Oh, die pannenkoekjes.quote:Op donderdag 19 november 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Ik wilde ook al lang eens de gaatjes pannenkoeken maken: beghrir.
Dit recept gehalveerd, had ik uiteindelijk 22 pannenkoekjes
https://tasteofmaroc.com/beghrir-moroccan-semolina-pancakes/
Het beslag in de blender gemaakt en even laten rusten.
Bakken maar!
[ afbeelding ]
Het is zo leuk om de gaatjes zien verschijnen
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik 22 pannenkoekjes. Serveren met een sausje van gesmolten boter en honing.
[ afbeelding ]
Was ook erg lekker. Pastte allemaal goed bij elkaar.quote:
Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwakquote:Op donderdag 19 november 2020 19:30 schreef Molo het volgende:
Lekker!
Maar waarom de amandeltjes niet getoast?
Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!quote:Op donderdag 19 november 2020 19:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Omdat 'OH JA SHIT AMANDELEN HUU WAAR ZIJN ZE GODSAMME IK KAN ZE NIET VINDEN HONGER OH HIER' *kwak
Ja, ze zijn lekkerder getoast I knowquote:Op donderdag 19 november 2020 19:34 schreef Molo het volgende:
Ja
[..]
Ja maar ja maar, zoveel lekkerder getoast!
Eet jouw vent dit ook graag trouwens?
Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine.quote:Op zaterdag 21 november 2020 11:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een nooit eerder gebruikte tajine. Ik heb ook kippendij, harissa, gedroogde abrikoos en een sinaasappel. Wat maak ik er mee?
Goed ideequote:Op zaterdag 21 november 2020 11:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou zeggen kippendij, harissa, gedoogde abrikoos en sinaasappel uit de tajine.
Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goed idee
Maar euh, hoe werkt koken met een tajine? Ik weet dat eigenlijk niet
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Wat voor tajine heb je? Ze zijn er van aardewerk, en dan niet of half of helemaal geglazuurd, en dat maakt wat verschil. Er zijn er ook van gietijzer, geen idee waarom.
In z'n algemeenheid is het idee dat je de boel op een klein vuurtje laat garen, en dat bovenin de tuut vocht condenseert en zo in vloeibare vorm weer terugdrupt, waardoor het eten niet uitdroogt of aanbrandt.
Fantastisch. Ik mag helaas niet meer rommel voor in de keuken kopen. Heb al te veel.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.
[ afbeelding ]
Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een aardenwerk tajine uit Marokko. En ik kwam ook nog een, nooit gebruikte, Turkse kookpot tegen. Geen idee wat ik daar mee kan.
[ afbeelding ]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:38 schreef sigme het volgende:
[..]
Ongebruikt ongeglazuurd moet je eerst netjes inwijden, anders gaat 'ie barsten.
Eerst 24u weken in water, drogen, invetten met olie, opwarmen, doorsmeren, en dan kan ie in gebruik genomen worden.
Ik denk dat je qua kooktijden (voor turkse pot) römertopf oventijden moet aanhoudenquote:Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.
Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?
Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |