abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 18:04:57 #76
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198431162
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 17:50 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vandaag wafels in t nieuwe wafelijzer (zaten wafelplaten bij t nieuwe tostiijzer).

Groot succes bij mij, zoontje, man, moeder en vriendje van zoontje :P
Oeh dat klinkt goed :9

Ik verknal altijd wel iets als ik bak -O- De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!

Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen? :@
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198431356
Ik heb afgelopen weekend Brownie gebakken. Maar dat is allemaal al op :X
I solemnly swear i'm up to no good
  woensdag 10 maart 2021 @ 18:44:06 #78
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_198431756
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:

[..]

Oeh dat klinkt goed :9

Ik verknal altijd wel iets als ik bak -O- De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!

Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen? :@
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.
Ik heb je lief mijn hele leven
  Moderator woensdag 10 maart 2021 @ 19:34:16 #79
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198432567
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:44 schreef laziness het volgende:

[..]

Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.
Uiteindelijk is het goed gekomen toen ik het deeg op het aanrecht had staan. De vlaai staat nu in de oven :9
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198433509
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:

[..]

Oeh dat klinkt goed :9

Ik verknal altijd wel iets als ik bak -O- De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!

Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen? :@
Moest helemaal niet volgens het recept :? Waar las je dat?
Somebody that I used to know
pi_198435833
@kwakz0r Wafels zijn altijd lekker! O+
Mijn wafelijzer neemt best veel plek in de kast in, maar ik zou hem niet willen missen.
pi_198436032
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blobjes op de bakplaat

Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.

Best lekker!
  donderdag 11 maart 2021 @ 02:39:41 #83
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198439226
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]
Lol het lijkt op macarons. Ziet er lekker uit iig
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 08:48:44 #84
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198440615
quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 20:19 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Moest helemaal niet volgens het recept :? Waar las je dat?
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden :)

quote:
1s.gif Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Lijkt inderdaad een beetje op macarons :Y
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_198441131
[quote]0s.gif Op donderdag 11 maart 2021 08:48 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden :)
[..]
Dit gaat over koekjesdeeg/zandtaartdeeg. Gistdeeg (ik neem aan dat je dat hebt gebruikt voor vlaai), werkt anders ;)
  Moderator donderdag 11 maart 2021 @ 12:58:22 #86
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198443819
quote:
1s.gif Op donderdag 11 maart 2021 09:35 schreef Yinny het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 11 maart 2021 08:48 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden :)
[..]
Dit gaat over koekjesdeeg/zandtaartdeeg. Gistdeeg (ik neem aan dat je dat hebt gebruikt voor vlaai), werkt anders ;)
Aha, zo zie je maar dat ik nog veel moet leren! ^O^

Zo zag het eruit trouwens:

3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  Moderator vrijdag 12 maart 2021 @ 13:56:59 #87
5428 crew  miss_sly
pi_198461312
Voor ik alle topics ga doorspitten, even een vraag: heeft er iemand een beproefd recept voor een mokkabiscuittaart/schnitt/boomstam?

Dus iets met zachte cake als basis en een goede mokkacreme?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198477956
Helaasch niet miss Sly.
Mooie kersenvlaai! Majo _O_

Zojuist kaneelbroodjes gebakken. Snelle want met bladerdeeg van tante fanny.
Nog meer geïmproviseerd, want met dit butweer besloot ik geen boodschappen te gaan doen. De laatste amandelen geroosterd in de pan en fijngehakt en aangevuld met een restant amandelmeel.😉
Toen kon ik geen wijs meer uit het recept 8)7 en heb een deel karamel gemengd met de vulling en uitgegoten en gesmeerd over de deeglap. De rolletjes snijden ging ook maar zozo. Affijn, het smaakt. Geen zin meer in glazuur maken en poedersuiker erover gestrooid.


pi_198482867
:9
pi_198503375


Tekkels in een jasje door mijn 8 jarige
Kant en klaar croissant deeg, lossnijden op de stippellijn. Ketchup op brede deel smeren, geraspte kaas er op, knakworst er op en oprollen. Daarna kwartier op 200 graden in de oven
pi_198503423
Ik ben Roti Kukus aan het maken. Ze klappen helaas niet open.

[ Bericht 41% gewijzigd door Vicky op 14-03-2021 21:59:00 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_198503643
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:43 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Tekkels in een jasje door mijn 8 jarige
Kant en klaar croissant deeg, lossnijden op de stippellijn. Ketchup op brede deel smeren, geraspte kaas er op, knakworst er op en oprollen. Daarna kwartier op 200 graden in de oven
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.
Somebody that I used to know
pi_198504093
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:58 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen maken ;)
  vrijdag 19 maart 2021 @ 22:59:19 #94
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_198596495
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Mooi!
Ook lekker? :P
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.

Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier ;)
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk! O+
pi_198597014
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 maart 2021 22:59 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk! O+
O+ O+ O+
Ik genoot altijd van al jouw creaties (goddank op afstand want anders was ik nu 187 kilo :P ) _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_198598705
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:24 schreef Goitske het volgende:

[..]

Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen maken ;)
Daarbij.. je mag ook best een keer iets eten met veel calorieën toch? :)
pi_198621304
Omdat het ‘mag’ van @Uhmmpie, brownies met ongetwijfeld bendes cal’s.
Ook gezonde van de walnoten. Oud recept uit nrc. https://www.nrc.nl/nieuws/2007/09/19/brownies-11394900-a1263265
Ws. achter een betaalmuur.





Quote:” Brownies horen smeuïg te zijn, crème, boterachtig, fudgy...” I rest my case.

Oh ja, de eerste batch walnoten waren verbrand. Dat ging snel!
Gelukkig was er nog een doos vol met de laatste oogst.
pi_198622626
Ziet er goed uit @AnneX O+
  Moderator zondag 28 maart 2021 @ 20:55:57 #99
5428 crew  miss_sly
pi_198741484
Ik koos uiteindelijk maar op goed geluk een recept voor mokkataart, en maakte het me in eerste instantie maar eens gemakkelijk met bakmix voor biscuit en mix voor botercrème en banketbakkersroom van dr Oetker. Hij smaakte prima. Ik ga het zeker nog eens maken zonder valsspelen :)



En gisteren maakte ik slagroomsoesjes. Ik was erg benieuwd hoe je nou die holle snoesjes krijgt om te vullen, maar dat komt dus door de manier van deeg maken.



Ze zijn niet allemaal even groot. In het recept stond met twee theelepels hoopjes deeg te maken op de bakplaat, maar niet hoeveel per hoopje. Dus ik heb maar wat geprobeerd en weet voor een volgende keer in ieder geval hoeveel per hoopje ongeveer goed is.
Ze smaakten heerlijk!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198741521
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 20:55 schreef miss_sly het volgende:
Ik koos uiteindelijk maar op goed geluk een recept voor mokkataart, en maakte het me in eerste instantie maar eens gemakkelijk met bakmix voor biscuit en mix voor botercrème en banketbakkersroom van dr Oetker. Hij smaakte prima. Ik ga het zeker nog eens maken zonder valsspelen :)

[ afbeelding ]

En gisteren maakte ik slagroomsoesjes. Ik was erg benieuwd hoe je nou die holle snoesjes krijgt om te vullen, maar dat komt dus door de manier van deeg maken.

[ afbeelding ]

Ze zijn niet allemaal even groot. In het recept stond met twee theelepels hoopjes deeg te maken op de bakplaat, maar niet hoeveel per hoopje. Dus ik heb maar wat geprobeerd en weet voor een volgende keer in ieder geval hoeveel per hoopje ongeveer goed is.
Ze smaakten heerlijk!
Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee toch
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')