Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:35 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Kan gewoon allebei hoor! Mijn ervaring is wel dat na een nachtje in de koelkast de boel wat beter "bij elkaar blijft", maar laatst ook tiramisu op de dag zelf gemaakt en dat smaakte gewoon prima
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoepquote:Op donderdag 24 december 2020 14:30 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Morgen! Wij hebben tweede kerstdag het diner en de mousse moet een nachtje opstijven
Het recept gaat uit van vier personen, dus dan zou ik inderdaad meer maken. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe groot de porties zijn. Die bakjes op de foto's zien er ook niet al te groot uit
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:32 schreef Em31 het volgende:
Ik heb nog nooit chocolademousse op die manier gemaakt, maar drie eiwitten opkloppen wordt in ieder geval wel veel. Misschien zou je de helft van de helft erbij kunnen doen voor de zekerheid?
Hahaha als het goed is wel jaquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?
etDeefquote:Op donderdag 24 december 2020 14:38 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Hahaha als het goed is wel ja
Maar als je het op de dag zelf maakt wordt het gewoon wat "slapper" allemaal. Voor de vorm beter om echt een hele nacht te laten opstijven
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zei maar ja 33% lijkt me prima. Met 3 eiwitten kun je in ieder geval heel veel meringue maken normaal dus is ook zeker niet weinig, maar zakt natuurlijk wel een beetje in als er chocolade doorheen gaat.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
[..]
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
Ja daar zitten er weer meerdere inquote:
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:40 schreef Em31 het volgende:
[..]
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zei maar ja 33% lijkt me prima. Met 3 eiwitten kun je in ieder geval heel veel meringue maken normaal dus is ook zeker niet weinig, maar zakt natuurlijk wel een beetje in als er chocolade doorheen gaat.
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademoussequote:Op donderdag 24 december 2020 14:44 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?
[..]
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgen
Spannend he? Een thriller is er niks bijquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Em31 het volgende:
Laatst bij 24Kitchen was Rudolph eiwitten aan het kloppen en het ging echt nét niet over dat randje van de mixer. Zat er steeds gespannen naar te kijken
Ik zou ze gewoon meteen gaan kloppen. De schaal is goed voor de weerstand.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of nietquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Als je gegarandeerd een gezellige kerst wilt hebben dan zou ik er van uit gaan dat ik troll.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Altijd een handige optiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse
Dat hebben we vaker bij Strani's postsquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het receptquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!
[..]
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse
Check! Ik ga dus een grotere kom pakken dan ik van plan was.
Jullie geven goede tips
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:48 schreef ijs_beer het volgende:
Ik ben bij Heel Holland Bakt altijd zenuwachtig of Jannie niet spontaan een toeval krijgt van alle suiker die ze moet opvreten.
Ik weet het zélf vaak niet eens!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Dat hebben we vaker bij Strani's posts
Goeiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Em31 het volgende:
[..]
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het recept
Ja, maar dat is gewoon de ouderdomquote:Op donderdag 24 december 2020 14:52 schreef Strani het volgende:
[..]
Ik weet het zélf vaak niet eens!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |