abonnement Unibet Coolblue
pi_195569722
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 13:16 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Ik kom ff hierop terug.
2000¤ is tot de laatste cent terug betaald.
Niks kwijtschelding of dergelijke.
Dan zou dus de A3 codering in dit geval niet terecht zijn toch?

Ik kom vd week terug zodra ik meer weet hoe of wat. Nogmaals alle bedankt voor het meedenken
Vergeet niet dat het niet enkel om die geleende ¤ 2000,- gaat he? Je hebt ook te maken met rente die je moet betalen over de lening (die waarschijnlijk fors opgelopen is als je er jaren niet naar omgekeken hebt) en mogelijk zijn er ook in de tussentijd andere kosten bijgekomen. Als jij zegt ik heb totaal die ¤ 2000,- terugbetaald, dan heb je dus niet alles terugbetaald.

Als het inderdaad zo is dat je wel echt alles hebt terugbetaald dan had er een herstelcodering moeten komen i.p.v. een A3 codering en dan zou die A3 codering naar mijn idee inderdaad niet terecht zijn.
  zondag 11 oktober 2020 @ 18:08:30 #102
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_195571627
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 13:50 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Na het verhaal hierboven waarbij je alleen de codering A3 krijgt als het kwijtgescholden is. En waarbij ik aangeef dat ik het volledig heb afbetaald. Dan is de codering A3 onterecht toch? A1 of A2 oke maar wat is mijn schuld hier dan? Ze hebben niks kwijtgescholden ik heb het gewoon afbetaald. Morgen word het heel veel bellen en mailen
mogelijk heeft de verstrekker van de lening hem met verlies moeten verkopen aan een incassobureau omdat je 7 jaar niet reageerde. Ze hebben dan afgeboekt.

Als er na 7 jaar drie bodybuilders met honkbalknuppels voor je deur staan om 2000 euro uit je zak te schudden heb je wel alles betaald, maar heb je wel de codering.
Tot nooit .......
pi_195572222
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 18:08 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

mogelijk heeft de verstrekker van de lening hem met verlies moeten verkopen aan een incassobureau omdat je 7 jaar niet reageerde. Ze hebben dan afgeboekt.

Als er na 7 jaar drie bodybuilders met honkbalknuppels voor je deur staan om 2000 euro uit je zak te schudden heb je wel alles betaald, maar heb je wel de codering.
Ik sta nu zo erin dat ik met alles vrede heb. Emotie ff losgelaten, en met verstand gaan denken. Onze 1ste keer we willen heel graag alleen de A3 codering. In Januari 2021 word de melding automatisch gelukkig verwijderd. Dan kijken we wel verder. Het is maar nog 4 maandjes gelukkig. Ik kan je hierbij bevestigen dat ik altijd traceerbaar was en dat er nog nooit iemand voor de deur is verschenen. Nog nooit een deurwaarder aan de deur gehad
pi_195572960
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 14:17 schreef egelhond het volgende:
Zou me niet al te druk maken. Komt vast wel goed zeker als je al bijna 5 jaar clean bent.
En anders probeer iets te regelen met de verkoper om de aankoop uit te stellen tot januari. Scheelt je ook nog eens 2% overdrachtsbelasting mocht je nog geen 35 zijn. Die zou je kunnen delen met de verkoper. Win-win situatie aangezien ze toch pas januari eruitgaan.

ps. een creditcard vind ik wel de grootste onzin van de banken om die geen te mogen hebben. Die kan je stopzetten. Hypotheek afsluiten en direct een nieuwe aanvragen. Totaal zinloos.
Bij gespreid terugbetalen is het natuurlijk gewoon een krediet. Een creditcard waarvan de betalingen gewoon maandelijks aan het eind volledig voldaan worden, geeft geen enkel probleem.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195573811
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 14:29 schreef SummerBreeze het volgende:
Allereerst complimenten aan TS dat-ie zelf inziet dat het zijn eigen 'schuld' is dat de achterstand is opgelopen. En ik geloof hem wel als hij zegt de volledige vordering betaald te hebben. Het verwerken van de administratie bij achterstandsbeheer is bij veel bedrijven (en zeker ook bij BKR zélf) een zooutje.

Ik ben zelf in 2007 en 2008 een flinke tijd bezig geweest een onterechte A2-codering te laten verwijderen.

En ja, hij was écht onterecht. Wat was en namelijk aan de hand:
Ik had in 2001 een éénjarig telefoonabonnement afgesloten bij Ben (de eerste keer dat ze op de markt kwamen). Altijd netjes op tijd betaald middels automatische incasso, nooit een stornerung, nooit een mislukte incasso wegens onvoldoende saldo, dus nooit een betalingsachterstand opgelopen.
In augustus 2002 het contract verlengd. Ik wilde hetzelfde aantal minuten/SMS dus ging over op een goedkoper abonnement. Omdat de incasso voor die maand echter al geweest was kreeg ik een creditnota voor het tariefsverschil van een whooping 42 cent. Ik heb nooit gecontroleerd of ik die 42 ook daadwerkelijk teruggestort kreeg, of dat hij werd verrekend met een volgende factuur. Het was 42 cent, who cares! Right?

Helaas voor mij speelde dit allemaal precies in de periode dat T-Mobile Ben overnam en de creditnota van Ben kwam als debetnota in de administratie van T-Mobile terecht. Foutje, kan gebeuren enzo. Maar wat niet had mogen gebeuren is dat ze mij hier nooit, maar dan ook nooit iets over gemeld hebben. Geen brieven, geen aanmaning, geen factuur, helemaal niets. Maar ze hebben in januari 2003 wel een A2-codering laten plaatsen bij BKR. Zonder dat ik daar dus iets aan of tegen kon doen, in meerdere betekenissen van het woord.
Sterker nog, ik ben tot diep in 2007 klant geweest bij T-Mobile en in die tijd meerdere keren contact met gehad wegens contractverlengingen
(met toestel!), een verhuizing en het toevoegen van een tweede telefoonnummer op hetzelfde abonnement voor mijn vriend. En nooit is er met 1 woord gerept over achterstand. Die zij dus in feite bij mij hadden en ik niet bij hen, het was immers een foutief gemigreerde creditnota!

Pas toen ik in december 2007 een hypotheekaanvraag deed kwam deze A2 codering boven water.
Het heeft mij 3 weken heel veel bellen, mailen, uitzoeken, nog meer bellen, faxen en zelfs 2 keer langsgaan op het hoofdkantoor van T-Mobile en 1 fysiek bezoek aan BKR in Tiel gekost om alles recht te breien.

Ik was zo vreselijk blij dat ik in mijn papieren administratie nog de originele, destijds per post aan mij verstuurde creditnota had zitten. Want met dat stuk papier kon ik aantonen dat het factuurnummer en bedrag van mijn creditnota exact hetzelfde ware als de factuur die zij als debet en openstaand in hun database hadden staan.
Nadat dat duidelijk was werd er een H-melding gedaan per december 2008! Daar had ik dus niets aan, dus ben vervolgens nog een week bezig geweest om dat te het te zetten. Verwijderen van de A2 code was, ondanks dat alle partijen hete r inmiddels over eens waren dat ik die helemaal niet had mogen krijgen, pertinent niet mogelijk. Uiteindelijk ben ik maar akkoord gegaan met een hersteld- en beëindigingsmelding per 1-2-2003.

Aangezien mijn hypotheekaanvraag al liep en de 5 jaar na officiële beëindiging nog niet waren verstreken kreeg ik nog steeds de financiering o.b.v. de regeltjes niet rond.
Ik heb daarom vervolgens alle documentatie mondeling en in persoon toegelicht aan het hoofd hypotheekacceptatie en de manager bijzonder beheer van de bank.
Diezelfde dag had ik nog een finaal akkoord op mijn hypotheekaanvraag.

Dat gaf me wel een behoorlijke voldoening moet ik zeggen.

Van T-Mobile echter nooit ook maar zoiets als excuses gekregen, de lijers!

Leuk was het hele gebeuren niet, maar wel erg leerzaam. Sindsdien vraag ik minimaal 1 keer per jaar (bij het doen van de belastingaangifte, fan ben je toch met je gehele financiële situatie bezig) mijn BKR-overzicht op. En sinds ik er ongeveer een jaartje geleden achter kwam dat je dat tegenwoordig heel makkelijk en gratis online kunt doen check ik het eigenlijk nog veel vaker.
Op die manier kun je snel ingrijpen als dat nodig mocht zijn.
N.a.v. dit topic bijvoorbeeld weet eens ingelogd, en ik zie dat een autofinaciering die ik vorige maand versneld heb afgelost nog steeds op status actief staat, terwijl ik wel al een mail van RCI heb dat ze het contract per 5 sept 2020 zullen beëindigen en als beëindigd gaan melden bij BKR.
Dus daar morgen maar eens achteraan.
Bedankt voor je verhaal. We gaan er ook morgen echt werk van maken. Afspraak staat ook gepland voor een hypotheekaanvraag en daarnaast hebben we binnenkort de voorlopige koopcontracten voor het huis als onderbouwing
pi_195573951
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 14:17 schreef egelhond het volgende:
Zou me niet al te druk maken. Komt vast wel goed zeker als je al bijna 5 jaar clean bent.
En anders probeer iets te regelen met de verkoper om de aankoop uit te stellen tot januari. Scheelt je ook nog eens 2% overdrachtsbelasting mocht je nog geen 35 zijn. Die zou je kunnen delen met de verkoper. Win-win situatie aangezien ze toch pas januari eruitgaan.

ps. een creditcard vind ik wel de grootste onzin van de banken om die geen te mogen hebben. Die kan je stopzetten. Hypotheek afsluiten en direct een nieuwe aanvragen. Totaal zinloos.
Verkoper gaat er ook pas uit in Januari 2021. BKR codering word automatisch verwijderd in Januari 2021. Normaal gesproken win-win situatie. Alleen vind de hypotheekaanvraag deze maand plaatst. Overdrachtsbelasting scheelt ons 6000¤ al ivm dat het huis in Januari word opgeleverd.
We gaan er morgen werk van maken. Als het echt niet lukt wil ik er verder ook niet meer moeilijk over doen. Dit moet een leuke tijd zijn , niet gestresst. Beide keuzes hebben wij zelf gemaakt. Maarja van ieder ding leer je weer wat. Eenmalig een lening gehad is fout gelopen, dat doe ik ook nooit meer
pi_195577214
Los van alles.
Hoe zit het nou met de woz waarde- taxatiewaarde- en de verkoopprijs?
Er zit nu een verschil in van 20k.
Voorbeeld
WOZ waarde 2019 200k
Wij hebben een bod uitgebracht van 220k en het is geaccepteerd
  zondag 11 oktober 2020 @ 22:06:22 #108
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195577830
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 21:37 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Los van alles.
Hoe zit het nou met de woz waarde- taxatiewaarde- en de verkoopprijs?
Er zit nu een verschil in van 20k.
Voorbeeld
WOZ waarde 2019 200k
Wij hebben een bod uitgebracht van 220k en het is geaccepteerd
WOZ-waarde komt nagenoeg nooit overeen met de taxatiewaarde, tenzij de woning in december verkocht is, dan wil de taxatiewaarde per 1 januari nog wel eens kloppen, maar vergeet niet dat de WOZ-waarde ook altijd een jaar achterloopt.

Dat zou in dit geval dan dus een verkoop in december 2018 moeten zijn geweest.
Lijkt me sterk dat dat verschil in de huidige markt geen 10% in 2 jaar zou zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195578115
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 22:06 schreef Leandra het volgende:

[..]

WOZ-waarde komt nagenoeg nooit overeen met de taxatiewaarde, tenzij de woning in december verkocht is, dan wil de taxatiewaarde per 1 januari nog wel eens kloppen, maar vergeet niet dat de WOZ-waarde ook altijd een jaar achterloopt.

Dat zou in dit geval dan dus een verkoop in december 2018 moeten zijn geweest.
Lijkt me sterk dat dat verschil in de huidige markt geen 10% in 2 jaar zou zijn.
Nou in bepaalde gebieden kan dat echt nog wel. Zeker als de woz waarde aan de hoge kant was, omdat vergelijkbare woningen beter afgewerkt waren. Woz, waarde komt redelijk overeen bij 12 in een dozijn woningen met gemiddeld onderhoud. Is je woning tip top onderhouden met b.v nieuwe kozijnen, nieuwe keuken en nieuw sanitair. Of je hebt dezelfde woning met een keuken en sanitair uit eind jaren 80 en kozijnen nog niet vervangen. Komt er bij veel gemeente zelfde woz uit als je geen bezwaar maakt. Terwijl de tweede woning zo 50k, minder waard kan zijn.
pi_195578257
Iedereen bedankt voor het meedenken. We gaan het annuleren en wachten braaf totdat het Januari is.
  zondag 11 oktober 2020 @ 22:47:40 #111
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_195578710
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 22:25 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Iedereen bedankt voor het meedenken. We gaan het annuleren en wachten braaf totdat het Januari is.
Wacht nu eerst morgen eens af. Als de bank je niet wil straffen hoef je het zelf ook niet te doen he ;)

Alsof een agent je een waarschuwing geeft maar je zelf liever een boete krijgt :D
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  zondag 11 oktober 2020 @ 23:01:12 #112
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_195579018
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:33 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Bedankt voor je verhaal. We gaan er ook morgen echt werk van maken. Afspraak staat ook gepland voor een hypotheekaanvraag en daarnaast hebben we binnenkort de voorlopige koopcontracten voor het huis als onderbouwing
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 22:25 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Iedereen bedankt voor het meedenken. We gaan het annuleren en wachten braaf totdat het Januari is.
een draai van 180 graden...
wat is er tussen 19:33 en 22:25 gebeurt?
Tot nooit .......
  zondag 11 oktober 2020 @ 23:07:21 #113
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195579119
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 22:19 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Nou in bepaalde gebieden kan dat echt nog wel. Zeker als de woz waarde aan de hoge kant was, omdat vergelijkbare woningen beter afgewerkt waren. Woz, waarde komt redelijk overeen bij 12 in een dozijn woningen met gemiddeld onderhoud. Is je woning tip top onderhouden met b.v nieuwe kozijnen, nieuwe keuken en nieuw sanitair. Of je hebt dezelfde woning met een keuken en sanitair uit eind jaren 80 en kozijnen nog niet vervangen. Komt er bij veel gemeente zelfde woz uit als je geen bezwaar maakt. Terwijl de tweede woning zo 50k, minder waard kan zijn.
Als de WOZ te hoog is moet je bezwaar indienen, dat mensen dat niet altijd doen klopt idd.
Maar over het algemeen zal de WOZ die nu bekend is, met een peildatum van 01-01-2019 lager zijn dan de taxatiewaarde. Als dat niet zo is dan is de WOZ veel te hoog.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195581639
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 23:01 schreef Speekselklier het volgende:

[..]


[..]

een draai van 180 graden...
wat is er tussen 19:33 en 22:25 gebeurt?
Emoties leiden ipv verstand. Dit geeft geen fijn gevoel. In Januari kunnen we aan de slag en dan gaan we er ook met een ander gevoel in.
  Redactie Frontpage maandag 12 oktober 2020 @ 07:16:18 #115
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_195581686
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 11:56 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Maar er staat niks open en de straf van 5 jaar is terecht. Ivm met een koopwoning hopen wij dat de laatste 4 maanden van de 60 maanden door de vingers worden gezien
De einddatum en de hoogte van de (reeds afbetaalde) schuld boeit de banken niet. Ze checken gewoon en krijgen een codering terug...
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 12 oktober 2020 @ 07:19:46 #116
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195581729
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 07:10 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Emoties leiden ipv verstand. Dit geeft geen fijn gevoel. In Januari kunnen we aan de slag en dan gaan we er ook met een ander gevoel in.
Dus je gaat ook geen werk maken van die onterechte A3 codering?
Dat die er staat terwijl je wel de complete schuld en bijkomende kosten hebt afgelost zou ik een groter probleem vinden.
Vooral met het oog op de toekomst.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195581739
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 07:16 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

De einddatum en de hoogte van de (reeds afbetaalde) schuld boeit de banken niet. Ze checken gewoon en krijgen een codering terug...
Vandaar dat we de stekker eruit trekken voordat alles echt in gang word gezet. Je leest verhalen waarbij mensen in contact gaan met de schuldeiser, verhaal onderbouwen en bewijzen leveren. En meestal als het meevalt dat de schuldeiser de codering laat verwijderen. Volgend jaar komt het vast goed
pi_195581760
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 07:19 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dus je gaat ook geen werk maken van die onterechte A3 codering?
Dat die er staat terwijl je wel de complete schuld en bijkomende kosten hebt afgelost zou ik een groter probleem vinden.
Vooral met het oog op de toekomst.
Over 4 maanden word het contract automatisch verwijderd. Ik heb er domweg al jaren niet naar omgekeken wat wel of niet terecht is.
pi_195583263
Nou, als je zo snel al je droomhuis laat schieten en nul moeite doet om er wat van te maken, dan hoop ik dat je volgende bod net zo snel geaccepteerd wordt, want beslissingen zakelijk aanvliegen lukt kennelijk niet.
  maandag 12 oktober 2020 @ 09:43:22 #120
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_195583340
Ik snap het besluit wel.

TS realiseert zich nu wat hij zich misschien voor het bieden op dit huis had moeten afvragen. Nou, dan kan toch? Voor iedereen is er altijd een eerste keer. Als je maar op tijd op de rem trapt, is er geen man overboord.

Als TS straks zeker weet dat een BKR-codering geen roet in het eten zal gooien, kan hij met meer vertrouwen de stappen richting een huis en hypotheek zetten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_195585441
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 07:19 schreef Leandra het volgende:
Dus je gaat ook geen werk maken van die onterechte A3 codering?

Dat is helemaal niet zeker, toch?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
  maandag 12 oktober 2020 @ 12:04:28 #123
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195585532
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 11:59 schreef baskick het volgende:

[..]

Dat is helemaal niet zeker, toch?
TS stelt toch dat hij de volledige schuld ingelost heeft? Dan zou het toch geen A3 moeten zijn?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195585558
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 12:04 schreef Leandra het volgende:

[..]

TS stelt toch dat hij de volledige schuld ingelost heeft? Dan zou het toch geen A3 moeten zijn?
Ja, maar ik zie zo snel geen uitsluitsel of dat de hoofdsom of de hoofdsom + rente + kosten e.d. betreft.

quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 13:16 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Ik kom ff hierop terug.
2000¤ is tot de laatste cent terug betaald.
Niks kwijtschelding of dergelijke.

Dan zou dus de A3 codering in dit geval niet terecht zijn toch?

Ik kom vd week terug zodra ik meer weet hoe of wat. Nogmaals alle bedankt voor het meedenken
Een aantal jaar rente over 2k is meer dan ¤0 aan rente. Daarover lees ik niets :N
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195585889
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 12:05 schreef baskick het volgende:

[..]

Ja, maar ik zie zo snel geen uitsluitsel of dat de hoofdsom of de hoofdsom + rente + kosten e.d. betreft.
[..]

Een aantal jaar rente over 2k is meer dan ¤0 aan rente. Daarover lees ik niets :N
Normaal ook nog een flink bedrag deurwaarderskosten erbij lezen we ook niet. ;)
  maandag 12 oktober 2020 @ 12:31:15 #126
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_195586061
Dan moet er dus wel sprake van kwijtschelding en/of afboeking zijn... dat zou die A3 ook weer verklaren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_195586741
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 12:31 schreef Leandra het volgende:
Dan moet er dus wel sprake van kwijtschelding en/of afboeking zijn... dat zou die A3 ook weer verklaren.
Met een A3 codering lukt het ook niet om een hypotheek af te sluiten. Dat is duidelijk. Over 4 maanden kunnen we relaxed weer beginnen en zal de verkoper een bos bloemen sturen voor het ongemak wat zich nu heeft voorgedaan.

