abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195718644
Hallo iedereen,

Elke verkiezing doen er wel nieuwe partijen mee, sommigen doen dat met succes en sommige verdwijnen als sneeuw voor de zon. Over het algemeen hebben deze partijen n ding gemeen: ze krijgen niet of nauwelijks aandacht. Uitzonderingen als Forum voor Democratie, Denk of de Partij voor de Toekomst daargelaten.

Nu kan je zeggen "we hebben al teveel partijen in de Tweede Kamer en hebben niet nog 1 nodig" maar ik vind nieuwe partijen altijd wel iets hebben en wie weet zitten er wel serieuze kandidaten tussen.

In dit topic, wil ik samen met de FOK! gemeenschap, een overzicht maken en een platform geven om deze partijen te bespreken. Zodoende zouden mensen eventueel een partij kunnen vinden die beter bij hun aansluit dan de partijen die momenteel al in de Tweede Kamer zitten. Nu weet ik niet of hier behoefte aan is, maar dat merken we snel genoeg als dit topic in de vergetelheid raakt.

TS begint dus:

Partijnaam: Groen Rechts
Website: groenrechts.org

Persoonlijke mening: Voor mij is het klimaat erg belangrijk maar partijen als Groenlinks, D66 of Partij voor de Dieren zijn niks voor mij doordat ik op andere thema´s het zeer oneens ben met ze. Groen Rechts zou een mooie uitkomst kunnen bieden voor mensen die net als ik, iets rechtser zijn op bepaalde beleidsvlakken. Ik denk alleen dat deze partij het niet gaat redden om een zetel te bemachtigen de komende verkiezingen. Ze hopen zelf op 5 zetels te verkrijgen. Qua social media is er vrijwel geen aanwezigheid, natuurlijk is dit iets te vroeg maar het lijkt mij dat je als nieuwe partij zijnde zo snel mogelijk je aantal volgers wil vergroten om zo tijdens de campagne je woord sneller te kunnen verspreiden. Ik geef ze een kleine kans maar mijn oordeel zal uiteindelijk zijn dat deze partij max. 7000 stemmen haalt en daarna in de vergetelheid verdwijnt.

Weten jullie nog andere interresante partijen die om wat voor reden bij voorbaat kansloos zijn of juist wel een kans maken? Laat het ons weten en geef vooral jullie mening! Door deze partijen te bespreken helpen we ze allicht aan wat vrijwilligers en wat naamsbekendheid :). Voor een later stadium zou een poll wellicht interessant kunnen zijn om te zien wat FOK! denkt qua kansen of stemoverwegingen. Het idee is dat de nieuwe partijen aan een lijst in de OP worden toegevoegd naarmate meer partijen benoemd worden door andere users.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door pussycatdoll op 18-10-2020 21:45:27 ]
pi_195719165
Ik ben wel benieuwd of Nida een zetel van Denk af gaat pakken. Natuurlijk niet echt een onbekende partij, maar wel een kleine partij en ik schat eigenlijk in dat het tot nu toe de nieuwkomer is met de meeste kans op een zetel.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195721156
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:33 schreef Hanca het volgende:
tuurlijk niet echt een onbekende partij, maar wel een kleine partij en ik schat eigenlijk in dat het tot nu toe de nieuwkomer is met de meeste kans op een zetel.
Goeie! Heb hem toegevoegd aan de lijst. Weet je ook in hoeverre Nida anders is dan Denk qua algemene standpunten?
  zondag 18 oktober 2020 @ 21:50:39 #4
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195721225
Dat Groenrechts heeft een ontzettend vaag programma
pi_195722697
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 21:47 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

Goeie! Heb hem toegevoegd aan de lijst. Weet je ook in hoeverre Nida anders is dan Denk qua algemene standpunten?
Nida is net iets linkser en ik denk ook net iets prominenter islamitisch. Maar het verschil is klein op inhoud, ze fuseerden al eerder bijna. Verschil is dat Denk populistischer en ook wat groffer is, Nida is de nettere en filosofischere variant. Denk is officieel ook niet islamitisch, niet voor niets dat ze eerst Sylvana Simons binnen haalden en Stephan van Baarle, de fractievoorzitter in Rotterdam, is ook geen moslim. Nida noemt zichzelf gewoon een islamitische partij.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195723257
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 23:19 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nida is net iets linkser en ik denk ook net iets prominenter islamitisch. Maar het verschil is klein op inhoud, ze fuseerden al eerder bijna. Verschil is dat Denk populistischer en ook wat groffer is, Nida is de nettere en filosofischere variant. Denk is officieel ook niet islamitisch, niet voor niets dat ze eerst Sylvana Simons binnen haalden en Stephan van Baarle, de fractievoorzitter in Rotterdam, is ook geen moslim. Nida noemt zichzelf gewoon een islamitische partij.
In die hoek was Bij1 de vorige keer ook dicht bij een zetel. Zou me ook niet verbazen aps ze er dit keer wel eentje halen.
pi_195724896
Even een blik op de site van de kiesraad, geregistreerde partijnamen na de vorige tweede kamer verkiezingen zijn al:

-Liberale Partij
-JONG
-De Republikeinen
-Trots op Nederland (TROTS)
-Humanistische Partij Nederland
-ASP (Athestisch Seculiere Partij)
-De Groenen
-Verenigde Senioren Partij
-OPA
-Nieuwe Communistische Partij-NCPN
-SAMEN Alle Mensen n Nederland (SAMEN)
-KRUIS 33
-Code Oranje
-PVBNI
-Liberaal Democratische Partij
-NLBeter!
-Partij 18PLUS
-BBB (BoerBurgerBeweging)
-GO
-BIJ1
-PvdB (Partij voor de Bomen)
-Platform voor Plaatselijke Belangen
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners
-Familie-partij
-Lokaal voor Democratie
-Identiteit Nederland (IDNL)
-Healthy Earth
-Modern Nederland
-Groen Rechts
-De Partij voor Jong en Oud
-U-Buntu Connected Front


En dat zijn alleen de nieuwe namen, er zijn ook nog tientallen geregistreerde oude namen...
In 2017 waren er 81 geregistreerde namen, er deden er 33 mee. De namen van de partijen die niet mee deden zijn wel geschrapt na de verkiezingen.

Edit: hier het register https://www.kiesraad.nl/v(...)en-en-logos/register
Nog geen NIDA

[ Bericht 7% gewijzigd door Hanca op 19-10-2020 08:05:40 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 19 oktober 2020 @ 09:26:24 #8
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195725620
Ja, diaar zitten er wel een aantal tussen die de registratie in stand houden omdat dat makkelijker is om lokaal of provinciaal deel te nemen. De kans dat die partijen deel gaan nemen is niet zo heel groot. Dat geldt voor de NCPN, de Groenen, Trots, OPA en de VSP.

Ik neem aan dat uit dit lijstje Code Oranje, de BoerBurgerBeweging en BIJ1 sowieso deel gaan nemen, Groep Otten/Partij voor de Toekomst waarschijnlijk ook wel. Identiteit NL (van Geza Hegeds, te racistisch voor de PVV) is aardig actief op Twitter, U-buntu Connected Front lijkt ook serieus bezig.
NIDA heeft zich nog niet geregistreerd bij de Kiesraad, maar gaat wel deelnemen. Vrij en Sociaal Nederland (een anti-coronamaatregelenpartij) ook.

Van de partijen die het in 2017 niet gered hebben: De Piratenpartij kiest volgende maand een lijsttrekker, Jezus Leeft doet ook vast wel weer mee, de Libertarische Partij heeft ook een beetje activiteit op de website.

Zowel Femke-Merel van Kooten. als Henk Kriol zie ik ook nog wel een lijst indienen.Ze hebben nog even om een naam te bedenken en een vereniging op te richten, 21 december sluit de registratietermijn.

Het wordt nog wel een klus voor de nieuwe partijen om genoeg ondersteuningsverklaringen in te zamelen. Normaliter werd er vaak gepost in gemeentehuizen, maar dat is nu natuurlijk lastiger. De termijn waarbinnen ze ingezameld moeten worden wordt wel tijdelijk opgerekt van 2 naar 4 weken.

[ Bericht 3% gewijzigd door freako op 19-10-2020 12:11:58 ]
pi_195726487
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 11:22:23 #10
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195726918
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
Wel een mooie naam, hoor :D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 19 oktober 2020 @ 11:36:53 #11
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195727093
De term versnippering vind ik een term die gebruikt wordt door mensen die enkel de zittende macht willen steunen. Het gaat mij om de vertegenwoordiging van verschillende geluiden, ik ben niet zo partijgebonden. Laat ik een voor de hand liggende partij maar inkoppen.

Partijnaam: Code Oranje
Website: https://www.wijzijncodeoranje.nl/

Achtergrond: De partij is in 2018 opgericht door Bert Blase, ervaren lokaal politicus, de afgelopen 10 jaar (interim-)burgemeester geweest in 3 verschillende gemeenten. Blase is momenteel partijvoorzitter van Code Oranje. Richard de Mos, oud-PVV Tweede Kamerlid en sinds 2014 leider van Groep de Mos, een succesvolle lokale partij in Den Haag is aangesloten als lijsttrekker. Strafrechtadvocaat Peter Plasman is aangesloten als tweede man op de lijst. Opmerkelijk: Plasman staat de Mos bij in een rechtszaak tegen de Mos met als aanklacht corruptie. De Mos heeft toegezegd zich terug te trekken als partijleider wanneer hij veroordeeld wordt.

Persoonlijke mening: Code Oranje is in coronatijd een vreselijke partijnaam. Met de Mos en Plasman is er behoorlijk wat politieke en media-ervaring waar veel nieuwe partijen die azen op zetels slechts van kunnen dromen. De partijorganisatie lijkt ook professioneel te zijn en voldoende geld in kas te hebben om een serieuze campagne te voeren. Ik zou Code Oranje adviseren om Femke Merel van Kooten-Arissen op plaats 3 te zetten. Femke Merel is een stralende vrouw, die goed in het oog valt bij mannen, ze heeft ook nog eens politieke ervaring. De rest van de lijst zal wel gevuld worden met lokale politici waarmee Code Oranje samenwerkingsverbanden smeed. Dit past bij het idee van ombudspolitiek waar Code Oranje zich op voor laat staan.

Bij een positief scenario zou de partij maximaal 3 zetels kunnen halen. Realistisch gezien zal 1 zetel het maximale zijn. Code Oranje zou mijn stem kunnen krijgen, ik heb ze op mijn radar. Met name de ombudspolitiek spreekt mij aan. Of ze mijn stem krijgen ligt aan het partijprogramma, de rest van de kandidatenlijst en hoe het met de corruptiezaak tegen de Mos gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Smegma. op 19-10-2020 11:43:17 ]
  maandag 19 oktober 2020 @ 13:54:25 #12
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195729220
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 09:26 schreef freako het volgende:

Vrij en Sociaal Nederland (een anti-coronamaatregelenpartij) ook.
VSN lijkt vooral de vleugel 'Het is maar een griepje' te zijn. Ik weet niet of ze de complotgekkies een beetje buiten weten te houden, kan dus zijn dat die nog met een aparte lijst gaan komen.
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:05:26 #13
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195729354
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 13:54 schreef freako het volgende:

[..]

VSN lijkt vooral de vleugel 'Het is maar een griepje' te zijn. Ik weet niet of ze de complotgekkies een beetje buiten weten te houden, kan dus zijn dat die nog met een aparte lijst gaan komen.
Ah, dat ontbreekt nog, ja, de Viruswaanzin partij met Willem Engel als lijsttrekker ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195729432
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 07:48 schreef Hanca het volgende:
Even een blik op de site van de kiesraad, geregistreerde partijnamen na de vorige tweede kamer verkiezingen zijn al:

-Liberale Partij
-JONG
-De Republikeinen
-Trots op Nederland (TROTS)
-Humanistische Partij Nederland
-ASP (Athestisch Seculiere Partij)
-De Groenen
-Verenigde Senioren Partij
-OPA
-Nieuwe Communistische Partij-NCPN
-SAMEN Alle Mensen n Nederland (SAMEN)
-KRUIS 33
-Code Oranje
-PVBNI
-Liberaal Democratische Partij
-NLBeter!
-Partij 18PLUS
-BBB (BoerBurgerBeweging)
-GO
-BIJ1
-PvdB (Partij voor de Bomen)
-Platform voor Plaatselijke Belangen
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners
-Familie-partij
-Lokaal voor Democratie
-Identiteit Nederland (IDNL)
-Healthy Earth
-Modern Nederland
-Groen Rechts
-De Partij voor Jong en Oud
-U-Buntu Connected Front

En dat zijn alleen de nieuwe namen, er zijn ook nog tientallen geregistreerde oude namen...
In 2017 waren er 81 geregistreerde namen, er deden er 33 mee. De namen van de partijen die niet mee deden zijn wel geschrapt na de verkiezingen.

Edit: hier het register https://www.kiesraad.nl/v(...)en-en-logos/register
Nog geen NIDA
Ik zie 'Jezus Leeft' niet staan.
pi_195729797
Jezus leeft was 1 van de partijen die vorige keer gewoon mee deed en stond dus nog in het register, zie de link.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 19 oktober 2020 @ 14:35:36 #16
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195729835
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:11 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ik zie 'Jezus Leeft' niet staan.
Ja, de lijst van Hanca zijn alle partijen geregistreerd na de laatste Kamerverkiezingen. Na elke Kamerverkiezing wordt de lijst opgeschoond, waarbij alle partijen die geen lijst ingeleverd hebben geschrapt worden. Jezus Leeft deed wel mee in 2017, dus die is blijven staan.
pi_195730012
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
https://www.onvermijdelijk.nl/home.html

quote:
P.V.D.M. en alle overige aardbewoners is een politieke partij die een duidelijk onderscheid maakt tussen de menselijke mens (de mens) en de primitieve mens (de onmens).

Mens: Het wetende dier met eerbied,
wetend dat alles n is (het heelal) en daarvoor eerbied heeft (leef en laat leven).

Wij willen o.a. een op grondstoffen c.q. middelen gebaseerde economie/ maatschappij/ wereldregering die volledig milieu vriendelijk is, werkelijkheid maken via o.a. het cradle to cradle principe.
Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?


Met als belangrijke punten:
-Megasteden
-Magneet zweeftreinen
-Geothermische energie
-Einde vergrijzing
-Einde slavernij, ook voor dieren
-Wereldvrede
-Alles inzetten om een herrijzenis van de doden mogelijk te maken


Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:51:11 #18
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730034
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:49 schreef Hanca het volgende:

[..]

https://www.onvermijdelijk.nl/home.html
[..]

Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?

Met als belangrijke punten:
-Megasteden
-Magneet zweeftreinen
-Geothermische energie
-Einde vergrijzing
-Einde slavernij, ook voor dieren
-Wereldvrede
-Alles inzetten om een herrijzenis van de doden mogelijk te maken

[ afbeelding ]
Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-

Allemachtig zeg, waar halen ze het vandaan...nee, laat maar, ik wil het niet eens weten.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195730060
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-
Ik kon geen woorden verzinnen die door de moderatie heen zouden komen...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:53:22 #20
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730069
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:52 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik kon geen woorden verzinnen die door de moderatie heen zouden komen...
:D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 19 oktober 2020 @ 15:04:14 #21
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195730213
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:49 schreef Hanca het volgende:

[..]

https://www.onvermijdelijk.nl/home.html
[..]

Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?
Ja, dat is een hele vage club. Ook niet de eerste keer dat die kerel het probeert. In 2010 was ie te laat met inleveren. Hij was verdwaald in Den Haag volgens mij.
pi_195730256
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-

Allemachtig zeg, waar halen ze het vandaan...nee, laat maar, ik wil het niet eens weten.
Hier kan toch niemand tegen zijn….

-Wereldvrede
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 15:08:28 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730276
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:06 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Hier kan toch niemand tegen zijn….

-Wereldvrede
Tru dat :)

Ik zit wel een beetje met de doden laten herrijzen enzo ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195730629
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:08 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Tru dat :)

Ik zit wel een beetje met de doden laten herrijzen enzo ;)
En deze dan.….

-Einde vergrijzing

Gaan we oudjes preventief ruimen ? Of gaan we werk van bejaardenzorg maken ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 15:29:58 #25
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730638
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:29 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

En deze dan.….

-Einde vergrijzing

Gaan we oudjes preventief ruimen ? Of gaan we werk van bejaardenzorg maken ?
Preventief ruimen en dan de doden laten herrijzen. Eitje toch? ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 20 oktober 2020 @ 12:05:54 #26
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195744973
Partijnaam: Libertaire Partij
Website: https://stemlp.nl/

Achtergrond: De partij is in 1993 en langdurig geleid door fiscaal jurist Toine Manders, die nu nog verbonden is aan LP als international officer en een nevenfunctie heeft als vicevoorzitter van de International Alliance of Libertarian Parties. We zullen Manders wellicht terugzien als lijstduwer op de komende lijst. LP streeft naar een vrije wereld; een wereld waarin niemand wordt gedwongen zijn of haar leven en eigendom op te offeren ten gunste van anderen. Hierbij gaat zij uit van het libertarische non-agressieprincipe.

LP heeft aangekondigd mee te gaan doen aan de verkiezingen van maart 2021 met lijsttrekker (en bestuursvoorzitter) Robert Valentine, een vlotgebekte, gekleurde jongeman met wie LP lijkt te willen breken met het stereotype beeld van veel mensen over libertarirs als spierwitte zolderkamerautisten die tot diep in hun dertigste bij moeders thuiswonen. Valentine is econoom en werkt grappig genoeg als projectmanager bij gemeente Amsterdam.

Persoonlijke mening: LP heeft hard gewerkt aan haar imago en de partijorganisatie is sinds 2012 sterk geprofessionaliseerd. LP loopt er niet meer openlijk mee te koop dat het vuurwapenbezit vrij moet worden gegeven (maar vertrouwen doe ik ze niet), heeft het nu over zo laag als mogelijke belasting, de partij steunt een voorwaardelijk basisinkomen, is pro-immigratie voor mensen die zelf een inkomen verdienen vanaf binnenkomst, wil in Europa de EEG nieuw leven inblazen, "De LP gelooft in een toekomst met veilige, goedkope en schone energie. Wij nemen de controle over onze energietoevoer en worden zo minder afhankelijk." (LP is pro-kernfusie) en lijkt woningbouw sterk te willen dereguleren om meer woningbouw te realiseren.

Nu LP zich net wat milder opstelt, zie ik in LP als afwijkend geluid best van toegevoegde waarde in de Tweede Kamer. Ik zie liever Valentine en Manders in de kamer dan een anonieme nr. 31 en 32 van de VVD. Realistisch is het behalen van zetels niet: vorige Tweede Kamer-verkiezingen behaalde de partij slechts 1.492 stemmen.pi_195830870
De websites van de partijen (Hancas lijst). Ik weet niet of ze allemaal meedoen in 2021 maar filter de lijst later wel. (Kruis 33 is verwijderd aangezien hier niks over te vinden was). De lijst moet ook nog aangevuld worden met andere partijen zoals Volt en de Piratenpartij etc. maar heb daar nu de tijd niet voor.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_195831105
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2020 12:05 schreef Smegma. het volgende:
(LP is pro-kernfusie)
Ja, en ook pro huizen bouwen op de maan?
Want dat lijkt nog eerder haalbaar te worden dan kernfusie...

Iedere partij is pro kernfusie als dat een technisch uitvoerbare mogelijkheid was.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:56:01 #29
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_195831675
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:05 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ah, dat ontbreekt nog, ja, de Viruswaanzin partij met Willem Engel als lijsttrekker ;)
Willems Autonomie Partij

Het conceptprogramma Covid '21 ligt nog ter redigering.
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
  Moderator zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:57:26 #30
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195831698
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:56 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Willems Autonomie Partij

Het conceptprogramma Covid '21 ligt nog ter redigering.
De Alles is Liefde partij, natuurlijk :)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:58:41 #31
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_195831719
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:57 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

De Alles is Liefde partij, natuurlijk :)
Ruud Benard als running mate?
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
  Moderator zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:59:13 #32
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195831727
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:58 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ruud Benard als running mate?
:D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195831825
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:24 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, en ook pro huizen bouwen op de maan?
Want dat lijkt nog eerder haalbaar te worden dan kernfusie...

Iedere partij is pro kernfusie als dat een technisch uitvoerbare mogelijkheid was.
Ja, die heilige graal laat niemand liggen...

Aan de andere kant is het vanuit de libertarische gedachte wel bijzonder. Kernenergie en kernfusie kunnen in de praktijk niet zonder massale staatsteun. In theorie zou dat voor onze libertarische vrienden juist bezwaarlijk moeten zijn...
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:09:27 #34
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195831886
Ik neig ook naar Code Oranje, lijkt zo op de oppervlakte wel een goede koers te willen varen. Maar dan moet er wel iets meer uit komen eerst, want nu is er bijna niks te vinden over standpunten.

Op dit moment ben ik vooral blij met wat voor partij dan ook dat gewoon echt met doordachte ideen komt, niet met symboolpolitiek, en niet met onderbuikpunten. Geen van de huidige partijen in de kamer voldoen hieraan.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_195831983
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:09 schreef Nattekat het volgende:
Ik neig ook naar Code Oranje, lijkt zo op de oppervlakte wel een goede koers te willen varen. Maar dan moet er wel iets meer uit komen eerst, want nu is er bijna niks te vinden over standpunten.

Op dit moment ben ik vooral blij met wat voor partij dan ook dat gewoon echt met doordachte ideen komt, niet met symboolpolitiek, en niet met onderbuikpunten. Geen van de huidige partijen in de kamer voldoen hieraan.
En dan kom je op een partij die uit puur opportunisme voor een lijsttrekker kiest waar een onderzoek naar corruptie tegen loopt?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:16:32 #36
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195831996
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:15 schreef Hanca het volgende:

[..]

En dan kom je op een partij die uit puur opportunisme voor een lijsttrekker kiest waar een onderzoek naar corruptie tegen loopt?
Ik ga mensen niet veroordelen voor de rechter dat gedaan heeft.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_195832055
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:16 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik ga mensen niet veroordelen voor de rechter dat gedaan heeft.
Ik had het over de partijleiding die voor zo'n man kiest. Die doen dat wel bewust.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195832087
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:09 schreef Nattekat het volgende:
Ik neig ook naar Code Oranje, lijkt zo op de oppervlakte wel een goede koers te willen varen. Maar dan moet er wel iets meer uit komen eerst, want nu is er bijna niks te vinden over standpunten.

Op dit moment ben ik vooral blij met wat voor partij dan ook dat gewoon echt met doordachte ideen komt, niet met symboolpolitiek, en niet met onderbuikpunten. Geen van de huidige partijen in de kamer voldoen hieraan.
Waarom na je FvD-debacle weer voor gegarandeerde wappies gaan?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:24:47 #39
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195832125
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:22 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Waarom na je FvD-debacle weer voor gegarandeerde wappies gaan?
Waarom stemmen op een gevestigde partij waar ik het totaal niet mee eens ben?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_195832182
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:24 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Waarom stemmen op een gevestigde partij waar ik het totaal niet mee eens ben?
Oh, dat hoeft zeker niet. Maar van de ene club totaalidioten naar de volgende klinkt ook niet heel stabie.
pi_195832631
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:24 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Waarom stemmen op een gevestigde partij waar ik het totaal niet mee eens ben?
En er is geen enkele gewone partij die in elk geval jouw belangrijkste punten deelt?

Je hoeft het natuurlijk niet 100% met een partij eens te zijn. Ik denk dat ook @Hexagon niet alles van D66 100% steunt en ook ik ben het wel eens op wat punten oneens met de CU.

Maar een 'gevestigde partij' is wel de enige manier om wat gedaan te krijgen, of je moet op een getuigenispartij stemmen (PvdD heeft toch redelijk wat gedaan gekregen, al is het meestal doordat partijen een aantal jaar later hun standpunt overnemen).
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:50:43 #42
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195832760
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:44 schreef Hanca het volgende:

[..]

En er is geen enkele gewone partij die in elk geval jouw belangrijkste punten deelt?

Je hoeft het natuurlijk niet 100% met een partij eens te zijn. Ik denk dat ook @:Hexagon niet alles van D66 100% steunt en ook ik ben het wel eens op wat punten oneens met de CU.

Maar een 'gevestigde partij' is wel de enige manier om wat gedaan te krijgen, of je moet op een getuigenispartij stemmen (PvdD heeft toch redelijk wat gedaan gekregen, al is het meestal doordat partijen een aantal jaar later hun standpunt overnemen).
Ik ben faliekant tegen de belangrijkste punten van GL, ik ben faliekant tegen de koers van de VVD, ik ben faliekant tegen de D66 in het algemeen, CDA heb ik geen overeenkomsten mee, PVV en FvD zijn het spoor bijster, SP te links, CU echt niet.

Blijft niets over zo.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:59:53 #43
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195832975
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:22 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Waarom na je FvD-debacle weer voor gegarandeerde wappies gaan?
Waarom die neiging om mensen van hun stem af te praten?

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:44 schreef Hanca het volgende:

[..]

En er is geen enkele gewone partij die in elk geval jouw belangrijkste punten deelt?
Ik vind dit altijd zo'n terugkerend aanmatigend trekje van je op POL, erg jammer. Wie niet op een gevestigde partij (nu noem je het zelfs gewoon) stemt, wijkt in jouw ogen af. Jij zou liever een Tweede Kamer zien van VVD, CDA, PvdA, D66, SGP, CU, GroenLinks en verder niets, of zit ik ernaast?

Niet persoonlijk, maar ik vind 'jouw' CU dan weer een vrij zinloos bijwiel dat net zo goed in het CDA op kan gaan. Wellicht wordt de sociale, linkerflank van het CDA dan wat sterker.

In Nederland mogen mensen gelukkig stemmen op wat ze willen. Onze democratie is open, kent nauwelijks drempels en kwaliteitseisen, het oordeel ligt volledig bij de kiezers en die kiezer blijkt er al jaren in te slagen om amateurs, gekken en nepperds geen zetels te gunnen. Kennelijk voorzien niet-gewone partijen als PVV, FvD, SP, PvdD in een bepaalde behoefte. Dat heb je dan maar te respecteren. Dat dit nog maar lang zo mag blijven.
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:03:58 #44
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195833066
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:21 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik had het over de partijleiding die voor zo'n man kiest. Die doen dat wel bewust.
En die zullen dat gedaan hebben met hetzelfde idee: Richard de Mos is niet veroordeeld door een rechter en is daarmee onschuldig.
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:05:38 #45
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195833104
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:24 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, en ook pro huizen bouwen op de maan?
Want dat lijkt nog eerder haalbaar te worden dan kernfusie...

Iedere partij is pro kernfusie als dat een technisch uitvoerbare mogelijkheid was.
Ik gaf slechts aan wat in hun programma staat. Ik voer niet namens LP het woord. Dat kernfusie ver weg is weet ik.
pi_195833689
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:59 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Waarom die neiging om mensen van hun stem af te praten?
[..]

Ik vind dit altijd zo'n terugkerend aanmatigend trekje van je op POL, erg jammer. Wie niet op een gevestigde partij (nu noem je het zelfs gewoon) stemt, wijkt in jouw ogen af. Jij zou liever een Tweede Kamer zien van VVD, CDA, PvdA, D66, SGP, CU, GroenLinks en verder niets, of zit ik ernaast?

Niet persoonlijk, maar ik vind 'jouw' CU dan weer een vrij zinloos bijwiel dat net zo goed in het CDA op kan gaan. Wellicht wordt de sociale, linkerflank van het CDA dan wat sterker.

In Nederland mogen mensen gelukkig stemmen op wat ze willen. Onze democratie is open, kent nauwelijks drempels en kwaliteitseisen, het oordeel ligt volledig bij de kiezers en die kiezer blijkt er al jaren in te slagen om amateurs, gekken en nepperds geen zetels te gunnen. Kennelijk voorzien niet-gewone partijen als PVV, FvD, SP, PvdD in een bepaalde behoefte. Dat heb je dan maar te respecteren. Dat dit nog maar lang zo mag blijven.
Ik heb nog nooit gezegd dat andere partijen er niet mogen zijn. Volgens mij ben ik degene die altijd zegt dat bijvoorbeeld Denk echt een doel dient.

Maar het ging me hier specifiek om het feit dat Nattekat vorige keer al echt teleurgesteld is in FvD, omdat het een groep mafklappers bleek te zijn. De verwachting dat Code Oranje niet beter zal zijn lijkt me niet zo gek, gezien hun lijsttrekker.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:38:33 #48
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195833853
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:32 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit gezegd dat andere partijen er niet mogen zijn. Volgens mij ben ik degene die altijd zegt dat bijvoorbeeld Denk echt een doel dient.

Maar het ging me hier specifiek om het feit dat Nattekat vorige keer al echt teleurgesteld is in FvD, omdat het een groep mafklappers bleek te zijn. De verwachting dat Code Oranje niet beter zal zijn lijkt me niet zo gek, gezien hun lijsttrekker.
Richard de Mos lijkt mij net te eenvoudig om zich in te laten met allerlei coronawappies, platte aarde-figuren en 5G-gekkies. In Den Haag wordt de ombudspolitiek van de Mos door een breed publiek gewaardeerd. Bij een veroordeling is er binnen Code Oranje kennelijk afgesproken dat de Mos terugtreed.

Waarom heeft DENK een doel en PVV, FvD niet? Ze gebruiken een soortgelijke politieke stijl.
pi_195833951
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik ben faliekant tegen de belangrijkste punten van GL, ik ben faliekant tegen de koers van de VVD, ik ben faliekant tegen de D66 in het algemeen, CDA heb ik geen overeenkomsten mee, PVV en FvD zijn het spoor bijster, SP te links, CU echt niet.

Blijft niets over zo.
Ik hoor je de PvdA niet noemen. O-)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:45:17 #50
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195834006
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:42 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

Ik hoor je de PvdA niet noemen. O-)
Klopt :P

Het enige wat ik daar op tegen heb is het duidelijke voornemen om met D66 en GL zo veel mogelijk een blok te vormen. En die twee wil ik juist zo ver mogelijk van de regering hebben.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_195834041
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:38 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Richard de Mos lijkt mij net te eenvoudig om zich in te laten met allerlei coronawappies, platte aarde-figuren en 5G-gekkies. In Den Haag wordt de ombudspolitiek van de Mos door een breed publiek gewaardeerd. Bij een veroordeling is er binnen Code Oranje kennelijk afgesproken dat de Mos terugtreed.

Waarom heeft DENK een doel en PVV, FvD niet? Ze gebruiken een soortgelijke politieke stijl.
Ik zei nergens dat de PVV en FvD er niet mogen zijn of dat die geen doel dienen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195834133
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Klopt :P

Het enige wat ik daar op tegen heb is het duidelijke voornemen om met D66 en GL zo veel mogelijk een blok te vormen. En die twee wil ik juist zo ver mogelijk van de regering hebben.
En dan hebben we Denk, PvdD en 50Plus nog. Gelet op eerdere Posts zal PvdD wel afvallen, maar de andere twee dan?
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:57:54 #53
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195834331
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 19:09 schreef pussycatdoll het volgende:
De websites van de partijen (Hancas lijst). Ik weet niet of ze allemaal meedoen in 2021 maar filter de lijst later wel. (Kruis 33 is verwijderd aangezien hier niks over te vinden was). De lijst moet ook nog aangevuld worden met andere partijen zoals Volt en de Piratenpartij etc. maar heb daar nu de tijd niet voor.
Oh ja, Volt. Die zullen ook wel meedoen.

Net even op de website van De Groenen gekeken. Die zijn serieus van plan om deel te nemen, voor het eerst sinds 1998. Wel knap, voor een clubje met hooguit enkele tientallen leden. Vorig jaar deden ze ook al mee met de Europees-Parlementsverkiezingen. Blijkbaar hebben ze een suikeroom die de waarborgsom op kan hoesten.
De Groenen hebben ook al gesproken met een potentile lijsttrekker: Sebastiaan Wolswinkel, de afgezette en geroyeerde partijvoorzitter van de PvdD.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 oktober 2020 @ 22:06:25 #54
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195834518
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:51 schreef Magister_Artium het volgende:

[..]

En dan hebben we Denk, PvdD en 50Plus nog. Gelet op eerdere Posts zal PvdD wel afvallen, maar de andere twee dan?
Ik had gehoopt dat die twee geen uitleg nodig hadden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 25 oktober 2020 @ 07:31:49 #55
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195839121
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 21:57 schreef freako het volgende:

[..]

Oh ja, Volt. Die zullen ook wel meedoen.

Net even op de website van De Groenen gekeken. Die zijn serieus van plan om deel te nemen, voor het eerst sinds 1998. Wel knap, voor een clubje met hooguit enkele tientallen leden. Vorig jaar deden ze ook al mee met de Europees-Parlementsverkiezingen. Blijkbaar hebben ze een suikeroom die de waarborgsom op kan hoesten.
De Groenen hebben ook al gesproken met een potentile lijsttrekker: Sebastiaan Wolswinkel, de afgezette en geroyeerde partijvoorzitter van de PvdD.
Ik begrijp niet dat er mensen zijn die maar aan dat dode paard blijven trekken
  zondag 25 oktober 2020 @ 07:36:32 #56
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195839151
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 22:06 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik had gehoopt dat die twee geen uitleg nodig hadden.
Maarre om eens te beginnen. Wat wil je eigenlijk wel dan? Inhoudelijk gezien?
pi_195839445
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 20:59 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Waarom die neiging om mensen van hun stem af te praten?
[..]
Neuh, hij doet maar. Maar ik vind het gedraai wel vermakelijk.
  vrijdag 13 november 2020 @ 18:31:40 #58
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_196225670
Partijnaam: BIJ1
Website: https://www.bij1.org/

Achtergrond: De partij is in 2016 opgericht door voormalig danseres, kapster, kledingontwerpster, tv-presentatrice, radiopresentatrice, columniste, activiste, moeder, oma, oud-DENK kandidate en Amsterdams gemeenteraadslid Sylvana Hildegard Simons. In de Amsterdamse gemeenteraad wordt de inbreng van BIJ1 maar zelden gewaardeerd omdat BIJ1 vooral ideologische stokpaardjes wil berijden en geen constructieve bijdrage wil leveren aan goed stadsbestuur. Recent heeft Simons de gemeenteraad verlaten om zich volledig te richten op de campagne voor de Tweede Kamer.

https://www.parool.nl/ams(...)terdam-op~b7aef310c/

BIJ1 noemt zichzelf activistisch, radicaal, revolutionair, strijdvaardig, verbindend, solidair, anti- kapitalistisch. Volgens de partij leven we in een patriarchaal systeem van uitbuiting van vrouwen, etnische minderheden, gehandicapten, andersgeaarden. Uitgangspunt is artikel 1 (oude partijnaam) van de grondwet, maar die bestaat al. Dat artikel 1 onder druk staat heeft BIJ1 nog niet duidelijk kunnen maken.

Simons: “Ons programma is uniek. Het meest linkse, groene en inclusieve programma van Nederland. Voor meer zekerheid, zeggenschap en zelfbeschikking. Met als basis radicale gelijkwaardigheid, economische rechtvaardigheid en internationale solidariteit. Daarnaast willen we zorgverzekeraars vervangen door een Nationaal Zorgfonds en meer sectoren, zoals het openbaar vervoer, uit private handen halen. De winst-, vermogens- en erfbelasting voor hoge inkomens moet omhoog en ook pleit de partij voor een coronataks van 5% voor de allerrijksten.”

Persoonlijke mening: Ik moet hier niets van hebben. Een naar verwachting extremistisch partijprogramma (morgen de presentatie) gekoppeld aan een kandidatenlijst vol GGZ-clinten, opportunisten met een slavernijcomplex en gefaalde figuren die het leven niet aan kunnen. De media zullen er van smullen en veel aandacht aan besteden. Simons kwaakt regelmatig onzin maar heeft een zekere handigheid en gevatheid in publieke communicatie. In dit soort tijden van diepe verdeeldheid en steeds verder toenemende identiteitspolitiek is n zetel voor La Simons zelf niet 100% uit te sluiten.

Citaat Simons over haar kansen: "Want als je al die ‘minderheden’ bij elkaar optelt, heb je uiteindelijk gewoon de meerderheid."

twitter
  zaterdag 5 december 2020 @ 14:15:37 #59
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_196564381
Partijnaam: GO
Website: https://go2021.nl/

twitter


Achtergrond: Eerst treed je als Henk Otten met ruzie om een fraudezaak uit en splits je af van Forum voor Democratie onder de naam GO, vervolgens ga je in zee met Henk Krol en Femke Merel van Kooten-Arissen onder de naam Partij van de Toekomst, ook daar ontstond ruzie en nu heet de club van Henk Otten weer GO.

Een partijprogramma is nog niet gepubliceerd, een kandidatenlijst evenmin, de partij lijkt na het vertrek van Henk Krol ook geen geldschieters, geen partijkantoor en nauwelijks medewerkers te hebben om de partijorganisatie mee te bemannen.

Persoonlijke mening: Henk Otten is zich bewust van het manco dat zijn partij heeft, het mist een aansprekend gezicht om de verkiezingen mee in te gaan, iemand waarvoor de mensen binnen de partij voor door het vuur gaan. GO-senator Jeroen de Vries werd recent door Krol beschuldigt van intimidatie van een van Krol's medewerkers. Otten ontkent een greep in de kas te hebben gedaan bij FvD, maar dit blijft hem achtervolgen. Ook uit eerdere werkzaamheden ontstaat het beeld van een tirannieke dikzak die graait, intimideert, liegt en zakenrelaties voor de gek houdt. De val van Baudet maakt van Otten niet opeens een heilige.

GO lijkt te mikken op het ondernemerselectoraat dat de VVD zat is en FvD meer dan zat nadat die partij is geklapt. In feite kom je dan weer uit op de zoveelste poging tot een ondernemerspartij, voor het laatst met weinig succes geprobeert door Hero Brinkman. GO heeft wel een belangrijke troef: Het is op veel politieke niveaus met wat mensen vertegenwoordigd. Ook is niet uit te sluiten dat FvD'ers die niets moeten hebben van de boreale sfeer zich aansluiten bij GO, omdat Otten de selectie heeft gedaan voor de Provinciale Staten.

Had ik al gezegd dat GO weinig toevoegt aan het politieke landschap en van mij in mag pakken? De kans op zetels in maart 2021 lijkt mij klein.

Richard de Mos, lijsttrekker van Code Oranje, denkt er het zijne van:
twitter
  zaterdag 5 december 2020 @ 15:09:47 #60
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196565133
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 14:15 schreef Smegma. het volgende:

GO lijkt te mikken op het ondernemerselectoraat dat de VVD zat is en FvD meer dan zat nadat die partij is geklapt. In feite kom je dan weer uit op de zoveelste poging tot een ondernemerspartij, voor het laatst met weinig succes geprobeert door Hero Brinkman. GO heeft wel een belangrijke troef: Het is op veel politieke niveaus met wat mensen vertegenwoordigd. Ook is niet uit te sluiten dat FvD'ers die niets moeten hebben van de boreale sfeer zich aansluiten bij GO, omdat Otten de selectie heeft gedaan voor de Provinciale Staten.

Had ik al gezegd dat GO weinig toevoegt aan het politieke landschap en van mij in mag pakken? De kans op zetels in maart 2021 lijkt mij klein.
Ja, dit wordt zo'n partij die in de handen mag knijpen met 10k stemmen.

Ik zag dat Olaf Stuger zich nu ook bij GO heeft aangesloten. GO was zo'n beetje de enige partij op de rechterflank waar hij nog geen lid van is geweest.
  woensdag 16 december 2020 @ 15:22:42 #61
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196766149
Oh, hier is dat topic, ik kon 'm al niet meer vinden in POL.

Vandaag zijn een aantal nieuwe partijen geregistreerd bij de Kiesraad:
- Volt
- Zorgend Nederland
- De Feestpartij
- NEXIT
- De Basis (naamswijziging, was Basis Inkomen Partij)

Van Volt was al wel duidelijk dat de partij mee ging doen. De Feestpartij is het nieuwe vehikel van Johan Vlemmix. NEXIT lijkt een of ander eenmansclubje te zijn. De Basis Inkomen Partij deed in 2017 al mee in een gecombineerde lijst in een paar kieskringen, zonder al te veel succes.

Zorgend Nederland richt zich op de zorg (joh). Jos de Blok, de eigenaar van Buurtzorg, zit in het kernteam.
  woensdag 16 december 2020 @ 16:23:07 #62
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196767513
Lijst Henk Krol en de lijst-Nanninga/Eerdmans zijn in elk geval nog niet geregistreerd. Zijn er nog andere ontbrekende partijen? De registratie sluit aanstaande maandag.
  woensdag 16 december 2020 @ 21:21:34 #63
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196773862
Vandaag een paginagrote advertentie van viruswappiepartij VSN in de krant:

twitter
pi_196775548
Kleine/nieuwe partijtjes maken het leven leuk. Graag meer van hetzelfde.

VOLT is natuurlijk interessant als pan-EU partij, blijft wel een project wat weinig kans van slagen heeft lijkt me. Het is niet dat er een gebrek is aan pro-EU partijen in Nederland. Aan de andere kant was hun 1,9% in de Europese verkiezingen wel op Luxemburg na het hoogste percentage in alle landen waar ze meededen. Dat zou in de Tweede Kamer wel een zeteltje opleveren. Het is alleen niet te vergelijken met de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de Europese verkiezingen ligt de opkomst logischerwijs hoger bij mensen die iets met Europa hebben, positief of negatief.

VSN lijkt wel wat betere PR te hebben dan de gemiddelde viruswaanzinnige, maar lijkt me verder ook een redelijk kansloze onderneming.
  woensdag 16 december 2020 @ 23:37:32 #65
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_196777181
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 22:29 schreef Vasilevski het volgende:

Het is alleen niet te vergelijken met de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de Europese verkiezingen ligt de opkomst logischerwijs hoger bij mensen die iets met Europa hebben, positief of negatief.
Het zijn vooral ook verkiezingen waar eerder op een kleine splinterpartij wordt gestemd. Vijf jaar eerder had de Piratenpartij er ook 40.000. In 2004 haalde de PvdD (toen nog niet in de Tweede Kamer) zelfs 3,2%.
  dinsdag 22 december 2020 @ 19:36:16 #66
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_196887887
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 22:29 schreef Vasilevski het volgende:
Kleine/nieuwe partijtjes maken het leven leuk. Graag meer van hetzelfde.

VOLT is natuurlijk interessant als pan-EU partij, blijft wel een project wat weinig kans van slagen heeft lijkt me. Het is niet dat er een gebrek is aan pro-EU partijen in Nederland. Aan de andere kant was hun 1,9% in de Europese verkiezingen wel op Luxemburg na het hoogste percentage in alle landen waar ze meededen. Dat zou in de Tweede Kamer wel een zeteltje opleveren. Het is alleen niet te vergelijken met de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de Europese verkiezingen ligt de opkomst logischerwijs hoger bij mensen die iets met Europa hebben, positief of negatief.

VSN lijkt wel wat betere PR te hebben dan de gemiddelde viruswaanzinnige, maar lijkt me verder ook een redelijk kansloze onderneming.
Ik ben lid van Volt.
Het is een Europese Partij maar wel gewoon met lokale (Nederlandse) thema’s.
Ze zitten in het midden van het spectrum met linkse en rechtse punten:

https://voltnederland.org/politieke-standpunten-partij
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  Moderator / Redactie Sport woensdag 23 december 2020 @ 11:34:57 #67
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196899375
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 19:36 schreef nils7 het volgende:

[..]

Ik ben lid van Volt.
Het is een Europese Partij maar wel gewoon met lokale (Nederlandse) thema’s.
Ze zitten in het midden van het spectrum met linkse en rechtse punten:

https://voltnederland.org/politieke-standpunten-partij
Ze presenteren zichzelf juist als kneiterlinkse partij, waarbij alle standpunten betrekking hebben op de EU. Ik sta open voor alles, gezien ik maar n thema echt belangrijk vind deze verkiezingen (huizen), maar Volt lijkt heel erg op de one-issue partij die het ook bij de EU verkiezingen was.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 23 december 2020 @ 11:42:31 #68
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_196899511
quote:
87s.gif Op woensdag 23 december 2020 11:34 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ze presenteren zichzelf juist als kneiterlinkse partij, waarbij alle standpunten betrekking hebben op de EU. Ik sta open voor alles, gezien ik maar n thema echt belangrijk vind deze verkiezingen (huizen), maar Volt lijkt heel erg op de one-issue partij die het ook bij de EU verkiezingen was.
Vanaf pagina 33:

In hun verkiezingsprogramma
Geen idee of dat is wat je zoekt maar daar staan hun standpunten over huisvesting.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  Moderator / Redactie Sport woensdag 23 december 2020 @ 13:32:49 #69
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196901483
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 11:42 schreef nils7 het volgende:

[..]

Vanaf pagina 33:

In hun verkiezingsprogramma
Geen idee of dat is wat je zoekt maar daar staan hun standpunten over huisvesting.
Mja, alle partijen zullen vast precies ditzelfde riedeltje hebben, daar heb ik niks aan. Utrecht zegt ook al jaren dat er woningen gaan komen, maar ondertussen moet landelijke politiek ingrijpen omdat windmolens schijnbaar belangrijker zijn. Volt legt heel erg de focus op de EU, en ik kan dat moeilijk rijmen met binnenlandse problemen.

Ook hier heb ik overigens veel moeite met iets vinden dat niet links is :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_197136424
Hier is dit topic dus gebleven :D :').

Record: 89 partijen registreren naam voor Tweede Kamerverkiezingen
https://www.ad.nl/politie(...)rkiezingen~ae803d2b/

We zullen vanaf 1 februari wel zien welke partijen genoeg handtekeningen heeft verzameld.
  zaterdag 2 januari 2021 @ 21:15:32 #71
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197179222
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2020 12:05 schreef Smegma. het volgende:
Partijnaam: Libertaire Partij
Website: https://stemlp.nl/

Achtergrond: De partij is in 1993 en langdurig geleid door fiscaal jurist Toine Manders, die nu nog verbonden is aan LP als international officer en een nevenfunctie heeft als vicevoorzitter van de International Alliance of Libertarian Parties. We zullen Manders wellicht terugzien als lijstduwer op de komende lijst. LP streeft naar een vrije wereld; een wereld waarin niemand wordt gedwongen zijn of haar leven en eigendom op te offeren ten gunste van anderen. Hierbij gaat zij uit van het libertarische non-agressieprincipe.

LP heeft aangekondigd mee te gaan doen aan de verkiezingen van maart 2021 met lijsttrekker (en bestuursvoorzitter) Robert Valentine, een vlotgebekte, gekleurde jongeman met wie LP lijkt te willen breken met het stereotype beeld van veel mensen over libertarirs als spierwitte zolderkamerautisten die tot diep in hun dertigste bij moeders thuiswonen. Valentine is econoom en werkt grappig genoeg als projectmanager bij gemeente Amsterdam.

Persoonlijke mening: LP heeft hard gewerkt aan haar imago en de partijorganisatie is sinds 2012 sterk geprofessionaliseerd. LP loopt er niet meer openlijk mee te koop dat het vuurwapenbezit vrij moet worden gegeven (maar vertrouwen doe ik ze niet), heeft het nu over zo laag als mogelijke belasting, de partij steunt een voorwaardelijk basisinkomen, is pro-immigratie voor mensen die zelf een inkomen verdienen vanaf binnenkomst, wil in Europa de EEG nieuw leven inblazen, "De LP gelooft in een toekomst met veilige, goedkope en schone energie. Wij nemen de controle over onze energietoevoer en worden zo minder afhankelijk." (LP is pro-kernfusie) en lijkt woningbouw sterk te willen dereguleren om meer woningbouw te realiseren.

Nu LP zich net wat milder opstelt, zie ik in LP als afwijkend geluid best van toegevoegde waarde in de Tweede Kamer. Ik zie liever Valentine en Manders in de kamer dan een anonieme nr. 31 en 32 van de VVD. Realistisch is het behalen van zetels niet: vorige Tweede Kamer-verkiezingen behaalde de partij slechts 1.492 stemmen.https://stemlp.nl/kandidatenlijst/

Bedrijfseconoom en financieel journalist Arno Wellens op de lijst (als lijstduwer?) is een slimme zet. Dat is een man die veel in de media komt en met zijn bereik het binnenhalen van de OSV's gemakkelijk voor elkaar zou kunnen krijgen. Valentine en Wellens hebben samengewerkt op het burgerinitiatief 'Laat de banken barsten'. Wellicht dat Jort Kelder, een vriendje van Wellens, LP nog een podium gunt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Smegma. op 02-01-2021 21:23:25 ]
pi_197193958
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
Made in Zeelandic Flanders :P
quote:
Twee in Zeeuws-Vlaanderen opgerichte partijen geregistreerd voor de Kamerverkiezingen

DEN HAAG - Twee in Zeeuws-Vlaanderen opgerichte partijen willen meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners (PVDM) heeft zich voor de derde keer geregistreerd, Idr1 doet een eerste poging.

Ernst Jan Rozendaal 30-12-20, 18:17
https://www.pzc.nl/zeeuws(...)rkiezingen~a0a214bc/
  dinsdag 5 januari 2021 @ 15:24:28 #73
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_197226360
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 23:19 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nida is net iets linkser en ik denk ook net iets prominenter islamitisch. Maar het verschil is klein op inhoud, ze fuseerden al eerder bijna. Verschil is dat Denk populistischer en ook wat groffer is, Nida is de nettere en filosofischere variant. Denk is officieel ook niet islamitisch, niet voor niets dat ze eerst Sylvana Simons binnen haalden en Stephan van Baarle, de fractievoorzitter in Rotterdam, is ook geen moslim. Nida noemt zichzelf gewoon een islamitische partij.
En Denk voor de toerkoes, Nida voor de mocro's.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_197386585
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 21:15 schreef Smegma. het volgende:

[..]

https://stemlp.nl/kandidatenlijst/

Bedrijfseconoom en financieel journalist Arno Wellens op de lijst (als lijstduwer?) is een slimme zet. Dat is een man die veel in de media komt en met zijn bereik het binnenhalen van de OSV's gemakkelijk voor elkaar zou kunnen krijgen. Valentine en Wellens hebben samengewerkt op het burgerinitiatief 'Laat de banken barsten'. Wellicht dat Jort Kelder, een vriendje van Wellens, LP nog een podium gunt.
Voormalig lijsttrekker Toine Manders is eruit geknikkerd.

Van vrijspreker.nl:
quote:
De reactie van de LP is dat Toine Manders onder meer is afgewezen omdat hij onvoldoende achter het intussen vastgestelde partij- en verkiezingsprogramma staat.
Zelf ben ik ook geen fan van de 'mildere', minder principile opstelling van de LP. Bij voorbaat al water bij de wijn doen, verzwakt de positie alleen maar bij eventuele onderhandelingen.
En de reden dat het nieuwe programma meer stemmen op zou leveren is maar zeer de vraag, omdat ze nu meer op andere partijen lijken, en er zijn al zoveel kleine partijtjes. Wat je er ook van vond, het oude programma, direct gebaseerd op de beginselen, sprong er echt uit.

Over de kandidaten kan ik verder weinig zeggen. Geen bekenden behalve de lijstduwer die je al noemde. Het zou inderdaad mooi zijn voor de naamsbekendheid als hij via via een podium krijgt.

Er zijn nog heel wat ondersteuningsverklaringen nodig. https://stemlp.nl/osv/

[ Bericht 1% gewijzigd door Wegenbouwer op 13-01-2021 16:16:16 ]
  vrijdag 22 januari 2021 @ 22:21:40 #75
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197581540
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 16:10 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Voormalig lijsttrekker Toine Manders is eruit geknikkerd.

Van vrijspreker.nl:
[..]

Zelf ben ik ook geen fan van de 'mildere', minder principile opstelling van de LP. Bij voorbaat al water bij de wijn doen, verzwakt de positie alleen maar bij eventuele onderhandelingen.
En de reden dat het nieuwe programma meer stemmen op zou leveren is maar zeer de vraag, omdat ze nu meer op andere partijen lijken, en er zijn al zoveel kleine partijtjes. Wat je er ook van vond, het oude programma, direct gebaseerd op de beginselen, sprong er echt uit.

Over de kandidaten kan ik verder weinig zeggen. Geen bekenden behalve de lijstduwer die je al noemde. Het zou inderdaad mooi zijn voor de naamsbekendheid als hij via via een podium krijgt.

Er zijn nog heel wat ondersteuningsverklaringen nodig. https://stemlp.nl/osv/
Vind je "wapenbezit reguleren voor privbezit", "roverheid" en "belasting is diefstal" echt serieuze politieke standpunten? Je kunt dat origineel noemen, wat de beginselen en het oude programma van LP ook zijn, maar je plaatst jezelf op een uithoek van het politieke spectrum. Wat geestelijk vader Manders zelf betreft zal zijn veroordeling en zijn associatie met de Panama Papers ook hebben meegespeeld.

LP is nu meer een klassiek liberale/progressief-rechtse partij met libertaire trekjes omdat ze inderdaad water bij de wijn hebben gedaan. Gelet op de koers die VVD en D66 varen is daar best ruimte voor.
pi_197582759
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:21 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Vind je "wapenbezit reguleren voor privbezit", "roverheid" en "belasting is diefstal" echt serieuze politieke standpunten? Je kunt dat origineel noemen, wat de beginselen en het oude programma van LP ook zijn, maar je plaatst jezelf op een uithoek van het politieke spectrum. Wat geestelijk vader Manders zelf betreft zal zijn veroordeling en zijn associatie met de Panama Papers ook hebben meegespeeld.

LP is nu meer een klassiek liberale/progressief-rechtse partij met libertaire trekjes omdat ze inderdaad water bij de wijn hebben gedaan. Gelet op de koers die VVD en D66 varen is daar best ruimte voor.
Zouden ze gezien de praktische traditie van de Libertarirs het niet gewoon weer van de kiezers uit de PVV/FvD-hoek moeten hebben?
pi_197582844
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 22:21 schreef Smegma. het volgende:
Vind je "wapenbezit reguleren voor privbezit", "roverheid" en "belasting is diefstal" echt serieuze politieke standpunten? Je kunt dat origineel noemen, wat de beginselen en het oude programma van LP ook zijn, maar je plaatst jezelf op een uithoek van het politieke spectrum.
Dat laatste klopt wel, maar zoals ik al eerder zei, het zitten op een uithoek kan ook een voordeel zijn want het onderscheidt de partij wel heel duidelijk van alle andere partijen. En maakt de LP niet de dertiende in een dozijn van partijen die allemaal ongeveer hetzelfde willen. Ga de standpuntenpagina maar af: betere zorg, natuurlijke energie, woon- en sociale zekerheid. Al heb je gelijk dat een partij die ook maar iets met vrijheid / kleine overheid op heeft, op het moment een zeldzaamheid is (al probeert FvD dit gat nu weer op te vullen).

Je moet de oude standpunten omtrent wapenbezit en belasting niet in een vacum bekijken, maar als logisch gevolg vanuit de beginselen, namelijk eigendomsrecht en individuele vrijheid. De overheid (of wie dan ook) heeft vanuit dat oogpunt niet het recht om iemand z'n spullen af te pakken, zolang hij daar iemand anders geen kwaad mee doet.

Of zoals staat in de beginselverklaring:

quote:
Vanuit deze overtuiging verdedigen wij het recht van alle mensen om
alles met hun leven en eigendom te doen of te laten wat zij willen, zo
lang zij geen inbreuk maken op het gelijke recht van ieder ander.
pi_197582916
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 23:33 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dat laatste klopt wel, maar zoals ik al eerder zei, het zitten op een uithoek kan ook een voordeel zijn want het onderscheid de partij wel heel duidelijk van alle andere partijen. En maakt de LP niet de dertiende in een dozijn van partijen die allemaal ongeveer hetzelfde willen. Ga de standpuntenpagina maar af: betere zorg, natuurlijke energie, woon- en sociale zekerheid. Al heb je gelijk dat een partij die ook maar iets met vrijheid / kleine overheid op heeft, op het moment een zeldzaamheid is (al probeert FvD dit gat nu weer op te vullen).

Je moet de oude standpunten omtrent wapenbezit en belasting niet in een vacum bekijken, maar als logisch gevolg vanuit de beginselen, namelijk eigendomsrecht en individuele vrijheid. De overheid (of wie dan ook) heeft vanuit dat oogpunt niet het recht om iemand z'n spullen af te pakken, zolang hij daar iemand anders geen kwaad mee doet.

Of zoals staat in de beginselverklaring:
[..]

Maar een club als dit probeert toch gewoon een deeltje van de aanhang van een radicaalrechtse club als FvD af te snoepen? Wat onderscheid hen daar eigenlijk van?
pi_197592088
Bij1 goden _O_
  maandag 25 januari 2021 @ 15:37:47 #80
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197632787
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 23:28 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Zouden ze gezien de praktische traditie van de Libertarirs het niet gewoon weer van de kiezers uit de PVV/FvD-hoek moeten hebben?
PVV heeft weinig libertarisch. FvD wel wat.
  maandag 25 januari 2021 @ 15:38:23 #81
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197632796
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 23:33 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dat laatste klopt wel, maar zoals ik al eerder zei, het zitten op een uithoek kan ook een voordeel zijn want het onderscheidt de partij wel heel duidelijk van alle andere partijen. En maakt de LP niet de dertiende in een dozijn van partijen die allemaal ongeveer hetzelfde willen. Ga de standpuntenpagina maar af: betere zorg, natuurlijke energie, woon- en sociale zekerheid. Al heb je gelijk dat een partij die ook maar iets met vrijheid / kleine overheid op heeft, op het moment een zeldzaamheid is (al probeert FvD dit gat nu weer op te vullen).

Je moet de oude standpunten omtrent wapenbezit en belasting niet in een vacum bekijken, maar als logisch gevolg vanuit de beginselen, namelijk eigendomsrecht en individuele vrijheid. De overheid (of wie dan ook) heeft vanuit dat oogpunt niet het recht om iemand z'n spullen af te pakken, zolang hij daar iemand anders geen kwaad mee doet.

Of zoals staat in de beginselverklaring:
[..]

Maar als je met het oude programma niet in de buurt komt van een zetel, wat heeft het dan allemaal voor nut?
  maandag 25 januari 2021 @ 15:46:42 #82
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197632941
Ik ben wel benieuwd welke partijen straks in heel Nederland deel gaan nemen. Het verzamelen van de ondersteuningsverklaringen gaat moeizaam, ik heb van geen enkele partij al een melding gezien dat ze er in alle kieskringen voldoende hebben (ook als je Bonaire buiten beschouwing laat).
pi_197633221
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:37 schreef Smegma. het volgende:

[..]

PVV heeft weinig libertarisch. FvD wel wat.
Allicht. Maar bijna al het potentile electoraat van een Nederlandse libertarische partij zal (als ze stemmen) voor n van deze twee gaan. En gezien de veel grotere omvang dus vooral voor PVV.
  maandag 25 januari 2021 @ 17:06:43 #84
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197634325
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:04 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Allicht. Maar bijna al het potentile electoraat van een Nederlandse libertarische partij zal (als ze stemmen) voor n van deze twee gaan. En gezien de veel grotere omvang dus vooral voor PVV.
Waar baseer je op dat LP-electoraat voor PVV stemt?
pi_197638487
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 17:06 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Waar baseer je op dat LP-electoraat voor PVV stemt?
Het potentile LP-electoraat, nog wel een verschil in formulering ;).
Maar de figuren die zichzelf als Libertarir omschrijven zitten vaak in een zwaar conservatieve hoek en helaas hoef je meestal niet ver te graven naar een stevige dosis buitenlanderhaat. Dan kom je logischerwijs dus bij de PVV en aanverwante partijen als FvD terecht.
Niet voor niets trok Wilders in het begin op met de Burkestichting https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Edmund_Burke_Stichting met standpunten zoals vlaktaks, vrijhandel etc.
  donderdag 28 januari 2021 @ 10:25:00 #86
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197681539
Volt heeft als eerste partij bekendgemaakt dat het genoeg ondersteuningsverklaringen heeft om in heel Nederland deel te nemen. BIJ1 en de BoerBurgerBeweging zijn er bjina. Andere partijen maken niets bekend, of ze hebben meer moeite. De Piratenpartij heeft de helft van de kieskringen rond, Splinter en de Libertaire Partij zijn er ook nog lang niet.
pi_197687654
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 10:25 schreef freako het volgende:
Volt heeft als eerste partij bekendgemaakt dat het genoeg ondersteuningsverklaringen heeft om in heel Nederland deel te nemen. BIJ1 en de BoerBurgerBeweging zijn er bjina. Andere partijen maken niets bekend, of ze hebben meer moeite. De Piratenpartij heeft de helft van de kieskringen rond, Splinter en de Libertaire Partij zijn er ook nog lang niet.
Die 10 benodigde OSV op Bonaire is wel pure treiterij zeg. De rest zal meestal wel gemakkelijk lukken als de organisatie een beetje op orde is en door voor het gemeentehuis te gaan bedelen.
  donderdag 28 januari 2021 @ 17:32:30 #88
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197688445
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 16:46 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Die 10 benodigde OSV op Bonaire is wel pure treiterij zeg. De rest zal meestal wel gemakkelijk lukken als de organisatie een beetje op orde is en door voor het gemeentehuis te gaan bedelen.
Er is absoluut geen man overboord als een partij op de BES-eilanden niet op het stembiljet staat. Daar worden een paar duizend stemmen uitgebracht.

Het blijkt ook elke keer een hindernis te zijn om ambtenaren uitgelegd te krijgen wat een ondersteuningsverklaring is, en hoe die ingevuld moet worden. Dan kan het opeens alleen op afspraak weken na de inleverdatum, of worden er leges geheven.

Deze week besloot een beveiliger(!) dat voorbijgangers die door een partijlid op straat waren overtuigd om een handtekening te zetten, het gemeentehuis niet in mochten. Want ze waren 'geronseld'.

Zeker in de kleinere kieskringen (Drenthe, Zeeland, Flevoland) blijkt het toch een hele toer te zijn.

In een nieuw wetsvoorstel is nu een bepaling gemoffeld die het aantal ondersteuningsverklaringen voor de Kamerverkiezingen in de toekomst op moet trekken van 580 naar 5000, op te halen in 4 weken. :').
pi_197688765
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:32 schreef freako het volgende:
Er is absoluut geen man overboord als een partij op de BES-eilanden niet op het stembiljet staat. Daar worden een paar duizend stemmen uitgebracht.
Dat is niet het ergste inderdaad. Maar je mist als partij wel de zendtijd en misschien nog andere voordelen van het hebben van alle ondersteuningsverklaringen. Of is dit inmiddels weer veranderd?

quote:
In een nieuw wetsvoorstel is nu een bepaling gemoffeld die het aantal ondersteuningsverklaringen voor de Kamerverkiezingen in de toekomst op moet trekken van 580 naar 5000, op te halen in 4 weken. .
Dat zou wel de doodsteek betekenen voor de meeste kleine partijen.
  donderdag 28 januari 2021 @ 18:00:04 #90
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197688826
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:54 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dat is niet het ergste inderdaad. Maar je mist als partij wel de zendtijd en misschien nog andere voordelen van het hebben van alle ondersteuningsverklaringen. Of is dit inmiddels weer veranderd?
Dat van die zendtijd geldt niet meer. Alle partijen die in de 19 'Europese' kieskringen deelnemen krijgen zendtijd voor politieke partijen. Enige nadeel dat overblijft is dat een partij met 19/20 kieskringen qua lijstnummer achter alle partijen met 20/20 kieskringen komt te staan.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 12:59:32 #91
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197721305
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:54 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dat is niet het ergste inderdaad. Maar je mist als partij wel de zendtijd en misschien nog andere voordelen van het hebben van alle ondersteuningsverklaringen. Of is dit inmiddels weer veranderd?
[..]

Dat zou wel de doodsteek betekenen voor de meeste kleine partijen.
http://stemlp.nl/osv/

18 van de 20 kieskringen is in coronatijden niet slecht. Zendtijd voor pp is z jaren '90. :') Internet is veel geschikter voor campagne. De Kiesraad is niet positief over 5000 OSV's, tenzij ze digitaal kunnen worden afgelegd.
  maandag 1 februari 2021 @ 10:31:50 #92
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197758745
Vandaag is de dag van kandidaatstelling. Alle partijen leveren vandaag de kandidatenlijsten in (en ook de ondersteuningsverklaringen etc.). Morgen worden die onderzocht, de Kiesraad maakt dan na 17:00 uur bekend welke lijsten er ingeleverd zijn.
pi_197760295
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 12:59 schreef Smegma. het volgende:

[..]

http://stemlp.nl/osv/

18 van de 20 kieskringen is in coronatijden niet slecht. Zendtijd voor pp is z jaren '90. :') Internet is veel geschikter voor campagne. De Kiesraad is niet positief over 5000 OSV's, tenzij ze digitaal kunnen worden afgelegd.
Blijkbaar telt vandaag ook nog mee. 19 / 20 dus, tenzij er nog een list wordt verzonnen om Bonaire binnen te halen. En ik denk dat je de zendtijd toch wat onderschat. Er zijn nog zat mensen die tv kijken.
  maandag 1 februari 2021 @ 17:20:11 #94
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_197765054
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2021 12:16 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Blijkbaar telt vandaag ook nog mee. 19 / 20 dus, tenzij er nog een list wordt verzonnen om Bonaire binnen te halen. En ik denk dat je de zendtijd toch wat onderschat. Er zijn nog zat mensen die tv kijken.
19/20 is nog knapper. Volgens mij is de zendtijd voor pp hiermee in het Europese deel van Nederland rond. Met Bonaire maak of breek je geen verkiezingen.
pi_197765295
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2021 17:20 schreef Smegma. het volgende:

[..]

19/20 is nog knapper. Volgens mij is de zendtijd voor pp hiermee in het Europese deel van Nederland rond. Met Bonaire maak of breek je geen verkiezingen.
BSE eilanden zijn ook binnen. Zeker knap gedaan.

twitter
  maandag 1 februari 2021 @ 17:40:16 #96
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197765387
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2021 17:20 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Met Bonaire maak of breek je geen verkiezingen.
Voor een kleine partij scheelt dat inderdaad hooguit tientallen stemmen. Opkomst op de BES-eilanden is ook heel laag.

Eventueel kunnen t/m donderdag nog ondersteuningsverklaringen opgehaald worden, er is een hersteltermijn bij de Kiesraad.
  maandag 1 februari 2021 @ 17:49:27 #97
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197765556
Het lijkt trouwens wel een breed stembiljet te worden. :{. Ik kom op 20 nieuwe partijen die (mogelijk) een lijst hebben ingeleverd. Kan zijn dat er nog meer zijn, of dat er nog wat afgekeurd worden, maar ik heb nu deze lijst:

BIJ1
Boer Burger Beweging
Code Oranje
De Feestpartij
JA21
Jezus Leeft
JONG
Libertaire Partij
Lijst Henk Krol
NIDA
NL Beter
Oprecht.nu
Partij van de Eenheid
Partij van de Republiek
Piratenpartij
Splinter
Trots op Nederland
Volt
Vrij en Sociaal Nederland
Zorgend Nederland

edit: blijkbaar is er nog een 21e: De Jongerenpartij (DJP).

[ Bericht 4% gewijzigd door freako op 02-02-2021 13:15:30 ]
  dinsdag 2 februari 2021 @ 19:13:22 #98
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197783393
Nou, dit is de hele lijst. 41 in totaal. :').

Ik neem aan dat er nog wat geschrapt gaan worden bij gebrek aan ondersteuningsverklaringen en/of de waarborgsom, maar dit is wel redelijk idioot.

BBB (verzuimen geconstateerd)
PVV (Partij voor de Vrijheid)
CODE ORANJE (verzuimen geconstateerd)
Vrij en Sociaal Nederland (ingeleverd door Filippini) (verzuimen geconstateerd)
Healthy Earth (verzuimen geconstateerd)
ChristenUnie (verzuimen geconstateerd)
JA21 (verzuimen geconstateerd)
Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
Partij voor de Dieren
DENK
VVD (verzuimen geconstateerd)
SP (Socialistische Partij) (verzuimen geconstateerd)
Wij zijn Nederland (verzuimen geconstateerd)
D66 (verzuimen geconstateerd)
Volt
Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) (verzuimen geconstateerd)
LP (Libertaire Partij) (verzuimen geconstateerd)
GROENLINKS (verzuimen geconstateerd)
De Groenen (verzuimen geconstateerd)
50PLUS (verzuimen geconstateerd)
Forum voor Democratie (verzuimen geconstateerd)
NLBeter (verzuimen geconstateerd)
Splinter (verzuimen geconstateerd)
Lijst Henk Krol (verzuimen geconstateerd)
NIDA (verzuimen geconstateerd)
Piratenpartij (verzuimen geconstateerd)
CDA (verzuimen geconstateerd)
DE FEESTPARTIJ (DFP) (verzuimen geconstateerd)
Zorgend Nederland (verzuimen geconstateerd)
OPRECHT (verzuimen geconstateerd)
JEZUS LEEFT (verzuimen geconstateerd)
Partij van de Eenheid (verzuimen geconstateerd)
U-Buntu Connected Front(verzuimen geconstateerd)
EVERT! (verzuimen geconstateerd)
De Jongeren Partij (verzuimen geconstateerd)
Modern Nederland (verzuimen geconstateerd)
Trots op Nederland (TROTS) (verzuimen geconstateerd)
Partij voor de Republiek (verzuimen geconstateerd)
JONG (verzuimen geconstateerd)
BIJ1
Vrij en Sociaal Nederland (ingeleverd door Zeven) (verzuimen geconstateerd)
  dinsdag 2 februari 2021 @ 19:15:55 #99
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_197783484
Ik zie nu pas dat er 2 Vrij en Sociaal Nederland lijsten ingeleverd zijn. _O-.
pi_197783544
Vrijdag om 10:00 uur echt duidelijkheid

https://www.kiesraad.nl/a(...)eede-kamerverkiezing

Voorlopig 8 meer dan 2017, maar dat kan dus nog iets minder worden.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')