Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beterquote:Op maandag 8 juni 2020 19:36 schreef Ifrane het volgende:
Hollandse Nieuwe
Ik hoop dattie nóg vetter is dit jaar, vorig jaar was al een goede vangst.
Vet hèquote:Op maandag 8 juni 2020 20:00 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beter
Klopt. Maar de "oude" hollandse nieuwe ligt al keilang in de pekel. Dat merk je echt wel aan de smaak. Kan echt niet wachtenquote:
Uiteindelijk zijn het pakjes boter met binnen, als het zo doorgaatquote:Op maandag 8 juni 2020 20:00 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beter
Proef je dit serieus?quote:Op maandag 8 juni 2020 21:04 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Klopt. Maar de "oude" hollandse nieuwe ligt al keilang in de pekel. Dat merk je echt wel aan de smaak. Kan echt niet wachten
Hoop dat mijn visboer misschien mij donderdag al een voorproefje laat nemen
Jij proeft geen verschil tussen de haring die in december verkocht wordt en die over een week verkocht wordt?quote:
Dat zout gaat er aan boord al bij. Daarna wordt het direct ingevroren en pas ontdooit relatief kort voor consumptie. Zelf proef ik geen verschil, behalve dan dat de nieuwe vangst vaak nog iets minder vet is. In de hoeveelheid zout zit echt geen verschil. Dat de kwaliteit kan verminderen na langdurig ingevroren zijn zou kunnen maar de hoeveelheid zout wijzigt niet.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:33 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Jij proeft geen verschil tussen de haring die in december verkocht wordt en die over een week verkocht wordt?
Over een week hoef ik met de Hollandse Nieuwe echt geen uitjes erbij.
Tot die tijd vaak wel om de zouterigheid wat te blussen.
quote:
Okay, dat kan. Echter proef ik toch zéér duidelijk het verschil.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:25 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat zout gaat er aan boord al bij. Daarna wordt het direct ingevroren en pas ontdooit relatief kort voor consumptie. Zelf proef ik geen verschil, behalve dan dat de nieuwe vangst vaak nog iets minder vet is. In de hoeveelheid zout zit echt geen verschil. Dat de kwaliteit kan verminderen na langdurig ingevroren zijn zou kunnen maar de hoeveelheid zout wijzigt niet.
Ja natuurlijk.quote:
Geheel met je eens dat bewaren en behandelen na ontdooien van zeer grote invloed is op de smaak. Ik zoek mijn visboeren ook wel uit. Voorverpakte haring eet ik echt niet en aan de stal ben ik ook best wel kritisch. Maar ik proef geen verschil tussen de oude oogst en de nieuwe.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 11:24 schreef RickoKun het volgende:
Itt mensen zoals mn schoonpa die een visje van de supermarkt die al twee dagen in de verpakking ligt net zo lekker vindt als bij de visboer die net vers is gesneden
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest. Hoop er morgen een paar vers van het mes te kunnen weghappen.quote:
Bij mij de eerste drie Echt heerlijkquote:
niks mis mee idd , ook niks bijzonders vond ik zelf tenminste , goede degelijke nieuwe haringquote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:07 schreef golfer het volgende:
Vandaag even een paar vers van het mes gegeten. Heerlijk.
Gewoon zoals het hoort: zonder uitjes en zuur. Mals, vettig en prettig van smaak.
Net zoals vorig jaar, en de jaren daarvoor.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:36 schreef Joene het volgende:
[..]
niks mis mee idd , ook niks bijzonders vond ik zelf tenminste , goede degelijke nieuwe haring
plus de jaren dat het echt geweldig is.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:42 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Net zoals vorig jaar, en de jaren daarvoor.
Uitgezonderd de jaren dat het echt niks is,
Gebakken panharing, maar dat bedoel je waarschijnlijk niet?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:00 schreef Hallojo het volgende:
Heeft iemand trouwens wel eens haring gegeten die niet bevroren is geweest en was dat lekkerder?
Nee, ik bedoel rauwe zoute haring. Met als enige verschil dat hij niet ingevroren is geweest.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Gebakken panharing, maar dat bedoel je waarschijnlijk niet?
Dat mag al heel lang niet meer vanwege een of andere parasiet.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:36 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Nee, ik bedoel rauwe zoute haring. Met als enige verschil dat hij niet ingevroren is geweest.
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:37 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat mag al heel lang niet meer vanwege een of andere parasiet.
https://www.onnokleyn.nl/hollandse-nieuwe-in-het-kort/quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:39 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.
Op de boot opeten dusquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:40 schreef qajariaq het volgende:
[..]
https://www.onnokleyn.nl/hollandse-nieuwe-in-het-kort/
Slecht te bewaren zo te lezen.
Lijkt me niet lekker, je hebt toch enige fermentatie nodig. Maar goed, lees de link maar eens die ik net gepost heb.quote:
Heel vroeger wel eens gegeten. Heel erg zout. Hollandse Nieuwe heette toen dan ook zoute haring.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:39 schreef Hallojo het volgende:
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.
Haring zelf heeft zonder iets niet super veel smaak, dus zonder dat deze in de pekel heeft gelegen of een bereiding heeft gehad zal je er weinig meerwaarde aan proeven.quote:
Nu "officieel" niet meer?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 17:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Heel vroeger wel eens gegeten. Heel erg zout. Hollandse Nieuwe heette toen dan ook zoute haring.
Wel mee eens trouwens. Al vind ik ze alsnog lekkerder smaken dan de rest van het jaar. Maar goed, ik ben schijnbaar 1 van de weinigen die het verschil proeft.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
Ja, ik had er vorige week al op. Toen waren ze van te voren klaargemaakt dus ik dacht dat het daaraan lag.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Wel mee eens trouwens. Al vind ik ze alsnog lekkerder smaken dan de rest van het jaar. Maar goed, ik ben schijnbaar 1 van de weinigen die het verschil proeft.
Dat is hier gelijk 10 euro.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:50 schreef RickoKun het volgende:
Zojuist 4 van die heerlijke units in één keer opgesmikkeld bij de kraam!
Die visboer van mij is altijd 7 euro voor 4. 2 euro per haring het hele jaar door, maar ook tijdens de Hollandse Nieuwe periode Maar goed, ik heb het er voor over. Kijk soms de hele dag er naar uit als ik vrij ben van mijn werkquote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is hier gelijk 10 euro.
Zo lekker maar je hebt ze zo weggehapt.
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
Ik ook. Vetter en steviger.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ook. Vetter en steviger.
Bij de vishandel 2,75 per stuk en 4 voor 10 euro. Bij de viskraam 2,25 en 8 euro.
ik ook hoor, vandaag 2 op en vrijdag weer 2.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:35 schreef praadje het volgende:
[..]
[..]
Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.
Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:01 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:00 schreef Hallojo het volgende:
Heeft iemand trouwens wel eens haring gegeten die niet bevroren is geweest en was dat lekkerder?
Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:07 schreef praadje het volgende:
[..]
Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.
Ja dat kan ook inderdaad.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!
Dat zou heel goed kunnen ja. En ik had laatst een haring van de Aldi, die zijn over het algemeen ook goed. Tenminste hier in Belgie. (De vis van de Aldi hier is sowieso goed) Maar het verschil tussen vers en al wat langer gelegen proef ik echt wel.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:
[..]
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.
Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.
Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Nee niet ieder jaar beter maar wel bijna ieder jaar een gelijke goede kwaliteit. Dus dat het nu blijkbaar minder is valt dat wel op. Maar wat hierboven ook gezegd werd, het kan zijn dat ze over een paar weken wel goed op smaak zijn en net zo lekker als andere jaren.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 20:03 schreef Oceanonix het volgende:
Of mensen zijn de ophemeling van ieder jaar betere haring een beetje zat.
Hoe kan het ieder jaar beter zijn als het vorige?
Ik ook, maar ik denk dat het grootste verschil hem dan in de temperatuur zit en nog niet in de tranigheid van de haring. Net als bier smaakt haring koud nou eenmaal het best.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:
Ik merk het bijv bij een visboer meteen als ik een haring direct oppeuzel, of al tien minuten in een zakje heb liggen en het thuis opeet.
Is echt onzin hoor, ik vermoed dat je er nog niet veel geprobeerd hebt. Bij de visboer weet je ook niet hoe lang geleden hij het vaatje ontdooid heeft of hoe lang de haring al op de plank ligt op te warmen voordat hij gefileerd wordt. Ik heb bij visboeren meer teleurstellingen meegemaakt dan bij de supermarkt. Maar, dat gezegd hebbende, de Hollandse Nieuwe waarmee AH vorig jaar stuntte was volgens mij boerenbedrog. Daar kon ik niets 'Nieuws' aan bespeuren. Ik ben erg benieuwd hoe hij dit jaar is.quote:Daarom vind ik meestal die van de supermarkt niet lekker. Die liggen wel langer dan 5 minuten in het pakje
Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 21:43 schreef qajariaq het volgende:
Drie euro voor een heel klein visje vind ik eigenlijk een beetje over de top. Daar heb ik ook bijna een hele makreel voor die vijf keer zo zwaar is.
Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk.quote:Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:
Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken
Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn. Je kunt ook zo'n emmertje kopen bij de kraam, althans ik deed dat vroeger vaak. Dat is meer dan de helft goedkoper.quote:Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:
[..]
Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.
Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken
Makreel vind ik alleen gestoomd erg lekker, en die is bij de lokale visjuwelier inmiddels ook ¤ 3 voor een onsje. Gelukkig komen er steeds meer bedrijven waar je vis online kunt bestellen, hopelijk wakkert dat de concurrentie een beetje aan.
Denk dat je die alleen bij de visafslag kan kopen, je kan als de schepen vrijdagochtend vroeg weer terug komen aan de kade wachten Om zo wat van de schippers te kopen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:
[..]
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.
Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.
Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Totale kolder ende lulkoek. Mocht dat oordeel op daadwerkelijke (recente) ervaring berusten en niet op stom vooroordeel, dan heb je echt pech gehad met je aankopen.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:47 schreef golfer het volgende:
Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk.
Nog meer onzin, behalve dan dat die van Aldi idd niet slecht schijnen te zijn (maar ik ken ze niet). Goede ervaringen heb ik met AH en Deka, minder goede met Vomar.quote:Op woensdag 17 juni 2020 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn.
Dan kun je net zo goed een Magnum etenquote:Op maandag 8 juni 2020 22:26 schreef Muck het volgende:
[..]
Uiteindelijk zijn het pakjes boter met binnen, als het zo doorgaat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |