abonnement Unibet Coolblue
pi_196348434
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dank je! Beide kookpotten staan in een speciekuip onder water.

Doorsneden is nog een keer oliën? Of de olie uitsmeren of verwijderen?

Hoe lang moet een tajinemaal met kippendij ongeveer op staan?
Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.
Uiteindelijk krijgt een tajine een gladde waterdichte binnenlaag, en dat moet ook. Als je kooknat in de steen dringt, kan 'ie barsten.

Ik zou de steviger ingredienten even voorbakken (lekkerder randjes + alvast warm) en dan in tajine doen, en dan iets van anderhalf tot 2 uur?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_196349473
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 november 2020 13:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Oliën, insmeren, opwarmen, weer uitsmeren, uitsmeren, uitsmeren.
Uiteindelijk krijgt een tajine een gladde waterdichte binnenlaag, en dat moet ook. Als je kooknat in de steen dringt, kan 'ie barsten.

Ik zou de steviger ingredienten even voorbakken (lekkerder randjes + alvast warm) en dan in tajine doen, en dan iets van anderhalf tot 2 uur?
Dat gaat vast goedkomen. Heel erg bedankt voor de adviezen.
Spoilers!
pi_196349507
Ik at van de week dit:



Grofweg dit recept aangehouden: https://ikbenirisniet.nl/2017/01/30/marokkaanse-stoofpot/
Met kikkererwten er door. Ik heb een tijdje geleden kikkererwten gewerkt en dat beviel prima. En de eerste zoete aardappels uit de tuin waren ook lekker.

Het was lekker maar een beetje eentonig.
Spoilers!
pi_196361168
Ik maakte pitas!

Eerst deeg

Toen bolletjes

Toen schijfjes

Grillen

Klaar!



En tajine, van Ottolenghi: groente (pastinaak, wortel, ui) en specerijen (kaneel, anijs, paprikapoeder, chilivlokken) roosteren. Daar pompoen bij, en later kikkererwten en abrikoos.


Serveren met couscous, koriander, en een pita omdat het kan.
pi_196362275
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:39 schreef Tuindier het volgende:
Ik maakte pitas!

Eerst deeg
[ afbeelding ]
Toen bolletjes
[ afbeelding ]
Toen schijfjes
[ afbeelding ]
Grillen
[ afbeelding ]
Klaar!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En tajine, van Ottolenghi: groente (pastinaak, wortel, ui) en specerijen (kaneel, anijs, paprikapoeder, chilivlokken) roosteren. Daar pompoen bij, en later kikkererwten en abrikoos.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Serveren met couscous, koriander, en een pita omdat het kan.
[ afbeelding ]
Geweldig. Zou graag mee eten.
pi_196362494
Lekker @Tuindier!
pi_196362512
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2020 15:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at van de week dit:

[ afbeelding ]

Grofweg dit recept aangehouden: https://ikbenirisniet.nl/2017/01/30/marokkaanse-stoofpot/
Met kikkererwten er door. Ik heb een tijdje geleden kikkererwten gewerkt en dat beviel prima. En de eerste zoete aardappels uit de tuin waren ook lekker.

Het was lekker maar een beetje eentonig.
Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
  zondag 22 november 2020 @ 14:55:06 #58
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196363193
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:

[..]

Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
Bie?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196363384
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 14:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Bie?
Biezonder lekker dan. Bijzonder ook wel genoemd. Nooit van de afk gehoord? }:| >:)
pi_196363596
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 14:14 schreef Blues het volgende:

[..]

Het mondgevoel bij kikkererwten vind ik niet bie. Ging dit wel?
Ik vind kikkererwten altijd lekker maar deze nog beter. Ze hadden iets meer bite dan uit een blikje of potje.
Spoilers!
pi_196364686
Ik maakte dus ook baghrir.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Warm zijn ze het lekkerst.


Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196377416
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 16:36 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus ook baghrir.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Warm zijn ze het lekkerst.
[ afbeelding ]

Mijn eerste poging was begin deze week, met achteraf gezien een stom recept zonder exacte hoeveelheden water enzo. Ik had te weinig vocht toegevoegd...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook mooi gelukt!
pi_196399015
Ik had afgelopen weekend nog een gerecht gemaakt waar mijn eigen râs al hânout over gestrooid kon worden.

Groente in de oven oa zoete aardappel



Zacht geitenkaasje, zwart sesamzaad en honing erover, en met lamsworst geserveerd

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')