavendish was vroeger een lul. Ik zie niet in waarom ik dat nu ineens anders zou moeten zien.
Ik heb bij hem dezelfde dubbele gevoelens als bij Sagan: het kunnen klootzakken zijn op de fiets (de Olympische Spelen waren bij Cav voor mij het dieptepunt), maar het zijn ook karakters die de koers kleuren.

Maar dit was, los van 'alles', toch een verbluffend staaltje van de oude man.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:09:56 #162
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128337
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:08 schreef El-Stinho het volgende:
Coquard 17e. Fenomenaal.
Die is helemaal ingepakt.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128338
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef The_Undertone het volgende:
Sinds de Olympische Spelen kan ik nooit meer sympathie opbrengen voor de Kev
Dat punt was bij mij al bereikt toen hij Veelers omver kegelde in de Tour.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:10:05 #164
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200128340
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Die is drie keer gevallen in vier dagen, Hans.
Een welverdiende: zou het ook maar iets uitmaken?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:10:31 #165
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200128343
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef capuchon_jongen het volgende:
Greipel 10e jawel :')
Die was grijs!
pi_200128344
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Moet je zo eens kijken hoe snel Mathieu komt voordat hij laat lopen. Die had hier heel dicht kunnen zijn
Op deze aankomst hadden ze hem ook wel uit mogen spelen inderdaad.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:11:47 #167
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128364
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:09 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Een niet onbelangrijk onderdeel van de sprint.
Verschil tussen beginnelingen en ervaring...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:11:51 #168
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200128365
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:10 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Op deze aankomst hadden ze hem ook wel uit mogen spelen inderdaad.
Dit vindt Jasper niet leuk.
pi_200128366
2015 belde, ze willen hun Cavendish terug :'(
pi_200128367
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:10 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Op deze aankomst hadden ze hem ook wel uit mogen spelen inderdaad.
Jasper stond gisteren al te briesen dat hij geen leadout man is, dus dat was hommeles als hij vandaag niet had gemogen. Iets teveel kapiteins op het schip.
Demain, on roule
pi_200128376
Er wordt wat afgehuild in deze Tour.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:13:12 #172
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_200128379
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:11 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Jasper stond gisteren al te briesen dat hij geen leadout man is, dus dat was hommeles als hij vandaag niet had gemogen. Iets teveel kapiteins op het schip.
Op zo'n licht oplopende aankomst is Philipsen ook wereldtop, misschien nog wel geschikter dan Merlier. Helemaal geen rare keuze derhalve.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_200128385
Bennet wie?
pi_200128391
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:11 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Jasper stond gisteren al te briesen dat hij geen leadout man is, dus dat was hommeles als hij vandaag niet had gemogen. Iets teveel kapiteins op het schip.
Tja stiekem is het niet zo gek dat ze Japser speelden uiteraard. Verliezen van Cavendish en Bouhanni is echter wel een matige prestatie.
pi_200128394
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:13 schreef capuchon_jongen het volgende:
Bennet wie?
Het grote gelijk van de Pat.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:14:19 #176
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128397
Die duik tussen Van Moer en Bol is echt ouderwets Cav, prachtig.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128398
Demare en Ewan waren 11 erg fijn besteede miljoenen bij Scorito en dito kopmannen gisteren en vandaag
Het beste adres voor al uw primeurs!
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:14:56 #178
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200128404
Twikketie Boem aldus Joris.
pi_200128412
We hebben er al 2 voor DQS _O_ ook wel goede prestatie _O_
pi_200128418
Colbrelli was toch 2de en niet Bouhanni?
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:15:53 #181
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128421
José brengt een ode aan Alaphilippe, Van der Poel en Cavendish en Wuyts poogt Van Moer er nog even tussendoor te fietsen (lol).
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128425
Philipsen gaat aan op 200 meter, niet gek vroeg, al liep het wel een klein beetje op natuurlijk.
pi_200128427
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:15 schreef capuchon_jongen het volgende:
We hebben er al 2 voor DQS _O_ ook wel goede prestatie _O_
Ook 2 voor Alpecin, de Belgische ploegen doen het goed. Morgen weer een kans met Asgreen, Alerphillipe en Cattaneo.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200128434
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:15 schreef Belgosome het volgende:
Colbrelli was toch 2de en niet Bouhanni?
Nee, Colbrelli rijdt in een Italiaanse trui.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_200128439
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:15 schreef Belgosome het volgende:
Colbrelli was toch 2de en niet Bouhanni?
Sonny 11.
pi_200128450
Groene Cavendish
pi_200128464
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:17 schreef capuchon_jongen het volgende:
Groene Cavendish
Ja omdat Blijlevens niet meedoet.
pi_200128467
Demare 46e :')

Sprintte gewoon niet mee dus.
pi_200128473
Dannie heeft nog steeds pap in de benen van die eerste etappe?
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 juni 2021 @ 17:19:51 #190
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200128476
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:15 schreef capuchon_jongen het volgende:
We hebben er al 2 voor DQS _O_ ook wel goede prestatie _O_
DQT.
pi_200128480
Positioneren in natuurlijk zijn (van der Poels, red.) specialiteit.

- Staf Clement
pi_200128486
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:18 schreef Nober het volgende:

[..]

Ja omdat Blijlevens niet meedoet.
Die zal wel balen dat-ie niet wat langer is doorgegaan. Had vandaag inderdaad nog best een kans gehad.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:21:59 #193
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_200128500
Morgen wint STEEF.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_200128502
Wanneer gaat Mathieu afstappen?
pi_200128506
Wie zijn een beetje de favorieten morgen?
pi_200128519
Jeetje.

De allergrootste werken van Taus ooit?
Jack does it in real time...
pi_200128535
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:23 schreef DeeBee het volgende:
Jeetje.

De allergrootste werken van Taus ooit?
Pat heeft gewoon AURA en is ECHT EEN CHEF.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_200128551
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:22 schreef capuchon_jongen het volgende:
Wie zijn een beetje de favorieten morgen?
Kweenie.
Ik ga gewoon relaxed kijken en hopen dat Kelderman het goed doet.

Maar u is van de zuiderburen... u hebt zeker en vast uw eigen favorieten.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200128559
Mooi dat je met een goede mentaliteit als topsporter de natuurwetten gewoon kan tegengaan.
pi_200128565
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:27 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Kweenie.
Ik ga gewoon relaxed kijken en hopen dat Kelderman het goed doet.

Maar u is van de zuiderburen... u hebt zeker en vast uw eigen favorieten.
Dat overdreven gepraat met u is overdreven.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:29:09 #201
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128573
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 02:45 schreef skysherrif het volgende:
1. Mathieu van der Poel (20) - 20
2. Julian Alaphilippe (5) - 25
3. Caleb Ewan (178) - 203
4. Tim Merlier

Kan 4 aub nog terug naar mijn originele Demare - 13:46
Weet je het zeker? _O-
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_200128590
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:29 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Weet je het zeker? _O-
doen we toch maar niet he :D
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:31:44 #203
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200128597
Wilco lijkt wel uit zijn schulp gekomen
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:31:50 #204
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_200128603
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:28 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

Dat overdreven gepraat met u is overdreven.
Dat vind ik juist wel een mooi aspect aan het Vlaams, jammer dat jij daar anders over denkt.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:33:21 #206
445528 DerRabbit
Zijne Konijnlijkheid
pi_200128618
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:31 schreef Slobeend het volgende:
Cav ^O^
Deze etappe en groene trui zijn hem wel gegund!
Once you’ve raced, you never forget it…and you never get over it.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:35:51 #207
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_200128644
Nooit gedacht dat ik Cav ooit nog een etappe zou gunnen...
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:36:42 #208
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_200128655
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:31 schreef Momo het volgende:
Wilco lijkt wel uit zijn schulp gekomen
Mooi om te zien inderdaad. Hij straalt plezier uit. Dat is wel eens anders geweest. ^O^
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
pi_200128676
Alpecin wel raar gegokt om voor Philipsen te gaan, Merlier is toch duidelijk rapper.
Jack does it in real time...
pi_200128679
Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrivkah vindt Cav een sympathieke gast.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200128697
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 17:44:27 #212
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_200128782
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:38 schreef DeeBee het volgende:
Alpecin wel raar gegokt om voor Philipsen te gaan, Merlier is toch duidelijk rapper.
Niet op deze aankomst
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:46:49 #213
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128825
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:38 schreef El-Stinho het volgende:
https://www.tissottiming.(...)0105FFFFFFFFFFFFFF02

@:rellende_rotscholier De starttijden voor de OP-verwerking morgen.
Gele Wout of gele Wielco?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200128858
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Gele Wout of gele Wielco?
Of gele Flip?
pi_200128942
Gele Pog.

#6.5wperkg
#helmpjescheef
#believe
Jack does it in real time...
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:54:24 #216
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_200128969
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:13 schreef Toby56 het volgende:
Er wordt wat afgehuild in deze Tour.
Het begint steeds meer een wijvensport te worden
  dinsdag 29 juni 2021 @ 17:54:45 #217
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200128971
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:52 schreef DeeBee het volgende:
Gele Pog.

#6.5wperkg
#helmpjescheef
#believe
Mijnwerker
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_200129025
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:54 schreef kibo het volgende:

[..]

