abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194990219
quote:
Containment Nu organiseert zaterdagmiddag vanaf 13:30 in Amsterdam een demonstratie tegen het corona-beleid van de veiligheidsregio’s in de Randstad en het kabinet. Snelle link naar aanmelden: zie de eventpagina op containmentnu.nl.

Het aantal corona-besmettingen stijgt momenteel snel, vooral in de Randstad. De gezondheid van veel mensen raakt beschadigd, het risico op een nieuwe periode van chaos neemt snel toe en de economische schade van viruscirculatie duurt zo alleen maar langer voort. Dat de zeer hoge viruscirculatie niet voluit bestreden wordt is uniek in Europa, niet acceptabel en ook niet nodig.

Wij eisen dat alle veiligheidsregio’s met “code rood” (meer dan 50 gemeten besmettingen per week per 100.000 inwoners) onmiddellijk actie ondernemen om de uitbraak in te perken. Dit betreft in ieder geval de regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond.

Concreet eisen wij:

1. Een publieke commitment van de voorzitters van de veiligheidsregio’s om de viruscirculatie zo laag mogelijk te krijgen, in ieder geval onder de “code rood”-grens.

2. Maskerplicht in openbare binnenruimtes en een maskergebod in overige toegankelijke binnenruimtes, waaronder winkels, bioscopen en kapperszaken.

3. Intensivering van de handhaving van de 1,5m-regelgeving, vooral in horecagelegenheden, sportscholen en middelbare scholen en, waar dit niet mogelijk is, invoering van een maskerplicht.

4. Beperking van evenementen tot maximaal 50 bezoekers.

5. Intensivering van het testen en bron- en contactonderzoek, met alle beschikbare middelen. Dit omvat ook regelmatig testen van zorgmedewerkers en leerkrachten.

Onze eisen strekken zich ook uit tot het kabinet, dat met een algemene maskerplicht en grote investeringen in testen, contactonderzoek en inreiscontroles aan buitengrenzen een sleutelrol kan spelen bij het indammen van de corona-uitbraak. Zo wordt invulling gegeven aan de Wet Publieke Gezondheid, onze internationale verplichtingen in deze pandemie en de zorgplicht van de overheid voor een gezonde, veilige en vrije bevolking.

Sprekers:

Michael Blok, woordvoerder Platform Containment Nu!
Jazie Veldhuyzen, duo-raadslid in de Amsterdamse Gemeenteraad van BIJ1
Vicky van der Togt, “long Covid”-slachtoffer
Een voorgelezen bijdrage van een persoon in een verhoogde “risicogroep”
Gezien de hoge viruscirculatie in Amsterdam moeten bezoekers zeer streng omgaan met de veiligheid. Naast de noodzaak streng 1,5m afstand te houden tot andere mensen (uitgezonderd leden van een huishouden onderling) dragen deelnemers een gezichtsmasker. Als niet aan deze eisen voldaan wordt zal het evenement tijdelijk en daarna definitief onderbroken worden. Ook is het aantal bezoekers van het evenement beperkt tot 100.

Tijd: zaterdag 12 september 14:00-15:00 (voorprogramma vanaf 13:30).
Locatie: Wordt op vrijdagavond gemeld aan deelnemers. Dit in verband met de veiligheid.
Aanmelding: via de eventpagina op containmentnu.nl.
Ik vind deze demonstratie een goed initiatief in deze tijd waarin er lange tijd veel te veel aandacht is uitgegaan naar de complotgekkies van viruswaanzin. Hoog tijd dat het deel van de bevolking dat gefundeerde wetenschappelijke kritiek heeft op het Nederlandse beleid zich ook eens laat horen. Een constructief debat over de strategie van het kabinet mag intussen geen taboe meer heten.
  donderdag 10 september 2020 @ 18:56:35 #2
385501 Starhopper
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194990459
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :) De club ken ik verder niet. Op de website lees ik dat ze in een complotdenkershoek worden geplaatst ofzo? Deze pagina: https://www.containmentnu.nl/articles/conspiracy-thinkers
Dit lijken mij juist geen corona is een griep en 5G en deepstate en billgates gekkies? Of lees ik dat verkeerd? Ik snap niet goed wat er allemaal staat. In welk complot geloven ze?

[ Bericht 2% gewijzigd door Starhopper op 10-09-2020 19:02:22 ]
Water towers can fly! :D
pi_194990487
Maar als je achter de standpunten van deze club staat kun je zaterdag toch het beste thuisblijven i.p.v. naar de stad met de meeste besmettingen te gaan om daar samen te komen? :?
pi_194990526
Zoals het nu gaat is het goed. Geen strengere maatregelen aub. Maar alles vrijgeven hoeft ook niet.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194990546
Wat een mafklappers :')
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_194990607
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:56 schreef Nikonlover het volgende:
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :) De club ken ik verder niet. Op de website lees ik dat ze in een complotdenkershoek worden geplaatst ofzo? Deze pagina: https://www.containmentnu.nl/articles/conspiracy-thinkers
Dit lijken mij juist geen corona is een griep en 5G en deepstate en billgates gekkies? Of lees ik dat verkeerd? Ik snap niet goed wat er allemaal staat. In welk complot geloven ze?
Nee, mensen die pleiten voor containment/zoveel mogelijk indammen zijn absoluut geen complotdenkers. Ze zijn er wel stellig van overtuigd dat het veel beter is om een gevaarlijk virus zoveel mogelijk proberen uit te roeien, ipv alle hoop te vestigen op een vaccin en ondertussen maar wat aan te modderen met een halfslachtig verspreidingsbeleid (zoals Nederland doet). Iedereen die in containment gelooft beseft wel dat volledige uitroeiing (eradicatie) een lastig verhaal is, maar het is zeker mogelijk om de viruscirculatie voor langere tijd op een zeer laag peil te houden. En elke nieuwe infectiehaard daadwerkelijk direct te bestrijden. Genoeg Aziatische landen die al maanden succes boeken met deze strategie. Nieuw-Zeeland, de meeste Australische deelstaten en de Baltische landen zijn ook goede voorbeelden van succesvolle containmentlanden. Het misverstand dat vaak wordt gepropageerd in de media (ook door OMT-leden) is dat containment gelijk staat aan eradicatie. Dat is gewoon enorme onzin.
  donderdag 10 september 2020 @ 19:13:29 #7
385501 Starhopper
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194990640
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:11 schreef Gretzl het volgende:

[..]

Nee, mensen die pleiten voor containment/zoveel mogelijk indammen zijn absoluut geen complotdenkers. Ze zijn er wel stellig van overtuigd dat het veel beter is om een gevaarlijk virus zoveel mogelijk proberen uit te roeien, ipv alle hoop te vestigen op een vaccin en ondertussen maar wat aan te modderen met een halfslachtig verspreidingsbeleid (zoals Nederland doet). Iedereen die in containment gelooft beseft wel dat volledige uitroeiing (eradicatie) een lastig verhaal is, maar het is zeker mogelijk om de viruscirculatie voor langere tijd zeer laag te houden. En elke nieuwe infectiehaard daadwerkelijk direct te bestrijden. Genoeg Aziatische landen die al maanden succes boeken met deze strategie. Nieuw-Zeeland, de meeste Australische deelstaten en de Baltische landen zijn ook goede voorbeelden van succesvolle containmentlanden. Het misverstand dat vaak wordt gepropageerd in de media (ook door OMT-leden) is dat containment gelijk staat aan eradicatie. Dat is gewoon enorme onzin.
Dank voor de verduidelijking :)
Water towers can fly! :D
pi_194990648
quote:
1s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:59 schreef YoyoKlaagzak het volgende:
Maar als je achter de standpunten van deze club staat kun je zaterdag toch het beste thuisblijven i.p.v. naar de stad met de meeste besmettingen te gaan om daar samen te komen? :?
Ik deel de informatie in de hoop dat users er iets aan hebben. Of het interessant vinden om te lezen.

Nergens beweer ik dat ik zelf de demo ga bezoeken en/of mensen oproep om ook te komen.

Verder kun je prima opteren voor een containmentstrategie en tegelijkertijd een zo normaal mogelijk leven proberen te leiden, door je te houden aan de hygine en social distancing voorschriften voor zover dit goed mogelijk is. Niemand die voor containment is zal beweren dat we ons allemaal weer in onze eigen huizen moeten gaan opsluiten. Verre van dat zelfs. Met een goed pakket aan containmentmaatregelen kan de samenleving juist zoveel mogelijk open blijven. Met duurzaam containment voorkom je juist nieuwe lockdown.s
pi_194990665
Astroturfing.
  donderdag 10 september 2020 @ 19:16:19 #10
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194990673
God, nee :|W
pi_194990689
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:13 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dank voor de verduidelijking :)
Op de website van EndCoronavirus.org vind je een handig overzicht van landen die al een tijd succes boeken met een containmentstrategie en vooralsnog niet te kampen hebben met serieuze nieuwe oplevingen. Dit zijn de groene landen. Bij de oranjegroep zitten ook landen zoals China die al langere tijd voor containment kiezen, maar qua huidige aantallen nog niet laag genoeg zitten om weer bij de koplopers te horen.
pi_194990705
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:15 schreef Rlz12 het volgende:
Astroturfing.
Dat is een valse beschuldiging waar je geen enkel bewijs voor hebt
pi_194990745
Mooi een verbod op samenkomsten van meer dan 50 personen eisen en je er dan zelf niet eens aan houden
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_194990756
quote:
84s.gif Op donderdag 10 september 2020 18:56 schreef Nikonlover het volgende:
De 5 punten in de OP vind ik wel goed :)
Let wel dat de genoemde punten enkel van toepassing zijn voor de regio's met code rood, de zogeheten broeinesten. Zodra een aantal infecties per week weer onder de 50/100k duikt is er gewoon ruimte om weer opnieuw te versoepelen. Regionaal maatwerk, om te voorkomen dat je binnen de kortste keren weer te maken heb met een landelijke epidemie die onmogelijk meer te beheersten is met testen en BCO.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 september 2020 @ 19:23:03 #15
408813 crew  trein2000
pi_194990767
Mijn mening over deze club moge duidelijk zijn. Bedienen zich van viruswaanzin technieken en gaan nogal selectief met de feiten om. Ergo wappies.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator donderdag 10 september 2020 @ 19:23:43 #16
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194990779
quote:
1s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:21 schreef Mortaxx het volgende:
Mooi een verbod op samenkomsten van meer dan 50 personen eisen en je er dan zelf niet eens aan houden
Dat is op zijn zachts gezegd wel krom, ja.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194990916
Ik las migratiebeleid.

Maarja laatste weken meer doden in het verkeer dan door covid. Misschien kunnen ze daar ook tegen gaan demonstreren. Wat een paniekzaaiers.
pi_194991900
Ja demonstreren voor meer dystopie, wat een waanzin. Pure zelfkastijding dit.

Lekker gaan pleiten voor nog meer maatregelen ter bestrijding van niet bestaande problemen.
pi_194992465
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:32 schreef Sapstengel het volgende:
Ik las migratiebeleid.

Maarja laatste weken meer doden in het verkeer dan door covid. Misschien kunnen ze daar ook tegen gaan demonstreren. Wat een paniekzaaiers.
Volgens mij nemen wij heel veel maatregelen om het aantal verkeersdoden en gewonden te beperken. Van diverse veiligheidsmiddelen in de auto tot veilige infrastructuur en gebiedsinrichting.

Waarom zouden we dan geen maatregelen treffen om het aantal doden en zieken als gevolg van een ziekte, in dit geval Covid19, te verminderen?
pi_194993559


Mensen die vallen over de max. van 100 personen kunnen lezen dat de voorzorgsmaatregelen streng zijn (verplicht gezichtsmasker). Neem aan dat de demo op een buitenlocatie is.
  donderdag 10 september 2020 @ 22:38:59 #21
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194994128
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 21:16 schreef FYazz het volgende:

[..]

Volgens mij nemen wij heel veel maatregelen om het aantal verkeersdoden en gewonden te beperken. Van diverse veiligheidsmiddelen in de auto tot veilige infrastructuur en gebiedsinrichting.

Waarom zouden we dan geen maatregelen treffen om het aantal doden en zieken als gevolg van een ziekte, in dit geval Covid19, te verminderen?
Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
pi_194994198
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:38 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
Waar heb ik het over een hele samenleving deels op slot gooien?

In de OP gaat het over o.a. intensivering bron-, en contactonderzoek, mondkapjes plicht, inreiscontroles.
pi_194994501
OMG deze toko... ze bedoelen het vast goed enzo maar ik heb eens op hun website gekeken, hier wat "hoogtepunten":

https://www.containmentnu.nl/faq

"Jullie zijn toch geen experts?" "Nee dat klopt maar wij baseren ons wel op het advies van de WHO". Ja, fijn, dat kan ik ook. Toch heb ik its meer vertrouwen in het OMT etc om een fatsoenlijke afweging te maken en dit te begrijpen dan random internetgebruiker appeltaart_met_slagroom_69 die misschien een studie weet ik veel, geschiedenis of natuurkunde heeft afgerond.

"Ten eerste lijkt immuniteit maar enkele maanden te duren.". Bullshit, antistoffen nemen altijd af tegen elke ziekt, anders zou je ook doodgaan, dus dat is maar goed ook, maar immunologisch geheugen duurt waarschijnlijk veel langer (bij sars-1 patinten vinden ze het nu nog 17 jaar later!) en zorgt ervoor dat je een volgende keer niet of nauwelijks ziek wordt. Dat is ook gewoon immuniteit, en al 0293842943590 experts hebben recentelijk uitgelegd dat dat niet snel afneemt waarschijnlijk. Dit haakt ook mooi aan op het vorige punt - dit is inderdaad duidelijk niet geschreven door experts. ;(

- De website heeft een categorie "misleiding en leugens van de overheid". ;(

- Proberen aan de wl experts "uit te leggen wat hun vakgebied betekent zodat ze het gaan begrijpen" https://www.containmentnu(...)ns-moet-gaan-snappen ;( * 2

- In tegenstelling tot wat op hier beweert, heeft de site het over niets anders dan willen elimineren en zou de 1,5m etc moeten gelden tot dat een maand of langer gelukt is, ipv zoals zowat elke regering tot er een vaccin is

- ook in tegenstelling tot wat die beweert wilt deze club de 5 punten dus wl ook onder de 50 infecties per 100.000,, iig het verbod op evenementen (die nu net weer mogen, zal de bevolking en de sector blij mij zijn en METEEN zonder protest accepteren als er nu praktisch niemand aan overlijd of het ziekenhuis indraait, zie de politiek en tweede kamer echt al trappelen om dat te doen!), het gestapo-stijl handhaven de 1,5m ipv zoals het nu gaat in redelijkheid, en het max van 50 bezoekers. OP weet dus gezien dit en het vorige punt f niet helemaal waar hij voor wilt gaan demonstreren zondag, f de toko zelf weet het niet meer, of OP liegt. Ik ga uit van een van de eerste twee ;)

- itt tot je verhaal hier zegt je eigen diagram overigens max 20 bezoekers bij een evenement... foutje?

- van hun website "hoewel er veel niet kan kunnen sommige dingen ook wel":
- een of twee mensen buiten ontmoeten op 6 tot 9 meter afstand (2 meter is niet genoeg). ;( ;( Welke garnaal schreef dit? Wat heb je er aan om iemand te mogen zien op 6 tot 9 meter afstand? Hoe kan je dan een gesprek voeren?

----

conclusie: deze mensen zijn loco, en gaan (gelukkig) ook niets voor elkaar krijgen.
pi_194995117
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:38 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Het gaat natuurlijk wel om de verhoudingen. Een hele samenleving weet ik hoe lang deels op slot gooien om beperkte aantallen mensen te 'redden' is niet echt een oplossing, zeker niet aangezien je daarmee indirect weer andere schade veroorzaakt.
Jammer dat jij en anderen deze valse dichotomie blijft bezigen. Inzetten op containment staat niet gelijk aan een lockdown/samenlevig op slot gooien. Het is een drogreden dat voorstanders van containment het acceptabel vinden dat een heel land weer langdurig te maken met lockdown-achtige maatregelen. Heb ik volgens mij al regelmatig uitgelegd.
pi_194995146
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 23:00 schreef eragon2890 het volgende:
- In tegenstelling tot wat op hier beweert, heeft de site het over niets anders dan willen elimineren en zou de 1,5m etc moeten gelden tot dat een maand of langer gelukt is, ipv zoals zowat elke regering tot er een vaccin is

Onzin, je geeft hier een valse voorstelling van zaken mee die nergens zo wordt gepredikt. Nogmaals, containment (indammen) staat niet gelijk aan eradicatie (uitroeien). Dat laatste is alleen mogelijk als alle landen er in slagen om de effectieve R onder de 1 te houden of als een vaccin dusdanig goed werkt dat blijvend groepsimmuniteit bereikt kan worden.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')