abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194990219
quote:
Containment Nu organiseert zaterdagmiddag vanaf 13:30 in Amsterdam een demonstratie tegen het corona-beleid van de veiligheidsregio’s in de Randstad en het kabinet. Snelle link naar aanmelden: zie de eventpagina op containmentnu.nl.

Het aantal corona-besmettingen stijgt momenteel snel, vooral in de Randstad. De gezondheid van veel mensen raakt beschadigd, het risico op een nieuwe periode van chaos neemt snel toe en de economische schade van viruscirculatie duurt zo alleen maar langer voort. Dat de zeer hoge viruscirculatie niet voluit bestreden wordt is uniek in Europa, niet acceptabel en ook niet nodig.

Wij eisen dat alle veiligheidsregio’s met “code rood” (meer dan 50 gemeten besmettingen per week per 100.000 inwoners) onmiddellijk actie ondernemen om de uitbraak in te perken. Dit betreft in ieder geval de regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond.

Concreet eisen wij:

1. Een publieke commitment van de voorzitters van de veiligheidsregio’s om de viruscirculatie zo laag mogelijk te krijgen, in ieder geval onder de “code rood”-grens.

2. Maskerplicht in openbare binnenruimtes en een maskergebod in overige toegankelijke binnenruimtes, waaronder winkels, bioscopen en kapperszaken.

3. Intensivering van de handhaving van de 1,5m-regelgeving, vooral in horecagelegenheden, sportscholen en middelbare scholen en, waar dit niet mogelijk is, invoering van een maskerplicht.

4. Beperking van evenementen tot maximaal 50 bezoekers.

5. Intensivering van het testen en bron- en contactonderzoek, met alle beschikbare middelen. Dit omvat ook regelmatig testen van zorgmedewerkers en leerkrachten.

Onze eisen strekken zich ook uit tot het kabinet, dat met een algemene maskerplicht en grote investeringen in testen, contactonderzoek en inreiscontroles aan buitengrenzen een sleutelrol kan spelen bij het indammen van de corona-uitbraak. Zo wordt invulling gegeven aan de Wet Publieke Gezondheid, onze internationale verplichtingen in deze pandemie en de zorgplicht van de overheid voor een gezonde, veilige en vrije bevolking.

Sprekers:

Michael Blok, woordvoerder Platform Containment Nu!
Jazie Veldhuyzen, duo-raadslid in de Amsterdamse Gemeenteraad van BIJ1
Vicky van der Togt, “long Covid”-slachtoffer
Een voorgelezen bijdrage van een persoon in een verhoogde “risicogroep”
Gezien de hoge viruscirculatie in Amsterdam moeten bezoekers zeer streng omgaan met de veiligheid. Naast de noodzaak streng 1,5m afstand te houden tot andere mensen (uitgezonderd leden van een huishouden onderling) dragen deelnemers een gezichtsmasker. Als niet aan deze eisen voldaan wordt zal het evenement tijdelijk en daarna definitief onderbroken worden. Ook is het aantal bezoekers van het evenement beperkt tot 100.

Tijd: zaterdag 12 september 14:00-15:00 (voorprogramma vanaf 13:30).
Locatie: Wordt op vrijdagavond gemeld aan deelnemers. Dit in verband met de veiligheid.
Aanmelding: via de eventpagina op containmentnu.nl.
Ik vind deze demonstratie een goed initiatief in deze tijd waarin er lange tijd veel te veel aandacht is uitgegaan naar de complotgekkies van viruswaanzin. Hoog tijd dat het deel van de bevolking dat gefundeerde wetenschappelijke kritiek heeft op het Nederlandse beleid zich ook eens laat horen. Een constructief debat over de strategie van het kabinet mag intussen geen taboe meer heten.
  donderdag 10 september 2020 @ 18:56:35 #2
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194990459
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :) De club ken ik verder niet. Op de website lees ik dat ze in een complotdenkershoek worden geplaatst ofzo? Deze pagina: https://www.containmentnu.nl/articles/conspiracy-thinkers
Dit lijken mij juist geen corona is een griep en 5G en deepstate en billgates gekkies? Of lees ik dat verkeerd? Ik snap niet goed wat er allemaal staat. In welk complot geloven ze?

