Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.
Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden.
[..]
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-museaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.
https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475
https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.htmlquote:Horeca
Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.
Of bijvoorbeeld cafés extra ruimte krijgen voor hun terras, hangt van het lokale bestuur af, zei premier Rutte in de persconferentie. "Daarbij moeten ze ook rekening houden met crowdmanagement. Als de terrassen bijvoorbeeld groter zijn en dus meer mensen trekken, moet het op de routes ernaartoe niet te druk worden."
Binnen een hapje dan wel drankje serveren kan ook. In een locatie mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn (inclusief personeel). Wil je binnen komen eten, dan moet je reserveren. Als uitbater moet je overleggen met de klant of een bezoek verstandig is.
Gaat dit goed, dan wordt het maximaal aantal binnenbezoekers per 1 juli verhoogd naar 100.
Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden.quote:verwachting per 1 juli
Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open. Ook kan het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.
Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden?
Los van een borrel en of biefstukquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is het nu al.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen.quote:
Precies.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het nietquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:53 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.
Slim.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het niet
Ik post wel eens dat er een ramp nodig is voor verandering. Uiteindelijk hoop ik dat we van bepaalde zaken toch leren. Denk dan ook aan zaken als thuiswerken. Dat bedrijven die deze ramp overleven sterk moeten werken aan innovatie. Minder vervuiling. En maar dat verwacht ik helaas niet dat zeker als overheid en groot bedrijf je voldoende reserves moet hebben om klappen op te vangen. Het is raar dat grote bedrijven staatssteun nodig hebben? Waar natuurlijk discussie over mogelijk is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Restaurants moeten verplicht 3x zoveel leveren als wat jij er voor betaald. Maar de meeste restaurants gaan daar flink boven zitten.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:57 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Slim.
Is dat nou een stuk goedkoper? Scheelt het veel?
Zo'n all you can eat vreetschuurquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef -Straw- het volgende:
Vooral het eten moeten afhalen principe lijkt me niks. Zonder bediening aan tafel voelt het niet echt als uit eten gaan, meer als een buffet.
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ladderzat gaat overal gebeurenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 19:48 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.![]()
Ze hebben de politie maar gebeld.
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat ladderzat gaat overal gebeuren
Hoezo verwacht je dat?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:10 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |