Dat was overigens geen gewone palmolie die ze lieten zien. Het was een onderdeel van palmolie, stearinezuur. Daar maken ze ook zeep en kaarsen van. Het is slechts één vetzuur. Lijkt me niet heel goed op deze manier.quote:Op donderdag 23 september 2021 14:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Er zit ook geen palmvet in de boter, het wordt door het voer gedaan
Dat is trouwens omdat het anders niet wordt opgenomen in de spijsverteringquote:Op donderdag 23 september 2021 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat was overigens geen gewone palmolie die ze lieten zien. Het was een onderdeel van palmolie, stearinezuur. Daar maken ze ook zeep en kaarsen van. Het is slechts één vetzuur. Lijkt me niet heel goed op deze manier.
Mogelijk hebben ze het nog gehydrogeneerd ook, dan is het stabieler (en zit er transvet in).
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.quote:Op donderdag 23 september 2021 14:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is trouwens omdat het anders niet wordt opgenomen in de spijsvertering
Als je bv arachideolie zou toevoegen aan het voer, zou dat vrijwel niets opleveren.
Mja, maar het ging niet over of Palmolie in het voer slecht is of niet, maar dat het er voor zorgt dat Boter ook buiten de koelkast nogal hard blijft.quote:Op donderdag 23 september 2021 15:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.quote:Op donderdag 23 september 2021 15:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is zo, maar zo krijgt palmolie wel opnieuw onterecht een slechte naam.
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verbodenquote:Op donderdag 23 september 2021 22:10 schreef 111210 het volgende:
[..]
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.
In veel producten zit het met name omdat het goedkoop is, waarom zou je roomboter kn koekjes doen als palmvet ook werkt. Ik koop iig geen producten waar die zooi in zitquote:Op vrijdag 24 september 2021 08:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verboden
Het klopt dat het goedkoper is dan boter, maar in de producten waar het tegenwoordig in zit zat voorheen gehard plantaardig vet. Dat heeft de reden dat de EU steeds minder gehard vet in de producten wil, want zeer ongezond, en omdat het nog goedkoper is dan soya of raapzaad oliequote:Op vrijdag 24 september 2021 08:43 schreef 111210 het volgende:
[..]
In veel producten zit het met name omdat het goedkoop is, waarom zou je roomboter kn koekjes doen als palmvet ook werkt. Ik koop iig geen producten waar die zooi in zit
Omdat palmolie helemaal niet slecht is. Chips gebakken in palmolie (zolang het geen geharde/gehydrogeneerde is) is veel minder slecht voor je dan chips gebakken in zonnebloemolie.quote:Op donderdag 23 september 2021 22:10 schreef 111210 het volgende:
[..]
Hoezo onterecht, waarom zouden we die zooi in ons eten willen hebben, 10 jaar geleden zat het nergens in en nu in vrijwel al het bewerkte voedsel.
En dat is onzin, je moet het nu alleen vermelden. Het gebeurt nog steeds.quote:Op vrijdag 24 september 2021 08:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dat is omdat men kunstmatig gehard vet heeft verboden
Sorry, ik zie idd dat het alleen maar wordt teruggebracht, alleen Denemarken heeft het verbodenquote:Op vrijdag 24 september 2021 09:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En dat is onzin, je moet het nu alleen vermelden. Het gebeurt nog steeds.
Dat zouden ze hier ook moeten doen. En dat doen ze echt niet alleen met palmolie hoor, juist ook met vloeibare olie. Geharde vetten (niet hetzelfde als vet dat vast is bij kamertemperatuur zoals kokosolie en palmolie, veel mensen vergissen zich daar in) moet je altijd mijden. Zit bijvoorbeeld nog steeds in Calvé pindakaas.quote:Op vrijdag 24 september 2021 09:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Sorry, ik zie idd dat het alleen maar wordt teruggebracht, alleen Denemarken heeft het verboden
Je ziet gelukkig wel steeds vaker 100% pindakaasquote:Op vrijdag 24 september 2021 09:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zouden ze hier ook moeten doen. En dat doen ze echt niet alleen met palmolie hoor, juist ook met vloeibare olie. Geharde vetten (niet hetzelfde als vet dat vast is bij kamertemperatuur zoals kokosolie en palmolie, veel mensen vergissen zich daar in) moet je altijd mijden. Zit bijvoorbeeld nog steeds in Calvé pindakaas.
nog niet gezienquote:Op vrijdag 24 september 2021 11:38 schreef golfer het volgende:
Hoe vonden jullie de aflevering over koffiebranden?
Vooral vol hommels dus. Ik heb 1 bij gezien, bij die biologische plantenboerin. Wel top trouwens.quote:Op vrijdag 24 september 2021 11:53 schreef golfer het volgende:
En de uitzending over insecticides op bij-vriendelijke bloemen?
Interessant, wij hebben zelf al 2,5 jaar de koffie van wakuli, iedere 4 weken een nieuwe maandelijkse specialty, leuk concept en de koffies bevallen ons erg goed, we serveren 't wel altijd in niet doorzichtige kopjes aan bezoek want anders op voorhand altijd commentaar dat het meer thee lijkt maar iedereen vindt de koffies ook lekker)quote:Op vrijdag 24 september 2021 11:38 schreef golfer het volgende:
Hoe vonden jullie de aflevering over koffiebranden?
zelf geen ervaring met de cups maar ben benieuwd hoe die gaan bevallenquote:Op zaterdag 25 september 2021 15:01 schreef golfer het volgende:
Knurften waar ik lightroasted koffiecups had besteld leveren dus 2 zaken met bonen af.
Retour gestuurd en nu dus als proef maar een pakket koffiecups van Wakuli besteld. Met dank aan @:Memento-Mori
Cups zijn vandaag binnen gekomen. Eerste 2 koppen koffie bevallen goed.quote:Op zaterdag 25 september 2021 19:54 schreef Memento-Mori het volgende:
zelf geen ervaring met de cups maar ben benieuwd hoe die gaan bevallen
Wel aardig dat ze het logo van het kaas atelier de ene keer wel blurren en het volgende shot nietquote:
duh goudse kaas is niet beschermd.quote:Op zaterdag 2 oktober 2021 09:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Goh, Emmentaler wordt op meer plekken gemaakt dan alleen Zwitserland, hmmm
volgens mij wordt er in Duitsland bijna net zoveel gouda gemaakt als in Nederland
En Emmentaler dus ook niet.quote:Op zaterdag 2 oktober 2021 10:43 schreef TjjWester het volgende:
[..]
duh goudse kaas is niet beschermd.
Ja, en als er geen of weinig licht is, nemen planten zuurstof op uit de lucht.quote:Op donderdag 7 oktober 2021 20:30 schreef Van_Poppel het volgende:
Planten die zuurstof opnemen
Volgens mij doet iedere plant aan fotosynthese...
Verbaasde je dat?quote:Op donderdag 7 oktober 2021 22:01 schreef golfer het volgende:
De claim van die kweker die zogenaamd wetenschappelijk onderbouwd zou zijn werd door de wetenschapper wel heel erg genuanceerd.
Er was een tijd dat ze analoogkaas onthulden, cacaoslavernij, lieten zien dat gehakt uit namibie komt, dat drinkwater en bronwater uit dezelfde bron komt...quote:Op vrijdag 8 oktober 2021 22:53 schreef golfer het volgende:
KvW gaat eigenlijk altijd alleen maar over het doorprikken van marketingclaims.
Daarmee is toch niks mis?! 😎quote:Op vrijdag 8 oktober 2021 22:53 schreef golfer het volgende:
KvW gaat eigenlijk altijd alleen maar over het doorprikken van marketingclaims.
Nee, dat is het programma-format.quote:
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevondenquote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:47 schreef tong80 het volgende:
Leuke uitzending over de bakkersroom.
Bitterzoete pudding.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:50 schreef Caland het volgende:
[..]
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevonden
Hjj doet me aan Derk Sauer denken.quote:
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:56 schreef kibo het volgende:
Die banketbakker viel toch mooi door de mand.
Gedeelde laatste plaats met Dr Oetker
Kan zijn.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 20:57 schreef Caland het volgende:
[..]
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.
Zie het een beetje als filet americain dat hier in de supermarkten ligt
quote:
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:16 schreef kloon_bassie het volgende:
Vond deze aflevering wel erg zwart/wit. De banketbakkersroom tussen tompoucen en in het gebak in de grote supermarkten komt helemaal niet uit een poedermix. Er is nog een tussenweg: industrieel gemaakte banketbakkersroom. Middelgrote bakkers nemen containers van 500-1000 kg met verse room af en verwerken die in hun producten. Uiteraard is dat niet ambachtelijk gemaakt maar het is ook zeker geen poedermix.
Hier een (oud) artikel:
https://www.evmi.nl/nieuw(...)odservice-breidt-uit
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Allebei denk ik?quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:18 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
De echte, of de poederversie?
Zucht… jij bent vast gezellig op feestjes.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Probleem bij houdbaarheid in gegaarde creme is eerder de melk dan de eieren. Heb je ook bij Botercreme, de Franse is met eieren en boter, de Duitse met poederpudding en boter, de laatste word snel zuur, de eerste niet.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Gebruiken die geen (mais)zetmeel?quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:
[..]
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Zelfs Holtkamp gebruikt Custardpoeder/Maizenaquote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
Fout.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:
[..]
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Ik denk dat dit idd een fout is die veel bakkers maken, en niet alleen in Nederland. Als ik bij een banketbakker kom wil ik ook geen appeltaart uit blikappels en gelei met abrikozensmaak erop. Als ik zie wat bakkers verkopen (en maar gedeeltelijk zelf maken, als ze dat al doen en niet ontdooien) dan kan ik beter diepvriesgebak van Coppenrath kopen.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 10:14 schreef Stipsok het volgende:
[..]
Fout.
Ik heb in mijn studententijd (nog niet zoveel jaar geleden) in een fabrieksbakkerij in Bunschoten wat weekendwerk gedaan. Daar maken ze tompoucen en gebak voor de grote supermarktketens en de bekende marktketenbakker. Er wordt inderdaad verse room gebruikt, maar echt niet voor de gele vulling. Verse room wordt nog wel gebruikt voor soesjes, het slagroomtoefje op de tompouce, de slagroom in kersenflappen. Dan wordt er zwitserse room gemaakt: 50% industriele room en 50% banketbakkersroom van poeder. Voor eclairs, roombroodjes, roomcroissants, tompoucen komt er geen echte room aan te pas.
Tompoucevulling (dus dat gele spul) is dus wel degelijk gemaakt van poeder en water. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de ingredienten van de supermarkttompoucen en tompouceroompoeder (zoals: https://www.bakeplus.nl/p/damco-tompouceroom-10-kg/968/). Dan zul je zien dat vrijwel alle supermarktketens dit goedje (maar dan niet van Damco, maar een ander merk) in de tompoucen hebben zitten. Bij sommige ingredientenlijsten zul je wel (slag)room tegenkomen, maar dat is dan voor het toefje op de tompouce. Je vreet dus wel degelijk gewoon bladerdeeg met een neproom van water en poeder.
Daarom dit keer weer eens een goede aflevering van de Keuringsdienst. Bakkers willen teveel op de supermarkten lijken maar graven daardoor hun eigen graf. De producten die wij in de banketfabriek gebruikten komen van dezelfde groothandel als van de bakkers.
Dit is gewoon witbrood hè!quote:Tarwebloem(tarwebloem, E300 (ascorbinezuur), enzym (alfa-amylase)), Water, gist, bakkerszout, veldbonenmeel, plantaardig vet (palm), dextrose, wei-eiwit (concentraat) (melk), glucosestroop, plantaardige olie (raapzaad), tarwebloem, emulgator(E482), emulgator(E471), gehard plataardige vet (palm), gedeeltelijk gehard plantaardig vet (palm), gedeeltelijk geharde plantaardige olie (raapzaad), emulgator(E481), stabilisator(E415), melkeiwit, aroma (melk), kaliumjodide, antiklontermiddel(E535), conserveermiddel(E202), voedingszuur(E330)melk, tarwe
Maizena = maiszetmeelquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 08:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Zelfs Holtkamp gebruikt Custardpoeder/Maizena
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Maiszetmeel (bevat sulfiet), zout, kleurstoffen (E160a, E160b), aroma.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 11:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maizena = maiszetmeel
Custardpoeder = maiszetmeel met suiker, kleurstof en andere toevoegingen
Triest niet? En het Oh Zo gezonde chocoladebruine brood dat witbrood met wat zaadjes en vooral gecarameliseerde mout is.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 11:47 schreef djkoelkast het volgende:
Ook het brood komt bij het gros van de bakkers van bakmixen.
Om witbrood te maken heb je bloem, water, gist en zout nodig. Meer niet.
De lokale bakker hier die door bijna de hele gemeente wordt geprezen (ik vind het niet te eten) maakt zijn witbrood met:
[..]
Dit is gewoon witbrood hè!
Midas Dekkers had ooit een leuk stuk geschreven over 'Brood, daar zit wat in!' en dan met name een heleboel toegevoegde rotzooiquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 11:47 schreef djkoelkast het volgende:
Ook het brood komt bij het gros van de bakkers van bakmixen.
Om witbrood te maken heb je bloem, water, gist en zout nodig. Meer niet.
De lokale bakker hier die door bijna de hele gemeente wordt geprezen (ik vind het niet te eten) maakt zijn witbrood met:
[..]
Dit is gewoon witbrood hè!
kost tijd, en dus duur tov een ontdooide diepvriesquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 13:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Midas Dekkers had ooit een leuk stuk geschreven over 'Brood, daar zit wat in!' en dan met name een heleboel toegevoegde rotzooi
Ik ga de uitzending over banketbakkersroom maar eens terug kijken, klinkt interessant. Soms smaakt die room buitengewoon waterig en is het woord room niet waard. Zou dat dan de versie van water + poeder zijn?
En appeltaart van Dudok is ook niet te eten. Sowieso bestel ik in geen enkel restaurant meer appeltaart....altijd teleurstellend en heel vaak waterig (dus ontdooid?) En hoe simpel is het wel niet om even een goede appeltaart te bakken, echt super super simpel en goedkoop.
De linzer vlaai is ontzettend populair in limburg.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 13:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Die vlaaienbakker is wel eerlijk, maar zijn vlaai heeft weinig met Limburg te maken, een vla(ai) is zonder slagroom en andere opsmuik, dat is een brood of linzer deeg met een vulling zoals rijstebrij, kruisbessen, kersen etc etc.
Wat deze fabrikant heeft is multivlaai troep
is ook erg lekkerquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 15:03 schreef TjjWester het volgende:
[..]
De linzer vlaai is ontzettend populair in limburg.
Ja da's waardeloos. Met aroma kun je alles lekker maken. Ik koop geen producten met aroma. Ook niet met "natuurlijk" aroma. Tip: uit de supermarkt valt dan zeker 90% van de producten bij voorbaat al af. Zo erg word je genept.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 12:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Maiszetmeel (bevat sulfiet), zout, kleurstoffen (E160a, E160b), aroma.
In zijn boek, de banketbakker, gebruik hij custardpoeder btw
Ik neem het niet zo nauw als jij, ik vind het ook niet bezwaarlijk in supermarkt producten. Wat mij lichtelijk irriteert is als bakkers (of andere ambachtslieden) ontdooide prefab of afbakproducten verkopen, en klagen over de oh zo gemene supermarkt. als je bij horeca, bakkerij etc groothandels bent herken je maar al te veel.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja da's waardeloos. Met aroma kun je alles lekker maken. Ik koop geen producten met aroma. Ook niet met "natuurlijk" aroma. Tip: uit de supermarkt valt dan zeker 90% van de producten bij voorbaat al af. Zo erg word je genept.
Ik kon het eerst echt niet geloven. Die smaak is toch veel lekkerderquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 14:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb net de aflevering uitgekeken
De échte gele room van Rudolf eindigt onderaan in de smaaktest...
Tja, waarom zou je dan je best nog doen.
Nou ja en zelfs dat kent dus niet iedereen.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 12:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Maiszetmeel (bevat sulfiet), zout, kleurstoffen (E160a, E160b), aroma.
In zijn boek, de banketbakker, gebruik hij custardpoeder btw
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kranplätze müssen verdichtet sein
Als het niet naar Maggi smaakt is het niet lekker.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 17:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nou ja en zelfs dat kent dus niet iedereen.
Vriend van de familie is "kok" in een zorginstelling. Gedurende de jaren is het steeds minder koken en steeds meer opwarmen en dat vind ie maar niets.
Had jaren geleden een project bij defensie, daar had ik een collega die geen melk meer wilde drinken toen hij hoorde dat dit uit koeienuiers kwam.quote:De jonge garde (no pun intended) die van de grootkeuken-opleiding komt kan in feite ook niet meer dan opwarmen. Toen er op een dag veel melk bijna over datum was stelde hij voor er dan maar vla van te maken. Z'n jonge collega keek alsof ie water zag branden.
quote:Tja, en een vinaigrette is 5 delen azijn, flinke schep suiker en 1 deel olie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Rick Stein in Frankrijk, bij een oesterkweker, stond een schoolklas Franse kinderen heel opgewonden te wachten om de oesters te proeven.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 17:42 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik kon het eerst echt niet geloven. Die smaak is toch veel lekkerder
Maar goed. Baby's krijgen tegenwoordig al ipv een korst brood allerlei fancy zoete zg. gezonde babykoekjes en zoete potjes groente ipv zelf groentes koken en pureren.
Smaak wordt al jong 'verpest' heb ik het idee.
De bakker hier maakt wel zelf "stokbrood" en Kaiserbrötchen maakt. Ik haal liever afbak bij de supermarktquote:Op zaterdag 16 oktober 2021 18:15 schreef JanGroen het volgende:
De croissants en kaiserbroodjes maken bakker ook niet zelf meer. Die komen met honderden per bestelling diepgevroren van de fabriek. Even oppiepen / “afbakken” en klaar.
Bij de supermarkt kun je er dan 4 kopen voor ¤ 1 bij de bakker kost hetzelfde croissantje al ¤ 1,50 per stuk of de kaiserbroodjes 5 voor ¤ 2,95. Is een uitzending geweest van de KvW.
Is cultuur. Verander oester in drop en je hebt het tegenovergestelde verhaal.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 18:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Rick Stein in Frankrijk, bij een oesterkweker, stond een schoolklas Franse kinderen heel opgewonden te wachten om de oesters te proeven.
Toen ik dat zag bedacht ik me hoe zou een Nederlandse schoolklas reageren..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |