abonnement Unibet Coolblue
pi_196714512
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_196714538
Gevechten uitgebroken tussen de PKK en aanhangers van Barzani in Noord-Irak.


twitter
pi_196849413
twitter

Hopen maar dat het werkt voor de inwoners....
pi_197526589
quote:
Israel Strikes Iran-Linked Targets in Syria. Dozens reported to be killed in one of Israel’s biggest attacks on Iran-backed militias

Israeli warplanes carried out airstrikes early Wednesday in eastern Syria, killing dozens of people according to independent war monitors, in one of its deadliest raids on sites used by Iran-backed militias.

The strikes took place at several locations, including in and near the cities of Deir Ezzour, Mayadeen and al-Boukamal on the Syria-Iraq border, according to Syria’s state news agency SANA. The strikes targeted Syrian government positions, weapons depots and pro-Iranian militias, according to Syrian state media and Suhaib Jaber, who heads Euphrates Post, an independent war monitor.

Around 40 members of forces allied with Syrian President Bashar al-Assad were killed in the strike, according to Omar Abu Layla, who heads the activist network Deir Ezzor24.
Dit was nog van 13 januari.
Incelfrikandel
pi_197550585
Voor het eerst in drie jaar grote zelfmoordaanslagen in Bagdad, eentje is vastgelegd op video:

Tientallen doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad

Een dubbele zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft volgens het leger aan zeker 28 mensen het leven gekost. Nog eens 73 mensen raakten door de explosies gewond.

De aanslagen werden uitgevoerd op een drukke markt op het Tayaran-plein, in het centrum van Bagdad. Volgens een legerwoordvoerder bliezen twee terroristen met bomvesten zichzelf op toen ze werden achtervolgd door ordetroepen. De verantwoordelijkheid voor het geweld is nog niet opgeist.

Het zijn de eerste dodelijke zelfmoordaanslagen in lange tijd in de Iraakse hoofdstad. De laatste keer dat zelfmoordterroristen dodelijke slachtoffers maakten was in januari 2018, eveneens op het Tayaran-plein. Daarbij vielen tientallen doden.

In de jaren ervoor pleegde Islamitische Staat regelmatig aanslagen in Bagdad.
https://nos.nl/artikel/23(...)nslag-in-bagdad.html

UPDATE:

CAIRO (Reuters) - Islamic State claimed responsibility early on Friday for Baghdad's suicide attack, via the group's Amaq news agency on its Telegram channel.

Two men blew themselves up in a crowded Baghdad market on Thursday, killing at least 32 people in Iraq's first big suicide bombing for three years, authorities said, describing it as a possible sign of the reactivation of Islamic State.

https://www.reuters.com/a(...)k-idUSKBN29Q336?il=0

[ Bericht 8% gewijzigd door alilami op 22-01-2021 04:58:43 ]
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197554016
in OP staat dat Obama nog steeds president is
en geen foto van Erdogan en Poetin
Vooruit, Assad mag er ook op van mij
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_197802665
twitter


Golani is al een tijdje bezig met een charmeoffensief, maar een colbert had ik ook weer niet verwacht :D
Incelfrikandel
  woensdag 3 februari 2021 @ 23:05:18 #8
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_197806421
De nieuwe Amerikaanse regering zal binnenkort de regio weer flink verkloten.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  donderdag 4 februari 2021 @ 00:14:32 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_197807054
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 19:43 schreef Frikandelbroodje het volgende:
[ twitter ]

Golani is al een tijdje bezig met een charmeoffensief, maar een colbert had ik ook weer niet verwacht :D
Hehehe nice.
pi_197849470
quote:
Kabinet stemt in met onderzoek naar hulp aan gewapende milities in Syri

Het kabinet laat onafhankelijk onderzoek doen naar het eigen steunprogramma aan gewapende milities in Syri. Dat schrijft minister Stef Blok vrijdag aan de Tweede Kamer.
Incelfrikandel
pi_198102247
quote:
quote:
Once synonymous with combat fatigues and weapons, Abu Mohammad al-Jolani has undergone an image change, with the Syrian jihadi this month photographed wearing a western-style business suit.

Jolani is the commander of Hayat Tahrir al-Sham (HTS), the Islamist militants that rules the northwestern region of Idlib, the final bastion of revolutionary opposition to President Bashar al-Assad of Syria after nearly a decade of civil war.

His wardrobe transformation is part of a deliberate rebranding by the group, designated a terrorist organisation by the US and Turkey, as the most powerful Islamist militants in Syria since Isis try to secure a political future for themselves.

Jolani was for many the face of notorious al-Qaeda affiliate Jabhat al-Nusra, since merged into HTS and no longer formally connected to al-Qaeda. HTS wants to convince the international community that Idlib is not — as a US official once called it — “the largest al-Qaeda safe haven since 9/11”.

“They know that’s their only chance for survival . . . to become . . . more moderate . . . more palatable to Turkey and the international community,” said a European diplomat in Beirut.

Navvar Shaban, an analyst at Istanbul think-tank Omran Centre for Strategic Studies, described the rebranding as a “PR campaign showing they’re more willing to have some kind of international negotiation with everyone”.

This month International Crisis Group urged Washington to seek ways for the group to prove itself a legitimate partner and eventually “shed its ‘terrorist’ label”. It argues that the label undermines the ceasefire between Russia, which backs Assad, and Turkey, which supports the opposition, that followed a regime advance on Idlib last year.
quote:
Under its control the region “looks like a conservative, Islamist society which is undemocratic”, said Khalifa. “But it doesn’t look like a lawless area controlled by a militia.” On a recent visit, Khalifa said, she had noticed that walls carrying jihadi slogans had been whitewashed over.

The group has not enforced strict religious rules in Idlib. Women are not forced to cover their faces and people are allowed to smoke. It has even allowed an investor to spend $300,000 building an entertainment complex named after a quintessentially American brand — Disneyland.
:D _O-
Incelfrikandel
pi_198215544
quote:
German court convicts ex-Syrian regime officer in historic case

Eyad al-Gharib, a former low-ranking officer in Syria's intelligence services, was sentenced to four and a half years in prison for aiding and abetting crimes against humanity.
https://www.al-monitor.co(...)y-assad-koblenz.html

quote:
Biden Orders U.S. Airstrike in Syria, Targeting Iran-Backed Militia

Airstrike follows deadly rocket attacks against U.S. forces in Iraq earlier this month
https://www.wsj.com/artic(...)-militia-11614299547

[ Bericht 29% gewijzigd door Frikandelbroodje op 26-02-2021 12:07:56 ]
Incelfrikandel
pi_198403383
twitter
Incelfrikandel
pi_198422661
Opvallend dat hij geen Sputnik-V vaccin heeft gekregen.
pi_198518268
twitter
Incelfrikandel
pi_199018078
Drone-aanval op vliegveld in Irak waar ook Nederlanders zitten: vijf vragen
In Irak werd woensdagnacht een drone afgevuurd op de internationale legerbasis van Erbil. Er zitten ook Nederlandse militairen. Niemand raakte gewond, maar het is de zoveelste keer in korte tijd dat Erbil doelwit is. Wat speelt er?

Wat maakt deze aanval opmerkelijk?
De aanval woensdagnacht in Erbil is, voor zover bekend, de eerste keer dat een drone is ingezet tegen een westerse legerbasis in Irak. Volgens de Koerdische autoriteiten ontplofte een ‘TNT-drone’ – dus vol explosieven – op een hangar van het vliegveld. Onbekend is wat voor soort onbemand vliegtuigje is gebruikt.

Het gebruik van een drone betekent een nieuw hoofdstuk in een lange reeks aanvallen op westerse doelen. Legerbases waar buitenlandse militairen zijn gehuisvest, liggen in Irak om de haverklap onder vuur, evenals westerse ambassades in Bagdad. Maar tot nu toe bestond het voorkeurswapen uit Katjoesja-raketten. Die zijn instabiel en missen meestal doel.

Deze drone-explosie is de derde aanval in een halfjaar op het vliegveld van Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan. Bij een raketaanval in februari kwamen twee mensen om het leven en raakten er acht gewond. Erbil gold tot voor kort als een veilige haven in Irak, een slaapstad waar nooit wat gebeurde. Jeanine Hennis, de VN-gezant in Irak, spreekt van een ‘roekeloze pogingen om spanning te zaaien en de stabiliteit van Irak in gevaar te brengen.’

Wat doen Nederlandse militairen in Erbil?
Sinds januari helpen 120 Nederlandse militairen mee om de legerbasis van de anti-IS-coalitie op het vliegveld van Erbil te beveiligen. Het gaat om landmachters van de 13 Lichte Brigade uit Oirschot. ‘Op het vliegveld zijn drie beveiligingsringen’, zegt een defensiewoordvoerder. ‘De buitenste ring wordt beveiligd door de Koerden. Dan is er een ring die wordt beveiligd door de Amerikanen. De Nederlanders doen de binnenste ring.’ De woordvoerder weet niet in welke beveiligingsring de drone ontplofte. De 13 Lichte Brigade zal in mei plaatsmaken voor militairen van het Korps Mariniers.

Wie zitten achter de aanslag?
De aanslag is nog niet opgeist. Vrijwel altijd zijn dergelijke aanslagen het werk van Iraakse milities die banden onderhouden met Iran. In Irak zijn er talloze van dergelijke milities. Ze staan bekend als de al hashd al shaabi, de volksmilities. De meeste milities zijn sjiitisch, maar er zijn ook soennietische en christelijke groeperingen binnen de hashd. De milities speelden een cruciale rol in de strijd tegen IS, maar gaan verder hun eigen gang. Burgers worden door hen ontvoerd en afgeperst, de meest radicale groeperingen plegen aanslagen op westerse legerdoelen.

De vorige aanslag in Erbil werd aanvankelijk opgeist door een tot dan toe onbekende groep, Saraya Awliya al Dam. Het vermoeden is dat deze groep in werkelijkheid niet bestaat. Binnen de kortste keren hadden Koerdische rechercheurs een bekentenis op tape van leden van Kata’ib Sayyid al-Shuhada, een militie die ook in Syri actief is aan de zijde van president Bashar al-Assad.

In theorie is ook een andere dadergroep denkbaar: de Koerdische verzetsbeweging PKK, die door Turkije en de Europese Unie wordt beschouwd als terreurorganisatie. De PKK houdt zich schuil in de bergen van Noord-Irak, de spanningen met Turkije lopen steeds verder op. Vrijwel tegelijk met de drone-aanval op Erbil vond een raketaanval plaats op een Turkse legerbasis in Irak.

Waarom liggen westerse militairen in Irak onder vuur?
Pro-Iraanse groepen in Irak eisen al jaren dat westerse militairen – vooral de Amerikanen – vertrekken. Ze zien hen als overheersers met een anti-Iraanse, pro-Isralische agenda. Sinds januari 2020 loopt dit conflict uit de hand. De toenmalige Amerikaanse president Trump liet in de Iraakse hoofdstad Bagdad de Iraanse generaal Qassem Soleimani liquideren, evenals de toenmalige leider van de hashd al shaabi, Abu Mahdi al Mohandis. Saillant detail: de dodelijke aanslag werd uitgevoerd met een drone (een MQ-9 Reaper).

Trump trok zich er niets van aan dat Amerikaanse militairen slechts in Irak zijn voor de strijd tegen IS, niet om slaags te raken met Iran. De pro-Iraanse milities voelen zich sindsdien gesterkt in hun afkeer van westerse militairen: blijkbaar overschrijdt de anti-IS-coalitie zomaar haar mandaat. Vanuit hun perspectief is een drone-aanval op een coalitiedoelwit een koekje van eigen deeg.

Waarom blijft de anti-IS-coalitie nog in Irak?
De anti-IS-coalitie in Irak gedraagt zich als visite die te lang blijft plakken, ondanks weinig subtiele hints van de gastheer dat het bezoek voorbij is. Het Iraakse parlement eiste na de dood van Soleimani en Al Mohandis het vertrek van alle buitenlandse militairen. Daarop kregen ze formeel hun cong van de toenmalige Iraakse premier, Adil Abdul Mahdi. Een deel van de Amerikaanse troepen verliet vorig jaar inderdaad Irak.

Maar als het eropaan komt, wil de Iraakse overheid een algeheel vertrek van de coalitie eigenlijk toch niet doordrukken. Iedereen weet dat het Iraakse leger geen partij is voor terreurbeweging IS, die zich alweer hergroepeert in de woestijn. Daarom zoeken coalitielanden en de Iraakse regering achter de schermen naar een voor iedereen acceptabele oplossing. Meer dan vroeger houdt de coalitie zich nu bezig met ‘advisering’. De pro-Iraanse milities lijken daar nog niet van onder de indruk.

De hoop is gevestigd op de Navo. De Navo-missie die sinds 2018 in Irak actief is, geldt als minder controversieel dan de door de Amerikanen gedomineerde anti-IS-coalitie. In februari is de Navo-missie in Irak fors uitgebreid, van 500 naar 4.000 militairen. De uitbreiding gebeurt ‘met volledig respect voor Iraks souvereiniteit en territoriale integriteit’, stelde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Nu maar hopen dat de milities het daarmee eens zijn.
https://www.volkskrant.nl(...)ijf-vragen~b458352d/
  Moderator maandag 19 april 2021 @ 21:24:56 #17
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_199076575
twitter

Niet mooi
  maandag 3 mei 2021 @ 12:05:28 #18
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_199259527

Klokkenluiders bij OPCW hebben reeds een aantal maal verklaard dat de rapporten over de 'gifgas-aanvallen' gemanipuleerd zijn zodat de uitkomst wenselijk was voor de krachten achter de gifgashoax. Een aantal Ierse parlementariers heeft onlangs in het EU-parlement geprobeerd hier over 'kamervragen' te stellen, maar de marionet van dienst heeft dat getorpedeerd.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_199263179
Nog een reminder dat Assad een smerige genocidale mafklapper is die vrouwen en kinderen afslacht.

twitter
pi_199596538
quote:
Syria: Why Saudi Arabia wants Assad on its side again

Saudi Arabia's crown prince has grand ideas that require the collective stability of Syria and Lebanon

Amid news of a potential Saudi-Iran rapprochement, media reports of a Saudi intelligence delegation in Damascus have received considerable coverage. A Rai al-Youm exclusive about Saudi Arabia’s intelligence chief meeting Syrian President Bashar al-Assad has raised questions over the timing of the move.
-
twitter


Mijn hemel zeg _O-
Incelfrikandel
pi_199646048
Zo gaan de verkiezingen in Syri.

Het stembiljet wordt voor jou ingevuld. Je hoeft helemaal niks te doen.

Hopelijk zal Syri ooit een normale democratische regering krijgen.

twitter
pi_199648976
quote:
0s.gif Op maandag 3 mei 2021 16:32 schreef polderturk het volgende:
Nog een reminder dat Assad een smerige genocidale mafklapper is die vrouwen en kinderen afslacht.

[ twitter ]
walgelijke dictator
pi_199794049
twitter
Incelfrikandel
pi_200220555
Journaal net gezien? Moedertje Rusland heeft ook vreemde lijstjes...
pi_200220600
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:33 schreef Adrie072 het volgende:
Journaal net gezien? Moedertje Rusland heeft ook vreemde lijstjes...
Watskebeurt? In 5 woorden of minder.
pi_200220744
quote:
12s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:37 schreef Rambolin het volgende:

[..]

Watskebeurt? In 5 woorden of minder.
Russische les op basisscholen Syri.
pi_200220767
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 20:45 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Russische les op basisscholen Syri.
Is dit hoe Assad zijn baas Poetin terugbetaalt :')
pi_200449367
Iraq attack: Bombing at Baghdad market kills Eid shoppers

At least 25 people have been killed and dozens more wounded in a bomb attack on a busy market in the Iraqi capital, Baghdad, security sources say.

The device exploded in a market, in the northern Sadr City area, as families prepared for the Islamic festival of Eid al-Adha on Tuesday.

It was the deadliest bombing in Baghdad in six months.

Islamic State group (IS) has claimed responsibility, saying one of its members detonated an explosive vest.

The Iraqi government declared victory in its war against the Sunni Muslim jihadist group at the end of 2017.

However, sleeper cells continue to wage a low-level insurgency in the country.

IS said it was behind a car bomb blast in April that killed four people at another market in Sadr City, which is predominantly Shia Muslim.

It also claimed a twin suicide bombing attack in January in Tayaran Square that left 32 people dead. That was the deadliest bombing in the capital in three years.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-57895957
  dinsdag 20 juli 2021 @ 02:29:38 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_200449756
quote:
10s.gif Op maandag 24 mei 2021 14:09 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

-
[ twitter ]

Mijn hemel zeg _O-
Ik geloof dat ze iemand willen promoten, maar ik weet het niet zeker....

Dit zag ik trouwens ook in Dubai, maar hier kan zowel de Emir van daar als zelfs Kim Jong Un nog wel een puntje aan zuigen :D
pi_200453023
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 02:29 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik geloof dat ze iemand willen promoten, maar ik weet het niet zeker....

Dit zag ik trouwens ook in Dubai, maar hier kan zowel de Emir van daar als zelfs Kim Jong Un nog wel een puntje aan zuigen :D
Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
  dinsdag 20 juli 2021 @ 15:11:11 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_200456183
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 11:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 11:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Lekker fanboy/girl zijn van iemand die volledige wijken in puin achterlaat.

Zo gezellig.
Het meest trieste van die Syri oorlog is nog wel dat Assad nog steeds het grootste gedeelte van het land regeert, alleen is het land veel armer, instabieler en het regime nog meedogenlozer geworden.
pi_200624702
twitter


twitter


Provincie Daraa weer in opstand gekomen.
Incelfrikandel
pi_200673022
twitter


twitter
Incelfrikandel
pi_201820855
Vorige week waren er verkiezingen in Irak. Volgens waarnemers verliepen de verkiezingen eerlijk, maar suprise suprise pro-Iran partijen weigeren de resultaten te accepteren want fraude.

quote:
Iraqi elections were competitive and ‘surprisingly’ well-managed, observers say

Chief EU observer Viola Von Cramon-Taubadel said although the low turnout and exclusion of some groups was a concern, the vote was well run in terms of administration and integrity
Iran is the country with the biggest stake in the outcome of Iraq’s election, because of the influence it exerts over its neighbor, says an expert
quote:
Pro-Iran parties denounce 'scam' after Iraq election setback

Two days after Iraq's legislative election, pro-Iranian Shiite Muslim parties and armed groups on Tuesday denounced early poll results as "manipulation" and a "scam".
Incelfrikandel
pi_201821063
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 19:18 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Vorige week waren er verkiezingen in Irak. Volgens waarnemers verliepen de verkiezingen eerlijk, maar suprise suprise pro-Iran partijen weigeren de resultaten te accepteren want fraude.
Ze hebben massaal gekozen door niet te komen opdagen _O_
pi_202862278
quote:
De Franse politie heeft een 59-jarige Frans-Syrische man aangehouden op verdenking van het leveren van onderdelen voor de productie van chemische wapens in Syri, meldt het Franse persbureau AFP. De aanhouding gebeurde in het zuiden van Frankrijk.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)che-wapens-aan-syrie
Incelfrikandel
pi_203078726
:')

twitter
pi_203079634
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 14:40 schreef Rambolin het volgende:
:')

[ twitter ]
Is dit echt?
Incelfrikandel
pi_203080748
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 15:28 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Is dit echt?
Helaas wel :')
pi_203081111
quote:
12s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 16:47 schreef Rambolin het volgende:

[..]
Helaas wel :')
:')_!

Die reacties _O-

twitter
Incelfrikandel
  vrijdag 21 januari 2022 @ 08:40:02 #41
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_203295816
Hoe de VS onverantwoorde risico’s nam rondom de Tabqa Dam en zich vervolgens hulde in leugens:
twitter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_203464613
twitter


quote:
0s.gif Op vrijdag 21 januari 2022 08:40 schreef Szura het volgende:
Hoe de VS onverantwoorde risico’s nam rondom de Tabqa Dam en zich vervolgens hulde in leugens:
[ twitter ]
Wat een verhaal. Dat had goed mis kunnen gaan.
Incelfrikandel
pi_204333817
twitter


twitter


twitter
Incelfrikandel
pi_204842333
twitter


twitter
pi_204842490
Aan de grens met Turkije had de VS zich teruggetrokken volgens mij. Daar wordt de YPG beschermd door de Russen. Nu de Russen zich terugtrekken uit Syri ziet Turkije een kans. Dit is mijn analyse. Misschien slaat het nergens op.

In Turkije is er nu een PVV achtige partij die de laatste tijd veel aan populariteit wint. Die partij wil Syrirs terugsturen naar Syri. Misschien dat dat ook speelt.

twitter


twitter
pi_204844353
Erdogan: Turkse leger bereidt zich voor voor een militaire operatie in Syri.

https://english.almayadee(...)s-at-border:-erdogan


Ik vind erdogan niks. Moet wel toegeven dat hij een man is van zijn woord. Hij wilt alle Ottomaanse grondgebieden heroveren en toont dat ook echt aan op de slagveld.
pi_204849235
Hij ziet gewoon een open deur nu en toevallig komt t hem wel goed uit. De lira gaat weer lekker, gedoe in eigen land met tanende populariteit. Dus makkelijk scoren voor t simpele volk.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_204853319
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:48 schreef marsan het volgende:
Hij ziet gewoon een open deur nu en toevallig komt t hem wel goed uit. De lira gaat weer lekker, gedoe in eigen land met tanende populariteit. Dus makkelijk scoren voor t simpele volk.
Amerika Iran Syri en Rusland steunt erdos plannen niet. Ik denk niet dat hij een militaire invasie in zal zetten zonder de steun van Amerika. Want in dat gebied zijn ook Amerikaanse soldaten aanwezig.

US condemns, warns Turkey against plans for military operation in Syria

https://english.alarabiya(...)y-operation-in-Syria
pi_204862853
Na Amerika verklaard Rusland ook dat er geen steun is voor een erdogan aanval op Syri. Ook onder de turken is er tegenwoordig weinig steun voor erdo:


We will not allow Turkey to attack northern Syria- Russian officer

ALEPPO, Syria (North Press) – A Russian officer, at the Russian base located in the village of al-Wahshiya in the northern countryside of Aleppo, said on Wednesday that they would not allow Turkey to launch a new military operation in northern Syria.

This came during the protest of thousands of displaced people from Afrin and residents of the northern countryside of Aleppo in front of the headquarters of the Russian forces in the village of al-Wahshiya. The protesters denounced the recent Turkish threats to launch a new military operation 30 km deep in northern within Syria.

A delegation from the Autonomous Administration of North and East Syria (AANES) met with Russian General Mikhail. The latter pledged that “the Russian forces and the Syrian government forces will not allow the Turkish forces to advance.”

The protestors raised banners that wrote no to the Turkish demographic change in the north of Syria. Demographic change, building settlements, and resettlement are a crime against the peoples of the region and its history. No to the Adana agreement.

The Adana Agreement was concluded between Turkey and Syria on 20 October 1998 in the Turkish city of Adana and included the following points: Syria would not permit any activity which was deemed as “jeopardizing the security and stability” of Turkey.

Under the Adana agreement, Turkey has the right to enter up to 5km (3 miles) inside the border with Syria – but they cannot remain for long.

The protesters considered that Turkey’s calls to establish the so-called safe zone and build settlements are nothing but Turkish bases inside the Syrian depth. They main aim is new demographic change, which is a crime against the Syrians.

The protesters called on the Russian Federation, as one of the guarantor countries on Syrian territory, to pressure the Turkish government to end its occupation of Syrian territory and prevent it from launching another aggression. They also demanded Russia stop the so-called establishment of safe areas and settlement operations.

https://npasyria.com/en/78114/
  woensdag 25 mei 2022 @ 20:16:43 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204863238
Erdogan is weer lekker wild om zich heen aan het slaan, tegen Zweden en Finland, tegen de Grieken, tegen de YPG, om maar afleiding te bieden voor z’n waardeloze economische beleid en tanende populariteit. Doorzichtig trucje.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_204863476
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 20:16 schreef Szura het volgende:
Erdogan is weer lekker wild om zich heen aan het slaan, tegen Zweden en Finland, tegen de Grieken, tegen de YPG, om maar afleiding te bieden voor z’n waardeloze economische beleid en tanende populariteit. Doorzichtig trucje.
Die Syrische oppositie is een hond van erdogan. Hij heeft ze vast met een hondenriem en wilt zijn honden los laten om noord Syri in zijn geheel op te slokken.

Dat deed die al meerdere keren in Syri. Hij gebruikte die lui zelfs in Nagorno Karabach n Libi. Soort van verlengstuk van de turkse leger.

Ben benieuwd of die lafaard erdohaan een militaire interventie zal lanceren want praten , daar is die goed in.

Assad noemt de mogelijke turkse militaire interventie kolonialisme:

Turkey 'safe zone' in Syria is colonization: Damascus to UN

https://english.almayadee(...)tion:-damascus-to-un
pi_204867799
twitter
pi_204867896
Erdo heeft een machtige veto in zijn trucjesdoos. Namelijk dat Zweden en Finland geen NAVO lid kunnen worden zonder zijn toestemming.

Dat gebruikt hij als wapen tegen het westen om zoveel mogelijk grondgebieden over te nemen zonder dat Turkije een sanctie krijgt.
pi_204875067
Heeft erdohaan de stalen kloten om ondanks dat Amerika , Rusland , Iran er TEGEN zijn toch een militaire operatie uit te voeren? Ben nu wel benieuwd.

Turkey Edges Toward Syria Incursion as Erdogan Meets Army

Turkey signaled it’s near a fresh incursion into Syria against Kurdish forces backed by the US after President Recep Tayyip Erdogan chaired a four-hour meeting with top generals on Thursday.

https://www.bloomberg.com(...)s-erdogan-meets-army
pi_204878885
Ik denk dat Erdogan binnen nu en paar dagen noord Syri in 1 groot bloedbad zal veranderen net zoals Putin de Oekrane in een bloedbad heeft veranderd helaas.


Militaire bronnen in gesprek met Habertrk: De voorbereidingen voor de operatie in Syri zijn voor 90 procent voltooid.

"Voor het eerst vinden er twee operaties plaats in zowel Irak als Syri"

https://t24.com.tr/haber/(...)zde-90-tamam,1036808
pi_204878934
De NAVO-lidstaat Turkije doet hetzelfde wat wij de Russen verwijten.
pi_204878952
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 11:18 schreef Idisrom het volgende:
De NAVO-lidstaat Turkije doet hetzelfde wat wij de Russen verwijten.
Syri is ver van me bed show. En de Koerden... die hebben duizenden soldaten opgeofferd in de strijdt tegen ISIS. En nu worden ze dus in een Turkse vleesmolen gegooid.

"Dankjewel voor het vechten tegen ISIS als kanonnenvoer , en nu mag je dood..."
pi_204879229
Het gaat beginnen helaas.



De Koerden moeten rekening houden met het feit dat de Arabieren in die gebieden aan de kant van de turken zullen staan. Arabieren hebben in het algemeen een meer pro-erdogan/turkije ideologie.
pi_204904448
Erdogan durft aan te geven dat hij ook zonder Amerikaanse toestemming een millitaire inval zal uitvoeren.

Erdogan Says Turkey Plans New Syrian Offensive, Won’t Seek U.S. Permission



Turkish President Recep Tayyip Erdogan said his country is still committed to driving Syrian Kurdish militias out of northern Syria and that Ankara will not wait for permission from the United States before launching any new offensive.

“Like I always say, we’ll come down on them [Kurdish militias] suddenly one night. And we must,” Erdogan said on his plane following a visit to Azerbaijan, according to a report on May 29 in The Hurriyet newspaper.

He added that “one cannot fight terrorism while waiting for the permission of whoever."

"What will we do if the United States does not do its part in the fight against terrorism? We will get by on our own," he said.

Erdogan said, without providing a timeframe, that Turkey plans to launch a cross-border operation against the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG) -- a militia it considers a terrorist group linked to the outlawed Kurdistan Workers' Party, which has led an insurgency inside Turkey since the 1980s.

Washington, however, has backed the YPG in its fight against the Islamic State extremist group inside Syria, a move vehemently opposed by Ankara.

The U.S. State Department has expressed concerns about Turkey’s plans, saying a new offensive could undermine regional stability and put U.S. forces at risk.

In 2019, Turkey’s incursion into northeast Syria against the YPG sparked international condemnation, prompting Finland, Sweden, and others to restrict arms sales to Turkey.

Ankara now is retaliating by blocking the two Nordic countries' bids to join NATO. Membership in the Western alliance must be unanimously approved by current members.

https://www.rferl.org/a/e(...)ission/31873881.html
pi_204906184
Koerden in Syri roepen landen op voor een vredesmissie te lanceren in het noorden van Syri tegen Turkije. Blijkbaar begrijpen de Koerden niet dat niemand zijn hand in het vuur zal steken voor hen.

https://npasyria.com/en/78283/

Ze hebben niet geleerd van de fouten die de Oekrainirs hebben gemaakt. Net zoals de Oekrainirs zullen de Koerden ook in de steek gelaten worden helaas.
pi_204944467

Duizenden honden van erdogan staan klaar om te strijden op de frontlinies. De Syrische oppositie die Erdogan graag misbruikt toont weer aan dat ze er klaar voor zijn. Erdogan gebruikt moslims als een soort van lange arm om zijn grote droom de grote kalifaat ottomaanse rijk te stichten.
  donderdag 2 juni 2022 @ 19:34:33 #62
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_204944690
En Rusland is stil over het onderwerp.
pi_204944722
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2022 19:34 schreef YoungDriller het volgende:
En Rusland is stil over het onderwerp.
Die hoopt dat het westen in een militaire conflict beland met Turkije. Dat zou goed uitkomen voor Rusland nu de Russen Europa militair binnenvallen.
pi_204945406
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2022 19:34 schreef YoungDriller het volgende:
En Rusland is stil over het onderwerp.
Net als wij...
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_204946414
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2022 20:33 schreef marsan het volgende:

[..]
Net als wij...
De militaire interventie van Rusland tegen Oekrane , brengt kansen mee voor Turkije. Turkije kan nu makkelijker bewegen doordat iedereen met Oekrane bezig is.

Het is ook een feit dat die onbemande drone industrie van Turkije , de Turken grote slagkracht heeft gegeven die zijn weerga niet kent. Landen rondom Turkije maken daar geen schijn van kans tegen.
  donderdag 2 juni 2022 @ 22:30:12 #66
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_204946548
Kan dit een nog grotere stroom vluchtelingen geven richting Europa?

Of zijn die grenzen tussen Turkije en Syri potdicht?
pi_204946632
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2022 22:30 schreef BMW1993 het volgende:
Kan dit een nog grotere stroom vluchtelingen geven richting Europa?

Of zijn die grenzen tussen Turkije en Syri potdicht?
Erdogan wilt 1 miljoen Syrirs die ontheemd zijn en nu dus in Turkije wonen terug plaatsen in die nieuwe gebieden in het noorden van Syri dus dus militair overgenomen worden. Als het goed is zal de vluchtelingstroom verminderen.

De Koerden in het noorden van Syri die de seculiere ideologie aanhangen en dus de PKK steunen , die moeten wel vrezen voor hun levens en zullen moeten vluchten. Naar Irak en verder richting het zuiden van Syri.
  donderdag 2 juni 2022 @ 23:24:41 #68
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_204947049
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juni 2022 22:37 schreef slavaukrainii het volgende:

[..]
Erdogan wilt 1 miljoen Syrirs die ontheemd zijn en nu dus in Turkije wonen terug plaatsen in die nieuwe gebieden in het noorden van Syri dus dus militair overgenomen worden. Als het goed is zal de vluchtelingstroom verminderen.

De Koerden in het noorden van Syri die de seculiere ideologie aanhangen en dus de PKK steunen , die moeten wel vrezen voor hun levens en zullen moeten vluchten. Naar Irak en verder richting het zuiden van Syri.
Duidelijk, dank.
Wel kan het zijn dat Syrirs weer richting Griekenland trekken omdat men bang is uitgezet te worden terug naar Syri. Als EU kan je diegene dan moeilijk terug sturen naar Turkije omdat het dan geen 'veilig land' meer is voor vluchtelingen.

De komende jaren gaan zeker interessant worden, de situatie is natuurlijk ook afhankelijk van de verkiezingen volgend jaar, en of Erdogan weer gaat winnen.
pi_204947114
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2022 23:24 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Duidelijk, dank.
Wel kan het zijn dat Syrirs weer richting Griekenland trekken omdat men bang is uitgezet te worden terug naar Syri. Als EU kan je diegene dan moeilijk terug sturen naar Turkije omdat het dan geen 'veilig land' meer is voor vluchtelingen.

De komende jaren gaan zeker interessant worden, de situatie is natuurlijk ook afhankelijk van de verkiezingen volgend jaar, en of Erdogan weer gaat winnen.
Erdogan zal zijn macht nooit meer afstaan. Hij heeft teveel "powergrabs" uitgevoerd in Turkije en dan vooral na die coup in 2016. Iedereen die denkt dat Erdogan alleen met een verkiezing zal stoppen leeft in een ilusie.

Vergeet niet wat Erdogan in de jaren '90 zei:

pi_204949276
Maar liefst 470 dorpen en steden gaan er overgenomen worden in Syri. Syri is eigenlijk een soort van snelweg geworden waar iedereen overheen rijd zonder enige verklaring. Rusland Amerika Frankrijk Iran Denemarken... iedereen is daar om de boel te plunderen. Als Turkije 600 km in lengte 30 km in diepte van Syri zou eraf bijten , dan betekend dat intotaal 18000 vierkante km's wat dus eigenlijk turks grondgebied wordt.


New operation in Syria to give Turkey control of 600 km of border, daily says

The Turkish armed forces will "clear" 470 villages and towns in Syria in the course of the operation




ANKARA, June 3. /TASS/. The operation in northern Syria to be carried out by the Turkish army will allow Ankara to take 600 kilometers of the border under control and thus minimize the terrorist threat there, the Turkiye newspaper reported on Friday citing military and diplomatic sources.

The Turkish armed forces will "clear" 470 villages and towns in Syria in the course of the operation, reaching a depth of 45 kilometers in some regions, the newspaper said. The clearing of Tel Rifat and Manbij from terrorism will enable Turkey to establish a 35-kilometer security zone and accomplish the strategic task set by President Recep Tayyip Erdogan.

Addressing the parliament on Wednesday, Erdogan announced the launch of a new military operation with a view to extending the 30-kilometer security zone established following the operation Peace Spring in October 2019. It was set up between the towns of Azaz and Jerablus north of Aleppo, Afrin was occupied, and the border areas east of the Euphrates River were taken under control.

https://tass.com/world/14(...)_referrer=google.com
pi_204950765
Ik denk niet dat er een militaire operatie gaat komen. Er is al een week voorbij sinds de aankondiging. Was vooral een manier om wat los te peuteren bij de bondgenoten.
  vrijdag 3 juni 2022 @ 13:44:01 #72
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_204950798
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2022 13:40 schreef polderturk het volgende:
Ik denk niet dat er een militaire operatie gaat komen. Er is al een week voorbij sinds de aankondiging. Was vooral een manier om wat los te peuteren bij de bondgenoten.
Er vinden soms al beschietingen plaats aan de Turks Syrische grens zag ik op die war map.
pi_204954699
Preparations for offensive in Tal Rifaat and Manbij are now complete, Turkish military sources tell Middle East Eye

Turkey decided to announce it would undertake a military operation in northern Syria after Russia moved a significant number of troops out of the country due to the war in Ukraine, Turkish military sources familiar with the situation have told Middle East Eye.

The sources said the timing of the decision, announced earlier this week, was also a result of Ankara’s ongoing offensive against Kurdistan Workers’ Party (PKK) fighters in northern Iraq, where it is bidding to end PKK infiltration by sealing the last remaining land corridor between Turkey and Iraq.

“The recent PKK activities to transfer fresh forces and ammunition to Iraq from Syria triggered a response," one of the military sources told MEE.

Lees verder:

https://www.middleeasteye(...)ops-withdrew-ukraine
pi_204958855
Turkse artillerie eenheden bombarderen Syri , slachtoffers onder de YPG en Assad loyalisten.

Video:

https://www.trhaber.com/m(...)-vuruyor-h50232.html
pi_204959231
Erdogan media gooit benzine op het vuur door te suggereren dat de Turkse leger niet 30 km diep moet gaan maar minstens 150km.



Gaziantep University Afdelingshoofd Internationale Betrekkingen Assoc. dr. Hseyin Şeyhanlıoğlu verklaarde dat de operatie van Turkije in Syri niet beperkt zal blijven tot 30 kilometer en zei:

“Ik wacht op een uitgebreide operatie. Met andere woorden, ik zeg 'er is behoefte' aan een alomvattende strategie, niet alleen gericht op Tel Rıfat en Manbij, maar ook van Hatay tot Haseke, tot een diepte van 150 kilometer.

https://www.olaymedya.com(...)ir-operasyon-iddiasi
pi_204964218


Murat Karayılan, een van de hoogste leidinggevenden van de PKK, eiste dat de vlaggen "PKK en HPG" niet worden gebruikt bij de demonstraties in Rojava. Karayılan zei: "Het is een vergissing om te marcheren door de vlag van onze partij of HPG te hijsen, daar zijn we het niet mee eens."

PKK Uitvoerend Comitlid Murat Karayılan zei in een verklaring aan het media-orgaan van de organisatie, ANF, dat het gebruik van "PKK- en HPG"-vlaggen bij demonstraties in Rojava, net als in Europa, een "fout" was.

Karayılan merkte op dat de PKK-regering zoiets niet van Rojava wilde.

In een commentaar op Turkije's blokkering van het lidmaatschap van Zweden en Finland van de NAVO omdat "hij wil profiteren van het aanhoudende conflict tussen Rusland en de NAVO in Oekrane", zei Karayılan: "Er is enige democratie in Scandinavi, de Turkse staat is er bang voor."

Karayılan beweerde dat Turkije de aandacht wilde afleiden van het "bloedbad tegen de Koerden" door het NAVO-lidmaatschap van beide landen op de agenda te plaatsen.

“We vechten niet tegen de NAVO”

In zijn toespraak zei Karayılan: “We vechten niet tegen de NAVO, we vechten niet tegen Amerika. We vechten tegen de Turkse genocide", zei hij.

In een vraag over de dreigementen van Turkije met operaties tegen Rojava en Noord-Syri, vroeg Karayılan dat "PKK- en HPG"-vlaggen niet worden gebruikt bij demonstraties in Rojava en maakte de volgende beoordeling:

“Het is een vergissing om te marcheren door de vlag van onze partij of HPG te hijsen”

“Er is nu bijvoorbeeld druk en marteling tegen leider Apo. Onze mensen zien Leider Apo als de leider. Arabische en Koerdische mensen steunen leider Apo. Dit is iets goeds. Maar de vlag van onze partij of HPG hijsen is een vergissing, daar zijn wij het niet mee eens. Voor zover ik weet, wil ons bestuur zoiets niet. Het is waar dat we Rojava steunen en Rojava wil nu de guerrilla's steunen. Het is iets heiligs, een waardevolle, goede samenwerking. Maar iedereen moet lopen met zijn kleur. Beweeg met je kleur, beweeg met je vlag. Zulke fouten mogen dus niet gemaakt worden.”

Karayılan beweerde dat Turkije van plan is de grens "Misaki Milli" in Rojava binnen te gaan, die zich uitstrekt van Aleppo tot aan de achterkant van Hasek en de regio omvat waar ook Arabieren wonen.

https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/040620229
pi_204997399


US Fears Turkey Will Launch New Offensive in Syria

The United States fears Turkey will launch a new offensive in northern Syria that Washington has warned against, a senior American diplomat said on Wednesday.

“We are deeply concerned by recent increased rhetoric from Turkey about potential military moves into the north of Syria,” Assistance Secretary of State for Near Eastern Affairs Barbara Leaf told a congressional hearing.

“We’ve stepped up our diplomatic engagements to attempt to stop that,” she said.

Asked if Ankara would give up such plans in light of US efforts, Leaf replied: “I couldn’t give you the assurance that they are going to.”

Turkey has repeatedly threatened since late May to conduct a new military operation in northern Syria to target Kurdish fighters.

Among them are the People’s Protection Units (YPG), which were supported by the US-led international coalition against the Islamic State jihadist group.

Washington has repeatedly warned against such an offensive, which it believes risks destabilizing the region and jeopardizing the struggle against the jihadists.

The issue highlights the recurring tensions between NATO allies Washington and Ankara, at a time when Turkey opposes Finland and Sweden’s bids to join the Atlantic alliance.

https://www.thedefensepos(...)key-offensive-syria/
pi_204997917
Zal deze week wel losgaan. Veel vliegtuig verkeer rondom Ankara, zelfs uit Damascus (!)
pi_204998697
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 19:41 schreef koffiekoekjes het volgende:
Zal deze week wel losgaan. Veel vliegtuig verkeer rondom Ankara, zelfs uit Damascus (!)
Het ziet er naar uit dat Assad zijn leger zal inzetten tegen Turkije. Toen Turkije Idlib annexeerde van Syri in 2020 , werd er 80.000 turkse soldaten ingezet. In 1 week tijd zijn 2000 soldaten van Assad omgelegd en dan ook vooral dankzij die gewapende drones van Turkije. 2 jaar later dus nu in 2022 heeft Turkije een veel grotere drone leger met nog meer technologie. Ik verwacht helaas voor Assad een ernstige scenario met vele duizenden doden in een zeer korte tijd. Die erdotje is net een slang hij weet nu dat Rusland verzwakt is in Syri door de oorlog in Oekrane en daar maakt hij misbruik van.

Syrian Army Will Strongly Defend Tel Rifaat – Syrian Official Military Source

https://npasyria.com/en/78825/
pi_204998834
Assad gaat niks inzetten. Milities onder leiding van Iran gaan net zoals in Afrin naar het front om kapotgeschoten te worden en zich daarna terug trekken.

Ze zullen 0 steun uit de lucht hebben en we weten allemaal hoe de performance van SAA en co is zonder luchtsteun

Tijdens de Op in Afrin kreeg de YPG ook vrij spel om zich door gebied onder de SAA te bewegen. Heeft allemaal niks geholpen want ze hebben kansloos verloren
  woensdag 8 juni 2022 @ 20:54:02 #81
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204998863
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 20:44 schreef slavaukrainii het volgende:

[..]
Het ziet er naar uit dat Assad zijn leger zal inzetten tegen Turkije.

Hahaha. Nee.
pi_204998992
Erdogan heeft maar 1 doel. Herstel van de islamitische kalifaat waarin alleen de wetten en regels van allah gelden. Hij wilt alle moslims redden uit de klauwen van dictators die in al die landen aan de macht zijn gezet door westerse landen. Van Marokko tot Irak , van Irak naar Somali. Dat gehele gebied wilt hij "ontwortelen van westerse seculiere hegemonie".

Hij wilt de rol van Osman pasha overnemen dat is zijn droom:

pi_204999006
Nee,

Misak-ı Mill is de droom
pi_204999189
Gaat niet gebeuren. Let maar op.
pi_205005309
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 20:54 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Hahaha. Nee.
👍



Al-Assad: Turkish invasion will be confronted with full force

https://english.almayadee(...)onted-with-full-forc
pi_205012594
Rusland kan Turkse hulp mbt het tegenhouden van NAVO-toetreding goed gebruiken en Erdo kan afleiding goed gebruiken om op weg naar verkiezingen zijn wanbeleid beetje weg te poetsen. Ideale moment om dus een militaire operatie te beginnen.

Assad blijft een blaffende hond.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_205012773
Blijkbaar heeft Turkije de YPG 72 uur tijd gegeven om Manbij en Tal Rifat te evacueren. Doen ze dat niet zal er een militaire operatie gelanceerd worden:

YPG: “ZE GEVEN ONS 72 UUR”

De krant BasNews, die dicht bij de voormalige president van Irak, Jalal Talabani, staat, interviewde de terroristische organisatie PKK en haar extensie YPG in Syri.

Op voorwaarde van anonimiteit hebben YPG-functionarissen een claim ingediend tegen Turkije: “De Turken gaven ons 72 uur om Manbij en Tel-Rıfat te evacueren. Anders starten ze een operatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gaf Turkije groen licht.”

BASHAR Assad: "ONZE MILITAIRE KRACHT IS NIET GENOEG, MAAR DE MENSEN VERzetten zich"
De Syrische president Bashar Assad noemde Turkije een "indringer" en dreigde: "Onze soldaten zullen vechten als dat nodig is. Maar ik roep het volk op om weerstand te bieden, want als onze militaire kracht niet genoeg is, moet het volk zich verzetten.”

De troepen die loyaal zijn aan Bashar Assad werden in 2020 hard getroffen door de operatie Spring Shield van de Turkse strijdkrachten. Bij de operatie waarbij meer dan 100 militaire voertuigen werden vernietigd, kwamen 1.500 soldaten die loyaal waren aan Assad om het leven.

Assad-troepen, die sinds 2020 in grensconflicten verkeren met jihadistische groepen in Idlib en het door Turkije gesteunde Syrische Nationale Leger in het noorden van Surie, verloren in twee jaar tijd honderden officieren, tientallen stafkolonels en vier generaals.

Oppositiegroepen, die voornamelijk raketbommen, sluipschutters, celaanvallen, voertuigbombardementen en moordtactieken gebruiken, hebben de afgelopen twee jaar duizend Syrische soldaten gedood.

Veel aan Bashar Assad gelieerde eenheden vechten in de woestijn van Deir Zor tegen de terroristische organisatie ISIS.

Odatv.com

https://www.odatv4.com/du(...)rdi-terk-edin-241236
pi_205013235


Minister van Binnenlandse Zaken Sleyman Soylu zei: "Laat iedereen horen: onze president heeft het bevel gegeven, er worden voorbereidingen getroffen voor de militaire operatie in het noorden van Syri.

https://www.cumhuriyet.co(...)limati-verdi-1945757
pi_205013510
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 13:24 schreef slavaukrainii het volgende:
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gaf Turkije groen licht.”
Mocht dit waar zijn, ben ik benieuwd hoe/waarmee Turkije Rusland te tegemoet komt.
pi_205013562
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 14:57 schreef zarGon het volgende:

[..]
Mocht dit waar zijn, ben ik benieuwd hoe/waarmee Turkije Rusland te tegemoet komt.
Militair gezien niks. Rusland heeft het veelste druk in Oekrane tegen EU en de VS.

Buitensluiten van Zweden en Finland is wel iets dat goed uitkomt voor Putin.
pi_205013569
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 21:14 schreef polderturk het volgende:
Gaat niet gebeuren. Let maar op.
Waarom niet?

Ik zou zelfs zeggen dat er geen betere tijd is, nu Rusland afgeleid is en geen resources gaat vrijmaken voor Syri.

De VS en Rusland zijn bezig met Oekrane, alleen Iran blijft over... En aangezien het om de gebieden gaat waar de Syrische regering niet onder controle heeft, zie ik Iran ook niet per se ingrijpen.

Nog los van het feit dat een militaire ingreep ook een mooie afleidingsmanoeuvre voor Erdoğan, gezien de huidige staat van de Turkse economie. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een enorm slimme zet is, aangezien je Syrische vluchtingen uit Turkije richting Syri kunt sturen, iets waar het overgrote deel (iedereen?) van de Turkse bevolking voor is. Scoor je mooi mee.
pi_205014292
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 15:03 schreef zarGon het volgende:

[..]
Waarom niet?

Ik zou zelfs zeggen dat er geen betere tijd is, nu Rusland afgeleid is en geen resources gaat vrijmaken voor Syri.

De VS en Rusland zijn bezig met Oekrane, alleen Iran blijft over... En aangezien het om de gebieden gaat waar de Syrische regering niet onder controle heeft, zie ik Iran ook niet per se ingrijpen.

Nog los van het feit dat een militaire ingreep ook een mooie afleidingsmanoeuvre voor Erdoğan, gezien de huidige staat van de Turkse economie. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een enorm slimme zet is, aangezien je Syrische vluchtingen uit Turkije richting Syri kunt sturen, iets waar het overgrote deel (iedereen?) van de Turkse bevolking voor is. Scoor je mooi mee.
Iranian Press Review: Iran-Turkey Clashes In Syria 'Highly Likely', Says Ex-Diplomat

https://mydroll.com/irani(...)ly-says-ex-diplomat/
pi_205016595
De eerste Turkse straalmotor.

twitter


Bedoeld voor de eerste Turkse straaldrone. De mooiste drone ooit. Krijgt een AESA radar en lucht lucht raketten.

pi_205016965
Het lijkt er dan toch te komen.

Het Turkse leger heeft de PKK 72 uur gegeven om Tel Rifaat en Manbij te verlaten. Dan wordt het een kleinschalige aanval.

twitter
  vrijdag 10 juni 2022 @ 22:19:33 #95
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205017649
Een conflict gaat nog meer vluchtelingen geven... Of is die muur potdicht tussen TR en Syri?
pi_205017989
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 22:19 schreef BMW1993 het volgende:
Een conflict gaat nog meer vluchtelingen geven... Of is die muur potdicht tussen TR en Syri?
De vluchtelingen zullen richting Assad gebied of YPG gebied gaan. Hopelijk zullen er geen vluchtelingen zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Als er alleen militaire doelen aangevallen worden zal je geen grote vluchtelingenstroom krijgen.
pi_205019947
Erdogan media zegt dat turkije in eerste instantie 25.000 soldaten gaat inzetten.



Terwijl de TAF en het Syrische Nationale Leger wachten op een operatiebevel voor de operatie, zal de operatie beginnen met een troepenmacht van in de eerste plaats 25 duizend soldaten. Angst greep de terroristische organisatie PKK/YPG, die in het nauw werd gedreven. De PKK, wiens benen in brand stonden, vroeg om hulp van Rusland en Assad en riep Turkije op te stoppen. De PKK/YPG, die geheime onderhandelingen voert met de VS, Rusland en het regime van Assad, voert geheime gesprekken met alle actoren in het veld om Turkije te stoppen.

De mobiliteit gaat door in Syri na het signaal voor een operatie aan Tel Rifat en Manbij. Het Syrische Nationale Leger, dat bij een mogelijke operatie naast de Turkse soldaten aan het front zal staan, is ook klaar voor de operatie.

https://www.tgrthaber.com(...)-pkkya-darbe-2832353
pi_205021862
De YPG wilt nu toch in dialoog met turkije zie ik net:



Oproep van de autonome regering tot dialoog met Turkije

Medevoorzitter van de uitvoerende raad van Rojava, Emine Os, riep indirect op tot een dialoog met de Turkse regering om de invloedssferen van de Syrische Democratische Krachten (DSG) weg te houden van een mogelijke Turkse militaire operatie en een verwoestende oorlog, en om hangende problemen op te lossen.

In een gesprek met Şarku'l Avsat zei Os: "De Autonome Regering kondigt aan en zegt klaar te zijn voor een dialoog om eventuele hangende problemen op te lossen, of het nu met de regering van Damascus of de buurlanden is."

Os, toen hem werd gevraagd naar de verklaringen van Turkije over de operatie in de regio en het standpunt dat de Autonome Regering naar aanleiding van deze verklaringen innam, zei: "We hebben onze diplomatieke activiteiten en contacten met de landen en regeringen die lid zijn van de Internationale Coalitie tegen DAESH en met mondiale en regionale actoren die actief zijn in het Syri-dossier. Onze contacten draaien om drie hoofdpunten. De eerste is om de Turkse aanval te voorkomen. Ten tweede, om te waarschuwen tegen de opdeling van Syri. Ten derde, om te waarschuwen tegen het project van Turkije om Syrische vluchtelingen te hervestigen in gebieden die niet hun oorspronkelijke verblijfplaats zijn.”

Os beschuldigde president Recep Tayyip Erdogan van "het verdelen van Syri en het creren van permanente conflicten", zei Os dat het belangrijkste doel van het plan om Syrische vluchtelingen terug te brengen naar de Turkse militaire operatiezones in Rojava was "het vestigen van een voogdij over de regio om de inwoners te targeten." van Rojava, die dit project van Turkije heeft afgewezen." Hij verklaarde dat het zijn doel is om een ​​permanente strijd te creren waarvan hij op de lange termijn kan profiteren en om conflicten te creren tussen de zonen van n enkel thuisland.

Ose zei dat de regio's van het Autonome Bestuur deel uitmaken van Syri en riep op tot samenwerking met de regering van Damascus om de "gevaarlijke plannen" voor de hervestiging van Syrirs te stoppen.

Os benadrukte dat de primaire verantwoordelijkheid bij alle Syrirs, de regering van Damascus en de Autonome Regering ligt om deze gevaarlijke plannen te weerstaan ​​en te voorkomen dat de structuur van de lokale bevolking wordt gewijzigd.

Os vervolgde zijn toespraak als volgt:

“De Turkse regering profiteert van de internationale conjunctuur en de oorlog van Rusland met Oekrane. We onderschatten de wens van Turkije om Syri een nieuwe Iskenderun op te leggen niet om zijn hegemonie over Syri, Irak en de buurlanden in het algemeen te versterken. De Autonome Regering verklaart en zegt klaar te zijn voor een dialoog om eventuele hangende problemen op te lossen, of het nu met de regering van Damascus of de buurlanden is.”

https://m.nerinaazad1.com(...)yeye-diyalog-cagrisi
pi_205022912
Natuurlijk willen ze in dialoog. Erdogan vreet ze op.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205022931
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 22:57 schreef polderturk het volgende:

[..]
De vluchtelingen zullen richting Assad gebied of YPG gebied gaan. Hopelijk zullen er geen vluchtelingen zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Als er alleen militaire doelen aangevallen worden zal je geen grote vluchtelingenstroom krijgen.
Vluchtelingen dus in syrie.
Als er wel vluchtelingen zijn richting europa, mag griekenland de grens hard sluiten
Erdolf veroorzaakt t, erdolf mag de kosten dragen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205025082
twitter
pi_205029338
Er is een deal gemaakt tussen Turkije en Rusland.

Als de YPG binnen 72 uur (sinds gister is de ultimatom ingegaan.) Manbij en Tel Rifat verlaat en overhandigd aan de Assad regime , dan vind er geen militaire operatie plaats.

Als de YPG weigert te luisteren, dan krijgt Turkije groenlicht van Rusland om de boel over te nemen.

Dit is opnieuw net als de vorige militaire operaties. Toen werd hetzelfde deal opnieuw gemaakt. Vreemd genoeg werkt de PKK als een soort van lange arm om de Turkse leger uit te nodigen om nieuwe grondgebieden over te nemen zoals we nu zien gebeuren in noord Irak. De PKK blijkt toch nuttig te zijn achteraf gezien , voor de turken.

[ Bericht 17% gewijzigd door slavaukrainii op 12-06-2022 09:16:30 ]
pi_205255911
Syria’s AANES declares emergency state to address Turkish threats

On Wednesday, the Autonomous Administration of North and East Syria (AANES) declared a state of emergency due to the continued Turkish threats.

The declaration came following a special session of the AANES General Council to confront any possible attack by Turkey on the region.

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan has recently announced plans to carry out another major military cross-border incursion into northern Syria. Erdogan specified his targets in the two northern Syrian cities of Manbij and Tel Rifaat.

“A state of emergency was declared in all regions of north and east Syria, and all councils, boards, committees and institutions of the AANES were informed to prepare emergency planning to face the threats that target the region,” the AANES official website announced.

It added that all possibilities will be placed in the service of protecting the region’s inhabitants.

https://npasyria.com/en/80048/

De Koerden hebben de noodtoestand uitgeroepen in noord Syri. Heb een vies vermoeden dat Europa en Amerika de Koerden hebben verkocht zodat Erdogan hen kan en mag uitmoorden in noord-Syri n zodat Finland en Zweden NAVO lid kunnen worden.

Weer een stapje dichterbij om de islamitische kalifaat te stichten voor Erdogan.



“Remember the golden rule. He who has the gold makes the rules.”
pi_205260156
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 15:20 schreef alcapon6 het volgende:
Syria’s AANES declares emergency state to address Turkish threats

On Wednesday, the Autonomous Administration of North and East Syria (AANES) declared a state of emergency due to the continued Turkish threats.

The declaration came following a special session of the AANES General Council to confront any possible attack by Turkey on the region.

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan has recently announced plans to carry out another major military cross-border incursion into northern Syria. Erdogan specified his targets in the two northern Syrian cities of Manbij and Tel Rifaat.

“A state of emergency was declared in all regions of north and east Syria, and all councils, boards, committees and institutions of the AANES were informed to prepare emergency planning to face the threats that target the region,” the AANES official website announced.

It added that all possibilities will be placed in the service of protecting the region’s inhabitants.

https://npasyria.com/en/80048/

De Koerden hebben de noodtoestand uitgeroepen in noord Syri. Heb een vies vermoeden dat Europa en Amerika de Koerden hebben verkocht zodat Erdogan hen kan en mag uitmoorden in noord-Syri n zodat Finland en Zweden NAVO lid kunnen worden.

Weer een stapje dichterbij om de islamitische kalifaat te stichten voor Erdogan.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
De Syrische tak van de PKK, de YPG de Koerden noemen is als FvD de Nederlanders noemen.

De PKK heeft tientallen jaren Koerden, leraren, burgers etc gedood. Nu doden ze ook Koerden in Noord Irak. Koerdische soldaten van Barzani worden gedood. En de YPG heeft samengewerkt met Rusland en Assad om Tel Rifaat etnisch te zuiveren.


twitter


Shelly Kittleson is een award winning journalist.

Feit is dat de YPG samenvecht met de genocidale Assad en Rusland. En dat ze enorm veel misdaden hebben gepleegd. Zo hebben ze gebiedrn zoals Tel Rifaat etnisch gezuiverd met Russische steun.





pi_205260253
twitter
pi_205260882
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 20:19 schreef polderturk het volgende:
[ twitter ]
Erdogan zal daar nooit genoegen van nemen want hij wilt alle grondgebieden die de ottomaanse rijk ooit had verloren volledig terug confisqueren. Want voor al die grondgebieden hebben soldaten van Allah bloed en levens verloren. Dat mag natuurlijk niet zomaar ff weggegeven worden volgens ome erdo
“Remember the golden rule. He who has the gold makes the rules.”
pi_205394869
Denk dat nieuwe Op van Turkije snel gaat starten. Er is een hoop materiaal de grens over gegaan en Erdogan was vandaag in Iran om met o.a. de Russen te overleggen.


twitter



twitter
pi_205395167
twitter
pi_205395647
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 22:13 schreef koffiekoekjes het volgende:
[ twitter ]
Erdogeit moet niet te stoer praten. Ze hebben het lot van de Koerden op tafel geplaatst in Tehran. Alsof ze even een broodje dner gaan eten.

Ik denk niet dat Erdogan door zal gaan met zijn gekkigheid zoals een een militaire operatie omdat Rusland en Iran allebei geen steun hebben uitgesproken hiervoor. En Amerika steunt hem ook niet hierin.
pi_205395760
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 22:46 schreef kurdistanapoo het volgende:

[..]
Erdogeit moet niet te stoer praten. Ze hebben het lot van de Koerden op tafel geplaatst in Tehran. Alsof ze even een broodje dner gaan eten.

Ik denk niet dat Erdogan door zal gaan met zijn gekkigheid zoals een een militaire operatie omdat Rusland en Iran allebei geen steun hebben uitgesproken hiervoor. En Amerika steunt hem ook niet hierin.
Een hoop mensen in de regio zijn klaar met KCK paupers dus geef ze niet veel kans.
Zelfs KDP wilt dat ze opflikkeren :D
pi_205395903
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 22:55 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Een hoop mensen in de regio zijn klaar met KCK paupers dus geef ze niet veel kans.
Zelfs KDP wilt dat ze opflikkeren :D
Putin Assad Khamanei en Biden willen niet dat Erdogan gaat aanvallen. Ik denk niet dat Erdogan zijn kloten op tafel plaatst en toch doorgaat met zijn militaire fantasie. Enige wat ervoor zorgt dat Erdogan het wel misschien kan doen is omdat Putin in een zware oorlog is verwikkeld in Oekrane.
pi_205396025
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 23:10 schreef kurdistanapoo het volgende:

[..]
Putin Assad Khamanei en Biden willen niet dat Erdogan gaat aanvallen. Ik denk niet dat Erdogan zijn kloten op tafel plaatst en toch doorgaat met zijn militaire fantasie. Enige wat ervoor zorgt dat Erdogan het wel misschien kan doen is omdat Putin in een zware oorlog is verwikkeld in Oekrane.
Ze zullen t liever niet hebben, maar ze zullen niets doen om t te stoppen.
T wordt prijsschieten voor erdolfje zn troepen wanneer ze echt aanvallen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205396779
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 23:22 schreef marsan het volgende:

[..]
Ze zullen t liever niet hebben, maar ze zullen niets doen om t te stoppen.
T wordt prijsschieten voor erdolfje zn troepen wanneer ze echt aanvallen.
Dat lijkt me ook niet heel erg realistisch. Erdolf weet dat zijn leger erg sterk is en dat niemand hem zal tegen houden. Amerika en Rusland zijn allebei teveel gefocust op Oekrane. Erdogan heeft hier vrij spel.
pi_205396798
Erdolf laat Putin wachten in Tehran. Powerplay politiek:

twitter


Dit is blijkbaar een wraak actie voor 2020 toen Putin hem liet wachten. Erdolf weet natuurlijk dat Putin behoorlijk gesoleerd is momenteel daar maakt die dan sluw misbruik van.

https://bsfqh.com/erdogan(...)alks-vladimir-putin/
pi_205410188
twitter


twitter
  donderdag 21 juli 2022 @ 14:58:39 #116
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205412060
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 07:27 schreef kurdistanapoo het volgende:
Erdolf laat Putin wachten in Tehran. Powerplay politiek:

[ twitter ]

Dit is blijkbaar een wraak actie voor 2020 toen Putin hem liet wachten. Erdolf weet natuurlijk dat Putin behoorlijk gesoleerd is momenteel daar maakt die dan sluw misbruik van.

https://bsfqh.com/erdogan(...)alks-vladimir-putin/
Wat kinderachtig dit :') ... Dat wereldleiders zo kunnen zijn. ;(

Wil Turkije trouwens ook de Peshmerga bestrijden? De manager waar ik voor werkte noemde zich een Peshmerga strijder, hele vriendelijke man was het! :)
pi_205476335
twitter
Incelfrikandel
pi_205482769
quote:
quote:
SUWAYDA, Syria (North Press) – Local armed factions in Suwayda, southwestern Syria, led by the Men of Dignity took control of the last headquarters of an armed group affiliated with the Syrian government’s Military Intelligence in the city.

The Men of Dignity is a self-defense militia established after the outbreak of the Syrian war to defend the Suwayda area. Described as a terror organization by Russia, it took an initial position against the Syrian government in the early days of the war but did not engage in any armed conflict with government forces.
https://npasyria.com/en/81126/
Incelfrikandel
pi_205485308
:*
pi_205524018
In Irak lijkt het momenteel ook weer mis te gaan met allemaal milities?

Iemand die weet wat er gaande is?
  maandag 1 augustus 2022 @ 22:12:11 #121
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205525572
quote:
11s.gif Op maandag 1 augustus 2022 19:33 schreef koffiekoekjes het volgende:
In Irak lijkt het momenteel ook weer mis te gaan met allemaal milities?

Iemand die weet wat er gaande is?
Permanente politieke crisis
In het parlement roepen de betogers dingen als "einde aan de corruptie", en "publieke dienstverlening voor iedereen", zegt de Nederlandse VN-gezant Hennis-Plasschaert in Nieuws & Co op NPO Radio 1. "Heel veel Irakezen willen maar al te graag dat het land normaliseert." Een redelijk bestaan voor iedereen zou haalbaar moeten zijn in het olierijke land, zegt Hennis. Maar feitelijk is er nu een permanente politieke crisis.

Hennis: "Dit heeft de potentie om heel erg te ontsporen met heel veel geweld. Ondanks allerlei oproepen om de rust te bewaren en het hoofd koel te houden; er hoeft eigenlijk maar iets heel kleins te gebeuren om de boel te doen ontvlammen. Het is een keiharde machtsstrijd: wie krijgt het grootste stuk van de taart?"

De VN-gezant en haar team zijn achter de schermen met iedereen in contact, zegt ze, ook met al-Sadr en zijn aanhangers. Ze roepen op tot dialoog en wijzen de partijen op de grondwet en dat iedereen zich daaraan moet houden. "Als die terzijde wordt geschoven, vrees ik dat de staat Irak, die al buitengewoon fragiel is, verder afbrokkelt", zegt Hennis. "Het wil op dit moment nog niet echt vlotten. De VN kan nog zo veel doen, maar uiteindelijk gaat het om de wil van leiders om tot compromissen te komen."

Bron https://nos.nl/artikel/24(...)ak-vrees-voor-geweld

Hopelijk gaat dit niet escaleren, hebben we straks in Ter Apel niet alleen Syrirs, maar ook nog duizenden Irakezen. :')
pi_205525590
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2022 22:12 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Permanente politieke crisis
In het parlement roepen de betogers dingen als "einde aan de corruptie", en "publieke dienstverlening voor iedereen", zegt de Nederlandse VN-gezant Hennis-Plasschaert in Nieuws & Co op NPO Radio 1. "Heel veel Irakezen willen maar al te graag dat het land normaliseert." Een redelijk bestaan voor iedereen zou haalbaar moeten zijn in het olierijke land, zegt Hennis. Maar feitelijk is er nu een permanente politieke crisis.

Hennis: "Dit heeft de potentie om heel erg te ontsporen met heel veel geweld. Ondanks allerlei oproepen om de rust te bewaren en het hoofd koel te houden; er hoeft eigenlijk maar iets heel kleins te gebeuren om de boel te doen ontvlammen. Het is een keiharde machtsstrijd: wie krijgt het grootste stuk van de taart?"

De VN-gezant en haar team zijn achter de schermen met iedereen in contact, zegt ze, ook met al-Sadr en zijn aanhangers. Ze roepen op tot dialoog en wijzen de partijen op de grondwet en dat iedereen zich daaraan moet houden. "Als die terzijde wordt geschoven, vrees ik dat de staat Irak, die al buitengewoon fragiel is, verder afbrokkelt", zegt Hennis. "Het wil op dit moment nog niet echt vlotten. De VN kan nog zo veel doen, maar uiteindelijk gaat het om de wil van leiders om tot compromissen te komen."

Bron https://nos.nl/artikel/24(...)ak-vrees-voor-geweld

Hopelijk gaat dit niet escaleren, hebben we straks in Ter Apel niet alleen Syrirs, maar ook nog duizenden Irakezen. :')
Er komen al jaren Irakezen onze kant op.
mon citoyens vous serez unis.
pi_205525605
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 07:27 schreef kurdistanapoo het volgende:
Erdolf laat Putin wachten in Tehran. Powerplay politiek:

[ twitter ]

Dit is blijkbaar een wraak actie voor 2020 toen Putin hem liet wachten. Erdolf weet natuurlijk dat Putin behoorlijk gesoleerd is momenteel daar maakt die dan sluw misbruik van.

https://bsfqh.com/erdogan(...)alks-vladimir-putin/
Erdogan is gewoon een kinderachtig mannetje. Hij had daar gewoon boven moeten staan en Putin niet laten wachten.
mon citoyens vous serez unis.
pi_205530139
quote:
7s.gif Op maandag 1 augustus 2022 22:16 schreef HSG het volgende:

[..]
Erdogan is gewoon een kinderachtig mannetje. Hij had daar gewoon boven moeten staan en Putin niet laten wachten.
Erdogan vergeet niets he, en ziet alles. Alles wordt tezijnertijd met gelijke munt terug betaald. Echte trotse Turk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_205534290
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 16:38 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Erdogan vergeet niets he, en ziet alles. Alles wordt tezijnertijd met gelijke munt terug betaald. Echte trotse Turk.
Kinderachtig weegschaaltjesgedrag en dat van een politicus.
mon citoyens vous serez unis.
pi_205656042
Zo te zien voert het Turkse leger luchtaanvallen uit ten westen van Ayn Al Arab.

twitter


twitter



Ongekend grote aanval sinds tijden? Zeker in die regio van Syri. Flink wat doden zo te lezen en het nieuws is nog vers.

[ Bericht 3% gewijzigd door koffiekoekjes op 16-08-2022 17:54:14 ]
pi_205658269
Turkije heeft een hele reeks luchtaanvallen uitgevoerd in Syri.

Doden te zien:

twitter
pi_205660165
Via de luidspreker van een Turkse moskee aan de Syrische grens wordt opgeroepen binnen te blijven omdat er een militaire operatie tegen de PKK gaat beginnen.

twitter
pi_205661226
Ik weet niet of dit klopt. Zie nog geen bevestiging.

twitter
  woensdag 17 augustus 2022 @ 00:12:51 #130
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205661361
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 23:53 schreef polderturk het volgende:
Ik weet niet of dit klopt. Zie nog geen bevestiging.

[ twitter ]
Terreurdogan is weer bezig.
  woensdag 17 augustus 2022 @ 00:16:40 #131
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205661391
Hopelijk dat Erdogan de verkiezingen verliest in 2023.

Het is tijd voor een seculiere leider, liefst pro EU.
Beetje stabiliteit aan de buitengrenzen van de Europese Unie is namelijk altijd mooi meegenomen.
  woensdag 17 augustus 2022 @ 00:21:17 #132
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205661416
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 00:16 schreef BMW1993 het volgende:
Hopelijk dat Erdogan de verkiezingen verliest in 2023.

Het is tijd voor een seculiere leider, liefst pro EU.
Beetje stabiliteit aan de buitengrenzen van de Europese Unie is namelijk altijd mooi meegenomen.
Deze idioot geeft geen fuck om wat er in Assadstan gebeurt maar hij wil zijn Turkse Staphorst achterban en Europese "Turken" tevreden houden en als een "sterke man" over komen.
pi_206834100
Things are heating up?
twitter

twitter

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207879976
quote:
OPCW: Assad achter gifgasaanval Douma die 43 levens eiste

Het Syrische leger zit achter de aanval met gifgas op de voorstad Douma, vlakbij Damascus, in 2018. Dat heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bekendgemaakt na jaren onderzoek. Bij de aanval met het giftige chloorgas vielen 43 doden, vooral burgers.

Tot nu toe was er nog onduidelijkheid over de toedracht, ook omdat Syri de OPCW-onderzoekers niet toeliet tot de plek van de aanval. De regering van president Assad heeft eerder de indruk proberen te wekken dat de aanval in scene was gezet door rebellen, die Douma op dat moment in handen hadden. Daarbij zouden de rebellen doden vanaf andere plekken naar Douma hebben verplaatst, om Assad de schuld te kunnen geven van een niet-bestaande aanval. Deskundigen noemden die uitleg direct al bijzonder onwaarschijnlijk.
Incelfrikandel
pi_208487804
Toch bijzonder dat de Amerikanen een shuttle dienst hebben om PKK lui uit Syri en Irak te verbinden :Y)

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208487900
wat denk jij? In middenoosten vliegt geen vogel zonder dat Turkije ervan op de hoogte is.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_208501443
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 23:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wat denk jij? In middenoosten vliegt geen vogel zonder dat Turkije ervan op de hoogte is.
Geloof er helemaal niks van dat de Amerikanen niks wisten van deze vlucht. De Amerikanen zijn in Syri verantwoordelijk voor alles ten oosten van de Eufraat, niks vliegt zonder toestemming van de Amerikanen. Evenals dat de irakis er ook van op de hoogte moeten zijn geweest.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 11:44:21 #138
8781 crew  Frutsel
pi_208515828
quote:
'Iraanse drone' doodt Amerikaan in Syri, VS reageren met luchtaanvallen

In het noorden van Syri is een Amerikaan om het leven gekomen en zijn zes anderen gewond geraakt. Volgens het Pentagon stortte een Iraanse drone op een militaire basis. De Verenigde Staten hebben doelen in Syri bestookt met luchtaanvallen in reactie op de aanval.

De dode Amerikaan was geen soldaat, maar werd wel door het Amerikaanse ministerie van Defensie ingehuurd.

Zijn identiteit is niet bekendgemaakt omdat de familieleden nog ingelicht moeten worden, meldt The New York Times. Vijf soldaten raakten gewond en een andere Amerikaan. Vier gewonden zijn naar een ziekenhuis in Irak gebracht, de andere twee konden ter plekke worden behandeld.

'Alle nodige maatregelen'
De aanval vond plaats in de buurt van Al-Hasakah in het noorden van Syri. Volgens het Pentagon ging het dus om een Iraanse drone.

Defensieminister Lloyd Austin zegt dat met luchtaanvallen op doelen in Oost-Syri wraak is genomen. Bases die worden gebruikt door de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) zijn getroffen. "Zoals president Biden heeft benadrukt, zullen we alle nodige maatregelen nemen om onze mensen te verdedigen", zegt Austin.

Volgens The New York Times zijn er nog zo'n negenhonderd Amerikaanse soldaten in Syri.
pi_209043672
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 mei 2023 @ 14:21:47 #140
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_209044143
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 13:48 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Voor de Syrische bevolking is het wel beter.

Want sowieso vertrekt Assad nooit, zelfde met de Iraanse heersers. Je kan ze kapot sanctioneren, maar het veranderd niets, ze hebben simpelweg te veel te verliezen als ze aftreden.

De Syrische bevolking is anno 2023 behoorlijk arm, weinig mensen die nog verwarming of stromend water in hun huis hebben.

Eigenlijk wel zonde, want voor de Syrische burgeroorlog ging het nog redelijk goed met het land, er waren zelfs plannen voor een metro door Damascus, en er waren ketens als KFC aanwezig in het land. Hotels werden gebouwd aan de kust, en er waren veel buitenlandse investeerders.

Veel toeristen uit de golfstaten kwamen vakantie vieren in Syri, mede vanwege de vrijheden die je in die tijd niet had in Saudi Arabi.

Wellicht dat het land nu op het dieptepunt zit, en langzaam weer overeind kan krabbelen mocht er meer geld het land in stromen zonder de sancties.

Damascus blijft een fascinerende stad, met een geweldige historie, het zou fijn zijn als alles daar weer enigszins zou worden hoe het was voor 2012.
pi_209044668
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 14:21 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Voor de Syrische bevolking is het wel beter.

Want sowieso vertrekt Assad nooit, zelfde met de Iraanse heersers. Je kan ze kapot sanctioneren, maar het veranderd niets, ze hebben simpelweg te veel te verliezen als ze aftreden.

De Syrische bevolking is anno 2023 behoorlijk arm, weinig mensen die nog verwarming of stromend water in hun huis hebben.

Eigenlijk wel zonde, want voor de Syrische burgeroorlog ging het nog redelijk goed met het land, er waren zelfs plannen voor een metro door Damascus, en er waren ketens als KFC aanwezig in het land. Hotels werden gebouwd aan de kust, en er waren veel buitenlandse investeerders.

Veel toeristen uit de golfstaten kwamen vakantie vieren in Syri, mede vanwege de vrijheden die je in die tijd niet had in Saudi Arabi.

Wellicht dat het land nu op het dieptepunt zit, en langzaam weer overeind kan krabbelen mocht er meer geld het land in stromen zonder de sancties.

Damascus blijft een fascinerende stad, met een geweldige historie, het zou fijn zijn als alles daar weer enigszins zou worden hoe het was voor 2012.
Ik vraag mij hard af of dit verstandig is, juist vanwege de opstelling van het regime. Ze houden zich nooit aan afspraken, zijn vooral bezig met andere landen terroriseren en weigeren ook maar iets te doen aan de oorzaken en motieven van de opstand. Het is gewoon wachten tot dit conflict weer een keer oplaait.
Incelfrikandel
pi_209044933
twitter
twitter
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 mei 2023 @ 17:16:01 #143
261630 marsan
"D'oh!"
pi_209046766
Liever assad dan die "gematigde" rebellen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_209047168
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 17:16 schreef marsan het volgende:
Liever assad dan die "gematigde" rebellen.
Dit is de klassiek Assad slogan, "je kiest of voor mij of voor de terroristen". Het was mede Assad zelf die de extremisten zo groot heeft gemaakt door hen aan het begin van de opstand vrij te laten en doelbewust hen zo veel mogelijk met rust te laten en voornamelijk de mainstream rebbelen aan te pakken.

How dan ook er is niets over van mainstream rebbelen. Dus kan je ze niet eens meer benoemen zoals jij dat doet als "gematigde" rebellen. Idlib en omgeving is het de extremisten van "nusrah" dat de scepter zwaait en ten oosten van de Eufraat de PKK onder bescherming van de Amerikanen.

Er gaat mogelijk wel veel veranderen binnenkort in Syri als de oppositie wint Turkije. We gaan het zien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209047219
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 17:16 schreef marsan het volgende:
Liever assad dan die "gematigde" rebellen.
Anders stuur je een bosje tulpen om hem te bedanken voor zijn oorlogsmisdaden 🤢🤮
  zondag 7 mei 2023 @ 18:56:24 #146
261630 marsan
"D'oh!"
pi_209048341
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 17:38 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dit is de klassiek Assad slogan, "je kiest of voor mij of voor de terroristen". Het was mede Assad zelf die de extremisten zo groot heeft gemaakt door hen aan het begin van de opstand vrij te laten en doelbewust hen zo veel mogelijk met rust te laten en voornamelijk de mainstream rebbelen aan te pakken.

How dan ook er is niets over van mainstream rebbelen. Dus kan je ze niet eens meer benoemen zoals jij dat doet als "gematigde" rebellen. Idlib en omgeving is het de extremisten van "nusrah" dat de scepter zwaait en ten oosten van de Eufraat de PKK onder bescherming van de Amerikanen.

Er gaat mogelijk wel veel veranderen binnenkort in Syri als de oppositie wint Turkije. We gaan het zien.
Ja maar dat is ook de standaard slogan die je nu steeds hoort. De rebellen die er nu zitten in t noorden zijn bv ook niet de mensen die ik hier wil zien. Waarom?m omdat t t isis light is.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zondag 7 mei 2023 @ 18:57:58 #147
261630 marsan
"D'oh!"
pi_209048371
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 17:40 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Anders stuur je een bosje tulpen om hem te bedanken voor zijn oorlogsmisdaden 🤢🤮
Ja, of stuur jij er een paar maar isis light. Om hen te bedanken voor de shit die ze veroorzaakt hebben. Mss kun je er een paar lucifers bijdoen, schijnen ze leuker te vinden dan wat bloemen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_209048620
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 18:57 schreef marsan het volgende:

[..]
Ja, of stuur jij er een paar maar isis light. Om hen te bedanken voor de shit die ze veroorzaakt hebben. Mss kun je er een paar lucifers bijdoen, schijnen ze leuker te vinden dan wat bloemen.
Je kaatst mis.

Jij hebt liever Assad dan IS.

Ik walg simpelweg van beiden.
  zondag 7 mei 2023 @ 19:14:09 #149
261630 marsan
"D'oh!"
pi_209048640
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 19:12 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Je kaatst mis.

Jij hebt liever Assad dan IS.

Ik walg simpelweg van beiden.
Ja dus dsn is er geen optie. Ik kies voor nu voor wat in mijn ogen minder erg is en ff stabiliteit geeft. Ff niets is geen optie. Nu dus liever assas idd.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_209050017
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 19:14 schreef marsan het volgende:

[..]
Ja dus dsn is er geen optie. Ik kies voor nu voor wat in mijn ogen minder erg is en ff stabiliteit geeft. Ff niets is geen optie. Nu dus liever assas idd.
'Minder erg' en 'stabiliteit' is precies de mentaliteit die heeft geleid tot deze en opvolgende vernietigingsoorlogen. Assad en Rusland hebben het land totaal in de as gelegd en de meest gruwelijke oorlogmisdaden gepleegd waaronder het gebruik van chemische wapens tegen de burgerbevolking. In plaats van consequenties zijn ze ervoor beloond. Rusland herhaalt het kunstje doodleuk weer, en Assad is een van de meest loyale verdedigers van de gruweldaden in Oekrane. Als deze les je nu nog steeds niet geleerd is gaat het er echt niet meer van komen.
Incelfrikandel
pi_209050211
Assad schoot vanaf dag n op vreedzame demonstranten, die hij overigens vanaf de allereerste minuut terroristen noemde. Maar chte terroristen, die liet ie lekker gaan... die pasten later steeds beter in zijn narratief dat deze 'nette leider met zijn westerse vrouw' het land verdedigde tegen criminelen. Bovendien was dat ver van het jetsetleven van Assad.

Maar tussen het massale martelen door, regende het toen al jaren vaatbommen op woonwijken. Wat Assad in Syri heeft gedaan, dat is buitencategorie misdadig.


De enige reden dat die kakkerlak nog leeft is omdat Poetin hem gered heeft. Nog een reden dat Poetin levend op de brandstapel mag, samen met Assad*

*Okee, naar het Internationale Strafhof


Maar Assad kan dus niet weer salonfhig worden
  zondag 7 mei 2023 @ 21:44:39 #152
261630 marsan
"D'oh!"
pi_209051371
quote:
13s.gif Op zondag 7 mei 2023 20:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
'Minder erg' en 'stabiliteit' is precies de mentaliteit die heeft geleid tot deze en opvolgende vernietigingsoorlogen. Assad en Rusland hebben het land totaal in de as gelegd en de meest gruwelijke oorlogmisdaden gepleegd waaronder het gebruik van chemische wapens tegen de burgerbevolking. In plaats van consequenties zijn ze ervoor beloond. Rusland herhaalt het kunstje doodleuk weer, en Assad is een van de meest loyale verdedigers van de gruweldaden in Oekrane. Als deze les je nu nog steeds niet geleerd is gaat het er echt niet meer van komen.
Ja, isis had er ook totaal niets mee van doen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_209051578
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 21:44 schreef marsan het volgende:

[..]
Ja, isis had er ook totaal niets mee van doen.
Mooie stropop.
Incelfrikandel
pi_209051898
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 15:11 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ][ twitter ][ twitter ]
Je had toch niet anders verwacht van de Arab League? De helft die er zitten zouden ongeveer hetzelfde doen als in Syri gebeurde in de begin dagen als in hun eigen land mensen massaal demonstreren hoor, alleen net iets slimmer en wat minder bruut voor het oog. En zelfs dat gaat niet voor een deel op - slimmer en minder bruut dan Assad.

Ga maar proberen te demonstreren zelfs massaal tegen Bin Salman of Bin Zayed of Sisi of de koningshuizen van Jordani en Marokko. Enige verschil is dat Assad het niet meer onder controle kreeg en deze landen en regimes dat vooralsnog nog wel snel krijgen/kregen en daarmee vroeg in de kiem wordt gesmoord zonder dat het uitloopt tot een mega-bloedvergieten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 8 mei 2023 @ 10:18:14 #155
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_209055698
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 22:02 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Je had toch niet anders verwacht van de Arab League? De helft die er zitten zouden ongeveer hetzelfde doen als in Syri gebeurde in de begin dagen als in hun eigen land mensen massaal demonstreren hoor, alleen net iets slimmer en wat minder bruut voor het oog. En zelfs dat gaat niet voor een deel op - slimmer en minder bruut dan Assad.

Ga maar proberen te demonstreren zelfs massaal tegen Bin Salman of Bin Zayed of Sisi of de koningshuizen van Jordani en Marokko. Enige verschil is dat Assad het niet meer onder controle kreeg en deze landen en regimes dat vooralsnog nog wel snel krijgen/kregen en daarmee vroeg in de kiem wordt gesmoord zonder dat het uitloopt tot een mega-bloedvergieten.
Juist. Het zijn allemaal regimes met martelende geheime diensten die geen enkel tegengeluid of oproep tot modernisering dulden.

En je ziet bijvoorbeeld dat de situatie in een Egypte niet wezenlijk is verbeterd ten opzichte van voor de opstand.

Dus je kan principieel zijn en sancties instellen als Amerika maar daar tref je alleen maar de bevolking mee nu. En Amerika zou zich ook moeten beseffen dat Assad er niet uitspringt tegenover enkele andere leiders inderdaad, mochten er in hun land ooit conflicten van die aard komen. Als Amerika het vervelend vindt, hadden ze gewoon moeten doorzetten en Assad na de zogeheten red lines van de troon moeten knikkeren.

Het blijft natuurlijk wel een vervelende situatie in Syri en het is zoals gezegd wachten tot er weer een conflict oplaait. Dat kan het moment zijn dat Amerika de steun voor de Koerden opzegt of in het zuiden rommelt het ook vaak en zelfs IS heeft weer enclaves in de Hama en Deir-Ezzor provincies.
pi_209055927
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 10:18 schreef Richestorags het volgende:
En je ziet bijvoorbeeld dat de situatie in een Egypte niet wezenlijk is verbeterd ten opzichte van voor de opstand.
Het gaat enorm slecht economisch met Egypte ja. De munt is ook gedevalueerd, en niet voor niets. Waardoor de koopkracht nog vele malen harder achteruit is gegaan + bijkomende inflatie die wel tot 50% is.

quote:
Als Amerika het vervelend vindt, hadden ze gewoon moeten doorzetten en Assad na de zogeheten red lines van de troon moeten knikkeren.
Dat is natuurlijk wel heel makkelijk gezegd. Hoe verschrikkelijk het leed en Assad en zijn regime ook zijn...ik denk dat dit uiteindelijk nu teruggekeken en hoe het is verlopen nog steeds minder erg is dan dat Assad's regime had gevallen en de kans echt mega groot was op een enorm grote sektarische strijd en afrekeningen zeker met de extremisten die er ook rondlopen en dat ook bijv. Libanon daarin echt direct meegezogen zou worden want dezelfde groepen zitten ook daar en als hun groepen in Syrie worden afgeslacht door zuiveringen etc gaan ze niet toekijken. Het zou de Balkan worden jaren 90 maar dan op steroids (100x). En de Levant en met name Syrie en Libanon zijn zo nauw met elkaar verbonden en in die zin wel echt te vergelijken met de Balkan of bepaalde Kaukasus-republiekjes waar vele volkeren bij elkaar wonen en je geen etnisch-religieuze stront aan de knikker moet hebben. Dus ik snap de Amerikaanse afweging sowieso om Assad niet te verdrijven. Het eerste waar je naar kijkt is een alternatief om daarop een risico-analyse los te laten of dat minder erg gaat zijn dan wat er al is....en in die analyse zag het er in Syrie echt totaal niet bemoedigend uit om durven in te grijpen en regime te laten vallen.

quote:
Het blijft natuurlijk wel een vervelende situatie in Syri en het is zoals gezegd wachten tot er weer een conflict oplaait. Dat kan het moment zijn dat Amerika de steun voor de Koerden opzegt of in het zuiden rommelt het ook vaak en zelfs IS heeft weer enclaves in de Hama en Deir-Ezzor provincies.
Syrie is extreem triest en bedroevend ja. Land van 25milj met volgens mij in totaal 12 milj die gevlucht zijn (binnen Syrie en naar buitenland bij elkaar opgeteld). 90% heeft niet eens normaal 8 uur elektriciteit per dag of goede watervoorzieningen. En de Syrische valuta is bijna net zo hard over de kop gegaan als de Zimbabwaanse munt waar je triljonair bent. Van een maandsalarisje gemiddeld kan je denk ik net een kilotje lamsvlees halen. Hoewel ik dat zelfs betwijfel want zal wel import zijn.

En kids en vrouw van Assad zitten/zaten sowieso veilig in de Emiraten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209057367
Thread
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 8 mei 2023 @ 15:09:46 #158
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_209058504
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 10:48 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Het gaat enorm slecht economisch met Egypte ja. De munt is ook gedevalueerd, en niet voor niets. Waardoor de koopkracht nog vele malen harder achteruit is gegaan + bijkomende inflatie die wel tot 50% is.
Dat en qua mensenrechten en corruptie is er ook nada veranderd.

quote:
Dat is natuurlijk wel heel makkelijk gezegd. Hoe verschrikkelijk het leed en Assad en zijn regime ook zijn...ik denk dat dit uiteindelijk nu teruggekeken en hoe het is verlopen nog steeds minder erg is dan dat Assad's regime had gevallen en de kans echt mega groot was op een enorm grote sektarische strijd en afrekeningen zeker met de extremisten die er ook rondlopen en dat ook bijv. Libanon daarin echt direct meegezogen zou worden want dezelfde groepen zitten ook daar en als hun groepen in Syrie worden afgeslacht door zuiveringen etc gaan ze niet toekijken. Het zou de Balkan worden jaren 90 maar dan op steroids (100x). En de Levant en met name Syrie en Libanon zijn zo nauw met elkaar verbonden en in die zin wel echt te vergelijken met de Balkan of bepaalde Kaukasus-republiekjes waar vele volkeren bij elkaar wonen en je geen etnisch-religieuze stront aan de knikker moet hebben. Dus ik snap de Amerikaanse afweging sowieso om Assad niet te verdrijven. Het eerste waar je naar kijkt is een alternatief om daarop een risico-analyse los te laten of dat minder erg gaat zijn dan wat er al is....en in die analyse zag het er in Syrie echt totaal niet bemoedigend uit om durven in te grijpen en regime te laten vallen.
Helemaal mee eens hoor. Ik vind persoonlijk ook niet dat Amerika Assad van de troon had moeten stoten maar ik bedoel meer te zeggen dat ze dan ook pragmatisch moeten zijn en geen sancties instellen die alleen maar de bevolking treffen uiteindelijk. Het regime trekt toch wel het weinige geld en middelen die er blijven naar zich toe en de bevolking is de dupe.

De ironie van een dictator in een land waar de bevolking elkaar niet kan uitstaan (Syri, Libi, Irak, Joegoslavi) is dat zolang hij er zit het "goed" gaat met enorme mensenrechtenschendingen als prijs. Er is wel stabiliteit. De druk blijft echter op het vat staan dus zodra hij wegvalt of verzwakt begint het vechten meteen.

Joegoslavi had het voordeel dat het in Europa is dus Kroati en Sloveni zijn opgenomen in de EU en Bosni, Montenegro, Macedoni en Servi te zwak voor nieuwe oorlogen. Kosovo wordt beschermd door troepen. Na de splitsing is alleen Bosni nog een zorgenkind gebleven door de etnische samenstelling van Kroaten, Bosnirs en Serven.

Irak bleef een staat met hetzelfde oppervlak wat tot enorme etnische spanningen, veel doden en geen verbetering in mensenrechten en achteruitgang in welvaart heeft geleid en waar het nog jaren gaat etteren. Libi idem dito.

Het is dus een ingewikkeld vraagstuk. Zolang er nog te veel mensen in een land zijn die anti democratisch zijn, tribalistisch zijn ingesteld, hun reet afvegen met mensenrechten en ook niks tegen corruptie doen gaat het omgooien van een dictator eerder tot meer doden en chaos leiden dan tot een verbetering. Ik deel je mening dat Syri en Libanon deze route hadden bewandeld met het wegvallen van Assad. Daarom moeten we de bevolking niet nog meer de dupe laten zijn van zijn regime dan het al is met sancties vind ik. Wat dat betreft een goede stap van de Arabische Liga, hoe "onrechtvaardig" dit ook is. We moeten het niet zo zien dat Assad wordt beloond maar dat de Syrische bevolking niet nog meer wordt gestraft.

quote:
Syrie is extreem triest en bedroevend ja. Land van 25milj met volgens mij in totaal 12 milj die gevlucht zijn (binnen Syrie en naar buitenland bij elkaar opgeteld). 90% heeft niet eens normaal 8 uur elektriciteit per dag of goede watervoorzieningen. En de Syrische valuta is bijna net zo hard over de kop gegaan als de Zimbabwaanse munt waar je triljonair bent. Van een maandsalarisje gemiddeld kan je denk ik net een kilotje lamsvlees halen. Hoewel ik dat zelfs betwijfel want zal wel import zijn.

En kids en vrouw van Assad zitten/zaten sowieso veilig in de Emiraten.
Jep. Ik heb ook geen hoop dat zelfs als zijn kinderen de boel niet overnemen dat er ineens een verlichte democraat aan het roer komt daar. Sterker nog, die zou waarschijnlijk dan omver worden geworpen door hardliners. Erg triest.
pi_209064446
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 15:09 schreef Richestorags het volgende:
Helemaal mee eens hoor. Ik vind persoonlijk ook niet dat Amerika Assad van de troon had moeten stoten maar ik bedoel meer te zeggen dat ze dan ook pragmatisch moeten zijn en geen sancties instellen die alleen maar de bevolking treffen uiteindelijk. Het regime trekt toch wel het weinige geld en middelen die er blijven naar zich toe en de bevolking is de dupe.

Daarom moeten we de bevolking niet nog meer de dupe laten zijn van zijn regime dan het al is met sancties vind ik. Wat dat betreft een goede stap van de Arabische Liga, hoe "onrechtvaardig" dit ook is. We moeten het niet zo zien dat Assad wordt beloond maar dat de Syrische bevolking niet nog meer wordt gestraft.
Ik snap zeker wat je zegt en met name met het dikgedrukte. Maar het Westen kan natuurlijk ook Assad niet zomaar geen strobreed meer in de weg leggen door sancties volledig op te heffen….ondanks dat inderdaad dat ook de Syrische bevolking wel ten goede zou komen. Maar meer het morele kompas dat wij onszelf aanmeten en met name de repercussies die dat heeft; je kan je bevolking massaal uitmoorden en na X jaar doet het Westen alle sancties toch weer in de ban. Kortom, ff op houtje bijten maar erna kan zelfde president gewoon verder en vervallen alle sancties.

quote:
Jep. Ik heb ook geen hoop dat zelfs als zijn kinderen de boel niet overnemen dat er ineens een verlichte democraat aan het roer komt daar. Sterker nog, die zou waarschijnlijk dan omver worden geworpen door hardliners. Erg triest.
Sowieso weinig hoop voor de regio op de korte-middellange termijn als je het mij vraagt.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 8 mei 2023 @ 21:59:22 #160
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_209064975
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 21:33 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Ik snap zeker wat je zegt en met name met het dikgedrukte. Maar het Westen kan natuurlijk ook Assad niet zomaar geen strobreed meer in de weg leggen door sancties volledig op te heffen….ondanks dat inderdaad dat ook de Syrische bevolking wel ten goede zou komen. Maar meer het morele kompas dat wij onszelf aanmeten en met name de repercussies die dat heeft; je kan je bevolking massaal uitmoorden en na X jaar doet het Westen alle sancties toch weer in de ban. Kortom, ff op houtje bijten maar erna kan zelfde president gewoon verder en vervallen alle sancties.
Ik vind het lastig. Bij Rusland vind ik sancties geoorloofd omdat de sancties verhinderen dat Rusland nieuwe avonturen in het buitenland kan begaan. Assad heeft niet diezelfde ambities en sancties werken dus minder, net zo min als sancties het regime van Noord-Korea niet omver helpen te werpen. Dan vind ik een morele keuze ook om de bevolking te ontzien maar wel het regime te veroordelen en diplomatieke betrekkingen te ontbinden als Westen. En misschien gerichte sancties die transacties van het regime blokkeren en tegoeden bevriezen, maar niet verder dan dat.

Het ICC zou ook nog een arrestatiebevel voor Assad kunnen uitvaardigen, dan wordt Assad gedwongen over opvolging na te denken en worden zijn reisbewegingen beperkt.
pi_209065956
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2023 21:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik vind het lastig. Bij Rusland vind ik sancties geoorloofd omdat de sancties verhinderen dat Rusland nieuwe avonturen in het buitenland kan begaan. Assad heeft niet diezelfde ambities en sancties werken dus minder, net zo min als sancties het regime van Noord-Korea niet omver helpen te werpen. Dan vind ik een morele keuze ook om de bevolking te ontzien maar wel het regime te veroordelen en diplomatieke betrekkingen te ontbinden als Westen. En misschien gerichte sancties die transacties van het regime blokkeren en tegoeden bevriezen, maar niet verder dan dat.

Het ICC zou ook nog een arrestatiebevel voor Assad kunnen uitvaardigen, dan wordt Assad gedwongen over opvolging na te denken en worden zijn reisbewegingen beperkt.
Dat denk ik niet. Noord-Korea is niet alleen zo gesoleerd om zijn regime, maar ook om zijn onbetrouwbaarheid, terreur en ambities, bijvoorbeeld om de zuiderbuur over te nemen. Ik denk dat Syri daarin wel vergelijkbaar is. Een lange geschiedenis van onbetrouwbaarheid zowel voor als tijdens de burgeroorlog, steun voor terreur en een agressieve opstelling richting landen als Libanon en Isral.

Ik denk dat er gewoon geen goede oplossing voorhanden is voor dit conflict (meer). Assad belonen is geen optie, noch het zomaar omverwerpen van het regime. Zoals @Aloulu stelt creert dat ook een gevaarlijke en onvoorspelbare situatie. Ik denk dat dit conflict pas stopt als de geesten er rijp voor zijn. Zoals in Joegoslavi toen vrijwel de hele regio besloot dat het wel genoeg was.
Incelfrikandel
pi_209066110
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2023 22:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Ik denk dat dit conflict pas stopt als de geesten er rijp voor zijn. Zoals in Joegoslavi toen vrijwel de hele regio besloot dat het wel genoeg was.
De yougos werden door de Amerikanen gedwongen om te stoppen met de vijandigheden en in het geval van de Serven moesten ze eerst bommen koppen. Niet zo zeer omdat ze besloten omdat het wel genoeg was. Conflicten kunnen helaas blijven aanmodderen.

Grappig om dit artikel uit 95 te lezen. Geen idee of dat offensief nog kwam.

https://www.volkskrant.nl(...)rkt-bihac~b3b1870b6/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 8 mei 2023 @ 23:10:14 #163
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_209066200
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2023 22:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Dat denk ik niet. Noord-Korea is niet alleen zo gesoleerd om zijn regime, maar ook om zijn onbetrouwbaarheid, terreur en ambities, bijvoorbeeld om de zuiderbuur over te nemen. Ik denk dat Syri daarin wel vergelijkbaar is. Een lange geschiedenis van onbetrouwbaarheid zowel voor als tijdens de burgeroorlog, steun voor terreur en een agressieve opstelling richting landen als Libanon en Isral.
Daar heb je gelijk in, alleen was het Syrische regime pre-oorlog al in geen enkele vorm een bedreiging voor Isral meer, hooguit voor Libanon. Maar inderdaad, ze steunen allerlei dubieuze bewegingen en zaten ook te kloten in Irak. Echter denk ik niet dat het huidige regime in staat gaat zijn de komende twintig jaar een serieuze bedreiging voor iemand anders dan de bevolking te zijn...Het land en het leger ligt in puin.

quote:
Ik denk dat er gewoon geen goede oplossing voorhanden is voor dit conflict (meer). Assad belonen is geen optie, noch het zomaar omverwerpen van het regime.
Ik ben het ermee eens dat er geen goede oplossing lijkt te zijn en we Assad niet moeten belonen maar wat is belonen? Die vent blijft doorgaan met martelen, sancties of niet. Die vent blijft rijk, sancties of niet. Maar door de huidige sancties kan het land op geen enkele wijze heropgebouwd worden.

quote:
Zoals @:Aloulu stelt creert dat ook een gevaarlijke en onvoorspelbare situatie. Ik denk dat dit conflict pas stopt als de geesten er rijp voor zijn. Zoals in Joegoslavi toen vrijwel de hele regio besloot dat het wel genoeg was.
Dat denk ik ook. Maar daar zal eerst nog een conflict voor nodig zijn. Een niet te verwaarlozen deel van de bevolking en de gehele diaspora haat deze vent intens. Zolang hij aan de macht is, vindt er in de hoofden van de mensen geen herstel plaats.
pi_209070018
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 23:03 schreef Slayage het volgende:

[..]
De yougos werden door de Amerikanen gedwongen om te stoppen met de vijandigheden en in het geval van de Serven moesten ze eerst bommen koppen. Niet zo zeer omdat ze besloten omdat het wel genoeg was. Conflicten kunnen helaas blijven aanmodderen.

Grappig om dit artikel uit 95 te lezen. Geen idee of dat offensief nog kwam.

https://www.volkskrant.nl(...)rkt-bihac~b3b1870b6/
Europa was in die periode best wel aan het aanmodderen, Griekenland was bijvoorbeeld behoorlijk pro-Servisch. Gelukkig kwam op een gegeven moment het besef dat het eens afgelopen moest zijn, en Rusland was niet in de positie (gelukkig) om daar wat aan te doen. Het is hopen dat zo'n moment ook zal komen voor Syri, maar ik verwacht niet dat landen als Saudi-Arabi, Turkije en Iran daaraan toe zijn.

quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 23:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Daar heb je gelijk in, alleen was het Syrische regime pre-oorlog al in geen enkele vorm een bedreiging voor Isral meer, hooguit voor Libanon.
Via Hezbollah en Hamas hebben ze Isral een hoop kopzorgen bezorgd.

quote:
Maar inderdaad, ze steunen allerlei dubieuze bewegingen en zaten ook te kloten in Irak. Echter denk ik niet dat het huidige regime in staat gaat zijn de komende twintig jaar een serieuze bedreiging voor iemand anders dan de bevolking te zijn...Het land en het leger ligt in puin.
[..]
Ik ben het ermee eens dat er geen goede oplossing lijkt te zijn en we Assad niet moeten belonen maar wat is belonen? Die vent blijft doorgaan met martelen, sancties of niet. Die vent blijft rijk, sancties of niet. Maar door de huidige sancties kan het land op geen enkele wijze heropgebouwd worden.
Ik denk dat je de vindingrijkheid van dit soort regimes wel onderschat. Een verlichting van de sancties geeft het regime ook de mogelijkheid om hun terreurnetwerken, geheime diensten, WMD-programma, wapenvoorraad weer uit te breiden. Het is kut voor de bevolking maar appeasement bij dit soort regimes heeft gewoon geen zin. Die zien dat als zwakte en pakken de kans om op dezelfde voet weer verder te gaan.

quote:
Dat denk ik ook. Maar daar zal eerst nog een conflict voor nodig zijn. Een niet te verwaarlozen deel van de bevolking en de gehele diaspora haat deze vent intens. Zolang hij aan de macht is, vindt er in de hoofden van de mensen geen herstel plaats.
Eens. Een arrestatiebevel van de ICC vind ik geen slecht idee trouwens.
Incelfrikandel
  dinsdag 9 mei 2023 @ 13:13:02 #165
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_209070653
Daarom ben ik ook absoluut niet blij met al die asielzoekers in Ter Apel waar er 1000 wekelijks van binnenstromen.

Syri zit vol terroristische groepen, de christenen blijven netjes in Latakia, en Damascus waar ze door Assad beschermd worden, en wij krijgen de groepen die juist vluchten voor Assad (de radicalen)

Uiteindelijk zullen de soenieten gaan netwerken met de Marokkanen in Antwerpen, Den Haag etc, en terroristische netwerken oprichten door heel Europa.

De volgende golf terreuracties zullen daarom ook veel heftiger worden als we gezien hebben in 2016

Europa keek ernaar, en deed, letterlijk niets. Want 'mensenrechten' die belangrijker zijn dan de veiligheid van eigen burgers.
De witte D66 elite denken zelfs dat ze 'vriendjes' kunnen worden met de Syrirs, en ze in harmonie en vrede willen leven hier.

[ Bericht 8% gewijzigd door BMW1993 op 09-05-2023 13:18:51 ]
pi_209071312
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209107977
US is having none of it
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209117921
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 12 mei 2023 @ 12:23:53 #169
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_209118045
Turkije en Libanon hebben genoeg gedaan in die 10 jaar.

Het is alleen niet te hopen dat al deze lui nu met bootjes richting Griekenland komen, want in de EU zitten we helemaal vast in de mensenrechten. Als ze met bussen naar Damascus worden gebracht is de kans echter klein dat ze Turkije binnen kunnen komen met die grensmuur.
pi_209118336
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:03 schreef Slayage het volgende:
US is having none of it [ twitter ]
Stukje context erbij:

quote:
Doorbraak in relatie Turkije en Syri: begin van diplomatieke banden

Syri en Turkije hebben in Moskou afspraken gemaakt om hun onderlinge relatie te verbeteren. De ministers van Buitenlandse Zaken van Turkije, Syri en Iran kwamen vandaag samen op uitnodiging van de Russische regering. Het is voor het eerst sinds de Syrische burgeroorlog in 2011 begon, dat Turkije en Syri op deze manier afspraken maken.
Incelfrikandel
  vrijdag 12 mei 2023 @ 16:18:57 #171
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_209120617
Bij mij in Rotterdam ook net Syrirs gezien, een vrouw met een witte hoofddoek, en zo'n boodschappen karretje, een man ernaast met een zwart baardje, sigaret in z'n mond, en zat Arabisch te bellen... En iets verder zat een zaak met Syrische noten ... ofzoiets..

En later nog een Syrisch gezin.. en een man met een zwart baardje die een Syrische supermarkt zat te bevoorraden, hij had z'n witte vrachtwagentje zo neergezet dat hij dubbel geparkeerd stond, en dat zorgde voor een file erachter....als je er goed op gaat letten, zie je er al echt veel lopen, er wonen nu zo'n 150.000 Syrirs in Nederland. Aan inwoners zo groot als Amersfoort.
pi_209148909
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209200128
Gaat snel met de rehabilitatie van Assad. Straks dus handjes schudden misschien zelfs kussen met journalisten in stukjes hakker bin Salman
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209216627
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209258743
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209492614
quote:
Nederland en Canada dagen Syri voor Internationaal Gerechtshof

Nederland en Canada dagen Syri voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het land wordt beschuldigd van talrijke schendingen van het internationale recht.
Incelfrikandel
pi_209507261
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209523164
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209538298
'Slachtoffers gifgasaanval Irak dagen Nederlandse bedrijven voor de rechter'

Slachtoffers van gifgasaanvallen door Irak in de jaren 80 slepen twee Nederlandse bedrijven voor de rechter die chemische stoffen leverden aan het land, schrijft de Volkskrant. Melchemie en KBS Holland wisten volgens de slachtoffers dat hun stoffen werden gebruikt voor de productie van mosterdgas.

De vijf slachtoffers zijn Iraanse militairen die werden ingezet toen Irak buurland Iran binnenviel in de jaren 80, zegt advocaat Liesbeth Zegveld in het NOS Radio 1 Journaal. Als gevolg van de aanvallen met mosterdgas kregen zij blaren op hun lichaam, of raakten hun longen of ogen beschadigd.

Voor de productie van dit mosterdgas leverde Melchemie thionylchloride, een reactieve chemische stof, schrijft de Volkskrant. Het bedrijf kreeg in 1986 al een boete van 100.000 gulden vanwege de verboden levering van gifgascomponenten aan Irak. Het bedrijf KBS Holland zou de grondstof TDG hebben geleverd.

Ook miljardair Hans Melchers, destijds de eigenaar van Melchemie, moet op donderdag 22 juni verschijnen in de rechtbank in Den Haag, meldt de Volkskrant. Hij zou direct betrokken zijn geweest bij de leveringen aan Irak. Melchers zelf heeft dat altijd ontkend.

'Had je moeten weten'
Melchemie voert aan dat thionylchloride ook kon worden ingezet in de landbouw, zegt Zegveld. Maar, zegt de advocaat: "Melchemie had een filiaal in Bagdad, er was volop nieuws dat Iraanse militairen - zoals Irak zei - als insecten werden verdelgd, en het was een professioneel bedrijf met 250 werknemers, gespecialiseerd in chemicalin. Dan mag je je wel even verdiepen in waar je spullen voor worden gebruikt. Als je het niet wist, dan had je het moeten weten."

Daarnaast verdedigt het bedrijf zich volgens Zegveld met het argument dat er geen exportverbod was. Maar dat telt volgens haar niet. "Het is niet zo dat je alles mag doen tot het moment dat er een expliciet verbod ligt om te exporteren." Als je weet dat dit leidt tot gezondheidsschade, "of zelfs de dood", zijn er volgens Zegveld "andere normen waar je je aan hebt te houden".

Carry Knoops, advocaat van Melchemie, zegt tegen de Volkskrant geen vragen over de zaak te willen beantwoorden. "Ons kantoor is van oordeel dat wij niet op de zaak kunnen ingaan voordat de zitting heeft plaatsgevonden."

De uitspraak volgt over een paar maanden, denkt Zegveld. Als de slachtoffers in het gelijk worden gesteld, krijgen zij een schadevergoeding. Vervolgens zouden veel meer slachtoffers hier volgens de advocaat aanspraak op kunnen maken.

Van Anraat
Het is niet de eerste keer dat er een rechtszaak tegen Nederlanders wordt aangespannen vanwege de gifgasaanvallen tijdens de oorlog tussen Irak en Iran in de jaren 80. Eerder waren er rechtszaken tegen de zakenman Frans van Anraat omdat hij TDG leverde aan Irak.

Wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven legde het Haagse gerechtshof Van Anraat in 2007 een celstraf van 17 jaar op. Deze straf werd twee jaar later door de Hoge Raad verlaagd naar 16,5 jaar.

Daarnaast bepaalde het gerechtshof in Den Haag in 2015 dat Van Anraat 25.000 euro per persoon moest betalen aan Iraakse en Iraanse burgers die in 1987 en 1988 getroffen werden door een gifgasaanval.

https://nos.nl/artikel/24(...)jven-voor-de-rechter
pi_209538891
quote:
3s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 22:41 schreef Politicoloog het volgende:
'Slachtoffers gifgasaanval Irak dagen Nederlandse bedrijven voor de rechter'

Slachtoffers van gifgasaanvallen door Irak in de jaren 80 slepen twee Nederlandse bedrijven voor de rechter die chemische stoffen leverden aan het land, schrijft de Volkskrant. Melchemie en KBS Holland wisten volgens de slachtoffers dat hun stoffen werden gebruikt voor de productie van mosterdgas.

De vijf slachtoffers zijn Iraanse militairen die werden ingezet toen Irak buurland Iran binnenviel in de jaren 80, zegt advocaat Liesbeth Zegveld in het NOS Radio 1 Journaal. Als gevolg van de aanvallen met mosterdgas kregen zij blaren op hun lichaam, of raakten hun longen of ogen beschadigd.

Voor de productie van dit mosterdgas leverde Melchemie thionylchloride, een reactieve chemische stof, schrijft de Volkskrant. Het bedrijf kreeg in 1986 al een boete van 100.000 gulden vanwege de verboden levering van gifgascomponenten aan Irak. Het bedrijf KBS Holland zou de grondstof TDG hebben geleverd.

Ook miljardair Hans Melchers, destijds de eigenaar van Melchemie, moet op donderdag 22 juni verschijnen in de rechtbank in Den Haag, meldt de Volkskrant. Hij zou direct betrokken zijn geweest bij de leveringen aan Irak. Melchers zelf heeft dat altijd ontkend.

'Had je moeten weten'
Melchemie voert aan dat thionylchloride ook kon worden ingezet in de landbouw, zegt Zegveld. Maar, zegt de advocaat: "Melchemie had een filiaal in Bagdad, er was volop nieuws dat Iraanse militairen - zoals Irak zei - als insecten werden verdelgd, en het was een professioneel bedrijf met 250 werknemers, gespecialiseerd in chemicalin. Dan mag je je wel even verdiepen in waar je spullen voor worden gebruikt. Als je het niet wist, dan had je het moeten weten."

Daarnaast verdedigt het bedrijf zich volgens Zegveld met het argument dat er geen exportverbod was. Maar dat telt volgens haar niet. "Het is niet zo dat je alles mag doen tot het moment dat er een expliciet verbod ligt om te exporteren." Als je weet dat dit leidt tot gezondheidsschade, "of zelfs de dood", zijn er volgens Zegveld "andere normen waar je je aan hebt te houden".

Carry Knoops, advocaat van Melchemie, zegt tegen de Volkskrant geen vragen over de zaak te willen beantwoorden. "Ons kantoor is van oordeel dat wij niet op de zaak kunnen ingaan voordat de zitting heeft plaatsgevonden."

De uitspraak volgt over een paar maanden, denkt Zegveld. Als de slachtoffers in het gelijk worden gesteld, krijgen zij een schadevergoeding. Vervolgens zouden veel meer slachtoffers hier volgens de advocaat aanspraak op kunnen maken.

Van Anraat
Het is niet de eerste keer dat er een rechtszaak tegen Nederlanders wordt aangespannen vanwege de gifgasaanvallen tijdens de oorlog tussen Irak en Iran in de jaren 80. Eerder waren er rechtszaken tegen de zakenman Frans van Anraat omdat hij TDG leverde aan Irak.

Wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven legde het Haagse gerechtshof Van Anraat in 2007 een celstraf van 17 jaar op. Deze straf werd twee jaar later door de Hoge Raad verlaagd naar 16,5 jaar.

Daarnaast bepaalde het gerechtshof in Den Haag in 2015 dat Van Anraat 25.000 euro per persoon moest betalen aan Iraakse en Iraanse burgers die in 1987 en 1988 getroffen werden door een gifgasaanval.

https://nos.nl/artikel/24(...)jven-voor-de-rechter
Wapenleveranties aan de regering van Saddam Hoessein werden in de jaren 80 aangemoedigd vanuit de VS. Hij was hun pitbull tegen Iran: zie Iran-Irak oorlog. Ome Saddam werd volop bewapend zolang hij deed wat ze wilden en dat was volop Iran aanvallen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93Iraq_War
pi_209539759
wir haben es gewoon nicht gewut

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_209546794
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 23:28 schreef Peppert het volgende:

[..]
Wapenleveranties aan de regering van Saddam Hoessein werden in de jaren 80 aangemoedigd vanuit de VS. Hij was hun pitbull tegen Iran: zie Iran-Irak oorlog. Ome Saddam werd volop bewapend zolang hij deed wat ze wilden en dat was volop Iran aanvallen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93Iraq_War
Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran

The U.S. government may be considering military action in response to chemical strikes near Damascus. But a generation ago, America’s military and intelligence communities knew about and did nothing to stop a series of nerve gas attacks far more devastating than anything Syria has seen, Foreign Policy has learned.

In 1988, during the waning days of Iraq’s war with Iran, the United States learned through satellite imagery that Iran was about to gain a major strategic advantage by exploiting a hole in Iraqi defenses. U.S. intelligence officials conveyed the location of the Iranian troops to Iraq, fully aware that Hussein’s military would attack with chemical weapons, including sarin, a lethal nerve agent.

https://foreignpolicy.com(...)m-as-he-gassed-iran/
pi_209546993
quote:
3s.gif Op zaterdag 17 juni 2023 21:20 schreef Politicoloog het volgende:

[..]
Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran

The U.S. government may be considering military action in response to chemical strikes near Damascus. But a generation ago, America’s military and intelligence communities knew about and did nothing to stop a series of nerve gas attacks far more devastating than anything Syria has seen, Foreign Policy has learned.

In 1988, during the waning days of Iraq’s war with Iran, the United States learned through satellite imagery that Iran was about to gain a major strategic advantage by exploiting a hole in Iraqi defenses. U.S. intelligence officials conveyed the location of the Iranian troops to Iraq, fully aware that Hussein’s military would attack with chemical weapons, including sarin, a lethal nerve agent.

https://foreignpolicy.com(...)m-as-he-gassed-iran/
Precies. De staten die als vijandelijk zijn aangestipt door de hegemoon hoeven niet op een mm menselijkheid te rekenen. Het is de doctrine van totaal plat met die handel en geen enkel middel zal daarbij worden geschuwd. De lijst van genocidale oorlogen is lang sinds dat land in 1776 het levenslicht zag te beginnen met een genocide op de inheemse inwoners van het continentale land wat we nu de VS noemen.
pi_209555063
Salih Mslim, YPG spreekbuis is boos dat de Turken ruimte krijgen om hen te bestoken met drones en vliegtuigen. Hij geeft aan dat het komt doordat de Russen verzwakt zijn door de Oekrane oorlog en de Turken te vriend willen houden. De Turken zijn al geruime tijd inderdaad bezig om ypg mensen uit te schakelen

https://video.haber7.com/(...)usya-ve-iran-itirafi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209565016
Kan me hier niks van herinneren
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209573742
Maybe, maybe not

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209573907
Opmerkelijke timing.
Incelfrikandel
pi_209574427
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2023 22:17 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Opmerkelijke timing.
Why is that?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209577682
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2023 22:58 schreef Slayage het volgende:

[..]
Why is that?
De Turkse verkiezingen zijn net geweest, vaak vielen die samen.
Incelfrikandel
pi_209582989
Dit zie je niet vaak.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209588143
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209775253
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209787256
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209787473
Volgde haar in de periode van de hoogtijdagen van de conflicten in Syri en Irak. Kennelijk is ze al een aantal maanden in gijzeling bij Iran linked milities in Irak.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209798181
quote:
quote:
Some human rights scholars who have studied the role of the shabbiha in the Syrian war say the Assad regime initially used the groups to distance itself from violence on the ground.

"The regime did not want the security forces and army to be pictured doing these things," said Fadel Abdul Ghany, chair of the Syrian Network for Human Rights, a UK-based advocacy group.
twitter


Ik weet nog wel dat tijdens de eerste maanden van de demonstraties verscheidene users hier bleven volhouden dat het regime niets met het geweld te maken had, ondanks al het bewijs van het tegendeel.
Incelfrikandel
pi_209823460
quote:
82s.gif Op vrijdag 7 juli 2023 16:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
[..]
[ twitter ]

Ik weet nog wel dat tijdens de eerste maanden van de demonstraties verscheidene users hier bleven volhouden dat het regime niets met het geweld te maken had, ondanks al het bewijs van het tegendeel.
Little green men hadden ook niks met de Russen te maken back in 2014 . Het is gewoon een manier van oorlogvoeren. Wanneer het niet opportuun is om de oorlogshandelingen open en bloot te doen. De annexatie van het Krim was wel briljant uitgevoerd van de Russen. https://en.wikipedia.org/wiki/Little_green_men_(Russo-Ukrainian_War)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209838464
IS Child protection services, wtf

twitter
kair
pi_209838641
quote:
82s.gif Op vrijdag 7 juli 2023 16:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:
[ twitter ]

Ik weet nog wel dat tijdens de eerste maanden van de demonstraties verscheidene users hier bleven volhouden dat het regime niets met het geweld te maken had, ondanks al het bewijs van het tegendeel.
Er waren een paar ja maar dat is nu net als moet Rusland-Poetin.....for obvious reasons moeten ze dat ontkennen. Zelfde met inzet van chemische wapens door Assad-regime. Hele veel moreel verrotte mensen die een banaan proberen recht te lullen ondanks dat die toch echt overduidelijk krom is.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209839651
Pleuris, pleuris *O*
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_209848010
quote:
82s.gif Op vrijdag 7 juli 2023 16:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
[..]
[ twitter ]

Ik weet nog wel dat tijdens de eerste maanden van de demonstraties verscheidene users hier bleven volhouden dat het regime niets met het geweld te maken had, ondanks al het bewijs van het tegendeel.
'komt met filmpje waarbij Assad met zijn vrouw door de straten ergens in Syrie loopt, zonder beveiliging'.

Kijk bro !!!
pi_209848017
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2023 13:33 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Er waren een paar ja maar dat is nu net als moet Rusland-Poetin.....for obvious reasons moeten ze dat ontkennen. Zelfde met inzet van chemische wapens door Assad-regime. Hele veel moreel verrotte mensen die een banaan proberen recht te lullen ondanks dat die toch echt overduidelijk krom is.
Je bent direct moreel verrot? die mensen kunnen het niet gewoon verkeerd hebben gezien?
pi_209848536
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 07:51 schreef theunderdog het volgende:
Je bent direct moreel verrot? die mensen kunnen het niet gewoon verkeerd hebben gezien?
Als je dit bewijs bewust niet aanneemt en negeert ben je moreel verrot ja. Je kiest ervoor iemand als Bashar vrij te pleiten. Geen grijs gebied bij mij, helaas jongen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209848667
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 09:04 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Als je dit bewijs bewust niet aanneemt en negeert ben je moreel verrot ja. Je kiest ervoor iemand als Bashar vrij te pleiten. Geen grijs gebied bij mij, helaas jongen.
Als je niet fatsoenlijk wil discussiren, en enkel gebruik kan maken van een ad hominem dien je je er bewust van te zijn dat het ook kan werken als een boomerang.

Iedereen die pro-Assad is geweest, als moreel-verrot classificeren is simplistisch en beneden alle waardigheid.
pi_209849139
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 09:19 schreef theunderdog het volgende:
Als je niet fatsoenlijk wil discussiren, en enkel gebruik kan maken van een ad hominem dien je je er bewust van te zijn dat het ook kan werken als een boomerang.
Als ik op dit forum vroegere pro-ISer leden die weleens reageerden in de topics moreel verrot noem vertel jij mij precies hetzelfde dus? Ik ben daarmee onfatsoenlijk bezig en maak gebruik van een ad hominem? Ondanks dat de misdaden van IS zowel toen als helemaal vandaag de dag bewezen en gedocumenteerd zijn….

quote:
Iedereen die pro-Assad is geweest, als moreel-verrot classificeren is simplistisch en beneden alle waardigheid.
Iedereen die in de oudere topics op dit forum over het Syrische conflict pro-Assad is geweest is moreel verrot.

Iedereen die in de huidige Oekrane topics die gaan over de invasie van Rusland pro-Rusland of invasie is is ook moreel verrot.

In beide gevallen waren de bewijzen van allerlei grove misdaden, stelselmatig, op grote schaal zo overduidelijk aanwezig dat dit niet eens verdere uitleg behoeft.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209849665
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 10:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Als ik op dit forum vroegere pro-ISer leden die weleens reageerden in de topics moreel verrot noem vertel jij mij precies hetzelfde dus? Ik ben daarmee onfatsoenlijk bezig en maak gebruik van een ad hominem? Ondanks dat de misdaden van IS zowel toen als helemaal vandaag de dag bewezen en gedocumenteerd zijn….
[..]
Iedereen die in de oudere topics op dit forum over het Syrische conflict pro-Assad is geweest is moreel verrot.

Iedereen die in de huidige Oekrane topics die gaan over de invasie van Rusland pro-Rusland of invasie is is ook moreel verrot.

In beide gevallen waren de bewijzen van allerlei grove misdaden, stelselmatig, op grote schaal zo overduidelijk aanwezig dat dit niet eens verdere uitleg behoeft.
1: Het is eerder dat het alternatief voor Assad, al snel mujahideen groepen werden die helemaal niet zoveel verschilde van IS.

2: Wat een analogie...

Rusland is een bezettende-macht. Syrie was een burgeroorlog.
pi_209850066
De oorlog wordt tegenwoordig op andere voet gevoerd

"Damascus and its allies have diverted the flow of amphetamines, also known as captagon, and other substances to opposition areas in northern Syria and Turkey to turn drugs into an instrument of war. For the past few years, the YPG has been cooperating with Damascus on the flow of drugs into opposition-held areas.

Syrian National Army Military Police sources said that the drug flow route has changed in the last few years and now most of the drugs are coming from YPG areas."

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209850183
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 10:53 schreef theunderdog het volgende:
1: Het is eerder dat het alternatief voor Assad, al snel mujahideen groepen werden die helemaal niet zoveel verschilde van IS.
Helemaal mee eens. Maar nu snap ik wel; jij voelde je ”als door een wesp gestoken” door mijn comment 😆

Maar je gaf geen antwoord op mijn vraag overigens; “als ik op dit forum vroegere pro-ISer leden die weleens reageerden in de topics moreel verrot noem vertel jij mij precies hetzelfde dus? Ik ben daarmee onfatsoenlijk bezig en maak gebruik van een ad hominem? Ondanks dat de misdaden van IS zowel toen als helemaal vandaag de dag bewezen en gedocumenteerd zijn….”

quote:
2: Wat een analogie...

Rusland is een bezettende-macht. Syrie was een burgeroorlog.
Helemaal mee eens. De analogie betreft ook niet de aard van het conflict. Het betreft de enorme misdaden van het regime die bepaalde pro-mensen stelselmatig ontkennen vanwege hun opvatting over wie er zou moeten winnen (het regime), daarom doen ze het af als leugens. Het was al vanaf dag 1 overduidelijk dat Assad gigantische misdaden beging waaronder inzet van chemische wapens maar ook een slachting in Banyas uit mijn hoofd. Het was al vanaf dag 1 duidelijk dat de Russen achter de slachting in Bucha zaten. Toch zijn er figuren a-la Baudet mbt Rusland of in het topic hier vroeger waar Frikandelbroodje overduidelijk op doelde en ik op reageerde die dat ontkenden en zeer waarschijnlijk nog steeds ontkennen of bagatelliseren. Vandaar de analogie.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209850395
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 11:38 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Helemaal mee eens. Maar nu snap ik wel; jij voelde je ”als door een wesp gestoken” door mijn comment 😆

Maar je gaf geen antwoord op mijn vraag overigens; “als ik op dit forum vroegere pro-ISer leden die weleens reageerden in de topics moreel verrot noem vertel jij mij precies hetzelfde dus? Ik ben daarmee onfatsoenlijk bezig en maak gebruik van een ad hominem? Ondanks dat de misdaden van IS zowel toen als helemaal vandaag de dag bewezen en gedocumenteerd zijn….”
[..]
Helemaal mee eens. De analogie betreft ook niet de aard van het conflict. Het betreft de enorme misdaden van het regime die bepaalde pro-mensen stelselmatig ontkennen vanwege hun opvatting over wie er zou moeten winnen (het regime), daarom doen ze het af als leugens. Het was al vanaf dag 1 overduidelijk dat Assad gigantische misdaden beging waaronder inzet van chemische wapens maar ook een slachting in Banyas uit mijn hoofd. Het was al vanaf dag 1 duidelijk dat de Russen achter de slachting in Bucha zaten. Toch zijn er figuren a-la Baudet mbt Rusland of in het topic hier vroeger waar Frikandelbroodje overduidelijk op doelde en ik op reageerde die dat ontkenden en zeer waarschijnlijk nog steeds ontkennen of bagatelliseren. Vandaar de analogie.
1: Nogmaals: pas nou op met het gebruik van een ad hominem. Want dat gaat werken als een boomerang.

En ja. Ook als je dat zou doen bij IS-supporters, zou dat simplistisch zijn. Je moet namelijk eerst opzoek gaan naar vanuit welk perspectief deze mensen redeneren. Niet iedereen die een immorele organisatie, persoon steunt, is zelf moreel-verrot.

2: Vast. Maar die ontkenning komt niet per definitie uit kwaadaardigheid. Kan bijvoorbeeld ook wantrouwen zijn tegenover de Amerikaanse macht. En dat is toch niet zo gek.
pi_209851103
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209863939
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 11:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]
En ja. Ook als je dat zou doen bij IS-supporters, zou dat simplistisch zijn. Je moet namelijk eerst opzoek gaan naar vanuit welk perspectief deze mensen redeneren. Niet iedereen die een immorele organisatie, persoon steunt, is zelf moreel-verrot.
Zoals gezegd heb ik het niet over alle de mensen die Assad prefereerden boven de rebellen. Gezien veel rebellen nogal twijfelachtige motivaties hadden viel dat best te begrijpen. Ik heb het specifiek over de groep die actief bezig was om oorlogsmisdaden van Assad te ontkennen en probeerden toe te schrijven aan anderen. Zoals de inzet van chemische wapens dus, of het vanaf dag n neermaaien van normale demonstraties. Met kers op de taart ook nog eens het verheerlijken van het regime. Dat soort mensen/users mag je gezien de werkelijkheid, n de consequenties die dat moreel perverse gedrag heeft wel even met de neus op de feiten drukken. Het is ook wel opmerkelijk dat je dan valt over het benoemen van dat gedrag en niet over de users die alles uit de kast trokken om oorlogsmisdaden te verbloemen.
Incelfrikandel
pi_209865188
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 11:56 schreef theunderdog het volgende:
1: Nogmaals: pas nou op met het gebruik van een ad hominem. Want dat gaat werken als een boomerang.
Geen enkel probleem, laat die boomerang maar komen.

quote:
En ja. Ook als je dat zou doen bij IS-supporters, zou dat simplistisch zijn. Je moet namelijk eerst opzoek gaan naar vanuit welk perspectief deze mensen redeneren. Niet iedereen die een immorele organisatie, persoon steunt, is zelf moreel-verrot.
Oneens. En niet zo een beetje ook. Je zegt hier eigenlijk dat mensen die de grote misdaden van IS zoals tot slaaf maken van Jezidi-vrouwen en verkrachten of honderden mannen afslachten ontkennen je niet moreel verrot mag noemen. En dat is dan een "ad-hominem".

Als je zulke grote misdaden die echt bewezen zijn ontkent ben je moreel heel verrot ja. Je kan namelijk ook zeggen: "minst slechte van twee kwaden helaas en ja die misdaden zijn walgelijk en zou die niet mee weg meoten komen". Dat is heel wat anders dan pro-Assad zijn. En voor de duidelijkheid, we hadden het over mensen in dit topic die allemaal ver van het conflict afstaan (persoonlijk geen directe familieleden daar ofzo).

quote:
2: Vast. Maar die ontkenning komt niet per definitie uit kwaadaardigheid. Kan bijvoorbeeld ook wantrouwen zijn tegenover de Amerikaanse macht. En dat is toch niet zo gek.
Als je vanuit je wantrouwen tegenover de Amerikaanse macht stelselmatig bewezen grote misdaden van het Assad-regime of IS gewoon ontkent om maar je "anti-imperialistische ideologische bril" in tact te houden ben je moreel verrot. Er zijn duizenden andere meer genuanceerdere posities die je kan innemen zonder zulke zaken te ontkennen.

Let op: Frikandelbroodje wist precies over welk soort pro-Assad lieden op dit forum hij en ook ik het had.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209866245
quote:
14s.gif Op woensdag 12 juli 2023 13:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Zoals gezegd heb ik het niet over alle de mensen die Assad prefereerden boven de rebellen. Gezien veel rebellen nogal twijfelachtige motivaties hadden viel dat best te begrijpen. Ik heb het specifiek over de groep die actief bezig was om oorlogsmisdaden van Assad te ontkennen en probeerden toe te schrijven aan anderen. Zoals de inzet van chemische wapens dus, of het vanaf dag n neermaaien van normale demonstraties. Met kers op de taart ook nog eens het verheerlijken van het regime. Dat soort mensen/users mag je gezien de werkelijkheid, n de consequenties die dat moreel perverse gedrag heeft wel even met de neus op de feiten drukken. Het is ook wel opmerkelijk dat je dan valt over het benoemen van dat gedrag en niet over de users die alles uit de kast trokken om oorlogsmisdaden te verbloemen.
Ik heb geen idee wat de motieven waren van die mensen.
pi_209866256
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2023 14:46 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Geen enkel probleem, laat die boomerang maar komen.
[..]
Oneens. En niet zo een beetje ook. Je zegt hier eigenlijk dat mensen die de grote misdaden van IS zoals tot slaaf maken van Jezidi-vrouwen en verkrachten of honderden mannen afslachten ontkennen je niet moreel verrot mag noemen. En dat is dan een "ad-hominem".

Als je zulke grote misdaden die echt bewezen zijn ontkent ben je moreel heel verrot ja. Je kan namelijk ook zeggen: "minst slechte van twee kwaden helaas en ja die misdaden zijn walgelijk en zou die niet mee weg meoten komen". Dat is heel wat anders dan pro-Assad zijn. En voor de duidelijkheid, we hadden het over mensen in dit topic die allemaal ver van het conflict afstaan (persoonlijk geen directe familieleden daar ofzo).
[..]
Als je vanuit je wantrouwen tegenover de Amerikaanse macht stelselmatig bewezen grote misdaden van het Assad-regime of IS gewoon ontkent om maar je "anti-imperialistische ideologische bril" in tact te houden ben je moreel verrot. Er zijn duizenden andere meer genuanceerdere posities die je kan innemen zonder zulke zaken te ontkennen.

Let op: Frikandelbroodje wist precies over welk soort pro-Assad lieden op dit forum hij en ook ik het had.
Maar wie steunde jij dan??
pi_209871504
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2023 16:21 schreef theunderdog het volgende:
Maar wie steunde jij dan??
Mijn sympathie lag uiteraard gedurende het conflict primair bij de in het begin ongewapende demonstranten en later gedeserteerde soldaten die zich gingen vormen tot het FSA om die demonstranten tegen grof wapengeweld van het Syrische leger de beschermen. De getuigenissen zijn talloos al vanaf het begin.

Alleen met de tijd werd het daar ook een teringzooi en duidelijk dat de FSA sowieso een lege huls was en delen ervan uiteindelijk opgingen in jihadistische strijdgroepen of ermee samen werkten. Dus daar hield deze initile sympathie van mij ook op, itt anderen die dan allerlei grote bewezen misdaden gaan ontkennen bijv. Hoe het uiteindelijk verder is verlopen rondom de opkomst van extreme groepen concludeer ik helaas dat de door en door moreel verrotte grote oorlog crimineel en slachter Assad toch wellicht ”minder erge alternatief was”. Maar helaas ook met name omdat hij dat scenario (minder erge alternatief) keihard in de hand heeft gewerkt door bijv de grootste jihadisten uit de Syrische gevangenis vrij te laten vroeg toen de problemen begonnen die niet veel later erna leiders werden van jihadistische strijdgroepen. En in dat sektarische verloop dat het daardoor kreeg ook bij zijn val het land en ook Libanon zeer waarschijnlijk in een heeeeeeeel diepe “Balkan burgeroorlog on steroids” scenario zou zijn vervallen langs etnisch-religieuze lijnen. Want met die jihadistische groepen die er initieel niet waren maar wel duidelijk de dominante strijdkrachten waren later gaan de minderheden niet stilzitten om zich als schaapjes naar de slachtbank te laten brengen natuurlijk. En terecht.

Het is een beetje zoals kiezen tussen de nazis of communisten zoals Oost Europeanen ooit waarschijnlijk eens bediscussieerd hebben onderling in het verleden. Maar dat betekent niet dat je pro bent. Dat ben je wel als je allerlei bewezen hele grote misdaden van een van die partijen gaat lopen ontkennen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209877932
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2023 16:20 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ik heb geen idee wat de motieven waren van die mensen.
Dat maakt niet uit, goede motieven voor die drek zijn er niet.
Incelfrikandel
pi_209879381
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2023 22:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Mijn sympathie lag uiteraard gedurende het conflict primair bij de in het begin ongewapende demonstranten en later gedeserteerde soldaten die zich gingen vormen tot het FSA om die demonstranten tegen grof wapengeweld van het Syrische leger de beschermen. De getuigenissen zijn talloos al vanaf het begin.

Alleen met de tijd werd het daar ook een teringzooi en duidelijk dat de FSA sowieso een lege huls was en delen ervan uiteindelijk opgingen in jihadistische strijdgroepen of ermee samen werkten. Dus daar hield deze initile sympathie van mij ook op, itt anderen die dan allerlei grote bewezen misdaden gaan ontkennen bijv. Hoe het uiteindelijk verder is verlopen rondom de opkomst van extreme groepen concludeer ik helaas dat de door en door moreel verrotte grote oorlog crimineel en slachter Assad toch wellicht ”minder erge alternatief was”. Maar helaas ook met name omdat hij dat scenario (minder erge alternatief) keihard in de hand heeft gewerkt door bijv de grootste jihadisten uit de Syrische gevangenis vrij te laten vroeg toen de problemen begonnen die niet veel later erna leiders werden van jihadistische strijdgroepen. En in dat sektarische verloop dat het daardoor kreeg ook bij zijn val het land en ook Libanon zeer waarschijnlijk in een heeeeeeeel diepe “Balkan burgeroorlog on steroids” scenario zou zijn vervallen langs etnisch-religieuze lijnen. Want met die jihadistische groepen die er initieel niet waren maar wel duidelijk de dominante strijdkrachten waren later gaan de minderheden niet stilzitten om zich als schaapjes naar de slachtbank te laten brengen natuurlijk. En terecht.

Het is een beetje zoals kiezen tussen de nazis of communisten zoals Oost Europeanen ooit waarschijnlijk eens bediscussieerd hebben onderling in het verleden. Maar dat betekent niet dat je pro bent. Dat ben je wel als je allerlei bewezen hele grote misdaden van een van die partijen gaat lopen ontkennen.
Exact. Dus je kiest sowieso voor het kwaad. Of je moet volledig neutraal blijven, maar dan kies je ook. Namelijk voor de uiteindelijke winnaar.
pi_209879395
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juli 2023 14:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Dat maakt niet uit, goede motieven voor die drek zijn er niet.
Voor welke partij wel dan? bij FSA kwam er ook onthoofding-tuig.
pi_209880232
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2023 15:54 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Voor welke partij wel dan? bij FSA kwam er ook onthoofding-tuig.
quote:
Als je dit bewijs bewust niet aanneemt en negeert ben je moreel verrot ja.
Incelfrikandel
pi_209880533
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2023 15:54 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Exact. Dus je kiest sowieso voor het kwaad. Of je moet volledig neutraal blijven, maar dan kies je ook. Namelijk voor de uiteindelijke winnaar.
Terugkijkend hadden de Syrirs nooit in opstand moeten komen. Aangezien Assad nog steeds veilig in het zadel zit. Maarja dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209882631
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209887411
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2023 17:21 schreef Slayage het volgende:

[..]
Terugkijkend hadden de Syrirs nooit in opstand moeten komen. Aangezien Assad nog steeds veilig in het zadel zit. Maarja dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf.
Dat is terugkijkend. Dat er geen 'goed alternatief' was, was al bij voorbaat vrij helder.
pi_209887527
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2023 17:21 schreef Slayage het volgende:
Terugkijkend hadden de Syrirs nooit in opstand moeten komen. Aangezien Assad nog steeds veilig in het zadel zit. Maarja dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf.
Vergeet niet dat ze initieel helemaal niet in opstand kwamen. In het prille begin. Men durfde echter wel te demonstreren in de politiestaat voor betere leefomstandigheden en minder censuur. Er werd nog niet eens op het eerste begin aan Assad gerefereerd of geroepen dat "Assad's regime moet vallen". Alleen was daar echt maar een reactie op: keihard wapengekletter. En die jonge jongens die in Daraa dacht ik al heel vroeg vanwege wat graffiti-slogans werden opgepakt en gemarteld. Rest is history.

Vooruitkijkend gaat het in Egypte ook weer borrelen met de tijd want het gaat bizar slecht en Sisi's regime gaat hier niet snel meer uit komen. Probleem blijft dat dit soort zaken nooit uit rationele overwegingen ontstaan. En als de sneeuwbal begint te rollen heeft niemand het meer in de hand..
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209887710
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2023 09:23 schreef theunderdog het volgende:

Dat er geen 'goed alternatief' was, was al bij voorbaat vrij helder.
Dit is ook Terugkijkend natuurlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209887717
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2023 09:49 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dit is ook Terugkijkend natuurlijk.
Nee? tijdens het conflict was het toch al duidelijk dat FSA ook misdaden pleegde?
pi_209888012
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2023 09:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Vergeet niet dat ze initieel helemaal niet in opstand kwamen. In het prille begin. Men durfde echter wel te demonstreren in de politiestaat voor betere leefomstandigheden en minder censuur. Er werd nog niet eens op het eerste begin aan Assad gerefereerd of geroepen dat "Assad's regime moet vallen". Alleen was daar echt maar een reactie op: keihard wapengekletter. En die jonge jongens die in Daraa dacht ik al heel vroeg vanwege wat graffiti-slogans werden opgepakt en gemarteld. Rest is history.

Vooruitkijkend gaat het in Egypte ook weer borrelen met de tijd want het gaat bizar slecht en Sisi's regime gaat hier niet snel meer uit komen. Probleem blijft dat dit soort zaken nooit uit rationele overwegingen ontstaan. En als de sneeuwbal begint te rollen heeft niemand het meer in de hand..
Jazeker. De demonstraties gingen aanvankelijk om het gebrek aan fatsoenlijke levensomstandigheden. Echter dat soort regimes hebben alleen 1 draaiboek en dat is keiharde repressie. Het is inderdaad veel zeggend dat 1 van de eerste slachtoffers een kind was dat werd opgepakt, gemarteld, gedood vanwege graffiti.

De Egyptenaren moeten niet zeuren, Sisi bouwt een prachtige nieuwe hoofdstad ergens in de woestijn ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_209888834
Gepensioneerde luitenant-generaal Zekai Aksakallı:

"We once again saw the ugly face of the U.S. in Operation Euphrates Shield. When we turned to Al Bab, the last phase of the operation, on November 11, 2016, the U.S. confronted us in the operation area by supporting all terrorist organizations including PYD/PKK and ISIS."

twitter
pi_209892498
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2023 17:21 schreef Slayage het volgende:

[..]
Terugkijkend hadden de Syrirs nooit in opstand moeten komen. Aangezien Assad nog steeds veilig in het zadel zit. Maarja dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf.
Conclusie is vooral dat als je in opstand wil komen je goed georganiseerd moet zijn. Zonder sterke vrienden in binnen- en buitenland gaat de rebellie het niet redden. Dergelijke regimes zijn je altijd een stap voor door hun vrienden en de bereidheid zo veel mogelijk leed aan te richten.
Incelfrikandel
pi_209896982
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2023 10:13 schreef Slayage het volgende:
De Egyptenaren moeten niet zeuren, Sisi bouwt een prachtige nieuwe hoofdstad ergens in de woestijn ;)

Laat ze heel veel zien op Egyptische tv. Drie keer raden wie in die auto zit. Duurt wel even voordat je dat ziet maar daar gaat het om; spanning opbouwen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_209985682
Thread
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210007826
Goed bezig Erdogan :r

twitter
twitter


[ Bericht 30% gewijzigd door Slayage op 23-07-2023 19:27:59 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 juli 2023 @ 16:39:02 #231
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_210036018
De VS laat zijn reaper drones maar ongestraft lastigvallen.
twitter
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_210147666
Kennelijk zijn ze bij Isis nog steeds bezig met hun kalief rollenspel :')

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210163200
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210172323
650 drone aanvallen op de PKK in Syri en Irak in 6 maanden tijd. Bijna 4 aanvallen per dag. PKK leider Duran Kalkan had eerder gezegd dat ze tientallen strijders per dag verliezen.

Stel de SDF/PKK verliest 20 strijders per dag. Dat zijn er 600 per maand of 7200 per jaar. Turkije verliest ongeveer 10-20 soldaten per jaar. Sinds Turkije drones inzet is de ration PKK verliezen/Turkse verliezen enorm opgelopen.

https://twitter.com/RichO(...)K1WsLtCKNZFzqHw&s=19

[ Bericht 23% gewijzigd door polderturk op 05-08-2023 17:38:24 ]
pi_210229652
Mooie internationale operatie. Hier zit zeker een film in :P

"The database was the central piece of an international hunt for a long time as it contained all the information about lone wolf terrorists from the United States, Canada, the United Kingdom, France, Germany, Belgium, the Netherlands, Sweden, Norway, Denmark, Switzerland, Austria and Spain who were members of Daesh sleeper cells across the world."

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210232509
Assad moet volgens de VAE gerehabiliteerd worden
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210237583
:')

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210257221
Goed bezig Erdogan :r
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210271653
No surprises
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210335058
twitter


Dat is een gevaarlijke slogan
twitter


[ Bericht 36% gewijzigd door Slayage op 18-08-2023 23:26:34 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 21 augustus 2023 @ 22:40:02 #241
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_210374563
slachtoffers sarin nerve agent

https://twitter.com/FARED_ALHOR/status/1693546138798825540?s=20
Today marks 10 years since the Assad regime murdered more than 1400 civilians with sarin nerve agent, in Eastern Ghouta, Syria.

Assad has not been held accountable. Why? Who will hold him accountable?

We will never forget and never forgive.
pi_210410894
High level gesprekken van Fidan in Irak
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210437674
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2023 20:09 schreef Slayage het volgende:
High level gesprekken van Fidan in Irak [ twitter ]
Hoe een internationale rechtszaak die de Iraakse regering heeft gewonnen ten koste van Turkije, kan leiden tot de val van Iraaks Koerdistan, een burgeroorlog in zowel Koerdistan als de rest van Irak, een terugkeer van IS, en een Iraanse overname van meer gebieden in Irak terwijl Turkije voormalige Ottomaanse gebieden in Irak gaat inlijven. Meer details in het onderstaande artikel.

Turkey’s Halt on Iraqi Oil Exports Is Shaking Up Global Markets
https://foreignpolicy.com(...)ort-erdogan-embargo/
pi_210437964
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 augustus 2023 22:46 schreef Brussel het volgende:

[..]
Hoe een internationale rechtszaak die de Iraakse regering heeft gewonnen ten koste van Turkije, kan leiden tot de val van Iraaks Koerdistan, een burgeroorlog in zowel Koerdistan als de rest van Irak, een terugkeer van IS, en een Iraanse overname van meer gebieden in Irak terwijl Turkije voormalige Ottomaanse gebieden in Irak gaat inlijven. Meer details in het onderstaande artikel.

Turkey’s Halt on Iraqi Oil Exports Is Shaking Up Global Markets
https://foreignpolicy.com(...)ort-erdogan-embargo/
Een dramatische artikel wel . De auteur probeert met veel poeha aandacht te trekken aan de situatie. Erdogan probeert er waarschijnlijk een betere deal uit te slaan :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210438741
Nu Rusland minder bezig is met Syri laaien de demonstraties weer op.

twitter


twitter
Incelfrikandel
  zondag 27 augustus 2023 @ 00:38:02 #246
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210438797
Die Syrirs leren het ook nooit, al 10 jaar oorlog achter de rug, en nu beginnen ze straks doorleuk weer een opstand of een oorlog tegen het regime? :') Assad zal precies het zelfde reageren als vroeger.

Ach, laat ze het uitzoeken daar, Turkije heeft ondertussen zijn grensmuur aan alle landsgrenzen met Syri voltooid, vrijwel niemand die nog illegaal Turkije kan bereiken, dus de kans dat nieuwe stromen richting Europa trekken is zo ook kleiner.

Landen als Irak en Syri zullen nooit lang rustig blijven vrees ik. Een explosief karakter + een onstabiele regering veroorzaken het veelal.
  zondag 27 augustus 2023 @ 00:43:58 #247
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210438830
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2023 11:21 schreef Slayage het volgende:
Goed bezig Erdogan :r [ twitter ]
2000 per maand is slechts 24.000 op jaarbasis, met 4 miljoen Syrirs in het land duurt het nog wel +100 jaar voor Erdogan zijn doel bereikt heeft om er 1 miljoen terug te sturen.
pi_210442279
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2023 00:38 schreef BMW1993 het volgende:
Die Syrirs leren het ook nooit, al 10 jaar oorlog achter de rug, en nu beginnen ze straks doorleuk weer een opstand of een oorlog tegen het regime? :') Assad zal precies het zelfde reageren als vroeger.

Vooral wanhoop, denk ik. Meer dan 90% leeft onder de armoedegrens.
Incelfrikandel
pi_210447464
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 22:40 schreef slashdotter3 het volgende:
slachtoffers sarin nerve agent

https://twitter.com/FARED_ALHOR/status/1693546138798825540?s=20
Today marks 10 years since the Assad regime murdered more than 1400 civilians with sarin nerve agent, in Eastern Ghouta, Syria.

Assad has not been held accountable. Why? Who will hold him accountable?

We will never forget and never forgive.
quote:
‘Foaming at the mouth’: 10 years since chemical attacks in Syria’s Ghouta

Idlib, northwest Syria – It has been 10 years since the chemical attacks in eastern Ghouta, on the outskirts of the capital, Damascus, and Umm Yahya – a nurse at a local hospital at the time – still cannot forget the images of people convulsing and foaming at the mouth.

Shortly after midnight on August 21, 2013, the Syrian regime attacked the towns of Zamalka, Ein Tarma, and Irbin in the Ghouta countryside with a nerve agent.
Incelfrikandel
pi_210467682
Naast in suweyda broeit het ook in het oosten van het land

twitter
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210482960
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210486556
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210486580
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 31 augustus 2023 @ 13:54:52 #254
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210486598
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 13:50 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Wat stelt meneer Lister dan voor behalve roepen dat Assad niet de oplossing is? Zolang Syri onder sancties staat is er waarschijnlijk geen keus en de sancties verdwijnen niet zolang Assad niet opstapt. Maar wat is zijn oplossing voor als Assad dat wel doet?
pi_210487285
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 13:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Wat stelt meneer Lister dan voor behalve roepen dat Assad niet de oplossing is? Zolang Syri onder sancties staat is er waarschijnlijk geen keus en de sancties verdwijnen niet zolang Assad niet opstapt. Maar wat is zijn oplossing voor als Assad dat wel doet?
Vooral westerse sancties. Assad is door de Arabische wereld al grotendeels gerehabiliteerd. Met machtige vrienden zoals Iran, Rusland en China mag je wel verwachten dat de economische omstandigheden beter zijn dan dit. Gewoon wanbeleid dus.

Daarnaast kun je je bewindvoerders ook wel verwijten dat men de sancties niet opgeheven krijgen.
Incelfrikandel
  donderdag 31 augustus 2023 @ 15:17:16 #256
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210487413
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 15:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Vooral westerse sancties. Assad is door de Arabische wereld al grotendeels gerehabiliteerd. Met machtige vrienden zoals Iran, Rusland en China mag je wel verwachten dat de economische omstandigheden beter zijn dan dit. Gewoon wanbeleid dus.

Daarnaast kun je je bewindvoerders ook wel verwijten dat men de sancties niet opgeheven krijgen.
Ik vraag het me af. Wanbeleid speelt natuurlijk een rol maar het lijkt me sterk dat er voldoende geld is binnengestroomd om Syri adequaat te herbouwen en de economie te herstellen in de door de regering gecontroleerde gebieden. Olie- en gasinkomsten is men kwijt en hierdoor ook het mechanisme de olieprijs te reguleren, er zijn nog steeds veel gevechten en hoge uitgaven aan het leger et cetera.

Ik weet niet wat de schatting is van wat Syri nodig zou hebben maar het lijkt me sterk dat dat bedrag is binnengekomen, als ik naar de schattingen voor Oekrane kijk.
pi_210487930
Zou heel raar zijn als de Amerikanen de locals zou opblazen voor een organisatie dat simpelweg een vreemde entiteit is voor die Arabische regio. De PKK, maar ook de Amerikaanse samenwerking met de pkk, is between a rock and a hard place. Ik vermoed dat de Amerikanen proberen te bemiddelen tussen de groepen, maar of dat succesvol zal blijken?

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210488912
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 13:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Wat stelt meneer Lister dan voor behalve roepen dat Assad niet de oplossing is? Zolang Syri onder sancties staat is er waarschijnlijk geen keus en de sancties verdwijnen niet zolang Assad niet opstapt. Maar wat is zijn oplossing voor als Assad dat wel doet?
Assad gaat niet opstappen . Hij wilde graag "king of the ashes" worden. De assadistische slogan: "Assad of we verbranden het land", weet je nog? Hij heeft deels zijn zin gekregen.

Ben je overigens weer van mening veranderd mbt Assad? Laatste keer vond je dat Assad het stokje maar moest overdragen, omdat het land niet verder kan met hem aan het roer.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210488935
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 15:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Vooral westerse sancties. Assad is door de Arabische wereld al grotendeels gerehabiliteerd. Met machtige vrienden zoals Iran, Rusland en China mag je wel verwachten dat de economische omstandigheden beter zijn dan dit. Gewoon wanbeleid dus.

Daarnaast kun je je bewindvoerders ook wel verwijten dat men de sancties niet opgeheven krijgen.
Rusland en Iran hebben zelf alle cash zelf nodig om hun bewoners koest te houden. En China gaat echt niet 100en miljarden Dollars ophoesten voor een land dat kapot gesanctioneerd wordt. China geeft geen ene fuck om Syri.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 31-08-2023 17:46:35 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210488987
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 15:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik vraag het me af. Wanbeleid speelt natuurlijk een rol maar het lijkt me sterk dat er voldoende geld is binnengestroomd om Syri adequaat te herbouwen en de economie te herstellen in de door de regering gecontroleerde gebieden. Olie- en gasinkomsten is men kwijt en hierdoor ook het mechanisme de olieprijs te reguleren, er zijn nog steeds veel gevechten en hoge uitgaven aan het leger et cetera.

Ik weet niet wat de schatting is van wat Syri nodig zou hebben maar het lijkt me sterk dat dat bedrag is binnengekomen, als ik naar de schattingen voor Oekrane kijk.
Zelfs als ze de olievelden weer in handen zouden hebben. No way dat ze in staat zouden zijn om het land weer op te bouwen. Er is te veel gesloopt om het met alleen de olieopbrengsten te kunnen rooien. Internationale good will, om het land weer op te bouwen, is natuurlijk nergens te bekennen. De vn had het in 2018 kennelijk over een schatting van 250 miljard Dollar voor de wederopbouw. https://www.trouw.nl/nieu(...)n-puinhoop~b54e0fb3/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 31 augustus 2023 @ 17:50:51 #261
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210489019
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 17:34 schreef Slayage het volgende:

[..]
Assad gaat niet opstappen . Hij wilde graag "king of the ashes" worden. De assadistische slogan: "Assad of we verbranden het land", weet je nog? Hij heeft deels zijn zin gekregen.

Ben je overigens weer van mening veranderd mbt Assad? Laatste keer vond je dat Assad het stokje maar moest overdragen, omdat het land niet verder kan met hem aan het roer.
Ik ben nog steeds van mening dat Assad moet opstappen maar Lister wijst alleen een probleem aan. Dat kan iedereen en is makkelijk scoren. Ik ben benieuwd hoe hij een transitie voor zich ziet.
pi_210489028
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 31 augustus 2023 @ 17:54:51 #263
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210489046
Nog meer onrust zou kunnen betekenen dat het in Ter Apel nog drukker word de komende maanden.

Tuurlijk is er armoede, maar dat is er ook in Burundi, Angola, of Tsjaad, en daar slaan ze elkaar ook niet de hersens in.
pi_210490293
Een lid van de Franse special forces is om het leven gekomen en vier gewonden in Irak, het gaat om de derde Fransman in Irak die omkomt deze maand

An Iraqi security source in northeastern Kirkuk said that Iraqi and French troops were ambushed by Islamic State group jihadists late Monday in neighbouring Salah al-Din province.
https://www.rfi.fr/en/int(...)or-operation-in-iraq

En tientallen doden tussen twee door Washington gesteunde groepen in Syri

Dozens Killed By Fighting Among Washington’s Syrian Allies
Over thirty people were killed in a battle between the Syrian Democratic Forces (SDF) and the Deir el-Zour Military Council (DEMC). Both the SDF and DEMC are supported by the US.

Fighting erupted between the two groups when the SDF captured the leader of the DEMC, Abu Khawla, during a meeting on Sunday. In total 32 people, including three civilians, were killed amid the clashes. Sources now report that fighting between the SDF and DEMC has ceased as Khawla has agreed to step down as the group’s leader.
https://libertarianinstit(...)gtons-syrian-allies/
pi_210496944
Amerikanen be like: "guys, come on, not my oil"

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210497074
Eindelijk, Arabische stammen die het heft in handen nemen en PKK/YPG terroristen aanvallen. PKK, the watchdog van Amerikanen en Fransen. Oprotten ermee!
pi_210497944
Ten westen van de Eufraat leveren de Russen uiteraard wel hun diensten voor de pkk

twitter


Die sdf media arm, zal wel media training van de Russen hebben gehad. "Blame the enemy what you are guilty of", standaard Russische desinformatie praktijken

twitter


[ Bericht 40% gewijzigd door Slayage op 01-09-2023 13:11:11 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210499386
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 15:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik vraag het me af. Wanbeleid speelt natuurlijk een rol maar het lijkt me sterk dat er voldoende geld is binnengestroomd om Syri adequaat te herbouwen en de economie te herstellen in de door de regering gecontroleerde gebieden. Olie- en gasinkomsten is men kwijt en hierdoor ook het mechanisme de olieprijs te reguleren, er zijn nog steeds veel gevechten en hoge uitgaven aan het leger et cetera.

Ik weet niet wat de schatting is van wat Syri nodig zou hebben maar het lijkt me sterk dat dat bedrag is binnengekomen, als ik naar de schattingen voor Oekrane kijk.
Ik ben eens gaan zoeken om wat meer data te krijgen. MEI vat het als volgt samen:

quote:
A number of factors have contributed to the dire economic situation: the war and the related destruction of industry, the economic meltdown in neighboring Lebanon (which triggered Syria’s biggest currency collapse in 2019), widespread corruption and mismanagement, the impact of Western sanctions, the fallout from the February 2023 earthquake, the fact that oil-rich areas in the northwest remain outside of government control, and consistent economic underperformance, exacerbated by the ongoing exodus of skilled workers. All of this has fueled the currency’s nosedive, and the Syrian economy is in desperate need of stimulus.

The economic freefall is aggravated by the lack of financial support from Syria’s chief allies, Iran and Russia. With the former bogged down with its own financial troubles at home and the later involved in a costly war in Ukraine, Syria’s patrons are reluctant to foot the bill, leaving Damascus looking for other options.
Een aanzienlijk deel daarvan kun je daarvan wel degelijk toeschrijven aan het beleid. Het tegenhouden van hulpgoederen na de aardbeving bijvoorbeeld geeft nou niet bepaald vertrouwen dat je als regering bereid bent om je economie (en burgers) te beschermen. Dat Syri 70% van de olieproductie is kwijtgeraakt is natuurlijk een zware klap, maar de controle verloren ze al tien jaar geleden. Over het algemeen geldt de regel toch echt dat een gebied na een oorlog juist snel weer economisch kan groeien juist omdat het weer vanaf nul moet beginnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Incelfrikandel
  vrijdag 1 september 2023 @ 15:00:05 #269
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210499397
Ik ben voor de koerden, wij hebben hier in Rotterdam een hoop 'Arabische stammen' wonen tegenwoordig.

Denk aan postbezorgers in die witte bestelbussen.. Vol deuken, veelal zijn dit Syrische vluchtelingen die deze bussen besturen omdat je geen Nederlands hoeft te spreken voor deze baan en je kan werken als zelfstandig zonder baas.

Geven vaak geen richting aan op grote kruispunten bij stoplichten (let maar eens op)
Vaak rijden ze onregelmatig, werp maar een blik naar binnen, en je ziet dat ze met hun telefoon aan het bellen zijn, terwijl dit al jaren wettelijk verboden is..

Als ik hun huizen in kijk, zie ik vaak een TL licht hangen, zonder schilderijtjes aan de muur, of bloemen op de vensterbank, als ze al iets op de vensterbank hebben gezet is het een shishapijp...

Praten vaak erg luid Arabisch, terwijl ze de balkondeuren in de zomer open hebben staan, zodat je het arabisch door de hele straat kan horen.

In de kringloop staan ze altijd bij die oude gereedschappen te kijken die mannen, je herkent ze aan een zwarte baard, en Arabisch gepraat

Vrouwen lopen alleen naar de supermarkt en school van hun kinderen.

Je ziet ze nooit bij de boekenafdeling van de kringloop, ik had ook gelezen dat er in de Arabische wereld nauwelijks word gelezen, terwijl dat juist de beginselen zijn van zelf ontwikkeling..

En zo kan ik oneindig doorgaan, ik ben niet tegen immigratie, maar ik denk dat we het paard van Troje hebben binnengehaald, om heel veel ongeschoolde Arabische immigranten los te laten, die geen skills hebben voor onze hoogopgeleide samenleving.
pi_210499786
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2023 15:00 schreef BMW1993 het volgende:
Denk aan postbezorgers in die witte bestelbussen
Je ghetto-struggles moet je vooral in je dagboek gaan schrijven, wie weet word je later net zo beroemd als Anne.
  vrijdag 1 september 2023 @ 16:33:09 #271
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210500433
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2023 14:59 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Ik ben eens gaan zoeken om wat meer data te krijgen. MEI vat het als volgt samen:
[..]
Een aanzienlijk deel daarvan kun je daarvan wel degelijk toeschrijven aan het beleid. Het tegenhouden van hulpgoederen na de aardbeving bijvoorbeeld geeft nou niet bepaald vertrouwen dat je als regering bereid bent om je economie (en burgers) te beschermen. Dat Syri 70% van de olieproductie is kwijtgeraakt is natuurlijk een zware klap, maar de controle verloren ze al tien jaar geleden. Over het algemeen geldt de regel toch echt dat een gebied na een oorlog juist snel weer economisch kan groeien juist omdat het weer vanaf nul moet beginnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het tegenhouden van hulpgoederen is (hoewel een ernstig moreel falen) natuurlijk klein bier. De meeste dingen die worden genoemd zou een nieuwe regering ook mee dealen. Ik vraag me zelfs af of een nieuwe regering het veel beter had kunnen doen. Corruptie is endemisch in Arabische landen en was onder een nieuwe regering denk ik net zo problematisch geweest of minder problematisch, maar niet 0.

De aardbeving, het feit dat Rusland en Iran niet betalen, de schade door de oorlog, de instorting van Libanon, verliezen van olie- en gasinkomsten zijn ook allemaal factoren waar een nieuwe regering weinig aan kan doen. Ook is Syri niet in een staat van nul oorlog, een nieuwe regering had ook met IS pockets en ontevreden burgers moeten dealen.

Daar komt nog een andere factor bovenop die niet is genoemd in je link en dat is gestegen importkosten (o.a. voor graan natuurlijk).

Eerlijkheidshalve denk ik dat Syri gewoon enorm is verneukt en dat alleen flinke kapitaalinjecties het land kunnen redden. Maar die kapitaalinjecties gaan alleen komen als Assad opstapt ja...
pi_210500525
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 17:38 schreef Slayage het volgende:
Rusland en Iran hebben zelf alle cash zelf nodig om hun bewoners koest te houden. En China gaat echt niet 100en miljarden Dollars ophoesten voor een land dat kapot gesanctioneerd wordt. China geeft geen ene fuck om Syri.
Precies dat. Buiten wat symbolische veranderingen gaan SYRIE zolang Assad er zit geen echte significante doorstak kunnen maken omdat het Westen hem blijft boycotten. Het zou voor Syrirs in Syri beter zijn als Assad het stokje overdraagt maar dat is onmogelijk. Ook zijn meest loyale partner Iran wil dat absoluut niet. Vanwege gebrek aan (buitenlandse) investeringen en kapitaal hebben Iraanse zakenmannen vrij spel om wel in Syri te investeren en dat doen ze graag en al jaren. En het Iraanse regime is daar ook blij mee. Sowieso loopt in die landen/regimes privaat geld in het lijntje van (Iraanse) regime belangen dus ja.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_210501560
#Syria 🇸🇾: Arab Tribes released a video from a captured position belonging to SAA in #Manbij, #Aleppo.

Members in the video are armed with a short-barrelled AR-15 rifle with suppressor, a possible Sarsilmaz SAR-308 rifle (supplied by #Turkey to #TFSA) and Type 56-1 rifle.

Judging by the patches/rifles; the group might be alligned with #TFSA factions.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210505300
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2023 11:52 schreef Werkperd het volgende:
Eindelijk, Arabische stammen die het heft in handen nemen en PKK/YPG terroristen aanvallen. PKK, the watchdog van Amerikanen en Fransen. Oprotten ermee!
Als Toerkoe vind ik het prima dat de PKK aan macht inboet, maar er zijn natuurlijk risicos. Niemand staat te wachten op een nieuwe opleving van Isis, ook die Arabische stammen biet. Zij waren in die regio namelijk de eerste slachtoffers van isis, maar dat is wel wat er vroeg of laat gebeurt als er maar lang genoeg chaos heerst.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210507875
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2023 01:28 schreef Slayage het volgende:

[..]
Als Toerkoe vind ik het prima dat de PKK aan macht inboet, maar er zijn natuurlijk risicos. Niemand staat te wachten op een nieuwe opleving van Isis, ook die Arabische stammen biet. Zij waren in die regio namelijk de eerste slachtoffers van isis, maar dat is wel wat er vroeg of laat gebeurt als er maar lang genoeg chaos heerst.

[ twitter ]
Allereerst in je hoofd knopen dat je aan hand van gradaties geen onderscheidt kunt maken tussen terroristische groepen. Elk terroristische groep is net zo erg. Dus of het nou PKK is of ISIS, maakt geen flikker uit.

Beide worden uiteindelijk aangestuurd door de Amerikanen.

Een Turks gepensioneerd kolonel die operatie leidde in noord-Syrie, zei dat PKK en ISIS op een gegeven moment onder Amerikaans bevel samen tegen de Turken vochten. Amerika gebruikt alles wat die kan om zijn eigen belangen (olie etc.) te beschermen.

Dus als je het mij vraagt is het heel goed dat de lokale bevolking zich verzet tegen terroristische groeperingen. Ze zijn het spuugzat.
pi_210514682
Ypg be like: de onlusten bij Deir ezzor worden georkestreerd door Iran en de assadisten

twitter


[ Bericht 31% gewijzigd door Slayage op 02-09-2023 23:54:06 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210515032
Dapper zo vol in beeld
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 3 september 2023 @ 07:44:12 #278
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210515990
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2023 23:30 schreef Slayage het volgende:
Ypg be like: de onlusten bij Deir ezzor worden georkestreerd door Iran en de assadisten

[ twitter ]
Jij blijft ook maar die Turkse propaganda verspreiden dat YPG = PKK. Lees dit artikel eens.

https://www.google.com/ur(...)S6B8WS-cPbXFoyZrlzWt
pi_210516726
De Amerikanen maken zich zorgen over "outsiders" :')

Guess what, de Amerikanen zijn outsiders, de PKK zijn outsiders. Beide groepen hebben niks te zoeken in deirezzor

twitter


[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 03-09-2023 10:42:40 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210516835
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 07:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Jij blijft ook maar die Turkse propaganda verspreiden dat YPG = PKK. Lees dit artikel eens.

https://www.google.com/ur(...)S6B8WS-cPbXFoyZrlzWt
İk vind het wel fascinerend dat je nu bijna 12 jaar lang blijft volhouden dat de ypg geen PKK zou zijn. "Er zijn wel links, maar het het is niet dezelfde organisatie" uhu. :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210516849
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]
İk vind het wel fascinerend dat je nu bijna 12 jaar lang blijft volhouden dat de ypg geen PKK zou zijn. "Er zijn wel links, maar het het is niet dezelfde organisatie" uhu. :Y)
De Koerden terroristen noemen. :') Dankzij hun zijn wij grotendeel van IS af. De echte terroristen zijn de Turken die IS een luchtmacht gaf. Terwijl de Koerden zich doodvochten tegen IS moest Turkije even een paar bommen gooien op de Koerden.
mon citoyens vous serez unis.
pi_210516889
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2023 10:44 schreef HSG het volgende:

[..]
De Koerden terroristen noemen. :') Dankzij hun zijn wij grotendeel van IS af. De echte terroristen zijn de Turken die IS een luchtmacht gaf. Terwijl de Koerden zich doodvochten tegen IS moest Turkije even een paar bommen gooien op de Koerden.
Als je dit geloofd, ben je echt een staatsmongool. In de zin van: mongool van de staat. Minder Nieuwsuur snuiven. Is slecht voor je. Ik zie je linkje met staatspropaganda al tegemoet.
pi_210516898
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 10:48 schreef RoW_0 het volgende:

[..]
Als je dit geloofd, ben je echt een staatsmongool. In de zin van: mongool van de staat. Minder Nieuwsuur snuiven. Is slecht voor je. Ik zie je linkje met staatspropaganda al tegemoet.

Moeilijk he de waarheid.
mon citoyens vous serez unis.
pi_210516962
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2023 10:44 schreef HSG het volgende:

[..]
De Koerden terroristen noemen. :') Dankzij hun zijn wij grotendeel van IS af. De echte terroristen zijn de Turken die IS een luchtmacht gaf. Terwijl de Koerden zich doodvochten tegen IS moest Turkije even een paar bommen gooien op de Koerden.
Tata komt Toerkoe lesgeven over dynamieken in de regio :')

Pkk is niet "de Koerden". "De Koerden" is niet de PKK.

İk weet dat Tata media al jaren propageert "PKK is Koerden" en "Koerden is PKK", maar dat is onzin. De PKK is 1 van de vele Koerdische facties in de regio.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210516999
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2023 10:49 schreef HSG het volgende:

[..]
Moeilijk he de waarheid.
Over het algemeen is westerse media slecht genformeerd over de vele nuances die je hebt in het midden oosten. Deze foute en simplistische 'YPG= Koerden" is een frame wat ze al jaren gebruiken waardoor mensen als jij denken dat dit "de waarheid" zou zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210517202
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210518547
quote:
7s.gif Op zondag 3 september 2023 10:44 schreef HSG het volgende:
De Koerden terroristen noemen. :') Dankzij hun zijn wij grotendeel van IS af. De echte terroristen zijn de Turken die IS een luchtmacht gaf. Terwijl de Koerden zich doodvochten tegen IS moest Turkije even een paar bommen gooien op de Koerden.
De waarheid is dat de Taliban en al-Qaeda ook vechten tegen IS, maar dat we hen geen medailles geven. Een andere waarheid is dat de PKK/YPG zich heeft laten gebruiken door de VS.
pi_210518621
Beschrijving van de shit show wat er nu gaande is. Amerikanen hebben zich net als in Afghanistan in een bepaalde situatie gemanoeuvreerd, maar ze weten niet hoe ze verder moeten, waardoor feitelijk niks doen en dat niks doen zorgt er vervolgens voor dat de problemen zich verder opstapelen. Nu zien we het resultaat. Misschien komt op de korte termijn de rust weer terug, maar op de lange termijn worden de problemen niet opgelost.

“Washington is trying to run this on remote control,” Landis told Al-Monitor.

“The Americans set themselves up for mission-impossible because they can't create a Kurdish state and they can't create a democracy in Syria,” he said.

twitter


Read more: https://www.al-monitor.co(...)leader#ixzz8CFKvmiuM
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210518668
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 13:28 schreef Brussel het volgende:

Een andere waarheid is dat de PKK/YPG zich heeft laten gebruiken door de VS.
De PKK is een HOERlingen leger. İn het oosten van Syri pijpen ze de Amerikanen en in het westen pijpen ze de assadisten, de Iranirs en de Russen tegelijkertijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210518701
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 13:37 schreef Slayage het volgende:

[..]
De PKK is een HOERlingen leger. İn het oosten van Syri pijpen ze de Amerikanen en in het westen pijpen ze de assadisten, de Iranirs en de Russen tegelijkertijd.
Mercenaries, hoogste bieder. Ook in buurland Irak gaat het los btw.


Kirkuk curfew lifted after deadly unrest at rival protests by Arabs, Kurds

At least four civilian killed after Kurdish and Arab residents hold rival demos over plans to hand security building to local authorities.

A curfew was lifted in the multi-ethnic Iraqi city of Kirkuk on Sunday after protests turned violent and led to the deaths of four people.

Prime Minister Mohammed Shia al-Sudani imposed the curfew on Saturday evening after rival protests – between Kurdish residents on one side and Turkmen and Arabs on the other – descended into deadly unrest despite a security presence.

Tensions had been brewing for nearly a week in Kirkuk, a northern city which has historically been disputed between the federal government in Baghdad and authorities in the autonomous Kurdistan region of the north.

The curfew “has been lifted,” General Kawa Gharib, the police chief in Kirkuk, told AFP. “The situation is now stable throughout the city.”

Sudani called for a commission of inquiry into the incident.

Four Kurds were killed and 15 people wounded during Saturday’s violence, according to the latest toll issued Sunday by Amer Shuani, the local police spokesman.

At least three of the four victims were shot dead, health officials said, but it was unclear who was responsible.

Security forces had been deployed as a buffer to keep the rival groups apart, and an AFP correspondent said they had to fire warning shots to disperse the Kurds.

Arab and Turkmen demonstrators had staged a sit-in near the headquarters of the Iraqi security forces in Kirkuk province on August 28, after media reports that Sudani had ordered the site to be handed over to the Kurdistan Democratic Party (KDP), which used to occupy it.

The building in Kirkuk had served as the headquarters for the KDP in the past but the Iraqi army has used as a base since 2017.

https://www.aljazeera.com(...)protests-turn-deadly
pi_210518736
Zes jaar cel na verzonnen aanklachten
Journalisten Guhdar Zebari en Sherwan Sherwani uit de Koerdische regio van Irak kregen beiden 6 jaar cel na verzonnen aanklachten van ‘spionage’. Deze zomer zouden beide mannen na strafvermindering vrijkomen, maar kort voor hun vrijlating kwamen er nieuwe verzonnen aanklachten tegen hen. Zebari is nu in hongerstaking tegen zijn opsluiting.

Roep de autoriteiten in de Koerdische regio van Irak op om Guhdar Zebari en Sherwan Sherwani onmiddellijk vrij te laten.

De twee journalisten brachten misstanden en corruptie aan het licht. Alles wijst erop dat de inlichtingendienst Sherwani en Zebari oppakte om ze het zwijgen op te leggen. Ze zijn waarschijnlijk gemarteld om hen te dwingen tot een ‘bekentenis’. Het gerechtshof weigert de signalen van marteling te laten onderzoeken.

https://www.amnesty.nl/forms/urgentaction-irak-zebari
  zondag 3 september 2023 @ 14:36:04 #292
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210519384
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]
İk vind het wel fascinerend dat je nu bijna 12 jaar lang blijft volhouden dat de ypg geen PKK zou zijn. "Er zijn wel links, maar het het is niet dezelfde organisatie" uhu. :Y)
Heb je het artikel gelezen? Wat jij beweert is dat de NSB hetzelfde is als de NSDAP, om maar even een voorbeeld te noemen.

Niemand met enig verstand van de regio refereert ooit naar de YPG als PKK. Misschien omdat het inderdaad niet dezelfde organisatie is?

Zoals in het artikel staat: gedeelde ideologie, andere politieke doelen.
pi_210519664
Veel zeggend dat de Amerikanen nog steeds hebben gesproken met de stammen. De Amerikanen willen zo min mogelijk energie steken in de regio en zien de Arabische stammen als een soort onderaannemer van het grotere SDF structuur, waar de ypg aan de top is, waar de Amerikanen wel mee communiceren.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210520384
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 3 september 2023 @ 15:31:23 #295
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210520464
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 14:55 schreef Slayage het volgende:
Veel zeggend dat de Amerikanen nog steeds hebben gesproken met de stammen. De Amerikanen willen zo min mogelijk energie steken in de regio en zien de Arabische stammen als een soort onderaannemer van het grotere SDF structuur, waar de ypg aan de top is, waar de Amerikanen wel mee communiceren.

[ twitter ]
Waarom zouden de Amerikanen energie moeten steken in Syri? Het Midden-Oosten is niet meer belangrijk voor ze.
  zondag 3 september 2023 @ 15:36:11 #296
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210520550
Let wel: Dit zijn dus de groepen die massaal de Europese Unie willen binnen treden.

Als ze niet eens in staat zijn om in hun eigen land met respect om te gaan met anderen 'volkeren' hoe moet dit dan in West Europa? Die mensen kennen enkel haat en frustratie, en zijn totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld Oekranse vluchtelingen, deze mensen voorzaken namelijk de oorlog helemaal zelf en met elkaar.

Je ziet het al in Europa, die Arabische jongens die geen voorrang geven aan anderen, altijd standaard boos of 'stoer' kijken, ze hebben alleen respect voor hun zelf, omdat het Midden Oosten geen nederigheid kent, en je juist respect krijgt in die regio met schreeuwen, boosheid en woede.

Het is uiterst gevaarlijk om deze mensen binnen je landsgrenzen te hebben, iets wat D'66 en groen links vast niet begrijpen.
pi_210521055
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 14:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Heb je het artikel gelezen? Wat jij beweert is dat de NSB hetzelfde is als de NSDAP, om maar even een voorbeeld te noemen.

Niemand met enig verstand van de regio refereert ooit naar de YPG als PKK. Misschien omdat het inderdaad niet dezelfde organisatie is?

Zoals in het artikel staat: gedeelde ideologie, andere politieke doelen.
Het is 1 van de vele dochterondernemingen van de PKK. Gesticht door de PKK met dezelfde ideologie met dezelfde leiderschap binnen dezelfde structuren. Zelfs in Turkije wordt de naam PKK nauwelijks gebezigd maar hebben ze ook daar een scala aan namen van subgroepen die door de PKK leiderschap gecreerd zijn. En dan zeggen ze standaard zoals altijd "wij hebben niks te maken met deze groepen maar steunen hun wel ideologisch". Dezelfde formule wordt toegepast in Syri.
Zeg maar net als dat hoe de Russen oost Oekrane in 2014 hebben gedestabiliseerd, zogenaamd kwam de oekrinse bevolking in opstand tegen het Kiev regime, maar uiteindelijk ware het allemaal Russische agenten die de gebeurtenissen orkesttreerden en laatse woord hadden terwijl Oekraners de zogenaamde leiderschapsrollen vervulden en het gezicht waren van de zogenaamde "autonome Volksrepublieken Lugansk/Donetsk".

Er wordt door de Amerikanen niet gerefereerd als de pkk om praktische/juridische redenen. De PKK staat op terreurgroep lijst. Maar al de dochterondernemingen YPG/ypj/sdf/sdc/sdg noem ze allemaal maar staan niet op de lijst, dus kan je met hen legaal samenwerken.

Dat is net zoals zeg maar dat de Amerikanen de coup in Niger geen coup noemen, omdat als ze het een coup zouden noemen ze juridisch verplicht zijn om het land te verlaten.

Dit is natuurlijk een Classic video hoe de Amerikanen keken naar de "branding" probleem van de ypg. Zijn ze toen hun product gingen "rebranden" opeens een andere organisatie geworden? Nee tuurlijk niet. Zoals in de video wordt gesteld "by changing their name, it gave them a little but of credibility"

Dit zijn flarden van de betreffende pers conferentie



İk vind het overigens grappig hoe jij altijd naar wat tegenwoordig HTS heet hebt gerefereerd als zijnde al Qaida. Terwijl HTS openlijk ruzie kreeg een breuk kwam met al Qaida central. Er heeft nooit een breuk plaatsgevonden tussen de YPG en PKK. Ze hebben calan nooit afgezworen. Ze zijn onderwerpig aan het PKK leiderschap in Irak, maar toch blijf jij volhouden nee hoor het is geen PKK.
Net als de Amerikanen doe jij dat om politieke redenen. Ook jij ziet de pkk als een handige tool tegen Isis. Ook jij hebt geen enkele probleem met de PKK.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 3 september 2023 @ 16:20:18 #298
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210521456
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 15:57 schreef Slayage het volgende:

[..]
Het is 1 van de vele dochterondernemingen van de PKK. Gesticht door de PKK met dezelfde ideologie met dezelfde leiderschap binnen dezelfde structuren. Zelfs in Turkije wordt de naam PKK nauwelijks gebezigd maar hebben ze ook daar een scala aan namen van subgroepen die door de PKK leiderschap gecreerd zijn. En dan zeggen ze standaard zoals altijd "wij hebben niks te maken met deze groepen maar steunen hun wel ideologisch". Dezelfde formule wordt toegepast in Syri.
Zeg maar net als dat hoe de Russen oost Oekrane in 2014 hebben gedestabiliseerd, zogenaamd kwam de oekrinse bevolking in opstand tegen het Kiev regime, maar uiteindelijk ware het allemaal Russische agenten die de gebeurtenissen orkesttreerden en laatse woord hadden terwijl Oekraners de zogenaamde leiderschapsrollen vervulden en het gezicht waren van de zogenaamde "autonome Volksrepublieken Lugansk/Donetsk".

Er wordt door de Amerikanen niet gerefereerd als de pkk om praktische/juridische redenen. De PKK staat op terreurgroep lijst. Maar al de dochterondernemingen YPG/ypj/sdf/sdc/sdg noem ze allemaal maar staan niet op de lijst, dus kan je met hen legaal samenwerken.

Dat is net zoals zeg maar dat de Amerikanen de coup in Niger geen coup noemen, omdat als ze het een coup zouden noemen ze juridisch verplicht zijn om het land te verlaten.

Dit is natuurlijk een Classic video hoe de Amerikanen keken naar de "branding" probleem van de ypg. Zijn ze toen hun product gingen "rebranden" opeens een andere organisatie geworden? Nee tuurlijk niet. Zoals in de video wordt gesteld "by changing their name, it gave them a little but of credibility"

Dit zijn flarden van de betreffende pers conferentie



İk vind het overigens grappig hoe jij altijd naar wat tegenwoordig HTS heet hebt gerefereerd als zijnde al Qaida. Terwijl HTS openlijk ruzie kreeg een breuk kwam met al Qaida central. Er heeft nooit een breuk plaatsgevonden tussen de YPG en PKK. Ze hebben calan nooit afgezworen. Ze zijn onderwerpig aan het PKK leiderschap in Irak, maar toch blijf jij volhouden nee hoor het is geen PKK.
Net als de Amerikanen doe jij dat om politieke redenen. Ook jij ziet de pkk als een handige tool tegen Isis. Ook jij hebt geen enkele probleem met de PKK.
Misschien moet je je eens inlezen in de materie, hier nog een academicus met Turkse achtergrond: https://www.swp-berlin.or(...)g-sweden-and-finland

Of hier:

https://www.reuters.com/w(...)dish-ypg-2022-11-14/

Of anders eens kijken op Wikipedia?

Dat er nooit een breuk heeft plaatsgevonden komt omdat ze niet voortkomen uit dezelfde organisatie. Ja, leuk een filmpje over "links" maar dat maakt het niet dezelfde organisatie.

HTS komt wel degelijk voort uit Al Qaeda en heeft weliswaar gebroken en gevochten met Al Qaeda maar dat maakt ze niet ineens ideologisch gezien heel anders of beter dan Al Qaeda en daarmee een geschikt alternatief voor Assad. Verre van zelfs.

Je goedkope "jij hebt geen problemen met de PKK" mag je achterwege laten voortaan.
pi_210522247
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2023 16:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Het tegenhouden van hulpgoederen is (hoewel een ernstig moreel falen) natuurlijk klein bier.
Als je dermate grillig beleid voert geef je buitenlandse investeerders nou niet bepaald veel vertrouwen. Waarom zou iemand uit de VAE investeren in Syri als duidelijk is dat men zelfs van natuurrampen misbruik maakt om de tegenstander een hak te zetten?

quote:
De meeste dingen die worden genoemd zou een nieuwe regering ook mee dealen. Ik vraag me zelfs af of een nieuwe regering het veel beter had kunnen doen. Corruptie is endemisch in Arabische landen en was onder een nieuwe regering denk ik net zo problematisch geweest of minder problematisch, maar niet 0.

De aardbeving, het feit dat Rusland en Iran niet betalen, de schade door de oorlog, de instorting van Libanon, verliezen van olie- en gasinkomsten zijn ook allemaal factoren waar een nieuwe regering weinig aan kan doen. Ook is Syri niet in een staat van nul oorlog, een nieuwe regering had ook met IS pockets en ontevreden burgers moeten dealen.

Daar komt nog een andere factor bovenop die niet is genoemd in je link en dat is gestegen importkosten (o.a. voor graan natuurlijk).

Eerlijkheidshalve denk ik dat Syri gewoon enorm is verneukt en dat alleen flinke kapitaalinjecties het land kunnen redden. Maar die kapitaalinjecties gaan alleen komen als Assad opstapt ja...
Ik zeg nergens dat ik van een nieuwe regering wonderen verwacht, sterker nog, het is de vraag of ze het veel beter zouden doen. Neemt niet weg dat ik het absoluut met je oneens ben dat dit de Ba'ath-regering vooral zou overkomen. De armoedegrens van Syri ligt inmiddels al een heel stuk hoger dan Jemen en Somali, landen die momenteel ook met een brute oorlog te maken hebben. (On)betrouwbaarheid, corruptie en wanbeleid, brain drain, het gericht vernietigen van infrastructuur en economische pilaren. Komt nog bij dat de ineenstorting van Libanon ook te danken is aan de bemoeienis van Assad en zijn bondgenoten. Het gros heeft simpelweg te maken met het feit dat het regime zich niet wenst aan te passen aan de realiteit en daar krijgen de inwoners steeds meer de rekening voor gepresenteerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 03-09-2023 16:56:38 ]
Incelfrikandel
  zondag 3 september 2023 @ 16:52:51 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210522335
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 16:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Als je dermate grillig beleid voert geef je buitenlandse investeerders nou niet bepaald veel vertrouwen. Waarom zou iemand uit de VAE investeren in Syri als duidelijk is dat men zelfs van natuurrampen misbruik maakt om de tegenstander een hak te zetten?
[..]
Ik zeg nergens dat ik van een nieuwe regering wonderen verwacht, sterker nog, het is de vraag of ze het veel beter zouden doen. Neemt niet weg dat ik het absoluut met je oneens ben dat dit de Ba'ath-regering vooral zou overkomen. De armoedegrens van Syri ligt inmiddels al een heel stuk hoger dan Jemen en Somali, landen die momenteel ook met een brute oorlog te maken hebben. (On)betrouwbaarheid, corruptie en wanbeleid, brain drain, het gericht vernietigen van infrastructuur en economische pilaren. Komt nog bij dat de ineenstorting van Libanon ook te danken is aan de bemoeienis van Assad en zijn bondgenoten. Het gros heeft simpelweg te maken met het feit dat het regime zich niet wenst aan te passen aan de realiteit en daar krijgen de inwoners steeds meer de rekening van gepresenteerd.
Misschien heb je wel gelijk. Wanbeleid maakt het ng veel erger dan het al is.
pi_210522530
Vol.
Incelfrikandel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')