abonnement Unibet Coolblue
pi_193659379
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 18:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik ook. Vetter en steviger.
Bij de vishandel 2,75 per stuk en 4 voor 10 euro. Bij de viskraam 2,25 en 8 euro.
Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.
pi_193659381
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
ik ook hoor, vandaag 2 op en vrijdag weer 2.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 19:01:44 #53
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193659755
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 18:35 schreef praadje het volgende:

[..]

[..]

Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.
Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...
Praat over de hel en je komt er.
pi_193659852
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:01 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...
Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.
pi_193659994
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:00 schreef Hallojo het volgende:
Heeft iemand trouwens wel eens haring gegeten die niet bevroren is geweest en was dat lekkerder?
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.

Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.

Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 19:23:02 #56
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193660121
Ik merk het bijv bij een visboer meteen als ik een haring direct oppeuzel, of al tien minuten in een zakje heb liggen en het thuis opeet.

Daarom vind ik meestal die van de supermarkt niet lekker. Die liggen wel langer dan 5 minuten in het pakje :')
  dinsdag 16 juni 2020 @ 19:23:45 #57
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193660132
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:07 schreef praadje het volgende:

[..]

Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.
Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!
pi_193660534
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!
Ja dat kan ook inderdaad.
pi_193660582
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:

[..]

Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.

Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.

Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Dat zou heel goed kunnen ja. En ik had laatst een haring van de Aldi, die zijn over het algemeen ook goed. Tenminste hier in Belgie. (De vis van de Aldi hier is sowieso goed) Maar het verschil tussen vers en al wat langer gelegen proef ik echt wel.
pi_193660756
Of mensen zijn de ophemeling van ieder jaar betere haring een beetje zat.
Hoe kan het ieder jaar beter zijn als het vorige?
pi_193660909
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 20:03 schreef Oceanonix het volgende:
Of mensen zijn de ophemeling van ieder jaar betere haring een beetje zat.
Hoe kan het ieder jaar beter zijn als het vorige?
Nee niet ieder jaar beter maar wel bijna ieder jaar een gelijke goede kwaliteit. Dus dat het nu blijkbaar minder is valt dat wel op. Maar wat hierboven ook gezegd werd, het kan zijn dat ze over een paar weken wel goed op smaak zijn en net zo lekker als andere jaren.
pi_193662176
Ik heb nog geen nieuwe haring gehad dit jaar, meestal worden ze inderdaad beter over een paar weken. Verder begin ik langzamerhand ook wel tegen de prijs aan te hikken. Drie euro voor een heel klein visje vind ik eigenlijk een beetje over de top. Daar heb ik ook bijna een hele makreel voor die vijf keer zo zwaar is.

Ik vind haring best wel lekker maar ik ben ook een beetje klaar met die prijsopdrijvende cultachtige haring verering.
pi_193664965
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:
Ik merk het bijv bij een visboer meteen als ik een haring direct oppeuzel, of al tien minuten in een zakje heb liggen en het thuis opeet.
Ik ook, maar ik denk dat het grootste verschil hem dan in de temperatuur zit en nog niet in de tranigheid van de haring. Net als bier smaakt haring koud nou eenmaal het best.

quote:
Daarom vind ik meestal die van de supermarkt niet lekker. Die liggen wel langer dan 5 minuten in het pakje :')
Is echt onzin hoor, ik vermoed dat je er nog niet veel geprobeerd hebt. Bij de visboer weet je ook niet hoe lang geleden hij het vaatje ontdooid heeft of hoe lang de haring al op de plank ligt op te warmen voordat hij gefileerd wordt. Ik heb bij visboeren meer teleurstellingen meegemaakt dan bij de supermarkt. Maar, dat gezegd hebbende, de Hollandse Nieuwe waarmee AH vorig jaar stuntte was volgens mij boerenbedrog. Daar kon ik niets 'Nieuws' aan bespeuren. Ik ben erg benieuwd hoe hij dit jaar is.
pi_193665061
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 21:43 schreef qajariaq het volgende:
Drie euro voor een heel klein visje vind ik eigenlijk een beetje over de top. Daar heb ik ook bijna een hele makreel voor die vijf keer zo zwaar is.
Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.

Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken :)

Makreel vind ik alleen gestoomd erg lekker, en die is bij de lokale visjuwelier inmiddels ook ¤ 3 voor een onsje. Gelukkig komen er steeds meer bedrijven waar je vis online kunt bestellen, hopelijk wakkert dat de concurrentie een beetje aan.
  woensdag 17 juni 2020 @ 11:47:26 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193668649
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:

Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken :)

Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193669041
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:

[..]

Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.

Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken :)

Makreel vind ik alleen gestoomd erg lekker, en die is bij de lokale visjuwelier inmiddels ook ¤ 3 voor een onsje. Gelukkig komen er steeds meer bedrijven waar je vis online kunt bestellen, hopelijk wakkert dat de concurrentie een beetje aan.
Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn. Je kunt ook zo'n emmertje kopen bij de kraam, althans ik deed dat vroeger vaak. Dat is meer dan de helft goedkoper.

Een haring gaat vrij hard achteruit nadat die is schoongemaakt, dat is ook werk en daar betaal je voor net zoals je meer betaalt voor een kopje koffie geserveerd krijgen dan voor de koffie. Het is helemaal niet zo moeilijk om dat zelf te doen, ze zijn immers al gekaakt.

En nog even een mooi nostalgisch plaatje wat ik tegenkwam:
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_193679548
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:

[..]

Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.

Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.

Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Denk dat je die alleen bij de visafslag kan kopen, je kan als de schepen vrijdagochtend vroeg weer terug komen aan de kade wachten Om zo wat van de schippers te kopen.
Geen idee hoe dat met haring zit, maar met scholletjes, kabeljauw enz kan je ze zo vers van het schip krijgen.

Ben overigens ook een keer in de visafslag zelf geweest, kreeg toen de vriescellen te zien, denk dat er wel 100 meter naar voren en een metertje of 20 hoog helemaal volstond met bevroren haringen. Sindsdien ga ik er eigenlijk vanuit dat dw kans groter is dat je een “ouwe” haring eet ipv een nieuw gevangen.
pi_193682049
Naast lekker nog gezond ook *O*

Voedingswaarden Weergave per 100 gram

Energie
216 kcal
/ 906 kj
Water
64.00 g.
Eiwit
18.00 g.
Koolhydraten
0.50 g.
Suikers
0.00 g.
Vet
16.00 g.
Verzadigde vetten
5.00 g.
E.o.v
3.00 g.
M.o.v.
6.00 g.
Cholesterol
80.00 mg.
Vezels
0.00 g.

Vitamine A
0.04 mg.
Vitamine B1
0.04 mg.
Vitamine B2
0.22 mg.
Vitamine B6
0.45 mg.
Vitamine B11
6.00 µg
Vitamine B12
8.50 µg
Vitamine C
0.50 mg.
Vitamine D
10.00 µg

Natrium
110.00 mg.
Kalium
300.00 mg.
Calcium
38.00 mg.
Fosfor
280.00 mg.
Ijzer
1.00 mg.
Magnesium
30.00 mg.
Koper
0.00 mg.
Zink
0.00 mg.
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_193732437
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:47 schreef golfer het volgende:

Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk. :r
Totale kolder ende lulkoek. Mocht dat oordeel op daadwerkelijke (recente) ervaring berusten en niet op stom vooroordeel, dan heb je echt pech gehad met je aankopen.

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:

Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn.
Nog meer onzin, behalve dan dat die van Aldi idd niet slecht schijnen te zijn (maar ik ken ze niet). Goede ervaringen heb ik met AH en Deka, minder goede met Vomar.

Ik heb de afgelopen jaren zeker 100 AH-haringen weggewerkt en de meeste waren prima. Er zaten zelfs heel wat uitzonderlijk goede bij. Helaas ook een enkele miskleun, maar daarvan minder dan bij de plaatselijke visboer, die het vertikt om een harinkie schoon te maken als hij er nog in de koelvitrine heeft liggen. En die liggen er soms al even..

Maar goed, ik was benieuwd naar de lichting 2020 bij AH, en daarvan heb ik er nu twee achter de kiezen. In tegenstelling tot vorig jaar smaakten ze inderdaad naar Hollandse Nieuwe: Lekker weinig zout, maar de typische haringsmaak was nog niet erg tot ontwikkeling gekomen (te korte rijping neem ik aan). Geen spoor van traan, maar dat heb ik überhaupt nooit meegemaakt bij AH-haring, behalve als ik zo'n pakje zelf tot over de tht-datum bewaard had. Het vlees vond ik dit keer wel wat aan de slappe en al opvallend vette kant voor de aanvang van het seizoen. Het formaat was nog een beetje klein. Hopelijk brengt juli wat verder gerijpte, grotere en toch ook iets minder vette visjes. Ik geef deze exemplaren een zes-en-een-half en hoop op beter in juli.
pi_193752262
Daarstraks 2 Hollandse vers van het mes gegeten. Amai, ze zijn nu echt goed op smaak :Y)
pi_193754878
Smaken verschillen denk ik. Dit jaar vind ik ze beter dan ooit.
pi_194045187
Zojuist weer een paar AH-aringen weggewerkt en die waren prima. Een 8.

Ze hebben nu ook koudgerookte haringfilet (een soort opengeklapte spekbokking), ook erg lekker, en slechts 2 euro-nog-wat voor drie stuks.
  zondag 12 juli 2020 @ 09:16:10 #73
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_194048274
Dan heb je echt een matige visboer als je die van de supermarkt te pruimen vindt.
pi_194048767
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2020 22:26 schreef Muck het volgende:

[..]

Uiteindelijk zijn het pakjes boter met binnen, als het zo doorgaat :D
Dan kun je net zo goed een Magnum eten :9

Pakje boter op een stokje :P
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  Moderator zondag 12 juli 2020 @ 16:37:36 #75
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_194054523
De eerste dag gehad. God, wat smaakte het weer als een feestje O+ !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_199967296
Kick! Ze zijn er weer :9
Spoilers!
  zaterdag 19 juni 2021 @ 22:14:38 #77
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199967419
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 juni 2021 22:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ze zijn er weer :9
Volgens de 'deskundige' @christmastsunami zijn die al ruim een jaar oud. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_199967594
quote:
12s.gif Op zaterdag 19 juni 2021 22:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens de 'deskundige' @:chrismastsunami zijn die al ruim een jaar oud. :')
Ach ja. Lekker laten lullen dan.

Er was een paar jaar geleden wel een aflevering van de KVW over oude haring maar dat ging niet over Hollandse Nieuwe.
Ik weet de details niet meer want ik heb al 30 jaar geen haring meer op dus het heeft mijn interesse niet echt.

Ik moet toch eens een keer een Nieuwe kopen. En dan thuis met mes en vork opeten. Dan vind ik het misschien nog lekker ook.
Spoilers!
pi_199985439
quote:
12s.gif Op zaterdag 19 juni 2021 22:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens de 'deskundige' @:christmastsunami zijn die al ruim een jaar oud. :')
Wat ik vorig jaar al schreef, die kans is groter dan dat je daadwerkelijk een echte hollandse nieuwe krijgt. De pakhuizen liggen ram vol met bevroren haring. En aangezien alle haring eerst bevroren wordt voor het naar de consument mag zal je het verschil toch niet proeven.
  dinsdag 22 juni 2021 @ 15:04:42 #80
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_200009120
zoals ieder jaar is ie weer beter dan vorig jaar.
  dinsdag 22 juni 2021 @ 15:52:23 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200009886
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juni 2021 15:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
zoals ieder jaar is ie weer beter dan vorig jaar.
Inderdaad Piet Jan. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200010654
quote:
0s.gif Op maandag 21 juni 2021 06:51 schreef 111210 het volgende:
De pakhuizen liggen ram vol met bevroren haring.
Ik neem aan dat de voorraad deze tijd van het jaar wel minimaal is.

Ergens heb ik het gevoel dat de 'oude' voorraad diepvriesharing via de supermarkt verkocht wordt. Nu zijn die supers opeens veel goedkoper maar wel lekker vet. Echt nieuwe haring is gewoon magere troep, niet echt lekker. Over een week of twee/drie zijn ze weer beter aan de stal.
pi_200010717
De Hollandse Nieuwe van dit jaar is lekker zout :9 In ieder geval, merkbaar zoutiger dan de voorgaande visjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Erasmus op 22-06-2021 16:37:38 ]
pi_200013113
vandaag gegeten , prima haring, niks bijzonders
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_200013464
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juni 2021 16:33 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de voorraad deze tijd van het jaar wel minimaal is.

Ergens heb ik het gevoel dat de 'oude' voorraad diepvriesharing via de supermarkt verkocht wordt. Nu zijn die supers opeens veel goedkoper maar wel lekker vet. Echt nieuwe haring is gewoon magere troep, niet echt lekker. Over een week of twee/drie zijn ze weer beter aan de stal.
Wat mij toen verteld is, is dat dit het hele jaar door vol staat. Zelfde met de makrelen uit een uitzending van de keuringsdienst, sommige lagen al bijna 3 jaar bevroren in dat pakhuis voor ze bij een visboer of supermarkt te koop waren
  woensdag 23 juni 2021 @ 08:48:53 #86
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_200020010
Je kan natuurlijk haring jarenlang ingevroren laten liggen, maar dat kost geld.
pi_200023366
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juni 2021 08:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan natuurlijk haring jarenlang ingevroren laten liggen, maar dat kost geld.
Dat dachten ze vroeger ook met de boterberg maar die is uiteindelijk tot zeep verwerkt omdat het toch niet meer zo eetbaar bleek.

Alle haring is ingevroren geweest. En ja, je kan haring best wel een paar jaar ingevroren laten maar op een goed moment gaat het toch minder worden in kwaliteit. Bovendien kost het inderdaad geld en dit is particulier eigendom dus zal er best wel aan gerekend worden.
  woensdag 23 juni 2021 @ 12:47:24 #88
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200023370
we hebben het er weer over, goeie marketing toch wel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')