Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beterquote:Op maandag 8 juni 2020 19:36 schreef Ifrane het volgende:
Hollandse Nieuwe
Ik hoop dattie nóg vetter is dit jaar, vorig jaar was al een goede vangst.
Vet hèquote:Op maandag 8 juni 2020 20:00 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beter
Klopt. Maar de "oude" hollandse nieuwe ligt al keilang in de pekel. Dat merk je echt wel aan de smaak. Kan echt niet wachtenquote:
Uiteindelijk zijn het pakjes boter met binnen, als het zo doorgaatquote:Op maandag 8 juni 2020 20:00 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Als je de verhalen moet geloven, dan zijn ze elk jaar vetter en beter
Proef je dit serieus?quote:Op maandag 8 juni 2020 21:04 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Klopt. Maar de "oude" hollandse nieuwe ligt al keilang in de pekel. Dat merk je echt wel aan de smaak. Kan echt niet wachten
Hoop dat mijn visboer misschien mij donderdag al een voorproefje laat nemen
Jij proeft geen verschil tussen de haring die in december verkocht wordt en die over een week verkocht wordt?quote:
Dat zout gaat er aan boord al bij. Daarna wordt het direct ingevroren en pas ontdooit relatief kort voor consumptie. Zelf proef ik geen verschil, behalve dan dat de nieuwe vangst vaak nog iets minder vet is. In de hoeveelheid zout zit echt geen verschil. Dat de kwaliteit kan verminderen na langdurig ingevroren zijn zou kunnen maar de hoeveelheid zout wijzigt niet.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:33 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Jij proeft geen verschil tussen de haring die in december verkocht wordt en die over een week verkocht wordt?
Over een week hoef ik met de Hollandse Nieuwe echt geen uitjes erbij.
Tot die tijd vaak wel om de zouterigheid wat te blussen.
quote:
Okay, dat kan. Echter proef ik toch zéér duidelijk het verschil.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:25 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat zout gaat er aan boord al bij. Daarna wordt het direct ingevroren en pas ontdooit relatief kort voor consumptie. Zelf proef ik geen verschil, behalve dan dat de nieuwe vangst vaak nog iets minder vet is. In de hoeveelheid zout zit echt geen verschil. Dat de kwaliteit kan verminderen na langdurig ingevroren zijn zou kunnen maar de hoeveelheid zout wijzigt niet.
Ja natuurlijk.quote:
Geheel met je eens dat bewaren en behandelen na ontdooien van zeer grote invloed is op de smaak. Ik zoek mijn visboeren ook wel uit. Voorverpakte haring eet ik echt niet en aan de stal ben ik ook best wel kritisch. Maar ik proef geen verschil tussen de oude oogst en de nieuwe.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 11:24 schreef RickoKun het volgende:
Itt mensen zoals mn schoonpa die een visje van de supermarkt die al twee dagen in de verpakking ligt net zo lekker vindt als bij de visboer die net vers is gesneden
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest. Hoop er morgen een paar vers van het mes te kunnen weghappen.quote:
Bij mij de eerste drie Echt heerlijkquote:
niks mis mee idd , ook niks bijzonders vond ik zelf tenminste , goede degelijke nieuwe haringquote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:07 schreef golfer het volgende:
Vandaag even een paar vers van het mes gegeten. Heerlijk.
Gewoon zoals het hoort: zonder uitjes en zuur. Mals, vettig en prettig van smaak.
Net zoals vorig jaar, en de jaren daarvoor.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:36 schreef Joene het volgende:
[..]
niks mis mee idd , ook niks bijzonders vond ik zelf tenminste , goede degelijke nieuwe haring
plus de jaren dat het echt geweldig is.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 14:42 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Net zoals vorig jaar, en de jaren daarvoor.
Uitgezonderd de jaren dat het echt niks is,
Gebakken panharing, maar dat bedoel je waarschijnlijk niet?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:00 schreef Hallojo het volgende:
Heeft iemand trouwens wel eens haring gegeten die niet bevroren is geweest en was dat lekkerder?
Nee, ik bedoel rauwe zoute haring. Met als enige verschil dat hij niet ingevroren is geweest.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Gebakken panharing, maar dat bedoel je waarschijnlijk niet?
Dat mag al heel lang niet meer vanwege een of andere parasiet.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:36 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Nee, ik bedoel rauwe zoute haring. Met als enige verschil dat hij niet ingevroren is geweest.
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:37 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat mag al heel lang niet meer vanwege een of andere parasiet.
https://www.onnokleyn.nl/hollandse-nieuwe-in-het-kort/quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:39 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.
Op de boot opeten dusquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:40 schreef qajariaq het volgende:
[..]
https://www.onnokleyn.nl/hollandse-nieuwe-in-het-kort/
Slecht te bewaren zo te lezen.
Lijkt me niet lekker, je hebt toch enige fermentatie nodig. Maar goed, lees de link maar eens die ik net gepost heb.quote:
Heel vroeger wel eens gegeten. Heel erg zout. Hollandse Nieuwe heette toen dan ook zoute haring.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:39 schreef Hallojo het volgende:
Ja, door de haringworm. Maar ik vroeg me dus af of de haring lekkerder is als hij niet ingevroren is geweest. Er zijn vast mensen die dat een keer gegeten hebben.
Haring zelf heeft zonder iets niet super veel smaak, dus zonder dat deze in de pekel heeft gelegen of een bereiding heeft gehad zal je er weinig meerwaarde aan proeven.quote:
Nu "officieel" niet meer?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 17:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Heel vroeger wel eens gegeten. Heel erg zout. Hollandse Nieuwe heette toen dan ook zoute haring.
Wel mee eens trouwens. Al vind ik ze alsnog lekkerder smaken dan de rest van het jaar. Maar goed, ik ben schijnbaar 1 van de weinigen die het verschil proeft.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
Ja, ik had er vorige week al op. Toen waren ze van te voren klaargemaakt dus ik dacht dat het daaraan lag.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Wel mee eens trouwens. Al vind ik ze alsnog lekkerder smaken dan de rest van het jaar. Maar goed, ik ben schijnbaar 1 van de weinigen die het verschil proeft.
Dat is hier gelijk 10 euro.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:50 schreef RickoKun het volgende:
Zojuist 4 van die heerlijke units in één keer opgesmikkeld bij de kraam!
Die visboer van mij is altijd 7 euro voor 4. 2 euro per haring het hele jaar door, maar ook tijdens de Hollandse Nieuwe periode Maar goed, ik heb het er voor over. Kijk soms de hele dag er naar uit als ik vrij ben van mijn werkquote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is hier gelijk 10 euro.
Zo lekker maar je hebt ze zo weggehapt.
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
Ik ook. Vetter en steviger.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 17:55 schreef praadje het volgende:
Het kan aan mij liggen maar ik vond ze vorig jaar beter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |