abonnement Unibet Coolblue
pi_196319508
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:

Ik wilde ook al lang eens de gaatjes pannenkoeken maken: beghrir.
Dit recept gehalveerd, had ik uiteindelijk 22 pannenkoekjes
https://tasteofmaroc.com/beghrir-moroccan-semolina-pancakes/

Het beslag in de blender gemaakt en even laten rusten.
Bakken maar!
[ afbeelding ]
Het is zo leuk om de gaatjes zien verschijnen
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik 22 pannenkoekjes. Serveren met een sausje van gesmolten boter en honing.
[ afbeelding ]
Oh, die pannenkoekjes. ^O^ :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_196319605
@Hupje
Tuurlijk denk ik dat niet :P
pi_196319610
1x is wel genoeg
pi_196319615
1x is genoeg
pi_196319646
Echt, 1x is genoeg
pi_196319740
_O-
Spoilers!
pi_196322979
:D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_196323040
Ik maakte de marokkaanse variant van pesto, Chermoula. Te gebruiken als marinade, als dip, als alles. :7
Dit ging er in:


Een flinke hoeveelheid van de chermoula ging in de pan met het rundvlees. Samen met knoflook, ui, bouillon, honing en saffraan. Dat heeft in een dichte pan 4 of 5 uur in de oven gestaan.

Ik grilde nog aubergine, die ik op smaak bracht met de rest van de chermoula. Ook maakte ik van fava-bonen bessara, de marokkaanse variant van hummus.

Dit alles aten we met marokkaans brood, dat ik gewoon gekocht heb. :+

Sterkheidsbaas van alles.
pi_196323546
@Lonaa Wauw! Super maaltijd
pi_196323614
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 19:19 schreef Yinny het volgende:
@:lonaa Wauw! Super maaltijd
Was ook erg lekker. :9 Pastte allemaal goed bij elkaar. :Y

En er is nog O+ over O+
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 19 november 2020 @ 19:30:27 #36
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196323742
Lekker!

Maar waarom de amandeltjes niet getoast? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196323792
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 19:30 schreef Molo het volgende:
Lekker!

Maar waarom de amandeltjes niet getoast? :o
Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwak
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 19 november 2020 @ 19:34:39 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196323813
Ja
quote:
2s.gif Op donderdag 19 november 2020 19:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwak
Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!


Eet jouw vent dit ook graag trouwens?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196323845
quote:
1s.gif Op donderdag 19 november 2020 19:34 schreef Molo het volgende:
Ja
[..]

Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!

Eet jouw vent dit ook graag trouwens?
Ja, ze zijn lekkerder getoast I know ;(
De jus was overigens ook heerlijk. Er was veel meer dan op de foto (er was ook meer vlees maar oog wil ook wat wb foto)

En ja, inmiddels wel. Hij is er al wel een aantal jaar achter dat ik weet wat ik doe, en dat als ie het niet kent het wel heel lekker kan zijn. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_196331772
Dat ziet er heerlijk uit @Lonaa

Ik ga vanmiddag toch maar zelf brood bakken voor bij de tajine. Ben benieuwd!
pi_196333618
Ik heb laatst een hele lekkere tajine gemaakt uit lekker arabisch maar die was geloof ik niet Marokkaans
pi_196347256
Ik heb een nooit eerder gebruikte tajine. Ik heb ook kippendij, harissa, gedroogde abrikoos en een sinaasappel. Wat maak ik er mee?
Spoilers!
  zaterdag 21 november 2020 @ 11:55:15 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196347287
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 11:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een nooit eerder gebruikte tajine. Ik heb ook kippendij, harissa, gedroogde abrikoos en een sinaasappel. Wat maak ik er mee?
Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_196347369
quote:
81s.gif Op zaterdag 21 november 2020 11:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine. ;)
Goed idee *O*

Maar euh, hoe werkt koken met een tajine? Ik weet dat eigenlijk niet :@
Spoilers!
pi_196347399
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Goed idee *O*

Maar euh, hoe werkt koken met een tajine? Ik weet dat eigenlijk niet :@
Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.
In z'n algemeenheid is het idee dat je de boel op een klein vuurtje laat garen, en dat bovenin de tuut vocht condenseert en zo in vloeibare vorm weer terugdrupt, waardoor het eten niet uitdroogt of aanbrandt.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_196347622
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:08 schreef sigme het volgende:

[..]

Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.
In z'n algemeenheid is het idee dat je de boel op een klein vuurtje laat garen, en dat bovenin de tuut vocht condenseert en zo in vloeibare vorm weer terugdrupt, waardoor het eten niet uitdroogt of aanbrandt.
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.

Spoilers!
pi_196347716
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.

[ afbeelding ]
Fantastisch. Ik mag helaas niet meer rommel voor in de keuken kopen. Heb al te veel.
pi_196347734
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.

[ afbeelding ]
Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.
Eerst 24u weken in water, drogen, invetten met olie, opwarmen, doorsmeren, en dan kan ie in gebruik genomen worden.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_196347907
quote:
11s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:38 schreef sigme het volgende:

[..]

Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.
Eerst 24u weken in water, drogen, invetten met olie, opwarmen, doorsmeren, en dan kan ie in gebruik genomen worden.
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.

Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?

Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Spoilers!
pi_196348036
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.

Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?

Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Ik denk dat je qua kooktijden (voor turkse pot) römertopf oventijden moet aanhouden
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')