De belegging in vleesvervangers en plantaardige producten neemt ieder jaar fors toequote:Kooplust bij beleggers in nepvlees na deal met PepsiCo
Door REDACTIE DFT
1 min geleden in FINANCIEEL
Beleggers liepen dinsdag flink warm voor de samenwerking van Beyond Meat met frisdrankenreus PepsiCo.
De koers van de fabrikant van vleesvervangers schoot bij de start van de handel op Wall Street 30% omhoog
quote:Door met PepsiCo in zee te gaan bij de ontwikkeling- en verkoop van plantaardige snacks en drankjes, krijgt Beyond Meat een grote partner naast zich om nieuwe stappen te zetten in de wereld van alternatieve voedingsproducten.
De leverancier van vleesvervangers heeft momenteel een marktaandeel van 13% in de VS.
Dit. Maar toch een goede zaakquote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:15 schreef Dven het volgende:
Beleggers duiken nog op hun eigen moeder als het een paar cent oplevert dus dit is niet verrassend.
Wat wil je dan? Sparen op de bank? 😂quote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:15 schreef Dven het volgende:
Beleggers duiken nog op hun eigen moeder als het een paar cent oplevert dus dit is niet verrassend.
nee het gaat om de aandelen van deze bedrijvenquote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:58 schreef Cockwhale het volgende:
Ik zag duikers voor mij die, in hun zoektocht naar broodbeleg, naar de bodem gingen duiken voor nepvlees
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:17 schreef Luckyseven het volgende:
Hopelijk doen ze ook wat aan de smaak, heb er nog geen 1 geproefd die ik degelijk vond. Eet dan liever gewoon echt geen vlees in plaats van deze zooi naar binnen te werken.
quote:Na het karnen van Melk, Wat je overhoudt zijn verse karnemelk en boter. Puur dierlijk vet, dus.
Dan margarine! Dat wordt gemaakt van plantaardige oliën en bevat dus geen dierlijke ingrediënten.
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:23 schreef Farenji het volgende:
Vleesvervangers en vega producten zijn wel een enorme groeimarkt en dat gaat nog wel even door. Bij het vlees is (ondanks al het krachtvoer, antibiotica en groeihormonen) de groei er wel uit. Niemand die nu nog in sigaretten gaat beleggen, met vlees gaat dat dezelfde kant op. En dat is een goede zaak.
Mietje. Echt weer zo iemand die is opgevoed met processed food. Je eet ook zeker alleen maar vissticks omdat daar geen graatjes inzitten?quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten.
En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in
Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van.
Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen
Maar toch. Beleggers hebben in de regel ook een goed belegde boterham.quote:
Klopt. En Aziatisch eten moet ik helemaal niks van hebben wat een ranspartij is me dat daarquote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:53 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Mietje. Echt weer zo iemand die is opgevoed met processed food. Je eet ook zeker alleen maar vissticks omdat daar geen graatjes inzitten?
Waarom zegt men dan dat de meerderheid van de beleggers verlies maakt?quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:55 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Maar toch. Beleggers hebben in de regel ook een goed belegde boterham.
Margarine heeft daarvoor ook wel de nodige ontwikkelingen moeten doormaken. En dat bied ook absoluut geen garantie dat heel Nederland overstapt op vleesvervangers.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)
https://gezondheidenvoedi(...)tuurlijke-roomboter/
[..]
Nee hoor. Het is vooral in Nederland populair doordat de overheid hier ons ten bate van Unilever heeft voorgelogen en dat nog steeds doet.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter)
https://gezondheidenvoedi(...)tuurlijke-roomboter/
spoel dit dan voortaan maar snel door met een slokje bier zonder verder na te denkenquote:Op dinsdag 26 januari 2021 18:42 schreef Hyaenidae het volgende:
. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken.
quote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:13 schreef slashdotter3 het volgende:
https://finance.yahoo.com/quote/BYND?p=BYND
Het is geen overnamequote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:04 schreef WammesWaggel het volgende:
Het leek wel een wat overgewaardeerd aandeel, interessante overname.
quote:Beleggers liepen dinsdag flink warm voor de samenwerking van Beyond Meat met frisdrankenreus PepsiCo.
De koers van de fabrikant van vleesvervangers schoot bij de start van de handel op Wall Street 30% omhoog
Net alsof dat nog boeit als je er zelf toch niet meer bentquote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Minder vlees is alleen maar goed voor de wereld.
Aan de smaak wen je wel, beter dat dan een onleefbare planeet achter laten voor je kinderen, dat zou pas walgelijk zijn.
Dat valt niet met zekerheid te zeggen.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 20:15 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Net alsof dat nog boeit als je er zelf toch niet meer bent
Misschien haalt het niet bij, uitgebakkenspek met kaantjes , gekookte lever of vette worst,quote:Op dinsdag 26 januari 2021 20:20 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
[..]
Dat valt niet met zekerheid te zeggen.
Daar gaan de paarden van de ME heen nadat zij een baksteen op hun been vangen bij een relletje.quote:
Kennelijk denkt de bewuste consument er anders over , bloed uit een consumptie product zijn wij niet meer gewend , het lijkt nu nog op vlees , ik denk dat zelfs dat niet lang meer duurtquote:
Nee. Het is gewoonweg niet hetzelfde.quote:
jij hoeft het niet , de trend is er duidelijk welquote:Op woensdag 27 januari 2021 09:46 schreef Red_85 het volgende:
Helemaal prima als mensen die processed bende willen eten, maar ik hoef het niet.
De lekkerste vleesvervangers vind ik degene die juist niet op vlees proberen te lijken. Bijv falafel of groenteburgers/balletjes/oid die er niet "bloederig" uitzien maar gewoon echt uit groente en peulvruchten bestaan. Die beyond burger dingen vind ik echt heel raar en kunstmatig, dat hoeft voor mij niet zo.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:20 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Kennelijk denkt de bewuste consument er anders over , bloed uit een consumptie product zijn wij niet meer gewend , het lijkt nu nog op vlees , ik denk dat zelfs dat niet lang meer duurt
[ afbeelding ]
Nee, exact.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
jij hoeft het niet , de trend is er duidelijk wel
gezien de winstmarges
we gaan ook niet allemaal elektrisch rijden
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.quote:Op woensdag 27 januari 2021 09:55 schreef Farenji het volgende:
zonder dat je daar je hele kook- of eetpatroon voor om hoeft te gooien.
Vertel mij wat, is helemaal waar. Maar als je normaliter elke dag aardappelen/groente/vlees eet dan is het toch wel even puzzelen hoe je dat zonder vlees kan doen. Dan is het ook wel makkelijk dat je het vlees gewoon 1 op 1 kan vervangen door een vegetarische variant die er bijna hetzelfde uitziet en smaakt. De markt voor vleesvervangers bestaat ook voor een groot deel uit de incidentele flexitariers, of voor de mensen die een vegetarier te eten krijgen en normaal nooit vegetarisch eten.quote:Op woensdag 27 januari 2021 10:02 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.
Je hoeft niet je eet- of kook om te gooien. Lekker eten zonder vlees is ook mogelijk en helemaal niet moeilijk.
klopt lekker bloemkool met saus en en stukje zalm dat dan nog welquote:Op woensdag 27 januari 2021 10:02 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept.
Je hoeft niet je eet- of kook om te gooien. Lekker eten zonder vlees is ook mogelijk en helemaal niet moeilijk.
Nee, helemaal geen vlees, vis, gevogelte, wat dan ook.quote:Op woensdag 27 januari 2021 10:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
klopt lekker bloemkool met saus en en stukje zalm dat dan nog wel
overgaan op vegetables heeft de steun van de wetenschapquote:Op woensdag 27 januari 2021 10:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Nee, helemaal geen vlees, vis, gevogelte, wat dan ook.
Wat denk je van dit, dit of duik in deze database.
Gaan jullie maar allemaal aan de Soylent Green. Ik hou het bij de keurslager om de hoek.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 19:41 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja het is net niet meer te stopen , gezond en eenvoudig te bewaren en te bereiden
gemak dient de mens en dat samen met zeer gezond eten zonder hartklachten
mijn buurman die heeft ook een diesel , lekker rijden zegt ie op de lange afstanden nou Prima tochquote:Op woensdag 27 januari 2021 11:47 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Gaan jullie maar allemaal aan de Soylent Green. Ik hou het bij de keurslager om de hoek.
Soja komt ook veel uit de USAquote:
quote:Soja is wereldwijd een van de meest geconsumeerde oliën en wordt veel gebruikt als diervoeder. Verschillende dieren kunnen het eiwitrijke meel van de sojaboon goed verteren en omzetten in hoogwaardig vlees.
Soja staat in de belangstelling vanwege de toename van de teelt in Zuid-Amerika, waardoor verband wordt gelegd met (illegale)ontbossing.
Internationale handelaren weigeren soja uit illegaal ontboste gebieden.
Peulvrucht
Soja-olie is wereldwijd een van de meest geconsumeerde plantaardige oliën. Het grootste deel van de sojaproductie (schroot) wordt echter gebruikt als grondstof voor diervoer.
Door de hoge eiwitopbrengst per hectare (1,5 – 3,0 ton/hectare) en de vetzuursamenstelling heeft soja een gunstige prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere eiwitbronnen.
Jij ziet het ook echt niet he.quote:Op zaterdag 30 januari 2021 13:31 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Soja komt ook veel uit de USA
Naast palmolie is soja ook veel gebruikt voor margarine en bakolie en koeienvoer
https://www.vlees.nl/them(...)0productie%20geteeld.
[..]
Ok dan vragen we het aan dezequote:
Met een vleestax heeft de veggiie burger een grote toekomstquote:Op maandag 1 februari 2021 06:58 schreef Intint het volgende:
[..]
Veeteelt is steeds de grootste veroorzaker van ontbossing in de Amazone.
quote:Ambtenaren broeden op ’groene grabbelton’: van vleestaks tot benzineprijs
Door ALEXANDER BAKKER
3 uur geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - Een vleestaks, rekeningrijden, subsidieregelingen, halvering van de veestapel en een stevige accijnsverhoging aan de pomp.
Achter de schermen heeft een studiegroep van Haagse ambtenaren nieuwe vergroeningsmaatregelen uitgewerkt ’ter inspiratie’ voor de kabinetsformatie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |