abonnement Unibet Coolblue
pi_194543895
twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_194544030
Kushner had kennelijk "beleidsdiscussies" met West:
https://www.nytimes.com/l(...)est-was-about-policy

Je verwacht natuurlijk niet anders van twee van zulke grote denkers.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 13 augustus 2020 @ 21:56:52 #203
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194544120
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 21:51 schreef Monolith het volgende:
Kushner had kennelijk "beleidsdiscussies" met West:
https://www.nytimes.com/l(...)est-was-about-policy

Je verwacht natuurlijk niet anders van twee van zulke grote denkers.
Daarnaast heb je vast een bijzonder groot vertrouwen in Netanyahu (sarcasme), die ook geen belangen heeft bij wat positievere PR en afleiding. De Palesteinen, waren die nog erbij aanwezig?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_194544139
twitter


Michael Cohen’s boek is onderweg.
Eigenlijk gad ik aandelen in uitgeverijen moeten aanschaffen.
pi_194544172
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 19:53 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Gestagneerd? De VS heeft de laagste sociale mobiliteit van de Westerse wereld. Je hebt nu betere kansen in China en de Amerikaanse middenklasse krimpt al ruim 2 decennia.

Verder, mischien kun jij met feiten komen? Vertel eens waar je vandaan haalt dat mensen met 150K ineens enorme belastingen moeten gaan betalen en die met 50K niets? Je hangt hele verhalen op zonder ooit je punten te onderbouwen of aan te geven waar jouw informatie vandaan komt.

Want volgens mij betaal je alleen niets aan federale belasting als je minder dan 10K verdient of als gezin 20K, sowieso ridicuul natuurlijk maar goed, dat is wel weer typerend.
Dat klopt niet helemaal, de VS heeft niet de laagste sociale mobiliteit van de Westerse wereld en ook is er in China niet meer sociale mobiliteit dan in de VS.

Tevens dienen de cijfers in de posts van mij en Monolith als voorbeeld, het zijn geen cijfers gebaseerd op huidige real life tax brackets, ik heb ook het gevoel dat als je enigszins het begrijpend lezen onder knie hebt, dit makkelijk te zien moet zijn :).

quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 20:38 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Als je een gezonde happy samenleving wil, dan moet je nu eenmaal tax brackets voor rijke mensen verhogen. De regering heeft een bepaald bedrag nodig voor infrastructuur, sociale vangnetten, healthcare e.d. De USA heeft niet genoeg geld hiervoor omdat ze te lage belastingen hebben. Gevolg? Een extreem ongelijke samenleving. Ongelijke samenlevingen zijn zo ongeveer per definitie minder happy. Er is maar één plek waar je meer geld vandaan kan halen zonder te moeten lenen: hele rijke mensen. Die iets minder rijk worden dan, maar iets minder rijk is nog steeds erg rijk.

Kun je ideologisch op tegen zijn, maar dan ben je in principe vóór een samenleving met een extreem rijke 1% en een enorm arme onderklasse. Dat mag, maar veel empathische punten krijg je dan niet van me.

Dan kun je zeggen, dan moet de overheid dat geld slimmer besteden. En dat kan gedeeltelijk, door een paar biljoen van het leger over te pompen naar belangrijkere zaken als infrastructuur en educatie. Maar over het geheel genomen is het gewoon een feit: Er wordt te weinig belasting opgehaald om de som der samenleving van Noorse/Nederlandse/Duitse kwaliteit te krijgen.

En ook in Nederland wordt de laatste decennia de middenklasse langzaam uitgehold en de sociale zekerheden minder omdat de VVD er veel gelegen aan is om het geld uit de samenleving langzaam doch subiet over te pompen naar de happy few.
Ik weet het niet, wordt er simpelweg niet genoeg geld opgehaald of wordt het verkeerd besteed? Maar dat geef je zelf ook al aan. Verder verschillen we denk ik inderdaad simpelweg van mening, in de zin dat ik dus niet tegen een progressief belastingstelsel ben, maar wel dat ik vind dat daar concrete grenzen aan zitten :). Ik vind dat je mensen juist de kans moet bieden om goed geld te kunnen verdienen, en topverdieners niet in grote mate op hoeven te draaien voor het "falen" van anderen.

Ten slotte zou ik Nederland, Duitsland of Noorwegen nu ook niet als een ideaal willen zien. Ik denk bijvoorbeeld ook dat er hier veel dingen beter kunnen. Juist het idee van de 'American Dream' moet worden gekoesterd in de VS, je kunt daar nog altijd redelijk snel, redelijk veel verdienen als je goede keuzes maakt.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 21:35 schreef Vis1980 het volgende:
[ twitter ]

lol, nou ik ben benieuwd of hij de uitdaging aangaat. (natuurlijk niet)
Ik zou niet weten waarom niet. Van AOC heeft hij niets te vrezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-08-2020 22:01:03 ]
  donderdag 13 augustus 2020 @ 22:01:16 #206
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194544195
quote:
Ik zou niet weten waarom niet. Van AOC heeft hij niets te vrezen.
Gebaseerd op?

