abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 9 maart 2021 @ 12:16:14 #1
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_198408466
Vorige topic: NWS / Belastingdienst toeslagaffaire #9:Nlandse overheid vijand van het volk werd gesloten met weer een nieuwe misstand:

quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 11:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Burgers onder bestaansminimum door Belastingdienst'

De Belastingdienst past niet uit eigen beweging de beslagvrije voet toe bij de verrekening van toeslagen. Het kan daarom voorkomen dat burgers onder het bestaansminimum terechtkomen.

Mensen raken in grote problemen als de beslagvrije voet niet wordt gerespecteerd.
Daarvoor waarschuwt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR). Zij roepen staatssecretaris Alexandra van Huffelen van FinanciŽn op om dit zo snel mogelijk alsnog te regelen.

De invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet zou moeten voorkomen dat burgers nog onder de beslagvrije voet - het bestaansminimum - terechtkomen.

Bestaansminimum
Schuldeisers mogen niet aan het deel van het inkomen van een schuldenaar komen dat diegene echt nodig heeft voor zijn of haar levensonderhoud. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling, maar meestal even hoog als een bijstandsuitkering. Op de website van het Juridisch Loket kun je je beslagvrije voet berekenen.

https://www.uwbeslagvrijevoet.nl/controleren-beslagvrije-voet :7

Burgers die door een invordering onder het bestaansminimum terecht dreigen te komen, moesten tot voor kort zelf aan de bel trekken. Sinds januari 2021 zou hier verandering in moeten zijn gekomen, maar volgens de LOSR is dat nog niet op orde.

Geldstress
,,Het aanleveren van de benodigde gegevens om de beslagvrije voet te berekenen was in praktijk voor veel mensen een probleem. Wetenschappelijk onderzoek over schaarste, geldstress en beperkt 'doenvermogen' bevestigde dit beeld. Mensen willen wel, maar kķnnen niet", zegt Andrť Moerman voorzitter signaleringscommissie LOSR.

De instantie wil dat de fiscus de wet toepast en bij verrekening van toeslagen de beslagvrije voet proactief toepast. Een verzoek om een persoonlijke betalingsregeling moet volledig en met terugwerkende kracht worden toegepast. Ook moeten burgers en de medewerkers van de Belastingtelefoon beter worden voorgelicht over de beslagvrije voet.

https://www.telegraaf.nl/(...)door-belastingdienst

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker :r
Wat een klerelijers :(
En zo kloten we lekker verder en verandert er niets in Bureaucratisch belastingdienst land...
"He who knows best, best knows how little he knows."
Thomas Jefferson
  dinsdag 9 maart 2021 @ 14:33:50 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198410617
Ombudsman zegt dat overheid hem jarenlang niet hoorde in Toeslagenaffaire :o

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen speelde een sleutelrol bij de toeslagenaffaire. Al in 2017 waarschuwde hij dat er grote problemen waren, die drie jaar later leidden tot het aftreden van het kabinet Rutte III. "We hebben jarenlang geroepen dat er iets moest gebeuren, maar we werden niet gehoord."

Van Zutphen (60) is nu bijna zes jaar Nationale ombudsman en zal in april beginnen aan zijn tweede termijn van nog eens zes jaar. "Vijf jaar geleden, toen ik aantrad, verzette ik mij tegen het fraudedenken. Ik heb toen gezegd dat als de overheid naar de burger kijkt als een fraudeur er geen goede oplossingen komen."

Hij noemt het 'zuur' dat hijzelf, de Rekenkamer en de afdeling advies van de Raad van State waarschuwden dat er dingen fout liepen, maar ze niet gehoord werden. "Het heeft lang geduurd voordat het kwartje viel."

In korte tijd zijn er twee parlementaire onderzoeken geweest, die naar de toeslagenaffaire en onlangs presenteerde de commissie die onderzoek deed naar problemen bij uitvoeringsorganisaties als het UWV en het Centraal Bureau Rijvaardigheid haar bevindingen.

In dat laatste rapport keek de Tweede Kamer ook uitdrukkelijk naar haar eigen functioneren. Van Zutphen: "De boodschap verbaast mij niet, zeker niet als ik naar al onze rapporten kijk die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. Wat me wel aangenaam verrast is dat de Kamer tot zelfreflectie in staat blijkt te zijn."

De commissie adviseerde de Tweede Kamer de Ombudsman te zien als 'een belangrijke partner' en dat de samenwerking 'moet worden geÔntensiveerd'. Van Zutphen: "Dat is natuurlijk een mooie opsteker, het voelt als waardering voor wat we de afgelopen jaren hebben gedaan."

'Sla die klachtenprocedure maar over'
In februari 2016 kreeg Van Zutphen de eerste melding over problemen met de kinderopvangtoeslagen toen de Eindhovense advocaat Eva GonzŠlez Pťrez hem benaderde. Zij vertegenwoordigde een groep ouders van wie de kinderopvangtoeslag volgens haar volkomen onterecht was afgenomen.

Van Zutphen adviseerde GonzŠlez Pťrez eerst een klacht in te dienen bij Toeslagen, zoals de regels voorschrijven. Er gingen maanden overheen, waarbij die ouders in grote nood zaten, voordat hij zelf in november van dat jaar een onderzoek kon starten.

"Ik ben me toen helemaal rot geschrokken." Hij zou nu eerder in actie zijn gekomen. "Ik zal eerder zeggen: sla die klachtenprocedure maar over, we gaan zelf aan de slag. Daartoe ben ik ook aangemoedigd door het kabinet."

Onderzoek belandde in een la :')
En er is nog iets dat Van Zutphen anders zou doen: toen hij in 2017 zijn onderzoek naar de misstanden bij de toeslagen had afgerond, stuurde hij dat per post naar toenmalig staatssecretaris van FinanciŽn Eric Wiebes. Achteraf bleek dat het in een la was beland. "Ik had bij hem langs moeten gaan. Zijn ambtenaren geven het wel aan hem, dacht ik, maar ik was te goed van vertrouwen." Ook stuurde Van Zutphen het rapport niet naar de Tweede Kamer. "Daar had ik ook naartoe moeten gaan."

Inmiddels zijn we twee jaar verder, hebben zowel de parlementaire commissie die onderzoek deed naar de toeslagenaffaire als de commissie die de problemen bij de uitvoeringsorganisaties onderzocht hun rapporten uitgebracht, is het kabinet afgetreden en zal in de loop van 2022 de parlementaire enquÍte naar de toeslagenaffaire worden gehouden.

