Ligt er aan hoe lang het gaat duren. Als we allemaal ons best doen kunnen de restaurants wellicht over enkele weken weer langzaam/klein openenquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:27 schreef Drekkoning het volgende:
[..]
Dit is ook het einde van restaurants. De 22.00 sluiting was al belachelijk.
En wie gaat deze maand hun vaste lasten betalen dan?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:29 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Ligt er aan hoe lang het gaat duren. Als we allemaal ons best doen kunnen de restaurants wellicht over enkele weken weer langzaam/klein openen
Ik zie het somber in, met de koude winter die voor de deur staat.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:29 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Ligt er aan hoe lang het gaat duren. Als we allemaal ons best doen kunnen de restaurants wellicht over enkele weken weer langzaam/klein openen
quote:Scientists Confirm Nevada Man Was Infected Twice With Coronavirus
A 25-year-old was infected twice with the coronavirus earlier this year, scientists in Nevada have confirmed. It is the first confirmed case of so-called reinfection with the virus in the U.S. and the fifth confirmed reinfection case worldwide.
The cases underscore the importance of social distancing and wearing masks even if you were previously infected with the virus, and they raise questions about how the human immune system reacts to the virus.
The two infections in the Nevada patient occurred about six weeks apart, according to a case study published Monday in the medical journal The Lancet. The patient originally tested positive for the virus in April and had symptoms including a cough and nausea. He recovered and tested negative for the virus in May.
https://www.npr.org/secti(...)ice-with-coronavirus
Ik lees dat gemeentelijke steun her en der wordt opgeworpen en horeca heeft hopelijk (niet allemaal overigens) wel reserves om korte periodes op te vangen. Het is nijpend. Ik hoop dat de overheid dan ook coulant is en afhaal wel toestaat bijvoorbeeld of toch (snel) gaat differentiëren tussen de vele types horeca.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:30 schreef Drekkoning het volgende:
[..]
En wie gaat deze maand hun vaste lasten betalen dan?
Zelfs als het bij een paar weken blijft is de ergste schade natuurlijk al geweest. Helemaal als ze nadien enkel in kleine mate weer open mogen. Zal me verbazen als de meerderheid van de restaurants een tweede lockdown ook nog steeds gaan overleven. Wij hebben meerdere restaurants in Delft die we graag bezoeken; ze hebben allemaal aangegeven failliet te gaan als ze nu dicht moeten. Afgelopen weken hebben ook niet mee geholpen. Zou ze bij de overheid sieren als ze eens onderscheid gaan maken tussen bv kroegen (veel meer contacten) en restaurants waar je normaal gesproken gewoon stil zit aan een tafeltje.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:29 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Ligt er aan hoe lang het gaat duren. Als we allemaal ons best doen kunnen de restaurants wellicht over enkele weken weer langzaam/klein openen
Dergelijk maatwerk vinden mensen onduidelijk en levert je hier bakken kritiek op omdat het een halfslachtig, laf, onredelijk, nutteloos compromis zou zijn.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:32 schreef AlwaysHappy het volgende:
[..]
Zelfs als het bij een paar weken blijft is de ergste schade natuurlijk al geweest. Helemaal als ze nadien enkel in kleine mate weer open mogen. Zal me verbazen als de meerderheid van de restaurants een tweede lockdown ook nog steeds gaan overleven. Wij hebben meerdere restaurants in Delft die we graag bezoeken; ze hebben allemaal aangegeven failliet te gaan als ze nu dicht moeten. Afgelopen weken hebben ook niet mee geholpen. Zou ze bij de overheid sieren als ze eens onderscheid gaan maken tussen kroegen en restaurants waar je normaal gesproken gewoon stil zit aan een tafeltje.
Die reserves zijn wel op ondertussen hoor. Na de eerste sluiting is het overleven geweest voor de meesten met omzet die zwaar achterblijft dankzij alle horeca-gerichte maatregelen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:32 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Ik lees dat gemeentelijke steun her en der wordt opgeworpen en horeca heeft hopelijk (niet allemaal overigens) wel reserves om korte periodes op te vangen. Het is nijpend. Ik hoop dat de overheid dan ook coulant is en afhaal wel toestaat bijvoorbeeld of toch (snel) gaat differentiëren tussen de vele types horeca.
De overheid en onderscheid.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:32 schreef AlwaysHappy het volgende:
[..]
Zelfs als het bij een paar weken blijft is de ergste schade natuurlijk al geweest. Helemaal als ze nadien enkel in kleine mate weer open mogen. Zal me verbazen als de meerderheid van de restaurants een tweede lockdown ook nog steeds gaan overleven. Wij hebben meerdere restaurants in Delft die we graag bezoeken; ze hebben allemaal aangegeven failliet te gaan als ze nu dicht moeten. Afgelopen weken hebben ook niet mee geholpen. Zou ze bij de overheid sieren als ze eens onderscheid gaan maken tussen bv kroegen (veel meer contacten) en restaurants waar je normaal gesproken gewoon stil zit aan een tafeltje.
Nutteloos zou ik het niet noemen. Nu raak je onnodig veel meer mensen dan strikt noodzakelijk zou hoeven te zijn. Als ik om me heen kijk en verhalen op het internet lees willen mensen juist meer maatwerk. Niet alles op één hoop gooien.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef VoMy het volgende:
[..]
Dergelijk maatwerk vinden mensen onduidelijk en levert je hier bakken kritiek op omdat het een halfslachtig, laf, onredelijk, nutteloos compromis zou zijn.
Makkelijk roepen totdat het jezelf raakt natuurlijk.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
Kortzichtig, sorry, maar een ander woord kan ik er niet voor gebruiken.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
Ik vermoed dat ze dat laten zoals het is.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:37 schreef Elan het volgende:
OV staat trouwens nergens expliciet als onderdeel vermeldt bij de risicowaardes wellicht komt daar een eigen plan van aanpak voor? Of zouden ze dat gewoon laten zoals het is?
Ja, ik ben het met je eens, maar dat standpunt doet het dus verrassend slecht.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:36 schreef AlwaysHappy het volgende:
[..]
Nutteloos zou ik het niet noemen. Nu raak je onnodig veel meer mensen dan strikt noodzakelijk zou hoeven te zijn. Als ik om me heen kijk en verhalen op het internet lees willen mensen juist meer maatwerk. Niet alles op één hoop gooien.
Het blijft niet bij de restaurants maar gaat doorwerken in de hele keten. Dus groothandels, voedselverwerkende industrie en landbouw gaan het ook weer voelen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
ik werd volgens mij getest door een ziek lekker wijfquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:38 schreef Elan het volgende:
[..]
Mietje.
Stelt toch niks voor man, zelfs mijn neefje van 10 moest niet huilen.
Ik vermoed sterk dat de hoofdeconoom van de ABN AMRO een andere insteek heeft dan de 3 ministers van verantwoordelijk voor de economiequote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:38 schreef Jojoke het volgende:
Uit het verhaal van de journalisten bij Jinek gisteravond begreep ik dat het trio Hoekstra, Wiebes en Koolmees de oorzaak zijn van de halfslachtige maatregelen die we tot dusver steeds hadden. Dat terwijl de hoofdeconoom van de ABN AMRO gisteren in Nieuwsuur zat te verkondigen dat hard en tijdig ingrijpen uiteindelijk beter voor de economie is dan pappen en nathouden.
Alleen ov enigszins. Prima vergelijkbaar dus. Vooral met de grote verschillen in aantallen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:24 schreef Da_Sandman het volgende: [..] En op andere gebieden weer totaal niet dus in zijn geheel niet te vergelijken.
Het druipt natuurlijk wel heel ver door he.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
Laten we dan wel zo eerlijk zijn: als iemand vorig jaar z'n baan was verloren, werd er niet om gekeken en was je op jezelf. Velen doen alleen sympatiek omdat de schaal groter is en omdat het hip is.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:36 schreef AlwaysHappy het volgende:
[..]
Makkelijk roepen totdat het jezelf raakt natuurlijk.
En het personeel, en de gezinnen, de GGZ, etc etcquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:38 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Het blijft niet bij de restaurants maar gaat doorwerken in de hele keten. Dus groothandels, voedselverwerkende industrie en landbouw gaan het ook weer voelen.
Iets met vaste lasten, investeringen en verplichtingen die ondernermers aan -en over de rand van de afgrond drukt.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
Lekker maat gelijk mooi kijkje in decolleté. Elk nadeel heb z'n voordeel.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:39 schreef Tjacka het volgende:
[..]
ik werd volgens mij getest door een ziek lekker wijf
Verschil was dat het toen ging om een enkele (horeca) onderneming, en niet de hele sector. Subtiel verschilquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:40 schreef EksDeeDeeDee het volgende:
[..]
Laten we dan wel zo eerlijk zijn: als iemand vorig jaar z'n baan was verloren, werd er niet om gekeken en was je op jezelf. Velen doen alleen sympatiek omdat de schaal groter is en omdat het hip is.
Was het een andere niet-essentiele sector, dan kreeg je van de horeca ondernemers hooguit "ja het is klote", en dat was het. Iedereen lijdt aan normaliteitsbias
In een maanlandingspak blijft er tenminste nog iets over om te dromen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:39 schreef Tjacka het volgende:
[..]
ik werd volgens mij getest door een ziek lekker wijf
Tja voor de economie (die het goed uitkomt om af te schrijven) kan het wel beter zijn maar geldt dat ook voor de onderliggende mens ?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:38 schreef Jojoke het volgende:
Uit het verhaal van de journalisten bij Jinek gisteravond begreep ik dat het trio Hoekstra, Wiebes en Koolmees de oorzaak zijn van de halfslachtige maatregelen die we tot dusver steeds hadden. Dat terwijl de hoofdeconoom van de ABN AMRO gisteren in Nieuwsuur zat te verkondigen dat hard en tijdig ingrijpen uiteindelijk beter voor de economie is dan pappen en nathouden.
Maar, was dat wij 'ziek lekker' of was dat lekker wijf ziek?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:39 schreef Tjacka het volgende:
[..]
ik werd volgens mij getest door een ziek lekker wijf
quote:De prijs staat dit jaar in het teken van het coronavirus en hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming. Criteria zijn verder: moed, ijver en integriteit. De lijst wordt nog aangevuld. Op dit moment staan er zestig burgemeesters op uit dertig landen
En de eigenaar van het pand hoeft dan geen huur te ontvangen, want zijn hypotheekverstrekker zet ook alles even stil... wil je de financiële wereld ook nog op zijn reet hebben?quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:35 schreef gniffie het volgende:
Waarom is het zo'n probleem dat restaurants failliet gaan dan? Laat lekker alle spullen binnen staan en maak een doorstart na de winter. Ok, mensen gaan sowieso veel geld verliezen maar qua verloren kennis en verlies van werkgelegenheid zien we daar over een paar maanden niets van terug.
Het is altijd kut als iemand failliet gaat, of zijn/haar baan verliest. Dat is een gegeven. Net als dat het ook altijd kut is als er iemand overlijd. Maar daar huilen we ook niet met z'n allen om in normale omstandigheden. Dat is niet te doen voor alle individuele gevallen wereldwijd.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:40 schreef EksDeeDeeDee het volgende:
[..]
Laten we dan wel zo eerlijk zijn: als iemand vorig jaar z'n baan was verloren, werd er niet om gekeken en was je op jezelf. Velen doen alleen sympatiek omdat de schaal groter is en omdat het hip is.
Was het een andere niet-essentiele sector, dan kreeg je van de horeca ondernemers hooguit "ja het is klote", en dat was het. Iedereen lijdt aan normaliteitsbias
Telt natuurlijk nogal mee.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:41 schreef _serial_ het volgende:
[..]
Verschil was dat het toen ging om een enkele (horeca) onderneming, en niet de hele sector. Subtiel verschil
Als ze deze prijs wint gaat wat mij betreft 2020 de boeken in als legendarisch, vol van tegenstellingen. Volkomen terecht dat Halsema wint!quote:
True maar dat gaat sowieso gebeuren of je nu restaurants gaat supporten terwijl ze dicht zijn of niet. Al het geld wat je nu in restaurants gaat stoppen gaat grotendeels naar de torenhoge onrealistische huren van de panden.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:40 schreef F.Sinatra het volgende:
[..]
Het druipt natuurlijk wel heel ver door he.
1 miljoen mensen zijn werkzaam in de horeca sector.
Maar de leverancier krijgt geen/minder bestellingen, daardoor minder personeel nodig, ze rijden niet meer zo veel, minder vrachtwagens nodig, etc...
Dan heb je nog een gros van die 1 miljoen die minder/geen koopkracht meer hebben waar veel andere sectoren weer last van hebben.
Ik vond het wel een logisch verhaal. De economische schade komt door stijgende besmettingen. Daardoor passen mensen hun gedrag aan en nemen bestedingen af. Dan kan je vervolgens beter een forse maatregel nemen die de besmettingen echt terug dringen, want na een korte dip nemen de bestedingen vervolgens weer toe doordat de besmettingen zijn gedaald. Bij pappen en nathouden is er sprake van continue economische schade, zonder zicht op echte verbetering.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:39 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ik vermoed sterk dat de hoofdeconoom van de ABN AMRO een andere insteek heeft dan de 3 ministers van verantwoordelijk voor de economie
is toch gewoon volslagen krankzinnig, Amsterdam is al een maand top 5 in de meeste besmettingen Europees gezien.quote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:44 schreef chratnox het volgende:
[..]
Als ze deze prijs wint gaat wat mij betreft 2020 de boeken in als legendarisch, vol van tegenstellingen. Volkomen terecht dat Halsema wint!
Ofzo...
Ja, maar #woke, #freedepiepol, #blm, #éénvanonsquote:Op dinsdag 13 oktober 2020 13:45 schreef Elan het volgende:
[..]
is toch gewoon volslagen krankzinnig, Amsterdam is al een maand top 5 in de meeste besmettingen Europees gezien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |