abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195718644
Hallo iedereen,

Elke verkiezing doen er wel nieuwe partijen mee, sommigen doen dat met succes en sommige verdwijnen als sneeuw voor de zon. Over het algemeen hebben deze partijen één ding gemeen: ze krijgen niet of nauwelijks aandacht. Uitzonderingen als Forum voor Democratie, Denk of de Partij voor de Toekomst daargelaten.

Nu kan je zeggen "we hebben al teveel partijen in de Tweede Kamer en hebben niet nog 1 nodig" maar ik vind nieuwe partijen altijd wel iets hebben en wie weet zitten er wel serieuze kandidaten tussen.

In dit topic, wil ik samen met de FOK! gemeenschap, een overzicht maken en een platform geven om deze partijen te bespreken. Zodoende zouden mensen eventueel een partij kunnen vinden die beter bij hun aansluit dan de partijen die momenteel al in de Tweede Kamer zitten. Nu weet ik niet of hier behoefte aan is, maar dat merken we snel genoeg als dit topic in de vergetelheid raakt.

TS begint dus:

Partijnaam: Groen Rechts
Website: groenrechts.org

Persoonlijke mening: Voor mij is het klimaat erg belangrijk maar partijen als Groenlinks, D66 of Partij voor de Dieren zijn niks voor mij doordat ik op andere thema´s het zeer oneens ben met ze. Groen Rechts zou een mooie uitkomst kunnen bieden voor mensen die net als ik, iets rechtser zijn op bepaalde beleidsvlakken. Ik denk alleen dat deze partij het niet gaat redden om een zetel te bemachtigen de komende verkiezingen. Ze hopen zelf op 5 zetels te verkrijgen. Qua social media is er vrijwel geen aanwezigheid, natuurlijk is dit iets te vroeg maar het lijkt mij dat je als nieuwe partij zijnde zo snel mogelijk je aantal volgers wil vergroten om zo tijdens de campagne je woord sneller te kunnen verspreiden. Ik geef ze een kleine kans maar mijn oordeel zal uiteindelijk zijn dat deze partij max. 7000 stemmen haalt en daarna in de vergetelheid verdwijnt.

Weten jullie nog andere interresante partijen die om wat voor reden bij voorbaat kansloos zijn of juist wel een kans maken? Laat het ons weten en geef vooral jullie mening! Door deze partijen te bespreken helpen we ze allicht aan wat vrijwilligers en wat naamsbekendheid :). Voor een later stadium zou een poll wellicht interessant kunnen zijn om te zien wat FOK! denkt qua kansen of stemoverwegingen. Het idee is dat de nieuwe partijen aan een lijst in de OP worden toegevoegd naarmate meer partijen benoemd worden door andere users.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door pussycatdoll op 18-10-2020 21:45:27 ]
pi_195719165
Ik ben wel benieuwd of Nida een zetel van Denk af gaat pakken. Natuurlijk niet echt een onbekende partij, maar wel een kleine partij en ik schat eigenlijk in dat het tot nu toe de nieuwkomer is met de meeste kans op een zetel.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195721156
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 19:33 schreef Hanca het volgende:
tuurlijk niet echt een onbekende partij, maar wel een kleine partij en ik schat eigenlijk in dat het tot nu toe de nieuwkomer is met de meeste kans op een zetel.
Goeie! Heb hem toegevoegd aan de lijst. Weet je ook in hoeverre Nida anders is dan Denk qua algemene standpunten?
  zondag 18 oktober 2020 @ 21:50:39 #4
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195721225
Dat Groenrechts heeft een ontzettend vaag programma
pi_195722697
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 21:47 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

Goeie! Heb hem toegevoegd aan de lijst. Weet je ook in hoeverre Nida anders is dan Denk qua algemene standpunten?
Nida is net iets linkser en ik denk ook net iets prominenter islamitisch. Maar het verschil is klein op inhoud, ze fuseerden al eerder bijna. Verschil is dat Denk populistischer en ook wat groffer is, Nida is de nettere en filosofischere variant. Denk is officieel ook niet islamitisch, niet voor niets dat ze eerst Sylvana Simons binnen haalden en Stephan van Baarle, de fractievoorzitter in Rotterdam, is ook geen moslim. Nida noemt zichzelf gewoon een islamitische partij.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195723257
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 23:19 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nida is net iets linkser en ik denk ook net iets prominenter islamitisch. Maar het verschil is klein op inhoud, ze fuseerden al eerder bijna. Verschil is dat Denk populistischer en ook wat groffer is, Nida is de nettere en filosofischere variant. Denk is officieel ook niet islamitisch, niet voor niets dat ze eerst Sylvana Simons binnen haalden en Stephan van Baarle, de fractievoorzitter in Rotterdam, is ook geen moslim. Nida noemt zichzelf gewoon een islamitische partij.
In die hoek was Bij1 de vorige keer ook dicht bij een zetel. Zou me ook niet verbazen aps ze er dit keer wel eentje halen.
pi_195724896
Even een blik op de site van de kiesraad, geregistreerde partijnamen na de vorige tweede kamer verkiezingen zijn al:

-Liberale Partij
-JONG
-De Republikeinen
-Trots op Nederland (TROTS)
-Humanistische Partij Nederland
-ASP (Atheïstisch Seculiere Partij)
-De Groenen
-Verenigde Senioren Partij
-OPA
-Nieuwe Communistische Partij-NCPN
-SAMEN Alle Mensen Één Nederland (SAMEN)
-KRUIS 33
-Code Oranje
-PVBNI
-Liberaal Democratische Partij
-NLBeter!
-Partij 18PLUS
-BBB (BoerBurgerBeweging)
-GO
-BIJ1
-PvdB (Partij voor de Bomen)
-Platform voor Plaatselijke Belangen
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners
-Familie-partij
-Lokaal voor Democratie
-Identiteit Nederland (IDNL)
-Healthy Earth
-Modern Nederland
-Groen Rechts
-De Partij voor Jong en Oud
-U-Buntu Connected Front


En dat zijn alleen de nieuwe namen, er zijn ook nog tientallen geregistreerde oude namen...
In 2017 waren er 81 geregistreerde namen, er deden er 33 mee. De namen van de partijen die niet mee deden zijn wel geschrapt na de verkiezingen.

Edit: hier het register https://www.kiesraad.nl/v(...)en-en-logos/register
Nog geen NIDA

[ Bericht 7% gewijzigd door Hanca op 19-10-2020 08:05:40 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 19 oktober 2020 @ 09:26:24 #8
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195725620
Ja, diaar zitten er wel een aantal tussen die de registratie in stand houden omdat dat makkelijker is om lokaal of provinciaal deel te nemen. De kans dat die partijen deel gaan nemen is niet zo heel groot. Dat geldt voor de NCPN, de Groenen, Trots, OPA en de VSP.

Ik neem aan dat uit dit lijstje Code Oranje, de BoerBurgerBeweging en BIJ1 sowieso deel gaan nemen, Groep Otten/Partij voor de Toekomst waarschijnlijk ook wel. Identiteit NL (van Geza Hegedüs, te racistisch voor de PVV) is aardig actief op Twitter, U-buntu Connected Front lijkt ook serieus bezig.
NIDA heeft zich nog niet geregistreerd bij de Kiesraad, maar gaat wel deelnemen. Vrij en Sociaal Nederland (een anti-coronamaatregelenpartij) ook.

Van de partijen die het in 2017 niet gered hebben: De Piratenpartij kiest volgende maand een lijsttrekker, Jezus Leeft doet ook vast wel weer mee, de Libertarische Partij heeft ook een beetje activiteit op de website.

Zowel Femke-Merel van Kooten. als Henk Kriol zie ik ook nog wel een lijst indienen.Ze hebben nog even om een naam te bedenken en een vereniging op te richten, 21 december sluit de registratietermijn.

Het wordt nog wel een klus voor de nieuwe partijen om genoeg ondersteuningsverklaringen in te zamelen. Normaliter werd er vaak gepost in gemeentehuizen, maar dat is nu natuurlijk lastiger. De termijn waarbinnen ze ingezameld moeten worden wordt wel tijdelijk opgerekt van 2 naar 4 weken.

[ Bericht 3% gewijzigd door freako op 19-10-2020 12:11:58 ]
pi_195726487
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 11:22:23 #10
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195726918
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
Wel een mooie naam, hoor :D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 19 oktober 2020 @ 11:36:53 #11
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_195727093
De term versnippering vind ik een term die gebruikt wordt door mensen die enkel de zittende macht willen steunen. Het gaat mij om de vertegenwoordiging van verschillende geluiden, ik ben niet zo partijgebonden. Laat ik een voor de hand liggende partij maar inkoppen.

Partijnaam: Code Oranje
Website: https://www.wijzijncodeoranje.nl/

Achtergrond: De partij is in 2018 opgericht door Bert Blase, ervaren lokaal politicus, de afgelopen 10 jaar (interim-)burgemeester geweest in 3 verschillende gemeenten. Blase is momenteel partijvoorzitter van Code Oranje. Richard de Mos, oud-PVV Tweede Kamerlid en sinds 2014 leider van Groep de Mos, een succesvolle lokale partij in Den Haag is aangesloten als lijsttrekker. Strafrechtadvocaat Peter Plasman is aangesloten als tweede man op de lijst. Opmerkelijk: Plasman staat de Mos bij in een rechtszaak tegen de Mos met als aanklacht corruptie. De Mos heeft toegezegd zich terug te trekken als partijleider wanneer hij veroordeeld wordt.

Persoonlijke mening: Code Oranje is in coronatijd een vreselijke partijnaam. Met de Mos en Plasman is er behoorlijk wat politieke en media-ervaring waar veel nieuwe partijen die azen op zetels slechts van kunnen dromen. De partijorganisatie lijkt ook professioneel te zijn en voldoende geld in kas te hebben om een serieuze campagne te voeren. Ik zou Code Oranje adviseren om Femke Merel van Kooten-Arissen op plaats 3 te zetten. Femke Merel is een stralende vrouw, die goed in het oog valt bij mannen, ze heeft ook nog eens politieke ervaring. De rest van de lijst zal wel gevuld worden met lokale politici waarmee Code Oranje samenwerkingsverbanden smeed. Dit past bij het idee van ombudspolitiek waar Code Oranje zich op voor laat staan.

Bij een positief scenario zou de partij maximaal 3 zetels kunnen halen. Realistisch gezien zal 1 zetel het maximale zijn. Code Oranje zou mijn stem kunnen krijgen, ik heb ze op mijn radar. Met name de ombudspolitiek spreekt mij aan. Of ze mijn stem krijgen ligt aan het partijprogramma, de rest van de kandidatenlijst en hoe het met de corruptiezaak tegen de Mos gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Smegma. op 19-10-2020 11:43:17 ]
  maandag 19 oktober 2020 @ 13:54:25 #12
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195729220
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 09:26 schreef freako het volgende:

Vrij en Sociaal Nederland (een anti-coronamaatregelenpartij) ook.
VSN lijkt vooral de vleugel 'Het is maar een griepje' te zijn. Ik weet niet of ze de complotgekkies een beetje buiten weten te houden, kan dus zijn dat die nog met een aparte lijst gaan komen.
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:05:26 #13
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195729354
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 13:54 schreef freako het volgende:

[..]

VSN lijkt vooral de vleugel 'Het is maar een griepje' te zijn. Ik weet niet of ze de complotgekkies een beetje buiten weten te houden, kan dus zijn dat die nog met een aparte lijst gaan komen.
Ah, dat ontbreekt nog, ja, de Viruswaanzin partij met Willem Engel als lijsttrekker ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195729432
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 07:48 schreef Hanca het volgende:
Even een blik op de site van de kiesraad, geregistreerde partijnamen na de vorige tweede kamer verkiezingen zijn al:

-Liberale Partij
-JONG
-De Republikeinen
-Trots op Nederland (TROTS)
-Humanistische Partij Nederland
-ASP (Atheïstisch Seculiere Partij)
-De Groenen
-Verenigde Senioren Partij
-OPA
-Nieuwe Communistische Partij-NCPN
-SAMEN Alle Mensen Één Nederland (SAMEN)
-KRUIS 33
-Code Oranje
-PVBNI
-Liberaal Democratische Partij
-NLBeter!
-Partij 18PLUS
-BBB (BoerBurgerBeweging)
-GO
-BIJ1
-PvdB (Partij voor de Bomen)
-Platform voor Plaatselijke Belangen
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners
-Familie-partij
-Lokaal voor Democratie
-Identiteit Nederland (IDNL)
-Healthy Earth
-Modern Nederland
-Groen Rechts
-De Partij voor Jong en Oud
-U-Buntu Connected Front

En dat zijn alleen de nieuwe namen, er zijn ook nog tientallen geregistreerde oude namen...
In 2017 waren er 81 geregistreerde namen, er deden er 33 mee. De namen van de partijen die niet mee deden zijn wel geschrapt na de verkiezingen.

Edit: hier het register https://www.kiesraad.nl/v(...)en-en-logos/register
Nog geen NIDA
Ik zie 'Jezus Leeft' niet staan.
pi_195729797
Jezus leeft was 1 van de partijen die vorige keer gewoon mee deed en stond dus nog in het register, zie de link.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 19 oktober 2020 @ 14:35:36 #16
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195729835
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:11 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ik zie 'Jezus Leeft' niet staan.
Ja, de lijst van Hanca zijn alle partijen geregistreerd na de laatste Kamerverkiezingen. Na elke Kamerverkiezing wordt de lijst opgeschoond, waarbij alle partijen die geen lijst ingeleverd hebben geschrapt worden. Jezus Leeft deed wel mee in 2017, dus die is blijven staan.
pi_195730012
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 10:42 schreef LangeTabbetje het volgende:
-P.V.D.M. en alle overige aardbewoners ….. ook lekker vaag :)
https://www.onvermijdelijk.nl/home.html

quote:
P.V.D.M. en alle overige aardbewoners is een politieke partij die een duidelijk onderscheid maakt tussen de menselijke mens (de mens) en de primitieve mens (de onmens).

Mens: Het wetende dier met eerbied,
wetend dat alles één is (het heelal) en daarvoor eerbied heeft (leef en laat leven).

Wij willen o.a. een op grondstoffen c.q. middelen gebaseerde economie/ maatschappij/ wereldregering die volledig milieu vriendelijk is, werkelijkheid maken via o.a. het cradle to cradle principe.
Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?


Met als belangrijke punten:
-Megasteden
-Magneet zweeftreinen
-Geothermische energie
-Einde vergrijzing
-Einde slavernij, ook voor dieren
-Wereldvrede
-Alles inzetten om een herrijzenis van de doden mogelijk te maken


Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:51:11 #18
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730034
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:49 schreef Hanca het volgende:

[..]

https://www.onvermijdelijk.nl/home.html
[..]

Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?

Met als belangrijke punten:
-Megasteden
-Magneet zweeftreinen
-Geothermische energie
-Einde vergrijzing
-Einde slavernij, ook voor dieren
-Wereldvrede
-Alles inzetten om een herrijzenis van de doden mogelijk te maken

[ afbeelding ]
Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-

Allemachtig zeg, waar halen ze het vandaan...nee, laat maar, ik wil het niet eens weten.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195730060
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-
Ik kon geen woorden verzinnen die door de moderatie heen zouden komen...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 14:53:22 #20
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730069
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:52 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik kon geen woorden verzinnen die door de moderatie heen zouden komen...
:D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 19 oktober 2020 @ 15:04:14 #21
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_195730213
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:49 schreef Hanca het volgende:

[..]

https://www.onvermijdelijk.nl/home.html
[..]

Iedereen die niet milieuvriendelijk is, is geen mens... en als je verder kijkt op de site: dieren die je liefde geeft, worden menselijk?
Ja, dat is een hele vage club. Ook niet de eerste keer dat die kerel het probeert. In 2010 was ie te laat met inleveren. Hij was verdwaald in Den Haag volgens mij.
pi_195730256
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 14:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Normaal mogen dit soort plaatjes niet maar voor deze keer is het 100% on point _O-

Allemachtig zeg, waar halen ze het vandaan...nee, laat maar, ik wil het niet eens weten.
Hier kan toch niemand tegen zijn….

-Wereldvrede
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 15:08:28 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730276
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:06 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Hier kan toch niemand tegen zijn….

-Wereldvrede
Tru dat :)

Ik zit wel een beetje met de doden laten herrijzen enzo ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195730629
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:08 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Tru dat :)

Ik zit wel een beetje met de doden laten herrijzen enzo ;)
En deze dan.….

-Einde vergrijzing

Gaan we oudjes preventief ruimen ? Of gaan we werk van bejaardenzorg maken ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 15:29:58 #25
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195730638
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 15:29 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

En deze dan.….

-Einde vergrijzing

Gaan we oudjes preventief ruimen ? Of gaan we werk van bejaardenzorg maken ?
Preventief ruimen en dan de doden laten herrijzen. Eitje toch? ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')