quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ook. Vetter en steviger.
Bij de vishandel 2,75 per stuk en 4 voor 10 euro. Bij de viskraam 2,25 en 8 euro.
ik ook hoor, vandaag 2 op en vrijdag weer 2.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ja ik ook. Het viel me zelfs op. Ze waren vorig jaar vetter. Hij viel me ietwat tegen. Maar je kunt niet alles hebben. Toch geniet ik er van en ik ga er in het komend weekend wel weer een paar halen.
Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...quote:Op dinsdag 16 juni 2020 18:35 schreef praadje het volgende:
[..]
[..]
Zie, ik dacht dat het aan mij lag. Maar ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar echt dacht van, zooo die zijn weer lekker en dat had ik nu helemaal niet. Meer zo van, oke we hebben hem weer geproefd en gegeten.
Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:01 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Die van vorig jaar waren verbluffend lekker. Ik ben daarna nog een paar keer geweest bij de visboer, omdat ze zo lekker waren. Nu is het ook goed hoor, maar iets minder vet en iets gewoner. Ik ga ze wel weer kopen omdat ze toch smaakvol zijn en gezond. En afwisselend, dan altijd dat broodje kaas in de winter...
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:00 schreef Hallojo het volgende:
Heeft iemand trouwens wel eens haring gegeten die niet bevroren is geweest en was dat lekkerder?
Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:07 schreef praadje het volgende:
[..]
Dat is zeker waar. Ik heb het idee dat het topic ook minder loopt dan vorige jaren.
Ja dat kan ook inderdaad.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat is zo. Maar volgens mij is er ook sprake van leegloop bij FOK!
Dat zou heel goed kunnen ja. En ik had laatst een haring van de Aldi, die zijn over het algemeen ook goed. Tenminste hier in Belgie. (De vis van de Aldi hier is sowieso goed) Maar het verschil tussen vers en al wat langer gelegen proef ik echt wel.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:
[..]
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.
Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.
Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Nee niet ieder jaar beter maar wel bijna ieder jaar een gelijke goede kwaliteit. Dus dat het nu blijkbaar minder is valt dat wel op. Maar wat hierboven ook gezegd werd, het kan zijn dat ze over een paar weken wel goed op smaak zijn en net zo lekker als andere jaren.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 20:03 schreef Oceanonix het volgende:
Of mensen zijn de ophemeling van ieder jaar betere haring een beetje zat.
Hoe kan het ieder jaar beter zijn als het vorige?
Ik ook, maar ik denk dat het grootste verschil hem dan in de temperatuur zit en nog niet in de tranigheid van de haring. Net als bier smaakt haring koud nou eenmaal het best.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:23 schreef RickoKun het volgende:
Ik merk het bijv bij een visboer meteen als ik een haring direct oppeuzel, of al tien minuten in een zakje heb liggen en het thuis opeet.
Is echt onzin hoor, ik vermoed dat je er nog niet veel geprobeerd hebt. Bij de visboer weet je ook niet hoe lang geleden hij het vaatje ontdooid heeft of hoe lang de haring al op de plank ligt op te warmen voordat hij gefileerd wordt. Ik heb bij visboeren meer teleurstellingen meegemaakt dan bij de supermarkt. Maar, dat gezegd hebbende, de Hollandse Nieuwe waarmee AH vorig jaar stuntte was volgens mij boerenbedrog. Daar kon ik niets 'Nieuws' aan bespeuren. Ik ben erg benieuwd hoe hij dit jaar is.quote:Daarom vind ik meestal die van de supermarkt niet lekker. Die liggen wel langer dan 5 minuten in het pakje
Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 21:43 schreef qajariaq het volgende:
Drie euro voor een heel klein visje vind ik eigenlijk een beetje over de top. Daar heb ik ook bijna een hele makreel voor die vijf keer zo zwaar is.
Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk.quote:Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:
Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken
Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn. Je kunt ook zo'n emmertje kopen bij de kraam, althans ik deed dat vroeger vaak. Dat is meer dan de helft goedkoper.quote:Op woensdag 17 juni 2020 01:29 schreef dvr het volgende:
[..]
Inderdaad belachelijk, vooral als je bedenkt dat de vissers ongeveer ¤ 1 per kilo krijgen. Dat zijn ongeveer negen gekaakte haringen, die dus een inkoopprijs van zo'n 11 cent per stuk hebben.
Maar goed, twee nieuwe haringen voor 1,99 bij de grootste grutter deze week..dat kan Bruin nog wel trekken
Makreel vind ik alleen gestoomd erg lekker, en die is bij de lokale visjuwelier inmiddels ook ¤ 3 voor een onsje. Gelukkig komen er steeds meer bedrijven waar je vis online kunt bestellen, hopelijk wakkert dat de concurrentie een beetje aan.
Denk dat je die alleen bij de visafslag kan kopen, je kan als de schepen vrijdagochtend vroeg weer terug komen aan de kade wachten Om zo wat van de schippers te kopen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:16 schreef dvr het volgende:
[..]
Groene haring. Ik heb het nooit gezien maar het schijnt in Scheveningen nog wel stiekem verkocht te worden.
Dat de haring nu wat minder vet is komt volgens mij omdat we nog helemaal aan het begin van het seizoen zitten. In mijn herinnering is de haring meestal pas halverwege juli op zijn top.
Ik heb ook de ervaring dat haring in de maanden vóórdat de nieuwe komt zouter (en slapper van structuur) is. Maar toevallig had ik een paar weken geleden nog een echt topharinkje dat gewoon van de Appie kwam, dus je kunt er niet echt meer een peil op trekken. Dat vers-van-het-mes-purisme vind ik tegenwoordig een beetje onzin, het enige resterende voordeel daarvan is dat de graatjes er dan netjes uitgetrokken zijn en niet machinaal afgesneden.
Totale kolder ende lulkoek. Mocht dat oordeel op daadwerkelijke (recente) ervaring berusten en niet op stom vooroordeel, dan heb je echt pech gehad met je aankopen.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:47 schreef golfer het volgende:
Tranige en al klaargemaakte voorverpakte meuk.
Nog meer onzin, behalve dan dat die van Aldi idd niet slecht schijnen te zijn (maar ik ken ze niet). Goede ervaringen heb ik met AH en Deka, minder goede met Vomar.quote:Op woensdag 17 juni 2020 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Die van de AH zijn heel slecht, terwijl die van de Aldi prima te doen zijn.
Dan kun je net zo goed een Magnum etenquote:Op maandag 8 juni 2020 22:26 schreef Muck het volgende:
[..]
Uiteindelijk zijn het pakjes boter met binnen, als het zo doorgaat
Volgens de 'deskundige' @christmastsunami zijn die al ruim een jaar oud.quote:
Ach ja. Lekker laten lullen dan.quote:Op zaterdag 19 juni 2021 22:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens de 'deskundige' @:chrismastsunami zijn die al ruim een jaar oud.
Wat ik vorig jaar al schreef, die kans is groter dan dat je daadwerkelijk een echte hollandse nieuwe krijgt. De pakhuizen liggen ram vol met bevroren haring. En aangezien alle haring eerst bevroren wordt voor het naar de consument mag zal je het verschil toch niet proeven.quote:Op zaterdag 19 juni 2021 22:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens de 'deskundige' @:christmastsunami zijn die al ruim een jaar oud.
Inderdaad Piet Jan.quote:Op dinsdag 22 juni 2021 15:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
zoals ieder jaar is ie weer beter dan vorig jaar.
Ik neem aan dat de voorraad deze tijd van het jaar wel minimaal is.quote:Op maandag 21 juni 2021 06:51 schreef 111210 het volgende:
De pakhuizen liggen ram vol met bevroren haring.
Wat mij toen verteld is, is dat dit het hele jaar door vol staat. Zelfde met de makrelen uit een uitzending van de keuringsdienst, sommige lagen al bijna 3 jaar bevroren in dat pakhuis voor ze bij een visboer of supermarkt te koop warenquote:Op dinsdag 22 juni 2021 16:33 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ik neem aan dat de voorraad deze tijd van het jaar wel minimaal is.
Ergens heb ik het gevoel dat de 'oude' voorraad diepvriesharing via de supermarkt verkocht wordt. Nu zijn die supers opeens veel goedkoper maar wel lekker vet. Echt nieuwe haring is gewoon magere troep, niet echt lekker. Over een week of twee/drie zijn ze weer beter aan de stal.
Dat dachten ze vroeger ook met de boterberg maar die is uiteindelijk tot zeep verwerkt omdat het toch niet meer zo eetbaar bleek.quote:Op woensdag 23 juni 2021 08:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan natuurlijk haring jarenlang ingevroren laten liggen, maar dat kost geld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |