abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 9 maart 2021 @ 20:52:08 #1
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198416232
Welkom in Het Positiviteitstopic!

De insteek van dit topic is positief. Negatieve zaken mogen elders genoemd en bediscussieerd worden. Realistische posts zijn ook welkom, ook al zijn ze niet overwegend positief. We steken onze kop niet in het zand :)

Hierbij een link naar het Dashboard coronavirus van de Rijksoverheid.

Corona locator Nederland met heel veel cijfers: https://www.bddataplan.nl/corona/

Cijfers over vaccinaties vind je op: https://www.coronabeeld.nl

Ben je het niet met een ander eens? Prima, maar dat hoeft niet per se hier gepost te worden. Voer dat gesprek desgewenst via DM of PM.

Iedereen die meepost, bedankt! Het is een fijn topic geworden wat gewaardeerd wordt door meerdere mensen. Samen slepen we elkaar er doorheen!
  dinsdag 9 maart 2021 @ 21:17:26 #2
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198416798
Goedenavond, hier is Oliver weer met zijn dagelijks praatje over het ondergesneeuwde Corona nieuws van dinsdag 9 maart 2021. En dan uiteraard met een positieve inslag, maar altijd realistisch.

Op dinsdag kijk ik altijd naar de weekcijfers van het RIVM. En we hebben allemaal het wekelijkse praatje van het RIVM van vorige week nog op ons netvlies. ''Een R-getal op 1,14'', ''De Zuid-Afrikaanse variant zou veel besmettelijker zijn'' en bovenal ''we zaten in het begin van de derde golf''.

Vorige week gaf ik in mijn dagelijks praatje al aan, dat ik het gewaagde uitspraken vond van het RIVM. Ik vond het te vroeg om te roepen dat we in een derde golf zaten, zeker omdat er veel meer was getest en het percentage positief geteste personen bleef dalen tot zelfs 7,6%. Ook vond ik dat de Zuid-Afrikaanse variant veel te hoog was ingeschaald qua besmettelijkheid en op heel weinig informatie was gebaseerd.

Mijn voorspelling was ook dat de besmettingen iets zouden dalen, het R-getal onder de 1 zou duiken en de ziekenhuiscijfers iets zouden stijgen. Al met al waren het geen slechte voorspellingen.

Wetende dat de besmettingcijfers van het RIVM zich hadden gestabiliseerd (mijn eigen weekcijfers hadden een hele kleine daling), maar de rest van alle cijfers waren gedaald zette ik vol goede moed als eerst het RTL Nieuws aan. Helemaal niks over de weekcijfers, laat staan iemand van het RIVM die ons informeerde over de stand van zaken. Het NOS journaal van 20:00uur, deed dat wel eventjes. Al was het maar kort, maar we zagen Aura Timen eventjes.

Timen van het RIVM bevestigde inderdaad dat de besmettingcijfers gelijkwaardig waren aan vorige week. Maar op de rest van de cijfers ging ze niet in. Niet benoemen dat er meer getest was, en wederom een lager percentage positief geteste mensen. Ook werd er niet benoemt dat de andere varianten te hoog waren berekend, en dat het R-getal alweer onder de 1 lag. En helemaal frappant vond ik dat de derde golf niet werd benoemt. Waar we vorige week volgens het RIVM nog in het begin van de Derde Golf zaten, zijn we er nu kennelijk uitgestapt _O-.

Toch was er wel iets positiefs aan het wekelijkse praatje van het RIVM, want Aura Timen vertelde dat de besmettingcijfers onder ouderen flink aan het dalen was. Iets wat wij al wekenlang benoemen, maar goed.


- In hun besmettingcijfers zien we bijna exact hetzelfde aantal besmettingen in de weekcijfers.
- Het aantal ziekenhuisopnames daalde, het aantal IC opnames steeg.
- En iets wat eigenlijk te vaak ondersneeuwt, er zijn 40 mensen minder overleden deze week.

- Er zijn 44.000 mensen meer getest dan die week daarvoor, en 8.000 mensen werden er meer positief getest dan die week daarvoor. Het percentage positieve testen daalde ook weer deze week, van 8,8% naar 8,1%.


- We zien hier dat het R-getal onder de 1 is gedoken en dat het R-getal van de Britse variant ook al bijna onder de 1 zit. Ook het Zuid-Afrikaanse variant wat vorige week nog op een dikke 1,37 werd geschat zit nu alweer op 1.

Wat verwacht ik van de aankomende week. Ik verwacht dat de besmettingcijfers gelijkwaardig blijven aan de weekcijfers van deze week. Misschien een hele kleine daling of stijging, maar dat mag geen naam hebben. Na de grote stijging nieuwe IC opnames, zie ik nu een daling voor aankomende week. De nieuwe ziekenhuisopnames zullen na mijn verwachting wederom een stabilisatie aan vorige week vertonen. Ook denk ik wederom ook minder mensen die overlijden, en zal het percentage positief geteste persoenen rond de 8% blijven schommelen. Kijken of ik weer redelijk in de buurt kom met voorspellen.

Tot slot heb ik even gekeken naar de ziekenhuisopnames in België en Nederland. Wat zijn de verschillen aan maatregelen. In België zijn de winkels gewoon open, net zoals bijvoorbeeld de dierentuinen. De avondklok in Vlaanderen gaat om 00:00uur in, en de besmettelijkheid van de Britse variant is gelijk aan die in Nederland.



Eigenlijk zijn de Belgische cijfers niet schrikbarend hoger dan de cijfers in Nederland, waardoor je dan toch gaat afvragen of de maatregelen niet te streng zijn.

Morgen ga ik weer de tussenbalans opmaken betreft de weekcijfers. Mensen, allemaal weer een fijne avond toegewenst en tot morgen _O_
pi_198417499
Thanks @Oliver23 !
Die schatting van de R begin ik steeds minder te vertrouwen. Hoe kan de R van de Britse variant in 10 dagen dalen van op zijn minst 1.20 naar op zijn meest 1.09, of zelfs van op zijn meest 1.33 naar op zijn minst 1.02, zonder dat er noemenswaardig extra maatregelen zijn, en er zelfs wat dingen open gingen in die periode?
Dat klopt gewoon niet. Het virus is in die periode niet verandert. Ik kan me ook niet indenken dat het weer een dergelijk grote invloed op een dergelijk korte periode heeft. Het meest waarschijnlijke, voor mij, is dat de huidige methode om de R te schatten, leidt tot een te precieze schatting, alleen is het niet duidelijk of er een constante bias in de schatting is. Zijn de schattingen structureel te hoog, of te laag, of verschilt dat? Gezien men het percentage besmettingen met de Britse variant nogal eens heeft aangepast achteraf vrees ik dat die schattingen af en toe te hoog en af en toe te laag zijn. Als dat het geval is, dan moet een methode daar rekening mee houden en dus een minder precieze schatting presenteren. De precisie zou 95% zekerheid moeten hebben dat de daadwerkelijke R in die bandbreedte zit, maar we zien al verschillende keren dat de R dusdanig wordt aangepast dat de vorige daadwerkelijke waarde eigenlijk niet binnen de bandbreedte van de vorige schatting gezeten kan hebben.
pi_198417763
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 19:52 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Het is echt landelijk heel wisselend waar mensen naar toe moeten, zelfs mijn collega's en ik zijn verdeeld over verschillende plekken in Brabant terwijl sommige wel hier in de stad een afspraak kon maken.....van de andere kant hoor ik echt nauwelijks een tegengeluid, de meeste die ik hoor/spreek laten zich prikken of hebben echt een reden om het niet te laten doen.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er voor 5 april geeneen plekje vrij is bij de 4 grote vaccinatiecentra die dichterbij zijn aangezien iemand anders in een van die centra 2 dagen geleden een afspraak voor gisteren kon maken. Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik las in een ander topic net ook dat schijnbaar verschillende GGD's verschillende lijnen volgen. Bij de ene GGD mocht een partner die jonger dan 80 was wel mee om ook te vaccineren, bij een andere GGD niet, maar in beide gevallen werd iedereen geboekt om te vaccineren in de RAI in Amsterdam.
pi_198418058
Dank @Oliver23 leuk dat je ook een topic geopend hebt met deze mooie berichten.

RIVM is duidelijk bezig om hun straatje schoon te vegen, ze zaten er compleet naast met de Britse en ZA variant en dus daalt de R spectaculair. Maar wat George ook aangeeft, die R is sowieso een beetje nonsens.
  dinsdag 9 maart 2021 @ 22:21:25 #6
22565 asco
Los in deze tent
pi_198418265
twitter
pi_198420527
In deze update staan de vaccinaties tegen het coronavirus die door de GGD'en, ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en huisartsenpraktijken zijn gezet. Het RIVM publiceert het totaal aantal gevaccineerden tegen het coronavirus in Nederland op het Dashboard coronavirus.

Vanaf 2 februari 2021 worden de gegevens van de ziekenhuizen en de langdurige zorginstellingen ook meegenomen. Tot en met 1 februari 2021 waren daar al respectievelijk 73.716 en 98.633 prikken gezet.
Vanaf 16 februari 2021 worden de gegevens van de huisartsenpraktijken meegenomen. Tot en met deze datum zijn daar 1.473 prikken gezet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_198421569
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 22:01 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er voor 5 april geeneen plekje vrij is bij de 4 grote vaccinatiecentra die dichterbij zijn aangezien iemand anders in een van die centra 2 dagen geleden een afspraak voor gisteren kon maken. Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik las in een ander topic net ook dat schijnbaar verschillende GGD's verschillende lijnen volgen. Bij de ene GGD mocht een partner die jonger dan 80 was wel mee om ook te vaccineren, bij een andere GGD niet, maar in beide gevallen werd iedereen geboekt om te vaccineren in de RAI in Amsterdam.
Heb in elk geval geen idee hoe het werkt, kreeg het zelf niet voor elkaar bij die telefoniste om me hier in de stad te laten inplannen......maar een cliënten echtpaar mag ondanks hun leeftijdsverschil ook tegelijk laten prikken.
pi_198422594
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 10:29:36 #10
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198423688
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Ook gelijk even mee gezoend, of was dat net een brug te ver? :P
pi_198423853
quote:
17s.gif Op woensdag 10 maart 2021 07:25 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Heb in elk geval geen idee hoe het werkt, kreeg het zelf niet voor elkaar bij die telefoniste om me hier in de stad te laten inplannen......maar een cliënten echtpaar mag ondanks hun leeftijdsverschil ook tegelijk laten prikken.
Nog een keer gebeld vandaag, ander iemand aan de telefoon. Eerste prik 16 maart in dichtsbijzijnde centrum, 2 prik in Leiden 20 april.
Het getuigd niet van een solide beleid dat de datum waarop en waar je terecht kunt afhangt van wie je spreekt. En mensen zullen dit soort dingen meer en meer horen en dus meer en meer gaan bellen, wat ook niet efficient is.
pi_198423862
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Tap tap tap
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:04:07 #13
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198424281
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 22:12 schreef GereDathan het volgende:
[...]

RIVM is duidelijk bezig om hun straatje schoon te vegen, ze zaten er compleet naast met de Britse en ZA variant en dus daalt de R spectaculair. Maar wat George ook aangeeft, die R is sowieso een beetje nonsens.
Ze hebben nog twee Braziliaanse varianten, een Mexicaanse variant en een Californische variant achter de hand.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:04:55 #14
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198424290
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 09:25 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag voor het eerst weer binnen 1,5 meter gestaan van een 'vreemde' (iemand buiten mijn gezin). Deze persoon heeft enkele weken geleden de 2e prik gekregen *O*

Het was een vreemde gewaarwording om geen rekening te houden met 1,5 meter :)
Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198424320
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
#WeesGeenWhales
pi_198424329
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:04 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
Volgens CDC dus wel, zie comment hierboven
#WeesGeenWhales
pi_198424339
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ga je nu hier ook beginnen?
pi_198424364
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ja gevaccineerden onderling, maar ik ben niet gevaccineerd.
Tap tap tap
pi_198424499
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:29 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Ook gelijk even mee gezoend, of was dat net een brug te ver? :P
Ik weet niet hoe dat valt bij mijn partner, dat komt vast ter ore aangezien het voor een vol schoolgebouw geweest zou zijn :D
pi_198424521
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Eh die persoon kan nog wel besmettelijk zijn hè?
Ik blijf ook nog op afstand van een vriendin van me die al in januari gevaccineerd is.
Ik heb voor mijzelf besloten dat ik niet meega in die hype. Ik kan ook overreden worden door een vrachtauto. Niet elk risico is uit te sluiten.

Een gevaccineerd iemand zonder symptomen beschouw ik als veilig.
pi_198424564
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:04 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Maar staat dan inmiddels al vast dat een gevaccineerd iemand geen anderen meer kan besmetten?
Nee, maar er staat ook niet vast dat ik vanmiddag niet door een vrachtwagen overreden wordt. Het in angst leven hangt mij de strot uit, ik kan en ga niet elk risico mijden.

De consensus is, voor zover mij bekend, dat het allemaal goed meevalt en er geen bewijs is dat iemand nog wel besmettelijk is. Zeker als er geen duidelijke symptomen zijn (daar is zelfs zonder vaccinatie nog geen uitsluitsel over) en buiten zal het allemaal wel meevallen.

Het is wat anders dan tongworstelend in bed liggen met iemand die niest en hoest ;)
pi_198424583
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:06 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Inmiddels is bewezen van niet.

CDC in USA, landelijk dus, adviseert nu ook dat gevaccineerden onderling in binnenruimtes geen bekvodjes of afstand meer nodig hebben.

Als het goed genoeg is voor het CDC, is het goed genoeg voor mij.

Maar goed, volgens kaag en rutte enzo moeten we hier ondanks vaccinatie idd leren leven met het virus en dus misschien na massavacinatie nog 1.5m nodig hebben... 🤮🤮🤮

Ik ben er echt niet gerust op in dit land...
Ik stel voor dat je niet meepost in dit topic met dit soort taalgebruik en complottheorieën.
Ga er lekker ergens anders niet gerust op zijn.
  woensdag 10 maart 2021 @ 11:33:55 #23
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_198424763
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:17 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik niet meega in die hype. Ik kan ook overreden worden door een vrachtauto. Niet elk risico is uit te sluiten.

Een gevaccineerd iemand zonder symptomen beschouw ik als veilig.
Niet om vervelend te doen hoor ik snap je redenatie maar jij kan die ander in theorie ook nog besmetten toch?
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_198424787
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:21 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik stel voor dat je niet meepost in dit topic met dit soort taalgebruik en complottheorieën.
Ga er lekker ergens anders niet gerust op zijn.
Volgens mij had hij niet door dat hij in dit topic postte ;)

En ergens snap ik zijn ongerustheid wel .....de maatregelen lijken zo willekeurig dat ik ook niet kan inschatten wanneer we weer écht terug naar pre-corona normaal gaan
pi_198424797
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 11:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja gevaccineerden onderling, maar ik ben niet gevaccineerd.
Als het geen risicogroep is kan je volgens cdc ook een huishiuden ongevaccineerden binnen ontvangen zonder kapjes of afstand.
#WeesGeenWhales
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')