Bolognese pizza een optie?quote:Op zaterdag 24 april 2021 15:54 schreef christmastsunami het volgende:
er ligt nog een pizza in vriezer, ik vind het eigenlijk niet eens lekker, een pizza, ook al doe ik er nog wat op.
ik hewb meer trek in spaghettie bolognese, maar ja dat kan ook
Ik zou het in jouw geval na vorige week niet riskerenquote:Op zaterdag 24 april 2021 16:11 schreef marc0871 het volgende:
Ligt er een beetje (boel) aan wat voor pizza.
Is het een diepvriespizza, is het een verse die je moet afbakken, een exemplaar van een keten, een zelfgemaakte of bij een echte Italiaan vandaan?
Er zit hier en daar nogal een beetje verschil in.
Een Diepvriespizza zou ik alleen nog maar willen eten om mijn leven re redden.
Alhoewel ik niet weet of ik nog wel een leven heb, nadat ik hem gegeten heb.
als heel diep nadenk vind ik pizza gewoon niet lekker, ik eet lievreen tosti, het wordt nooit wat met mij en pizza, ook al zeg je dat je het lekker vind.quote:Op zaterdag 24 april 2021 16:11 schreef marc0871 het volgende:
Ligt er een beetje (boel) aan wat voor pizza.
Is het een diepvriespizza, is het een verse die je moet afbakken, een exemplaar van een keten, een zelfgemaakte of bij een echte Italiaan vandaan?
Er zit hier en daar nogal een beetje verschil in.
Een Diepvriespizza zou ik alleen nog maar willen eten om mijn leven re redden.
Alhoewel ik niet weet of ik nog wel een leven heb, nadat ik hem gegeten heb.
Mmmm, dat klinkt goed!quote:Op zaterdag 24 april 2021 16:49 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren zuurkool met karbonade. Karbonade(s) in de slowcooker 7 uur (waren flinke). Fabelhaft! Gleed van het bot en supermals. Wauw. Vet sausje dat eruit kwam, peperkorreltjes erin en eindelijk fantastische zuurkool.
Nee, hè?quote:Op zaterdag 24 april 2021 16:21 schreef maily het volgende:
[..]
Ik zou het in jouw geval na vorige week niet riskeren
Heb net grote garnalen uit de vriezer gehaald.
Dat wordt iets curry-achtigs met rijst en boontjes.
Dat kan.quote:Op zaterdag 24 april 2021 16:38 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als heel diep nadenk vind ik pizza gewoon niet lekker, ik eet lievreen tosti, het wordt nooit wat met mij en pizza, ook al zeg je dat je het lekker vind.
wist je dat de itiaanse keuken heel erg lekker andere dingen wel goed doet?, zoals Ossebuco
ik deponeer het maar ook in de afval zak, ik vind en ga het toch niet lekker vinden.quote:Op zaterdag 24 april 2021 17:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nee, hè?
Die gedachte had ik ook al, tijdens het typen.
Eetplannen zijn gewijzigd; pizza besteld bij de plaatselijke Italiaan.
Een echte in dit geval.
[..]
Dat kan.
ik heb nog nooit geprbeert maar zo listig en mischien lekker.quote:Op zaterdag 24 april 2021 18:21 schreef drakin het volgende:
spekjes met zevenblad en salade met paardebloem
Ik pluk het wild, deze komt alleen toevallig uit eigen tuin.quote:Op zaterdag 24 april 2021 18:42 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik heb nog nooit geprbeert maar zo listig en mischien lekker.
Ah, wildplukmaaltjequote:Op zaterdag 24 april 2021 18:21 schreef drakin het volgende:
spekjes met zevenblad en salade met paardebloem
Spareribsquote:Op zaterdag 24 april 2021 17:31 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Mmmm, dat klinkt goed!
Hier straks salade en spareribs van 'Iberico'-varken, door de slager bereid in een green egg. Supergoed!
Was smullen, ben voor dit hele jaar voldaanquote:Op zaterdag 24 april 2021 19:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Spareribs
Ik had net pasta pesto. Nu mini magnum.
ik heb ook een heel klein tuintje waar ik groenten aan het kweken was., Maar na wat graven lag er op ongeveer een meter, afval, beton en metaal enzo. Ik heb de buren ook maar afgeraden daarop groenten te kweken.quote:Op zaterdag 24 april 2021 18:52 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik pluk het wild, deze komt alleen toevallig uit eigen tuin.
Deze week een heel topic aan gewijd in koken met CUL CUL / Kook mee met CUL: Wildplukken 19 april - 25 april
Vroeger zagen de huizen hier zwart van de rook, daarom heb ik maar moestuinbakken geplaatst ipv diep in de grond op boom en struiken na dan. En af en toe kun je ook opruimers planten, heermoes haalt bijvoorbeeld metalen uit de grond en een hennepplantsoort schijnt dat ook te kunnen, weet zo even niet welke precies maar niet die voor de prettige rookplantjesquote:Op zaterdag 24 april 2021 20:16 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik heb ook een heel klein tuintje waar ik groenten aan het kweken was., Maar na wat graven lag er op ongeveer een meter, afval, beton en metaal enzo. Ik heb de buren ook maar afgeraden daarop groenten te kweken.
het is wel mooi , zoo'n veroest blauw en groen broos stukje grond.
dat is geen goed plan.
Zijn de aardbeien al lekker?quote:Op zondag 25 april 2021 11:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Hollandse aardbeien, aardbeikwark, handje hagelslag.
lastig die appels kunnen te veel vocht hebben, die moet je even opzoeken, welke appels kunnen bakken.quote:Op zondag 25 april 2021 12:40 schreef Karzai het volgende:
[..]
Zijn de aardbeien al lekker?
ik ga zo pannenkoeken bakken met appel
jonagold appels gaat primaquote:Op zondag 25 april 2021 13:36 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
lastig die appels kunnen te veel vocht hebben, die moet je even opzoeken, welke appels kunnen bakken.
ik weet die soorten nooit zo, maar je kan het eigenlijk gewoon zien als je ze open snijd, dan zijn of droog of oud, als dat vocht er maar uit is, is het natuurlijk errug lekker, om de appel iets aan te bakken, maar het is net als bij appeltaart, op een gegeven moment, sta ik wat vocht eruit te drukken.quote:Op zondag 25 april 2021 13:40 schreef Karzai het volgende:
[..]
jonagold appels gaat prima
[ afbeelding ]
Ja ze zijn heerlijk! Heb 400 gram in 2x opquote:Op zondag 25 april 2021 12:40 schreef Karzai het volgende:
[..]
Zijn de aardbeien al lekker?
ik ga zo pannenkoeken bakken met appel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
quote:Op zondag 25 april 2021 16:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Straks een grote uitgeholde tomaat met een ei erin, bieslook, peper en zout en mozzarella in de oven zetten. Daar komt nog brood en soep bij. De binnenkant van de vleestomaat is vanmorgen in een omelet gegaan.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
nee dit is anti koken, dom goor en riskantquote:
Bij mij gaat 'ie een half uur op 180% en ik gebruik alleen het eigeel.quote:Op zondag 25 april 2021 16:34 schreef christmastsunami het volgende:
nee, dat ei gaard zo niet goed, in een zijn eigen schaal kan je wel een ei half zacht koken, maar op deze manier pocheren, lijkt mij geen goed idee, die tomaat wordt niet heet, wat je wel wil, voor je het weet gaat ie kruisbacterien.
die tomaat omdat ei moet ook gloeiend heet worden,net zoals een schaal om een ei, anders krijg je een halfzacht, beetje vies halfzacht tussenlaagje, waar ei en tomaat gewoon niet heet genoeg zijn geweest, en kan je vreemde bacterien krijgen, zoals weet ik wat.quote:Op zondag 25 april 2021 16:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Bij mij gaat 'ie een half uur op 180% en ik gebruik alleen het eigeel.
ik ga er van uit dat dat de laatste keer was, sushi is alleen echt lekker als die vis ook echt vers is, anders is het maar rare sushi.quote:
Vanochtend op de kotter meegeweest in Ijmuidenquote:Op zondag 25 april 2021 18:39 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik ga er van uit dat dat de laatste keer was, sushi is alleen echt lekker als die vis ook echt vers is, anders is het maar rare sushi.
quote:Op zondag 25 april 2021 18:55 schreef Karzai het volgende:
Vanochtend op de kotter meegeweest in Ijmuiden
Boooooooh, die stoofpot ziet er lekker uit!quote:Op zondag 25 april 2021 18:26 schreef sigme het volgende:
Lamsnekstoofpot in bier, puree, kroten, knolvenkel:
[ afbeelding ]
Toe: mascarpone, vijgenconfiture, walnoten en een enkele amandel, honing:
[ afbeelding ]
Lijkt me heel lekker!quote:Op maandag 26 april 2021 11:55 schreef golfer het volgende:
Voor vanavond staat 'het witte goud' weer op het menu, maar dan gegrilde met zeezout-karamel & amandelen volgens een recept van Yvette van Boven.
Daarbij gebakken krielaardappeltjes en een beenham uit de sousvide.
quote:Op zondag 25 april 2021 16:30 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
nee dit is anti koken, dom goor en riskant
Die ovenfriet had ik een tijdje geleden ook, is prima te doen naar mijn meningquote:
Word vrolijk van jouw eetfoto'squote:Op maandag 26 april 2021 17:37 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Puree, zuurkool, kroot, bal.
[ afbeelding ]
Mascarpone, vlierbessenjam, granaatappelsiroop.
Nu even uitbuiken tot de espresso wordt geserveerd.
ja zijn lekkere loempiaatjesquote:Op maandag 26 april 2021 19:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zit er voldoende vulling in die mini loempia's?
Ik word ook vrolijk van die eetfoto's van sigme.quote:Op maandag 26 april 2021 19:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Word vrolijk van jouw eetfoto's
Had als toetje Zuivelhoeve double vanilla (roomyoghurt). Iemand deze, of een andere variant, al eens gegeten? Hij is heerlijk!
Nu thee en mini kitkat.
Jumbo heeft die zeker weten. Zijn 4 smaken van bekers van 400g.quote:Op dinsdag 27 april 2021 11:33 schreef Salina het volgende:
[..]
Ik word ook vrolijk van die eetfoto's van sigme.
Ziet er zo mooi uit, qua presentatie ook. Kan zo in een restaurant gaan werken.
Zuivelhoeve double vanilla? Heb je meerdere soorten vanille dan?
Klinkt wel lekker, ik at vroeger wel eens Zuivelhoeve van de Emté of Edah, maar of Jumbo die ook heeft...heb ze nooit gezien daar, ook nooit naar gezocht trouwens. Ik eet nu alleen maar kwark, meer eiwitjes.
Ben normaal geen fan van diepvriesfriet, maar die opa en oma friet van Aviko is best goed te doen.quote:
Ontbijt was verse jus, thee en cracottes met palingworst.quote:Op dinsdag 27 april 2021 11:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Oranjegebak, 2 peren en thee.
Koningsdag ontbijt
Dat is een leuke actiequote:Op dinsdag 27 april 2021 18:00 schreef maily het volgende:
[..]
Ontbijt was verse jus, thee en cracottes met palingworst.
Later koffie met een stuk "vroege vlaggers"-taart (actie van gemeente Tilburg, er reed een busje met taarten rond, en de 150 eerste vlaggers kregen een taart. Zoonlief had er ook een gewonnen ).
Later thuis nog meer koffie en een oranje tompouce.
Straks pittige kippensoep met veel groente en madras.
Verslag ervan valt te lezen op onze eigen site.quote:Op dinsdag 27 april 2021 11:41 schreef golfer het volgende:
Wij gaan vandaag iets bijzonders doen: een foodrally rijden via 4 restaurants.
Ouderwets rally rijden met een routebeschrijving op papier en tussendoor wat lekkere happen eten.
https://food-rally.nl/#koningsdag-editie
Gelezen. Leuk! Was leuk weer ervoor.quote:Op dinsdag 27 april 2021 20:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Verslag ervan valt te lezen op onze eigen site.
Stukjes wat?quote:Op dinsdag 27 april 2021 20:41 schreef christmastsunami het volgende:
die boterham met stukjes en pindakaas ook, met sriracha saus ook, een combinatie die zo lekker is
ik zou eigenlijk eens zelf die pinda's er extra er door heen moeten hakken, veel meer dan die pindakaas met kleine stukjes pinda's die ze verkopen.quote:Op dinsdag 27 april 2021 22:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Stukjes wat?
Thee hier nu, zo nog stukje boterham met kaas denk ik
quote:Op donderdag 29 april 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Maaltijdsalades met een Librije gehaktbal erbij.
Mjam mjam, dat wordt smullen, ik zie het nu al!quote:Op donderdag 29 april 2021 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Wij hadden vanavond risotto met courgette, champignons en kip
Voor morgen staat er al een pan met een kilo vleesch van de slager te pruttelen voor de rendang.
Boemboe gebruikt wegens niet te verkrijgen kruiden/specerijen hier.
Wel extra knoflook, ui en peper erbij
[ link | afbeelding ]
Komkommer in zoetzuur en zelfgemaakte pittige pindasaus heb ik ookal gemaakt.
Zo marinade maken voor pittige saté ajam en zoete saté ajam waar de kip een nachtje in kan liggen.
Zin in morgen
Lekker en die boemboes van Kokkie Djawa zijn primaquote:Op donderdag 29 april 2021 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Wij hadden vanavond risotto met courgette, champignons en kip
Voor morgen staat er al een pan met een kilo vleesch van de slager te pruttelen voor de rendang.
Boemboe gebruikt wegens niet te verkrijgen kruiden/specerijen hier.
Wel extra knoflook, ui en peper erbij
[ link | afbeelding ]
Komkommer in zoetzuur en zelfgemaakte pittige pindasaus heb ik ookal gemaakt.
Zo marinade maken voor pittige saté ajam en zoete saté ajam waar de kip een nachtje in kan liggen.
Zin in morgen
Weer zo'n heerlijke rijsttafel van jequote:Op donderdag 29 april 2021 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Wij hadden vanavond risotto met courgette, champignons en kip
Voor morgen staat er al een pan met een kilo vleesch van de slager te pruttelen voor de rendang.
Boemboe gebruikt wegens niet te verkrijgen kruiden/specerijen hier.
Wel extra knoflook, ui en peper erbij
[ link | afbeelding ]
Komkommer in zoetzuur en zelfgemaakte pittige pindasaus heb ik ookal gemaakt.
Zo marinade maken voor pittige saté ajam en zoete saté ajam waar de kip een nachtje in kan liggen.
Zin in morgen
Ziet er lekker en heel gezond uitquote:Op donderdag 29 april 2021 21:04 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Vriend had zin in Thais eten, maar de plaatselijke Thai is duur en niet lekker. Zelf wat fabriceren: tjap tjoy, kip met cashewnoten en Thaise omelet
Ook @Kanaroe klopt, is ook een dikke prima. Was allang blij dat ze die hadden en niet alleen de Conimexmeuk.quote:Op donderdag 29 april 2021 19:02 schreef Prego het volgende:
[..]
Lekker en die boemboes van Kokkie Djawa zijn prima
Ik ga uitsmijters maken zometeen, eerst een pils.
Ik vind de rendangboemboe van Conimex ook best te pruimenquote:Op vrijdag 30 april 2021 09:27 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ook @:kanaroe klopt, is ook een dikke prima. Was allang blij dat ze die hadden en niet alleen de Conimexmeuk.
Ze hadden ook maar 4 soorten: rendang, salto, bami en nasi. Terwijl bij de supermarkt in de randstad ze gewoon een heel rek met Kokkie of Toko Lien hadden.
@:FutureFairyTale, tnx Was al weer even geleden ook. Dus superveel zin in!
Nu: thee en boterham filet americain.
Daarna weer aan de slag voor vanavond.
De rendang was gisteren al verrukkelijk dus vandaag nog lekkerder
Wafel met aardbeienquote:Op vrijdag 30 april 2021 11:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Postimg doet 't niet dus dan maar een linkje:
https://ibb.co/P11Sw6f
Jaaaa. En dan nog zelfgeklopte slagroom en aardbeien van de boerquote:Op vrijdag 30 april 2021 13:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wafel met aardbeien
Net geluncht; 2 broodjes met ei, champignonsoep, peer en paar druiven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |