abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 19:25:06 #51
236264 crew  capricia
pi_194010951
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 19:17 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, ik snap eigenlijk niet zo goed dat dat geaccepteerd wordt. Een linkdump/tekstdump en dan 1 enkele zin waarin meestal wordt gezegd dat Hoekstra/Ollongren/Halsema weg moet, meestal met ook nog een kinderachtige smiley inderdaad.
Ja. Heb het achter nagevraagd. Zolang het on topic is, is het prima.
Maar die kots smileys en kut zus en lul zo, niet.

Daar ga ik in het vervolg op modereren.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:21:36 #52
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_194019529
quote:
7s.gif Op maandag 1 juni 2020 16:34 schreef TNA het volgende:
Liever Hoekstra's opstelling dan grenzeloos geld doneren aan ItaliŽ zonder enige voorwaarden.
Je vergeet alleen dat Wopke op 4 december 2019 gewoon een akkoord gegeven heeft waarmee ze in geval van de volgende crisis banken kunnen redden.
Dus ze kunnen nu stoer doen voor de eurobonds maar als de bedrijven in zuid Europa failliet gaan gaat de bank talliet moet Nederland ook betalen want Rutte en Hoekstra hebben al toegezegd.

In Nederland eurosceptisch geluid maar in Europa luister Mark gewoon naar mutti Merkel
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
pi_194019586
Toch had ik gelezen dat je als persoon 8,- moet betalen voor de zuiderlingen terwijl je toch veel terugkrijgt.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:28:36 #54
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_194019608
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 07:25 schreef speknek het volgende:

[..]

_O_

Rutte kan zich hier niet achter een OMT verschuilen. Zijn populistische retoriek dat zuidelijke staten luie mensen zijn die een potje van de financiŽn maken, en dat het hoofddoel in Europa is dat we ons geld moeten beschermen, is zowel fout als schadelijk en Rutte weet dat zelf ook, maar is de retoriek die hem verkiezingswinst heeft opgeleverd, en nu denkt hij meer aan zijn eigen hachje dan aan het landsbelang en het Europese belang. Als we straks weer op vakantie gaan en er wordt (in het meest gunstige geval) op onze burgers getuft dan is dat verdiend.
Arno Wellens noemt het mooi Rutte's roulette en Den Haag en Nederland iets anders vertellen dan in Europa als er niks gebeurd blijft het goed gaan maar nu de economische crisis er aan komt is er stront aan de knikker.
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
pi_194019669
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 17:58 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Als je ook maar een beetje wist wat een accountantsverklaring is en waarom je die nodig hebt zou je dit niet uitkramen.

Volkomen logisch dat de staat zorgt voor een backup.
Het is eerder volkomen logisch dat niemand zijn handen wil branden aan dat boevenclubje van Peter-Paul met zijn magische mark-to-market boekhoudtrucjes. Kan je gaan aanwijzen, prima, krijg je een oordeelonthouding, ben je geen stap verder.
Scared to take chances, you'll never have the answers.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:56:43 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194022681
Vakbonden KLM dienen klacht in bij Europese commissie over voorwaarden steunpakket

Zes Nederlandse vakbonden hebben een formele klacht ingediend bij de Europese commissie. De klacht gaat over de voorwaarden die de Nederlandse overheid stelt aan de staatssteun die het KLM wil geven.

KLM ontvangt van de overheid een steunpakket van 3,4 miljard euro om te voorkomen dat het bedrijf door de coronacrisis omvalt. Er zijn wel voorwaarden aan die steun verbonden.

Zolang KLM hulp krijgt, mag het bedrijf bijvoorbeeld geen bonussen of dividend uitkeren. Verder wordt een stevig loonoffer verwacht van het personeel.

KLM'ers die meer dan drie maal modaal verdienen wordt gevraagd minstens 20 procent van hun salaris in te leveren, met het idee dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Werknemers die minder verdienen wordt gevraagd een kleiner percentage in te leveren.

Volgens de vakbonden CNV Vakmensen, VNC, VNV, De Unie, VKP en NVLT mag de Nederlandse overheid deze eisen niet stellen. De sociale partners waren niet bij het overleg over het steunpakket betrokken.

Inbreuk op rechten
Het gaat 'om voorwaarden die ingrijpen in cao’s en arbeidsvoorwaarden', zo stellen de bonden in de brief aan de Europese Commissie. "Wij constateren dat de gestelde voorwaarden op arbeidsvoorwaardelijk gebied zo specifiek en dwingend zijn, dat zij een inbreuk vormen op de fundamentele arbeidsrechten die door alle 27 lidstaten van de Europese Unie zijn geratificeerd."

Het steunpakket van de Nederlandse overheid wordt momenteel beoordeeld door de Europese Commissie. De vakbonden vragen om een negatieve beoordeling. KLM zou dan opnieuw met de overheid, werknemers en nu ook met de bonden om de tafel moeten gaan zitten.

In de brief erkennen de vakbonden ook dat ze weten dat KLM het momenteel moeilijk heeft. "Wij zijn de Nederlandse Staat dankbaar dat hij KLM behulpzaam wil zijn. Het personeel is bereid een bijdrage te leveren aan het herstel en de continuÔteit van KLM." De sociale partners willen dan wel over die bijdrage meepraten.

Minder banen
In het plan van KLM gaat het overigens niet alleen om het inleveren van loon. De luchtvaartmaatschappij moet waarschijnlijk 5400 tot 7000 banen schrappen. Ze heeft vrijwilligers gevraagd, maar daar was weinig animo voor.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)taatssteun-vakbonden

Wat goeeeeeed van Wopke en slim gedaan en uitstekende politieke antenne, goed ook dat hij overleg voerde met de europese commissie alvorens te handelen
Ook blij dat die vrijwillige vertrek regeling zo een succes is dat bespaart een hoop gedoe en geld

quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 19:25 schreef capricia het volgende:

Ja. Heb het achter nagevraagd. Zolang het on topic is, is het prima.
Maar die kots smileys en kut zus en lul zo, niet.
Daar ga ik in het vervolg op modereren.
Zo de censuur van Fok! werkt dus
  dinsdag 14 juli 2020 @ 13:07:58 #57
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194083270
Vakbonden KLM: gesprek met Hoekstra

Vakbonden FNV, CNV en VNC willen dat minister Wopke Hoekstra van FinanciŽn opheldering geeft over zijn voorwaarden voor de miljardensteun aan KLM.

quote:
De bonden zijn boos dat van werknemers een tot in details uitgewerkt loonoffer wordt gevraagd, terwijl dat normaal gesproken een zaak is die de werkgever met het personeel aan de cao-tafel moet kortsluiten.
De bonden willen onder meer weten of KLM of het ministerie van FinanciŽn het initiatief nam om de loonoffers op te nemen in het reddingspakket van Den Haag. De luchtvaartmaatschappij en de regering zouden elkaar aanwijzen als verantwoordelijke De bonden willen van Hoekstra ook verdere details over het overleg met KLM over de noodleningen, zo schrijven ze hem in een brief.

Vakbonden bij KLM maakten eerder via Brussel al bezwaar tegen het eisenpakket dat Den Haag in ruil voor 3,4 miljard euro steun bij de vliegmaatschappij neerlegde. De Europese Commissie keurde de steun, die in de vorm van directe leningen en kredietgaranties komt, maandag toch goed.

https://www.telegraaf.nl/(...)gesprek-met-hoekstra

-doe normaal en geef gewoon inhoudelijk commentaar-

[ Bericht 19% gewijzigd door capricia op 14-07-2020 13:14:57 ]
  dinsdag 14 juli 2020 @ 16:34:50 #58
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194086740
Hoe Wopke Hoekstra vast bleef houden aan zijn zelfbedachte fonds :')

Staatsvermogensfonds Maandenlang bleef minister Wopke Hoekstra vasthouden aan ‘zijn’ idee voor een staatsbeleggingsfonds. Zijn eigen ambtenaren zaten meer op ťťn lijn met minister Eric Wiebes dan met hun eigen minister. :')

Wopke Hoekstra komt er in maart 2019 voor het eerst mee op de proppen. Eerder dat jaar heeft hij informatie laten verzamelen over de lage rentestanden, financiering van de schuld en beleggingsrendementen op de Amsterdamse beurs. En dan ligt er op zijn ministerie ineens een plan om een investeringsfonds op richten.

In het Concept-plan Delta 2030, ťťn A4’tje, schrijft de minister van FinanciŽn (CDA) losjes het idee op dat later dat jaar rond Prinsjesdag veel politieke ophef zal veroorzaken. „Eenmalig 50 tot 100 miljard vrijmaken en onderbrengen in een fonds.” Dat geld zou de staat moeten lenen, gebruikmakend van „de historisch zeer lage rentelasten”, en dan in een beleggingsfonds stoppen „met rendement als primair oogmerk, grotendeels vergelijkbaar met pensioenfondsen”. Dit rendement zou het kabinet na aftrek van kosten kunnen investeren. Per jaar zou dat een paar miljard euro kunnen opleveren om te investeren, rekent Hoekstra losjes voor. Hij noemt als mogelijke investeringsdoelen: onderzoek en ontwikkeling, innovatie, kunstmatige intelligentie, machine learning, cyber security en infrastructuur. De minister vraagt zijn ambtenaren het idee te becommentariŽren en onderdelen door te rekenen.

Economische groei bevorderen
De notitie is het startschot voor maanden ambtelijk en politiek debat over de vermeende voordelen van de lage rente en de vorm waarin de overheid het beste haar geld kan aanwenden om economische groei te bevorderen. Vanaf eind maart 2019 zoeken Hoekstra’s ambtenaren druk naar argumenten voor ťn tegen zo’n fonds. Dat blijkt uit documenten van de ministeries van FinanciŽn en van Economische Zaken en Klimaat (EZK), die NRC verkreeg op basis van de Wet openbaarheid van bestuur.

Een half jaar later, eind augustus, wordt het idee van Hoekstra voor zo’n staatsbeleggingsfonds (een sovereign wealth fund) uit de concepttekst van de Miljoenennota geschrapt. Tot ver in augustus wordt zo’n fonds vermeld als te onderzoeken optie om „publieke investeringen te voeden”. In de tekst die Prinsjesdag haalt, staat alleen nog dat het kabinet onderzoekt hoe een investeringsfonds kan worden opgericht, ťn dat het fonds mede valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van EZK.

Het plan heeft dan al tweemaal irritatie gewekt in de coalitie :')
De eerste keer als het op donderdag 22 augustus onder de kop „Coalitie broedt op miljardeninjectie voor economie” uitlekt in De Telegraaf. „Aan het Binnenhof circuleert een bedrag van maar liefst 50 miljard euro dat maximaal in het fonds zou worden gestort, maar de grootte van het bedrag is nog niet definitief vastgesteld.”

Het plan is dan nog niet voldragen, blijkt ook uit de stukken van ambtenaren.

De tweede golf ergernis volgt :') als minister van Economische Zaken Eric Wiebes (VVD) in interviews een dag voor Prinsjesdag claimt de bedenker te zijn van een groot investeringsplan – en niet Hoekstra zoals De Telegraaf vermoedde. Hoekstra weerspreekt Wiebes een dag later. Door de openlijke onmin tussen de twee heet het fonds vanaf dat moment in de Tweede Kamer vaak het Wopke-Wiebesfonds.