[ Bericht 2% gewijzigd door Nikonlover op 10-09-2020 19:02:22 ]
Ik ben een Nikon :-)
pi_194990487
Maar als je achter de standpunten van deze club staat kun je zaterdag toch het beste thuisblijven i.p.v. naar de stad met de meeste besmettingen te gaan om daar samen te komen? :?
pi_194990526
Zoals het nu gaat is het goed. Geen strengere maatregelen aub. Maar alles vrijgeven hoeft ook niet.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194990546
Wat een mafklappers :')
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_194990607
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:56 schreef Nikonlover het volgende:
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :) De club ken ik verder niet. Op de website lees ik dat ze in een complotdenkershoek worden geplaatst ofzo? Deze pagina: https://www.containmentnu.nl/articles/conspiracy-thinkers
Dit lijken mij juist geen corona is een griep en 5G en deepstate en billgates gekkies? Of lees ik dat verkeerd? Ik snap niet goed wat er allemaal staat. In welk complot geloven ze?
Nee, mensen die pleiten voor containment/zoveel mogelijk indammen zijn absoluut geen complotdenkers. Ze zijn er wel stellig van overtuigd dat het veel beter is om een gevaarlijk virus zoveel mogelijk proberen uit te roeien, ipv alle hoop te vestigen op een vaccin en ondertussen maar wat aan te modderen met een halfslachtig verspreidingsbeleid (zoals Nederland doet). Iedereen die in containment gelooft beseft wel dat volledige uitroeiing (eradicatie) een lastig verhaal is, maar het is zeker mogelijk om de viruscirculatie voor langere tijd op een zeer laag peil te houden. En elke nieuwe infectiehaard daadwerkelijk direct te bestrijden. Genoeg Aziatische landen die al maanden succes boeken met deze strategie. Nieuw-Zeeland, de meeste Australische deelstaten en de Baltische landen zijn ook goede voorbeelden van succesvolle containmentlanden. Het misverstand dat vaak wordt gepropageerd in de media (ook door OMT-leden) is dat containment gelijk staat aan eradicatie. Dat is gewoon enorme onzin.
  donderdag 10 september 2020 @ 19:13:29 #7
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194990640
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:11 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Nee, mensen die pleiten voor containment/zoveel mogelijk indammen zijn absoluut geen complotdenkers. Ze zijn er wel stellig van overtuigd dat het veel beter is om een gevaarlijk virus zoveel mogelijk proberen uit te roeien, ipv alle hoop te vestigen op een vaccin en ondertussen maar wat aan te modderen met een halfslachtig verspreidingsbeleid (zoals Nederland doet). Iedereen die in containment gelooft beseft wel dat volledige uitroeiing (eradicatie) een lastig verhaal is, maar het is zeker mogelijk om de viruscirculatie voor langere tijd zeer laag te houden. En elke nieuwe infectiehaard daadwerkelijk direct te bestrijden. Genoeg Aziatische landen die al maanden succes boeken met deze strategie. Nieuw-Zeeland, de meeste Australische deelstaten en de Baltische landen zijn ook goede voorbeelden van succesvolle containmentlanden. Het misverstand dat vaak wordt gepropageerd in de media (ook door OMT-leden) is dat containment gelijk staat aan eradicatie. Dat is gewoon enorme onzin.
Dank voor de verduidelijking :)
Ik ben een Nikon :-)
pi_194990648
quote:
1s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:59 schreef YoyoKlaagzak het volgende:
Maar als je achter de standpunten van deze club staat kun je zaterdag toch het beste thuisblijven i.p.v. naar de stad met de meeste besmettingen te gaan om daar samen te komen? :?
Ik deel de informatie in de hoop dat users er iets aan hebben. Of het interessant vinden om te lezen.

Nergens beweer ik dat ik zelf de demo ga bezoeken en/of mensen oproep om ook te komen.

Verder kun je prima opteren voor een containmentstrategie en tegelijkertijd een zo normaal mogelijk leven proberen te leiden, door je te houden aan de hygiŽne en social distancing voorschriften voor zover dit goed mogelijk is. Niemand die voor containment is zal beweren dat we ons allemaal weer in onze eigen huizen moeten gaan opsluiten. Verre van dat zelfs. Met een goed pakket aan containmentmaatregelen kan de samenleving juist zoveel mogelijk open blijven. Met duurzaam containment voorkom je juist nieuwe lockdown.s
pi_194990665
Astroturfing.
  donderdag 10 september 2020 @ 19:16:19 #10
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194990673
God, nee :|W
pi_194990689
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:13 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dank voor de verduidelijking :)
Op de website van EndCoronavirus.org vind je een handig overzicht van landen die al een tijd succes boeken met een containmentstrategie en vooralsnog niet te kampen hebben met serieuze nieuwe oplevingen. Dit zijn de groene landen. Bij de oranjegroep zitten ook landen zoals China die al langere tijd voor containment kiezen, maar qua huidige aantallen nog niet laag genoeg zitten om weer bij de koplopers te horen.
pi_194990705
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:15 schreef Rlz12 het volgende:
Astroturfing.
Dat is een valse beschuldiging waar je geen enkel bewijs voor hebt
pi_194990745
Mooi een verbod op samenkomsten van meer dan 50 personen eisen en je er dan zelf niet eens aan houden
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_194990756
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:56 schreef Nikonlover het volgende:
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :)
Let wel dat de genoemde punten enkel van toepassing zijn voor de regio's met code rood, de zogeheten broeinesten. Zodra een aantal infecties per week weer onder de 50/100k duikt is er gewoon ruimte om weer opnieuw te versoepelen. Regionaal maatwerk, om te voorkomen dat je binnen de kortste keren weer te maken heb met een landelijke epidemie die onmogelijk meer te beheersten is met testen en BCO.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 september 2020 @ 19:23:03 #15
408813 crew  trein2000
pi_194990767
Mijn mening over deze club moge duidelijk zijn. Bedienen zich van viruswaanzin technieken en gaan nogal selectief met de feiten om. Ergo wappies.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator donderdag 10 september 2020 @ 19:23:43 #16
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194990779
quote:
1s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:21 schreef Mortaxx het volgende:
Mooi een verbod op samenkomsten van meer dan 50 personen eisen en je er dan zelf niet eens aan houden
Dat is op zijn zachts gezegd wel krom, ja.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194990916
Ik las migratiebeleid.

