Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.quote:Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.
Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?
Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Dat gaat vast goedkomen. Heel erg bedankt voor de adviezen.quote:Op zaterdag 21 november 2020 13:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.
Uiteindelijk krijgt een tajine een gladde waterdichte binnenlaag, en dat moet ook. Als je kooknat in de steen dringt, kan 'ie barsten.
Ik zou de steviger ingredienten even voorbakken (lekkerder randjes + alvast warm) en dan in tajine doen, en dan iets van anderhalf tot 2 uur?
Geweldig. Zou graag mee eten.quote:Op zondag 22 november 2020 12:39 schreef Tuindier het volgende:
Ik maakte pitas!
Eerst deeg
[ afbeelding ]
Toen bolletjes
[ afbeelding ]
Toen schijfjes
[ afbeelding ]
Grillen
[ afbeelding ]
Klaar!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En tajine, van Ottolenghi: groente (pastinaak, wortel, ui) en specerijen (kaneel, anijs, paprikapoeder, chilivlokken) roosteren. Daar pompoen bij, en later kikkererwten en abrikoos.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Serveren met couscous, koriander, en een pita omdat het kan.
[ afbeelding ]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?quote:Op zaterdag 21 november 2020 15:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at van de week dit:
[ afbeelding ]
Grofweg dit recept aangehouden: https://ikbenirisniet.nl/2017/01/30/marokkaanse-stoofpot/
Met kikkererwten er door. Ik heb een tijdje geleden kikkererwten gewerkt en dat beviel prima. En de eerste zoete aardappels uit de tuin waren ook lekker.
Het was lekker maar een beetje eentonig.
Bie?quote:Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
Ik vind kikkererwten altijd lekker maar deze nog beter. Ze hadden iets meer bite dan uit een blikje of potje.quote:Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:
[..]
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Warm zijn ze het lekkerst.
Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 22 november 2020 16:36 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus ook baghrir.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Warm zijn ze het lekkerst.
[ afbeelding ]
Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...Ook mooi gelukt!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |