abonnement Unibet Coolblue
pi_197552798

24 Heures Du Mans 2021 - editie 89
Onderdeel van het FIA World Endurace Championship

Race 2020 en vooruitblik
In 2020 werd de race uitgesteld naar september en werd deze bovendien zonder publiek verreden. Het was een bijzondere editie, en het laatste jaar waarin geraced werd met de monsters uit de LMP1 klasse die dit jaar is vervangen door de Hypercar klasse. De overwinning ging net als de voorgaande jaren naar de #8 Toyota, voor het van Le Mans afscheid nemende Rebellion Racing team. De laatste plek op het LMP1 podium was voor de Toyota #7. In LMP2 ging de overwinning naar United Autosports #22. In GTE PRO won Aston Martin Racing #97 de laatste Le Mans race van Aston Martin als fabrieksteam. Dit jaar zien we alleen nog enkele klantenteam terug in GTE Am. In GTE Am won de #90 Aston Martin van TF Sport.

Ook dit jaar vindt de race op een ander moment plaats dan gebruikelijk. Omdat de organisatie graag publiek aanwezig wilde hebben bij dit evenement werd het wederom verschoven, deze keer naar augustus. In de Hypercar klasse strijden slechts vijf auto's om de overwinning, aangevoerd door de beide hybride fabrieks Toyota's die ook hier aan hun stand verplicht zijn te winnen. Aston Martin nam vorig jaar afscheid van GTE Pro, maar omdat Corvette er dit jaar wel bij is (voor het eerst met hun c8r) bestaat het veld nog altijd uit 8 auto's. Zowel de LMP2 als GTE Am zijn daarentegen goed gevuld met respectievelijk 25 en 23 auto's. Er is dit jaar één speciale entry, de nummer #84. Deze auto is aangepast om twee deels verlamde coureurs toch mee te laten doen aan Le Mans. Lees het verhaal over deze entry hier.

In het schema beginnen we deze editie weer op de woensdagmiddag. Net als vorig jaar wordt de uiteindelijke startvolgorde bepaald in de hyperpole, de top 6 uit elke klasse van de kwalifcatie op woensdag gaat door naar de hyperpole sessie op vrijdag waarin de definitieve startvolgorde wordt bepaald. De race begint voor het eerst sinds 2008 weer om 16:00. Omdat de race in augustus wordt verreden hebben we ook dit jaar een langere nacht dan normaal.


Het Circuit de la Sarthe is gelegen in Le Mans, Frankrijk. Sinds 1923 wordt hier de 24 uren van Le Mans georganiseerd. Het circuit bestaat voor een groot deel uit openbare wegen, en heeft een totale lengte van 13.629 kilometer. Gedurende de jaren heeft het circuit een aantal veranderingen ondergaan en zijn er onder andere chicanes toegevoegd aan het lange rechte stuk. Meer informatie over de geschiedenis van het circuit vind je hier. De huidige lay-out wordt sinds 2007 gebruikt. Een paar statistieken:

• Ronderecord (race): 3:17.297 (Mike Conway - Toyota TS050, 2019)
• Ronderecord (kwalificatie): 3:14.791 (Kamui Kobayashi - Toyota 2017)
• Afstandsrecord (all-time): 5,410.71km, 397 ronden (Audi R15, 2010)

Afbeelding Circuit

Circruit info inclusief marshall posts
Detail kaart paddock area (kaart uit 2016)(pdf)
Circuit informatie 2021

Onboard (Pole 2017):



Entry list 2021 (pdf)


• Rode nummers
• Rondetijden in kwalificatie: ~3:25 (schatting)
• 1030kg
• Maximaal vermogen van 500kw

De Hypercar klasse dit jaar is nieuw en in het leven geroepen om kosten de reduceren. De enorme programma's van Toyota en in het verleden Peugeuot, Audi en Porsche kosten tientallen miljoenen per jaar, een aantal van de programma's schijnt zelfs boven de 100 miljoen per jaar te hebben gekost. De Hypercar klasse bestaat uit twee typen auto's, Le Mans Hypercar (LMH) en LMDh (Le Mans Daytona h), het idee hierachter dat auto's uit de verschillende kampioenschappen (ACO, FIA en IMSA) mee kunnen doen in alle races. We kunnen zo dus dezelfde auto's zien op Le Mans als op Daytona. Dit jaar doen er alleen LMH auto's mee en mogen ook aangepaste LMP1 wagens nog mee doen, vanaf volgend jaar kunnen zich ook de LMDh auto's zich hierbij voegen. Inmiddels heeft al een aantal grote fabrikanten aangekondigd terug te keren naar deze klasse, waaronder Audi, Ferrari, Porsche, Peugeot, Acura en BMW. We gaan dus richting hele mooie jaren. Er zijn in deze klasse technische beperkingen, zo mag het vermogen van de motor maximaal 500kw zijn, aangevuld met een extra 200kw voor de hybride systemen. Als gevolg van de nieuwe regelgevingen zijn de auto's een stukje langzamer dan vorig jaar. Het bleek zelfs noodzakelijk om aanpassingen te maken in LMP2 om te voorkomen dat deze even snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.

Toyota is op dit moment het enige fabrieksteam en daarom favoriet voor de overwinning. In de voorgaande race op Monza ging echter niet alles van een leien dakje doordat de #8 daar stil viel, gaan we dan voor het eerst in jaren een andere overwinnaar zien? Ze krijgen concurrentie van Glickenhaus racing dat met twee auto's mee doet. Alpine Elf Matmut rijdt met de aangepaste Rebellion LMP1 als laatste auto mee in deze klasse.


• Blauwe nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:28
• 950kg (+20kg)
• 75L tank (benzine)
• Maximale kosten voor de auto: ¤483,000
• Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LMP2 is de tweede prototype categorie, gericht op kleinere teams, onafhankelijk van de leverancier van het chassis en de motor. De belangrijkste beperkingen voor deze klasse zijn de kosten van de totale auto. In 2017 werd een nieuwe regelgeving geïntroduceerd waarbij de teams moeten kiezen uit 4 mogelijke chassis leveranciers: Oreca, Onroak Automotive, Dallara en Riley-Multilmatic. Daarnaast zijn alle teams zijn verplicht te rijden met dezelfde motor: een 4.2-liter V8 Gibson. In deze klasse vinden we over het algemeen talentvolle jonge coureurs en de zogenaamde gentlemen drivers (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Elk team is verplicht minimaal één zo'n coureur op te stellen. In deze klasse vinden we Racing Team Nederland wat dit jaar mee doet met Frits van Eerd, Job van Uitert en Giedo van de Garde. Ook Beitske Visser doet dit jaar weer mee in de volledig door vrouwen bestuurde auto #1 van Richard Mille Racing Team.

Het vermogen van de 2021 LMP2 is iets lager dan vorig jaar, ook is het gewicht verhoogd met 20kg, om te voorkomen dat de auto's net zo snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.


• Groene nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:45
• Minimaal 1245kg
• 90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
• 120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016

LM GTE Pro is de categorie waar we 's werelds beste GT coureurs te werk kunnen zien. In deze categorie vinden we de grote fabrieksteams van Corvette, Porsche en Ferrari. Sinds dit jaar doet Aston Martin helaas niet meer mee. De GTE auto's zijn gebaseerd op sportwagens die geschikt zijn voor op de weg en waarvan minimaal 300 geproduceerd zijn. De categorie is opgesplitst in twee klassen: LM GTE Pro en LM GTE Am


• Oranje nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:48
• Minimaal 1245kg
• 90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
• 120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016
• Minimaal 1 jaar oude auto (specs)
• Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LM GTE Am lijkt bijzonder veel op LM GTE Pro. Het belangrijkste verschil is dat in LM GTE Am, elk team een zogenaamde gentlemen driver moet inschrijven (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Ook zijn de auto's minimaal een jaar oud, waarmee ze over het algemeen iets achter lopen op de LM GTE Pro varianten. Er zijn minieme verschillen in de auto's (air intake bijvoorbeeld) waardoor de GTE Am auto's iets langzamer zijn dan de GTE Pro. In deze klasse vinden we onder andere Jeroen Bleekemolen en Giancarlo Fisichella.



Woensdag 19 augustus
• 14:00-17:00 Free practice session 1
• 19:00-20:00 Qualifying session 1
• 22:00-0:00 Free practice session 2

Donderdag 19 augustus
• 14:00-17:00 Free practice session 3
• 21:00-21:30 Hyperpole
• 22:00-0:00 Free practice session 4

Zaterdag 21 augustus
• 11:30-11:45 Warm-up
• 16:00 Start 24 uren van Le Mans


TV
• Eurosport zendt de 24 uur bijna volledig uit verdeeld over ES1/ES2 inclusief alle andere sessies
• RTL7 zendt de 24 uur volledig uit (alleen race)
• Een overzicht van alle broadcasters wereldwijd is hier te vinden

Streams
Officiële WEC stream (¤9,99 voor le Mans)
Radio Le Mans (Engels commentaar bij de race, erg veel inside information, previews en laatste nieuws - tip)
• Eurosport player (¤5,99 voor een maand) - heeft een audio only stream (nu Discovery plus)

Live Timing
Officiële live timing (als je hier een account hebt of aanmaakt kun je in expert mode ook sector tijden bekijken en nog veel meer informatie over de race)
Resultaten

Spotter Guide
Spotter Guide 2021, grafische weergave van deelnemersveld (helaas niet meer van Andy Blackmore)

Overige informatie
Laatste informatie, verslagen en analyses
Weer

Dit topic kan ook gebruikt worden voor andere endurance races zoals die van het:

Officiele FIA World Endurance Championship


ELMS championship


IMSA championship


Blancpain Endurance series


[ Bericht 51% gewijzigd door heywoodu op 19-08-2021 15:54:51 ]
pi_197552832
quote:
As revealed previously on DSC, Belgiums’s Team WRT is now a confirmed full season LMP2 entry for the 2021 FIA WEC which means, of course, that the team will contest the Le Mans 24 Hours for the first time too this year.

We’ll have a while to wait for full details of the programme, aside from confirmation that team will run an ORECA 07 Gibson and that the first-named driver is confirmed as Robin Frijns, the 29-year-old Dutchman has been part of the WRT family since 2015.

...
http://www.dailysportscar(...)-in-the-fia-wec.html

Gezien de nauwe banden met Audi lijkt WRT me wel een team dat in de toekomst als klantenteam met een Audi LMDh gaat rijden.
pi_197571036
Sebring afgelast; eerste race in April op Portimao.

Verder een matig startveld in het WEC dit jaar...
De nieuwe hypercars zijn nog niet echt een succes.
  vrijdag 22 januari 2021 @ 13:52:32 #4
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197571465
Ach, de komende jaren zien er goed uit met de komst van Peugeot volgend jaar en Audi en Porsche in 2023. En ByKolles komt vast ook wel een keer weer op de grid.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  vrijdag 22 januari 2021 @ 20:34:32 #5
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197578755
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 13:52 schreef Starflyer het volgende:
Ach, de komende jaren zien er goed uit met de komst van Peugeot volgend jaar en Audi en Porsche in 2023. En ByKolles komt vast ook wel een keer weer op de grid.
Goed werk heeft tijd nodig. :)
  zaterdag 23 januari 2021 @ 19:56:32 #6
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197595272
Racing Team Nederland had wat vertraging opgelopen in de verzending van de wagen van Bahrein in november naar Daytona dit weekend. De auto kwam pas tijdens de eerste training aan, maar dat weerhield Giedo van der Garde er niet van om in de tweede training de snelste tijd in de LMP2 neer te zetten.

https://racer.com/2021/01(...)cing-team-nederland/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 24 januari 2021 @ 20:03:26 #7
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197618130
Nu begint de kwalificatierace voor de 24 uur van Daytona. Met onder andere Nederlandse inbreng van Renger van der Zande in de DPi, Racing Team Nederland (Giedo van der Garde, Job van Uitert, Frits van Eerd) in de LMP2, Jeroen Bleekemolen in de LMP3, Nick Catsburg in de GTLM en Steijn Schothorst en Indy Dontje in de GTD.
Larry ten Voorde zou ook meedoen, maar zijn team heeft zich terug getrokken omdat zijn teambaas/genoot positief testte op Covid-19

De race is te zien op

https://www.imsa.com/tvlive/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 24 januari 2021 @ 20:07:18 #8
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197618210
Natte baan
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197618254
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2021 20:03 schreef Starflyer het volgende:
Nu begint de kwalificatierace voor de 24 uur van Daytona. Met onder andere Nederlandse inbreng van Renger van der Zande in de DPi, Racing Team Nederland (Giedo van der Garde, Job van Uitert, Frits van Eerd) in de LMP2, Jeroen Bleekemolen in de LMP3, Nick Catsburg in de GTLM en Steijn Schothorst en Indy Dontje in de GTD.
Larry ten Voorde zou ook meedoen, maar zijn team heeft zich terug getrokken omdat zijn teambaas/genoot positief testte op Covid-19

De race is te zien op

https://www.imsa.com/tvlive/
Is dat nieuw?
  zondag 24 januari 2021 @ 21:09:09 #10
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197619856
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 20:09 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is dat nieuw?
Ja, sinds dit jaar blijkbaar.

https://racer.com/2020/12(...)-roar-before-the-24/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 januari 2021 @ 07:46:13 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_197645056
De start is zaterdag om 18.00u als ik het goed zie?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 26 januari 2021 @ 10:32:15 #12
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197646937
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 07:46 schreef heywoodu het volgende:
De start is zaterdag om 18.00u als ik het goed zie?
De race is zaterdag vanaf 21.40 uur tot zondag 21.40 uur.

https://www.imsa.com/events/2021-rolex-24-at-daytona/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 januari 2021 @ 11:10:25 #13
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_197647442
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 10:32 schreef Starflyer het volgende:

[..]

De race is zaterdag vanaf 21.40 uur tot zondag 21.40 uur.

https://www.imsa.com/events/2021-rolex-24-at-daytona/
Lekker gekke Amerikaanse tijden weer :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_197655598
quote:
Na aankondigingen van Audi en Porsche van Europese zijde is er nu ook de eerste toezegging vanuit de Verenigde Staten voor een programma in de nieuwe LMDh-prototype-klasse in de lange-afstandsracerij vanaf 2023. Acura Motorsports, de sportieve tak van het zustermerk van Honda, kondigde de ontwikkeling van een LMDh-prototype voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship voor 2023 en de jaren daarna aan.

...
http://autosport.nl/klass(...)g-acura-in-imsa-2023

^O^
  woensdag 27 januari 2021 @ 08:18:11 #15
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197663772
De Spotter guide voor de Rolex 24 van aankomend weekend.

https://spotterguides.com/portfolio/21_imsa/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197718032
Wie gaat er kijken?
.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 10:04:22 #17
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197718901
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 08:22 schreef Fer het volgende:
Wie gaat er kijken?
Ik ben van plan om delen van de race te gaan bekijken.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 11:50:09 #18
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197720392
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 10:04 schreef Vriezzer het volgende:

[..]

Ik ben van plan om delen van de race te gaan bekijken.
Dit!
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197721222
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 10:04 schreef Vriezzer het volgende:

[..]

Ik ben van plan om delen van de race te gaan bekijken.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 14:04:21 #20
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_197722334
Ik hoop er wat van mee te kunnen krijgen, maar ik denk dat dat grandioos gaat mislukken :@
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_197725718
Niks op de planning vandaag en morgen. Kan wel eens een flink stuk gaan worden wat ik ga zien :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:38:05 #22
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732552
Present :W
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197732583
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
Present :W
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:41:22 #24
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732637
Los *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:42:42 #25
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732669
Schade bij nr 79
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:44:24 #26
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732724
Van der Zande van P7 naar P4 w/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:44:39 #27
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197732734
Even de Nederlanders op een rijtje

DPi
01 Renger van der Zande

LMP2
29 Giedo van der Garde, Job van Uitert, Frits van Eerd
81 Rinus Veekay

LMP3
91 Jeroen Bleekemolen

GTLM
3 Nick Catsburg

GTD
57 Indy Dontje
111 Steijn Schothorst
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:45:42 #28
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732759
Nr 79 krijgt nóg een tik
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197732779
Mazda DPi al technische problemen?
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:47:29 #30
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732807
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:44 schreef Starflyer het volgende:
Even de Nederlanders op een rijtje

DPi
01 Renger van der Zande

LMP2
29 Giedo van der Garde, Job van Uitert, Frits van Eerd
81 Rinus Veekay

LMP3
91 Jeroen Bleekemolen

GTLM
3 Nick Catsburg

GTD
57 Indy Dontje
111 Steijn Schothorst
^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:48:27 #31
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732836
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:46 schreef TargaFlorio het volgende:
Mazda DPi al technische problemen?
Die had al problemen vóór de start
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197732858
Van Eerd weet zich voorlopig goed te handhaven.

quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:48 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Die had al problemen vóór de start
Motor?

EDIT: stuurwiel lees ik elders.
pi_197732943
Bijna een Big One in ronde 1. :')
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:52:49 #34
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197732963
Hadden we daar bijna al een Big One bij de start :o
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:53:00 #35
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197732973
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:52 schreef TargaFlorio het volgende:
Bijna een Big One in ronde 1. :')
Ja, best bijzonder _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197733075
Die wagen met Wyns reclame is toch Bleekemolen?
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:58:20 #37
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733168
Renger P3
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:58:50 #38
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197733180
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:55 schreef TargaFlorio het volgende:
Die wagen met Wyns reclame is toch Bleekemolen?
Ja, de #91
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:58:54 #39
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733186
Spin
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 21:59:23 #40
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733200
En ff off road racen door een ander
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:00:35 #41
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733240
Het lijkt of ze een race van 24 minuten houden ipv een race van 24 uur _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:04:08 #42
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733358
Weer een spin. Nr 51.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:21:06 #43
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197733905
Renger lijkt weg te zakken na zijn pitstop...
Al rijdt hij nog 5e in zijn klasse.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:25:23 #44
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197734071
De 55 krijgt een DT voor speeding in the pitlane
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:29:22 #45
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197734195
Schade + fikkie voor nr 44
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197734271
Blijft toch een schitterende baan dit :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:45:10 #47
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197734715
Renger en Loic wiseelen contant stuivertje :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197735111
Rinus vindt dit niet leuk.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 22:56:14 #49
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197735135
Nr 81 :N
Arme Rinus :'(
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:07:51 #50
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197735489
Wat duurt het lang :(
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:15:11 #51
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197735692
Duurt lang! :(
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:17:31 #52
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197735750
*oeps*

Maar ook present hoor.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:18:43 #53
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197735779
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:17 schreef Vriezzer het volgende:
*oeps*

Maar ook present hoor.
^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197736015
Ik heb het ff gemist, wat is er aan de hand en waarom duurt het zo lang?
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:31:01 #55
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736042
Renger *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197736048
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:29 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Ik heb het ff gemist, wat is er aan de hand en waarom duurt het zo lang?
Dat vraag ik me ook af
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:31:49 #57
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736064
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:29 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Ik heb het ff gemist, wat is er aan de hand en waarom duurt het zo lang?
De 81 crashte en reed lek.
Laatste weet ik niet
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197736112
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:31 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

De 81 crashte en reed lek.
Laatste weet ik niet
Oh daarvan zelfs nog, dan duurde het wel heel lang.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:34:30 #59
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736130
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:33 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Oh daarvan zelfs nog, dan duurde het wel heel lang.
Half uur ofzo :')
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:35:45 #60
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197736161
Renger P1 *O*
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:35:46 #61
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736162
Renger P1 w/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zaterdag 30 januari 2021 @ 23:38:22 #62
842 Zorro
Z
pi_197736224
Frits Verkeerd
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:38:28 #63
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736226
Owh nee, Van Eerd -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197736227
Van Eerd neeeeee
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:38:35 #65
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_197736230
Frits zet hem in de muur
Feyenoord!!! * Barça
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:38:36 #66
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197736231
Frits in de muur -O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:39:12 #67
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_197736244
Slechte week voor de Jumbo
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_197736265
-O-
pi_197736322
Schering en inslag.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197736429
Jammer dat ze hem niet even los konden trekken. Zou dat niet mogen?
.
pi_197736453
Die plaatjes blijven fantastisch met zonsondergang :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:48:27 #72
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736469
Wagen van Rinus kennelijk weer in de pits -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:53:18 #73
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197736556
Renger _O_
pi_197736597
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:38 schreef Zorro het volgende:
Frits Verkeerd
Frits Parkeert
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:57:26 #75
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736676
Racing Team NL kan wrsch verder :)
Is iig leuker dan uitvallen :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 00:02:00 #76
842 Zorro
Z
pi_197736795
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:57 schreef Whiskers2009 het volgende:
Racing Team NL kan wrsch verder :)
Is iig leuker dan uitvallen :P
Mag dat dan als je naar de garage wordt gebracht met de autoambulance?

Weer wat geleerd.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 00:02:53 #77
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736808
quote:
6s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:02 schreef Zorro het volgende:

[..]

Mag dat dan als je naar de garage wordt gebracht met de autoambulance?

Weer wat geleerd.
In de VS wel schijnbaar :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 00:03:33 #78
842 Zorro
Z
pi_197736822
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

In de VS wel :)
Alles voor het spektakel he.

O kijk, op de baan doen ze er ook aan mee.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 00:03:46 #79
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736825
Hoppa, weer dikke duo spin in de busstop chincane
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 00:04:48 #80
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197736842
Weer een FCY -O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 00:06:50 #81
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197736873
Giedo zou de baan op zijn nu :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 31-01-2021 00:13:48 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 00:21:06 #82
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197737055
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:06 schreef Whiskers2009 het volgende:
Giedo zou de baan op zijn nu :)
Versnellingsbak problemen nu. Kan nog altijd einde verhaal zijn.
  zondag 31 januari 2021 @ 00:21:47 #83
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197737069
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:21 schreef Vriezzer het volgende:

[..]

Versnellingsbak problemen nu. Kan nog altijd einde verhaal zijn.
Schiet niet op zo nee -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 00:25:50 #84
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197737116
Heerlijk geluid die Mazda Dpi. _O_
  zondag 31 januari 2021 @ 00:45:37 #85
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197737285
Auto #81 met VeeKay wellicht einde wedstrijd, zonder dat VeeKay ook maar één meter heeft gereden.
  zondag 31 januari 2021 @ 00:48:36 #86
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197737299
Voor de #29 Racing Team Nederland waarschijnlijk ook einde wedstrijd.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 01:17:37 #87
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197737460
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:48 schreef Starflyer het volgende:
Voor de #29 Racing Team Nederland waarschijnlijk ook einde wedstrijd.
Jammer zeg. Alle ogen op Renger dan maar.
pi_197738641
Ben er weer 😴 :Z

Racing Team Nederland out dus ;( Jammer
.
pi_197738938
Ik kijk ook mee. Heb nog niks gezien, maar lees dat Racing Team Nederland er uit ligt ;( jammer. Hup team van Renger dan maar w/

Gaaf trouwens dat licht op die daken ^O^

[ Bericht 10% gewijzigd door StephanL op 31-01-2021 09:13:04 ]
pi_197739193
Na 12 uur nog weinig verschil in de dpi klasse. :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197739742
Volgens mij heeft Dixon te hard gereden en een penalty gekregen. Hopelijk komen ze nog terug.
.
pi_197740018
Dontje rijdt voorop in de gtd klasse.

Catsburg tweede in de gtlm klasse op 2 seconden vd leider.

:)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197740176
Wat een geklooi zo zonder hijskraan
.
  zondag 31 januari 2021 @ 12:37:47 #94
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197741782
Renger op P1 zoals het hoort :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197741919
Kobayashi rijdt tegen vd Zande op, spint zelf ^O^
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 12:46:50 #96
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197741926
Koba met een kamikaze actie -O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 12:47:11 #97
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197741935
Schrok me een ongeluk :o
Maar gelukkig was het Kobayashi :@
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197741945
Oei oei oei wel heel krap van Renger
.
  zondag 31 januari 2021 @ 12:52:06 #99
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197742016
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 12:46 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Kobayashi rijdt tegen vd Zande op, spint zelf ^O^
Volgens mij kwam hij met iig zijn linker voorband in het gras en spinde daardoor. Al was er inderdaad wel een touché.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197742110
Zonsopgang, daar komen de prachtige plaatjes weer :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 13:39:13 #101
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197742811
Nr 97 en 64 dikke touché bij de bus stop. M.i. de schuld vd nr 64, want die stuurde (om welke reden dan ook) niet in.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 13:53:59 #102
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197743116
Pech voor Van der Zande. Hij bleef buiten terwijl de rest binnenkwam doordat de #52 spinde. Nu is er wel een Full Course Yellow, dus als hij nu binnenkomt verliest hij een paar plekken.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 14:04:46 #103
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197743344
Vijfde nu inderdaad
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197743373
Zonde.

Gelukkig hebben we nog even en als Renger zijn start herhaalt staat hij er zo weer voor.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197743407
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 14:06 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Zonde.

Gelukkig hebben we nog even en als Renger zijn start herhaalt staat hij er zo weer voor.
En dat doet hij.

Weer buitenom in T1 _O_
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 14:08:23 #106
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197743413
Renger 3e *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 14:08:51 #107
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197743422
Van 5 naar 3 in één bocht w/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 14:22:16 #108
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197743642
En nu weer op P2
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 14:27:57 #109
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197743753
En op P1 w/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197743793
Renger heeft Nitrious gekregen?
.
  zondag 31 januari 2021 @ 14:45:44 #111
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197744207
En op P3 (Kevin dan) -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197744878
Snelste nu
.
pi_197747000
#31 versnellingsbak kapot?
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197748007
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 16:17 schreef Neef_Wuppie het volgende:
#31 versnellingsbak kapot?
Dacht spruitstuk/uitlaat, maakte al vanaf van ochtend een raar geluid bij volgas.

Magnussen heeft zijn wielen laten draaien op de kriks en kreeg een penalty
.
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 17:25:23 #115
842 Zorro
Z
pi_197748463
Altijd weer die Mercedessen :(
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 18:39:12 #116
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197749971
Dixon *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:02:07 #117
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197750403
En wederom problemen bij de bus stop chicane
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197750406
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 19:02 schreef Whiskers2009 het volgende:
En wederom problemen bij de bus stop chicane
Komt ie nog goed weg.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 19:04:47 #119
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197750445
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 19:02 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Komt ie nog goed weg.
True :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:05:53 #120
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197750468
Dixon heeft al bijna 20s goed gemaakt in een uur. En nog ruim twee uur te gaan ^O^
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197750642
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 19:15:40 #122
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197750649
NEE!!! :o :o :o
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:15:43 #123
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197750651
-O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197750675
Weer die Michelin’s
.
  zondag 31 januari 2021 @ 19:29:32 #125
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197750882
Nicky -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:35:30 #126
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197750958
En Nicky weer binnen -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:38:44 #127
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197751008
Drive through? Waarvoor? Wat heb ik gemist?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:42:40 #128
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197751077
Owh, passing cars in the pit commit area
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:44:11 #129
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197751101
Weer FCY. Nu voor de Rolex-borden.
Gunstig voor de NL-ers ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 19:49:27 #130
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197751212
Winkelman schijnt helemaal gemist te hebben dat Kobayashi Van der Zande van de baan reed in de eerste bocht na de herstart ;(
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197751275
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 19:49 schreef Starflyer het volgende:
Winkelman schijnt helemaal gemist te hebben dat Kobayashi Van der Zande van de baan reed in de eerste bocht na de herstart ;(
Dat ging compleet langs hem heen ja.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 19:52:28 #132
842 Zorro
Z
pi_197751279
Wat een baas ook die Renger _O_
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197751289
Renger heeft meer buitenom ingehaald dan binnendoor :)
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 19:53:15 #134
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197751294
Renger 4e *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 20:06:03 #135
419487 Wertha
Friendly, but fierce.
pi_197751560
Lekker slalommen op de banking. Heerlijk.
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 20:06:29 #136
842 Zorro
Z
pi_197751568
Renger verloor 15 sec de laatste ronde. Wat is dit.
En nu verandert het weer. Fijne LT. Lijkt nu op een pitstop.

Oh ik hoor het al. Was het ook
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197752393
Laatste uur ingegaan. Renger pakt zojuist de leiding terug, Kobayashi 2e, Albuquerque 3e. Catsburg zijn Corvette nu 3e in de GTLM
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 20:55:09 #138
842 Zorro
Z
pi_197752558
Kunnen ze uitrijden of moeten ze nog stoppen?
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 20:57:04 #139
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752605
quote:
6s.gif Op zondag 31 januari 2021 20:55 schreef Zorro het volgende:
Kunnen ze uitrijden of moeten ze nog stoppen?
Merken we vanzelf :P

Serieuzer: keek een tijdje niet, dus ik weet niet wanneer de laatste stop was.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197752606
Hebben ze de 01 wat minder afgetankt ofzo?
.
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 20:58:46 #141
842 Zorro
Z
pi_197752648
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 20:57 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Merken we vanzelf :P

Serieuzer: keek een tijdje niet, dus ik weet niet wanneer de laatste stop was.
Ah, bedankt!
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 20:59:37 #142
842 Zorro
Z
pi_197752668
Ze zijn ongeveer op een uur gestopt. Ik heb echter niet opgelet hoe lang ze na een stop rijden.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:04:12 #143
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197752779
Ze doen ongeveer 40 minuten (25 ronden) over een stint, dus ik verwacht wel dat ze nog een keer moeten pitten.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 31 januari 2021 @ 21:04:49 #144
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752793
quote:
6s.gif Op zondag 31 januari 2021 20:59 schreef Zorro het volgende:
Ze zijn ongeveer op een uur gestopt. Ik heb echter niet opgelet hoe lang ze na een stop rijden.
Volgens mij is de interval normaal korter, dus wrsch nog een stop dan.
Al kan de strategie de laatste stint anders zijn (mits de tankinhoud groot genoeg is, dat weet ik niet precies).
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:06:33 #145
842 Zorro
Z
pi_197752841
Nou zullen we het hebben
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:06:38 #146
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752844
En daar is het antwoord :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 21:07:08 #147
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197752854
Laatste pitstops nu dus :)
No Dyson Barrier is going to stop me!
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:07:14 #148
842 Zorro
Z
pi_197752857
Renger blijft voor *O*
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:07:35 #149
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752867
quote:
6s.gif Op zondag 31 januari 2021 21:07 schreef Zorro het volgende:
Renger blijft voor *O*
*O* *O* *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:09:52 #150
842 Zorro
Z
pi_197752921
Nou niet meer -O-

Alpekerkie pakken dan
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:10:11 #151
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752927
Snert P2 -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197752933
10 heeft hiervoor langer getankt.. nu een snelle stop
.
pi_197752941
Poe, die Albiequerkie rijdt snel een eind weg zeg.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 21:11:54 #154
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752961
De 25 ging sight seeing
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197752962
6.4 seconden achter, 29 minuten to go.
geen goud zonder schuim
  zondag 31 januari 2021 @ 21:12:38 #156
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197752977
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 21:11 schreef amsoor het volgende:
6.4 seconden achter, 29 minuten to go.
5,6 nu
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:13:54 #157
842 Zorro
Z
pi_197753002
Renger vliegt *O*
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:14:28 #158
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753019
En nu 4,4
Renger vliegt *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:15:32 #159
842 Zorro
Z
pi_197753040
En weer een halve seconde
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197753047
Spannond!!!
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:17:10 #161
842 Zorro
Z
pi_197753085
En nog maar eens een halve seconde.

Zo gaat dat wel goed komen *O*
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:17:53 #162
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753106
Albekwerkie :')
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 21:20:50 #163
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753173
Nog maar 2 sec *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:21:02 #164
842 Zorro
Z
pi_197753179
Onder de 2 seconden nu.
Alpenkerkie wordt al zenuwachtig.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:21:15 #165
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197753183
Nog maar 2s achter Albekurkie ^O^
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197753192
Renger op de brommer _O_
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 21:22:27 #167
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753200
1,4 sec
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_197753213
Buitenom???
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_197753214
Aan de staart nu.
geen goud zonder schuim
  zondag 31 januari 2021 @ 21:23:44 #170
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753221
Spannend *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:24:14 #171
842 Zorro
Z
pi_197753226
Niet te veel risico..
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197753232
Hartslag gaat nu wel iets omhoog :o
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 21:25:02 #173
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_197753241
Na 24 uur nog gewoon zij aan zij ..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_197753336
Nog niet erlangs, nog 9 minuten..
geen goud zonder schuim
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:32:36 #175
842 Zorro
Z
pi_197753357
Het gaat krap worden...
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197753366
Wtf
geen goud zonder schuim
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:33:07 #177
842 Zorro
Z
pi_197753367
-O-
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197753370
Fuck
  Redactie Frontpage / Sport zondag 31 januari 2021 @ 21:33:26 #179
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_197753371
neeeeeeeeee
Altijd onderweg naar het avontuur
  zondag 31 januari 2021 @ 21:33:39 #180
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197753373
Lekke band voor Renger -O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197753376
Pfff
geen goud zonder schuim
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:34:19 #182
842 Zorro
Z
pi_197753386
De auto die geen nieuwe rechterbanden nam wint omdat de auto die wel alle banden vernieuwde lek rjdt -O-
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_197753395
Ik heb hier geen woorden voor.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 21:35:02 #184
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753400
:'( :'( :'(
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  FOK!fotograaf zondag 31 januari 2021 @ 21:35:30 #185
842 Zorro
Z
pi_197753406
Dan denk ik maar aan Toyota op Le Mans en dan valt dit nog mee.

Of zo.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 31 januari 2021 @ 21:39:52 #186
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753499
Final lap
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 21:40:09 #187
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_197753506
Renger #driveroftheday
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zondag 31 januari 2021 @ 21:43:07 #188
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753568
Nou, iig winnen Catsburg en Dontje nog in hun klasse.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 21:45:53 #189
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197753625
Beetje anticlimax zo, verliezen door een lekke band ;(
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197753633
Ondanks het uitvallen van RTN en de Dragonspeed van Rinus en de klapband van Renger heb ik toch een zeer vermakelijke race gezien. :)

Seizoen is weer begonnen ^O^
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zondag 31 januari 2021 @ 21:47:05 #191
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753649
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 21:45 schreef Starflyer het volgende:
Beetje anticlimax zo, verliezen door een lekke band ;(
Nogal ja :'(
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 31 januari 2021 @ 21:49:37 #192
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_197753706
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 21:46 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Ondanks het uitvallen van RTN en de Dragonspeed van Rinus en de klapband van Renger heb ik toch een zeer vermakelijke race gezien. :)

Seizoen is weer begonnen ^O^
Op zich was het een mooie race ja ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 8 februari 2021 @ 12:59:47 #193
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_197887672
Peugeot heeft de lineup bekend gemaakt van hun LMH wagens volgend jaar. Onder andere Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne en Paul di Resta zullen de wagens besturen.

https://www.motorsportwee(...)rcar-driver-line-up/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_197958977

Asian Le Mans series begint zo met Quali. Morgen en zondag een race van 4 uur. Volgende week zaterdag en zondag race 3, ook van 4 uur
  woensdag 24 februari 2021 @ 17:09:53 #196
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198183186
Ferrari treedt vanaf 2023 toe tot de LMH klasse ^O^

quote:
Ferrari has announced the start of a Le Mans Hypercar (LMH) programme that from 2023 will see the manufacturer enter the new top class of the FIA World Endurance Championship.

Following a period of study and analysis, Ferrari has kicked off the development of the new LMH car to include in recent weeks the design and simulation phases. The track testing programme, the name of the car and the drivers who will make up the official crews, will be part of future announcements.

...
https://www.grandprix247.(...)2023-hypercar-entry/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198183431
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 17:09 schreef Starflyer het volgende:
Ferrari treedt vanaf 2023 toe tot de LMH klasse ^O^
[..]

https://www.grandprix247.(...)2023-hypercar-entry/
*O* *O* *O*
pi_198183459
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 17:09 schreef Starflyer het volgende:
Ferrari treedt vanaf 2023 toe tot de LMH klasse ^O^
[..]

https://www.grandprix247.(...)2023-hypercar-entry/
50 Jaar nadat ze Le Mans (Als fabrieksteam) hebben verlaten.
pi_198184062
Toyota 2021 (LMH)
ByKolles 2021 (LMH)
Glickenhaus 2021 (LMH)
Peugeot 2022 (LMH)
Audi 2022 (LMDh)
Porsche 2023 (LMDh)
Ferrari 2023 (LMH)
  woensdag 24 februari 2021 @ 19:00:23 #201
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198184885
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2021 18:10 schreef TargaFlorio het volgende:
Toyota 2021 (LMH)
ByKolles 2021 (LMH)
Glickenhaus 2021 (LMH)
Peugeot 2022 (LMH)
Audi 2022 (LMDh)
Porsche 2023 (LMDh)
Ferrari 2023 (LMH)
+ Acura 2023 (LMDh) voor IMSA en Le Mans
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198185136
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 19:00 schreef Starflyer het volgende:

[..]

+ Acura 2023 (LMDh) voor IMSA en Le Mans
Le Mans is volgens mij niet officieel. Wayne Taylor Racing heeft wel aangegeven dat graag te willen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 februari 2021 @ 20:25:37 #203
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_198186700
Ik kan het niet meer hebben hoor, zo veel extreem gave toevoegingen :o
Nog maar één jaartje doorbijten.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 24 februari 2021 @ 20:44:23 #204
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_198187097
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 17:09 schreef Starflyer het volgende:
Ferrari treedt vanaf 2023 toe tot de LMH klasse ^O^
[..]

https://www.grandprix247.(...)2023-hypercar-entry/
Juj, juj, juj *O* *O* *O*
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_198196565
Ben wel benieuwd. Wordt het een rode LMP1 of opvolger van de LaFerrari.
.
  donderdag 25 februari 2021 @ 14:15:00 #206
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198197436
De Glickenhaus heeft zijn trackdebuut gemaakt

twitter
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198197823
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 19:00 schreef Starflyer het volgende:

[..]

+ Acura 2023 (LMDh) voor IMSA en Le Mans
Ben je tegenwoordig niet verplicht om een heel seizoen mee te draaien, en is dat niet ook de reden dat By Kolles dit jaar niet alleen maar Le mans gaat doen?
  donderdag 25 februari 2021 @ 15:19:57 #208
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198198433
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:37 schreef Ferry_76 het volgende:

[..]

Ben je tegenwoordig niet verplicht om een heel seizoen mee te draaien, en is dat niet ook de reden dat By Kolles dit jaar niet alleen maar Le mans gaat doen?
Wel in een competitie, niet per se in de WEC voor zover ik weet. IMSA, ELMS en ALMS teams worden ook uitgenodigd voor LE Mans.
Nu is het zo dat de LMP1 alleen in de WEC rijdt, maar straks heb je de LMH en LMDh potentieel zowel in de WEC als de IMSA.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198199613
Volgens autosport.nl vond ByKolles het inschrijfgeld voor WEC te hoog.
  woensdag 3 maart 2021 @ 18:53:48 #210
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198305948
De 24 uur van Le Mans lijkt verplaatst te gaan worden naar 21-22 augustus om fans te kunnen toelaten.

https://racer.com/2021/03(...)gust-allow-fans/amp/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  donderdag 4 maart 2021 @ 18:44:09 #211
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198322860
quote:
1s.gif Op woensdag 3 maart 2021 18:53 schreef Starflyer het volgende:
De 24 uur van Le Mans lijkt verplaatst te gaan worden naar 21-22 augustus om fans te kunnen toelaten.

https://racer.com/2021/03(...)gust-allow-fans/amp/
Is nu officieel

https://www.fia.com/news/(...)ans-postponed-august
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 maart 2021 @ 18:52:30 #212
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_198323036
Verdomme
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:26:18 #213
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_198325758
Dat zou weleens eens weekend kunnen zijn dat ik niet in de gelegenheid ben om te kijken ;(
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:18:24 #214
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_198604048
Renger ligt 2e in de 12 uur van Sebring 🙂 Race is 8 minuten onderweg nu.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:23:18 #215
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_198604129
P1 nu *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:29:10 #216
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_198604251
Johnson verliest 'm en raakt Duval. Heeft een nwe neus gehaald.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:30:38 #217
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_198604274
Herstart is gegroepeerd per klasse. Mazzel voor Johnson.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:34:25 #218
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_198604341
Renger houdt P1 bij de herstart ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 20 maart 2021 @ 15:41:09 #219
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198604433
De Corvette van Nicky Catsburg rijdt ook nog steeds aan de leiding in de GTLM
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198607139
Ik schakel net in. Zware crash geweest?
pi_198607161
twitter


Ja dus.
  woensdag 24 maart 2021 @ 19:17:43 #222
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198671466
Nyck de Vries gaat voor G-Drive in de ELMS en 24 uur van Le Mans rijden.

http://www.dailysportscar(...)lms-and-le-mans.html
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_198805590
LMP2 nog verder gecastreerd om te voorkomen dat ze sneller zijn dan de hypercars:

quote:
Gibson engines, exclusive to this category, will therefore deliver 400kW instead of the previous limit of 450kW. Furthermore, mirroring the Hypercar category, a single aero kit has been made mandatory across the whole season and will be limited to the Le Mans specification.
pi_198822145
Ze kwamen erachter dat een LMHd misschien wel langzamer kon zijn, door het meergewicht van het hybrid pakket.
.
pi_198879112
De nieuwe Alpine A480 is toch gewoon een Rebellion R13 LMP1..? Rare regels..
  dinsdag 6 april 2021 @ 13:02:40 #226
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_198879328
Dat de LMP1 nog toegestaan is, is een overgangsregel en zijn ze net zoals de LMH en LMDh onderdeel van een BoP.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  zondag 18 april 2021 @ 14:19:16 #227
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199053915
Joey Alders mag niet deelnemen aan de ELMS dit weekend in Barcelona omdat de FIA midden in het weekend zijn rating aanpaste van Zilver naar Goud, waardoor hij te goed is voor de LMP3 klasse waarin hij zou deelnemen.

https://formulascout.com/(...)risation-issue/77699

Nyck de Vries, rijdend voor G-Drive in de LMP2, start in de ELMS race van pole.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 18 april 2021 @ 14:30:31 #228
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_199054060
quote:
1s.gif Op zondag 18 april 2021 14:19 schreef Starflyer het volgende:
Joey Alders mag niet deelnemen aan de ELMS dit weekend in Barcelona omdat de FIA midden in het weekend zijn rating aanpaste van Zilver naar Goud, waardoor hij te goed is voor de LMP3 klasse waarin hij zou deelnemen.
Wow, wat is dat voor bizarre naaierij om zulke dingen midden in een raceweekeinde aan te passen? :{
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 24 april 2021 @ 13:24:59 #229
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199136450
De FIA heeft de Balance of Performance van de LMH en GTE klassen gepubliceerd voor de komende WEC race op Spa.

https://sportscar365.com/(...)for-lmh-gte-classes/

En Kevin Magnussen gaat samen met zijn vader Jan Magnussen in de LMP2 in de 24 uur van Le Mans rijden voor High Class Racing.

https://sportscar365.com/(...)hare-car-at-le-mans/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199171837
Eerste dag WEC proloog op Spa, een aantal LMP2's voorlopig sneller dan dan de hypercars, waaronder RTN.
pi_199194281
De Vries snelste in WEC Proloog, RTN schrijft auto af.
  woensdag 28 april 2021 @ 17:38:44 #232
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199194862
Toyota wil al dat de LMP2s nog langzamer gemaakt worden. De organisatie gaat daar vooralsnog niet in mee en wil wachten tot na de race op Spa om daarover te beslissen.

https://www.motorsport.co(...)-slowed-spa/6492833/

https://www.motorsport.co(...)co-response/6494640/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199223712
Kwalificatie Spa 6 uurs race voorbij, Toyota 1-2, RTN 6de overall, net achter Nyck de Vries. Frijns 13de, Van der Zande 14de en Beitske Visser 15de.
  vrijdag 30 april 2021 @ 21:18:04 #234
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_199224241
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 april 2021 20:38 schreef Ferry_76 het volgende:
Kwalificatie Spa 6 uurs race voorbij, Toyota 1-2, RTN 6de overall, net achter Nyck de Vries. Frijns 13de, Van der Zande 14de en Beitske Visser 15de.
En Vandoorne 9e :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_199231170
Waar kunnen we de 6 uur van Spa kijken?
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 12:29:58 #236
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199231252
Eurosport 2 en de player, denk ik. Nu is de kwalificatie te zien op Eurosport 2. En straks het begin van de race tot 14.00 uur. Daarna op de player.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199231582
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 12:22 schreef Neef_Wuppie het volgende:
Waar kunnen we de 6 uur van Spa kijken?
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 12:29 schreef Starflyer het volgende:
Eurosport 2 en de player, denk ik. Nu is de kwalificatie te zien op Eurosport 2. En straks het begin van de race tot 14.00 uur. Daarna op de player.
Ook via Videoland en vanaf 14.00 op RTL7.
pi_199231801
De race is begonnen.

Gaat er meteen fel aan toe.
pi_199231909
^O^
hopelijk volgend jaar weer ter plaatse. Wel even wennen, de kleine performance verschillen tussen lmp1 en lmp2
pi_199232436
Giedo zwart/wit vlag voor track limits...
  zaterdag 1 mei 2021 @ 14:31:47 #241
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199232478
Montoya stop&go voor causing a collision
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199232743
Frijns spreekt een aardig woordje over de grens.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_199233668
Mooi gevecht voor plaats 3 in LMP2.
  zaterdag 1 mei 2021 @ 17:35:53 #244
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199234505
De Toyota #7 eraf. Alpine nu aan de leiding.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199234604
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 17:35 schreef Starflyer het volgende:
De Toyota #7 eraf. Alpine nu aan de leiding.
Zou leuk zijn als de Alpine wint.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_199234726
ook nog een drive through voor de #7 (causing a collision)
pi_199235887
5e overwinning voor Toyota op rij hier op Spa. #8 wint
met 4e plek in lmp2 goede prestatie van Racing Team NL
  maandag 17 mei 2021 @ 12:31:20 #248
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_199466088
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 14:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Wow, wat is dat voor bizarre naaierij om zulke dingen midden in een raceweekeinde aan te passen? :{
Blijkbaar heeft de FIA zijn rating weer teruggedraaid, want afgelopen weekend reed hij toch in de LMP3 klasse (en werd tweede) in de ELMS.

Kubica won voor de tweede achtereenvolgende keer in de LMP2 en De Vries werd tweede.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_199541753
quote:
Bentley & LMDH, Pushing For 2023
Ahead of Le Mans win centenary in 2024

With Porsche’s full season 2023 plans now in the open, and Audi set to follow suit and confirm their plans soon, the third VAG brand (of a likely four – including Lamborghini) to confirm a full programme could well emerge as Bentley.

The UK-based luxury sporting car maker has been evaluating their options since the withdrawal of support for their factory GT3 effort at the end of the 2020 season with an entry into the top class of sportscar prototype racing having seldom strayed far from the wish list.

That prospect has come into sharp focus thanks to the happy timing of the introduction of the LMDH cars into competition from 2023, neatly aligning with the centenary in 2024 of Bentley’s first win at the Le Mans 24 Hours.

DSC’s industry sources have indicated clearly that the marque’s currently favoured plan sees an entry, likely of a single LMDH-spec car, in 2023 as preparation for the centenary season.

If the plan comes together the Bentley would be a rebodied version of the Multimatic-chassised car set to form the common basis for both Audi and Porsche’s factory programmes though both the timing, and the funding, are understood as yet to be signed off.

...
http://www.dailysportscar(...)ushing-for-2023.html

^O^
pi_199823081
quote:
Dit weekeinde is het precies 50 jaar geleden dat de 39e editie van de 'Grand Prix de l'Endurance – Les 24 Heures du Mans' verreden werd. De wedstrijd op 12 en 13 juni 1971 resulteerde in het grootste Nederlandse autosportsucces op internationaal niveau tot dan toe, want Gijs van Lennep won samen met dr. Helmut Marko in de Porsche 917 van het Martini Racing Team. De snelheids- en afstandsrecords die ze vestigden, hielden bijna 40 jaar stand. AUTOSPORT.NL blikt samen met Gijs van Lennep terug op die memorabele race.

...
http://autosport.nl/retro(...)ie-in-le-mans-deel-1
pi_199823427
http://autosport.nl/klass(...)prototype-vanaf-2023

BMW in 2023 in LMDh klasse. *O*

[ Bericht 44% gewijzigd door TargaFlorio op 10-06-2021 21:23:22 ]
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 11 juni 2021 @ 22:00:06 #252
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_199839647
Elf auto's binnen een seconde in de eerste training voor de 8 uur van Portimão, de eerste vier (met een LMP2 op kop) zelfs binnen zes honderdsten.
https://www.fiawec.com/en/race/result/4687
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_199845090
Debuut van Glickenhaus ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 juni 2021 @ 14:23:39 #254
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_199847212
Tien binnen een seconde in de tweede training, vier binnen één tiende en pas op P4 de eerste hypercar.
https://www.fiawec.com/en/race/result/4687
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_199849628
https://www.fiawec.com/en/race/result/4687

Een LMP2 op pole, een oude LMP1 op de eerste rij, de Glickenhaus nog voor beide Toyota's!
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 juni 2021 @ 22:09:16 #256
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_199856493
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 17:00 schreef Ferry_76 het volgende:
https://www.fiawec.com/en/race/result/4687

Een LMP2 op pole, een oude LMP1 op de eerste rij, de Glickenhaus nog voor beide Toyota's!
Dat was een training :P

Uiteindelijk 'gewoon' drie hypercars in de top-3, pole voor Alpine met twee Toyota's achter zich. JOTA, JOTA en Racing Team Nederland volgen daar weer achter.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_199875229
2 Toyota’s op podium, Alpine 3e. Glickenhaus en Jumbo gecrashed.

Jammer dat het nergens te zien was. Zo populair zijn die races buiten Le Mans ook weer niet.
.
pi_199878498
quote:
1s.gif Op zondag 13 juni 2021 23:52 schreef Fer het volgende:
2 Toyota’s op podium, Alpine 3e. Glickenhaus en Jumbo gecrashed.