En daarnaast, denk je dat hij dit werkelijk aan zou gaan?

Iets met de belastingaangifte enzo.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_194544369
Trump is natuurlijk intellectueel zeer beperkt. Een rijkeluiszoontje met een zij-ingangetje op Wharton waar hij verder een weinig bijzondere student was.
Volgens wiki is AOC in ieder geval cum laude afgestudeerd, dat is al meer dan Trump.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 13 augustus 2020 @ 22:35:02 #208
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194544895
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:00 schreef Dejannn het volgende:

Juist het idee van de 'American Dream' moet worden gekoesterd in de VS, je kunt daar nog altijd redelijk snel, redelijk veel verdienen als je goede keuzes maakt.
Die American Dream is een luchtspiegeling. "Als je maar hard genoeg werkt..." Nee. Dat succes is dan vooral een kwestie van veel geluk hebben.

De lage (en afnemende) sociale mobiliteit is een prima indicator voor die luchtspiegeling.
Huilen dan.
pi_194544905
Dit was ook nog wel een aardig stuk uit Politico magazine:
https://www.politico.com/(...)iden-campaign-394593

De auteur betoogt dat er met de vrij kleurloze Biden eindelijk een einde lijkt te komen aan de persoonlijkheidscultus in de Amerikaanse verkiezingen waar sinds Kennedy sprake van is.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_194544913
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 19:46 schreef Eindbaas_ het volgende:

[..]

Je bent zo te zien gewoon een Trumpsupporter. Kom dan daar tenminste voor uit. Weten we gelijk met wie we te maken hebben.
De ene na de andere foute aanname. Je bent nog niet erg droog achter je oren voor een eindbaas.

quote:
Zwaar misplaatst deze adoratie en veel dat eerbetoon klopt ook niet.
Welke adoratie?

quote:
Zo slim is hij helemaal niet, kreeg een fortuin gëërfd van pappie en met een gouden lepen geboren. Later investeerde per toeval in vastgoed om vadertje enigszins na te bootsen alwaar hij snel uitgroeide tot een racistische slumlord (huisjesmelker). Kreeg in de loop der jaren talrijke rechtszaien tegen zich waarvan hij een groot deel verloren. Als zakenman gingen hele ondernemingen van hem meermaals failliet en hij moest faillisement aanvragen om zich te redden. Liet daarbij zijn werkned mers stikken en was ze geld verschuldigd. Trumpuniversity was de zoveelste oplichterij, deed er alles aan om geld op te strijken en mensen te duperen wb opleiding. Er bestaan ook zeer sterke vermoedens van belastingontwijking door hem over de jaren heen. Vandaar de weigering heden ten dage die openbaar te maken.

Geenszins genie, geenszins slim en tactisch. Eerder combinatie van flinke mazzel, machtsmisbruik, fraude, en workerpraktijken. En de hulpeloze (desperate) positie van zijn huurders, werknemers, vrouwelijke relaties, en schuldeisers.
Zet je bril eens op om dat gedeelte te vinden waarin ik 'm een genie noem.

Trump is een foute maar gehaaide ondernemer met de beschreven agenda. Zoiets is vaak niet iets dat met een hoog intellect komt. Boerenverstand komt ook niet van 't feit dat boeren zo goed presteren in IQ testen. Trump kiest volledig voor z'n eigen persoonlijke slaatje dat hij uit het land kan slaan. De VS wordt als geheel gewoon snoeihard genomen door iemand die de foutste leiders prijst voor hetzelfde.

Ondertussen doet hij jou en anderen wat entertainment geven met bijzaken. Als je daar niet doorheen prikt is het vooral voor degenen om 'm heen en de media gevaarlijker dan als je dat wel doet. Dan weet je namelijk beter waar je 'm op kunt pakken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Beathoven op 13-08-2020 22:52:46 ]
pi_194545346
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:01 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Gebaseerd op?
Dingen die ze heeft gezegd :). Al meermaals betrapt op het vertellen van zaken die niet kloppen en dat vervolgens afdoen als "well, it's more about being morally right". Eigenhandig Amazon wegjagen uit New York, een basisinkomen nastreven voor mensen die zelf niet willen werken en tevens denkt zij binnen tien jaar de uitstoot van broeikasgassen naar een nulpunt te kunnen krijgen.

