abonnement Unibet Coolblue
pi_192616758
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 22 april maken we met iedereen die mee wil doen een stoofpot.

Stoven
Meeatal vlees maar vega of zelfs vis is ook mogelijk. Je gerecht pruttelt uren in de slowcooker, Dutch oven, oven of op je kleinste pit.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lonaa op 19-04-2020 15:04:35 ]
Spoilers!
pi_192699560
Stoofvlees :9
Met de slowcooker laat ik het eigenlijk altijd ‘s nachts pruttelen dus ik ga smokkelen met de datum :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192701266
Ik overweeg Taiwanese speklapstoof:
https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/ :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192703233
Nou, ik vind het lastig. Heb best wel zin in Rendang maar ik gebruik altijd gewoon zo een kruidenmixzakje dus niet zo boeiend voor dit.

Of:
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/

want ZO LEKKER.

Of iets nieuws. Keuzes. ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192703405
Zo jammer dat vriend geen vettig vlees lust, dus helaas geen buikspek/speklappen.
Ik ga nog even broeden op een vega bonenstoofpot of iets met kippendijen en shiitake.
pi_192703591
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
pi_192703625
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
Ja jammer dan had ik wel mee willen doen -O- nu is de bestelling al gedaan. Maar nu al zin in de kroketten van volgende week *O*
pi_192703648
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_192703703
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:29 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
Dat is lekker weet ik uit ervaring.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192706224
Het is dat het mij doordeweeks, na het werk, te veel tijd kost, anders dan had ik deze maar weer eens van stal gehaald



Uit dit topic

CUL / 'Mijn' versie van Rendang- Een fotoverslag
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_192707070
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
pi_192707159
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
:9~ Waar woon jij?
We have far more in common than that which devides us..
pi_192707377
Ik ga wel wat “stoven” maar geen uren. Aubergine heeft niet zolang nodig
We have far more in common than that which devides us..
pi_192708632
Mag ik het woensdag maken en dan donderdag eten ?
Dan maak ik Argentijnse stoofvlees schotel.

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout

Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook
pi_192708634
quote:
Die staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje om te maken
  maandag 20 april 2020 @ 07:26:01 #16
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192708687
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Ik hou niet zo van tuinbonen, maar dit klinkt wel als een manier om ze smakelijker te maken.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192718922
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
pi_192723888
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2020 18:17 schreef Myraela het volgende:
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
[ afbeelding ]
Check en check.
Iets met gekookte worteltjes is altijd goed. :9

Ik denk dat ik eruit ben: het wordt een ragú. Zin in pasta. Die ik dan misschien zelfs vers ga kopen :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192744275
Net even gekeken in de koelkast, de schouderkarbonades moeten morgen op. Dus dat wordt op zijn Italiaans gestoofd en dan met zoete aardappel gnocchi en sugarsnaps.
pi_192746983


Lu Rou Fan dus. Begonnen! Vanavond opeten.

Net gedaan: gedroogde shiitakes in de week gezet, nu doen: speklappen klein snijden :)

Happy stoofpotting iedereen! O+ :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192747087
Geen stoofpot voor mij vandaag. Albert komt morgen pas en ik heb niets meer in huis waar ik stoofpot van wil maken.
Spoilers!
pi_192747109
Hier wordt het toch de Rendang met boemboe van de toko. Niet heel boeiend, wel heel lekker.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192747546
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
pi_192747779


Alles klaar voor de pan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192747789
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 09:54 schreef Farenji het volgende:
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192747958


Laters, stoofpotje! :W

Ik realiseer me wel nu pas dat ik het hele bakje gedroogde shiitake heb gebruikt, dus de boel is straks flink paddestoeliger dan de bedoeling is. 8)7 Ach ja.
Let me see you stripped down to the bone
pi_192748204
We zijn onderweg! Het wordt ragú.

Ingrediënten

Oregano ipv tijm want die was uitverkocht en ik had geen zin naar een andere supermarkt te gaan.

Vleesje aanbakken voor extra smaak


Alles snijden, raspen, persen en wat dies meer zij en de pan in

Zelfs voor een slowcook vond ik het weinig vocht, dus wat extra toegevoegd.

