https://www.scientias.nl/(...)izen-tegen-infectie/quote:via de neus toegediend coronavaccin beschermt muizen tegen infectie
Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het ook kan voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen.
Op dit moment werken veel wetenschappers met man en macht aan een werkend coronavaccin. De meeste hiervan worden toegediend via een injectie in de arm. Onderzoekers hebben nu een nieuw vaccin ontwikkeld dat mogelijk korte metten kan maken met het inmiddels beruchte virus SARS-CoV-2. En in tegenstelling tot vele andere vaccins, moet dit nieuwe vaccin eenmalig toegediend worden via de neus.
Neus
Het coronavirus komt in veel gevallen via de neus het lichaam binnen. En daarom besloten onderzoekers in een nieuwe studie een vaccin te ontwikkelen dat via ditzelfde orgaan toegediend moet worden. Om het vaccin te ontwikkelen, hebben de onderzoekers het spike-eiwit van het virus – dat het het virus helpt om menselijke cellen binnen te dringen – ingebracht in een gemodificeerd adenovirus. Dit virus veroorzaakt normaal gesproken verkoudheid maar in dit geval was het virus verzwakt en onschadelijk gemaakt. Dit onschadelijke adenovirus draagt het spike-eiwit en levert het af in de neus, waardoor het lichaam immuun kan worden tegen het SARS-CoV-2-virus.
Hoe werkt het?
Het verzwakte virus doet eigenlijk dienst als zogenoemde ‘vector’. Dat betekent dat het een stukje van het coronavirus transporteert, met als doel een immuunreactie in het lichaam op te roepen. Het resulteert erin dat ons lichaam met deze (onschadelijke) spike-eiwitten geconfronteerd wordt en het immuunsysteem er een antwoord op kan formuleren. Dat antwoord komt van pas als iemand later in aanraking komt met het complete coronavirus. Omdat het immuunsysteem de spike-eiwitten – die het virus gebruikt om onze cellen binnen te dringen – al op de radar heeft, kan het hopelijk snel met SARS-CoV-2 afrekenen en een infectie voorkomen.
“Adenovirussen vormen de basis voor veel vaccins voor COVID-19 en andere infectieziekten, zoals het ebolavirus en tuberculose,” legt onderzoeker David Curiel uit. “Bekend is dat ze goed werken en veilig zijn, maar er is nog niet veel onderzoek verricht naar nasale toediening van dit soort vaccins. Alle andere ‘adenovirusvaccins’ die momenteel in ontwikkeling zijn tegen COVID-19 worden via een injectie in de arm of dijbeenspier gespoten. De neus is een nieuwe route.”
Muizen
Om het nieuwe vaccin te testen, verzamelden de onderzoekers een aantal muizen die besmet waren met COVID-19. Vervolgens dienden ze het nieuw ontwikkelde coronavaccin via de neus toe. Het team ontdekte een aantal voordelen van deze methode. Zo blijkt dat toediening via de neus een sterke immuunresponse door het hele lichaam veroorzaakt. Bovendien blijkt dat het vaccin vooral werkzaam is in de neus en de luchtwegen, waardoor de infectie geen vat krijgt op het hele lichaam. “We waren blij verrast om een sterke immuunresponse te zien in de cellen van de binnenwand van de neus en in de bovenste delen van de luchtwegen,” vertelt onderzoeker Michael Diamond. “De muizen waren goed beschermd tegen besmetting. Bij sommige muizen zagen we zelfs volledige immuniteit. Dit betekent dat er geen enkel symptoom op het toneel verscheen nadat de muis met het virus was uitgedaagd.”
Op deze foto is het longweefsel van met het coronavirus besmette muizen getoond. Links is het longweefsel van een niet gevaccineerde muis te zien. Je ziet een groot aantal ontstekingscellen. De rechter foto toont het longweefsel van een muis die het nieuwe, via de neus toegediende coronavaccin heeft gekregen. Het vaccin beschermt tegen infectie en op de foto zijn veel minder ontstekingscellen te zien. Afbeelding: Ahmed Hassan
Neus versus injectie
De onderzoekers vergeleken vervolgens de werkzaamheid van het via de neus toegediende vaccin met hetzelfde vaccin dat via een injectie in het lichaam werd gebracht. Dit leidde tot een opvallende conclusie. Hoewel de injectie namelijk een immuunresponse opwekte die een longontsteking voorkwam, wist het virus toch nog de neus en de longen te infecteren. Het betekent dat een dergelijk vaccin de ernst van COVID-19 kan verminderen, maar het niet volledig een infectie voorkomt. Ook kunnen besmette personen nog steeds het virus verspreiden. Daarentegen voorkwam toediening van het vaccin via de neus een infectie in zowel de neus als de longen. Dit suggereert dat gevaccineerde personen het virus niet meer kunnen verspreiden of elders in het lichaam infecties ontwikkelen.
Eenmalige dosis
“De resultaten zijn verrassend en veelbelovend,” zegt Curiel. Bovendien blijkt dat één dosis via de neus al effectief genoeg is om te voorkomen dat muizen besmet worden. “Dit is heel belangrijk, omdat vaccins die pas na twee keer volledige bescherming bieden minder effectief zijn. Dat komt omdat sommige mensen om verschillende redenen nooit zo’n tweede dosis toegediend krijgen.”
Vervolgonderzoek
Hoewel de resultaten veelbelovend zijn, waarschuwen de onderzoekers dat het vaccin tot nu toe alleen nog bij muizen is onderzocht. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het ook kan voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen. “We zullen binnenkort het vaccin testen op niet-menselijke primaten,” vertelt Diamond. “We zijn zeer optimistisch. We kijken ernaar uit om de volgende ronde in te gaan en het uiteindelijk op mensen te testen. We hopen dat ons vaccin niet alleen goede bescherming biedt, maar ook de overdracht van het virus zal voorkomen.”
Ondertussen werken ook nog talloze andere wetenschappers aan een coronavaccin. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd zo’n 100 vaccins in ontwikkeling. En dat is hard nodig nu het coronavirus SARS-CoV-2 verder raast. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen mensen besmet geraakt en meer dan 850.000 mensen door toedoen van het virus overleden. Het hardst getroffen zijn de Verenigde Staten (meer dan 6 miljoen bewezen besmettingen), Brazilië (bijna 4 miljoen bewezen besmettingen) en India (zo’n 3,6 miljoen bewezen besmettingen). Bovendien blijkt dat verschillende mensen het coronavirus ook voor een tweede keer hebben opgelopen. Dat een vaccin de enige manier is om deze coronatijd achter ons te laten, staat vast. Maar welke dat belooft te worden? En wanneer die daadwerkelijk klaar zal zijn? De tijd zal het leren
quote:nieuw coronamedicijn lijkt kans op ziekteverloop enormte verkleinen
Coronapatiënten die het medicijn gebruikten, hadden wel 79% minder kans om ernstig ziek te worden, zo claimt het Britse bedrijf Synairgen.
Het bedrijf – opgericht door professoren verbonden aan de universiteit van Southampton – baseert zich op een klinisch onderzoek, waaraan 101 coronapatiënten deelnamen. Ongeveer de helft kreeg het medicijn – SNG001 genoemd – toegediend en leek daar enorm bij gebaat te zijn.
Interferon-β
SNG001 bevat het eiwit Interferon-β. Dit eiwit komt van nature al in ons lichaam voor. Het eiwit speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem en kan als zodanig dus ook de strijd aangaan met bijvoorbeeld SARS-CoV-2. Onderzoek wijst echter uit dat coronavirussen zoals SARS-CoV-2 over mechanismen beschikken die de productie van deze eiwitten onderdrukken. Bovendien zijn er aanwijzingen dat mensen die minder van deze eiwitten in hun longen aanmaken, vatbaarder zijn voor ernstige longproblemen wanneer ze een luchtweginfectie oplopen.
Het bracht onderzoekers op een interessant idee. Wat nu als we mensen wat extra van deze eiwitten toedienen? Het resultaat is SNG001: een medicijn dat Interferon-β herbergt en via een inhalator wordt toegediend, waardoor de eiwitten dus direct in de longen worden afgeleverd.
Veelbelovend
De afgelopen maanden is het medicijn onder een kleine groep proefpersonen getest. En de resultaten zijn dus veelbelovend. Richard Marsden, CEO van Synairgen spreekt zelfs voorzichtig van ‘een grote doorbraak’. “Onze inspanningen zijn er nu op gericht om er samen met regulatoren en andere belangrijke groepen voor te zorgen dat deze mogelijke behandeling zo snel mogelijk verder ontwikkeld wordt.”
Het onderzoek
Het optimisme is gebaseerd op een onderzoek waaraan 101 coronapatiënten deelnamen. De proefpersonen werden tussen 30 maart en 27 mei in 9 verschillende Britse ziekenhuizen verpleegd. De helft van de proefpersonen werd behandeld met SNG001. De andere helft ontving een placebo. En SNG001 lijkt een behoorlijk stempel te drukken op het ziekteverloop. Zo was de kans dat coronapatiënten ernstig ziek werden – dat wil zeggen: dat ze aan de beademing moesten of zelfs kwamen te overlijden – maar liefst 79% kleiner in de met SNG001 behandelde groep. “Ook is aangetoond dat patiënten die SNG001 ontvingen een twee keer grotere kans hadden om zodanig te herstellen dat hun alledaagse activiteiten niet gehinderd werden door het feit dat ze door SARS-CoV-2 geïnfecteerd zijn,” aldus Marsden. “Bovendien heeft SNG001 de ademnood – één van de belangrijkste symptomen van een ernstige vorm van COVID-19 – significant beperkt.”
“De resultaten bevestigen onze overtuiging dat Interferon-β – een bekend medicijn dat in de vorm van injecties al voor tal van andere doeleinden is goedgekeurd – enorme potentie heeft doordat het als geïnhaleerd medicijn de immuunrespons van de longen herstelt en zo meer bescherming biedt tegen SARS-CoV-2, het herstel bevordert en de impact van SARS-CoV-2 beperkt,” concludeert professor Tom Wilkinson, verbonden aan de universiteit van Southampton.
Kortere behandeling
Het onderzoek wijst volgens Synairgen verder uit dat patiënten die op het moment dat ze in het ziekenhuis werden opgenomen en hun behandeling met SNG001 startten al behoorlijk ziek waren (en bijvoorbeeld extra zuurstof nodig hadden) het ziekenhuis iets sneller konden verlaten dan mensen die een placebo ontvingen. Ook suggereert de klinische studie dat de positieve effecten van SNG001 op geen enkele manier samenhangen met de duur van de symptomen. In andere woorden: de behandeling werpt niet alleen zijn vruchten af bij mensen die er kort na de eerste symptomen mee starten, maar kan ook voor mensen die wat later met de behandeling beginnen, een verschil maken.”Onze geïnhaleerde behandeling waarbij lokaal hoge concentraties Interferon-β, een van nature voorkomend antiviraal eiwit, worden toegediend stelt de longen weer in staat om dit virus – of een gemuteerde versie ervan, of een co-infectie met een ander luchtwegvirus, zoals griep of het RS-virus, zoals we deze in de winter tegen kunnen gaan komen als COVID-19 weer de kop opsteekt – te neutraliseren,” concludeert Stephen Holgate, verbonden aan de universiteit van Southampton en mede-oprichter van Synairgen. Het onderzoek naar SNG001 wordt de komende weken voortgezet. Studies onder grotere groepen mensen zullen dan uit moeten wijzen of het middel echt zo’n groot verschil kan maken als deze kleinschalige studie suggereert.
Onafhankelijke wetenschappers noemen de voorlopige resultaten die vandaag zijn vrijgegeven opwindend, maar hebben er ook hun kanttekeningen bij. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de resultaten enkel in een persbericht en persconferentie zijn vrijgegeven en niet in een wetenschappelijk blad zijn gepubliceerd. Dat maakt het bijzonder lastig om de resultaten – maar ook de studie-opzet – te verifiëren. Ook wijzen ze erop dat het een kleinschalig onderzoek betreft en dat je op basis daarvan niet al te grote conclusies moet trekken. “Er moeten veel meer patiënten gerekruteerd worden en eventuele nadelige effecten (van de behandeling, red.) moeten zorgvuldig geëvalueerd worden,” benadrukt professor Stephen Evans, verbonden aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine en niet betrokken bij het onderzoek. Professor Naveed Sattar, verbonden aan de universiteit van Glasgow ziet het net zo. “De resultaten lijken veelbelovend en hoewel het onderzoek met iets meer dan 100 proefpersonen kleinschalig is (…) kan het een game changer zijn. Het zou goed zijn om de volledige resultaten – nadat ze peer review hebben ondergaan – te zien en ons er zo van te verzekeren dat ze robuust zijn en de studie-opzet klopt. Bovendien is het met kleinere aantallen (proefpersonen, red.) lastiger om met zekerheid iets te kunnen zeggen over de voordelen van de behandeling en te achterhalen of de voordelen van de behandeling van mens tot mens – afhankelijk van het risicoprofiel – verschillen. Dat vraagt om een grootschaliger onderzoek, maar voor nu zijn de resultaten opwindend.”
Gewoon brood kopen, wc-papier is niet weg te krijgenquote:Op woensdag 2 september 2020 16:54 schreef CherryLips het volgende:
Oké ik was al wc-papier hamsteren.
Bron:quote:De medicijnen voorkomen dat het virus zich kan vermenigvuldigen.
Onderzoekers hebben een grote stap gezet in de zoektocht naar een werkend medicijn tegen COVID-19. In een nieuwe studie ontdekten ze 21 al bestaande geneesmiddelen die tevens korte metten lijken te maken met SARS-CoV-2. Het is veelbelovend. Want mogelijk kunnen deze medicijnen – die grotendeels al veilig zijn verklaard – ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus.
Bekende medicijnen
In de studie bogen de onderzoekers zich over ’s werelds grootste verzameling van bekende geneesmiddelen. En dat is niet zonder reden. Normaal gesproken duurt het ontwikkelen van een vaccin tegen een infectieziekte zo’n vijf tot tien jaar. Maar die tijd hebben we nu niet. Daarom kunnen onderzoekers niet helemaal vanaf het begin beginnen. Ze storten zich daarom op al bestaande medicijnen in de hoop op een geneesmiddel te stuiten dat ook werkt tegen het nieuwe coronavirus. De onderzoekers analyseerden meer dan 12.000 medicijnen en bekeken in hoeverre deze konden voorkomen dat het coronavirus zich vermenigvuldigde. Laboratoriumtests wezen uit dat maar liefst honderd moleculen de virale activiteit remmen. Bovendien bleken vier middelen de werkzaamheid van remdesivir te verbeteren; een oorspronkelijk ebola-medicijn dat ondertussen ook gebruikt wordt als behandeling voor COVID-19.
Remdesivir
Hoewel remdesivir dus eigenlijk voor een andere infectieziekte werd ontwikkeld, bleek uit klinisch onderzoek dat ook coronapatiënten er gebaat bij zijn. Patiënten die het middel toegediend krijgen, herstellen namelijk sneller. Toch is het geen wondermiddel. “Remdesivir is succesvol gebleken in het verkorten van de hersteltijd van patiënten in het ziekenhuis, maar het medicijn werkt niet voor iedereen die het toegediend krijgt,” vertelt onderzoeker Sumit Chanda. “Het is daarom niet goed genoeg. Aangezien het aantal besmettingen in Amerika en over de hele wereld blijft stijgen, is er een dringende behoefte aan betaalbare, effectieve en gemakkelijk verkrijgbare geneesmiddelen. Deze moeten niet alleen remdesivir kunnen aanvullen, maar ook uit voorzorg of bij de eerste tekenen van een infectie ingezet kunnen worden.”
Meer over remdesivir
Nadat het ebola-medicijn remdesivir eerder met succes werd ingezet onder makaken die met het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 geïnfecteerd waren, was het onlangs de beurt aan menselijke coronapatiënten. En de resultaten bleken bemoedigend. Zo wees onderzoek uit dat patiënten die remdesivir toegediend kregen 31% sneller herstelden dan degenen die een placebo ontvingen. Heel concreet duurde de herstelperiode van patiënten behandeld met remdesivir gemiddeld zo’n elf dagen, terwijl deze voor patiënten die een placebo ontvingen, zo’n 15 dagen duurde. Bovendien bleek dat ook de overlevingskansen van de coronapatiënten na een behandeling met remdesivir verbeteren. De Verenigde Staten besloten daarom hun kans te grijpen en reserveerden meer dan 500.000 doses van het middel. Dat is trouwens de volledige remdesivir-voorraad voor juli en 90 procent van de voorraad die in augustus en september zou worden geproduceerd.
De onderzoekers testten de geneesmiddelen uitvoerig op menselijke longen die met het virus waren geïnfecteerd. Vervolgens bekeken ze in hoeverre de medicijnen een wisselwerking aangingen met remdesivir en hoeveel er van het middel toegediend moest worden om de activiteit van het coronavirus te remmen. Het team kwam tot een aantal ontdekkingen. Zo blijkt dat 21 medicijnen effectief SARS-CoV-2 lijken te dwarsbomen. Dertien van de 21 medicijnen zijn al eerder klinisch getest en kunnen dus veilig worden toegediend aan coronapatiënten. Sterker nog, twee – het antihistaminicum astemizol en clofazamine (dat gebruikt wordt voor de behandeling van lepra) – zijn al door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) officieel goedgekeurd. Zoals gezegd blijken vier medicijnen de werkzaamheid van remdesivir te verbeteren, waaronder hanfangchin A, een antimalariamiddel dat ondertussen al onderzoeksfase 3 in is gerold.
Veelbelovend
De resultaten zijn veelbelovend. “De studie breidt de mogelijke opties voor coronapatiënten aanzienlijk uit,” zegt Chanda. “Vooral omdat veel van de moleculen al klinisch zijn getest en veilig zijn. De studie biedt de wetenschappelijke gemeenschap dan ook een groter arsenaal aan ‘wapens’ die ingezet kunnen worden in de strijd tegen de aanhoudende wereldwijde pandemie.” Een aantal medicijnen lijken er bovendien uit te springen. “Op basis van onze huidige analyse zijn clofazamine, hanfangchin A, apilimod (dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van auto-immuunziekten, red.) en ONO 5334 (een middel dat wordt ingezet bij broze botten en snelle botontkalking, red.) de beste korte termijn opties voor een effectieve behandeling van COVID-19,” zegt Chanda.
Verder onderzoek
Onderzoek gaat door. Want momenteel worden alle 21 potentiële coronamedicijnen uitvoerig getest in dieren en nagebootste menselijke weefsels. Als ook deze resultaten positief zijn, zal het team de FDA benaderen om klinische proeven op poten te zetten en te bespreken of de geneesmiddelen kunnen worden ingezet als behandeling voor COVID-19. Toch houden de onderzoekers nog niet met hun zoektocht naar nieuwe medicijnen op. “We vinden het belangrijk om naar nog meer potentiële medicijnen te zoeken zodat we meerdere opties hebben als er bijvoorbeeld resistentie optreedt,” aldus Chanda.
Ook andere experts die niet bij de studie betrokken zijn, zijn enthousiast. “De studie is op indrukwekkende schaal en goed uitgevoerd, waarbij tal van verbindingen met een meetbare potentie in kaart zijn gebracht,” stelt onderzoeker Stephen Griffin, verbonden aan de Universiteit van Leeds. “De resultaten zijn bemoedigend.” Ook viroloog Ian Jones van de Universiteit van Reading is over de studie te spreken. “De studie laat de potentie zien van het analyseren van al bestaande geneesmiddelen die het coronavirus kunnen aanpakken,” zegt hij. “Het voordeel is dat de medicijnen al in gebruik zijn voor andere aandoeningen, zodat ze onmiddellijk opnieuw kunnen worden gebruikt voor COVID-19-gevallen.” De onderzoeker onderstreept echter ook een kritisch punt. “Het nadeel van de genoemde geneesmiddelen is dat ze zo vroeg mogelijk moeten worden toegediend om de door het virus veroorzaakte schade te stoppen. Het aanvallen van het virus nadat deze al longen heeft geïnfecteerd is mogelijk niet heel effectief. De ideale situatie is een grootschalige test, waarna iedereen die positief is getest gelijk wordt behandeld. Dat zou het aantal ernstig zieke mensen alsmede de overdraagbaarheid aanzienlijk verminderen.”
Mag ik vanavond nr 2 komen doen?quote:Op woensdag 2 september 2020 16:54 schreef CherryLips het volgende:
Oké ik was al wc-papier hamsteren.
Das echt weer mooi.quote:Op woensdag 2 september 2020 16:51 schreef Hannnnn het volgende:
Correctie cijfers 2 september in aantal positief geteste mensen
Vanwege een eerdere technische storing bij het RIVM ontbreekt een aantal meldingen in de rapportage van 1 september. Deze meldingen zijn opgenomen in de rapportage van 2 september. Hierdoor is het aantal nieuwe positief geteste personen gemeld op 2 september (734) bijna 300 meldingen hoger dan op 1 september (462).
Zoals ik al dacht vals alarm dus.
Goed nieuws van het aantal dodenquote:Status 03-09
Positief getest 72.464, toename: 601
Ziekenhuisopnames 12.193 (16,8% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.043 (4,2% van positief getest)
Overleden 6.235 (8,6% van positief getest), toename: 0
Was afgelopen week wel gestegen geloof ik.quote:Op donderdag 3 september 2020 15:02 schreef Hannnnn het volgende:
Zitten nu al 3 dagen gemiddeld rond de 600, daarvoor lange tijd tussen de 500 en 550.
Ben benieuwd of het aantal testen nog verder is gestegen. Ik lees wel veel over drukte bij de teststraten dus ik hoop van wel.
Ook het aantal besmettingen is prima hoor, al had ik de hoop dat we deze week wat naar beneden zouden duiken.quote:Op donderdag 3 september 2020 14:35 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Goed nieuws van het aantal doden
500, 600 of 700 per dag, bij deze aantallen kan de zorg het meer dan prima aan. Dat mogen we onderhand wel concluderen.quote:Op donderdag 3 september 2020 15:33 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Ook het aantal besmettingen is prima hoor, al had ik de hoop dat we deze week wat naar beneden zouden duiken.
Klopt. Zolang we maar niet weer dag op dag een verdubbeling krijgen in getallen is er niets aan de hand.quote:Op donderdag 3 september 2020 16:20 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]
500, 600 of 700 per dag, bij deze aantallen kan de zorg het meer dan prima aan. Dat mogen we onderhand wel concluderen.
De verspreiding lijkt al een tijdje redelijk lineair te gaan. Geen ongecontroleerde explosies meer.quote:Op donderdag 3 september 2020 16:27 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Klopt. Zolang we maar niet weer dag op dag een verdubbeling krijgen in getallen is er niets aan de hand.
Ben benieuwd of we wat gaan dalen als de vakanties een week of 2 achter de rug zijn. Stuk minder import van zieke mensen denk ik.
Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.quote:Op donderdag 3 september 2020 17:03 schreef WheeledWarrior het volgende:
Het gemiddelde lijkt nu - met af en toe een paar naar beneden of naar boven - ongeveer 1 opname per 100 besmettingen te zijn. Kun je nagaan op hoeveel besmettingen we in maart moeten hebben gezeten bij de opnamecijfers van toen
Het zou best kunnen, maar ik claim niet de waarheid hequote:Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:
[..]
Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Zou zomaar kunnen. Toen werd er echt van alles gedaan. Carnaval, voetbalwedstrijden, wintersport, alle clubs, festivals etc open. OV, thuiswerken werd niet echt gedaan. Ik acht het zeer plausibel. Durf zelfs te wedden dat er veel meer besmettingen waren. 2/3 miljoen.quote:Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:
[..]
Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Persoonlijk denk ik dat het zelfs aan de lage kant is die schatting, al voldoet hij wel aan bv Sanquin zoals @WheeledWarrior aangeeft.quote:Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:
[..]
Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Ik hoop zelf dat we onder de 500 duiken, op een of andere manier is dat een psychologische grens bij mij. 500 en lager voelt goed, alles erboven niet.quote:Op donderdag 3 september 2020 19:08 schreef Ven1972 het volgende:
Ik ga van uit dat komende weken wel 500-700 besmettingen per dag komen, soms wel 400 t/m 500 besmetting per dag.... zeg maar voorlopig stabiel. Zeker moeten we nog rekenen op paar dagen die uitschieters kunnen worden van 800 gevallen per dag. Ziekenhuisopnames en overlijdensmeldingen blijven voorlopig laag nu toe. Wat de komende tijd is kan het van alles komen.
Maar ik begrijp jou ook wel, maar ik heb het ook gezegd dat bij het coronavirus heel kanten op gaan.quote:Op donderdag 3 september 2020 19:19 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Ik hoop zelf dat we onder de 500 duiken, op een of andere manier is dat een psychologische grens bij mij. 500 en lager voelt goed, alles erboven niet.
Wellicht gevoed door de angst dat we weer door het dak gaan, net als eind februari/maart. Toen ging het zo hard omhoog.
Klopt, het is een grillig verloop. Al kan je ondertussen, terugkijkend op de 6 maanden, wel een beetje een lijn ontdekken.quote:Op donderdag 3 september 2020 19:21 schreef Ven1972 het volgende:
[..]
Maar ik begrijp jou ook wel, maar ik heb het ook gezegd dat bij het coronavirus heel kanten op gaan.
quote:Status 04-09
Positief getest 73.208, toename: 744
Ziekenhuisopnames 12.200 (16,7% van positief getest), toename: 7
IC-opnames 3.047 (4,2% van positief getest)
Overleden 6.237 (8,5% van positief getest), toename: 2
quote:DSM en VDL gaan samen kwalitatief hoogwaardige medische mondmaskers maken. Ook gaan beide bedrijven als eerste in Nederland filtermateriaal voor mondmaskers produceren.
Daarvoor richten DSM en VDL een nieuw bedrijf op: Dutch PPE Solutions, waar in oktober tientallen mensen aan het werk kunnen.
Met de ontwikkeling van de mondmaskers is een investering van enkele miljoenen euro's gemoeid. Zo worden er machines aangeschaft en komen er productielocaties in Geleen en Helmond. In Limburg wordt meltblown polypropyleen gemaakt, de filterlaag die virussen uit medische mondmaskers filtert. Het is de eerste keer dat dit onderdeel van zogenoemde FFP2-mondmkapjes in Nederland wordt gemaakt.
https://www.1limburg.nl/d(...)roductie-mondmaskers
Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.quote:Op vrijdag 4 september 2020 18:03 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]
1 opname per 100 besmettingen. Blijft redelijk kloppend.
En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:03 schreef chratnox het volgende:
[..]
Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.
Stel we pakken die 1% door en we kijken naar de opnames totaal, dan zou dat totaal zo’n 1,2 miljoen mensen zijn die het gehad hebben (12.200 ziekenhuisopnames tellen we als 1%)
Geen idee of het zo is, maar het zit niet heel ver af van die eerste schatting van Sanquin. Denk dat het een simplistische manier is, maar ik denk niet dat je heel ver van de werkelijkheid zit.
Wat op zich ook logisch is, omdat griep al jaren rondwaart en veel mensen het al eens doorgemaakt hebben, maar dan gespreid over een langere periode. Dat is denk ik niet zozeer dit virus maar met elk nieuw virus zo.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:14 schreef falling_away het volgende:
[..]
En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.
Wat een enorm contrast met nu. Niet qua golf maar hoe (terecht) terloops men er destijds mee omging.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:20 schreef falling_away het volgende:
Eigenlijk is het dan maar een fractie erger dan de griep van 2016 (ik weet dat het al vaker gemeld is)
https://www.ad.nl/gezond/(...)-ziek-zijn~aae8e106/
Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.
De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen," legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.
Ziekenhuizen hebben de handen vol aan de griepgolf. ,,Medewerkers rennen de benen onder hun kont vandaan. Die hebben geen tijd om te lunchen. Maar de ziekenhuizen kunnen de druk nog wel aan," reageert de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Klopt het grote verschil is dat ze toen nog niet aan de max capaciteit van de IC zaten. Je wil koste wat kost voorkomen dat je moet kiezen wie wel en niet behandeld gaat worden.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:47 schreef galantis het volgende:
[..]
Wat een enorm contrast met nu. Niet qua golf maar hoe (terecht) terloops men er destijds mee omging.
Uiteraard is het vrij simplistisch denken, ik ben immers geen expert. Maar ik denk ook dat het niet ver van de werkelijkheid zit als je alle cijfers naast elkaar legt.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:03 schreef chratnox het volgende:
[..]
Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.
Stel we pakken die 1% door en we kijken naar de opnames totaal, dan zou dat totaal zo’n 1,2 miljoen mensen zijn die het gehad hebben (12.200 ziekenhuisopnames tellen we als 1%)
Geen idee of het zo is, maar het zit niet heel ver af van die eerste schatting van Sanquin. Denk dat het een simplistische manier is, maar ik denk niet dat je heel ver van de werkelijkheid zit.
Het is ook niet zozeer de mortaliteit van dit virus. De meeste mensen zijn prima te behandelen in een ziekenhuis.quote:Op vrijdag 4 september 2020 23:14 schreef falling_away het volgende:
[..]
En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.
Gelukkig wel. In dat licht kunnen we dus nu zo’n 60.000 besmettingen per dag aan. Op het hoogtepunt van de crisis hadden we namelijk 600 opnames per dag.quote:Op vrijdag 4 september 2020 18:03 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]
1 opname per 100 besmettingen. Blijft redelijk kloppend.
quote:Positief getest 73.862, toename: 654
Ziekenhuisopnames 12.205 (16,5% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.046 (4,1% van positief getest)
Overleden 6.241 (8,4% van positief getest), toename: 4
Ja da's nie best.Maar nog wel maar 5 opnamesquote:Status 06-09
Positief getest 74.787, toename: 925
Ziekenhuisopnames 12.210 (16,3% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.046 (4,1% van positief getest)
Overleden 6.243 (8,3% van positief getest), toename: 2
Beetje hoge aantal positief geteste.quote:Op zondag 6 september 2020 14:27 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Ja da's nie best.Maar nog wel maar 5 opnames
Dus weer beetje storm in glas water, wat betreft de aantallen?quote:Op zondag 6 september 2020 19:02 schreef CherryLips het volgende:
Ja het schijnen ook nog achterstanden van de afgelopen paar dagen te zijn geweest, maar dan schiet het gemiddelde ook omhoog.
Tis voor nu niet andersquote:Op zondag 6 september 2020 19:38 schreef GereDathan het volgende:
Sorry heel druk vandaag, ben er morgen weer. Balen van het slechte aantal nieuwe besmettingen
Bron:quote:Onderzoekstijd tot aan een kandidaatvaccin verkort van één tot anderhalf jaar naar 2 maanden. En het kan sneller.
Sinds de uitbraak van SARS-CoV-2 zoeken bedrijven wereldwijd koortsachtig naar een vaccin dat beschermt tegen dit virus. In crisistijd verloopt vaccinontwikkeling anders dan normaal. Viroloog Hanneke Schuitemaker: ‘We gaan alvast beginnen met de productie van een vaccin, terwijl we nog niet zeker weten of het werkt.’
Updates
30 maart 2020 – Er is een sterke kandidaat voor een werkend vaccin tegen het coronavirus gevonden.
27 juli 2020 – Start van de eerste klinische tests bij gezonde volwassenen.
In een normale situatie zou ik Hanneke Schuitemaker, viroloog en hoofd van de afdeling virale vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines, persoonlijk opzoeken in het laboratorium in Leiden. Vanwege alle maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, spreek ik haar via Skype. Sinds half januari is haar team druk doende om een vaccin tegen het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) te ontwikkelen. Dat gaat in deze crisistijd iets anders dan normaal.
“Normaal gesproken nemen we ruim de tijd om te bekijken welke ziektes een hoge behoefte hebben aan een vaccin en welk eiwit we het beste kunnen gebruiken om een zo sterk mogelijke immuunrespons op te wekken”, vertelt ze. “Daar was nu geen tijd voor. Op het moment dat de eerste berichten vanuit China binnen druppelden, wisten we gelijk dat dit belangrijk was. Op 12 januari kwam de genetische sequentie van het virus online. Een dag later zijn we hier in ons laboratorium mee aan de slag gegaan.”
Het vaccin moest vanaf nul worden ontwikkeld, maar voorkennis was er wel. SARS-CoV-2 bleek grote gelijkenissen te vertonen met het eerste SARS-virus, dat in 2003 zorgde voor een uitbraak in Azië. “De virussen hebben een vergelijkbaar oppervlakte-eiwit, het spijkereiwit of S-eiwit”, legt Schuitemaker uit. “Beide virussen gebruiken dit eiwit om onze cellen binnen te kunnen dringen. Daarmee is het dus een aannemelijk doelwit voor een vaccin.”
Kandidaatvaccin
Janssen Vaccines werkt met een methode die eerder is gebruikt bij het ontwikkelen van vaccins tegen bijvoorbeeld hiv en ebola. Die methode gaat uit van genetisch veranderde verkoudheidsvirussen. Virussen bevatten, net als menselijke cellen, genetisch materiaal dat codeert voor alle onderdelen die geproduceerd moeten worden. “Onderzoekers maken het verkoudheidsvirus onschuldig door een belangrijk deel van het genetisch materiaal te verwijderen. Op die lege plek stoppen ze dan een stukje genetisch materiaal van een ander virus, in dit geval dus SARS-CoV-2”, vertelt Schuitemaker. Het resultaat is een verkoudheidsvirus dat niet zorgt voor ziekte, maar wel stukjes van het coronavirus aan het afweersysteem laat zien.
“Welke stukjes dat zijn, kun je zelf kiezen”, gaat de viroloog verder. “Wij kozen voor genetisch materiaal van het S-eiwit. Maar dan ben je er nog niet. Want welk deel heb je nodig voor een goede respons? Het hele S-eiwit of slechts een deel daarvan? En welk deel dan? Om die vragen te kunnen beantwoorden, ontwierpen we allerlei verschillende constructen. Die zijn in de afgelopen weken, in samenwerking met Beth Israel Deaconess Medical Centre (Harvard Medical School) getest. We hebben onder andere bekeken of de constructen goed groeien en of ze een afweerreactie opwekken. We zijn nu bezig de laatste preklinische data te verzamelen. Eind maart beslissen we welk van de constructen het meest geschikt is als kandidaatvaccin.”
Productie op grote schaal
De onderzoekstijd tot aan een kandidaatvaccin is normaal gesproken één tot anderhalf jaar. In Leiden hebben ze er nu twee maanden over gedaan, maar het kan nog sneller. Half maart meldde het Amerikaanse bedrijf Moderna al dat het kon starten met klinische tests op menselijke vrijwilligers. Schuitemaker: “Daar zijn we heel blij mee. Het is van belang dat er een vaccin komt en wie dat dan maakt, doet er niet zoveel toe. Wij lopen inderdaad iets achter, maar ik denk dat we een enorm voordeel hebben bij de tweede slag; het op grote schaal produceren van het vaccin.”
Dat is namelijk niet zo eenvoudig. Om grootschalige productie op gang te krijgen, laten onderzoekers het aangepaste verkoudheidsvirus groeien in cellen. “Wij hebben op dit gebied al ervaring opgedaan met ons ebolavaccin”, legt Schuitemaker uit. “We maken gebruik van een humane cellijn, PER.C6, afkomstig van embryonale retina-epitheelcellen. Die cellen zijn in staat om heel dicht op elkaar te groeien en raken makkelijk geïnfecteerd met het verkoudheidsvirus. Er zijn dus veel geïnfecteerde cellen per milliliter, waardoor we met een klein volume toch veel product kunnen maken.” Uit een bioreactor van 20 liter kwamen in eerder onderzoek 180 duizend doses ebolavaccin. Inmiddels staat er in de productiefaciliteit van Janssen Vaccines een bioreactor van 1000 liter, waar naar schatting 300 miljoen doses vaccin per jaar uit kunnen komen.
“We gaan in de komende maanden alvast beginnen met de productie van het vaccin. Dat gaat nu een stuk sneller dan eerst, omdat we niet hoeven te wachten tot de cellen goed groeien. We hebben nog een grote hoeveelheid cellen in de vriezer die we nu kunnen gebruiken en die we gelijk met het verkoudheidsvirus kunnen infecteren. Vaccinontwikkeling en -productie lopen dan dus parallel. Daarmee nemen we een risico, want het zou natuurlijk kunnen dat we iets maken dat helemaal niet werkt. Aan de andere kant, als het wel werkt, kunnen we het daarna hopelijk ook snel inzetten.”
Urgentie
Of het vaccin beschikbaar komt voordat deze uitbraak onder controle is, is moeilijk te zeggen. Volgens Schuitemaker is dat helemaal afhankelijk van hoe de uitbraak van het coronavirus zich ontwikkelt. Neemt de verspreiding van het virus af bij hogere temperaturen, net zoals het griepvirus en verkoudheidsvirussen? Hebben we dan te maken met een seizoensvirus dat volgend jaar terug komt? Hoe ziek worden mensen er dan nog van en in hoeverre bouwen mensen op een natuurlijke manier immuniteit op tegen dit virus?
Op dit moment zijn de autoriteiten enorm proactief, merkt de viroloog. “Vragen worden snel beantwoord en het is vrij makkelijk om extra overleg in te plannen. Ik maak me wel een beetje zorgen over hoe dat straks gaat, als de urgentie voorbij is. Heeft vaccinontwikkeling tegen SARS dan nog steeds prioriteit of raakt het op de achtergrond?”
Praktische problemen
In het laboratorium spelen een aantal praktische problemen die het vaccinonderzoek belemmeren. “We werken samen met een Amerikaanse groep, maar omdat het vliegverkeer nu grotendeels stilligt, is het niet eenvoudig om snel kennis en producten uit te wisselen. Bovendien komen veel grondstoffen uit Amerika en China. We merken nu gelukkig dat ze in China langzaam weer online gaan.”
En hoewel er enorm veel werk is, is niet iedereen in het laboratorium op zijn post. Een deel van het personeel zit thuis en komt pas in actie op het moment dat de teams op de werkvloer uitvallen. Schuitemaker is zelf ook al een tijdje niet meer naar het lab geweest. Ze werkt vanuit huis. “Ik wil de onderzoekers die zo hard bezig zijn niet voor de voeten lopen”, zegt ze. “In een crisis zoals deze merken we heel duidelijk hoe sterk de focus is en hoe toegewijd mensen zijn.”
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De totale daling over de laatste 20 weken is (1.040 -/- 44 =) 996. De gemiddelde daling per dag over de laatste 20 weken is (996 : 20 =) 49,8. Dat is in totaal een daling van (996 -/- 1.040 x 100% =) 95,8%. De gemiddelde daling per week over de laatste 20 weken is 4,8%.
Het totaalaantal Nederlandse IC’s met ten minste één bewezen of verdachte COVID-19-patiënt is gedaald van 33 naar 31, een absolute daling van 2 en een relatieve daling van 6,1%.
Archief van de aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op een Nederlandse of Duitse IC van 18 april tot en met 30 juni 2020.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.2) NEDERLANDSE PATIËNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
249 Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie liggen er momenteel op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Het is een stijging van 6 ten opzichte van vorige week maandag (een stijging van 2,4%), en vorige week was een daling van 43 ten opzichte van eerverleden week maandag (een daling van 15,0%). De daling is dus een stijging geworden.
Dit zijn de aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op de Nederlandse verpleegafdelingen van de afgelopen zeventien weken, beginnend op maandag 20 april (met daarachter vanaf week 21 de absolute en de relatieve wijziging ten opzichte van de week ervóór):[2]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De totale daling over de laatste 17 weken is (703 -/- 249 =) 454. De gemiddelde daling per dag over de laatste 17 weken is (454 : 17 =) 26,7. Dat is in totaal een daling van (454 -/- 703 x 100% =) 64,6%. De gemiddelde daling per week over de laatste 17 weken is 3,8%.
Archief van de dagelijkse aantallen Nederlandse patiënten met een COVID-19-infectie op de Nederlandse verpleegafdelingen van 15 mei 2020 t/m 30 juni 2020.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.3) DE BELANGRIJKSTE CIJFERS UIT HET DASHBOARD CORONAVIRUS, VAN DE RIJKSOVERHEID
Wat je op dit moment (stand van zaken zondag 6 september 2020) in het Dashboard ziet, is dat onder meer het aantal:
1) IC-opnames per dag, gemiddeld over de afgelopen 3 dagen, 2 is;
2) ziekenhuisopnames per dag, gemiddeld over de afgelopen 3 dagen, 5,7 is;
3) positief geteste mensen per 100.000 inwoners per dag, 5,3 is (en dat het totaalaantal positief geteste mensen 925 is);
4) mensen met COVID-19 per 100.000 inwoners dat besmettelijk is voor anderen 169,9 is (en dat het totaalaantal mensen met COVID-19 dat besmettelijk is voor anderen 29.583 is) (dit is de waarde van 28 augustus – wordt wekelijks berekend);
5) mensen dat besmet wordt door één besmettelijke person (het reproductiegetal) 0,99 is (dit is de waarde van 1 september – wordt wekelijks berekend).
Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
VoetnotenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien![]()
797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.quote:Status 07-09
Positief getest 75.584, toename: 797
Ziekenhuisopnames 12.219 (16,2% van positief getest), toename: 9
IC-opnames 3.048 (4,0% van positief getest)
Overleden 6.243 (8,3% van positief getest), toename: 0
Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.
Wel goed nieuws, geen overlijdens!![]()
Ik zag een paar keer voorbij komen dat die 925 een aantal correcties had van eerdere dagen. Ik weet niet of dat zo is, dat heb ik zo snel niet kunnen vinden, maar dat zullen we morgen wel weten.quote:Op maandag 7 september 2020 14:34 schreef GereDathan het volgende:
[..]
797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.
Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.
Wel goed nieuws, geen overlijdens!
Indien dat zo is is dat iets waar echt iets aan gedaan moet worden. Rutte zegt telkens: "Met 50% van de informatie moeten we 100% van de beslissingen nemen". Als die 50% dan niet klopt, loop je nog harder achter de feiten aan.
Het goede nieuws is wat mij betreft dat de hoeveelheid mensen op de IC echt netjes laag blijft, en al weken niet echt stijgt.![]()
Maar ik hoor steeds meer dat het soms twee dagen kan duren voor je je kunt laten testen, dus die dagresultaten zeggen dan niet zoveel.
Gisteren waren er veel besmettingen in Den Haag en ook hier in het dorp, en vandaag een stuk minder, dus je kunt er niets mee.Tap tap tap![]()
Zeker weer mooiquote:Op maandag 7 september 2020 14:34 schreef GereDathan het volgende:
[..]
797 is hoog, maar in ieder geval een stuk prettiger dan de 925 van gisteren. Laten we hopen dat die vervelende groei niet doorzet van de laatste dagen, maar dat we gewoon weer richting de 500 gaan zakken.
Aantal ziekenhuisopnames is met 9 nog steeds prima. Liever 0, maar dat is niet realistisch natuurlijk.
Wel goed nieuws, geen overlijdens!
Heb zelf idee dat de 900+ toch een optelling is geweest van paar dagen![]()
Zover ik weet, en gelezen heb, was het geen correctie, helaas.quote:Op maandag 7 september 2020 14:39 schreef chratnox het volgende:
[..]
Ik zag een paar keer voorbij komen dat die 925 een aantal correcties had van eerdere dagen. Ik weet niet of dat zo is, dat heb ik zo snel niet kunnen vinden, maar dat zullen we morgen wel weten.
Indien dat zo is is dat iets waar echt iets aan gedaan moet worden. Rutte zegt telkens: "Met 50% van de informatie moeten we 100% van de beslissingen nemen". Als die 50% dan niet klopt, loop je nog harder achter de feiten aan.
Het goede nieuws is wat mij betreft dat de hoeveelheid mensen op de IC echt netjes laag blijft, en al weken niet echt stijgt.
Wel is het zo dat er weer bijna 20.000 testen meer zijn gedaan, dan vind je logischerwijs ook meer. Ik las net ergens dat we met de besmettingen en testen deze week zo rond de 2,8% positieve uitslagen komen. Dat was vorige week 2,2, de week daarvoor 2,5 en de weken daarvoor 3,5 en 3,7.
Als dat klopt, dan is er dus weinig aan de hand.![]()
Ik ben bang dat dat niet zo is:quote:Op maandag 7 september 2020 16:27 schreef AlwaysConnected het volgende:
[..]
Zeker weer mooi
Heb zelf idee dat de 900+ toch een optelling is geweest van paar dagenBron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-aprilquote:Een grote stijging in het aantal ziektegevallen eerder deze week bleek deels te komen door een technische storing, maar daarvan is nu geen sprake, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten.![]()
Het aantal patiënten dat met corona op de intensive care ligt, is nu 31. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Er liggen 552 mensen om andere redenen op de ic, 24 minder dan de voorgaande dag. In totaal verblijven 583 mensen op de ic, 26 minder dan een dag eerder.
Het aantal mensen dat met corona is opgenomen maar niet op de ic ligt, bedraagt 109, vier meer dan zondag. Het zijn de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
,,Het aantal opgenomen COVID-patiënten is nog vrij stabiel laag, ondanks het stijgend aantal nieuwe infecties in de afgelopen week. De overall ic-bezetting is daarbij terug op het laagste niveau van de afgelopen maand", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.Tap tap tap![]()
Nah ja tis dan niet anders de komende dagen dan maar weer hopen op minder positieve personenquote:Op maandag 7 september 2020 17:48 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dat niet zo is:
[..]
Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-april![]()
In een ideaal scenario niet natuurlijk. We zagen de hele tijd ergens tussen de 5 en 10 ziekenhuisopnames bij 500 à 600 besmettingen. Indien we naar 900 positieve tests gaan ipv 500/600 en de ziekenhuisopnames groeien niet in de komende weken is dat misschien wel een beter signaal. Meer mensen immuun, betere behandelingen bij huisartsen al, eerdere signalering, en weet ik 't welke andere scenario's er zijn.quote:Op maandag 7 september 2020 18:09 schreef AlwaysConnected het volgende:
[..]
Nah ja tis dan niet anders de komende dagen dan maar weer hopen op minder positieve personen
Met de informatie van maart/april denken we dat meer positieve tests/besmettingen automatisch meer ziekenhuisopnames betekenen zal, wat voor een deel denk ik waar is, maar het is niet per definitie zo te stellen. Als er totaal 1000 besmettelijke personen rondlopen is de kans dat er iemand besmet raakt die in een risicogroep zit kleiner dan wanneer er 30.000 besmettelijke personen rondlopen.
Wat mij betreft blijft wel waar dat we waakzaam moeten zijn, maar dingen als ingelastte persconferenties, extra maatregelen en dat soort dingen zouden er naar mijn idee niet in moeten zitten.![]()
Heerlijk, nu vergelijken met april. Toen je alleen werd getest als je met een dubbele longontsteking het ziekenhuis binnen kwam rochelen en het virus bijna van binnenuit in grote rode letters COVID op je voorhoofd had getatoeëerd.quote:Op maandag 7 september 2020 17:48 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dat niet zo is:
[..]
Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)e-aantal-sinds-april
In het artikel wel even terloops vermelden dat de opnames en doden laag zijn, maarja wat is dat toch voor nutteloze statistiek.
Wat een debieltjes bij de telegraaf.I'll give you something to do![]()
April was echt bizar als je daaraan terugdenkt. Ik weet nog hoe lastig het was om toen positief te blijven, nu voelt dat bijna als vanzelfsprekendquote:Op maandag 7 september 2020 20:29 schreef galantis het volgende:
[..]
Heerlijk, nu vergelijken met april. Toen je alleen werd getest als je met een dubbele longontsteking het ziekenhuis binnen kwam rochelen en het virus bijna van binnenuit in grote rode letters COVID op je voorhoofd had getatoeëerd.
In het artikel wel even terloops vermelden dat de opnames en doden laag zijn, maarja wat is dat toch voor nutteloze statistiek.
Wat een debieltjes bij de telegraaf.![]()
![]()
Helemaal mee eens. Je ziet ook duidelijk dat de politiek er weinig aandacht aan geeft. De laatste persco was een update waar we staan zonder noemenswaardige nieuwe informatie. Een volgende persco lijkt ver weg. Zelfs na een piek van 925 (wat in april gegarandeerd een persco had opgeleverd) hoor je niets van eigenlijk. Heerlijk!quote:Op maandag 7 september 2020 20:20 schreef chratnox het volgende:
[..]
In een ideaal scenario niet natuurlijk. We zagen de hele tijd ergens tussen de 5 en 10 ziekenhuisopnames bij 500 à 600 besmettingen. Indien we naar 900 positieve tests gaan ipv 500/600 en de ziekenhuisopnames groeien niet in de komende weken is dat misschien wel een beter signaal. Meer mensen immuun, betere behandelingen bij huisartsen al, eerdere signalering, en weet ik 't welke andere scenario's er zijn.
Met de informatie van maart/april denken we dat meer positieve tests/besmettingen automatisch meer ziekenhuisopnames betekenen zal, wat voor een deel denk ik waar is, maar het is niet per definitie zo te stellen. Als er totaal 1000 besmettelijke personen rondlopen is de kans dat er iemand besmet raakt die in een risicogroep zit kleiner dan wanneer er 30.000 besmettelijke personen rondlopen.
Wat mij betreft blijft wel waar dat we waakzaam moeten zijn, maar dingen als ingelastte persconferenties, extra maatregelen en dat soort dingen zouden er naar mijn idee niet in moeten zitten.![]()
Worldometers meldt voor gisteren onder de 200K nieuwe gevallen wereldwijd, en ook relatief weinig doden.
Is het in b.v. Brazilië langzaam een beetje onder controle of is er weer een andere wijze van cijfers doorgeven?![]()
Zover ik kan beoordelenhebben landen als Amerika en Brazilië het inderdaad langzaam wat meer onder controle. India daarentegen gaat niet al te goed.quote:Op dinsdag 8 september 2020 09:35 schreef WheeledWarrior het volgende:
Worldometers meldt voor gisteren onder de 200K nieuwe gevallen wereldwijd, en ook relatief weinig doden.
Is het in b.v. Brazilië langzaam een beetje onder controle of is er weer een andere wijze van cijfers doorgeven?
Maar er is wereldwijd al een tijdje afvlakking, het hobbelt een beetje maar schiet niet meer omhoog. Dat is erg fijn!![]()
Wekelijkse update van het RIVM (samenvatting):Stijging van 2,2 naar 2,8 is niet zo spannend, dat is in de marge. Aantal testen wel weer fors hoger. Minder overledenen, top!quote:Update 2 september t/m 8 september 2020
Afgelopen week zijn er 5.427 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.830 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 43 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 14 minder dan vorige week. Deze week zijn 17 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 7 minder dan in de week er voor. Zie het nieuwsbericht stijging aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen.
In de afgelopen week hebben ruim 180.182 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, vorige week waren dit nog 163.572 mensen. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week toegenomen van 2,2% in de voorgaande week naar 2,8%, deze week. Het reproductiegetal is gestegen en ligt op 1,17. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn samen 117 anderen besmetten.
De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.
Al met al best een prima week, ondanks dat we opgeschrikt werden door veel nieuwe besmettingen.![]()
#COVID19 in the Netherlands (08-09)
cases: 76.548 (+964)
fatalities: 6.244 (+1)
hospitalisations: 12.225 (+6)
(differences w.r.t. yesterday in parenthesis)
source RIVM
#coronavirusNL #COVID19NLHumor, serieus en vrolijk!![]()
In welke dorp dan wel?quote:Op dinsdag 8 september 2020 14:38 schreef CherryLips het volgende:
Hier in het dorp gaat het ook snelHumor, serieus en vrolijk!![]()
https://www.gelderlander.(...)ekenhuizen~a5372ced/quote:Na een aantal weken van een dalend aantal besmettingen is de omgekeerde route weer ingezet. Het aantal sterfgevallen nam echter af, van 24 naar 17 deze week. Het aantal door de GGD's geregistreerde ziekenhuisopnamen daalde van 57 naar 43.quote:De situatie in de ziekenhuizen is al maandenlang stabiel. Er zijn nu in totaal slechts 31 coronapatiënten opgenomen op de intensive cares (op het hoogtepunt van de crisis waren dat er ruim 1400). Buiten de ic’s liggen nog 109 mensen met corona. ,,Bij ons in het Erasmus (Rotterdam, red.) ligt nu bijvoorbeeld geen enkele coronapatiënt meer op de intensive care”, zegt voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.
,,Dat is positief, ja. Dus veel mensen raken besmet, maar op de IC zie je eigenlijk niks gebeuren. Komt dat omdat het allemaal jongeren zijn? En wat moet je daar dan mee? Je kan denken: kunnen we dan niet meer versoepelen? Maar dat is aan infectieziekten-experts en de politiek. Wij zorgen dat we voorbereid zijn op een eventuele nieuwe grote golf. We leiden verpleegkundigen op, zorgen voor genoeg machines en bedden. Begin oktober moeten we 1350 IC-plekken hebben, oplopend naar 1700 aan het einde van het jaar.”Tap tap tap![]()
Positief bericht @CherryLips, dank je wel! Ik was er echt even aan toe. Het aantal nieuwe besmettingen van vandaag heeft er bij mij om een of andere manier ingehakt (lang verhaal, niet voor hier). Merk dat ik echt even toe ben aan een beetje rust en goede berichten.
Verdere versoepelingen moet ik niet eens aan denken, laten we eerst maar eens stabiliseren. Op welk aantal doet er niet eens zoveel toe (hoe lager, hoe beter natuurlijk). Dit gezwabber tussen 700 en 1000 vind ik helemaal niets.![]()
Was het bij RIVM ook vakantie? Als ik de grafieken op de site bekijk van de opnames en overledenen, dan zijn er aardig wat van weken eerder“Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years!”![]()
Klopt, dat is elke keer het geval. Het valt nog mee als er geen opnames uit april tussen staanquote:Op dinsdag 8 september 2020 15:31 schreef ErwinDikkie het volgende:
Was het bij RIVM ook vakantie? Als ik de grafieken op de site bekijk van de opnames en overledenen, dan zijn er aardig wat van weken eerder
Daarom is het dagcijfer eigenlijk weinig zeggend, maar toch kriebelt het als ik de 1000 dichtbij zie komen (en dan niet op een positieve manier kriebelen).![]()
Misschien wat minder met corona bezighouden? Lijkt me beter voor de geestelijke gezondheid. Kennelijk leiden de huidige besmettingen relatief weinig tot ziekenhuisopnames. Dat is toch positief? Waarom toch dat angstige gedoequote:Op dinsdag 8 september 2020 15:32 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Klopt, dat is elke keer het geval. Het valt nog mee als er geen opnames uit april tussen staan
Daarom is het dagcijfer eigenlijk weinig zeggend, maar toch kriebelt het als ik de 1000 dichtbij zie komen (en dan niet op een positieve manier kriebelen).![]()
Dat is wat ik ook ben gaan doen gisteren, even stapje terug weer.quote:Op dinsdag 8 september 2020 19:53 schreef Pleun2011 het volgende:
[..]
Misschien wat minder met corona bezighouden? Lijkt me beter voor de geestelijke gezondheid. Kennelijk leiden de huidige besmettingen relatief weinig tot ziekenhuisopnames. Dat is toch positief? Waarom toch dat angstige gedoe![]()
Ik voelde me in maart/april precies zoals jij. Was overal op aan het letten, maakte me over alles zorgen. Ik ben licht astmatisch, en volgens de berichten tot dan toe zat ik in een risicogroep. Of in elk geval, zo interpreteerde ik het.quote:Op dinsdag 8 september 2020 15:32 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Klopt, dat is elke keer het geval. Het valt nog mee als er geen opnames uit april tussen staan
Daarom is het dagcijfer eigenlijk weinig zeggend, maar toch kriebelt het als ik de 1000 dichtbij zie komen (en dan niet op een positieve manier kriebelen).
Op een gegeven moment was het zo erg dat ik de hele dag mn horloge om had voor mn hartslag, en elke dag temperatuur enzo, ik maakte mezelf helemaal gek. Toen ik merkte dat ik dingen ging missen van mijn dochter (1 1/2 jaar) heb ik 't er met mn vrouw over gehad. Niet lang daarna sprak ik mn opa die zei: "Ik heb liever dat jullie langskomen en ik ziek word, dan dat ik jullie nog maanden niet zie"
Dat heeft er een beetje voor gezorgd dat ik uit die negatieve spiraal kon komen, voor mijzelf is het nu: "Het zal mijn tijd wel duren, komt met mij wel goed". Dit specifieke topic met positief nieuws heeft me in die tijd ook ontzettend geholpen, die dagelijkse nuances van Federer-Fan en jou maakten echt een verschil!
Neem wat afstand, laat het gaan. Zolang er niet daadwerkelijk veel mensen opgenomen worden zou ik het lekker laten voor wat het is.![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Pardon, moet wel het positieve topic blijven natuurlijk
[ Bericht 11% gewijzigd door CherryLips op 09-09-2020 09:33:02 ]Tap tap tap![]()
quote:Op woensdag 9 september 2020 09:05 schreef CherryLips het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Pardon, moet wel het positieve topic blijven natuurlijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ook maar even in een positieve spoiler![]()
![]()
Zijn ze nou nog van plan om die maatregelen eens af te schaffen? Er liggen al maanden iets van 40 mensen op de IC en volgens mij zijn de mensen die er nu liggen bijna allemaal dezelfde als die welke er twee maanden geleden lagen.
We moesten zorgen dat de zorgcapaciteit het aankon. Nu hebben ze het eigenlijk alleen nog over alle besmettingen. Lekker boeiend als er vrijwel niemand naar het ziekenhuis hoeft.[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien![]()
Zou mooi en positief zijnquote:Op woensdag 9 september 2020 10:43 schreef Federer-fan het volgende:
Zijn ze nou nog van plan om die maatregelen eens af te schaffen? Er liggen al maanden iets van 40 mensen op de IC en volgens mij zijn de mensen die er nu liggen bijna allemaal dezelfde als die welke er twee maanden geleden lagen.
We moesten zorgen dat de zorgcapaciteit het aankon. Nu hebben ze het eigenlijk alleen nog over alle besmettingen. Lekker boeiend als er vrijwel niemand naar het ziekenhuis hoeft.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op woensdag 9 september 2020 10:49 schreef AlwaysConnected het volgende:
[..]
Zou mooi en positief zijnHet bericht over het Oxford-vaccin wat 'on hold' is gezet is daarin wel interessant. Die werd tot nu toe telkens als meest hoopvolle genoemd.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als die flinke vertraging oploopt vraag ik me af wat de overheid gaat doen. Ik verwacht dat ze het voorbij de verkiezingen gaan proberen te trekken. Als ze de maatregelen nu loslaten en er komt onverhoopt een stijging in ziekenhuisopnames/overlijdens, zullen zij dat zien als politieke zelfmoord, aangezien het hun aangerekend wordt.
Mensen gaan het niet accepteren om in een uitzichtloze situatie te blijven zitten.
Om het positief te maken, volgend op Federer-Fan's comment. Er liggen nu inderdaad al maanden ergens tussen de 20 en 40 mensen op de IC, en het aantal opnames blijft laag. Veel positiever dan dat wordt het wat mij betreft niet![]()
![]()
Wat altijd lekker helpt is de radio op standje gehoorbeschadiging. En dan vol mee bléren met 1 van mijn all-time favorites:En daarna even vol gas stampen met:quote:Risin' up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance, now I'm back on my feet
Just a man and his will to survive
So many times, it happens too fast
You trade your passion for glory
Don't lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive
It's the eye of the tiger, it's the thrill of the fight
Risin' up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he's watchin' us all with the eye of the tiger
Face to face, out in the heat
Hangin' tough, stayin' hungry
They stack the odds 'til we take to the street
For the kill with the skill to survive
It's the eye of the tiger, it's the thrill of the fight
Risin' up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he's watchin' us all with the eye of the tiger
Risin' up, straight to the top
Had the guts, got the glory
Went the distance, now I'm not gonna stop
Just a man and his will to survive
It's the eye of the tiger, it's the thrill of the fight
Risin' up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he's watchin' us all with the eye of the tiger
The eye of the tiger
The eye of the tiger
The eye of the tiger
The eye of the tiger
Van de laatste is het origineel overigens ook erg goed te doen![]()
![]()
Erg interessant dat Oxford, moet zeggen dat ik petje afneem voor de personen die dat risico voor ons willen nemen.quote:Op woensdag 9 september 2020 10:54 schreef chratnox het volgende:
[..]
Het bericht over het Oxford-vaccin wat 'on hold' is gezet is daarin wel interessant. Die werd tot nu toe telkens als meest hoopvolle genoemd.
Als die flinke vertraging oploopt vraag ik me af wat de overheid gaat doen. Ik verwacht dat ze het voorbij de verkiezingen gaan proberen te trekken. Als ze de maatregelen nu loslaten en er komt onverhoopt een stijging in ziekenhuisopnames/overlijdens, zullen zij dat zien als politieke zelfmoord, aangezien het hun aangerekend wordt.
Mensen gaan het niet accepteren om in een uitzichtloze situatie te blijven zitten.
Om het positief te maken, volgend op Federer-Fan's comment. Er liggen nu inderdaad al maanden ergens tussen de 20 en 40 mensen op de IC, en het aantal opnames blijft laag. Veel positiever dan dat wordt het wat mij betreft niet![]()
Ik las een tijdje geleden terloops een regeltje dat ze maatregelen voor jongeren wilden versoepelen, tot 35 jaar ongeveer. En dat als de disco's en clubs weer opengaan, alleen de > 35-ers naar binnen mochten.quote:Op woensdag 9 september 2020 10:43 schreef Federer-fan het volgende:
Zijn ze nou nog van plan om die maatregelen eens af te schaffen? Er liggen al maanden iets van 40 mensen op de IC en volgens mij zijn de mensen die er nu liggen bijna allemaal dezelfde als die welke er twee maanden geleden lagen.
We moesten zorgen dat de zorgcapaciteit het aankon. Nu hebben ze het eigenlijk alleen nog over alle besmettingen. Lekker boeiend als er vrijwel niemand naar het ziekenhuis hoeft.Tap tap tap![]()
Dank je wel voor je post, heeft mij erg geholpenquote:Op woensdag 9 september 2020 08:47 schreef chratnox het volgende:
[..]
Ik voelde me in maart/april precies zoals jij. Was overal op aan het letten, maakte me over alles zorgen. Ik ben licht astmatisch, en volgens de berichten tot dan toe zat ik in een risicogroep. Of in elk geval, zo interpreteerde ik het.
Op een gegeven moment was het zo erg dat ik de hele dag mn horloge om had voor mn hartslag, en elke dag temperatuur enzo, ik maakte mezelf helemaal gek. Toen ik merkte dat ik dingen ging missen van mijn dochter (1 1/2 jaar) heb ik 't er met mn vrouw over gehad. Niet lang daarna sprak ik mn opa die zei: "Ik heb liever dat jullie langskomen en ik ziek word, dan dat ik jullie nog maanden niet zie"
Dat heeft er een beetje voor gezorgd dat ik uit die negatieve spiraal kon komen, voor mijzelf is het nu: "Het zal mijn tijd wel duren, komt met mij wel goed". Dit specifieke topic met positief nieuws heeft me in die tijd ook ontzettend geholpen, die dagelijkse nuances van Federer-Fan en jou maakten echt een verschil!
Neem wat afstand, laat het gaan. Zolang er niet daadwerkelijk veel mensen opgenomen worden zou ik het lekker laten voor wat het is.![]()
Gek genoeg doe ik wel alweer redelijk wat dingen. Vakantie geweest, af en toe een hapje eten ergens en werk ook alweer tijden grotendeels op kantoor. Kom je tenminste nog wat volk tegen in plaats van constant dezelfde gezichten in huis (die ik overigens best graag zie hoor).
Het is ook best druk privé en op het werk, dan zit het koppie op een gegeven moment vol. Nu dus even alle Corona perikelen eruit weren en vooral tot dit topic beperken. Dagelijks kijk ik vanaf nu alleen nog even naar de cijfers (wil wel graag actueel blijven op de belangrijkste nummers) en voor de rest geen nieuws meer lezen.
Zo heb ik het in het begin ook gedaan, weet dat bv. @CherryLips dat ook deed. Dat was de tijd dat ik gestart ben met dit topic om een positief geluid te laten horen, daar hebben diverse mensen op ingehaakt waardoor het een warm en belangrijk topic is geworden voor velen. De bijdrages van @Federer-fan werden ook hoogst gewaardeerd door mij en anderen.
Eigenlijk doet de topictitel ook geen recht meer aan het topic, er zijn zoveel mensen in het topic die lezen en reageren die ontzettend fijn en belangrijk zijn voor de rest. Maar ik heb geen inspiratie voor een betere titel die de lading dekt eigenlijk. Suggesties zijn altijd welkom, maar ik hoop dat de posters hier weten dat ze ook meer dan bijzonder gewaardeerd worden.![]()
quote:Op woensdag 9 september 2020 09:05 schreef CherryLips het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Pardon, moet wel het positieve topic blijven natuurlijk
Normaal zou ik zeggen, zullen we een bioscoopje pakken en een gezellige avond hebben. Maar dat is in deze tijd nu net het probleem. Dat is ook iets wat ik mis, ik ga normaal regelmatig met vrienden of vriendinnen de hort op, van een bioscoopje tot een hapje eten of gewoon lekker in de natuur wandelen (Geocachen). Ook ben ik regelmatig naar een voetbalstadion. Dat is nu een stuk minder cq. minder spontaan, als het al mogelijk is. Onze bubbel hier thuis is en blijft klein, ondanks dat partner in de winkel werkt en dochter alweer een paar weken naar school gaat.
Nu moet ik wel zeggen dat ik nog wat leuke vooruitzichten heb, weekendje Texel volgende week op uitnodiging van een goede vriend. In de herfstvakantie naar Limburg om daar te genieten van de natuur en de mooie steden Valkenburg en Maastricht. Probeer zoveel mogelijk te doen waar de risico's minimaal zijn op besmetting. Een drukke kroeg of terras vind je mij niet.![]()
Het klinkt misschien gek, maar ik vind het best een positief bericht. Als het een bijwerking blijkt te zijn, dan is het wel een probleem. Maar vooralsnog zie je dat de veiligheidsmechanismes blijken te werken. Proefpersonen staan onder goed toezicht en er wordt direct gehandeld. Dat laat zien dat de fabrikanten niet met ons leven willen spelen, ook al staat er onnoemlijk veel druk op vanuit de diverse overheden.quote:Op woensdag 9 september 2020 10:54 schreef chratnox het volgende:
[..]
Het bericht over het Oxford-vaccin wat 'on hold' is gezet is daarin wel interessant. Die werd tot nu toe telkens als meest hoopvolle genoemd.
Als die flinke vertraging oploopt vraag ik me af wat de overheid gaat doen. Ik verwacht dat ze het voorbij de verkiezingen gaan proberen te trekken. Als ze de maatregelen nu loslaten en er komt onverhoopt een stijging in ziekenhuisopnames/overlijdens, zullen zij dat zien als politieke zelfmoord, aangezien het hun aangerekend wordt.
Mensen gaan het niet accepteren om in een uitzichtloze situatie te blijven zitten.
Om het positief te maken, volgend op Federer-Fan's comment. Er liggen nu inderdaad al maanden ergens tussen de 20 en 40 mensen op de IC, en het aantal opnames blijft laag. Veel positiever dan dat wordt het wat mij betreft niet
Hopelijk blijkt het niet gerelateerd en hersteld de patiënt snel en volledig.![]()
Met de verkiezingen over een half jaar verwacht ik weinig veranderingen meer, ik ben bang dat ze geen risico's meer durven nemen. Wel ben ik benieuwd wat men gaat doen als komend voorjaar nog steeds geen concreet uitzicht is op een vaccin. Als de situatie tegen die tijd niet echt de hand is gelopen in de ziekenhuizen, ben ik bang dat het draagvlak onder de bevolking wel weg is.quote:Op woensdag 9 september 2020 10:43 schreef Federer-fan het volgende:
Zijn ze nou nog van plan om die maatregelen eens af te schaffen? Er liggen al maanden iets van 40 mensen op de IC en volgens mij zijn de mensen die er nu liggen bijna allemaal dezelfde als die welke er twee maanden geleden lagen.
We moesten zorgen dat de zorgcapaciteit het aankon. Nu hebben ze het eigenlijk alleen nog over alle besmettingen. Lekker boeiend als er vrijwel niemand naar het ziekenhuis hoeft.![]()
is zeker positief heb ook idee dat oxford het zeer serieus neemt.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:30 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Het klinkt misschien gek, maar ik vind het best een positief bericht. Als het een bijwerking blijkt te zijn, dan is het wel een probleem. Maar vooralsnog zie je dat de veiligheidsmechanismes blijken te werken. Proefpersonen staan onder goed toezicht en er wordt direct gehandeld. Dat laat zien dat de fabrikanten niet met ons leven willen spelen, ook al staat er onnoemlijk veel druk op vanuit de diverse overheden.
Hopelijk blijkt het niet gerelateerd en hersteld de patiënt snel en volledig.
Al ben ik wel nieuwsgierig het het Russisch vaccin het doet, iemand daar al positieve geluiden over gehoord![]()
Ik had gelezen dat de persoon volledig zou herstellen, dus ik ben benieuwd wat het nou was.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:30 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Het klinkt misschien gek, maar ik vind het best een positief bericht. Als het een bijwerking blijkt te zijn, dan is het wel een probleem. Maar vooralsnog zie je dat de veiligheidsmechanismes blijken te werken. Proefpersonen staan onder goed toezicht en er wordt direct gehandeld. Dat laat zien dat de fabrikanten niet met ons leven willen spelen, ook al staat er onnoemlijk veel druk op vanuit de diverse overheden.
Hopelijk blijkt het niet gerelateerd en hersteld de patiënt snel en volledig.Tap tap tap![]()
Wat ik begreep, maar het is niet bevestigd, is het wel een serieus iets. Iets met een zeer zeldzame ontsteking van het ruggenmerg, bij complicaties kan het voor de persoon betekenen dat hij of zij in een rolstoel komtquote:Op woensdag 9 september 2020 11:35 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Ik had gelezen dat de persoon volledig zou herstellen, dus ik ben benieuwd wat het nou was.![]()
Mijn gevoel is dat ze het nu bewust wat op het beloop laten. De vorige keer dat de besmettingen opliepen was er weer veel druk vanuit de maatschappij en kwam er een persco waar oa de 6 personen thuis werd aangekondigd. Nu stijgen we harder en hoor je minder.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:33 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]
Met de verkiezingen over een half jaar verwacht ik weinig veranderingen meer, ik ben bang dat ze geen risico's meer durven nemen. Wel ben ik benieuwd wat men gaat doen als komend voorjaar nog steeds geen concreet uitzicht is op een vaccin. Als de situatie tegen die tijd niet echt de hand is gelopen in de ziekenhuizen, ben ik bang dat het draagvlak onder de bevolking wel weg is.
Veel protesten zijn ook weg (kermis, horeca, kappers, etc.) omdat dat allemaal wel weer enigszins draait. Eigenlijk heeft op dit moment de evenementenbranche en de discotheken nog echt een 100% beperkende maatregel.![]()
Het laatste wat ik hoorde was dat de Russische bevolking heel sceptisch is (wat bijna uniek is) en niet staat te springen om te gaan.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:33 schreef AlwaysConnected het volgende:
[..]
is zeker positief heb ook idee dat oxford het zeer serieus neemt.
Al ben ik wel nieuwsgierig het het Russisch vaccin het doet, iemand daar al positieve geluiden over gehoord![]()
Ja klopt. Op zich zijn er een boel dingen die wel weer redelijk draaien. Maar toch blijft het ook wel weer behelpen op bepaalde punten.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:39 schreef GereDathan het volgende:
[..]
Mijn gevoel is dat ze het nu bewust wat op het beloop laten. De vorige keer dat de besmettingen opliepen was er weer veel druk vanuit de maatschappij en kwam er een persco waar oa de 6 personen thuis werd aangekondigd. Nu stijgen we harder en hoor je minder.
Veel protesten zijn ook weg (kermis, horeca, kappers, etc.) omdat dat allemaal wel weer enigszins draait. Eigenlijk heeft op dit moment de evenementenbranche en de discotheken nog echt een 100% beperkende maatregel.
Wat mij opvalt is dat er vaak van die hypes zijn in de media rond corona. Toen half juli de cijfers weer omhoog gingen, begon iedereen ineens te schreeuwen om mondkapjes en werd hier in de grote steden ook mee proef gedraaid. Intussen heeft niemand het er meer over. Ben ook wel blij dat het kabinet hier niet gevoelig voor is gebleken. In andere landen zijn de regels vaak veel strenger en zijn de cijfers niet per se beter.![]()
Klopt, de cijfers verschillen allemaal niet eens zoveel. Wel in aantallen, maar niet in curves. Overeenkomst in alle landen is samenkomsten die verboden zijn en 1, 1,5 of 2 meter afstand houden. Dat werkt gewoon overal goed.quote:Op woensdag 9 september 2020 11:45 schreef WheeledWarrior het volgende:
[..]
Ja klopt. Op zich zijn er een boel dingen die wel weer redelijk draaien. Maar toch blijft het ook wel weer behelpen op bepaalde punten.
Wat mij opvalt is dat er vaak van die hypes zijn in de media rond corona. Toen half juli de cijfers weer omhoog gingen, begon iedereen ineens te schreeuwen om mondkapjes en werd hier in de grote steden ook mee proef gedraaid. Intussen heeft niemand het er meer over. Ben ook wel blij dat het kabinet hier niet gevoelig voor is gebleken. In andere landen zijn de regels vaak veel strenger en zijn de cijfers niet per se beter.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: