Wij hebben heel veel hommels in onze oregano, die geven na een jaar ofzo bloemen en daar zijn ze gek op.quote:Op donderdag 16 september 2021 13:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat staat er toch duidelijk. De NZ bijen waren niet gediend van Klaverbloesem, dus moesten er bijen worden geïmporteerd, anders werd de klaver niet bevrucht (Bijen bevruchten bloemen)
Dus dat niet alle bloemen bij alle bijen (er zijn meerdere soorten) als voedsel gezien worden. Er zijn bloemensoorten (vraag me even niet welke) die men graag in tuinen zet maar waarmee de bijen hier niets kunnen. Zo komen er bij mij op de lavendel in mijn voortuin heel veel hommels af, en maar 1 bep kleine wilde bijensoort. De bijen van de Imker verderop komen niet op mijn lavendel af, maar wel weer op de wilde inheemse bloemen die ik in de achtertuin heb.
Zo heb ik bewust verschillende soorten bloemen in voor en achtertuin staan. Sinds 2 jaar wordt het bos hier in het voorjaar bespoten tegen Eikenprocessierupsen (dat trouwens niet helpt) maar wordt de hoeveelheid hommels gestaag minder. Ergerlijk, hommels zijn namelijk toffe insecten
Het stond er erg onduidelijk.quote:Op donderdag 16 september 2021 13:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Dat staat er toch duidelijk.
Dat dacht ik ook. Ik erger mij hier ook al tijden mateloos aan.quote:Op donderdag 9 september 2021 20:56 schreef fespo het volgende:
[..]
in dat 100% roomboter of is dat die meuk met roomboter op de verpakking, maar bij ingredienten nog steeds de helft olie.
wat opzich vreemd is, want volgens mij voegen ze dat toe om roomboter beter smeerbaar te maken, en niet harder.
Ik vind het heel leuk wekenlang vele honderden hommels de hele dag heen en weer te zien vliegen. Blijkbaar wordt er veel honing geproduceerd. En hommels zijn itt de bijen van de Imker, wild en een belangrijk deel van het ecosysteemquote:Op donderdag 16 september 2021 13:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wij hebben heel veel hommels in onze oregano, die geven na een jaar ofzo bloemen en daar zijn ze gek op.
Ik koop Kerrygold, dat is de meest smeerbare boter die ik ken zonder plantaardige olie.quote:Op donderdag 16 september 2021 13:18 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook. Ik erger mij hier ook al tijden mateloos aan.
Biologische boter, zelfs die van het huismerk of Bio+ is altijd zacht bij kamertemperatuur.quote:Op donderdag 16 september 2021 13:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik koop Kerrygold, dat is de meest smeerbare boter die ik ken zonder plantaardige olie.
Tis maar dat je als consument een goed gevoel krijgt.quote:Op donderdag 16 september 2021 21:10 schreef golfer het volgende:
Dus bij 60% van de bijvriendelijke planten worden bij-onvrienelijke pesticides gebruikt.
Neonicotinoïden zijn rampzalig, werken vreselijk goed als pesticide.quote:Op donderdag 16 september 2021 21:10 schreef golfer het volgende:
Dus bij 60% van de bijvriendelijke planten worden bij-onvrienelijke pesticides gebruikt.
Inderdaad.quote:Op donderdag 16 september 2021 23:33 schreef Nober het volgende:
Tis maar dat je als consument een goed gevoel krijgt.
Serieus want dan koop ik die voortaan.quote:Op donderdag 16 september 2021 13:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Biologische boter, zelfs die van het huismerk of Bio+ is altijd zacht bij kamertemperatuur.
Ja, alleen in de winter mogelijk iets harder, maar dat is normaal, ik heb het net nog op mijn brood gesmeerd en het is boterzacht.quote:Op donderdag 23 september 2021 13:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Serieus want dan koop ik die voortaan.
Er mag dus geen palmvet inzitten?
Er zit ook geen palmvet in de boter, het wordt door het voer gedaanquote:Op donderdag 23 september 2021 13:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Serieus want dan koop ik die voortaan.
Er mag dus geen palmvet inzitten?
Dat was overigens geen gewone palmolie die ze lieten zien. Het was een onderdeel van palmolie, stearinezuur. Daar maken ze ook zeep en kaarsen van. Het is slechts één vetzuur. Lijkt me niet heel goed op deze manier.quote:Op donderdag 23 september 2021 14:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Er zit ook geen palmvet in de boter, het wordt door het voer gedaan
Dat is trouwens omdat het anders niet wordt opgenomen in de spijsverteringquote:Op donderdag 23 september 2021 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat was overigens geen gewone palmolie die ze lieten zien. Het was een onderdeel van palmolie, stearinezuur. Daar maken ze ook zeep en kaarsen van. Het is slechts één vetzuur. Lijkt me niet heel goed op deze manier.
Mogelijk hebben ze het nog gehydrogeneerd ook, dan is het stabieler (en zit er transvet in).
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.quote:Op donderdag 23 september 2021 14:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is trouwens omdat het anders niet wordt opgenomen in de spijsvertering
Als je bv arachideolie zou toevoegen aan het voer, zou dat vrijwel niets opleveren.
Mja, maar het ging niet over of Palmolie in het voer slecht is of niet, maar dat het er voor zorgt dat Boter ook buiten de koelkast nogal hard blijft.quote:Op donderdag 23 september 2021 15:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.quote:Op donderdag 23 september 2021 15:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verbodenquote:Op donderdag 23 september 2021 22:10 schreef 111210 het volgende:
[..]
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.
In veel producten zit het met name omdat het goedkoop is, waarom zou je roomboter kn koekjes doen als palmvet ook werkt. Ik koop iig geen producten waar die zooi in zitquote:Op vrijdag 24 september 2021 08:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verboden
Het klopt dat het goedkoper is dan boter, maar in de producten waar het tegenwoordig in zit zat voorheen gehard plantaardig vet. Dat heeft de reden dat de EU steeds minder gehard vet in de producten wil, want zeer ongezond, en omdat het nog goedkoper is dan soya of raapzaad oliequote:Op vrijdag 24 september 2021 08:43 schreef 111210 het volgende:
[..]
In veel producten zit het met name omdat het goedkoop is, waarom zou je roomboter kn koekjes doen als palmvet ook werkt. Ik koop iig geen producten waar die zooi in zit
Omdat palmolie helemaal niet slecht is. Chips gebakken in palmolie (zolang het geen geharde/gehydrogeneerde is) is veel minder slecht voor je dan chips gebakken in zonnebloemolie.quote:Op donderdag 23 september 2021 22:10 schreef 111210 het volgende:
[..]
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.
En dat is onzin, je moet het nu alleen vermelden. Het gebeurt nog steeds.quote:Op vrijdag 24 september 2021 08:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verboden
Sorry, ik zie idd dat het alleen maar wordt teruggebracht, alleen Denemarken heeft het verbodenquote:Op vrijdag 24 september 2021 09:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En dat is onzin, je moet het nu alleen vermelden. Het gebeurt nog steeds.
Dat zouden ze hier ook moeten doen. En dat doen ze echt niet alleen met palmolie hoor, juist ook met vloeibare olie. Geharde vetten (niet hetzelfde als vet dat vast is bij kamertemperatuur zoals kokosolie en palmolie, veel mensen vergissen zich daar in) moet je altijd mijden. Zit bijvoorbeeld nog steeds in Calvé pindakaas.quote:Op vrijdag 24 september 2021 09:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Sorry, ik zie idd dat het alleen maar wordt teruggebracht, alleen Denemarken heeft het verboden
Je ziet gelukkig wel steeds vaker 100% pindakaasquote:Op vrijdag 24 september 2021 09:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zouden ze hier ook moeten doen. En dat doen ze echt niet alleen met palmolie hoor, juist ook met vloeibare olie. Geharde vetten (niet hetzelfde als vet dat vast is bij kamertemperatuur zoals kokosolie en palmolie, veel mensen vergissen zich daar in) moet je altijd mijden. Zit bijvoorbeeld nog steeds in Calvé pindakaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |