abonnement Unibet Coolblue
pi_204964218


Murat Karayılan, een van de hoogste leidinggevenden van de PKK, eiste dat de vlaggen "PKK en HPG" niet worden gebruikt bij de demonstraties in Rojava. Karayılan zei: "Het is een vergissing om te marcheren door de vlag van onze partij of HPG te hijsen, daar zijn we het niet mee eens."

PKK Uitvoerend Comitélid Murat Karayılan zei in een verklaring aan het media-orgaan van de organisatie, ANF, dat het gebruik van "PKK- en HPG"-vlaggen bij demonstraties in Rojava, net als in Europa, een "fout" was.

Karayılan merkte op dat de PKK-regering zoiets niet van Rojava wilde.

In een commentaar op Turkije's blokkering van het lidmaatschap van Zweden en Finland van de NAVO omdat "hij wil profiteren van het aanhoudende conflict tussen Rusland en de NAVO in Oekraïne", zei Karayılan: "Er is enige democratie in Scandinavië, de Turkse staat is er bang voor."

Karayılan beweerde dat Turkije de aandacht wilde afleiden van het "bloedbad tegen de Koerden" door het NAVO-lidmaatschap van beide landen op de agenda te plaatsen.

“We vechten niet tegen de NAVO”

In zijn toespraak zei Karayılan: “We vechten niet tegen de NAVO, we vechten niet tegen Amerika. We vechten tegen de Turkse genocide", zei hij.

In een vraag over de dreigementen van Turkije met operaties tegen Rojava en Noord-Syrië, vroeg Karayılan dat "PKK- en HPG"-vlaggen niet worden gebruikt bij demonstraties in Rojava en maakte de volgende beoordeling:

“Het is een vergissing om te marcheren door de vlag van onze partij of HPG te hijsen”

“Er is nu bijvoorbeeld druk en marteling tegen leider Apo. Onze mensen zien Leider Apo als de leider. Arabische en Koerdische mensen steunen leider Apo. Dit is iets goeds. Maar de vlag van onze partij of HPG hijsen is een vergissing, daar zijn wij het niet mee eens. Voor zover ik weet, wil ons bestuur zoiets niet. Het is waar dat we Rojava steunen en Rojava wil nu de guerrilla's steunen. Het is iets heiligs, een waardevolle, goede samenwerking. Maar iedereen moet lopen met zijn kleur. Beweeg met je kleur, beweeg met je vlag. Zulke fouten mogen dus niet gemaakt worden.”

Karayılan beweerde dat Turkije van plan is de grens "Misaki Milli" in Rojava binnen te gaan, die zich uitstrekt van Aleppo tot aan de achterkant van Hasekê en de regio omvat waar ook Arabieren wonen.

https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/040620229
pi_204997399


US Fears Turkey Will Launch New Offensive in Syria

The United States fears Turkey will launch a new offensive in northern Syria that Washington has warned against, a senior American diplomat said on Wednesday.

“We are deeply concerned by recent increased rhetoric from Turkey about potential military moves into the north of Syria,” Assistance Secretary of State for Near Eastern Affairs Barbara Leaf told a congressional hearing.

“We’ve stepped up our diplomatic engagements to attempt to stop that,” she said.

Asked if Ankara would give up such plans in light of US efforts, Leaf replied: “I couldn’t give you the assurance that they are going to.”

Turkey has repeatedly threatened since late May to conduct a new military operation in northern Syria to target Kurdish fighters.

Among them are the People’s Protection Units (YPG), which were supported by the US-led international coalition against the Islamic State jihadist group.

Washington has repeatedly warned against such an offensive, which it believes risks destabilizing the region and jeopardizing the struggle against the jihadists.

The issue highlights the recurring tensions between NATO allies Washington and Ankara, at a time when Turkey opposes Finland and Sweden’s bids to join the Atlantic alliance.

https://www.thedefensepos(...)key-offensive-syria/
pi_204997917
Zal deze week wel losgaan. Veel vliegtuig verkeer rondom Ankara, zelfs uit Damascus (!)
pi_204998697
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 19:41 schreef koffiekoekjes het volgende:
Zal deze week wel losgaan. Veel vliegtuig verkeer rondom Ankara, zelfs uit Damascus (!)
Het ziet er naar uit dat Assad zijn leger zal inzetten tegen Turkije. Toen Turkije Idlib annexeerde van Syrië in 2020 , werd er 80.000 turkse soldaten ingezet. In 1 week tijd zijn 2000 soldaten van Assad omgelegd en dan ook vooral dankzij die gewapende drones van Turkije. 2 jaar later dus nu in 2022 heeft Turkije een veel grotere drone leger met nog meer technologie. Ik verwacht helaas voor Assad een ernstige scenario met vele duizenden doden in een zeer korte tijd. Die erdotje is net een slang hij weet nu dat Rusland verzwakt is in Syrië door de oorlog in Oekraïne en daar maakt hij misbruik van.

Syrian Army Will Strongly Defend Tel Rifaat – Syrian Official Military Source

https://npasyria.com/en/78825/
pi_204998834
Assad gaat niks inzetten. Milities onder leiding van Iran gaan net zoals in Afrin naar het front om kapotgeschoten te worden en zich daarna terug trekken.

Ze zullen 0 steun uit de lucht hebben en we weten allemaal hoe de performance van SAA en co is zonder luchtsteun

Tijdens de Op in Afrin kreeg de YPG ook vrij spel om zich door gebied onder de SAA te bewegen. Heeft allemaal niks geholpen want ze hebben kansloos verloren
  woensdag 8 juni 2022 @ 20:54:02 #81
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204998863
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 20:44 schreef slavaukrainii het volgende:

[..]
Het ziet er naar uit dat Assad zijn leger zal inzetten tegen Turkije.

Hahaha. Nee.
pi_204998992
Erdogan heeft maar 1 doel. Herstel van de islamitische kalifaat waarin alleen de wetten en regels van allah gelden. Hij wilt alle moslims redden uit de klauwen van dictators die in al die landen aan de macht zijn gezet door westerse landen. Van Marokko tot Irak , van Irak naar Somalië. Dat gehele gebied wilt hij "ontwortelen van westerse seculiere hegemonie".

Hij wilt de rol van Osman pasha overnemen dat is zijn droom:

pi_204999006
Nee,

Misak-ı Millî is de droom
pi_204999189
Gaat niet gebeuren. Let maar op.
pi_205005309
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 20:54 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Hahaha. Nee.
👍



Al-Assad: Turkish invasion will be confronted with full force

https://english.almayadee(...)onted-with-full-forc
pi_205012594
Rusland kan Turkse hulp mbt het tegenhouden van NAVO-toetreding goed gebruiken en Erdo kan afleiding goed gebruiken om op weg naar verkiezingen zijn wanbeleid beetje weg te poetsen. Ideale moment om dus een militaire operatie te beginnen.

Assad blijft een blaffende hond.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_205012773
Blijkbaar heeft Turkije de YPG 72 uur tijd gegeven om Manbij en Tal Rifat te evacueren. Doen ze dat niet zal er een militaire operatie gelanceerd worden:

YPG: “ZE GEVEN ONS 72 UUR”

De krant BasNews, die dicht bij de voormalige president van Irak, Jalal Talabani, staat, interviewde de terroristische organisatie PKK en haar extensie YPG in Syrië.

Op voorwaarde van anonimiteit hebben YPG-functionarissen een claim ingediend tegen Turkije: “De Turken gaven ons 72 uur om Manbij en Tel-Rıfat te evacueren. Anders starten ze een operatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gaf Turkije groen licht.”

BASHAR Assad: "ONZE MILITAIRE KRACHT IS NIET GENOEG, MAAR DE MENSEN VERzetten zich"
De Syrische president Bashar Assad noemde Turkije een "indringer" en dreigde: "Onze soldaten zullen vechten als dat nodig is. Maar ik roep het volk op om weerstand te bieden, want als onze militaire kracht niet genoeg is, moet het volk zich verzetten.”

De troepen die loyaal zijn aan Bashar Assad werden in 2020 hard getroffen door de operatie Spring Shield van de Turkse strijdkrachten. Bij de operatie waarbij meer dan 100 militaire voertuigen werden vernietigd, kwamen 1.500 soldaten die loyaal waren aan Assad om het leven.

Assad-troepen, die sinds 2020 in grensconflicten verkeren met jihadistische groepen in Idlib en het door Turkije gesteunde Syrische Nationale Leger in het noorden van Surie, verloren in twee jaar tijd honderden officieren, tientallen stafkolonels en vier generaals.

Oppositiegroepen, die voornamelijk raketbommen, sluipschutters, celaanvallen, voertuigbombardementen en moordtactieken gebruiken, hebben de afgelopen twee jaar duizend Syrische soldaten gedood.

Veel aan Bashar Assad gelieerde eenheden vechten in de woestijn van Deir Zor tegen de terroristische organisatie ISIS.

Odatv.com

https://www.odatv4.com/du(...)rdi-terk-edin-241236
pi_205013235


Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu zei: "Laat iedereen horen: onze president heeft het bevel gegeven, er worden voorbereidingen getroffen voor de militaire operatie in het noorden van Syrië.

https://www.cumhuriyet.co(...)limati-verdi-1945757
pi_205013510
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 13:24 schreef slavaukrainii het volgende:
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gaf Turkije groen licht.”
Mocht dit waar zijn, ben ik benieuwd hoe/waarmee Turkije Rusland te tegemoet komt.
pi_205013562
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 14:57 schreef zarGon het volgende:

[..]
Mocht dit waar zijn, ben ik benieuwd hoe/waarmee Turkije Rusland te tegemoet komt.
Militair gezien niks. Rusland heeft het veelste druk in Oekraïne tegen EU en de VS.

Buitensluiten van Zweden en Finland is wel iets dat goed uitkomt voor Putin.
pi_205013569
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2022 21:14 schreef polderturk het volgende:
Gaat niet gebeuren. Let maar op.
Waarom niet?

Ik zou zelfs zeggen dat er geen betere tijd is, nu Rusland afgeleid is en geen resources gaat vrijmaken voor Syrië.

De VS en Rusland zijn bezig met Oekraïne, alleen Iran blijft over... En aangezien het om de gebieden gaat waar de Syrische regering niet onder controle heeft, zie ik Iran ook niet per se ingrijpen.

Nog los van het feit dat een militaire ingreep ook een mooie afleidingsmanoeuvre voor Erdoğan, gezien de huidige staat van de Turkse economie. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een enorm slimme zet is, aangezien je Syrische vluchtingen uit Turkije richting Syrië kunt sturen, iets waar het overgrote deel (iedereen?) van de Turkse bevolking voor is. Scoor je mooi mee.
pi_205014292
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 15:03 schreef zarGon het volgende:

[..]
Waarom niet?

Ik zou zelfs zeggen dat er geen betere tijd is, nu Rusland afgeleid is en geen resources gaat vrijmaken voor Syrië.

De VS en Rusland zijn bezig met Oekraïne, alleen Iran blijft over... En aangezien het om de gebieden gaat waar de Syrische regering niet onder controle heeft, zie ik Iran ook niet per se ingrijpen.

Nog los van het feit dat een militaire ingreep ook een mooie afleidingsmanoeuvre voor Erdoğan, gezien de huidige staat van de Turkse economie. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een enorm slimme zet is, aangezien je Syrische vluchtingen uit Turkije richting Syrië kunt sturen, iets waar het overgrote deel (iedereen?) van de Turkse bevolking voor is. Scoor je mooi mee.
Iranian Press Review: Iran-Turkey Clashes In Syria 'Highly Likely', Says Ex-Diplomat

https://mydroll.com/irani(...)ly-says-ex-diplomat/
pi_205016595
De eerste Turkse straalmotor.

twitter


Bedoeld voor de eerste Turkse straaldrone. De mooiste drone ooit. Krijgt een AESA radar en lucht lucht raketten.

pi_205016965
Het lijkt er dan toch te komen.

Het Turkse leger heeft de PKK 72 uur gegeven om Tel Rifaat en Manbij te verlaten. Dan wordt het een kleinschalige aanval.

twitter
  vrijdag 10 juni 2022 @ 22:19:33 #95
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205017649
Een conflict gaat nog meer vluchtelingen geven... Of is die muur potdicht tussen TR en Syrië?
pi_205017989
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 22:19 schreef BMW1993 het volgende:
Een conflict gaat nog meer vluchtelingen geven... Of is die muur potdicht tussen TR en Syrië?
De vluchtelingen zullen richting Assad gebied of YPG gebied gaan. Hopelijk zullen er geen vluchtelingen zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Als er alleen militaire doelen aangevallen worden zal je geen grote vluchtelingenstroom krijgen.
pi_205019947
Erdogan media zegt dat turkije in eerste instantie 25.000 soldaten gaat inzetten.



Terwijl de TAF en het Syrische Nationale Leger wachten op een operatiebevel voor de operatie, zal de operatie beginnen met een troepenmacht van in de eerste plaats 25 duizend soldaten. Angst greep de terroristische organisatie PKK/YPG, die in het nauw werd gedreven. De PKK, wiens benen in brand stonden, vroeg om hulp van Rusland en Assad en riep Turkije op te stoppen. De PKK/YPG, die geheime onderhandelingen voert met de VS, Rusland en het regime van Assad, voert geheime gesprekken met alle actoren in het veld om Turkije te stoppen.

De mobiliteit gaat door in Syrië na het signaal voor een operatie aan Tel Rifat en Manbij. Het Syrische Nationale Leger, dat bij een mogelijke operatie naast de Turkse soldaten aan het front zal staan, is ook klaar voor de operatie.

https://www.tgrthaber.com(...)-pkkya-darbe-2832353
pi_205021862
De YPG wilt nu toch in dialoog met turkije zie ik net:



Oproep van de autonome regering tot dialoog met Turkije

Medevoorzitter van de uitvoerende raad van Rojava, Emine Osê, riep indirect op tot een dialoog met de Turkse regering om de invloedssferen van de Syrische Democratische Krachten (DSG) weg te houden van een mogelijke Turkse militaire operatie en een verwoestende oorlog, en om hangende problemen op te lossen.

In een gesprek met Şarku'l Avsat zei Osê: "De Autonome Regering kondigt aan en zegt klaar te zijn voor een dialoog om eventuele hangende problemen op te lossen, of het nu met de regering van Damascus of de buurlanden is."

Osê, toen hem werd gevraagd naar de verklaringen van Turkije over de operatie in de regio en het standpunt dat de Autonome Regering naar aanleiding van deze verklaringen innam, zei: "We hebben onze diplomatieke activiteiten en contacten met de landen en regeringen die lid zijn van de Internationale Coalitie tegen DAESH en met mondiale en regionale actoren die actief zijn in het Syrië-dossier. Onze contacten draaien om drie hoofdpunten. De eerste is om de Turkse aanval te voorkomen. Ten tweede, om te waarschuwen tegen de opdeling van Syrië. Ten derde, om te waarschuwen tegen het project van Turkije om Syrische vluchtelingen te hervestigen in gebieden die niet hun oorspronkelijke verblijfplaats zijn.”

Osê beschuldigde president Recep Tayyip Erdogan van "het verdelen van Syrië en het creëren van permanente conflicten", zei Osê dat het belangrijkste doel van het plan om Syrische vluchtelingen terug te brengen naar de Turkse militaire operatiezones in Rojava was "het vestigen van een voogdij over de regio om de inwoners te targeten." van Rojava, die dit project van Turkije heeft afgewezen." Hij verklaarde dat het zijn doel is om een ​​permanente strijd te creëren waarvan hij op de lange termijn kan profiteren en om conflicten te creëren tussen de zonen van één enkel thuisland.

Ose zei dat de regio's van het Autonome Bestuur deel uitmaken van Syrië en riep op tot samenwerking met de regering van Damascus om de "gevaarlijke plannen" voor de hervestiging van Syriërs te stoppen.

Osê benadrukte dat de primaire verantwoordelijkheid bij alle Syriërs, de regering van Damascus en de Autonome Regering ligt om deze gevaarlijke plannen te weerstaan ​​en te voorkomen dat de structuur van de lokale bevolking wordt gewijzigd.

Osê vervolgde zijn toespraak als volgt:

“De Turkse regering profiteert van de internationale conjunctuur en de oorlog van Rusland met Oekraïne. We onderschatten de wens van Turkije om Syrië een nieuwe Iskenderun op te leggen niet om zijn hegemonie over Syrië, Irak en de buurlanden in het algemeen te versterken. De Autonome Regering verklaart en zegt klaar te zijn voor een dialoog om eventuele hangende problemen op te lossen, of het nu met de regering van Damascus of de buurlanden is.”

https://m.nerinaazad1.com(...)yeye-diyalog-cagrisi
pi_205022912
Natuurlijk willen ze in dialoog. Erdogan vreet ze op.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205022931
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 22:57 schreef polderturk het volgende:

[..]
De vluchtelingen zullen richting Assad gebied of YPG gebied gaan. Hopelijk zullen er geen vluchtelingen zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Als er alleen militaire doelen aangevallen worden zal je geen grote vluchtelingenstroom krijgen.
Vluchtelingen dus in syrie.
Als er wel vluchtelingen zijn richting europa, mag griekenland de grens hard sluiten
Erdolf veroorzaakt t, erdolf mag de kosten dragen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')