Leuk Ik wil deze week mijn eigen ras en hanout ook weer maken. Hij is al een tijdje op.quote:Op woensdag 18 november 2020 01:31 schreef drakin het volgende:
Dit zat er in het mengsel, en nog iets, maar dat ben ik weer vergeten
Van het meeste 1 a 2 theelepels, knoflook wel 2,5 en zwarte peper en zout maar 1
kaneel
piment
kurkuma
koriander
gember
kardemom
paprikapoeder
nootmuskaat
kruidnagel
cayennepeper
knoflookpoeder
zwarte peper
zeezout
Ik ga vrijdag weer even langs de kruidenkraam op de markt voor een paar dingen die ik niet had, dan vul ik deze mix aan, zo zelfgemaakt is wel het lekkerste. Heb ik meteen weer wat om ook andere mixjes weer te makenquote:Op woensdag 18 november 2020 09:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Leuk Ik wil deze week mijn eigen ras en hanout ook weer maken. Hij is al een tijdje op.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 18 november 2020 17:40 schreef AnneX het volgende:
Ras el hanout volgens Kay👍🏼
Heb ik nog een beetje van.
Het is eigenlijk een Marokkaanse kerrie, die ook verschilt per regio en per familie.Ik heb het hiervandaan en dan alles wat ik in huis had, ook uit de uitgebreide een paar kruiden erin.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://kruidenmix-maken.(...)out-kruidenmix-maken
Mijn versie heeft dan van het 1 iets meer(ik hou van knoflook dus daar moet altijd wat meer van, en ook meer kruidnagel) en van het andere iets minder(zwarte peper weer minder)Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Ziet er ook goed uit👍🏼quote:Op woensdag 18 november 2020 18:19 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik heb het hiervandaan en dan alles wat ik in huis had, ook uit de uitgebreide een paar kruiden erin.
https://kruidenmix-maken.(...)out-kruidenmix-maken
Mijn versie heeft dan van het 1 iets meer(ik hou van knoflook dus daar moet altijd wat meer van, en ook meer kruidnagel) en van het andere iets minder(zwarte peper weer minder)
Dat ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Ik heb ook een stoofpot gemaakt met kippendijen, pompoen, kikkererwten, uien, dadels, pruimen, abrikozen, knoflook en ras al hanout.
[ afbeelding ]
Aanbraden en kruiden.
[ afbeelding ]
Pompoen en bouillon erbij.
[ afbeelding ]
Laatste 20 minuten gedroogd fruit en een potje kikkererwten erbij.
Couscous erbij. Ik had niet genoeg tijd om Marokkaans brood te maken.
Ik wilde ook al lang eens de gaatjes pannenkoeken maken: beghrir.
Dit recept gehalveerd, had ik uiteindelijk 22 pannenkoekjes
https://tasteofmaroc.com/beghrir-moroccan-semolina-pancakes/
Het beslag in de blender gemaakt en even laten rusten.
Bakken maar!
[ afbeelding ]
Het is zo leuk om de gaatjes zien verschijnen
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik 22 pannenkoekjes. Serveren met een sausje van gesmolten boter en honing.
[ afbeelding ]
De volgende keer post ik meteen wat ik wil gaan maken, anders denk jij straks dat ik je elke keer nadoequote:Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:[quote] Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Ik wilde ook al lang eens de gaatjes pannenkoeken maken: beghrir.
Oh, die pannenkoekjes.quote:Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Ik wilde ook al lang eens de gaatjes pannenkoeken maken: beghrir.
Dit recept gehalveerd, had ik uiteindelijk 22 pannenkoekjes
https://tasteofmaroc.com/beghrir-moroccan-semolina-pancakes/
Het beslag in de blender gemaakt en even laten rusten.
Bakken maar!
[ afbeelding ]
Het is zo leuk om de gaatjes zien verschijnen
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik 22 pannenkoekjes. Serveren met een sausje van gesmolten boter en honing.
[ afbeelding ]
Was ook erg lekker. Pastte allemaal goed bij elkaar.quote:
Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwakquote:Op donderdag 19 november 2020 19:30 schreef Molo het volgende:
Lekker!
Maar waarom de amandeltjes niet getoast?
Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!quote:Op donderdag 19 november 2020 19:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwak
Ja, ze zijn lekkerder getoast I knowquote:Op donderdag 19 november 2020 19:34 schreef Molo het volgende:
Ja
[..]
Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!
Eet jouw vent dit ook graag trouwens?
Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine.quote:Op zaterdag 21 november 2020 11:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een nooit eerder gebruikte tajine. Ik heb ook kippendij, harissa, gedroogde abrikoos en een sinaasappel. Wat maak ik er mee?
Goed ideequote:Op zaterdag 21 november 2020 11:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine.
Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goed idee
Maar euh, hoe werkt koken met een tajine? Ik weet dat eigenlijk niet
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.
In z'n algemeenheid is het idee dat je de boel op een klein vuurtje laat garen, en dat bovenin de tuut vocht condenseert en zo in vloeibare vorm weer terugdrupt, waardoor het eten niet uitdroogt of aanbrandt.
Fantastisch. Ik mag helaas niet meer rommel voor in de keuken kopen. Heb al te veel.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.
[ afbeelding ]
Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.
[ afbeelding ]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:38 schreef sigme het volgende:
[..]
Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.
Eerst 24u weken in water, drogen, invetten met olie, opwarmen, doorsmeren, en dan kan ie in gebruik genomen worden.
Ik denk dat je qua kooktijden (voor turkse pot) römertopf oventijden moet aanhoudenquote:Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.
Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?
Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.
Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?
Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Dat gaat vast goedkomen. Heel erg bedankt voor de adviezen.quote:Op zaterdag 21 november 2020 13:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.
Uiteindelijk krijgt een tajine een gladde waterdichte binnenlaag, en dat moet ook. Als je kooknat in de steen dringt, kan 'ie barsten.
Ik zou de steviger ingredienten even voorbakken (lekkerder randjes + alvast warm) en dan in tajine doen, en dan iets van anderhalf tot 2 uur?
Geweldig. Zou graag mee eten.quote:Op zondag 22 november 2020 12:39 schreef Tuindier het volgende:
Ik maakte pitas!
Eerst deeg
[ afbeelding ]
Toen bolletjes
[ afbeelding ]
Toen schijfjes
[ afbeelding ]
Grillen
[ afbeelding ]
Klaar!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En tajine, van Ottolenghi: groente (pastinaak, wortel, ui) en specerijen (kaneel, anijs, paprikapoeder, chilivlokken) roosteren. Daar pompoen bij, en later kikkererwten en abrikoos.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Serveren met couscous, koriander, en een pita omdat het kan.
[ afbeelding ]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?quote:Op zaterdag 21 november 2020 15:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at van de week dit:
[ afbeelding ]
Grofweg dit recept aangehouden: https://ikbenirisniet.nl/2017/01/30/marokkaanse-stoofpot/
Met kikkererwten er door. Ik heb een tijdje geleden kikkererwten gewerkt en dat beviel prima. En de eerste zoete aardappels uit de tuin waren ook lekker.
Het was lekker maar een beetje eentonig.
Bie?quote:Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
Ik vind kikkererwten altijd lekker maar deze nog beter. Ze hadden iets meer bite dan uit een blikje of potje.quote:Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Warm zijn ze het lekkerst.
Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 22 november 2020 16:36 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus ook baghrir.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Warm zijn ze het lekkerst.
[ afbeelding ]
Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...Ook mooi gelukt!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |