abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Moderator donderdag 4 juni 2020 @ 18:18:10 #1
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193474008
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy ©

Nieuw deeltje :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 4 juni 2020 @ 19:11:03 #2
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193475058
In theorie wel leuk, die mesh. Maar in jouw geval maakt het weinig uit omdat alles dicht genoeg bij je controller zit om er direct verbinding mee te hebben. Of zie ik dat verkeerd?

Ik heb overigens nog steeds geen Homey gekocht. Te veel projecten die ik nog af moet ronden, maar ik merk ook wat gerommel in die community door de houding vanuit Athom. Herkennen jullie hier in dat beeld?
  donderdag 4 juni 2020 @ 19:28:48 #3
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193475440
Ah, vers topic ^O^
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 4 juni 2020 @ 20:02:37 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193476413
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2020 19:11 schreef bleiblei het volgende:
In theorie wel leuk, die mesh. Maar in jouw geval maakt het weinig uit omdat alles dicht genoeg bij je controller zit om er direct verbinding mee te hebben. Of zie ik dat verkeerd?

Ik heb overigens nog steeds geen Homey gekocht. Te veel projecten die ik nog af moet ronden, maar ik merk ook wat gerommel in die community door de houding vanuit Athom. Herkennen jullie hier in dat beeld?
Dat zie je verkeerd want ik heb een stuk of wat tussenstekkers die de mesh versterken omdat ik anders de zolder niet kon bereiken. :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 4 juni 2020 @ 20:51:08 #5
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193477498
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat zie je verkeerd want ik heb een stuk of wat tussenstekkers die de mesh versterken omdat ik anders de zolder niet kon bereiken. :)
Na goed bestuderen zie ik er idd. een paar die niet direct aan de Homey vast zitten :P .
Is dat grafiekje door de homey gegenereerd? Kan ie dat ook met Zigbee?
  Moderator donderdag 4 juni 2020 @ 20:52:02 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193477526
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:51 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Na goed bestuderen zie ik er idd. een paar die niet direct aan de Homey vast zitten :P .
Is dat grafiekje door de homey gegenereerd? Kan ie dat ook met Zigbee?
Oh, dat is al een heel oud plaatje, dat zit er niet meer in. Dat grafiekje was door Homey gegenereerd ja. Euhhh, Zigbee? even kijken..
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 4 juni 2020 @ 20:53:31 #7
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193477560
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh, dat is al een heel oud plaatje, dat zit er niet meer in. Dat grafiekje was door Homey gegenereerd ja. Euhhh, Zigbee? even kijken..
Wel een toffe feature :Y .
  Moderator donderdag 4 juni 2020 @ 20:59:18 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193477695
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 20:53 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Wel een toffe feature :Y .
Ja, maar die is er uit. Voor Zigbee en Z-Wave kun je beiden een overzicht zien ja, maar dan bv 1 - 13 - 28 - 49

Dus waarbij 1 Homey zelf is, en dan 13 en 28 het pad is via welke device 49 bij Homey komt.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 5 juni 2020 @ 09:51:47 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193484860
We hebben voor onze rolluiken uiteindelijk gekozen voor shelly trouwens. Als het goed is hebben we vanmiddag weer wifi en dan kunnen we testen.

Wifi heeft er 2 weken uitgelegen. Wat wel gruwelijk vervelend was, was het niet kunnen casten dus geen tv en beamer want we hebben helemaal geen gewone tv aansluiting meer :+ . En de lampen moesten we ineens weer bedienen met lichtknoppen. En toen kwamen we tot de ontdekking dat de Hue lichtknoppen het wel gewoon nog deden zonder wifi (mesh netwerk) *O* . Ook de innr's die daarop gekoppeld zijn deden het gewoon.

Maar we hebben dus ook lampen zonder fysieke lichtknoppen (voordeur, tuin). Die bedienen we via de app. De lamp bij de voordeur heeft 2 weken aan gestaan :+ .
Resistance is futile.
  vrijdag 5 juni 2020 @ 09:55:35 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193484909
Oh ja, we krijgen straks dus glasvezel. Dan verplaatsen we de router naar de meterkast. En dan gaat ook onze Amplify accesspoint daar naartoe. Verder gaat dan de hue bridge ook naar de meterkast.

De tweede Amplify access point hang ik mogelijk net boven het trapgat naar zolder voor optimaal bereik in huis, maar zal ook een kwestie van testen zijn.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 5 juni 2020 @ 09:55:42 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193484911
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 09:51 schreef Seven. het volgende:
We hebben voor onze rolluiken uiteindelijk gekozen voor shelly trouwens. Als het goed is hebben we vanmiddag weer wifi en dan kunnen we testen.

Wifi heeft er 2 weken uitgelegen. Wat wel gruwelijk vervelend was, was het niet kunnen casten dus geen tv en beamer want we hebben helemaal geen gewone tv aansluiting meer :+ . En de lampen moesten we ineens weer bedienen met lichtknoppen. En toen kwamen we tot de ontdekking dat de Hue lichtknoppen het wel gewoon nog deden zonder wifi (mesh netwerk) *O* . Ook de innr's die daarop gekoppeld zijn deden het gewoon.

Maar we hebben dus ook lampen zonder fysieke lichtknoppen (voordeur, tuin). Die bedienen we via de app. De lamp bij de voordeur heeft 2 weken aan gestaan :+ .
Shelly hoor ik wel meer over, maar ik heb er zelf nog geen ervaring mee.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 5 juni 2020 @ 10:01:39 #12
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193484987
M'n Tado bestelling had ik teruggestuurd naar Tink. Die gasten hebben fantastische aanbiedingen maar wel hele vagen pakketsamenstellingen. Uiteindelijk kwam ik een extensionkit tekort en we hadden een knop teveel. Dat laatste kwam dan weer omdat we hebben besloten om de verwarming in de keuken alvast af te koppelen, over een paar jaar komt daar vloerverwarming.

Ondertussen een nieuwe bestelling geplaatst. Let in ieder geval goed op de foto's want hun klantenservice is behoorlijk traag met antwoorden, kan echt dagen duren dus wel zo prettig als de bestelling in 1x goed gaat.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 5 juni 2020 @ 10:11:22 #13
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193485123
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 10:01 schreef Seven. het volgende:
M'n Tado bestelling had ik teruggestuurd naar Tink. Die gasten hebben fantastische aanbiedingen maar wel hele vagen pakketsamenstellingen. Uiteindelijk kwam ik een extensionkit tekort en we hadden een knop teveel. Dat laatste kwam dan weer omdat we hebben besloten om de verwarming in de keuken alvast af te koppelen, over een paar jaar komt daar vloerverwarming.

Ondertussen een nieuwe bestelling geplaatst. Let in ieder geval goed op de foto's want hun klantenservice is behoorlijk traag met antwoorden, kan echt dagen duren dus wel zo prettig als de bestelling in 1x goed gaat.
Ah, tja, ik heb 'm niet bij Tink besteld. Ik gaf je die link wel, omdat het de goedkoopste was die ik vond, maar ik heb je ook gezegd dat ik geen ervaring had met Tink.

Zo te lezen maar goed ook, want dingen moeten terug sturen omdat het niet klopt etc irriteren me gigantisch.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 5 juni 2020 @ 10:16:06 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193485190
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 10:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah, tja, ik heb 'm niet bij Tink besteld. Ik gaf je die link wel, omdat het de goedkoopste was die ik vond, maar ik heb je ook gezegd dat ik geen ervaring had met Tink.

Zo te lezen maar goed ook, want dingen moeten terug sturen omdat het niet klopt etc irriteren me gigantisch.
Op zich valt Tink niets te verwijten buiten trage communicatie, zij hebben gepickt en geleverd wat ik besteld heb.

En ik spaar 200 euro uit.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 5 juni 2020 @ 10:16:42 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193485198
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 10:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

Op zich valt Tink niets te verwijten buiten trage communicatie, zij hebben gepickt en geleverd wat ik besteld heb.

En ik spaar 200 euro uit.
200 euro is wel veel. wat had je allemaal besteld dan?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 5 juni 2020 @ 11:59:35 #16
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193486970
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 10:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

200 euro is wel veel. wat had je allemaal besteld dan?
1x thermostaat
1x bridge
1x extension kit
5x verwarmingsknop

Voor 430 euro, bij andere aanbieders kwam het neer op minimaal 600 euro.
Resistance is futile.
pi_193488834
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 11:59 schreef Seven. het volgende:

[..]

1x thermostaat
1x bridge
1x extension kit
5x verwarmingsknop

Voor 430 euro, bij andere aanbieders kwam het neer op minimaal 600 euro.
Mag ik vragen waarom je voor Tado bent gegaan en bijvoorbeeld niet voor Evohome? Met die maandelijkse kosten ben je met Evohome over de hele levensduur stukken goedkoper uit lijkt me.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  vrijdag 5 juni 2020 @ 17:45:32 #18
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193491531
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 13:52 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

Mag ik vragen waarom je voor Tado bent gegaan en bijvoorbeeld niet voor Evohome? Met die maandelijkse kosten ben je met Evohome over de hele levensduur stukken goedkoper uit lijkt me.
Er zijn geen maandelijkse kosten tenzij je dat zelf wil (35 euro per jaar trouwens). Zeker geen abonnement nodig voor de functionaliteit, tenzij je geofencing en open raam detectie wil.

Tado sluit goed aan bij onze wensen, ik heb nog vergeleken met Google Nest want wij zijn google mensen met Google Home. Maar dat viel af omdat Google geen afzonderlijke knoppen levert. Wij wilden wel de afzonderlijke ruimtes kunnen verwarmen dus toen kwamen we al snel bij Tado terecht. Evohome nooit echt diepgravend uitgepluisd.
Resistance is futile.
pi_193492642
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 17:45 schreef Seven. het volgende:

[..]

Er zijn geen maandelijkse kosten tenzij je dat zelf wil (35 euro per jaar trouwens). Zeker geen abonnement nodig voor de functionaliteit, tenzij je geofencing en open raam detectie wil.

Tado sluit goed aan bij onze wensen, ik heb nog vergeleken met Google Nest want wij zijn google mensen met Google Home. Maar dat viel af omdat Google geen afzonderlijke knoppen levert. Wij wilden wel de afzonderlijke ruimtes kunnen verwarmen dus toen kwamen we al snel bij Tado terecht. Evohome nooit echt diepgravend uitgepluisd.
Ah, thanks. Ik ben er ook naar aan het kijken, maar ik had Tado meteen afgeschreven toen ik iets las over abonnementskosten. Nu toch maar weer op de shortlist gezet.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  Moderator vrijdag 5 juni 2020 @ 19:20:52 #20
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_193492878
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 19:04 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

Ah, thanks. Ik ben er ook naar aan het kijken, maar ik had Tado meteen afgeschreven toen ik iets las over abonnementskosten. Nu toch maar weer op de shortlist gezet.
Ik haat ook echt abonnementen. Al vragen ze een euro per maand. Ik betaal nog liever 100 euro extra.

Overigens heb ik ook Tado. Maar destijds hadden ze nog geen abonnementen. Ik zit ook nog bewust op een oude versie dus. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator vrijdag 5 juni 2020 @ 21:37:56 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193494932
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 19:20 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik haat ook echt abonnementen. Al vragen ze een euro per maand. Ik betaal nog liever 100 euro extra.

Overigens heb ik ook Tado. Maar destijds hadden ze nog geen abonnementen. Ik zit ook nog bewust op een oude versie dus. :)
Hebben ze nu ook niet tenzij je perse geofencing en open raam detectie wil, maar geofencing regel ik via Homey en open raam detectie kan ik zelf bouwen (maar nog niet gedaan) dus ik heb ook geen abo en ik heb een V3+ tado.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zaterdag 6 juni 2020 @ 08:44:43 #22
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193500199
Shelly werkt prima trouwens! Zeer uitgebreide app, je kunt in hoge mate de instellingen per relay aanpassen etc.

Nog ff linken aan google home en dan zijn we weer ff uitgespeeld tot de Tado's komen.
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 08:47:25 #23
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_193500216
Weet iemand of je via homey spraakopdrachten kunt sturen naar Sonos?

Ik wil dat homey in de ochtend wat tegen me zegt, maar dan wel over de Sonos in de slaapkamer.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 6 juni 2020 @ 09:02:50 #24
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193500371
Er komen trouwens nog 2 google home mini's bij in ons huis. We gaan op zolder (3 slaapkamers, overloop en badkamer) ook over op Hue/Innr, Tado en de shelly's bedienen de rolluiken op zolder. En daar slapen onze 2 pubers om het weekend, die wilden ook wel graag GH's nu ze echt ook apparaten hebben die met rolluiken te bedienen zijn.

Dan hebben we echt niets meer in huis dat nog handmatig bediend moet worden, met uitzondering van het zonnescherm maar die verbouwing komt over een paar jaar pas (keuken/woonkamer).
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 17:51:54 #25
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193506696
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 08:47 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Weet iemand of je via homey spraakopdrachten kunt sturen naar Sonos?

Ik wil dat homey in de ochtend wat tegen me zegt, maar dan wel over de Sonos in de slaapkamer.
Ja, dat kan volgens mij.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 17:53:29 #26
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193506721
Ik heb nog wat slimme stekkers gekocht, want ik wil zo volledig mogelijk het stroomverbruik in kaart kunnen brengen.

Daartoe heb ik een Excel gemaakt die automatisch wat grafiekjes voor me maakt/bijwerkt zodra ik gegevens invul. Dat laatste is vooralsnog handmatig, maar dat automatiseer ik ook nog.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 18:02:13 #27
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_193506865
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 17:51 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dat kan volgens mij.
Weet je ook hoe? Ik kan het nergens vinden. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 18:05:48 #28
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193506923
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 18:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Weet je ook hoe? Ik kan het nergens vinden. :9
Ehhh, nee, want ik heb geen Sonos, maar ik dacht ergens gelezen te hebben dat het kan. Daarom schreef ik ook 'volgens mij' ,want zeker ben ik niet. :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 7 juni 2020 @ 10:21:37 #29
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193518897
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 18:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Weet je ook hoe? Ik kan het nergens vinden. :9
https://gathering.tweaker(...)ge/62632760#62632760
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_193716682
Ik schreef 18/5 dat ik aan het rondneuzen was voor wat meer “automatische gadgets” zoals de vrouw dat noemt. Inmiddels een maand verder en ben er best wel warm voor gelopen. Ben druk aan het klussen in het nieuwe huis dus probeer het stap voor stap een beetje mee te nemen.

Uiteindelijk ben ik toch voor Hue gegaan, al 8x GU10, 4x E27, 3x Hue Being, 5x dimmer switch, 2x FOH schakelaars en 1x smart plug verder :p. Op het lijstje staat nog een ledstrip, maar vind die van Hue wel duur. Heb bijna 5m nodig. Eind van het jaar de tuin aanpakken, dus daar kan ik ook nog wel wat Hue spul in kwijt.
Ben ook nog aan het zoeken naar een kleine, zwarte deursensor, maar bijna niet te vinden op zigbee (wel die van Fibaro gezien).
De tradfri hub en lampen staan nog in het oude huis, maar icm met Hue reageerden die duidelijk trager dan Hue. Denk dat ik die maar weg ga doen.

Ook voor de honeywell lyric t6 thermostaat (als ik het goed heb) gegaan want via via gekregen. Dus niet voor Tado gegaan. Als las ik ergens dat dit toch niet lekker scheen te werken icm vloerverwarming.

Rolluiken blijven helaas voorlopig nog “domme” rolluiken. Vrouw vindt het nog steeds zonde geld en een afstandsbediening als gadgetachtig genoeg.

Iemand trouwens ervaring met een camera als babyfoon te gebruiken? Zou dan zowel
op je telefoon als bv de GH hub het beeld willen zien en horen. De GH hub zou dan misschien ook weer bruikbaar kunnen zijn als scherm voor een slimme deurbel ooit.
  zaterdag 20 juni 2020 @ 22:28:36 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193717134
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 22:08 schreef Bliks het volgende:
Ik schreef 18/5 dat ik aan het rondneuzen was voor wat meer “automatische gadgets” zoals de vrouw dat noemt. Inmiddels een maand verder en ben er best wel warm voor gelopen. Ben druk aan het klussen in het nieuwe huis dus probeer het stap voor stap een beetje mee te nemen.

Uiteindelijk ben ik toch voor Hue gegaan, al 8x GU10, 4x E27, 3x Hue Being, 5x dimmer switch, 2x FOH schakelaars en 1x smart plug verder :p. Op het lijstje staat nog een ledstrip, maar vind die van Hue wel duur. Heb bijna 5m nodig. Eind van het jaar de tuin aanpakken, dus daar kan ik ook nog wel wat Hue spul in kwijt.
Ben ook nog aan het zoeken naar een kleine, zwarte deursensor, maar bijna niet te vinden op zigbee (wel die van Fibaro gezien).
De tradfri hub en lampen staan nog in het oude huis, maar icm met Hue reageerden die duidelijk trager dan Hue. Denk dat ik die maar weg ga doen.

Ook voor de honeywell lyric t6 thermostaat (als ik het goed heb) gegaan want via via gekregen. Dus niet voor Tado gegaan. Als las ik ergens dat dit toch niet lekker scheen te werken icm vloerverwarming.

Rolluiken blijven helaas voorlopig nog “domme” rolluiken. Vrouw vindt het nog steeds zonde geld en een afstandsbediening als gadgetachtig genoeg.

Iemand trouwens ervaring met een camera als babyfoon te gebruiken? Zou dan zowel
op je telefoon als bv de GH hub het beeld willen zien en horen. De GH hub zou dan misschien ook weer bruikbaar kunnen zijn als scherm voor een slimme deurbel ooit.
Rolluiken hebben wij ook over zitten te twijfelen. Uiteindelijk uitgekomen op Shelly 2.5, dan kun je besturen met Google Home en je telefoon ^O^ . Geen afstandsbediening nodig.

Geen ervaring met camera en babyfoon maar ik zou wel graag mijn GH mini's in willen zetten als babyfoon! Eens checken of dat kan.

Wat is Hue Being :@ en wat is een FOH schakelaar?
Resistance is futile.
pi_193720241
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 22:28 schreef Seven. het volgende:

[..]

Rolluiken hebben wij ook over zitten te twijfelen. Uiteindelijk uitgekomen op Shelly 2.5, dan kun je besturen met Google Home en je telefoon ^O^ . Geen afstandsbediening nodig.

Geen ervaring met camera en babyfoon maar ik zou wel graag mijn GH mini's in willen zetten als babyfoon! Eens checken of dat kan.

Wat is Hue Being :@ en wat is een FOH schakelaar?
Ah, zal me eens inlezen over die shelly, misschien is dat inderdaad wat.

Maar met een mini heb je geen beeld. Ik wil dr graag ook zien, dus ga nog even doorgooglen 😉

De Being is een plafondlamp van Hue en de schakelaars zijn “Friends of Hue”. Dan kun je ook met de lichtknoppen gewoon de Hue lampen aan/uitzetten zonder dat je ze van stroom haalt. Vonden we wel zo handig in bad- en slaapkamer waar we niet met bewegings/deursensoren willen werken
pi_193722863
klein vraagje: ik overweeg wat fibaro wallplugs te kopen ivm geintegreerde verbruikmeter.

hoe kan ik die zo goedkoop mogelijk uitlezen?

een goedkoop z-wave stickie in pc?
is evt in synology nas een optie?

-edit-

dat lijkt te kunnen, zelfs in een nas.. ik ga het gewoon proberen

[ Bericht 6% gewijzigd door mschol op 21-06-2020 13:45:36 ]
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:45:50 #34
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193724084
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 13:18 schreef mschol het volgende:
klein vraagje: ik overweeg wat fibaro wallplugs te kopen ivm geintegreerde verbruikmeter.

hoe kan ik die zo goedkoop mogelijk uitlezen?

een goedkoop z-wave stickie in pc?
is evt in synology nas een optie?

-edit-

dat lijkt te kunnen, zelfs in een nas.. ik ga het gewoon proberen
Maar goed dat je zelf een antwoord hebt, want ik had t niet geweten :P Homey is niet per se de goedkoopste oplossing inderdaad.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:50:49 #35
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193724167
We hebben hier een namaak klik aan klik uit setje liggen; maar ik zit er aan te denken om deze te vervangen voor een iets wat je met je telefoon kunt schakelen en waar je eenvoudig scenario's mee kunt instellen, zodat schemerlampen bijvoorbeeld op x tijd en of dag aan en weer uit gaan.

Ik verzuip een beetje in de mogelijkheden. Het hoeft niet te werken met google of alexa o.i.d.
En het moet een beetje betaalbaar blijven :)
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:53:46 #36
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193724210
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:50 schreef Vonkenboer het volgende:
We hebben hier een namaak klik aan klik uit setje liggen; maar ik zit er aan te denken om deze te vervangen voor een iets wat je met je telefoon kunt schakelen en waar je eenvoudig scenario's mee kunt instellen, zodat schemerlampen bijvoorbeeld op x tijd en of dag aan en weer uit gaan.

Ik verzuip een beetje in de mogelijkheden. Het hoeft niet te werken met google of alexa o.i.d.
En het moet een beetje betaalbaar blijven :)
Dat is afhankelijk van wat je 'betaalbaar' noemt :) Dat is voor iedereen anders. Wil je het laten bij wat je nu zegt, of wil je verder gaan?

Beter gezegd, wil je straks ook allerlei andere niet-kaku-lampen gaan schakelen? Hue ofzo? of wil je ook raam/deursensoren gaan gebruiken etc, want alles wat je nu koopt en geen mogelijkheid tot uitbreiden (tenzij nóg hogere investeringen) biedt, betekent dat je later meer systemen naast elkaar hebt draaien, wat het uiteindelijk ook duurder maakt. :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 14:56:58 #37
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193724246
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:53 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is afhankelijk van wat je 'betaalbaar' noemt :) Dat is voor iedereen anders. Wil je het laten bij wat je nu zegt, of wil je verder gaan?

Beter gezegd, wil je straks ook allerlei andere niet-kaku-lampen gaan schakelen? Hue ofzo? of wil je ook raam/deursensoren gaan gebruiken etc, want alles wat je nu koopt en geen mogelijkheid tot uitbreiden (tenzij nóg hogere investeringen) biedt, betekent dat je later meer systemen naast elkaar hebt draaien, wat het uiteindelijk ook duurder maakt.
Nou, onder de ¤ 100,- ? Zie veel van dit soort Woox smart plug setjes https://www.wehkamp.nl/woox-r5024-smartplug-set-van-5-16329386/ maar heb het idee dat ik dan onvoorwaardelijk alle data met onze chinese vrienden deel. Wat dat betreft hou ik het liever wat meer in eigen beheer.

HUE van philips vind ik zonder meer veelste duur, ik zie daar de meerwaarde ook niet echt van.

Denk niet dat ik heel veel meer zou willen automatiseren; misschien voorkomen dat het elektrische screen na beneden kan wanneer het klapraam open staat. Maar voor de screens hebben we geen somfy verbindingshub gekocht en die heb je weer nodig om ze aan te kunnen sturen.

Verdere slimme apparaten hier in huis zijn alleen een thermostaat, de airco en een camera binnen.
  zondag 21 juni 2020 @ 15:09:54 #38
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193724440
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:50 schreef Vonkenboer het volgende:
We hebben hier een namaak klik aan klik uit setje liggen; maar ik zit er aan te denken om deze te vervangen voor een iets wat je met je telefoon kunt schakelen en waar je eenvoudig scenario's mee kunt instellen, zodat schemerlampen bijvoorbeeld op x tijd en of dag aan en weer uit gaan.

Ik verzuip een beetje in de mogelijkheden. Het hoeft niet te werken met google of alexa o.i.d.
En het moet een beetje betaalbaar blijven :)
Wat betreft de moeilijkheidsgraad is het juist het makkelijkst om de koppeling met google of alexa te maken (dat is de laatste stap).

Google en Alexa zijn gewoon apps die al je verschillende systemen onder 1 app besturen.

De duurdere systemen zijn wel vaak gebruiksvriendelijker ;) .
Resistance is futile.
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 15:52:53 #39
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193725045
quote:
2s.gif Op zondag 21 juni 2020 15:09 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat betreft de moeilijkheidsgraad is het juist het makkelijkst om de koppeling met google of alexa te maken (dat is de laatste stap).

Google en Alexa zijn gewoon apps die al je verschillende systemen onder 1 app besturen.

De duurdere systemen zijn wel vaak gebruiksvriendelijker ;) .
Ik had al even gekeken naar iets als fibaro maar ik vind honderden euro's voor zo'n centrale hub gewoon te veel geld. Ik heb wel een synology nas staan kan ik daar niet iets lokaals op draaien waar ik mee schakelen kan ?

Verder lees ik wat over zigbee en zwavel. Geen idee wat je daar verder mee kunt.

Spraakgestuurd vind ik niet zo nodig :)
  zondag 21 juni 2020 @ 16:46:32 #40
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193725655
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 15:52 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ik had al even gekeken naar iets als fibaro maar ik vind honderden euro's voor zo'n centrale hub gewoon te veel geld. Ik heb wel een synology nas staan kan ik daar niet iets lokaals op draaien waar ik mee schakelen kan ?

Verder lees ik wat over zigbee en zwavel. Geen idee wat je daar verder mee kunt.

Spraakgestuurd vind ik niet zo nodig :)
Spraaksturing is slechts een toevoeging, de app op je telefoon is de basis waaraan je de verschillende hardware koppelt. En je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om dan nog een microfoon/speaker aan te hangen voor spraaksturing (google home mini of Alexa).

Heb jij android of apple? Indien android: gewoon gratis google home app downloaden (anders Apple homekit app). Die koppel je als eerste aan je wifi. Dat is je basis setup.

Daarna kun je via de instellingen bijvoorbeeld een koppeling maken met je hardware, zolang die compatible is. Er is inmiddels een enorm aanbod. Voor sommige hardware (hue bijvoorbeeld) is een bridge nodig voor de koppeling met googl home. Voor andere hardware is geen bridge nodig en die kun je rechtsreeks koppelen. Denk dan aan chromecast.

Het uitzoekwerk zit 'm in uitpluizen of je wel of geen bridge nodig hebt. De kosten zitten 'm in de hardware (en de hoeveelheid hardware) die je er uiteindelijk aan verbindt.

En voor google home en apple homekit zijn ook weer alternatieven (homey bijvoorbeeld vervult dezelfde functie maar dan moet je wel een hub van 200 aanschaffen).

Met alleen al een chromecast kun je heel veel in combinatie met de googl home app of apple homekit. Netflixen vanaf je foon, je foon foto's laten zien op je TV enzo.
Resistance is futile.
pi_193725686
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:45 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Maar goed dat je zelf een antwoord hebt, want ik had t niet geweten :P Homey is niet per se de goedkoopste oplossing inderdaad.
zie wel een ander dingetje dat mij nu tegen houdt: wil een mob. airco aansluiten en dat ding heeft vermogen van 3000w, een fibaro stekker is dan niet genoeg ;(

verkeerd gelezen, ik kan et toch proberen

[ Bericht 7% gewijzigd door mschol op 22-06-2020 21:22:03 ]
  zondag 21 juni 2020 @ 16:54:09 #42
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193725752
Synology NAS: geen idee wat het doet maar is wel te koppelen aan google home.

Hier een voorbeeld, in dit geval 2 hardware koppelingen aan de google home app: synology NAS en google home speaker. Die speaker is in principe niet van belang, het belangrijkste is dat deze bestuurd wordt door de google home app.

Resistance is futile.
  Moderator zondag 21 juni 2020 @ 19:25:19 #43
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193727938
quote:
7s.gif Op zondag 21 juni 2020 16:54 schreef Seven. het volgende:
Synology NAS: geen idee wat het doet maar is wel te koppelen aan google home.
Ik gebruik de nas voornamelijk om foto's en video's eenvoudig te kunnen delen tussen alle telefoons hier in huis. Ook worden de foto's hier naar gebackuped die we met onze telefoons maken, en die op de pc staan. Via de app van synology kun je de nas waar dan ook weer benaderen en je data bekijken. Ook draait er een beveiligingscamera'tje op die we op die manier kunnen benaderen.

Één keer in x periode draai ik een backup van de nas op de externe harde schijf die dan vervolgens buitenshuis (off site) ergens bewaard word.

quote:
7s.gif Op zondag 21 juni 2020 16:46 schreef Seven. het volgende:
Spraaksturing is slechts een toevoeging, de app op je telefoon is de basis waaraan je de verschillende hardware koppelt. En je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om dan nog een microfoon/speaker aan te hangen voor spraaksturing (google home mini of Alexa).

Heb jij android of apple? Indien android: gewoon gratis google home app downloaden (anders Apple homekit app). Die koppel je als eerste aan je wifi. Dat is je basis setup.
Hier hebben we android toestellen in huis; beide telefoons hebben Android 10 ^O^
Maar theoretisch kun je dus dit soort stekkers ( https://www.bol.com/nl/p/(...)5/?s2a=#productTitle ) koppelen aan die app ? En dan in de app van alles instellen wat je er mee wilt doen ?

quote:
7s.gif Op zondag 21 juni 2020 16:46 schreef Seven. het volgende:
Het uitzoekwerk zit 'm in uitpluizen of je wel of geen bridge nodig hebt. De kosten zitten 'm in de hardware (en de hoeveelheid hardware) die je er uiteindelijk aan verbindt.
Voor wat ik in eerste instantie wil heb ik geen hub nodig denk ik, het is vrij simpel wat dat betreft.
Verwacht ook niet dat ik het verder ga uitbouwen eigenlijk. ^O^
pi_193728277
Even inlezen voor ons nieuwbouwhuis. Ben benieuwd!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 21 juni 2020 @ 22:03:07 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193729897
@Vonkenboer die kun je zeker koppelen! Handig voor schemerlampjes enzo.

Ikzelf hang dan gewoon een hue of innr peertje in de lamp zelf (goedkoper dan zo'n stekker).
Resistance is futile.
pi_193737044
Ik ben trouwens nog op zoek naar een (aantal) redelijk geprijsde rookmelders. Heb er nu een x aantal hangen op netstroom, maar zijn nogal lelijke bruinige dingen. Iemand een suggestie? Begreep dat de nest niet meer met Hue werkt?
  Moderator maandag 22 juni 2020 @ 14:29:13 #47
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193737121
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:23 schreef Bliks het volgende:
Ik ben trouwens nog op zoek naar een (aantal) redelijk geprijsde rookmelders. Heb er nu een x aantal hangen op netstroom, maar zijn nogal lelijke bruinige dingen. Iemand een suggestie? Begreep dat de nest niet meer met Hue werkt?
Ik heb 4x een Heiman op Z-Wave hangen.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_193737480
Die Homey ziet er goed uit, eens even inlezen. Ik heb in mijn vorige huis een hoop z-wave spullen gehad en draaide domoticz + usb dongle om het aan te sturen, Maar dat was nooit lekker stabiel, nodes werden random uit de mesh gegooid en heb het maar opgegeven. Ik heb nu wat simpele lichtschakelaars en thermostaat die ik via zo'n amazon geval aanstuur, maar ik wil toch meer automatisering. In het najaar ga ik weer verhuizen, dus nu even oriënteren wat er allemaal op de markt is.

Oftewel: tvp ;)
gott sei dank heeft nur devzero de dtime
pi_193743581
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb 4x een Heiman op Z-Wave hangen.
Heb zelf tot nu toe alleen zigbee..
Homey zal er ooit wel komen, maar eerst nog even de verhuizing doorkomen en financieel van bekomen
  maandag 22 juni 2020 @ 21:36:11 #50
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193744136
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:23 schreef Bliks het volgende:
Ik ben trouwens nog op zoek naar een (aantal) redelijk geprijsde rookmelders. Heb er nu een x aantal hangen op netstroom, maar zijn nogal lelijke bruinige dingen. Iemand een suggestie? Begreep dat de nest niet meer met Hue werkt?
Google heeft de Nest api dicht gegooid. Maar ik lijk er met ifttt nog wel bij te kunnen (nog niet geprobeerd trouwens). Icm. Homey werkt het inderdaad niet meer.
Qua homey zie ik sinds begin dit jaar wel een hoop gemor in de community. En dat zijn net de mensen die gratis zorgen voor de coolheid van het ding. Dus ik begin steeds meer te twijfelen of Homey nu een goeie zet is.
  Moderator maandag 22 juni 2020 @ 21:40:10 #51
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193744242
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2020 21:36 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Google heeft de Nest api dicht gegooid. Maar ik lijk er met ifttt nog wel bij te kunnen (nog niet geprobeerd trouwens). Icm. Homey werkt het inderdaad niet meer.
Qua homey zie ik sinds begin dit jaar wel een hoop gemor in de community. En dat zijn net de mensen die gratis zorgen voor de coolheid van het ding. Dus ik begin steeds meer te twijfelen of Homey nu een goeie zet is.
Dat is al letterlijk ja-ren zo. En in al die tijd is t ding alleen maar beter geworden.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator maandag 22 juni 2020 @ 21:52:38 #52
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193744602
quote:
7s.gif Op zondag 21 juni 2020 22:03 schreef Seven. het volgende:
@:Vonkenboer die kun je zeker koppelen! Handig voor schemerlampjes enzo.

Ikzelf hang dan gewoon een hue of innr peertje in de lamp zelf (goedkoper dan zo'n stekker).
Ik kan er dan altijd nog andere zaken mee schakelen, dat is voornamelijk de reden dat ik eerder voor een wandcontactdoos opbouw dingetje kies dan een losse lamp. Hue vind ik voor heel duur eigenlijk.. ;) ^O^

Denk dat ik eerst zoiets die wandcontactdozen) maar eens bestel; dan kunnen we er even wat mee pielen..
  maandag 22 juni 2020 @ 22:30:46 #53
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193745305
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 21:52 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ik kan er dan altijd nog andere zaken mee schakelen, dat is voornamelijk de reden dat ik eerder voor een wandcontactdoos opbouw dingetje kies dan een losse lamp. Hue vind ik voor heel duur eigenlijk.. ;) ^O^

Denk dat ik eerst zoiets die wandcontactdozen) maar eens bestel; dan kunnen we er even wat mee pielen..
Uitstekende manier om te beginnen.

Trigger warning: mogelijk is je halve huis geautomatiseerd over een jaar :+
Resistance is futile.
  maandag 22 juni 2020 @ 22:35:28 #54
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193745395
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 19:49 schreef -J-D- het volgende:
Even inlezen voor ons nieuwbouwhuis. Ben benieuwd!
Al ingelezen? En al ideeën wat bij jullie past?
Resistance is futile.
pi_193759667
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:35 schreef Seven. het volgende:

[..]

Al ingelezen? En al ideeën wat bij jullie past?
We krijgen een prachtig nieuwbouwhuis met allerlei mogelijkheden.
Toch ben ik nog niet verliefd op het idee van lampen bedienen met je telefoon of zo. Ik zie daar de charme nog niet echt van in. Maar goed, misschien komt dat nog.
Ik ben wel aan het kijken naar een Google Home of Sonos (One? Three? Five) voor in de keuken. Puur als leuk experiment en Spotify tijdens het koken. Misschien komt het later dan ook op andere plekken, geen idee.
Maar verder nog geen technische snufjes of foefjes gezien waar ik van denk "Ja, dat wil ik graag hebben". Best verrassend vind ik zelf, aangezien ik me er wel erg in interesseer en graag nieuwe dingen uitprobeer. :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  Moderator dinsdag 23 juni 2020 @ 22:09:55 #56
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193759734
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:07 schreef -J-D- het volgende:

[..]

We krijgen een prachtig nieuwbouwhuis met allerlei mogelijkheden.
Toch ben ik nog niet verliefd op het idee van lampen bedienen met je telefoon of zo. Ik zie daar de charme nog niet echt van in. Maar goed, misschien komt dat nog.
Ik ben wel aan het kijken naar een Google Home of Sonos (One? Three? Five) voor in de keuken. Puur als leuk experiment en Spotify tijdens het koken. Misschien komt het later dan ook op andere plekken, geen idee.
Maar verder nog geen technische snufjes of foefjes gezien waar ik van denk "Ja, dat wil ik graag hebben". Best verrassend vind ik zelf, aangezien ik me er wel erg in interesseer en graag nieuwe dingen uitprobeer. :)
Als je het goed doet hoef je je telefoon ook niet te gebruiken voor het licht ;)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  dinsdag 23 juni 2020 @ 22:34:36 #57
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193760166
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:07 schreef -J-D- het volgende:

[..]

We krijgen een prachtig nieuwbouwhuis met allerlei mogelijkheden.
Toch ben ik nog niet verliefd op het idee van lampen bedienen met je telefoon of zo. Ik zie daar de charme nog niet echt van in. Maar goed, misschien komt dat nog.
Ik ben wel aan het kijken naar een Google Home of Sonos (One? Three? Five) voor in de keuken. Puur als leuk experiment en Spotify tijdens het koken. Misschien komt het later dan ook op andere plekken, geen idee.
Maar verder nog geen technische snufjes of foefjes gezien waar ik van denk "Ja, dat wil ik graag hebben". Best verrassend vind ik zelf, aangezien ik me er wel erg in interesseer en graag nieuwe dingen uitprobeer. :)
Spotify hebben we hier regelmatig op de google home mini's.

Niks beters dan 'Hey google, speel Teskey Brothers' terwijl je met een kop koffie in bed ligt. Of op alle google homes tegelijk als je bezig bent met de was of opruimen.

Hey google, waar is m'n telefoon?
Hey google, speel Vikings van Netflix op de beamer

En dan zet google de beamer aan voor me, en hij eerstvolgende aflevering zoekt en terwijl je met 1 oor al op je kussen ligt, vragen aan google of 'ie de beamer weer uit wil zetten. Ik heb de knoppen van m'n beamer werkelijk nog nooit gebruikt :+ .
Resistance is futile.
  Moderator dinsdag 23 juni 2020 @ 22:39:36 #58
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_193760256
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Uitstekende manier om te beginnen.

Trigger warning: mogelijk is je halve huis geautomatiseerd over een jaar :+
Mwah, mijn bankrekening zegt nee :+ _O-
pi_193760805
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:39 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Mwah, mijn bankrekening zegt nee :+ _O-
als ik de kans zou krijgen zou ik mijn bankrekening laten bloeden voor het automatiseren van een boel
pi_193763897
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als je het goed doet hoef je je telefoon ook niet te gebruiken voor het licht ;)
Ja, ok, bedacht ik me ook later. Maar dan nog.... ik weet niet of ik dat zo boeiend vind :)
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:34 schreef Seven. het volgende:

[..]

Spotify hebben we hier regelmatig op de google home mini's.

Niks beters dan 'Hey google, speel Teskey Brothers' terwijl je met een kop koffie in bed ligt. Of op alle google homes tegelijk als je bezig bent met de was of opruimen.

Hey google, waar is m'n telefoon?
Hey google, speel Vikings van Netflix op de beamer

En dan zet google de beamer aan voor me, en hij eerstvolgende aflevering zoekt en terwijl je met 1 oor al op je kussen ligt, vragen aan google of 'ie de beamer weer uit wil zetten. Ik heb de knoppen van m'n beamer werkelijk nog nooit gebruikt :+ .
Hehe mooi ja :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  Moderator woensdag 24 juni 2020 @ 08:56:34 #61
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_193764105
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:34 schreef Seven. het volgende:

[..]

Spotify hebben we hier regelmatig op de google home mini's.

Niks beters dan 'Hey google, speel Teskey Brothers' terwijl je met een kop koffie in bed ligt. Of op alle google homes tegelijk als je bezig bent met de was of opruimen.

Hey google, waar is m'n telefoon?
Hey google, speel Vikings van Netflix op de beamer

En dan zet google de beamer aan voor me, en hij eerstvolgende aflevering zoekt en terwijl je met 1 oor al op je kussen ligt, vragen aan google of 'ie de beamer weer uit wil zetten. Ik heb de knoppen van m'n beamer werkelijk nog nooit gebruikt :+ .
Ik merk ook dat ik er vrij lui van word. Ik zet ook zelden nog lampen aan/uit met het knopje. Zelfs niet als ik er langs loop. Als ik in de avond naar de slaapkamer ga, dan mompel ik wat tegen Google dat hij lampen beneden uit moet doen.

In de ochtend inderdaad muziekje aan, rolluiken open. Alles via spraak.

Bij rolluiken open doet hij heel fanatiek al mijn rolluiken open. Dus ook andere slaapkamers en badkamer. En volgens mij beneden de screens ook. :')

Mijn beamer heb ik nog niet gekoppeld. Weet niet of ie dat kan.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 24 juni 2020 @ 09:45:01 #62
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193764686
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:39 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Mwah, mijn bankrekening zegt nee :+ _O-
Zegt de mijne ook steeds :P
Resistance is futile.
pi_193764689
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 14:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb 4x een Heiman op Z-Wave hangen.
Laten die ook de CO2 waardes zien?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator woensdag 24 juni 2020 @ 09:46:39 #64
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193764708
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 09:45 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Laten die ook de CO2 waardes zien?
Nee, daar heb ik een Netatmo weerstation voor met binnen modules op elke verdieping. Die laten wel CO2 en luchtvochtigheid en luchtdruk zien.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_193894113
Gisteren weer een Hue Being, filament, 4m lightstrip, 2x smart plug en bewegingssensor gekocht. Eigenlijk was ik aan het kijken naar een babyfoon en rookmelders. Not sure what went wrong.. 🙈
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:15:14 #66
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193894165
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:10 schreef Bliks het volgende:
Gisteren weer een Hue Being, filament, 4m lightstrip, 2x smart plug en bewegingssensor gekocht. Eigenlijk was ik aan het kijken naar een babyfoon en rookmelders. Not sure what went wrong.. 🙈
>:)

Verslavend he?
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 2 juli 2020 @ 20:16:06 #67
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193894181
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:10 schreef Bliks het volgende:
Gisteren weer een Hue Being, filament, 4m lightstrip, 2x smart plug en bewegingssensor gekocht. Eigenlijk was ik aan het kijken naar een babyfoon en rookmelders. Not sure what went wrong.. 🙈
Lol, ik heb van de week 3 Hue buitenlampen gekocht en een buitencamera. Het is verslavend ja :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:16:12 #68
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193894182
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 08:56 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik merk ook dat ik er vrij lui van word. Ik zet ook zelden nog lampen aan/uit met het knopje. Zelfs niet als ik er langs loop. Als ik in de avond naar de slaapkamer ga, dan mompel ik wat tegen Google dat hij lampen beneden uit moet doen.

In de ochtend inderdaad muziekje aan, rolluiken open. Alles via spraak.

Bij rolluiken open doet hij heel fanatiek al mijn rolluiken open. Dus ook andere slaapkamers en badkamer. En volgens mij beneden de screens ook. :')

Mijn beamer heb ik nog niet gekoppeld. Weet niet of ie dat kan.
Als je beamer USB heeft: Chromecast is je vriend ^O^
Resistance is futile.
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:36:45 #69
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193894428
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lol, ik heb van de week 3 Hue buitenlampen gekocht en een buitencamera. Het is verslavend ja :P
We hebben een HUE ambassador actie momenteel. 40% korting op adviesprijzen (dus alsnog minimaal 5% korting op internetprijzen).
Heb het wensenlijstje al klaar liggen. Nog 3 LilyXL spots, 5 Lily's, een 2de hub en nog wat spul (we zitten al over de grens heen qua aantal lampen dat HUE officieel support :') ).
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:48:07 #70
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193894594
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:36 schreef bleiblei het volgende:

[..]

We hebben een HUE ambassador actie momenteel. 40% korting op adviesprijzen (dus alsnog minimaal 5% korting op internetprijzen).
Heb het wensenlijstje al klaar liggen. Nog 3 LilyXL spots, 5 Lily's, een 2de hub en nog wat spul (we zitten al over de grens heen qua aantal lampen dat HUE officieel support :') ).
LOL, meer dan 50 lampen :+
Wij zitten nu aan 34. Daar komen er nog wel een stuk of 16 bij maar dan is het hele huis voorzien.
Resistance is futile.
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:54:46 #71
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193894724
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:48 schreef Seven. het volgende:

[..]

LOL, meer dan 50 lampen :+
Wij zitten nu aan 34. Daar komen er nog wel een stuk of 16 bij maar dan is het hele huis voorzien.
Ja, we hebben wat lampen hangen waar gelijk 5 van die krengen in gaan.
En buiten zitten er 7 in de oprit en staan er staan 5 impress sokkels rond het terras. Dus totaal zitten we al op ruim 60 :X . Werkt overigens nog prima verder, maar ik begreep dat de echte grens op 64 zit, maar vanaf pak en beet 55 reageren de laatste 9 a 10 apparaten wat trager op acties.
pi_193896190
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juli 2020 20:15 schreef Seven. het volgende:

[..]

>:)

Verslavend he?
Zo en of. Ik ben nog bezig pleisters te plakken op mn bankrekening. Nu maar weer even rustig houden
  Moderator donderdag 2 juli 2020 @ 22:51:48 #73
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193897029
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 22:13 schreef Bliks het volgende:

[..]

Zo en of. Ik ben nog bezig pleisters te plakken op mn bankrekening. Nu maar weer even rustig houden
Haha ja, dat denk ik ook steeds. Ik ben momenteel mijn tuin opnieuw aan aan het laten leggen, maar tegelijkertijd heb ik al wat offertes opgevraagd en als een van die offertes me aan staat die ik heb opgevraagd liggen er nog voor het eind van het jaar ook zonnepanelen op het dak, en zo heb ik nog wel wat projectjes in de pijplijn zitten.

Elke keer zeg ik opnieuw 'zo, nu is het even klaar', en dan komt er toch weer het volgende :')

[ Bericht 3% gewijzigd door CoolGuy op 02-07-2020 23:39:34 ]
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 19 juli 2020 @ 17:19:12 #74
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194163168
Ik wou ff zeggen dat ik blij ben met onze Tado, zelfs al hebben we er alleen de vloerverwarming op de begane grond aan hangen. Tado meet temperatuur, luchtvochtigheid, pollen, en allerlei andere dingen.

Hier een paar screenshots:We wisten het al wel, maar wij hebben dus nog wat te doen op het gebied van luchtkwaliteit. Met name de luchtvochtigheid is een probleem, dit is ontstaan doordat wel wel zijn gaan isoleren maar niet genoeg stilgestaan hebben bij ventilatie. We zien ook steevast de luchtvochtigheid stijgen om 07:45 als ik douche. Mijn man heeft geen vaste tijden om te douchen. Dus mechanische ventilatie gaat er binnenkort komen (alle buizen liggen er al).

[ Bericht 3% gewijzigd door Seven. op 19-07-2020 20:53:26 ]
Resistance is futile.
  zondag 19 juli 2020 @ 17:23:41 #75
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194163240
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 08:56 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik merk ook dat ik er vrij lui van word. Ik zet ook zelden nog lampen aan/uit met het knopje. Zelfs niet als ik er langs loop. Als ik in de avond naar de slaapkamer ga, dan mompel ik wat tegen Google dat hij lampen beneden uit moet doen.

In de ochtend inderdaad muziekje aan, rolluiken open. Alles via spraak.

Bij rolluiken open doet hij heel fanatiek al mijn rolluiken open. Dus ook andere slaapkamers en badkamer. En volgens mij beneden de screens ook. :')

Mijn beamer heb ik nog niet gekoppeld. Weet niet of ie dat kan.
Wij hebben dat gedaan met zo'n chromecast ultra, werkt perfect (en HD O+ ). Verder een enorme subwoofer onder ons bed gemonteerd die op de muur naar het voeteneinde gericht staat. Resultaat: bioscoopgeluid zonder zichtbare boxen en draden. Verduisterende gordijnen en netflixen maar.

_O_
Resistance is futile.
  zondag 19 juli 2020 @ 19:40:00 #76
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_194165257
@Seven: je adres staat ergens op 1 van de screenshot. Wel fancy trouwens. Dat met die pollen is wel handig!
  zondag 19 juli 2020 @ 20:54:00 #77
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194166734
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 19:40 schreef bleiblei het volgende:
@:seven: je adres staat ergens op 1 van de screenshot. Wel fancy trouwens. Dat met die pollen is wel handig!
Aangepast ;)
Resistance is futile.
  Moderator zondag 19 juli 2020 @ 21:13:08 #78
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_194167108
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 19:40 schreef bleiblei het volgende:
@:seven: je adres staat ergens op 1 van de screenshot. Wel fancy trouwens. Dat met die pollen is wel handig!
Ik heb dat ding ook, werkt op zich wel aardig maar soms detecteert ie dat een raam open is terwijl dat niet zo is, en omgekeerd :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 19 juli 2020 @ 22:02:36 #79
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_194168127
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 19:40 schreef bleiblei het volgende:
@:seven: je adres staat ergens op 1 van de screenshot. Wel fancy trouwens. Dat met die pollen is wel handig!
Pollen is toch gewoon online data die hij ophaalt? Of meet hij daadwerkelijk pollen? :o
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 19 juli 2020 @ 22:46:46 #80
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194168915
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 22:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Pollen is toch gewoon online data die hij ophaalt? Of meet hij daadwerkelijk pollen? :o
Denk ik ook, ik ben benieuwd of Tado zich daar dan nog op afstemt.

Open raam detectie werkt wel als een tiet bij ons, krijg direct een melding op m'n foon.
Resistance is futile.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 22:24:48 #81
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_194198388
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2020 22:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Uitstekende manier om te beginnen.

Trigger warning: mogelijk is je halve huis geautomatiseerd over een jaar :+
Oké. Ik moet toegeven het werkt best heel aardig al heb ik hier geen stemgestuurde zaken.
Het zijn nog steeds die paar schakelbare stopcontacten. Drie daarvan zijn geautomatiseerd met een tijdschema, de andere bedien ik nog handmatig via de app :+
pi_194206691
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2020 17:19 schreef Seven. het volgende:
Ik wou ff zeggen dat ik blij ben met onze Tado, zelfs al hebben we er alleen de vloerverwarming op de begane grond aan hangen. Tado meet temperatuur, luchtvochtigheid, pollen, en allerlei andere dingen.

Hier een paar screenshots:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

We wisten het al wel, maar wij hebben dus nog wat te doen op het gebied van luchtkwaliteit. Met name de luchtvochtigheid is een probleem, dit is ontstaan doordat wel wel zijn gaan isoleren maar niet genoeg stilgestaan hebben bij ventilatie. We zien ook steevast de luchtvochtigheid stijgen om 07:45 als ik douche. Mijn man heeft geen vaste tijden om te douchen. Dus mechanische ventilatie gaat er binnenkort komen (alle buizen liggen er al).
Tado zijn toch thermostaatknoppen? Hoe meten die die waarden allemaal?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 22 juli 2020 @ 20:17:41 #83
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194212329
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:10 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Tado zijn toch thermostaatknoppen? Hoe meten die die waarden allemaal?
Zijn waarden die Tado op basis van mijn adres van het internet haalt ;) . Luchtvochtigheid wordt denk ik wel gemeten via de radiatorknoppen.
Resistance is futile.
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 14:04:32 #84
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_194504387
Wat ik mij nu zit af te vragen he.
Waarom kan je amper apparaten laten schakelen op home automation?
Denk bijv. aan een wasmachine en droger.
Dat je een flow maakt met:
Als (wasmachine = closed & zonnepanelen > 1000wp opbrengst)
Dan (start wasmachine)

Veel van die home automation meuk genereert data. zoals een koelkast die verteld hoeveel ie gebruikt, en een wasmachine die verteld dat ie klaar is. Maar wat is daar nu smart aan? De actie die door het apparaat volgt na verzamelen van data is veel interessanter.
En dit los je niet op met een slimme stekker ertussen (wat evt. wel kan met andere devices).

Zijn er nog meer van dit soort voorbeelden te verzinnen?
  Moderator dinsdag 11 augustus 2020 @ 14:12:42 #85
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_194504474
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 14:04 schreef bleiblei het volgende:
Wat ik mij nu zit af te vragen he.
Waarom kan je amper apparaten laten schakelen op home automation?
Denk bijv. aan een wasmachine en droger.
Dat je een flow maakt met:
Als (wasmachine = closed & zonnepanelen > 1000wp opbrengst)
Dan (start wasmachine)

Veel van die home automation meuk genereert data. zoals een koelkast die verteld hoeveel ie gebruikt, en een wasmachine die verteld dat ie klaar is. Maar wat is daar nu smart aan? De actie die door het apparaat volgt na verzamelen van data is veel interessanter.
En dit los je niet op met een slimme stekker ertussen (wat evt. wel kan met andere devices).

Zijn er nog meer van dit soort voorbeelden te verzinnen?
Maar, wil je een oplossing voor een voorbeeld wat je eigenlijk niet kunt bedenken? :P

Want dat wat jij zegt, dat kan wel degelijk. Het punt is natuurlijk wel dat je dan wel al een wasmachine moet hebben die smart is. Kijk, ik zou dat wel kunnen maken wat jij zegt, maar dat betekent net zo goed dat ik wel al in de kelder moet zijn geweest om de knop fysiek naar het programma te draaien, wat dan start zodra de stekker stroom krijgt zeg maar.

Daarbij, je zult er altijd heen moeten om er was in te doen natuurlijk he, maar als je natuurlijk op afstand je wasmachine kunt programmeren, dan maakt dat het wel makkelijker.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 15:06:41 #86
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_194505117
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 14:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Maar, wil je een oplossing voor een voorbeeld wat je eigenlijk niet kunt bedenken? :P

Want dat wat jij zegt, dat kan wel degelijk. Het punt is natuurlijk wel dat je dan wel al een wasmachine moet hebben die smart is. Kijk, ik zou dat wel kunnen maken wat jij zegt, maar dat betekent net zo goed dat ik wel al in de kelder moet zijn geweest om de knop fysiek naar het programma te draaien, wat dan start zodra de stekker stroom krijgt zeg maar.

Daarbij, je zult er altijd heen moeten om er was in te doen natuurlijk he, maar als je natuurlijk op afstand je wasmachine kunt programmeren, dan maakt dat het wel makkelijker.
Nee, het probleem is dat 90% van dat smart gedoe is niet smart. Het genereert output. Zonde van de potentie.

Dus ik zat te denken... Nu wordt je gecompenseerd als je zonnepaneelstroom teruglevert. Dadelijk niet meer.
Idealiter automatiseer je je huis zodanig dat zoveel mogelijk van de elektriciteit die je opwekt direct verbruikt wordt. Een voorbeeld zou zijn dat je dus een volgeladen vaatwasser-wasmachine-droger klaar hebt staan. Die aan gaan zodra er genoeg elektriciteit gegenereerd wordt.

Ik kan nu bijv. niet de wasmachine aan zetten, terwijl zonnekracht optimaal is. Volgooien en dichtdoen kan altijd.
Of de wasmachine start als ie via de knop aangezet is, maar er geen stroom op staat weet ik eigenlijk niet. Maar goed, die tussenstekkers zijn gewoon halfbakken oplossingen uiteindelijk.

Heb je namelijk alleen nog accucapaciteit nodig voor de activiteit die je niet kan/wil timen ;) .
Maar goed, wellicht zijn er nog meer van dit soort ideeen die een smart home echt smart maakt.
Lampjes aan/uit zetten en gordijnen open/dicht is geinig, maar dat konden we 20 jaar geleden al :P .
  Moderator dinsdag 11 augustus 2020 @ 15:18:45 #87
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_194505318
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 15:06 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Nee, het probleem is dat 90% van dat smart gedoe is niet smart. Het genereert output. Zonde van de potentie.

Dus ik zat te denken... Nu wordt je gecompenseerd als je zonnepaneelstroom teruglevert. Dadelijk niet meer.
Idealiter automatiseer je je huis zodanig dat zoveel mogelijk van de elektriciteit die je opwekt direct verbruikt wordt. Een voorbeeld zou zijn dat je dus een volgeladen vaatwasser-wasmachine-droger klaar hebt staan. Die aan gaan zodra er genoeg elektriciteit gegenereerd wordt.

Ik kan nu bijv. niet de wasmachine aan zetten, terwijl zonnekracht optimaal is. Volgooien en dichtdoen kan altijd.
Of de wasmachine start als ie via de knop aangezet is, maar er geen stroom op staat weet ik eigenlijk niet. Maar goed, die tussenstekkers zijn gewoon halfbakken oplossingen uiteindelijk.

Heb je namelijk alleen nog accucapaciteit nodig voor de activiteit die je niet kan/wil timen ;) .
Maar goed, wellicht zijn er nog meer van dit soort ideeen die een smart home echt smart maakt.
Lampjes aan/uit zetten en gordijnen open/dicht is geinig, maar dat konden we 20 jaar geleden al :P .
Maar dat kan toch? Je kunt toch gewoon automatiseren dat je stekkers aan gaan op het moment dat je panelen > X output genereren? Maar als je dat doet, dat is allemaal leuk en aardig, maar dat betekent dus dat je de was al in de machine moet hebben zitten, je wasmiddel er al bij, deur al dicht, en (als je geen op afstand programmeerbare wasmachine hebt) al ingesteld moet hebben op het programma dat je wil.

Maar dat geldt ook voor je droger, dat geldt voor je vaatwasser, voor eigenlijk gewoon alles. Mijn wasmachine start dan, zodra die stekker aan gaat. Maar die maken je device niet echt smart. Je kunt ze dan hoogstens op afstand aan/uit zetten en het energieverbruik lezen.

Wil je echt smart, dan zul je ook een smart device moeten hebben. Je hebt tegenwoordig wasmachines die met de droger communiceren zodat de droger zelf al weet welk programma hij nodig heeft voor die lading was, maar ja, dan moet je nog steeds wel naar de apparaten toe (of gewoon je vrouw harder slaan en dan heb je allemaal die automatiseringsshit niet meer nodig :X ) want je moet toch die was vanuit de wasmachine naar de droger doen.

Maar verdere voorbeelden weet ik ook niet. Ja, naja, je zou slimme sloten kunnen monteren, zodat je altijd je huis kunt openen/sluiten, maar ja, mij lijkt dat dan weer te risicovol.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 23 augustus 2020 @ 12:46:43 #88
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194687111
Weer een kleine uitbreiding gedaan :@

Innr plug op de Hue bridge aangesloten zodat we daarmee op de kamer van onze oudste zo'n snoer met ledlampjes aan en uit kunnen zetten. Inmiddels ook gekoppeld aan haar google home mini :@ . De middelste van 12 heeft ook een GH mini, een innr plafondlamp en ook voor haar een plug besteld want zij heeft ook van die lampjes. :P

Binnenkort gaan de spotjes in onze badkamer, nog op zoek naar waterdichte oplossing die compatibel is met google home. Gewoon GU10, lampjes zelf hebben we al want er was bij de Gamma een 2 halen, 1 betalen actie op innr.

We moeten ook nog innr peertjes op de overloop en dan nog een paar lampjes op de kamer van onze zoon. En dan zijn we ook klaar met verbouwen, dus dan houdt het voorlopig wel even op.

Enige dat echt nog kriebelt is een Shelly knop op ons zonnescherm om te koppelen met google home. Maar dat is in de woonkamer en die knappen we over een paar jaar pas op.
Resistance is futile.
  Moderator zondag 23 augustus 2020 @ 14:04:11 #89
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_194688245
Hier ook een kleine uitbreiding. De tuin is gerenoveerd, en dus hebben we 2 Philips Hue lampjes aan het tuinhuisje hangen, en boven de tuindeuren hangt nu een Hue Discover lamp.

Daar het Hue is werkt het dus ook prima samen met Homey, en ik heb inmiddels wat flows gemaakt waarbij de lamp boven de tuindeuren aan gaat als de deuren open gaan, en in het weekend gaan de lampen aan het tuinhuisje geleidelijk aan als de zon onder gaat.

Aan het tuinhuisje hangt ook een buitencamera, maar boven de tuindeuren moet nog een camera komen die de andere kant op kijkt zeg maar :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 23 augustus 2020 @ 14:32:03 #90
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194688606
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 14:04 schreef CoolGuy het volgende:
Hier ook een kleine uitbreiding. De tuin is gerenoveerd, en dus hebben we 2 Philips Hue lampjes aan het tuinhuisje hangen, en boven de tuindeuren hangt nu een Hue Discover lamp.

Daar het Hue is werkt het dus ook prima samen met Homey, en ik heb inmiddels wat flows gemaakt waarbij de lamp boven de tuindeuren aan gaat als de deuren open gaan, en in het weekend gaan de lampen aan het tuinhuisje geleidelijk aan als de zon onder gaat.

Aan het tuinhuisje hangt ook een buitencamera, maar boven de tuindeuren moet nog een camera komen die de andere kant op kijkt zeg maar :P
Geen motion sensor? Of ga je dat metndie extra camera doen?
Resistance is futile.
  Moderator zondag 23 augustus 2020 @ 14:45:58 #91
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_194688783
quote:
14s.gif Op zondag 23 augustus 2020 14:32 schreef Seven. het volgende:

[..]

Geen motion sensor? Of ga je dat metndie extra camera doen?
Nee, geen motion sensor nog, die komt wellicht nog, maar nog niet zeker, want ik heb ook een alarm in huis dus als er een raam kapot wordt geslagen of wordt geopend, of een deur, dan gaat het alarm af. Ik wil wellicht wel ook nog een buitensirene.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  maandag 7 september 2020 @ 13:27:49 #92
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194933354
Weer 6 peertjes van innr besteld :@ . 3 voor de overloop, 1 voor de hanglamp van de oudste en 1 voor het stookhok want ik erger me binnen een week al kapot aan het omdat die lamp steeds blijft branden. M'n man vindt het onzin maar voor nog geen 20 euro verdwijnt de irritatie *O*. Dan nog 1 over voor op de slaapkamer van ons zoontje, maar die staat nog in de steigers. En 1 reserve.
Resistance is futile.
pi_194959625
Iemand interesse om een RGB led strip van 6 meter over te nemen? We zouden hem met de verbouwing inbouwen, maar is er niet van gekomen. Hij is getest na ontvangst en meer is er niet mee gebeurd.
  woensdag 9 september 2020 @ 22:13:24 #94
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_194978812
Ik heb ook een update. Airco laten installeren! Smart!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 9 september 2020 @ 23:20:10 #95
277627 Seven.
We are Borg.
pi_194979939
quote:
99s.gif Op woensdag 9 september 2020 22:13 schreef XL het volgende:
Ik heb ook een update. Airco laten installeren! Smart!
Oeh, dat is interessant. Volgende week vuurdoop :7.

Waar heb je 'm opgehangen?
Resistance is futile.
  vrijdag 11 september 2020 @ 11:17:12 #96
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_194999188
quote:
7s.gif Op woensdag 9 september 2020 23:20 schreef Seven. het volgende:

[..]

Oeh, dat is interessant. Volgende week vuurdoop :7.

Waar heb je 'm opgehangen?
4 split units voor 4 slaapkamers
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator vrijdag 11 september 2020 @ 12:51:46 #97
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_195000990
quote:
99s.gif Op vrijdag 11 september 2020 11:17 schreef XL het volgende:

[..]

4 split units voor 4 slaapkamers
Ik neem aan een quad-split unit?

Of heb jij daadwerkelijk 4 single-split-units op laten hangen?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 11 september 2020 @ 13:44:13 #98
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_195002174
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 12:51 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik neem aan een quad-split unit?

Of heb jij daadwerkelijk 4 single-split-units op laten hangen?
De buren hier zijn vandaag 5 losse splitunits aan het aansluiten :D .
  Moderator vrijdag 11 september 2020 @ 13:46:06 #99
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_195002213
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 13:44 schreef bleiblei het volgende:

[..]

De buren hier zijn vandaag 5 losse splitunits aan het aansluiten :D .
Dat is....ja, dat kan, I guess :D
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 11 september 2020 @ 19:20:27 #100
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_195008112
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 12:51 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik neem aan een quad-split unit?

Of heb jij daadwerkelijk 4 single-split-units op laten hangen?
1 apparaat buiten en vier binnen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator vrijdag 11 september 2020 @ 20:37:07 #101
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_195009312
quote:
99s.gif Op vrijdag 11 september 2020 19:20 schreef XL het volgende:

[..]

1 apparaat buiten en vier binnen
Ja, quad-split dus ;)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  maandag 28 september 2020 @ 09:32:20 #102
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_195299324
Iemand enig idee wat de kleinste inbouwschakelaar waarmee ik dom schakelmateriaal (gewoon aan/uit. Dus geen puls of dimmer) kan laten communiceren op Z-Wave of Zigbee?
Ik heb Nul, Fase, Aarde & Schakeldraad liggen op de plek waar de module komt.
Daardoor wel enig ruimte gebrek in de inbouwdoos :') .

En ik zoek ook iets waarmee ik domme dimbare ledlampen kan koppelen met een HUE bridge.
Kan ik daar deze voor gebruiken?
https://www.robbshop.nl/inbouwdimmer-hue-zigbee-400w-robb-smarrt
  donderdag 5 november 2020 @ 20:40:59 #103
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196081440
Kick met een vraag voor de homey eigenaren!
Kan je in Insights al je apparaten groeperen?
Ik wil namelijk weten wat ons gehele energieverbruik is, en de ruis uit het overzicht van de 100.000 HUE lampen die in het huis rondzwerven :P . Ik zou verwachten dat je apparaten kan groeperen en indien je meer detail wil, je de groep kan "uitklappen" of iets dergelijks.
  Moderator vrijdag 6 november 2020 @ 18:03:32 #104
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196101116
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:40 schreef bleiblei het volgende:
Kick met een vraag voor de homey eigenaren!
Kan je in Insights al je apparaten groeperen?
Ik wil namelijk weten wat ons gehele energieverbruik is, en de ruis uit het overzicht van de 100.000 HUE lampen die in het huis rondzwerven :P . Ik zou verwachten dat je apparaten kan groeperen en indien je meer detail wil, je de groep kan "uitklappen" of iets dergelijks.
Nee, dat kan niet volgens mij. Je kunt ze wel slimme namen geven, maar dat ziet er op je telefoon dan weer raar uit in de app. Je kunt ook de app Exporteer insights gebruiken om periodiek van geselecteerde apparaten het verbruik over die periode te laten rapporteren maar ja rat5moet dsn weer naar een always on device zoals een NAS bv.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:49:00 #105
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196101890
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:03 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, dat kan niet volgens mij. Je kunt ze wel slimme namen geven, maar dat ziet er op je telefoon dan weer raar uit in de app. Je kunt ook de app Exporteer insights gebruiken om periodiek van geselecteerde apparaten het verbruik over die periode te laten rapporteren maar ja rat5moet dsn weer naar een always on device zoals een NAS bv.
Hmmm, wat een bijzonder matige functie is het dan :') .
Maar goed, dan ga ik iets verzinnen om de data in een database te duwen. Dan bouw ik er zelf wel een pagina overheen.
  Moderator vrijdag 6 november 2020 @ 19:25:32 #106
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196102569
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:49 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Hmmm, wat een bijzonder matige functie is het dan :') .
Maar goed, dan ga ik iets verzinnen om de data in een database te duwen. Dan bouw ik er zelf wel een pagina overheen.
Ja maar volgens mij kun je op een pc in insights de data exporteren. Ik knal de data ook allemaal in een excel file per maand zeg maar.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 6 november 2020 @ 20:24:08 #107
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196103821
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 19:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja maar volgens mij kun je op een pc in insights de data exporteren. Ik knal de data ook allemaal in een excel file per maand zeg maar.
Ja klopt. Die export functie had ik gevonden. Ik had alleen wat meer basis features verwacht voor iets wat ze toch wel behoorlijk geplugd hebben.

Maar daar verzinnen we wel wat op :P . Die tado trouwens, wellicht dat jij dat weet. Kan je die smart knoppen ook in slave modus zetten? Om bijv. de temperatuur van de vloerverwarming waarvan de verdeler in een andere ruimte zit, aan te laten passen?
  Moderator vrijdag 6 november 2020 @ 20:45:25 #108
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196104380
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 20:24 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ja klopt. Die export functie had ik gevonden. Ik had alleen wat meer basis features verwacht voor iets wat ze toch wel behoorlijk geplugd hebben.

Maar daar verzinnen we wel wat op :P . Die tado trouwens, wellicht dat jij dat weet. Kan je die smart knoppen ook in slave modus zetten? Om bijv. de temperatuur van de vloerverwarming waarvan de verdeler in een andere ruimte zit, aan te laten passen?
Nee, dat weet ik niet. Ik heb wel tado, maar ik heb geen radiatorknoppen van tado. Maar het lijkt me dat je met Homey wel de opdracht kunt laten geven om radiatorknop X in ruimte X op temperatuur Y te zetten?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 6 november 2020 @ 20:51:09 #109
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196104572
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 20:45 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, dat weet ik niet. Ik heb wel tado, maar ik heb geen radiatorknoppen van tado. Maar het lijkt me dat je met Homey wel de opdracht kunt laten geven om radiatorknop X in ruimte X op temperatuur Y te zetten?
Ja, dat weet ik dus niet. En is een best dure gok. Zelf zijn ze er ook niet heel helder over. @Seven. Weet jij dit misschien?
  Moderator vrijdag 6 november 2020 @ 21:01:52 #110
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196104918
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 20:51 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ja, dat weet ik dus niet. En is een best dure gok. Zelf zijn ze er ook niet heel helder over. @:Seven. Weet jij dit misschien?
Ik zie in Homey dat als ik apparaten wil toevoegen van tado, dan kan ik 'zones' toevoegen. Ik kan dat niet want ik heb geen knoppen en dus geen zones, maar als ik een zone kan toevoegen lijkt het mij aannemelijk dat ik in die zone ook de temperatuur kan instellen, dus het lijkt me dat dat dan werkt.

Maar dat is alsnog een aanname.

Edit: nog even voor je gekeken, ik heb effectief natuurlijk 1 zone, das de woonkamer, en in de 'dan' kolom in de homey flow kan ik gewoon een kaartje toevoegen met stel temperatuur in. Ik denk dat het met de knoppen net zo werkt allene is het dan de temperatuur van een specifieke zone.

[ Bericht 11% gewijzigd door CoolGuy op 06-11-2020 21:19:10 ]
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  vrijdag 6 november 2020 @ 23:20:53 #111
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196108599
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 20:51 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ja, dat weet ik dus niet. En is een best dure gok. Zelf zijn ze er ook niet heel helder over. @:Seven. Weet jij dit misschien?
Ik moet morgen even checken met Six. maar bij ons is de setup als volgt:

Begane grond heeft vloerverwarming (4 groepen) en de thermostaat hangt op kantoor (open verbinding naar woonkamer 1 verdieping hoger). Wat we niet kunnen, is de temperatuur per groep regelen met Tado.

1e verdieping (woonkamer/keuken) verwarmen we momenteel niet, alles is afgekoppeld.

Zolder heeft nu 2 radiatoren, dat worden er 4. Allemaal voorzien van een Tado radiatorknop.

We hebben de thermostaat en radiatorknoppen gekoppeld aan google home, dus de ruimtes zijn afzonderlijk in te stellen. Verder tijdsschema's in te stellen, en we krijgen hele leuke grafiekjes met het temperatuurverloop en luchtvochtigheid per ruimte. Je kunt ook precies zien wanneer de verwarming aan is geweest. Volgens mij is het momenteel zo dat, als we de zolder verwarmen, dat de vloerverwarming op de begane grond ook automatisch meedoet. En als ik me goed herinner, heeft Six. daar ook een oplossing voor in gedachten. Iets met een klep op een leiding irgendwo.

Lekker warrig en nutteloos verhaal is dit geworden :') . Morgen meer.
Resistance is futile.
  zaterdag 7 november 2020 @ 20:35:41 #112
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196123041
Bol heeft de slimme thermostaten in de aanbieding, waaronder Tado (starterspakket voor 200 euro i.p.v. 350 euro). Ik kon destijds geen goedkopere aanbieder vinden dan Tado zelf, dus wel ff prijzen vergelijken.
Resistance is futile.
  zaterdag 7 november 2020 @ 21:04:50 #113
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196123572
Slave modus: kan alleen met een zoneklep, aldus Six. Die heeft Tado zelf niet, maar er is wel een Honeywell zoneklep waarop je de Tado thermostaat bedraad aan kunt sluiten. Volgens mij gaan wij dat hier ooit nog doen. Die raadt Tado zelf aan op hun site. Dus met de verwarmingsknop zelf kan het niet.
Resistance is futile.
  zaterdag 7 november 2020 @ 21:06:20 #114
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196123611
Oh ja, ondertussen hebben wij er weer 3 innr lampen bij op de overloop. Volgens mij zitten we nu op 40 lampen. Nog maar 3 ruimtes en dan zijn we er!
Resistance is futile.
  zaterdag 7 november 2020 @ 22:08:49 #115
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196124846
Hmmm... Zonekleppen ben ik weer niet zo fan van. Heb meerdere reviews gelezen dat ze snel kapot gaan. Initieel zaten ze hier wel in het plan, maar heb ze geschrapt. Wel irritant -O- .
Ik ga weer verder denken. Dank je!
  zaterdag 7 november 2020 @ 22:28:35 #116
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196125310
Heb hier spul van Nedis geïnstalleerd. Slimme schakelaars, slimme lampen, slimme deurbel en beveiligingscamera's.

Vandaag bij m'n schoonouders ook camera's geïnstalleerd. In een weiland, WiFi repeater van tp link gebruikt, de 210. Camera op een accu met een zonnepaneel. Werkt perfect!

Zelf thuis gaat m'n verlichting op de slaapkamer tegelijk met m'n wekker af. Ideaal. Je kunt overal schema's voor instellen of dat lampen aan gaan als het donker wordt, zonnescherm dat rekening houdt met t weer. Nu alleen kijken wat ik nog meer kan automatiseren in huis.
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zaterdag 7 november 2020 @ 23:33:49 #117
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196126569
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 22:28 schreef IkEetSlakken het volgende:
Heb hier spul van Nedis geïnstalleerd. Slimme schakelaars, slimme lampen, slimme deurbel en beveiligingscamera's.

Vandaag bij m'n schoonouders ook camera's geïnstalleerd. In een weiland, WiFi repeater van tp link gebruikt, de 210. Camera op een accu met een zonnepaneel. Werkt perfect!

Zelf thuis gaat m'n verlichting op de slaapkamer tegelijk met m'n wekker af. Ideaal. Je kunt overal schema's voor instellen of dat lampen aan gaan als het donker wordt, zonnescherm dat rekening houdt met t weer. Nu alleen kijken wat ik nog meer kan automatiseren in huis.
Welkom, welkom!

Heb je al chromecast en iets van voicecommand dingetjes? Ik heb hier google home gelinkt aan chromecast en netflix.

Zonnescherm dat rekening houdt met het weer staat ook nog op mijn wensenlijstje. We hebben wel 2 slimme rolluiken via Shelly, zodat we op een zonnige dag ook buitenshuis de zonwering naar beneden kunnen doen.
Resistance is futile.
  zondag 8 november 2020 @ 09:40:28 #118
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196130470
quote:
7s.gif Op zaterdag 7 november 2020 23:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Welkom, welkom!

Heb je al chromecast en iets van voicecommand dingetjes? Ik heb hier google home gelinkt aan chromecast en netflix.

Zonnescherm dat rekening houdt met het weer staat ook nog op mijn wensenlijstje. We hebben wel 2 slimme rolluiken via Shelly, zodat we op een zonnige dag ook buitenshuis de zonwering naar beneden kunnen doen.
Thanks! Nee Chromecast heb ik nog niet, temeer omdat de tv's op zich skin genoeg zijn. Voor voicecommand gebruik ik nu veelal mijn telefoon. Maar eigenlijk wil ik 2 Google home's neerzetten. Gewoon de mini variant denk ik. 1 boven en 1 beneden. Werkt dat allemaal wat goed?
Denk alleen dat m'n zoontje dan de hele dag tegen dat ding aan lult :{ Doet ie in de auto ook...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 8 november 2020 @ 11:55:24 #119
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196132189
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 09:40 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Thanks! Nee Chromecast heb ik nog niet, temeer omdat de tv's op zich skin genoeg zijn. Voor voicecommand gebruik ik nu veelal mijn telefoon. Maar eigenlijk wil ik 2 Google home's neerzetten. Gewoon de mini variant denk ik. 1 boven en 1 beneden. Werkt dat allemaal wat goed?
Denk alleen dat m'n zoontje dan de hele dag tegen dat ding aan lult :{ Doet ie in de auto ook...
Wat makkelijk is met chromecast, is dat deze ook je tv aan en uit kan zetten. En dat doet 'ie ook automatisch als je google vraagt om een serie van Netflix te kijken, TV gaat automatisch aan en vervolgens zoekt google de juiste aflevering op en speelt af. En vervolgens kun je google vragen om de TV uit te zetten. Wij gebruiken de afstandsbediening alleen nog om van HDMI naar TV te schakelen.

Ik heb er inmiddels 4, werkt prima. Alleen hier wel nog regelmatig problemen met de taal. Wij zijn met Engels begonnen omdat de NL versie toen nog niet beschikbaar was. Maar om dat 'seamless' te maken, moet je telefoon en elke lampnaam, ruimte en commando in het Engels. Ik weet niet zeker of de NL versie inmiddels goed genoeg is om bijvoorbeeld wel Engelse serietitels op te pikken in de Nederlandse app. Dus dat je vierentwintig moet zeggen, in plaats van twenty-four om naar de serie te kijken.

Verder is het leuk om onze pubers te laten weten dat we gaan eten enzo, of vragen wie er met de hond gaat lopen, want je kunt boodschappen op alle of alle individuele speakers afspelen. En als je Google Duo installeert, kun je ook via de google home speakers bellen. Dus gewoon 'hey google, call Six.'
Resistance is futile.
  zondag 8 november 2020 @ 13:49:50 #120
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196133840
quote:
7s.gif Op zondag 8 november 2020 11:55 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat makkelijk is met chromecast, is dat deze ook je tv aan en uit kan zetten. En dat doet 'ie ook automatisch als je google vraagt om een serie van Netflix te kijken, TV gaat automatisch aan en vervolgens zoekt google de juiste aflevering op en speelt af. En vervolgens kun je google vragen om de TV uit te zetten. Wij gebruiken de afstandsbediening alleen nog om van HDMI naar TV te schakelen.

Ik heb er inmiddels 4, werkt prima. Alleen hier wel nog regelmatig problemen met de taal. Wij zijn met Engels begonnen omdat de NL versie toen nog niet beschikbaar was. Maar om dat 'seamless' te maken, moet je telefoon en elke lampnaam, ruimte en commando in het Engels. Ik weet niet zeker of de NL versie inmiddels goed genoeg is om bijvoorbeeld wel Engelse serietitels op te pikken in de Nederlandse app. Dus dat je vierentwintig moet zeggen, in plaats van twenty-four om naar de serie te kijken.

Verder is het leuk om onze pubers te laten weten dat we gaan eten enzo, of vragen wie er met de hond gaat lopen, want je kunt boodschappen op alle of alle individuele speakers afspelen. En als je Google Duo installeert, kun je ook via de google home speakers bellen. Dus gewoon 'hey google, call Six.'
Check! Zal toch even een setje Google home halen dan binnenkort. Wat is t bereik ongeveer qua praten?
Ik heb inmiddels ook een slimme wasmachine. Moest toch een nieuwe een paar weken geleden, dus dan maar gelijk een slimme. Die werkt met de homeWhiz app. Op zich wel benieuwd of dat ook met Google home zou werken... Iemand ervaring mee?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 8 november 2020 @ 14:52:48 #121
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196135042
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 13:49 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Check! Zal toch even een setje Google home halen dan binnenkort. Wat is t bereik ongeveer qua praten?
Ik heb inmiddels ook een slimme wasmachine. Moest toch een nieuwe een paar weken geleden, dus dan maar gelijk een slimme. Die werkt met de homeWhiz app. Op zich wel benieuwd of dat ook met Google home zou werken... Iemand ervaring mee?
Wat is de meerwaarde van een slimme wasmachine?

En ik kan met gemak 9-10 meter verderop staan 8-) . Maar als m'n baby er doorheen jankt, dan vindt google home het lastig om me te verstaan.
Resistance is futile.
  zondag 8 november 2020 @ 14:55:43 #122
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196135096
quote:
7s.gif Op zondag 8 november 2020 14:52 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is de meerwaarde van een slimme wasmachine?

En ik kan met gemak 9-10 meter verderop staan 8-) . Maar als m'n baby er doorheen jankt, dan vindt google home het lastig om me te verstaan.
Mjah geen idee eigenlijk _O- Ik kan m op afstand bedienen enzo. En ik kan programma's samenstellen en in mijn machine inladen. Maar verder... Ik moet nog steeds naar de machine lopen. Voor de voortgang van de was is het wel handig om te zien hoe lang die nog moet zonder er heen te hoeven lopen.

Wat voor home heb je? Een gewone of een mini?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 8 november 2020 @ 14:59:35 #123
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196135176
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 14:55 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Mjah geen idee eigenlijk _O- Ik kan m op afstand bedienen enzo. En ik kan programma's samenstellen en in mijn machine inladen. Maar verder... Ik moet nog steeds naar de machine lopen. Voor de voortgang van de was is het wel handig om te zien hoe lang die nog moet zonder er heen te hoeven lopen.

Wat voor home heb je? Een gewone of een mini?
Mini's. Ik had zelf niet het gevoel dat de gewone enorme meerwaarde hadden, wij zijn niet enorm veel met muziek bezig bijvoorbeeld.
Resistance is futile.
  zondag 8 november 2020 @ 15:02:23 #124
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196135232
quote:
7s.gif Op zondag 8 november 2020 14:59 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mini's. Ik had zelf niet het gevoel dat de gewone enorme meerwaarde hadden, wij zijn niet enorm veel met muziek bezig bijvoorbeeld.
Nee precies. Datzelfde heb ik ook. Muziek gaat hier via vintage apparatuur en de platenspeler, versterker en tuner kan ik toch niet slim maken... Denk dat ik dan eerst even zo'n setje van 2 mini's ga halen. Dat is denk ik ook gewoon met een 3e eventueel uit te breiden toch?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 8 november 2020 @ 15:05:36 #125
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196135293
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 15:02 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Nee precies. Datzelfde heb ik ook. Muziek gaat hier via vintage apparatuur en de platenspeler, versterker en tuner kan ik toch niet slim maken... Denk dat ik dan eerst even zo'n setje van 2 mini's ga halen. Dat is denk ik ook gewoon met een 3e eventueel uit te breiden toch?
Ja hoor, kwestie van koppelen aan je wifi via de google home app.
Resistance is futile.
  zondag 8 november 2020 @ 15:08:59 #126
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_196135356
Heb je ook een Raspberry PI overwogen als controller @CoolGuy ?
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  Moderator zondag 8 november 2020 @ 15:14:14 #127
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196135511
quote:
16s.gif Op zondag 8 november 2020 15:08 schreef FlippingCoin het volgende:
Heb je ook een Raspberry PI overwogen als controller @:coolguy ?
Nee.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 8 november 2020 @ 15:14:36 #128
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_196135522
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 15:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee.
Waarom niet? :o
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  Moderator zondag 8 november 2020 @ 15:16:52 #129
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196135564
quote:
16s.gif Op zondag 8 november 2020 15:14 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Waarom niet? :o
Waarom wel? Geen zin om allerlei dingen erbij te moeten kopen om protocollen te kunnen gebruiken etc. Prima tevreden Homey gebruiker.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 8 november 2020 @ 15:18:46 #130
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_196135610
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 15:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Waarom wel? Geen zin om allerlei dingen erbij te moeten kopen om protocollen te kunnen gebruiken etc. Prima tevreden Homey gebruiker.
Nouja wat ik kan bedenken erg lage kosten en de grootste potentie.
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  Moderator zondag 8 november 2020 @ 15:20:23 #131
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196135638
quote:
16s.gif Op zondag 8 november 2020 15:18 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nouja wat ik kan bedenken erg lage kosten en de grootste potentie.
Das leuk, maar ik ben er dan niet met en RPi kopen, daar moet dan nog het een en ander bij. Geen zin in. Gewoon 1 product dat out of the box werkt en klaar :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 8 november 2020 @ 15:21:31 #132
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_196135657
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 15:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Das leuk, maar ik ben er dan niet met en RPi kopen, daar moet dan nog het een en ander bij. Geen zin in. Gewoon 1 product dat out of the box werkt en klaar :)
Ah ja, is wel meer werk dat wel inderdaad. Oke fair enough. :P
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  Moderator zondag 8 november 2020 @ 15:45:55 #133
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196136055
quote:
16s.gif Op zondag 8 november 2020 15:21 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah ja, is wel meer werk dat wel inderdaad. Oke fair enough. :P
En ik doe verder geen spannende dingen. Verlichting, stroommeting, camera's, alarm, meldingen over huisstatus, en dat was het wel, kort door de bocht :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  woensdag 11 november 2020 @ 23:22:20 #134
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196196071
Wat is wijsheid, een Google home Mini of een Google nest Mini? Volgens mij is de nest de opvolger toch? De nest kom ik nu tegen voor 35 euro en twijfel er over om daar een aantal van te halen...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  woensdag 11 november 2020 @ 23:38:17 #135
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196196203
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2020 23:22 schreef IkEetSlakken het volgende:
Wat is wijsheid, een Google home Mini of een Google nest Mini? Volgens mij is de nest de opvolger toch? De nest kom ik nu tegen voor 35 euro en twijfel er over om daar een aantal van te halen...
Is dacht ik hetzelfde, alleen de naam gewijzigd?
Resistance is futile.
pi_196196248
De nest heeft een betere speaker geloof ik.

Die dingen komen zeker flink in de reclame met black friday dan wel kerst.. zou dus ff nadenken hoe graag je hem nu hebt
Aigh aigh Captain!
pi_196196699
quote:
15s.gif Op woensdag 11 november 2020 23:44 schreef Captain_koek het volgende:
De nest heeft een betere speaker geloof ik.

Die dingen komen zeker flink in de reclame met black friday dan wel kerst.. zou dus ff nadenken hoe graag je hem nu hebt
Precies, dat vermoeden had ik ook al. Nu zijn ze afgeprijsd naar 35. Wellicht gaat daar met black friday nog iets af, kan ik er voor 100 euro 4 kopen ofzo. Heb ik gelijk mijn hele huis voorzien, 2 beneden, 2 boven. Snap alleen niet waarom de home Mini duurder is dan de nest Mini... Maar goed...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  donderdag 12 november 2020 @ 02:36:27 #138
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196196969
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 01:19 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Precies, dat vermoeden had ik ook al. Nu zijn ze afgeprijsd naar 35. Wellicht gaat daar met black friday nog iets af, kan ik er voor 100 euro 4 kopen ofzo. Heb ik gelijk mijn hele huis voorzien, 2 beneden, 2 boven. Snap alleen niet waarom de home Mini duurder is dan de nest Mini... Maar goed...
Verrek, ik wist dit helemaal niet?

https://www.smarthomemaga(...)zijn-de-verschillen/

De nest is alleen beschikbaar in het Engels, maar verder alleen maar voordelen! Die knopjes gebruiken wij trouwens in de praktijk 1x per maand dus voor mij persoonlijk geen meerwaarde. En als het je om muziek te doen is, dan ga je beter voor Sonos of iets dergelijks.
Resistance is futile.
pi_196198026
quote:
10s.gif Op donderdag 12 november 2020 02:36 schreef Seven. het volgende:

[..]

Verrek, ik wist dit helemaal niet?

https://www.smarthomemaga(...)zijn-de-verschillen/

De nest is alleen beschikbaar in het Engels, maar verder alleen maar voordelen! Die knopjes gebruiken wij trouwens in de praktijk 1x per maand dus voor mij persoonlijk geen meerwaarde. En als het je om muziek te doen is, dan ga je beter voor Sonos of iets dergelijks.
Schijnbaar wordt de Nederlandse taal ook ondersteund tegenwoordig:
https://slimhuis.tech/sma(...)en-google-nest-mini/
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
pi_196212790
Toch maar een Google nest besteld bij onze online dikke blauwe vriend... Het gekke is dat ie 's avonds 35 euro kost en overdag ergens in de 40... Eerst kijken of die bevalt en dan maar meer kopen *)
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  donderdag 12 november 2020 @ 22:29:55 #141
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196213670
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 21:39 schreef IkEetSlakken het volgende:
Toch maar een Google nest besteld bij onze online dikke blauwe vriend... Het gekke is dat ie 's avonds 35 euro kost en overdag ergens in de 40... Eerst kijken of die bevalt en dan maar meer kopen *)
Ben benieuwd hoe het je bevalt.
Resistance is futile.
  donderdag 12 november 2020 @ 22:39:36 #142
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196213869
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 21:39 schreef IkEetSlakken het volgende:
Toch maar een Google nest besteld bij onze online dikke blauwe vriend... Het gekke is dat ie 's avonds 35 euro kost en overdag ergens in de 40... Eerst kijken of die bevalt en dan maar meer kopen *)
Neem wel mee dat je hierbij nog een stuk van je (privé) leven overdraagt aan Google ;) . Als dit soort zaken je niet boeien, negeer mijn bericht :P .
  Moderator vrijdag 13 november 2020 @ 09:08:29 #143
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196217562
Ik heb 2 Google Homes in huis, en die heb ik beiden 1x gebruikt, en daarna heb ik ze niet meer gebruikt en ze staan hier werkloos te kijken (en zijn dus niet meer ingeplugd want ik gebruik ze toch niet) :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zaterdag 14 november 2020 @ 20:11:42 #144
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196243528
Gisteravond de nest Mini aangesloten. Ben aangenaam verrast! Zeer groot bereik en doet keurig wat je vraagt! Binnenkort maar 1 voor boven aanschaffen denk ik. Gisteren ook nog een beveiligingscamera voor binnen gehaald van Nedis en gelijk maar even aangesloten. Ook nog een buiten camera gekocht, die binnenkort aansluiten als de aanbouw klaar is.
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 15 november 2020 @ 18:54:27 #145
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196259994
Heeft iemand dit al? Ik wil het :@


We gaan over een paar jaar de keuken en woonkamer verbouwen, liefst neem ik dan afscheid van de TV en schakelen we ook in de woonkamer over op een beamer met goed surround system. Hebben we al op de slaapkamer en dat vind ik echt heerlijk.

Dan wel een manier vinden om normale televisie te casten naar een beamer. Nu hebben we geen TV aansluiting meer maar m'n man vindt F1 wel de moeite. Zo af en toe missen we het.

En gewoon op een witte muur projecteren leidt wel eens tot oranje koppen als een scène overbelicht is, dus t.z.t. wel speciale muurverf.
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 18:55:29 #146
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196260005
En waarom post @Atmoz niet mee in een topic over slimme huizen? :P
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 18:56:15 #147
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196260021
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2020 20:11 schreef IkEetSlakken het volgende:
Gisteravond de nest Mini aangesloten. Ben aangenaam verrast! Zeer groot bereik en doet keurig wat je vraagt! Binnenkort maar 1 voor boven aanschaffen denk ik. Gisteren ook nog een beveiligingscamera voor binnen gehaald van Nedis en gelijk maar even aangesloten. Ook nog een buiten camera gekocht, die binnenkort aansluiten als de aanbouw klaar is.
Heb je nou ook al chromecast? :D
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 18:57:24 #148
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196260037
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2020 09:08 schreef CoolGuy het volgende:
Ik heb 2 Google Homes in huis, en die heb ik beiden 1x gebruikt, en daarna heb ik ze niet meer gebruikt en ze staan hier werkloos te kijken (en zijn dus niet meer ingeplugd want ik gebruik ze toch niet) :P
Zonde!
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 19:00:47 #149
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196260112
quote:
10s.gif Op zondag 15 november 2020 18:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heb je nou ook al chromecast? :D
Haha nee nog geen Chromecast. T enige voordeel daarvan is denk ik dat ik met mijn nest Mini dan de tv kan aanzetten en Netflix aanzetten enzo? Mijn tv is op zich slim genoeg. Alle apps werken ook nog gewoon.
Ik wil wel een 2e nest erbij voor boven. Wacht alleen tot ie weer 35 euro is bij bol.com. nu zit ie weer op 45. Even vanavond in de gaten houden. In de avond is ie vaak goedkoper. Daarna de rest van de lampen boven ook maar slim maken.
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  Knikkerking zondag 15 november 2020 @ 19:29:56 #150
35149 Atmoz
Marblelous!
pi_196260777
quote:
11s.gif Op zondag 15 november 2020 18:55 schreef Seven. het volgende:
En waarom post @:Atmoz niet mee in een topic over slimme huizen? :P
SUPER interessant en sjiek allemaal, maar helaas 0,0 tijd O-)

Maar leuk dat je aan me dacht :D ^O^
Geïnteresseerd in mijn zelfbedachte/gebouwde super gave knikkerbaan? Schrijf je in voor 25% early-bird korting op Kickstarter: https://fok.marblelous.tech
  Moderator zondag 15 november 2020 @ 19:47:36 #151
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196261196
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 19:00 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Haha nee nog geen Chromecast. T enige voordeel daarvan is denk ik dat ik met mijn nest Mini dan de tv kan aanzetten en Netflix aanzetten enzo? Mijn tv is op zich slim genoeg. Alle apps werken ook nog gewoon.
Ik wil wel een 2e nest erbij voor boven. Wacht alleen tot ie weer 35 euro is bij bol.com. nu zit ie weer op 45. Even vanavond in de gaten houden. In de avond is ie vaak goedkoper. Daarna de rest van de lampen boven ook maar slim maken.
Ik heb letterlijk nu net die nieuwe Chromecast aangesloten op de TV in de keuken. Dat ding is uit 2011 en is wel smart en online en zo, maar daar kun je niks meer mee, dus heb ik er een Chromecast op aangesloten. De andere TV's in huis hebben allemaal een nVidia Shield en daar zit Chromecast ingebouwd.

Die Chromecast is deze dus: https://tweakers.net/nieu(...)-europa-70-euro.html

De enige die hier in NL dat ding had was Bol.com en die vroegen doodleuk even 140+ euro voor dat ding :D Mooi niet. In Duitsland besteld voor ¤ 68,23 :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 15 november 2020 @ 22:57:24 #152
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196264229
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 19:00 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Haha nee nog geen Chromecast. T enige voordeel daarvan is denk ik dat ik met mijn nest Mini dan de tv kan aanzetten en Netflix aanzetten enzo? Mijn tv is op zich slim genoeg. Alle apps werken ook nog gewoon.
Ik wil wel een 2e nest erbij voor boven. Wacht alleen tot ie weer 35 euro is bij bol.com. nu zit ie weer op 45. Even vanavond in de gaten houden. In de avond is ie vaak goedkoper. Daarna de rest van de lampen boven ook maar slim maken.
En je foon foto's op je tv laten zien enzo. Het is een uitbreiding die je automatisch heel veel gebruikt.
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 22:59:01 #153
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196264249
quote:
7s.gif Op zondag 15 november 2020 22:57 schreef Seven. het volgende:

[..]

En je foon foto's op je tv laten zien enzo. Het is een uitbreiding die je automatisch heel veel gebruikt.
Ja ok, dat kan inderdaad wel eens handig zijn. Al cast ik filmpjes van de GoPro meestal gewoon direct. En foto's doe ik jaar nooit op de tv. Maar kan me voorstellen dat je het dan ineens wel gaat gebruiken.
Ben er wil achter dat dit een verslavende hobby is...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 15 november 2020 @ 23:03:02 #154
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196264302
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 22:59 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Ja ok, dat kan inderdaad wel eens handig zijn. Al cast ik filmpjes van de GoPro meestal gewoon direct. En foto's doe ik jaar nooit op de tv. Maar kan me voorstellen dat je het dan ineens wel gaat gebruiken.
Ben er wil achter dat dit een verslavende hobby is...
Haha, absoluut! Ik blijf steeds nieuwe dingen vinden ;)
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 23:24:55 #155
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196264588
quote:
6s.gif Op zondag 15 november 2020 23:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Haha, absoluut! Ik blijf steeds nieuwe dingen vinden ;)
Wat heb jij allemaal aan domotica draaien dan?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 15 november 2020 @ 23:52:55 #156
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196264911
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 23:24 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Wat heb jij allemaal aan domotica draaien dan?
Ik heb:
Philips Hue gecombineerd met lampen van Innr (nu 40 lampen, er komen er nog een stuk of 8 bij)
2 bewegingssensoren van Hue
3 schakelaren van Hue
4 stopcontacten van Innr voor een buiten ledstrip, de fontein in de vijver, lampsnoertjes op onze puberkamers
Google home in de woonkamer, 2 puberkamers, onze eigen slaapkamer
2 slimme rolluiken (Shelly)
Chromecast op de TV in de woonkamer
Chromecast Ultra op de beamer in de slaapkamer
Tado thermostaat op de begane grond
4 Tado verwarmingsknoppen op de 3 slaapkamers en badkamer op zolder (en daar komen er nog 2 bij in de woonkamer en keuken)
Resistance is futile.
  zondag 15 november 2020 @ 23:54:17 #157
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196264924
Quote ipv edit. :+
Resistance is futile.
  maandag 16 november 2020 @ 16:58:37 #158
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_196273572
Weet niet helemaal of deze vraag in het smart home topic moet, maar een nieuw topic leek me nog niet nodig.

Ik wil mijn ouders een soundbar cadeau doen zodat ze van dat afgrijselijke geluid via de tv speakers af zijn. Daarnaast lijkt het me een goed idee om er een losse satelliet bij te doen die dan in de buurt van mijn pa staat. Die is wat doof aan het worden en met een losse speaker in zijn buurt hoeft het algemene volume niet zo hoog.

Nu was mijn oog gevallen op de JBL Link Bar en een losse JBL Link speaker. Beide speakers zijn te linken (joh) tot een speakergroep. Werkt dat dan ook voor tv geluid dat via de HDMI ARC komt? Of is dat alleen als je er muziek op afspeelt via bijv. bluetooth?

Het gaat dus niet om surround, maar echt om hetzelfde geluid via de satelliet als uit de soundbar komt.

Misschien is er al iemand die een dergelijke opzet heeft staan?
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  maandag 16 november 2020 @ 22:09:07 #159
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196278303
quote:
2s.gif Op zondag 15 november 2020 23:52 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb:
Philips Hue gecombineerd met lampen van Innr (nu 40 lampen, er komen er nog een stuk of 8 bij)
2 bewegingssensoren van Hue
3 schakelaren van Hue
4 stopcontacten van Innr voor een buiten ledstrip, de fontein in de vijver, lampsnoertjes op onze puberkamers
Google home in de woonkamer, 2 puberkamers, onze eigen slaapkamer
2 slimme rolluiken (Shelly)
Chromecast op de TV in de woonkamer
Chromecast Ultra op de beamer in de slaapkamer
Tado thermostaat op de begane grond
4 Tado verwarmingsknoppen op de 3 slaapkamers en badkamer op zolder (en daar komen er nog 2 bij in de woonkamer en keuken)
Denk dat er bij mij nog lampen bij komen voor boven en een slimme schakelaars voor buiten. Dan ook nog een schakelaar op mijn electrische zonnescherm die ik schakel met de weer informatie. En dan wellicht een Chromecast... Nouja en dus nog een nest Mini voor boven en misschien nog een extra nest Mini in de aanbouw... Ach, volgende maand ben ik toch jarig O-)
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:15:47 #160
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_196284537
Dit weekend heb ik twee plafondlampen aangesloten op dezelfde groep waar ook mijn internet en bridge op aangesloten zijn. Wat een gedoe was dat vervolgens om alles met elkaar verbonden te krijgen. -O-

Volgend jaar wordt onze nieuwe woning opgeleverd en ik was eigenlijk al van plan om alle netwerkapparatuur op een aparte groep aan te sluiten. Deze ervaring bevestigde voor mij direct de meerwaarde.
So we just called him Fred
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:49:49 #161
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196284949
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:15 schreef Fred het volgende:
Dit weekend heb ik twee plafondlampen aangesloten op dezelfde groep waar ook mijn internet en bridge op aangesloten zijn. Wat een gedoe was dat vervolgens om alles met elkaar verbonden te krijgen. -O-

Volgend jaar wordt onze nieuwe woning opgeleverd en ik was eigenlijk al van plan om alle netwerkapparatuur op een aparte groep aan te sluiten. Deze ervaring bevestigde voor mij direct de meerwaarde.
Maar waar liep je tegenaan dan?
  dinsdag 17 november 2020 @ 13:02:38 #162
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_196285122
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:49 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Maar waar liep je tegenaan dan?
Zowel de lampen als de bridge als de de internet router met wifi gingen tegelijkertijd aan.
Op de een of andere manier wilde de app op mijn telefoon de bridge niet vinden, die wilde eerst opnieuw gekoppeld worden. Daarna wilde de bridge met geen mogelijk de lampen vinden. Pas toen ik het hele zooitje weer stroomloos had gemaakt, de spanning er weer opnieuw op had gezet en de boel weer opgestart was lukt het om de lampen toe te voegen. Maar dan ook alleen door handmatig het serienummer in te voeren.

Een paar maanden geleden heb ik in een andere ruimte ook Hue lampen opgehangen, op een andere groep en dat ging zonder problemen: stroom eraf, lampen vervangen, stroom erop en de app kon ze zo vinden.
So we just called him Fred
  dinsdag 17 november 2020 @ 13:08:30 #163
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196285201
Waarom haal je de stroom van de hele groep eraf? Kan je die lampen niet apart aan/uitschakelen? Of desnoods erin draaien met de stroom er nog op? (Wat niet heel spannend is bij reguliere ledlampen).

Dat je bridge de nieuwe hue lampen niet kan vinden als je de hele groep aan/uit schakelt is niet vreemd. Die moet ook eerst op gang komen. En tegen de tijd dat ie op gang is, lopen die HUE lampen niet meer te seinen dat ze nieuw zijn.
  dinsdag 17 november 2020 @ 13:26:33 #164
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_196285422
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2020 13:08 schreef bleiblei het volgende:
Waarom haal je de stroom van de hele groep eraf? Kan je die lampen niet apart aan/uitschakelen? Of desnoods erin draaien met de stroom er nog op? (Wat niet heel spannend is bij reguliere ledlampen).
Uiteraard haal ik de stroom eraf als ik de lampen aan het plafond bevestig, met de enkelpolige schakelaars die we in Nederland gebruiken kan er altijd stroom op de Nul blijven staan.

Daarnaast heb ik al mijn Hue lampen op de bruine Fase draad aangesloten en maken die lampen geen gebruik van de Schakeldraad. Dan ontkom je er niet aan om de stroom eraf te halen wil je veilig kunnen werken.

Misschien ook wel goed om te vermelden dat het hier gaat om complete armaturen met ingebouwde LED's en Hue zigbee zender/ontvanger.
So we just called him Fred
  dinsdag 17 november 2020 @ 14:06:46 #165
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196285945
Ah ok, die laatste aanvulling is een goeie ja :P . Dan zou ik ook ff de stroom eraf trekken.
pi_196295904
quote:
2s.gif Op zondag 15 november 2020 23:52 schreef Seven. het volgende:

Google home in de woonkamer, 2 puberkamers, onze eigen slaapkamer
Ik ben van plan de kids hiero ook allebei een google home mini te geven en een zigbee lamp zodat ze zelf de kleur en helderheid kunnen instellen. Denk je dat ze elkaar zouden kunnen pesten door elkaars lampen aan en uit te zetten of valt dat beter te managen? Of heb ik dan per lamp/google home ook een aparte zigbee centrale nodig?
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  woensdag 18 november 2020 @ 00:06:16 #167
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196296578
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 23:14 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Ik ben van plan de kids hiero ook allebei een google home mini te geven en een zigbee lamp zodat ze zelf de kleur en helderheid kunnen instellen. Denk je dat ze elkaar zouden kunnen pesten door elkaars lampen aan en uit te zetten of valt dat beter te managen? Of heb ik dan per lamp/google home ook een aparte zigbee centrale nodig?
Hier hebben we gewoon gezegd dat als ze ermee gaan lopen kutten, dat we óf lampen gewoon uit de google home app en Hue app gooien, óf de google home wordt weggehaald en de toegang tot de app wordt ontzegd. Dus eigenlijk nooit geouwehoer ermee.

Maar OK, nou hebben wij 2 meiden die eigenlijk best wel braaf zijn :+ . Credits voor hun moeder (ze zijn om het weekend bij ons).
Resistance is futile.
pi_196296732
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 23:14 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Ik ben van plan de kids hiero ook allebei een google home mini te geven en een zigbee lamp zodat ze zelf de kleur en helderheid kunnen instellen. Denk je dat ze elkaar zouden kunnen pesten door elkaars lampen aan en uit te zetten of valt dat beter te managen? Of heb ik dan per lamp/google home ook een aparte zigbee centrale nodig?
Je hebt ook van die setjes van Google home + philips lamp o b.v bluetooth. Heb je geen zigbee hub nodig
:]
pi_196313710
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 00:30 schreef wootahH het volgende:

[..]

Je hebt ook van die setjes van Google home + philips lamp o b.v bluetooth. Heb je geen zigbee hub nodig
Ik ben aan het bedenken dat goedkope Lidl setje te halen. Weet alleen nog niet of ik eenvoudig twee (of misschien drie als ik er ook eentje wil) Google Mini's aan kan koppelen en die dan elk zeg maar 1 lamp aansturen. Lijkt me wel grappig voor in de slaapkamers of zo. Als het daarna bevalt kan ik er wellicht meer mee gaan aansturen. Een homey lijkt me nog veel leuker, maar is ook fok!ing prijzig.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  Moderator vrijdag 20 november 2020 @ 19:47:59 #170
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196339506
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 23:47 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Een homey lijkt me nog veel leuker, maar is ook fok!ing prijzig.
Maar het geld waard! :)
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_196341842
Pfff, wat een keuzes zijn er allemaal te maken.... over een paar dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis....
Maar willen we voor Philips Hue lampen gaan? Of Xiaomi Yeelight die een maat van me adviseert? Lastige keuzes allemaal :) Geen idee wat verstandig is.
(Heb al 3 Google Nest Audio's aangeschaft, dus de start van Smart Home is er)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  vrijdag 20 november 2020 @ 22:17:27 #172
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_196342358
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 21:50 schreef -J-D- het volgende:
Pfff, wat een keuzes zijn er allemaal te maken.... over een paar dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis....
Maar willen we voor Philips Hue lampen gaan? Of Xiaomi Yeelight die een maat van me adviseert? Lastige keuzes allemaal :) Geen idee wat verstandig is.
(Heb al 3 Google Nest Audio's aangeschaft, dus de start van Smart Home is er)
Heb zelf alleen ervaring met Philips Hue en dat werkt perfect. En dit is de week om alles aan te schaffen vanwege Black Friday.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_196342413
quote:
19s.gif Op vrijdag 20 november 2020 22:17 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Heb zelf alleen ervaring met Philips Hue en dat werkt perfect. En dit is de week om alles aan te schaffen vanwege Black Friday.
Dat overweeg ik ook, maar doordat we nog niets precies weten welke lampen we willen kopen voor het nieuwe huis is het moeilijk raden welke peertjes ik moet hebben. Gewoon peertjesformaat (geen hoe dat heet) of van die kleinere ledjes?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  vrijdag 20 november 2020 @ 22:52:51 #174
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196342946
Vanavond nog een Nest Mini gekocht voor boven, een Nedis lamp voor in de slaapkamer van kindlief, en 3 ug10 Nedis lampjes voor de plafond ventilator lamp _O_ Mooi als groep clusteren in de app. Komt morgen allemaal binnen als t goed is. Bedacht me alleen net dat ik eigenlijk de lampen in de keuken en de overloop ook smart zou moeten maken.... -O- vergeten te bestellen...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  vrijdag 20 november 2020 @ 23:02:51 #175
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_196343141
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 22:20 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Dat overweeg ik ook, maar doordat we nog niets precies weten welke lampen we willen kopen voor het nieuwe huis is het moeilijk raden welke peertjes ik moet hebben. Gewoon peertjesformaat (geen hoe dat heet) of van die kleinere ledjes?
Dat kan lastig zijn ja. Ik had in m'n oude huis veel spotjes maar heb veel nieuwe lampen gekocht met E27 fitting. Heb daar wel op gewacht voordat ik de Hue lampen kocht. Ze gaan lang mee dus het is niet zo dat je er tien op voorraad hoeft te hebben zoals met gloeilampen was.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  zaterdag 21 november 2020 @ 21:06:37 #176
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196353872
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 22:52 schreef IkEetSlakken het volgende:
Vanavond nog een Nest Mini gekocht voor boven, een Nedis lamp voor in de slaapkamer van kindlief, en 3 ug10 Nedis lampjes voor de plafond ventilator lamp _O_ Mooi als groep clusteren in de app. Komt morgen allemaal binnen als t goed is. Bedacht me alleen net dat ik eigenlijk de lampen in de keuken en de overloop ook smart zou moeten maken.... -O- vergeten te bestellen...
Hah! Nog een addict ^O^
Resistance is futile.
  zaterdag 21 november 2020 @ 21:08:49 #177
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196353922
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 21:50 schreef -J-D- het volgende:
Pfff, wat een keuzes zijn er allemaal te maken.... over een paar dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwbouwhuis....
Maar willen we voor Philips Hue lampen gaan? Of Xiaomi Yeelight die een maat van me adviseert? Lastige keuzes allemaal :) Geen idee wat verstandig is.
(Heb al 3 Google Nest Audio's aangeschaft, dus de start van Smart Home is er)
Phillips Hue is prijzig maar wel superieure kwaliteit. Wij combineren hue met innr en hoewel we tevreden zijn: hue steekt er wat betreft kwaliteit wel met kop en schouders bovenuit.
Resistance is futile.
  zaterdag 21 november 2020 @ 21:10:01 #178
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196353947
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 november 2020 21:06 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hah! Nog een addict ^O^
Net als geïnstalleerd. Van de spotjes in de ventilator lamp een groep gemaakt, Nest Mini boven gehangen, slimme lamp op kamer van kindlief gehangen, iedereen blij. Hij doet ook ineens z'n lamp uit als ie naar beneden gaat :7

Misschien toch nog maar ff wat ug10 lampen kopen voor de keuken en een lamp voor de overloop...

Iemand een idee trouwens over de levensduur van slimme lampen?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zaterdag 21 november 2020 @ 21:17:51 #179
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196354107
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 22:20 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Dat overweeg ik ook, maar doordat we nog niets precies weten welke lampen we willen kopen voor het nieuwe huis is het moeilijk raden welke peertjes ik moet hebben. Gewoon peertjesformaat (geen hoe dat heet) of van die kleinere ledjes?
Misschien heb je hier wat aan.

Hanglampen = E27
(Inbouw)spotjes = GU10

Als je moet kiezen tussen de lampen die je alleen kunt dimmen, of de lampen die je ook op 'temperatuur' kunt instellen: kies het laatste. Het is enorm sfeerbepalend dus naast de lichtsterkte wil je ook de warmte in kunnen stellen. Dikke kans dat je daar een modus in vindt waardoor je het later nooit meer verandert maar ik heb hier in de woonkamer 3 lampen die ik alleen kan dimmen en die staan op de nominatie voor vervanging.

Wij hebben hier uiteindelijk maar 4 hanglampen in huis (keukentafel met 3 peertjes, trapgat met 3 peertjes, 2 slaapkamers). Dus 8x E27 op een totaal van 40 lampen.

En binnenkort voegen we nog wat toe:

Badkamer worden 6 inbouwspotjes en de spiegelverlichting worden geen Hue lampen.

En we zijn nog aan het klussen in één van de slaapkamers, dat wordt waarschijnlijk een hanglamp.

Dus als je weet hoeveel hanglampen je straks hebt, dan kun je al wel een inschatting maken.
Resistance is futile.
  zaterdag 21 november 2020 @ 21:18:48 #180
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196354125
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 21:10 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Net als geïnstalleerd. Van de spotjes in de ventilator lamp een groep gemaakt, Nest Mini boven gehangen, slimme lamp op kamer van kindlief gehangen, iedereen blij. Hij doet ook ineens z'n lamp uit als ie naar beneden gaat :7

Misschien toch nog maar ff wat ug10 lampen kopen voor de keuken en een lamp voor de overloop...

Iemand een idee trouwens over de levensduur van slimme lampen?
Jaar of 10 schijnbaar. Ik heb er nog niet 1 hoeven te vervangen in 3 jaar tijd.
Resistance is futile.
  zondag 22 november 2020 @ 17:02:07 #181
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196365046
Is er een slimme/makkelijke manier om het verbruik van apparaten in je Homey te krijgen? Ik zou nml. verwachten dat HUE lampen dat zelf wel doorgeven, hoeveel watt ze verbruiken.

En die lampen verbruiken als ze uitstaan 0.5w per uur toch?
  Moderator zondag 22 november 2020 @ 17:33:44 #182
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196365573
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 17:02 schreef bleiblei het volgende:
Is er een slimme/makkelijke manier om het verbruik van apparaten in je Homey te krijgen? Ik zou nml. verwachten dat HUE lampen dat zelf wel doorgeven, hoeveel watt ze verbruiken.

En die lampen verbruiken als ze uitstaan 0.5w per uur toch?
Het gebruik van je apparaten, maar vervolgens begin je over Hue. Ja. Hue geeft door hoeveel ze gebruiken, dat klopt. Voor andere niet-lamp-apparaten, dus bv je vaatwasser of whatever is het het makkelijkste om slimme tussenstekkers te gebruiken. Dat is wat ik doe in ieder geval.[ Bericht 5% gewijzigd door CoolGuy op 22-11-2020 17:59:15 ]
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 22 november 2020 @ 18:41:43 #183
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196366906
Waarom moet ik dat dan met de hand invoeren? Ondertussen heb ik met de hand wattages van HUE lampen opgezocht en ingetikt. Maar ik vraag mij af hoe betrouwbaar dat is. Want nu schat Homey het verbruik aan de hand van de dimstand. (Een HUE lampen ziet Homey trouwens ook gewoon als "apparaat" ;) ).
Van de Ikea Symfonisk kan ik alleen standby energiegebruik vinden. En actueel energiegebruik lijkt ie net als bij die HUE lampen ook niet mee te nemen.
  zondag 22 november 2020 @ 18:43:00 #184
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196366932
Ik bedenk mij nu trouwens dat de Homey de standaard HUE lampen wel had ingevuld. De filament lampen, buitenspots en HUE play heb ik handmatig ingevuld.
pi_196367389
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 november 2020 21:17 schreef Seven. het volgende:

[..]

Misschien heb je hier wat aan.

Hanglampen = E27
(Inbouw)spotjes = GU10

Als je moet kiezen tussen de lampen die je alleen kunt dimmen, of de lampen die je ook op 'temperatuur' kunt instellen: kies het laatste. Het is enorm sfeerbepalend dus naast de lichtsterkte wil je ook de warmte in kunnen stellen. Dikke kans dat je daar een modus in vindt waardoor je het later nooit meer verandert maar ik heb hier in de woonkamer 3 lampen die ik alleen kan dimmen en die staan op de nominatie voor vervanging.

Wij hebben hier uiteindelijk maar 4 hanglampen in huis (keukentafel met 3 peertjes, trapgat met 3 peertjes, 2 slaapkamers). Dus 8x E27 op een totaal van 40 lampen.

En binnenkort voegen we nog wat toe:

Badkamer worden 6 inbouwspotjes en de spiegelverlichting worden geen Hue lampen.

En we zijn nog aan het klussen in één van de slaapkamers, dat wordt waarschijnlijk een hanglamp.

Dus als je weet hoeveel hanglampen je straks hebt, dan kun je al wel een inschatting maken.
Thanks!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  Moderator zondag 22 november 2020 @ 19:22:49 #186
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196367519
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 18:43 schreef bleiblei het volgende:
Ik bedenk mij nu trouwens dat de Homey de standaard HUE lampen wel had ingevuld. De filament lampen, buitenspots en HUE play heb ik handmatig ingevuld.
Nu je het zegt, dat klopt. Ik heb in de tuin een paar Hue lampen van een van hun productlijnen voor buiten, en daar viel me toen ook op dat het verbruik onbekend was in Homey. Dit terwijl hun lampen voor binnen dat wel gewoon doorgeven.

Ik heb voor die buitenlampen inderdaad ook het verbruik handmatig ingevuld.

Ik moet nu overigens nog een paar stekkers voor de oven en de magnetron. De oven doet 3600 watt ofzo, maximaal, dus ik vind het gevoelsmatig gevaarlijk een stekker te bestellen die tot 3600 gaat (er zijn er een heel paar die tot 3680 gaan maar die werken niet icm Homey) omdat die dan precies op zijn maximum zit.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_196368682
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 19:22 schreef CoolGuy het volgende:
3600
Die van Ikea staat max 16A op (dat is dus 3680W bij 230V), en werkt prima icm met Hue, dus dan ook met Homey lijkt me. https://www.ikea.com/nl/n(...)topcontact-90356166/

Maar ik zou om om die paar watt extra niet heel druk maken, zo'n relais gaat niet zomaar kapot bij zo'n klein beetje meer vermogen. En die oven van je zal de 3600 Watt waarschijnlijk ook eigenlijk nooit halen. (Hier per ongeluk wel eens de oven en de droger op dezelfde groep aangehad, zonder problemen, 16A is ook de standaard automaat/zekering in je groepenkast.)
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  Moderator zondag 22 november 2020 @ 20:38:10 #188
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196368795
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 20:28 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

Die van Ikea staat max 16A op (dat is dus 3680W bij 230V), en werkt prima icm met Hue, dus dan ook met Homey lijkt me. https://www.ikea.com/nl/n(...)topcontact-90356166/

Maar ik zou om om die paar watt extra niet heel druk maken, zo'n relais gaat niet zomaar kapot bij zo'n klein beetje meer vermogen. En die oven van je zal de 3600 Watt waarschijnlijk ook eigenlijk nooit halen. (Hier per ongeluk wel eens de oven en de droger op dezelfde groep aangehad, zonder problemen, 16A is ook de standaard automaat/zekering in je groepenkast.)
Dank je. Ik weet 0,0 van stroom dus als ik lees dat die oven max 3600 watt trekt en ik zie een plug die 3600 ana kan dan denk ik automatisch 'das wel heel erg de grens opzoeken'.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_196368823
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 20:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dank je. Ik weet 0,0 van stroom dus als ik lees dat die oven max 3600 watt trekt en ik zie een plug die 3600 ana kan dan denk ik automatisch 'das wel heel erg de grens opzoeken'.
Dat is op zich verstandig, maar in dit geval zou ik het wel aandurven (en ik zou er volgens mijn diploma's verstand van moeten hebben)
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  Moderator zondag 22 november 2020 @ 20:41:32 #190
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196368844
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 20:39 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

Dat is op zich verstandig, maar in dit geval zou ik het wel aandurven (en ik zou er volgens mijn diploma's verstand van moeten hebben)
Ah, kijk aan! :) Nou, ik heb iets nodig dat zigbee of zwave doet. Van die ikea plug kon ik het zo gauw nirt vindrn.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  zondag 22 november 2020 @ 22:10:43 #191
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196370383
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 20:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah, kijk aan! :) Nou, ik heb iets nodig dat zigbee of zwave doet. Van die ikea plug kon ik het zo gauw nirt vindrn.
Zwave heeft dacht ik een chipset die vrij duur is. Daarom zit dat spul allemaal ook 40euro+. Zigbee zou kunnen. En ik meen dat tradfi lampen ook op zigbee zitten. Maar ik vind een tientje voor een slimme stekker wel echt weinig!
  Moderator maandag 23 november 2020 @ 09:16:14 #192
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196373429
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 22:10 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Zwave heeft dacht ik een chipset die vrij duur is. Daarom zit dat spul allemaal ook 40euro+. Zigbee zou kunnen. En ik meen dat tradfi lampen ook op zigbee zitten. Maar ik vind een tientje voor een slimme stekker wel echt weinig!
Ja, alle tussenstekkers hier zijn Z-Wave. Ik heb er een paar van Fibaro, want die doen mee aan het mesh netwerk bouwen door het hele huis heen.

Daarnaast heb ik NeoCoolcam stekkers (die zijn niet goed in het mesh netwerk bouwen) voor de meeste apparaten, alleen die hebben geen stekkers die 3600(+) watt aan kunnen, dus moet ik een alternatief hebben, en dan dus met sterke voorkeur een stekker die Z-Wave doet.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_196385457
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 20:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah, kijk aan! :) Nou, ik heb iets nodig dat zigbee of zwave doet. Van die ikea plug kon ik het zo gauw nirt vindrn.
Zigbee
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  maandag 23 november 2020 @ 23:34:19 #194
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196386557
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 22:52 schreef IkEetSlakken het volgende:
Vanavond nog een Nest Mini gekocht voor boven, een Nedis lamp voor in de slaapkamer van kindlief, en 3 ug10 Nedis lampjes voor de plafond ventilator lamp _O_ Mooi als groep clusteren in de app. Komt morgen allemaal binnen als t goed is. Bedacht me alleen net dat ik eigenlijk de lampen in de keuken en de overloop ook smart zou moeten maken.... -O- vergeten te bestellen...
Ik zag ze vandaag bij Bol voor 29 euro.
Resistance is futile.
  dinsdag 24 november 2020 @ 00:10:28 #195
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196386845
quote:
14s.gif Op maandag 23 november 2020 23:34 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik zag ze vandaag bij Bol voor 29 euro.
Klopt. Daar heb ik de nest Mini ook voor gekocht. De eerste had ik anderhalve week terug voor 35 euro, wat ik ook al een goede prijs vond. Zit te twijfelen of er nog 1 bij moet in de aanbouw :?
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
pi_196389757
quote:
14s.gif Op maandag 23 november 2020 23:34 schreef Seven. het volgende:

Ik zag ze vandaag bij Bol voor 29 euro.
Dammit. Vorige week twee Google Home Mini's gekocht voor 36 eurie/stuk. :(
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  woensdag 25 november 2020 @ 00:19:22 #197
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196400348
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 11:31 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Dammit. Vorige week twee Google Home Mini's gekocht voor 36 eurie/stuk. :(
Hier net vanavond nog een Nest Mini gekocht voor 29 euro voor in de aanbouw :@ Vind het toch wel erg handig en ook het streamen van bijvoorbeeld de radio vind ik ideaal...
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  Moderator woensdag 25 november 2020 @ 13:37:54 #198
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196406312
edit: en zo zie je maar hoe simpel de oplossing kan zijn als je nog eens goed kijkt naar de situatie :P never mind.

[ Bericht 95% gewijzigd door CoolGuy op 25-11-2020 13:57:50 ]
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 26 november 2020 @ 22:33:40 #199
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196429549
Black Friday! *O*

Goeie dag voor de meesten hier.

Ik heb een HEMA wifi stekker gekocht voor 15 euro. Even kijken of het wat is.

Het wordt allemaal steeds betaalbaarder. We zijn wel zo'n beetje voorbij de Early Adopter fase met de meeste smart home toepassingen. Erg benieuwd wat de toekomst brengt.
Resistance is futile.
pi_196433638
quote:
14s.gif Op donderdag 26 november 2020 22:33 schreef Seven. het volgende:

Ik heb een HEMA wifi stekker gekocht voor 15 euro. Even kijken of het wat is.
Tuya communicatie. Dat zie je bij de Action ook heel veel. Is dat compatibel met bijvoorbeeld Zigbee of is dit weer een heel ander protocol?

quote:
Het wordt allemaal steeds betaalbaarder. We zijn wel zo'n beetje voorbij de Early Adopter fase met de meeste smart home toepassingen. Erg benieuwd wat de toekomst brengt.
Qua prijs ziet het er allemaal super uit inderdaad. Ik ben wel een beetje bang voor die enorme hoeveelheid protocollen, apps en standaarden.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  vrijdag 27 november 2020 @ 10:18:42 #201
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196434071
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:44 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Tuya communicatie. Dat zie je bij de Action ook heel veel. Is dat compatibel met bijvoorbeeld Zigbee of is dit weer een heel ander protocol?
[..]

Qua prijs ziet het er allemaal super uit inderdaad. Ik ben wel een beetje bang voor die enorme hoeveelheid protocollen, apps en standaarden.
Zigbee is een ander protocol.
Tuya is een bedrijf opgestart door ex-alibaba medewerkers en zijn zo te zien de smarthome wereld aan het veroveren :) . Maar idd. weer een nieuw protocol. Ik blijf voorlopig wel bij Z-Wave, zigbee en een incidenteel uitstapje naar 433mhz van KaKu.
  vrijdag 27 november 2020 @ 13:01:44 #202
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196436300
Ik kijk alleen of het compatibel is met Hue bridge of google home. Eigenlijk weet ik niet eens welke protocollen :@.
Resistance is futile.
pi_196512653
Iemand bekend met de onderstaande regeling?

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rre

Ik las op een website dat je per adres eenmalig 90 euro kunt indienen voor energiebesparende toepassingen. Hue lampen, smart thermostaten, smart plugs zijn dan allemaal producten die zouden mogen.

Iemand enig idee hoe dit in zijn werk gaat?
- Met zuidelijke groet -
  woensdag 2 december 2020 @ 19:14:00 #204
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196520670
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 10:38 schreef Schnitzels het volgende:
Iemand bekend met de onderstaande regeling?

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rre

Ik las op een website dat je per adres eenmalig 90 euro kunt indienen voor energiebesparende toepassingen. Hue lampen, smart thermostaten, smart plugs zijn dan allemaal producten die zouden mogen.

Iemand enig idee hoe dit in zijn werk gaat?
Als eerste lees ik al dat de regeling gesloten is :+
Resistance is futile.
  Moderator woensdag 2 december 2020 @ 20:19:17 #205
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196521676
quote:
7s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:14 schreef Seven. het volgende:

[..]

Als eerste lees ik al dat de regeling gesloten is :+
Nee, je kunt doorklikken naar de 2020 regeling dacht ik. Ik dacht dat eerst ook toen ik de link opende. Maar dan nog, voor 90 Euro kun je 1 hue lamp kopen een sensor en dat was het dan. Ik zou het beginnen met domotica niet laten afhangen van die 9 tientjes.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 2 december 2020 @ 20:31:27 #206
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_196521849
Waar moet ik precies klikken voor die 90 piek? :7


Ik zie alleen maar aanvragen voor gemeenten.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 2 december 2020 @ 21:12:38 #207
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_196522587
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:19 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, je kunt doorklikken naar de 2020 regeling dacht ik. Ik dacht dat eerst ook toen ik de link opende. Maar dan nog, voor 90 Euro kun je 1 hue lamp kopen een sensor en dat was het dan. Ik zou het beginnen met domotica niet laten afhangen van die 9 tientjes.
Nouja, zou ik wel gratis 2 color hue lampen voor kunnen halen. Is toch mooi meegenomen :P .
  Moderator woensdag 2 december 2020 @ 21:16:37 #208
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_196522691
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 21:12 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Nouja, zou ik wel gratis 2 color hue lampen voor kunnen halen. Is toch mooi meegenomen :P .
Ja das wel waar, maar ja, daar stopt het niet, en die hue lampen moet je aansturen met een bridge dus die moet je dan of al hebben of ook kopen :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  woensdag 2 december 2020 @ 21:52:06 #209
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_196523451
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 10:38 schreef Schnitzels het volgende:
Iemand bekend met de onderstaande regeling?

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rre
quote:
7s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:14 schreef Seven. het volgende:
Als eerste lees ik al dat de regeling gesloten is :+
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:19 schreef CoolGuy het volgende:
Nee, je kunt doorklikken naar de 2020 regeling dacht ik. Ik dacht dat eerst ook toen ik de link opende. Maar dan nog, voor 90 Euro kun je 1 hue lamp kopen een sensor en dat was het dan. Ik zou het beginnen met domotica niet laten afhangen van die 9 tientjes.
Ehm, jullie kijken naar een regeling voor gemeenten die subsidie willen, dit zijn geen regelingen voor particulieren
So we just called him Fred
  woensdag 2 december 2020 @ 21:53:55 #210
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_196523483
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 10:38 schreef Schnitzels het volgende:
Ik las op een website dat je per adres eenmalig 90 euro kunt indienen voor energiebesparende toepassingen. Hue lampen, smart thermostaten, smart plugs zijn dan allemaal producten die zouden mogen.

Iemand enig idee hoe dit in zijn werk gaat?
Deze regeling bedoel je denk ik?

https://www.huizenklimaat(...)atregelen_15586.html
So we just called him Fred
pi_196579777
quote:
7s.gif Op woensdag 2 december 2020 21:53 schreef Fred het volgende:

[..]

Deze regeling bedoel je denk ik?

https://www.huizenklimaat(...)atregelen_15586.html
Ja klopt, volgens mij doen er behoorlijk wat gemeentes mee in Nederland.

Geen schokkend bedrag, maar prima voor een een aantal smart plugs of smart lampen. Zeker als het geen A-merk hoeft te zijn.
- Met zuidelijke groet -
  zondag 6 december 2020 @ 14:20:09 #212
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_196581004
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2020 13:16 schreef Schnitzels het volgende:

[..]

Ja klopt, volgens mij doen er behoorlijk wat gemeentes mee in Nederland.

Geen schokkend bedrag, maar prima voor een een aantal smart plugs of smart lampen. Zeker als het geen A-merk hoeft te zijn.
Ik kan volgens mij 50 euro subsidie krijgen. Zal er eens naar kijken vandaag.
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  zondag 6 december 2020 @ 18:24:48 #213
277627 Seven.
We are Borg.
pi_196585545
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2020 14:20 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]

Ik kan volgens mij 50 euro subsidie krijgen. Zal er eens naar kijken vandaag.
Ik kan het niet vinden op de site van m'n gemeente en toch weet ik zeker dat ze meedoen.
Resistance is futile.
  Moderator zondag 10 januari 2021 @ 18:40:50 #214
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197330165
Nou, eindelijk ook een keuze gemaakt voor een slimme deurbel. Het wordt de Arlo wireless deurbel, die vanaf begin februari leverbaar is :P

https://tweakers.net/nieu(...)ideodeurbel-aan.html
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  maandag 11 januari 2021 @ 04:16:06 #215
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197336825
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 18:40 schreef CoolGuy het volgende:
Nou, eindelijk ook een keuze gemaakt voor een slimme deurbel. Het wordt de Arlo wireless deurbel, die vanaf begin februari leverbaar is :P

https://tweakers.net/nieu(...)ideodeurbel-aan.html
Neem je ook het abonnement?
En zijn er eigenlijk wel aanbieders zonder abonnement?
Resistance is futile.
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 06:57:42 #216
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197337080
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 18:40 schreef CoolGuy het volgende:
Nou, eindelijk ook een keuze gemaakt voor een slimme deurbel. Het wordt de Arlo wireless deurbel, die vanaf begin februari leverbaar is :P

https://tweakers.net/nieu(...)ideodeurbel-aan.html
Ben ook wel benieuwd waarom je voor deze bent gegaan. Ik ben ook nog op zoek naar neig naar Eufy.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 07:46:31 #217
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197337421
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2021 04:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

Neem je ook het abonnement?
En zijn er eigenlijk wel aanbieders zonder abonnement?
Nee. Ja, netatmo. Kost 300 euro.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 07:49:34 #218
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197337449
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 06:57 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ben ook wel benieuwd waarom je voor deze bent gegaan. Ik ben ook nog op zoek naar neig naar Eufy.
Nou, dat is vooral praktisch. De deurpost is 4cm, en de Eufy is meer dan 5cm breed. Netatmo is 4,5 cm breed. Daar kom ik op de deurpost dus niet mee weg. Tevens heeft een vriend van me de Eufy, en het is een hondslelijk ding. :P

2e is dat ik voor bedrade deurbellen de beltrafo moet vervangen, maar ik heb 2 linkerhanden.

3e is de kleur. De deurpost is wit, en de Arlo is in een (gedeeltelijk) witte variant te krijgen.

Ik wilde de hele tijd de Netatmo daar ik ook al het weerstation heb en dat ding 8v accepteert maar mijn trafo levert maar 0,5 ampère waar de netatmo 1 a 2 ampère nodig heeft.

[ Bericht 9% gewijzigd door CoolGuy op 11-01-2021 09:39:50 ]
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 09:52:17 #219
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197338587
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 07:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, dat is vooral praktisch. De deurpost is 4cm, en de Eufy is meer dan 5cm breed. Netatmo is 4,5 cm breed. Daar kom ik op de deurpost dus niet mee weg. Tevens heeft een vriend van me de Eufy, en het is een hondslelijk ding. :P

2e is dat ik voor bedrade deurbellen de beltrafo moet vervangen, maar ik heb 2 linkerhanden.

3e is de kleur. De deurpost is wit, en de Arlo is in een (gedeeltelijk) witte variant te krijgen.

Ik wilde de hele tijd de Netatmo daar ik ook al het weerstation heb en dat ding 8v accepteert maar mijn trafo levert maar 0,5 ampère waar de netatmo 1 a 2 ampère nodig heeft.
Dat met die deurpost is een prima argument. Dan zou hij voor mij ook afvallen.

Eens dat Eufy niet de mooiste is. Maar ik vind lokale opslag wel echt een groot pluspunt.

Zag ook dat Homey hem ondersteunt dus dat is ook mooi meegenomen. :)


@Seven. Eufy is ook zonder abonnement.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 09:54:09 #220
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197338611
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:52 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Dat met die deurpost is een prima argument. Dan zou hij voor mij ook afvallen.

Eens dat Eufy niet de mooiste is. Maar ik vind lokale opslag wel echt een groot pluspunt.

Zag ook dat Homey hem ondersteunt dus dat is ook mooi meegenomen. :)

@:seven. Eufy is ook zonder abonnement.
Homey ondersteund hem? Hoe dan? Want als ik zoek op Eufy als app binnen de Homey store vind ik niets?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 09:57:26 #221
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197338642
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Homey ondersteund hem? Hoe dan? Want als ik zoek op Eufy als app binnen de Homey store vind ik niets?
Ik heb in de Homey app geklikt op toevoegen apparaten en vervolgens Eufy. Dan vind ik meteen een hoop Eufy apparaten die compatibel zijn.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 09:58:41 #222
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197338659
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 09:59:32 #223
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197338667
quote:
Verrek, ik zie het. Hmm, dan wordt het wellicht toch de Eufy, maar dan moet ik hem tegen de muur monteren, en dan hopen dat die wig genoeg 'hoek' geeft zodat ik ook zie wie er voor de deur staat.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  maandag 11 januari 2021 @ 11:44:59 #224
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197340060
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Verrek, ik zie het. Hmm, dan wordt het wellicht toch de Eufy, maar dan moet ik hem tegen de muur monteren, en dan hopen dat die wig genoeg 'hoek' geeft zodat ik ook zie wie er voor de deur staat.
Lol, richt je de camera anders op de containers :+ :+
Resistance is futile.
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 11:46:45 #225
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197340085
quote:
10s.gif Op maandag 11 januari 2021 11:44 schreef Seven. het volgende:

[..]

Lol, richt je de camera anders op de containers :+ :+
Op welke containers? :D nee je staat in een soort nis, een soort U-vorm zeg maar als je bij de voordeur staat, en dus als ik de camera aan de zijkant van de U hang als het ware, dan is ie gericht op de nadere zijkant van de U, maar de meeste mensen staan iets verder naar achteren dus dan zie ik ze niet op die camera.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 13 januari 2021 @ 11:10:45 #226
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197381051
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Verrek, ik zie het. Hmm, dan wordt het wellicht toch de Eufy, maar dan moet ik hem tegen de muur monteren, en dan hopen dat die wig genoeg 'hoek' geeft zodat ik ook zie wie er voor de deur staat.
Ik heb hem net besteld. Morgen krijg ik hem binnen, maar denk dat ik hem in het weekend pas ga ophangen. Ik laat nog wel weten wat mijn ervaringen zijn. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 13 januari 2021 @ 11:12:04 #227
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197381079
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:10 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb hem net besteld. Morgen krijg ik hem binnen, maar denk dat ik hem in het weekend pas ga ophangen. Ik laat nog wel weten wat mijn ervaringen zijn. :)
Dat is geinig, ik krijg hem vandaag binnen :P Maar daar ik hem niet aan het deurkozijn kan hangen moet ik nog een wig laten 3d printen, en dat laat nog even op zich wachten, dus dat ding hangt voorlopig nog niet.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_197393972
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2021 04:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

Neem je ook het abonnement?
En zijn er eigenlijk wel aanbieders zonder abonnement?
Unifi in 2 maand, moet je wel een controller hebben van ze.
  woensdag 13 januari 2021 @ 21:51:23 #229
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_197394244
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 09:52 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Dat met die deurpost is een prima argument. Dan zou hij voor mij ook afvallen.

Eens dat Eufy niet de mooiste is. Maar ik vind lokale opslag wel echt een groot pluspunt.

Zag ook dat Homey hem ondersteunt dus dat is ook mooi meegenomen. :)


@:seven. Eufy is ook zonder abonnement.
Wij hebben de deurbel van Nedis. Werkt perfect. Zonder abonnement. Volgens mij waren wij iets van 75 euro kwijt inclusief gong.
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  woensdag 13 januari 2021 @ 21:52:14 #230
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_197394270
Vandaag een nieuwe code aangevraagd voor de subsidie vanuit gemeentes. Kan 50 euro aan lampen terug krijgen. Toch leuk meegenomen B-)
Your best wasn’t good enough!!!!!!!111!!!1!
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 15:28:20 #231
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197405921
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 11:10 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb hem net besteld. Morgen krijg ik hem binnen, maar denk dat ik hem in het weekend pas ga ophangen. Ik laat nog wel weten wat mijn ervaringen zijn. :)
Ik heb de deurbel hangen, en hij werkt ook in Homey. Ik moet nog een wig krijgen met een grotere hoek, maar hij hangt en hij werkt in ieder geval. Ook direct een flow aangemaakt:En die flow triggert dan een 2e flow die push meldingen stuurt naar mijn telefoon, die van mijn vrouw, en een notificatie registreert in de Homey app.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_197408935
Namens mijn broertje

quote:
Beste forumleden,

Wij hebben een huis gekocht en krijgen 1 juni de sleutel.

Nu ben ik mij gaan verdiepen in het “smart” gebeuren maar na hoeveel ik ook lees en zoek op forums, hoe ingewikkelder het allemaal lijkt te worden.

Graag zou ik een beetje hulp of tips willen als je even de tijd zou willen nemen om mijn lange verhaal te lezen.....lol

In bezit:

Philips hue bridge 2.0
12x e27 hue color
3x hue color inbouw spot
2x hue filamont bulb
1x hue lightstrip 1e generatie
2x hue motion sensor
4x hue dimmer switch
1x hue dimmer tap

3x beveiligingscamera onvif met recorder

Philips 70pus7304 ambilight

Planning

Verlichting:
Hue lightstrip onderkant televisie of onderkant televisiemeubel liefst meegaand met kleuren van de ambilight.

Lightstrip onderkant keuken kastjes, het liefst via de zigbee controller met lightstrip ivm prijs en lengte van strip.

Inbouw color spots in verlaagd plafond
4x open keuken
4x langs achtergevel naar tuin
2x links en rechts boven televisie (eventueel meegaand met ambilight)
3x inbouwspot badkamer

Klimaat:
Smart thermostaat knoppen CV

Zonwering:
Handmatig draaiend knikarmscherm buiten slim maken dmv motor

Rolluiken zijn al elektrisch aangedreven en bedienbaar via schakelaar op de muur.

Slimme rolgordijnen woonkamer en 1 slaapkamer ( moet maten nog opmeten )

Veiligheid:
Loqed smart lock

Alarmsysteem dmv deur en raamsensoren ivm huisdieren

Video deurbel met notificatie smartphone.

Nou heb ik ontzettend veel forums afgestruind, reviews gelezen en er erg in verdiept maar zie door de bomen het bos niet meer.

Mijn plan was in princiepen het volgende:

13 inbouwspots van Ikea of AliExpress

Ikea:

https://www.ikea.com/nl/n(...)t-spectrum-50353513/

AliExpress

https://m.nl.aliexpress.c(...)c.jpg_640x640Q90.jpg

Zigbee controller voor lightstrip onder keukenkastjes.

https://m.nl.aliexpress.c(...)2.jpg_640x640Q90.jpg

Voor de thermostaat kwam ik uit op Tado omdat dit geloof ik de meest stabiele optie is.
Er is geen vloerverwarming, ketel is van Remeha (type nog onbekend)

https://www.tado.com/nl-nl/slimme-thermostaat

Zonwering buiten

https://www.somfy.nl/ondersteuning/somfy-motoren/zonwering-motor

Rolgordijnen

https://www.ikea.com/nl/nl/cat/slimme-rolgordijnen-44531/

Smart lock

https://nl.loqed.com

Alarmsysteem

https://m.nl.aliexpress.c(...)s.jpg_640x640Q90.jpg

Video deurbel

Ring doorbell of de xiaomi

https://www.amazon.nl/Originele-Xiaomi-Deurbel-Humanoïde-Erkenning/dp/B088F6J4YN/ref=asc_df_B088F6J4YN/?tag=nlshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=452867619024&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12537929236365804645&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9064777&hvtargid=pla-997125955826&psc=1

————————————————————
Nu heb ik me erg verdiept in het “Homey” topic en zou er graag 1 aanschaffen maar heb hier nog geen enkele ervaring mee. Enkel wat met ifttt gespeeld.

Ook zou ik graag een centraal control paneel/scherm willen hebben waar ik de kamertemperaturen af kan lezen/verlichting kan schakelen/zonnescherm schakelen/rolgordijnen bedienen.

Heel lang verhaal en hoef echt niet alles voorgekauwd te hebben maar zou het zonde vinden als ik straks van alles ga bestellen dat uiteindelijk nooit gaat werken met hoe ik het bedacht heb of dat er betere en goedkopere oplossingen zijn.

Wij hebben een bestaande eengezinswoning gekocht en krijgen 1 juni de sleutel.

Ik zit met de volgende vragen nav een hele hoop lezen

*de hue strip en de spots boven de televisie zijn die rechtstreeks via de tv te verbinden door middel van de app of heb ik een syncbox nodig?

*ikea spots schijnt niet altijd even goed samen te werken met hue, kan ik dan beter 2 aparte systemen installeren dus de hue bridge voor alle hue lampen en de TRÅDFRI verbindingshub voor de Ikea spots.
Of zijn de AliExpress spots van redelijke kwaliteit?
Dit zou mijn voorkeur zijn ivm de kleuren en de prijs, heeft iemand hier ervaring mee?

*er is centrale verwarming met een remeha ketel 2 jaar oud, verder nog geen informatie. Zie erg veel goedkope slimmer thermostaat knoppen op AliExpress maar doordat ik hier helemaal geen verstand van heb zou ik voor de Tado gaan.
Iemand een goedkopere of betere suggestie?

*zonwering buiten zou ik een somfy motor voor willen bestellen maar kom er niet uit of dit een Rts of io zou moeten zijn. En hoe kan ik er achter komen welke maat/type ik nodig heb.

*Rolluiken zijn al elektrisch te bedienen, maar wat heb ik nodig om ze smart te maken zodat ik ze via de smartphone of eventueel homey kan bedienen.

*rolgordijnen van Ikea lees ik veel slechte recensies over dat ze aan de zijkanten bol gaan staan en dat ze regelmatig haperen en je ze dan eerst helemaal uit moet rollen en weer terug met de afstandsbediening.
Ik heb wel de how-to bekeken om ze eventueel in te korten.
Zijn hier ervaringen mee of alternatieven in dezelfde prijsklasse of goedkoper?

*Alarmsysteem zou dit ook met losse deur/raamsensoren + keypad/rfid reader/geofencing + buitensirene via bijv. homey gekoppeld kunnen worden of is er een andere betaalbare complete oplossing?

*ring doorbell lees ik een hoop slechte recensies alleen over verbindingsproblemen en vertraging in notificaties maar er zijn er natuurlijk ook een hele hoop van verkocht, dus hoe zijn de ervaringen hier of is er iets vergelijkbaars rond dezelfde prijsklasse of goedkoper?

Belangrijk voor mij is cloudopslag of lokale opslag. ( heb een netwerkschijf aan mijn router hangen, weet niet of dit mogelijk zou zijn het daar op te slaan )
Die van xiaomi ziet er ook interessant uit.

Nest/eufy/xiaomi?

*Als je nog geen enkele ervaring met Homey heb, is het dan aan te raden of zijn er betere alternatieven?

Ik ga binnenkort een afspraak maken met de huidige bewoners om vast wat dingen op te meten zoals raamkozijnen en de keuken.

Zijn er belangrijke dingen waar ik op moet letten zodat ik weet wat voor buismotor ik nodig heb of wat ik nodig heb voor de rolluiken, is het belangrijk om te weten wat voor thermostaat er nu hangt, het typenummer van de ketel?

Ik begrijp dat er een hoop verschillende meningen zullen zijn, en de ervaringen kunnen verschillen per gebruiker maar hoop dat iemand me een klein beetje wegwijs kan maken in deze “nieuwe” wereld.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 18:38:58 #233
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197409672
quote:
4s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:07 schreef admiraal_anaal het volgende:
Namens mijn broertje
[..]

Tja, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik zou kijken welke controller het meeste ondersteund van wat hij wil en voor die dingen die niet ondersteund worden naar een alternatief dat wel door die controller ondersteund wordt.

In principe is dit het vraagstuk wat ik ook had toen ik er aan begon en ik heb Homey gekocht. Het grootste deel van wat je broertje wil heb ik, muv rolgordijnen, zonwering en smart lock en ik heb alles op Homey.

Edit: en het is niet zo dat die dingen niet kunnen met Homey, want dat kan wel, maar ik héb simpelweg geen zmartlock etc :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  donderdag 14 januari 2021 @ 21:57:01 #234
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197415295
quote:
4s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:07 schreef admiraal_anaal het volgende:
Namens mijn broertje
[..]

Welkom terug!

Wij hebben geen Homey maar google. Onderstaand werkt ook allemaal met Homey.

Ik heb Tado thermostaat en momenteel 2 verwarmingsknoppen. Erg blij mee! Dit gaan we met nog 3 of 4 knoppen uitbreiden. We roepen tegen google dat de temperatuur op 21 moet en dat gebeurt dan ook. Open raam detectie werkt prima, elke knop meet de luchtvochtigheid. Hele fijne app ook! Heeft 500 of 600 euro gekost maar was zeker de moeite.

Wij hebben onze elektrische rolluiken smart gemaakt door de knoppen te vervangen. We hadden domme Somfy en nu slimme Shelly. Shelly is goedkoop (lees: 20 euro voor het binnenwerk van 2 knoppen, en dan de bedieningsknoppen zelf ook nog 20 euro per stuk) en werkt niet altijd goed. De app is ook niet erg intuïtief. Het binnenwerk voor die knoppen, schaf je beter aan van Somfy maar reken op 70 euro per knop of zo.

Maar als het werkt, dan is het wel vet handig om in je woonkamer tegen Homey of google te roepen dat de rolluiken dicht moeten op zolder. Of gewoon vanaf je werk als je het 's morgens vergeten was op een tropische dag.

En in z'n algemeenheid: ik ben ook van de leuke dealtjes. Normaal valt het kwaliteitsverschil me ook niet echt op. Maar wat betreft smart home ga je het wel merken als je goedkope dingen haalt. Ik leef met een mix van goedkoop en duur. Ik erger me niet zo gauw maar als je een pietlut bent die zich ergert aan dingen die wel eens haperen, blijf dan in godsnaam weg bij Ali.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 11:47:09 #235
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197422337
quote:
14s.gif Op donderdag 14 januari 2021 21:57 schreef Seven. het volgende:

blijf dan in godsnaam weg bij Ali.
Dit is een regel die ik sowieso hanteer :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_197424284
Ik zou sowieso niets dat permanent onder spanning staat kopen op een plek waar brandveiligheid geen criterium is.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  zondag 17 januari 2021 @ 00:10:52 #237
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_197457366
Kan je eigenlijk detecteren met homey in een flow dat er naar een chromecast gestreamed wordt? Dus als "chromecast = aan && het is na zonsondergang" dan "dim lamp a, b en c"?

Volgens mij niet? Of mis ik ergens die optie? -O- .
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 00:35:02 #238
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197457564
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 00:10 schreef bleiblei het volgende:
Kan je eigenlijk detecteren met homey in een flow dat er naar een chromecast gestreamed wordt? Dus als "chromecast = aan && het is na zonsondergang" dan "dim lamp a, b en c"?

Volgens mij niet? Of mis ik ergens die optie? -O- .
Of het direct kan weet ik niet, maar indirect wel als je een slimme stekker ertussen zet en dan iets doet van ALS verbruik > X, dan dim lamp a, b en c.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:03:42 #239
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197607078
quote:
4s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:07 schreef admiraal_anaal het volgende:
Namens mijn broertje
[..]

Die Xiaomi deurbel is troep. Zou hem zeker niet kopen.

Ik ben erg tevreden tot nu toe met de Eufy. Jij ook @CoolGuy? :)

Mocht je toch een Xiaomi deurbel willen; dan kun je hem bij mij goedkoop overkopen. ;)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:07:49 #240
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197607158
Wat voor wall plugs hebben jullie?

Ik wil toch een paar van die dingen installeren. Ik lees op veel sites dat ze vooral gericht zijn op kleine apparaten, maar ik wil hem ook bijvoorbeeld achter een koelkast of wasmachine kunnen hangen.

Iemand tips?

Eisen: moet samenwerken met Homey. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:23:30 #241
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197607457
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:03 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Die Xiaomi deurbel is troep. Zou hem zeker niet kopen.

Ik ben erg tevreden tot nu toe met de Eufy. Jij ook @:coolguy? :)

Mocht je toch een Xiaomi deurbel willen; dan kun je hem bij mij goedkoop overkopen. ;)
Ik ook, ik vind het echt een fijne deurbel.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:24:47 #242
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197607481
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:07 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat voor wall plugs hebben jullie?

Ik wil toch een paar van die dingen installeren. Ik lees op veel sites dat ze vooral gericht zijn op kleine apparaten, maar ik wil hem ook bijvoorbeeld achter een koelkast of wasmachine kunnen hangen.

Iemand tips?

Eisen: moet samenwerken met Homey. :9
Wall plugs? Je doelt nu op tussenstekkers?

Die heb ik een paar van Fibaro, en die heb ik omdat die wél goed mee doen met een Z-Wave mesh bouwen door je huis heen. Maar die heb je maar een paar nodig, en voor de rest heb ik dus NeoCoolcam pluggen.

De wasmachine en droger hebben beiden een Fibaro plug, maar mijn koel/vriescombi heeft een NeoCoolcam. Beiden werken met Homey.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:29:42 #243
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197607576
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wall plugs? Je doelt nu op tussenstekkers?

Die heb ik een paar van Fibaro, en die heb ik omdat die wél goed mee doen met een Z-Wave mesh bouwen door je huis heen. Maar die heb je maar een paar nodig, en voor de rest heb ik dus NeoCoolcam pluggen.

De wasmachine en droger hebben beiden een Fibaro plug, maar mijn koel/vriescombi heeft een NeoCoolcam. Beiden werken met Homey.
Dank. Zal zie van NeoCoolcam eens opzoeken. :)
Nog beperkingen van maximale wat ze aankunnen dat je weet?

Fibaro heb ik veel van. Achter bijna al mijn lampknoppen hangt een fibaro module. Eigenlijk zou dat misschien nog wel mooier zijn.

Wat is voor jouw de reden geweest om voor een plug te gaan en niet voor bijvoorbeeld een fibaro switch?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 13:32:18 #244
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197607617
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:29 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Dank. Zal zie van NeoCoolcam eens opzoeken. :)
Nog beperkingen van maximale wat ze aankunnen dat je weet?

Fibaro heb ik veel van. Achter bijna al mijn lampknoppen hangt een fibaro module. Eigenlijk zou dat misschien nog wel mooier zijn.

Wat is voor jouw de reden geweest om voor een plug te gaan en niet voor bijvoorbeeld een fibaro switch?
Ja, beide plugs kunnen 2500 watt aan volgens mij.

Gemak, gewoon inpluggen en gaan, maar ik heb niks in het zicht zitten, behalve in de kelder, maar daar kom ik nooit, alleen mijn vrouw :')
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
pi_197641202
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:07 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat voor wall plugs hebben jullie?

Ik wil toch een paar van die dingen installeren. Ik lees op veel sites dat ze vooral gericht zijn op kleine apparaten, maar ik wil hem ook bijvoorbeeld achter een koelkast of wasmachine kunnen hangen.

Iemand tips?

Eisen: moet samenwerken met Homey. :9
https://www.ikea.com/nl/n(...)topcontact-90356166/

Die van Ikea is gewoon 16A, meer doet je stop toch niet, werkt hier in huis prima samen met Hue, maar geen idee hoe het met Homey zit.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  maandag 25 januari 2021 @ 22:13:26 #246
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197641620
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:07 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat voor wall plugs hebben jullie?

Ik wil toch een paar van die dingen installeren. Ik lees op veel sites dat ze vooral gericht zijn op kleine apparaten, maar ik wil hem ook bijvoorbeeld achter een koelkast of wasmachine kunnen hangen.

Iemand tips?

Eisen: moet samenwerken met Homey. :9
Ik heb goede ervaring met Innr. Ook nog 1 van Hema liggen maar die heb ik nog niet geprobeerd. Hue heeft ze tegenwoordig ook.
Resistance is futile.
  maandag 25 januari 2021 @ 22:14:43 #247
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197641651
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 13:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, beide plugs kunnen 2500 watt aan volgens mij.

Gemak, gewoon inpluggen en gaan, maar ik heb niks in het zicht zitten, behalve in de kelder, maar daar kom ik nooit, alleen mijn vrouw :')
:D

Daar staat je wasmachine en droger? :+
Resistance is futile.
  Moderator maandag 25 januari 2021 @ 22:29:08 #248
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197642071
quote:
81s.gif Op maandag 25 januari 2021 22:14 schreef Seven. het volgende:

[..]

:D

Daar staat je wasmachine en droger? :+
Ja, inderdaad (ja, serieus :') )

Omdat die daar staan hoor je ze niet als ze klaar zijn. Dus homey zegt dat ze klaar zijn en mijn vrouw krijgt een melding op haar telefoon. Alleen zij.

:') :D
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  maandag 25 januari 2021 @ 23:33:25 #249
277627 Seven.
We are Borg.
pi_197643393
quote:
14s.gif Op maandag 25 januari 2021 22:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, inderdaad (ja, serieus :') )

Omdat die daar staan hoor je ze niet als ze klaar zijn. Dus homey zegt dat ze klaar zijn en mijn vrouw krijgt een melding op haar telefoon. Alleen zij.

:') :D
Haha, zo cliché :+
Resistance is futile.
  Moderator maandag 25 januari 2021 @ 23:43:28 #250
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197643549
quote:
10s.gif Op maandag 25 januari 2021 23:33 schreef Seven. het volgende:

[..]

Haha, zo cliché :+
:D
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 09:27:55 #251
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197664359
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:58 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

https://www.ikea.com/nl/n(...)topcontact-90356166/

Die van Ikea is gewoon 16A, meer doet je stop toch niet, werkt hier in huis prima samen met Hue, maar geen idee hoe het met Homey zit.
Ik heb besloten hiervoor te gaan. Althans voorlopig. Ik ga ze op een aantal plekken inpluggen waar ze uit het zicht zijn. Want ik vind ze wel echt lelijk. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 09:31:10 #252
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197664393
Hebben jullie een manier gevonden om zigbee bijvoorbeeld in je tuinhuis te krijgen?

Apparaat te ver van anderen. Is er een bedrade manier oid mogelijk om het ook daar aan de praat te krijgen?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 09:41:22 #253
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197664548
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 09:31 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Hebben jullie een manier gevonden om zigbee bijvoorbeeld in je tuinhuis te krijgen?

Apparaat te ver van anderen. Is er een bedrade manier oid mogelijk om het ook daar aan de praat te krijgen?
En als je in het stopcontact het dichtst bij het tuinhuis een stekker ofzo, iets wat fungeert als Zigbee repeater, doet? of is het dan nog steeds te ver weg?
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 10:48:00 #254
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197665474
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 09:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

En als je in het stopcontact het dichtst bij het tuinhuis een stekker ofzo, iets wat fungeert als Zigbee repeater, doet? of is het dan nog steeds te ver weg?
Zal dat eens proberen als ik wat stekkers heb.

Begin toch weer te twijfelen. Ikea plugs meten geen stroomverbruik. Leek me toch wel handig om te weten.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 10:53:04 #255
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197665560
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Zal dat eens proberen als ik wat stekkers heb.

Begin toch weer te twijfelen. Ikea plugs meten geen stroomverbruik. Leek me toch wel handig om te weten.
Ja, dit wilde ik dus wel weten. En nu heb ik dus gewoon per apparaat (naja, overal waar een stekker op zit) het verbruik per maand en per jaar in een Excel grafiek :')
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 10:59:29 #256
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197665681
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:53 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dit wilde ik dus wel weten. En nu heb ik dus gewoon per apparaat (naja, overal waar een stekker op zit) het verbruik per maand en per jaar in een Excel grafiek :')
Nerdje :')

Maar dat wil ik uiteraard ook. :@

Alleen een tientje voor die van Ikea of 45 voor Fibaro (denk toch beste keuze). Dat scheelt nogal.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 11:12:01 #257
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197665858
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Nerdje :')

Maar dat wil ik uiteraard ook. :@

Alleen een tientje voor die van Ikea of 45 voor Fibaro (denk toch beste keuze). Dat scheelt nogal.
Oh het maakt zeker verschil uit qua prijs inderdaad. Maar ik wil per sé stroommeting hebben. :')

Maar dat prijsverschil heb ik dan weer goed gemaakt met raam & deursensoren, want daar gebruik ik die van Xiaomi voor, voor 18,50 per sensor, in plaats van Fibaro van ergens in de 50 euro. :P
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 11:15:46 #258
172476 crew  Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_197665909
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 11:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh het maakt zeker verschil uit qua prijs inderdaad. Maar ik wil per sé stroommeting hebben. :')

Maar dat prijsverschil heb ik dan weer goed gemaakt met raam & deursensoren, want daar gebruik ik die van Xiaomi voor, voor 18,50 per sensor, in plaats van Fibaro van ergens in de 50 euro. :P
Die sensoren van Xiaomi werken hier niet heel lekker. Als ik ze verbind met Homey en het test werkt het prima, maar na een dag verliest hij de verbinding en kan ik hem weer opnieuw gaan instellen.

Eentje is wel ver weg (schuur), maar de andere zit op de brievenbus. Dat is bij mijn voordeur, zou toch moeten lukken.

Enige reden bij jou dat je voor de Fibaro bent gegaan is dat Neocoolcam gebruik maakt van WiFi? Of waren er nog meer argumenten om voor de Fibaro te gaan?

Neocoolcam opzich ook nog wel prima voor een paar tientjes. Vertrouw je de Chinezen hier wel op, op gebied van veiligheid?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 11:25:40 #259
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197666080
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 11:15 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Die sensoren van Xiaomi werken hier niet heel lekker. Als ik ze verbind met Homey en het test werkt het prima, maar na een dag verliest hij de verbinding en kan ik hem weer opnieuw gaan instellen.

Eentje is wel ver weg (schuur), maar de andere zit op de brievenbus. Dat is bij mijn voordeur, zou toch moeten lukken.

Enige reden bij jou dat je voor de Fibaro bent gegaan is dat Neocoolcam gebruik maakt van WiFi? Of waren er nog meer argumenten om voor de Fibaro te gaan?

Neocoolcam opzich ook nog wel prima voor een paar tientjes. Vertrouw je de Chinezen hier wel op, op gebied van veiligheid?
Ja, maar dat kan komen vanwege de afstand. Heb jij Hue door je huis? Want dat is ook zigbee en die lampen doen dus mee aan mesh-vorming. Ik gebruik die sensoren al zeker een jaar, en ik heb dat probleem niet.

Op mijn brievenbus heb ik een Z-Wave ding. Zo'n strip, dus geen blokje.

Nee, je begrijpt het volgens mij verkeerd. Zowel Fibaro als NeoCoolcam zijn Z-Wave. Het verschil tussen die 2 is dat NeoCoolcam niet lekker mee doet met het bouwen/sterker maken/uitbreiden van je Z-Wave mesh. De fibaro doen dat wél.

Ik heb dus in de kelder 2 Fibaro stekkers, 1 op de begane grond, 1 op de 1e verdieping, en op zolder 1. De rest van de stekkers is NeoCoolcam, maar dat is geen wifi, dat is Z-Wave. Nou ja, blijkbaar wel, anders had ik ze niet :P

Ja, in eerste instantie ging ik voor Fibaro vanwege die lichtring. Niet dat ik dat ook maar ergens voor gebruik, maar het zit er op, en die NeoCoolcam hadden dat niet. Daarnaast had ik helemaal in het begin ook Fibaro deur/raam sensoren, maar die dingen werkten niet heel lekker omdat er ook een tamper-alarm op zit, maar die gingen constant af en dat was niet uit te zetten dus in je apparatenoverzicht had je continue uitroeptekens staan terwijl er niets aan de hand was.