Op FinanciŽn ontstaat twijfel over wat Hoekstra precies beoogt: „We concludeerden dat de vraagstelling van de minister nog onduidelijk is als het gaat om investeringen. Gaat het nu om het verdienvermogen NL of om beschermen industrieŽn?”

https://www.nrc.nl/nieuws(...)achte-fonds-a4005529

Lees daar verder
Hoekstra weer lekker bezig :|W
Zijn eigen ambtenaren steunen hem niet eens en over de naam van de bedenker ontstaat al onenigheid

En zo een kerel moet dan een fonds gaan leiden met 50 miljard, terwijl zijn eerste en hopelijk laatste investering van 750 miljoen in de KLM ons al 500 miljoen koersverlies heeft opgeleverd
Waar is die man in godsnaam mee bezig, gaat overal met gestrekt been in en stemt nergens iets af ook niet met zijn eigen ambtenaren
:R Ongeschikt dus
  woensdag 15 juli 2020 @ 14:55:03 #59
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194100778
’Wopke Hoekstra luistert’

De alarmerende brief van hotelier Camille Oostwegel vorige week aan minister Wopke Hoekstra van FinanciŽn over het ontbreken van een betalingsregeling voor uitgestelde belastingen voor de horeca heeft tot resultaat geleid.

Na spoedoverleg met ambtenaren :') ziet het er volgens Oostwegel naar uit dat „de Belastingdienst in oplossingen denkt en dat ondernemers zich geen zorgen hoeven te maken over de oplossingsgerichtheid van de dienst. Complimenten aan de ambtenaren op het ministerie die heel snel geschakeld hebben. Ze hebben contact gezocht en uitgelegd dat ze zeer betrokken zijn bij de ondernemers en mee willen denken in oplossingen. Uit het gesprek concludeer ik ook dat dit niet alleen woorden zijn maar ook daden.”

quote:
In zijn brief wees Oostwegel erop dat de Belastingdienst eind juli niet alleen de drie maanden uitgestelde betalingen van loon- en omzetbelasting wilde hebben maar ook die van juni in ťťn keer wilde hebben. „Deze maatregel kan ik niet rijmen met uw strategie van de afgelopen maanden om ondernemers deze crisis door te helpen. Als u voet bij stuk houdt dan geeft u ondernemers het laatste duwtje de afgrond in. Vele sectoren zijn maanden gesloten geweest en hebben nul euro omzet kunnen maken. Nu wij weer enkele weken omzet hebben kunnen genereren, worden we geconfronteerd met de terugbetaling van belastingen. Waarom moeten wij als ondernemers vier maanden belasting in ťťn keer voldoen als we pas amper de mogelijkheid hebben gehad om omzet te maken?”
Het voorstel van Oostwegel was en is om de belastingen over de maanden juni t/m december weer regulier te voldoen en de uitgestelde belastingen van drie maanden uit te smeren over zes termijnen zodat op het eind van het jaar iedereen weer een schone lei heeft. Het ziet ernaar uit dat Hoekstra en zijn ambtenaren dit overnemen.

https://www.telegraaf.nl/(...)ke-hoekstra-luistert

En weer een paar ondernemers de stront in geduwd door machtsgeile praktijken
Na overleg met zijn ondergeschikten, want hij was druk druk, kan het nu wel
En inderdaad dat mag wel in de krant :')
  donderdag 16 juli 2020 @ 01:53:46 #60
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194108506
Uitslag lijsttrekkersstrijd CDA betekent het einde van Hoekstra’

De politieke carriŤre van Wopke Hoekstra is voorlopig ten einde. Dat constateert parlementair journalist Peter Kee bij De Nieuws BV na de uitverkiezing van Hugo de Jonge als nieuw leider van het CDA. De Jonge versloeg in een tweede ronde met een uiterst nipte meerderheid Pieter Omtzigt.

Kee constateert dat Hoekstra het De Jonge twee keer lastig heeft gemaakt. Eerst door heel lang te aarzelen over zijn deelname aan de strijd en pas af te haken toen er al een open inschrijving werd gestart en De Jonge het daardoor alsnog moest opnemen tegen anderen. En vervolgens door in De Telegraaf steun voor Omtzigt uit te spreken.

quote:
Het komt nooit meer goed tussen die twee. En mocht het CDA deelnemen aan een volgend kabinet dan zal Hoekstra daar geen deel meer van uit maken.”
Volgens Francisco van Jole is de lijsttrekkersstrijd rampzalig verlopen voor het CDA. “De Jonge heeft met een minimale marge gewonnen, dat wil je niet. Naast Hoekstra zijn ze nu ook Mona Keijzer kwijt en Pieter Omtzigt zal fractievoorzitter worden. Dat betekent dat zijn rol als pitbull in het parlement is uitgespeeld.”

De twee praten in de laatste aflevering voor de zomerstop van hun wekelijkse commentaarrubriek Kee & Van Jole ook nog even over Rutte en het Europese Herstelfonds. Kee legt uit dat de harde positie van Nederland een onderhandelingstactiek is die eigenlijk om andere zaken gaat. Van Jole wijst op een onthulling van The Guardian waaruit duidelijk wordt dat de EU vanaf het begin van de crisis ItaliŽ in de steek heeft gelaten en de waarschuwingen van het land in de wind sloeg. “Dan is het wel erg raar om ze nu op hoge toon te verwijten dat ze hun zaakjes niet op orde hebben.”

https://joop.bnnvara.nl/n(...)t-einde-van-hoekstra

Lekker gewerkt weer Wopke, maar nu in eigen voet geschoten en niet iemand anders de gedupeerde van zijn smerige machtsspelletjes

Ben benieuwd op welke plek hij op de lijst komt
pi_194108958
Wat een slechte analyse, ben het eigenlijk op bijna alle punten oneens. Hoekstra zijn rol is niet uitgespeeld. Dat Hoekstra steun voor Omtzigt heeft uitgesproken is ook gewoon feitelijk onjuist. Omtzigt wordt denk ik ook geen fractievoorzitter. En zo dramatisch is het niet verlopen, er is niet zoals bij de PvdA iemand afgemaakt. De Jonge is altijd zeer enthousiast over Omtzigt gebleven.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194109607
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2020 07:12 schreef Hanca het volgende:
Wat een slechte analyse, ben het eigenlijk op bijna alle punten oneens. Hoekstra zijn rol is niet uitgespeeld. Dat Hoekstra steun voor Omtzigt heeft uitgesproken is ook gewoon feitelijk onjuist. Omtzigt wordt denk ik ook geen fractievoorzitter. En zo dramatisch is het niet verlopen, er is niet zoals bij de PvdA iemand afgemaakt. De Jonge is altijd zeer enthousiast over Omtzigt gebleven.
Fransisco van Jole kan ik vaak niet aanhoren, vanwege zijn vooringenomenheid.
Maar zijn analyse over Wopke Hoekstra gistermiddag om kwart over een op Radio 1, daar kan ik mij wel in vinden. Ik denk dat Hugo in de toekomst niet verder wil met Wopke.

Tenzij Hugo zelf nog sneuvelt voor de Tweede Kamerverkiezingen.
pi_194109632
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2020 08:51 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Fransisco van Jole kan ik vaak niet aanhoren, vanwege zijn vooringenomenheid.
Maar zijn analyse over Wopke Hoekstra gistermiddag om kwart over een op Radio 1, daar kan ik mij wel in vinden. Ik denk dat Hugo in de toekomst niet verder wil met Wopke.

Tenzij Hugo zelf nog sneuvelt voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Hugo de Jonge gaat niet sneuvelen, maar het is ook niet zo dat de partijleider in zijn eentje alle ministers uit kiest. Ik denk niet dat de CDA leiding van Hoekstra af wil. Of hij VP zal worden vraag ik me af (ik denk dat De Jonge fractievoorzitter wordt), maar volgens mij kan Hoekstra best minister blijven. Bijna iedereen is tevreden over hem en hij is populair.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194112620
quote:
6s.gif Op donderdag 16 juli 2020 01:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
Uitslag lijsttrekkersstrijd CDA betekent het einde van Hoekstra’

De politieke carriŤre van Wopke Hoekstra is voorlopig ten einde. Dat constateert parlementair journalist Peter Kee bij De Nieuws BV na de uitverkiezing van Hugo de Jonge als nieuw leider van het CDA. De Jonge versloeg in een tweede ronde met een uiterst nipte meerderheid Pieter Omtzigt.

Kee constateert dat Hoekstra het De Jonge twee keer lastig heeft gemaakt. Eerst door heel lang te aarzelen over zijn deelname aan de strijd en pas af te haken toen er al een open inschrijving werd gestart en De Jonge het daardoor alsnog moest opnemen tegen anderen. En vervolgens door in De Telegraaf steun voor Omtzigt uit te spreken.


[..]

Volgens Francisco van Jole is de lijsttrekkersstrijd rampzalig verlopen voor het CDA. “De Jonge heeft met een minimale marge gewonnen, dat wil je niet. Naast Hoekstra zijn ze nu ook Mona Keijzer kwijt en Pieter Omtzigt zal fractievoorzitter worden. Dat betekent dat zijn rol als pitbull in het parlement is uitgespeeld.”

De twee praten in de laatste aflevering voor de zomerstop van hun wekelijkse commentaarrubriek Kee & Van Jole ook nog even over Rutte en het Europese Herstelfonds. Kee legt uit dat de harde positie van Nederland een onderhandelingstactiek is die eigenlijk om andere zaken gaat. Van Jole wijst op een onthulling van The Guardian waaruit duidelijk wordt dat de EU vanaf het begin van de crisis ItaliŽ in de steek heeft gelaten en de waarschuwingen van het land in de wind sloeg. “Dan is het wel erg raar om ze nu op hoge toon te verwijten dat ze hun zaakjes niet op orde hebben.”

https://joop.bnnvara.nl/n(...)t-einde-van-hoekstra

Lekker gewerkt weer Wopke, maar nu in eigen voet geschoten en niet iemand anders de gedupeerde van zijn smerige machtsspelletjes

Ben benieuwd op welke plek hij op de lijst komt
Joop.nl als bron nemen :D
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  donderdag 16 juli 2020 @ 20:58:45 #65
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194119668
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2020 08:55 schreef Hanca het volgende:
......Bijna iedereen is tevreden over hem en hij is populair.
:')

'Je zag aan de body language van Wopke, dat dat hem niet ging worden’

CDAGeplaagd door persoonlijke twijfels en interne besluiteloosheid kreeg het CDA de lijsttrekkersstrijd die niemand had verwacht. Een reconstructie in drie delen.

Deel 1: Buurten
Ze zitten zo’n zeventig meter bij elkaar vandaan. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert en zijn collega Pieter Omtzigt bezetten fraaie kamers in het voormalige ministerie van Justitie, tegenwoordig een deel van het Kamergebouw. Van Helvert loopt binnen bij Omtzigt, in de week van 22 juni. De week dat alleen staatssecretaris Mona Keijzer zich heeft gemeld als tegenkandidaat voor vicepremier Hugo de Jonge.

,,Zeg Pieter, klopt het nou dat er zich uit de fractie helemaal niemand opwerpt als lijsttrekkerskandidaat?’’ vraagt Van Helvert. Dat ziet de Limburger goed, stelt Omtzigt. Hij wil weten of Omtzigt zich dan niet gaat kandideren. Geen denken aan, antwoordt de Twentenaar. ,,Dan stel ik me kandidaat’’, kondigt Van Helvert aan en kuiert terug.

Tien minuten voor de deadline, op 24 juni om tien voor twaalf, stuurt Van Helvert de mail naar het partijbestuur. Wat hij dan niet weet is dat Omtzigt zich heeft bedacht. Hij heeft gepolst bij vertrouwelingen en journalisten met wie hij al lang omgaat of het verstandig zou zijn zich te kandideren. En of hij kans maakt.

Omtzigt besluit er vlak voor de deadline voor te gaan. Er golft een schok door de partijbure≠len op het Haagse Buitenom

Omtzigt spreekt ook uitgebreid met zijn vrouw Ayfer, die CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Enschede is. En ook hij hakt de knoop door. Vijf minuten nŠ Van Helvert stuurt Omtzigt de mail dat hij er ook voor gaat. Er golft een schok door de partijburelen op het Haagse Buitenom.

Deel 2: De moeizame start
De mond van partijvoorzitter Rutger Ploum zou begin dit jaar zijn opengevallen als iemand hem had kunnen schetsen hoe de verkiezing van de CDA-lijsttrekker uiteindelijk zou verlopen. Het is Ploums grote opdracht: een lijsttrekker vinden voor het CDA zonder bloedvergieten en gedoe. Hij polst bij mensen in zijn grote netwerk wie ze de beste kandidaat vinden. En of ze vinden dat er een lijsttrekkersverkiezing moet komen.

Want Ploum heeft daar aanvankelijk niet veel zin in. Zo’n verkiezing kost de partijkas 40.000 euro met het huren van zalen, zo schat men. Het risico is bovendien dat er twee kampen ontstaan. Ploum hoopt dan nog dat de drie mogelijke kandidaten Hoekstra, De Jonge en Keijzer er samen zullen uitkomen.

In februari legt Ploum in de top van het partijbestuur het idee neer dat de CDA-lijsttrekker op het partijcongres van 6 juni moet worden gekozen. Dat plan wordt nog niet met de buitenwacht gedeeld, maar wel met de mogelijke kandidaten Hoekstra, De Jonge en Keijzer.

Van de rails
Maar de uitbrekende coronacrisis rijdt dit plan van de rails. Over het lijsttrekkerschap wordt zeker tien weken niet gesproken. ,,Het landsbelang gaat voor, Wopke en Hugo moesten aan de bak’’ zegt een partijprominent over de sleutelrol die beide bewindslieden hadden te spelen bij de aanpak van de coronacrisis.

Toch broedt Ploum nu opeens wel op een verkiezing. Het kostenprobleem is weg omdat er toch geen zalen voor de lijsttrekkersdebatten kunnen worden gehuurd. Belangrijker is echter dat de lijsttrekker een mandaat moet hebben. Want het applaus van een afgeladen congres ontbreekt. Ook als er maar ťťn kandidaat is, zal de partij daar met een stemming zijn fiat aan moeten geven.

Voorzitter Ploum wil toch een verkiezing. De lijsttrek≠ker moet een mandaat hebben. Het applaus van een afgeladen congres ontbreekt

Pas in mei wordt er door het CDA weer fysiek vergaderd op het ministerie van FinanciŽn. Na afloop van het voorbespreken van de ministerraad zitten Ploum, Hoekstra, De Jonge en soms ook Keijzer bij elkaar.

Ze bespreken de procedure en er wordt ook onderling afgetast of ze zich zouden kandideren. Een betrokkene zegt daarover: ,,Je zag aan de body language van Wopke, dat dat hem niet ging worden.’’ Een andere ingewijde: ,,De twijfel van Wopke was een constante. Bij de ene zin die hij uitsprak dacht je: hij gaat het doen. Dat werd dan weer teniet gedaan door de volgende zin.’’

Partijvoorzitter Rutger Ploum voerde de druk op Hoekstra op in de hoop hem te verleiden tot een kandidaatstelling. Het 'riskante porretje’ pakte anders uit: Hoekstra bedankte voor de eer.
Partijvoorzitter Rutger Ploum voerde de druk op Hoekstra op in de hoop hem te verleiden tot een kandidaatstelling. Het 'riskante porretje’ pakte anders uit: Hoekstra bedankte voor de eer. © ANP
Ploum geeft aan dat hij voor de zomer uitsluitsel wil over wie de CDA-lijst gaat trekken. Want na de zomer komt er mogelijk een tweede coronagolf, zet de recessie door en staat Prinsjesdag voor de deur.

Riskant porretje
Daarom zal hij een filmpje maken waarmee hij met een mansgrote nummer ťťn door het land zal reizen. Hij doet Rotterdam aan voor De Jonge, Volendam voor Keijzer. Als hij de ťťn parkeert voor het ministerie van FinanciŽn, waar Hoekstra resideert, weet Ploum dat hij een riskant porretje uitdeelt aan een twijfelaar.

De boodschap wordt verstaan. Hoekstra belt Ploum om te zeggen dat hij 15 juni in de Telegraaf meldt dat hij geen kandidaat is. De Jonge, die ook een telefoontje van Hoekstra krijgt, realiseert zich daarop dat het een ander, overzichtelijker speelveld wordt. Drie dagen na het afhaken van Hoekstra kandideert hij zich.

Hoekstra krijgt van verschil≠len≠de kanten het verwijt: Zie je wel, door jou komt er nu chaos

quote:
Inmiddels krijgt Hoekstra uit alle hoeken en gaten de volle laag. De partij lijkt in een collectief rouwproces omdat hij niet meedoet. Gewone leden begrijpen het werkelijk niet, ze zagen het niet aankomen.
En als duidelijk is geworden dat er vier kandidaten participeren, waarvan er drie zeggen mee te doen omdat Hoekstra is afgehaakt, krijgt de minister van FinanciŽn van verschillende kanten het verwijt: ,,Zie je wel, door jou komt er nu chaos.’’
Voor de Volendamse Mona Keijzer is steeds ťťn ding duidelijk geweest. Als Hugo de Jonge lijsttrekker dreigt te worden, zal zij zich hoe dan ook kandideren. Dat weten haar intimi al een half jaar. Een week na het nieuws van Hoekstra parachuteert zij zich. Niet alleen omdat ze vrouw is. Keijzer zal zich ook kandideren omdat ze Hugo de Jonge geen goede kandidaat vindt. Ze had zich wel willen neerleggen bij CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra.

Deel 3: De apotheose
In de eerste ronde valt Mona Keijzer af, Van Helvert trok zich al terug voordat de stemming open ging. De spanning zit echt in de tweede ronde, ook omdat De Jonge net niet boven de vijftig procent uitkomt. Nu gaat de finale van start: De Jonge versus Omtzigt.

Omtzigt hint erop dat hij steun krijgt van Hoekstra. Dan krijgt Hoekstra voor de tweede keer te maken met enorme druk. Veel CDA’ers vinden dat hij zich moet uitspreken voor wie hij is. Maar Hoekstra heeft daar geen zin in. Hij heeft de stoet prominenten gezien die hun steun uitspraken voor De Jonge, zoals Ruth Peetoom, Sybrand Buma en Ferd Grapperhaus. Hoekstra vindt dat de leden zelf moeten kiezen.

Al tijdens de eerste ronde gaat begin juli het gerucht dat Hoekstra bij JaÔr Ferwerda (politiek verslaggever met eigen rubriek bij de talkshows Jinek en Beau, red.) op camera zegt op wie hij stemt. Dat doet hij toch niet, maar als de tweede ronde loopt besluit hij onder toenemende druk dat hij een wijs salomonsoordeel zal geven. Hoekstra stelt dat als Pieter hem vraagt, hij ja zal zeggen. En dat zal hij ook doen als Hugo dat doet. Toch wordt dit beschouwd als verkapte steun aan Omtzigt.

De Jonge biedt Omtzigt aan of hij zijn running mate wil zijn. Het verschil is zů klein, daar kan De Jonge niet zomaar overheen stappen

Het wordt bloedstollend spannend. Het kamp rond Hugo de Jonge heeft niet meer het gevoel dat de buit binnen is. Het gespin dat Omtzigt een ruziemakende solist zou zijn beklijft niet. Maar de rest van de partij gaat ook niet massaal achter De Jonge staan, zo is het sentiment.

Het kan alle kanten op
Dinsdagavond zit Omtzigt met enkele vertrouwelingen bijeen. Het gevoel is dat het alle kanten op kan. ,,We gingen niet eens even bespiegelen: wat doen we als je het wordt? Maar zeker niet: wat doen we als je het niet wordt? Dat gŪng niet in zijn hoofd,’’ zegt een betrokkene.

De Jonge en Omtzigt halen hun echtgenotes op het podium. Na afloop maken de geoliede machine van Hugo de Jonge en de familie en vrienden van Pieter Omtzigt kennis met elkaar.
De Jonge en Omtzigt halen hun echtgenotes op het podium. Na afloop maken de geoliede machine van Hugo de Jonge en de familie en vrienden van Pieter Omtzigt kennis met elkaar. © ANP
Woensdagochtend horen De Jonge en Omtzigt om 10.15 uur dat het nogal nipt is. De Jonge wint met 50,7 procent tegenover 49,3 procent voor Omtzigt. In het overleg met zijn campagneteam besluit De Jonge zijn rivaal te bellen en hem aan te bieden of hij running mate wil zijn. Het verschil is zů klein, daar kan De Jonge niet zomaar overheen stappen. Omtzigt doet het.

Partijvoorzitter Ploum neemt dat voorstel onmiddellijk over, al betekent dat niet dat Keijzer dan op nummer drie mag rekenen. In de partijtop wordt niet vanzelfsprekend gevonden dat de nummer 2 van 2012 en 2017 opnieuw de hoogst genoteerde CDA-vrouw is. Het wordt als wanklank gezien dat ze haar kiezers heeft opgeroepen op Omtzigt te stemmen.

Als de pers na de uitslag en de interviews uit de Haagse tramremise is vertrokken gaan de twee campagneteams naar de kantine op de eerste verdieping. Daar maken ze kennis. De geoliede machine van Hugo de Jonge en de familie en vrienden van Pieter Omtzigt.

Van Hoekstra dan nog geen bericht. Het blijft nog uren stil voordat woensdagavond om 21.00 uur een tweet uit de PyreneeŽn komt. Wandelaar Hoekstra heeft eindelijk wifi en laat weten: ‘Gefeliciteerd lijsttrekker Hugo de Jonge en runningmate Pieter Omtzigt. Op naar 2021, aan de slag voor Nederland!’'

https://www.ad.nl/politie(...)ing-worden~a722debe/

Ook intern ligt hij dus niet lekker, lekker gewerkt Wopke
pi_194120600
Dus wat jij en die verslaggever Hoekstra nu verwijten is dat hij getwijfeld heeft of hij een zware en verantwoordelijke baan waarvoor hij helemaal niet zo geschikt is (itt De Jonge is Hoekstra geen politiek dier, maar een pure bestuurder) moest aannemen. En dat hij geen voorkeur heeft willen uitspreken om een democratische verkiezing niet te beÔnvloeden (waar Keijzer weer wordt verweten dat ze dat wel deed). En wat als hij nou geen voorkeur had, hij heeft in De Telegraaf duidelijk aangegeven met beide te willen werken?

Wacht maar af. De Jonge is straks fractievoorzitter, Omtzigt vice-fractievoorzitter en mede-onderhandelaar voor een nieuw kabinet en Hoekstra wordt gewoon minister en misschien VP. Dat is wat ik verwacht.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194124773
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2020 21:56 schreef Hanca het volgende:

Wacht maar af. De Jonge is straks fractievoorzitter, Omtzigt vice-fractievoorzitter en mede-onderhandelaar voor een nieuw kabinet en Hoekstra wordt gewoon minister en misschien VP. Dat is wat ik verwacht.
ik denk dat Hoekstra eruit ligt. hij is misschien een kundig man maar de laatste tijd heeft hij laten zien dat hij geen goed politicus is. en als minister ben je toch in de eerste plaats een politicus en in de tweede plaats een bestuurder.

ik den overigens dat Hugo de jonge gewoon minister wordt als het CDA in het kabinet komt. We hebben het hier wel over het CDA waar besturen hoog in het vaandel staat.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_194124923
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 09:17 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]
ik den overigens dat Hugo de jonge gewoon minister wordt als het CDA in het kabinet komt. We hebben het hier wel over het CDA waar besturen hoog in het vaandel staat.
Buma zei in 2017 dat het gebruikelijk is bij het CDA dat de lijsttrekker de kamer in gaat als het CDA niet de grootste is. Nu is dat lastig te controleren: bij Rutte 1 was Balkenende na de verkiezingen opgestapt, verder is er naast dit kabinet nooit een kabinet geweest met het CDA waarin CDA niet de grootste was.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  vrijdag 17 juli 2020 @ 12:23:11 #69
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194127078
„Hoekstra deed zeldzame ingreep in belastingzaak”

Minister Wopke Hoekstra (FinanciŽn, CDA) heeft zich eind 2018 gemengd in een individueel geschil tussen Belastingdienst en de Stichting IsraŽlitisch Weeshuis. Als gevolg daarvan werd de stichting vrijgesteld van een eerder opgelegde schenkbelasting.

Hoekstra week daarmee af van zijn toenmalige staatssecretaris Menno Snel (D66), die de lijn van zijn ambtenaren volgde. Dat schrijft NRC op basis van bronnen.

Het komt zelden voor de bewindspersonen zich mengen in individuele belastingzaken, omdat dan sprake kan zijn van willekeur en rechtsongelijkheid. De Stichting IsraŽlitisch Weeshuis (SIW) wilde geen belasting op schenkingen betalen, maar ook geen status als goededoelenstichting aanvragen. Deze zogenaamde ANBI-status is nodig om vrijstelling van de schenkbelasting te krijgen.

https://www.rd.nl/vandaag(...)astingzaak-1.1680641

Meneer staat ook nog boven de wet, machtsgeile minister
Lekker gewerkt weer

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 17-07-2020 12:37:52 ]
pi_194127413
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 12:23 schreef ikweethetookniet het volgende:
„Hoekstra deed zeldzame ingreep in belastingzaak”

Minister Wopke Hoekstra (FinanciŽn, CDA) heeft zich eind 2018 gemengd in een individueel geschil tussen Belastingdienst en de Stichting IsraŽlitisch Weeshuis. Als gevolg daarvan werd de stichting vrijgesteld van een eerder opgelegde schenkbelasting.

Hoekstra week daarmee af van zijn toenmalige staatssecretaris Menno Snel (D66), die de lijn van zijn ambtenaren volgde. Dat schrijft NRC op basis van bronnen.

Het komt zelden voor de bewindspersonen zich mengen in individuele belastingzaken, omdat dan sprake kan zijn van willekeur en rechtsongelijkheid. De Stichting IsraŽlitisch Weeshuis (SIW) wilde geen belasting op schenkingen betalen, maar ook geen status als goededoelenstichting aanvragen. Deze zogenaamde ANBI-status is nodig om vrijstelling van de schenkbelasting te krijgen.

https://www.rd.nl/vandaag(...)astingzaak-1.1680641

Meneer staat ook nog boven de wet, machtsgeile minister
Lekker gewerkt weer
Iets zegt me dat als het om "De Stichting Paganistisch Weeshuis" was gegaan, Wobke wat minder hard had gewerkt.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 17 juli 2020 @ 12:46:46 #71
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194127441
Privacywaakhond: werkwijze Belastingdienst bij kinderopvangtoeslag discriminerend

Mensen die een aanvraag deden voor kinderopvangtoeslag werden op basis van hun nationaliteit aan een strengere fraudecontrole onderworpen. De Belastingdienst ‘verwerkte informatie op een onrechtmatige, discriminerende en daarmee onbehoorlijke manier’, zo stelt de Autoriteit Persoonsgegevens, die in een langverwacht onderzoek daar bewijs voor heeft gevonden.

,,Discrimineren mag niet, is verboden, is in strijd met de grondwet", aldus voorzitter Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Toch stond er in 2018 de nationaliteit van 1,4 miljoen mensen geregistreerd in de systemen van de Belastingdienst.

Dat ‘mocht absoluut niet’, zegt voorzitter Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens, omdat die gegevens wettelijk gezien al in 2014 gewist hadden moeten zijn. Bovendien: ,,De nationaliteit is niet noodzakelijk voor het beoordelen van een aanvraag voor kinderopvangtoeslag.” En aanvragen van mensen met een dubbele nationaliteit werden aangemerkt als ‘niet-Nederlands’ en ‘automatisch als risicovol aanwezen’.

Tegenwerking
Het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens liet lang op zich wachten. Volgens Wolfsen werd de privacywaakhond tegengewerkt bij het onderzoek door de Belastingdienst. ,,Het was duwen, trekken en sleuren”, aldus Wolfsen. Wolfsen moest dreigen met boetes om informatie boven tafel te krijgen. :D

quote:
Vorig jaar schreef minister Wopke Hoekstra aan de Tweede Kamer dat de Belastingdienst ‘transparant’ was en informatie deelde met de Autoriteit Persoonsgegevens.
Het was duwen, trekken en sleuren
Aleid Wolfsen, Autoriteit Persoonsgegevens

Hij werd ‘zeer op het verkeerde been gezet'. Zo kreeg hij op de vraag of dubbele nationaliteit werden verwerkt bij de Belastingdienst ‘een kale ontkenning’. ,,Nee, dat doen we niet. En als je dan later 1,4 miljoen mensen in de systemen ziet staan...” De situatie, stelt Wolfsen, verbeterde ‘merkbaar’ toen er een nieuwe ambtelijke en politieke leiding kwam. Staatssecretarissen Alexandra van Huffelen en Hans Vijlbrief volgden de in december 2019 afgetreden Menno Snel op.

Excuses
Van Huffelen zei ‘enorm diep’ geraakt te zijn door het rapport. ,,Als het mij al zo hard raakt, wat moet het dan betekenen voor de ouders?” Ook memoreerde zij dat er de afgelopen weken veel aandacht voor racisme en discriminatie. ,,Discriminatie kŠn niet en al helemaal niet bij een overheidsinstelling.” Zij bood nogmaals excuses aan aan de gedupeerde ouders. Ook stelde ze dat de Belastingdienst bezig is met ‘meer diversiteit’. ,,De dienst moet een afspiegeling van de samenleving worden.”

Discrimina≠tie kŠn niet en al helemaal niet bij een overheids≠in≠stel≠ling
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen

Het is nog niet bekend of de Autoriteit Persoonsgegevens een sanctie oplegt. Daarvoor moet er eerst een formele kabinetsreactie op het vandaag gepresenteerde onderzoek komen.

Duizenden mensen werden in de toeslagenaffaire onterecht door de Belastingdienst als fraudeur aangemerkt en moesten grote bedragen terugbetalen. Dat zorgde ervoor dat veel ouders in grote financiŽle problemen terechtkwamen. Het kabinet compenseert de groep gedupeerden met een schadevergoeding. Ook wordt eventuele restschuld kwijtgescholden.

Hard bewijs
Dat de Belastingdienst bij het tegengaan van fraude met kinderopvangtoeslag keek naar (dubbele) nationaliteit werd al lang vermoed en daar waren ook aanwijzingen voor, maar hard bewijs ontbrak. In mei via RTL Nieuws en Trouw bekend dat de Belastingdienst wel op nationaliteit controleerde bij het tegengaan van fraude met de voorlopige teruggaaf van de inkomstenbelasting. Wie gebruik maakt van hypotheekrenteaftrek of alimentatie betaalt, kan aan de fiscus vragen om al vooraf elke maand een bedrag terug te krijgen, dat wordt dan verrekend met de definitieve belastingaangifte aan het eind van het jaar.

De Belastingdienst controleert niet alle verzoeken vooraf, maar selecteert op risico. Eťn van die criteria is nationaliteit, terwijl dat volgens de wet niet mag. Staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen hebben de Kamer laten weten dat die praktijk wordt stopgezet.

https://www.ad.nl/politie(...)iminerend~a182c8e17/

Hoekstra zat dus weer te liegen en te bedriegen en werkte dus zelfs tegen :(
  vrijdag 17 juli 2020 @ 17:31:49 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194131283
Ondertussen gaat het gewone leven weer verder........

Wopke Hoekstra wint de Gouden Dolk *O*

Het politieke jaar zit erop en het was op z’n zachtst gezegd een veelbewogen jaar. Zo was er natuurlijk de coronacrisis, werden de eerste stappen gezet op weg naar de verkiezingen van 2021 ťn werden er veel messen in ruggen gestoken.

Daarom vond De Nieuws BV het tijd voor een nieuwe prijs die aan het eind van elk politiek jaar kan worden uitgereikt: De Gouden Dolk. Een prijs voor de politicus die het hardst een mes in de rug van een collega heeft gestoken. Winnaar van 2020: Wopke Hoekstra.

https://www.nporadio1.nl/(...)-wint-de-gouden-dolk

Nou Wopke van harte gefeliciteerd ermee _O-
pi_194131371
"Kortom: de onbetwiste nummer ťťn voor de gouden dolk!".

Nou, dan hebben we het hier toch maar goed voor elkaar als dit politieke pionnenschaakzetje zo geladen wordt.
Scared to take chances, you'll never have the answers.
pi_194132209
Wat een kinderachtige actie van De Nieuws BV. Bijna net zo kinderachrtig als dit hele topic. Nou wordt dit topic gevuld door iemand die op een 14 jarige lijkt, van Radio 1 journalisten had ik toch wat beters verwacht. Ze kunnen blijkbaar ook niet lezen, want in hetzelfde interview waarin Hoekstra zegt dat hij beschikbaar is als minister voor Omtzigt, zegt hij ook dat hij beschikbaar is voor De Jonge. Als dat al een dolk in de rug is...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 18 juli 2020 @ 02:27:02 #75
408813 crew  trein2000
pi_194138382
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 18:31 schreef Hanca het volgende:
Wat een kinderachtige actie van De Nieuws BV. Bijna net zo kinderachrtig als dit hele topic. Nou wordt dit topic gevuld door iemand die op een 14 jarige lijkt, van Radio 1 journalisten had ik toch wat beters verwacht. Ze kunnen blijkbaar ook niet lezen, want in hetzelfde interview waarin Hoekstra zegt dat hij beschikbaar is als minister voor Omtzigt, zegt hij ook dat hij beschikbaar is voor De Jonge. Als dat al een dolk in de rug is...
Ik ken dat programma niet. Maar dit is al de tweede keer dat ze betrokken zijn bij een rariteit (Azarkan was er ook al een keer woest op, toen was een 'off the record' gesprek door ze opgenomen). Rare club.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')