abonnement Unibet Coolblue
pi_194847963
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2020 16:25 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Mwah. Lijkt me niet met zo'n lage aantallen. Dan ga je echt geen hele IC opofferen voor 1 of 2 patiënten. Zo werkt dat niet.
Klopt, het is ook geen hele IC. Hier in de regio weet ik van ziekenhuizen die een scheiding hebben gemaakt met een afgezonderd deel voor de Corona patiënten. Dat kunnen enkele kamers aan het einde van een gang zijn bijvoorbeeld.

Het zijn geen 2 totaal verschillende afdelingen in het gebouw, zo bedoelde ik het niet :)
pi_194848134
Correctie cijfers 2 september in aantal positief geteste mensen
Vanwege een eerdere technische storing bij het RIVM ontbreekt een aantal meldingen in de rapportage van 1 september. Deze meldingen zijn opgenomen in de rapportage van 2 september. Hierdoor is het aantal nieuwe positief geteste personen gemeld op 2 september (734) bijna 300 meldingen hoger dan op 1 september (462).

Zoals ik al dacht vals alarm dus.
pi_194848186
Oké ik was al wc-papier hamsteren.
Tap tap tap
pi_194848252
quote:
via de neus toegediend coronavaccin beschermt muizen tegen infectie

Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het ook kan voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen.

Op dit moment werken veel wetenschappers met man en macht aan een werkend coronavaccin. De meeste hiervan worden toegediend via een injectie in de arm. Onderzoekers hebben nu een nieuw vaccin ontwikkeld dat mogelijk korte metten kan maken met het inmiddels beruchte virus SARS-CoV-2. En in tegenstelling tot vele andere vaccins, moet dit nieuwe vaccin eenmalig toegediend worden via de neus.

Neus
Het coronavirus komt in veel gevallen via de neus het lichaam binnen. En daarom besloten onderzoekers in een nieuwe studie een vaccin te ontwikkelen dat via ditzelfde orgaan toegediend moet worden. Om het vaccin te ontwikkelen, hebben de onderzoekers het spike-eiwit van het virus – dat het het virus helpt om menselijke cellen binnen te dringen – ingebracht in een gemodificeerd adenovirus. Dit virus veroorzaakt normaal gesproken verkoudheid maar in dit geval was het virus verzwakt en onschadelijk gemaakt. Dit onschadelijke adenovirus draagt het spike-eiwit en levert het af in de neus, waardoor het lichaam immuun kan worden tegen het SARS-CoV-2-virus.


Hoe werkt het?
Het verzwakte virus doet eigenlijk dienst als zogenoemde ‘vector’. Dat betekent dat het een stukje van het coronavirus transporteert, met als doel een immuunreactie in het lichaam op te roepen. Het resulteert erin dat ons lichaam met deze (onschadelijke) spike-eiwitten geconfronteerd wordt en het immuunsysteem er een antwoord op kan formuleren. Dat antwoord komt van pas als iemand later in aanraking komt met het complete coronavirus. Omdat het immuunsysteem de spike-eiwitten – die het virus gebruikt om onze cellen binnen te dringen – al op de radar heeft, kan het hopelijk snel met SARS-CoV-2 afrekenen en een infectie voorkomen.
“Adenovirussen vormen de basis voor veel vaccins voor COVID-19 en andere infectieziekten, zoals het ebolavirus en tuberculose,” legt onderzoeker David Curiel uit. “Bekend is dat ze goed werken en veilig zijn, maar er is nog niet veel onderzoek verricht naar nasale toediening van dit soort vaccins. Alle andere ‘adenovirusvaccins’ die momenteel in ontwikkeling zijn tegen COVID-19 worden via een injectie in de arm of dijbeenspier gespoten. De neus is een nieuwe route.”

Muizen
Om het nieuwe vaccin te testen, verzamelden de onderzoekers een aantal muizen die besmet waren met COVID-19. Vervolgens dienden ze het nieuw ontwikkelde coronavaccin via de neus toe. Het team ontdekte een aantal voordelen van deze methode. Zo blijkt dat toediening via de neus een sterke immuunresponse door het hele lichaam veroorzaakt. Bovendien blijkt dat het vaccin vooral werkzaam is in de neus en de luchtwegen, waardoor de infectie geen vat krijgt op het hele lichaam. “We waren blij verrast om een sterke immuunresponse te zien in de cellen van de binnenwand van de neus en in de bovenste delen van de luchtwegen,” vertelt onderzoeker Michael Diamond. “De muizen waren goed beschermd tegen besmetting. Bij sommige muizen zagen we zelfs volledige immuniteit. Dit betekent dat er geen enkel symptoom op het toneel verscheen nadat de muis met het virus was uitgedaagd.”


Op deze foto is het longweefsel van met het coronavirus besmette muizen getoond. Links is het longweefsel van een niet gevaccineerde muis te zien. Je ziet een groot aantal ontstekingscellen. De rechter foto toont het longweefsel van een muis die het nieuwe, via de neus toegediende coronavaccin heeft gekregen. Het vaccin beschermt tegen infectie en op de foto zijn veel minder ontstekingscellen te zien. Afbeelding: Ahmed Hassan
Neus versus injectie
De onderzoekers vergeleken vervolgens de werkzaamheid van het via de neus toegediende vaccin met hetzelfde vaccin dat via een injectie in het lichaam werd gebracht. Dit leidde tot een opvallende conclusie. Hoewel de injectie namelijk een immuunresponse opwekte die een longontsteking voorkwam, wist het virus toch nog de neus en de longen te infecteren. Het betekent dat een dergelijk vaccin de ernst van COVID-19 kan verminderen, maar het niet volledig een infectie voorkomt. Ook kunnen besmette personen nog steeds het virus verspreiden. Daarentegen voorkwam toediening van het vaccin via de neus een infectie in zowel de neus als de longen. Dit suggereert dat gevaccineerde personen het virus niet meer kunnen verspreiden of elders in het lichaam infecties ontwikkelen.


Eenmalige dosis
“De resultaten zijn verrassend en veelbelovend,” zegt Curiel. Bovendien blijkt dat één dosis via de neus al effectief genoeg is om te voorkomen dat muizen besmet worden. “Dit is heel belangrijk, omdat vaccins die pas na twee keer volledige bescherming bieden minder effectief zijn. Dat komt omdat sommige mensen om verschillende redenen nooit zo’n tweede dosis toegediend krijgen.”

Vervolgonderzoek
Hoewel de resultaten veelbelovend zijn, waarschuwen de onderzoekers dat het vaccin tot nu toe alleen nog bij muizen is onderzocht. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het ook kan voorkomen dat mensen het coronavirus oplopen. “We zullen binnenkort het vaccin testen op niet-menselijke primaten,” vertelt Diamond. “We zijn zeer optimistisch. We kijken ernaar uit om de volgende ronde in te gaan en het uiteindelijk op mensen te testen. We hopen dat ons vaccin niet alleen goede bescherming biedt, maar ook de overdracht van het virus zal voorkomen.”

Ondertussen werken ook nog talloze andere wetenschappers aan een coronavaccin. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd zo’n 100 vaccins in ontwikkeling. En dat is hard nodig nu het coronavirus SARS-CoV-2 verder raast. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen mensen besmet geraakt en meer dan 850.000 mensen door toedoen van het virus overleden. Het hardst getroffen zijn de Verenigde Staten (meer dan 6 miljoen bewezen besmettingen), Brazilië (bijna 4 miljoen bewezen besmettingen) en India (zo’n 3,6 miljoen bewezen besmettingen). Bovendien blijkt dat verschillende mensen het coronavirus ook voor een tweede keer hebben opgelopen. Dat een vaccin de enige manier is om deze coronatijd achter ons te laten, staat vast. Maar welke dat belooft te worden? En wanneer die daadwerkelijk klaar zal zijn? De tijd zal het leren
https://www.scientias.nl/(...)izen-tegen-infectie/

En nog een artikel, van ongeveer 2 maanden geleden.
quote:
nieuw coronamedicijn lijkt kans op ziekteverloop enormte verkleinen

Coronapatiënten die het medicijn gebruikten, hadden wel 79% minder kans om ernstig ziek te worden, zo claimt het Britse bedrijf Synairgen.

Het bedrijf – opgericht door professoren verbonden aan de universiteit van Southampton – baseert zich op een klinisch onderzoek, waaraan 101 coronapatiënten deelnamen. Ongeveer de helft kreeg het medicijn – SNG001 genoemd – toegediend en leek daar enorm bij gebaat te zijn.

Interferon-β
SNG001 bevat het eiwit Interferon-β. Dit eiwit komt van nature al in ons lichaam voor. Het eiwit speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem en kan als zodanig dus ook de strijd aangaan met bijvoorbeeld SARS-CoV-2. Onderzoek wijst echter uit dat coronavirussen zoals SARS-CoV-2 over mechanismen beschikken die de productie van deze eiwitten onderdrukken. Bovendien zijn er aanwijzingen dat mensen die minder van deze eiwitten in hun longen aanmaken, vatbaarder zijn voor ernstige longproblemen wanneer ze een luchtweginfectie oplopen.


Het bracht onderzoekers op een interessant idee. Wat nu als we mensen wat extra van deze eiwitten toedienen? Het resultaat is SNG001: een medicijn dat Interferon-β herbergt en via een inhalator wordt toegediend, waardoor de eiwitten dus direct in de longen worden afgeleverd.

Veelbelovend
De afgelopen maanden is het medicijn onder een kleine groep proefpersonen getest. En de resultaten zijn dus veelbelovend. Richard Marsden, CEO van Synairgen spreekt zelfs voorzichtig van ‘een grote doorbraak’. “Onze inspanningen zijn er nu op gericht om er samen met regulatoren en andere belangrijke groepen voor te zorgen dat deze mogelijke behandeling zo snel mogelijk verder ontwikkeld wordt.”

Het onderzoek
Het optimisme is gebaseerd op een onderzoek waaraan 101 coronapatiënten deelnamen. De proefpersonen werden tussen 30 maart en 27 mei in 9 verschillende Britse ziekenhuizen verpleegd. De helft van de proefpersonen werd behandeld met SNG001. De andere helft ontving een placebo. En SNG001 lijkt een behoorlijk stempel te drukken op het ziekteverloop. Zo was de kans dat coronapatiënten ernstig ziek werden – dat wil zeggen: dat ze aan de beademing moesten of zelfs kwamen te overlijden – maar liefst 79% kleiner in de met SNG001 behandelde groep. “Ook is aangetoond dat patiënten die SNG001 ontvingen een twee keer grotere kans hadden om zodanig te herstellen dat hun alledaagse activiteiten niet gehinderd werden door het feit dat ze door SARS-CoV-2 geïnfecteerd zijn,” aldus Marsden. “Bovendien heeft SNG001 de ademnood – één van de belangrijkste symptomen van een ernstige vorm van COVID-19 – significant beperkt.”


“De resultaten bevestigen onze overtuiging dat Interferon-β – een bekend medicijn dat in de vorm van injecties al voor tal van andere doeleinden is goedgekeurd – enorme potentie heeft doordat het als geïnhaleerd medicijn de immuunrespons van de longen herstelt en zo meer bescherming biedt tegen SARS-CoV-2, het herstel bevordert en de impact van SARS-CoV-2 beperkt,” concludeert professor Tom Wilkinson, verbonden aan de universiteit van Southampton.

Kortere behandeling
Het onderzoek wijst volgens Synairgen verder uit dat patiënten die op het moment dat ze in het ziekenhuis werden opgenomen en hun behandeling met SNG001 startten al behoorlijk ziek waren (en bijvoorbeeld extra zuurstof nodig hadden) het ziekenhuis iets sneller konden verlaten dan mensen die een placebo ontvingen. Ook suggereert de klinische studie dat de positieve effecten van SNG001 op geen enkele manier samenhangen met de duur van de symptomen. In andere woorden: de behandeling werpt niet alleen zijn vruchten af bij mensen die er kort na de eerste symptomen mee starten, maar kan ook voor mensen die wat later met de behandeling beginnen, een verschil maken.”Onze geïnhaleerde behandeling waarbij lokaal hoge concentraties Interferon-β, een van nature voorkomend antiviraal eiwit, worden toegediend stelt de longen weer in staat om dit virus – of een gemuteerde versie ervan, of een co-infectie met een ander luchtwegvirus, zoals griep of het RS-virus, zoals we deze in de winter tegen kunnen gaan komen als COVID-19 weer de kop opsteekt – te neutraliseren,” concludeert Stephen Holgate, verbonden aan de universiteit van Southampton en mede-oprichter van Synairgen. Het onderzoek naar SNG001 wordt de komende weken voortgezet. Studies onder grotere groepen mensen zullen dan uit moeten wijzen of het middel echt zo’n groot verschil kan maken als deze kleinschalige studie suggereert.

Onafhankelijke wetenschappers noemen de voorlopige resultaten die vandaag zijn vrijgegeven opwindend, maar hebben er ook hun kanttekeningen bij. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de resultaten enkel in een persbericht en persconferentie zijn vrijgegeven en niet in een wetenschappelijk blad zijn gepubliceerd. Dat maakt het bijzonder lastig om de resultaten – maar ook de studie-opzet – te verifiëren. Ook wijzen ze erop dat het een kleinschalig onderzoek betreft en dat je op basis daarvan niet al te grote conclusies moet trekken. “Er moeten veel meer patiënten gerekruteerd worden en eventuele nadelige effecten (van de behandeling, red.) moeten zorgvuldig geëvalueerd worden,” benadrukt professor Stephen Evans, verbonden aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine en niet betrokken bij het onderzoek. Professor Naveed Sattar, verbonden aan de universiteit van Glasgow ziet het net zo. “De resultaten lijken veelbelovend en hoewel het onderzoek met iets meer dan 100 proefpersonen kleinschalig is (…) kan het een game changer zijn. Het zou goed zijn om de volledige resultaten – nadat ze peer review hebben ondergaan – te zien en ons er zo van te verzekeren dat ze robuust zijn en de studie-opzet klopt. Bovendien is het met kleinere aantallen (proefpersonen, red.) lastiger om met zekerheid iets te kunnen zeggen over de voordelen van de behandeling en te achterhalen of de voordelen van de behandeling van mens tot mens – afhankelijk van het risicoprofiel – verschillen. Dat vraagt om een grootschaliger onderzoek, maar voor nu zijn de resultaten opwindend.”


[ Bericht 5% gewijzigd door Twintig op 02-09-2020 17:30:04 (Lay out aangepast) ]
  woensdag 2 september 2020 @ 17:07:56 #105
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194848400
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2020 16:54 schreef CherryLips het volgende:
Oké ik was al wc-papier hamsteren.
Gewoon brood kopen, wc-papier is niet weg te krijgen ;)
pi_194848491
Ik heb het nieuws een lange tijd niet gevolgd, maar ik kwam dit tegen.

Meer dan twintig medicijnen ontdekt die SARS- COV-2 dwarsbomen
quote:
De medicijnen voorkomen dat het virus zich kan vermenigvuldigen.

Onderzoekers hebben een grote stap gezet in de zoektocht naar een werkend medicijn tegen COVID-19. In een nieuwe studie ontdekten ze 21 al bestaande geneesmiddelen die tevens korte metten lijken te maken met SARS-CoV-2. Het is veelbelovend. Want mogelijk kunnen deze medicijnen – die grotendeels al veilig zijn verklaard – ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus.

Bekende medicijnen
In de studie bogen de onderzoekers zich over ’s werelds grootste verzameling van bekende geneesmiddelen. En dat is niet zonder reden. Normaal gesproken duurt het ontwikkelen van een vaccin tegen een infectieziekte zo’n vijf tot tien jaar. Maar die tijd hebben we nu niet. Daarom kunnen onderzoekers niet helemaal vanaf het begin beginnen. Ze storten zich daarom op al bestaande medicijnen in de hoop op een geneesmiddel te stuiten dat ook werkt tegen het nieuwe coronavirus. De onderzoekers analyseerden meer dan 12.000 medicijnen en bekeken in hoeverre deze konden voorkomen dat het coronavirus zich vermenigvuldigde. Laboratoriumtests wezen uit dat maar liefst honderd moleculen de virale activiteit remmen. Bovendien bleken vier middelen de werkzaamheid van remdesivir te verbeteren; een oorspronkelijk ebola-medicijn dat ondertussen ook gebruikt wordt als behandeling voor COVID-19.


Remdesivir
Hoewel remdesivir dus eigenlijk voor een andere infectieziekte werd ontwikkeld, bleek uit klinisch onderzoek dat ook coronapatiënten er gebaat bij zijn. Patiënten die het middel toegediend krijgen, herstellen namelijk sneller. Toch is het geen wondermiddel. “Remdesivir is succesvol gebleken in het verkorten van de hersteltijd van patiënten in het ziekenhuis, maar het medicijn werkt niet voor iedereen die het toegediend krijgt,” vertelt onderzoeker Sumit Chanda. “Het is daarom niet goed genoeg. Aangezien het aantal besmettingen in Amerika en over de hele wereld blijft stijgen, is er een dringende behoefte aan betaalbare, effectieve en gemakkelijk verkrijgbare geneesmiddelen. Deze moeten niet alleen remdesivir kunnen aanvullen, maar ook uit voorzorg of bij de eerste tekenen van een infectie ingezet kunnen worden.”

Meer over remdesivir
Nadat het ebola-medicijn remdesivir eerder met succes werd ingezet onder makaken die met het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 geïnfecteerd waren, was het onlangs de beurt aan menselijke coronapatiënten. En de resultaten bleken bemoedigend. Zo wees onderzoek uit dat patiënten die remdesivir toegediend kregen 31% sneller herstelden dan degenen die een placebo ontvingen. Heel concreet duurde de herstelperiode van patiënten behandeld met remdesivir gemiddeld zo’n elf dagen, terwijl deze voor patiënten die een placebo ontvingen, zo’n 15 dagen duurde. Bovendien bleek dat ook de overlevingskansen van de coronapatiënten na een behandeling met remdesivir verbeteren. De Verenigde Staten besloten daarom hun kans te grijpen en reserveerden meer dan 500.000 doses van het middel. Dat is trouwens de volledige remdesivir-voorraad voor juli en 90 procent van de voorraad die in augustus en september zou worden geproduceerd.
De onderzoekers testten de geneesmiddelen uitvoerig op menselijke longen die met het virus waren geïnfecteerd. Vervolgens bekeken ze in hoeverre de medicijnen een wisselwerking aangingen met remdesivir en hoeveel er van het middel toegediend moest worden om de activiteit van het coronavirus te remmen. Het team kwam tot een aantal ontdekkingen. Zo blijkt dat 21 medicijnen effectief SARS-CoV-2 lijken te dwarsbomen. Dertien van de 21 medicijnen zijn al eerder klinisch getest en kunnen dus veilig worden toegediend aan coronapatiënten. Sterker nog, twee – het antihistaminicum astemizol en clofazamine (dat gebruikt wordt voor de behandeling van lepra) – zijn al door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) officieel goedgekeurd. Zoals gezegd blijken vier medicijnen de werkzaamheid van remdesivir te verbeteren, waaronder hanfangchin A, een antimalariamiddel dat ondertussen al onderzoeksfase 3 in is gerold.

Veelbelovend
De resultaten zijn veelbelovend. “De studie breidt de mogelijke opties voor coronapatiënten aanzienlijk uit,” zegt Chanda. “Vooral omdat veel van de moleculen al klinisch zijn getest en veilig zijn. De studie biedt de wetenschappelijke gemeenschap dan ook een groter arsenaal aan ‘wapens’ die ingezet kunnen worden in de strijd tegen de aanhoudende wereldwijde pandemie.” Een aantal medicijnen lijken er bovendien uit te springen. “Op basis van onze huidige analyse zijn clofazamine, hanfangchin A, apilimod (dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van auto-immuunziekten, red.) en ONO 5334 (een middel dat wordt ingezet bij broze botten en snelle botontkalking, red.) de beste korte termijn opties voor een effectieve behandeling van COVID-19,” zegt Chanda.


Verder onderzoek
Onderzoek gaat door. Want momenteel worden alle 21 potentiële coronamedicijnen uitvoerig getest in dieren en nagebootste menselijke weefsels. Als ook deze resultaten positief zijn, zal het team de FDA benaderen om klinische proeven op poten te zetten en te bespreken of de geneesmiddelen kunnen worden ingezet als behandeling voor COVID-19. Toch houden de onderzoekers nog niet met hun zoektocht naar nieuwe medicijnen op. “We vinden het belangrijk om naar nog meer potentiële medicijnen te zoeken zodat we meerdere opties hebben als er bijvoorbeeld resistentie optreedt,” aldus Chanda.

Ook andere experts die niet bij de studie betrokken zijn, zijn enthousiast. “De studie is op indrukwekkende schaal en goed uitgevoerd, waarbij tal van verbindingen met een meetbare potentie in kaart zijn gebracht,” stelt onderzoeker Stephen Griffin, verbonden aan de Universiteit van Leeds. “De resultaten zijn bemoedigend.” Ook viroloog Ian Jones van de Universiteit van Reading is over de studie te spreken. “De studie laat de potentie zien van het analyseren van al bestaande geneesmiddelen die het coronavirus kunnen aanpakken,” zegt hij. “Het voordeel is dat de medicijnen al in gebruik zijn voor andere aandoeningen, zodat ze onmiddellijk opnieuw kunnen worden gebruikt voor COVID-19-gevallen.” De onderzoeker onderstreept echter ook een kritisch punt. “Het nadeel van de genoemde geneesmiddelen is dat ze zo vroeg mogelijk moeten worden toegediend om de door het virus veroorzaakte schade te stoppen. Het aanvallen van het virus nadat deze al longen heeft geïnfecteerd is mogelijk niet heel effectief. De ideale situatie is een grootschalige test, waarna iedereen die positief is getest gelijk wordt behandeld. Dat zou het aantal ernstig zieke mensen alsmede de overdraagbaarheid aanzienlijk verminderen.”
Bron:
https://www.scientias.nl/(...)rs-cov-2-dwarsbomen/
pi_194849455
Mooie berichten!
pi_194849554
Fijn dat er slimme mensen zijn :)
Tap tap tap
pi_194849615
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2020 16:54 schreef CherryLips het volgende:
Oké ik was al wc-papier hamsteren.
Mag ik vanavond nr 2 komen doen? :@
Ik heb mijn wc papier gisteren in de frituur gegooid omdat het zo goed ging!
pi_194850409
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2020 16:51 schreef Hannnnn het volgende:
Correctie cijfers 2 september in aantal positief geteste mensen
Vanwege een eerdere technische storing bij het RIVM ontbreekt een aantal meldingen in de rapportage van 1 september. Deze meldingen zijn opgenomen in de rapportage van 2 september. Hierdoor is het aantal nieuwe positief geteste personen gemeld op 2 september (734) bijna 300 meldingen hoger dan op 1 september (462).

Zoals ik al dacht vals alarm dus.
Das echt weer mooi.

Het leek even heel vaag.

Het aantal valt gelukkig mee
pi_194865163
quote:
Status 03-09

Positief getest 72.464, toename: 601
Ziekenhuisopnames 12.193 (16,8% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.043 (4,2% van positief getest)
Overleden 6.235 (8,6% van positief getest), toename: 0
Goed nieuws van het aantal doden :)
Tap tap tap
pi_194865625
Zitten nu al 3 dagen gemiddeld rond de 600, daarvoor lange tijd tussen de 500 en 550.
Ben benieuwd of het aantal testen nog verder is gestegen. Ik lees wel veel over drukte bij de teststraten dus ik hoop van wel.
  donderdag 3 september 2020 @ 15:02:35 #113
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194865635
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:02 schreef Hannnnn het volgende:
Zitten nu al 3 dagen gemiddeld rond de 600, daarvoor lange tijd tussen de 500 en 550.
Ben benieuwd of het aantal testen nog verder is gestegen. Ik lees wel veel over drukte bij de teststraten dus ik hoop van wel.
Was afgelopen week wel gestegen geloof ik.
pi_194865676
En LCPS rapporteert nog maar 28 IC patienten: evenveel als begin juli dus.
pi_194866137
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 14:35 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Goed nieuws van het aantal doden :)
Ook het aantal besmettingen is prima hoor, al had ik de hoop dat we deze week wat naar beneden zouden duiken.
  donderdag 3 september 2020 @ 16:20:05 #116
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194867144
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 15:33 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ook het aantal besmettingen is prima hoor, al had ik de hoop dat we deze week wat naar beneden zouden duiken.
500, 600 of 700 per dag, bij deze aantallen kan de zorg het meer dan prima aan. Dat mogen we onderhand wel concluderen.
pi_194867321
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 16:20 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

500, 600 of 700 per dag, bij deze aantallen kan de zorg het meer dan prima aan. Dat mogen we onderhand wel concluderen.
Klopt. Zolang we maar niet weer dag op dag een verdubbeling krijgen in getallen is er niets aan de hand.

Ben benieuwd of we wat gaan dalen als de vakanties een week of 2 achter de rug zijn. Stuk minder import van zieke mensen denk ik.
  donderdag 3 september 2020 @ 16:37:29 #118
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194867523
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 16:27 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Klopt. Zolang we maar niet weer dag op dag een verdubbeling krijgen in getallen is er niets aan de hand.

Ben benieuwd of we wat gaan dalen als de vakanties een week of 2 achter de rug zijn. Stuk minder import van zieke mensen denk ik.
De verspreiding lijkt al een tijdje redelijk lineair te gaan. Geen ongecontroleerde explosies meer.
  donderdag 3 september 2020 @ 17:03:01 #119
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194868089
Het gemiddelde lijkt nu - met af en toe een paar naar beneden of naar boven - ongeveer 1 opname per 100 besmettingen te zijn. Kun je nagaan op hoeveel besmettingen we in maart moeten hebben gezeten bij de opnamecijfers van toen :X
pi_194868270
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:03 schreef WheeledWarrior het volgende:
Het gemiddelde lijkt nu - met af en toe een paar naar beneden of naar boven - ongeveer 1 opname per 100 besmettingen te zijn. Kun je nagaan op hoeveel besmettingen we in maart moeten hebben gezeten bij de opnamecijfers van toen :X
Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  donderdag 3 september 2020 @ 17:13:14 #121
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194868299
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Het zou best kunnen, maar ik claim niet de waarheid he ;)

Zou dan omgerekend zo'n 7 procent zijn van de bevolking, op zich lijkt het wel plausibel, ook gezien eerdere cijfers van Sanquin.
pi_194870128
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Zou zomaar kunnen. Toen werd er echt van alles gedaan. Carnaval, voetbalwedstrijden, wintersport, alle clubs, festivals etc open. OV, thuiswerken werd niet echt gedaan. Ik acht het zeer plausibel. Durf zelfs te wedden dat er veel meer besmettingen waren. 2/3 miljoen.
  donderdag 3 september 2020 @ 19:08:50 #123
432997 Ven1972
Man met humor
pi_194870256
Ik ga van uit dat komende weken wel 500-700 besmettingen per dag komen, soms wel 400 t/m 500 besmetting per dag.... zeg maar voorlopig stabiel. Zeker moeten we nog rekenen op paar dagen die uitschieters kunnen worden van 800 gevallen per dag. Ziekenhuisopnames en overlijdensmeldingen blijven voorlopig laag nu toe. Wat de komende tijd is kan het van alles komen.
Humor, serieus en vrolijk!
pi_194870473
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:11 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Als die stelling hout snijdt, dan zouden we met het totaal aantal opnames (12.193) dus aan 1.219.300 besmettingen zitten.
Persoonlijk denk ik dat het zelfs aan de lage kant is die schatting, al voldoet hij wel aan bv Sanquin zoals @WheeledWarrior aangeeft.

Zelf denk ik dat we rond de 4 miljoen besmettingen hebben gehad ondertussen, niet perse op iets concreets gebaseerd. Puur gevoel.
pi_194870499
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 19:08 schreef Ven1972 het volgende:
Ik ga van uit dat komende weken wel 500-700 besmettingen per dag komen, soms wel 400 t/m 500 besmetting per dag.... zeg maar voorlopig stabiel. Zeker moeten we nog rekenen op paar dagen die uitschieters kunnen worden van 800 gevallen per dag. Ziekenhuisopnames en overlijdensmeldingen blijven voorlopig laag nu toe. Wat de komende tijd is kan het van alles komen.
Ik hoop zelf dat we onder de 500 duiken, op een of andere manier is dat een psychologische grens bij mij. 500 en lager voelt goed, alles erboven niet.
Wellicht gevoed door de angst dat we weer door het dak gaan, net als eind februari/maart. Toen ging het zo hard omhoog.
  donderdag 3 september 2020 @ 19:21:02 #126
432997 Ven1972
Man met humor
pi_194870535
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 19:19 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik hoop zelf dat we onder de 500 duiken, op een of andere manier is dat een psychologische grens bij mij. 500 en lager voelt goed, alles erboven niet.
Wellicht gevoed door de angst dat we weer door het dak gaan, net als eind februari/maart. Toen ging het zo hard omhoog.
Maar ik begrijp jou ook wel, maar ik heb het ook gezegd dat bij het coronavirus heel kanten op gaan.
Humor, serieus en vrolijk!
pi_194870820
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 19:21 schreef Ven1972 het volgende:

[..]

Maar ik begrijp jou ook wel, maar ik heb het ook gezegd dat bij het coronavirus heel kanten op gaan.
Klopt, het is een grillig verloop. Al kan je ondertussen, terugkijkend op de 6 maanden, wel een beetje een lijn ontdekken.

Ben benieuwd, ben ook blij met hoe jij het ziet hoor. Ook dat is een prima lijn wat mij betreft.
pi_194883846
Humm...

quote:
Status 04-09

Positief getest 73.208, toename: 744
Ziekenhuisopnames 12.200 (16,7% van positief getest), toename: 7
IC-opnames 3.047 (4,2% van positief getest)
Overleden 6.237 (8,5% van positief getest), toename: 2
pi_194884087
:{
Tap tap tap
pi_194884862
quote:
DSM en VDL gaan samen kwalitatief hoogwaardige medische mondmaskers maken. Ook gaan beide bedrijven als eerste in Nederland filtermateriaal voor mondmaskers produceren.

Daarvoor richten DSM en VDL een nieuw bedrijf op: Dutch PPE Solutions, waar in oktober tientallen mensen aan het werk kunnen.

Met de ontwikkeling van de mondmaskers is een investering van enkele miljoenen euro's gemoeid. Zo worden er machines aangeschaft en komen er productielocaties in Geleen en Helmond. In Limburg wordt meltblown polypropyleen gemaakt, de filterlaag die virussen uit medische mondmaskers filtert. Het is de eerste keer dat dit onderdeel van zogenoemde FFP2-mondmkapjes in Nederland wordt gemaakt.
https://www.1limburg.nl/d(...)roductie-mondmaskers
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_194884914
Een stukje minder afhankelijk van het buitenland, dat is erg goed nieuws!

Hopelijk produceren ze dusdanig veel dat we ook gewoon een dikke buffer kunnen opbouwen. Dat de verpleeghuizen en ziekenhuizen niet meer hoeven te kijken op een kapje meer of minder.
  vrijdag 4 september 2020 @ 18:03:00 #132
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194887409
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 14:31 schreef GereDathan het volgende:
Humm...
[..]

1 opname per 100 besmettingen. Blijft redelijk kloppend.
pi_194887717
Opleving coronavirus op retour in Friesland

De opleving van het coronavirus in augustus in Friesland is op haar retour. Voor de tweede week op rij is het aantal vastgestelde besmettingen afgenomen.

Bron:

https://www.lc.nl/friesla(...)esland-25984645.html

Dat klinkt weer mooi dit.
  Moderator vrijdag 4 september 2020 @ 23:03:34 #134
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_194892872
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 18:03 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

1 opname per 100 besmettingen. Blijft redelijk kloppend.
Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.

Stel we pakken die 1% door en we kijken naar de opnames totaal, dan zou dat totaal zo’n 1,2 miljoen mensen zijn die het gehad hebben (12.200 ziekenhuisopnames tellen we als 1%)

Geen idee of het zo is, maar het zit niet heel ver af van die eerste schatting van Sanquin. Denk dat het een simplistische manier is, maar ik denk niet dat je heel ver van de werkelijkheid zit.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_194893052
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:03 schreef chratnox het volgende:

[..]

Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.

Stel we pakken die 1% door en we kijken naar de opnames totaal, dan zou dat totaal zo’n 1,2 miljoen mensen zijn die het gehad hebben (12.200 ziekenhuisopnames tellen we als 1%)

Geen idee of het zo is, maar het zit niet heel ver af van die eerste schatting van Sanquin. Denk dat het een simplistische manier is, maar ik denk niet dat je heel ver van de werkelijkheid zit.
En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.
Alpha kenny one
pi_194893152
Eigenlijk is het dan maar een fractie erger dan de griep van 2016 (ik weet dat het al vaker gemeld is)

https://www.ad.nl/gezond/(...)-ziek-zijn~aae8e106/

Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen," legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.

Ziekenhuizen hebben de handen vol aan de griepgolf. ,,Medewerkers rennen de benen onder hun kont vandaan. Die hebben geen tijd om te lunchen. Maar de ziekenhuizen kunnen de druk nog wel aan," reageert de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Alpha kenny one
  Moderator vrijdag 4 september 2020 @ 23:27:11 #137
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_194893307
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:14 schreef falling_away het volgende:

[..]

En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.
Wat op zich ook logisch is, omdat griep al jaren rondwaart en veel mensen het al eens doorgemaakt hebben, maar dan gespreid over een langere periode. Dat is denk ik niet zozeer dit virus maar met elk nieuw virus zo.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_194893666
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:20 schreef falling_away het volgende:
Eigenlijk is het dan maar een fractie erger dan de griep van 2016 (ik weet dat het al vaker gemeld is)

https://www.ad.nl/gezond/(...)-ziek-zijn~aae8e106/

Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen," legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.

Ziekenhuizen hebben de handen vol aan de griepgolf. ,,Medewerkers rennen de benen onder hun kont vandaan. Die hebben geen tijd om te lunchen. Maar de ziekenhuizen kunnen de druk nog wel aan," reageert de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Wat een enorm contrast met nu. Niet qua golf maar hoe (terecht) terloops men er destijds mee omging.
I'll give you something to do
pi_194894151
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:47 schreef galantis het volgende:

[..]

Wat een enorm contrast met nu. Niet qua golf maar hoe (terecht) terloops men er destijds mee omging.
Klopt het grote verschil is dat ze toen nog niet aan de max capaciteit van de IC zaten. Je wil koste wat kost voorkomen dat je moet kiezen wie wel en niet behandeld gaat worden.

Maar voor de rest is er eigenlijk weinig verschil. Op de laatste zin na zou het zomaar een artikel van dit jaar kunnen zijn, alleen zijn mensen nu ineens een stuk meer bevreesd.
Alpha kenny one
  zaterdag 5 september 2020 @ 09:26:57 #140
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194896239
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:03 schreef chratnox het volgende:

[..]

Als we op die manier redeneren waren er alleen op 2 april bijna 60.000 besmettingen (598 ziekenhuisopnames). Zou denk ik wel enigzins overeen komen met de cijfers die tot nu toe genoemd worden. Dan zou volgens die redenatie 1% een ziekenhuisopname nodig hebben.

Stel we pakken die 1% door en we kijken naar de opnames totaal, dan zou dat totaal zo’n 1,2 miljoen mensen zijn die het gehad hebben (12.200 ziekenhuisopnames tellen we als 1%)

Geen idee of het zo is, maar het zit niet heel ver af van die eerste schatting van Sanquin. Denk dat het een simplistische manier is, maar ik denk niet dat je heel ver van de werkelijkheid zit.
Uiteraard is het vrij simplistisch denken, ik ben immers geen expert. Maar ik denk ook dat het niet ver van de werkelijkheid zit als je alle cijfers naast elkaar legt.

Het virus heeft zich waarschijnlijk al in februari overal in Nederland kunnen verspreiden, waarbij evenementen zoals terugkeerders van wintersport en carnaval ook nog eens een katalysator vormden. Op het hoogtepunt zullen er inderdaad tien-, zo niet honderdduizenden mensen met corona hebben rondgelopen. In combinatie met het reguliere griepseizoen en nog relatief lage weerstand (winterseizoen) is het toen voor de verzwakte mensen direct helemaal misgegaan.

[ Bericht 15% gewijzigd door WheeledWarrior op 05-09-2020 09:34:17 ]
  zaterdag 5 september 2020 @ 09:29:24 #141
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194896255
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 23:14 schreef falling_away het volgende:

[..]

En de mortaliteit ligt dan ver onder de 1%, waarschijnlijk gelijk met een griep. Alleen komen er meer mensen tegelijk op de IC wat dus het grootste probleem is van dit virus.
Het is ook niet zozeer de mortaliteit van dit virus. De meeste mensen zijn prima te behandelen in een ziekenhuis.

Alleen is die besmettelijkheid zo kut. Daardoor wordt de toestroom te snel te groot in het slechtste geval.
pi_194896630
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 18:03 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

1 opname per 100 besmettingen. Blijft redelijk kloppend.
Gelukkig wel. In dat licht kunnen we dus nu zo’n 60.000 besmettingen per dag aan. Op het hoogtepunt van de crisis hadden we namelijk 600 opnames per dag.

Maar ik test het liever niet uit, laat het maar lekker dalen! Hopelijk vandaag alweer richting de 550!

Edit: @chratnox noemde dat al, sorry!
pi_194898699
Je leest nu veel over het mogelijk aankomende vaccin.

Zou mooi zijn dat het er is voor dat de corona wet kan worden aangenomen

Er zullen dan vele teleurgesteld zijn , alleen wij dom voetvolk niet
pi_194899986
quote:
Positief getest 73.862, toename: 654
Ziekenhuisopnames 12.205 (16,5% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.046 (4,1% van positief getest)
Overleden 6.241 (8,4% van positief getest), toename: 4
Tap tap tap
pi_194900410
Gelukkig weer een stuk omlaag *O*
  zaterdag 5 september 2020 @ 20:17:55 #146
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194905540
19 miljoen recoveries *O*
pi_194916900
quote:
Status 06-09

Positief getest 74.787, toename: 925
Ziekenhuisopnames 12.210 (16,3% van positief getest), toename: 5
IC-opnames 3.046 (4,1% van positief getest)
Overleden 6.243 (8,3% van positief getest), toename: 2
Ja da's nie best.Maar nog wel maar 5 opnames :)

[ Bericht 15% gewijzigd door CherryLips op 06-09-2020 14:34:37 ]
Tap tap tap
pi_194922044
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 14:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja da's nie best.Maar nog wel maar 5 opnames :)
Beetje hoge aantal positief geteste.

Voor de rest of best wel normaal
pi_194922753
Ja het schijnen ook nog achterstanden van de afgelopen paar dagen te zijn geweest, maar dan schiet het gemiddelde ook omhoog.
Tap tap tap
pi_194922912
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 19:02 schreef CherryLips het volgende:
Ja het schijnen ook nog achterstanden van de afgelopen paar dagen te zijn geweest, maar dan schiet het gemiddelde ook omhoog.
Dus weer beetje storm in glas water, wat betreft de aantallen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')