Ik ben ergens nog wel van haar gecharmeerd, maar ik vind haar ook zeer naïef. Haar populariteit is vooral te verklaren door haar leeftijd, het feit dat ze een vrouw is, een minority achtergrond en prima looks heeft, een zelfbenoemd socialiste is en hysterisch doet over klimaatverandering. Dit alles scoort nogal goed bij een bepaald deel van de Amerikaanse jongeren tegenwoordig. En dan doel ik uiteraard op de gemiddelde queer hipster die gender studies kiest als major en identiteitspolitiek intersectioneel denken omarmd.
  donderdag 13 augustus 2020 @ 22:54:18 #212
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194545417
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:51 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Dingen die ze heeft gezegd :). Al meermaals betrapt op het vertellen van zaken die niet kloppen en dat vervolgens afdoen als "well, it's more about being morally right". Eigenhandig Amazon wegjagen uit New York, een basisinkomen nastreven voor mensen die zelf niet willen werken en tevens denkt zij binnen tien jaar de uitstoot van broeikasgassen naar een nulpunt te kunnen krijgen.

Ik ben ergens nog wel van haar gecharmeerd, maar ik vind haar ook zeer naïef. Haar populariteit is vooral te verklaren door haar leeftijd, het feit dat ze een vrouw is, een minority achtergrond en prima looks heeft, een zelfbenoemd socialiste is en hysterisch doet over klimaatverandering. Dit alles scoort nogal goed bij een bepaald deel van de Amerikaanse jongeren tegenwoordig. En dan doel ik uiteraard op de gemiddelde queer hipster die gender studies kiest als major en identiteitspolitiek intersectioneel denken omarmd.
De onderbuik, dus.

Dus stellen dat hij niets van haar te vrezen heeft is een aanname. Om maar even de rest van je onderbuikgebral even te laten voor wat het is.

Je weet het leuk in te pakken en gelukkig geef jij tenminste antwoord, maar je hele comment is op niets gebaseerd.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  Moderator donderdag 13 augustus 2020 @ 22:59:22 #213
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194545546
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:00 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Dat klopt niet helemaal, de VS heeft niet de laagste sociale mobiliteit van de Westerse wereld en ook is er in China niet meer sociale mobiliteit dan in de VS.

Tevens dienen de cijfers in de posts van mij en Monolith als voorbeeld, het zijn geen cijfers gebaseerd op huidige real life tax brackets, ik heb ook het gevoel dat als je enigszins het begrijpend lezen onder knie hebt, dit makkelijk te zien moet zijn :).
[..]

Ik weet het niet, wordt er simpelweg niet genoeg geld opgehaald of wordt het verkeerd besteed? Maar dat geef je zelf ook al aan. Verder verschillen we denk ik inderdaad simpelweg van mening, in de zin dat ik dus niet tegen een progressief belastingstelsel ben, maar wel dat ik vind dat daar concrete grenzen aan zitten :). Ik vind dat je mensen juist de kans moet bieden om goed geld te kunnen verdienen, en topverdieners niet in grote mate op hoeven te draaien voor het "falen" van anderen.

Ten slotte zou ik Nederland, Duitsland of Noorwegen nu ook niet als een ideaal willen zien. Ik denk bijvoorbeeld ook dat er hier veel dingen beter kunnen. Juist het idee van de 'American Dream' moet worden gekoesterd in de VS, je kunt daar nog altijd redelijk snel, redelijk veel verdienen als je goede keuzes maakt.
[..]

Ik zou niet weten waarom niet. Van AOC heeft hij niets te vrezen.
Ten eerste, onderbouw je statement dan eens met cijfers. Als je zegt dat het niet klopt, bewijs het dan?

Ten tweede, de persoonlijke aanvallen kun je achterwege laten, ik vraag je simpelweg om de regels voor posten hier te volgen en dat is je stellingen te onderbouwen maar goed, blijkbaar zuig je wat uit je duim om dan te posteren als zijnde werkelijkheid waarop wij dan moeten reageren alsof het wel werkelijkheid is.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194545597
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 20:04 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Maar wacht eens even, dit gaat toch keihard in tegen het Trump vredesplan waarin annexatie gewoon opgenomen was?
Ja dus? dat vredesplan wordt nu dus enigszins aangepast, om te zorgen voor een nog sterkere band tussen Israël en SA. Lijkt mij heel goed.
  donderdag 13 augustus 2020 @ 23:01:43 #215
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194545607
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ja dus? dat vredesplan wordt nu dus enigszins aangepast, om te zorgen voor een nog sterkere band tussen Israël en SA. Lijkt mij heel goed.
En wat vonden de Palesteinen aan tafel?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_194545655
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 21:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Daarnaast heb je vast een bijzonder groot vertrouwen in Netanyahu (sarcasme), die ook geen belangen heeft bij wat positievere PR en afleiding. De Palesteinen, waren die nog erbij aanwezig?
Met het Palestijnse bestuur valt niet te praten. Die hebben hun spreekrecht zelf in de prullenbak gegooid.
  donderdag 13 augustus 2020 @ 23:04:24 #217
8369 speknek
Another day another slay
pi_194545683
Nee haar populariteit is vooral te verklaren doordat het een politiek megatalent is die voortdurend vlijmscherp de vinger op de zere plek weet te leggen.


En verder over the American Dream






De VS is net zo sociaal mobiel als klassenmaatschappij het VK, en vele malen minder dan landen als Nederland.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194545685
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:01 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

En wat vonden de Palesteinen aan tafel?
Geen idee. Maar het lijkt mij dat die ook blij zijn dat de annexatie niet doorgaat. Toch?
  donderdag 13 augustus 2020 @ 23:04:28 #219
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194545686
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Met het Palestijnse bestuur valt niet te praten. Die hebben hun spreekrecht zelf in de prullenbak gegooid.
Hoe kun je dan praten over een vredesakkoord als één van de partijen niet aan tafel zat? Leg dat eens uit.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  donderdag 13 augustus 2020 @ 23:05:16 #220
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194545703
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Geen idee. Maar het lijkt mij dat die ook blij zijn dat de annexatie niet doorgaat. Toch?
Want?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  Moderator donderdag 13 augustus 2020 @ 23:05:20 #221
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194545704
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:51 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Dingen die ze heeft gezegd :). Al meermaals betrapt op het vertellen van zaken die niet kloppen en dat vervolgens afdoen als "well, it's more about being morally right". Eigenhandig Amazon wegjagen uit New York, een basisinkomen nastreven voor mensen die zelf niet willen werken en tevens denkt zij binnen tien jaar de uitstoot van broeikasgassen naar een nulpunt te kunnen krijgen.

Ik ben ergens nog wel van haar gecharmeerd, maar ik vind haar ook zeer naïef. Haar populariteit is vooral te verklaren door haar leeftijd, het feit dat ze een vrouw is, een minority achtergrond en prima looks heeft, een zelfbenoemd socialiste is en hysterisch doet over klimaatverandering. Dit alles scoort nogal goed bij een bepaald deel van de Amerikaanse jongeren tegenwoordig. En dan doel ik uiteraard op de gemiddelde queer hipster die gender studies kiest als major en identiteitspolitiek intersectioneel denken omarmd.
Leg eens uit hoe een Congreslid Amazon uit New York, eigenhandig nog wel, kan jagen? Je posts lijken in toenemende mate direct van Breitbart te komen zonder enige feitelijke onderbouwing.

PS: ACO kreeg in haar district 78% van de stemmen, dat is ruim 110.000 stemmen voor dus, er wonen dus erg veel gemiddelde queer hipster gender studies studenten in haar district.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194545709
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:04 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Hoe kun je dan praten over een vredesakkoord als één van de partijen niet aan tafel zat? Leg dat eens uit.
Het is een vredesakkoord tussen SA en Israel. Het conflict tussen Israel en de zogenoemde 'Palestijnse gebieden' zal nog jaren en jaren voortduren.
pi_194545716
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:54 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

De onderbuik, dus.

Dus stellen dat hij niets van haar te vrezen heeft is een aanname. Om maar even de rest van je onderbuikgebral even te laten voor wat het is.

Je weet het leuk in te pakken en gelukkig geef jij tenminste antwoord, maar je hele comment is op niets gebaseerd.
Ehm nee, niet de onderbuik. Ik zou mijn post nog eens goed lezen, wellicht heb je iets gemist ;).

quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 22:59 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ten eerste, onderbouw je statement dan eens met cijfers. Als je zegt dat het niet klopt, bewijs het dan?

Ten tweede, de persoonlijke aanvallen kun je achterwege laten, ik vraag je simpelweg om de regels voor posten hier te volgen en dat is je stellingen te onderbouwen maar goed, blijkbaar zuig je wat uit je duim om dan te posteren als zijnde werkelijkheid waarop wij dan moeten reageren alsof het wel werkelijkheid is.
Ik val niemand persoonlijk aan :). En klik.
pi_194545726
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:05 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Want?
Annexaties zijn over het algemeen niet erg prettig.
  donderdag 13 augustus 2020 @ 23:07:07 #225
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_194545744
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 23:06 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Annexaties zijn over het algemeen niet erg prettig.
Nee dat zijn we met elkaar eens, maar het idee zelf was natuurlijk al verwerpelijk.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')