Maarja laatste weken meer doden in het verkeer dan door covid. Misschien kunnen ze daar ook tegen gaan demonstreren. Wat een paniekzaaiers.
pi_194991900
Ja demonstreren voor meer dystopie, wat een waanzin. Pure zelfkastijding dit.

Lekker gaan pleiten voor nog meer maatregelen ter bestrijding van niet bestaande problemen.
pi_194992465
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:32 schreef Sapstengel het volgende:
Ik las migratiebeleid.

Maarja laatste weken meer doden in het verkeer dan door covid. Misschien kunnen ze daar ook tegen gaan demonstreren. Wat een paniekzaaiers.
Volgens mij nemen wij heel veel maatregelen om het aantal verkeersdoden en gewonden te beperken. Van diverse veiligheidsmiddelen in de auto tot veilige infrastructuur en gebiedsinrichting.

Waarom zouden we dan geen maatregelen treffen om het aantal doden en zieken als gevolg van een ziekte, in dit geval Covid19, te verminderen?
pi_194993559


Mensen die vallen over de max. van 100 personen kunnen lezen dat de voorzorgsmaatregelen streng zijn (verplicht gezichtsmasker). Neem aan dat de demo op een buitenlocatie is.
  donderdag 10 september 2020 @ 22:38:59 #21
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194994128
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 21:16 schreef FYazz het volgende:

[..]

Volgens mij nemen wij heel veel maatregelen om het aantal verkeersdoden en gewonden te beperken. Van diverse veiligheidsmiddelen in de auto tot veilige infrastructuur en gebiedsinrichting.

Waarom zouden we dan geen maatregelen treffen om het aantal doden en zieken als gevolg van een ziekte, in dit geval Covid19, te verminderen?
Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
pi_194994198
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:38 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
Waar heb ik het over een hele samenleving deels op slot gooien?

In de OP gaat het over o.a. intensivering bron-, en contactonderzoek, mondkapjes plicht, inreiscontroles.
pi_194994501
OMG deze toko... ze bedoelen het vast goed enzo maar ik heb eens op hun website gekeken, hier wat "hoogtepunten":

https://www.containmentnu.nl/faq

"Jullie zijn toch geen experts?" "Nee dat klopt maar wij baseren ons wel op het advies van de WHO". Ja, fijn, dat kan ik ook. Toch heb ik iťts meer vertrouwen in het OMT etc om een fatsoenlijke afweging te maken en dit te begrijpen dan random internetgebruiker appeltaart_met_slagroom_69 die misschien een studie weet ik veel, geschiedenis of natuurkunde heeft afgerond.

"Ten eerste lijkt immuniteit maar enkele maanden te duren.". Bullshit, antistoffen nemen altijd af tegen elke ziekt, anders zou je ook doodgaan, dus dat is maar goed ook, maar immunologisch geheugen duurt waarschijnlijk veel langer (bij sars-1 patiŽnten vinden ze het nu nog 17 jaar later!) en zorgt ervoor dat je een volgende keer niet of nauwelijks ziek wordt. Dat is ook gewoon immuniteit, en al 0293842943590 experts hebben recentelijk uitgelegd dat dat niet snel afneemt waarschijnlijk. Dit haakt ook mooi aan op het vorige punt - dit is inderdaad duidelijk niet geschreven door experts. ;(

- De website heeft een categorie "misleiding en leugens van de overheid". ;(

- Proberen aan de wťl experts "uit te leggen wat hun vakgebied betekent zodat ze het gaan begrijpen" https://www.containmentnu(...)ns-moet-gaan-snappen ;( * 2

- In tegenstelling tot wat op hier beweert, heeft de site het over niets anders dan willen elimineren en zou de 1,5m etc moeten gelden tot dat een maand of langer gelukt is, ipv zoals zowat elke regering tot er een vaccin is

- ook in tegenstelling tot wat die beweert wilt deze club de 5 punten dus wťl ook onder de 50 infecties per 100.000,, iig het verbod op evenementen (die nu net weer mogen, zal de bevolking en de sector blij mij zijn en METEEN zonder protest accepteren als er nu praktisch niemand aan overlijd of het ziekenhuis indraait, zie de politiek en tweede kamer echt al trappelen om dat te doen!), het gestapo-stijl handhaven de 1,5m ipv zoals het nu gaat in redelijkheid, en het max van 50 bezoekers. OP weet dus gezien dit en het vorige punt ůf niet helemaal waar hij voor wilt gaan demonstreren zondag, ůf de toko zelf weet het niet meer, of OP liegt. Ik ga uit van een van de eerste twee ;)

- itt tot je verhaal hier zegt je eigen diagram overigens max 20 bezoekers bij een evenement... foutje?

- van hun website "hoewel er veel niet kan kunnen sommige dingen ook wel":
- een of twee mensen buiten ontmoeten op 6 tot 9 meter afstand (2 meter is niet genoeg). ;( ;( Welke garnaal schreef dit? Wat heb je er aan om iemand te mogen zien op 6 tot 9 meter afstand? Hoe kan je dan een gesprek voeren?

----

conclusie: deze mensen zijn loco, en gaan (gelukkig) ook niets voor elkaar krijgen.
pi_194995117
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:38 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
Jammer dat jij en anderen deze valse dichotomie blijft bezigen. Inzetten op containment staat niet gelijk aan een lockdown/samenlevig op slot gooien. Het is een drogreden dat voorstanders van containment het acceptabel vinden dat een heel land weer langdurig te maken met lockdown-achtige maatregelen. Heb ik volgens mij al regelmatig uitgelegd.
pi_194995146
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 23:00 schreef eragon2890 het volgende:
- In tegenstelling tot wat op hier beweert, heeft de site het over niets anders dan willen elimineren en zou de 1,5m etc moeten gelden tot dat een maand of langer gelukt is, ipv zoals zowat elke regering tot er een vaccin is

Onzin, je geeft hier een valse voorstelling van zaken mee die nergens zo wordt gepredikt. Nogmaals, containment (indammen) staat niet gelijk aan eradicatie (uitroeien). Dat laatste is alleen mogelijk als alle landen er in slagen om de effectieve R onder de 1 te houden of als een vaccin dusdanig goed werkt dat blijvend groepsimmuniteit bereikt kan worden.
pi_194995236
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 23:43 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Jammer dat jij en anderen deze valse dichotomie blijft bezigen. Inzetten op containment staat niet gelijk aan een lockdown/samenlevig op slot gooien. Het is een drogreden dat voorstanders van containment het acceptabel vinden dat een heel land weer langdurig te maken met lockdown-achtige maatregelen. Heb ik volgens mij al regelmatig uitgelegd.
Heb je de strategie wel eens bekeken? Daar zitten gewoon lockdown-achtige maatregelen in. Maar discussie met jou heeft geen zin. Je reageert enkel selectief.
pi_194995277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 23:46 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Onzin, je geeft hier een valse voorstelling van zaken mee die nergens zo wordt gepredikt. Nogmaals, containment (indammen) staat niet gelijk aan eradicatie (uitroeien). Dat laatste is alleen mogelijk als alle landen er in slagen om de effectieve R onder de 1 te houden of als een vaccin dusdanig goed werkt dat blijvend groepsimmuniteit bereikt kan worden.
Maar de site heeft het over ELIMINATIE, dat *IS* uitroeien in een gebied, dus hier NL, en zegt letterlijk, ik haal het rechtstreeks uit jullie alert levels, dat in het laagste niveau daaronder "sproradische uitbraken" oa "afstand houden, handen wassen, verbod op binnenevenementen" etc gehandhaafd moet blijven.

Dan kunnen we dus nůůit meer van die 1,5m af en normaal knuffelen of een evenement hebben binnen etc want dat gaat toch nooit lukken in NL? Dus moeten we de dreiging genoeg inperken dat we van die maatregelen afkunnen - met een vaccin. En dan accepteren dat het enigzins aanwezig zal blijven - net als bv. griep - maar wel gewoon weer een normaal, fijn, sociaal, gezellig, menselijk leven leiden met de dingen die we altijd leuk hebben gevonden en waar heel veel mensen nu heel hard op wachten tot ze weer mogen/kunnen.

Sorry, maar er staat toch echt eliminatie op de site, en dat is gewoon echt hetzelfde als uitroeien. Om dat in Nederland te doen op het niveau van meer dan een maand 0 gevallen (rechtstreeks geciteerd) zal nooit lukken als echt handelsland, dus komt het op hetzeflde neer als wat ik zeg toch? Compleet uitroeien voor de 1,5m etc afgeschaft wordt en we onze vrijheid terug krijgen om te huggen wie we willen, binnen naar een event of beurs toe te gaan etc? Of is het veranderd en klopt de site niet of kan ik niet lezen? Wat begrijp ik verkeerd dan?
pi_194995373
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:43 schreef FYazz het volgende:

[..]

Waar heb ik het over een hele samenleving deels op slot gooien?

In de OP gaat het over o.a. intensivering bron-, en contactonderzoek, mondkapjes plicht, inreiscontroles.
Het gaat ook over evenementen weer verbieden enzo. Dus ja, wel degelijk de samenleving weer deels op slot gooien.

Terwijl een leefbaar beleid is om voor nu die dingen weer toe te staan, al is het met die verscrhikkelijke ongezellige imperkende kut-1,5m regel, zodat er nog een bťťtje plezier kan zijn in het leven, wachtend op een goed vaccin hopelijk tussen nu en zomer volgend jaar zodat na breed genoeg uitrol de 1,5m eraf kan en men weer gewoon in vrijheid kan dansen, feesten, knuffelen wie wil, samen op de foto kan, en normaals als vanouds sociaal en gezelllig kan doen en naar leuke grote events en festivals kan en het leven weer leuk wordt en iedereen weer in vrijheid kan doen waar hij of zij lol uit haalt zoals tot maart van dit jaar.

DŠt is het probleem met deze toko. Maar deze loco's gaan toch niets bereiken.
pi_194995461
quote:
Maar hoewel er beperkingen zijn, zijn sommige dingen nog steeds mogelijk:

Naar buiten gaan in een gebied waar weinig andere mensen zijn.
Buiten een of twee mensen ontmoeten, met 6-9 meter afstand (2 meter is niet genoeg). Kortere afstanden zijn mogelijk als er wind waait.
Autorijden en in de auto blijven is in rustige gebieden mogelijk.
Wat een dystopisch scenario. ;(
pi_194995471
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:44 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Wat een dystopisch scenario. ;(
Dit is geen actuele zienswijze meer. Het is geschreven op het hoogtepunt van de eerste golf. Ik heb geen idee waarom het nog op de site staat.
pi_194995481
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:46 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Dit is geen actuele zienswijze meer. Het is geschreven op het hoogtepunt van de eerste golf. Ik heb geen idee waarom het nog op de site staat.
Het staat letterlijk op de homepage als je op 'belangrijke voorwaarden' klikt.
pi_194995486
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:26 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Het gaat ook over evenementen weer verbieden enzo. Dus ja, wel degelijk de samenleving weer deels op slot gooien.
Tsja, zodra de ziekenhuizen weer volstromen zal het kabinet ook weer van alles gaan verbieden. Waaronder evenementen. Dat is onvermijdelijk, want ze willen niet dat de zorgcapaciteit wordt overschreden. Alleen zo jammer dat ze dan nogmaals achter de feiten aanlopen. Hoe eerder je ingrijpt zolang de R nog boven de 1 zit, hoe sneller je voldoende resultaat bereikt.

Vandaar ook zo lokaal mogelijk ingrijpen, want dan hoeft de rest van het land niet onnodig te leiden onder een nieuwe uitbraak in de regio Haaglanden.
pi_194995489
Laat deze angsthazen lekker binnen blijven ofzo als ze zo bang zijn voor corona. Schuilkeldertje in, uitkering. Maar val andere mensen niet lastig met jullie dystopische waanzin.
pi_194995512
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:48 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Tsja, zodra de ziekenhuizen weer volstromen zal het kabinet ook weer van alles gaan verbieden. Waaronder evenementen. Dat is onvermijdelijk, want ze willen niet dat de zorgcapaciteit wordt overschreden. Alleen zo jammer dat ze dan nogmaals achter de feiten aanlopen. Hoe eerder je ingrijpt zolang de R nog boven de 1 zit, hoe sneller je voldoende resultaat bereikt.

Vandaar ook zo lokaal mogelijk ingrijpen, want dan hoeft de rest van het land niet onnodig te leiden onder een nieuwe uitbraak in de regio Haaglanden.
Alleen blijven de ziekenhuisen crickets-niveau-leeg al maanden, dus laten we wachten tot dat begint te veranderen ipv alleen de besmettingen okay? Anders kunnen we voortaan ook de samenleving op slot gooien en mensen verbieden te huggen als er een neusverkoudheid rondgaat met veel besmettingen... ik snap dat dat niet is wat je bedoelt, maar daar zou het wel op neerkomen nu weer strengere maatregelen te nemen.
pi_194995515
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:10 schreef eragon2890 het volgende:

[..]
Sorry, maar er staat toch echt eliminatie op de site, en dat is gewoon echt hetzelfde als uitroeien. Om dat in Nederland te doen op het niveau van meer dan een maand 0 gevallen (rechtstreeks geciteerd) zal nooit lukken als echt handelsland, dus komt het op hetzeflde neer als wat ik zeg toch? Compleet uitroeien voor de 1,5m etc afgeschaft wordt en we onze vrijheid terug krijgen om te huggen wie we willen, binnen naar een event of beurs toe te gaan etc? Of is het veranderd en klopt de site niet of kan ik niet lezen? Wat begrijp ik verkeerd dan?
Ik pm je morgen wel een pamflet van een A4 waar alle essenties van containment op staan uitgelegd. Maximaal indammen (richting nul) betekent niet dat er pas succes wordt behaald als eliminatie wordt bereikt. Volgens mij lees je ander betoog. Kun je citeren waar er wordt beweert dat het volledig draait om eliminatie?

Natuurlijk is het alleszins mooi als een land in het gunstigste geval net zoveel succes kan boeken als Nieuw-Zeeland (+100 dagen zonder binnenlandse besmetting). Want dat betekent dat je vrijwel alles los kunt laten. Maar het is grote vereiste waar alles bij valt of staat. Het doel van containment is dusdanig lage viruscirculatie die vrijwel volledig te controleren is. Bij enkele nieuwe gevallen zijn er zeker niet direct weer allerlei strenge maatregelen nodig.

quote:
Containment Nu wil de economische en humanitaire ramp voorkomen die verspreiding van het virus betekent. Wij ijveren voor een serieus en concreet plan langs de lijnen van in Nederland gebruikelijke en wettelijk vereiste onderdrukking van gevaarlijke virussen met testen, traceren en isoleren, mondkapjes en andere controlemaatregelen – in plaats van de strategie van gecontroleerde verspreiding die het kabinet volgens onze analyse hanteert.
pi_194995519
quote:
13s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:48 schreef DeVerzamelaar het volgende:
Laat deze angsthazen lekker binnen blijven ofzo als ze zo bang zijn voor corona. Schuilkeldertje in, uitkering. Maar val andere mensen niet lastig met jullie dystopische waanzin.
Constant praten over solidariteit, omdat men opeens 'zichtbaar' geconfronteerd wordt met risico's van het leven, dus moet iedereen maar rekening houden met hun angst.
pi_194995542
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:56 schreef Rlz12 het volgende:

[..]

Constant praten over solidariteit, omdat men opeens 'zichtbaar' geconfronteerd wordt met risico's van het leven, dus moet iedereen maar rekening houden met hun angst.
De echte egoÔsten hier zijn zij. Laat deze klapmongolen lekker naar nannystaten als AustraliŽ of Nieuw-Zeeland emigreren. Kunnen ze lekker weer in lockdown bij 4 nieuwe covid-19 geÔnfecteerden en lege IC's en ziekenhuizen. Helemaal koekoek deze club. Zum kotzen en een hele dikke vinger naar zulke doordrammers.
pi_194995545
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:55 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Ik pm je morgen wel een pamflet van een A4 waar alle essenties van containment op staan uitgelegd. Maximaal indammen (richting nul) betekent niet dat er pas succes wordt behaald als eliminatie wordt bereikt. Volgens mij lees je ander betoog. Kun je citeren waar er wordt beweert dat het volledig draait om eliminatie?

Natuurlijk is het alleszins mooi als een land in het gunstigste geval net zoveel succes kan boeken als Nieuw-Zeeland (+100 dagen zonder binnenlandse besmetting). Want dat betekent dat je vrijwel alles los kunt laten. Maar het is grote vereiste waar alles bij valt of staat. Het doel van containment is dusdanig lage viruscirculatie die vrijwel volledig te controleren is. Bij enkele nieuwe gevallen zijn er zeker niet direct weer allerlei strenge maatregelen nodig.
[..]

Ik heb geen pamflet nodig, ik citeerde het uit de alert levels op jullie site. Daar staat toch echt dat bij enkele nieuwe gevallen ("incidentele uitbraken" / "0 gevallen voor 2 weken of meer maar minder dan een maand"):

- "afstand houden" (1,5m), "verbod op binnenevenementen", en nog paar dingen nodig zijn.

Ik wil als er straks een vaccin is etc niet elke keer als er toch ergens 3 gevalen corona opduiken ineens een concert waar ik al 4 maanden naar uitkijk verboden zien worden, de anime conventie waar ik al 6 maanden kaartjes voor heb idem, en mijn vrienden niet meer mogen huggen voor 1,5 maand. Dat is totaal onleefbaar en totale gekte. En dat zijn niet "lichte maatregelen", whatever dat alert niveau van jullie ook moge beweren. De reden dat dat vaccin zo belangrijk is is VOORSPELBAARHEID. Mensen worden gestoord als 3 keer per jaar ineens dat soort regels ingevoerd kunnen worden op random momenten voor zeg 6 weken. Daarnaast kan er nooit meer een concert, conventie, beurs, songfestival, of wat dan ook georganiseerd worden, omdat dat allemaal een half jaar tot jaar of langer duurt om te doen en gewoon financiŽel niet kan als je nooit weet of het door kan gaan.

Dus als er een goed vaccin is en het is breed uitgerold gewoon exit maatregelen zoals het plan ook is, tot er eventueel over 20 jaar ofzo weer een pandemie van dit niveau is maar dat is een niveau waarmee we kunnen leven qua hoe vaak maatregelen voorkomen. In de tussentijd wil ik gewoon weten waar ik aan toe ben: vrijheid om weer normaal te leven. En evenementen etc hebben die zekerhedi ook nodig. Gelukkig is dat ook het plan van de Nederlandse regering en ongeveer de hele rest van de wereld.
pi_194995577
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 01:01 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Ik heb geen pamflet nodig, ik citeerde het uit de alert levels op jullie site. Daar staat toch echt dat bij enkele nieuwe gevallen ("incidentele uitbraken" / "0 gevallen voor 2 weken of meer maar minder dan een maand"):

- "afstand houden" (1,5m), "verbod op binnenevenementen", en nog paar dingen nodig zijn.

Ik wil als er straks een vaccin is etc niet elke keer als er toch ergens 3 gevalen corona opduiken ineens een concert waar ik al 4 maanden naar uitkijk verboden zien worden, de anime conventie waar ik al 6 maanden kaartjes voor heb idem, en mijn vrienden niet meer mogen huggen voor 1,5 maand. Dat is totaal onleefbaar en totale gekte. En dat zijn niet "lichte maatregelen", whatever dat alert niveau van jullie ook moge beweren. De reden dat dat vaccin zo belangrijk is is VOORSPELBAARHEID. Mensen worden gestoord als 3 keer per jaar ineens dat soort regels ingevoerd kunnen worden op random momenten voor zeg 6 weken. Daarnaast kan er nooit meer een concert, conventie, beurs, songfestival, of wat dan ook georganiseerd worden, omdat dat allemaal een half jaar tot jaar of langer duurt om te doen en gewoon financiŽel niet kan als je nooit weet of het door kan gaan.

Dus als er een goed vaccin is en het is breed uitgerold gewoon exit maatregelen zoals het plan ook is, tot er eventueel over 20 jaar ofzo weer een pandemie van dit niveau is maar dat is een niveau waarmee we kunnen leven qua hoe vaak maatregelen voorkomen. In de tussentijd wil ik gewoon weten waar ik aan toe ben: vrijheid om weer normaal te leven. En evenementen etc hebben die zekerhedi ook nodig. Gelukkig is dat ook het plan van de Nederlandse regering en ongeveer de hele rest van de wereld.
Ik heb voor de gein eens die site en hun standpunten bekeken. Volledig krankjorum deze club. Hun gestelde alertheidslevels zijn buiten proporties. Ik woon in een relatief kleine en dunbevolkte gemeente. Van de week iets van 3 besmettingen hier; na maanden op 0 te hebben gezeten. Er werd wel even een oranje alertheidslevel aan mijn gemeente toebedeeld in het overzicht, wat volledig van de zotte is. Beperkende maatregelen om 3! nieuwe gevallen. Wat een waanzin. Deze club is niets en zal nooit wat worden. Ga maar lekker op een australisch forum deze onzin verkopen @Gretzl
pi_194995585
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:18 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Dat is een valse beschuldiging waar je geen enkel bewijs voor hebt
Een oud-hoofdinspecteur van het IGJ (valt onder het ministerie van VWS), een dubieuze viroloog met een dubbele agenda die jarenlang bij het RIVM heeft gewerkt en daarna bij het ECDC, een opeens ingevlogen veldepidemioloog, een willekeurige antropoloog, een gezondheidseconoom en een wiskundige die buiten zijn standaardpraatje niet uit zijn woorden komt. Toevallig zitten er een aantal ook nog aardig diep in 'strategie', dus doe ermee wat je wilt, maar onafhankelijk zijn ze absoluut niet.
pi_194995632
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 01:01 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

Ik heb geen pamflet nodig, ik citeerde het uit de alert levels op jullie site. Daar staat toch echt dat bij enkele nieuwe gevallen ("incidentele uitbraken" / "0 gevallen voor 2 weken of meer maar minder dan een maand"):

- "afstand houden" (1,5m), "verbod op binnenevenementen", en nog paar dingen nodig zijn.

Ik wil als er straks een vaccin is etc niet elke keer als er toch ergens 3 gevalen corona opduiken ineens een concert waar ik al 4 maanden naar uitkijk verboden zien worden, de anime conventie waar ik al 6 maanden kaartjes voor heb idem, en mijn vrienden niet meer mogen huggen voor 1,5 maand. Dat is totaal onleefbaar en totale gekte. En dat zijn niet "lichte maatregelen", whatever dat alert niveau van jullie ook moge beweren. De reden dat dat vaccin zo belangrijk is is VOORSPELBAARHEID. Mensen worden gestoord als 3 keer per jaar ineens dat soort regels ingevoerd kunnen worden op random momenten voor zeg 6 weken. Daarnaast kan er nooit meer een concert, conventie, beurs, songfestival, of wat dan ook georganiseerd worden, omdat dat allemaal een half jaar tot jaar of langer duurt om te doen en gewoon financiŽel niet kan als je nooit weet of het door kan gaan.

Dus als er een goed vaccin is en het is breed uitgerold gewoon exit maatregelen zoals het plan ook is, tot er eventueel over 20 jaar ofzo weer een pandemie van dit niveau is maar dat is een niveau waarmee we kunnen leven qua hoe vaak maatregelen voorkomen. In de tussentijd wil ik gewoon weten waar ik aan toe ben: vrijheid om weer normaal te leven. En evenementen etc hebben die zekerhedi ook nodig. Gelukkig is dat ook het plan van de Nederlandse regering en ongeveer de hele rest van de wereld.
Jouw ideeŽn zijn ook een dystopie in wording. Mensen die verlangen naar een vaccin om weer normaal te mogen leven :')

Je hebt de vrijheid om normaal te leven en elke dag die je wacht, is er een te lang. Kijk naar Engeland, BelgiŽ, Spanje, Frankrijk, AustraliŽ, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, de Filipijnen, Peru of ArgentiniŽ om te zien hoe ver regeringen bereid zijn te gaan.

Het leven gaat om leven en niet om het vermijden van de (onvermijdelijke) dood.
pi_194995682
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 00:46 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Dit is geen actuele zienswijze meer. Het is geschreven op het hoogtepunt van de eerste golf. Ik heb geen idee waarom het nog op de site staat.
Suggestie: omdat het een club incapabele malloten is met een sectie "leugens van de overheid" op de site die zoals altijd in clubs die geloven in "hunnie bedriegen ons" en "de overheid zegt niet wat ze echt doen!!" het niet met elkaar eens is of wordt en de webmaster uit de lokale ggz-inrichting komt?
pi_194995704
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 01:23 schreef Rlz12 het volgende:

[..]

Jouw ideeŽn zijn ook een dystopie in wording. Mensen die verlangen naar een vaccin om weer normaal te mogen leven :')

Je hebt de vrijheid om normaal te leven en elke dag die je wacht, is er een te lang. Kijk naar Engeland, BelgiŽ, Spanje, Frankrijk, AustraliŽ, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, de Filipijnen, Peru of ArgentiniŽ om te zien hoe ver regeringen bereid zijn te gaan.

Het leven gaat om leven en niet om het vermijden van de (onvermijdelijke) dood.
Wat hebben die landen in godsnaam met elkaar gemeen? Frankrijk heeft net afstand afgeschaft tot 5000 man terwijl Australie in lockdown is half en in usa gaat het van 10 dagen durende evenementen met 250000 bezoekers zonder ťťn regel (sturgeon motorcycle rally) tot 10x strenger als wij hier (nyc nu)...
pi_194999649
Ze eisen dat evenementen maximaal 50 bezoekers mogen hebben maar organizeren zelf een evenement voor maximaal 100 personen :')

Verder gewoon alle coronagekkies thuis laten blijven totdat alles voorbij is.
pi_195000414
Veel plezier ts hopelijk komen er maar max 50 mensen anders doen ze zelf een Grapperhausje. Die wetenschappelijke onderbouwing waar je het over hebt heb ik trouwens niet gevonden op hun website.
pi_195000825
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 01:10 schreef Rlz12 het volgende:

[..]

Een oud-hoofdinspecteur van het IGJ (valt onder het ministerie van VWS), een dubieuze viroloog met een dubbele agenda die jarenlang bij het RIVM heeft gewerkt en daarna bij het ECDC, een opeens ingevlogen veldepidemioloog, een willekeurige antropoloog, een gezondheidseconoom en een wiskundige die buiten zijn standaardpraatje niet uit zijn woorden komt. Toevallig zitten er een aantal ook nog aardig diep in 'strategie', dus doe ermee wat je wilt, maar onafhankelijk zijn ze absoluut niet.
Volgens mij mis je de essentiŽle informatie dat Containment Nu en C19 Red Team twee verschillende bewegingen zijn. Ze zullen het inhoudelijk over bepaalde zaken best eens zijn, maar wat je hier allemaal insinueert slaat nergens op.
pi_195000938
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 12:43 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Volgens mij mis je de essentiŽle informatie dat Containment Nu en C19 Red Team twee verschillende bewegingen zijn. Ze zullen het inhoudelijk over bepaalde zaken best eens zijn, maar wat je hier allemaal insinueert slaat nergens op.
Zijn geen twee verschillende bewegingen. Containment Nu heeft sowieso geen recht van spreken, omdat zij totaal niet transparant zijn als beweging. Het Red Team heb ik hierboven al beschreven. Ik hoor graag nog steeds waarom we ze zo serieus zouden moeten nemen.

Heb je ondertussen de auteur van de lage IFR al opgezocht? Die heeft meer kwalificaties dan heel het Red Team bij elkaar, maar schuif je aan de kant, omdat zijn onderzoek geen peer-review heeft gehad...
pi_195001035
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 12:49 schreef Rlz12 het volgende:

[..]

Zijn geen twee verschillende bewegingen. Containment Nu heeft sowieso geen recht van spreken, omdat zij totaal niet transparant zijn als beweging. Het Red Team heb ik hierboven al beschreven. Ik hoor graag nog steeds waarom we ze zo serieus zouden moeten nemen.

Heb je ondertussen de auteur van de lage IFR al opgezocht? Die heeft meer kwalificaties dan heel het Red Team bij elkaar, maar schuif je aan de kant, omdat zijn onderzoek geen peer-review heeft gehad...
Met dit soort stellingen laat je overduidelijk zien dat je een gebrek aan kennis hebt. Je hebt er geen greintje bewijs voor.

Het komt zeker niet in je op dat het mogelijk is dat er meerdere groeperingen van mensen kritiek kunnen hebben op het overheidsbeleid?
pi_195001293
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 12:49 schreef Rlz12 het volgende:

[..]
Heb je ondertussen de auteur van de lage IFR al opgezocht? Die heeft meer kwalificaties dan heel het Red Team bij elkaar, maar schuif je aan de kant, omdat zijn onderzoek geen peer-review heeft gehad...
1 wetenschapper die beweert dat de IFR van COVID-19 lager ligt dan de meeste andere wetenschappers nu veronderstellen, daar heb je niet zoveel aan.

Op basis van de informatie die er nu over de Nederlandse situatie bekend is zou je eerder uit moeten gaan van een IFR van 1.40% (huidige stand van zaken) en 0.98% (wanneer de behandelingen nog verder verbeteren).

twitter


twitter
pi_195001298
Het zal mij niks verbazen als dit positief in het daglicht gezet gaat worden door de MSM.

Divide and Conquer.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')