De belegging in vleesvervangers en plantaardige producten neemt ieder jaar fors toequote:Kooplust bij beleggers in nepvlees na deal met PepsiCo
Door REDACTIE DFT
1 min geleden in FINANCIEEL
Beleggers liepen dinsdag flink warm voor de samenwerking van Beyond Meat met frisdrankenreus PepsiCo.
De koers van de fabrikant van vleesvervangers schoot bij de start van de handel op Wall Street 30% omhoog
quote:Door met PepsiCo in zee te gaan bij de ontwikkeling- en verkoop van plantaardige snacks en drankjes, krijgt Beyond Meat een grote partner naast zich om nieuwe stappen te zetten in de wereld van alternatieve voedingsproducten.
De leverancier van vleesvervangers heeft momenteel een marktaandeel van 13% in de VS.
Dit. Maar toch een goede zaakquote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:15 schreef Dven het volgende:
Beleggers duiken nog op hun eigen moeder als het een paar cent oplevert dus dit is niet verrassend.
Wat wil je dan? Sparen op de bank? 😂quote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:15 schreef Dven het volgende:
Beleggers duiken nog op hun eigen moeder als het een paar cent oplevert dus dit is niet verrassend.
nee het gaat om de aandelen van deze bedrijvenquote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:58 schreef Cockwhale het volgende:
Ik zag duikers voor mij die, in hun zoektocht naar broodbeleg, naar de bodem gingen duiken voor nepvlees
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:17 schreef Luckyseven het volgende:
Hopelijk doen ze ook wat aan de smaak, heb er nog geen 1 geproefd die ik degelijk vond. Eet dan liever gewoon echt geen vlees in plaats van deze zooi naar binnen te werken.
quote:Na het karnen van Melk, Wat je overhoudt zijn verse karnemelk en boter. Puur dierlijk vet, dus.
Dan margarine! Dat wordt gemaakt van plantaardige oliën en bevat dus geen dierlijke ingrediënten.
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:23 schreef Farenji het volgende:
Vleesvervangers en vega producten zijn wel een enorme groeimarkt en dat gaat nog wel even door. Bij het vlees is (ondanks al het krachtvoer, antibiotica en groeihormonen) de groei er wel uit. Niemand die nu nog in sigaretten gaat beleggen, met vlees gaat dat dezelfde kant op. En dat is een goede zaak.
Mietje. Echt weer zo iemand die is opgevoed met processed food. Je eet ook zeker alleen maar vissticks omdat daar geen graatjes inzitten?quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.
En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in
Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van.
Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen
Maar toch. Beleggers hebben in de regel ook een goed belegde boterham.quote:
Klopt. En Aziatisch eten moet ik helemaal niks van hebben wat een ranspartij is me dat daarquote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:53 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Mietje. Echt weer zo iemand die is opgevoed met processed food. Je eet ook zeker alleen maar vissticks omdat daar geen graatjes inzitten?
Waarom zegt men dan dat de meerderheid van de beleggers verlies maakt?quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:55 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Maar toch. Beleggers hebben in de regel ook een goed belegde boterham.
Margarine heeft daarvoor ook wel de nodige ontwikkelingen moeten doormaken. En dat bied ook absoluut geen garantie dat heel Nederland overstapt op vleesvervangers.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)
https://gezondheidenvoedi(...)tuurlijke-roomboter/
[..]
Nee hoor. Het is vooral in Nederland populair doordat de overheid hier ons ten bate van Unilever heeft voorgelogen en dat nog steeds doet.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)
https://gezondheidenvoedi(...)tuurlijke-roomboter/
spoel dit dan voortaan maar snel door met een slokje bier zonder verder na te denkenquote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken.
quote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:13 schreef slashdotter3 het volgende:
https://finance.yahoo.com/quote/BYND?p=BYND
Het is geen overnamequote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:04 schreef WammesWaggel het volgende:
Het leek wel een wat overgewaardeerd aandeel, interessante overname.
quote:Beleggers liepen dinsdag flink warm voor de samenwerking van Beyond Meat met frisdrankenreus PepsiCo.
De koers van de fabrikant van vleesvervangers schoot bij de start van de handel op Wall Street 30% omhoog
Net alsof dat nog boeit als je er zelf toch niet meer bentquote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Minder vlees is alleen maar goed voor de wereld.
Aan de smaak wen je wel, beter dat dan een onleefbare planeet achter laten voor je kinderen, dat zou pas walgelijk zijn.
Dat valt niet met zekerheid te zeggen.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 20:15 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Net alsof dat nog boeit als je er zelf toch niet meer bent
Misschien haalt het niet bij, uitgebakkenspek met kaantjes , gekookte lever of vette worst,quote:Op dinsdag 26 januari 2021 20:20 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
[..]
Dat valt niet met zekerheid te zeggen.
Daar gaan de paarden van de ME heen nadat zij een baksteen op hun been vangen bij een relletje.quote:
Kennelijk denkt de bewuste consument er anders over , bloed uit een consumptie product zijn wij niet meer gewend , het lijkt nu nog op vlees , ik denk dat zelfs dat niet lang meer duurtquote:
Nee. Het is gewoonweg niet hetzelfde.quote:
jij hoeft het niet , de trend is er duidelijk welquote:Op woensdag 27 januari 2021 09:46 schreef Red_85 het volgende:
Helemaal prima als mensen die processed bende willen eten, maar ik hoef het niet.
De lekkerste vleesvervangers vind ik degene die juist niet op vlees proberen te lijken. Bijv falafel of groenteburgers/balletjes/oid die er niet "bloederig" uitzien maar gewoon echt uit groente en peulvruchten bestaan. Die beyond burger dingen vind ik echt heel raar en kunstmatig, dat hoeft voor mij niet zo.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:20 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Kennelijk denkt de bewuste consument er anders over , bloed uit een consumptie product zijn wij niet meer gewend , het lijkt nu nog op vlees , ik denk dat zelfs dat niet lang meer duurt
[ afbeelding ]
Nee, exact.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
jij hoeft het niet , de trend is er duidelijk wel
gezien de winstmarges
we gaan ook niet allemaal elektrisch rijden
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:55 schreef Farenji het volgende:
zonder dat je daar je hele kook- of eetpatroon voor om hoeft te gooien.
Vertel mij wat, is helemaal waar. Maar als je normaliter elke dag aardappelen/groente/vlees eet dan is het toch wel even puzzelen hoe je dat zonder vlees kan doen. Dan is het ook wel makkelijk dat je het vlees gewoon 1 op 1 kan vervangen door een vegetarische variant die er bijna hetzelfde uitziet en smaakt. De markt voor vleesvervangers bestaat ook voor een groot deel uit de incidentele flexitariers, of voor de mensen die een vegetarier te eten krijgen en normaal nooit vegetarisch eten.quote:Op woensdag 27 januari 2021 10:02 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.
Je hoeft niet je eet- of kook om te gooien. Lekker eten zonder vlees is ook mogelijk en helemaal niet moeilijk.
klopt lekker bloemkool met saus en en stukje zalm dat dan nog welquote:Op woensdag 27 januari 2021 10:02 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.
Je hoeft niet je eet- of kook om te gooien. Lekker eten zonder vlees is ook mogelijk en helemaal niet moeilijk.
Nee, helemaal geen vlees, vis, gevogelte, wat dan ook.quote:Op woensdag 27 januari 2021 10:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
klopt lekker bloemkool met saus en en stukje zalm dat dan nog wel
overgaan op vegetables heeft de steun van de wetenschapquote:Op woensdag 27 januari 2021 10:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Nee, helemaal geen vlees, vis, gevogelte, wat dan ook.
Wat denk je van dit, dit of duik in deze database.
Gaan jullie maar allemaal aan de Soylent Green. Ik hou het bij de keurslager om de hoek.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:41 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja het is net niet meer te stopen , gezond en eenvoudig te bewaren en te bereiden
gemak dient de mens en dat samen met zeer gezond eten zonder hartklachten
mijn buurman die heeft ook een diesel , lekker rijden zegt ie op de lange afstanden nou Prima tochquote:Op woensdag 27 januari 2021 11:47 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Gaan jullie maar allemaal aan de Soylent Green. Ik hou het bij de keurslager om de hoek.
Soja komt ook veel uit de USAquote:
quote:Soja is wereldwijd een van de meest geconsumeerde oliën en wordt veel gebruikt als diervoeder. Verschillende dieren kunnen het eiwitrijke meel van de sojaboon goed verteren en omzetten in hoogwaardig vlees.
Soja staat in de belangstelling vanwege de toename van de teelt in Zuid-Amerika, waardoor verband wordt gelegd met (illegale)ontbossing.
Internationale handelaren weigeren soja uit illegaal ontboste gebieden.
Peulvrucht
Soja-olie is wereldwijd een van de meest geconsumeerde plantaardige oliën. Het grootste deel van de sojaproductie (schroot) wordt echter gebruikt als grondstof voor diervoer.
Door de hoge eiwitopbrengst per hectare (1,5 – 3,0 ton/hectare) en de vetzuursamenstelling heeft soja een gunstige prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere eiwitbronnen.
Jij ziet het ook echt niet he.quote:Op zaterdag 30 januari 2021 13:31 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Soja komt ook veel uit de USA
Naast palmolie is soja ook veel gebruikt voor margarine en bakolie en koeienvoer
https://www.vlees.nl/them(...)0productie%20geteeld.
[..]
Ok dan vragen we het aan dezequote:
Met een vleestax heeft de veggiie burger een grote toekomstquote:Op maandag 1 februari 2021 06:58 schreef Intint het volgende:
[..]
Veeteelt is steeds de grootste veroorzaker van ontbossing in de Amazone.
quote:Ambtenaren broeden op ’groene grabbelton’: van vleestaks tot benzineprijs
Door ALEXANDER BAKKER
3 uur geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - Een vleestaks, rekeningrijden, subsidieregelingen, halvering van de veestapel en een stevige accijnsverhoging aan de pomp.
Achter de schermen heeft een studiegroep van Haagse ambtenaren nieuwe vergroeningsmaatregelen uitgewerkt ’ter inspiratie’ voor de kabinetsformatie.
quote:Op maandag 1 februari 2021 09:50 schreef Sapstengel het volgende:
Mensen die zijn gehersenspoeld door de antivlees maffia en niet realiseren dat het een complot is De lagere klasse eet alleen maar 'highly processed' plantenvoeding of insecten, terwijl de elite lekker aan de biefstuk zit. Maar ze accepteren het kritiekloos want "het milieu".
Dat zijn diezelfde mensen die nu lopen te janken over hun gamestop aandelen. Geld en aandelen zijn er voor de elite, niet voor de gewone burger. Vlees zelfde verhaal.
wanneer ga jij opgenomen worden?quote:Op maandag 1 februari 2021 09:50 schreef Sapstengel het volgende:
Mensen die zijn gehersenspoeld door de antivlees maffia en niet realiseren dat het een complot is De lagere klasse eet alleen maar 'highly processed' plantenvoeding of insecten, terwijl de elite lekker aan de biefstuk zit. Maar ze accepteren het kritiekloos want "het milieu".
Dat zijn diezelfde mensen die nu lopen te janken over hun gamestop aandelen. Geld en aandelen zijn er voor de elite, niet voor de gewone burger. Vlees zelfde verhaal.
In andere delen van de wereld, de opkomende economieën wordt natuurlijk nog wel steeds meer vlees gegeten. Dus er kan nog genoeg belegd worden daar.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:23 schreef Farenji het volgende:
Vleesvervangers en vega producten zijn wel een enorme groeimarkt en dat gaat nog wel even door. Bij het vlees is (ondanks al het krachtvoer, antibiotica en groeihormonen) de groei er wel uit. Niemand die nu nog in sigaretten gaat beleggen, met vlees gaat dat dezelfde kant op. En dat is een goede zaak.
Ja langzaam word de maatschappij anders en iedereen accepteert het "want het is beter voor ons" of voor het milieu.quote:Op maandag 1 februari 2021 10:12 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
wanneer ga jij opgenomen worden?
Als jij een biefstuk wilt eten dan blijft dat gewoon mogelijk, misschien issie 10% duurder dan voorheen
mij trekt het niet al dat bloed uit een rare steak , ik vind het maar een rare steak dan
Er komt een tijd dat men het rare vind, dat vlees met bloed eten , net als het roken nu of vroeger het tabak pruimen
Ik dacht dat de rijken alleen babybloed dronkenquote:Op maandag 1 februari 2021 10:41 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ja langzaam word de maatschappij anders en iedereen accepteert het "want het is beter voor ons" of voor het milieu.
Als je ziet hoe snel mensen mondkapjes en een avondklok accepteren stemt het mij somber in.
Laat de overheid maar bepalen wat goed voor ons is, want zij hebben er verstand van.
Over 10 jaar hebben we niks meer.
Geen auto, geen huis, geen geld en geen vrijheid.
Leven we allemaal in een kamertje van 10m2 want waarom heb je spullen nodig.
De straat op met een mondkapje om je dagelijkse portie sprinkhanen te halen.
En ondertussen zitten de rijken der aarde rauwe biefstuk direct van het bot te eten in een soort van occult ritueel en kijken ze neer op het voetvolk, we werkmieren.
zal wel meevallen wereldwijd gezien, Chinezen bijvoorbeeld zijn nog niet zo lang rijk en willen gewoon vlees eten, daar kunnen die paar vegans hier niet tegenop herkauwen.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:23 schreef Farenji het volgende:
Vleesvervangers en vega producten zijn wel een enorme groeimarkt en dat gaat nog wel even door. Bij het vlees is (ondanks al het krachtvoer, antibiotica en groeihormonen) de groei er wel uit. Niemand die nu nog in sigaretten gaat beleggen, met vlees gaat dat dezelfde kant op. En dat is een goede zaak.
Welke film is dit? Klinkt wel interessant!quote:Op maandag 1 februari 2021 10:41 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ja langzaam word de maatschappij anders en iedereen accepteert het "want het is beter voor ons" of voor het milieu.
Als je ziet hoe snel mensen mondkapjes en een avondklok accepteren stemt het mij somber in. Laat de overheid maar bepalen wat goed voor ons is, want zij hebben er verstand van.
Over 10 jaar hebben we niks meer. Geen auto, geen huis, geen geld en geen vrijheid. Leven we allemaal in een kamertje van 10m2 want waarom heb je spullen nodig. De straat op met een mondkapje om je dagelijkse portie sprinkhanen te halen. Verder leef je digitaal, want de Taiwanese variant van corona is nu in opkomst.
En ondertussen zitten de rijken der aarde rauwe biefstuk direct van het bot te eten in een soort van occult ritueel en kijken ze neer op het voetvolk, we werkmieren.
Ik krijg er honger vanquote:Op zaterdag 30 januari 2021 14:42 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ok dan vragen we het aan deze
wel eentje van vlees hoop ikquote:Op maandag 1 februari 2021 10:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik krijg er honger van
Ik denk dat ik vanavond een hamburger eet
Succes, ik begin er niet aan die vleesvervangers, vind het ook niet de juiste weg om minder vlees te eten.quote:
oh je kan zonder vleesvervangers eten hoorquote:Op maandag 1 februari 2021 11:26 schreef Tarado het volgende:
[..]
Succes, ik begin er niet aan die vleesvervangers, vind het ook niet de juiste weg om minder vlees te eten.
ooit ja, helaas gaat zoiets nooit globaal, net zoals wij van het aardgas af moeten en Duitsland aan het aardgas gaat, zo zijn er tal van voorbeelden van wat zou moeten.quote:Op maandag 1 februari 2021 11:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ooit moeten de mensen toch veranderen, want als het zo door gaat gaat de héle planeet naar de klote...
Als Nederland (deels) van het vlees af gaat , dan scheelt dat ook met de import van vlees uit Argentinië en Italiequote:Op maandag 1 februari 2021 11:37 schreef Tarado het volgende:
[..]
ooit ja, helaas gaat zoiets nooit globaal, net zoals wij van het aardgas af moeten en Duitsland aan het aardgas gaat, zo zijn er tal van voorbeelden van wat zou moeten.
en dat gaat dan naar China, dan eet ik het liever zelfquote:Op maandag 1 februari 2021 11:56 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Als Nederland (deels) van het vlees af gaat , dan scheelt dat ook met de import van vlees uit Argentinië en Italie
Als je het verschil niet meer proeft zoals de claim van Beyond Meat is, dan maakt het jou ook niet uitquote:Op maandag 1 februari 2021 11:57 schreef Tarado het volgende:
[..]
en dat gaat dan naar China, dan eet ik het liever zelf
ik meen dat toch te betwijfelen maar ik haal m'n (vlees) hamburgers ook niet bij de supermarktquote:Op maandag 1 februari 2021 12:00 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Als je het verschil niet meer proeft zoals de claim van Beyond Meat is, dan maakt het jou ook niet uit
meer plantbased eten is prima, ik heb het alleen niet zo op processed food wat zo'n nepburger gewoon is, in die zin vind deze richting jammer terwijl er heel veel leuke initiatieven zijn hoe groente met bijvoorbeeld fermentatie mooie structuren en smaken te geven, alleen dat is niet commercieel genoeg.quote:Op maandag 1 februari 2021 12:05 schreef nixxx het volgende:
Het proeft niet als een echte lekkere kwaliteits hamburger, maar het heeft wel een aardige smaak, dat beyond meat. Ik ben ook niet vanwege morele overweging vegetarisch gaan eten maar meer vanuit gezondheid oogpunt. Heel af en toe eet ik dus wel vlees en dan ook een lekker stukje vlees.
Om een grote impact op milieu te krijgen moet je wel volume omzetten. Dat kan een partij als Unilever als geen ander. Het is dan idd niet geschikt voor in een sterren restaurant. Gewoon groente vind ik trouwens net zo lekker, een groenten curry ofzo.. maar de meer gerichte vleesvervangers zijn wel heel makkelijk, schuif je zo in je bestaande eetpatroon.quote:Op maandag 1 februari 2021 12:11 schreef Tarado het volgende:
[..]
meer plantbased eten is prima, ik heb het alleen niet zo op processed food wat zo'n nepburger gewoon is, in die zin vind deze richting jammer terwijl er heel veel leuke initiatieven zijn hoe groente met bijvoorbeeld fermentatie mooie structuren en smaken te geven, alleen dat is niet commercieel genoeg.
Zodra een Unilever er zich mee gaat bemoeien weet je al dat het niet de goeie kant op gaat.
Mwoah, ik vind het een prima richting/kant, maar ik ben er voor mezelf niet altijd even groot fan van, wat de producten betreft. Vind het soort producten/gerechten dat jij noemt doorgaans lekkerder. Maar ik eet wel eens vervangers als snack, of omdat het makkelijk en snel is. Of omdat de rest van de groep graag pizza/hamburgers/etc. wil. En dat is vaak ook wel hoe de grote meerderheid van de consumenten wil eten; het moet niet te ingewikkeld zijn, niet te lang duren, niet te exotische ingrediënten waar je 7 toko's voor af hoeft (is niet altijd het geval meer gelukkig, maar dat beeld heerst nog wel). Dan is Unilever & Co prima.quote:Op maandag 1 februari 2021 12:11 schreef Tarado het volgende:
[..]
meer plantbased eten is prima, ik heb het alleen niet zo op processed food wat zo'n nepburger gewoon is, in die zin vind deze richting jammer terwijl er heel veel leuke initiatieven zijn hoe groente met bijvoorbeeld fermentatie mooie structuren en smaken te geven, alleen dat is niet commercieel genoeg.
Zodra een Unilever er zich mee gaat bemoeien weet je al dat het niet de goeie kant op gaat.
vind ik ook en veel beter houdbaar en minder calorieënquote:Op maandag 1 februari 2021 14:29 schreef Maharski het volgende:
Vleesvervangers zijn heerlijk tegenwoordig. Koop niets anders meer.
Ik geloof dat ik nu niks meer eetquote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.
En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in
Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van.
Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen
En bij die vega burgers heb je nooit dat een verdwaald stukje goorlapperij inzit. Terwijl er best goeie burgers tussen zitten, op een broodje met sla en alles is het prima te vreten. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken.
Why? Misschien help je er wel meer dieren mee dan je denktquote:Op maandag 1 februari 2021 20:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik geloof dat ik nu niks meer eet
Maar je hebt wel gelijk.. over dat slachtafval...
Ik zat net te denken op mijn onderschrift weer weg te halen weet je dat, ik heb eigenlijk helemaal geen
gezeik zoals toen ik 10 jaar dat topic opende F&F / De Bio-industrie
Het is lullig voor de jongste mensen die straks op een complete verklote planeet zitten
maar ik denk dat ik dat onderschrift ga weghalen.
Iedereen wéét het, maar de meeste mensen denken ''het zal mijn tijd wel duren dat is een probleem
voor het vorige generatie'' Alleen vergeten ze dat die volgende generatie hun eigen kinderen en kleinkinderen
zijn.
En ik heb zelf niet eens kinderen kan je nagaan...
ik haal het weg... ze zoeken het er maar uit
ik weet niet meer hoe ik het weg kan halenquote:Op maandag 1 februari 2021 20:55 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Why? Misschien help je er wel meer dieren mee dan je denkt
quote:McDonald's gestart met verkoop vleesvervangers
Door REDACTIE DFT
36 min geleden in FINANCIEEL
McDonald's is in Denemarken en Zweden begonnen met de verkoop van vleesvervangers.
De broodjes met imitaties van kip en rund worden verkocht onder de merknaam McPlant.
quote:Dat meldt persbureau Bloomberg. Als McPlant bij klanten in Denemarken en Zweden in smaak valt, zal dit ook in andere landen worden verkocht.
McDonald's heeft de broodjes ontwikkeld met de maker van vleesvervangers Beyond Meat.
Precies. Het komt niet eens meer in me op.quote:Op maandag 1 februari 2021 16:35 schreef michaelmoore het volgende:
vind ik ook en veel beter houdbaar en minder calorieën
rood vlees is zo 1960
In een vega “biefstuk” had ik een paar keer een soortgelijk iets. Die bestaan namelijk uit een structuur die overeen moet komen met de echte, maar ik had er van die harde stukken met slierten inzitten, net alsof je op een spier kauwde. Echt smerig. Nooit meer die.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.
En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in
Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van.
Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen
En bij die vega burgers heb je nooit dat een verdwaald stukje goorlapperij inzit. Terwijl er best goeie burgers tussen zitten, op een broodje met sla en alles is het prima te vreten. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken.
Nooit vega biefstuk gehad, lijkt me ook goor...quote:Op dinsdag 2 februari 2021 00:12 schreef boskameel het volgende:
[..]
In een vega “biefstuk” had ik een paar keer een soortgelijk iets. Die bestaan namelijk uit een structuur die overeen moet komen met de echte, maar ik had er van die harde stukken met slierten inzitten, net alsof je op een spier kauwde. Echt smerig. Nooit meer die.
Zeker, of die kaasschnitzel of gyrosquote:Op dinsdag 2 februari 2021 00:19 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Nooit vega biefstuk gehad, lijkt me ook goor...
Maar de burgers zijn prima als je een goeie hebt
Vleesconsumptie in de jaren 60 was minder dan de helft dan wat er nu aan vlees verorberd wordt.quote:Op maandag 1 februari 2021 16:35 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
vind ik ook en veel beter houdbaar en minder calorieën
rood vlees is zo 1960
cola ookquote:Op dinsdag 2 februari 2021 10:30 schreef Tarado het volgende:
[..]
Vleesconsumptie in de jaren 60 was minder dan de helft dan wat er nu aan vlees verorberd wordt.
Best netjes gedaan dan, als het leek op een spierquote:Op dinsdag 2 februari 2021 00:12 schreef boskameel het volgende:
[..]
In een vega “biefstuk” had ik een paar keer een soortgelijk iets. Die bestaan namelijk uit een structuur die overeen moet komen met de echte, maar ik had er van die harde stukken met slierten inzitten, net alsof je op een spier kauwde. Echt smerig. Nooit meer die.
De vleesconsumptie gaat inderdaad naar verwachting nog naar ongekende records stijgen. Mede door de toenemende welvaart in Rusland, India, China en ik dacht dat Brazilië er ook bij hoorde.quote:Op dinsdag 2 februari 2021 11:30 schreef Tarado het volgende:
[..]
misschien nog net maar die loopt hard teug in tegenstelling tot vlees
quote:Walgelijk: dit jaar werden al bijna 200 hoogzwangere koeien geslacht.
Hun kalfjes stierven een pijnlijke verstikkingsdood in de baarmoeder en werden daarna als afval weggegooid
quote:Oprichter Thuisbezorgd.nl investeert in start-up voor kweekvlees
3 uur geleden in FINANCIEEL
MAASTRICHT (AFN) - Topman Jitse Groen van de beursgenoteerde maaltijdbezorger Just Eat Takeaway investeert in kweekvleestechnologiebedrijf Mosa Meat.
Hoeveel geld de oprichter van Thuisbezorgd.nl precies in bedrijf steekt, is niet bekend.
quote:Bij een nieuwe investeringsronde, waaraan meerdere partijen deelnamen, haalde Mosa Meat in totaal 10 miljoen dollar op. Dat is omgerekend ruim 8 miljoen euro.
Met het geld wil Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, zijn bestaande proefproductiefabriek uitbreiden, een grotere productielijn maken en personeel inhuren.
Behalve Groen investeerde ook de producent van vis- en veevoer Nutreco in Mosa Meat.
Nutreco investeerde eerder al in het Maastrichtse bedrijf. In andere investeringsronden kwam ook al geld van het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een fonds dat in voedseltechnologie investeert.
De Bell Food Group, de grootste vleesverwerker van Zwitserland, stak geld in Mosa Meat, evenals het Japanse conglomeraat Mitsubishi.
Ik houd van vlees, maar als de rest van de wereld net zoveel vlees gaat eten als wij betekent dit een totale verwoesting van de natuur. Zeker op een termijn van tientallen jaren. En als wij anderen opleggen om vleesvervangers te eten moeten we het zelf ook doen.quote:Op dinsdag 2 februari 2021 11:43 schreef Candaasje het volgende:
[..]
De vleesconsumptie gaat inderdaad naar verwachting nog naar ongekende records stijgen. Mede door de toenemende welvaart in Rusland, India, China en ik dacht dat Brazilië er ook bij hoorde.
Dit was in elk geval een grafiekje dat we kregen voor het vak veterinaire volksgezondheid :
[ afbeelding ]
(Ik ken de precieze bronnen voor dit figuur niet, maar de docent die dit doceerde was wel echt een man van de nuance en gedegen wetenschappelijk onderzoek. Dus ik durf hier wel op te vertrouwen, ook al is het verder niet heel gedetailleerd.)
Tja gewoon proberen hequote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:24 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik houd van vlees, maar als de rest van de wereld net zoveel vlees gaat eten als wij betekent dit een totale verwoesting van de natuur. Zeker op een termijn van tientallen jaren. En als wij anderen opleggen om vleesvervangers te eten moeten we het zelf ook doen.
plofkip is Co2 neutraler en milieuvriendelijker dan vleesvervangers hoor, het is meer rundvlees wat daar slecht scoortquote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:29 schreef LXIV het volgende:
Wat mij betreft wordt echt vlees met 100% belast om vleesvervangers te subsidiëren.
Maar dat zal in Nederland nooit gebeuren omdat de individuele belangen van een beperkte groep politiek zwaarder wegen dan het voortbestaan van de gehele natuur. Wij hebben lafzakken als leiders.
quote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:41 schreef Tarado het volgende:
[..]
plofkip is Co2 neutraler en milieuvriendelijker dan vleesvervangers
Bron?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:41 schreef Tarado het volgende:
[..]
plofkip is Co2 neutraler en milieuvriendelijker dan vleesvervangers hoor, het is meer rundvlees wat daar slecht scoort
Ja dat zal best maar de stellingquote:
Wel heel banaal om Hitler z'n gaskamers erbij te halen, doe normaalquote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:56 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja dat zal best maar de stelling
plofkip is co2 neutraal en milieuvriendelijk
dat doet me denken aan de stelling dat : de gaskamers van Hitler zeer efficiënt werkten
Ik bedoel klopt hoor, plofkip is goed voor het milieu , maar eh, niet voor de kip toch
Maar plofkip is goed voor het milieu, dat is geen stellingquote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:01 schreef Tarado het volgende:
[..]
Wel heel banaal om Hitler z'n gaskamers erbij te halen, doe normaal
En mensen eten dieren, het is nu eenmaal geen Disney film, het leven.
kan je niet lezen?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:03 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Maar plofkip is goed voor het milieu, dat is geen stelling
quote:
Dit is geen stellingquote:plofkip is Co2 neutraler en milieuvriendelijker dan vleesvervangers
Omdat het jouw niet zint, daar heb ik dan weer geen boodschap aanquote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:39 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
[..]
Dit is geen stelling
Plofkip fokken is nooit beter dan vleesvervangers produceren
Als je nou zegt Paella is beter en lekkerder dan vleesvervangers ,quote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:42 schreef Tarado het volgende:
[..]
Omdat het jouw niet zint, daar heb ik dan weer geen boodschap aan
Het heeft helemaal niets met lekker te maken maar met voedselvoorziening, honger lijkt me vooralsnog een groter probleem in de wereld dan dat we aan de vleesvervangers moeten, dat zijn luxe problemen.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:48 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Als je nou zegt Paella is beter en lekkerder dan vleesvervangers ,
nou daar zou ik nog een deel in mee kunnen gaan
Mar plofkip
vleesvervangers zijn goedkoper en makkelijker te produceren dan echt vlees, daarom stappen ook al die grote bedrijven nu opeens in ,quote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:51 schreef Tarado het volgende:
[..]
Het heeft helemaal niets met lekker te maken maar met voedselvoorziening, honger lijkt me vooralsnog een groter probleem in de wereld dan dat we aan de vleesvervangers moeten, dat zijn luxe problemen.
quote:MAASTRICHT (AFN) - Topman Jitse Groen van de beursgenoteerde maaltijdbezorger Just Eat Takeaway investeert in kweekvleestechnologiebedrijf Mosa Meat.
Hoeveel geld de oprichter van Thuisbezorgd.nl precies in bedrijf steekt, is niet bekend.
quote:Bij een nieuwe investeringsronde, waaraan meerdere partijen deelnamen, haalde Mosa Meat in totaal 10 miljoen dollar op. Dat is omgerekend ruim 8 miljoen euro.
Met het geld wil Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, zijn bestaande proefproductiefabriek uitbreiden, een grotere productielijn maken en personeel inhuren.
Behalve Groen investeerde ook de producent van vis- en veevoer Nutreco in Mosa Meat.
Nutreco investeerde eerder al in het Maastrichtse bedrijf. In andere investeringsronden kwam ook al geld van het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een fonds dat in voedseltechnologie investeert.
De Bell Food Group, de grootste vleesverwerker van Zwitserland, stak geld in Mosa Meat, evenals het Japanse conglomeraat Mitsubishi.
natuurlijk wel, maar dromen magquote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:54 schreef michaelmoore het volgende:
Over 10 jaar dan worden er geen beesten als koeien en varkens meer geslacht ,
Dan drinken we ook geen echte koemelk meer
Dat garandeer ik je
En sowieso minder dieren want wie gaat duizenden varkens houden? NIEMAND. Heel goed.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:03 schreef tfors het volgende:
Ook nog een ondergewaardeerd voordeel van minder vlees is minder dierenleed, maar ja
jij mag best een biefstukje eten op zondagquote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:16 schreef MadJackthePirate het volgende:
Handen af van mijn biefstuk!!
Met bron bedoel ik data, niet de mening van een columnist.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:06 schreef Tarado het volgende:
[..]
https://teunvandekeuken.n(...)fkip-is-fantastisch/
dan zoek je toch zelf even, hoef ik toch niet voor je te doenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:38 schreef Intint het volgende:
[..]
Met bron bedoel ik data, niet de mening van een columnist.
Dus jij maakt een statement en ik moet zelf gaan zoeken naar het bewijs voor jouw punt?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:12 schreef Tarado het volgende:
[..]
dan zoek je toch zelf even, hoef ik toch niet voor je te doen
ik vind het voldoende jij niet, is dat dan mijn probleem?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:37 schreef Intint het volgende:
[..]
Dus jij maakt een statement en ik moet zelf gaan zoeken naar het bewijs voor jouw punt?
Wat voldoende bewijs is voor een dergelijk statement is niet bepaald een subjectieve kwestie. https://thelogicofscience(...)tudys-design-robust/quote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
ik vind het voldoende jij niet, is dat dan mijn probleem?
je vroeg om een bron en die heb ik gegeven, als je dat niet toereikend vindt blijft dat toch echt jouw probleem, of je het verder eens bent of niet maakt mij niet zoveel uit en als je er meer van wil weten ben je vrij om dat zelf uit te zoeken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:44 schreef Intint het volgende:
[..]
Wat voldoende bewijs is voor een dergelijk statement is niet bepaald een subjectieve kwestie. https://thelogicofscience(...)tudys-design-robust/
Als jouw lievelingskleur rood is heb je daar inderdaad geen onderbouwing voor nodig, dat is jouw mening. Als jij aangeeft dat de industrie achter plofkippen Co2 vriendelijker is dan de industrie achter vleesvervangers is daar wel bewijs voor nodig. De mening van een random columnist is geen bewijs zoals je de link hierboven aangeeft.
Als ik om een bron vraag Ik naar een valide bron. Dat was die van jou niet. Dat is geen mening maar een feit. Of vind jij dat "dat heb op Facebook gestaan" ook voldoende bewijs gaf voor haar claim? Je doet namelijk exact hetzelfde.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:48 schreef Tarado het volgende:
[..]
je vroeg om een bron en die heb ik gegeven, als je dat niet toereikend vindt blijft dat toch echt jouw probleem, of je het verder eens bent of niet maakt mij niet zoveel uit en als je er meer van wil weten ben je vrij om dat zelf uit te zoeken.
Deze bronquote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:06 schreef Tarado het volgende:
[..]
https://teunvandekeuken.n(...)fkip-is-fantastisch/
Ja maar dan eet me het als een groente of bij hapquote:Op dinsdag 23 februari 2021 23:16 schreef Duveldrinker het volgende:
Vleesvervangers bestaan al mega lang. Namelijk bonen en vezelrijke groentes. Maar jan modaal wil het weer in vorm en naam als een stuk vlees.
Jij hebt iets echt niet begrepen.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:05 schreef Nober het volgende:
[..]
En sowieso minder dieren want wie gaat duizenden varkens houden? NIEMAND. Heel goed.
Heel langzaam verschuift het begrip opeten van levende dieren vanquote:
Misschien in NL en de westerse wereld maar in nieuwe economieën willen mensen ook gewoon die welvaart waar vlees blijkbaar een belangrijk onderdeel van is, dus ik zie dat niet zo snel gebeuren en zeker niet in 10 jaar.quote:Op donderdag 25 februari 2021 09:56 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Heel langzaam verschuift het begrip opeten van levende dieren van
Dat is normaal, naar dat is wel raar
En als er dan ook nog hele grote bedrijven een commercieel succes in zien, dan is de omslag aanstaande naar een fabrieksmatige vleesvervanger
https://finance.yahoo.com/quote/BYND?p=BYND
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’quote:Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
nee ,, dat klopt maar de trend isquote:Op donderdag 25 februari 2021 10:00 schreef Tarado het volgende:
[..]
Misschien in NL en de westerse wereld maar in nieuwe economieën willen mensen ook gewoon die welvaart waar vlees blijkbaar een belangrijk onderdeel van is, dus ik zie dat niet zo snel gebeuren en zeker niet in 10 jaar.
iets wat al duizenden jaren gebeurt heb je niet in 10 jaar uitgebannen en roken is ongezond, dat kan je van vlees eten niet zeggen.quote:Op donderdag 25 februari 2021 10:21 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
nee ,, dat klopt maar de trend is
Er komt een punt dat men het raar vind , vlees opeten, net als roken of pruimtabak kauwen
https://www.telegraaf.nl/(...)t-fors-uit-in-europaquote:Op donderdag 25 februari 2021 10:36 schreef Tarado het volgende:
[..]
iets wat al duizenden jaren gebeurt heb je niet in 10 jaar uitgebannen en roken is ongezond, dat kan je van vlees eten niet zeggen.
quote:Meatless Farm breidt fors uit in Europa
Door ERTAN BASEKIN
1 uur geleden in FINANCIEEL
Meatless Farm, producent van veganistische en plantaardige producten, breidt de komende jaren fors uit in Nederland en de rest van Europa.
Tuurlijk hebben ze er vertrouwen in..ze willen meer van dat spul verkopen.quote:Op zondag 28 februari 2021 21:12 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
https://www.telegraaf.nl/(...)t-fors-uit-in-europa
Men heeft er wel heel erg veel vertrouwen in
Er komt een tijd dat vlees van een dier niet meer te koop is in de supermarkt
[..]
[ afbeelding ]
De grote concerns zien kennelijk een enorme groeimarkt opdoemenquote:Op zondag 28 februari 2021 21:48 schreef descon het volgende:
[..]
Tuurlijk hebben ze er vertrouwen in..ze willen meer van dat spul verkopen.
Haal al tijden geen vlees meer in de supermarkt. Volgespoten rommel...alles van de slager
De trend is minder en betere kwaliteit vlees. De groeimarkt waar ze zich nu op richten is als alternatief op het lagere kwaliteit vlees (want das makkelijker te vervangen want de kwaliteit was toch al een stuk minder met alle toevoegingen).quote:Op zondag 28 februari 2021 23:24 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
De grote concerns zien kennelijk een enorme groeimarkt opdoemen
De slagers gaan een moeilijke tijd tegemoet dan
Ja echt vlees zal een zondag en feestdagen product gaan worden ipv woensdag gehaktdagquote:Op maandag 1 maart 2021 10:07 schreef descon het volgende:
[..]
De trend is minder en betere kwaliteit vlees. De groeimarkt waar ze zich nu op richten is als alternatief op het lagere kwaliteit vlees (want das makkelijker te vervangen want de kwaliteit was toch al een stuk minder met alle toevoegingen).
De slager die de focus heeft op kwaliteit gaat er voorlopig weinig last van krijgen. Die speelt in op het gevoel van kwaliteit en diervriendelijk vlees.
Een beetje back to the sixties toen was vlees ook een uitzondering, dat is wel een beetje doorgeslagen want iedere dag vlees is niet nodig.quote:Op maandag 1 maart 2021 10:12 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja echt vlees zal een zondag en feestdagen product gaan worden ipv woensdag gehaktdag
afgeleide producten als filet americain en worstproducten blijven nog wel
kloptquote:Op maandag 1 maart 2021 10:27 schreef Tarado het volgende:
[..]
Een beetje back to the sixties toen was vlees ook een uitzondering, luxe , dat is wel een beetje doorgeslagen want iedere dag vlees is niet nodig.
Aardappels was toen het dagelijks hoofdvoedsel , vooral Bitjes, een dampende pan met droogkokers en dan eten met veel zout
Diervriendelijk vlees is een contradictio in interminis. Je kunt niet op een vriendelijke manier een wezen vermoorden om jezelf te bevooroordelen door zijn lichaam te verorberen.quote:Op maandag 1 maart 2021 10:07 schreef descon het volgende:
[..]
De trend is minder en betere kwaliteit vlees. De groeimarkt waar ze zich nu op richten is als alternatief op het lagere kwaliteit vlees (want das makkelijker te vervangen want de kwaliteit was toch al een stuk minder met alle toevoegingen).
De slager die de focus heeft op kwaliteit gaat er voorlopig weinig last van krijgen. Die speelt in op het gevoel van kwaliteit en diervriendelijk vlees.
quote:Op maandag 1 maart 2021 12:34 schreef soeverein het volgende:
[..]
Diervriendelijk vlees is een contradictio in interminis.
Je kunt niet op een vriendelijke manier een wezen vermoorden om jezelf te bevooroordelen door zijn lichaam te verorberen.
Je zou het diervriendelijk kunnen noemen als je het vriendelijker doet dan een roofdier bijv? Dus ipv een schaap achtervolgen, dan zijn keel proberen door te bijten en klauwen in hem slaan zou het vriendelijker kunnen zijn om het met electroshock te verdoven en dan de keel doorsnijden..quote:Op maandag 1 maart 2021 12:34 schreef soeverein het volgende:
[..]
Diervriendelijk vlees is een contradictio in interminis. Je kunt niet op een vriendelijke manier een wezen vermoorden om jezelf te bevooroordelen door zijn lichaam te verorberen.
Een roofdier doet het uit noodzaak mensen hebben die noodzaak niet. Onnodig leed dat voorkoombaar is door andere stof te gebruiken dan wol en lamsvlees.quote:Op maandag 1 maart 2021 14:46 schreef nixxx het volgende:
[..]
Je zou het diervriendelijk kunnen noemen als je het vriendelijker doet dan een roofdier bijv? Dus ipv een schaap achtervolgen, dan zijn keel proberen door te bijten en klauwen in hem slaan zou het vriendelijker kunnen zijn om het met electroshock te verdoven en dan de keel doorsnijden..
Het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen voor de lol is dat zinvol?quote:Op maandag 1 maart 2021 14:46 schreef nixxx het volgende:
[..]
Je zou het diervriendelijk kunnen noemen als je het vriendelijker doet dan een roofdier bijv? Dus ipv een schaap achtervolgen, dan zijn keel proberen door te bijten en klauwen in hem slaan zou het vriendelijker kunnen zijn om het met electroshock te verdoven en dan de keel doorsnijden..
Is niet voor de lol, is omdat er een stomme keuze is gemaakt om daar een populatie prooidieren zonder de bijbehorende roofdieren neer te zetten. Dan kun je of wachten tot de herten populatie explodeert en weer heel veel honger sterfte krijgt in de winter ... of je schiet een gedeelte af.quote:Op maandag 1 maart 2021 20:13 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen voor de lol is dat zinvol?
Inderdaad, het valt niet mee om God te spelen op kleine schaal.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 09:17 schreef nixxx het volgende:
[..]
Is niet voor de lol, is omdat er een stomme keuze is gemaakt om daar een populatie prooidieren zonder de bijbehorende roofdieren neer te zetten. Dan kun je of wachten tot de herten populatie explodeert en weer heel veel honger sterfte krijgt in de winter ... of je schiet een gedeelte af.
God zou die hele dierentuin in de Oostvaardersplassen laten sterven van de honger in een strenge winterquote:Op dinsdag 2 maart 2021 09:46 schreef Tarado het volgende:
[..]
Inderdaad, het valt niet mee om God te spelen op kleine schaal.
quote:Unox vermindert hoeveelheid vlees in rookworst
Door REDACTIE DFT
10 min geleden in FINANCIEEL
ROTTERDAM - Rookworst- en soepenmaker Unox gaat meer inzetten op plantaardig eten.
Het dochtermerk van Unilever wil zijn aanbod vleesvervangers in 2025 verdubbeld hebben en werkt aan de ontwikkeling van producten die deels uit vlees en deels uit groente en peulvruchten bestaan.
Ook komen er meer vegetarische soepen in het assortiment.
quote:Dit heeft Unox aangekondigd aan de vooravond van de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees die maandag begint. Het uiteindelijke doel is om Nederlanders op weg te helpen naar een eetpatroon met een 50-50 balans tussen dierlijke en plantaardige eiwitten, zo staat in een persbericht. ,,
Dat is namelijk beter voor mens, dier en planeet. Unox vindt dat de Hollandse pot altijd lekker moet blijven, nu en in de toekomst.
Maaltijden moeten voedzaam zijn en tegelijkertijd het milieu minder belasten.
Alle producten worden daarom getoetst aan de criteria 'beter, minder en geen vlees' en 'meer groente'."
'Coronavirus stuwt vraag naar vleesvervangers'
De plannen van Unox zijn onderdeel van die strategische keuze van Unilever. Het was- en levensmiddelenconcern wil verder vooral zijn dochtermerk
De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen, terwijl er ook meer veganistische varianten komen van mayonaisemerk Hellmann's en de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry's.
Ook kondigde het in november al aan de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te willen verhogen.
Unilever komt coronacrisis 'veerkrachtig' door
Esther van Spronsen, Marketing Director Unox noemt het 'een grote stap' om ervoor te zorgen dat Nederlanders in 2025 net zoveel plantaardige als dierlijke eiwitten te eten. ,,
Maar met het groeiende besef van de consument dat hun keuzes een positief effect kunnen hebben op hun gezondheid en op het milieu, zeker niet ondenkbaar."
Ja, idem. Bij de Mac daarom ook al overgestapt naar de Veggie Chicken. Kom maar door hoor.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.
En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in
Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van.
Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen
En bij die vega burgers heb je nooit dat een verdwaald stukje goorlapperij inzit. Terwijl er best goeie burgers tussen zitten, op een broodje met sla en alles is het prima te vreten. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken.
Iedereen stapt over, waarom zou je dieren vlees eten ??quote:Op zondag 7 maart 2021 17:46 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Ja, idem. Bij de Mac daarom ook al overgestapt naar de Veggie Chicken. Kom maar door hoor.
Als ze nou groente ook lekker maken...quote:Op maandag 8 maart 2021 14:19 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Iedereen stapt over, waarom zou je dieren vlees eten ??
als er geen smaakverschil meer is dan heeft een groente burger mijn voorkeur
Uhm.. Nee..quote:Op zondag 7 maart 2021 17:46 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
en het feit dat al die vega producten vast ergens voor een nog grotere milieubelasting zorgen dan vlees (doofpot).
Dat weten we nu nog niet. Kom over vijf jaar maar terugquote:
Weten wel al een tijdje: https://theconversation.c(...)uch%20smaller%20role.quote:Op maandag 8 maart 2021 18:11 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Dat weten we nu nog niet. Kom over vijf jaar maar terug
quote:Op maandag 8 maart 2021 18:33 schreef Intint het volgende:
[..]
Weten wel al een tijdje: https://theconversation.c(...)uch%20smaller%20role.
Je punt is: je kan het academische veld compleet negeren omdat het er ooit wel eens naast heeft gezeten?quote:
Groente is lekker , niet vet maar wel lekkerquote:Op maandag 8 maart 2021 18:06 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Als ze nou groente ook lekker maken...
quote:Redactie
10 mei 2021 - 11:03
Deel!
Wij kennen die mensen niet, maar het schijnt zo te zijn dat Nederlanders steeds vaker vleesvervangers eten in plaats van echt vlees.
Gemiddeld zijn wij hierin zelfs koploper van Europa.
Wij Nederlanders eten per persoon de meeste vleesvervangers van Europa én wij geven van alle Europeanen het meeste geld hieraan uit (gemiddeld 17 euro per persoon, per jaar), blijkt uit onderzoek onder de elf Europese landen met de grootste markten voor vleesvervangers.
Toch is het nou ook weer niet zo dat we allemaal massaal aan de groeteschijven, plantaardige kaasschnitzels, veggie spekreepjes en tofu zitten.
Het aandeel vleesvervangers ten opzichte van de totale vleeswarenmarkt is nog altijd slechts 2,5 procent, maar wordt wel steeds groter. Dit komt volgens sommigen omdat u dankzij corona naast over uw eigen lot ook beter bent gaan nadenken over het lot van onze dierlijke medebewoners op de planeet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |