abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_194338446
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 13:19 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Vlak voordat ze beiden prof werden, wilde Sky ze ook al binnenhalen, maar kozen ze bewust voor Mitchelton (al heetten ze toen vast anders.. ). Die "destijds" bedoelde ik, maar volgens mij hebben ze later ook wel aangegeven dat ze heel blij waren met die keuze omdat ze veel meer bij zo'n ploeg passen als bij een ploeg als Sky..
Adam was toen niet welkom. "We had offers from FDJ and Lampre, and Sky wanted Simon, but GreenEdge is the best place to go"
pi_194339405
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 13:25 schreef showtimer het volgende:

[..]

Adam was toen niet welkom. "We had offers from FDJ and Lampre, and Sky wanted Simon, but GreenEdge is the best place to go"
Ah, dat is ergens verkeerd gegaan bij m'n herinnering dan..
pi_194340036
quote:
Als de Huub Israël er al uit kan bieden _O-

Die dan Hagen een niet te weigeren aanbod doen :')
pi_194349983
Kort samengevat:

IN
Oomen
Dekker
Leemreize
Een nieuwe renner voor in de sprinttrein van Groenewegen (naam n.n.b.)
2 andere renners die al gecontracteerd zijn (namen n.n.b.)
+ 1 extra renner

OUT
Lindeman
Van der Hoorn
Leezer
Martens
De Plus
Grøndahl Jansen (heeft ergens anders getekend)

quote:
TIEN OPTIES VOOR LAATSTE PLEK JUMBO-VISMA

Bij het krieken van de transfermarkt brengt WielerFlits ieder jaar begin augustus een overzicht van de status rondom Jumbo-Visma, Nederlands enige WorldTour-team. Daarnaast presenteren wij een aantal mogelijke versterkingen. Die spitsen zich dit jaar toe op het laatste nog in te vullen plekje in de selectie. Verder is de ploeg al klaar.

Verlengingen
Jumbo-Visma heeft haar schaapjes redelijk op het droge. Kopmannen Wout van Aert, Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Primo¸ Roglič beschikken allemaal over een doorlopend contract. Ook andere ankerpunten binnen de ploeg – zoals George Bennett, Robert Gesink, Mike Teunissen en Jos van Emden – liggen al voor 2021 vast. Datzelfde geldt voor jonge talenten als de Noorse ronderenner Tobias Foss (23, vorig jaar nog winnaar van de Ronde van de Toekomst) en Jonas Vingegaard (23, die vorig jaar een rit won in de Ronde van Polen). Met Koen Bouwman en Antwan Tolhoek is ook de tweede lijn al verzekerd.

De breedte van de ploeg en de Nederlandse basis bouwt Jumbo-Visma verder uit. Pascal Eenkhoorn (23), Lennard Hofstede (25) en Timo Roosen (27) tekenen alle drie voor twee jaar bij. Daarnaast versterkt het team zich met Sam Oomen (bijna 25) als toekomstige kopman, met David Dekker (22) is de vacante vacature van tweede sprinter ingevuld en de onfortuinlijke Gijs Leemreize (20, die onlangs het topje van zijn ringvinger moest laten vastzetten na een val in de Vuelta a Burgos) promoveert vanuit de opleidingsploeg. Jumbo-Visma blijft zo dichtbij de Nederlandse kern, waarbij het internationale inbreng niet schuwt.

Martin knoopt er nog een jaar aan vast – foto: Cor Vos
Met Maarten Wynants werd eerder een contract overeengekomen tot en met Parijs-Roubaix 2021. Daarna gaat de Belg zich omscholen tot ploegleider bij het Development Team. Toch blijft ervaring ook gewaarborgd binnen de huidige selectie. Viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin blijft namelijk ook nog voor minimaal één jaar binnenboord. De 35-jarige Panzerwagen wilde aanvankelijk na het dit voorjaar bekijken of hij zou stoppen, maar die beslissing heeft hij vanwege de coronapauze met een jaar uitgesteld. Zijn 32-jarige Duitse landgenoot Christoph Pfingsten heeft ook een voorstel gekregen voor een langer verblijf.

Vertrek Amund Grøndahl Jansen
Slecht nieuws viel er op de deurmat bij Bert-Jan Lindeman en Taco van der Hoorn. Beide Nederlanders krijgen geen nieuw contract bij Jumbo-Visma. Hun toekomst is onduidelijk en dat geldt ook voor die van Tom Leezer. De 34-jarige Zuid-Hollander gold binnen de ploeg jarenlang als een van de beste piloten in het peloton en werd enorm gewaardeerd. Ook hij zal in 2021 de kleuren van Jumbo-Visma niet meer verdedigen, maar op dit moment is niet duidelijk wat daarvoor de reden is. Paul Martens zien we eveneens niet meer terug bij de ploeg. De Duitser viert in oktober zijn 37steverjaardag en hij vindt het mooi geweest.

Met het vertrek van Laurens De Plus kreeg Jumbo-Visma een gevoelige tik. De 24-jarige Belg werd in de winter van 2018-2019 aangetrokken en werd klaargestoomd om op termijn het kopmanschap in de grote rondes te dragen. Nu vervulde hij de rol als superknecht en mocht hij in sommige koersen zijn kans gaan, zoals de door De Plus gewonnen BinckBank Tour 2019. Vanwege een trainingsachterstand werd de talentvolle Belg in de Tour de France-selectie voor komende maand vervangen door George Bennett. De Plus gaat dan als kopman naar de Giro d’Italia. Hij tekende reeds een dik contract bij Team Ineos voor drie seizoenen.

Amund Grøndahl Jansen – foto: Cor Vos
Tot slot Amund Grøndahl Jansen. De 26-jarige Noorse kampioen op de weg maakte in 2017 zijn profdebuut bij – toen nog – LottoNL-Jumbo. Na vier jaar bij de Nederlandse ploeg te hebben gereden, zoekt hij andere oorden op. Hij groeide uit tot een gewaardeerd onderdeel van de sprinttrein rondom Groenewegen en daarnaast kreeg hij steeds meer kansen in de kern van klassiekerrenners waarvan hij deel uitmaakte. Ook zijn vertrek zal rauw op het dak zijn gevallen van het management. Grøndahl Jansen zou naar verluidt bij een andere ploeg een beter contract getekend hebben waar hij ook een belangrijkere rol zou zijn beloofd.

Zoektocht 2021

Als gezegd is Jumbo-Visma al bijna klaar op de transfermarkt. Met alle kopmannen die vastliggen, waren er idealiter twee belangrijke plekken binnen de selectie nog niet ingevuld. Dat waren een tweede sprinter en een renner die gespecialiseerd is in de heuvelklassiekers. Met Dekker werd de tweede snelle man achter Groenewegen reeds binnengehaald en voor de andere zojuist genoemde positie is er intern een oplossing voorhanden. De ploegleiding heeft namelijk heel veel vertrouwen in Jonas Vingegaard, die op termijn moet uitgroeien tot een van de teamleiders in wedstrijden als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Dekker werd al vastgelegd – foto: Cor Vos
Met Oomen en Leemreize werden reeds twee klimmers aan de selectie van 2021 toegevoegd. Daarnaast is er een nieuwe schakel gevonden voor in de trein van Groenewegen en zijn er nog twee nieuwe renners gecontracteerd. Daarmee is de ploeg bijna rond voor 2021, maar er is dus nog wel één plek in te vullen om de selectie rond te maken. Dat type geldt als ondersteuning voor de klassiekerkern, bij voorkeur een jonge renner. Beloften Andreas Kron (22, Riwal Readynez), Sean Quinn (20, Hagens Berman) en Marijn van den Berg (21, Metec-TKH) gingen eerder mee op trainingskamp, maar zij vallen alle drie niet binnen het geschetste profiel.

Ook vanuit de eigen opleidingsploeg lijkt er op dit moment nog niemand klaar voor de stap naar het WorldTour-team. Rick Pluimers kan op termijn uitgroeien tot een goede renner voor de klassiekers, maar hij en ook de andere jonkies hebben nog even nodig. Sprinter Olav Kooij wist weliswaar al een aantal keer te zegevieren, maar hij is pas 18 jaar. Door de nieuwe regelgeving van de UCI kan hij binnen Jumbo-Visma al de nodige profervaring op doen. Om een goed beeld te schetsen van de financiële situatie: de ploeg had ook (verregaande) interesse in Wilco Kelderman en Jasper Philipsen, maar budgettair paste dat niet.

https://www.wielerflits.n(...)r&utm_source=twitter


[ Bericht 0% gewijzigd door TheArt op 01-08-2020 08:34:17 ]
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 08:31:52 #55
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194350038
Jammer van Groenendaal, maar die jongen verdient ook wel een vrijere rol in een andere ploeg.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194350062
Ik had eigenlijk verwacht dat Roosen zou vertrekken om een vrijere rol te krijgen en dat Jansen juist zou blijven.

Wel goed dat ze eindelijk eens afscheid nemen van de oude garde als Wynants, Martens, Leezer en Lindeman. Alleen is het dan wel apart dat Pfingsten wel mag blijven, maar dat zal wel komen omdat hij op voorspraak van Groenewegen is gekomen. :')
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 08:37:15 #57
213134 Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194350076
Grøndahl Jansen naar Sunweb of NTT ?
Lijkt mij geen renner voor oliesjeik club...
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 08:45:24 #58
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350132
Volledig terecht dat ze bij Wielerflits gaan shoppen bij mijn FPCL team :7
pi_194350133
Nathan Van Hooydonck
William Blume Levy
Rasmus Tiller
Silvan Dillier
Koen de Kort
Gianni Vermeersch
Jordi Warlop
Jarrad Drizners
Søren Wærenskjold
Edoardo Affini

Die lijstjes met voorgestelde aanwinsten van Youri zijn ook wel eens beter geweest, mijn god.
pi_194350252
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:45 schreef Pistolero het volgende:
Nathan Van Hooydonck
William Blume Levy
Rasmus Tiller
Silvan Dillier
Koen de Kort
Gianni Vermeersch
Jordi Warlop
Jarrad Drizners
Søren Wærenskjold
Edoardo Affini

Die lijstjes met voorgestelde aanwinsten van Youri zijn ook wel eens beter geweest, mijn god.
Ik mag ook voor ze hopen dat ze het niet gaan zoeken in de categorie Rasmus Tiller.
  Redactie Sport zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:04:24 #61
451829 crew  H.Vviv
pi_194350254
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:37 schreef Momo het volgende:
Grøndahl Jansen naar Sunweb of NTT ?
Lijkt mij geen renner voor oliesjeik club...
NTT was in ieder geval een van de ploegen die een contract hadden aangeboden aan Grøndahl Jansen
pi_194350271
Groenendaal Jansen is jammer, mooie renner. Verdient mooie ploeg en grotere rol
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_194350278
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:45 schreef Pistolero het volgende:
Nathan Van Hooydonck
William Blume Levy
Rasmus Tiller
Silvan Dillier
Koen de Kort
Gianni Vermeersch
Jordi Warlop
Jarrad Drizners
Søren Wærenskjold
Edoardo Affini

Die lijstjes met voorgestelde aanwinsten van Youri zijn ook wel eens beter geweest, mijn god.
Jeetje wat een droevenis.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:11:37 #64
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350292
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:03 schreef TheArt het volgende:

[..]

Ik mag ook voor ze hopen dat ze het niet gaan zoeken in de categorie Rasmus Tiller.
Affini is wel een ongelooflijke baas _O_ Denk de sterkste uit het lijstje.
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:12:44 #65
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_194350300
Al met al heeft Jumbo Visma de afgelopen jaren een hele grote stap voorwaarts gemaakt en wat ze er nu bij krijgen is ook prima. Jammer dat de Plus vertrekt maar die zal net als Poels een enorme zak geld voorgehouden hebben gekregen bij Ineos.
pi_194350309
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:12 schreef Faraday01 het volgende:
Al met al heeft Jumbo Visma de afgelopen jaren een hele grote stap voorwaarts gemaakt en wat ze er nu bij krijgen is ook prima. Jammer dat de Plus vertrekt maar die zal net als Poels een enorme zak geld voorgehouden hebben gekregen bij Ineos.
Ach, part of life. En met Oomen prima opgevangen.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:15:01 #67
213134 Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194350315
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:11 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Affini is wel een ongelooflijke baas _O_ Denk de sterkste uit het lijstje.
Zuid-Europeanen rennen alleen gillend weg bij Jumbo-Visma. Lekker aan de boerenkool _O_
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:16:40 #68
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350329
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:15 schreef Momo het volgende:

[..]

Zuid-Europeanen rennen alleen gillend weg bij Jumbo-Visma. Lekker aan de boerenkool _O_
Hij heeft al voor een Nederlandse ploeg gereden, dus hij weet beter wat hij kiest :@
pi_194350332
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:15 schreef Momo het volgende:

[..]

Zuid-Europeanen rennen alleen gillend weg bij Jumbo-Visma. Lekker aan de boerenkool _O_
Behalve Slovenen. Dus misschien maar Sloveentje halen.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_194350483
Als ze dan toch renners zoeken voor het voorjaar zijn dit misschien wat betere opties (en renners die breder inzetbaar zijn):

Dion Smisssss
Ganna
Capiot
Meurisse (oké, waarschijnlijk onhaalbaar en die wil vast zijn vrijheid behouden)
Piotr Havik
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:48:45 #71
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350603
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:36 schreef TheArt het volgende:
Als ze dan toch renners zoeken voor het voorjaar zijn dit misschien wat betere opties (en renners die breder inzetbaar zijn):

Dion Smisssss
Ganna
Capiot
Meurisse (oké, waarschijnlijk onhaalbaar en die wil vast zijn vrijheid behouden)
Piotr Havik
Ik hoorde ook iets over Paddy :D Ganna Zou wel onhaalbaar zijn. Ik hoop op Affini. Capiot zou prima zijn en Havik ook.
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:49:32 #72
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350614
Al pleit ik ook gewoon voor Pierre Barbier :@
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:53:17 #73
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350651
En misschien kunnen ze Sajnok oppikken bij CCC :@ Al mijn stokpaardjes weer gehad.
  Redactie Sport zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:56:59 #74
451829 crew  H.Vviv
pi_194350686
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 09:16 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Behalve Slovenen. Dus misschien maar Sloveentje halen.
Mezgec :)
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 09:57:50 #75
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194350697
Velasco zou ook een goede zijn :7
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')