abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_192851891
SyriŽ

SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192866540
SyriŽ in de drugs business?

Qidlbi twitterde op woensdag 29-04-2020 om 22:25:06 So far, in the last 40 days only, authorities in 🇦🇪 , 🇪🇬 and 🇸🇦 caught $1bn ($1,000,000,000) of amphetamine pills coming from Syria and packaged by regime-owned businesses.
That is 11% of Syria’s 2019 budget https://t.co/9h3nHCVuXy reageer retweet
pi_192866740
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 22:52 schreef polderturk het volgende:
SyriŽ in de drugs business?

Qidlbi twitterde op woensdag 29-04-2020 om 22:25:06 So far, in the last 40 days only, authorities in 🇦🇪 , 🇪🇬 and 🇸🇦 caught $1bn ($1,000,000,000) of amphetamine pills coming from Syria and packaged by regime-owned businesses.
That is 11% of Syria’s 2019 budget https://t.co/9h3nHCVuXy reageer retweet
Schijnt met name de hezbollat link te zijn , die een grote speler blijken in de drugs handel
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 29 april 2020 @ 23:27:08 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192867103
Gebeurt er nog wat in SyriŽ de laatste tijd of wat? Heb het niet echt meer gevolgd eigenlijk.
pi_192867261
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 23:27 schreef Richestorags het volgende:
Gebeurt er nog wat in SyriŽ de laatste tijd of wat? Heb het niet echt meer gevolgd eigenlijk.
Nauwelijks. Die aanslag in Afrin gisteren was nieuwswaardig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 30 april 2020 @ 07:08:17 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192869121


[ Bericht 100% gewijzigd door Richestorags op 30-04-2020 07:08:44 ]
  donderdag 30 april 2020 @ 07:09:22 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_192869126
quote:
10s.gif Op woensdag 29 april 2020 23:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nauwelijks. Die aanslag in Afrin gisteren was nieuwswaardig.
Hmm ok. De wereld zal ook nog minder een fuck erom geven door een zeker Chinees virus.
pi_192873097
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 07:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hmm ok. De wereld zal ook nog minder een fuck erom geven door een zeker Chinees virus.
Klopt aandacht is beperkt. Zo'n beetje iedereen is met het virus bezig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192907211
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 16:28:55 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_192908600
Was een behoorlijk actief account:
Resistance48 twitterde op vrijdag 01-05-2020 om 20:51:53 Our dear friend & passionate fellow Palestinian, Walid Itayim passed away early today. He was an extremely proud Palestinian Christian who greatly admired the Resistance in Palestine, Syria & Lebanon. May you rest in eternal peace @walid970721. We got it from here, brother!🇵🇸🇸🇾🇱🇧 https://t.co/on5JVhFpu7 reageer retweet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_192909053
ragipsoylu twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 16:06:11 Russian forces block a US patrol near Qamishli, acc to reports

Americans may think that they have nothing to do with Syria anymore, but even during the coronavirus crisis, power struggle in Syria continues

Pics via @Ivan_Hassib https://t.co/VUfaRJs7ud reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192913286
SonerCagaptay twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 17:37:00 With nearly 1 million Syrian inhabitants, Istanbul is the world’s third largest Syrian city, after Damascus and Aleppo https://t.co/RwD5kFtg9c reageer retweet
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_192913421
Hebben zij al een eigen partij? Of is het islamitische fundamentalisme van AK van tegenwoordig wel afdoende?
pi_192917389
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 21:06 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
SonerCagaptay twitterde op zaterdag 02-05-2020 om 17:37:00 With nearly 1 million Syrian inhabitants, Istanbul is the world’s third largest Syrian city, after Damascus and Aleppo https://t.co/RwD5kFtg9c reageer retweet
Maşallah. Daarnaast veel meer andere cijfers in de link
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 21:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Of is het islamitische fundamentalisme van AK van tegenwoordig wel afdoende?
Voorlopig wel. Ze hebben natuurlijk hun hachje te danken aan ome erdo. Alleen al omdat de grootste oppositiepartij hun het liefst allemaal zsm deporteert naar SyriŽ.

[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 02-05-2020 23:48:13 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192956204
Een Nederlandse Dude heeft met zijn team een Pulitzer binnengesleept oa voor hun onderzoek naar de Russische bombardementen op ziekenhuizen in SyriŽ .

Nederlander wint met New York Times prestigieuze Pulitzerprijs - https://nos.nl/l/2332811

Onderstaande beelden is van toen die dude te gast was bij DWDD voor een andere prijs voor hetzelfde onderzoek

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192960173
Ook op Russische online nieuwssites meerdere “bronnen” die menen dat Assad zijn tijd ten einde is gekomen en ook de Russen tot die conclusie zijn gekomen. Hij is namelijk al lang niet meer de baas in zijn failed-staat en kan machtige individuen in SyriŽ weinig doen als ze weigeren mee te werken. Dat frustreert de Russen al langer en grote mate van corruptie. Als je iets gedaan wil krijgen hoef je dus niet Assad te bellen maar kan je beter gelijk meneer X aan de lijn krijgen op de afdeling/regio waar hij de baas is.

Rami Al Makhlouf een van de grootste zakenmannen in SyriŽ en direct verbonden aan de Assad’s heeft trouwens openlijk beef met andere invloedrijke personen in de top van het regime. Zo erg dat die een FB-video heeft gepost waarin die “zijn verhaal” wil vertellen. Andere belangrijke alawieten hadden eerder op FB gezegd dat Makhlouf “niet moet proberen de gemeenschap (alawi) te verdelen en fitna-zaaien en een strijd met de staat aangaan”. Lees voor staat; bepaalde figuren die dan zogenaamd synoniem zijn aan de staat.

Verhaal gaat dat Syrie, de staat, verplichtingen aan Rusland moet nakomen waaronder betalingen maar geen enkele cent te makken/besteden heeft. En je kan niet eeuwig op krediet kopen. En het regime heeft gezegd dat grote zakenmannen die dankzij het regime gigantisch rijk zijn ook mee moeten betalen. Wie profiteert jarenlang moet nu ook factuurtje aftikken. En dat zien sommigen niet zitten, want het gaat om aardig wat floes hier aangezien de staat zelf geen enkele cent te besteden heeft.

Asma al Assad zou ook een rol hebben gespeeld in dit besluit om zakenmannen mee te laten betalen. En dus heeft Rami al Makhlouf voor het eerst een video gepost waarin die zijn verhaal wilt doen.

Kans is dat hij sowieso zijn leven niet zeker is en omkomt in een helikopter ongeluk ofzo. Of hij vermoed dit en vlucht naar de Emiraten. Of hij heeft invloed onder bepaalde alawieten en meer mensen achter zich. Het is duidelijk met die video dat de situatie ernstig uit de hand is gelopen.

Daarnaast blijkt dat de Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten Assad 3miljard had geboden om de oorlog in Idlib door te zetten om zo Turkije geheel dwars te zitten en Erdo een groot hak te zetten. Maar de Russen zien dat niet zo zitten en zonder hun militaire steun en akkoord houdt het gewoon op.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_192961001
Opzich een verhaal vergelijkbaar met de handelwijze van Poetin initieel.
Een aantal miljardairs mochten betalen in geld of aandelen aan de staat, een groot deel daarvan eindigde natuurlijk bij corrupte ambtenaren maar enfin.
pi_192961650
Het gebruikelijke, de gemeenschappelijke vijand valt weg dus gaan we onderwlkaar ruzie maken. Niet verrassend.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_192965611
Ik zie twee versies rondzingen op het internet over de fittie tussen Makhlouf en Bashar. Het is in ieder geval duidelijk dat Poetin ontevreden is over het huidige beleid van het regime. Het heeft geen langetermijnvisie, wil niet hervormen, het wil niet verzoenen met haar voormalige vijanden en het kan/wil niet haar huidige systeem omvormen naar een 'normaal' gecentraliseerd systeem met een normale economie, zonder warlords en minder corruptie.

Wat daar nu dus mee gebeurt is niet helemaal duidelijk het is of:

A). Bashar de bedrijven van Makhlouf onteigent om Poetin te kunnen betalen voor zijn hulp en een deel van deze bedrijven over te dragen aan Russische bedrijven. Daarmee accepteert Poetin dat SyriŽ de komende decennia nog een failed state zal blijven, maar krijgt daar grote economische en politieke invloed voor terug.

B). Poetin nu daadwerkelijk een stabieler SyriŽ wil zien. Bashar zou teveel naar de pijpen van de IraniŽrs dansen en dus Rusland te weinig geven. Een vredesakkoord zou de status van Rusland verbeteren, de mogelijkheid geven zich uit SyriŽ terug te trekken en de sancties op het land op te heffen. Wat Aloulu zegt dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 05-05-2020 22:45:51 ]
Incelfrikandel
pi_193002182
Misschien dat Makhlouf wat steun bij Toerkai kan kopen, die kunnen de centjes goed gebruiken.

quote:
Turkey’s lira hits its lowest level ever amid investor fears over sinking economy
https://www.cnbc.com/2020(...)ncy-speculation.html
pi_193002817
Zou wat zijn als Makhlouf Turkije vraagt hem te steunen tegen Assad en dat Turkije dan binnenvalt _O-
pi_193024528
Het Russische rode leger koor zingt Ottomaans strijdlied om de Turkse COVID-19 strijd te steunen.


RusEmbTurkey twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 16:39:40 Rus Kızıl Ordu Korosu, #TŁrkiye'nin #Covid_19 mŁcadelesine moral desteği sağlamak iÁin Mehter Marşı'nı seslendirdikleri video hazırladı. Video, “Kahraman TŁrk Milletine saygıyla ve sevgiyle” notuyla paylaşıldı.

➡️ https://t.co/3yxtcvOgu3 https://t.co/BWeiqiLpnB reageer retweet
pi_193024653
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 00:03 schreef polderturk het volgende:
Het Russische rode leger koor zingt Ottomaans strijdlied om de Turkse COVID-19 strijd te steunen.

RusEmbTurkey twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 16:39:40 Rus Kızıl Ordu Korosu, #TŁrkiye'nin #Covid_19 mŁcadelesine moral desteği sağlamak iÁin Mehter Marşı'nı seslendirdikleri video hazırladı. Video, “Kahraman TŁrk Milletine saygıyla ve sevgiyle” notuyla paylaşıldı.

➡️ https://t.co/3yxtcvOgu3 https://t.co/BWeiqiLpnB reageer retweet
Russische propaganda :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193042402
Uiteindelijk bis het toch uitgelopen op een gewapende confrontatie nadat de spanningen al een tijdje opliepen bij daraa.

Tweet reeks

QalaatAlMudiq2 twitterde op zaterdag 09-05-2020 om 22:49:34 S. #Syria: first clashes erupted tonight btwn ex-Rebels and SAA on Tafas front (NW. #Daraa). Regime using heavy artillery (in outskirts). Multiple soldiers reportedly killed in ambush/attack. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193076272
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik zie twee versies rondzingen op het internet over de fittie tussen Makhlouf en Bashar. Het is in ieder geval duidelijk dat Poetin ontevreden is over het huidige beleid van het regime. Het heeft geen langetermijnvisie, wil niet hervormen, het wil niet verzoenen met haar voormalige vijanden en het kan/wil niet haar huidige systeem omvormen naar een 'normaal' gecentraliseerd systeem met een normale economie, zonder warlords en minder corruptie.

Wat daar nu dus mee gebeurt is niet helemaal duidelijk het is of:

A). Bashar de bedrijven van Makhlouf onteigent om Poetin te kunnen betalen voor zijn hulp en een deel van deze bedrijven over te dragen aan Russische bedrijven. Daarmee accepteert Poetin dat SyriŽ de komende decennia nog een failed state zal blijven, maar krijgt daar grote economische en politieke invloed voor terug.

B). Poetin nu daadwerkelijk een stabieler SyriŽ wil zien. Bashar zou teveel naar de pijpen van de IraniŽrs dansen en dus Rusland te weinig geven. Een vredesakkoord zou de status van Rusland verbeteren, de mogelijkheid geven zich uit SyriŽ terug te trekken en de sancties op het land op te heffen. Wat Aloulu zegt dus.
Dit artikel is echt de moeite waard om te lezen.

Geeft veel details over de strijd tussen Makhlouf en het regime en ook over directe clashes tussen Iraanse mannetjes in SyriŽ en de Russen in SyriŽ en zelfs hun militaire basis daar die is aangevallen door aan Iran-gelieerde corrupte Syrische grote pieten. In die strijd die langer speelt en Russische belangen direct bedreigd is Assad inderdaad machteloos en behoort Makhlouf tot de Russische as. En die dreigt nu dus het te verliezen door de Iraanse as van invloedrijke SyriŽrs die belangrijke smokkelroutes beheren en gewapende conflicten hebben gehad met de Russen in SyriŽ. Daarnaast speelt bij die aan Iran-gelieerde SyriŽrs de broer van Assad, Maher, en een neef een grote rol. De strijd tussen wie aan Rusland trouw is of Iran gaat direct terug tot de Alawitische gemeenschap en belangrijke Qardaha clan waar de Assads uit komen, maar ook Makhlouf. In die zin kan je de video van Makhlouf ook plaatsen, denk ik, waarin hij zich ook richtte tot die “achterban” in sommige dingen die hij zei.

Deel in artikel wat gaat over de clashes tussen door Rusland gesteunde eenheden en Iran-gelieerde eenheden;
quote:
Since April 2018, Maher al-Assad has commanded the Syrian Army’s 4th Armored Division. Currently, the 4th Armored Division’s members control many smuggling operations throughout the country, in cities from Albu Kamel on Syria’s eastern border with Iraq to Latakia on the Syrian coast, where the port was leased to Iran on October 1 last year. It has since become one of the biggest export hubs for drugs headed to markets in Europe, the Middle East and North Africa.

In January 2019 the 4th Armored Division launched attacks on the Russian-backed Tiger Forces unit in an attempt to wrest control of smuggling routes between regime- and opposition-held territory in Idlib province. The clashes led to the death of 70 fighters. These and other skirmishes prompted Russia to back a major campaign to arrest 4th Division and other Iranian-backed units throughout the country beginning in April 2019, which succeeded in rounding up numerous mid-ranking Iranian-backed officers.

Among those targeted in the campaign was Bashar Talal al-Assad, a cousin to the president (similar name, different people) who was wanted on drug and weapons trafficking charges. Unlike others who were detained in the roundup, Bashar Talal al-Assad and his ‘Areen Brigade managed to fight off Russian-backed forces that sought to arrest him in Qardaha. He then pledged to attack Russia’s Hmeimim military base, located 17 miles east of Latakia city, in the event the regime sought to arrest him again.
For Russia, the threat of such attacks on its military infrastructure is a real concern. The Hmeimim base—from which Moscow has directed its entire military campaign in Syria—had already been subject to a series of attacks from January to October 2018 by other Iranian-backed militias in the area.
https://www.thedailybeast(...)4N3WKsF24csMFj2qF2Q8

[ Bericht 25% gewijzigd door Aloulu op 12-05-2020 03:31:52 ]
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')