Het begint steeds meer een wijvensport te worden
Nou nou nou nou nou... met al zijn gegrien heeft Cav best een aardige dame aan de haak geslagen.
Daar kan iedere ECHTE KEREL alleen maar likkebaardend naar kijken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ECHTE MEISJES vinden huilende mannen lief.
(Denkt u daar maar eens over na.)
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 18:04:26 #219
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200129143
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:38 schreef El-Stinho het volgende:
https://www.tissottiming.(...)0105FFFFFFFFFFFFFF02

@:rellende_rotscholier De starttijden voor de OP-verwerking morgen.
Merci.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200129749
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Gele Wout of gele Wielco?
Wout lijkt me eigenlijk wel een zekerheidje
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 18:37:23 #221
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200129759
De tijdrit zelf Wout versus Bisegger?
pi_200129826
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 18:37 schreef Momo het volgende:
De tijdrit zelf Wout versus Bisegger?
En die andere Zwitser waarschijnlijk
  dinsdag 29 juni 2021 @ 18:59:31 #223
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_200130191
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 18:36 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Wout lijkt me eigenlijk wel een zekerheidje
Pogacar is ook wel aardig in vorm. En we mogen hopen op Wilco.
pi_200130360
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 18:59 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Pogacar is ook wel aardig in vorm. En we mogen hopen op Wilco.
Pogacar had ik een kans gegeven als hij voorsprong had op Wout, nu wordt het wel lastig
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 19:27:57 #225
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200130718


Ook eventueel regen tijdens de rit morgen
pi_200131956
De gele trui geeft bij iedereen wat extra's lijkt het, misschien dat VDPGod na morgen nog in t geel rijdt, met nog n paar secondjes over dan _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
  dinsdag 29 juni 2021 @ 20:20:16 #227
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_200132016
Van Aert die VDP uit het geel rijdt is echt een droomscenario
pi_200132170
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 19:27 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]

Ook eventueel regen tijdens de rit morgen
Staken!
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  dinsdag 29 juni 2021 @ 20:32:22 #229
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200132265
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 18:36 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Wout lijkt me eigenlijk wel een zekerheidje
Flip?
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 29 juni 2021 @ 20:43:12 #230
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200132459
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:52 schreef DeeBee het volgende:
Gele Pog.

#6.5wperkg
#helmpjescheef
#believe
#haardoorhelm
  dinsdag 29 juni 2021 @ 21:09:54 #231
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_200132957
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 19:27 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]

Ook eventueel regen tijdens de rit morgen
Gelukkig zal het voor het geel weinig uitmaken. De verschillen zijn na 4 dagen oorlog in Bretagne best wel groot.
pi_200132977
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 20:32 schreef VoMy het volgende:

[..]

Flip?
Die verwacht zelf dat de tijdrit te makkelijk is om echt mee te gaan doen. Maar die is ook wel goed in indekken meestal..

[ Bericht 3% gewijzigd door Marcoss op 30-06-2021 09:30:54 ]
pi_200134254
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 20:20 schreef Beregd het volgende:
Van Aert die VDP uit het geel rijdt is echt een droomscenario
Het is zo ongeveer het meest voor de hand liggende resultaat morgen. Alleen al op aero voordeel verwacht ik dat van Aert het verschil makkelijk goed maakt en normaal is hij ook de veel betere tijdrijder.
pi_200134336
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 22:15 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Het is zo ongeveer het meest voor de hand liggende resultaat morgen. Alleen al op aero voordeel verwacht ik dat van Aert het verschil makkelijk goed maakt en normaal is hij ook de veel betere tijdrijder.
Ja, op basis van zijn andere tijdritten zie Van der Poel wel top 20 rijden, maar niet goed genoeg om geel te behouden. Denk dat de grootste bedreiging voor Van Aert komt van een vliegende Pogacar of Julian die weer eens een goede dag heeft (en redelijk wat marge heeft).
pi_200135446
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 17:23 schreef DeeBee het volgende:
Jeetje.

De allergrootste werken van Taus ooit?
https://streamable.com/8g2nfb

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator dinsdag 29 juni 2021 @ 23:25:46 #236
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200135643
Is Kef niet een hobbyproject van Yvan?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200136137
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 23:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Is Kef niet een hobbyproject van Yvan?
Dat zijn heroïnejunkies.
  Moderator woensdag 30 juni 2021 @ 00:09:57 #238
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_200136218
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 23:56 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dat zijn heroïnejunkies.
Ik interpreteer dit als een ja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_200136904
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 23:16 schreef wimderon het volgende:

[..]

https://streamable.com/8g2nfb

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
DonPat. _O_

Heerlijk fragment.
Jack does it in real time...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')