abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_192851891
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192866540
Syri in de drugs business?

Qidlbi twitterde op woensdag 29-04-2020 om 22:25:06 So far, in the last 40 days only, authorities in 🇦🇪 , 🇪🇬 and 🇸🇦 caught $1bn ($1,000,000,000) of amphetamine pills coming from Syria and packaged by regime-owned businesses.
That is 11% of Syria’s 2019 budget https://t.co/9h3nHCVuXy reageer retweet
pi_192866740
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 22:52 schreef polderturk het volgende:
Syri in de drugs business?

Qidlbi twitterde op woensdag 29-04-2020 om 22:25:06 So far, in the last 40 days only, authorities in 🇦🇪 , 🇪🇬 and 🇸🇦 caught $1bn ($1,000,000,000) of amphetamine pills coming from Syria and packaged by regime-owned businesses.
That is 11% of Syria’s 2019 budget https://t.co/9h3nHCVuXy reageer retweet
Schijnt met name de hezbollat link te zijn , die een grote speler blijken in de drugs handel
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 29 april 2020 @ 23:27:08 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192867103
Gebeurt er nog wat in Syri de laatste tijd of wat? Heb het niet echt meer gevolgd eigenlijk.
pi_192867261
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 23:27 schreef Richestorags het volgende:
Gebeurt er nog wat in Syri de laatste tijd of wat? Heb het niet echt meer gevolgd eigenlijk.
Nauwelijks. Die aanslag in Afrin gisteren was nieuwswaardig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 30 april 2020 @ 07:08:17 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192869121


[ Bericht 100% gewijzigd door Richestorags op 30-04-2020 07:08:44 ]
  donderdag 30 april 2020 @ 07:09:22 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192869126
quote:
10s.gif Op woensdag 29 april 2020 23:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nauwelijks. Die aanslag in Afrin gisteren was nieuwswaardig.
Hmm ok. De wereld zal ook nog minder een fuck erom geven door een zeker Chinees virus.
pi_192873097
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 07:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hmm ok. De wereld zal ook nog minder een fuck erom geven door een zeker Chinees virus.
Klopt aandacht is beperkt. Zo'n beetje iedereen is met het virus bezig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192907211
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 2 mei 2020 @ 16:28:55 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_192908600
Was een behoorlijk actief account:
Resistance48 twitterde op vrijdag 01-05-2020 om 20:51:53 Our dear friend & passionate fellow Palestinian, Walid Itayim passed away early today. He was an extremely proud Palestinian Christian who greatly admired the Resistance in Palestine, Syria & Lebanon. May you rest in eternal peace @walid970721. We got it from here, brother!🇵🇸🇸🇾🇱🇧 https://t.co/on5JVhFpu7 reageer retweet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_192909053
ragipsoylu twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 16:06:11 Russian forces block a US patrol near Qamishli, acc to reports

Americans may think that they have nothing to do with Syria anymore, but even during the coronavirus crisis, power struggle in Syria continues

Pics via @Ivan_Hassib https://t.co/VUfaRJs7ud reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192913286
SonerCagaptay twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 17:37:00 With nearly 1 million Syrian inhabitants, Istanbul is the world’s third largest Syrian city, after Damascus and Aleppo https://t.co/RwD5kFtg9c reageer retweet
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_192913421
Hebben zij al een eigen partij? Of is het islamitische fundamentalisme van AK van tegenwoordig wel afdoende?
pi_192917389
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 21:06 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
SonerCagaptay twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 17:37:00 With nearly 1 million Syrian inhabitants, Istanbul is the world’s third largest Syrian city, after Damascus and Aleppo https://t.co/RwD5kFtg9c reageer retweet
Maşallah. Daarnaast veel meer andere cijfers in de link
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 21:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Of is het islamitische fundamentalisme van AK van tegenwoordig wel afdoende?
Voorlopig wel. Ze hebben natuurlijk hun hachje te danken aan ome erdo. Alleen al omdat de grootste oppositiepartij hun het liefst allemaal zsm deporteert naar Syri.

[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 02-05-2020 23:48:13 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192956204
Een Nederlandse Dude heeft met zijn team een Pulitzer binnengesleept oa voor hun onderzoek naar de Russische bombardementen op ziekenhuizen in Syri .

Nederlander wint met New York Times prestigieuze Pulitzerprijs - https://nos.nl/l/2332811

Onderstaande beelden is van toen die dude te gast was bij DWDD voor een andere prijs voor hetzelfde onderzoek

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192960173
Ook op Russische online nieuwssites meerdere “bronnen” die menen dat Assad zijn tijd ten einde is gekomen en ook de Russen tot die conclusie zijn gekomen. Hij is namelijk al lang niet meer de baas in zijn failed-staat en kan machtige individuen in Syri weinig doen als ze weigeren mee te werken. Dat frustreert de Russen al langer en grote mate van corruptie. Als je iets gedaan wil krijgen hoef je dus niet Assad te bellen maar kan je beter gelijk meneer X aan de lijn krijgen op de afdeling/regio waar hij de baas is.

Rami Al Makhlouf een van de grootste zakenmannen in Syri en direct verbonden aan de Assad’s heeft trouwens openlijk beef met andere invloedrijke personen in de top van het regime. Zo erg dat die een FB-video heeft gepost waarin die “zijn verhaal” wil vertellen. Andere belangrijke alawieten hadden eerder op FB gezegd dat Makhlouf “niet moet proberen de gemeenschap (alawi) te verdelen en fitna-zaaien en een strijd met de staat aangaan”. Lees voor staat; bepaalde figuren die dan zogenaamd synoniem zijn aan de staat.

Verhaal gaat dat Syrie, de staat, verplichtingen aan Rusland moet nakomen waaronder betalingen maar geen enkele cent te makken/besteden heeft. En je kan niet eeuwig op krediet kopen. En het regime heeft gezegd dat grote zakenmannen die dankzij het regime gigantisch rijk zijn ook mee moeten betalen. Wie profiteert jarenlang moet nu ook factuurtje aftikken. En dat zien sommigen niet zitten, want het gaat om aardig wat floes hier aangezien de staat zelf geen enkele cent te besteden heeft.

Asma al Assad zou ook een rol hebben gespeeld in dit besluit om zakenmannen mee te laten betalen. En dus heeft Rami al Makhlouf voor het eerst een video gepost waarin die zijn verhaal wilt doen.

Kans is dat hij sowieso zijn leven niet zeker is en omkomt in een helikopter ongeluk ofzo. Of hij vermoed dit en vlucht naar de Emiraten. Of hij heeft invloed onder bepaalde alawieten en meer mensen achter zich. Het is duidelijk met die video dat de situatie ernstig uit de hand is gelopen.

Daarnaast blijkt dat de Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten Assad 3miljard had geboden om de oorlog in Idlib door te zetten om zo Turkije geheel dwars te zitten en Erdo een groot hak te zetten. Maar de Russen zien dat niet zo zitten en zonder hun militaire steun en akkoord houdt het gewoon op.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_192961001
Opzich een verhaal vergelijkbaar met de handelwijze van Poetin initieel.
Een aantal miljardairs mochten betalen in geld of aandelen aan de staat, een groot deel daarvan eindigde natuurlijk bij corrupte ambtenaren maar enfin.
pi_192961650
Het gebruikelijke, de gemeenschappelijke vijand valt weg dus gaan we onderwlkaar ruzie maken. Niet verrassend.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_192965611
Ik zie twee versies rondzingen op het internet over de fittie tussen Makhlouf en Bashar. Het is in ieder geval duidelijk dat Poetin ontevreden is over het huidige beleid van het regime. Het heeft geen langetermijnvisie, wil niet hervormen, het wil niet verzoenen met haar voormalige vijanden en het kan/wil niet haar huidige systeem omvormen naar een 'normaal' gecentraliseerd systeem met een normale economie, zonder warlords en minder corruptie.

Wat daar nu dus mee gebeurt is niet helemaal duidelijk het is of:

A). Bashar de bedrijven van Makhlouf onteigent om Poetin te kunnen betalen voor zijn hulp en een deel van deze bedrijven over te dragen aan Russische bedrijven. Daarmee accepteert Poetin dat Syri de komende decennia nog een failed state zal blijven, maar krijgt daar grote economische en politieke invloed voor terug.

B). Poetin nu daadwerkelijk een stabieler Syri wil zien. Bashar zou teveel naar de pijpen van de Iranirs dansen en dus Rusland te weinig geven. Een vredesakkoord zou de status van Rusland verbeteren, de mogelijkheid geven zich uit Syri terug te trekken en de sancties op het land op te heffen. Wat Aloulu zegt dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 05-05-2020 22:45:51 ]
Incelfrikandel
pi_193002182
Misschien dat Makhlouf wat steun bij Toerkai kan kopen, die kunnen de centjes goed gebruiken.

quote:
Turkey’s lira hits its lowest level ever amid investor fears over sinking economy
https://www.cnbc.com/2020(...)ncy-speculation.html
pi_193002817
Zou wat zijn als Makhlouf Turkije vraagt hem te steunen tegen Assad en dat Turkije dan binnenvalt _O-
pi_193024528
Het Russische rode leger koor zingt Ottomaans strijdlied om de Turkse COVID-19 strijd te steunen.


RusEmbTurkey twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 16:39:40 Rus Kızıl Ordu Korosu, #Trkiye'nin #Covid_19 mcadelesine moral desteği sağlamak iin Mehter Marşı'nı seslendirdikleri video hazırladı. Video, “Kahraman Trk Milletine saygıyla ve sevgiyle” notuyla paylaşıldı.

➡️ https://t.co/3yxtcvOgu3 https://t.co/BWeiqiLpnB reageer retweet
pi_193024653
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 00:03 schreef polderturk het volgende:
Het Russische rode leger koor zingt Ottomaans strijdlied om de Turkse COVID-19 strijd te steunen.

RusEmbTurkey twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 16:39:40 Rus Kızıl Ordu Korosu, #Trkiye'nin #Covid_19 mcadelesine moral desteği sağlamak iin Mehter Marşı'nı seslendirdikleri video hazırladı. Video, “Kahraman Trk Milletine saygıyla ve sevgiyle” notuyla paylaşıldı.

➡️ https://t.co/3yxtcvOgu3 https://t.co/BWeiqiLpnB reageer retweet
Russische propaganda :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193042402
Uiteindelijk bis het toch uitgelopen op een gewapende confrontatie nadat de spanningen al een tijdje opliepen bij daraa.

Tweet reeks

QalaatAlMudiq2 twitterde op zaterdag 09-05-2020 om 22:49:34 S. #Syria: first clashes erupted tonight btwn ex-Rebels and SAA on Tafas front (NW. #Daraa). Regime using heavy artillery (in outskirts). Multiple soldiers reportedly killed in ambush/attack. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193076272
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik zie twee versies rondzingen op het internet over de fittie tussen Makhlouf en Bashar. Het is in ieder geval duidelijk dat Poetin ontevreden is over het huidige beleid van het regime. Het heeft geen langetermijnvisie, wil niet hervormen, het wil niet verzoenen met haar voormalige vijanden en het kan/wil niet haar huidige systeem omvormen naar een 'normaal' gecentraliseerd systeem met een normale economie, zonder warlords en minder corruptie.

Wat daar nu dus mee gebeurt is niet helemaal duidelijk het is of:

A). Bashar de bedrijven van Makhlouf onteigent om Poetin te kunnen betalen voor zijn hulp en een deel van deze bedrijven over te dragen aan Russische bedrijven. Daarmee accepteert Poetin dat Syri de komende decennia nog een failed state zal blijven, maar krijgt daar grote economische en politieke invloed voor terug.

B). Poetin nu daadwerkelijk een stabieler Syri wil zien. Bashar zou teveel naar de pijpen van de Iranirs dansen en dus Rusland te weinig geven. Een vredesakkoord zou de status van Rusland verbeteren, de mogelijkheid geven zich uit Syri terug te trekken en de sancties op het land op te heffen. Wat Aloulu zegt dus.
Dit artikel is echt de moeite waard om te lezen.

Geeft veel details over de strijd tussen Makhlouf en het regime en ook over directe clashes tussen Iraanse mannetjes in Syri en de Russen in Syri en zelfs hun militaire basis daar die is aangevallen door aan Iran-gelieerde corrupte Syrische grote pieten. In die strijd die langer speelt en Russische belangen direct bedreigd is Assad inderdaad machteloos en behoort Makhlouf tot de Russische as. En die dreigt nu dus het te verliezen door de Iraanse as van invloedrijke Syrirs die belangrijke smokkelroutes beheren en gewapende conflicten hebben gehad met de Russen in Syri. Daarnaast speelt bij die aan Iran-gelieerde Syrirs de broer van Assad, Maher, en een neef een grote rol. De strijd tussen wie aan Rusland trouw is of Iran gaat direct terug tot de Alawitische gemeenschap en belangrijke Qardaha clan waar de Assads uit komen, maar ook Makhlouf. In die zin kan je de video van Makhlouf ook plaatsen, denk ik, waarin hij zich ook richtte tot die “achterban” in sommige dingen die hij zei.

Deel in artikel wat gaat over de clashes tussen door Rusland gesteunde eenheden en Iran-gelieerde eenheden;
quote:
Since April 2018, Maher al-Assad has commanded the Syrian Army’s 4th Armored Division. Currently, the 4th Armored Division’s members control many smuggling operations throughout the country, in cities from Albu Kamel on Syria’s eastern border with Iraq to Latakia on the Syrian coast, where the port was leased to Iran on October 1 last year. It has since become one of the biggest export hubs for drugs headed to markets in Europe, the Middle East and North Africa.

In January 2019 the 4th Armored Division launched attacks on the Russian-backed Tiger Forces unit in an attempt to wrest control of smuggling routes between regime- and opposition-held territory in Idlib province. The clashes led to the death of 70 fighters. These and other skirmishes prompted Russia to back a major campaign to arrest 4th Division and other Iranian-backed units throughout the country beginning in April 2019, which succeeded in rounding up numerous mid-ranking Iranian-backed officers.

Among those targeted in the campaign was Bashar Talal al-Assad, a cousin to the president (similar name, different people) who was wanted on drug and weapons trafficking charges. Unlike others who were detained in the roundup, Bashar Talal al-Assad and his ‘Areen Brigade managed to fight off Russian-backed forces that sought to arrest him in Qardaha. He then pledged to attack Russia’s Hmeimim military base, located 17 miles east of Latakia city, in the event the regime sought to arrest him again.
For Russia, the threat of such attacks on its military infrastructure is a real concern. The Hmeimim base—from which Moscow has directed its entire military campaign in Syria—had already been subject to a series of attacks from January to October 2018 by other Iranian-backed militias in the area.
https://www.thedailybeast(...)4N3WKsF24csMFj2qF2Q8

[ Bericht 25% gewijzigd door Aloulu op 12-05-2020 03:31:52 ]
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_193076557
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 03:19 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit artikel is echt de moeite waard om te lezen.

Geeft veel details over de strijd tussen Makhlouf en het regime en ook over directe clashes tussen Iraanse mannetjes in Syri en de Russen in Syri en zelfs hun militaire basis daar die is aangevallen door aan Iran-gelieerde corrupte Syrische grote pieten. In die strijd die langer speelt en Russische belangen direct bedreigd is Assad inderdaad machteloos en behoort Makhlouf tot de Russische as. En die dreigt nu dus het te verliezen door de Iraanse as van invloedrijke Syrirs die belangrijke smokkelroutes beheren en gewapende conflicten hebben gehad met de Russen in Syri. Daarnaast speelt bij die aan Iran-gelieerde Syrirs de broer van Assad, Maher, en een neef een grote rol. De strijd tussen wie aan Rusland trouw is of Iran gaat direct terug tot de Alawitische gemeenschap en belangrijke Qardaha clan waar de Assads uit komen, maar ook Makhlouf. In die zin kan je de video van Makhlouf ook plaatsen, denk ik, waarin hij zich ook richtte tot die “achterban” in sommige dingen die hij zei.

Deel in artikel wat gaat over de clashes tussen door Rusland gesteunde eenheden en Iran-gelieerde eenheden;
[..]

https://www.thedailybeast(...)4N3WKsF24csMFj2qF2Q8
A plague to all their houses :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193080736
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-05-2020 om 10:13:49 #Syria: the today's joint #TSK-#Russia|n patrol on M4 Highway was targeted moments ago. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-05-2020 om 10:23:14 #Syria: this is the first video showing an explosion during #TSK-#Russia|n patrol today on M4 Highway. https://t.co/UK3zYuVJwl reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193080738
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 03:19 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit artikel is echt de moeite waard om te lezen.

Geeft veel details over de strijd tussen Makhlouf en het regime en ook over directe clashes tussen Iraanse mannetjes in Syri en de Russen in Syri en zelfs hun militaire basis daar die is aangevallen door aan Iran-gelieerde corrupte Syrische grote pieten. In die strijd die langer speelt en Russische belangen direct bedreigd is Assad inderdaad machteloos en behoort Makhlouf tot de Russische as. En die dreigt nu dus het te verliezen door de Iraanse as van invloedrijke Syrirs die belangrijke smokkelroutes beheren en gewapende conflicten hebben gehad met de Russen in Syri. Daarnaast speelt bij die aan Iran-gelieerde Syrirs de broer van Assad, Maher, en een neef een grote rol. De strijd tussen wie aan Rusland trouw is of Iran gaat direct terug tot de Alawitische gemeenschap en belangrijke Qardaha clan waar de Assads uit komen, maar ook Makhlouf. In die zin kan je de video van Makhlouf ook plaatsen, denk ik, waarin hij zich ook richtte tot die “achterban” in sommige dingen die hij zei.

Deel in artikel wat gaat over de clashes tussen door Rusland gesteunde eenheden en Iran-gelieerde eenheden;
[..]

https://www.thedailybeast(...)4N3WKsF24csMFj2qF2Q8
En meer tekenen aan de wand:

quote:
Syrian MP Insults Putin, Refuses to Apologize

Aboud praised Assad’s relations with Iran in his first threatening post, saying that the regime’s relations with Moscow were considered secondary compared with the alliance between Tehran and the Syrian president.

Aboud launched a scathing attack on information published recently in Russian newspapers about downsizing, confiscation or hemming the role of Syrian president Bashar al-Assad.

He wrote in a Facebook post, “If Assad wanted it, Putin would have ended, and not just in Syria but in the region and the world, and the name ‘Putin’ would have been erased from Russian history forever.”
https://syrianobserver.co(...)es-to-apologize.html

Lijkt me duidelijk scenario B dus.

Het is nu de grote vraag of Rusland ook daadwerkelijk bereid zal zijn(of in staat), om Assad te lozen. Iran is duidelijk beter georganiseerd in Syri, en zeker nu het alternatief - Makhlouf - de machtsstrijd heeft verloren. Bovendien heeft Poetin met deze pandemie wel wat anders aan zijn hoofd.
Incelfrikandel
pi_193080785
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:
He wrote in a Facebook post, “If Assad wanted it, Putin would have ended, and not just in Syria but in the region and the world, and the name ‘Putin’ would have been erased from Russian history forever.”
_O- _O- :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193080840
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

En meer tekenen aan de wand:
[..]

https://syrianobserver.co(...)es-to-apologize.html

Lijkt me duidelijk scenario B dus.

Het is nu de grote vraag of Rusland ook daadwerkelijk bereid zal zijn(of in staat), om Assad te lozen. Iran is duidelijk beter georganiseerd in Syri, en zeker nu het alternatief - Makhlouf - de machtsstrijd heeft verloren. Bovendien heeft Poetin met deze pandemie wel wat anders aan zijn hoofd.
De drie landen hebben elkaar keihard nodig in Syri. Ik kan me niet voorstellen dat dit volledig uit de hand loopt. Iran levert de kanonnen voer om het regime te beschermen met de irgc en de Russen de luchtmacht en misschien wel nog belangrijker bescherming tegenover de internationale gemeenschap via de veiligheid sdraad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193080955
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

En meer tekenen aan de wand:
[..]

https://syrianobserver.co(...)es-to-apologize.html

Lijkt me duidelijk scenario B dus.

Het is nu de grote vraag of Rusland ook daadwerkelijk bereid zal zijn(of in staat), om Assad te lozen. Iran is duidelijk beter georganiseerd in Syri, en zeker nu het alternatief - Makhlouf - de machtsstrijd heeft verloren. Bovendien heeft Poetin met deze pandemie wel wat anders aan zijn hoofd.
Als Iran achter Assad staat kan Rusland Assad niet meer lozen en meer pro-Russische man in Damascus aan de macht krijgen. Dat weet Assad en Iran heel goed. Want in Syri op de grond trekken de Russen niet aan de touwtjes binnen het regime om een coupe zo af te dwingen. Veiligheidsapparaat is in handen van Assad/Iran, Russen enkel eigen basis en belangen en helpen wat mee tegen de rebellen. En die strijd voor het voortbestaan van het regime is al gewonnen. Kunnen de Russen niet meer terugdraaien.

Dit zou weleens een hoofdpijndossier kunnen worden voor Rusland. Zeker aangezien niets erop lijkt dat Iran van plan is af te wijken van het omvormen van Syri in een linie in hun oorlogje tegen Isral. En daarmee dus het permanent instabiel dreigt te blijven Syri. Daarnaast is internationaal geld nodig voor de wederopbouw. En dus enige vorm van “hervormingen”. Iran en Rusland kunnen zelf Syri economisch niets bieden. Dus ook hier geen zicht op stabiliteit.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_193081219
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 12:06 schreef Aloulu het volgende:

Dit zou weleens een hoofdpijndossier kunnen worden voor Rusland. Zeker aangezien niets erop lijkt dat Iran van plan is af te wijken van het omvormen van Syri in een linie in hun oorlogje tegen Isral. En daarmee dus het permanent instabiel dreigt te blijven Syri. Daarnaast is internationaal geld nodig voor de wederopbouw. En dus enige vorm van “hervormingen”. Iran en Rusland kunnen zelf Syri economisch niets bieden. Dus ook hier geen zicht op stabiliteit.
*O* Allah bashar suriya *O*

Een passende Game of Thrones Quote "I rather enjoy him, but he would see this country burn if he could be king of the ashes." Varys over baelish
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193120572
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 12:06 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Als Iran achter Assad staat kan Rusland Assad niet meer lozen en meer pro-Russische man in Damascus aan de macht krijgen. Dat weet Assad en Iran heel goed. Want in Syri op de grond trekken de Russen niet aan de touwtjes binnen het regime om een coupe zo af te dwingen. Veiligheidsapparaat is in handen van Assad/Iran, Russen enkel eigen basis en belangen en helpen wat mee tegen de rebellen. En die strijd voor het voortbestaan van het regime is al gewonnen. Kunnen de Russen niet meer terugdraaien.

Dit zou weleens een hoofdpijndossier kunnen worden voor Rusland. Zeker aangezien niets erop lijkt dat Iran van plan is af te wijken van het omvormen van Syri in een linie in hun oorlogje tegen Isral. En daarmee dus het permanent instabiel dreigt te blijven Syri. Daarnaast is internationaal geld nodig voor de wederopbouw. En dus enige vorm van “hervormingen”. Iran en Rusland kunnen zelf Syri economisch niets bieden. Dus ook hier geen zicht op stabiliteit.
Tsja dit zag je natuurlijk van verre aankomen. Rusland wil graag een diplomatieke overwinning door Syri dmv hervormingen om te vormen tot een enigszins normale functionerende staat. Assad ziet dit absoluut niet zitten, elke concessie ziet hij als zwakte. Iran wil het liefste Syri gebruiken als haar speeltuin om Isral aan te kunnen vallen. Die zien hervormingen logischerwijs als een verlies aan invloed en staan dus achter Assad.

Poetin gaat dit niet winnen. Die zal hooguit wat economische en diplomatieke druk uit kunnen oefenen. En Isral haar gang laten gaan in het luchtruim. Dat is het wel. Iran gaat daar natuurlijk niet voor zwichten.
Incelfrikandel
pi_193125928
Je hebt natuurlijk wel kans dat de Russen de Isralische luitjes van informatie over terroristen voorzien en dat op basis daarvan het bombarderen zal geschieden.
pi_193127447
Dat lijkt me ook wel weer erg sterk gezien de kwetsbaarheid van Rusland in Syri.
Incelfrikandel
pi_193127875
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193128006
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193177690
Allah bashar suriya _O-

Video en pics.

QalaatM twitterde op zondag 17-05-2020 om 12:57:13 #Syria: how #SAA 4th Division imposes its rule in pro-Assad heartland. Video shows village of Wajah Hajar on Lebanese border (W. #Homs). Reason is dispute over smuggling. Houses looted & then burned down, some destroyed too. https://t.co/29WDl8UxSm https://t.co/2IV3ZGcX8a reageer retweet
QalaatM twitterde op zondag 17-05-2020 om 13:04:40 #Pt. Aftermath of 4th Division retaliation in village of Wajah Hajar (W. #Homs) after dispute over smuggling. Incident happened 3 days ago and was covered-up. Multiple casualties also reported. #Syria. https://t.co/don42AZNTZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193193274
HaraldDoornbos twitterde op maandag 18-05-2020 om 16:02:11 Fikse ontwikkeling dit. Syrie opent consulaat in de Griekse stad Thessaloniki zodat Griekenland en het Syrie van Assad beter de groeiende Turkse bemoeienis met de regio kunnen tegengaan. Geheid druist dit Griekse besluit in tegen wens van Brussel, die Assad juist weg wil hebben. https://t.co/SHgM0rVpHI reageer retweet
pi_193193734
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 16:12 schreef Adrie072 het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op maandag 18-05-2020 om 16:02:11 Fikse ontwikkeling dit. Syrie opent consulaat in de Griekse stad Thessaloniki zodat Griekenland en het Syrie van Assad beter de groeiende Turkse bemoeienis met de regio kunnen tegengaan. Geheid druist dit Griekse besluit in tegen wens van Brussel, die Assad juist weg wil hebben. https://t.co/SHgM0rVpHI reageer retweet
Griekenland steunt alweer een genocidale regime dat bewust vrouwen en kinderen bombardeerde.

Eerder hadden ze Servi gesteund toen ze een genocide aan het uitvoeren waren.

[ Bericht 0% gewijzigd door polderturk op 18-05-2020 17:23:27 ]
  maandag 18 mei 2020 @ 17:18:32 #41
465142 PluggieOD
LAAG = RELATIEF
pi_193194012
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 16:55 schreef polderturk het volgende:

[..]

Griekenland steunt alweer een genocidale regime die bewust vrouwen en kinderen bombardeerde.

Eerder hadden ze Servi gesteund toen ze een genocide aan het uitvoeren waren.


Grieken en Turken kunnen best samen.
pi_193195123
Goes stuk over hoe isis momenteel bezig is in de Syrische woestijn

Unable to control territory, IS still ‘has the upper hand in the Syrian Badiya
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193195169
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:18 schreef PluggieOD het volgende:

[..]

[ [url=https://suskeenwiske.ophetwww.net/albums/pics/4kl/groot/072.gif]afbeelding[/url] ]

Grieken en Turken kunnen best samen.
Dat was wel een bazenalbum _O_
Incelfrikandel
pi_193195639
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:18 schreef PluggieOD het volgende:

[..]

[ [url=https://suskeenwiske.ophetwww.net/albums/pics/4kl/groot/072.gif]afbeelding[/url] ]

Grieken en Turken kunnen best samen.
Een vriend die uit Turkije die kwam om hier in Nederland bte studeren had meerdere Griekse studiegenoten. Kan me herinneren dat hij verrast was hoe veel de Grieken lijken op de Turken in hun doen en laten. Hij zei, ze zijn net als wij. Niet verwonderlijk ook aangezien de twee volkeren bijna een millennium lang naast elkaar met elkaar hebben geleefd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193272762
Ah de klassieke de weg naar Jeruzalem gaat door Damascus propaganda had ik een tijdje niet gehoord. "We willen Isral vernietigen dus vernietigen we graag Syri". Zo geloofwaardig.

Elizrael twitterde op zaterdag 23-05-2020 om 11:20:08 Militiamen backed by Iran & Syrian soldiers parade in Saraqeb, northwest Syria, now entirely depopulated of its inhabitants, to mark Qods Day
https://t.co/qR6pTFx5OY They chant martyrs are heading to liberate Jerusalem, yet for some reason keep shelling Syrian civilians instead reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193272824
Ben nu maar eens begonnen met het kijken naar de Messias, begint in Damascus.
Onverwacht prima serie.

https://www.netflix.com/title/80117557?s=i&trkid=13747225
pi_193273188
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 12:30 schreef WammesWaggel het volgende:
Ben nu maar eens begonnen met het kijken naar de Messias, begint in Damascus.
Onverwacht prima serie.

https://www.netflix.com/title/80117557?s=i&trkid=13747225
De trailer zag er goed uit. Maar toen cijfers binnenkwamen heb besloten om het niet te kijken en het einde schijnt bagger te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193373649
Kennelijk waren de Amerikanen ondertussen al sinds dat Isis officieel verslagen was met operaties tegen Isis elementen samen met de de irakis itt het officile verhaal over train en advies missies waardoor Isis elementen goed werden onderdrukt. Nu de Amerikanen en Iranirs mot hebben, begint Isis weer op te leven, bewijst ook maar weer dat de irakis ook met behulp van de Iranirs niet kunnen handelen tegen Isis.

How Tensions Between the U.S. and Iran Ended Up Strengthening ISIS

American troops helped keep a lid on the Islamic State in Iraq. The Suleimani killing changed all that.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193383051
quote:
Binkov *O*

Die grens tussen de perzen en de Turken is al eeuwen rustig omdat ze aan elkaar gewaagd zijn. Denk niet dat dat de komende eeuwen anders zal zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193407590
Antifa groepen hebben met de PKK getrained.

JackPosobiec twitterde op zondag 31-05-2020 om 20:37:53 FLASHBACK: Antifa members trained with designated foreign terrorist group in Syria https://t.co/KYeljwN5xI reageer retweet
pi_193416915
Deze maand komt de ceasar act in werking. Dit artikel gaat over de potentile implicaties.

The Makhlouf affair may accelerate a generalized collapse of Syria’s economy and effective control over the country.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193418281
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 1 juni 2020 @ 16:36:22 #54
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193419913
Een Global Power Index van Pardee Center for International Futures

quote:
The 20 Powerful Nations in 2020 according to the Global Power Index

In 2020, the Top 20 projected nations were as follows:

1. United States: 22.4% of global power

2. China: 15.1%

3. Japan: 5.2%

4. Germany: 4.8%

5. France: 4.7%

6. United Kingdom: 4.1%

7. Russia: 4.0%

8. India: 3.7%

9. Brazil: 2.1%

10. Italy: 2.0%

11. Canada: 1.9%

12. Australia: 1.6%

13. South Korea: 1.5%

14. Saudi Arabia: 1.5%

15. Spain: 1.5%

16. Netherlands: 1.3%

17. Mexico: 1.0%

18. Indonesia: 1.0%

19. Turkey: 0.9%

20. Israel: 0.8%
Bron: https://old.reddit.com/r/(...)20_according_to_the/

quote:
GDP kalenderjaar 2020

1. VS: $21.400 miljard

2. EU27: $16.000 miljard

3. China: $14.100 miljard

4. Japan: $5.100 miljard

5. Duitsland: $3.800 miljard

6. India: $2.900 miljard

7. VK: $2.740 miljard

8. Frankrijk: $2.707 miljard

9. Brazili: $1.800 miljard

10. Canada: $1.730 miljard


[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 02-06-2020 22:26:27 ]
  maandag 1 juni 2020 @ 16:55:39 #55
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193420191
Een ranking van de Australische denktank Lowy Institute voor de powerbalans in de Asia-Pacific. Ze maken die ranking door het gemiddelde te nemen van 8 indicatoren: economic resources, military capability, resilience, future resources, diplomatic influences, economic relationships, defence networks and cultural influence. Al die 8 indicatoren verdelen ze onder in 126 subindicatoren. Staat allemaal op hun site als men zich in wil verdiepen. De Amerikanen scoren op alle 8 indicatoren sterk. De Chinezen scoren op 7 van de 8 indicatoren sterk. Een indicator scoren ze slecht en dat is defence networks. Ze proberen power meetbaar te maken op deze manier. Je kunt in hun tabel kijken/informeren/scrollen. Ze hebben genoeg $$$$ tot hun beschikking deze denktank omdat zeer professioneel te doen.

quote:
Lowy Institute - Overall Power - Asia Power Index 2019

1. VS - 84,5

2. China: 75,9

3. Japan: 42,5

4. India: 41,0

5. Rusland: 35,4
Bron: https://power.lowyinstitute.org/

Bron: https://www.reddit.com/r/(...)ndex_lowy_institute/

[ Bericht 13% gewijzigd door Jellereppe op 01-06-2020 18:26:54 ]
  maandag 1 juni 2020 @ 18:44:49 #56
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193422047
Rijkdom volgens de Zwitserse bank Credit Suisse in 2019: bezittingen van een heel land minus schulden van een heel land.

quote:
Wealth 2019 - Credit Suisse

1. VS: 105 biljoen dollar

2. Europa: 90 biljoen dollar

3. China: 63 biljoen dollar

4. Japan: 24 biljoen dollar

5. Duitsland: 14,6 biljoen dollar

6. Verenigd Koninkrijk: 14,3 biljoen dollar

7. Frankrijk: 13,7 biljoen dollar

8. India: 12,6 biljoen dollar

9. Latijns-Amerika: 9,9 biljoen dollar

10. Canada: 8,5 biljoen dollar

11. Spanje: 7,7 biljoen dollar

12. Zuid-Korea: 7,3 biljoen dollar

13. Australi: 7,2 biljoen dollar

14. Afrika: 4,1 biljoen dollar

15. Taiwan: 4 biljoen dollar

16. Zwitserland: 3,8 biljoen dollar

17. Nederland: 3,7 biljoen dollar

18. Brazili: 3,5 biljoen dollar

19. Hongkong: 3 biljoen dollar

20. Rusland: 3 biljoen dollar

..
..
..
..
..
121. Syri: $0
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_wealth

[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 02-06-2020 22:33:07 ]
  maandag 1 juni 2020 @ 19:01:23 #57
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193422312
quote:
Geschatte waarde van grondstoffen onder de grond volgens statista

1. Rusland: 75 biljoen dollar

2. VS: 45 biljoen dollar

3. Saudi-Arabi: 34 biljoen dollar

4. Canada: 33 biljoen dollar

5. Iran: 27 biljoen dollar

6. China: 23 biljoen dollar

7. Brazili: 21,7 biljoen dollar

8. Australi: 19,9 biljoen dollar

9. Iraq: 15,9 biljoen dollar

10. Venezuela: 14,3 biljoen dollar
https://www.statista.com/(...)ural-resource-value/
pi_193446959
:D

Charles_Lister twitterde op woensdag 03-06-2020 om 01:05:25 #Assad troops confronted #American soldiers in NE #Syria today. The dialogue was a little mismatched:

- #SAA: "Look at me stupid, you donkey American, I'll put my shoes on your & your father's head."

- U.S: "I respect you."

https://t.co/lxRBF30AX1 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193458685
Charles_Lister twitterde op woensdag 03-06-2020 om 12:06:16 BREAKING - #Russia (& possibly SyAF) airstrikes have hit al-Ziyara, Zeyzoun & Qurqur areas this morning -- the 1st confirmed strikes since the March 5 ceasefire.

Pro-#Assad forces appear to be prepping for a ground offensive in Jabal al-Zawiyeh. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:13:23 #61
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193458952
9 jaar en 2 maanden.
pi_193459765
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:13 schreef Jellereppe het volgende:
9 jaar en 2 maanden.
Ik had je een paar jaartjes jonger ingeschat.
Incelfrikandel
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:55:53 #63
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193459803
quote:
12s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik had je een paar jaartjes jonger ingeschat.
Ja, ik sta een beetje stil bij hoe lang deze oorlog al voortsleept.
pi_193459967
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:55 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ja, ik sta een beetje stil bij hoe lang deze oorlog al voortsleept.
10+ jaar is heel gebruikelijk voor een burgeroorlog.
Incelfrikandel
  woensdag 3 juni 2020 @ 21:05:25 #65
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193459978
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 21:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:
10 jaar is heel gebruikelijk voor een burgeroorlog.
Ik weet het.
pi_193460043
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 21:05 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik weet het.
Overigens is het labeltje 'burgeroorlog' voor Syri wel iets korter dan 9 jaar toepasbaar.
Incelfrikandel
pi_193527163
QalaatM twitterde op zondag 07-06-2020 om 21:07:51 #Syria: those are the 1st photos of First Armored Division heading to a "new mission". #Idlib is likely. https://t.co/awdE86KmLL reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193538281
Zie video.

JackPosobiec twitterde op maandag 08-06-2020 om 14:55:09 WATCH: Antifa members traveled to Syria to train with PKK front group https://t.co/MUPnOOprLH reageer retweet
pi_193553278
Elizrael twitterde op dinsdag 09-06-2020 om 15:03:15 Confirmed by 4 sources: Turkish-controlled areas in Syria are switching to using the Turkish lira, after coins were brought in from Turkey to allow for this move (notes were already in circulation). This will protect locals from the rapid depreciation of the Syrian lira. https://t.co/87XPLE6jDa reageer retweet
Elizrael twitterde op dinsdag 09-06-2020 om 15:07:21 This move will further reduce the value of the Syrian lira due to reduced demand for it, since about 1.8 million residents of Turkish-controlled areas stop using the currency. Idlib's 3 million residents will likely follow suit due to the availability of coins. https://t.co/01tvGCrc5R reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193560450
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:22 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Misschien ook het uitgelezen moment om het eens te hebben over het leed dat de vikingen hebben gebracht naar de Oekrane.
Wil niet stoken maar de Zweden zijn zo naef dat daar vast wat te halen is.

#RagnarLothbrook
:D

Dit is ook zoiets. Horen we ooit mensen klagen in Nederland over de strooptochten van de Vikingen? Of over Napoleon. of over de Spanjaarden? Nipe. Maar de Turken? Zelfs in dit topic tot op de dag van vandaag maken mensen zich druk over een nieuwe Ottomaanse rijk. :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193594232
Idlib maakt zich kennelijk ook op om over te stappen op de Turkse munt.

OGNreports twitterde op donderdag 11-06-2020 om 21:57:19 #Idlib
The Turkish lira is being sent into the liberated parts of rural Aleppo and Idlib, in order to be made available for use rather than the collapsing Syrian pound. https://t.co/HgDp0vacp8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193602640
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193603329
Turkije heeft PKK leider Nazlikul 150 km diep in Irak opgeblazen.
Hij was op live tv bij een tv station.
De Turkse inlichtingendienst heeft van daaruit zijn elektronische signaal opgepikt en hem naar zijn huis gevolgd. Vervolgens is zijn huis opgeblazen met een precisionstrike.

Dat is het Turkse verhaal. Volgens PKK leider Karayilan is er iets anders aan de hand. Hij denkt dat er lokale spionnen zijn die voor Turkije werken en doelen doorgeven aan Turkije.

WAARSCHUWING
GRUWELIJKE BEELDEN IN LINK

_Poyraztim twitterde op vrijdag 12-06-2020 om 15:44:01 "Okumanız dileğiyle"

1- IRAK KUZEYİNE 150 KM İNMEK
Irak kuzeyinde bulunan Terr rgt PKK’nın st dzey yneticilerinden ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek iin katığı Kandil’in i blgelerinde TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi... https://t.co/8H4Yz7oouo reageer retweet
pi_193603913
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:20 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Syri op rand van hongersnood dus.
Alsof de oorlog niet genoeg ellende heeft veroorzaakt. Ik zie het beleid van de Amerikanen ook niet zo makkelijk veranderen. Ook niet wanneer Trump in november plaats maakt. Maar het blijven natuurlijk speculaties over wat de ceasar act allemaal zal veroorzaken We gaan zien wat er feitelijk gaat gebeuren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193603935
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:18 schreef polderturk het volgende:
Turkije heeft PKK leider Nazlikul 150 km diep in Irak opgeblazen.
Hij was op live tv bij een tv station.
De Turkse inlichtingendienst heeft van daaruit zijn elektronische signaal opgepikt en hem naar zijn huis gevolgd. Vervolgens is zijn huis opgeblazen met een precisionstrike.

Dat is het Turkse verhaal. Volgens PKK leider Karayilan is er iets anders aan de hand. Hij denkt dat er lokale spionnen zijn die voor Turkije werken en doelen doorgeven aan Turkije.

WAARSCHUWING
GRUWELIJKE BEELDEN IN LINK

_Poyraztim twitterde op vrijdag 12-06-2020 om 15:44:01 "Okumanız dileğiyle"

1- IRAK KUZEYİNE 150 KM İNMEK
Irak kuzeyinde bulunan Terr rgt PKK’nın st dzey yneticilerinden ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek iin katığı Kandil’in i blgelerinde TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi... https://t.co/8H4Yz7oouo reageer retweet
Niet ondenkbaar natuurlijk dat de Turken mollen hebben in de hoogste echelons van dr pkk, maar dat gaan ze natuurlijk nooit toegeven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193604113
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 18:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Niet ondenkbaar natuurlijk dat de Turken mollen hebben in de hoogste echelons van dr pkk, maar dat gaan ze natuurlijk nooit toegeven.
Lijkt mij aannemelijk inderdaad.
Niet alleen de Turruken ook :P
pi_193604164
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 18:13 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Lijkt mij aannemelijk inderdaad.
Niet alleen de Turruken ook :P
Uiteraard. Elke zichzelf respecterende geheime dienst zou overal hun mannetjes moeten hebben.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193604950
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Alsof de oorlog niet genoeg ellende heeft veroorzaakt. Ik zie het beleid van de Amerikanen ook niet zo makkelijk veranderen. Ook niet wanneer Trump in november plaats maakt. Maar het blijven natuurlijk speculaties over wat de ceasar act allemaal zal veroorzaken We gaan zien wat er feitelijk gaat gebeuren.
De Ceasar Act is zowel in het huis als de senaat aangenomen met een ruime tweederdemeerderheid. Vetoproof dus, zelfs als Biden of Trump zouden willen kan de POTUS er niets tegen doen.
Maar inderdaad, de huidige ellende is niet het gevolg van de Ceasar Act, die gaat pas over vijf dagen in.
Incelfrikandel
pi_193605168
quote:
Waarom wil Assad geen politieke concessies doen? Hij laat liever zijn land verhongeren dan dat hij het land wat democratischer maakt.
pi_193607215
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:10 schreef Slayage het volgende:
Elizrael twitterde op dinsdag 09-06-2020 om 15:03:15 Confirmed by 4 sources: Turkish-controlled areas in Syria are switching to using the Turkish lira, after coins were brought in from Turkey to allow for this move (notes were already in circulation). This will protect locals from the rapid depreciation of the Syrian lira. https://t.co/87XPLE6jDa reageer retweet
Elizrael twitterde op dinsdag 09-06-2020 om 15:07:21 This move will further reduce the value of the Syrian lira due to reduced demand for it, since about 1.8 million residents of Turkish-controlled areas stop using the currency. Idlib's 3 million residents will likely follow suit due to the availability of coins. https://t.co/01tvGCrc5R reageer retweet
Als Rusland besluit geen offensief in te zetten om Idlib proberen in te nemen, en die kans is aanzienlijk, dan heb je een aanzienlijke kans dat met de “vrede” deze Syrische gebieden veel beter economisch vertoeven is dan die waar Bashar de scepter zwaait. Onder Bashar leeft 80 procent onder de armoedegrens en vorige week waren er kleinschalige protesten in Lattakia. Ook is een grote klacht onder een deel van de alawieten dat zij wel veel gegeven hebben qua mensenlevens maar deze mensen er niet op vooruit zijn gegaan, maar zoals de rest vooral hard achteruit. Dit is een breed gedragen onvrede van diegenen die zijn achtergebleven qua “zelfverrijking” en die boot gemist hebben. Je kan wel een ambtenaartje worden maar de salarissen kan het Syrische regime niet betalen die ervoor zorgen dat je daarmee een acceptabel inkomen hebt. Als voorbeeld.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_193608551
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 21:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Als Rusland besluit geen offensief in te zetten om Idlib proberen in te nemen, en die kans is aanzienlijk, dan heb je een aanzienlijke kans dat met de “vrede” deze Syrische gebieden veel beter economisch vertoeven is dan die waar Bashar de scepter zwaait. Onder Bashar leeft 80 procent onder de armoedegrens en vorige week waren er kleinschalige protesten in Lattakia. Ook is een grote klacht onder een deel van de alawieten dat zij wel veel gegeven hebben qua mensenlevens maar deze mensen er niet op vooruit zijn gegaan, maar zoals de rest vooral hard achteruit. Dit is een breed gedragen onvrede van diegenen die zijn achtergebleven qua “zelfverrijking” en die boot gemist hebben. Je kan wel een ambtenaartje worden maar de salarissen kan het Syrische regime niet betalen die ervoor zorgen dat je daarmee een acceptabel inkomen hebt. Als voorbeeld.
Het gemiddelde salaris in de gebieden van Assad is nu $14 per maand. Iran en Rusland hebben nu ook niet echt veel te besteden door de lage olieprijzen en de sancties.
pi_193608955
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 23:03 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het gemiddelde salaris in de gebieden van Assad is nu $14 per maand. Iran en Rusland hebben nu ook niet echt veel te besteden door de lage olieprijzen en de sancties.
Een groot deel zal wel leven van de uitkering die hun neef in Zweden of Duitsland trekt.
pi_193609400
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 23:25 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Een groot deel zal wel leven van de uitkering die hun neef in Zweden of Duitsland trekt.
True. Dr Syrirs hebben ondertussen een aardige diaspora dat euro's vangt tegenwoordig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193610558
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 23:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

True. Dr Syrirs hebben ondertussen een aardige diaspora dat euro's vangt tegenwoordig.
In Turkije zitten 4 miljoen Syrirs die nog altijd 30 keer zoveel verdienen als de Syrirs in Syri.
Je hoeft maar 15 euro te sturen om het salaris van een Syrir te verdubbelen.

Toch wordt er niet veel gestuurd. Als er veel gestuurd zou worden, zou het salaris veel hoger zijn dan $14 per maand.
pi_193634732
Zware bombardementen door 31 Turkse F16's op de PKK kampen in Noord-Irak op dit moment.
pi_193638046
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 00:23 schreef polderturk het volgende:
Zware bombardementen door 31 Turkse F16's op de PKK kampen in Noord-Irak op dit moment.
We wordt gespeculeerd dat de bombardementen met het onderstaande te maken heeft

Ben benieuwd of ze kopstukken zullen treffen

Kurdish tensions in northern Iraq raise prospects of PKK crackdown
Kurdish intelligence source tells MEE of operation being prepared to drive armed group out of Iraq


[ Bericht 26% gewijzigd door Slayage op 15-06-2020 13:51:54 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193639769
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 19:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom wil Assad geen politieke concessies doen? Hij laat liever zijn land verhongeren dan dat hij het land wat democratischer maakt.
Compromissen sluiten is niet iets dat je typisch ziet in islamitische landen.
pi_193643817
Koerd spreekt zijn steun uit voor Turkije en roept op tot het verder bombarderen van de PKK in Noord-Irak

tayipturgut97 twitterde op maandag 15-06-2020 om 00:45:20 @BirlikLeyla Bir Krt olarak tarafım belli 🇹🇷 eğer bu şekilde kendinize Krt diyorsanız ben sizden değilim.. Yıkın yakın bunları ! 🇹🇷 reageer retweet
  maandag 15 juni 2020 @ 20:14:07 #92
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193645488
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 13:55 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Compromissen sluiten is niet iets dat je typisch ziet in islamitische landen.
Dit is klassieke Abrahamitische Agressieve Missionaris-Gedrag: democratische hervormingen afdwingen in andere landen. Een niet westerse land zou dat moeten proberen hervormingen afdwingen in derde landen met staatsmacht op basis van een totaal andere ideologie die ze aanhangen. De westerse liberale pers zou dan moord en brand schreeuwen. Ik snap nu hoe het christendom zich heeft verspreidt. Je doet wat we willen of je gaat honger lijden en heel erg lijden. Smeerlappen. De ideologie verandert, het agressieve missionaris gedrag niet zozeer. White man's burden.
  maandag 15 juni 2020 @ 20:29:30 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193645742
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 18:39 schreef polderturk het volgende:
Koerd spreekt zijn steun uit voor Turkije en roept op tot het verder bombarderen van de PKK in Noord-Irak

tayipturgut97 twitterde op maandag 15-06-2020 om 00:45:20 @:BirlikLeyla Bir Krt olarak tarafım belli 🇹🇷 eğer bu şekilde kendinize Krt diyorsanız ben sizden değilim.. Yıkın yakın bunları ! 🇹🇷 reageer retweet
Wie is dit en waarom kan die vent ons wat schelen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_193645810
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 20:14 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Dit is klassieke Abrahamitische Agressieve Missionaris-Gedrag: democratische hervormingen afdwingen in andere landen. Een niet westerse land zou dat moeten proberen hervormingen afdwingen in derde landen met staatsmacht op basis van een totaal andere ideologie die ze aanhangen. De westerse liberale pers zou dan moord en brand schreeuwen. Ik snap nu hoe het christendom zich heeft verspreidt. Je doet wat we willen of je gaat honger lijden en heel erg lijden. Smeerlappen. De ideologie verandert, het agressieve missionaris gedrag niet zozeer. White man's burden.
Wel mooi dat mijn posts je wereldbeeld verrijken.
  maandag 15 juni 2020 @ 20:39:41 #95
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193645860
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 20:35 schreef WammesWaggel het volgende:
Wel mooi dat mijn posts je wereldbeeld verrijken.
The white man's burden is een oud fenomeen. Het explodeerde gedurende het tijdperk van New Imperialism onder de Europeanen, Amerikanen en Japanners. Civilisatie-imperialisme. We gaan de gekleurde barbaren wat civilisatie brengen. Daar komt het eigenlijk op neer. De islamieten hebben die missionaris-drang ook heel erg maar die zijn de laatste paar generaties niet zo succesvol op technologisch/economisch gebied dus de implementatie van hun ideologie afdwingen met economische en militaire macht is a no-go in grote delen van de wereld: alleen de armste en zwakste landen lenen zich voor hard power. So called failed states. Die moeten het in grote meer ontwikkelde stabiele delen van de wereld via soft power doen: financiering van moskeen, scholen waar kidjes worden gevormd in de hoop dat ze later maatschappij-brede veranderingen teweeg brengen.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_White_Man%27s_Burden

https://en.wikipedia.org/wiki/Civilizing_mission

[ Bericht 11% gewijzigd door Jellereppe op 15-06-2020 20:58:01 ]
pi_193648153
quote:
Destroying Lebanon to Save It

Conservative Republicans have unveiled a report that could have terrible consequences for a country already facing ruin.
quote:
Furthermore, preventing an IMF bailout would lead to nothing less than Lebanon's social and economic destruction, since the country could soon run out of hard currency to import vital necessities such as food, medicine, and fuel. Things will be made worse by Washington's implementation of the Caesar Act, legislation to sanction the Assad regime in Damascus and those dealing with it, which will close a safety valve allowing Lebanon to conduct transactions through Syria. Lebanon could soon find that it has become a Venezuela on steroids.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 19:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom wil Assad geen politieke concessies doen? Hij laat liever zijn land verhongeren dan dat hij het land wat democratischer maakt.
Het gaat niet zozeer om het "democratiseren". Het gaat erom dat Assad het land als zijn persoonlijke bezit ziet. Dat probleem was er in 2011 al.
Incelfrikandel
pi_193648984
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:50 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Het gaat niet zozeer om het "democratiseren". Het gaat erom dat Assad het land als zijn persoonlijke bezit ziet. Dat probleem was er in 2011 al.
In essentie gedraagt Assad zich zoals elke dictatuur vrijwel doet; overleven van het regime gaat voor op welzijn van het volk. Assad en elke dictatuur ziet een samenzwering, veelal buitenlands. En daarmee is de kous af. De machthebbers/grote pieten zullen in Syri geen honger lijden, wat er ook gebeurd. Zij kunnen dus een hyperinflatie wel hebben. De vraag is wat er gebeurd als alawieten zich actief tegen Assad zouden roeren, dus in die gebieden massale onvrede wat bijv leidt tot demonstraties. Het regime en de machthebbers kunnen wel zichzelf goed blijven voeden maar niet de vele alawitische mondjes omdat er simpelweg geen cent te makken is in tijden van hyperinflatie. En de alawitische gemeenschap is meer dan ooit de backbone voor dit regime.

Je zal een verdere en wellicht totale afbraak van de staat zien. De president kan niet eens een simpele lokale burgemeester tot de orde roepen, of douane ambtenaar niet ontslaan krijgen die een lokale machthebber helpt met smokkelen omdat die lokale machthebber meer macht daarover heeft dan de ergens ver weg zetelende president. Lokale machthebbers hebben al eigen milities die ze betalen en direct aansturen, getuige het feit dat een van hen de Russen had aangevallen. Je hebt een regime wat niet eens haar eigen soldaten kan betalen in normaal loon.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_193649141
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 23:51 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In essentie gedraagt Assad zich zoals elke dictatuur vrijwel doet; overleven van het regime gaat voor op welzijn van het volk. Assad en elke dictatuur ziet een samenzwering, veelal buitenlands. En daarmee is de kous af. De machthebbers/grote pieten zullen in Syri geen honger lijden, wat er ook gebeurd. Zij kunnen dus een hyperinflatie wel hebben. De vraag is wat er gebeurd als alawieten zich actief tegen Assad zouden roeren, dus in die gebieden massale onvrede wat bijv leidt tot demonstraties. Het regime en de machthebbers kunnen wel zichzelf goed blijven voeden maar niet de vele alawitische mondjes omdat er simpelweg geen cent te makken is in tijden van hyperinflatie. En de alawitische gemeenschap is meer dan ooit de backbone voor dit regime.

Je zal een verdere en wellicht totale afbraak van de staat zien. De president kan niet eens een simpele lokale burgemeester tot de orde roepen, of douane ambtenaar niet ontslaan krijgen die een lokale machthebber helpt met smokkelen omdat die lokale machthebber meer macht daarover heeft dan de ergens ver weg zetelende president. Lokale machthebbers hebben al eigen milities die ze betalen en direct aansturen, getuige het feit dat een van hen de Russen had aangevallen. Je hebt een regime wat niet eens haar eigen soldaten kan betalen in normaal loon.
Het is een gevalletje, "glermisin, aglarmisin?" Zoals de Turken zeggen. "Zal ik lachen of zal ik huilen?"

Vraag me af als de economische meltdown komt of Assad door zijn eigen mensen opgegeten zal worden net als kadaffi.

Assad denkt dat hij onmisbaar is voor het land, voor de Russen, de Iranirs, waardoor hij zich zo arrogant gedraagt, omdat er geen alternatief voor handen zoubzijn.
Dat is ook een argument van de assad fanboys hier in dit topic, ze zeggen al jaren, "wie zou Assad moeten vervangen?". Ik denk dat wanneer chaos toeslaat, de bevolking vooral het leiderschap wilt zien bloeden omdat zij de mensen zijn die de problemen zouden moeten oplossen. Daarom is recent bv. de premier ontslagen door Assad. Alsof dat de problemen zal oplossen alsof dat ook maar iets zal uitmaken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193649221
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 22:50 schreef Frikandelbroodje het volgende:

However, it is also necessary for those in Washington or other capitals, above all Paris and Berlin, who can sense the genuine risks involved, to warn that wantonly destroying Lebanon to save it from Iran’s influence is really the most insane path of all.

De Amerikanen hebben al eerder Libi, Irak, Syri vernietigd, dat ze het weer zullen proberen met Libanon is zeker niet ondenkbaar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193661273
We gaan het zien of de Turken gaan leveren

Al7khalidi twitterde op dinsdag 16-06-2020 om 08:49:39 Turkey reportedly promised the “Fath Mubin” operation room which has the largest opposition groups “full air and ground” support in the case of a renewed regime offensive.

Translation: Turkish drones & Artillery will do a Heftar 2.0 to Bashar. Let’s hope they are so foolish reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193662088
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 20:44 schreef Slayage het volgende:
We gaan het zien of de Turken gaan leveren

Al7khalidi twitterde op dinsdag 16-06-2020 om 08:49:39 Turkey reportedly promised the “Fath Mubin” operation room which has the largest opposition groups “full air and ground” support in the case of a renewed regime offensive.

Translation: Turkish drones & Artillery will do a Heftar 2.0 to Bashar. Let’s hope they are so foolish reageer retweet
Wat houdt dit precies in? Willen ze gewoon heel Syri overnemen en Assad van de troon gooien?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_193662198
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 20:44 schreef Slayage het volgende:
We gaan het zien of de Turken gaan leveren

Al7khalidi twitterde op dinsdag 16-06-2020 om 08:49:39 Turkey reportedly promised the “Fath Mubin” operation room which has the largest opposition groups “full air and ground” support in the case of a renewed regime offensive.

Translation: Turkish drones & Artillery will do a Heftar 2.0 to Bashar. Let’s hope they are so foolish reageer retweet
Dat niet alleen.

Turkije bereidt ook een nieuwe aanval voor ten oosten van de Eufraat in PKK en Assad gecontroleerd gebied.

Mijn mening:
Dit is het gevolg van de Turkse successen in Libi. Rusland wil de druk op Turkije verhogen op deze manier.

goharkhan47 twitterde op dinsdag 16-06-2020 om 20:20:53 Syria:

Reports: Turkish Army and NSA are preparing to resume operation Peace Spring in areas of Kobani and Jazirah reageer retweet
pi_193662466
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 21:38 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Wat houdt dit precies in? Willen ze gewoon heel Syri overnemen en Assad van de troon gooien?
Het is een dreigement richting Assad.
Assadisten zijn al een hele tijd bezig met een troepenopbouw bij Idlib, terwijl de Syrische economie volledig ingestort is.
Als Assad Idlib aanvalt, zullen de rebellen volledige lucht- en grondsteun krijgen.

Inmiddels heeft Turkije een aanzienlijk leger in Idlib neergezet.

Turkse HISAR-A en HISAR-O luchtafweer en Hawk raketten zijn er geplaatst. Ook zullen er F16's ondersteund met AEWACS zijn. Ook heeft Turkije een grote vloot aan drones.

Assad maakt geen kans.
Ik denk niet dat ze echt willen aanvallen.
pi_193668033
ragipsoylu twitterde op woensdag 17-06-2020 om 06:16:25 Turkey deploys special forces to Iraq’s Haftanin against PKK.

Warplanes, drones, armed drones, attack helicopters support the troops on the ground

https://t.co/gvpPHhnBpS reageer retweet
ragipsoylu twitterde op woensdag 17-06-2020 om 06:26:10 Map shows where Haftanin is in Iraq.

Turkey has been conducting an extensive military campaign against PKK in Iraq for the last two years. And the magnitude of this operations is increasing every passing day https://t.co/hIUS7K8WXH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193672864
Video van gedode PKK'ers. Waarschijnlijk door F16.
Stuk omliggend bos is weggevaagd.


pi_193711734
Nood aan de man in assadistan

putintintin1 twitterde op vrijdag 19-06-2020 om 18:22:51 #Syria another sign of regime hemorrhaging foreign currency; Syrian Embassies in Sweden (and Scandinavian countries) and France calling up Syrians to donate money "for those who were affected by the COVID19 measures"
This came only after all the measures were lifted https://t.co/B1hkIu1C8g reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193723260
QalaatM twitterde op zondag 21-06-2020 om 13:29:54 Only in #Daraa. Mass protest today in Bosra, incl. by #SAA 5th Corps members (ex-Rebels), asking for downfall of Assad & shouting anti-Iran/Hezbollah slogans. 5th Corps suffered yesterday 34 casualties in biggest IED attack past 2 years (S. #Syria). https://t.co/VSFp7z7z8b reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193723742
De mensen die het conflict volgen sinds het begin zullen zijn gezicht herkennen. Ook hij is kennelijk geindigd op de Cesar foto's uit de vernietigingskampen van Assad.

MGhorab3 twitterde op zondag 21-06-2020 om 12:05:38 The officer Hussein Hermush was martyred under torture, according to the pictures published by #Caesar The officer is the founder of the #FSA
#Syria https://t.co/pzBm9Umim6 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 21-06-2020 om 12:23:13 #Syria: it's part of new release of #Caesar photos, showing ppl tortured to death by Assad's Intelligence. 1,000s documented, sometimes many years after the execution. Lt. Col. Harmoush defected from #SAA on 10th June 2011. https://t.co/6Qd0ryB1iT reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 21-06-2020 om 12:39:57 #Syria: Lt. Colonel Hussein Harmoush was the first high-ranking officer who defected from #SAA, involved in crackdown of protests mid-2011. He was followed up by many, soldiers & officers. He was tortured to death in Assad's prison. https://t.co/0bncTq0tzQ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193735568
Keiharde woorden van Trump over de PKK. Uit het boek van Bolton.


pi_193735811
Charles_Lister twitterde op maandag 22-06-2020 om 12:26:09 NEW - A former doctor in #Assad's Military Intelligence Directorate ID'd as "Alaa M" has been arrested in #Germany accused of torturing & killing detainees in a prison facility in #Homs.

He's been working as a doctor in #Germany since arriving in 2015:

https://t.co/QSmMfAeVbF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193735863
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 12:23 schreef polderturk het volgende:
Keiharde woorden van Trump over de PKK. Uit het boek van Bolton.

[ afbeelding ]
:D

Maar feitelijk heeft hij wel gelijk natuurlijk wanneer hij zegt "we're killing isis for our enemies". Rusland Iran, Assad vonden het geweldig wat de Amerikanen deden vooral rondom deir ezzor waren de Amerikanen praktisch de luchtmacht van Assad.

In ieder geval ook een bevestiging dat velen in het Amerikaanse establishment "for ever" zouden willen blijven. Dit natuurlijk in de vorm van een "Koerdistan" dat tot het einde der tijden bescherming nodig zal hebben van de Amerikanen, een Isral 2.0 wel te verstaan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193757280
Oorlog tussen HTS en hurasaddin ? Tweet reeks

Charles_Lister twitterde op dinsdag 23-06-2020 om 19:28:59 @MiddleEastInst #pt: Video from outside Arshani (also known as Arab Said) indicate heavy machine gun fire is in play between Huras al-Din and #HTS.

https://t.co/DiYkpogvWk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 23 juni 2020 @ 22:10:50 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193759757
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 19:49 schreef Slayage het volgende:
Oorlog tussen HTS en hurasaddin ? Tweet reeks

Charles_Lister twitterde op dinsdag 23-06-2020 om 19:28:59 @:MiddleEastInst #pt: Video from outside Arshani (also known as Arab Said) indicate heavy machine gun fire is in play between Huras al-Din and #HTS.

https://t.co/DiYkpogvWk reageer retweet
Win voor iedereen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_193762334
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 22:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Win voor iedereen
Zeker
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193762342
Bilal is opgepakt door HTS vanwege dit filmpje :{

BilalKareem twitterde op dinsdag 23-06-2020 om 13:00:00 I am publicly calling for the immediate release of @toxaidworker
(Tauqir Sharif) or a clear and written charge against him and a path to justice. Watch and share!

#FreeTox https://t.co/eIDtFnI5kW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193772166
Kan me emand het Washington post artikel copy pasten Hiero? BVD

Charles_Lister twitterde op woensdag 24-06-2020 om 19:07:55 "The most tragic story in John Bolton’s book was #Syria" -- by @joshrogin

- #Trump reportedly disliked "the #Kurds / was disinterested in fighting #ISIS / couldn't deal with #Erdogan / & "constantly" wanted to call #Assad to discuss 6 U.S. prisoners.

https://t.co/3LxP4qifXy https://t.co/pOX4aPubQW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193776605
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2020 00:47 schreef Slayage het volgende:
Bilal is opgepakt door HTS vanwege dit filmpje :{

BilalKareem twitterde op dinsdag 23-06-2020 om 13:00:00 I am publicly calling for the immediate release of @:toxaidworker
(Tauqir Sharif) or a clear and written charge against him and a path to justice. Watch and share!

#FreeTox https://t.co/eIDtFnI5kW reageer retweet
Hij herhaalt vaak voor volledige vrije media te zijn. Heeft niet door dat in zijn geliefde shariastaatje dat onmogelijk is. En nu dus de lul.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_193780564
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 23:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij herhaalt vaak voor volledige vrije media te zijn. Heeft niet door dat in zijn geliefde shariastaatje dat onmogelijk is. En nu dus de lul.
Hij beseft inderdaad nog steeds niet wat het impliceert om onder HTS/alqaida stijl oragnisaties te leven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193787434
PKK gebombardeerd in Noord Irak.

Lijken liggen op straat

Waarschuwing voor de beelden.

pi_193787886
BeriShalmashi twitterde op donderdag 25-06-2020 om 19:12:54 Dit zijn gewone burgers in Iraaks Koerdistan die nietsvermoedend in de zon chillen met de kids. En dan worden ze zowat omvergeblazen door bommen uit Turkije. Dit is de broer van een jongen die ik ken. En zijn neefje. @NATO vindt dit ok. Dan weet je dat. https://t.co/YFoJqMsgGr reageer retweet
Make Ethnic Nationalism The New Normal Again
pi_193788056
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2020 19:16 schreef Slayage het volgende:
Kan me emand het Washington post artikel copy pasten Hiero? BVD

Charles_Lister twitterde op woensdag 24-06-2020 om 19:07:55 "The most tragic story in John Bolton’s book was #Syria" -- by @:joshrogin

- #Trump reportedly disliked "the #Kurds / was disinterested in fighting #ISIS / couldn't deal with #Erdogan / & "constantly" wanted to call #Assad to discuss 6 U.S. prisoners.

https://t.co/3LxP4qifXy https://t.co/pOX4aPubQW reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Incelfrikandel
pi_193789109
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juni 2020 20:01 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Danku danku.

Niks schokkends eigenlijk. Of het allemaal waar is of niet. Het is On beetje wel het beeld wat er heerst kijkend van buiten. Eigenlijk sinds 2011, een Amerika dat niet weet wat nou precies het doel is en wat er feitelijk bgedaan moet worden.

Bolton vat het heel goed samen, “From our perspective, Syria was a strategic sideshow,” maw de Amerikanen gaven eigenlijk weinig om Syri.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193789197
quote:
15s.gif Op donderdag 25 juni 2020 19:44 schreef LLOD het volgende:
BeriShalmashi twitterde op donderdag 25-06-2020 om 19:12:54 Dit zijn gewone burgers in Iraaks Koerdistan die nietsvermoedend in de zon chillen met de kids. En dan worden ze zowat omvergeblazen door bommen uit Turkije. Dit is de broer van een jongen die ik ken. En zijn neefje. @:NATO vindt dit ok. Dan weet je dat. https://t.co/YFoJqMsgGr reageer retweet
"Zowat omvergeblazen" is hier niet uit te maken. De explosie klinkt in ieder geval niet alsof het dichtbij was. Neemt niet weg dat het fucked up is dat er een oorlog gevoerd wordt in je nabijheid.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193789263
Niemand geeft om Syri, 1000 dode pallestijnen in n jaar en de islamitische wereld draait door, dat keer zeker honderd maar dan de Syrische variant van dat volk en de reactie is lauw.
pi_193790433
Is er trouwens een topic ergens over de potentile annexatie van de Westelijke Jordaanoever door Isral?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_193792295
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 22:09 schreef Discombobulate het volgende:
Is er trouwens een topic ergens over de potentile annexatie van de Westelijke Jordaanoever door Isral?
Er moet een Isral Palestina topic zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193798317
quote:
15s.gif Op donderdag 25 juni 2020 19:44 schreef LLOD het volgende:
BeriShalmashi twitterde op donderdag 25-06-2020 om 19:12:54 Dit zijn gewone burgers in Iraaks Koerdistan die nietsvermoedend in de zon chillen met de kids. En dan worden ze zowat omvergeblazen door bommen uit Turkije. Dit is de broer van een jongen die ik ken. En zijn neefje. @:NATO vindt dit ok. Dan weet je dat. https://t.co/YFoJqMsgGr reageer retweet
Mogelijk gaat het over dit nieuwsbericht, een Turkse drone strike op een militant in een pick up https://ahvalnews.com/dro(...)northern-iraq-rudaw#
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193803561
Gemoderniseerde Turkse M60 tank blaast 3 YPG/PKK infiltranten op in Afrin. Hij kan wel goed mikken (of is dit helemaal geautomatiseerd?)


  vrijdag 26 juni 2020 @ 21:32:15 #131
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193807225
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 22:09 schreef Discombobulate het volgende:
Is er trouwens een topic ergens over de potentile annexatie van de Westelijke Jordaanoever door Isral?
Minimale aandacht in de MSM. De schapen worden gestuurd door de hoeveelheid aandacht die politici en media aan een onderwerp geven. Ik lees meer over de nationale veiligheidswet die de Chinezen gaan invoeren voor HK dan over de Isralische plannen voor de Westelijke Jordaanoever. Het is gekleurd, vriend. Ook gekleurd door de hoeveelheid aandacht die ze geven aan onderwerpen. Een kaart van landen die de Palestijnse gebieden erkennen als staat (groen) en degenen die dat niet doen (grijs).



[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 26-06-2020 22:51:08 ]
  vrijdag 26 juni 2020 @ 21:48:48 #132
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
  vrijdag 26 juni 2020 @ 21:54:19 #133
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193807588
Christengekkies.
pi_193813825
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193814443
https://www.volkskrant.nl(...)s-fout-ging~v388599/

Los van de politiek of zijden, mooi artikel!
pi_193815984
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 13:42 schreef Adrie072 het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)s-fout-ging~v388599/

Los van de politiek of zijden, mooi artikel!
Zeker een interessante Read met veel achtergrond info. Toont ook de complexiteit van de regio.

Hoewel het natuurlijk niet klopt dat de Koerden braken met het regime in 2011, zoals de schrijver aangeeft. Hoewel de schrijver in het artikel ook aangeeft dat het regime nooit echt weggeweest is. Wat er feitelijk gebeurde was dat regime de Koerden wat extra ruimte gaf om zo te focussen op grotere problemen voor hen in het westen van het land. Hierdoor kozen de Koerden ervoor om niet echt in opstand te komen tegen het regime.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193841356
Schijnt dat ze niet eens weten exact hoeveel mensen er in al hol zitten, waar natuurlijk ook meerdere Nederlandse families zitten. Laat staan dat ze allemaal gedentificeerd Zijn. Ook schijnen er zo nu en dan vrouwen via smokkelaars te verdwijnen. Zou me niet eens verbazen dat sommige van die vrouwen en kinder zelfs terug zijn in Europa. Het probleem is er nog steeds en vroeg of laat zullen we ermee moeten dealen.

In Syrian camp for women and children who left ISIS caliphate, a struggle even to register names
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193856719
Tweet reeks over de gebeurtenissen in jihadi land dr laatste tijd met veel achtergrond info. Hoe al Qaida loyalisten hun hand hebben overspeeld tegen HTS en nu praktisch uitgespeeld zijn in the bigger picture, Geen zware materiaal, geen grond gebied meer.

hxhassan twitterde op dinsdag 30-06-2020 om 01:17:49 Details I obtained about the jihadist infighting in northwestern Syria, and about Ansar al-Islam's leadership and members (that ancient pre-ISIS Iraqi jihadi group.)

I checked with a few knowledgeable sources in Syria, about the general story I'm going to only sum up.

#thread reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193912589
Het Oekrane-Rusland topicreeks is dicht. Ik kan niet meer reageren. Kan die opengegooid worden?

Rusland is bezig met een grote troepenopbouw aan de Oekranse grens. 80.000 militairen inmiddels en 1000 tanks.


Dit is het topic waar ik niet kan posten. Kan iemand dit topic heropenen?

NWS / Crisis Oekrane - Rusland #202 een dak voor Chernobyl


Oekrane heeft verklaard de Russische tanks te willen counteren met Turkse drones en Amerikaanse javelin raketten.

Oekrane is de Turkse drones aan het testen. Zie de video hieronder.


ONC3X twitterde op vrijdag 03-07-2020 om 19:55:59 After seeing how useless the Russian air defenses have been in #Syria & #Libya to stop the Turkish drones, it was only a matter of time before #Ukraine would buy them to use against the separatists & the Russian forces. This is 🇺🇦 operating Bayraktar TB2 UAV in Rivne Oblast. https://t.co/47V5aCMfRj reageer retweet
  vrijdag 3 juli 2020 @ 21:34:34 #140
465142 PluggieOD
LAAG = RELATIEF
pi_193913005
Dat topic is gesloten omdat o.a. mensen zoals jij alleen nog maar propaganda onzin posten. Zoiets als je bovenstaande post.
  vrijdag 3 juli 2020 @ 21:35:33 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193913016
Flikker toch eens op met je pogingen om dit weer tot een Turkije-ruktopic te maken
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 3 juli 2020 @ 21:49:39 #142
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_193913200
Het is nu wel weer welletjes inderdaad, ook wel weer bijzonder typisch ook.
pi_193982882
Interessante draad.
De VS dwingt de Koerdische partijen PYD en KNC om met elkaar te praten. De KNC is echter verbannen naar Noord-Irak door de PYD.
Noord-Oost Syri is 70% Arabisch. Toch maken Arabieren geen deel uit van het politieke proces.
Volgens een vertegenwoordiger worden de Arabieren gedwongen om ook PYD te steunen.

Als de VS daar ooit democratie wil brengen, dan zullen de Arabieren ook partijen oprichten. De PYD zou dan max 20% van de stemmen krijgen, omdat KNC ook een deel van de Koerdische stemmen gaat krijgen.

Gaat de VS democratie in het gebied brengen?


RenaNetjes twitterde op zaterdag 20-06-2020 om 12:33:32 Report about the intra Syrian Kurdish talks in #NESyria. PYD and KNC share the vision that Duhok (2014) should be the base of further talks.
The Duhok agreement talks about a power sharing of the area between PYD and KNC. It was only never implemented. https://t.co/Bc9MH07PF8 reageer retweet
pi_193982964
Vanaf vrijdag officieel geen hulpgoederen richting idlip via Turkije meer met dank aan een Russische en Chinese veto in de VN Veiligheidsraad. :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193982975
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:33 schreef polderturk het volgende:
Interessante draad.
De VS dwingt de Koerdische partijen PYD en KNC om met elkaar te praten. De KNC is echter verbannen naar Noord-Irak door de PYD.
Noord-Oost Syri is 70% Arabisch. Toch maken Arabieren geen deel uit van het politieke proces.
Volgens een vertegenwoordiger worden de Arabieren gedwongen om ook PYD te steunen.

Als de VS daar ooit democratie wil brengen, dan zullen de Arabieren ook partijen oprichten. De PYD zou dan max 20% van de stemmen krijgen, omdat KNC ook een deel van de Koerdische stemmen gaat krijgen.

Gaat de VS democratie in het gebied brengen?

RenaNetjes twitterde op zaterdag 20-06-2020 om 12:33:32 Report about the intra Syrian Kurdish talks in #NESyria. PYD and KNC share the vision that Duhok (2014) should be the base of further talks.
The Duhok agreement talks about a power sharing of the area between PYD and KNC. It was only never implemented. https://t.co/Bc9MH07PF8 reageer retweet
Het is maar de vraag wat daar gaat gebeuren in de lange termijn vooralsnog is het vooral een theoretische discussie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193982995
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is maar de vraag wat daar gaat gebeuren in de lange termijn vooralsnog is het vooral een theoretische discussie.
Het gebied is 70% Arabisch en het gaat om een n-partij 'staat'. Dat gaat de VS altijd prima vinden?
pi_193985997
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:47 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het gebied is 70% Arabisch en het gaat om een n-partij 'staat'. Dat gaat de VS altijd prima vinden?
De VS gaat het prima vinden als het hun belangen dient. Saddam Irak had ook een 1 partij staat en daar waren ze beste matties mee omdat het hun belangen diende . Maar het is natuurlijk hilarisch hoe ze heel veel investeren in de ypd knc gesprekken zonder ook maar een woord te spreken over de Arabische stammen die de meerderheid vormen in het gebied. Aan het einde van de dag zal het knc en pyd komen met een deal, de Arabische stammen die niks in to brengen hadden zullen stamhoofden vergaderingen houden en de deal accepteren. Wat het ook impliceert. Maarja speculatie enzo, misschien hebben we binnenkort te maken met een nieuwe incarnatie van isis en komt het nooit zo ver of besluiten de Amerikanen zich toch echt terug te trekken en komt Assad de boel kort en klein maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193986250
quote:
10s.gif Op woensdag 8 juli 2020 10:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

De VS gaat het prima vinden als het hun belangen dient. Saddam Irak had ook een 1 partij staat en daar waren ze beste matties mee omdat het hun belangen diende . Maar het is natuurlijk hilarisch hoe ze heel veel investeren in de ypd knc gesprekken zonder ook maar een woord te spreken over de Arabische stammen die de meerderheid vormen in het gebied. Aan het einde van de dag zal het knc en pyd komen met een deal, de Arabische stammen die niks in to brengen hadden zullen stamhoofden vergaderingen houden en de deal accepteren. Wat het ook impliceert. Maarja speculatie enzo, misschien hebben we binnenkort te maken met een nieuwe incarnatie van isis en komt het nooit zo ver of besluiten de Amerikanen zich toch echt terug te trekken en komt Assad de boel kort en klein maken.
Waarom starten de Arabieren geen eigen partij dan?
Laten ze de partij 'Democratie en Vrijheid' noemen en oproepen tot verkiezingen. Partij zou dan vreedzaam moeten zijn. Daar kan de VS niet op tegen zijn. Als de PYD dan deze nieuwe partij gaat onderdrukken, dan staat de VS in zijn hemd.
De VS heeft PYD onder druk gezet om in Arabische gebieden Arabische gouverneurs aan te stellen, maar PYD weigert.

[ Bericht 6% gewijzigd door polderturk op 08-07-2020 10:29:44 ]
pi_193986610
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 10:23 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom starten de Arabieren geen eigen partij dan?
Laten ze de partij 'Democratie en Vrijheid' noemen en oproepen tot verkiezingen. Partij zou dan vreedzaam moeten zijn. Daar kan de VS niet op tegen zijn. Als de PYD dan deze nieuwe partij gaat onderdrukken, dan staat de VS in zijn hemd.
De VS heeft PYD onder druk gezet om in Arabische gebieden Arabische gouverneurs aan te stellen, maar PYD weigert.
een eigen partij oprichten? alsof dat zomaar kan in een dictatuur. het SDF gebied is natuurlijk een 1 partij systeem daarin passen natuurlijk geen echte democratische dynamieken. Er zijn wat andere partijen die gedoogd worden , maar niks te brokken hebben . Laten we vooral niet vergeten dat de pyd pas de gesprekken aangingen met de knc nadat de Turken het noord oosten waren binnengevallen.

Maw ze hadden geen enkele intentie om ooit de macht uit handen te geven door open met andere partijen de dialoog aan te gaan, maar werden daartoe gedwongen door de Turkse inval. Wat we nu horen is dat de gesprekken tussen beide dan ook moeizaam verlopen.

En je moet natuurlijk ook niet vergeten wie de PYD daar in die positie heeft geplaatst , Damascus. En die gaan echt niet een echt democratische Arabische beweging laten opstaan in dat gebied. Sterker nog Assad ziet democratische activisten als een grotere bedreiging voor hemzelf dan gewapende opstandelingen, als Isis of wat we in het verleden het FSA noemden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193987311
quote:
10s.gif Op woensdag 8 juli 2020 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

een eigen partij oprichten? alsof dat zomaar kan in een dictatuur. het SDF gebied is natuurlijk een 1 partij systeem daarin passen natuurlijk geen echte democratische dynamieken. Er zijn wat andere partijen die gedoogd worden , maar niks te brokken hebben . Laten we vooral niet vergeten dat de pyd pas de gesprekken aangingen met de knc nadat de Turken het noord oosten waren binnengevallen.

Maw ze hadden geen enkele intentie om ooit de macht uit handen te geven door open met andere partijen de dialoog aan te gaan, maar werden daartoe gedwongen door de Turkse inval. Wat we nu horen is dat de gesprekken tussen beide dan ook moeizaam verlopen.

En je moet natuurlijk ook niet vergeten wie de PYD daar in die positie heeft geplaatst , Damascus. En die gaan echt niet een echt democratische Arabische beweging laten opstaan in dat gebied. Sterker nog Assad ziet democratische activisten als een grotere bedreiging voor hemzelf dan gewapende opstandelingen, als Isis of wat we in het verleden het FSA noemden.
Assad heeft niks te zeggen in de gebieden die door SDF en de VS gecontroleerd worden. Als de nieuwe partij verboden wordt gaan ze desnoods in ballingschap in Turkije verder. Arabieren vormen 70% van het gebied. Als ze zich vreedzaam organiseren kunnen ze ver komen. In ballingschap kunnen ze media starten die gericht zijn op het gebied ten oosten van de Eufrates. Een groep die 70% van de bevolking uitmaakt kan niet genegeerd worden.

Andere landen kunnen oproepen tot meer democratie en naleving van de mensenrechten.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 18:25:16 #151
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_194039857
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 23:43 schreef Slayage het volgende:
Vanaf vrijdag officieel geen hulpgoederen richting idlip via Turkije meer met dank aan een Russische en Chinese veto in de VN Veiligheidsraad. :Y)
Het Westen, Turkije en de Golfstaten smokkelen niet alleen hulpgoederen maar ook wapens richting allerlei terroristengroepen. Ik sta achter de veto. Ze zijn verantwoordelijk voor de chaos vanwege een agenda van regime change om op die manier hun invloedssfeer uit te breiden met een Syrische vazalregime, schreeuwen daarna over vluchtelingenstromen richting West-Europa, blokkeren allerlei hulp met een potentile toekomstige opbouw en ratelen nu over doorvoerlijnen voor 'hulpgoederen'. Hulpgoederen voor wie?

[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 12-07-2020 11:47:15 ]
pi_194053731
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194089842
QalaatM twitterde op dinsdag 14-07-2020 om 19:36:48 #Syria: attack on joint #TSK-#Russia|n patrol today on M4 Highway was filmed by a Russian vehicle. Video confirms it was a suicide attack (SVBIED). 3 wounded among Russian troops. Operation was claimed by unknown Chechen group. https://t.co/QtJX1ZgE2M reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194130110
De Turken zijn weer lekker bezig _O-
amberinzaman twitterde op vrijdag 17-07-2020 om 11:41:16 This is quite something. Turkish spy agency MIT says it rescued Moldavan woman & her 4 kids from the Al-Hol camp in northeast Syria where thousands of ISIS families are held.State run Anatolian says she was taken there unlawfully by the YPG. Moldovan govt has expressed its thanks https://t.co/W32W1cPQw8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194297184
vakantiestop?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_194297446
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 17:48 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
vakantiestop?
Eerder corona
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194365610
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194373803
Worden de Syrirs ook nog even gefucked door de Chinezen.
Die mensen zijn eckt een voetveeg.
pi_194387313
Zo'n beetje het gehele Midden-Oosten bagatelliseert de besmettingsaantallen.
Incelfrikandel
pi_194473211
PKK terroristen in Noord Irak steken een bos in brand om de schuld vervolgens aan het Turkse leger te geven.


twitter
pi_194485578
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 14:11 schreef polderturk het volgende:
PKK terroristen in Noord Irak steken een bos in brand om de schuld vervolgens aan het Turkse leger te geven.

[ twitter ]
Ja maar ik dacht dat de PKK de goodguys waren ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194486734
quote:
10s.gif Op maandag 10 augustus 2020 10:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja maar ik dacht dat de PKK de goodguys waren ;(
Nee joh, die zijn bijna net zo erg als het Turkse leger.
pi_194491652
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 11:31 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nee joh, die zijn bijna net zo erg als het Turkse leger.
Even serieus.
Het Turkse leger in Syri en Irak is wel de netste partij.

- nauwelijks burgerdoden
- dodelijke precisionstrikes


YPG/PKK
- Bomaanslagen op burgers in gebieden die door SNA gecontrolleerd worden met honderden doden tot gevolg
- recruteren van kindsoldaten
- bossen in brand steken
- akkers in brand steken

Assad / Rusland
- Doelbewust bombarderen van scholen, ziekenhuizen, markten etc

Turkije heeft miljoenen mensen in Idlib van een genocide gered door Rusland en Assad een pak slaag te geven.
pi_194492673
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 18:24 schreef WammesWaggel het volgende:
Ok, TRT.
_O-
pi_194492711
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 17:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

Even serieus.
Het Turkse leger in Syri en Irak is wel de netste partij.

- nauwelijks burgerdoden
- dodelijke precisionstrikes


YPG/PKK
- Bomaanslagen op burgers in gebieden die door SNA gecontrolleerd worden met honderden doden tot gevolg
- recruteren van kindsoldaten
- bossen in brand steken
- akkers in brand steken

Assad / Rusland
- Doelbewust bombarderen van scholen, ziekenhuizen, markten etc

Turkije heeft miljoenen mensen in Idlib van een genocide gered door Rusland en Assad een pak slaag te geven.
Afgezien van oa het feit dat ze een bezetter zijn en dat ze zelf mede veroorzaker zijn van de shit en diezelfde shit in stand houden natuurlijk.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_194496526
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 18:24 schreef WammesWaggel het volgende:
Ok, TRT.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194498316
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 14:11 schreef polderturk het volgende:
PKK terroristen in Noord Irak steken een bos in brand om de schuld vervolgens aan het Turkse leger te geven.

[ twitter ]
Ja. echt super duidelijk te zien dat het PKK is. Zullen vast niet de Turken zelf zijn om weer iemand anders de schuld te geven. Is toch traditie daar om het eigen falen te maskeren.
pi_194509249
Het lijkt erop dat Cemil Bayık, de tweede man van de PKK, gedood is in een dronestrike in Noord-Irak.

twitter
pi_194509494
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 19:26 schreef polderturk het volgende:
Het lijkt erop dat Cemil Bayık, de tweede man van de PKK, gedood is in een dronestrike in Noord-Irak.

[ twitter ]
wie is eerste man van pkk?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_194509528
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 19:40 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

wie is eerste man van pkk?
calan.
pi_194509540
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 19:42 schreef polderturk het volgende:

[..]

calan.
ow ok _O-
nu achter 3de man aan dan
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_194509547
Ik weet trouwens niet wie nu de leiding heeft binnen de PKK.

Cemil Bayık of Murat Karayılan?

Of hebben ze verantwoordelijkheden gedeeld?
pi_194509839
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 19:26 schreef polderturk het volgende:
Het lijkt erop dat Cemil Bayık, de tweede man van de PKK, gedood is in een dronestrike in Noord-Irak.

[ twitter ]
Grote korrel zout en alles ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194509858
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 20:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Grote korrel zout en alles ;)
twitter


Rudaw geeft aan dat er twee Koerdische leiders zijn gedood maar geeft geen namen.
pi_194509952
hoe dan ook heb ik net 4 ijsjes(racket) gepakt uit de vriezer om het te vieren. 2 ijsjes per onschadelijk gemaakte terrorist.
Ik heb nog 15 a 20 stuks in de vriezer als back-up.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_194510985
twitter


Vertaling:

A painful blow to the PKK organization from the Turkish drones, targeting a secret meeting between leaders of the Popular Mobilization Forces and leaders of the PKK, the operation resulted in the killing of at least 25 people, including the leader of the PKK organization Jamil Bayik.
pi_194514150
Turkije had informatie ingewonnen over een ontmoeting die zou plaatsvinden tussen de PKK en andere partijen. PKK leider Bayık zou daarbij ook aanwezig zijn. Turkije heeft de hele boel opgeblazen. Hierbij zijn ook twee hooggeplaatste Iraakse officieren omgekomen. Het is nog niet bevestigd of Bayık is omgekomen.


twitter
pi_194514181
Oops. Het bekende euvel van drone aanvallen, "Collateral damage"

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194537772
Gaat lekker daaro. Ook natuurlijk zorgwekkend dit soort mensen massa's.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194622340
Turkije knalt Amerikaanse MQ9-reaper drone en twee Russische Orion drones uit de lucht boven Idlib.

Amerikanen laten het normaal gesproken aan Turkije weten wanneer ze boven Idlib gaan vliegen.

twitter
pi_194622859
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 20:29 schreef polderturk het volgende:
Turkije knalt Amerikaanse MQ9-reaper drone en twee Russische Orion drones uit de lucht boven Idlib.

Amerikanen laten het normaal gesproken aan Turkije weten wanneer ze boven Idlib gaan vliegen.

[ twitter ]
Hij vraagt of de Turken het hebben gedaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194623115
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 21:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hij vraagt of de Turken het hebben gedaan.
Het zou nu gaan om twee MQ-9 Reapers en een Russische drone.

Het is nog niet zeker wie het heeft gedaan.

MANPADS? Die gaan niet hoger dan 4 km. Ik kan me niet voorstellen dat alledrie de drones lager dan 4 km zouden vliegen.

Turkije heeft HISAR-O en HAWK geplaatst in Idlib.
pi_194623542
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 21:14 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het zou nu gaan om twee MQ-9 Reapers en een Russische drone.

Het is nog niet zeker wie het heeft gedaan.

MANPADS? Die gaan niet hoger dan 4 km. Ik kan me niet voorstellen dat alledrie de drones lager dan 4 km zouden vliegen.

Turkije heeft HISAR-O en HAWK geplaatst in Idlib.
Het gaat nu om 5 drones.
3 Russische Orions en 2 Amerikaanse MQ-9 Reapers.

WTF???

Heeft Turkije de Turkse HISAR-O geactiveerd?
Zo ja? Dan is HISAR-O extreem effectief.

De Pantsir kon geen pepernoot raken.
pi_194624484
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 21:36 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het gaat nu om 5 drones.
3 Russische Orions en 2 Amerikaanse MQ-9 Reapers.

WTF???

Heeft Turkije de Turkse HISAR-O geactiveerd?
Zo ja? Dan is HISAR-O extreem effectief.

De Pantsir kon geen pepernoot raken.
Vaag verhaal in ieder geval
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194626082
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194734056
Amerikanen en Russen irriteren elkaar in Syri. Tweet reeks.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194734398
quote:
10s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 20:13 schreef Slayage het volgende:
Amerikanen en Russen irriteren elkaar in Syri. Tweet reeks.

[ twitter ]
Kan geen soep maken van dat soort beelden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_194736257
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 20:33 schreef Hathor het volgende:

[..]

Kan geen soep maken van dat soort beelden.
Mwah je kan altijd wel aardig wat info halen uit dat soort beelden. Maar het is iig niks schokkends dit de gebruikelijke plagerijtjes tussen die twee kemphanen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194746794
Daar waar het regime opstandelingen martelde en begroef in het geheim, begraven ze nu in het geheim slachtoffers van corona :D

Maar er is officieel natuurlijk geen reden tot zorgen en is alles onder controle ;)

https://foreignpolicy.com(...)-coronavirus-crisis/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_194998791
twitter


twitter
Incelfrikandel
  vrijdag 11 september 2020 @ 12:55:43 #194
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  vrijdag 11 september 2020 @ 13:06:04 #195
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195001350
quote:
Tijd dat de olievelden worden teruggegeven aan de regering. Tevens wordt het tijd dat de Russen Assad wippen, wellicht in ruil voor verlichting van sancties op henzelf en verlichting van de sancties jegens Syri. Tevens moeten er garanties gegeven over het lot van de Alawieten en de Koerden. Daarnaast moet Turkije koste wat kost buiten de deur worden gehouden.

De vraag is wie Assad zou moeten vervangen. Een vervanger zal altijd van de Baath komen en het is niet alleen Assad die verantwoordelijk is voor wat er gebeurt in Syri. De Baath als partij en entiteit is een gezwel. Het is ook niet alleen Assad die de Mukhabarat heeft gemaakt en de Mukhabarat zal ook niet magisch verdwijnen bij een vervanger. Concreet gezegd: hoeveel gaat er veranderen voor de bevolking? Ik vrees dat Syri nog zeer lang een hoofdpijndossier gaat blijven, een soort Bosni 2.0 maar dan nog armer, nog verdeelder en met veel meer naoorlogse spanningen.
pi_195003987
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 13:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tijd dat de olievelden worden teruggegeven aan de regering. Tevens wordt het tijd dat de Russen Assad wippen, wellicht in ruil voor verlichting van sancties op henzelf en verlichting van de sancties jegens Syri. Tevens moeten er garanties gegeven over het lot van de Alawieten en de Koerden. Daarnaast moet Turkije koste wat kost buiten de deur worden gehouden.

De vraag is wie Assad zou moeten vervangen. Een vervanger zal altijd van de Baath komen en het is niet alleen Assad die verantwoordelijk is voor wat er gebeurt in Syri. De Baath als partij en entiteit is een gezwel. Het is ook niet alleen Assad die de Mukhabarat heeft gemaakt en de Mukhabarat zal ook niet magisch verdwijnen bij een vervanger. Concreet gezegd: hoeveel gaat er veranderen voor de bevolking? Ik vrees dat Syri nog zeer lang een hoofdpijndossier gaat blijven, een soort Bosni 2.0 maar dan nog armer, nog verdeelder en met veel meer naoorlogse spanningen.
De Turkse minister van defensie had verklaard dat Turkije vertrekt als er een nieuwe grondwet komt en Assad vertrekt. De Soennietische Arabieren die 80% van de bevolking uitmaken hebben niks te zeggen nu. Als Turkije nu vertrekt dan komen de gebieden nu in handen van de moordlustige dictator Assad of van de PKK. Dat willen ze beide niet.

De rechten van de Alawieten en Koerden moeten beschermd worden. Misschien kan er een vorm van zelfbestuur komen in de Alawitische en Koerdische gebieden.
pi_195006251
Weten we ook meteen wat biden will doen mocht hij de verkiezingen winnen. Ik denk dat deze uitspraken voor velen in het Amerikaanse establishment als muziek in de oren klinkt. Zo kunnen ze hun invloed blijven doen gelden.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195006622
quote:
Joshua landis is echt een propagandist van Assad geworden. Zo jammer voor deen professor die veel zinnigs te vertellen heeft over de Syrische geschiedenis. Uae newspaper dat "nieuws" brengt over Turkije :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195010759
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 13:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tijd dat de olievelden worden teruggegeven aan de regering. Tevens wordt het tijd dat de Russen Assad wippen, wellicht in ruil voor verlichting van sancties op henzelf en verlichting van de sancties jegens Syri. Tevens moeten er garanties gegeven over het lot van de Alawieten en de Koerden. Daarnaast moet Turkije koste wat kost buiten de deur worden gehouden.

De vraag is wie Assad zou moeten vervangen. Een vervanger zal altijd van de Baath komen en het is niet alleen Assad die verantwoordelijk is voor wat er gebeurt in Syri. De Baath als partij en entiteit is een gezwel. Het is ook niet alleen Assad die de Mukhabarat heeft gemaakt en de Mukhabarat zal ook niet magisch verdwijnen bij een vervanger. Concreet gezegd: hoeveel gaat er veranderen voor de bevolking? Ik vrees dat Syri nog zeer lang een hoofdpijndossier gaat blijven, een soort Bosni 2.0 maar dan nog armer, nog verdeelder en met veel meer naoorlogse spanningen.
Vervangen van Assad moet je naar mijn mening eerder met Teheran praten dan met Moskou. Als Iran daarin niet meegaat en een stokje voor steekt kunnen de Russen nog zoveel willen maar dan gebeurt dat niet. En de Iraanse invloed in het huidige Syrie is nauw verbonden met het lot van Assad als president.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195018936
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 13:06 schreef Richestorags het volgende:

Tevens wordt het tijd dat de Russen Assad wippen,

Je afwezigheid op het forum heeft je goed gedaan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195019037
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 21:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vervangen van Assad moet je naar mijn mening eerder met Teheran praten dan met Moskou. Als Iran daarin niet meegaat en een stokje voor steekt kunnen de Russen nog zoveel willen maar dan gebeurt dat niet. En de Iraanse invloed in het huidige Syrie is nauw verbonden met het lot van Assad als president.
Iran wil natuurlijk een zwakke Syri dat onderdanig is aan de belangen van Iran, dat Syri als springplank ziet om Isral te bestoken. Alles wat ruikt naar normalisering voor de Syrirs is niet in het belang van Iran. Zoals met zo veel dingen is het wachten op de Amerikaanse verkiezingen om te zien welke kant we opgaan met onze relatie met Iran en daar weer in het verlengde Syri. Zal biden bv de obama nucleaire deal met iran nieuwe leven inblazen? Daar zou potentieel een "Grand bargain" uit kunnen komen inclusief het lot van Assad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195023238
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 21:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vervangen van Assad moet je naar mijn mening eerder met Teheran praten dan met Moskou. Als Iran daarin niet meegaat en een stokje voor steekt kunnen de Russen nog zoveel willen maar dan gebeurt dat niet. En de Iraanse invloed in het huidige Syrie is nauw verbonden met het lot van Assad als president.
Ik denk bovendien dat er nog wel wat meer voor nodig is. Syrirs hebben echt een verandering van ethos nodig. Sweeney legt in dit artikel de vinger op de zere plek. Syri moet echt af van de Takhween-mentaliteit waarbij iedereen die afwijkt als verrader wordt bestempeld. Assad moet daarvoor natuurlijk wel weg - hij is de verpersoonlijking van die mentaliteit - maar hoe weet je of zijn vervanger niet snel terugvalt in het keihard onderdrukken van iedereen die een iets andere visie heeft. Ik zie eigenlijk geen andere mogelijkheid dan keiharde en constante druk van alle buitenlandse partijen(Turkije, Iran, Rusland, de Verenigde Staten, Arabische landen). Ik zie zeker de Arabische landen en Iran daar niet aan meedoen. Die laatste heeft vooral belang bij een verdeeld Syri aan de bedelstaf.

quote:
Al-Rabi’u’s book demonstrates that this idea of takhween among intellectuals, writing any opposition out of the body politic, has been as destructive to pluralism in the Arab world as political actions taken against opponents. It has undermined the ability of Arab countries to establish diversity of thought and ideas, and therefore the foundations needed for a democratic consensus.
quote:
But it is not just the economic and humanitarian disaster that unites these otherwise divergent areas of control. It is also the unwillingness to accept a pluralism of ideas, as Turki Ali al-Rabiu's described. To a large extent this is a practical necessity. Nascent political projects with little power could scarcely afford to allow those trying to undermine their authority to operate freely in areas under their control. If your opponent is playing a zero-sum game, it is suicidal not to play one as well. This also meant, however, that no group was actively working towards an intellectual or political pluralism, despite claims to the contrary.
quote:
Which brings us to the opposition. There was never a coherent structure to either the military or civilian components of the Syrian opposition after 2011. But one characteristic that encompasses all the areas that fell under their control is, like other areas, the unwillingness to tolerate dissenters. Samira Khalil is a good example. She was not alone among former political prisoners, who were then targeted by groups that also opposed the Syrian government and claimed to support "freedom" and "dignity," as the slogans went. It became practically impossible for non-Sunnis to live in opposition areas, a few exceptions notwithstanding. But to take a representative example, a friend of mine from Raqqa who asked not to be named was a political prisoner in the 2000s for a year and locally was well-known as a critic of the Syrian government. After the government withdrew from Raqqa in March 2013, he was immediately threatened, largely because he is not Sunni. Despite being known in Raqqa as a government critic, he had to slip out of the city and eventually ended up in government-controlled areas, where he lives today. The regime that imprisoned him was a safer bet than the opposition, even before ISIS finally eliminated its rivals and took sole control over the city. Slogans demanding freedom did not equate to democratic governance when the government left.
Incelfrikandel
  zaterdag 12 september 2020 @ 20:05:14 #203
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195025856
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 september 2020 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je afwezigheid op het forum heeft je goed gedaan
Syri staat echt aan de rand van de afgrond en zelfs de Alawieten pikken hem niet meer als leider. Hij had jaren geleden al af moeten treden, want met hem aan het roer is de toekomst voor Syri donkerzwart. De vraag is alleen: wie gaat hem vervangen en wie regelt dat?
  zaterdag 12 september 2020 @ 20:07:46 #204
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195025921
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 21:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vervangen van Assad moet je naar mijn mening eerder met Teheran praten dan met Moskou. Als Iran daarin niet meegaat en een stokje voor steekt kunnen de Russen nog zoveel willen maar dan gebeurt dat niet. En de Iraanse invloed in het huidige Syrie is nauw verbonden met het lot van Assad als president.
Ik dacht dat ik Iran en Rusland had geschreven, op de n of andere manier niet. Iran heeft inderdaad veel meer invloed aan de grond: ten eerste in buurlanden Irak en Libanon en ten tweede controleren zij de meeste provincies met al hun milities. Iran zal lijkt mij echter nooit toestaan dat een Soenniet aan de macht komt.
pi_195031838
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2020 17:33 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik denk bovendien dat er nog wel wat meer voor nodig is. Syrirs hebben echt een verandering van ethos nodig. Sweeney legt in dit artikel de vinger op de zere plek. Syri moet echt af van de Takhween-mentaliteit waarbij iedereen die afwijkt als verrader wordt bestempeld. Assad moet daarvoor natuurlijk wel weg - hij is de verpersoonlijking van die mentaliteit - maar hoe weet je of zijn vervanger niet snel terugvalt in het keihard onderdrukken van iedereen die een iets andere visie heeft. Ik zie eigenlijk geen andere mogelijkheid dan keiharde en constante druk van alle buitenlandse partijen(Turkije, Iran, Rusland, de Verenigde Staten, Arabische landen). Ik zie zeker de Arabische landen en Iran daar niet aan meedoen. Die laatste heeft vooral belang bij een verdeeld Syri aan de bedelstaf.
Syri gaat natuurlijk never nooit een democratie worden waar pluriformiteit gevierd zal worden. Dat is ook niet de inzet (meer). Noch gelooft men daarin.

De vraag is hoe Syri internationaal in ander vaarwater komt waardoor investeringen (van vermogende landen) hun weg naar het land vinden voor een soort van wederopbouw. Zolang Assad er blijft en dus ook de sancties en internationale onwil die op te heffen zal er helemaal niets verbeteren qua levensomstandigheden en eerder slechter dan beter worden. Rusland en Iran kunnen hierin niets betekenen omdat ze geen geld hebben ervoor. De EU, VS, Golfstaten wel maar dan moet dus Assad wijken zodat het land ondanks dat het een dictatuur zal blijven “een nieuwe doorstart” kan maken en er mogelijke ruimte is om enige sancties af te bouwen en buitenlandse investeringen het land binnenstromen.

Wie moet er akkoord gaan dat Assad aftreedt? Rusland en Iran. Iran heeft er geen enkel baadt bij. Rusland mogelijk wel maar in hoeverre kunnen zij zoiets forceren als Iran weigert Assad op te geven. Buiten het luchtruim en de militaire basis zijn het Iran-gelieerde troepen op de grond die de doorslag geven in het veilig stellen van belangrijke gebieden die het regime in handen heeft. Je zit hier dus op een dood spoor zolang Iran weigert in te geven. Iran’s grootste internationale project (Hizbullah en “as van verzet”) gaan ze niet opgeven door akkoord te gaan met een vertrek van Assad zodat Syri als land aan wederopbouw kan beginnen met bijv geld uit de Golf en/of internationale steun.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195031921
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2020 20:05 schreef Richestorags het volgende:
Syri staat echt aan de rand van de afgrond en zelfs de Alawieten pikken hem niet meer als leider. Hij had jaren geleden al af moeten treden, want met hem aan het roer is de toekomst voor Syri donkerzwart. De vraag is alleen: wie gaat hem vervangen en wie regelt dat?
Dat Alawieten hem niet meer pikken zegt wat maar niet alles. Zolang ze niet tegen hem in opstand komen. De enige mogelijke vervanger was Rami al Makhlouf, uit een Alawi familie die onder Alawieten van oudsher (Rami’s vader) veel diepere invloed had dan de Assad’s familie onder Alawi’s (Eerst Hafez toen Bashar). Hafez al Assad kwam pas op het toneel door een militaire coupe, maar de wortels van de Makhlouf’s (en dus invloed) onder alawieten was veel dieper.
Toen onlangs de crisis tussen Rami en Bashar uitbrak waren er geruchten dat dat mogelijk kon leiden tot een opstand/overname. Maar Rami heeft die strijd verloren en zijn tegoeden zijn in naam van de staat (Bashar) bevroren. Er kwam geen reactie op uit de Alawieten ondanks dat Rami in zijn oproep op FB weldegelijk probeerde sentimenten daarin aan te spreken. Als Rusland had gewild hadden ze hem kunnen steunen (even theoretisch) om Bashar af te zetten en de boel over te nemen. Maar blijkbaar was dat geen optie omdat die stap nooit is genomen. Wellicht hebben ze het overwogen maar geen kans van slagen gegeven, of nooit bereid zo ver te willen gaan.

Assad blijft de machtigste militie-leider dus nu. Want meer dan dat is hij niet in de praktijk. En zonder backing van Rusland of Iran is er geen andere militie-leider die hem van de troon kan stoten. Want hij mag in naam nog president zijn maar hij kan bij wijze van spreken nog geen burgemeester van een dorpje afzetten in de praktijk. Volledig afhankelijk van lokale leiders die over hun gebied/markt regeren en ieder met eigen gewapende mensen die ze betalen. Bewijs daarvan is dat een lokale Alawi heerser zo ver ging om de Russische militaire basis te bestoken met raketten uit onvrede naar Russisch handelen. Als waarschuwing.

Vergelijk het Libi. Haftar kon alleen zo ver komen als militie-leider vanwege de financile backing van vermogende landen als de Emiraten en mankrachten zoals huurlingen. Assad heeft Iran die mankrachten daar hebben, als zij niet bereid zijn hem in te ruilen voor een andere militie-leider kan Rusland op eigen houtje niets beginnen om Assad af te zetten. De Russen hebben enkel het luchtruim in handen en wat special forces in een bepaalde straal rondom hun militaire basis.

Grote kans dat Syri blijft zoals het nu is. In de praktijk een volledig ontmantelde staat. Waar een proxy-oorlog woedt tussen Isral en Iran. Wat voor Iran een launch pad is in diens oorlog naar Isral toe. En waar de Russen anderzijds hun belangen veilig blijven stellen. En dan heb je een deel wat gewoon in de praktijk onder Turkse heerschappij blijft en waar men al in de Turkse munt alles betaald ipv de Syrische pond. En de Amerikanen zullen niet snel uit de olierijke gebieden vertrekken nee. Een kleine elite levend in het gebied onder het regime houdt het hoofd boven water en 80% van de bevolking leeft in diepe armoede en onder extreme wetteloosheid. Dat 80% in armoede leeft is nu al het geval las ik niet lang geleden. Ik weet niet of ze bedoelen van 1$ per dag. Volledig afhankelijk van de grillen van lokale heersers/warlords.

[ Bericht 2% gewijzigd door Aloulu op 13-09-2020 03:21:40 ]
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 13 september 2020 @ 09:44:37 #207
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195033412
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2020 03:15 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dat Alawieten hem niet meer pikken zegt wat maar niet alles. Zolang ze niet tegen hem in opstand komen. De enige mogelijke vervanger was Rami al Makhlouf, uit een Alawi familie die onder Alawieten van oudsher (Rami’s vader) veel diepere invloed had dan de Assad’s familie onder Alawi’s (Eerst Hafez toen Bashar). Hafez al Assad kwam pas op het toneel door een militaire coupe, maar de wortels van de Makhlouf’s (en dus invloed) onder alawieten was veel dieper.
Toen onlangs de crisis tussen Rami en Bashar uitbrak waren er geruchten dat dat mogelijk kon leiden tot een opstand/overname. Maar Rami heeft die strijd verloren en zijn tegoeden zijn in naam van de staat (Bashar) bevroren. Er kwam geen reactie op uit de Alawieten ondanks dat Rami in zijn oproep op FB weldegelijk probeerde sentimenten daarin aan te spreken. Als Rusland had gewild hadden ze hem kunnen steunen (even theoretisch) om Bashar af te zetten en de boel over te nemen. Maar blijkbaar was dat geen optie omdat die stap nooit is genomen. Wellicht hebben ze het overwogen maar geen kans van slagen gegeven, of nooit bereid zo ver te willen gaan.
Ik ben volledig op de hoogte hiervan ja. Helemaal ingelezen, maar dank voor het delen toch. Rami zou natuurlijk ook geen goede vervanger zijn, die heeft zich middels SyriaTel en naar blijkt offshore accounts waar Assad niks van wist jarenlang verrijkt. De verhouding tussen Rami en Assad is ook weer zo vreemd natuurlijk. Samen opgegroeid, Rami zat altijd aan tafel etc. en opeens vertelt Assad hem dat alleen de Assad's de echte familie zijn.

Het schijnt overigens dat zijn opvolger er al is (van Rami als meest succesvolle zakenman en rechterhand), n of andere Soenniet. Ben de naam even kwijt. Ga even kijken of ik het kan vinden.

quote:
Assad blijft de machtigste militie-leider dus nu. Want meer dan dat is hij niet in de praktijk. En zonder backing van Rusland of Iran is er geen andere militie-leider die hem van de troon kan stoten. Want hij mag in naam nog president zijn maar hij kan bij wijze van spreken nog geen burgemeester van een dorpje afzetten in de praktijk. Volledig afhankelijk van lokale leiders die over hun gebied/markt regeren en ieder met eigen gewapende mensen die ze betalen. Bewijs daarvan is dat een lokale Alawi heerser zo ver ging om de Russische militaire basis te bestoken met raketten uit onvrede naar Russisch handelen. Als waarschuwing.

Vergelijk het Libi. Haftar kon alleen zo ver komen als militie-leider vanwege de financile backing van vermogende landen als de Emiraten en mankrachten zoals huurlingen. Assad heeft Iran die mankrachten daar hebben, als zij niet bereid zijn hem in te ruilen voor een andere militie-leider kan Rusland op eigen houtje niets beginnen om Assad af te zetten. De Russen hebben enkel het luchtruim in handen en wat special forces in een bepaalde straal rondom hun militaire basis.

Grote kans dat Syri blijft zoals het nu is. In de praktijk een volledig ontmantelde staat. Waar een proxy-oorlog woedt tussen Isral en Iran. Wat voor Iran een launch pad is in diens oorlog naar Isral toe. En waar de Russen anderzijds hun belangen veilig blijven stellen. En dan heb je een deel wat gewoon in de praktijk onder Turkse heerschappij blijft en waar men al in de Turkse munt alles betaald ipv de Syrische pond. En de Amerikanen zullen niet snel uit de olierijke gebieden vertrekken nee. Een kleine elite levend in het gebied onder het regime houdt het hoofd boven water en 80% van de bevolking leeft in diepe armoede en onder extreme wetteloosheid. Dat 80% in armoede leeft is nu al het geval las ik niet lang geleden. Ik weet niet of ze bedoelen van 1$ per dag. Volledig afhankelijk van de grillen van lokale heersers/warlords.
Een groot deel van de bevolking kan een paar watermeloenen kopen van hun maandsalaris ofzo. Maar dat zal dan wel met Amerikaanse prijzen zijn.

Het is een rampscenario maar Syri wordt gewoon een soort Somali / Bosni / Libi natuurlijk. Hoewel Bosni nog wel een enigszins functionerende staat heeft. Niemand zal ook bereid zijn met elkaar samen te werken na elf jaar oorlog. Het trieste is dat geen land ook de portemonnee trekt voor de gebieden waar het over heerst, want Turkije, Iran en Rusland zijn alle drie verpauperd en de Amerikanen zijn alleen genteresseerd in de olie.
pi_195041338
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 09:44 schreef Richestorags het volgende:
Ik ben volledig op de hoogte hiervan ja. Helemaal ingelezen, maar dank voor het delen toch. Rami zou natuurlijk ook geen goede vervanger zijn, die heeft zich middels SyriaTel en naar blijkt offshore accounts waar Assad niks van wist jarenlang verrijkt. De verhouding tussen Rami en Assad is ook weer zo vreemd natuurlijk. Samen opgegroeid, Rami zat altijd aan tafel etc. en opeens vertelt Assad hem dat alleen de Assad's de echte familie zijn.
Dikgedrukt en dat Assad er niets van wist moet je met een dikke korrel zout nemen natuurlijk. Hij was tot voor kort een van de grote mannen onder het regime en die verrijken zich allen zonder uitzondering. Die beschuldiging zal wel vanuit de staat als officile aanklacht klinken om voor de vorm het bevriezen van zijn tegoeden te rechtvaardigen.

quote:
Het schijnt overigens dat zijn opvolger er al is (van Rami als meest succesvolle zakenman en rechterhand), n of andere Soenniet. Ben de naam even kwijt. Ga even kijken of ik het kan vinden.
Ik denk dat ik weet wie je bedoelt. Zijn naam ook kwijt. Maar dat is geen naam met diepe invloeden in Syri enkel een snel succesvol geworden zakenman. De Makhlouf’s schijnen van de dagen van de vader van Rami onder Alawieten wel echt invloed en aanzien te hebben, altijd al meer dan de Assad’s.

Vergeet ook niet dat het bijna onmogelijk is dat er een soenniet president wordt. Door de oorlog is het sektarisme gigantisch en het regime nog veel meer afhankelijker van de Alawitische steun en vertrouwen. Die moet men terugbetalen en men gaat die positie niet uit handen geven. Belangrijker nog; Iran gaat als backer al niet snel Assad inwisselen en helemaal niet voor een soenniet.

quote:
Het is een rampscenario maar Syri wordt gewoon een soort Somali / Bosni / Libi natuurlijk. Hoewel Bosni nog wel een enigszins functionerende staat heeft. Niemand zal ook bereid zijn met elkaar samen te werken na elf jaar oorlog. Het trieste is dat geen land ook de portemonnee trekt voor de gebieden waar het over heerst, want Turkije, Iran en Rusland zijn alle drie verpauperd en de Amerikanen zijn alleen genteresseerd in de olie.
Bosni is nog veel te goed zoals je zegt en komt niet overeen met de Syrische realiteit. Eerder Somali aangezien Libi wel een volledig failed state is maar Libirs het niet zo arm hebben als Syrirs nu. Voorheen bungelde op alle lijstjes van armoede in Arabische landen Jemen altijd onderaan. En nu zal Syri met een beetje pech hen mogelijk van die troon afstoten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195045899
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 02:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Syri gaat natuurlijk never nooit een democratie worden waar pluriformiteit gevierd zal worden. Dat is ook niet de inzet (meer). Noch gelooft men daarin.
Ik heb het natuurlijk niet over iets wat enigszins lijkt op democratie. Pluriformiteit in de zin van etniciteit, religie en - zij het in bepaalde mate - politieke visie. Alle drie de overgebleven partijen hebben daar, hoewel de een wat erger dan de ander, veel moeite mee.

Met Assad verwijderen ben je een heel eind, maar er is veel meer voor nodig.
Incelfrikandel
  zondag 13 september 2020 @ 20:15:49 #210
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195046099
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 20:03 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb het natuurlijk niet over iets wat enigszins lijkt op democratie. Pluriformiteit in de zin van etniciteit, religie en - zij het in bepaalde mate - politieke visie. Alle drie de overgebleven partijen hebben daar, hoewel de een wat erger dan de ander, veel moeite mee.

Met Assad verwijderen ben je een heel eind, maar er is veel meer voor nodig.
Met de drie overgebleven partijen bedoel je Assad, de YPG en Al Qaeda? Of Rusland, Turkije en Iran?
pi_195046147
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 20:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Met de drie overgebleven partijen bedoel je Assad, de YPG en Al Qaeda? Of Rusland, Turkije en Iran?
Assad/Ba'ath milities, YPG, AQ/rebellen met Turkse steun. Zoals in het artikel.
Incelfrikandel
pi_195046912
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 20:03 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik heb het natuurlijk niet over iets wat enigszins lijkt op democratie. Pluriformiteit in de zin van etniciteit, religie en - zij het in bepaalde mate - politieke visie. Alle drie de overgebleven partijen hebben daar, hoewel de een wat erger dan de ander, veel moeite mee.

Met Assad verwijderen ben je een heel eind, maar er is veel meer voor nodig.
Ik ben daar sceptisch over. Die pluriformiteit gaat er niet komen, ging er niet komen, en ook niet als Assad verdwijnt. Dat neemt niet weg dat je onder Assad ook als soenniet gewoon je leven kan leiden op basis van de voorwaarde dat je je niet uit in zaken die met politiek te maken hebben.

In de hele nabije regio zie je dat niet gebeuren; pluriformiteit en omarming ervan. Overal neemt zelfde sektarisme de overhand, eerst regeert groep A en dan verliezen ze de macht en deelt groep B de lakens uit ten koste van A. Libanon, Irak, Syri. En wanneer het Arabische landen betreft waar geen grote sektarische verschillen zijn zie je dat men het bijna niet lukt om op natuurlijke wijze pluriformiteit wat verschillende politieke kleuren betreft vrijelijk toe te laten zonder terug te vallen in een dictatuur die een politieke kleur uitdraagt en alle opponenten vervolgd. Egypte was even MB gekleurd, zij leken de macht over te nemen en consolideren, en vervolgens weer allemaal de cel in en hun president omgekomen en allemaal vervolgd. Libi zou hetzelfde zijn gebeurd als Haftar de hele toko overnam. Soedan heeft gehele Omar al Bashir periode een semi-moslimbroederschap regime gehad waar ze nu vanaf zijn na demonstraties en en hij is afgezet. En nu ben je er als moslimbroeder je leven niet veilig, alle oude wetten worden teruggedraaid en men wil een wet erdoorheen jagen dat een ieder die onder zijn regime diende geen politiek meer mag bedrijven. Enige land waar dat niet is gebeurd is Tunesi. Daar zijn meerdere malen tussen tegengestelde politieke ideologien coalities tot stand gekomen zonder de weg terug naar een dictatuur in te zetten of elkaar af te maken.
Maar dat ging en gaat gepaard met grote spanningen in de politiek en wantrouwen en soms slaat dat over op de maatschappij.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195048076
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 21:02 schreef Aloulu het volgende:

. Enige land waar dat niet is gebeurd is Tunesi. Daar zijn meerdere malen tussen tegengestelde politieke ideologien coalities tot stand gekomen zonder de weg terug naar een dictatuur in te zetten of elkaar af te maken.
Maar dat ging en gaat gepaard met grote spanningen in de politiek en wantrouwen en soms slaat dat over op de maatschappij.
Wat maakt Tunesi zo anders dan die andere landen, dat het wel redelijk goed gaat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195048368
.

[ Bericht 97% gewijzigd door polderturk op 13-09-2020 22:16:04 ]
  zondag 13 september 2020 @ 22:55:05 #215
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195049068
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 21:02 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik ben daar sceptisch over. Die pluriformiteit gaat er niet komen, ging er niet komen, en ook niet als Assad verdwijnt. Dat neemt niet weg dat je onder Assad ook als soenniet gewoon je leven kan leiden op basis van de voorwaarde dat je je niet uit in zaken die met politiek te maken hebben.

In de hele nabije regio zie je dat niet gebeuren; pluriformiteit en omarming ervan. Overal neemt zelfde sektarisme de overhand, eerst regeert groep A en dan verliezen ze de macht en deelt groep B de lakens uit ten koste van A. Libanon, Irak, Syri. En wanneer het Arabische landen betreft waar geen grote sektarische verschillen zijn zie je dat men het bijna niet lukt om op natuurlijke wijze pluriformiteit wat verschillende politieke kleuren betreft vrijelijk toe te laten zonder terug te vallen in een dictatuur die een politieke kleur uitdraagt en alle opponenten vervolgd. Egypte was even MB gekleurd, zij leken de macht over te nemen en consolideren, en vervolgens weer allemaal de cel in en hun president omgekomen en allemaal vervolgd. Libi zou hetzelfde zijn gebeurd als Haftar de hele toko overnam. Soedan heeft gehele Omar al Bashir periode een semi-moslimbroederschap regime gehad waar ze nu vanaf zijn na demonstraties en en hij is afgezet. En nu ben je er als moslimbroeder je leven niet veilig, alle oude wetten worden teruggedraaid en men wil een wet erdoorheen jagen dat een ieder die onder zijn regime diende geen politiek meer mag bedrijven. Enige land waar dat niet is gebeurd is Tunesi. Daar zijn meerdere malen tussen tegengestelde politieke ideologien coalities tot stand gekomen zonder de weg terug naar een dictatuur in te zetten of elkaar af te maken.
Maar dat ging en gaat gepaard met grote spanningen in de politiek en wantrouwen en soms slaat dat over op de maatschappij.
Waar komt dit door in jouw ogen? Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat religie hier een grote rol in speelt (cultuur als afgeleide van religie). Aan de andere kant kan religieuze beleving ook juist een afgeleide zijn van cultuur. Religie in land A wordt niet hetzelfde beleefd als in land B. Ik kan me prima voorstellen dat de harde, dorre omgeving van het Midden-Oosten en het nomadische karakter in vroeger tijden harde maatschappijen heeft gekweekt en dat religie hier niet eens zo'n gek grote rol in speelt. Dat religieuze spanningen meer het gevolg zijn van de mentaliteit dan dat het intrinsiek in de religie zit zeg maar.
pi_195068190
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2020 22:55 schreef Richestorags het volgende:
Waar komt dit door in jouw ogen? Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat religie hier een grote rol in speelt (cultuur als afgeleide van religie). Aan de andere kant kan religieuze beleving ook juist een afgeleide zijn van cultuur. Religie in land A wordt niet hetzelfde beleefd als in land B. Ik kan me prima voorstellen dat de harde, dorre omgeving van het Midden-Oosten en het nomadische karakter in vroeger tijden harde maatschappijen heeft gekweekt en dat religie hier niet eens zo'n gek grote rol in speelt. Dat religieuze spanningen meer het gevolg zijn van de mentaliteit dan dat het intrinsiek in de religie zit zeg maar.
Waar dat door komt is een vraag. En of en welke rol de religie daarin speelt een ander. Het komt natuurlijk door meerdere factoren. Ik heb daar wel door de jaren heen en na meer levenservaring (na oa vier jaar in Tunesi te hebben gewoond) een mening over gevormd maar die is veel te uitbreid en met mitsen en maaren dat ik weinig zin heb om dat helemaal uit te schrijven.

In welke mate de religie daarin een rol speelt is echt aan wie je het vraagt. Religie en cultuur zijn vaak intrinsiek met elkaar verbonden. En wat de een als religie bestempelt zal een andere van vaak dezelfde religie als cultuur bestempelen. Ik denk wel dat wat we benoemden vaak verbonden is het hoe men in het M-Oosten in het algemeen in het leven staat en dus ook religieuze beleving vorm geeft, en dat verschilt met moslims uit Indonesi, Senegal of een ander ver gebied met totaal andere historie, volk en levenswijze. Er is sowieso in Arabische landen weinig ruimte om qua levenswijze en opvattingen openlijk tegen de rode lijnen van de mainstream in te gaan bijv, er wordt weinig rekening gehouden met individu. Collectieve gemeenschap en overschrijden van rode lijnen wordt ook binnen de maatschappij hard afgestraft, moreel en soms leidt dat tot uitspattingen van geweld ja van individuen. Praktijkvoorbeelden? Openlijk homoseksueel zijn, dan overschrijdt je zo een rode lijn en kan je ook vanuit de maatschappij veel weerstand en fysiek geweld verwachten. Of als meisje openlijk relatie voor het huwelijk aangaan. Afvalligheid openlijk. Islamkritiek openlijk of kritiek op nog niet eens specifiek Koran of Mohammed maar algemeen gedeelde orthodoxe opvattingen die niet direct aan religieuze bronnen zijn gerelateerd.
Legio voorbeelden van.

Daarnaast ligt in vrijwel alle Arabische en M-Oosterse een groot spanningsveld tussen de rol die de islam als religie moet spelen in nationale wetgeving. Ene groep ziet die rol liever beperkt tot wat symbolen, en een andere groep wil meer invloed van de religie in wetgeving en meer aspecten van het leven. En daarin, verhouding tussen politiek en religie, verschilt de islam in ieder geval in de beleving van het gros van de moslims in M-Oosten fundamenteel van hoe Westerse christenen tegen hun religie vandaag de dag aankijken en welke rol zij die willen toedichten in wetgeving. Maar, eerlijk is eerlijk, ook als je het Nieuwe Testament met de Koran vergelijkt verschillen die wezenlijk mbt teksten die aangeven hoe je de maatschappij vorm moet geven.

Die impasse, tussen de rol die de islam moet hebben, in het M-Oosten staat in mijn beleving de doorgang naar democratie fundamenteel in de weg. En die democratie is noodzakelijk voor het ontwikkelen van pluriformiteit en toestaan dat niet gehoorde geluiden geuit mogen worden en worden.
Alle Arabische revoluties en de roep naar vrije verkiezingen en transparantie zijn vanwege deze impasse mbt de rol van de islam in wetgeving en maatschappij de das omgedaan of ernstig verzwakt. Kort gezegd; er zijn groepen (en niet alleen minderheden) die angstig worden bij het resultaat van vrije verkiezingen vanwege de mogelijkheid dat een partij aan de macht komt die islam en sharia op alle niveaus wil doorvoeren en zij geen zin hebben hun persoonlijke leven naar die maatstaven te moeten herindelen. De Syrische revolutie werd verzwakt door toenemende invloed van Islamitische groepen en de angst, ook onder Syrirs, dat het toekomstige post-Assad Syri er weleens heel anders uit kan gaan zien en behalve minderheden ook moslims de dupe worden die geen zin hebben in een islamitische staat/of staat gestoeld op sharia. Aangedikt vanaf dag 1 door propaganda van de Syrische staat. Maar wel snel werkelijkheid geworden.
Egypte idemdito toen de Moslimbroeders 50% haalden bij verkiezingen en salafistische partij 25%.
Tunesi idemdito maar daar heeft men die impasse kunnen doorbreken zonder terug te vallen in een dictatuur/coupe/burgeroorlog. Algerije gebeurde hetzelfde scenario begin jaren 90 nadat islamitische partij eerste vrije verkiezingen won en uitkomst werd genegeerd door het leger vanwege zelfde angsten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195068378
quote:
10s.gif Op zondag 13 september 2020 21:57 schreef Slayage het volgende:
Wat maakt Tunesi zo anders dan die andere landen, dat het wel redelijk goed gaat?
Klein land, 11milj mensen. Geopolitiek gezien van 0 waarde dus in principe weinig bemoeienis vanwege gebrek aan grote belangen voor wereldmachten en/of regionale grootmachten. Sterke seculiere traditie die erin is gepompt 30 jaar door grondlegger van de republiek Bourguiba, a-la Ataturk waar hij tegenop keek oa. Maar veel waarden ervan zijn nu mainstream zoals verbod op polygamie sinds onafhankelijkheid itt andere Arabische landen, bij scheiding kinderen bij vrouw, gelijk scheidingsrecht, nooit verwijzing naar sharia in grondwet, toestaan van prostitutie in bepaalde gebieden waar men netjes belasting erover betaald etc. Homogene bevolking, allemaal zelfde taal spreken, etniciteit, sekte en niemand weet welke stam die toebehoort itt bij Libie en vele andere tribale landen in regio. En ik durf wel te zeggen dat vanwege seculiere traditie en eerder genoemde voorbeelden een van de meest liberale Arabische landen is mbt omgang tussen man en vrouw, vrouwenrechten, en op gebied van wetgeving en beperktere rol van de islam erin. Gevolg? Zelfs als de islamitische partij verkiezingen wint hebben ze nooit een meerderheid en alle overige partijen zijn seculier. Wat betekent dat? Hun speelveld is seculier, daarin moeten ze zich bewegen. Wat wat angst weghaalt bij seculiergezinde Tunesirs. Voorbeeld hoe het anders kan? Eerste verkiezingen in Egypte won de MB 50% en salafi partij 25%. Samen als islamitische partijen 75%. Nachtmerrie scenario voor seculiere Egyptenaren en de twee partijen hadden volledige speelveld voor henzelf en dus macht.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195074735
quote:
Trump changes story, says he wanted to assassinate Syria's Assad

Trump's comments are similar to a report in journalist Bob Woodward's 2018 book "Fear."


President Donald Trump revealed Tuesday that he wanted to assassinate Syrian President Bashar Assad earlier in his presidency, reversing his previous denial that the issue ever came up.
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2020 21:02 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik ben daar sceptisch over. Die pluriformiteit gaat er niet komen, ging er niet komen, en ook niet als Assad verdwijnt. Dat neemt niet weg dat je onder Assad ook als soenniet gewoon je leven kan leiden op basis van de voorwaarde dat je je niet uit in zaken die met politiek te maken hebben.
Ik ook. Precies de reden dat ik de toekomst voor Syri pikzwart in zie.

quote:
Soedan heeft gehele Omar al Bashir periode een semi-moslimbroederschap regime gehad waar ze nu vanaf zijn na demonstraties en en hij is afgezet. En nu ben je er als moslimbroeder je leven niet veilig, alle oude wetten worden teruggedraaid en men wil een wet erdoorheen jagen dat een ieder die onder zijn regime diende geen politiek meer mag bedrijven.
Ik had juist de indruk dat Soedan goed op weg was met de vredesdeals tussen rebellengroepen en het afschaffen van de Islam als staatsgodsdienst. Dat valt dus tegen.
Incelfrikandel
pi_195088760
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195129408
https://nos.nl/artikel/23(...)htenschendingen.html


Nederland stelt Syri aansprakelijk voor grove mensenrechtenschendingen
Nederland stelt Syri aansprakelijk voor grove mensenrechtenschendingen en in het bijzonder voor foltering. Minister Blok heeft een diplomatieke nota verstuurd, waarin staat dat het land hiermee moet stoppen en de slachtoffers volledig rechtsherstel moet bieden. Hij dreigt naar een internationale rechter te stappen.

Blok wil dat Syri eerst met Nederland in onderhandeling treedt. Dat is een noodzakelijke eerste stap, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Als de twee landen er niet uitkomen, kan Nederland een arbitrage-procedure beginnen en de zaak uiteindelijk voorleggen aan een internationale rechter.

Chemische wapens
Blok wijst erop dat er jarenlang en veelvuldig door internationale organisaties is gerapporteerd over grove mensenrechtenschendingen. "Het Assad-regime heeft zich keer op keer schuldig gemaakt aan vreselijke misdrijven", schrijft hij. Het gaat dan onder meer om martelingen, de inzet van chemische wapens en bombardementen op ziekenhuizen. "De bewijzen zijn overduidelijk. Dit kan niet zonder gevolgen blijven."

Een eerdere poging om Syri door te verwijzen naar het Internationaal Strafhof stuitte op een veto van de VN Veiligheidsraad. Blok: "Nu de bewijzen zich blijven opstapelen, neemt Nederland de stap om de Syrische staat aansprakelijk te stellen."

De minister van Buitenlandse Zaken zegt dat er in het conflict in Syri bijna 200.000 burgers zijn omgekomen. Daarnaast zijn er zo'n 100.000 mensen vermist. Meer dan zes miljoen Syrirs zijn in eigen land op de vlucht en 5,5 miljoen Syrirs hebben het land verlaten.
pi_195135122
Trots op Blok, trots op Nederland. Hayırlı, olsun B-)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195135190
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195161072
Recentelijk waren er ook geluiden over dat de Iranirs de pkk weer zouden beginnen aan te pakken, iets wat mogelijk te wijten is aan hat feit dat de pkk zich in Syri schuilt achter de Amerikanen en zo problemen veroorzaakt voor Assad, die de olie inkomsten mist.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195162443
De relatie tussen de KRG en PKK/YPG is slechter dan ooit.

De KRG is verboden in YPG/PKK gebied in Syri. Ook mogen ze niet in PKK gecontrolleerd gebied in Noord-Irak komen. De KRG ziet de YPG/PKK nu als een bedreiging. "Als we niet in Syri mogen komen, dan mogen jullie niet in Noord-Irak blijven".

Turkije is een offensief begonnen tegen de PKK in Noord-Irak en de PKK beschuldigt nu de KRG ervan samen te werken met Turkije. Turkije heeft een aantal hooggeplaatste PKK'ers gedroned en de PKK denkt dat de KRG de info geleverd heeft.
pi_195172200
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 13:48 schreef polderturk het volgende:
De relatie tussen de KRG en PKK/YPG is slechter dan ooit.

De KRG is verboden in YPG/PKK gebied in Syri. Ook mogen ze niet in PKK gecontrolleerd gebied in Noord-Irak komen. De KRG ziet de YPG/PKK nu als een bedreiging. "Als we niet in Syri mogen komen, dan mogen jullie niet in Noord-Irak blijven".

Turkije is een offensief begonnen tegen de PKK in Noord-Irak en de PKK beschuldigt nu de KRG ervan samen te werken met Turkije. Turkije heeft een aantal hooggeplaatste PKK'ers gedroned en de PKK denkt dat de KRG de info geleverd heeft.
Ik vond het wel interessant uit het artikel dat de pkk nota bene Syrische Koerden niet in Syri binnen laten omdat ze bij de peshmerga in Irak hebben getraind.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195172676
quote:
10s.gif Op zondag 20 september 2020 23:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik vond het wel interessant uit het artikel dat de pkk nota bene Syrische Koerden niet in Syri binnen laten omdat ze bij de peshmerga in Irak hebben getraind.
De PKK is een totalitaire communistische beweging die geen oppositie toelaat. De naam 'Syrian DEMOCRATIC Forces' is lachwekkend.
pi_195174222
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 00:37 schreef polderturk het volgende:

[..]

De PKK is een totalitaire communistische beweging die geen oppositie toelaat. De naam 'Syrian DEMOCRATIC Forces' is lachwekkend.
Uiteraard. Elke vorm van oppositie dat niet onderdanig was aan het sdf werd tot voor kort buitengesloten van de politieke macht ze gingen pas toenadering tot het KNC zoeken toen met die laatste inval van de Turken. Toen werden ze gedwongen door de omstandigheden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195175337
quote:
10s.gif Op zondag 20 september 2020 23:44 schreef Slayage het volgende:
Ik vond het wel interessant uit het artikel dat de pkk nota bene Syrische Koerden niet in Syri binnen laten omdat ze bij de peshmerga in Irak hebben getraind.
Niet loyaal aan de partij. Infiltranten van rivaliserende groep. Dat moeten ze niet hebben natuurlijk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_195175439
Ambitieus dit, een spoorverbinding tussen mosul en de Turkse grens,

https://www.rudaw.net/english/middleeast/iraq/200920201
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195176710
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 10:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niet loyaal aan de partij. Infiltranten van rivaliserende groep. Dat moeten ze niet hebben natuurlijk.
Daar lijkt het inderdaad wel op. Dit speelt kennelijk al langer en wordt van die peshmerga Syrirs verwacht dat ze zich aansluiten bij de ypg, komt uiteindelijk op wat ik eerder zei, iedereen in sdf gebied moet zich onderwerpen aan de ypg uit wiki

quote:
Due to the political tensions between the PYD and the KNC, and low manpower compared to the People's Protection Units, the Rojava Peshmerga have not been able to enter Syria. In the course of the Siege of Koban, the KNC offered to send 200 fighters to support the city's defenses, but its offer was rejected by the PYD as the latter wanted all Kurdish units to fight as part of the YPG and the YPJ.[39] The KNC leader has several times claimed that the YPG even hindered the KNC's Peshmerga who had been trained in Iraqi Kurdistan from entering Rojava at all.[1] Since the formation of the Syrian Democratic Forces, the YPG officials have stated that the Rojava Peshmergas are welcome to join and fight under SDF command. Despite discussions about possibly joining, the KNC have so far rejected joining SF and thus fighting under pro-PYD forces. Ibrahim Biro stated among other reasons for this that "they" [the SDF] have a good relation with the Syrian regime, that's why we cannot join them." Despite their tensions with the PYD, however, the KNC has also rejected inquires of Syrian opposition groups to send the Rojava Peshmerga to Azaz to defend the city against both ISIL as well as the YPG during the Northern Aleppo offensive. Bahjat Taymas declared that the Rojava Peshmerga "don't want to fight Kurds, only ISIS."[2]

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195232339
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 10:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niet loyaal aan de partij. Infiltranten van rivaliserende groep. Dat moeten ze niet hebben natuurlijk.
Dan is de YPG/SDF/PKK een totalitaire regime.

Enerzijds ben je tegen Noord-Korea omdat het een totalitaire stalinistische staat is, anderzijds ondersteun je de YPG/SDF die een totalitaire Stalinistische regime is. In YPG/SDF gebied is oppositie niet toegestaan.
pi_195281756
Wel enorm ironisch dat jihadisten uit Syri nu voor de Azeri Vuuraanbidders vechten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_195445437
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2020 11:22 schreef IPA35 het volgende:
Wel enorm ironisch dat jihadisten uit Syri nu voor de Azeri Vuuraanbidders vechten.
Business is business jongen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195486801
Dit wordt een interessante rechtszaak. Vraag mr af of ze de doodstraf kunnen krijgen.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 oktober 2020 @ 15:30:57 #238
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_195486872
Is die Brit, Cantlie, nog ooit opgedoken?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_195499777
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195532120
Inkijk in de Snni alawi dynamiek in het kader van steun/antipathie tegen het regime door de jaren

Tweet reeks

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195532169
Zouden die Armeense vatos nog leven en inmiddels tegen de door de Turken gesteunde jihadisten vechten in Armeni/Azerbeidzjan? _O-

Vatos locos forever holmes
pi_195534074
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:02 schreef WammesWaggel het volgende:
Zouden die Armeense vatos nog leven en inmiddels tegen de door de Turken gesteunde jihadisten vechten in Armeni/Azerbeidzjan? _O-

Vatos locos forever holmes
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195563874
twitter
Incelfrikandel
pi_195615362
This is good

https://syriadirect.org/n(...)ervention-iran’;s-influence-in-syria-is-growing-1/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195615533
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 18:58 schreef Slayage het volgende:
This is good

https://syriadirect.org/n(...)ervention-iran’;s-influence-in-syria-is-growing-1/
Link werkt niet.
pi_195615828
https://syriadirect.org/n(...)vious-un-agreements/

deze werkt wel
schandalig noem ik dit
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_195619679
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195728906
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 19 oktober 2020 @ 16:18:15 #249
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_195731341
Raken de lira’s op?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_195804877
Schijnt dat de Britten evenals "onze" plasschaert" als vn gezant een significante rol spelen in de deescalatie van de huidige situatie

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195805559
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 oktober 2020 13:16 schreef Slayage het volgende:
Schijnt dat de Britten evenals "onze" plasschaert" als vn gezant een significante rol spelen in de deescalatie van de huidige situatie

[ twitter ]
Godverdomme, hij blijft wel winnen die Trump.
pi_195829211
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195868873
twitter


twitter
Incelfrikandel
pi_195887007
De Denen sporen niet helemaal. Zelfs voor assadisten is Damascus niet eens veilig

Tweet reeks

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195899019
:')

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195906231
Komt niet vaak voor dat de democraten en republikeinen ergens over eens zijn

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196073000
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196101280
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:34:32 #259
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196101624
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 16:44 schreef Slayage het volgende:
De Denen sporen niet helemaal. Zelfs voor assadisten is Damascus niet eens veilig

Tweet reeks

[ twitter ]
De Denen willen niet het probleem van iemand 5.000 km verderop oplossen. In Denemarken zijn ze niet meer zo'n groot voorstander van de multiculti samenleving.
pi_196167357
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Denen willen niet het probleem van iemand 5.000 km verderop oplossen. In Denemarken zijn ze niet meer zo'n groot voorstander van de multiculti samenleving.
Zoals ik zeg, de denen sporen niet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 10 november 2020 @ 12:19:54 #261
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196167894
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 november 2020 11:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zoals ik zeg, de denen sporen niet
Waardoor zou het komen dat de Denen dit doen? Kan je ook dit vanuit een ander perspectief zien?
pi_196168103
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 12:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waardoor zou het komen dat de Denen dit doen? Kan je ook dit vanuit een ander perspectief zien?
Die toon van je. Zo mooi uit de hoogte. Herrenvolk waardige houding _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 10 november 2020 @ 12:40:28 #263
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196168279
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 november 2020 12:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die toon van je. Zo mooi uit de hoogte. Herrenvolk waardige houding _O_
Jij bent niet in staat voorbij je vingertje wijzen houding richting Europa te komen. Ik stel die vragen om je tot een bepaald inzicht te laten komen. In het topic over Macron maak je je ook erg druk over Macron, zonder dat je enige kritiek op de (radicale) Islam in Frankrijk hebt. Je bent niet in staat om de gevolgtrekkingen te maken of wil dit niet. Zal ik het maar voor je voorkauwen dan? Deze jongeman is slachtoffer geworden van een beleid (individuen worden altijd slachtoffer van een beleid) wat is gekomen door een verharde samenleving waarin een bepaald deel van de migranten zich consequent hebben misdragen en de groep als geheel daarin te weinig zelfreflectie toont. Door heel West-Europa heen. Het gore lef om te protesteren tegen beleid van Macron in Wenen nadat er net een aanslag is geweest in Wenen en een onthoofding in Frankrijk is daar een mooi voorbeeld van. Jij bent hier ook een exponent van. Je bent heel snel in staat mij te beschuldigen van Turken- en Islamhaat, een nazi-verwijzing te maken, terwijl je mij niet eens kent, noch je eigen slachtofferrol eens kritisch onder de loep neemt. Je gaat het toch niet met me eens zijn, maar soit.

Ik ben een complete voorstander ervan om eerst intern orde op zaken te stellen voordat we meer migranten gaan toelaten, die niet eens goed gescreend worden en waarvoor (weer) geen integratievisie is. Of een visie op of ze berhaupt allemaal moeten blijven. Samenlevingen zijn geen experimenten, waarbij je blind groepen mensen bij elkaar kan zetten. Dat leidt op het schoolplein al tot conflicten.

[ Bericht 5% gewijzigd door Richestorags op 10-11-2020 12:54:31 ]
pi_196178335
:')
pi_196178915
goed dat Turken interventie hebben gedaan, anders waren de gevolgen niet te overzien
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_196213149
Inmiddels is Biden president-elect van de Verenigde Staten geworden. Biden heeft een hele andere visie op buitenlandbeleid en dat zal zo zijn invloed hebben op het Midden-Oosten. Biden zal minder geneigd zijn Amerika's bondgenoten in Syri te laten vallen om Rusland en Turkije te paaien, maar zal er verder weinig aandacht aan besteden. Onder Obama was Biden al tegen het escaleren van het conflict in Syri. Biden zal waarschijnlijk proberen de deal met Iran nieuw leven in te blazen hoewel dat nog moeilijk kan worden door de houding van Iran en de lange lijst aan sancties die Trump heeft ingesteld. Biden lijkt ook niet zo gecharmeerd van Bin Salman en Sisi, waardoor er misschien eindelijk eens druk zal komen om die nutteloze oorlog in Jemen te beindigen. Wat betreft Isral en Afghanistan lijkt er dan weer weinig te veranderen.

quote:
Why Syria will be low on Biden's list of foreign policy priorities

While US relations with Iran, Turkey, Russia and Israel could all have reverberations in Syria, Biden is unlikely to expend political capital there
quote:
Trump Promised to End America’s Wars. Biden Might Actually Do It.

The former vice president contributed to a legacy of failed wars in the Middle East. Can he fix it?
Incelfrikandel
pi_196213207
Biden is a dead man walking, wat wil Harris is wellicht een betere vraag.
pi_196219453
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 22:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Biden is a dead man walking, wat wil Harris is wellicht een betere vraag.
Biden of harris om het even lijkt mij, het establishment gaat weer de scepter zwaaien maw zal het mogelijk een gevalletje the empire strikes back zijn in het MO, ben nooit een fan geweest van Trump maar hij is itt obama en bush geen oorlog begonnen in het midden Oosten,
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196226896
Zawahiri mogelijk dood?

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196268046
Deze is wel dood iig :p

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196268173
De dood van Al-Zawahiri is jammer genoeg maar een gerucht, maar een dooie Al-Muallem is ook leuk nieuws voor de mensheid.
Incelfrikandel
pi_196268682
quote:
17s.gif Op maandag 16 november 2020 10:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:
De dood van Al-Zawahiri is jammer genoeg maar een gerucht, maar een dooie Al-Muallem is ook leuk nieuws voor de mensheid.
Ja lees dat ook zojuist. Iran en al Qaida met hun merkwaardige liefdesaffaire. https://apnews.com/articl(...)b11f0d82f50055faf7b5
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196476831
Gaan Bagdad en Erbil eindelijk serieuze stappen ondernemen tegen de PKK?

Iraqi Kurds Turn Against the PKK

Now that it’s beaten back the Islamic State, the Kurdistan Regional Government is focusing its attention on a group it has long tolerated.

ERBIL, Iraq—Tensions are rising in the Kurdistan Region of Iraq, where officials in the Kurdistan Regional Government (KRG) are speaking out against the long-accommodated but increasingly unwelcome Kurdistan Workers’ Party, better known as the PKK. The intensified rhetoric—complemented by a new security agreement between authorities in Erbil and Baghdad that takes a decidedly anti-PKK stance—seems to be part of a coordinated effort to pressure the group to leave its historic hideouts in the mountains of northern Iraq.

On Oct. 9, authorities in Baghdad and Erbil—the KRG capital—finally signed an agreement that aims to restore security in Sinjar. One key part of the accord requires the removal of the PKK from the area. On Nov. 24, the KRG and Iraqi federal government deployed 6,000 security forces to Sinjar, setting this plan into motion. Unsurprisingly, the agreement provoked a violent reaction from the PKK. In the past two months, the PKK has carried out several attacks on KRG forces, facilities, and infrastructure. The Iraqi, U.S., and French governments have all condemned the attacks.
In the past two months, the PKK has carried out several attacks on KRG forces, facilities, and infrastructure.
...
Still, the KRG’s public condemnation of the PKK has opened the door for others who have felt victimized by the group to speak out. Recently, Assyrian communities living near Duhok in northern Iraq have seized the opportunity to denounce the PKK. On Nov. 10, the Assyrian Policy Institute tweeted that “PKK militants occupy various Assyrian villages,” which “has caused many negative consequences for local Assyrians, such as threats to their safety and restrictions on their movement.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196489017
quote:
Is het wat wat? Zag het al langskomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196489091
quote:
10s.gif Op maandag 30 november 2020 20:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

Is het wat wat? Zag het al langskomen.
Ik vond het een goede film. Het verhaal is een beetje kut, maar ja dat krijg je met waargebeurde verhalen in een oorlog.
pi_196489443
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2020 20:40 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ik vond het een goede film. Het verhaal is een beetje kut, maar ja dat krijg je met waargebeurde verhalen in een oorlog.
Ah, waargebeurd dus, misschien het checken waard dan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196513781
Er komt zeer waarschijnlijk een Duitse rechtszaak over twee sarinaanvallen van het Syrische regime in 2013(Ghouta) en 2017(Khan Sheikhoun).

quote:
How Germany could indict Syria's Assad for war crimes

German federal prosecutors are investigating evidence of chemical warfare in Syria. DW and Der Spiegel gained exclusive access to witnesses and documents that form part of the landmark inquiry.
quote:
Evidence suggests that President Assad's younger brother, Maher Assad, widely considered the second most powerful person in Syria, was the military commander who directly ordered the use of sarin gas in the Ghouta attack of August 2013.

However, witness statements filed with the criminal complaint also indicate that the deployment of strategic weapons, such as sarin nerve gas, could only be executed with President Assad's approval.

According to documentation seen by DW, President Assad is believed to have authorized his brother to conduct the attack.
Incelfrikandel
pi_196532901
Interview over de memoires van een Wagner huurling die gestreden heeft in Syri

Tweet reeks

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196566130
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196566460
quote:
Ach, we steunden daar een aantal jihadistische groepen, gaven hen asiel en nu ook assad-handlangers.

Allemaal terug wmb. Zowel deze gasten als die jihadisten. Mogen ze elkaar daar weer de koppen inslaan. Wel graag zonder onze steun.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zondag 6 december 2020 @ 00:00:31 #284
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196573555
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:43 schreef marsan het volgende:

[..]

Ach, we steunden daar een aantal jihadistische groepen, gaven hen asiel en nu ook assad-handlangers.

Allemaal terug wmb. Zowel deze gasten als die jihadisten. Mogen ze elkaar daar weer de koppen inslaan. Wel graag zonder onze steun.
Jep. Van de andere kant zijn er ook genoeg radicaaltjes Nederland binnengedrongen. Dus: allen weg.
pi_196578554
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:43 schreef marsan het volgende:

[..]

Ach, we steunden daar een aantal jihadistische groepen, gaven hen asiel en nu ook assad-handlangers.

Allemaal terug wmb. Zowel deze gasten als die jihadisten. Mogen ze elkaar daar weer de koppen inslaan. Wel graag zonder onze steun.
Ik betwijfel of dat een goed idee is. Als ze daar opnieuw gaan rotzooien gaat dat vroeg of laat in Europa ook weer ellende veroorzaken. Alhoewel Syrigangers hier ook abnormaal lage straffen hebben gekregen.
Incelfrikandel
pi_196652166
Heel goed interview met outgoing Syri envoy james jeffrey, het voordeel van outgoing bis dat ze meer open zijn dan gebruikelijk, wat een extra inkijk geeft op de chaos bij de Amerikaanse beleidsmakers mbt Syri


Outgoing Syria envoy reflects on Turkey, the Kurds and what everyone got wrong

In a long-ranging interview with Al-Monitor, James Jeffrey looks back on his efforts to incorporate fragments of Obama-era initiatives into a cohesive Middle East policy.


Waarom "wij" in Turkije zitten:

quote:
First of all, you have to separate Erdogan from Turkey.

The biggest challenges for Biden will be China, Russia, North Korea, Iranian JCPOA and climate. Those are the five big ones. Number six is Turkey, because Turkey directly impacts two of the first five: Iran and Russia. And it impacts number eight or nine, terrorism.

They’re a very important NATO state. The NATO radar that is the core of the entire anti-ballistic missile system defending against Iran is in Turkey. We have tremendous military assets there. We really can’t “do” the Middle East, the Caucuses or the Black Sea without Turkey. And Turkey is a natural opponent of Russia and Iran.

Erdogan is a great power thinker. Where he sees vacuums, he moves. The other thing about Erdogan is he’s maddeningly arrogant, unpredictable and simply will not accept a win-win solution. But when pressed — and I’ve negotiated with him — he’s a rational actor.

So if Biden sees the world as many of us do now, near-peer competition, Turkey becomes extremely important. Look what [Erdogan] has just done in eight months in Idlib, Libya and Nagorno-Karabakh. Russia or Russian allies have been the loser in all three.

If we return to Obama’s end-of-office mindset that we don’t have a geopolitical problem, but we have sets of little problems — that Erdogan’s buying S-400s, [IS] cells in the desert and refugees in Lebanon, Iranian 3.25% enriched uranium, and the Khashoggi murder and the never-ending starvation drama in Yemen — all these become sui generis problems that we have to throw resources and policies and mobilizing the bureaucracy at, without trying to figure out how do they all fit together.

If the Biden administration goes back to that stupid thinking, then they’re going to lose the Middle East. You can forget about Asia.



[ Bericht 3% gewijzigd door Slayage op 10-12-2020 12:09:19 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196681604
De Fransen hadden deze jihadi natuurlijk moeten oppakken bij terugkomst uit Syri ;)

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_196691321
Syrisch kindje.

"Turkije staat niet toe dat Assad ons bombardeert"

Vervolgens laat hij zien waar zijn kamer was.

twitter


Er waren mensen aan het juichen toen Assad en Poetin vrouwen en kinderen aan het bombarderen waren.

Waar was de wereld toen Assad en Poetin bezig waren met een genocide? Waarom heeft Turkije als enige ingegrepen?
pi_196691998
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 16:24 schreef polderturk het volgende:
Syrisch kindje.

"Turkije staat niet toe dat Assad ons bombardeert"

Vervolgens laat hij zien waar zijn kamer was.

[ twitter ]

Er waren mensen aan het juichen toen Assad en Poetin vrouwen en kinderen aan het bombarderen waren.

Waar was de wereld toen Assad en Poetin bezig waren met een genocide? Waarom heeft Turkije als enige ingegrepen?
Waar was Assad toen de Turkse milities de Syrirs onthoofden want niet voldoende islamitisch?
pi_196692209
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Waar was Assad toen de Turkse milities de Syrirs onthoofden want niet voldoende islamitisch?
Wat een zwak antwoord.

Typisch gevalletje whataboutism.

Assad heeft 80% van alle burgerdoden vermoord in Syri. Alle overige 100 milities + IS + SDF hebben de overige 20% gedood.

Hoeveel Syrirs zijn er gedood in Assad's martelkamers?

Assad is een genocidale maniac die 100 keer meer misdaden heeft gepleegd dan welke groep ook in Syri.
pi_196692280
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:27 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat een zwak antwoord.

Typisch gevalletje whataboutism.

Assad heeft 80% van alle burgerdoden vermoord in Syri. Alle overige 100 milities + IS + SDF hebben de overige 20% gedood.

Hoeveel Syrirs zijn er gedood in Assad's martelkamers?

Assad is een genocidale maniac die 100 keer meer misdaden heeft gepleegd dan welke groep ook in Syri.
Voorkomen dat je land eindigt als een ISIS kalifaat van kalif Erdogan is nou eenmaal een bloederige strijd en al helemaal als het je ontbreekt aan prijzige precisie wapens.
pi_196692448
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voorkomen dat je land eindigt als een ISIS kalifaat van kalif Erdogan is nou eenmaal een bloederige strijd en al helemaal als het je ontbreekt aan prijzige precisie wapens.
Libi is ook een IS kalifaat geworden.
Karabakh is ook een IS kalifaat geworden.
Jaja.
Dus het bombarderen van vrouwen en kinderen door Assad en een genocide uitvoeren is prima volgens jou.
Het bewust bombarderen van vrouwen en kinderen maakt hem volgens jou een goede gast.

Het doel heiligt de middelen.
pi_196692540
Assad zal in mijn optiek nooit een goede gast zijn, hij is immers een volger van Mohammed.
pi_196692576
WammesWaggel vindt dat dat kindje in de video gedood moest worden door Assad. Hij vindt het fout en jammer dat Turkije hem gered heeft.
pi_196692625
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:49 schreef polderturk het volgende:
WammesWaggel vindt dat dat kindje in de video gedood moest worden door Assad. Hij vindt het fout en jammer dat Turkije hem gered heeft.
Over domme reacties gesproken.
Enigjes.
pi_196693103
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:51 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Over domme reacties gesproken.
Enigjes.
_O-
pi_196696200
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 16:24 schreef polderturk het volgende:
Syrisch kindje.

"Turkije staat niet toe dat Assad ons bombardeert"

Vervolgens laat hij zien waar zijn kamer was.

[ twitter ]

Er waren mensen aan het juichen toen Assad en Poetin vrouwen en kinderen aan het bombarderen waren.

Waar was de wereld toen Assad en Poetin bezig waren met een genocide? Waarom heeft Turkije als enige ingegrepen?
Turkije heeft ingegrepen om een stuk land te jatten. Waar was Turkije toen Isis huishield?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_196697326
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 21:31 schreef marsan het volgende:

[..]

Turkije heeft ingegrepen om een stuk land te jatten. Waar was Turkije toen Isis huishield?
Dus jij vindt ook dat Poetin en Assad door moesten gaan met het uitroeien van vrouwen en kinderen en dat Turkije hun niet had moeten redden?
pi_196697404
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 22:21 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dus jij vindt ook dat Poetin en Assad door moesten gaan met het uitroeien van vrouwen en kinderen en dat Turkije hun niet had moeten redden?
Zeg ik dat? Mss moet je minder vaak invullen voor een ander. Wat ik wel vind is dat Turkije hypocriet heeft gehandeld en nu doen alsof ze daar als weldoeners kwamen pure onzin is.

[ Bericht 0% gewijzigd door marsan op 13-12-2020 00:01:36 ]
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zondag 13 december 2020 @ 03:00:56 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196700442
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:49 schreef polderturk het volgende:
WammesWaggel vindt dat dat kindje in de video gedood moest worden door Assad. Hij vindt het fout en jammer dat Turkije hem gered heeft.
Houd eens op met die suggestieve interpretaties van reacties en suggestieve vragen.

En daarnaast ben je zelf compleet ongeloofwaardig qua moreel kompas als je de zoveelste invasie van Turkije goedpraat en deze in een humanitaire context probeert te plaatsen, terwijl Turkije IS steunde, fabrieken in Aleppo compleet heeft leeggeroofd, Al Qaeda steunde, jihadisten steunde die Christenen, Koerden en Shia moslims hebben vermoord en daarnaast hele stukken Syri heeft geannexeerd en deze onder de Turkse invloedsfeer qua taal en religie brengt. Net als je nog steeds de acties van Turkije in de Middellandse Zee en de illegale bezetting van Noord-Cyprus goedpraat. Niemand zit te wachten op dat hypocriete, beschuldigende soort moreel gezever uit de mond van pro Turken die compleet blind zijn voor het wanbeleid van Turkije.
  zondag 13 december 2020 @ 03:03:30 #301
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_196700454
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2020 17:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voorkomen dat je land eindigt als een ISIS kalifaat van kalif Erdogan is nou eenmaal een bloederige strijd en al helemaal als het je ontbreekt aan prijzige precisie wapens.
Deze man weet waar hij over praat :7
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')