En nu 6 uur wachten....
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192748305
Ik ga vandaag voor een makkelijke babi ketjap omdat er nog hamlappen in de vriezer lagen.
Komt sambal telor en -boontjes, witte rijst en kroepoek bij :9
Is niet zoveel helaas, maar had niet meer vlees in de vriezer :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vanavond het resultaat :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_192748448
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe :)
Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.
Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen. :D
pi_192748543
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 11:03 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.
Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen. :D
Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_192750062
Woah @Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu O+ :9 Specifieke reden voor het wat groter houden van de groenten in plaats van brunoise snijden? :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 22 april 2020 @ 13:11:26 #32
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192750086
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 11:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima ^O^
Je was goed voorbereid op een lockdown begrijp ik.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192750112
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 13:09 schreef minilot het volgende:
Woah @:Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu O+ :9 Specifieke reden voor het wat groter houden van de groenten in plaats van brunoise snijden? :)
Nee, de knoflook had ik nog niet op maat gemaakt. Uiteindelijk ongeveer de helft en volgens mij was dat meer dan zat :D
Specifieke reden voor mijn snijwerk: na anderhalve wortel was ik he-le-maal klaar met het raspen _O- En bleekselderij brunoise... neuh, zoveel passie en geduld heb ik niet.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192750141
Zo, de tuinbonen staan zachtjes te stoven, de komende 5 uur. Het is een beetje een experiment, op internet vind ik heel veel verschillende recepten voor ful, maar die gaan bijna allemaal uit van bonen uit blik. En de paar voor gedroogde bonen zeggen "eerst bonen koken, dan rest erdoor", maar ik heb er nu al komijn, tahini en knoflook bij gegooid. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Het ruikt in ieder geval al lekker.
pi_192753593


Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken.
8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low.
Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente.
pi_192753952
Na uren pruttelpruttelpruttel...


Bordje :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192753961
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:09 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]

Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken.
8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low.
Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente.
Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192754289
Ik heb echt trek in stoofvlees door jullie :9~
Spoilers!
pi_192754375
Eindresultaat:



Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_192754471
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:

[ afbeelding ]

Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
Ziet er fantastisch uit. Stoofvlees mooi op de foto, het is een kunst!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192754499
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192754595
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:

[ afbeelding ]

Selamat makan!

Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed :')
Wat ziet dat er lekker uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_192754828
Hier vanmorgen al een boeuf bourguignon opgezet en dit was vanavond het resultaat (met aardappel/pastinaakpuree):



Omdat ik mijn kookboek met het recept niet kon vinden dit recept gebruikt: https://www.francescakookt.nl/boeuf-bourguignon/
En voor de aardappelpastinaakpuree 2:1 aangehouden wbt aardappels:pastinaak.

Foodblogpost:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192754855
Italiaans gestoofde schouderkarbonades
Begint met hetzelfde als @cat_astrophe
Ui, wortel, bleekselderij en knoflook

Vlees bakken en in de pan met gezeefde tomaten, wat peper, zout en oregano.

Eindresultaat met zoete aardappel gnocchi en broccoli.
O, ja, op eind nog mozzarella erop en even laten smelten dus

@Hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
pi_192755076
De opdracht vandaag was stoofschotel. Nou is draadjesvlees of hachee of pastasaus voor de hand loggend, maar deze (snelle) vegetarische aubergine stoof leek me ook wel lekker. De labneh (met za’atar had ik al eerder gemaakt l



We have far more in common than that which devides us..
pi_192755159
Ik deed in mijn grote oranje braadpan:

met nog wat extra kokos op het laatst.

En toen at ik zonet:


Stoofvlees mooi op de foto? Nope.
Lekker: Zeker wel.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192755560
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:41 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...
Het staat er bij mij wel op maar ik heb er eigenlijk helemaal niet opgelet.
pi_192755619
Ik doe nu wel een paar andere stoofrecepten op, het ziet er allemaal zo lekker uit :)
pi_192756843
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook.



Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen.



Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen!

pi_192757231
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 20:53 schreef Farenji het volgende:
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook.

[ afbeelding ]

Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen.

[ afbeelding ]

Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen!

[ afbeelding ]
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
Spoilers!
pi_192757455
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!

Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:


En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:


Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!

Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_192757560
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
Heel simpel eigenlijk. Eerst de bonen weken in water, daarna in vers water aan de kook brengen samen met wat tenen knoflook, flinke kwak tahini en wat komijn en dan op sudderplaatje heel langzaam gaar laten sudderen. Aan het eind als ze uit elkaar beginnen te vallen een deel van de bonen goed pletten om het te laten binden. Afmaken met citroensap en zout.

Het brood is 3 delen bloem, 1 deel melk, 1/3 deel olijfolie en wat zout, gebakken in een hete pan.

Als ik het nog een keer zou doen laat ik het misschien *nog* langer sudderen met wat meer water. Die gedroogde tuinbonen blijven nog heel lang stevig, vooral het vliesje. En het was net iets te droog nu, het mocht wat smeuïger.
pi_192757606
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 21:27 schreef minilot het volgende:
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!

Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:
[ afbeelding ]

En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:
[ afbeelding ]

Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!

Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren *O*
Ziet er echt prachtig uit!
pi_192758420
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
@:hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
Op de foto zien ze er niet heel slecht uit, hoor! Ik ben wel benieuwd wat dan de 'truc' is voor goede gnocchi...

Ik heb voor het eerst stoofvlees gemaakt. Viel niet tegen, was lekker (vond het hele gezin). Niet-fotogenieke plaatjes komen (wederom) morgen. Stom gedoe met urls mobiel.
pi_192758819
Ik vind alle stoofvlees foto's mooi! Je weet toch dat het stoofvlees is? Ziet er allemaal fantastisch uit O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192761979
Ik heb dit keer vals gespeeld. Ik was te moe en daardoor inspiratieloos. Dus mijnheer Oceanonix heeft dit keer gekookt voor de challenge. :D

Een italiaanse stoofpot is het geworden.

pi_192764414
Dit als basis


In de pan


Werd uiteindelijk dit

Voor een eerste keer niet slecht. Wel leuk om door Koken met CUL eens iets te doen waar ik normaal gesproken niet eens aan zou denken.
  donderdag 23 april 2020 @ 13:20:55 #58
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_192766316
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Niet lang genoeg, of te lage temperatuur.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 23 april 2020 @ 13:24:29 #59
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_192766362
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Azijn toevoegen (of zure appel), en echt stoofvlees gebruiken.
pi_192770748
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

pi_192770780
Zou allemaal eten. :9

Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. :9 Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192770785
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192770861
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
_O_
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192771066
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan. *O*

[ afbeelding ]
Prachtig!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192771526


Eindresultaat met aardappelpuree en een simpele komkommer salade
pi_192772533
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Zou allemaal eten. :9

Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/

Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. :9 Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader. :Y
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
pi_192772552
@Oceanonix dank je wel voor de mooie overzichtsfoto!
pi_192772731
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:20 schreef Yinny het volgende:

[..]

Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
Ik hou nooit kip over. :') Ik bak gewoon kip voor dit recept. :D :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192773529
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik hou nooit kip over. :') Ik bak gewoon kip voor dit recept. :D :')
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
pi_192773582
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:

[..]

Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
Ja, geen idee. :') Ik kwam het recept ooit tegen omdat ik een stukje chorizo had wat op moest. Heb t recept nu 2 keer gemaakt maar wat ik eigenlijk doe is uh chorizo uitbakken, uit de pan, dan in diezelfde pan kip bakken, kip shredden. ui en knof bakken in diezelfde pan, paprika erbij, kip terug in de pan, passata en oregano erbij, pruttelen. Op smaak brengen met balsamico en peper, opscheppen, chorizo erop, creme fraiche erop, opeten.

Ik zie recepten vaak als een soort leidraad. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192783533
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht :9
Spoilers!
  dinsdag 28 april 2020 @ 12:23:14 #72
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192841426
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht :9
Oh! Hier wil ik het recept van!
:+

Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192841504
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 12:23 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Oh! Hier wil ik het recept van!
:+

Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
Spoilers!
pi_192841757
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 12:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
Ja, die is heerlijk. Je hebt er wel iets fris naast nodig, zoals komkommer zoetzuur
  dinsdag 28 april 2020 @ 12:49:45 #75
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192841776
Ja! Dat wordt em vanavond! ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')