abonnement Unibet Coolblue
pi_197685352
twitter
  donderdag 28 januari 2021 @ 14:28:56 #155
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197685448
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:15 schreef Gia het volgende:

[..]

Volgens mij gaan ze dat van oud tot jong doen, en eerst degenen met onderliggende aandoeningen.
Die met aandoeningen komen sowieso eerder
  donderdag 28 januari 2021 @ 15:15:33 #156
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_197686167
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 10:50 schreef deedeetee het volgende:
Mogelijke bijwerking moderna
Dat is ff oppassen dus. :D
Mogelijk zit er een verschil in de Nano-Lipiden (vetbolletjes, kunnen allergie/immuunreactie veroorzaken) die worden gebruikt om het mRNA in de cel te krijgen. Het genetisch verplakte mRNA om een Spike-afweer te laten oproepen, is verder identiek aan dat van Pfizer en ook gebaseerd op de Covid19-"Wuhan-standaardversie".

Pfizer gebruikt bron:EMA Cholestorol, DSPC, ALC315 en ALC159(=peg), de laatste twee stoffen gebruikt om de cel open te maken en het mRNA te kanaliseren zijn niet apart getest in/op mensen)
Moderna gebruikt bron: Cholesterol, DSPC, DMG*zie onder en SM-102(=peg), ook van deze twee laatste zijn bij mijn weten nog niet eerder op/in mensen toegepast.

NB: Ook DSPC (stof dat de celwand moet "agiteren" door, ik vermoed "emulgatie' van het membraan) is formeel eveneens niet apart getest op/in/voor mensen.
Met een "gangbare" bureaucratische kunstgreep, is DSPC wel toegestaan omdat het ook in een ander experimenteel middel was gebruikt (bron:EMA) van een toegepast medicijn. DSPC is eerder gebruikt in/bij met "Onpattro" (ter behandeling genetisch erfelijke eiwitaandoening), dat met "lipiden" ook in spieren wordt ingespoten en er "toen" geen "bijwerkingen" werden ontedekt. Daarna is het medicijn onder voorwaarden toegestaan en dus daarmee werd dus ook DSPC voor Pfizer toegestaan.
Opmerkelijk is dan weer dat het aantal mensen met deze (eiwit) aandoening wereldwijd, 50.000 mensen is bron: hattr en het medicijn al helemaal niet preventief noch generiek wordt toegepast.

*Inzake het ongeteste "DMG"van Moderna, schat ik dat dit zal meeliften op goedgekeurd gebruik van het "Onpattro=Patisaran" dat ook "DMG" blijkt te bevatten om het "RNA" medicijn in/door/op de cel(wand) te krijgen.

* Vallon 's opmerkingen ter nuance:
(Ja, Covid19 is verschrikkelijk voor wie ernstige gevolgen ondervinden wat imo niet betekent om dan het rest voortaan ook "zomaar" in te spuiten).
Ik vind het raar dat men steeds minder apart van elkaar de schadelijkheid (toxi/logi/genici/teit) onderzoekt van stoffen. Wanneer een stofje elders in andere omstandigheden of toepassing werd/is gebruikt, toen werd toegestaan; wordt het ook goedgekeurd voor nieuwe (medicijn)producten.

De wenselijkheid omtrent mRNA gebruik is niet :N apart, ethisch en onafhankelijk getoetst.
Men (volk/politiek) laat zich leiden door een geschetste noodzaak die vaccins daarom wenselijk maakte om goed te keuren.
Voordeel van de Farmaceutische Industrie is wel dat "eens" mRNA gemeengoed is geworden, dit de weg opent voor veel meer en ander (preventief) gebruik. mRNA is volgens de EMA immers gewoon "mRNA" waarbij geen enkel onderscheid werd & is gemaakt - het is een "maar" een stofje - in toepassing.

Ook makkelijk waarbij het doel hier vooral lijkt dat producten - commercieel - kunnen worden toegestaan.
Lange leve de marktwerking van de vrije jongens *O* die goed willen doen,

Het is daarbij dan de vraag wat er eigenlijk en feitelijk nu door de EMA hier viel te testen anders dan om de testrapportage te controleren. nhoudelijk producten testen gebeurd immer niet, wanneer die in combinatie steeds mee kan liften op elders (verondersteld en vergelijkbaar) eerder productgebruik.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 28-01-2021 15:53:59 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_197686345
Het punt zal eerder zijn dat die PEGs ook in de fillers zit vermoedelijk (net als in cosmetica vaak) en dat je door overmatig gebruik, en dus ook in fillers, mogelijk een anafylactische reactie kunt krijgen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_197686775
Ook lekker, de state hospitals in Washington hadden vaccines aangeboden aan mensen die meer dan $10.000 aan de ziekenhuizen hadden gedoneerd.
Dat is uiteraard in het verkeerde keelgat geschoten, maar er zullen wel meer van dergelijke verhalen komen.

https://www.cbsnews.com/news/overlake-medical-center-apologizes-offering-covid-19-vaccine-donors/
  donderdag 28 januari 2021 @ 15:49:37 #159
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_197686782
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2021 14:22 schreef Em31 het volgende:
[ twitter ]
Onvoldoende data ? Wat imo vooral draaien is.
Men moet gewoon besluiten dat kwetsbare; en daaronder vallende oudere, mensen bij voorkeur geen vectorvaccins gebruiken.

Een vectorvaccin lokt met een ongevaarlijk (geachte) virus, ook gelijktijdig een afweerreactie uit voor een andere virusbesmetting. De betrokkene moet dus (minimaal) gelijktijdig twee soorten afweer maken. Eén voor het "onschadelijke" transportvirus en één om later daarmee Covid19 te kunnen herkennen.

Deze dubbele inspanning, lijkt mij niet de voorkeur voor mensen die geen fitte afweer hebben.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 28 januari 2021 @ 16:01:46 #160
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_197686974
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2021 14:22 schreef Em31 het volgende:
[ twitter ]
Spuiten we dat toch gewoon in de groep 18-60.

Tempo met die hap.
pi_197688042
https://www.volkskrant.nl(...)utm_campaign=stdc_vk


Brussel wil export coronavaccins binnen enkele dagen verbieden
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_197688901
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:07 schreef tesssssssss het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)utm_campaign=stdc_vk

Brussel wil export coronavaccins binnen enkele dagen verbieden
Moeten ze het wel eerst goedkeuren.
Wel apart, de regels aanpassen om zo export naar een land die ook gewoon doses heeft besteld, en dat veel eerder heeft gedaan, dwars te zitten om ze voor jezelf te kunnen houden.
pi_197689008
Het is echt een compleet fiasco. EMA adviseert na 3 weken de 2e prik, de testpersonen zijn ook 93% van de proefpersonen tussen de 19-23 dagen na prik 1 met prik 2 gevaccineerd, en ons kabinet besluit het lekker op 6 weken te houden.

Kabinet: Wij volgen de medische adviezen van experts.

Behalve als het niet uitkomt blijkbaar :') Stelletje kneuzen.
pi_197689208
Deze data deden Duitse experten vaccin AstraZeneca afraden voor 65-plussers
De Duitse vaccinatiecommissie die de regering adviseert zegt dat zij het coronavaccin van AstraZeneca alleen zou aanbevelen voor mensen onder de 65 jaar. Volgens de commissie zijn er te weinig gegevens over ouderen en houdt het toedienen van de vaccins bij hen een risico in. De Britse premier Boris Johnson verdedigt het vaccin wel, en zegt dat de Duitse beoordeling fout is. In het Verenigd Koninkrijk wordt het vaccin al massaal toegediend aan ouderen.

TT 28-01-21, 15:48 Laatste update: 18:06 Bron: Reuters, The Times, Belga, ANP

In de klinische studie van het vaccin die de commissie heeft beoordeeld, kregen amper 341 ouderen het vaccin, waarvan er één iemand toch nog Covid-19 kreeg. Ook in de controlegroep, die enkel een placebo toegediend kreeg, kreeg één persoon van de 319 deelnemers het virus onder de leden.

Door de bijzonder beperkte hoeveelheid data bij 65-plussers ligt de werkzaamheidsgraad er slechts bij 6,3 procent, maar dat cijfer zegt bijzonder weinig. De betrouwbaarheidsinterval ligt tussen de -1.405 procent en 94,2 procent, en over de werkzaamheidsgraad bij ouderen valt dus bijna niets te zeggen.

In de groep van 18- tot 64-jarigen werden veel meer proefpersonen opgenomen. Van de 5.466 mensen die het vaccin hadden gekregen, raakten er slechts 29 toch nog besmet met het coronavirus. Bij de controlegroep die enkel een placebo kreeg, raakten 100 van de 5.510 mensen besmet, of meer dan drie keer zo veel. Dat komt neer op een werkzaamheidsgraad van 71,1 procent, met een betrouwbaarheidsinterval tussen 56,3 procent en 80,9 procent.

"Het COVID-19-vaccin van AstraZeneca wordt momenteel alleen aanbevolen voor mensen tussen 18 en 64 jaar", schrijft de vaccinatiecommissie (STIKO) van het Duitse Robert Koch Instituut (RKI) in zijn besluit. Het RKI is de Duitse tegenhanger van Sciensano.

Verenigd Koninkrijk: "Wel goede resultaten”
Het vaccin van AstraZeneca wordt al massaal gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, maar is nog niet goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), de toezichthouder van de EU. Het EMA geeft waarschijnlijk morgen een advies over het AstraZeneca-vaccin. Daarna moet de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, nog een definitieve goedkeuring geven. Het is nog niet duidelijk wat het oordeel van het EMA voor de 65-plussers zal zijn.

In de studie na klinische fase 3-proef van het vaccin die begin december in het medische tijdschrift The Lancet werd gepubliceerd, werd al geschreven dat de “vaccin-efficiëntie in oudere leeftijdsgroepen niet beoordeeld kan worden”, maar dat dat zou gebeuren als er meer data beschikbaar zou komen in de toekomst.

De Britten zeggen dat er weliswaar weinig studiedata zijn over het vaccin, maar dat er geruststellende immuunreacties zijn bij de ouderen die het vaccin al hebben gekregen. Premier Boris Johnson benadrukte dat de Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) het vaccin als “zeer goed en effectief” heeft bevonden en dat het “een hoge mate van bescherming” biedt. “Ik ga niet akkoord” met het Duitse oordeel, aldus Johnson.

Het onderzoek van de MHRA is gebaseerd op 11.600 proefpersonen, van wie er 660 65 jaar of ouder zijn. Dat is een kleine zes procent van alle proefpersonen, en dus eveneens een beperkt deel. Van de 65-plussers die betrokken werden in de studies van het MHRA hebben tien proefpersonen COVID-19 gekregen: twee in de groep die het werkzame vaccin kreeg en acht in de groep die een placebo kregen toegediend. “Er is niets dat op een gebrek aan bescherming wijst”, aldu de MHRA.

AstraZeneca verdedigt doeltreffendheid
Ook AstraZeneca heeft deze namiddag de doeltreffendheid van zijn vaccin bij 65-plussers opnieuw verdedigd, na de Duitse waarschuwing. “De laatste analyses ondersteunen de hypothese van een efficiënte werking van het vaccin in de groep 65-plussers”, aldus een zegsman van het bedrijf, zonder verder in detail te gaan.

Momenteel liggen de EU en AstraZeneca in de clinch, omdat het bedrijf veel minder vaccins zal leveren dan verwacht. De druk op AstraZeneca om vaccins te leveren werd door de EU de afgelopen dagen opgevoerd, zeker nu verschillende landen, zoals Duitsland, met tekorten beginnen te kampen.

bron https://www.hln.be/wetens(...)5-plussers~a64df4ae/

Kan vriezen kan dooien zeg maar, tis jammer dat het (nog) niet beter onderzocht is....
pi_197689355
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 18:13 schreef Platinumgoat het volgende:
Het is echt een compleet fiasco. EMA adviseert na 3 weken de 2e prik, de testpersonen zijn ook 93% van de proefpersonen tussen de 19-23 dagen na prik 1 met prik 2 gevaccineerd, en ons kabinet besluit het lekker op 6 weken te houden.

Kabinet: Wij volgen de medische adviezen van experts.

Behalve als het niet uitkomt blijkbaar :') Stelletje kneuzen.
Het besluit van maximaal 6 weken is ook zeker op basis van het advies van de experts genomen hoor:
https://www.rijksoverheid(...)n-de-gezondheidsraad

Dus niet 'zomaar' omdat het even niet uitkomt.

Ja, dat is niet 100% zonder risico.
Maar het tempo van vaccineren dusdanig verlagen zodat je kunt garanderen dat iedereen binnen 3 weken de 2e prik neemt is sowieso ook een groot risico. Dan duurt het immers sowieso langer voordat de kwetsbaren groepen enige vorm van bescherming hebben.

Dus ja, het kabinet neemt hier een risico maar ze moeten sowieso kiezen tussen 2 risico's en gebaseerd op de informatie die men op dat moment had leek het risico van het uitstellen naar 6 weken het meest verantwoord.
pi_197689375
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 18:13 schreef Platinumgoat het volgende:
Het is echt een compleet fiasco. EMA adviseert na 3 weken de 2e prik, de testpersonen zijn ook 93% van de proefpersonen tussen de 19-23 dagen na prik 1 met prik 2 gevaccineerd, en ons kabinet besluit het lekker op 6 weken te houden.

Kabinet: Wij volgen de medische adviezen van experts.

Behalve als het niet uitkomt blijkbaar :') Stelletje kneuzen.
Daar kan ik ook echt met mijn verstand niet bij. Eerst willen ze niet zo vroeg mogelijk beginnen, want dan zit je op den duur toch zonder, dus geen tijdwinst. En nu gaan ze wel ineens dit soort risicobesluiten nemen om dat handjevol vaccins wat we nu hebben op te kunnen maken. Met het risico dat het niet werkt en je weer van voor af aan kunt beginnen. Ook al is er een hoop vetraagd, die vaccins komen. Beter zorg je dat wat je hebt, werkt.
't Echte en 't ware!
  donderdag 28 januari 2021 @ 19:18:18 #167
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197690082
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 18:26 schreef Adrie072 het volgende:
Deze data deden Duitse experten vaccin AstraZeneca afraden voor 65-plussers
De Duitse vaccinatiecommissie die de regering adviseert zegt dat zij het coronavaccin van AstraZeneca alleen zou aanbevelen voor mensen onder de 65 jaar. Volgens de commissie zijn er te weinig gegevens over ouderen en houdt het toedienen van de vaccins bij hen een risico in. De Britse premier Boris Johnson verdedigt het vaccin wel, en zegt dat de Duitse beoordeling fout is. In het Verenigd Koninkrijk wordt het vaccin al massaal toegediend aan ouderen.

TT 28-01-21, 15:48 Laatste update: 18:06 Bron: Reuters, The Times, Belga, ANP

In de klinische studie van het vaccin die de commissie heeft beoordeeld, kregen amper 341 ouderen het vaccin, waarvan er één iemand toch nog Covid-19 kreeg. Ook in de controlegroep, die enkel een placebo toegediend kreeg, kreeg één persoon van de 319 deelnemers het virus onder de leden.

Door de bijzonder beperkte hoeveelheid data bij 65-plussers ligt de werkzaamheidsgraad er slechts bij 6,3 procent, maar dat cijfer zegt bijzonder weinig. De betrouwbaarheidsinterval ligt tussen de -1.405 procent en 94,2 procent, en over de werkzaamheidsgraad bij ouderen valt dus bijna niets te zeggen.
Ah, helder. Daar komt dat verhaal dus vandaan dat het vaccin niet zou werken bij ouderen. Het blijkt in werkelijkheid gebrek aan onderzoeksdata te zijn.
  donderdag 28 januari 2021 @ 19:25:37 #168
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_197690203
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 19:18 schreef freako het volgende:

[..]

Ah, helder. Daar komt dat verhaal dus vandaan dat het vaccin niet zou werken bij ouderen. Het blijkt in werkelijkheid gebrek aan onderzoeksdata te zijn.
Ja, hier kennelijk de cijfers in Duitsland:

twitter


1 gevaccineerde en 1 uit de placebogroep. Een onzekerheidsmarge tussen -1405% en 94.2% :+
Géén kloon van tvlxd!
  donderdag 28 januari 2021 @ 19:51:56 #169
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197690778
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 19:25 schreef Montov het volgende:

[..]

Ja, hier kennelijk de cijfers in Duitsland:

[ twitter ]

1 gevaccineerde en 1 uit de placebogroep. Een onzekerheidsmarge tussen -1405% en 94.2% :+
Op basis hiervan snap ik wel dat men niet zo happig is op toelating voor 65+.
  donderdag 28 januari 2021 @ 20:21:37 #170
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_197691606
De EMA heeft heeft advies aangaande de tijd tussen twee doses van Pfizer, aangescherpt. De EMA houdt vast aan de 3 weken onder wier voorwaarden het gebruik was vrijgegeven.
quote:
[sup]Bron: nu.nl 28jan21 17u09[/sup] Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft een strenger standpunt ingenomen over de tijd die mag verstrijken tussen de eerste en tweede prik met het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. In de bijgewerkte versie van de bijsluiter wordt nu expliciet aangeraden de tweede dosis na drie weken toe te dienen. Nederland houdt voorlopig vast aan een periode van zes weken, meldt de NOS.
Benieuwd of de wetenschappers van het CBG en de denktank van Hugo, dat van hun eminente collega's zullen willen lezen en gaan doen. Altijd (niet zo) grappig hoe men dat naar eigen goeddunken ziet en inzet.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 28 januari 2021 @ 20:34:42 #171
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_197691896
Hugo zal weer moeten draaien, als hij niet oppast krijgt hij nog t figuur van een kurketrekker.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_197692011
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 20:34 schreef deedeetee het volgende:
Hugo zal weer moeten draaien, als hij niet oppast krijgt hij nog t figuur van een kurketrekker.
we hoeven voorlopig niet bang te zijn dat onze voorraad vaccins op raakt :D
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
pi_197692088
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
  donderdag 28 januari 2021 @ 20:53:41 #174
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_197692322
RTL
quote:
Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Gezondheidsraad gevraagd om zo snel mogelijk met een nieuw advies te komen. Dat laat een woordvoerder weten. In afwachting daarvan wordt voorlopig de langere tussenperiode van zes weken aangehouden. Sommige mensen hadden al een afspraak voor een tweede prik na drie weken. Die afspraken gaan gewoon door, zegt het ministerie.

De Gezondheidsraad laat weten verrast te zijn door de wijziging van het EMA. Een woordvoerder kon nog niet zeggen wanneer de raad met een vernieuwd advies kan komen.

Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is er geen sprake van nieuwe informatie, en is het advies alleen verduidelijkt.
.
Daar gaan we weer.... :s)
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_197692466
Indirecte druk vanuit de EMA op Pfizer om sneller te blijver leveren, lees dus niet naar het VK exporteren, topshow!
pi_197692547
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 20:53 schreef deedeetee het volgende:
RTL
[..]

.
Daar gaan we weer.... :s)
dat word weer een debat :D
tevens gewoon de gebruiksaanwijzing volgen en het advies van de EMA ?

maar dan kunnen we de achterstand niet inlopen....
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
pi_197692587
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:00 schreef Adrie072 het volgende:
Indirecte druk vanuit de EMA op Pfizer om sneller te blijver leveren, lees dus niet naar het VK exporteren, topshow!
hoeveel vaccins heeft het VK nu al gehad dan in totaal ?
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
  donderdag 28 januari 2021 @ 21:09:06 #178
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_197692598
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:06 schreef Predator40 het volgende:

[..]

dat word weer een debat :D
tevens gewoon de gebruiksaanwijzing volgen en het advies van de EMA ?

maar dan kunnen we de achterstand niet inlopen....
De gebruiksaanwijzing aanhouden is gewoon verstandiger. Die paar honderdduizend zullen t hem ook weer niet doen. En als de mensen die al een prik hebben gehad alsnog ziek worden zijn we nog verder van huis.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 28 januari 2021 @ 21:10:42 #179
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_197692629
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:08 schreef Predator40 het volgende:

[..]

hoeveel vaccins heeft het VK nu al gehad dan in totaal ?
quote:
Marcel Levi, is zo positief!

„Marcel heeft gelijk als hij zegt dat het goed gaat met de vaccinaties in het VK. Dat lukt ons ook heel goed; iedereen werkt mee. Ook ik. Tot nu toe zijn er 7,1 miljoen mensen gevaccineerd.
En ze zijn in december begonnen dus veel mensen hebben al 2 x een prik gehad.

[ Bericht 0% gewijzigd door deedeetee op 28-01-2021 21:26:45 ]
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_197692736
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:08 schreef Predator40 het volgende:

[..]

hoeveel vaccins heeft het VK nu al gehad dan in totaal ?
Nou dat weet ik niet, maar ik doelde meer op 'het spel' (vreselijk dat het zover moet komen) VK heeft ons EU misschien bedonderd met Oxford/AZ, dan doet de EU dat met Pfizer....... Vaccinatie in Zweden hoe loopt dat, tis stil vanuit die hoek!
pi_197693312
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 18:26 schreef Adrie072 het volgende:
Deze data deden Duitse experten vaccin AstraZeneca afraden voor 65-plussers
De Duitse vaccinatiecommissie die de regering adviseert zegt dat zij het coronavaccin van AstraZeneca alleen zou aanbevelen voor mensen onder de 65 jaar. Volgens de commissie zijn er te weinig gegevens over ouderen en houdt het toedienen van de vaccins bij hen een risico in.
Er is toch altijd een risico? Maar daar gingen de veiligheidsstudies over, en het is veilig genoeg bevonden, de bijwerkingen onder ouderen waren zelfs minder.

Pfizer had ongeveer 15.000 mensen over 55 (helft placebo), maar daar is niet duidelijk of hoeveel er boven 65 waren. Moderna had er ongeveer 7.500 (helf placebo) boven 65.
In de Oxford studie waren er 1006 in de UK, en 412 in Brazilie ouder dan 56. De totale groep in Brazilie werd als geheel niet meegenomen in de analyse in de publicatie omdat daar toen (ten tijde van de cutoff date, 4 november) nog niet genoeg besmettingen waren. Dat zou nu toch wel anders moeten zijn.
Maar niet genoeg data, is niet genoeg data. Ik hoop dat dat wel snel verandert!

Ik had gehoopt vandaag weer nieuwe ziekenhuis opname data per leeftijdsgroep van de UK te zien. De laatste file was gepost op 21 januari, en had data tot 15 januari, 11 dagen na begin vaccinatie met Oxford. Maar een nieuwe file is nog niet gepost ;(
Dan hadden we misschien kunnen zien of de proporties ziekenhuisopnames van 65+ was gedaald.
  Moderator donderdag 28 januari 2021 @ 22:27:52 #182
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197694218
twitter
pi_197694380
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 22:27 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
en wij hebben de grenzen er wagenwijd voor open gehouden met een achterlijk quarantaine advies ^O^
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
  donderdag 28 januari 2021 @ 22:48:32 #184
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197694755
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:46 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Er is toch altijd een risico? Maar daar gingen de veiligheidsstudies over, en het is veilig genoeg bevonden, de bijwerkingen onder ouderen waren zelfs minder.

Pfizer had ongeveer 15.000 mensen over 55 (helft placebo), maar daar is niet duidelijk of hoeveel er boven 65 waren. Moderna had er ongeveer 7.500 (helf placebo) boven 65.
In de Oxford studie waren er 1006 in de UK, en 412 in Brazilie ouder dan 56. De totale groep in Brazilie werd als geheel niet meegenomen in de analyse in de publicatie omdat daar toen (ten tijde van de cutoff date, 4 november) nog niet genoeg besmettingen waren. Dat zou nu toch wel anders moeten zijn.
Maar niet genoeg data, is niet genoeg data. Ik hoop dat dat wel snel verandert!

Ik had gehoopt vandaag weer nieuwe ziekenhuis opname data per leeftijdsgroep van de UK te zien. De laatste file was gepost op 21 januari, en had data tot 15 januari, 11 dagen na begin vaccinatie met Oxford. Maar een nieuwe file is nog niet gepost ;(
Dan hadden we misschien kunnen zien of de proporties ziekenhuisopnames van 65+ was gedaald.
Ik krijg de indruk dat de Duitser AZ graag in diskrediet dreigen te brengen na hun streek.
pi_197695040
Ernst is er klaar mee
pi_197695898
Asjeblieft zeg ons dat we Novavax gekocht hebben, het zal toch niet...
pi_197696442
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 23:34 schreef Adrie072 het volgende:
Asjeblieft zeg ons dat we Novavax gekocht hebben, het zal toch niet...
De Europese Commissie stond vorige maand dicht bij de aankoop van 100 miljoen dosissen van het Novavax-vaccin, met een optie op nog eens zoveel. De handtekening is echter nog niet geplaatst. Novavax is wel een van de acht vaccins waar de Europese Unie en dus ook België op inzet.

De Moderna- en Pfizer-vaccins hebben een effectiviteit van respectievelijk 94,1 en 95 procent.

Wtf....
pi_197696946
Ik vind het typisch hoe de EU weer achteraan loopt bij de ontwikkelde landen. Zelfs Trumpland heeft veel meer vaccinaties per hoofd van de bevolking. Boterzachte contracten bij farmaceutische (!!!) bedrijven en achteraf een beetje lopen janken. Wat ik echt bizar vind is hoe er wordt omgegaan met dit soort bedrijven. Laat de belastingdienst alle belangrijke mensen bij AZ onderzoeken zolang er een leveringsachterstand is. Zet het VK onder druk. Leg nationalisering op tafel.

Als er 100 jongetjes in Rotterdam staan te rellen verzinnen politici de meest stoere maatregelen. De minister president staat met zijn grafbek voorop op te zeggen dat hij niks kan met sociologen en alleen HARD AANPAKKEN wil, maar bedrijven krijgen iedere keer de fluwelen handschoentjes behandeling.
pi_197697236
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 01:09 schreef Glazenmaker het volgende:
Ik vind het typisch hoe de EU weer achteraan loopt bij de ontwikkelde landen. Zelfs Trumpland heeft veel meer vaccinaties per hoofd van de bevolking. Boterzachte contracten bij farmaceutische (!!!) bedrijven en achteraf een beetje lopen janken. Wat ik echt bizar vind is hoe er wordt omgegaan met dit soort bedrijven. Laat de belastingdienst alle belangrijke mensen bij AZ onderzoeken zolang er een leveringsachterstand is. Zet het VK onder druk. Leg nationalisering op tafel.

Als er 100 jongetjes in Rotterdam staan te rellen verzinnen politici de meest stoere maatregelen. De minister president staat met zijn grafbek voorop op te zeggen dat hij niks kan met sociologen en alleen HARD AANPAKKEN wil, maar bedrijven krijgen iedere keer de fluwelen handschoentjes behandeling.
Hoe wil je zo'n bedrijf snoeihard aanpakken?
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_197697855
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:46 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Er is toch altijd een risico? Maar daar gingen de veiligheidsstudies over, en het is veilig genoeg bevonden, de bijwerkingen onder ouderen waren zelfs minder.
Maar wie het AstraZeneca vaccin krijgt, krijgt niet het Pfizer of Moderna vaccin. Misschien wordt dat bedoeld: het risico dat ouderen niet het vaccin krijgen dat hen de meeste bescherming biedt.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_197698330
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 01:09 schreef Glazenmaker het volgende:
Ik vind het typisch hoe de EU weer achteraan loopt bij de ontwikkelde landen. Zelfs Trumpland heeft veel meer vaccinaties per hoofd van de bevolking. Boterzachte contracten bij farmaceutische (!!!) bedrijven en achteraf een beetje lopen janken. Wat ik echt bizar vind is hoe er wordt omgegaan met dit soort bedrijven. Laat de belastingdienst alle belangrijke mensen bij AZ onderzoeken zolang er een leveringsachterstand is. Zet het VK onder druk. Leg nationalisering op tafel.

Als er 100 jongetjes in Rotterdam staan te rellen verzinnen politici de meest stoere maatregelen. De minister president staat met zijn grafbek voorop op te zeggen dat hij niks kan met sociologen en alleen HARD AANPAKKEN wil, maar bedrijven krijgen iedere keer de fluwelen handschoentjes behandeling.
De Belastingdienst is er niet om als middel te worden ingezet in de persoonlijke vetes van politici. Ja in Rusland misschien, maar niet hier.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_197698342
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:10 schreef deedeetee het volgende:

[..]


[..]

En ze zijn in december begonnen dus veel mensen hebben al 2 x een prik gehad.
Mwah valt tegen hoor, het VK houdt namelijk 12 weken aan tussen prik 1 en 2 (zowel Pfizer als Moderna).
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_197698777
quote:
Het conflict tussen de Europese Unie en AstraZeneca sleept aan. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zegt dat het contract tussen de twee partners, voor de levering van coronavaccins, bindend is. Ze eist een verklaring voor de vertraagde levering. AstraZeneca zal in het eerste kwartaal slechts 40 procent van de beloofde vaccins leveren. Dat zet al dagenlang kwaad bloed bij de Europese Commissie en de lidstaten.

AstraZeneca beweert dat het contract enkel over 'een best effort'-clausule gaat, geen bindende leveringen. Maar dat spreekt von der Leyen in een interview met de Duitse radio tegen. Ze zegt dat de best effort-clausule enkel van toepassing was zolang het nog niet zeker was dat AstraZeneca een vaccin zou kunnen ontwikkelen. Volgens von der Leyen bevat het contract, dat geheim is, duidelijke aantallen voor december van vorig jaar en voor de eerste drie maanden van 2021, én worden erin de vier productiesites genoemd, waaronder twee Britse. Von der Leyen: 'Dit zijn bindende bestellingen en het contract is glashelder.'

Volgens de Europese Unie moet AstraZeneca desnoods de vaccins uit de Britse sites naar de EU exporteren. AstraZeneca houdt die vaccins voor de Britse markt.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_197698809
quote:
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel wil bekijken of de EU desnoods juridisch de productie en levering van voldoende vaccins kan afdwingen. Als de gesprekken met de producenten geen bevredigend resultaat opleveren, kan het artikel 122 van het EU-Werkingsverdrag mogelijk ingeroepen worden. Dat schrijft hij in een brief aan verschillende Europese regeringsleiders.

Het artikel geeft de EU hefbomen om in te grijpen als er problemen zijn bij de bevoorrading van bepaalde producten. 'Dit zou de EU en de lidstaten de wettelijke middelen geven om via passende urgente maatregelen de effectieve productie en levering van vaccins te verzekeren voor onze bevolking', schrijft Michel.

De levering van vaccins van het Brits-Zweedse AstraZeneca doet de EU zweten. Het Verenigd Koninkrijk zou dwarsliggen bij leveringen vanuit zijn grondgebied. Door vertraging in de productie bij fabrieken van AstraZeneca is dat echter de enige optie om aan de vraag van Europa te voldoen. De Brexit maakt het er niet gemakkelijker op.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_197699034
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 07:36 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De Belastingdienst is er niet om als middel te worden ingezet in de persoonlijke vetes van politici. Ja in Rusland misschien, maar niet hier.
Vroeger misschien ja. Ik weet niet of je het nieuws de afgelopen tijd hebt gezien, maar de belastingdienst is er al jaren om bepaalde groepen klein en armb te houden. Het enige wat mijn voorstel zou doen is het vizier op arme allochtonen verleggen naar rijke mensen.
pi_197699523
Astra-Zeneca zal dus waarschijnlijk alsnog meer leveren dan de schamele 31 miljoen, maar niet zo veel als initieel afgesproken

https://www.faz.net/aktue(...)7169846.html?GEPC=s9
pi_197699668
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 00:13 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

De Europese Commissie stond vorige maand dicht bij de aankoop van 100 miljoen dosissen van het Novavax-vaccin, met een optie op nog eens zoveel. De handtekening is echter nog niet geplaatst. Novavax is wel een van de acht vaccins waar de Europese Unie en dus ook België op inzet.

De Moderna- en Pfizer-vaccins hebben een effectiviteit van respectievelijk 94,1 en 95 procent.

Wtf....
Is er ook al bekend op welke termijn het vaccin wordt gekeurd door de EMA of het VK?
  vrijdag 29 januari 2021 @ 09:39:14 #198
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_197699676
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:27 schreef Cynicio het volgende:
Astra-Zeneca zal dus waarschijnlijk alsnog meer leveren dan de schamele 31 miljoen, maar niet zo veel als initieel afgesproken

https://www.faz.net/aktue(...)7169846.html?GEPC=s9
Nou, toch nog wat goed nieuws dan. Ze gaan vandaag ook accorderen voor de EU? Dit grapje heeft onderhand alweer lang genoeg geduurd.
pi_197699688
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:39 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Nou, toch nog wat goed nieuws dan. Ze gaan vandaag ook accorderen voor de EU? Dit grapje heeft onderhand alweer lang genoeg geduurd.
Yup. Volgens het kekke grafiekje van de overheid zullen zorgmedewerkers en mensen van 18-60 met een medische indicatie als eerst worden geprikt met dit vaccin. Ben zeer benieuwd hoe het tempo zal zijn in februari.
  vrijdag 29 januari 2021 @ 09:41:49 #200
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_197699708
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:40 schreef Cynicio het volgende:

[..]

Yup. Volgens het kekke grafiekje van de overheid zullen zorgmedewerkers en mensen van 18-60 met een medische indicatie als eerst worden geprikt met dit vaccin. Ben zeer benieuwd hoe het tempo zal zijn in februari.
Wanneer zijn mensen van 60-70 eigenlijk aan de beurt?
pi_197699714
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:39 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Nou, toch nog wat goed nieuws dan. Ze gaan vandaag ook accorderen voor de EU? Dit grapje heeft onderhand alweer lang genoeg geduurd.
Ik verwacht ook wel dat AZ erg zijn best gaat doen om er uit te komen met de EU. Het is ook voor de toekomst niet erg fijn om de EU als vijand te hebben, lijkt me.
pi_197699723
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:41 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Wanneer zijn mensen van 60-70 eigenlijk aan de beurt?
Wanneer 90+, 85+, 80+ en 75+ zijn geweest :P
pi_197699740
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:42 schreef Cynicio het volgende:

[..]

Wanneer 90+, 85+, 80+ en 75+ zijn geweest :P
En 70+ mag weer na de groep 60 - 70? :P
pi_197699747
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 09:43 schreef Shaar12 het volgende:

[..]

En 70+ mag weer na de groep 60 - 70? :P
Ja. We doen dit met elkaar!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')