abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:05:54 #1
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_199091351
Naar aanleiding van R&P / Vrouwtje uit de Filippijnen halen dat inmiddels gesloten is kijk ik toch wel met enige verbazing naar de reacties aldaar.

Natuurlijk zijn er situaties waarbij de Filipijnse misbruik maakt van de goedheid van de Nederlandse man, maar de situatie is dan ook vaak zo dat bv. iemand van 45 jaar oud gaat daten met iemand van 22 jaar oud. Op YouTube is nogal een controverse gaande over een Amerikaanse man van ongeveer 45 jaar oud, zoek maar "Tim K", die ook woont in de Filipijnen en is getrouwd met een 20 jarige Filipijnse vrouw.

Dat is inderdaad dubieus.

Het neemt niet weg dat een relatie met een goede Filipijnse dame wel degelijk mogelijk is. Ik ben zelf in dat topic hierboven genoemd en het probleem ligt ook voornamelijk bij de Nederlandse man. Die zoeken namelijk eigenlijk veel te jonge dames aldaar. Ik heb idd ook wat pogingen wel eens gedaan, maar inmiddels ben ik al verscheidene maanden in contact met een Filipijnse dame, die meer van mijn leeftijd is (zij is 36, ik ben 44) en zij is geheel onafhankelijk, heeft een keurige baan, verdient naar 'verhouding' eigenlijk bijna net zo veel als ik. Met 450 euro per maand en rekening houdend met dat de gemiddelde kosten in de Filipijnen zo'n 4x lager zijn heeft zij het prima voor elkaar. En deze dame vraagt mij dus ook totaal niet om een financiële bijdrage.

Maar, sommige mensen vragen zich af, waarom zoek je niet een Nederlandse vrouw. Tja, in het topic hierboven werd genoemd dat het voor sommige Nederlandse mannen erg moeilijk is een Nederlandse vrouw te vinden. De reden: De Nederlandse vrouw is verwend, is veeleisend, soms feministisch en wil altijd het prins op het witte paard. De manier waarop onze maatschappij nu werkt, alles en iedereen vrij individualistisch maakt het dat zowel mannen als vrouwen allemaal hun eigen kant op kunnen gaan. De reden dat je in jaren 50 en 60 weinig scheidingen had was simpelweg omdat de vrouw meer afhankelijk was van de man, omdat ze thuis bleef, de kinderen opvoeden en de man was overdag aan het werk. Tegenwoordig is dat bijna niet meer denkbaar. Vrouwen zijn gaan emanciperen en willen carrière maken. Dat neem ik ze ook heus niet kwalijk. Er is meer in het leven dan een aanrecht. Maar met die emancipatie veranderde ook het gedrag van de gemiddelde vrouw naar een man. Zoals gezegd, vrouwen zijn veel meer veeleisender geworden, en voor sommige mannen, waaronder ik mezelf ook schaars, is dit niet acceptabel. Ik heb geen behoefte aan zo'n 'zeikwijf' die als een ambulance constant loopt te zeuren, doe dit, doe dat.

Filipijnse vrouwen hebben een heel andere cultuur en daar wordt je als man zijnde gewoon nog wel als normaal mens behandeld en gerespecteerd. Vanaf begin juni komt mijn huidige Filipijnse vriendin op eigen houtje naar Nederland, zonder dat ik een dubbeltje betaal. Het enige wat ik moest sturen was een logies verklaring. Maar niet een sponsor verklaring (dat is nog niet mogelijk gezien mijn korte werkverleden), maar volgend jaar zou dit wel mogelijk kunnen zijn.

Dus voor mannen die allicht op zoek zijn naar een lieve vrouw die niet zo veeleisend is als een Nederlandse vrouw kun je het altijd proberen, maar wees wel realistisch. Ben je 40 plus, ga niet daten met een 20-er. Als er een paar jaar verschil tussen zit kan het prima, en wees ook bedacht op bepaalde zaken. Zodra ze over ziektes beginnen, of een niet werkende telefoon, dan gelijk laten varen. Laat je ook niet leiden door fantastische bijna model achtige foto's want dat is vaak te goed om waar te zijn. En neem de tijd, kijk of ze serieus is en let op de dingen die zegt of vraagt, of ze interesse in je toont en zo kan het prima dat je een hele leuke, maar vooral lieve en oprechte Filipijnse dame kunt treffen.

Dat is mijn zegje hierover. :-)
Gezien het verloop van het vorige topic, verwacht ik dat we hier met fatsoen over praten.

[ Bericht 0% gewijzigd door TechnoCat op 21-04-2021 17:15:51 ]
pi_199091454
Ik wil ook best wel fatsoenlijk hier over praten, maar het valt niet mee als ik lees dat jij Nederlandse vrouwen zeikwijven vindt die constant lopen te zeuren.
Mijn indruk van jou is die van een man die niks moet hebben van mondige vrouwen, die het liever gaat zoeken in een cultuur waar de vrouwen nog echt 'vrouwen' zijn.
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:11:00 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199091463
Wat een gelul weer, over Nederlandse vrouwen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_199091501
Zo’n relatie is per definitie ongelijkwaardig. Ik vind het misbruik maken van hun financiële situatie.
  Moderator dinsdag 20 april 2021 @ 22:18:31 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_199091627
Dus je noemt alle vrouwen gewoon even zeikwijven maar je verwacht wel met fatsoen over dit onderwerp te kunnen praten?

Really?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_199091786
Als je vorige TT vrouwtje uit land x halen is dan geeft dat al een enorme blijk van liefde af.

Maar het cultuurverschil zou ik niet onderschatten; daarnaar wat gaat ze in Nederland doen qua werk als ze hier is. Want als ze onafhankelijk is zal ze dat vast ook wel willen blijven.
pi_199091793
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:05 schreef TechnoCat het volgende:
Zoals gezegd, vrouwen zijn veel meer veeleisender geworden, en voor sommige mannen, waaronder ik mezelf ook schaars, is dit niet acceptabel. Ik heb geen behoefte aan zo'n 'zeikwijf' die als een ambulance constant loopt te zeuren, doe dit, doe dat.

Filipijnse vrouwen hebben een heel andere cultuur en daar wordt je als man zijnde gewoon nog wel als normaal mens behandeld en gerespecteerd. Vanaf begin juni komt mijn huidige Filipijnse vriendin op eigen houtje naar Nederland, zonder dat ik een dubbeltje betaal.
Het is niet de cultuur die de Filipijnse vrouwen beter maakt dan de vrouwen hier. Het is dat jij als rijke westerling gezien wordt en men ook wel weet dat de voorzieningen in Nederland beter zijn. Daarom zijn Filipijnse vrouwen extra lief voor je.

Jouw euro is voor hen veel waard.
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:32:03 #8
348749 dikkedaniel
a.k.a. Obesiboy
pi_199091926
Ga er gewoon heen op vakantie, kijk en vraag daar wat rond.
Leer je iemand op een echter manier kennen.
"die dikke fatsnek van Fok!"
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:43:40 #9
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_199092152
Een aantal miljoen vrouwen die aan je leeftijdsgrenzen kunnen voldoen, maar je kiest ervoor om een vrouw uit een ander land te "halen". En je verzint daaromheen een of ander verhaal waarbij je Nederlandse vrouwen naar beneden haalt, omdat jou dat beter uitkomt.

Wees dan gewoon eerlijk: het lukt je om welke reden dan ook niet om een leuke Nederlandse vrouw aan je te binden, dus kies je voor optie B. En weet je, als jij daar gelukkig van wordt en je hebt nou eenmaal de privileges om dit te kunnen, is daar in principe niets op tegen.

En het zal per situatie afhankelijk zijn in hoeverre het voor de betreffende vrouw ook een win is, dat kan ik absoluut niet inschatten voor ze. Financiële zekerheid, uberhaupt in Nederland leven, eventueel financiële hulp voor familie, dat soort dingen kunnen best wel positief zijn. Zitten ook nadelen aan afhankelijk van jou / de man als persoon, en dat zal ook per geval flink kunnen verschillen.

Maargoed, je hebt al door dat deze manier van presenteren je tegenwerkt in ieder geval hier op FOK.
WFPB!
pi_199092169
R&P / Vage situatie met mijn vriendin en Facebook

De relatie met de Mexicaanse dame ging toch niet zo goed? Dat is jammer. Ik hoop dat je met deze meer geluk treft.
pi_199092174
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:18 schreef CoolGuy het volgende:
Dus je noemt alle vrouwen gewoon even zeikwijven maar je verwacht wel met fatsoen over dit onderwerp te kunnen praten?

Really?
Dit ja, maar altijd zelfde gezeur over Nederlandse vrouwen. Wat een gelul.
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:50:06 #12
129292 LXIV
misdunker
pi_199092290
Fillipijnse vrouwen zeuren net zo goed. Vaak zijn dit soort vrouwen ook nog eens bikkelhard en onbetrouwbaar. Er zijn al zoveel NLse mannen je hierin voorgegaan. Vaak eindigden die berooid.
Zie het in het dorp ook. Sociaal zwakke mannen met een onverzorgd uiterlijk en tot hun 35-ste vrijgezel. Dan loopt er opeens een knap Thais vrouwtje lang, half jaar later ook de moeder. Dan volgt een kind en dan al snel gaat de vrouw met kind en moeder terug naar Thailand met de helft van het vermogen van het hele loonwerkersbedrijf in haar koffer.
Gott strafe das treulose Italien!
pi_199092363
Ik vind het een lastig onderwerp. Want als je geen geschikte partner kunt vinden dan is er een uit het buitenland halen misschien een oplossing. Je weet alleen niet wat je hier heen haalt. Ze zullen vast wel aardig zijn maar of het oprecht is vraag ik me af.

Vrouwen hebben in principe geen man nodig hier in Nederland. Mannen zat voor een snelle wip en geld is ook geen probleem. Wat heeft een man dan nog te bieden behalve karakter.
En laat dat laatste nou net zijn wat er ontbreekt.
  dinsdag 20 april 2021 @ 22:57:06 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199092416
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:54 schreef Rock92 het volgende:
Ik vind het een lastig onderwerp. Want als je geen geschikte partner kunt vinden dan is er een uit het buitenland halen misschien een oplossing. Je weet alleen niet wat je hier heen haalt. Ze zullen vast wel aardig zijn maar of het oprecht is vraag ik me af.

Vrouwen hebben in principe geen man nodig hier in Nederland. Mannen zat voor een snelle wip en geld is ook geen probleem. Wat heeft een man dan nog te bieden behalve karakter.
En laat dat laatste nou net zijn wat er ontbreekt.
Nou, nou, dat schiet ook weer door.

Hartstikke leuke mannen in Nederland en ik ben gelukkiger met de mijne dat ik was zonder hem.
The love you take is equal to the love you make.
pi_199092457
He lekker, zo'n respectvolle vrouw die vooral niet te veel verwacht van een man en de relatie :')
pi_199092501
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nou, nou, dat schiet ook weer door.

Hartstikke leuke mannen in Nederland en ik ben gelukkiger met de mijne dat ik was zonder hem.
Wat schiet door?
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:13:29 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199092669
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:02 schreef Rock92 het volgende:

[..]

Wat schiet door?
”Wat heeft een man dan nog te bieden behalve zijn karakter.”

Dat vind ik wat kort door de bocht. Een goede relatie blijft een mooi en waardevol iets, ongeacht of je in Nederland als vrouw nou wel of niet financieel/economisch onafhankelijk bent.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:13:44 #18
451005 Grems
Clown World
pi_199092672
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:10 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik wil ook best wel fatsoenlijk hier over praten, maar het valt niet mee als ik lees dat jij Nederlandse vrouwen zeikwijven vindt die constant lopen te zeuren.
Mijn indruk van jou is die van een man die niks moet hebben van mondige vrouwen, die het liever gaat zoeken in een cultuur waar de vrouwen nog echt 'vrouwen' zijn.
De meeste vrouwen wereldwijd zijn best mondig hoor, dat iedereen buiten Nederland een mak volgzaam schaap zou zijn is vooral iets wat bepaalde mensen zich wijs maken

Ze zijn vaak wel minder vijandig, dat wel.
pi_199092712
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:13 schreef Lienekien het volgende:

[..]

”Wat heeft een man dan nog te bieden behalve zijn karakter.”

Dat vind ik wat kort door de bocht. Een goede relatie blijft een mooi en waardevol iets, ongeacht of je in Nederland als vrouw nou wel of niet financieel/economisch onafhankelijk bent.
Ik begrijp hier helemaal niets van :')
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:18:25 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199092748
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:15 schreef Rock92 het volgende:

[..]

Ik begrijp hier helemaal niets van :')
Ik citeer toch gewoon jou, of niet?
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:54 schreef Rock92 het volgende:
Ik vind het een lastig onderwerp. Want als je geen geschikte partner kunt vinden dan is er een uit het buitenland halen misschien een oplossing. Je weet alleen niet wat je hier heen haalt. Ze zullen vast wel aardig zijn maar of het oprecht is vraag ik me af.

Vrouwen hebben in principe geen man nodig hier in Nederland. Mannen zat voor een snelle wip en geld is ook geen probleem. Wat heeft een man dan nog te bieden behalve karakter.
En laat dat laatste nou net zijn wat er ontbreekt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_199092782
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik citeer toch gewoon jou, of niet?
[..]

Klopt.

Alleen wordt mij niet duidelijk wat een man volgens jou nog meer heeft te bieden behalve karakter.
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:23:57 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199092816
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:21 schreef Rock92 het volgende:

[..]

Klopt.

Alleen wordt mij niet duidelijk wat een man volgens jou nog meer heeft te bieden behalve karakter.
Voor jou valt alles wat niet onder financieel/economisch valt en ‘hoofd zijn van het gezin’ onder ‘karakter’?
The love you take is equal to the love you make.
pi_199092940
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:23 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Voor jou valt alles wat niet onder financieel/economisch valt en ‘hoofd zijn van het gezin’ onder ‘karakter’?
Ik had graag van jou gehoord wat een man te bieden heeft buiten karakter. Al moet ik zeggen dat karakter een breed begrip is.
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:35:19 #24
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199092960
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:33 schreef Rock92 het volgende:

[..]

Ik had graag van jou gehoord wat een man te bieden heeft buiten karakter. Al moet ik zeggen dat karakter een breed begrip is.
Ja, dat bedoel ik. Dus ik wou mezelf die moeite dan maar besparen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:39:33 #25
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_199093005
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 23:33 schreef Rock92 het volgende:

[..]

Ik had graag van jou gehoord wat een man te bieden heeft buiten karakter. Al moet ik zeggen dat karakter een breed begrip is.
Bepaalde skills (algemeen, van goed kunnen koken tot goed kunnen klussen, aanvulling op je eigen skills), empathie (al zou je dat onder karakter kunnen scharen), kostendeler (al klinkt dat wat kil) etc.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 20 april 2021 @ 23:44:58 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_199093056
Deze OP... :')

De zoveelste 'man' die er niet zo goed mee kan omgaan dat vrouwen in Nederland inmiddels redelijk gelijkwaardig zijn aan mannen.

Het is me wat met die klagende zeikwijven... evenveel willen verdienen en gelijke kansen willen op de arbeidsmarkt. Willen dat de man in huis dus niet alleen zijn eigen carrière op het droge heeft maar ook taken in huis doet zodat zij zich ook kan ontwikkelen... :{w

Welkom in de 21ste eeuw.
Resistance is futile.
pi_199093381
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:50 schreef LXIV het volgende:
Fillipijnse vrouwen zeuren net zo goed. Vaak zijn dit soort vrouwen ook nog eens bikkelhard en onbetrouwbaar. Er zijn al zoveel NLse mannen je hierin voorgegaan. Vaak eindigden die berooid.
Zie het in het dorp ook. Sociaal zwakke mannen met een onverzorgd uiterlijk en tot hun 35-ste vrijgezel. Dan loopt er opeens een knap Thais vrouwtje lang, half jaar later ook de moeder. Dan volgt een kind en dan al snel gaat de vrouw met kind en moeder terug naar Thailand met de helft van het vermogen van het hele loonwerkersbedrijf in haar koffer.
Thaise vrouwen en Filipijnse vrouwen lijken totaal niet op elkaar. Thaise zijn precies wat jij zegt maar Filippijnse dames zijn in een enigszins gelijkwaardige relatie veel leuker en loyaler.
pi_199093653
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:05 schreef TechnoCat het volgende:
maar de situatie is dan ook vaak zo dat bv. iemand van 45 jaar oud gaat daten met iemand van 22 jaar oud. Op YouTube is nogal een controverse gaan over een Amerikaanse man van ongeveer 45 jaar oud, zoek maar "Tim K", die ook woont in de Filipijnen en is getrouwd met een 20 jarige Filipijnse vrouw.

Dat is inderdaad dubieus.
Heh? Wat is dubieus als een 45 jarige een 22e vrouw heeft?

quote:
Het neemt niet weg dat een relatie met een goede Filipijnse dame wel degelijk mogelijk is.
Zijn er mensen dan die zeggen dat dat niet mag ofzo? Wat is het probleem dan precies??

quote:
Ik ben zelf in dat topic hierboven genoemd en het probleem ligt ook voornamelijk bij de Nederlandse man. Die zoeken namelijk eigenlijk veel te jonge dames aldaar.
Een man van 45 mag niet met een vrouw van 20 omdat dat te jong zou zijn??? What the hell!

Dit forum is echt de weg kwijt! Relatie tussen broer en zus, broer en broer, zoon en moeder, vreemdgaan, second love, dat schijnt geen controverse te zijn op t forum. Maar een man en een vrouw van 22 mag niet! En een man met 2 vrouwen mag ook niet!

quote:
Ik heb idd ook wat pogingen wel eens gedaan, maar inmiddels ben ik al verscheidene maanden in contact met een Filipijnse dame, die meer van mijn leeftijd is (zij is 36, ik ben 44) en zij is geheel onafhankelijk, heeft een keurige baan
Wat is het nou, is 45 met 22 jaar een leeftijdsissue of niet?

quote:
Tja, in het topic hierboven werd genoemd dat het voor sommige Nederlandse mannen erg moeilijk is een Nederlandse vrouw te vinden. De reden: De Nederlandse vrouw is verwend, is veeleisend, soms feministisch en wil altijd het prins op het witte paard
Logisch. Welke man wil van nature samen zijn met een vrouw die zich als een man gedraagd? Logisch dat ze dan op zoek gaan naar vrouwen die nog vrouwen zijn.

quote:
De manier waarop onze maatschappij nu werkt, alles en iedereen vrij individualistisch maakt het dat zowel mannen als vrouwen allemaal hun eigen kant op kunnen gaan
Klopt, feminisme heeft veel kapot gemaakt.

quote:
De reden dat je in jaren 50 en 60 weinig scheidingen had was simpelweg omdat de vrouw meer afhankelijk was van de man, omdat ze thuis bleef, de kinderen opvoeden en de man was overdag aan het werk. Tegenwoordig is dat bijna niet meer denkbaar.
Wij thuis zijn de laatste der mohikanan.

quote:
Maar met die emancipatie veranderde ook het gedrag van de gemiddelde vrouw naar een man. Zoals gezegd, vrouwen zijn veel meer veeleisender geworden, en voor sommige mannen, waaronder ik mezelf ook schaars, is dit niet acceptabel. Ik heb geen behoefte aan zo'n 'zeikwijf' die als een ambulance constant loopt te zeuren, doe dit, doe dat.
Je moet begrijpen dat het feminisme dus leert dat vrouwen mannen worden, en de man heeft van nature de leidersrol. Nu krijg je met zo'n 'geëmancipeerde' in je huis twee kapiteitenen.

quote:
Vanaf begin juni komt mijn huidige Filipijnse vriendin op eigen houtje naar Nederland, zonder dat ik een dubbeltje betaal.
Waarom moet je benadrukken dat je niks hebt betaald? Waarom moet je je schamen als je wel alles betaald? Vriend, jij bent de leider in de gezins unit, het is juist prijzenswaardig als jij alles betaald. Ik betaal ook alles, mn vrouw heb ook geen baan buiten. Ze is de klassieke huisvrouw en ik de klassieke man. Laat je niet gek maken en onder druk zetten door de feministische meerderheid in Nederland.

quote:
maar wees wel realistisch. Ben je 40 plus, ga niet daten met een 20-er. Als er een paar jaar verschil tussen zit kan het prima
Dit gedeelte vat ik niet. So what? Als beide partijen elkaar mogen, no issue.

[ Bericht 0% gewijzigd door BookFreak op 21-04-2021 04:07:42 ]
pi_199093700
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:10 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik wil ook best wel fatsoenlijk hier over praten, maar het valt niet mee als ik lees dat jij Nederlandse vrouwen zeikwijven vindt die constant lopen te zeuren.
Mijn indruk van jou is die van een man die niks moet hebben van mondige vrouwen, die het liever gaat zoeken in een cultuur waar de vrouwen nog echt 'vrouwen' zijn.
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:11 schreef Lienekien het volgende:
Wat een gelul weer, over Nederlandse vrouwen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:18 schreef CoolGuy het volgende:
Dus je noemt alle vrouwen gewoon even zeikwijven maar je verwacht wel met fatsoen over dit onderwerp te kunnen praten?

Really?
Laten we eerlijk zijn en dit academisch houden. Hij heeft gewoon een punt. Een team kan alleen maar functioneren als de rolverdelingen op de juiste plek zijn. Er kan bijvoorbeeld alléén maar één de leider zijn die het laatste besluit neemt in een team.

Zodra een ander zich niet wil inschikken in een niet-leider rol, wat krijg je dan? Concurrentie, niet dingen willen aannemen, egoisme & strijd (=gezeik) om de allerkleinste dingen.

En zo moeten jullie een relatie of gezin ook zien want jullie zijn een team. Je kan niet twee leiders op een schip hebben. En natuurlijk zullen er in een team meningsverschillen komen. Maar hoe los je deze het best op in het belang vd team? Wat altijd werkt is de leider op respectvolle manieren corrigeren, adviseren, bediscussiëren, maar laat de leider na jouw pogingen nog altijd het eindbesluit nemen en leg je er daarbij neer (als je tenminste denkt omwille van het ​team).

Het probleem is dus dat het feminisme vrouwen in feite leert om de leidersrol over te nemen van de man. Of zoals ze zeggen gelijk maken aan de man, dus een mede-leider maken. Dan krijg je dus twee leiders in huis die constant gaan ruziën voor het geringste non-issue.

In de Filipijnen en andere landen hebben vrouwen deze leer nog niet helemaal meegekregen uit het westen.

[ Bericht 0% gewijzigd door BookFreak op 21-04-2021 02:58:13 ]
pi_199093725
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:12 schreef Hamzoef het volgende:
Zo’n relatie is per definitie ongelijkwaardig. Ik vind het misbruik maken van hun financiële situatie.
Omgekeerd lijkt het mij niet ondenkbaar dat die aziatische vrouwen dolgraag Europees burgerschap zouden willen bezitten. En ook nogeens trouwen met een lange blanke man. In plaats van een kleine aziatische man wat vrijwel geen aanzien heeft op deze wereld. Dat zijn vooroordelen waar ze het zelf wel de voorkeur naar hebben in zuid-oost Azië.
pi_199093753
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:54 schreef Rock92 het volgende:
Ik vind het een lastig onderwerp. Want als je geen geschikte partner kunt vinden dan is er een uit het buitenland halen misschien een oplossing.
Precies,en ook al zou wel veel geschikte partners kunnen vinden in NL, wat als je je droomvrouw tegenkomt in de Filipijnen? Waar is de hele issue?

quote:
Je weet alleen niet wat je hier heen haalt. Ze zullen vast wel aardig zijn maar of het oprecht is vraag ik me af.
Das niet relevant voor ons. Dat is zijn risico.

En btw erg oneerlijke manier van discussie om te haten op Filipijnse vrouwen en doen alsof het onbetrouwbare vrouwen zijn. Of die andere versie dat ze soort halve slachtoffers zijn.

Het lijkt verdacht veel op jaloezie en misgunnerij wat vele pro-NL vrouwen standpunt hier doen.
  woensdag 21 april 2021 @ 08:24:17 #32
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_199094414
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 02:53 schreef BookFreak het volgende:
Laten we eerlijk zijn en dit academisch houden.
Niets academisch aan jouw mening. Het is gewoon je mening, die je absoluut mag hebben, maar doe niet alsof het meer is dan dat.

Veel vrouwen vinden dat idee achterhaald en vinden dat de man niet (op alle vlakken) de leiding hoeft te nemen. Ik kan me daar persoonlijk goed in vinden, ik zie niet in waarom ik puur omdat ik een piemel in m'n broek heb allerlei dingen over ze te zeggen zou hebben.
Als je alleenverdiener bent in een relatie heb je logischerwijs over bepaalde dingen wel meer te zeggen bijvoorbeeld, en mannen waren dat in ieder geval vaker, weet niet hoe het nu verdeeld is.

Maargoed, jij wilde het "academisch" houden. Volgens mij is het enige juiste antwoord op dit soort kwesties: moet elk stel lekker zelf uitzoeken.
WFPB!
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 08:29:46 #33
5428 crew  miss_sly
pi_199094448
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 02:53 schreef BookFreak het volgende:

[..]

[..]

[..]

Laten we eerlijk zijn en dit academisch houden. Hij heeft gewoon een punt. Een team kan alleen maar functioneren als de rolverdelingen op de juiste plek zijn. Er kan bijvoorbeeld alléén maar één de leider zijn die het laatste besluit neemt in een team.

Zodra een ander zich niet wil inschikken in een niet-leider rol, wat krijg je dan? Concurrentie, niet dingen willen aannemen, egoisme & strijd (=gezeik) om de allerkleinste dingen.

En zo moeten jullie een relatie of gezin ook zien want jullie zijn een team. Je kan niet twee leiders op een schip hebben. En natuurlijk zullen er in een team meningsverschillen komen. Maar hoe los je deze het best op in het belang vd team? Wat altijd werkt is de leider op respectvolle manieren corrigeren, adviseren, bediscussiëren, maar laat de leider na jouw pogingen nog altijd het eindbesluit nemen en leg je er daarbij neer (als je tenminste denkt omwille van het ​team).

Het probleem is dus dat het feminisme vrouwen in feite leert om de leidersrol over te nemen van de man. Of zoals ze zeggen gelijk maken aan de man, dus een mede-leider maken. Dan krijg je dus twee leiders in huis die constant gaan ruziën voor het geringste non-issue.

In de Filipijnen en andere landen hebben vrouwen deze leer nog niet helemaal meegekregen uit het westen.
Really? Academisch ook?

Als je dit al op die manier benadert, doet het er niets toe wie nou de leider is van de twee. Als er al een uiteindelijke verantwoordelijke leider met beslissingsbevoegdheid nodig zou zijn, maakt het verder niet uit of dat een man of een vrouw is.

Maar eigenlijk is dat niet de manier waarop ik een relatie bekijk. Als er iets echt te beslissen valt, bespreken we die zaken. De voors en tegens. En nemen we samen een beslissing. En soms doe ik wat water bij de wijn en soms hij. Je gunt elkaar namelijk eens wat. En soms kom je op een totaal andere oplossing, omdat je samen voor dat specifieke onderwerp niet tot een compromis kunt komen.
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  woensdag 21 april 2021 @ 08:30:09 #34
237930 DW457
DW457, wie anders?
pi_199094452
Zeg, @TechnoCat, ga je ook nog reageren op dit topic, of knijp je er lafjes tussenuit?
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 08:30:48 #35
5428 crew  miss_sly
pi_199094460
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:24 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Niets academisch aan jouw mening. Het is gewoon je mening, die je absoluut mag hebben, maar doe niet alsof het meer is dan dat.

Veel vrouwen vinden dat idee achterhaald en vinden dat de man niet (op alle vlakken) de leiding hoeft te nemen. Ik kan me daar persoonlijk goed in vinden, ik zie niet in waarom ik puur omdat ik een piemel in m'n broek heb allerlei dingen over ze te zeggen zou hebben.
Als je alleenverdiener bent in een relatie heb je logischerwijs over bepaalde dingen wel meer te zeggen bijvoorbeeld, en mannen waren dat in ieder geval vaker, weet niet hoe het nu verdeeld is.

Maargoed, jij wilde het "academisch" houden. Volgens mij is het enige juiste antwoord op dit soort kwesties: moet elk stel lekker zelf uitzoeken.
Precies dat is dus een reden waarom het voor vrouwen van belang is om zelf inkomen te genereren :)
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 08:32:53 #36
236264 crew  capricia
pi_199094473
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:29 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Really? Academisch ook?

Als je dit al op die manier benadert, doet het er niets toe wie nou de leider is van de twee. Als er al een uiteindelijke verantwoordelijke leider met beslissingsbevoegdheid nodig zou zijn, maakt het verder niet uit of dat een man of een vrouw is.

Maar eigenlijk is dat niet de manier waarop ik een relatie bekijk. Als er iets echt te beslissen valt, bespreken we die zaken. De voors en tegens. En nemen we samen een beslissing. En soms doe ik wat water bij de wijn en soms hij. Je gunt elkaar namelijk eens wat. En soms kom je op een totaal andere oplossing, omdat je samen voor dat specifieke onderwerp niet tot een compromis kunt komen.
Hadden we nooit moeten doen..vrouwen handelingsbekwaam maken. Daar is deze hele ellende mee begonnen. ;)
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 08:47:12 #37
5428 crew  miss_sly
pi_199094544
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:32 schreef capricia het volgende:

[..]

Hadden we nooit moeten doen..vrouwen handelingsbekwaam maken. Daar is deze hele ellende mee begonnen. ;)
Hahaha, ja.
Het is nog geen 65 jaar geleden ingesteld. Wellicht kan het nog teruggedraaid worden?
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 08:52:39 #38
236264 crew  capricia
pi_199094583
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:47 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Hahaha, ja.
Het is nog geen 65 jaar geleden ingesteld. Wellicht kan het nog teruggedraaid worden?
Mijn moeder moest nog een akkoord van mijn vader hebben, als ze een wasmachine kocht. Vroeger. :X
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  woensdag 21 april 2021 @ 08:56:42 #39
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_199094616
Ik lach altijd als ik op straat weer zo'n overduidelijk oudere man met een veel jongere Aziaat die ook nog eens drie koppen kleiner is zie. Het ziet er gewoon viezig uit. Altijd.
pi_199094633
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:29 schreef miss_sly het volgende:
En nemen we samen een beslissing. En soms doe ik wat water bij de wijn en soms hij.
Hmmm, jouw voorbeeld kunnen twee scenarios betekenen:

1. Je partner ergert zich van binnen dat hij niet de leiderschapsrol heeft, en met tegenzin doet hij tot een zekere hoogte steeds maar consessies. Dit is uiteindelijk onhoudbaar en leidt tot scheiding (enorm in Nederland).

2. Je partner heeft het erbij neergelegd dat jij de leider eigenlijk bent en vele consessies verricht omdat hij meer belang heeft om bij jou te blijven. Dus een wat meer vrouwelijkere type man als het zo moet beschrijven.
pi_199094640
Nja, ik zou niet zo ver willen gaan als alle Nederlandse vrouwen zeikwijven noemen. Maar ze hebben wel de neiging om continu ontevreden te zijn met hun leven en niet te weten wat ze willen. Financieel onafhankelijk willen zijn, maar ook part-time willen werken. Een vriend van me is ook net gescheiden omdat zijn vrouw een midlife crisis heeft gehad en de voorkeur gaf aan een DJ op Ibiza in plaats van haar man en 3 kinderen.

Aziatische vrouwen zijn wat dat betreft wat doelgerichter, trouwer en traditioneler. En die geldt zeker voor de Filipijnen die van oudsher een Christelijke cultuur hebben.

[ Bericht 4% gewijzigd door Aurelius op 21-04-2021 09:04:59 ]
  woensdag 21 april 2021 @ 09:01:26 #42
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_199094654
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:24 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Niets academisch aan jouw mening. Het is gewoon je mening, die je absoluut mag hebben, maar doe niet alsof het meer is dan dat.

Veel vrouwen vinden dat idee achterhaald en vinden dat de man niet (op alle vlakken) de leiding hoeft te nemen. Ik kan me daar persoonlijk goed in vinden, ik zie niet in waarom ik puur omdat ik een piemel in m'n broek heb allerlei dingen over ze te zeggen zou hebben.
Als je alleenverdiener bent in een relatie heb je logischerwijs over bepaalde dingen wel meer te zeggen bijvoorbeeld, en mannen waren dat in ieder geval vaker, weet niet hoe het nu verdeeld is.

Maargoed, jij wilde het "academisch" houden. Volgens mij is het enige juiste antwoord op dit soort kwesties: moet elk stel lekker zelf uitzoeken.
Nou nee, je hebt een relatie en die is hopelijk gebaseerd op gelijkwaardigheid, dat betekent niet dat degene met het (hoogste) inkomen ook het meest te zeggen heeft, ook niet over bepaalde zaken, als dat zo is dan is de gelijkwaardigheid helemaal weg, en als het inkomen ongelijk is omdat de een minder werkt om voor de kinderen te zorgen zou dat ook nog eens vorm van straf zijn ook voor degene die het huishouden draaiende houdt.

Maar goed, er is ook een categorie mannen die stelt dat de man per definitie de baas is omdat hij sowieso gelijk heeft omdat de man de man is.
Als je zulke mannen vraagt hoe dat dan gaat als een vrouw intelligenter is dan de man dan gaan ze er simpelweg vanuit dat dat onmogelijk is.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 09:02:04 #43
5428 crew  miss_sly
pi_199094660
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:52 schreef capricia het volgende:

[..]

Mijn moeder moest nog een akkoord van mijn vader hebben, als ze een wasmachine kocht. Vroeger. :X
Bizar he?
Mijn schoonmoeder moest nog stoppen met werken toen ze trouwde.
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  Moderator woensdag 21 april 2021 @ 09:02:58 #44
5428 crew  miss_sly
pi_199094670
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:58 schreef BookFreak het volgende:

[..]

Hmmm, jouw voorbeeld kunnen twee scenarios betekenen:

1. Je partner ergert zich van binnen dat hij niet de leiderschapsrol heeft, en met tegenzin doet hij tot een zekere hoogte steeds maar consessies. Dit is uiteindelijk onhoudbaar en leidt tot scheiding (enorm in Nederland).

2. Je partner heeft het erbij neergelegd dat jij de leider eigenlijk bent en vele consessies verricht omdat hij meer belang heeft om bij jou te blijven. Dus een wat meer vrouwelijkere type man als het zo moet beschrijven.
Dat zijn twee scenario's die je kunt bedenken inderdaad.
Het zegt niet zoveel over de werkelijkheid, maar je zou ze kunnen bedenken.
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  woensdag 21 april 2021 @ 09:04:10 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199094676
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 08:59 schreef Aurelius het volgende:
Nja, ik zou niet zo ver willen gaan als alle Nederlandse vrouwen zeikwijven noemen. Maar ze hebben wel de neiging om continu ontevreden te zijn met hun leven en niet te weten wat ze willen. Vriend van me is ook net gescheiden omdat zijn vrouw een midlife crisis heeft gehad en de voorkeur gaf aan een DJ op Ibiza in plaats van haar man en 3 kinderen.

Aziatische vrouwen zijn wat dat betreft wat doelgerichter, trouwer en traditioneler. En die geldt zeker voor de Filipijnen die een Christelijke cultuur hebben.
Wat je beschrijft is nou niet iets wat typisch zou zijn voor (Nederlandse) vrouwen.
The love you take is equal to the love you make.
  Official ESF Kreviewer woensdag 21 april 2021 @ 09:07:24 #46
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_199094696
Het probleem is niet dat Nederlandse vrouwen een grote bek hebben gekregen, het probleem is dat mannen een deurmat zijn geworden. Als mijn vrouw zeurt over huishoudgeld of een sociaal leven, dan krijgt ze gewoon een optater en is het weer rustig. Zelfde met de kinderen.
Dat plezier heb je niet als je een onderdanige aziaat koopt.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_199094702
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 09:04 schreef Lienekien het volgende:
Wat je beschrijft is nou niet iets wat typisch zou zijn voor (Nederlandse) vrouwen.
Dat ontevreden zijn bedoel je? Misschien ligt het aan mij, maar in mijn werk- en vriendenkring lijkt het eerder regel dan uitzondering te zijn. Zeker nu iedereen rond de 40 begint te raken. Scheidingen en burnouts vliegen me om de oren. Er zitten daar ook een paar in Nederland geboren Aziatische vrouwen tussen trouwens. Dus het lijkt eerder een Westers cultuurding te zijn.
  woensdag 21 april 2021 @ 09:12:04 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199094736
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 09:07 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Dat ontevreden zijn bedoel je? Misschien ligt het aan mij, maar in mijn werk- en vriendenkring lijkt het eerder regel dan uitzondering te zijn. Zeker nu iedereen rond de 40 begint te raken. Scheidingen en burnouts vliegen me om de oren. Er zitten daar ook een paar in Nederland geboren Aziatische vrouwen tussen trouwens. Dus het lijkt eerder een Westers cultuurding te zijn.
Toch wel bijzonder dat je een overtuiging lijkt te hebben dat dit iets is wat typisch iets voor vrouwen is.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 april 2021 @ 09:12:43 #49
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_199094739
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 09:02 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Bizar he?
Mijn schoonmoeder moest nog stoppen met werken toen ze trouwde.
Min moeder stopte in 1965 niet gelijk met werken toen ze trouwde, wel toen ze 4 maanden later zwanger bleek te zijn, toen kwam ze niet meer weg met blijven werken.
Tijden veranderen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 21 april 2021 @ 09:19:29 #50
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_199094788
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 09:07 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Dat ontevreden zijn bedoel je? Misschien ligt het aan mij, maar in mijn werk- en vriendenkring lijkt het eerder regel dan uitzondering te zijn. Zeker nu iedereen rond de 40 begint te raken. Scheidingen en burnouts vliegen me om de oren. Er zitten daar ook een paar in Nederland geboren Aziatische vrouwen tussen trouwens. Dus het lijkt eerder een Westers cultuurding te zijn.
Ja, want het klassieke "man gaat vreemd met zijn secretaresse" ging niet over 40-plussers natuurlijk.
Maar misschien kunnen we dat ook nog zo framen dat het eigenlijk de schuld van de echtgenote was.

Mensen die vreemdgaan of uit hun relatie stappen (vroeger gingen mannen even *een pakje sigaretten halen*) doen dat niet omdat ze man of vrouw zijn, maar omdat ze om een of andere reden hum lusten ergens anders zoeken, dat heeft niets met de moderne vrouw te maken, waarschijnlijk zat er iets niet lekker in die relatie.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')