De vraag is wel; ik vraag mijn dossier op van de lening destijds waar de terechte codering uit is ontstaan, maar het is nergens meer terug te vinden. In het systeem niet van de schuldeiser gewoon 0,0. Het is wel meer dan 10 jaar geleden maar een dossier waar een zware codering uit is ontstaan moet wel ergens in het systeem zitten neem ik aan?
  maandag 12 oktober 2020 @ 13:31:54 #128
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_195586932
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 13:18 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Met een A3 codering lukt het ook niet om een hypotheek af te sluiten. Dat is duidelijk. Over 4 maanden kunnen we relaxed weer beginnen en zal de verkoper een bos bloemen sturen voor het ongemak wat zich nu heeft voorgedaan.

De vraag is wel; ik vraag mijn dossier op van de lening destijds waar de terechte codering uit is ontstaan, maar het is nergens meer terug te vinden. In het systeem niet van de schuldeiser gewoon 0,0. Het is wel meer dan 10 jaar geleden maar een dossier waar een zware codering uit is ontstaan moet wel ergens in het systeem zitten neem ik aan?
In de meeste gevallen worden die schulden (en dus het dossier) gewoon doorverkocht aan het incassobureau en is het erg onduidelijk waar de papertrail is. Maar over het algemeen moeten die wel terug te vinden zijn natuurlijk.

Helemaal als de schuld is ontstaan bij een bank oid.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_195587333
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 13:31 schreef Caland het volgende:

[..]

In de meeste gevallen worden die schulden (en dus het dossier) gewoon doorverkocht aan het incassobureau en is het erg onduidelijk waar de papertrail is. Maar over het algemeen moeten die wel terug te vinden zijn natuurlijk.

Helemaal als de schuld is ontstaan bij een bank oid.
De bank (schuldeiser) heeft totaal geen idee waar het over gaat. Dossier is er niet, de lening wat ik destijds had afgesloten ook geen informatie over. Ik wil nou niet moeilijk doen maar ehm inzage in mijn dossier aub? Ik bedoel de codering is er ook, en dat is niet voor niks maar de dossier moet er toch wel zijn dan
pi_195587377
Heb jij je schuld bij een bank voldaan of bij een deurwaarder?
  maandag 12 oktober 2020 @ 14:01:33 #131
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_195587384
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 13:57 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

De bank (schuldeiser) heeft totaal geen idee waar het over gaat. Dossier is er niet, de lening wat ik destijds had afgesloten ook geen informatie over. Ik wil nou niet moeilijk doen maar ehm inzage in mijn dossier aub? Ik bedoel de codering is er ook, en dat is niet voor niks maar de dossier moet er toch wel zijn dan
Degene die de BKR codering erop heeft gezet moet natuurlijk wel een idee hebben waar het over gaat. Zou me wat dat betreft niet zo makkelijk laten afschepen. Staat er ook een (lening)nummer bij je registratie?
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_195587393
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 14:01 schreef Basp1 het volgende:
Heb jij je schuld bij een bank voldaan of bij een deurwaarder?
Bij de bank maar die geven aan omdat het een oude lening is niks meer over te vinden is
pi_195587417
quote:
10s.gif Op maandag 12 oktober 2020 14:01 schreef Caland het volgende:

[..]

