abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197243692
Lekker naar een restaurant voor een hapje eten zit er nu even niet in. En hoe lang dat nog zo blijft weet niemand.

Een redelijke hoeveelheid restaurants hebben daar op ingespeeld door een bezorg of afhaalmenu aan te bieden. Eenmalig, wekelijks of iedere dag.

Van spareribs met gebakken aardappels tot tapas. De keuze is best reuze!

In navolging van het 'waar heb je gegeten'-topic, nu een 'wat heb je afgehaald/laten bezorgen'-topic.

Het leukst is als het gaat om restaurants die dus "normaal" geen bezorg of afhaalmogelijkheid hebben.
Meld je ervaringen in dit topic!

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Deel 1
  Moderator woensdag 6 januari 2021 @ 14:11:00 #2
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_197244236
De topics zijn aan elkaar gekoppeld en nu een reeks :)
pi_197455229
In de herhaling na de mislukte poging van tweede kerstdag (stomme COVID }:| )

Alles weer netjes verpakt (prosecco en halve citroen zijn overblijfsel van cocktail uurtje). Alleen zat er geen papier met bereidingswijze bij. Meeste stond op de doosjes, maar soms even puzzelen wat bij wat hoorde.
We kwamen terug van een wandeling en waren moe. Dus deze keer vonden we, als het even kon, de bakjes waar het in arriveerde al voldoende qua presentatie




Voor: steak tartare met gepocheerd ei en rucola. De geschaafde kaas die er overheen zat was een verrassing (en huuu :X voor mij, maar daar heb ik een tafelgenoot voor). Het was een mooie steak, lekker grof gesneden en bomvol smaak. Eitje ook perfect gepocheerd.


Soep: pompoensoep met crème fraiche en basilicum.
Lekker kruidig kopje, niks op aan te merken.


Hoofd: kabeljauw met beurre blanc, gemengde groenten en knolselderijpuree.
Vis was al grotendeels gegaard dus alleen even opwarmen in de oven. Heerlijk.


Toet: diverse structuren van chocolade en bessen. Altijd goed!

Al in al: prima gegeten. Behaalde het niveau van kerst niet. Maar ja, het is ook geen kerst meer en dat werd ook vertaald in de prijs.

Over twee weken gaan we afhalen bij De Kromme Watergang** Ben benieuwd!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_197576098
Vandaag kookte een ander restaurant voor me.
Ik bestelde scampi met kip en scampi en truffel. Zak rucola erbij en doosje kaasschilfers.

De truffel proefde ik niet echt, wel knoflook. Maar die was precies goed, ik houd niet van heftige knoflooksmaak. Zoals de vorige keer dat ik er bestelde: royale portie.
Dus morgen nog een lunchhapje, want ik moest ruimte overhouden voor dit


Ze presenteren het als een dessertbox voor 2-3 personen, ik denk dat ik er het hele weekend mee door kan _O_

Tot slot vond ik dit nog in de tas


Voor als ik nog ruimte heb na het dessert :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator / Miss SHO vrijdag 22 januari 2021 @ 19:34:21 #5
22592 crew  Ole
Rust zacht lieve static
pi_197577014
even kijken of ik nog foto's kan vinden van mijn diner afgelopen week.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_197713921
Weer een thuis diner! Dit keer een thuis-verder-van-huis want ik vier een Corona proof weekendje vakantie in Zeeland. En dan ligt De Kromme Watergang** opeens een stuk dichter in de buurt. Ik at er jaren geleden, en de terugreis van ruim twee uur viel toen een beetje tegen. De maaltijd niet, dus nu -uiteraard aangepast- in de herhaling.

Feestje!

We bestelden hun driegangenmenu en werden verrast met amuses en friandises erbij. En een mooie menukaart en wat accessoires.
Alles opgehaald in twee grote en drie kleine dozen, met een persoonlijke boodschap erbij. Tevens een QR code die leidde naar diverse spotify playlists, net waar je zin in had.




Snackjes

(Rode pepersausje was PITTIG :% )

Amuses (alles voor twee personen)

De oplettende lezer ziet maar vier amuses liggen. Wij zagen dat ook en dat was een beetje jammer, er waren er vijf beloofd. Toen we aan het toetje toe waren vonden we de vijfde amuse nog in de koelkast _O- :@ Die wordt nu deel van het ontbijt.

Voorgerecht

Niet te zuinig met de zeebaars, vinden wij niet erg :Y) Heerlijk fris gerecht.

Hoofd

Enige gerecht wat bereiding nodig had. En die instructie... die vonden we niet.
Vis en aardappelen op de gok in de oven gedaan, waarschijnlijk iets te lang laten garen, maar evengoed lekker. Alleen erg zilt naar mijn smaak, maar zilt is trademark van De Kromme Watergang.

Toet!

Hij noemt het chocolade, wij noemen het Death by chocolate.
Chocolade in wolkjes, kiezeltjes, ballen met mousse en tiramisu, brosjes... van alles wat!
As I typ heb ik nog een half bordje voor me staan wat ik als een soort friandise opeet. Heerlijk, maar een frisse bavarois of crème had het wat lichter gemaakt.

En de friandises: die laten we voor morgen. Voordeel van thuisdineren

(Ja, dit is een botervloot. Nadeel van thuis uit eten op vakantie :+ )

Al in al: prima prijs/kwaliteit.
Kosten: 65 euro pp en dan heb je echt een avondvullend diner.
Alleen jammer dat de bereidingswijze miste en het toetje had wat te veel (ik geloof niet dat ik dit zeg :o ) chocolade.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_197714203
Gaat er verder niemand meer thuis uit eten?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_197714644
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 22:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat er verder niemand meer thuis uit eten?
Zijn doodshoofjes in chocola ook een signature Toet van hun, naast het zilte?
Het ziet er fantastisch uit, goed dat het ook zo smaakte.

Op je vraag: morgenmiddag komt Ruby Rose’ box.
Eerder gehad en beviel goed. https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/ruby-rose
Daar zat toen ook een spotify linkje bij met oude jazz muziek. Dat was ook een verrassing.
pi_197715021
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:06 schreef AnneX het volgende:

[..]

Zijn doodshoofjes in chocola ook een signature Toet van hun, naast het zilte?
Het ziet er fantastisch uit, goed dat het ook zo smaakte.

Op je vraag: morgenmiddag komt Ruby Rose’ box.
Eerder gehad en beviel goed. https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/ruby-rose
Daar zat toen ook een spotify linkje bij met oude jazz muziek. Dat was ook een verrassing.
Ik denk het wel. In ieder geval iets van een symbool in hun zoetigheid.

Toen we er een jaar of vier geleden waren, waren het Boeddha’s.

Benieuwd naar jouw box!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_197715077
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 22:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat er verder niemand meer thuis uit eten?
Er is hier serieus niks -O-
Ja, pizza, kebab, hamburgers en subway :') maar dat is toch wat anders dan jouw verrukkelijk uitziend diner.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_197715129
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Er is hier serieus niks -O-
Ja, pizza, kebab, hamburgers en subway :') maar dat is toch wat anders dan jouw verrukkelijk uitziend diner.
;(

Hier heb ik dan wel een kleine 200 km voor moeten reizen ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 29 januari 2021 @ 23:37:13 #12
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_197715134
Wat is jullie grootste irritatie bij dit thuis dineren trouwens?

Ik trek het zelf echt slecht om een gerecht van 10-20 euro uit een karig plastic bakje te eten omdat het al volledig opgemaakt is in het bakje, en dus met geen mogelijkheid over te hevelen naar een bord zodat het er nog een beetje ok uit ziet :{ :P . Verder natuurlijk gewoon slecht voorbereid eten. Met kerst hadden we een "afhaal"diner waarbij dus de helft al kant en klaar in het bakje zat }:| en vervolgens de kreeft na bereiding conform uitleg, nog gewoon katsrauw was. Dus niet goed voorbereid bij het restaurant :( .
pi_197715325
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Er is hier serieus niks -O-
Ja, pizza, kebab, hamburgers en subway :') maar dat is toch wat anders dan jouw verrukkelijk uitziend diner.
Heb je dat linkje nog gezien van Cat https://www.cooklikeachef.nl/nl
Als je bekomen bent van alles.

quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:37 schreef bleiblei het volgende:
Wat is jullie grootste irritatie bij dit thuis dineren trouwens?

Ik trek het zelf echt slecht om een gerecht van 10-20 euro uit een karig plastic bakje te eten omdat het al volledig opgemaakt is in het bakje, en dus met geen mogelijkheid over te hevelen naar een bord zodat het er nog een beetje ok uit ziet :{ :P . Verder natuurlijk gewoon slecht voorbereid eten. Met kerst hadden we een "afhaal"diner waarbij dus de helft al kant en klaar in het bakje zat }:| en vervolgens de kreeft na bereiding conform uitleg, nog gewoon katsrauw was. Dus niet goed voorbereid bij het restaurant :( .
Ja, inderdaad: goed verzorgd, alles erop en eraan en prachtig opgemaakt in een plastic
schaaltje. Terwijl de tafel was gedekt met het ‘zondagse’ servies.😂

Heb je nog wel je beklag gedaan trouwens? Het was niet een satéetje met friet.
pi_197715492
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:37 schreef bleiblei het volgende:
Wat is jullie grootste irritatie bij dit thuis dineren trouwens?

Ik trek het zelf echt slecht om een gerecht van 10-20 euro uit een karig plastic bakje te eten omdat het al volledig opgemaakt is in het bakje, en dus met geen mogelijkheid over te hevelen naar een bord zodat het er nog een beetje ok uit ziet :{ :P . Verder natuurlijk gewoon slecht voorbereid eten. Met kerst hadden we een "afhaal"diner waarbij dus de helft al kant en klaar in het bakje zat }:| en vervolgens de kreeft na bereiding conform uitleg, nog gewoon katsrauw was. Dus niet goed voorbereid bij het restaurant :( .
Rare portionering erger ik me aan, gerechten die er qua opmaak in bak uit zien als de inhoud van een po na een forse dosis Klean Prep, ingewikkelde instructies.

Ik doe niet meer aan dingen waar ik zelf werk aan heb tenzij ik stoofpot moet opwarmen oid. Anders kook ik zelf wel.

Tevens geen zin restaurantprijzen te betalen voor bakken afhaalvoer.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197715580
Vanavond afgehaald bij Hanno Groots café in Delft.
Damnnnnn dát is een aanrader

Die verzorgen een hele avond, met een wekelijks wisselend landenthema.
Deze week Brazilië 🇧🇷

Spotify playlist erbij voor de bijpassende muziek, placemats, versiering, spelletjes om te doen (ja echt), bijpassende drankjes, mooie menukaart met uitleg en alles fantastisch netjes gepresenteerd ookal is het afhaal (of bezorgen in de buurt, dan schijnen ze al sambadansend voor de deur te staan bij dit thema _O- )

En het eten?

Het driegangenmenu was echt waanzinnig lekker, echt enorm genoten ervan.
Heerlijke gerechten, goed verzorgd, goede ingrediënten, fijne smaken en zalig klaargemaakt.

Ik zou bijna morgen weer afhalen want ik weet niet wat volgende thema wordt en dit was zo verschrikkelijk lekker :9~

Díkke aanrader _O_

[ Bericht 4% gewijzigd door Molo op 30-01-2021 00:11:07 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197715644
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:51 schreef AnneX het volgende:

Heb je dat linkje nog gezien van Cat https://www.cooklikeachef.nl/nl
Als je bekomen bent van alles.

Dat ziet er geweldig uit :o Ik heb al veel heerlijke keuzes gezien. En ze bezorgen idd ook hier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 30 januari 2021 @ 09:31:15 #17
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_197718561
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:37 schreef bleiblei het volgende:
Wat is jullie grootste irritatie bij dit thuis dineren trouwens?

Ik trek het zelf echt slecht om een gerecht van 10-20 euro uit een karig plastic bakje te eten omdat het al volledig opgemaakt is in het bakje, en dus met geen mogelijkheid over te hevelen naar een bord zodat het er nog een beetje ok uit ziet :{ :P . Verder natuurlijk gewoon slecht voorbereid eten. Met kerst hadden we een "afhaal"diner waarbij dus de helft al kant en klaar in het bakje zat }:| en vervolgens de kreeft na bereiding conform uitleg, nog gewoon katsrauw was. Dus niet goed voorbereid bij het restaurant :( .
Ja daarom hebben wij ook alweer even niks besteld. Steeds meer restaurants gaan over op het: alleen opwarmen concept.
Ik weiger uit opwarmbakjes te eten en heel veel dingen werken gewoon niet goed opgewarmd.
pi_197718694
Grappig, wel, hoe verschillend mensen er tegenaan kijken.

Ik vind het alleen opwarmen concept juist fijn en het werkt goed (mits juiste instructies).
De opmaak in bakjes is inderdaad matig (inmiddels eet ik wel liever uit bakje met mooie opmaak dan dat ik die verpest door het op een bordje te doen), en als ik kijk naar mijn vuilnisbak is het écht niet milieuvriendelijk. Wat dat betreft zouden er nog werelden te winnen zijn.
Qua opmaak zou het al ontzettend helpen als ze het gerecht op een plat papiertje doen, wat je uit het bakje op een mooi bord kunt leggen. Maar dat is wel nog meer afval ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator zaterdag 30 januari 2021 @ 10:24:33 #19
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197719162
Ik vind zelf opwarmen wel prettig. We zijn toch meestal minimaal 20 minuten onderweg en er wordt hier niet thuisbezorgd. Ik heb ook geen zin om te haasten met het voorgerecht zodat het hoofdgerecht niet afkoelt.

Ik zorg vooral dat ik gerechten kies die tegen een stoofje kunnen. Ik ga zelf geen dingen opwarmen die te snel verpest kunnen worden. Om die reden is kreeft het allerlaatste dat ik zal kiezen.
Spoilers!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 10:32:56 #20
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_197719251
Als ik al die foto's voorbij zie komen, denk ik van, tjee wat ben ik een cultuurbarbaar. Ik heb zoiets nooit echt gezien.
Praat over de hel en je komt er.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 11:24:57 #21
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_197720059
Wij hebben het met kerst wel overwogen om te bestellen, maar het niet gedaan, want hoofdprijs betalen, toch nog wat werk aan, afwas, en een shitload aan verpakkingsmateriaal. Dan ga ik liever zelf aan het kokkerellen.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 11:49:05 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197720374
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 22:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat er verder niemand meer thuis uit eten?
Vandaag staat het weer bij ons op de planning.
Poef.....gone! ©golfer
pi_197720583
Ik vind het zelf opwarmen ook fijn, dan kan ik dingen wat verder weg halen. Moeten ze wel rekening houden met dingen die goed op te warmen zijn, dat hebben ze nog niet allemaal door. En ik haal vooral niet te ingewikkelde dingen. Dat vind ik 1. zonde van het geld, als ik veel betaal wil ik niet thuis zitten en 2. overleeft het gewoon minder goed.

Volgend weekend willen we een picknickbox van Baker&Moore ophalen: https://bakersbox.nl/
En het weekend daarna het 9 gerechtjes + dessert valentijnsmenu van The Streetfood Club: https://thuisuiteten.nl/bestellen/the-streetfood-club

Ik vind het vooral irritant dat ik nog elke keer veel te lang aan het zoeken ben waar ik toffe dingen af kan halen. Vooral voor de lunch, in de avond is het al wat makkelijker.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 19:04:07 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197728424
Vandaag hebben we Restaurant ML uit Haarlem voor ons laten koken en thuisbezorgen. ML bestaat uit een Michelinsterrenrestaurant en een bistro en de koks hebben hiervoor de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk thuisbezorgdmenu.
Om de twee weken hebben ze een ander thema. Deze keer was het de Aziatische keuken.
Keuze uit 3 of 4 gangen. Wij hadden 4 gangen genomen.

We hebben in het verleden al een paar keer bij ML gegeten en daarover verslag gedaan op onze eigen restaurantverslagenpagina en dat weten de eigenaren ook. Vandaar dat we er een leuk, persoonlijk briefje bij kregen:

Duidelijke instructies:


Vooraf:

Sushi ML: | rijst | coquille | zalm | unagi | tamago | sepia, met sojasaus

Tussengerecht:

Tonijn | truffel | sambai-vinigraitte | zwarte knoflook | zilveruitjes

Hoofdgerecht:

Kalfssukade | teriyakisaus | nasi | Thaise basilicum & shisoblad | zoetzure groentes | krokante uitjes

Dessert:

Spekkoek | aardpeer | karamelsaus | truffel |cacaocrumble

We vonden het allemaal erg lekker. Alleen de combinatie van kalfssukade met rijst en teriyakisaus was wat vreemd.

Voor bij de koffie kregen we nog een doosje met wat friandises:


Totale kosten voor 2 personen: 74 euro (excl. 5 euro bezorgkosten).
Poef.....gone! ©golfer
pi_197728656
quote:
88s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 19:04 schreef golfer het volgende:
Vandaag hebben we Restaurant ML uit Haarlem voor ons laten koken en thuisbezorgen. ML bestaat uit een Michelinsterrenrestaurant en een bistro en de koks hebben hiervoor de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk thuisbezorgdmenu.
Om de twee weken hebben ze een ander thema. Deze keer was het de Aziatische keuken.
Keuze uit 3 of 4 gangen. Wij hadden 4 gangen genomen.

We hebben in het verleden al een paar keer bij ML gegeten en daarover verslag gedaan op onze eigen restaurantverslagenpagina en dat weten de eigenaren ook. Vandaar dat we er een leuk, persoonlijk briefje bij kregen:
[ link | afbeelding ]
Duidelijke instructies:
[ link | afbeelding ]

Vooraf:
[ link | afbeelding ]
Sushi ML: | rijst | coquille | zalm | unagi | tamago | sepia, met sojasaus

Tussengerecht:
[ link | afbeelding ]
Tonijn | truffel | sambai-vinigraitte | zwarte knoflook | zilveruitjes

Hoofdgerecht:
[ link | afbeelding ]
Kalfssukade | teriyakisaus | nasi | Thaise basilicum & shisoblad | zoetzure groentes | krokante uitjes

Dessert:
[ link | afbeelding ]
Spekkoek | aardpeer | karamelsaus | truffel |cacaocrumble

We vonden het allemaal erg lekker. Alleen de combinatie van kalfssukade met rijst en teriyakisaus was wat vreemd.

Voor bij de koffie kregen we nog een doosje met wat friandises:
[ link | afbeelding ]

Totale kosten voor 2 personen: 74 euro (excl. 5 euro bezorgkosten).
Wat een prachtige dingen allemaal _O_ Kalfssukade met rijst heb ik wel eerder gegeten, dat is best een pnverwacht lekkere combinatie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_197728749
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 00:04 schreef Molo het volgende:
Vanavond afgehaald bij Hanno Groots café in Delft.
Damnnnnn dát is een aanrader

Die verzorgen een hele avond, met een wekelijks wisselend landenthema.
Deze week Brazilië 🇧🇷

Spotify playlist erbij voor de bijpassende muziek, placemats, versiering, spelletjes om te doen (ja echt), bijpassende drankjes, mooie menukaart met uitleg en alles fantastisch netjes gepresenteerd ookal is het afhaal (of bezorgen in de buurt, dan schijnen ze al sambadansend voor de deur te staan bij dit thema _O- )

En het eten?

Het driegangenmenu was echt waanzinnig lekker, echt enorm genoten ervan.
Heerlijke gerechten, goed verzorgd, goede ingrediënten, fijne smaken en zalig klaargemaakt.

Ik zou bijna morgen weer afhalen want ik weet niet wat volgende thema wordt en dit was zo verschrikkelijk lekker :9~

Díkke aanrader _O_
Wat had je allemaal? :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_197728862
@golfer; ooh zie het nu. Al klaar. Ziet er allemaal nog lekkerder uit dan beschreven :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_197730254
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 19:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wat had je allemaal? :)
Limonade van gecondenseerde melk en limoen
Yerba mate ijsthee
(Zelf nog rozenlimonade en gemberlimonade extra bij besteld)

Vooraf:
Kokossoep met tomaatjes erin, dendé-olie en witvis

Snackjes voor tussendoor:
Cassavechips met drie verschillende molho's (dipsausjes), knoflook, pimento en chimichurri

Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbroodjes)

Popcorn

Hoofd:
Aardappelsalade met wortel, boontjes en groene olijven

Pintobonen stoof met laurier

Pompoenstoof met kokos, gember en munt

Houtskool gegrilde kip met knoflook en citroen

Rijst met geroosterde kokos, knoflook en ui

Nagerecht:
Maracuja mousse met koffiesiroop en chocolade crumble

Zeer de moeite waard. Morgen laatste dag Brazilië, daarna weer een ander land aan de beurt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197732402
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 20:22 schreef Molo het volgende:

[..]

Limonade van gecondenseerde melk en limoen
Yerba mate ijsthee
(Zelf nog rozenlimonade en gemberlimonade extra bij besteld)

Vooraf:
Kokossoep met tomaatjes erin, dendé-olie en witvis

Snackjes voor tussendoor:
Cassavechips met drie verschillende molho's (dipsausjes), knoflook, pimento en chimichurri

Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbroodjes)

Popcorn

Hoofd:
Aardappelsalade met wortel, boontjes en groene olijven

Pintobonen stoof met laurier

Pompoenstoof met kokos, gember en munt

Houtskool gegrilde kip met knoflook en citroen

Rijst met geroosterde kokos, knoflook en ui

Nagerecht:
Maracuja mousse met koffiesiroop en chocolade crumble

Zeer de moeite waard. Morgen laatste dag Brazilië, daarna weer een ander land aan de beurt
Dat is nog eens iets anders, 'avontuurlijk' eten :)
Dus je hebt morgen nog een kans :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 31 januari 2021 @ 00:06:37 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197736870
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:59 schreef Molo het volgende:

Ik doe niet meer aan dingen waar ik zelf werk aan heb tenzij ik stoofpot moet opwarmen oid. Anders kook ik zelf wel.

Tevens geen zin restaurantprijzen te betalen voor bakken afhaalvoer.
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 00:04 schreef Molo het volgende:
Vanavond afgehaald bij Hanno Groots café in Delft.
Damnnnnn dát is een aanrader

Die verzorgen een hele avond, met een wekelijks wisselend landenthema.
Deze week Brazilië 🇧🇷

Spotify playlist erbij voor de bijpassende muziek, placemats, versiering, spelletjes om te doen (ja echt), bijpassende drankjes, mooie menukaart met uitleg en alles fantastisch netjes gepresenteerd ookal is het afhaal (of bezorgen in de buurt, dan schijnen ze al sambadansend voor de deur te staan bij dit thema _O- )

En het eten?

Het driegangenmenu was echt waanzinnig lekker, echt enorm genoten ervan.
Heerlijke gerechten, goed verzorgd, goede ingrediënten, fijne smaken en zalig klaargemaakt.

Ik zou bijna morgen weer afhalen want ik weet niet wat volgende thema wordt en dit was zo verschrikkelijk lekker :9~

Díkke aanrader _O_
O-)
Poef.....gone! ©golfer
pi_197736891
quote:
81s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:06 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

O-)
Ja waarschijnlijk was dit puur afhalen en opeten en dus niet veel werk? :P
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_197737093
quote:
81s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:06 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

O-)
Zeg, zure paardenlul, waar heb je het over

Dit was allemaal klaargemaakt en gewoon warm :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197737509
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 00:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Zeg, zure paardenlul, waar heb je het over

Dit was allemaal klaargemaakt en gewoon warm :')
Even gegoogled want kende het niet. Maar het zit op het Doelenplein en daar kom ik eigenlijk nooit want ik woon aan de andere kant van binnenstad.

Leuke kaart hebben ze! Van de zomer als de maatregelen hopelijk zijn opgeheven daar eens een keer een terrasje pakken :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_197738991
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2021 23:06 schreef AnneX het volgende:

[..]

Zijn doodshoofjes in chocola ook een signature Toet van hun, naast het zilte?
Het ziet er fantastisch uit, goed dat het ook zo smaakte.

Op je vraag: morgenmiddag komt Ruby Rose’ box.
Eerder gehad en beviel goed. https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/ruby-rose
Daar zat toen ook een spotify linkje bij met oude jazz muziek. Dat was ook een verrassing.
Wow dit is een leuke voor Valentijnsdag O+

Ik kan me alleen niet voorstellen dat het voor 2 personen 80 euro is? :o is dat niet pp?

[ Bericht 0% gewijzigd door tombolafan op 31-01-2021 23:52:40 ]
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_197741507
Inclusief roos!
Té laat aan foto’s gedacht, dus er is al van gegeten en niet mooi opgemaakt.



Makreel in blaadje lof, parelgerst, steak tartaar. Heb ik op éen bord gedaan, anders blijf ik na twee happen naar de keuken lopen en opscheppen. Zo ook met de warme gerechten.
Bietenrisotto met geitenkaas apart in hetzelfde doosje!
Bloemkool, Ibericowang in de oven. Had wel de knapperige slablaadjes apart moeten houden, die waren verbrand.;). Suf.
Trouwens dit vertelde de qr code: https://rubyrose-utrecht.nl/bereiden/

Het was de RubysRose keus”compleet”. Gebracht door een jongeman in brigade tenue.
Alles paste in een papieren draagtas inclusief de roos. Op een kaartje staat een qr code voor de instructies van bereiden. De warm maakgerechten heb ik in een schaaltje met bakpapier in de oven gedaan. De bisque en risotto in een pannetje.
Behalve de soep zijn de warme gerechten op een groot bord gegaan, en lijkt het weinig.
Charcuterie en kaas én toet bewaard voor bij de borrel vandaag en na de maaltijd.
Het was ruim voldoende dus en verrassende smaakjes.
Dit was de tweede keer voor ons. Het menu wisselt per aantal weken.
Begin december stond het met viltstift geschreven, nu plakkertjes met de volgorde op de deksels.
Totaal ¤ 59,00 + ¤ 5, brengen. Dat kost de P garage ook, als het wordt gehaald in hartje Utrecht. Via mail/wa komt een berichtje met de link hóe laat wordt bezorgd, en waar de auto rijdt. Heel kinderlijk vind ik het laatste zó leuk! Zie ik hem zo komen aanrijden over de dijk🤪

[ Bericht 8% gewijzigd door AnneX op 31-01-2021 13:35:47 ]
pi_197743045
Leuke verslagen van lekker eten weer ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_197857896
Vanavond eten besteld bij Eethuis Moushmoush, een Syrisch restaurant in Arnhem. Heerlijk eten en prima verzorgd.
5 koude mezze (oa baba ganoush, labne, shanklish en muhammara, de 5e mezze, geen idee maar erg lekker ook) van de grill had ik lamsvlees gekozen en dit alles voor 25 euro



We have far more in common than that which devides us..
  Moderator zaterdag 6 februari 2021 @ 20:04:52 #38
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197858375
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
Vanavond eten besteld bij Eethuis Moushmoush, een Syrisch restaurant in Arnhem. Heerlijk eten en prima verzorgd.
5 koude mezze (oa baba ganoush, labne, shanklish en muhammara, de 5e mezze, geen idee maar erg lekker ook) van de grill had ik lamsvlees gekozen en dit alles voor 25 euro

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9
Spoilers!
pi_197858421
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 20:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:9
Ik zou dit iedere dag wel kunnen eten. Zo jammer dat, toen ik in Syrie was, dit niet zo kon waarderen als nu, toen was ik na 3 weken zoooo blij met de grote gele M
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 6 februari 2021 @ 20:23:30 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197858818
Wij hebben Restaurant Ratatouille uit Haarlem weer een keer voor ons laten koken en thuisbezorgen.
Dit keer geen foto's van gemaakt.
Marbré Polderhoen · Eendenlever · Popcorn · Mais
Tarbot, Buikspek van de BBQ · Bloemkool Romanesco · Kencursaus
Winter dessert.

3-gangen Michelinster-eten met brood en friandises voor 29,50 pp was zeer de moeite waard. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_197859517
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 20:06 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik zou dit iedere dag wel kunnen eten. Zo jammer dat, toen ik in Syrie was, dit niet zo kon waarderen als nu, toen was ik na 3 weken zoooo blij met de grote gele M
Waarom waardeerde je het toen niet? :o
Voor mijn gevoel is dit een keuken die werkelijk iedereen wel waardeert, mits je dieren eet.
Mjam!

Hier gisteren hipsterstyle bij onze boshut een pokebowl laten bezorgen, was debiel veel naar erg lekker en veel groenten, want ook weleens goed :')
Pokehuys in Oisterwijk, prima prima.

En vandaag spareribs en brisket laten bezorgen met salades erbij.
Van Café Koosje in Oisterwijk
Jeeeeezus wat was dat lekker. 16 uur op de BBQ geweest, godsamme heer-lijk gegeten zeg.
Aanrader!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197860790
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 20:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Waarom waardeerde je het toen niet? :o
Voor mijn gevoel is dit een keuken die werkelijk iedereen wel waardeert, mits je dieren eet.
Mjam!

Hier gisteren hipsterstyle bij onze boshut een pokebowl laten bezorgen, was debiel veel naar erg lekker en veel groenten, want ook weleens goed :')
Pokehuys in Oisterwijk, prima prima.

En vandaag spareribs en brisket laten bezorgen met salades erbij.
Van Café Koosje in Oisterwijk
Jeeeeezus wat was dat lekker. 16 uur op de BBQ geweest, godsamme heer-lijk gegeten zeg.
Aanrader!
Ik kende de keuken (en wijze van eten) niet. Verder een groepsrondreis waarbij mensen sneller waren dan ik dus ik at sowieso erg weinig, voornamelijk platbrood (wist ik veel dat je het moest vullen met baba ganoush etc) en het vlees was meestal op voordat ik in de buurt kwam.
We have far more in common than that which devides us..
pi_197860843
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 21:34 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik kende de keuken (en wijze van eten) niet. Verder een groepsrondreis waarbij mensen sneller waren dan ik dus ik at sowieso erg weinig, voornamelijk platbrood (wist ik veel dat je het moest vullen met baba ganoush etc) en het vlees was meestal op voordat ik in de buurt kwam.
Dat klinkt wel als een matige vakantie :o

Maar goed, nu van genieten dus
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197860918
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 21:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat klinkt wel als een matige vakantie :o

Maar goed, nu van genieten dus
De reis was geweldig, prachtige dingen gezien. Maar in alle jaren groepsvakanties (en ik heb er heel wat gedaan) nog nooit zo'n afschuwelijke groep meegemaakt. Op het laatst hadden ze nog het lef om mijn adres te vragen voor een reunie, toen ben ik even losgegaan en heb op schiphol m'n koffer gepakt en ben zonder afscheid vertrokken (en zo ben ik helemaal niet)
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 13 februari 2021 @ 20:54:26 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197989514
Wij hebben vandaag van Restaurant Specktakel uit Haarlem een box laten komen met daarin 8 van hun gerechten.
Specktakel hanteert een 'wereldse' keuken, dus gerechten en smaken van over de hele wereld.
De box gaf dat gelijk al aan:

In de box, behalve allemaal verschillende gerechten ook een half flesje Cava, Mini “Sparkling” Chardonnay
Anna de Codorníu, Penedès, Spain, een fles wittte wijn Oldenburg ‘CL’, Chenin/Chardonnay, Stellenbosch, South Africa en een fles rode wijn Oldenburg ‘CL’, Red Blend, Stellenbosch, South Africa.

En een hele duidelijke beschrijving van alle gerechten:


We begonnen met het meegeleverde maisstokbrood met hummus en za'athar dipper (Marokko), met daarbij een glas Cava:


1e gerecht:

Vietnamese pittige garnalenloempia met chili nam pla en een crumble van cashew en knoflook.

2e gerecht:

Tonijn Tataki (Japan) met wasabi zeewier salade, sojaboontjes en ponzu soya.

3e gerecht:

Steak tartare van kangoeroe (Australië) met een kwarteleitje en venkel-mirte mayonaise.

4e gerecht:

Tom Yam Koeng, een Thaise pittige kreeftensoep met garnaaltjes en inktvis en een garnalen dumpling.

5e gerecht:

Een 48 uur in witte miso en saké gemarineerde zalm, geroosterd in de oven en met een Koreaanse kimchi salade.

6e gerecht:

Runderrolletjes met porcini en Parmezaan met truffelpuree en groene groenten. (Ttalië)

7e gerecht:

Een frisse spoom, Scroppino van bloedsinaasappelijs, wodka en rosé Prosecco.

8e gerecht:

Red velvet aardbeien fondant met vers fruit, merengue en een vruchten custard.

Wij vonden alle gerechten lekker smakelijk en prima qua portionering.
Inclusief de flessen wijn (we hebben alleen de Cava gedronken en de andere flessen hebben we bewaard voor andere gelegenheden) waren we 50 euro pp kwijt.
Poef.....gone! ©golfer
  Spellchecker zondag 14 februari 2021 @ 12:23:27 #46
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197998084
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 februari 2021 20:54 schreef golfer het volgende:
Wij hebben vandaag van Restaurant Specktakel uit Haarlem een box laten komen met daarin 8 van hun gerechten.
Specktakel hanteert een 'wereldse' keuken, dus gerechten en smaken van over de hele wereld.
De box gaf dat gelijk al aan:
[ link | afbeelding ]
In de box, behalve allemaal verschillende gerechten ook een half flesje Cava, Mini “Sparkling” Chardonnay
Anna de Codorníu, Penedès, Spain, een fles wittte wijn Oldenburg ‘CL’, Chenin/Chardonnay, Stellenbosch, South Africa en een fles rode wijn Oldenburg ‘CL’, Red Blend, Stellenbosch, South Africa.
[ link | afbeelding ]
En een hele duidelijke beschrijving van alle gerechten:
[ link | afbeelding ]

We begonnen met het meegeleverde maisstokbrood met hummus en za'athar dipper (Marokko), met daarbij een glas Cava:
[ link | afbeelding ]

1e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Vietnamese pittige garnalenloempia met chili nam pla en een crumble van cashew en knoflook.

2e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Tonijn Tataki (Japan) met wasabi zeewier salade, sojaboontjes en ponzu soya.

3e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Steak tartare van kangoeroe (Australië) met een kwarteleitje en venkel-mirte mayonaise.

4e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Tom Yam Koeng, een Thaise pittige kreeftensoep met garnaaltjes en inktvis en een garnalen dumpling.

5e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Een 48 uur in witte miso en saké gemarineerde zalm, geroosterd in de oven en met een Koreaanse kimchi salade.

6e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Runderrolletjes met porcini en Parmezaan met truffelpuree en groene groenten. (Ttalië)

7e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Een frisse spoom, Scroppino van bloedsinaasappelijs, wodka en rosé Prosecco.

8e gerecht:
[ link | afbeelding ]
Red velvet aardbeien fondant met vers fruit, merengue en een vruchten custard.

Wij vonden alle gerechten lekker smakelijk en prima qua portionering.
Inclusief de flessen wijn (we hebben alleen de Cava gedronken en de andere flessen hebben we bewaard voor andere gelegenheden) waren we 50 euro pp kwijt.
Wow! Prachtige uitgebreide en gevarieerde maaltijd!
pi_198001711
Wij hadden de valentijnsbox besteld van Het Gebaar (1 ster, Antwerpen).

De doos:



Eerste hapje en geen foto van was kaviaar op toastjes met zure room, geen foto maar voor ieder (een klein) blikje Gold label kaviaar van Royal Belgian Caviar uit Turnhout hier om de hoek.

Toen de amuse, drie gevulde eitjes pp:
Waldorfsalade met handgepelde Noordzee garnalen
Ganzenlever, gerookte paling en aardappelcrème
Krabsalade met een mousse van bisque en een zachte curry


Waren super!

Daarna verder met een Knolseldersoep
Gevuld met bloemkoolroosjes en mosseltjes/gerookte paling.

Kwam in een glaasje met het garnituur er al in, puur dus even de soep opwarmen en in een karafje erbij zetten op tafel. Heerlijke soep, mosseltjes vielen beetje weg kwa smaak had best bij alleen gerookte paling en bloemkool mogen blijven maar ach. Textuur van soep was top!



Daarna volgende het eerste hoofdgerecht, de kreeft. Met fijne groente en een heerlijke kreeftensaus, saus was ook weer super net zoals de soep. Deze ook apart in een karafje geserveerd.



Toen het tweede hoofdgerecht de Vol Au Vent, met aardappel gratin en krokantje van aardappel. Met mimosa van ei en truffel. Super gerecht, heerlijke vol au vent, ik dacht eerst dat de aardappel gratin er niet bij zou passen omdat je het normaal met frietjes of aardappel kroketjes eet maar de gratin vermengde zich super met de vol au vent (zit er onder) en was heerlijk.



Daarna nog het dessert, nog met plasticje er om omdat we helemaal uit elkaar knalde. Die eten we zo maar op nog.



Eerste keer take away van het gebaar maar zeker voor herhaling vatbaar. Leuk ook dat al dingen in glaasjes zaten dat scheelt weer over scheppen uit take away schaaltjes en dresseren waarna het er meestal niet meer zo goed uit ziet. Simpel op te warmen/af te werken, echt een menu gericht op weinig tijd in de keuken en veel aan tafel. Smaken super. Kosten waren 85 pp en 10 euro bezorgkosten. Oh ja en marshmellows zaten er ook nog bij maar die ook nog niet op.
pi_198002260
Aardappelgratin met vol au vent en truffel. Ooooh O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator zondag 14 februari 2021 @ 15:56:20 #49
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198002314
Ziet er heerlijk uit Ann :9
Spoilers!
pi_198005529




Vega valentijnsdag menu van The Streedfood Club

Ronde 1:
Portobello met chimichurri
'Detox bowl' - bloemkoolsalade met sinaasappel
Pittige kokossoep
Krokante tostada met pittige pompoenhummus, mais en popcorn
Springroll met vegan zalm

Ronde 2:
Pita huancaina
Geroosterde zoete aardappel met chipotle-ahorn boter
Veggie gyoza
Pad Krapow met vega kip

Ronde 3:
Brownie met witte chocolade

Zaten ook nog 2 gin-cocktails bij en was voor twee personen inclusief bezorgen 70 euro.

Ik vond het weer erg leuk en lekker. Dit was ons tweede menu van The Streetfood Club. Ik vond het de vorige keer nog net iets beter. Maar ik hou gewoon heel erg van het delen van verschillende gerechtjes. Zoveel vega variatie is erg fijn, dus dit blijft toch wel een favoriet. Ook qua hoeveelheden gewoon fijn.

Toetje was alleen een beetje een tegenvaller. Ze noemen het 'death by chocolate brownie' en dan verwacht je toch wel iets meer dan een klein stukje brownie. En toen ik het witte zag, hoopte ik dat het cheesecake was, maar dat was echt een hard stuk witte chocolade. Proefde dus niets meer van de brownie zelf.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')