Jammer dat het nergens te zien was. Zo populair zijn die races buiten Le Mans ook weer niet.
Deels op Eurosport 2 en ik vermoed volledige race op Eurosport player.
pi_200229780
De Peugeot Hypercar:



  vrijdag 6 augustus 2021 @ 08:17:46 #261
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200767545
Lamborghini zou vanaf 2024 het derde LMDh project van de Volkswagen Groep in de IMSA en WEC kunnen worden. Belangrijkste reden om het door te laten gaan is het vinden van klanten die met de Lamborghini willen rijden.

https://racer.com/2021/08(...)h-lmdh-manufacturer/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 13 augustus 2021 @ 22:32:03 #262
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200901404
Ik zie een mooi evenement in mijn kalender verschijnen :o
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200904314
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 22:32 schreef Nattekat het volgende:
Ik zie een mooi evenement in mijn kalender verschijnen :o
*O* ^O^

zal dit weekend even sleutelen aan een OP voor dit jaar
pi_200937186
Bijna *O*
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_200937211
Ik heb trouwens 1.5 week geleden of zo de 24h British Cart gekeken. Is ook wel een ervaring (Ik keek op Alpha Live op YT).
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_200957701
nog een preview van Le mans ergens?
pi_200959029
Ik loop mega achter door drukte met werk :'( OP is er pas morgenavond

Morgen begint het wel al dus hier alvast de tijden voor morgen:

FP1 14:00-17:00
Qualifying 19:00 - 20:00
FP2 22:00 - 0:00
  woensdag 18 augustus 2021 @ 18:50:35 #269
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_200969844
Nu Q1 op ES
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_200970041
evening :W

net op tijd thuis en eten opgewarmd :Y)
  woensdag 18 augustus 2021 @ 19:08:29 #271
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200970139
De Spotter Guide

https://spotters.guide/

Is blijkbaar niet meer te vinden op spotterguides.com
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200970227
quote:
1s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 19:08 schreef Starflyer het volgende:
De Spotter Guide

https://spotters.guide/

Is blijkbaar niet meer te vinden op spotterguides.com
nope Andy Blackmore is ermee gestopt :'( https://spotterguides.com/lm24/
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 18 augustus 2021 @ 19:38:00 #273
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200970573
quote:
0s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 19:15 schreef M90 het volgende:

[..]
nope Andy Blackmore is ermee gestopt :'( https://spotterguides.com/lm24/
-O-

Erg begrijpelijk als je dat zo leest, maar wel een beetje jammer om dat in de maand van de race pas bekend te maken :@ Maar goed, dat is aan hem natuurlijk
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200970773
Nou daar gaan weer een hele hoop rondjes :{ ik kan nog niet echt wennen aan dit nieuwe qualifying format
  Moderator / Redactie Sport woensdag 18 augustus 2021 @ 20:01:42 #275
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200970970
Ik had een alternatief voor de sg gevonden, maar weet niet meer waar :@
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200970981
quote:
0s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 20:01 schreef Nattekat het volgende:
Ik had een alternatief voor de sg gevonden, maar weet niet meer waar :@
quote:
1s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 19:08 schreef Starflyer het volgende:
De Spotter Guide

https://spotters.guide/

Is blijkbaar niet meer te vinden op spotterguides.com
  Moderator / Redactie Sport woensdag 18 augustus 2021 @ 20:03:37 #277
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200970988
quote:
0s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 20:02 schreef M90 het volgende:

[..]
[..]

Oh, dat was hem :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200971064
Nou dat was het dan alweer wat betreft qualifying :P morgen hyper pole en om 22:00 verder met fp2
pi_200973383
En weer groen. nacht op le mans _O_
pi_200974787
OP


24 Heures Du Mans 2021 - editie 89
Onderdeel van het FIA World Endurace Championship

Race 2020 en vooruitblik
In 2020 werd de race uitgesteld naar september en werd deze bovendien zonder publiek verreden. Het was een bijzondere editie, en het laatste jaar waarin geraced werd met de monsters uit de LMP1 klasse die dit jaar is vervangen door de Hypercar klasse. De overwinning ging net als de voorgaande jaren naar de #8 Toyota, voor het van Le Mans afscheid nemende Rebellion Racing team. De laatste plek op het LMP1 podium was voor de Toyota #7. In LMP2 ging de overwinning naar United Autosports #22. In GTE PRO won Aston Martin Racing #97 de laatste Le Mans race van Aston Martin als fabrieksteam. Dit jaar zien we alleen nog enkele klantenteam terug in GTE Am. In GTE Am won de #90 Aston Martin van TF Sport.

Ook dit jaar vindt de race op een ander moment plaats dan gebruikelijk. Omdat de organisatie graag publiek aanwezig wilde hebben bij dit evenement werd het wederom verschoven, deze keer naar augustus. In de Hypercar klasse strijden slechts vijf auto's om de overwinning, aangevoerd door de beide hybride fabrieks Toyota's die ook hier aan hun stand verplicht zijn te winnen. Aston Martin nam vorig jaar afscheid van GTE Pro, maar omdat Corvette er dit jaar wel bij is (voor het eerst met hun c8r) bestaat het veld nog altijd uit 8 auto's. Zowel de LMP2 als GTE Am zijn daarentegen goed gevuld met respectievelijk 25 en 23 auto's. Er is dit jaar één speciale entry, de nummer #84. Deze auto is aangepast om twee deels verlamde coureurs toch mee te laten doen aan Le Mans. Lees het verhaal over deze entry hier.

In het schema beginnen we deze editie weer op de woensdagmiddag. Net als vorig jaar wordt de uiteindelijke startvolgorde bepaald in de hyperpole, de top 6 uit elke klasse van de kwalifcatie op woensdag gaat door naar de hyperpole sessie op vrijdag waarin de definitieve startvolgorde wordt bepaald. De race begint voor het eerst sinds 2008 weer om 16:00. Omdat de race in augustus wordt verreden hebben we ook dit jaar een langere nacht dan normaal.


Het Circuit de la Sarthe is gelegen in Le Mans, Frankrijk. Sinds 1923 wordt hier de 24 uren van Le Mans georganiseerd. Het circuit bestaat voor een groot deel uit openbare wegen, en heeft een totale lengte van 13.629 kilometer. Gedurende de jaren heeft het circuit een aantal veranderingen ondergaan en zijn er onder andere chicanes toegevoegd aan het lange rechte stuk. Meer informatie over de geschiedenis van het circuit vind je hier. De huidige lay-out wordt sinds 2007 gebruikt. Een paar statistieken:

• Ronderecord (race): 3:17.297 (Mike Conway - Toyota TS050, 2019)
• Ronderecord (kwalificatie): 3:14.791 (Kamui Kobayashi - Toyota 2017)
• Afstandsrecord (all-time): 5,410.71km, 397 ronden (Audi R15, 2010)

Afbeelding Circuit

Circruit info inclusief marshall posts
Detail kaart paddock area (kaart uit 2016)(pdf)
Circuit informatie 2021

Onboard (Pole 2017):



Entry list 2021 (pdf)


• Rode nummers
• Rondetijden in kwalificatie: ~3:25 (schatting)
• 1030kg
• Maximaal vermogen van 500kw

De Hypercar klasse dit jaar is nieuw en in het leven geroepen om kosten de reduceren. De enorme programma's van Toyota en in het verleden Peugeuot, Audi en Porsche kosten tientallen miljoenen per jaar, een aantal van de programma's schijnt zelfs boven de 100 miljoen per jaar te hebben gekost. De Hypercar klasse bestaat uit twee typen auto's, Le Mans Hypercar (LMH) en LMDh (Le Mans Daytona h), het idee hierachter dat auto's uit de verschillende kampioenschappen (ACO, FIA en IMSA) mee kunnen doen in alle races. We kunnen zo dus dezelfde auto's zien op Le Mans als op Daytona. Dit jaar doen er alleen LMH auto's mee en mogen ook aangepaste LMP1 wagens nog mee doen, vanaf volgend jaar kunnen zich ook de LMDh auto's zich hierbij voegen. Inmiddels heeft al een aantal grote fabrikanten aangekondigd terug te keren naar deze klasse, waaronder Audi, Ferrari, Porsche, Peugeot, Acura en BMW. We gaan dus richting hele mooie jaren. Er zijn in deze klasse technische beperkingen, zo mag het vermogen van de motor maximaal 500kw zijn, aangevuld met een extra 200kw voor de hybride systemen. Als gevolg van de nieuwe regelgevingen zijn de auto's een stukje langzamer dan vorig jaar. Het bleek zelfs noodzakelijk om aanpassingen te maken in LMP2 om te voorkomen dat deze even snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.

Toyota is op dit moment het enige fabrieksteam en daarom favoriet voor de overwinning. In de voorgaande race op Monza ging echter niet alles van een leien dakje doordat de #8 daar stil viel, gaan we dan voor het eerst in jaren een andere overwinnaar zien? Ze krijgen concurrentie van Glickenhaus racing dat met twee auto's mee doet. Alpine Elf Matmut rijdt met de aangepaste Rebellion LMP1 als laatste auto mee in deze klasse.


• Blauwe nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:28
• 950kg (+20kg)
• 75L tank (benzine)
• Maximale kosten voor de auto: ¤483,000
• Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LMP2 is de tweede prototype categorie, gericht op kleinere teams, onafhankelijk van de leverancier van het chassis en de motor. De belangrijkste beperkingen voor deze klasse zijn de kosten van de totale auto. In 2017 werd een nieuwe regelgeving geïntroduceerd waarbij de teams moeten kiezen uit 4 mogelijke chassis leveranciers: Oreca, Onroak Automotive, Dallara en Riley-Multilmatic. Daarnaast zijn alle teams zijn verplicht te rijden met dezelfde motor: een 4.2-liter V8 Gibson. In deze klasse vinden we over het algemeen talentvolle jonge coureurs en de zogenaamde gentlemen drivers (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Elk team is verplicht minimaal één zo'n coureur op te stellen. In deze klasse vinden we Racing Team Nederland wat dit jaar mee doet met Frits van Eerd, Job van Uitert en Giedo van de Garde. Ook Beitske Visser doet dit jaar weer mee in de volledig door vrouwen bestuurde auto #1 van Richard Mille Racing Team.

Het vermogen van de 2021 LMP2 is iets lager dan vorig jaar, ook is het gewicht verhoogd met 20kg, om te voorkomen dat de auto's net zo snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.


• Groene nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:45
• Minimaal 1245kg
• 90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
• 120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016

LM GTE Pro is de categorie waar we 's werelds beste GT coureurs te werk kunnen zien. In deze categorie vinden we de grote fabrieksteams van Corvette, Porsche en Ferrari. Sinds dit jaar doet Aston Martin helaas niet meer mee. De GTE auto's zijn gebaseerd op sportwagens die geschikt zijn voor op de weg en waarvan minimaal 300 geproduceerd zijn. De categorie is opgesplitst in twee klassen: LM GTE Pro en LM GTE Am


• Oranje nummers
• Rondetijd in kwalificatie: ~3:48
• Minimaal 1245kg
• 90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
• 120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016
• Minimaal 1 jaar oude auto (specs)
• Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LM GTE Am lijkt bijzonder veel op LM GTE Pro. Het belangrijkste verschil is dat in LM GTE Am, elk team een zogenaamde gentlemen driver moet inschrijven (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Ook zijn de auto's minimaal een jaar oud, waarmee ze over het algemeen iets achter lopen op de LM GTE Pro varianten. Er zijn minieme verschillen in de auto's (air intake bijvoorbeeld) waardoor de GTE Am auto's iets langzamer zijn dan de GTE Pro. In deze klasse vinden we onder andere Jeroen Bleekemolen en Giancarlo Fisichella.



Woensdag 19 augustus
• 14:00-17:00 Free practice session 1
• 19:00-20:00 Qualifying session 1
• 22:00-0:00 Free practice session 2

Donderdag 19 augustus
• 14:00-17:00 Free practice session 3
• 21:00-21:30 Hyperpole
• 22:00-0:00 Free practice session 4

Zaterdag 21 augustus
• 11:30-11:45 Warm-up
• 16:00 Start 24 uren van Le Mans


TV
• Eurosport zendt de 24 uur bijna volledig uit verdeeld over ES1/ES2 inclusief alle andere sessies
• RTL7 zendt de 24 uur volledig uit (alleen race)
• Een overzicht van alle broadcasters wereldwijd is hier te vinden

Streams
Officiële WEC stream (¤9,99 voor le Mans)
Radio Le Mans (Engels commentaar bij de race, erg veel inside information, previews en laatste nieuws - tip)
• Eurosport player (¤5,99 voor een maand) - heeft een audio only stream (nu Discovery plus)

Live Timing
Officiële live timing (als je hier een account hebt of aanmaakt kun je in expert mode ook sector tijden bekijken en nog veel meer informatie over de race)
Resultaten

Spotter Guide
Spotter Guide 2021, grafische weergave van deelnemersveld (helaas niet meer van Andy Blackmore)

Overige informatie
Laatste informatie, verslagen en analyses
Weer

Dit topic kan ook gebruikt worden voor andere endurance races zoals die van het:

Officiele FIA World Endurance Championship


ELMS championship


IMSA championship


Blancpain Endurance series


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
[img=657,165]https://i.imgur.com/InnCgwH.png[/img]
[b]24 Heures Du Mans 2021[/b] - editie 89
[i]Onderdeel van het [url=http://www.fiawec.com/]FIA World Endurace Championship[/url][/i]

[b]Race 2020 en vooruitblik[/b]
In 2020 werd de race uitgesteld naar september en werd deze bovendien zonder publiek verreden. Het was een bijzondere editie, en het laatste jaar waarin geraced werd met de monsters uit de LMP1 klasse die dit jaar is vervangen door de Hypercar klasse. De overwinning ging net als de voorgaande jaren naar de #8 Toyota, voor het van Le Mans afscheid nemende Rebellion Racing team. De laatste plek op het LMP1 podium was voor de Toyota #7. In LMP2 ging de overwinning naar United Autosports #22. In GTE PRO won Aston Martin Racing #97 de laatste Le Mans race van Aston Martin als fabrieksteam. Dit jaar zien we alleen nog enkele klantenteam terug in GTE Am. In GTE Am won de #90 Aston Martin van TF Sport.

Ook dit jaar vindt de race op een ander moment plaats dan gebruikelijk. Omdat de organisatie graag publiek aanwezig wilde hebben bij dit evenement werd het wederom verschoven, deze keer naar augustus. In de Hypercar klasse strijden slechts vijf auto's om de overwinning, aangevoerd door de beide hybride fabrieks Toyota's die ook hier aan hun stand verplicht zijn te winnen. Aston Martin nam vorig jaar afscheid van GTE Pro, maar omdat Corvette er dit jaar wel bij is (voor het eerst met hun c8r) bestaat het veld nog altijd uit 8 auto's. Zowel de LMP2 als GTE Am zijn daarentegen goed gevuld met respectievelijk 25 en 23 auto's. Er is dit jaar één speciale entry, de nummer #84. Deze auto is aangepast om twee deels verlamde coureurs toch mee te laten doen aan Le Mans. Lees het verhaal over deze entry [url=https://www.24h-lemans.com/en/news/24-hours-of-le-mans-a-world-first-for-srt41-55347]hier[/url].

In het schema beginnen we deze editie weer op de woensdagmiddag. Net als vorig jaar wordt de uiteindelijke startvolgorde bepaald in de hyperpole, de top 6 uit elke klasse van de kwalifcatie op woensdag gaat door naar de hyperpole sessie op vrijdag waarin de definitieve startvolgorde wordt bepaald. De race begint voor het eerst sinds 2008 weer om 16:00. Omdat de race in augustus wordt verreden hebben we ook dit jaar een langere nacht dan normaal.

[img=514,34]http://i.imgur.com/imJEUHw.png[/img]
Het Circuit de la Sarthe is gelegen in Le Mans, Frankrijk. Sinds 1923 wordt hier de 24 uren van Le Mans georganiseerd. Het circuit bestaat voor een groot deel uit openbare wegen, en heeft een totale lengte van 13.629 kilometer. Gedurende de jaren heeft het circuit een aantal veranderingen ondergaan en zijn er onder andere chicanes toegevoegd aan het lange rechte stuk. Meer informatie over de geschiedenis van het circuit vind je [url=http://www.maisonblanche.co.uk/circuits.html]hier[/url]. De huidige lay-out wordt sinds 2007 gebruikt. Een paar statistieken:

[*]Ronderecord (race): 3:17.297 (Mike Conway - Toyota TS050, 2019)
[*]Ronderecord (kwalificatie): 3:14.791 (Kamui Kobayashi - Toyota 2017)
[*]Afstandsrecord (all-time): 5,410.71km, 397 ronden (Audi R15, 2010)

[b]Afbeelding Circuit[/b]
[img]http://i.imgur.com/oGNnJS1.jpg[/img]
[url=http://www.marshalsguide.com/index.php/Le_Mans]Circruit info inclusief marshall posts[/url]
[url=http://www.lemans.org/explorer/pdf/courses/2016/24-heures-du-mans/track-map-24-heures-du-mans-2016.pdf]Detail kaart paddock area (kaart uit 2016)(pdf)[/url]
[url=https://24h-lemans.storage.googleapis.com/assets/v1.0.143/images/infos/plan_2021.jpg]Circuit informatie 2021[/url]

[b]Onboard (Pole 2017):[/b]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j9ohHhgEfUM[/youtube]

[img=514,34]http://i.imgur.com/gePNpi3.png[/img]

[url=https://assets.lemans.org/explorer/pdf/courses/2021/24-heures-du-mans/entry-list-24-heures-du-mans-2021.pdf]Entry list 2021 (pdf)[/url]

[img=662,51]https://i.imgur.com/gKLwPPS.png[/img]
[*]Rode nummers
[*]Rondetijden in kwalificatie: ~3:25 (schatting)
[*]1030kg
[*]Maximaal vermogen van 500kw

De Hypercar klasse dit jaar is nieuw en in het leven geroepen om kosten de reduceren. De enorme programma's van Toyota en in het verleden Peugeuot, Audi en Porsche kosten tientallen miljoenen per jaar, een aantal van de programma's schijnt zelfs boven de 100 miljoen per jaar te hebben gekost. De Hypercar klasse bestaat uit twee typen auto's, Le Mans Hypercar (LMH) en LMDh (Le Mans Daytona h), het idee hierachter dat auto's uit de verschillende kampioenschappen (ACO, FIA en IMSA) mee kunnen doen in alle races. We kunnen zo dus dezelfde auto's zien op Le Mans als op Daytona. Dit jaar doen er alleen LMH auto's mee en mogen ook aangepaste LMP1 wagens nog mee doen, vanaf volgend jaar kunnen zich ook de LMDh auto's zich hierbij voegen. Inmiddels heeft al een aantal grote fabrikanten aangekondigd terug te keren naar deze klasse, waaronder Audi, Ferrari, Porsche, Peugeot, Acura en BMW. We gaan dus richting hele mooie jaren. Er zijn in deze klasse technische beperkingen, zo mag het vermogen van de motor maximaal 500kw zijn, aangevuld met een extra 200kw voor de hybride systemen. Als gevolg van de nieuwe regelgevingen zijn de auto's een stukje langzamer dan vorig jaar. Het bleek zelfs noodzakelijk om aanpassingen te maken in LMP2 om te voorkomen dat deze even snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.

Toyota is op dit moment het enige fabrieksteam en daarom favoriet voor de overwinning. In de voorgaande race op Monza ging echter niet alles van een leien dakje doordat de #8 daar stil viel, gaan we dan voor het eerst in jaren een andere overwinnaar zien? Ze krijgen concurrentie van Glickenhaus racing dat met twee auto's mee doet. Alpine Elf Matmut rijdt met de aangepaste Rebellion LMP1 als laatste auto mee in deze klasse.

[img=662,51]https://i.imgur.com/GDji5LA.png[/img]
[*]Blauwe nummers
[*]Rondetijd in kwalificatie: ~3:28
[*]950kg (+20kg)
[*]75L tank (benzine)
[*]Maximale kosten voor de auto: ¤483,000
[*]Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LMP2 is de tweede prototype categorie, gericht op kleinere teams, onafhankelijk van de leverancier van het chassis en de motor. De belangrijkste beperkingen voor deze klasse zijn de kosten van de totale auto. In 2017 werd een nieuwe regelgeving geïntroduceerd waarbij de teams moeten kiezen uit 4 mogelijke chassis leveranciers: Oreca, Onroak Automotive, Dallara en Riley-Multilmatic. Daarnaast zijn alle teams zijn verplicht te rijden met dezelfde motor: een 4.2-liter V8 Gibson. In deze klasse vinden we over het algemeen talentvolle jonge coureurs en de zogenaamde gentlemen drivers (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Elk team is verplicht minimaal één zo'n coureur op te stellen. In deze klasse vinden we Racing Team Nederland wat dit jaar mee doet met Frits van Eerd, Job van Uitert en Giedo van de Garde. Ook Beitske Visser doet dit jaar weer mee in de volledig door vrouwen bestuurde auto #1 van Richard Mille Racing Team.

Het vermogen van de 2021 LMP2 is iets lager dan vorig jaar, ook is het gewicht verhoogd met 20kg, om te voorkomen dat de auto's net zo snel of sneller zouden zijn dan de hypercars.

[img=662,51]https://i.imgur.com/wYfzOGg.png[/img]
[*]Groene nummers
[*]Rondetijd in kwalificatie: ~3:45
[*]Minimaal 1245kg
[*]90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
[*]120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016

LM GTE Pro is de categorie waar we 's werelds beste GT coureurs te werk kunnen zien. In deze categorie vinden we de grote fabrieksteams van Corvette, Porsche en Ferrari. Sinds dit jaar doet Aston Martin helaas niet meer mee. De GTE auto's zijn gebaseerd op sportwagens die geschikt zijn voor op de weg en waarvan minimaal 300 geproduceerd zijn. De categorie is opgesplitst in twee klassen: LM GTE Pro en LM GTE Am

[img=662,51]https://i.imgur.com/hqWCDSQ.png[/img]
[*]Oranje nummers
[*]Rondetijd in kwalificatie: ~3:48
[*]Minimaal 1245kg
[*]90L tank (benzine) voor auto's voor 2016
[*]120L tank (benzine) voor auto's vanaf 2016
[*]Minimaal 1 jaar oude auto (specs)
[*]Minimaal 1 coureur zonder platinum/goud licentie ter beoordeling aan de FIA

LM GTE Am lijkt bijzonder veel op LM GTE Pro. Het belangrijkste verschil is dat in LM GTE Am, elk team een zogenaamde gentlemen driver moet inschrijven (een coureur zonder platinum of gouden licentie). Ook zijn de auto's minimaal een jaar oud, waarmee ze over het algemeen iets achter lopen op de LM GTE Pro varianten. Er zijn minieme verschillen in de auto's (air intake bijvoorbeeld) waardoor de GTE Am auto's iets langzamer zijn dan de GTE Pro. In deze klasse vinden we onder andere Jeroen Bleekemolen en Giancarlo Fisichella.

[img=514,34]http://i.imgur.com/GOQmC6a.png[/img]

[b]Woensdag 19 augustus[/b]
[*]14:00-17:00 Free practice session 1
[*]19:00-20:00 Qualifying session 1
[*]22:00-0:00 Free practice session 2

[b]Donderdag 19 augustus[/b]
[*]14:00-17:00 Free practice session 3
[*]21:00-21:30 Hyperpole
[*]22:00-0:00 Free practice session 4

[b]Zaterdag 21 augustus[/b]
[*]11:30-11:45 Warm-up
[*]16:00 Start 24 uren van Le Mans

[img=514,34]http://i.imgur.com/mWKf3uZ.png[/img]
[b]TV[/b]
[*]Eurosport zendt de 24 uur bijna volledig uit verdeeld over ES1/ES2 inclusief alle andere sessies
[*]RTL7 zendt de 24 uur volledig uit (alleen race)
[*]Een overzicht van alle broadcasters wereldwijd is [url=https://www.24h-lemans.com/en/news/2020-24-hours-of-le-mans-how-to-watch-the-race-54233]hier te vinden[/url] 

[b]Streams[/b]
[*][url=https://members.fiawec.com/en/]Officiële WEC stream[/url] (¤9,99 voor le Mans)
[*][url=http://www.radiolemans.com/]Radio Le Mans[/url] (Engels commentaar bij de race, erg veel inside information, previews en laatste nieuws - [i]tip[/i])
[*]Eurosport player (¤5,99 voor een maand) - heeft een audio only stream (nu Discovery plus)

[b]Live Timing[/b]
[*][url=https://live.24h-lemans.com/en/live]Officiële live timing[/url] (als je hier een account hebt of aanmaakt kun je in expert mode ook sector tijden bekijken en nog veel meer informatie over de race)
[*][url=http://fiawec.alkamelsystems.com/]Resultaten[/url]

[b]Spotter Guide[/b]
[*][url=https://spotters.guide]Spotter Guide 2021[/url], grafische weergave van deelnemersveld (helaas niet meer van Andy Blackmore)

[b]Overige informatie[/b]
[*][url=http://www.dailysportscar.com/]Laatste informatie, verslagen en analyses[/url]
[*][url=http://www.weather-forecast.com/locations/Le-Mans/forecasts/latest]Weer[/url]

[u][i][b]Dit topic kan ook gebruikt worden voor andere endurance races zoals die van het:[/b][/i][/u]

[b]Officiele FIA World Endurance Championship[/b]
[img=253,87]https://i.imgur.com/OU8B9Mu.png[/img]

[b]ELMS championship[/b]
[img=228,102]https://i.imgur.com/Xr4drin.png[/img]

[b]IMSA championship[/b]
[img=266,81]https://i.imgur.com/b0Yrv1r.png[/img]

[b]Blancpain Endurance series[/b]
[img=191,81]https://i.imgur.com/Ata7qk7.png[/img]
pi_200974864
Rode vlag ook ondertussen vanwege de stilgevallen #52 (die tegen debris op de baan aan gereden zou zijn) richting Porsche curves

en inmiddels weer groen
pi_200975416
En we eindigen ook weer met rood, Porsche #46 eraf bij Tetre rouge en ook nog een LMP2 eraf bij Indianapolis

tot morgen :W :z
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 19 augustus 2021 @ 15:54:01 #283
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200983297
Wat een gigantisch langzame tijden voorin...
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200984278
Het is wel even wennen ten opzichte van de voorgaande jaren ja, ook het kleine gat met LMP2. We zijn weer een beetje in 2011 qua snelste tijden toen de ACO nog heel erg zat met de 3:30 grens en dat het niet sneller mocht
pi_200988528
En we zijn groen voor hyperpole ^O^

en rode vlag. Estre zowaar :o

Snel rondje van Toyota #7 3:23.900

[ Bericht 20% gewijzigd door M90 op 19-08-2021 21:11:48 ]
  donderdag 19 augustus 2021 @ 21:12:55 #286
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_200988863
Ow hey hallo :W

Gisteren het een en ander gemist wegens enorm slaap te kort in het begin van de week, vanavond ook niet al te laat maken, maar dit weekend hopelijk weer zoveel mogelijk mee krijgen *)
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_200988877
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 21:12 schreef Sinister-D- het volgende:
Ow hey hallo :W

Gisteren het een en ander wegens enorm slaap te kort in het begin van de week, vanavond ook niet al te laat maken, maar dit weekend hopelijk weer zoveel mogelijk mee krijgen *)
:W *O* het gaat om de race ^O^
pi_200989238
Val er net in, is dit voor de pole of gewoon training?

Edit Pole dus
pi_200989271
Bijzondere regie, best wat fastest laps gemist al
pi_200990682
Hyperpole / kwalificatie uitslag

POS NUMBER CLASS TEAM TIME
1 #7 HYPERCAR Toyota Gazoo Racing - 3:23.900
2 #8 HYPERCAR Toyota Gazoo Racing - 3:24.195
3 #36 HYPERCAR Alpine Elf Matmut - 3:25.574

6 #38 LMP2 JOTA - 3:27.950
7 #41 LMP2 Team WRT - 3:28.470
8 #65 LMP2 Panis Racing - 3:28.586

12 #72 LMGTE Pro Hub Auto Racing - 3:46.882
13 #52 LMGTE Pro AF Corse - 3:47.063
14 #64 LMGTE Pro Corvette Racing - 3:47.093

17 #88 LMGTE Am Dempsey - Proton Racing - 3:47.987
18 #86 LMGTE Am GR Racing - 3:48.560
19 #56 LMGTE Am Team Project 1 - 3:48.876
  donderdag 19 augustus 2021 @ 22:53:20 #291
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_200990895
Niet vergeten dat ik morgen op het werk nog even de Spotterguide op A3 uit moet printen en een marker of Doom mee moet bietsen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Sinister-D- op 19-08-2021 22:58:27 ]
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_200990943
quote:
1s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 22:53 schreef Sinister-D- het volgende:
Niet vergeten dat ik morgen op het werk nog even de Spotterguide op A3 uit moet prunten en een marker of Doom mee moet bietsen.

:D ik zat er al op te wachten :P

vandaag is ook een officiele spotter guide gepubliceerd door de organisatie

twitter
  donderdag 19 augustus 2021 @ 22:57:17 #293
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_200990971
Ow, geen van Andy Blackmore meer blijkbaar :{
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 19 augustus 2021 @ 23:04:10 #294
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200991080
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 22:55 schreef M90 het volgende:

[..]
:D ik zat er al op te wachten :P

vandaag is ook een officiele spotter guide gepubliceerd door de organisatie

[ twitter ]
Ik weet al welke mijn voorkeur heeft. En dat is niet deze.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 19 augustus 2021 @ 23:04:51 #295
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200991089
En ik heb godverdomme hetzelfde probleem als vorig jaar waardoor ik het me niet kan veroorloven om een nacht door te trekken :')

Volgende keer weer gewoon in juni hoor :{w
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200991294
dan nu nog de vraag of @vosss traditioneel iets anders door dit weekend heeft gepland :P
pi_200991399
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 23:20 schreef M90 het volgende:
dan nu nog de vraag of @:vosss traditioneel iets anders door dit weekend heeft gepland :P
Ik was het vanmiddag nog aan het denken _O-

Alleen een BBQ zaterdagavond, dus de rest kan ik wel redelijk kijken hopelijk dit jaar :9
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_200991571
^O^ ^O^
pi_200991638
Kobayashi doet even een 360, knap uit de muur gehouden na dat foutje
  donderdag 19 augustus 2021 @ 23:54:50 #300
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200991690
En een rode vlag.

Inception Racing in de banden.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_200991696
Dit is wel klaar denk ik
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')