abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_193992273
Logischerwijs heeft niemand zin in een discussie over de uiterst vermoeiende industriŰle veeteeltboeren, maar er mag toch wel een draadje zijn waarin de ontwikkelingen in ieder geval kunnen worden bijgehouden en eventuele oplossingen besproken kunnen worden.

Ik trap wel af.

Wat wel te doen:
- Maximale stalgroottes instellen.
- Drastische reductie van de veestapel.
- Per 2021 nu echt maar dan dus echt en niet zoals in 2013 stopzetten van nertsenfokkerij
- Drastische reductie van de aanwezigheid van Carola Schouten op ministersposten.
- Hogere eisen stellen aan personeel in slachthuizen + betere arbeidsomstandigheden.
- Omstandigheden voor dierentransport verbeteren, met hogere boetes bij overtredingen, in plaats van die nietszeggende 'sectorafspraken' die nooit worden nageleefd waardoor varkens met 200 per wagen bij 30 graden nog steeds urenlang vervoerd kunnen worden.
- Strenger straffen bij zaken als mestfraude, dierenwelzijnsovertredingen, intimidatie van controleurs, etcetera.
- Niet meer alles wat los en vast zit op het boerenland op vrijwillige basis met subsidies ondersteunen, maar enkel nog gericht, met controleerbare doelen.
- Geborgde zetels verdwijnen uit de waterschappen zodat de waterhuishouding meer oog kan hebben voor de natuur en niet enkel voor de hoogste akkeropbrengst.
- Tractors per 2021 enkel nog de weg op met een kenteken.
- In bestemmingsplan van grond beter onderscheid maken tussen gebieden bestemd voor intensieve landbouw (zgn gangbaar, gekenmerkt door de doodsheid en saaiheid) en extensieve landbouw, waar meer ruimte kan zijn voor variatie en die zo toch rendabeler kunnen worden.

Wat niet te doen:
- Toegeven aan de boeren die in hun vrijstaande woningen door de EU gesubsidieerd 'ondernemertje' spelen maar wel elk jaar aankloppen bij de overheid als de prijzen te laag liggen en die weigeren oog te hebben voor de schade die hun bedrijven aan de omgeving aanricht en al 40 jaar alles tegenwerken
- Toegeven aan de boeren die met tractoren naar de huizen van anderen rijden om deze te intimideren.
- Toegeven aan de boeren die politiebureaus belagen omdat enkelen van hun tijdens het overtreden van de wet zijn gearresteerd.
- Toegeven aan de mensen van FDF, de strijders die zich aangetast voelen in hun man-zijn op het moment dat ze niet zo onbeperkt mogelijk zoveel mogelijk dieren in zo erbarmelijk mogelijke omstandigheden mogen fokken voor hun eigen portemonnee.
- Toegeven aan de boeren die vinden dat de slachtsnelheid (de snelheid waarmee op diervriendelijke wijze zoveel mogelijk dieren geslacht kunnen worden) niet omlaag mag worden gebracht als de slachthuizen een broeinest van corona blijken.
- CDA'ers (of CU'ers) op het ministerie van landbouw toelaten. Na 40 jaar loopjongen spelen voor de LTO mag het wel weer even wat minder met de laksheid van de overheid richting een specifieke beroepsgroep.
- Verkeersovertredingen toestaan zolang ze gedaan worden door opgefokt volk en zoveel mogelijk mensen hinderen die wel gewoon werken voor hun geld.
- Niet meegaan in schijnargumenten over dierenwelzijn afkomstig uit een beroepsgroep met als verdienmodel het (soms onverdoofd, in kokend water, onvolledig) laten slachten van 600 miljoen kuikens, 15 miljoen varkens en 2 miljoen runderen per jaar - dit gaat ook op voor dat geklaag over die 100 doodgebeten schapen in een land waar 600.000 schapen per jaar geslacht worden.

Concreet komt dat er dan op neer dat:
- dat kinderachtige gekleuter met tractors wat strenger aangepakt wordt, zodat er niet meer een exclusieve groep gepriviligeerden rondrijdt die overal maar files kan veroorzaken.
- Boeren net als andere ondernemers zelf wat meer verantwoordelijk zijn voor het inspelen op een veranderende toekomst, in plaats van dat de overheid ze bakken met geld toeschuift om de lang van te voren aangekondigde problemen nog steeds niet op te lossen.
- De beroepsgroep met relatief veel miljonairs die vooral veel exporteren naar het buitenland voor hun eigen beurs wat meer oog moet hebben voor wat hun werk op hun 50% van het vaderland bij de publieke ruimte aanricht, waaronder ook de ruimte valt waar 99% van de andere Nederlanders wonen.
- Er iets minder achterlijk veel dieren gefokt en geslacht worden in de verziekte industrie die de bio-industrie nu eenmaal is.
- Doordat er geen CDA'ers meer toegelaten zijn op het ministerie van Landbouw, de lange natuurhatende arm van de LTO minder te zeggen heeft, waardoor Nederland er mooier op wordt.

Dat resulteert dan hopelijk in:
- Minder achterlijk veel dieren die geslacht worden na een tragisch zinloos leven
- De natuur die al 40 jaar achteruit holt in Nederland kan wellicht een beetje opkrabbelen
- Tussen de dorpen minder saaie groene betongrasvlakten en meer ruimte voor variatie.
- Betere luchtkwaliteit, gezondere waterstanden, betere waterkwaliteit, minder verzuring en verschraling van de grond.
- Minder kans op luchtweginfecties, Q-koorts, en andere zo÷noses.
- Minder beroepsmatig ontstane files
- Minder intimidatie van personen, bedrijven en bewindslieden door een kleine groep agressievelingen
- Minder illegale kap in het regenwoud voor plantages om aan de gigantische vraag van sojavoer voor de veestapel te voldoen
- Minder overproductie en langdurige schade door roofbouw op het huidige land.

Tegen de boeren die zeggen dat het boeren ze onmogelijk wordt gemaakt door de, door de LTO zelf steeds afgedwongen veranderende regelgeving, zou ik willen zeggen: Stoppen mag. Zoveel mensen in Nederland zijn gestopt met wat ze deden, er is net weer een hele faillisementsronde opgang gekomen omdat corona, en dan heb je hier nog het geluk dat je niet eens failliet gaat maar dat je er gewoon mee op willen houden. Dat is geen enkel probleem. Stop vooral, zou ik dan zelfs zeggen. Het is geen ultiem recht om te kunnen boeren zoals je zelf wil, net zoals het geen ultiem recht is om boekhandelaar te zijn zonder regels, of zoals het geen ultiem recht is om tv-personality te zijn zonder belemmeringen.
pi_193992406
Wat hoogtepunten uit de laatste 24 uur:

Er was kennelijk nog wat tijd over om hinderlijk te zijn:
https://nos.nl/artikel/23(...)u-assen-afgezet.html

Ook andere mensen die wel werken worden gehinderd:
https://nos.nl/artikel/23(...)boerenprotesten.html

Dreigende taal omdat het consequent overtreden van de wet soms gevolgen heeft:
https://twitter.com/Olgeros/status/1280822484909068290


Tuig gaat met tractors naar het huis van iemand om intimiderend te kunnen doen:
EReijnen twitterde op dinsdag 07-07-2020 om 21:45:37 Boeren zeggen dat ze Vollenbroek duidelijk wilden maken dat ze weten waar hij woont. ,,Maar dat is niet intimiderend", zegt hun zegsman. "Hij pakt ons ook individueel aan." reageer retweet
EReijnen twitterde op dinsdag 07-07-2020 om 22:11:41 Ze worden tikkie bozer nu. ,,U bent in de kop een beetje doorgedraaid." https://t.co/tXkbN31ZXy reageer retweet
En van een paar dagen geleden:
telegraaf twitterde op maandag 06-07-2020 om 17:36:21 De Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag.
https://t.co/KJ500tq9yf reageer retweet
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:06:41 #3
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_193992656
Goed topic. Helemaal met je OP eens. ^O^
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_193992766
Ik zou nog 1 wat wel te doen er aan toe voegen, 1 die de boeren wel helpt: minimumprijzen afspreken met de supermarktketens en andere afnemers (Campina e.d.), waardoor hun marge niet zo verschrikkelijk onder druk komt te staan.

Ik snap ook werkelijk waar niet waarom (een aantal van) de boeren steeds naar de overheid kijken, de andere partijen in de keten zijn hun probleem, niet de overheid.


En biologisch boeren volgens kringlooplandbouw moet natuurlijk gewoon verplicht worden. Dat lijkt me duidelijk, megastallen met enorme mestoverschotten en allemaal vanuit China ge´mporteerd veevoer is niet meer van deze tijd.

Partijen verbieden een landbouwminister te leveren is trouwens wel een zeer onzinnige maatregel, heb ook niet het idee dat Schouten een loopjongen van de boeren is. Wel zit ze aan een regeerakkoord vast. Haar visie op kringlooplandbouw is een heel goed uitgangspunt: https://www.rijksoverheid(...)lkwaliteit/visie-lnv. Ook is zij juist begonnen met het uitkopen van boeren en het zo verkleinen van de veestapel.

[ Bericht 17% gewijzigd door Hanca op 08-07-2020 17:19:07 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193992845
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:13 schreef Hanca het volgende:

Ik snap ook werkelijk waar niet waarom (een aantal van) de boeren steeds naar de overheid kijken, de andere partijen in de keten zijn hun probleem, niet de overheid.

Ja, en tegelijkertijd klagen dat de politiek 'te links' is. Het is allemaal zo tegenstrijdig.
Het gekke aan die minimumprijzen is dat al veel aanbieders zoals campina zijn begonnen als co÷peratie van boeren die hun melk wilden verkopen. Toch is het ergens misgegaan in de loop der jaren qua beloningen, hoewel de top van de co÷peratie tegelijkertijd wel flink binnenloopt. De oprichter van de Zuivelhoeve is schatrijk bijvoorbeeld. Het lijkt wel alsof de boeren vanuit eigen kring worden tegengewerkt zodra ze een samenwerkingsverband aangaan.

quote:
Partijen verbieden een landbouwminister te leveren is trouwens wel een zeer onzinnige maatregel, heb ook niet het idee dat Schouten een loopjongen van de boeren is. Wel zit ze aan een regeerakkoord vast. Haar visie op kringlooplandbouw is een heel goed uitgangspunt: https://www.rijksoverheid(...)lkwaliteit/visie-lnv
Was dan ook niet serieus bedoeld.
pi_193992889
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:18 schreef VoMy het volgende:

[..]
Was dan ook niet serieus bedoeld.
Nee, dat snap ik. Maar de enige CU minister tot nu toe op landbouw heeft de veestapel verkleint door boeren uit te kopen en heeft een visie op kringlooplandbouw gepresenteerd. Ik zou zeggen: laat haar maar blijven zitten en die visie uitvoeren.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:56:23 #7
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193993516
Tja zo'n compleet verhaal valt weinig aan toe te voegen.

Maar mij lijkt verkleining van de sector het belangrijkste. Er zijn er gewoon teveel. Koop ze uit.
pi_193993681
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:56 schreef Hexagon het volgende:
Tja zo'n compleet verhaal valt weinig aan toe te voegen.

Maar mij lijkt verkleining van de sector het belangrijkste. Er zijn er gewoon teveel. Koop ze uit.
Kleinschaliger boeren met een behoud aan boeren vind ik ook prima.
  woensdag 8 juli 2020 @ 18:08:00 #9
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193993735
Enne haal Boer zoekt vrouw maar van tv. Die propaganda staat wat in de weg. :+
pi_193994567
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:13 schreef Hanca het volgende:
Ik zou nog 1 wat wel te doen er aan toe voegen, 1 die de boeren wel helpt: minimumprijzen afspreken met de supermarktketens en andere afnemers (Campina e.d.), waardoor hun marge niet zo verschrikkelijk onder druk komt te staan.

Ik snap ook werkelijk waar niet waarom (een aantal van) de boeren steeds naar de overheid kijken, de andere partijen in de keten zijn hun probleem, niet de overheid.

En biologisch boeren volgens kringlooplandbouw moet natuurlijk gewoon verplicht worden. Dat lijkt me duidelijk, megastallen met enorme mestoverschotten en allemaal vanuit China ge´mporteerd veevoer is niet meer van deze tijd.

Partijen verbieden een landbouwminister te leveren is trouwens wel een zeer onzinnige maatregel, heb ook niet het idee dat Schouten een loopjongen van de boeren is. Wel zit ze aan een regeerakkoord vast. Haar visie op kringlooplandbouw is een heel goed uitgangspunt: https://www.rijksoverheid(...)lkwaliteit/visie-lnv. Ook is zij juist begonnen met het uitkopen van boeren en het zo verkleinen van de veestapel.
Het grappige vind ik altijd dat boeren boos zin op de linksen terwijl op de PvdA na geen 1 echte linkse partij ministers hebben geleverd.
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:31:27 #11
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_193995142
Ik heb het idee dat die boeren zelf ook niet zo heel goed weten waarom ze nu zo boos zijn. Het enige waar ze van overtuigd lijken te zijn is dat het allemaal de schuld is van Den Uyl.
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
pi_193995312
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:31 schreef -XOR- het volgende:
Ik heb het idee dat die boeren zelf ook niet zo heel goed weten waarom ze nu zo boos zijn. Het enige waar ze van overtuigd lijken te zijn is dat het allemaal de schuld is van Den Uyl.
Dat is 45 jaar geleden ?
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:50:40 #13
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193995519
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:02 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Het grappige vind ik altijd dat boeren boos zin op de linksen terwijl op de PvdA na geen 1 echte linkse partij ministers hebben geleverd.
Ja of roepen dat Jesse Klaver dood moet terwijl die niet in de regering zit.
  woensdag 8 juli 2020 @ 21:26:54 #14
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_193997279
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:56 schreef Hexagon het volgende:
Tja zo'n compleet verhaal valt weinig aan toe te voegen.

Maar mij lijkt verkleining van de sector het belangrijkste. Er zijn er gewoon teveel. Koop ze uit.
yup. veel teveel veeteelt voor zo'n dichtbevolkt land.
“For me, it is far better to grasp the Universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring.”
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:52:20 #15
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194004663
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja of roepen dat Jesse Klaver dood moet terwijl die niet in de regering zit.
Die roept om een daadwerkelijke oplossing wat toevallig ook de enige oplossing is maar waar de boeren het niet mee eens zijn. Tja. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:18:27 #16
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_194005029
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_194006326
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Met 4 tractors een personenauto klemrijden, mag dat?
pi_194006569
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 14:22 schreef VoMy het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Met 4 tractors een personenauto klemrijden, mag dat?
Goed voor de sympathie onder de bevolking. Het lijkt wel of ze hun best doen die zo veel mogelijk te verpesten.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_194006661
Volledig eens met de OP ^O^ ^O^
  donderdag 9 juli 2020 @ 16:21:55 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194007875
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 14:22 schreef VoMy het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Met 4 tractors een personenauto klemrijden, mag dat?
De boeren direct oppakken voor bedreiging en vrijheidsberoving
pi_194019511
De regionale MSM is te weinig positief over de boeren:

https://www.omroepbrabant(...)e-actie-avond-op-rij

quote:
Tientallen boeren hebben donderdagavond het gebouw van Omroep Brabant in Son met tractoren geblokkeerd. Het is al de zevende avond op rij dat boeren actie voeren in onze provincie. Aanleiding is een plan van minister Carola Schouten van Landbouw om minder eiwit in het veevoer op te nemen.

Ongeveer vijftig boeren reden rond kwart over negen luid toeterend bedrijventerrein Ekkersrijt op, waar Omroep Brabant is gevestigd. Ze wilden met de actie laten weten dat de berichtgeving over de boeren en hun problemen in hun ogen niet klopt en te links is. Dit maakten ze duidelijk in een gesprek met een redacteur van Omroep Brabant.
Ook de geschreven MSM is te weinig positief over de boeren:

https://www.omroepbrabant(...)tendrukkerij-in-best
quote:
Boze boeren hebben donderdagavond actiegevoerd bij een drukkerij in Best, waar onder meer het ED, het BD, BN De Stem en ook landelijke kranten zoals het AD, Trouw en de Volkskrant worden gedrukt.

Volgens een getuige gaven de boeren aan dat ze het gevoel hebben dat de kranten niet hun verhaal vertellen en dat ze te weinig aandacht krijgen. Hoofdredacteur John van den Oetelaar ging het gesprek aan met de boeren.
En al dat lastigvallen, hinderen, intimideren, met een handjevol (want uiteindelijk is de opkomst vaak slechts een man of 50-100), levert dat nog wat op? Ja, natuurlijk. Massale demonstraties van hele beroepsgroepen, het deed vrij weinig de afgelopen 10 jaar. Het 'goede' aan de boerentegemoetkoming, is dat je elke maatregel gewoon uit kunt stellen onder het mom van 'extra onderzoek'.

https://nos.nl/artikel/23(...)eevoermaatregel.html

quote:
Minister Schouten van Landbouw gaat in overleg met experts over de gevolgen van haar veevoermaatregel voor de gezondheid van dieren. De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen.

Als blijkt dat de risico's groter zijn dan gedacht, wordt de regeling aangepast, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Daarmee komt ze tegemoet aan zorgen uit de landbouwsector, die zegt dat de maatregel slecht is voor de gezondheid van koeien.
We hebben het hier over een maatregel uit de koker van de LTO, die is bedacht omdat de minister echte maatregelen, zoals inkrimpen van de veestapel, niet goed aandurfde. Daarom kwam ze met een zoveelste in een lange reeks aan papieren oplossingen, maar zelfs die maatregel is er een teveel voor de boeren en ook die maatregel kan nu dus nog weer extra uitstel krijgen.
pi_194019601
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:19 schreef VoMy het volgende:
We hebben het hier over een maatregel uit de koker van de LTO, die is bedacht omdat de minister echte maatregelen, zoals inkrimpen van de veestapel, niet goed aandurfde. Daarom kwam ze met een zoveelste in een lange reeks aan papieren oplossingen, maar zelfs die maatregel is er een teveel voor de boeren en ook die maatregel kan nu dus nog weer extra uitstel krijgen.
Dit is geen uitstel, de invoerdatum staat nog op hetzelfde moment (in september). Er is alleen nog tijd voor een extra onderzoek, blijkbaar. Dat onderzoek moet ook in augustus klaar zijn en is dus gewoon voor de invoerdatum.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:39:30 #23
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_194019744
Ik lees en zie veel over de protesten.
Ook dat wij veel produceren maar de meerderheid naar het buitenland gaat en dat wij in onze supermarkten Cypriotisch vlees hebben liggen in plaats van een koe uit de Flevopolder.

Weet iemand toevallig hoeveel de boeren aan de economie bijdragen (in %), maar ook gewoon in keiharde eurootjes en hoeveel daarvan er in het land blijft en hoeveel er geŰxporteerd wordt?

En hoeveel de buren nu een onderdeel zijn van de milieuverontreiniging (stikstof etc.)?

Met andere woorden hoe groot is hun aandeel in de economie in vergelijking met de overlast die ze veroorzaken?

Om gewoon eens in perspectief te zetten of ze een punt hebben of dat ze daadwerkelijk een probleem produceren.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_194020455
Boeren uit Duitsland helpen mee Nederlandse distributiecentra te blokkeren. Maar waarom? Want wat hebben Duitse boeren met het Nederlandse regeringsbeleid te maken?

https://nos.nl/artikel/23(...)g-winkels-stokt.html

quote:
Zo'n 230 winkels van Albert Heijn kunnen niet worden bevoorraad door een blokkadeactie van boeren bij het distributiecentrum in Zwolle. Het gaat volgens een woordvoerder van Albert Heijn om tientallen trekkers.

De boeren staan sinds vanochtend bij het distributiecentrum van het bedrijf. Volgens RTV Oost staan er ook boeren uit Duitsland. Er is een gesprek geweest tussen de branchevereniging van supermarkten, het CBL, en de boeren. "Dit heeft vooralsnog niet geleid tot het opheffen van de blokkade", meldt de woordvoerder.

pi_194021146
Sieta van Keimpema is een prominent boeren protest activiste en gaat enorm overdreven tegen de overheid tekeer met stellingen als: "Overheid bombardeert boer tot staatsvijand nummer 1"

Maar als je dan leest hoe haar 'eigen' co÷peratie (Campina) haar bedrijf kapot heeft gemaakt omdat ze naar eigen zeggen kritisch was en commentaar had, vraag ik me af: waarom keren boeren zich niet tegen diegenen die hun verreweg het hardst afknijpen, de Campinas van deze wereld (en in het verlengde daarvan de supermarkten)?

Is de macht van Campina dermate groot dat de boeren hun frustratie op een gemakkelijker doelwit richten? Is het makkelijker om van 'het volk' steun te krijgen als het om de overheid gaat?

Boeren protesteren tegen afschaffen melkquotum. Boeren protesteren tegen invoeren melkquotum. Boeren protesteren tegen uitblijven milieuregels. Boeren protesteren tegen invoering milieuregels. Het zint ze ook nooit lijkt het.
pi_194024675
Ook interessant dat de vermeende "vijand van de boer" telkens aangestuurd wordt door ÚÚn hen zelf:
Tijdens de eind jaren 1980/begin 1990 boerenprotesten protesteerden ze tegen meer marktwerking, de verantwoordelijk minister was zelf ook landbouwboer...

De '19 en '20 boeren protesten tegen de hoognodige stikstofmaatregelen is het gevolg van boekhoudsjoemel/uitstel wetgeving onder verantwoordelijk landbouwminister Henk Bleeker, zelf paardenboer en mede-eigenaar van een melkveehouderij.

Natuurlijk was het noodzakelijk dat de boer eind jaren 80 minder afhankelijk moest worden van de Europese subsidietiet en dat grootschalige en intensieve landbouw ook moet bijdragen aan de aanpak van de stikstofproblematiek. Het zal vast niet leuk zijn om dat als ondernemer te horen maar de reactie is imho volkomen over de top, alleen makkelijk gemaakt door hun zware machinerie (en dan verbaasd zijn dat de overheid als reactie ook zware machinerie inzet).
pi_194069167
https://nos.nl/artikel/23(...)s-defence-force.html

quote:
De boeren van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) hebben minister Schouten (Landbouw) een ultimatum gesteld, maar de bewindsvrouw legt dat ultimatum naast zich neer.

De boeren van Farmers Defence Force willen dat haar veevoerplan uiterlijk volgende week dinsdag 21 juli van tafel is. Tot die tijd zegt FDF geen acties te voeren die overlast opleveren, zoals het blokkeren van wegen of distributiecentra. Als Schouten haar plan niet intrekt, volgen er volgens FDF nieuwe acties.

"Wij nemen het ultimatum voor kennisgeving aan", zegt het ministerie in een reactie tegen de NOS. "Een meerderheid van de Tweede en de Eerste Kamer heeft ingestemd met de spoedwet stikstof waar deze voermaatregel onderdeel van uitmaakt."

pi_194082546
https://www.dvhn.nl/groni(...)ij-ons-25847426.html

quote:
Farmers Defence Force dreigt volgende week het hele land op slot te gooien. Maandag verhardde de verhouding tussen hen en landbouwminister Carola Schouten, nota bene nadat de boeren aankondigden hun protestacties een week op te schorten.

Ze maakten rond het middaguur bekend de minister tot 21 juli de tijd te geven om de gewraakte voermaatregel in te trekken. Maar die reageerde tot woede van de boeren vrijwel direct met de mededeling dat ze het ultimatum naast zich neerlegde.

,,De reactie van de minister heeft tot gevolg dat nu ook de wat meer gematigde boeren zich bij ons melden voor acties”, stelt bestuurslid Sieta van Keimpena van boerenactiegroep Farmers Defence Force.

De actiegroep kondigt aan dat 'de FDF-strijders ervoor zorgen dat er vanaf 21 juli 2020 stikstof wordt gereduceerd. En heel Nederland zal daaraan bijdragen'. Schiphol zal volgens Van Keimpena gespaard blijven, maar duidelijk is wel dat er door het hele land heen grote blokkades op stapel staan. ,,Maar hoe en wat brengen we nog niet naar buiten."
Tijd om die hele sector op te doeken, dan ben je er vanaf.
pi_194092632
quote:
Veevoer moet anders, maar ‘maatwerk ontbreekt’
Deskundigen Veehouders protesteren al weken tegen de veevoermaatregel waardoor ze hun koeien eiwitarm voedsel moeten voeren. Deskundigen zien een te algemene maatregel. „Koeien voeren is een vak.”
Arjen Schreuder
14 juli 2020 om 21:23
Leestijd 2 minuten
https://www.nrc.nl/nieuws(...)k-ontbreekt-a4005961
pi_194593134
We hebben de vorige 30 treurige acties van deze subsidievangers gemist, maar vandaag probeerden ze nog maar eens het Mediapark te blokkeren. Wat een droeftoeters.
pi_194613421
https://www.ad.nl/binnenl(...)ence-force~afbacd6b/

quote:
Regeringspartijen zijn boos over ‘huisbezoeken’ Farmers Defence Force
Leden van Farmers Defence Force (FDF) willen morgen een bezoek brengen aan thuisadressen van Kamerleden om zo de druk op te voeren rond de voermaatregel.

Albert Heller 17-08-20, 11:19 Laatste update: 16:51
Vanaf 1 september mogen de boeren tot het einde van het jaar minder eiwitten aan hun koeien voeren dan gewoonlijk. Op deze manier moet de stikstofuitstoot van de dieren beperkt worden. Boeren zijn fel tegen de maatregel omdat ze vrezen voor de gezondheid van hun dieren. Veel van hen willen de maatregel daarom niet uitvoeren.

Met de protesten bij de Kamerleden thuis - de boeren willen van de Kamerleden weten wat zij persoonlijk vinden - wil FDF de druk opvoeren om de maatregel van tafel te krijgen. Er loopt nog een gerechtelijke procedure, maar veel boeren denken niet dat de rechter de voermaatregel zal afwijzen.

Binnen een appgroep van FDF is daarom het plan gemaakt om Kamerleden thuis te bezoeken. ‘Woensdag 19 augustus om 08.00 uur op de bekende verzamelplaatsen. Dit bericht geheimhouden en niet delen!’ Of de ‘huisbezoekjes’ woensdag doorgaan is overigens nog niet zeker, laat een van de leden van FDF weten. ,,Ik kan er verder niets over zeggen. Maar ik kan niet ontkennen dat het voorstel is gedaan.’’

Subsidievangende terreurgroep.
pi_194615297
Volgens mij voldoen ze na de bedreigingen en zeker als ze huisbezoeken gaan afleggen aan de kenmerken van een criminele organisatie en kun je ze verbieden en de leiders vervolgen. Je mag protesteren, je mag je mening duidelijk maken, maar er zijn gewoon wettelijke grenzen die deze club steeds maar weer doelbewust overschrijdt, dan houdt het een keer op.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  dinsdag 18 augustus 2020 @ 12:24:29 #33
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_194615537
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:13 schreef Hanca het volgende:
Ik zou nog 1 wat wel te doen er aan toe voegen, 1 die de boeren wel helpt: minimumprijzen afspreken met de supermarktketens en andere afnemers (Campina e.d.), waardoor hun marge niet zo verschrikkelijk onder druk komt te staan.
Supermarkten zullen hun producten daar gaan kopen waar het goedkoop is. Dus dit gaat niet werken ben ik bang. In principe als de productie verlaagt word stijgen de prijzen ook. Maar dat is voor boeren die bijvoorbeeld de veestapel vergroot hebben en dergelijke natuurlijk een probleem. Moet de overheid dit oplossen of is dit ondernemersrisico?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushid§ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_194617155
Mooie openingspost.

Ik heb nog een toevoeging:

Flink de bezem door de NVWA halen. Weg met de ons-kent-ons mentaliteit, banden tussen boeren en controleurs, aangekondigde controles, en gebrekkige of zelfs afwezige handhaving. En als er bij die organisatie flink schoon huis gehouden is, er drastisch in investeren om meer controle van naleving mogelijk te maken.

Een reorganisatie lijkt te licht. Afbreken en opnieuw opzetten lijkt beter.

[ Bericht 5% gewijzigd door probeer op 18-08-2020 15:04:58 ]
"Pools are perfect for holding water"
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 19 augustus 2020 @ 11:16:56 #35
408813 crew  trein2000
pi_194630049
https://nos.nl/l/2344634

De veevoermaatregel, waar het protest deels om gaat, is van tafel. Blijkt niet effectief.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_194630117
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:16 schreef trein2000 het volgende:
https://nos.nl/l/2344634

De veevoermaatregel, waar het protest deels om gaat, is van tafel. Blijkt niet effectief.
Nee duh. Ondertussen mag de grootste vervuiler van Drenthe gewoon door gaan en is de regering net zo hypocriet als de milieuafdeling van Shell.
pi_194630196
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:16 schreef trein2000 het volgende:
https://nos.nl/l/2344634

De veevoermaatregel, waar het protest deels om gaat, is van tafel. Blijkt niet effectief.
Jammer, ik vond het idee van de maatregel heel goed. Al zie ik nog steeds het liefst gewoon een halvering (of meer dan dat) van de veestapel, we hoeven hoer zeker niet meer te produceren dan we zelf gebruiken. Een klein, dichtbevolkt land als exportland van vlees en andere producten van de veehouderij is eigenlijk gewoon absurd, dat moeten de boeren zelf toch ook snappen?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 19 augustus 2020 @ 11:29:40 #38
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194630256
Pfff, dat is wel een flinke afgang voor het kabinet om met niet onderzochte oplossingen te komen.
pi_194630298
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:29 schreef Hexagon het volgende:
Pfff, dat is wel een flinke afgang voor het kabinet om met niet onderzochte oplossingen te komen.
Ja, ik snap het ook niet. Er was al onderzoek naar gedaan, was dat onderzoek dan zo slecht?

Ze moeten nu wel snel met iets komen en dat mag van mij best iets boeronvriendelijker (al moeten boeren dan welruim gecompenseerd worden, dus zo onvriendelijk is dat ook weer niet). Gewoon toch over gaan op desnoods gedwongen uitkopen, het aantal dierenrechten moet drastisch naar beneden.

Deze maatregel was teveel gericht op het sparen van de boeren.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194630320
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:26 schreef Hanca het volgende:

[..]

Jammer, ik vond het idee van de maatregel heel goed. Al zie ik nog steeds het liefst gewoon een halvering (of meer dan dat) van de veestapel, we hoeven hoer zeker niet meer te produceren dan we zelf gebruiken. Een klein, dichtbevolkt land als exportland van vlees en andere producten van de veehouderij is eigenlijk gewoon absurd, dat moeten de boeren zelf toch ook snappen?
Ik wil figuren zoals jou nog wel eens horen als het huis waarin je ouders, grootouders en kinderen wonen wordt afgebroken. Het bedrijf waar je 80 jaar aan familiegeschiedenis in hebt zitten verdwijnt en de echte grote jongens buiten schot worden gehouden.
pi_194630393
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:33 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Ik wil figuren zoals jou nog wel eens horen als het huis waarin je ouders, grootouders en kinderen wonen wordt afgebroken. Het bedrijf waar je 80 jaar aan familiegeschiedenis in hebt zitten verdwijnt en de echte grote jongens buiten schot worden gehouden.
Een boer kan prima bestaan met volledige kringlooplandbouw. Sterker nog: steeds meer boeren willen dat ook. In Trouw komen regelmatig zulke boeren langs, die juist moe worden van al die protesterende boeren en graag meer maatregelen w willen. Dan heb je lang niet zo veel dieren nodig en hoef je als biologische kringloopboer niet tegen idioten met megastallen op te concurreren.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194630448
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:33 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Ik wil figuren zoals jou nog wel eens horen als het huis waarin je ouders, grootouders en kinderen wonen wordt afgebroken. Het bedrijf waar je 80 jaar aan familiegeschiedenis in hebt zitten verdwijnt en de echte grote jongens buiten schot worden gehouden.
Tja, da's lullig als het zo is. Maar daarnaast bestaan er ook nog dingen als ondernemersrisico en met de tijd mee willen gaan.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_194630617
quote:
2s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:42 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Tja, da's lullig als het zo is. Maar daarnaast bestaan er ook nog dingen als ondernemersrisico en met de tijd mee willen gaan.
Ik denk dat er veel minder weerstand zou zijn als men is wat doet aan de echte grote vervuilers. Maarja dat kan Nederland simpelweg niet internationaal gezien dus proberen ze het met micromanagement, allemaal leuk en aardig. Maar hypocriet is het wel, constant janken over 'subsidie' kijk even wat Schiphol aan steun heeft gekregen de afgelopen 10 jaar. Laat deze mensen met rust en stel duidelijk beleid op dan hadden we dit gelul niet gehad.
pi_194630701
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:50 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Ik denk dat er veel minder weerstand zou zijn als men is wat doet aan de echte grote vervuilers. Maarja dat kan Nederland simpelweg niet internationaal gezien dus proberen ze het met micromanagement, allemaal leuk en aardig. Maar hypocriet is het wel, constant janken over 'subsidie' kijk even wat Schiphol aan steun heeft gekregen de afgelopen 10 jaar. Laat deze mensen met rust en stel duidelijk beleid op dan hadden we dit gelul niet gehad.
Ze willen de mensen ook best met rust laten. Niemand roept om een halvering van het aantal boeren, wel om een halvering van de veestapel. Dat is heel wat anders. Er zijn gewoon veel te veel dierenrechten in omloop, die moeten worden ingenomen.

De 100 grootste boerderijen hebben 500 koeien, terwijl biologische boeren bewijzen dat je ook prima kunt leven van 80 koeien. Dat is een forse vermindering van de veestapel, zonder ook maar 1 boerderij te sluiten.

We hebben in Nederland 800 boeren met megastallen (meer dan 250 koeien, 1200 zeugen of 7500 vleesvarkens), dat moet gewoon naar 0.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194630816
Plannen gaan niet door. Mooi.
pi_194630830
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:55 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ze willen de mensen ook best met rust laten. Niemand roept om een halvering van het aantal boeren, wel om een halvering van de veestapel. Dat is heel wat anders. Er zijn gewoon veel te veel dierenrechten in omloop, die moeten worden ingenomen.

De 100 grootste boerderijen hebben 500 koeien, terwijl biologische boeren bewijzen dat je ook prima kunt leven van 80 koeien. Dat is een forse vermindering van de veestapel, zonder ook maar 1 boerderij te sluiten.

We hebben in Nederland 800 boeren met megastallen (meer dan 250 koeien, 1200 zeugen of 7500 vleesvarkens), dat moet gewoon naar 0.
'Dat moet gewoon naar 0' volgens wie precies?
pi_194630899
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 12:03 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

'Dat moet gewoon naar 0' volgens wie precies?
Volgens de natuur.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194630949
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 12:07 schreef Hanca het volgende:

[..]

Volgens de natuur.
Volgens de natuur mag Shell en KLM eerder inpakken dan die paar duizend boeren. Als we het dan toch over subsidies hebben. Plan weer afgeschoten wat ik al verwacht had want te weinig reductie van stikstof. Duh.
pi_194631172
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 12:10 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Volgens de natuur mag Shell en KLM eerder inpakken dan die paar duizend boeren. Als we het dan toch over subsidies hebben. Plan weer afgeschoten wat ik al verwacht had want te weinig reductie van stikstof. Duh.
Het slaat allemaal nergens op wat je zegt. Beetje jammer.
pi_194631241
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 11:16 schreef trein2000 het volgende:
https://nos.nl/l/2344634

De veevoermaatregel, waar het protest deels om gaat, is van tafel. Blijkt niet effectief.
Mooi. Nu tijd om de veestapel te halveren.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')