Sleutelfiguren zullen onder ede worden gehoord, waaronder ook demissionair premier Mark Rutte. Hij was tussen 2013 en 2016 voorzitter van de MinisteriŽle Commissie Aanpak Fraude die besloot tot intensivering van de jacht op vermeende fraude. "Ik snap wel dat de Kamer daar nog naar wil kijken", zegt Van Zutphen.

'Zelfredzaamheid betekent eigenlijk: zoek het maar uit'
Voor Van Zutphen is een ding duidelijk: het hele idee van de zelfredzame burger als maat der dingen is voorbij. "Zelfredzaamheid betekent eigenlijk: zoek het maar uit. Bij 80 procent van de bevolking werkt dat, maar bij 20 procent dus helemaal niet. En de overheid moet er ook voor die mensen zijn."

Regels moeten volgens Van Zutphen eenvoudiger en mensen die in de problemen komen moeten weten waar ze naartoe kunnen. Twee jaar geleden pleitte Van Zutphen ervoor om per gemeente ťťn loket te openen waar burgers met hun problemen naar toe kunnen. "Destijds werd ik een beetje voor gek versleten, maar nu staat het in verkiezingsprogramma's. De overheid moet altijd de deur open hebben staan."

Van Zutphen zal regering nauwgezet volgen
De rol van de Nationale ombudsman zal de komend regeringsperiode een iets andere zijn. Natuurlijk, burgers kunnen zich bij hem melden met klachten, maar hij zal ook nauwgezet volgen of de komende regering alle beloftes die nu zijn gedaan ook daadwerkelijk gaan uitvoeren.

"Al die plannen moeten geen papieren werkelijkheid blijven." Hij heeft er alle vertrouwen in dat zaken ten goede kunnen keren. "De problemen zijn serieus, maar we zijn niet reddeloos. Maar wat me wel bezighoudt: We zijn zo'n rijk land, veel rijker dan wij is er niet. En toch gaat het altijd over geldgebrek. Geld zou het probleem niet moeten zijn. Het moet mogelijk zijn om mensen die niet veel hebben toch mee te laten doen."

https://www.nu.nl/politie(...)oeslagenaffaire.html

Die is dus ook belazerd door Rutte :(
  dinsdag 9 maart 2021 @ 14:35:38 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198410642
Toch blijft het opmerkelijk dat de meeste betrokken bewindslieden gewoon hun prominente posities behouden. Er was immers ruim van te voren al gewaarschuwd, maar niemand deed er iets mee

Toch blijven Rutte en Hoekstra vrolijk aan als lijsttrekker. :') Op deze manier wordt het wel hťťl moeilijk om schoon schip te maken.

quote:
Aan de kiezer dus de schone taak om op 17 maart te doen wat de Ombudsman in al die jaren niet voor elkaar kreeg. Stem ze weg!
_O_ _O_

https://www.dagelijksesta(...)werden-niet-gehoord/

Weg met dat tuig en op naar het gevang })
  woensdag 10 maart 2021 @ 15:58:06 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_198428870
Op een onverkiesbare plek gezet door Hoekstar en De Jonge en toch meer dan genoeg voorkeurstemmen

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_198429024
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 14:35 schreef ikweethetookniet het volgende:
Toch blijft het opmerkelijk dat de meeste betrokken bewindslieden gewoon hun prominente posities behouden. Er was immers ruim van te voren al gewaarschuwd, maar niemand deed er iets mee

Toch blijven Rutte en Hoekstra vrolijk aan als lijsttrekker. :') Op deze manier wordt het wel hťťl moeilijk om schoon schip te maken.
[..]

_O_ _O_

https://www.dagelijksesta(...)werden-niet-gehoord/

Weg met dat tuig en op naar het gevang })
Aangezien de meerderheid geen last heeft van het wanbeleid van rutte en co zal hij weer gewoon herkozen worden.
  woensdag 10 maart 2021 @ 16:44:25 #6
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_198429772
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 16:06 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Aangezien de meerderheid geen last heeft van het wanbeleid van rutte en co zal hij weer gewoon herkozen worden.
Rutte en Co is er voor de aandeelhouders van de zorgverzekerringen , de beleggers in de huursector , de grote Dividend ontvangers , . en voor verder flexibilisering van banen van jan modaal

En om het vermogen van de pensioenfondsen veilig te stellen , door ieder jaar te knabbelen aan de individueel opgebouwde aanspraak van de 2000 miljard aan pensioenvermogen

De woningbouwverenigingen weg te laten komen met de opbrengst van de verkoop van 2 miljoen huurwoningen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 13 maart 2021 @ 00:33:46 #7
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198471889
Eerder vandaag verwees Omtzigt naar een brief aan de Tweede Kamer over wetten waaraan de Belastingdienst zich niet heeft gehouden. De brief werd vandaag verstuurd door demissionair staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen (FinanciŽn).

Omtzigt heeft geen goed woord over voor het moment van verschijnen, uitgerekend vlak nŠ het allerlaatste debat van de Tweede Kamer in de huidige samenstelling. "De timing van de toeslagenbrief is precies zo dat er elf pagina's met wetsovertredingen de Kamer ingeslingerd worden op een moment dat we daarover niet extra kunnen debatteren."

Dat is ernstig, vindt Omtzigt. "Want we horen Rutte totaal niet over de rechtsstaat."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)olitici-tweede-kamer

https://www.rijksoverheid(...)t-aan-gehouden-heeft

We worden dus nog steeds belazerd door Rutte :r
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:41:05 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198479240
Staatssecretarissen erkennen ernst van situatie

Beerput fiscus blijkt nog dieper: waslijst aan regels niet nageleefd :')

De beerput bij de Belastingdienst gaat verder open. De fiscus lapte de afgelopen jaren stelselmatig tal van wet- en regelgeving aan zijn laars. Dat blijkt uit een brief van de demissionaire staatssecretarissen Hans Vijlbrief en Alexandra Van Huffelen (D66) in antwoord op vragen van Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA).

Staatssecretarissen Hans Vijlbrief en Alexandra Van Huffelen erkennen de ernst van de situatie....

quote:
maar benadrukken dat het „uitgangspunt is dat de Belastingdienst zich houdt aan alle wet- en regelgeving.”
:')

https://www.telegraaf.nl/(...)egels-niet-nageleefd

Uitgangspunt is :') en daar ging het al fout en wat hebben jullie er toen aan gedaan :?
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:46:58 #9
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198479320
Ministerie van FinanciŽn: deze wetten en regels overtrad de Belastingdienst

In antwoord op Kamervragen heeft het ministerie van FinanciŽn een overzicht gestuurd van wetten waar de Belastingdienst zich de afgelopen zeven jaar niet aan heeft gehouden. De brief van 11 pagina's bevat een greep uit gevallen die in strijd zijn met de wet of de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, schrijven demissionair staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen. Het is geen compleet overzicht. :') :|W

De brief vloeit voort uit een motie van CDA-Kamerlid Omtzigt.

De voorbeelden in de Kamerbrief gaan onder meer om het achterhouden van stukken of het te laat verstrekken van stukken aan burgers of rechters. Ook wordt beschreven hoe het ouders onnodig moeilijk wordt gemaakt om hun recht op een toeslag aan te tonen. Het ministerie van FinanciŽn stelt dat de Belastingdienst in het algemeen handelt volgens wet- en regelgeving, maar dat dit "helaas niet altijd het geval is geweest".

Opsomming
De zaken die in de brief worden genoemd zijn al eerder aan bod zijn gekomen, onder meer in debatten in de Tweede Kamer. Het overzicht van de overtredingen is nieuw. "Een ernstige en lange lijst", zegt advocaat Eva GonzŠlez Perez. En: "Niet nieuw, wel schokkend." Zij ondersteunt sinds 2014 gedupeerde ouders van de kindertoeslagaffaire.

De brief bevat onder meer een "niet-limitatieve opsomming" van situaties waarin de Belastingdienst zich niet aan de wet en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur gehouden heeft. "Dat betekent dat er nog meer is of nog aan zit te komen over wat de Belastingdienst heeft gedaan of doet in strijd met de wet", zegt GonzŠlez Perez. "Er staat dus nog steeds geen streep onder."

Ruim zes jaar ondervond de advocaat naar eigen zeggen geregeld dat de fiscus zich niet aan de regels hield. "Het recht werd niet gehanteerd. Deze lijst bevat alles waar ze de afgelopen jaren schriftelijk op zijn gewezen. Niks onthullends dus: het zijn de media en politici die hier al jaren mee bezig zijn. Het is een constante graafmachine in documenten en het naar buiten brengen daarvan."

In een rechtsstaat dient de Belastingdienst zich aan de wet te houden. Dat vraagt de dienst ook van alle burgers. Ik wil nu heel goed weten hoeveel schade dit voor burgers en bedrijven heeft opgeleverd

Kamerlid Pieter Omtzigt
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt reageert geschokt op de inhoud van de brief. Op Twitter noemt hij het "dwingend leesvoer om het gebrek aan rechtsstatelijkheid te begrijpen". Hij benadrukt in een toelichting dat dit opnieuw bevestigt dat de wet niet alleen te hard is uitgevoerd door de Belastingdienst, zoals soms de uitleg was, maar dat de wet zelfs niet is gevolgd.

"In een rechtsstaat dient de Belastingdienst zich aan de wet te houden. Dat vraagt de dienst ook van alle burgers. Ik wil nu heel goed weten hoeveel schade dit voor burgers en bedrijven heeft opgeleverd", zegt Omtzigt. "Een aantal mensen heeft dit de hele huurtoeslag gekost. Die zijn duizenden euro's per jaar misgelopen doordat de interpretatie van de wet door de Belastingdienst niet was hoe die moest zijn volgens de hoogste rechter."

Hij hekelt ook hoe lang het heeft geduurd voordat deze informatie de Kamer heeft bereikt. "We hadden deze brief weken geleden al verwacht, nog voor het verkiezingsreces. Nu is het een onhandig moment, want we kunnen het er nu niet over hebben met de regering."

Uit de brief blijkt ook dat de informatie nog niet compleet is. Ook dat laakt Omtzigt nadrukkelijk. "Ik vraag al jaren om een overzicht en deze brief geeft nu geen uitputtende lijst." Die lijst wil hij zo snel mogelijk. Ook wil hij dat zo snel mogelijk duidelijk wordt hoe lang het kabinet hier al van wist.

Beslagvrije voet
Vorige week concludeerde RTL Nieuws op basis van vertrouwelijke documenten dat de werkwijze van de Belastingdienst, die leidde tot de toeslagenaffaire, veel eerder begon dan tot nu toe bekend was.

In de Kamerbrief van vrijdagavond wordt ook gereageerd op het verhaal over de beslagvrije voet van de NOS. Hieruit blijkt dat de Belastingdienst er bij het verrekenen van toeslagen niet standaard rekening mee houdt of mensen genoeg geld overhouden om van te leven, terwijl dat volgens een wet die op 1 januari van kracht werd wel zou moeten.

De Belastingdienst bevestigde de werkwijze en zei dat als mensen erom vragen er wel naar de persoonlijke situatie wordt gekeken. Volgens de dienst is dat volgens de nieuwe wet toegestaan.

Het ministerie van FinanciŽn zegt onderzoek te doen naar de vraag hoe de handelwijze van de Belastingdienst moet worden geduid. Ze willen in gesprek met de Nationale Ombudsman en sociaal raadlieden.

Onderstaande voorbeelden betreffen overtredingen van wetten die zich hebben voorgedaan bij de Belastingdienst, zoals beschreven in de Kamerbrief.

1. Mondeling intrekken van bezwaren

2. Opzet/Grove Schuld en minnelijke schuldsanering (Invordering)

3. Ten onrechte niet-verminderde vervolgingskosten

4. Vergoeden invorderingsrente

5. Stuiten van verjarende schulden

6. AVG en Archiefwet

7. Strijdig handelen met de AVG bij de verwerking van persoonsgegevens.

8. Herstelorganisatie Toeslagen. Situaties die zich hierin hebben voorgedaan zijn onder meer:

- niet (tijdig) vaststellen van de definitieve beschikking kinderopvangtoeslag;

- niet of onvoldoende in acht nemen van de wettelijke termijn waarbinnen een beslissing op bezwaar moet komen;

- niet of onvoldoende motiveren van beslissingen inzake de toekenning of afwijzing van de kinderopvangtoeslag;

- onvoldoende duidelijk maken aan de ouder welke informatie van hem/haar wordt verwacht;

9. 21-punten lijst

10. Vaktechnische waarborgen

11. Toeslagpartnerschap

12. Onterechte kwalificatie

13. Kindgebonden Budget

https://nos.nl/artikel/23(...)belastingdienst.html

De lijst is niet compleet en is dus nog meer shit, maar gelukkig hebben we het uitgangspunt dat alles in orde is 8)7 _O-

Van Huffelen en Vijlbrief kwalificeren zich moeiteloos voor het lidmaatschap van een criminele organisatie })
pi_198479348
En volgende week stemmen we weer massaal op Rutte.

Dit land *O*
pi_198479365
Je verwacht het gewoon ABSOLUUT niet hť :)
Zonder wrijving geen glans
  zaterdag 13 maart 2021 @ 16:51:06 #12
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198479370
Maar gelukkig hebben we Grapperhaus die de verantwoordelijken belooft hard aan te pakken :')

Ohh wacht.....

quote:
De AG bij de Hoge Raad der Nederlanden adviseert om de verantwoordelijke bewindslieden niet te vervolgen.
Tot zover de aanwijzing van Grapperhaus :r
  zaterdag 13 maart 2021 @ 17:48:49 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zondag 14 maart 2021 @ 12:37:49 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_198493083
quote:
Je vriend was op TV in Buitenhof
POL / Buitenhof #10 Twan de Man!

[ Bericht 9% gewijzigd door michaelmoore op 14-03-2021 12:47:09 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 25 maart 2021 @ 22:26:02 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198692908
240.000 mensen krijgen excuses fiscus om plek op zwarte lijst

De Belastingdienst gaat 240.000 mensen een brief met excuses sturen omdat zij op een zwarte lijst van de fiscus stonden. Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen daar serieus hinder van hebben ondervonden.

De Belastingdienst gaat de komende maanden de brieven versturen, te beginnen met 2000 mensen nog in maart. Het zenden van de honderdduizenden brieven gaat in etappes, zodat mensen met vragen zorgvuldig geholpen kunnen worden, meldt de fiscus.

Het gaat om mensen die in het zogenoemde Fraude Signalerings Voorziening-systeem (FSV) waren opgenomen. Een vermelding in FSV kon er bijvoorbeeld toe leiden dat zij niet in aanmerking kwamen voor een betalingsregeling of schuldsanering. De fiscus weet een jaar nadat het systeem is uitgezet nog steeds niet bij hoeveel mensen dat is gebeurd, maar stelt wel dat de registratie voor ’de meeste mensen’ geen gevolgen heeft gehad.

FSV was in strijd met privacywetgeving en werd uitgezet na publicaties van RTL Nieuws en Trouw. De Belastingdienst biedt in de brief aan de 240.000 mensen excuses aan voor het gebruik van het systeem waar zij in opgenomen waren.

https://www.telegraaf.nl/(...)plek-op-zwarte-lijst

240.000 x 30.000 = 7,2 miljard :o
Beerput is veel groter en veel duurder dan tot nu toe bekend
  donderdag 25 maart 2021 @ 22:31:45 #16
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_198693019
quote:
6s.gif Op donderdag 25 maart 2021 22:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
240.000 mensen krijgen excuses fiscus om plek op zwarte lijst

De Belastingdienst gaat 240.000 mensen een brief met excuses sturen omdat zij op een zwarte lijst van de fiscus stonden. Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen daar serieus hinder van hebben ondervonden.

De Belastingdienst gaat de komende maanden de brieven versturen, te beginnen met 2000 mensen nog in maart. Het zenden van de honderdduizenden brieven gaat in etappes, zodat mensen met vragen zorgvuldig geholpen kunnen worden, meldt de fiscus.

Het gaat om mensen die in het zogenoemde Fraude Signalerings Voorziening-systeem (FSV) waren opgenomen. Een vermelding in FSV kon er bijvoorbeeld toe leiden dat zij niet in aanmerking kwamen voor een betalingsregeling of schuldsanering. De fiscus weet een jaar nadat het systeem is uitgezet nog steeds niet bij hoeveel mensen dat is gebeurd, maar stelt wel dat de registratie voor ’de meeste mensen’ geen gevolgen heeft gehad.

FSV was in strijd met privacywetgeving en werd uitgezet na publicaties van RTL Nieuws en Trouw. De Belastingdienst biedt in de brief aan de 240.000 mensen excuses aan voor het gebruik van het systeem waar zij in opgenomen waren.

https://www.telegraaf.nl/(...)plek-op-zwarte-lijst

240.000 x 30.000 = 7,2 miljard :o
Beerput is veel groter en veel duurder dan tot nu toe bekend
Dit gaat om de zwarte lijst, niet om de toeslagenaffaire :P
It’s hard to light a candle, easy to curse the dark instead
  woensdag 21 april 2021 @ 13:58:13 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199097980
Grote bom zojuist gevallen en dat is _O_

Kabinet hield informatie toeslagenaffaire doelbewust achter voor Tweede Kamer

Het inmiddels demissionaire kabinet-Rutte heeft in de toeslagenaffaire doelbewust informatie achtergehouden voor het parlement, onder meer om zo verantwoordelijke, hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden. Dit blijkt uit een reconstructie van RTL Nieuws van besprekingen in de ministerraad over het toeslagenschandaal.

In kabinetsbesprekingen in 2019 werd keer op keer geklaagd over kritische Kamerleden, onder wie CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Ministers vonden dat zij het kabinet moesten steunen. Ook werden afspraken gemaakt om het parlement niet alle informatie te geven waar de Kamer om had gevraagd. Het ging hierbij vooral om de onrechtmatige stopzetting van toeslagen voor kinderopvang en wie hiervan op welk moment op de hoogte was.

Deze directe tegenwerking van het parlement is vastgelegd in de officiŽle verslagen van die vergaderingen van het kabinet, bevestigen bronnen die toegang hebben tot de notulen van de ministerraad.

'Controlerende werk Tweede Kamer serieus gehinderd' :D
"Dit is explosief, want de Tweede Kamer heeft sinds het begin van de toeslagenaffaire lopen trekken en sleuren om informatie boven tafel te krijgen", zegt politiek verslaggever Roel Schreinemachers. "Dat doelbewust niet is voldaan aan de vele verzoeken van de Kamer, heeft een snelle oplossing in de weg gestaan. En erger nog, heeft het controlerende werk van de Tweede Kamer serieus gehinderd. Juist dat vertrouwen dat er hoort te zijn tussen kabinet en Tweede Kamer staat nu centraal in de kabinetsformatie."

De parlementaire ondervragingscommissie zei in december in het rapport 'Ongekend Onrecht' dat transparantie, openheid en volledigheid in de toeslagenaffaire niet leidend waren. Informatie werd gestuurd met het oog op 'gewenste juridische en politieke uitkomsten'. Informatie kwam slechts gedeeltelijk, vertraagd, of helemaal niet.

Ontkenning Rutte :r
Het kabinet bestreed die harde beschuldiging en sprak van een 'gebrekkige informatiehuishouding en informatieverstrekking', omdat informatie 'zeker vanuit vroegere jaren, moeilijk te ontsluiten is'.