Degene die de BKR codering erop heeft gezet moet natuurlijk wel een idee hebben waar het over gaat. Zou me wat dat betreft niet zo makkelijk laten afschepen. Staat er ook een (lening)nummer bij je registratie?
Er zit vooruitgang in, dossier is boven water. Nou vanochtend niet nu wel
  maandag 12 oktober 2020 @ 14:42:23 #134
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_195588216
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 14:03 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Er zit vooruitgang in, dossier is boven water. Nou vanochtend niet nu wel
Ik ben wel benieuwd.
The love you take is equal to the love you make.
pi_195588421
quote:
1s.gif Op maandag 12 oktober 2020 14:42 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd.
Het is afbetaald + bijkomende kosten, maar voordat zo ver was hadden ze mij al aangemeld voor de codering A3. Er is niks kwijtgescholden dus ja
pi_195589864
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 14:53 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Het is afbetaald + bijkomende kosten, maar voordat zo ver was hadden ze mij al aangemeld voor de codering A3. Er is niks kwijtgescholden dus ja
Dus chronologisch als volgt:
• Ze hebben een deel afgeboekt wegens wanbetaling
• Ze hebben je aangemeld met A3-codering
• Jij hebt afbetaald

Klopt dat?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195591335
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 16:05 schreef baskick het volgende:

[..]

Dus chronologisch als volgt:
• Ze hebben een deel afgeboekt wegens wanbetaling
• Ze hebben je aangemeld met A3-codering
• Jij hebt afbetaald

Klopt dat?
Precies dit ja
  maandag 12 oktober 2020 @ 17:31:18 #138
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_195591442
en is de begin van 5 jaar de datum dat je hebt afbetaald of een eerdere datum?
Tot nooit .......
pi_195591687
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 17:31 schreef Speekselklier het volgende:
en is de begin van 5 jaar de datum dat je hebt afbetaald of een eerdere datum?
2016 is het dus afbetaald en nu de straf van 5 jaar tot januari 2021
pi_195592063
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 17:43 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

2016 is het dus afbetaald en nu de straf van 5 jaar tot januari 2021
Wet je zeker dat de bank van dezelfde data uitgaat? Dus dat de code inderdaad in januari 2021 verwijderd zal worden?

En als tweede: als de A3codering inderdaad onjuist is, is dit nu natuurlijk het moment om die code te laten aanpassen. Nu heb je toch al contact met de ank en je dossier is er nu ook. Stel je voor dat je volgende maand weer een super mooi huis tegenkomt!
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
It’s the lion’s silence that signals danger not his roar.
pi_195592425
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 18:02 schreef Essebes het volgende:

[..]

Wet je zeker dat de bank van dezelfde data uitgaat? Dus dat de code inderdaad in januari 2021 verwijderd zal worden?

En als tweede: als de A3codering inderdaad onjuist is, is dit nu natuurlijk het moment om die code te laten aanpassen. Nu heb je toch al contact met de ank en je dossier is er nu ook. Stel je voor dat je volgende maand weer een super mooi huis tegenkomt!
Dit staat er letterlijk als ik inlog op BKR.
Als er geen wijzigingen plaatsvinden wordt dit contract verwijderd in Januari 2021.

Dit is ook aangemeld in 2016 dus + 5 jaar straf dan klopt.

Dan heb ik nog een mail van de schuldeiser

Deze einddatum laat zien dat de volledige achterstand is afgelost.
Telefonisch aangegeven ook als er nog kosten zijn dat ik die graag wil betalen maar dat kan niet.Ondanks of ze het verwijderen of niet wil alles goed regelen.
Want de volledige schuld is afgelost.

Voorbeeld
Als ik een lening aanga met schuldeiser A.
En achteraf geeft schuldeiser A uit handen aan een incassobureau schuldeiser B.
Dan blijft alsnog schuldeiser A verantwoordelijk voor de codering etc.
Maar iedereen wijst na mekaar. Nee wij niet hun wel. Nee wij niet hun wel. Het is gewoon een spel wat ze spelen.

Als ze het willen kunnen ze zo de opdracht geven aan BKR om de codering te verwijderen.
Maar telefonisch word je gewoon afgebekt dat het niet mogelijk is en nooit gebeurt is.
Weetje denk ik dan

Ik moet morgen gewoon gaan werken ook ik probeer het op een later tijdstip wel weer, een hypotheek aanvragen.

Ik ga er niet dood aan vandaag of morgen
pi_195593126
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 17:25 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Precies dit ja
Dan was de codering toch terecht op het moment dat je die kreeg?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195593327
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 18:55 schreef baskick het volgende:

[..]

Dan was de codering toch terecht op het moment dat je die kreeg?
Als ze het kwijtgescholden hadden wel toch?
Maar ik heb het volledig afbetaald + bijkomende kosten. Is A3 dan de juist codering?
pi_195594140
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:03 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Als ze het kwijtgescholden hadden wel toch?
Is er nou wel of niet iets kwijtgescholden? Zo ja, dan is er afgeboekt.

quote:
Maar ik heb het volledig afbetaald + bijkomende kosten. Is A3 dan de juist codering?
Ja, na de melding.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195594696
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:38 schreef baskick het volgende:

[..]

Is er nou wel of niet iets kwijtgescholden? Zo ja, dan is er afgeboekt.
[..]

Ja, na de melding.
Nee er is niks kwijtgescholden. Ik heb een mail ontvangen van de schuldeiser waarin duidelijk staat dat de schuld volledig is afgelost.
pi_195595288
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 19:54 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:
Nee er is niks kwijtgescholden. Ik heb een mail ontvangen van de schuldeiser waarin duidelijk staat dat de schuld volledig is afgelost.
Als men dat zwart op wit geeft dan zou ik de schuldeiser toch eens vragen waarom er dan geen herstelcode is geplaatst na de inlossing.
pi_195595629
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:14 schreef Accordtje het volgende:

[..]

Als men dat zwart op wit geeft dan zou ik de schuldeiser toch eens vragen waarom er dan geen herstelcode is geplaatst na de inlossing.
Ik Citeer

U vraagt ons om een H codering toe te voegen bij het BKR, helaas kunnen wij dit niet doen. Aangezien het krediet tevens is beëindigd, is er een werkelijke einddatum toegevoegd bij het BKR. Deze einddatum laat zien dat de volledige achterstand is afgelost.



Hiermee heeft dit hetzelfde effect als een herstelcodering (H). Zowel bij een H codering als een werkelijke einddatum wordt de registratie vijf jaar na de plaatsingsdatum volledig verwijderd.
pi_195596640
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:33 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Ik Citeer

U vraagt ons om een H codering toe te voegen bij het BKR, helaas kunnen wij dit niet doen. Aangezien het krediet tevens is beëindigd, is er een werkelijke einddatum toegevoegd bij het BKR. Deze einddatum laat zien dat de volledige achterstand is afgelost.



Hiermee heeft dit hetzelfde effect als een herstelcodering (H). Zowel bij een H codering als een werkelijke einddatum wordt de registratie vijf jaar na de plaatsingsdatum volledig verwijderd.
En vindt de hypotheeknemer dat óók?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_195596673
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:18 schreef baskick het volgende:

[..]

En vindt de hypotheeknemer dat óók?
Nee die zien natuurlijk de codering A3
pi_195597706
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:20 schreef Dorpsgenoot89 het volgende:

[..]

Nee die zien natuurlijk de codering A3
Dan is het niet helemaal helemaal niet hetzelfde effect, hè.

quote:
De gegevens op mijn kredietoverzicht kloppen niet. Kan ik mijn registratie wijzigen of verwijderen?
De gegevens die op het kredietoverzicht staan, zijn door de kredietverstrekkers zo bij Stichting BKR geregistreerd. Is er een fout gemaakt? Dan kan alleen de kredietverstrekker dit herstellen. Stichting BKR kan jouw gegevens niet aanpassen. Klopt er iets niet? Neem dan contact op met de kredietverstrekker.

In onze brochure ‘Verzoek tot aanpassing van uw registratie‘ zie je wat je kunt doen als je het niet eens bent met de gegevens op het overzicht. Kom je er niet uit met je kredietverstrekker? Dan kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie van Stichting BKR. De Geschillencommissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van privacywetgeving en kredietverlening. Zij beoordelen of Stichting BKR en de kredietverstrekker zich aan de registratieregels hebben gehouden.
Bron: https://www.bkr.nl/veelge(...)e-bij-stichting-bkr/

Kan je hier iets mee?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')