Yinny | woensdag 6 januari 2021 @ 13:47 |
Lekker naar een restaurant voor een hapje eten zit er nu even niet in. En hoe lang dat nog zo blijft weet niemand. Een redelijke hoeveelheid restaurants hebben daar op ingespeeld door een bezorg of afhaalmenu aan te bieden. Eenmalig, wekelijks of iedere dag. Van spareribs met gebakken aardappels tot tapas. De keuze is best reuze! In navolging van het 'waar heb je gegeten'-topic, nu een 'wat heb je afgehaald/laten bezorgen'-topic. Het leukst is als het gaat om restaurants die dus "normaal" geen bezorg of afhaalmogelijkheid hebben. Meld je ervaringen in dit topic! Waar? Wanneer? Wat at je? Impressie? Kosten? Cijfer? Deel 1 | |
Muck | woensdag 6 januari 2021 @ 14:11 |
De topics zijn aan elkaar gekoppeld en nu een reeks | |
Cat-astrophe | zaterdag 16 januari 2021 @ 22:25 |
In de herhaling na de mislukte poging van tweede kerstdag (stomme COVID ) Alles weer netjes verpakt (prosecco en halve citroen zijn overblijfsel van cocktail uurtje). Alleen zat er geen papier met bereidingswijze bij. Meeste stond op de doosjes, maar soms even puzzelen wat bij wat hoorde. We kwamen terug van een wandeling en waren moe. Dus deze keer vonden we, als het even kon, de bakjes waar het in arriveerde al voldoende qua presentatie Voor: steak tartare met gepocheerd ei en rucola. De geschaafde kaas die er overheen zat was een verrassing (en huuu voor mij, maar daar heb ik een tafelgenoot voor). Het was een mooie steak, lekker grof gesneden en bomvol smaak. Eitje ook perfect gepocheerd. Soep: pompoensoep met crème fraiche en basilicum. Lekker kruidig kopje, niks op aan te merken. Hoofd: kabeljauw met beurre blanc, gemengde groenten en knolselderijpuree. Vis was al grotendeels gegaard dus alleen even opwarmen in de oven. Heerlijk. Toet: diverse structuren van chocolade en bessen. Altijd goed! Al in al: prima gegeten. Behaalde het niveau van kerst niet. Maar ja, het is ook geen kerst meer en dat werd ook vertaald in de prijs. Over twee weken gaan we afhalen bij De Kromme Watergang** Ben benieuwd! | |
Cat-astrophe | vrijdag 22 januari 2021 @ 18:49 |
Vandaag kookte een ander restaurant voor me. Ik bestelde scampi met kip en scampi en truffel. Zak rucola erbij en doosje kaasschilfers. De truffel proefde ik niet echt, wel knoflook. Maar die was precies goed, ik houd niet van heftige knoflooksmaak. Zoals de vorige keer dat ik er bestelde: royale portie. Dus morgen nog een lunchhapje, want ik moest ruimte overhouden voor dit Ze presenteren het als een dessertbox voor 2-3 personen, ik denk dat ik er het hele weekend mee door kan Tot slot vond ik dit nog in de tas Voor als ik nog ruimte heb na het dessert | |
Ole | vrijdag 22 januari 2021 @ 19:34 |
even kijken of ik nog foto's kan vinden van mijn diner afgelopen week. | |
Cat-astrophe | vrijdag 29 januari 2021 @ 22:34 |
Weer een thuis diner! Dit keer een thuis-verder-van-huis want ik vier een Corona proof weekendje vakantie in Zeeland. En dan ligt De Kromme Watergang** opeens een stuk dichter in de buurt. Ik at er jaren geleden, en de terugreis van ruim twee uur viel toen een beetje tegen. De maaltijd niet, dus nu -uiteraard aangepast- in de herhaling. Feestje! We bestelden hun driegangenmenu en werden verrast met amuses en friandises erbij. En een mooie menukaart en wat accessoires. Alles opgehaald in twee grote en drie kleine dozen, met een persoonlijke boodschap erbij. Tevens een QR code die leidde naar diverse spotify playlists, net waar je zin in had. Snackjes (Rode pepersausje was PITTIG ) Amuses (alles voor twee personen) De oplettende lezer ziet maar vier amuses liggen. Wij zagen dat ook en dat was een beetje jammer, er waren er vijf beloofd. Toen we aan het toetje toe waren vonden we de vijfde amuse nog in de koelkast Die wordt nu deel van het ontbijt. Voorgerecht Niet te zuinig met de zeebaars, vinden wij niet erg Heerlijk fris gerecht. Hoofd Enige gerecht wat bereiding nodig had. En die instructie... die vonden we niet. Vis en aardappelen op de gok in de oven gedaan, waarschijnlijk iets te lang laten garen, maar evengoed lekker. Alleen erg zilt naar mijn smaak, maar zilt is trademark van De Kromme Watergang. Toet! Hij noemt het chocolade, wij noemen het Death by chocolate. Chocolade in wolkjes, kiezeltjes, ballen met mousse en tiramisu, brosjes... van alles wat! As I typ heb ik nog een half bordje voor me staan wat ik als een soort friandise opeet. Heerlijk, maar een frisse bavarois of crème had het wat lichter gemaakt. En de friandises: die laten we voor morgen. Voordeel van thuisdineren (Ja, dit is een botervloot. Nadeel van thuis uit eten op vakantie ) Al in al: prima prijs/kwaliteit. Kosten: 65 euro pp en dan heb je echt een avondvullend diner. Alleen jammer dat de bereidingswijze miste en het toetje had wat te veel (ik geloof niet dat ik dit zeg ) chocolade. | |
Cat-astrophe | vrijdag 29 januari 2021 @ 22:45 |
Gaat er verder niemand meer thuis uit eten? | |
AnneX | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:06 |
Zijn doodshoofjes in chocola ook een signature Toet van hun, naast het zilte? Het ziet er fantastisch uit, goed dat het ook zo smaakte. Op je vraag: morgenmiddag komt Ruby Rose’ box. Eerder gehad en beviel goed. https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/ruby-rose Daar zat toen ook een spotify linkje bij met oude jazz muziek. Dat was ook een verrassing. | |
Cat-astrophe | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:28 |
Ik denk het wel. In ieder geval iets van een symbool in hun zoetigheid. Toen we er een jaar of vier geleden waren, waren het Boeddha’s. Benieuwd naar jouw box! | |
Isabeau | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:32 |
Er is hier serieus niks Ja, pizza, kebab, hamburgers en subway maar dat is toch wat anders dan jouw verrukkelijk uitziend diner. | |
Cat-astrophe | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:37 |
Hier heb ik dan wel een kleine 200 km voor moeten reizen | |
bleiblei | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:37 |
Wat is jullie grootste irritatie bij dit thuis dineren trouwens? Ik trek het zelf echt slecht om een gerecht van 10-20 euro uit een karig plastic bakje te eten omdat het al volledig opgemaakt is in het bakje, en dus met geen mogelijkheid over te hevelen naar een bord zodat het er nog een beetje ok uit ziet . Verder natuurlijk gewoon slecht voorbereid eten. Met kerst hadden we een "afhaal"diner waarbij dus de helft al kant en klaar in het bakje zat en vervolgens de kreeft na bereiding conform uitleg, nog gewoon katsrauw was. Dus niet goed voorbereid bij het restaurant . | |
AnneX | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:51 |
Heb je dat linkje nog gezien van Cat https://www.cooklikeachef.nl/nl Als je bekomen bent van alles. Ja, inderdaad: goed verzorgd, alles erop en eraan en prachtig opgemaakt in een plastic schaaltje. Terwijl de tafel was gedekt met het ‘zondagse’ servies.😂 Heb je nog wel je beklag gedaan trouwens? Het was niet een satéetje met friet. | |
Molo | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:59 |
Rare portionering erger ik me aan, gerechten die er qua opmaak in bak uit zien als de inhoud van een po na een forse dosis Klean Prep, ingewikkelde instructies. Ik doe niet meer aan dingen waar ik zelf werk aan heb tenzij ik stoofpot moet opwarmen oid. Anders kook ik zelf wel. Tevens geen zin restaurantprijzen te betalen voor bakken afhaalvoer. | |
Molo | zaterdag 30 januari 2021 @ 00:04 |
Vanavond afgehaald bij Hanno Groots café in Delft. Damnnnnn dát is een aanrader Die verzorgen een hele avond, met een wekelijks wisselend landenthema. Deze week Brazilië 🇧🇷 Spotify playlist erbij voor de bijpassende muziek, placemats, versiering, spelletjes om te doen (ja echt), bijpassende drankjes, mooie menukaart met uitleg en alles fantastisch netjes gepresenteerd ookal is het afhaal (of bezorgen in de buurt, dan schijnen ze al sambadansend voor de deur te staan bij dit thema ) En het eten? Het driegangenmenu was echt waanzinnig lekker, echt enorm genoten ervan. Heerlijke gerechten, goed verzorgd, goede ingrediënten, fijne smaken en zalig klaargemaakt. Ik zou bijna morgen weer afhalen want ik weet niet wat volgende thema wordt en dit was zo verschrikkelijk lekker Díkke aanrader [ Bericht 4% gewijzigd door Molo op 30-01-2021 00:11:07 ] | |
Isabeau | zaterdag 30 januari 2021 @ 00:07 |
Dat ziet er geweldig uit Ik heb al veel heerlijke keuzes gezien. En ze bezorgen idd ook hier. | |
gcjoel | zaterdag 30 januari 2021 @ 09:31 |
Ja daarom hebben wij ook alweer even niks besteld. Steeds meer restaurants gaan over op het: alleen opwarmen concept. Ik weiger uit opwarmbakjes te eten en heel veel dingen werken gewoon niet goed opgewarmd. | |
Cat-astrophe | zaterdag 30 januari 2021 @ 09:46 |
Grappig, wel, hoe verschillend mensen er tegenaan kijken. Ik vind het alleen opwarmen concept juist fijn en het werkt goed (mits juiste instructies). De opmaak in bakjes is inderdaad matig (inmiddels eet ik wel liever uit bakje met mooie opmaak dan dat ik die verpest door het op een bordje te doen), en als ik kijk naar mijn vuilnisbak is het écht niet milieuvriendelijk. Wat dat betreft zouden er nog werelden te winnen zijn. Qua opmaak zou het al ontzettend helpen als ze het gerecht op een plat papiertje doen, wat je uit het bakje op een mooi bord kunt leggen. Maar dat is wel nog meer afval | |
Lucky_Strike | zaterdag 30 januari 2021 @ 10:24 |
Ik vind zelf opwarmen wel prettig. We zijn toch meestal minimaal 20 minuten onderweg en er wordt hier niet thuisbezorgd. Ik heb ook geen zin om te haasten met het voorgerecht zodat het hoofdgerecht niet afkoelt. Ik zorg vooral dat ik gerechten kies die tegen een stoofje kunnen. Ik ga zelf geen dingen opwarmen die te snel verpest kunnen worden. Om die reden is kreeft het allerlaatste dat ik zal kiezen. | |
Scheepskok | zaterdag 30 januari 2021 @ 10:32 |
Als ik al die foto's voorbij zie komen, denk ik van, tjee wat ben ik een cultuurbarbaar. Ik heb zoiets nooit echt gezien. | |
Fietsertje70 | zaterdag 30 januari 2021 @ 11:24 |
Wij hebben het met kerst wel overwogen om te bestellen, maar het niet gedaan, want hoofdprijs betalen, toch nog wat werk aan, afwas, en een shitload aan verpakkingsmateriaal. Dan ga ik liever zelf aan het kokkerellen. | |
golfer | zaterdag 30 januari 2021 @ 11:49 |
Vandaag staat het weer bij ons op de planning. | |
Myraela | zaterdag 30 januari 2021 @ 12:06 |
Ik vind het zelf opwarmen ook fijn, dan kan ik dingen wat verder weg halen. Moeten ze wel rekening houden met dingen die goed op te warmen zijn, dat hebben ze nog niet allemaal door. En ik haal vooral niet te ingewikkelde dingen. Dat vind ik 1. zonde van het geld, als ik veel betaal wil ik niet thuis zitten en 2. overleeft het gewoon minder goed. Volgend weekend willen we een picknickbox van Baker&Moore ophalen: https://bakersbox.nl/ En het weekend daarna het 9 gerechtjes + dessert valentijnsmenu van The Streetfood Club: https://thuisuiteten.nl/bestellen/the-streetfood-club Ik vind het vooral irritant dat ik nog elke keer veel te lang aan het zoeken ben waar ik toffe dingen af kan halen. Vooral voor de lunch, in de avond is het al wat makkelijker. | |
golfer | zaterdag 30 januari 2021 @ 19:04 |
Vandaag hebben we Restaurant ML uit Haarlem voor ons laten koken en thuisbezorgen. ML bestaat uit een Michelinsterrenrestaurant en een bistro en de koks hebben hiervoor de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk thuisbezorgdmenu. Om de twee weken hebben ze een ander thema. Deze keer was het de Aziatische keuken. Keuze uit 3 of 4 gangen. Wij hadden 4 gangen genomen. We hebben in het verleden al een paar keer bij ML gegeten en daarover verslag gedaan op onze eigen restaurantverslagenpagina en dat weten de eigenaren ook. Vandaar dat we er een leuk, persoonlijk briefje bij kregen: Duidelijke instructies: Vooraf: Sushi ML: | rijst | coquille | zalm | unagi | tamago | sepia, met sojasaus Tussengerecht: Tonijn | truffel | sambai-vinigraitte | zwarte knoflook | zilveruitjes Hoofdgerecht: Kalfssukade | teriyakisaus | nasi | Thaise basilicum & shisoblad | zoetzure groentes | krokante uitjes Dessert: Spekkoek | aardpeer | karamelsaus | truffel |cacaocrumble We vonden het allemaal erg lekker. Alleen de combinatie van kalfssukade met rijst en teriyakisaus was wat vreemd. Voor bij de koffie kregen we nog een doosje met wat friandises: Totale kosten voor 2 personen: 74 euro (excl. 5 euro bezorgkosten). | |
Isabeau | zaterdag 30 januari 2021 @ 19:13 |
Wat een prachtige dingen allemaal Kalfssukade met rijst heb ik wel eerder gegeten, dat is best een pnverwacht lekkere combinatie. | |
FutureFairytale | zaterdag 30 januari 2021 @ 19:17 |
Wat had je allemaal? | |
FutureFairytale | zaterdag 30 januari 2021 @ 19:21 |
@golfer; ooh zie het nu. Al klaar. Ziet er allemaal nog lekkerder uit dan beschreven | |
Molo | zaterdag 30 januari 2021 @ 20:22 |
Limonade van gecondenseerde melk en limoen Yerba mate ijsthee (Zelf nog rozenlimonade en gemberlimonade extra bij besteld) Vooraf: Kokossoep met tomaatjes erin, dendé-olie en witvis Snackjes voor tussendoor: Cassavechips met drie verschillende molho's (dipsausjes), knoflook, pimento en chimichurri Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbroodjes) Popcorn Hoofd: Aardappelsalade met wortel, boontjes en groene olijven Pintobonen stoof met laurier Pompoenstoof met kokos, gember en munt Houtskool gegrilde kip met knoflook en citroen Rijst met geroosterde kokos, knoflook en ui Nagerecht: Maracuja mousse met koffiesiroop en chocolade crumble Zeer de moeite waard. Morgen laatste dag Brazilië, daarna weer een ander land aan de beurt | |
FutureFairytale | zaterdag 30 januari 2021 @ 21:33 |
Dat is nog eens iets anders, 'avontuurlijk' eten Dus je hebt morgen nog een kans | |
golfer | zondag 31 januari 2021 @ 00:06 |
| |
tombolafan | zondag 31 januari 2021 @ 00:08 |
Ja waarschijnlijk was dit puur afhalen en opeten en dus niet veel werk? | |
Molo | zondag 31 januari 2021 @ 00:24 |
Zeg, zure paardenlul, waar heb je het over Dit was allemaal klaargemaakt en gewoon warm | |
mascara-klodder | zondag 31 januari 2021 @ 01:26 |
Even gegoogled want kende het niet. Maar het zit op het Doelenplein en daar kom ik eigenlijk nooit want ik woon aan de andere kant van binnenstad. Leuke kaart hebben ze! Van de zomer als de maatregelen hopelijk zijn opgeheven daar eens een keer een terrasje pakken | |
tombolafan | zondag 31 januari 2021 @ 09:14 |
Wow dit is een leuke voor Valentijnsdag Ik kan me alleen niet voorstellen dat het voor 2 personen 80 euro is? is dat niet pp? [ Bericht 0% gewijzigd door tombolafan op 31-01-2021 23:52:40 ] | |
AnneX | zondag 31 januari 2021 @ 12:21 |
Inclusief roos! Té laat aan foto’s gedacht, dus er is al van gegeten en niet mooi opgemaakt. Makreel in blaadje lof, parelgerst, steak tartaar. Heb ik op éen bord gedaan, anders blijf ik na twee happen naar de keuken lopen en opscheppen. Zo ook met de warme gerechten. Bietenrisotto met geitenkaas apart in hetzelfde doosje! Bloemkool, Ibericowang in de oven. Had wel de knapperige slablaadjes apart moeten houden, die waren verbrand.;). Suf. Trouwens dit vertelde de qr code: https://rubyrose-utrecht.nl/bereiden/ Het was de RubysRose keus”compleet”. Gebracht door een jongeman in brigade tenue. Alles paste in een papieren draagtas inclusief de roos. Op een kaartje staat een qr code voor de instructies van bereiden. De warm maakgerechten heb ik in een schaaltje met bakpapier in de oven gedaan. De bisque en risotto in een pannetje. Behalve de soep zijn de warme gerechten op een groot bord gegaan, en lijkt het weinig. Charcuterie en kaas én toet bewaard voor bij de borrel vandaag en na de maaltijd. Het was ruim voldoende dus en verrassende smaakjes. Dit was de tweede keer voor ons. Het menu wisselt per aantal weken. Begin december stond het met viltstift geschreven, nu plakkertjes met de volgorde op de deksels. Totaal ¤ 59,00 + ¤ 5, brengen. Dat kost de P garage ook, als het wordt gehaald in hartje Utrecht. Via mail/wa komt een berichtje met de link hóe laat wordt bezorgd, en waar de auto rijdt. Heel kinderlijk vind ik het laatste zó leuk! Zie ik hem zo komen aanrijden over de dijk🤪 [ Bericht 8% gewijzigd door AnneX op 31-01-2021 13:35:47 ] | |
Cat-astrophe | zondag 31 januari 2021 @ 13:50 |
Leuke verslagen van lekker eten weer | |
Kaatje1 | zaterdag 6 februari 2021 @ 19:45 |
Vanavond eten besteld bij Eethuis Moushmoush, een Syrisch restaurant in Arnhem. Heerlijk eten en prima verzorgd. 5 koude mezze (oa baba ganoush, labne, shanklish en muhammara, de 5e mezze, geen idee maar erg lekker ook) van de grill had ik lamsvlees gekozen en dit alles voor 25 euro | |
Lucky_Strike | zaterdag 6 februari 2021 @ 20:04 |
| |
Kaatje1 | zaterdag 6 februari 2021 @ 20:06 |
Ik zou dit iedere dag wel kunnen eten. Zo jammer dat, toen ik in Syrie was, dit niet zo kon waarderen als nu, toen was ik na 3 weken zoooo blij met de grote gele M | |
golfer | zaterdag 6 februari 2021 @ 20:23 |
Wij hebben Restaurant Ratatouille uit Haarlem weer een keer voor ons laten koken en thuisbezorgen. Dit keer geen foto's van gemaakt. Marbré Polderhoen · Eendenlever · Popcorn · Mais Tarbot, Buikspek van de BBQ · Bloemkool Romanesco · Kencursaus Winter dessert. 3-gangen Michelinster-eten met brood en friandises voor 29,50 pp was zeer de moeite waard. | |
Molo | zaterdag 6 februari 2021 @ 20:50 |
Waarom waardeerde je het toen niet? Voor mijn gevoel is dit een keuken die werkelijk iedereen wel waardeert, mits je dieren eet. Mjam! Hier gisteren hipsterstyle bij onze boshut een pokebowl laten bezorgen, was debiel veel naar erg lekker en veel groenten, want ook weleens goed Pokehuys in Oisterwijk, prima prima. En vandaag spareribs en brisket laten bezorgen met salades erbij. Van Café Koosje in Oisterwijk Jeeeeezus wat was dat lekker. 16 uur op de BBQ geweest, godsamme heer-lijk gegeten zeg. Aanrader! | |
Kaatje1 | zaterdag 6 februari 2021 @ 21:34 |
Ik kende de keuken (en wijze van eten) niet. Verder een groepsrondreis waarbij mensen sneller waren dan ik dus ik at sowieso erg weinig, voornamelijk platbrood (wist ik veel dat je het moest vullen met baba ganoush etc) en het vlees was meestal op voordat ik in de buurt kwam. | |
Molo | zaterdag 6 februari 2021 @ 21:35 |
Dat klinkt wel als een matige vakantie Maar goed, nu van genieten dus | |
Kaatje1 | zaterdag 6 februari 2021 @ 21:37 |
De reis was geweldig, prachtige dingen gezien. Maar in alle jaren groepsvakanties (en ik heb er heel wat gedaan) nog nooit zo'n afschuwelijke groep meegemaakt. Op het laatst hadden ze nog het lef om mijn adres te vragen voor een reunie, toen ben ik even losgegaan en heb op schiphol m'n koffer gepakt en ben zonder afscheid vertrokken (en zo ben ik helemaal niet) | |
golfer | zaterdag 13 februari 2021 @ 20:54 |
Wij hebben vandaag van Restaurant Specktakel uit Haarlem een box laten komen met daarin 8 van hun gerechten. Specktakel hanteert een 'wereldse' keuken, dus gerechten en smaken van over de hele wereld. De box gaf dat gelijk al aan: In de box, behalve allemaal verschillende gerechten ook een half flesje Cava, Mini “Sparkling” Chardonnay Anna de Codorníu, Penedès, Spain, een fles wittte wijn Oldenburg ‘CL’, Chenin/Chardonnay, Stellenbosch, South Africa en een fles rode wijn Oldenburg ‘CL’, Red Blend, Stellenbosch, South Africa. En een hele duidelijke beschrijving van alle gerechten: We begonnen met het meegeleverde maisstokbrood met hummus en za'athar dipper (Marokko), met daarbij een glas Cava: 1e gerecht: Vietnamese pittige garnalenloempia met chili nam pla en een crumble van cashew en knoflook. 2e gerecht: Tonijn Tataki (Japan) met wasabi zeewier salade, sojaboontjes en ponzu soya. 3e gerecht: Steak tartare van kangoeroe (Australië) met een kwarteleitje en venkel-mirte mayonaise. 4e gerecht: Tom Yam Koeng, een Thaise pittige kreeftensoep met garnaaltjes en inktvis en een garnalen dumpling. 5e gerecht: Een 48 uur in witte miso en saké gemarineerde zalm, geroosterd in de oven en met een Koreaanse kimchi salade. 6e gerecht: Runderrolletjes met porcini en Parmezaan met truffelpuree en groene groenten. (Ttalië) 7e gerecht: Een frisse spoom, Scroppino van bloedsinaasappelijs, wodka en rosé Prosecco. 8e gerecht: Red velvet aardbeien fondant met vers fruit, merengue en een vruchten custard. Wij vonden alle gerechten lekker smakelijk en prima qua portionering. Inclusief de flessen wijn (we hebben alleen de Cava gedronken en de andere flessen hebben we bewaard voor andere gelegenheden) waren we 50 euro pp kwijt. | |
maily | zondag 14 februari 2021 @ 12:23 |
Wow! Prachtige uitgebreide en gevarieerde maaltijd! | |
anndb | zondag 14 februari 2021 @ 15:26 |
Wij hadden de valentijnsbox besteld van Het Gebaar (1 ster, Antwerpen). De doos: Eerste hapje en geen foto van was kaviaar op toastjes met zure room, geen foto maar voor ieder (een klein) blikje Gold label kaviaar van Royal Belgian Caviar uit Turnhout hier om de hoek. Toen de amuse, drie gevulde eitjes pp: Waldorfsalade met handgepelde Noordzee garnalen Ganzenlever, gerookte paling en aardappelcrème Krabsalade met een mousse van bisque en een zachte curry Waren super! Daarna verder met een Knolseldersoep Gevuld met bloemkoolroosjes en mosseltjes/gerookte paling. Kwam in een glaasje met het garnituur er al in, puur dus even de soep opwarmen en in een karafje erbij zetten op tafel. Heerlijke soep, mosseltjes vielen beetje weg kwa smaak had best bij alleen gerookte paling en bloemkool mogen blijven maar ach. Textuur van soep was top! Daarna volgende het eerste hoofdgerecht, de kreeft. Met fijne groente en een heerlijke kreeftensaus, saus was ook weer super net zoals de soep. Deze ook apart in een karafje geserveerd. Toen het tweede hoofdgerecht de Vol Au Vent, met aardappel gratin en krokantje van aardappel. Met mimosa van ei en truffel. Super gerecht, heerlijke vol au vent, ik dacht eerst dat de aardappel gratin er niet bij zou passen omdat je het normaal met frietjes of aardappel kroketjes eet maar de gratin vermengde zich super met de vol au vent (zit er onder) en was heerlijk. Daarna nog het dessert, nog met plasticje er om omdat we helemaal uit elkaar knalde. Die eten we zo maar op nog. Eerste keer take away van het gebaar maar zeker voor herhaling vatbaar. Leuk ook dat al dingen in glaasjes zaten dat scheelt weer over scheppen uit take away schaaltjes en dresseren waarna het er meestal niet meer zo goed uit ziet. Simpel op te warmen/af te werken, echt een menu gericht op weinig tijd in de keuken en veel aan tafel. Smaken super. Kosten waren 85 pp en 10 euro bezorgkosten. Oh ja en marshmellows zaten er ook nog bij maar die ook nog niet op. | |
FutureFairytale | zondag 14 februari 2021 @ 15:53 |
Aardappelgratin met vol au vent en truffel. Ooooh | |
Lucky_Strike | zondag 14 februari 2021 @ 15:56 |
Ziet er heerlijk uit Ann | |
Myraela | zondag 14 februari 2021 @ 18:29 |
Vega valentijnsdag menu van The Streedfood Club Ronde 1: Portobello met chimichurri 'Detox bowl' - bloemkoolsalade met sinaasappel Pittige kokossoep Krokante tostada met pittige pompoenhummus, mais en popcorn Springroll met vegan zalm Ronde 2: Pita huancaina Geroosterde zoete aardappel met chipotle-ahorn boter Veggie gyoza Pad Krapow met vega kip Ronde 3: Brownie met witte chocolade Zaten ook nog 2 gin-cocktails bij en was voor twee personen inclusief bezorgen 70 euro. Ik vond het weer erg leuk en lekker. Dit was ons tweede menu van The Streetfood Club. Ik vond het de vorige keer nog net iets beter. Maar ik hou gewoon heel erg van het delen van verschillende gerechtjes. Zoveel vega variatie is erg fijn, dus dit blijft toch wel een favoriet. Ook qua hoeveelheden gewoon fijn. Toetje was alleen een beetje een tegenvaller. Ze noemen het 'death by chocolate brownie' en dan verwacht je toch wel iets meer dan een klein stukje brownie. En toen ik het witte zag, hoopte ik dat het cheesecake was, maar dat was echt een hard stuk witte chocolade. Proefde dus niets meer van de brownie zelf. | |
Kreator | zondag 14 februari 2021 @ 20:19 |
Valentijnsmaaltijd van Parc Broekhuizen / Bistro Lof in Leersum (1 ster). https://www.parcbroekhuizen.nl/voltaire/ https://www.parcbroekhuizen.nl/bistro-lof/ De doos: Inhoud doos met instructies (vrij simpel opwarmen allemaal) De voorgerechten (shared dining) Broodje met zoute boter. Gepekeld rundvlees met pittige spitskool, mosterdvinaigrette en mierikswortel. Ceviche van Kingfish met curry-kokosmousse en citroengrasvinaigrette. Ricotta-paprikamousse met avocado en zoetzure tomaat. Eerst hoofdgerecht: Kabeljauw met pompoenpuree, basillicum-parmezaanjus en piri-piri olie Tweede hoofdgerecht: Eendenborst met thaise noodles, ponzu-limoenjus, krokante groenten en kokos-gemberjus. Toet: Witte chocolademousse met braam-frambooscoulis en rozenwatergelei. Bonbons bij de koffie. (nougat, champagne-witte-chocolade en donkere chocoladehart) Al met al echt goed. Iets teveel, want bij de eend zaten we al redelijk vol. Het voelde wel weer eens als echt lekker uit eten, maar dan thuis. Vooral de sausjes waren erg goed. Toetje vonden we allebei iets minder. Beetje simpel en te overheersende saus. Gerechten waren zeer eenvoudig in elkaar te zetten en waren handig kleurgecodeerd. We gaan in elk geval nog wel een keer in het restaurant zelf eten. Voor thuis: 9/10 Kosten: 45 pp + 5 euro bezorgkosten. | |
Myraela | zondag 14 februari 2021 @ 20:22 |
Ziet er tof uit! En ook niet superduur. | |
Knipoogje | vrijdag 26 februari 2021 @ 15:54 |
Wij hebben inmiddels de Cubaanse themaweek en Myanmar themaweek gedaan en beide keren was het echt super! 29.50 pp en er zit werkelijk van alles bij: - Spotify playlist met themamuziek - Knip- en plakwerk om lokale spelletjes in elkaar te zetten (Cubaans domino bijv.) - Zakjes met lokale drankjes, goed voor 2 glazen - Thema-placemats en een leuke menukaart uitgeprint op hoogwaardig papier. - Filmtips voor na afloop - Meestal is het een soep vooraf met amuse en een drankje - Dan het hoofdgerecht met veel bakjes garnering en sausjes - Een toetje met vaak nog een lokaal drankje voor na afloop. Toetje is meestal wat simpel, maar vaak wel bijzonder. | |
gcjoel | zondag 28 februari 2021 @ 11:14 |
Gister voor het eerst dit jaar weer thuis uit eten gedaan. Het was een samenwerking tussen Choux uit Amsterdam en De Nieuwe Winkel uit Nijmegen. Compleet plantaardig. Vrijwel alles dat zij maken heeft een zeer uitgebreide en bijzondere bereiding gehad. Amuse: Rettich met ingewikkeld bieten spul En een klein bakje met geweldig uien spul. Voor: Zonnewortel met aardpeer en geweldige zonnebloempitten puree. Zo'n intense smaak. Echt heel speciaal. Tussen: Eikhaas, aardappel, sjalot, daslook. Super gerechtje! Hoofd: Deze vond ik iets minder. Vond het ook een teveel van de tempeh. Maar wel weer hele mooie smaken. Spitskool in verschillenden bereidingen en tempeh van quinoa. Dessert: Peer met allerlei bloemetjes en vlierbloesem spul erop. En dan ernaast een geweldig spul van amandel, zo romig en vol van smaak. En het sausje dan weer heel fris en zurig Bij de koffie kregen we nog honeycomb zonder honing en een soort mueslireepje. Ik vond het goedkoop voor zo'n uitgebreid menu. 55 euro p.p. Inclusief ook nog brood en linzenhummus Was weer een heerlijke avond | |
Blues | zondag 28 februari 2021 @ 11:29 |
Ziet er goed uit Ik hou hier wel van. Vooral nieuwsgierig naar het 'uienspul'. Uien | |
gcjoel | zondag 28 februari 2021 @ 11:38 |
Ja dat was echt geweldig en intens van smaak. | |
Molo | zondag 28 februari 2021 @ 17:41 |
Hanno Groots hier weer vanavond. Indiaas is het thema dit keer Heel benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben | |
Ole | zondag 28 februari 2021 @ 17:46 |
we zien uit naar de foto's! | |
Molo | zondag 28 februari 2021 @ 19:48 |
Het was nogal snel een slagveld want lekker en ongeduldig en en en Met Indiase muziek op en een bindi op het voorhoofd geplakt gingen we de boel te lijf Dit aten we: Kleine selectie ervan. Het is echt ruimmmm voldoende voor twee dagen bij ons met zijn drietjes, voor andere voor twee personen denk ik. Ik heb zelf een maagverkleining gehad dus ik eet niet zoveel ook. Vandaar kleine beetjes op bord. Aftermath, lekkere bende. Alles was heerlijk. Van mij had de naan wat beter gekund, en de hoofdgerechten leken mij qua smaak wat teveel op hetzelfde, had wat gevarieerder gemogen. Verder niets te mopperen. Drankjes (Masala Chai en mango lassi) erbij waren lekker, papadums met echt heel lekkere chutney erbij, allemaal weer een feestje | |
Kreator | zondag 28 februari 2021 @ 19:51 |
Ik ben een keer echt behoorlijk ziek geworden van aardpeer soep. Maar het ziet er verder heerlijk uit. | |
Blues | zondag 28 februari 2021 @ 22:24 |
Lekker Molo Hoe was de muziek? Wij hadden gisteren bij het italiaanse menu ook een qr code voor een Italiaanse spotifyplaylist. Het is wel grappig om dat er dan bij af te spelen. | |
gcjoel | maandag 1 maart 2021 @ 08:12 |
Ik was nu ook behoorlijk ziek van de aardpeer. Dat was ik even vergeten maar ik krijg daar altijd gigantische buikpijn van. Nu dus ook | |
AnneX | vrijdag 5 maart 2021 @ 21:04 |
Vanavond aten wij Indonesisch van https://www.mirohouten.nl/ Op het nippertje kwam den Blijker hun uit de ellende helpen. ( net gestart en geïnvesteerd - géen covid uitkering - nog ¤ 2 op de bank). Uiteindelijk viel hij terug op zijn Indonesische roots met bezorg/afhaalmaaltijden. (Het plan was Fine wining and dining) . Wij kochten online een Flavourscard voor 3 maaltijden voor ¤ 75 Het was vers, smakelijk, voldoende en makkelijk op te warmen in de magnetron. De maaltijd kwam in een mooie doos, mét de instructies. Alles kwam met een eigen smaak; de katjangsaus een beetje hot voor ons doen. Volgend keer bestel ik spekkoek erbij. | |
Blues | zaterdag 6 maart 2021 @ 11:21 |
Ik had daar al een beter gevoel bij. Dat ie zijn roots ging koken maar dat wilde hij eerst niet toch? Ziet er lekker uit! | |
Tuindier | zaterdag 6 maart 2021 @ 15:13 |
Ik zag een aantal heel lekkere dingen langskomen! Hier in het dorp weinig bijzonders helaas, maar misschien toch eens kijken wat er te krijgen is in de stad verderop. | |
Myraela | zaterdag 6 maart 2021 @ 20:09 |
Vandaag opgehaald bij Puick in Breda. Echt onwijs lekker, kan het aanbevelen. We hadden het vegan tasting menu voor 2 personen (23.50 pp) • Libanees brood met truffel-aioli • Lenterol met appel en biet, muntsaus • Thaise kokossoep • Aubergine carpaccio met tomatenhummus en dukkah • Boontjesfriet met limoenmayo en knoflook • Vega kip met noodles • Speculoos met banaan cake (niet op de foto) Plaatje: | |
Yinny | zondag 7 maart 2021 @ 08:00 |
Was dit allemaal lauw/koud te eten? Of ook nog opwarmen? | |
Myraela | zondag 7 maart 2021 @ 10:24 |
Alleen de soep en noodles even in de magnetron, de rest hoorde koud te zijn. | |
Kreator | zondag 14 maart 2021 @ 19:10 |
Wederom bij Loft in Leersum besteld. 65 euro, dus dat viel wel mee. Was heerlijk, wel wat teveel. Broodje Voorjaarstuin LOF | Vegetarisch voorgerecht met een knipoog naar het voorjaar Brioche met steak tartaar | Harissa | Gele curry Twee shared dining hoofdgerechten Lasagne Vegetarisch | Spinazie | Tomaat | Basilicum | Courgette | Parmezaanse kaas | Pijnboompitten Regenboog forel, doperwt & venkel | Gemarineerde forel | Frisse komkommer salade | Lavas vinaigrette | Jus van kropsla Hazelnoot en chocolade | Ganache van melkchocolade | Karameljus | Coulis van tropisch fruit (Hazelnoot goddelijk, chocoladecake zeer matig.) Al met al te veel eten. Wel lekker en goede kwaliteit. Heel simpel in elkaar te zetten. 8/10 | |
Yinny | zondag 14 maart 2021 @ 19:12 |
Jaloers! Dit ziet er echt geweldig uit! | |
golfer | zondag 28 maart 2021 @ 18:04 |
Wij hebben vandaag door Ron Blaauw laten koken en bezorgen. Een zogenaamde oud-Hollandsche 'rijsttafel'. https://rongastrobarathome.nl/hollandse-box/ In de box zat: Gehaktballen – Met jus Speklapje – Met knoflook Zuurvlees – Zoervleisj oet Limburg Curryworst – Van de BBQ met geconfijte ui Gebakken spekjes – Met jalapeño Kapucijners – Met bonenkruid Zuurkool – Met rookworst Puree – Met gerookte boter Kaantjes – Gebakken spekjes Piccalilly – Met lavas Appelcompote – Met steranijs en zwarte peper Bietjes van Oos Kesbeke – Zoetzuur met spek en ui Cornichons van Oos Kesbeke – Met lavas en mosterdzaad Wortelsalade – Met mosterddressing Sjalot – Met peterselie Mosterd – Klassiek Luycks recept Groentebouillon – Lekker bij de kapucijners Uit de box: Natuurlijk hadden we het moeten opdienen zoals op het plaatje van Ron Blaauw: Maar wij hebben gewoon lekker alles bij elkaar op een bordje gedaan: Alles was ouderwets lekker van smaak en aangezien het een box voor 4 personen is, hebben wij er dus ook voor morgen nog een maaltijd aan. Oh ja, de kosten (excl. bezorgen) 79 euro. | |
FutureFairytale | zondag 28 maart 2021 @ 18:35 |
Jammie, ziet er echt lekker uit! Smaakte het ook goed? Ouderwets of juist anders? | |
Kaatje1 | zondag 28 maart 2021 @ 19:31 |
Dat ziet er heerlijk uit. Enige nadeel van zoiets vind ik altijd als er iets superlekker is, dat het dan op is. Ook met een grand dessert | |
Blues | zondag 28 maart 2021 @ 20:21 |
Ik weet niet goed wat een ouderwetse smaak moet zijn eerlijk gezegd Het was allemaal prima op smaak, capucijners (kapsijners zei mijn moeder altijd) vind ik het minst lekkere, maar dat ligt aan mij.. ik hou niet zo van bonen/capucijners e.d. maar door de bouillon en de andere smaken was het toch goed te doen. Was allemaal goed op smaak en ook niet te weinig voor 2 dagen 2 pers. (was dus voor 4 pers) wat we eerst dachten. Hebben allebei nog een bordje vol voor morgen | |
Tourniquet | zondag 28 maart 2021 @ 21:11 |
Rijks Make-Away menu, de vegetarische variant, via Thuis uit eten. Dit is het 4-gangen menu, aangevuld met de Millefeuille van rode biet als extra tussengerecht. Alles was netjes verpakt en keurig in stijl thuisbezorgd. Elk gerecht heeft een kleurcode met stickertjes. Bijgeleverd een kaartje met QR-codes die linken naar een video op Youtube met instructies hoe het gerecht af te maken. En ook een QR-code voor een Spotify playlist. Allemaal top geregeld! De video's zijn hier te vinden: https://www.youtube.com/channel/UCCquxHBwXlmj3xGwvmCNfdw/videos (gemaakt door Joris Bijdendijk himself?) Amuse: Brood met tomatenboter Dashi-meringue met picalillycrème Voorgerecht: Gepekelde meloen zoetzure komkommer, red meat radish, mierikswortel crème fraîche, oostindische kers Tussengerecht: Pastaschelp gevuld met ricotta doperwten, tuinbonen, haricots-verts, doperwtkruid Tussengerecht: Millefeuille van rode biet Tomasu beurre blanc, peterselie-olie Hoofdgerecht: Bloemkool kiemgroenten, currysaus, roti, gepofte granen Dessert: Geitenkaasmousse venkel, aardbeien, amandel, amandelsaus, gedroogde aardbei, bronsvenkel Koffie met gezouten karamel bonbon Het was erg lekker allemaal, met het voorgerecht en nagerecht als uitschieters. En leuk om thuis een keer een restaurant-waardige belevenis te hebben. kosten (p.p.): 4-gangen vega menu: ¤ 47,50 Extra gerecht: ¤ 11,00 Wijnarrangement 4-gangen: ¤ 24,50 Bezorgkosten: ¤ 5,00 | |
Lucky_Strike | zondag 28 maart 2021 @ 21:21 |
Wat een prachtige plaatjes | |
Cat-astrophe | zaterdag 3 april 2021 @ 21:51 |
Vandaag kookte Margo Reuten van restaurant Da Vinci* voor ons. We kregen een goed gevulde doos mee, hij werd zelfs voor ons naar de auto gebracht. Duidelijke instructies, alleen leek de nummering niet helemaal te kloppen.... we hielden een bakje garnering over. Hebben we dus op de gok aan een gerecht toegevoegd. Voorgerecht Tomaat - Kreeft Eerste keer dat ik een opgemaakt voorgerecht uit het bakje op een bordje kon doen. En het mooi bleef. Slim gedaan, met een harde buitenkant waarin de kreeft mousse verstopt zat. Feest voor het oog, goed gevuld, alleen de smaak bleef wat vlak. Tussen: Tarbot - Asperge Eerste asperges van dit jaar Heerlijk smaakvolle soep aan tafel bijgeschonken. De tarbot was lekker, had ik wel iets te lang in de oven laten staan. Hoofd: Hoender-Messeklever kaas (voor mij kaasloos alternatief) Prima op smaak, botermalse kip, krachtige jus. Tafelgenoot had ravioli met kaas, ik had een ravioli met aardpeer (denk ik). Sloot mooi aan op de aardpeer crisps. De groene ‘blaadjes’ waren het mystery ingrediënt, niet duidelijk waar ze thuishoorden dus hier maar bij geserveerd. Dikke prima. Toet: Witte chocolade - Dragon - Advocaat - Limoen Ook hier weer slim voor thuis: prachtig tulbandje omhuld met chocolade wat je mooi kon serveren. Alleen jammer dat ik geen quenelles kan daarin van het vanille ijs met witte chocolade. Prima combinatie van smaken, paas-achtig met de advocaat, goede bijna- afsluiting.... Want Margo had er ook nog wat friandises bij gedaan! Chocolade ei met een door haarzelf beschilderde doos Totaalplaatje: De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat alleen de bovenste helft van Da Vinci was: passievrucht en munt marshmallows (wolkjes ), het eerder genoemde ei, truffels van limoen, en truffels met koffie Kahula. De rest van de zoetigheden waren een combinatie van wat ik voor de gelegenheid in huis had, en wat mijn tafelgenoot had meegenomen. Suikerbomdus, maar goed dat ze ook theetjes had gekocht, dus die konden we mooi uittesten. Blij dat de avondklok een uur verzet was, we zaten van half zes tot half 10 ‘aan tafel’. | |
Isabeau | zaterdag 3 april 2021 @ 23:09 |
Wat ziet het er prachtig uit! Een streling voor de ogen Hoe het smaakt moet ik me maar proberen in te beelden | |
golfer | zondag 4 april 2021 @ 20:38 |
Vandaag hebben wij laten koken door Truffels Eetertainment uit Haarlem. Alles overzichtelijk verpakt en met kleurenstippen gemarkeerd: Leuk menu-kaartje erbij: Lekker brood met smeersels (truffel, boter en kerrie) erbij: Amuse: een eitje gevuld met zalm, garnaaltjes, saffraan en avruga-kaviaar. Voorgerecht: zeebaars, tonijn, avocado, komkommer, appel en kroepoek. Tussengerecht: rog, ratatouille, gedroogde tomaat, krokante basilicum, crème van aubergine, zoetzure rode ui, asperges, tomaat-boterjus. Hoofdgerecht: kalfswang, kalfsstaartstuk, roergebakken asperges, eidooier, gekookt ei, ham, peterselie, groen takje, knolselderij met zoete aardappel, romanescu en kalfsjus. Dessert: aardbeien, romanoff 2021,chococrumble en atsinablaadjes. Alles was, voor zover nodig, makkelijk even op te warmen in de oven en elk gerecht was heerlijk van smaak. | |
Lucky_Strike | maandag 12 april 2021 @ 21:26 |
Tweede Paasdag haalden we een menu op bij Zeste. Het was een proeverij die we in gangen hebben gegeten. Het was weer zeer geslaagd. De kalfslende, zalm, asperges, de satay en het speenvarken waren om je vinger bij af te likken. De friandises vielen wat tegen, dat zijn we beter gewend van dit restaurant. Prijs: 78 euro. | |
Cat-astrophe | zondag 18 april 2021 @ 18:45 |
Ik ging uit uit eten. Vandaag een rondje gemaakt in Eindhoven met hun wijnspijs wandeling. Wat vast een merknaam zal zijn, want tot onze teleurstelling mochten de deelnemende zaken geen alcohol verkopen. Maar het weer was lekker, we mochten zelf kiezen in welke volgorde we de zaken afgingen om op te halen, en vervolgens een lekker bankje zoeken om het op te eten. We startten met gecaramelliseerde gamba. Bijzondere combinatie, maar gamba heeft een veel te lichte smaak hiervoor. Viel weg tegen de caramel. Garnalen met spices. Heerlijk. In het zakje zat een mocktail. Uitvinding van de eeuw, letterlijk je drinken in een tasje meenemen Pulled chicken Mexicaanse stijl. Met huisgemaakte icetea. Vierde stop: keuzemenu. Ik had de pindasoep (die naar kruiden, kokos, lente ui en van alles smaakte, maar nauwelijks naar pinda, evengoed prima) mijn wandelgenoten kozen voor de falafel Finale: asperge velouté met kwartel ei en pootje van kwartel. Prima soepje, op enig moment heeft er vast ook asperge ingezeten, maar die smaak kwam niet echt naar voren. Kosten: 33 euro pp, ex drinken. Goede hoeveelheden, lekker gewandeld en bijgepraat met het gezelschap. | |
Blues | zondag 18 april 2021 @ 18:55 |
Leuk Cat! | |
Molo | zondag 18 april 2021 @ 19:03 |
Zoooooo dat ziet er goed uit zeg! | |
anndb | zondag 18 april 2021 @ 19:10 |
Waar was die gekaramellisseerde gamba? | |
Cat-astrophe | zondag 18 april 2021 @ 19:13 |
Bij De Kreeftenbar. Lichte teleurstelling voor ons dat er niet iets van kreeft geserveerd werd. Maar alles werd wel kakelvers klaargemaakt, we moesten er echt even op wachten de de gamba was haast niet beet te pakken, zo heet. | |
anndb | maandag 19 april 2021 @ 08:06 |
Ah oke ik ken ze van de blauwe lotus vroeger, die helaas failliet zijn. Vond ze daar altijd wel lekker. Kreeftenbar zelf heb ik nooit zo speciaal gevonden. | |
Loontjah | dinsdag 4 mei 2021 @ 20:55 |
Restaurant: Montimar (Mierlo) Besteld: • Brood en kruidenboter - ¤0,70pp • Aspergesoep - ¤3,25 • Provencaalse tomatensoep - ¤2,35 • Salade primavera - ¤4,95 • Cerdo Iberico - ¤10,55 • Panna cotta - ¤3,55 Alles wordt netjes apart verpakt per portie. Voorgerechten: Hoofdgerechten: (Klein wellicht maar voor kleinere eter) Extraatje: Conclusie: 8/10 Alles was erg smaakvol en heerlijk. Daarom ook geen extra peper en zout hoeven te gebruiken. Instructies bij het vlees kreeg je erbij, de rest was meer dan logisch. Aanrader, ze gaan mij vaker terugzien! [ Bericht 0% gewijzigd door Loontjah op 05-05-2021 18:02:10 ] | |
FutureFairytale | woensdag 5 mei 2021 @ 11:27 |
Salade ziet er goed uit en nogal goedkoop zeg. Sowieso goedkoop Was toetje nog lekker? | |
golfer | woensdag 5 mei 2021 @ 12:11 |
Het maakt natuurlijk wel wat uit of dat 4 sterren van 5 zijn of dat het 4 sterren van 10 zijn. | |
anndb | woensdag 5 mei 2021 @ 17:29 |
Oke Ron Blaauw's Pekingeend box, beschikbaar 4 en 5 Mei. Gezien hier geen (fatsoenlijke) pekingeend te krijgen is in de omgeving voor mij een mooi moment om dit te bestellen. Naast een hele pekingeend met toebehoren krijg je er nog wat extra gerechten bij zoals dim sum's, noodles, etc. https://rongastrobarathome.nl/pekingeend/ De kosten zijn 99 EUR voor de box, en dan was het nog brengen en ik had extra de drie sambal's van ron erbij besteld. Daarover later meer. De box zelf: Dat ziet er super uit, op de website kan je terug vinden hoe je het moet bereiden/opwarmen, met zowel een snelle methode als "Zoals de Professionals" methode. Ik heb gekozen voor de laatste (door middel van het stomen van enkele zaken). De doos is voor 4 personen, wij zijn met 2 en kleine eters dus ik heb niet alles opgewarmd de eerste keer, de rest is weer voor straks. Ik heb slechts 1 type dumpling opgewarmd (4 stuks dus), kroepoek, de noodles, helft van de eend en flensjes/pannenkoeken. We hebben dus nog over eend filet, pannenkoekjes, bao buns, hele bak eendenbout gewokt, pakje kroepoek en nog 2 soorten dumplings! Nog genoeg eten dus. Tussentijdse updates van wat we al wel hebben gegeten: Erg lekker! Pekingeend mals, sappig, krokant ook door de instructies te volgen. Goede mise en place zoals van een sterren chef gewend natuurlijk, zeker geen droge taaie zooi ondanks zelf op te warmen. Dumplings heerlijk! Wij hebben nu de rundvlees met merg op, rest nog te proeven. Salade en noodles lekker maar niet om over naar huis te schrijven, als het er niet bij zou zitten zou dat voor mij ook goed zijn. Misschien dat de prijs/kwaliteit dan wat voor sommige mensen omlaag zou gaan cq de hoeveelheid voedsel die je krijgt, maar een echte meerwaarde had dit niet. Dan de Sambals (helaas), ik zet helaas tussen haakjes, ik ben wellicht wat te verwend. Ik had hier veel van verwacht omdat ik hier op Fok in recensies al had gelezen dat mensen die zo heerlijk vonden, en deze zijn zeker niet slecht maar ik zou die niet opnieuw bestellen. Ze komen uit de fabriek van Kesbeke, natuurlijk volgens Rons zijn recept, en het is zeker 10x beter dan een potje conimex maar ik ben hier niet door omver geblazen helaas. Ik vind dan persoonlijk de sambal van Syrco Bakker zijn vader (2 sterren, Pure C, https://sambalopaco.com/) veel beter en aromatischer. Minpuntje of misschien mijn eigen smaak, dat laat ik in het midden. Gaan zeker op, maar zal niet zo opnieuw die sambals perse bestellen. Vul wellicht van de week aan met ronde 2, maar komende dagen druk. [ Bericht 1% gewijzigd door anndb op 05-05-2021 17:56:29 ] | |
Loontjah | woensdag 5 mei 2021 @ 18:00 |
Aangepast Thanks | |
Cat-astrophe | woensdag 5 mei 2021 @ 18:12 |
Gelukkig maar, want uit je review had ik écht niet gehaald dat je het smaakvol en heerlijk vond. En het voor herhaling vatbaar was | |
FutureFairytale | woensdag 5 mei 2021 @ 20:51 |
Wow anndb!! Hoe was de witlof? Noodles zijn idd als iets substantieels bedoeld denk maar konden ze wel smaakvol maken. En wilde al zeggen dat die potjes op Kesbeke leken maar is dus zo. Dat is wel jammer. Maar Pekingeend in flensjes en dimsum | |
anndb | woensdag 5 mei 2021 @ 21:29 |
Ja waren gewoon stronken witlof en dus little gem met een dressing (te weinig om veel smaak te geven). Dat zat er helaas meer bij voor de vulling van de box | |
FutureFairytale | woensdag 5 mei 2021 @ 23:11 |
Dat is wel n beetje jammer van een sterrenchef | |
Knipoogje | donderdag 6 mei 2021 @ 14:40 |
Mijn vriendin had een Indiaas bruiloftsgewaad aan bij deze maaltijd oh nee, dat was thema Myanmar, naja, bijna hetzelfde | |
golfer | donderdag 13 mei 2021 @ 18:33 |
Vandaag Ron Blaauw's Gastrobar voor ons laten koken en afleveren. Pekingeend en dim sums. Werd keurig op tijd afgeleverd in een doos met duidelijk genummerde ingrediënten: Doos is voor 4 personen bestemd, dus alles werd door ons door 2 gedeeld zodat we er ook morgen weer van eten kunnen. Lekkere frisse salade erbij: Dim sums werden door ons in het stoommandje bereid: Het resultaat bij elkaar op een schaal: de dims sums: Beef Siu Mai, met merg en chili crumble Ha Kau, met sesam en garnaal Kip Siu Mai, met waterkastanjes en chili. Verder pekingeend filet met hoisinsaus en 5 spicescrumble en eendeboutstukjes met gember, die wij in gestoomde buns en pancakes hadden gestopt. Samen geserveerd met Singapore noodles met XO-saus en knoflook, little gemsalade met scheuten en citrusvinaigrette en witlof. En kroepoek met sambal en soja. We vonden het allemaal prima op smaak, maar toch niet voor deze prijs (99 euro excl. bezorgkosten) voor herhaling vatbaar. | |
Yinny | zondag 16 mei 2021 @ 09:01 |
Ik vond het eend/dimsumpakket ook geen 99 euro waard... De rijsttafel voor 4 personen van Ron had veels te veel,voor mij, te pittige gerechten en daarmee ook geen herhaling waard | |
potjecreme | zondag 16 mei 2021 @ 09:31 |
Is nog geen ¤25,- pp. Ik vind dat niet duur. | |
Yinny | zondag 16 mei 2021 @ 11:14 |
Vergeleken met een toko wel, maar op zich vind ik het ook niet duur. Maar meer het feit dat er te veel dingen bij zaten die ik niet lekker vond, wegens te pittig, dan is het wel een hoop geld... | |
Blues | zondag 16 mei 2021 @ 12:11 |
Ik vond de eend niet eens het hoogtepunt van deze box qua smaak | |
golfer | vrijdag 17 december 2021 @ 13:24 |
Met de avondlockdown is dit topic wel weer actueel geworden. Wij gaan zondag er weer gebruik van maken. | |
stavromulabeta | vrijdag 17 december 2021 @ 15:05 |
We zaterdag bij de Goedheyd. Verslag volgt. Helaas maar erg weinig restaurants die het momenteel aanbieden. | |
anndb | vrijdag 17 december 2021 @ 15:10 |
Ik heb Vrijdag bij bochica hun menu besteld. Zal fotos maken | |
stavromulabeta | zondag 19 december 2021 @ 13:21 |
De Goedheyd heeft een vrij goede naam wat eten betreft in Utrecht, dus ik was wel benieuwd naar hun afhaalmenu. Het menu Het begon goed met de koningsbaars en ibericoham. Aangemaakt met een wellicht wat ongeinspireerde klodder mayonaise maar zeker niet verkeerd. Ook aan het oog was gedacht, de spikkeltjes krokant zeewier maakten het af. De gemarineerde entrecote was in opzet ongeveer vergelijkbaar als het voorgerecht. Nu echter met truffel door de mayonaise. Wat meer afwisseling ten opzichte van het voorgerecht had ik wel kunnen waarderen maar ook dit was niet verkeerd. Het hoofdgerecht was het dieptepunt van de avond en eigenlijk ook het dieptepunt van alle thuis-uit-eten-gerechten die ik tot nu toe gehad heb. Een stuk zalm met wat broccoli en een soort celavita-aardappeltjes. Met daarover heen een matige saus. De beloofde amandel moest gezocht worden. De zalm was van goede kwaliteit maar dat was ook het enige dat er op wees dat dit gerecht niet uit het ping en klaar-assortiment van Captain Iglo komt. Het dessert was dan beter dan het hoofdgerecht, echt geweldig was het niet. Een best lekker chocoladetaartje met daarnaast een hoopje compote dat ook uit een diepvrieszak van de Jumbo zou kunnen komen, afgemaakt met de gelei aan de binnenkant van zo'n pim's-koekje. Vies was het zeker niet, als toetje uit een Unileverfabriek zou het meer dan acceptabel zijn maar voor een restaurant vond ik het wel teleurstellend. Het begon best goed met de voor- en tussengerechten maar vanaf het hoofdgerecht was het best teleurstellend voor iets waar je 80 euro voor 2 personen voor betaalt. [ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 19-12-2021 13:42:07 ] | |
golfer | zondag 19 december 2021 @ 13:32 |
Jammer dat het zo tegenviel, @stavromulabeta Wij gaan straks onze maaltijd afhalen bij https://www.southern-cross.nl/ en het daarna dan zelf thuis afmaken. | |
golfer | zondag 19 december 2021 @ 20:37 |
Omdat het vandaag mijn verjaardag is dus eten besteld om op te halen en zelf af te maken bij Australisch Restaurant Southern Cross in Heemstede. Duidelijke instructies erbij gekregen. Oscars zuurdesembrood met misoboter voor erbij: Starter: Geelvin tonijn | zwarte sesam tofu | ingelegde meiknol | ui met kurkuma | satsuma (Japanse mandarijn) vinaigrette | gepofte tapioca. Heel erg smakelijk, vooral de satsuma vinaigrette was heerlijk. Mooi mals stukje tonijn. Tussengerecht: Gekonfijte eendenbout | rode curry | kokos | lychee | finger lime kaviaar | pandan flakes Heerlijke curry met heel aparte finger lime kaviaar en een lekkere gekonfijte eendenbout. Hoofdgerecht: Black Angus lende | knolselderij puree | bosui | oerwortel | duchesse aardappel |gerookte bieten jus Erg mals en mooi stukje vlees met lekkere componennten erbij en vooral een erg lekkere gerookte bieten jus. Nagerecht: Sticky melk cake | dulce de leche | tonka bonen roomijs | honing haver kruimel en een paar friandises Alweer allemaal erg smakelijk met de bijzondere smaak van tonkabonen roomijs. Alles bij elkaar voor 2 personen kostte 79 euro. Conclusie: een dikke 9 [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 19-12-2021 20:51:53 (typo) ] | |
Lucky_Strike | zondag 19 december 2021 @ 21:45 |
Dat ziet er lekker uit golfer. Gefeliciteerd | |
Yinny | maandag 20 december 2021 @ 10:18 |
@golfer Alsnog gefeliciteerd! Mooi opgediend ook! | |
golfer | zaterdag 25 december 2021 @ 21:09 |
Wij hadden een kerstdiner besteld en laten maken door Restaurant Moustique uit Haarlem. Werd met duidelijke instructies voor het zelf verder afmaken bij ons thuis bezorgd. Het menu: Amuse: 1e voorgerecht: Overzichtsfoto met lekkere bijpassende wijn en brood. details: 1e tussengerecht: 2e tussengerecht: Hoofdgerecht: met warme bijgeleverde glühwein. Dessert: Alles was allemaal prima op smaak gemaakt en erg lekker! | |
FutureFairytale | zaterdag 25 december 2021 @ 22:40 |
Heel mooi opgemaakt golfer. Ziet niet dat je thuis hebt gegeten | |
Kaatje1 | zaterdag 25 december 2021 @ 23:49 |
Ziet er heel goed uit. En wat een goed idee, warme glühwein bij een stoofgerecht, dat ga ik onthouden | |
Isabeau | zaterdag 25 december 2021 @ 23:57 |
Veel smaken in één menu, het lijkt me allemaal lekker. Ook heel mooi opgemaakt (doen ze daar plaatjes bij of moet je het zelf maar uitzoeken? ) | |
golfer | zondag 26 december 2021 @ 00:02 |
Ze geven wel een voorbeeld, maar verder mag je het zelf uitzoeken. Mijn styliste B. heeft daar een grote hand in. | |
Isabeau | zondag 26 december 2021 @ 00:02 |
Styliste B krijgt een 10 van mij | |
ondeugend | zondag 26 december 2021 @ 15:27 |
Gisteren een zelf samengesteld kerstmenu gegeten van het Grand cafe t Wapen te Assen. Moest zelf nog even afgemaakt en opgemaakt worden. Geen voorbeelden dus naar eigen fantasie. | |
Cat-astrophe | zondag 26 december 2021 @ 18:16 |
Ik ging dit jaar in de herhaling, na een ietwat mislukte editie vorig jaar Cat-astrophe in CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt? Editie dit jaar: kiespijn Maar we kunnen eten én proeven Ik was het menu destijds alweer vergeten, zo teruglezend houden ze wel van de herhaling. Alleen een hoop meer plastic (bakjes) dit keer. Amuses (met dit jaar geen tomaat, maar een komkommer in de explosie) En een brood kussentje met ganzenlever en bieten crème (zelf erin spuiten met mini spuit zakje ) en een kaassoes. Gelukkig veel bieslook vulling, want kaas is nog steeds niet mijn ding. Leuk begin. Voor Tonijn en Noordzee krab. Net als vorig jaar: rolletje Goed op smaak, rettich bolletjes waren lekker fris pittig erbij. En heerlijk brood: brioche en zuurdesem. Kun je zo lekker de sausjes mee opsoppen Tussen 1 Coquille, paddestoel, prei Ik was iets te royaal met de gedroogde ui crisp. En ze schreven niet voor niets ‘beurre blanc en uien bouillon in een pannetje opwarmen’… ik kwam net op tijd/te laat uit bij half gesmolten cupjes in de magnetron Lekkere malse coquille en heerlijke sausjes. Tussen 2 Wildbouillon met raviolo Dat groene is bieslook olie. Booooh! Hoofd Hertenrugfilet, knolselderij mousseline, diverse groenten Inclusief quinoa popcorn die bij de box zat, maar nergens genoemd werd. Lekker, alleen helaas de groenten iets te lang in de oven gehad. Toet Chocoladetaartje, witte chocolade quenelle, appeltaartje Verrassend lekker met diverse laagjes van koek, sinaasappel gelei en natuurlijk chocolade. Al vond ik de bollen van vorig jaar net wat inventiever. Al in al: prima maaltijd weer. Ik zat in mijn eentje zo’n vijf uur aan tafel. Sissi hield me gezelschap Gezien hun herhaling van produkten en bereidingen zou ik een volgende keer wel voor een andere zaak kiezen, denk ik… mochten we weer in lockdown zitten. |