Demissionair premier Rutte ontkende in het debat over het aftreden van zijn kabinet - in januari - dat de Kamer doelbewust informatie is onthouden. "Ik plaats daar ťťn nuance bij, omdat ik niet de bevinding deel dat het onvolledig of onjuist informeren van de Kamer is ingegeven door politieke redenen." In zijn openbare verhoor deed Rutte het spreken over Kamerleden en de omgang met het parlement af als 'achtergrondmuziek'.

De notulen van de ministerraad tonen iets heel anders, bevestigt een reeks Haagse bronnen. Zo wordt in de kabinetsvergadering van 15 november 2019 afgesproken dat de Tweede Kamer gťťn 'volledig feitenrelaas' zal krijgen over welke ambtenaren en politici wisten van en verantwoordelijk waren voor het 'onrechtmatig' handelen van de Belastingdienst. Hier was eerder juist om gevraagd in een motie van Pieter Omtzigt (CDA), Helma Lodders (VVD) en Renske Leijten (SP), die door de Kamer was aangenomen.

Besluit: informatie niet geven :(
In die ministerraad van 15 november wordt openlijk betwijfeld of dit niet-volledig informeren door de beugel kan, zeker omdat de hele Kamer er om vroeg. Een minister vraagt zich hardop af of het kabinet dit ongestraft zou kunnen toen. Toch wordt dan formeel besloten de informatie nŪet te geven.

Afgesproken wordt dat net zal worden gedaan alsof de kabinetsreactie op het rapport van de commissie-Donner en een later onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) neerkomt op hetzelfde als een precies en chronologisch feitenrelaas. De bewindslieden van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besluiten de Kamer in het ongewisse te laten en desnoods op ramkoers te gaan. De Kamer krijgt slechts een 'stroomschema', zonder melding te maken van de kabinetsafspraak om informatie niet te geven.

Dit patroon herhaalt zich in ministerraden daarna. Regeringspartijen en oppositie blijven doorvragen na onthullingen van Trouw en RTL Nieuws. Het kabinet is bang dat er nieuwe schandalen zullen opduiken als dieper wordt gegraven, blijkt uit de notulen. De ministerraad besluit in de vergaderingen van 22 en 29 november 2019 officieel dat concept-documenten over de affaire, waaronder mails, niet aan het parlement zullen worden gegeven.

Stukken waar CDA'er Pieter Omtzigt al tijden om vraagt blijven geheim, om te voorkomen dat het handelen van individuele ambtenaren voor het voetlicht komt.

Explosief memo
Maanden later zal het kabinet na aanhoudende druk alsnog een tijdlijn van de ADR geven. Die is vrijwel onleesbaar. Als de Kamer doorvraagt, komt er alsnog een leesbare versie. Tal van cruciale documenten en gebeurtenissen worden niet opgenomen, terwijl de commissie-Donner en de Auditdienst Rijk er deels wťl over beschikten.

Zoals een officiŽle instructie bij de Belastingdienst om stukken achter te houden bij de rechter, adviezen van de Landsadvocaat, en het explosieve memo-Palmen van de jurist die al in 2017 zei dat de Belastingdienst 'laakbaar' had gehandeld en gedupeerde ouders compensatie moest geven.

'Geen goede verklaring'
Toen Omtzigt bleef doorvragen naar de rammelende tijdlijn en hoe het mogelijk was dat er geen volledig feitenrelaas kwam, antwoordde staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen) op 18 januari van dit jaar uiteindelijk: "Hier heb ik geen goede verklaring voor." Niet vermeld werd dat dit een gevolg was van de afspraken in de ministerraad van ruim een jaar daarvoor.

Demissionair premier Mark Rutte verwijst in een reactie naar een brief uit november 2019, waarmee toenmalig staatssecretaris Menno Snel het 'stroomschema' naar de Kamer stuurde, waarin geen melding werd gemaakt van de afspraak in de ministerraad om informatie niet te geven'. "In die brief licht staatssecretaris Snel toe op welke wijze hij op dat moment invulling geeft aan het verzoek voor het verstrekken van een feitenrelaas. De inhoud van deze brief reflecteert de gesprekken zoals destijds gevoerd." Lees hier de hele reactie.

Staatssecretaris Van Huffelen (Toeslagen) geeft geen antwoord op de vraag of zij op de hoogte was van de afspraak in de ministerraad in 2019 om gťťn volledige tijdlijn aan de Kamer te geven. Ze licht in een uitgebreide reactie toe op welke momenten de Kamer volgens haar is geÔnformeerd.

Notulen blijven geheim :')
In het debat over de val van het kabinet is door demissionair premier Rutte alsnog een onderzoek toegezegd naar het wegmoffelen van het memo-Palmen, waarvan tientallen hoge ambtenaren op het ministerie van FinanciŽn op de hoogte waren.

Na de val van het kabinet, in januari, werden veel documenten alsnog openbaar. Maar de notulen van de ministerraad bleven geheim. Op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob), is door RTL Nieuws gevraagd om openbaarmaking. Maar dit wordt door het ministerie van Algemene Zaken geweigerd, omdat er 'geen dusdanig bijzondere omstandigheden' zouden zijn, dat de geheimhouding moet worden opgeven.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)kamer-pieter-omtzigt

Criminelen zijn het en horen kaalgeplukt in de gevangenis })
  woensdag 21 april 2021 @ 13:59:58 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199098016
Vergelijk dit met het verhoor van Rutte...

https://forum-fok.digidip(...)c%2F2602891%2F3%2F75

Meineed op zijn minst ~O>

Op het plegen van meineed staat een maximale gevangenisstraf van zes jaar en/of een geldboete van maximaal 19.000 euro. Als de meinedige verklaring is afgelegd in een strafzaak die nadelig heeft uitgewerkt voor de verdachte is de maximale gevangenisstraf zelfs negen jaar en de maximale geldboete 76.000 euro.
  woensdag 21 april 2021 @ 14:08:50 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199098131
Ondertussen gaat het geblunder gewoon door :') :(

Nieuwe toeslagenblunder: ouders onterecht afgewezen voor compensatie

Een nieuwe blunder in de toeslagenaffaire: een groep van 1750 gedupeerde ouders heeft deze maand onterecht een brief gekregen dat ze geen recht hebben op compensatie. Zeker 400 ouders hebben daar sowieso wel recht op, van de overigen moet dat nog beter uitgezocht worden.

„Ik vind deze fout zeer pijnlijk voor de betrokken ouders”, trekt demissionair staatssecretaris Van Huffelen (FinanciŽn) het boetekleed aan. „Ik bied hiervoor mijn excuses aan alle gedupeerde ouders aan die hierdoor opnieuw in onzekerheid komen.”

Het gaat om ouders die meenden recht te hebben op de 30.000 euro compensatie die het kabinet heeft beloofd aan gedupeerden van de toeslagenaffaire. Ruim 3300 van hen kregen een brief dat ze nooit toeslag voor hun kinderen aangevraagd hadden en dus geen recht op compensatie hebben.

Bij meer dan de helft van deze groep, 1750 ouders, blijkt die brief onterecht verstuurd te zijn. Voor ongeveer 400 geldt dat ze juist wťl recht hebben op compensatie. Bij zo’n 1350 ouders moet dat nog worden uitgezocht, maar was hoe dan ook al te snel de conclusie getrokken dat ze geen recht zouden hebben op de 30.000 euro.

https://www.telegraaf.nl/(...)zen-voor-compensatie

Je zou toch die mensen persoonlijk een paar klappen willen verkopen :?
Maar helaas dat mag dus niet
  woensdag 21 april 2021 @ 14:17:02 #20
168739 Red_85
'echt wel'
pi_199098232
https://www.rtlnieuws.nl/(...)kamer-pieter-omtzigt

quote:
Besluit: informatie niet geven
In die ministerraad van 15 november wordt openlijk betwijfeld of dit niet-volledig informeren door de beugel kan, zeker omdat de hele Kamer er om vroeg. Een minister vraagt zich hardop af of het kabinet dit ongestraft zou kunnen toen. Toch wordt dan formeel besloten de informatie nŪet te geven.
Dan zal rutte het wel proberen af te schuiven op de minister of andere besluitnemers.
Het geeft wel aan dat ze zich bewust zijn van de consequenties, dus dat dit express is gedaan en geen 'fout' is van iemand.

Zijn hier nog woorden voor te verzinnen?

quote:
6s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ondertussen gaat het geblunder gewoon door :') :(

Nieuwe toeslagenblunder: ouders onterecht afgewezen voor compensatie

Een nieuwe blunder in de toeslagenaffaire: een groep van 1750 gedupeerde ouders heeft deze maand onterecht een brief gekregen dat ze geen recht hebben op compensatie. Zeker 400 ouders hebben daar sowieso wel recht op, van de overigen moet dat nog beter uitgezocht worden.

„Ik vind deze fout zeer pijnlijk voor de betrokken ouders”, trekt demissionair staatssecretaris Van Huffelen (FinanciŽn) het boetekleed aan. „Ik bied hiervoor mijn excuses aan alle gedupeerde ouders aan die hierdoor opnieuw in onzekerheid komen.”

Het gaat om ouders die meenden recht te hebben op de 30.000 euro compensatie die het kabinet heeft beloofd aan gedupeerden van de toeslagenaffaire. Ruim 3300 van hen kregen een brief dat ze nooit toeslag voor hun kinderen aangevraagd hadden en dus geen recht op compensatie hebben.

Bij meer dan de helft van deze groep, 1750 ouders, blijkt die brief onterecht verstuurd te zijn. Voor ongeveer 400 geldt dat ze juist wťl recht hebben op compensatie. Bij zo’n 1350 ouders moet dat nog worden uitgezocht, maar was hoe dan ook al te snel de conclusie getrokken dat ze geen recht zouden hebben op de 30.000 euro.

https://www.telegraaf.nl/(...)zen-voor-compensatie

Je zou toch die mensen persoonlijk een paar klappen willen verkopen :?
Maar helaas dat mag dus niet
Is geen geblunder als het zo vaak gebeurd.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 21 april 2021 @ 14:19:26 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199098263
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef Red_85 het volgende:
......Is geen geblunder als het zo vaak gebeurd.
Klopt het is doelbewust beleid om de precedentwerking te ontmoedigen en te beperken zoals ook uit de notulen al blijkt

Daarom moet dat tuig ook kaalgeplukt de gevangenis in met beroepsverbod })
  woensdag 21 april 2021 @ 14:22:36 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199098304
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 14:17 schreef Red_85 het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)kamer-pieter-omtzigt
...Zijn hier nog woorden voor te verzinnen?
...
15 november jl is toch wel heel lang geleden om daar een actieve herinnering aan te hebben :r
Dit sujet aka Rutte moet rechtstreeks naar de gevangenis wegens meineed en het leiden van een criminele organisatie
Elke dag dat het niet gebeurd is een rechtstaat onwaardig :7
  woensdag 21 april 2021 @ 17:48:17 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_199100734
https://www.telegraaf.nl/(...)tie-toeslagenaffaire


Ondanks de breed gedeelde vraag uit de Kamer zou het kabinet ervoor hebben gekozen om die informatie niet te delen.

quote:
Kamer wil debat over achterhouden informatie toeslagenaffaire
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 4 min geleden
6 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil een debat over het achterhouden van informatie door het kabinet in de toeslagenaffaire. De vraag is nog wanneer dat gaat gebeuren.

Demissoinair premier Rutte en demissionair minister Hoekstra van FinanciŽn.

In de Kamer werd woedend gereageerd op berichtgeving van RTL Nieuws, dat op basis van gesprekken uit de ministerraad reconstrueerde hoe het kabinet bewust informatie zou hebben achtergehouden voor de Kamer.

Die had aan toenmalig staatssecretaris Snel (FinanciŽn) gevraagd om een 'feitenrelaas' van alles wat er fout was gegaan in de toeslagenaffaire en wie op welk moment wat wist.


Ondanks de breed gedeelde vraag uit de Kamer zou het kabinet ervoor hebben gekozen om die informatie niet te delen.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_199100860
Eerlijk...Ik ben klaar met deze affaire.
  woensdag 21 april 2021 @ 18:03:53 #25
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_199100883
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 18:01 schreef potjecreme het volgende:
Eerlijk...Ik ben klaar met deze affaire.
zal ik een nieuw topic openen ??
Over het falen van de rechtstaat
Kamer wil debat over achterhouden informatie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_199100909
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 18:03 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

zal ik een nieuw topic openen ??
Over het falen van de rechtstaat
Kamer wil debat over achterhouden informatie
Nee, is goed hoort hier.
pi_199100980
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 14:35 schreef ikweethetookniet het volgende:
Toch blijft het opmerkelijk dat de meeste betrokken bewindslieden gewoon hun prominente posities behouden. Er was immers ruim van te voren al gewaarschuwd, maar niemand deed er iets mee

Toch blijven Rutte en Hoekstra vrolijk aan als lijsttrekker. :') Op deze manier wordt het wel hťťl moeilijk om schoon schip te maken.
[..]

_O_ _O_

https://www.dagelijksesta(...)werden-niet-gehoord/

Weg met dat tuig en op naar het gevang })
Deze nog maar omhoog gehaald. Vrijwel alle politici die verantwoordelijk zijn voor deze teringzooi zitten 'gewoon' weer in de kamer. Ook de top van de belastingdienst is weinig of niets veranderd. Is het dan heel verrassend dat het weer (nog steeds) misgaat, en er nog meer lijken uit de kast komen nu?
  woensdag 21 april 2021 @ 18:31:24 #28
198720 Coco
dat vind je leuk hŤ
pi_199101119
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 18:01 schreef potjecreme het volgende:
Eerlijk...Ik ben klaar met deze affaire.
Jammer dat ik dat via fok moet horen.
What can change the nature of a man?
pi_199101155
#nooitmeerstemmen
  Forum Admin woensdag 21 april 2021 @ 18:42:37 #30
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_199101236
Die man mag je ondertussen met een DSI team uit het torentje halen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_199101499
Ben heel benieuwd wat dit nu betekent voor Rutte, Hoekstra en Koolmees...

Kaag leek niet aanwezig te zijn bij die bewuste vergadering van 15 nov 2019, die zat op basis van haar Twitter-tijdlijn toen in Afrika.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_199101531
Wanneer is het spoeddebat ben wel benieuwd naar de verklaring straks. Vast geen herrinering aan.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  woensdag 21 april 2021 @ 19:13:09 #33
403337 Sodeknetters
Draaien in een bel
pi_199101629
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 19:03 schreef TheVulture het volgende:
Ben heel benieuwd wat dit nu betekent voor Rutte, Hoekstra en Koolmees...

Kaag leek niet aanwezig te zijn bij die bewuste vergadering van 15 nov 2019, die zat op basis van haar Twitter-tijdlijn toen in Afrika.
Voor hun zal het niets betekenen, hun fracties zullen hen de hand boven het hoofd houden. Uiteindelijk zal het neerkomen op glas, plas, was. De politiek is verrot. Ik zou echt geen reden kunnen bedenken om ooit nog te gaan stemmen.
There are old pilots, there are bold pilots. There are very few old, bold pilots.
Steun Fok! Neem een abo.
pi_199103478
Echt, als je het stuk leest van RTL dan vraag ik mij af welke nieuwe informatie er nu is bijgekomen wat we nog niet wisten. Pieter Klein is een ster in het opvoeren van "breaking news" zonder echte nieuwe informatie.

Dat er geklaagd werd over Omtzigt in de ministerraad is algemeen bekend. En waar kan ik in het stuk de letterlijke notulen lezen over welke informatie volgens het kabinet niet gedeeld mocht worden met de kamer?

Ik zie het niet in dit stuk:
quote:
Overigens was het ten tijden van Menno Snel ook een openbaar standpunt van het kabinet dat men wou wachten met het delen van het feitenrelaas en dit gelijktijdig met de uitkomsten van de commissie Donner te delen. Daar was de kamer het niet mee eens, waarna alsnog de informatie is gedeeld.

En nee mensen, ik werk niet bij de belastingdienst.
  woensdag 21 april 2021 @ 22:13:38 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199104444
Renske Leijten en Joost Vullings over de nieuwe onthullingen in de toeslagenaffaire

Vandaag kwam RTL Nieuws met nieuwe onthullingen in de Toeslagenaffaire. Het kabinet hield doelbewust informatie achter voor de Tweede Kamer en wilde dat kritische Kamerleden zoals Pieter Omtzigt zich koest zouden houden. Vanavond bij Op1: SP-Kamerlid Renske Leijten en politiek commentator Joost Vullings over de pijnlijke onthullingen. Deed het hele kabinet mee met de Ruttedoctrine? En hoe moet het nu verder met de formatie?

22:25 NPO 1 vanavond dus :7
pi_199104833
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 21:13 schreef Breekfast het volgende:
Echt, als je het stuk leest van RTL dan vraag ik mij af welke nieuwe informatie er nu is bijgekomen wat we nog niet wisten. Pieter Klein is een ster in het opvoeren van "breaking news" zonder echte nieuwe informatie.

Dat er geklaagd werd over Omtzigt in de ministerraad is algemeen bekend. En waar kan ik in het stuk de letterlijke notulen lezen over welke informatie volgens het kabinet niet gedeeld mocht worden met de kamer?

Ik zie het niet in dit stuk:
[..]

Overigens was het ten tijden van Menno Snel ook een openbaar standpunt van het kabinet dat men wou wachten met het delen van het feitenrelaas en dit gelijktijdig met de uitkomsten van de commissie Donner te delen. Daar was de kamer het niet mee eens, waarna alsnog de informatie is gedeeld.

En nee mensen, ik werk niet bij de belastingdienst.
Ik heb wel een beetje hetzelfde gevoel nu... het is toch geen verrassing meer dat alles omtrent die toeslagenaffaire een enorme bende was, dus dit is daar het zoveelste bewijs van. Daar is politiek gezien ook de zwaarste vorm van verantwoording voor genomen.

Als ik het goed begrijp heeft RTL nu de geheime notulen van een ministerraad gezien terwijl daar eigenlijk 25 jaar een embargo op zit. Nu lijkt me dat ook niet meer dan normaal dat je over sommige zaken in vertrouwelijkheid moet kunnen spreken.

Het lijkt me ook niet gek dat het in die raad over fractiediscipline gaat van coalitiepartiijen, en vooral wellicht de stijl van werken. Omtzigt heeft nogal de "olifant in een porseleinkast"-manier van communiceren, dat wil niet zeggen dat ie helemaal zijn mond zou moeten houden.

Feit is wel dat dit wel exemplarisch is voor de stijl van leiding geven van Rutte.

[ Bericht 6% gewijzigd door TheVulture op 21-04-2021 22:42:32 ]
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_199105105
Rutte en zijn vriendjes maken er een 'wij tegen hunnie' wedstrijdje van terwijl hij zijn werk zou moeten doen voor ons. Voor wie werkt die lul nou eigenlijk
pi_199105358
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 21:13 schreef Breekfast het volgende:
Echt, als je het stuk leest van RTL dan vraag ik mij af welke nieuwe informatie er nu is bijgekomen wat we nog niet wisten. Pieter Klein is een ster in het opvoeren van "breaking news" zonder echte nieuwe informatie.

Dat er geklaagd werd over Omtzigt in de ministerraad is algemeen bekend. En waar kan ik in het stuk de letterlijke notulen lezen over welke informatie volgens het kabinet niet gedeeld mocht worden met de kamer?

Ik zie het niet in dit stuk:
[..]

Overigens was het ten tijden van Menno Snel ook een openbaar standpunt van het kabinet dat men wou wachten met het delen van het feitenrelaas en dit gelijktijdig met de uitkomsten van de commissie Donner te delen. Daar was de kamer het niet mee eens, waarna alsnog de informatie is gedeeld.

En nee mensen, ik werk niet bij de belastingdienst.
Voor de politieke verantwoordelijkheid rondom de toeslagenaffaire is dit niet echt Breaking idd, hooguit een bevestiging van de cultuur die de aanleiding was tot. En daarvoor is politieke verantwoordelijkheid genomen.

En we hoeven ook niet te doen alsof de Kamer een stel heiligen zijn. Politiek is vaak een smerig spel, dus ik snap best dat je als kabinet keer stoom wil afblazen. Maar dat het echter wel nu politiek relevant is komt door de formatie en functie elders. Zeker als CDA bewindslieden eigenlijk al veel eerder zo over het eigen kamerlid spraken. Maar ook dat het eigenlijk die partij was die het voorstel van Snel om in 2017 al tot compensatie over te gaan hebben geblokkeerd.

Volgens het NRC was het ook het CDA dat tegen publiceren van de mr notulen was toen het kabinet besloot af te treden.

Dus alle ballen nu weer op Rutte etc, maar ik zou zo snel niet willen gaan. Dit kan nog allerlei kanten op draaien. Dat de SP en oppositie nu moord en brand schreeuwen snap ik, eenvoudig scoren. Maar eerst maar eens zien wat de feiten zijn.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  woensdag 21 april 2021 @ 23:16:29 #39
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199105490
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 22:49 schreef Pleun2011 het volgende:
Voor wie werkt die lul nou eigenlijk
Werken doet hij niet, hij misbruikt zijn ambt en zijn kiezers om er zelf zoveel mogelijk beter van te worden
En verantwoordelijkheid kent hij niet en een geweten heeft hij ook niet in zijn jacht op geld en status :r
pi_199105858
Ben wel benieuwd naar de bronnen van RTL, ik gok dat die uit de hoek van het CDA kamp Omtzigt komen, want geen van de andere betrokkenen lijkt er baat bij te hebben dat dit gelekt is...
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_199106842
quote:
6s.gif Op woensdag 21 april 2021 23:16 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Werken doet hij niet, hij misbruikt zijn ambt en zijn kiezers om er zelf zoveel mogelijk beter van te worden
En verantwoordelijkheid kent hij niet en een geweten heeft hij ook niet in zijn jacht op geld en status :r
Dijkhoff, gepaseerd door Rutte, geeft vanuit zijn graf nog even een beuk :)
🐶🐶🐶🐶🐶 Grafiekjes
  donderdag 22 april 2021 @ 08:13:42 #42
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_199106944
https://www.nu.nl/politie(...)der-op-zijspoor.html

Begin maar weer overnieuw jongens, dit gaat niks worden zo :')
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_199107686
quote:
1s.gif Op woensdag 21 april 2021 18:42 schreef Straatcommando. het volgende:
Die man mag je ondertussen met een DSI team uit het torentje halen.
Er is niets oneerbaar gebeurd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 22 april 2021 @ 09:47:27 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199107722
Bewindspersonen laten niets los :')

Kaag en Hoekstra willen weinig kwijt over de zaak totdat het Kamerdebat wordt gevoerd. "Ik sta hier als leider van het CDA", zei Hoekstra woensdag nadat hij met Tjeenk Willink over de formatie had gesproken.

Het wordt volgens hem ingewikkeld als hij vragen moet beantwoorden die over zijn ministerschap gaan. :D 8)7

Wat een volkomen minachting van het volk, tijd dat dit sujet de gevangenis in gaat
Reden genoeg, kot klm en abnamro
  donderdag 22 april 2021 @ 09:48:46 #45
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199107732
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 09:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Er is niets oneerbaar gebeurd.
Behalve dat de gordijnen van de muur afgetrokken zijn door Rutte en Jort niet meer kan zitten door alle anale vernederingen van Rutte ;)
  donderdag 22 april 2021 @ 09:51:44 #46
491303 Yon_Wip
Horecatopper
pi_199107758
Tijd om de guillotine het Binnenhof op te rijden.
pi_199107764
Weet je, ik denk niet dat dit het laatste wat naar buiten komt over die hele toeslagen affaire. En daarom snap ik niet dat Rutte, en ook de rest van het zooitje, niet al lang hebben gezegd; we stoppen er mee. Ze weten gewoon 100% zeker dat ook bij een nieuw kabinet dit, zolang dezelfde poppetjes er nog zitten, als een soort van rode draad ook weer door de komende 4 jaar heen zal trekken. Niet goed voor het land, en daarom: stoppen. Ook Kaag en Hoekstra.
  donderdag 22 april 2021 @ 09:53:11 #48
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_199107777
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 09:52 schreef Scrummie het volgende:
Weet je, ik denk niet dat dit het laatste wat naar buiten komt over die hele toeslagen affaire. En daarom snap ik niet dat Rutte, en ook de rest van het zooitje, niet al lang hebben gezegd; we stoppen er mee. Ze weten gewoon 100% zeker dat ook bij een nieuw kabinet dit, zolang dezelfde poppetjes er nog zitten, als een soort van rode draad ook weer door de komende 4 jaar heen zal trekken. Niet goed voor het land, en daarom: stoppen. Ook Kaag en Hoekstra.
Zolang het volk hem steunt blijft hij gewoon zitten zo lijkt het.
It’s hard to light a candle, easy to curse the dark instead
pi_199107830
Zegt deze affaire ook niet iets over het functioneren van de Tweede Kamer? Van de oppositie?

De Tweede Kamer heeft als taak om het Kabinet te controleren. Hoort daar niet bij, standaard de notulen van elke ministervergadering tijdig door te lezen? En dus erop toezien dat ze op tijd worden ontvangen, zo niet, op te vragen?

Of worden notulen van de ministerraad geheel niet beschikbaar gesteld aan Tweede Kamerleden?
Is dat "not done"? Dat kan ik mij niet voorstellen.
Weet iemand hoe dat zit?
pi_199107842
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 09:53 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Zolang het volk hem steunt blijft hij gewoon zitten zo lijkt het.
Ja, dat lijkt er wel op. Ik zou er, in zijn positie, toch wat anders in staan denk ik.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')