abonnement Unibet Coolblue
pi_201753482
quote:
84s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 22:53 schreef golfer het volgende:
KvW gaat eigenlijk altijd alleen maar over het doorprikken van marketingclaims.
Daarmee is toch niks mis?! 😎
  donderdag 14 oktober 2021 @ 16:28:48 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201753503
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 16:25 schreef AnneX het volgende:

Daarmee is toch niks mis?! 😎
Nee, dat is het programma-format.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 donderdag 14 oktober 2021 @ 20:47:39 #253
7889 tong80
Spleenheup
pi_201756646
Leuke uitzending over de bakkersroom.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 14 oktober 2021 @ 20:50:16 #254
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_201756681
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:47 schreef tong80 het volgende:
Leuke uitzending over de bakkersroom.

:T
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevonden
VBL SC influencer
Left, right, behind
  Trouwste user 2022 donderdag 14 oktober 2021 @ 20:51:11 #255
7889 tong80
Spleenheup
pi_201756697
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:50 schreef Caland het volgende:

[..]
Ik denk eigenlijk dat ik ook nooit echte op heb. Heb die puddingbroodjes ook nooit zo lekker gevonden
Bitterzoete pudding.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_201756707
Cees Holtkamp _O_
pi_201756717
Ik moet zeggen dat ik die glazige gele “banketbakkersroom” uit een pakje nooit lekker heb gevonden.

In het dorp verderop zit een bakker die dat spul tussen tompouces stopt. Echt een afknapper als je het mij vraagt.
  Trouwste user 2022 donderdag 14 oktober 2021 @ 20:53:01 #258
7889 tong80
Spleenheup
pi_201756726
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:51 schreef Tourniquet het volgende:
Cees Holtkamp _O_
Hjj doet me aan Derk Sauer denken.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 14 oktober 2021 @ 20:56:52 #259
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_201756802
Die banketbakker viel toch mooi door de mand.
Gedeelde laatste plaats met Dr Oetker _O-
  donderdag 14 oktober 2021 @ 20:57:48 #260
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_201756822
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:56 schreef kibo het volgende:
Die banketbakker viel toch mooi door de mand.
Gedeelde laatste plaats met Dr Oetker _O-
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.

Zie het een beetje als filet americain dat hier in de supermarkten ligt
VBL SC influencer
Left, right, behind
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:02:37 #261
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_201756908
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:57 schreef Caland het volgende:

[..]
Denk dat dan eerder het panel door de mand valt. Niemand herkent gewoon de smaak van het echte spul.

Zie het een beetje als filet americain dat hier in de supermarkten ligt
Kan zijn.
Maar als een overgrote meerderheid van het volk het pakjes spul met water lekkerder vindt, dan ben je wel een beetje sektarisch bezig.
Overigens niks mis mee. Ieder z'n meug.
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:07:51 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201757031
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 20:51 schreef Tourniquet het volgende:
Cees Holtkamp _O_
O+
Man met missie en liefde voor zijn vak.
Roepende in de woestijn, want 90% van zijn collega's gebruiken halffabricaten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:16:18 #263
406785 kloon_bassie
Allemaal Maggies!
pi_201757173
Vond deze aflevering wel erg zwart/wit. De banketbakkersroom tussen tompoucen en in het gebak in de grote supermarkten komt helemaal niet uit een poedermix. Er is nog een tussenweg: industrieel gemaakte banketbakkersroom. Middelgrote bakkers nemen containers van 500-1000 kg met verse room af en verwerken die in hun producten. Uiteraard is dat niet ambachtelijk gemaakt maar het is ook zeker geen poedermix.


Hier een (oud) artikel:
https://www.evmi.nl/nieuw(...)odservice-breidt-uit
pi_201757311
Schrikbarend elke keer om te zien dat veel mensen niet weten hoe iets smaakt / hoort te smaken.

Massaal wordt massa-geproduceerd voedsel gekocht voor spotgoedkope prijzen en mensen zijn dat als “lekker” en “zo hoort het te smaken” gaan zien. Terwijl het de fabrikanten zijn die bepalen wat voor hun gunstig is qua inkoop, hoe het bereid moet worden, of iets lang houdbaar is, enz.. Dat zijn allemaal keuzes geweest die niks meer met het echte product te maken hebben.
pi_201757400
Die banketbakkersroombereiding die Cees Holtkamp en Rudolf dinges maakten, doet me sterk denken aan de custardvla die ik in de jaren 70 op de spinazieacademie leerde maken.
Mét vel *G*
Of vermomd als blok beton *G*
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:29:46 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201757403
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:16 schreef kloon_bassie het volgende:
Vond deze aflevering wel erg zwart/wit. De banketbakkersroom tussen tompoucen en in het gebak in de grote supermarkten komt helemaal niet uit een poedermix. Er is nog een tussenweg: industrieel gemaakte banketbakkersroom. Middelgrote bakkers nemen containers van 500-1000 kg met verse room af en verwerken die in hun producten. Uiteraard is dat niet ambachtelijk gemaakt maar het is ook zeker geen poedermix.

Hier een (oud) artikel:
https://www.evmi.nl/nieuw(...)odservice-breidt-uit
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:30:48 #267
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_201757424
Bb room is echt goor.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:51:27 #268
406785 kloon_bassie
Allemaal Maggies!
pi_201757727
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:29 schreef golfer het volgende:

[..]
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
pi_201758196
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:30 schreef Tyr80 het volgende:
Bb room is echt goor.
De echte, of de poederversie? :P
  donderdag 14 oktober 2021 @ 22:45:57 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201758541
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:


Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 14 oktober 2021 @ 22:51:26 #271
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_201758606
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 22:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
De echte, of de poederversie? :P
Allebei denk ik?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  donderdag 14 oktober 2021 @ 23:16:09 #272
406785 kloon_bassie
Allemaal Maggies!
pi_201758954
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Zucht… jij bent vast gezellig op feestjes.

Tompouces en gebak uit de supermarkt zijn ook helemaal niet zo lang houdbaar. Daarom zei ik al dat deze aflevering erg zwart/wit is. Alsof er niks zit tussen zelf verse room maken en poeders. Dat zit er dus wel, en dat ligt ook in de supermarkt. Beetje makkelijk van KVW. Die man had het verschil tussen poeder en verse room uit de fabriek echt wel geproefd. Nog steeds geen zelfgemaakte maar dat smaakt echt wel anders.
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 00:10:42 #273
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201759519
Poedervla "verse room uit de fabriek" noemen :')
Nee, dat is geen verse room. Dat is maizena met suiker (en kleurstof en aroma's). Met aroma's kun je zelfs water lekker laten smaken (dat heeft Spa wel bewezen).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 07:49:49 #274
406785 kloon_bassie
Allemaal Maggies!
pi_201760278
Oké laat maar, in deze reeks posten blijkbaar vooral de alu hoedjes. Alsof een melkbedrijf room gaat maken van maizena terwijl ze gigantisch veel room uit melk tot hun beschikking hebben…

Maar boehoe, alles uit de fabriek is poeder en alles met de hand gemaakt is lekker.

Erg bekrompen gedachten.
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 08:40:37 #275
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201760504
quote:
1s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]
Knap dan dat ze dat in die fabriek van echte melk met vanille en eieren in grote hoeveelheden kunnen maken en toch houdbaar kunnen laten zijn.
Probleem bij houdbaarheid in gegaarde creme is eerder de melk dan de eieren. Heb je ook bij Botercreme, de Franse is met eieren en boter, de Duitse met poederpudding en boter, de laatste word snel zuur, de eerste niet.
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 08:41:35 #276
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201760512
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:

[..]
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Gebruiken die geen (mais)zetmeel?
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 08:43:41 #277
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201760525
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:29 schreef golfer het volgende:

[..]
Ze gebruiken geen verse room meer, daar ging deze uitzending dus over. Industrieel gemaakte 'banketbakkersroom' wordt dus gemaakt zoals die vlaaienbakker voordeed. In grote hoeveelheden uit poeder en water. En een artikel uit 2014 is dus achterhaald. 90% gebruikt poeder en water.
Zelfs Holtkamp gebruikt Custardpoeder/Maizena
pi_201761419
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef kloon_bassie het volgende:

[..]
Nee hoor, misschien moeten ze wat beter onderzoek doen. Ik heb zelf vrij recent nog gewerkt in die industrie en vrijwel al het bakkersroom in tompouces of gebak in de supermarkt komt uit die fabriek van FrieslandCampina en dat is geen poeder.
Fout.

Ik heb in mijn studententijd (nog niet zoveel jaar geleden) in een fabrieksbakkerij in Bunschoten wat weekendwerk gedaan. Daar maken ze tompoucen en gebak voor de grote supermarktketens en de bekende marktketenbakker. Er wordt inderdaad verse room gebruikt, maar echt niet voor de gele vulling. Verse room wordt nog wel gebruikt voor soesjes, het slagroomtoefje op de tompouce, de slagroom in kersenflappen. Dan wordt er zwitserse room gemaakt: 50% industriele room en 50% banketbakkersroom van poeder. Voor eclairs, roombroodjes, roomcroissants, tompoucen komt er geen echte room aan te pas.

Tompoucevulling (dus dat gele spul) is dus wel degelijk gemaakt van poeder en water. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de ingredienten van de supermarkttompoucen en tompouceroompoeder (zoals: https://www.bakeplus.nl/p/damco-tompouceroom-10-kg/968/). Dan zul je zien dat vrijwel alle supermarktketens dit goedje (maar dan niet van Damco, maar een ander merk) in de tompoucen hebben zitten. Bij sommige ingredientenlijsten zul je wel (slag)room tegenkomen, maar dat is dan voor het toefje op de tompouce. Je vreet dus wel degelijk gewoon bladerdeeg met een neproom van water en poeder.

Daarom dit keer weer eens een goede aflevering van de Keuringsdienst. Bakkers willen teveel op de supermarkten lijken maar graven daardoor hun eigen graf. De producten die wij in de banketfabriek gebruikten komen van dezelfde groothandel als van de bakkers.
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 11:06:08 #279
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201762010
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 10:14 schreef Stipsok het volgende:

[..]
Fout.

Ik heb in mijn studententijd (nog niet zoveel jaar geleden) in een fabrieksbakkerij in Bunschoten wat weekendwerk gedaan. Daar maken ze tompoucen en gebak voor de grote supermarktketens en de bekende marktketenbakker. Er wordt inderdaad verse room gebruikt, maar echt niet voor de gele vulling. Verse room wordt nog wel gebruikt voor soesjes, het slagroomtoefje op de tompouce, de slagroom in kersenflappen. Dan wordt er zwitserse room gemaakt: 50% industriele room en 50% banketbakkersroom van poeder. Voor eclairs, roombroodjes, roomcroissants, tompoucen komt er geen echte room aan te pas.

Tompoucevulling (dus dat gele spul) is dus wel degelijk gemaakt van poeder en water. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de ingredienten van de supermarkttompoucen en tompouceroompoeder (zoals: https://www.bakeplus.nl/p/damco-tompouceroom-10-kg/968/). Dan zul je zien dat vrijwel alle supermarktketens dit goedje (maar dan niet van Damco, maar een ander merk) in de tompoucen hebben zitten. Bij sommige ingredientenlijsten zul je wel (slag)room tegenkomen, maar dat is dan voor het toefje op de tompouce. Je vreet dus wel degelijk gewoon bladerdeeg met een neproom van water en poeder.

Daarom dit keer weer eens een goede aflevering van de Keuringsdienst. Bakkers willen teveel op de supermarkten lijken maar graven daardoor hun eigen graf. De producten die wij in de banketfabriek gebruikten komen van dezelfde groothandel als van de bakkers.
Ik denk dat dit idd een fout is die veel bakkers maken, en niet alleen in Nederland. Als ik bij een banketbakker kom wil ik ook geen appeltaart uit blikappels en gelei met abrikozensmaak erop. Als ik zie wat bakkers verkopen (en maar gedeeltelijk zelf maken, als ze dat al doen en niet ontdooien) dan kan ik beter diepvriesgebak van Coppenrath kopen.
Niets tegen zaken uit de fabriek, er zijn uitstekende, zeer zeer goede fabrieksproducten, en helaas weinig bakkers die hun best doen het beter te doen.
Ach ach ach wat geven mensen op van de Appeltaart van Dudoc (ik vind het niet te vreten) die met blikappels wordt gemaakt. Met een toef Spuitslagroom erbij uit de Kidde.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jan_Onderwater op 15-10-2021 12:39:58 ]
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 11:47:58 #280
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201762514
Ook het brood komt bij het gros van de bakkers van bakmixen.

Om witbrood te maken heb je bloem, water, gist en zout nodig. Meer niet.
De lokale bakker hier die door bijna de hele gemeente wordt geprezen (ik vind het niet te eten) maakt zijn witbrood met:

quote:
Tarwebloem(tarwebloem, E300 (ascorbinezuur), enzym (alfa-amylase)), Water, gist, bakkerszout, veldbonenmeel, plantaardig vet (palm), dextrose, wei-eiwit (concentraat) (melk), glucosestroop, plantaardige olie (raapzaad), tarwebloem, emulgator(E482), emulgator(E471), gehard plataardige vet (palm), gedeeltelijk gehard plantaardig vet (palm), gedeeltelijk geharde plantaardige olie (raapzaad), emulgator(E481), stabilisator(E415), melkeiwit, aroma (melk), kaliumjodide, antiklontermiddel(E535), conserveermiddel(E202), voedingszuur(E330)melk, tarwe
Dit is gewoon witbrood hè!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 11:48:55 #281
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201762523
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 08:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zelfs Holtkamp gebruikt Custardpoeder/Maizena
Maizena = maiszetmeel
Custardpoeder = maiszetmeel met suiker, kleurstof en andere toevoegingen
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 12:34:36 #282
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201763070
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 11:48 schreef djkoelkast het volgende:

[..]
Maizena = maiszetmeel
Custardpoeder = maiszetmeel met suiker, kleurstof en andere toevoegingen
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Mais­zet­meel (bevat sulfiet), zout, kleur­stof­fen (E160a, E160b), aro­ma.

In zijn boek, de banketbakker, gebruik hij custardpoeder btw

[ Bericht 4% gewijzigd door Jan_Onderwater op 15-10-2021 13:54:43 ]
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 12:37:21 #283
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201763105
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 11:47 schreef djkoelkast het volgende:
Ook het brood komt bij het gros van de bakkers van bakmixen.

Om witbrood te maken heb je bloem, water, gist en zout nodig. Meer niet.
De lokale bakker hier die door bijna de hele gemeente wordt geprezen (ik vind het niet te eten) maakt zijn witbrood met:
[..]
Dit is gewoon witbrood hè!
Triest niet? En het Oh Zo gezonde chocoladebruine brood dat witbrood met wat zaadjes en vooral gecarameliseerde mout is.
pi_201763858
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 11:47 schreef djkoelkast het volgende:
Ook het brood komt bij het gros van de bakkers van bakmixen.

Om witbrood te maken heb je bloem, water, gist en zout nodig. Meer niet.
De lokale bakker hier die door bijna de hele gemeente wordt geprezen (ik vind het niet te eten) maakt zijn witbrood met:
[..]
Dit is gewoon witbrood hè!
Midas Dekkers had ooit een leuk stuk geschreven over 'Brood, daar zit wat in!' en dan met name een heleboel toegevoegde rotzooi :+

Ik ga de uitzending over banketbakkersroom maar eens terug kijken, klinkt interessant. Soms smaakt die room buitengewoon waterig en is het woord room niet waard. Zou dat dan de versie van water + poeder zijn?

En appeltaart van Dudok is ook niet te eten. Sowieso bestel ik in geen enkel restaurant meer appeltaart....altijd teleurstellend en heel vaak waterig (dus ontdooid?) En hoe simpel is het wel niet om even een goede appeltaart te bakken, echt super super simpel en goedkoop.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 13:53:16 #285
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201764065
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 13:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Midas Dekkers had ooit een leuk stuk geschreven over 'Brood, daar zit wat in!' en dan met name een heleboel toegevoegde rotzooi :+

Ik ga de uitzending over banketbakkersroom maar eens terug kijken, klinkt interessant. Soms smaakt die room buitengewoon waterig en is het woord room niet waard. Zou dat dan de versie van water + poeder zijn?

En appeltaart van Dudok is ook niet te eten. Sowieso bestel ik in geen enkel restaurant meer appeltaart....altijd teleurstellend en heel vaak waterig (dus ontdooid?) En hoe simpel is het wel niet om even een goede appeltaart te bakken, echt super super simpel en goedkoop.
kost tijd, en dus duur tov een ontdooide diepvries
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 13:58:09 #286
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201764117
Die vlaaienbakker is wel eerlijk, maar zijn vlaai heeft weinig met Limburg te maken, een vla(ai) is zonder slagroom en andere opsmuik, dat is een brood of linzer deeg met een vulling zoals rijstebrij, kruisbessen, kersen etc etc.
Wat deze fabrikant heeft is multivlaai troep
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 14:13:21 #287
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201764315
Heb net de aflevering uitgekeken
De échte gele room van Rudolf eindigt onderaan in de smaaktest...
Tja, waarom zou je dan je best nog doen.
pi_201764910
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 13:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Die vlaaienbakker is wel eerlijk, maar zijn vlaai heeft weinig met Limburg te maken, een vla(ai) is zonder slagroom en andere opsmuik, dat is een brood of linzer deeg met een vulling zoals rijstebrij, kruisbessen, kersen etc etc.
Wat deze fabrikant heeft is multivlaai troep
De linzer vlaai is ontzettend populair in limburg.
speak only if it improves the silence.
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 15:07:13 #289
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201764956
quote:
3s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 15:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]
De linzer vlaai is ontzettend populair in limburg.
is ook erg lekker
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 17:11:34 #290
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201766663
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 12:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Mais­zet­meel (bevat sulfiet), zout, kleur­stof­fen (E160a, E160b), aro­ma.

In zijn boek, de banketbakker, gebruik hij custardpoeder btw
Ja da's waardeloos. Met aroma kun je alles lekker maken. Ik koop geen producten met aroma. Ook niet met "natuurlijk" aroma. Tip: uit de supermarkt valt dan zeker 90% van de producten bij voorbaat al af. Zo erg word je genept.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 17:28:55 #291
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201766843
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 17:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]
Ja da's waardeloos. Met aroma kun je alles lekker maken. Ik koop geen producten met aroma. Ook niet met "natuurlijk" aroma. Tip: uit de supermarkt valt dan zeker 90% van de producten bij voorbaat al af. Zo erg word je genept.
Ik neem het niet zo nauw als jij, ik vind het ook niet bezwaarlijk in supermarkt producten. Wat mij lichtelijk irriteert is als bakkers (of andere ambachtslieden) ontdooide prefab of afbakproducten verkopen, en klagen over de oh zo gemene supermarkt. als je bij horeca, bakkerij etc groothandels bent herken je maar al te veel.
Niet dat het slechte producten zijn, integendeel, er is verdomt goede prefab, maar kom dan niet met je ambachtelijke lulverhaal.
Zo ligt bij de meeste visboeren de haring ook schoongemaakt in grote RVS Gamellen, in Polen schoongemaakt en afgepakt. Die kunnen ze ook wmb zelf vreten. Dan kan je nog beter een haring in beschermde atmosfeer bij de aldi kopen. Als ik bij een visboer een haring koop, moet hij deze voor mij schoonmaken zo uit de pekel.
Ik vind het prima als een snackbar een blik lostrekt voor een patatje stoofvlees (lekker van paard) maar in een restaurant verwacht ik dat de chef zelf stoofvlees maakt, en geen prefab, maar ik weet dat er veel prefab gebruikt wordt.

Cees Holtkamp heeft helemaal gelijk als hij zegt dat je niet de concurrentie aan moet gaan met de supermarkt door dezelfde spullen te verkopen als de supermarkt, maar ja, de meeste mensen vinden het niet alleen lekker, ze vinden het zelfs lekkerder.
Ik wou dat ik een euro had voor iedere minkukel die klaagde over zwarte puntjes in de Panna Cotta, vanillepudding of andere gerechten met Vanille. Voor iedere klager die een draadje vond in zijn Paellarijst, Mensen die jammeren over pitjes in het aardbeiensorbet....
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 17:34:52 #292
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201766913
Om die reden ga ik ook bijna niet uit eten, alleen naar tenten waarvan je weet dat het echt zelfgemaakt is (en verantwoord). Anders kan ik het thuis zelf beter en goedkoper.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201766978
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 14:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb net de aflevering uitgekeken
De échte gele room van Rudolf eindigt onderaan in de smaaktest...
Tja, waarom zou je dan je best nog doen.
Ik kon het eerst echt niet geloven. Die smaak is toch veel lekkerder :?

Maar goed. Baby's krijgen tegenwoordig al ipv een korst brood allerlei fancy zoete zg. gezonde babykoekjes 8)7 en zoete potjes groente ipv zelf groentes koken en pureren. 8)7
Smaak wordt al jong 'verpest' heb ik het idee.
  Moderator vrijdag 15 oktober 2021 @ 17:43:59 #294
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_201766989
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 12:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Custardpoeder is (meestal) niet meer dan Mais­zet­meel (bevat sulfiet), zout, kleur­stof­fen (E160a, E160b), aro­ma.

In zijn boek, de banketbakker, gebruik hij custardpoeder btw
Nou ja en zelfs dat kent dus niet iedereen.

Vriend van de familie is "kok" in een zorginstelling. Gedurende de jaren is het steeds minder koken en steeds meer opwarmen en dat vind ie maar niets.

De jonge garde (no pun intended) die van de grootkeuken-opleiding komt kan in feite ook niet meer dan opwarmen. Toen er op een dag veel melk bijna over datum was stelde hij voor er dan maar vla van te maken. Z'n jonge collega keek alsof ie water zag branden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 18:34:11 #295
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201767696
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 17:43 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Nou ja en zelfs dat kent dus niet iedereen.

Vriend van de familie is "kok" in een zorginstelling. Gedurende de jaren is het steeds minder koken en steeds meer opwarmen en dat vind ie maar niets.
Als het niet naar Maggi smaakt is het niet lekker.
quote:
De jonge garde (no pun intended) die van de grootkeuken-opleiding komt kan in feite ook niet meer dan opwarmen. Toen er op een dag veel melk bijna over datum was stelde hij voor er dan maar vla van te maken. Z'n jonge collega keek alsof ie water zag branden.
Had jaren geleden een project bij defensie, daar had ik een collega die geen melk meer wilde drinken toen hij hoorde dat dit uit koeienuiers kwam.
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tja, en een vinaigrette is 5 delen azijn, flinke schep suiker en 1 deel olie.
;(
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 18:38:12 #296
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201767751
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 17:42 schreef Blues het volgende:

[..]
Ik kon het eerst echt niet geloven. Die smaak is toch veel lekkerder :?

Maar goed. Baby's krijgen tegenwoordig al ipv een korst brood allerlei fancy zoete zg. gezonde babykoekjes 8)7 en zoete potjes groente ipv zelf groentes koken en pureren. 8)7
Smaak wordt al jong 'verpest' heb ik het idee.
Rick Stein in Frankrijk, bij een oesterkweker, stond een schoolklas Franse kinderen heel opgewonden te wachten om de oesters te proeven.
Toen ik dat zag bedacht ik me hoe zou een Nederlandse schoolklas reageren..
pi_201783449
De croissants en kaiserbroodjes maken bakker ook niet zelf meer. Die komen met honderden per bestelling diepgevroren van de fabriek. Even oppiepen / “afbakken” en klaar.

Bij de supermarkt kun je er dan 4 kopen voor ¤ 1 bij de bakker kost hetzelfde croissantje al ¤ 1,50 per stuk of de kaiserbroodjes 5 voor ¤ 2,95. Is een uitzending geweest van de KvW.
pi_201783494
En bakers bakken tegenwoordig ook met kant en klare broodmixen van de fabriek.

Deze bevatten allemaal stabilisatoren, emulgators, enz. zodat het brood langer vers blijft, minder taai wordt als het 2 dagen in een broodtrommel wordt bewaard op het aanrecht, enz..
  Moderator zaterdag 16 oktober 2021 @ 18:23:28 #299
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_201783608
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 18:15 schreef JanGroen het volgende:
De croissants en kaiserbroodjes maken bakker ook niet zelf meer. Die komen met honderden per bestelling diepgevroren van de fabriek. Even oppiepen / “afbakken” en klaar.

Bij de supermarkt kun je er dan 4 kopen voor ¤ 1 bij de bakker kost hetzelfde croissantje al ¤ 1,50 per stuk of de kaiserbroodjes 5 voor ¤ 2,95. Is een uitzending geweest van de KvW.
De bakker hier maakt wel zelf "stokbrood" en Kaiserbrötchen maakt. Ik haal liever afbak bij de supermarkt
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_201801442

ze leren het zelfs niet meer op de bakkersschool...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')