Ja jammer dan had ik wel mee willen doen nu is de bestelling al gedaan. Maar nu al zin in de kroketten van volgende weekquote:Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet.
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvleesquote:Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees.
Dat is lekker weet ik uit ervaring.quote:Op zondag 19 april 2020 20:29 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen
Waar woon jij?quote:Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best.
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Die staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje om te makenquote:Op zondag 19 april 2020 20:04 schreef Lonaa het volgende:
Of:
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/
want ZO LEKKER.
Ik hou niet zo van tuinbonen, maar dit klinkt wel als een manier om ze smakelijker te maken.quote:Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best.
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Check en check.quote:Op maandag 20 april 2020 18:17 schreef Myraela het volgende:
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.
Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees.
[ afbeelding ]
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toequote:Op woensdag 22 april 2020 09:54 schreef Farenji het volgende:
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden ) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vanavond het resultaat‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.quote:Op woensdag 22 april 2020 10:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe
Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder primaquote:Op woensdag 22 april 2020 11:03 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja denk het ook, maar 2018 is op zich al wel een tijdje geleden.
Die zak lag dus echt al vele jaren onderin mijn kast. Ik had ze ooit gekocht om falafel te maken, maar ik kwam er pas daarna achter dat ze die bonen ook gewoon gepeld verkopen.
Je was goed voorbereid op een lockdown begrijp ik.quote:Op woensdag 22 april 2020 11:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb na een recente excursie door de diepere aardlagen van mijn voorraadkast de afgelopen tijd meerdere soorten gedroogde peulvruchten gebruikt met een houdbaarheidsdatum van vóór 2015 en afgezien van misschien een iets langere kooktijd, verder prima
Nee, de knoflook had ik nog niet op maat gemaakt. Uiteindelijk ongeveer de helft en volgens mij was dat meer dan zatquote:Op woensdag 22 april 2020 13:09 schreef minilot het volgende:
Woah @:Cat-astrophe is al die knoflook erin gegaan? En yum, ragu Specifieke reden voor het wat groter houden van de groenten in plaats van brunoise snijden?
Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...quote:Op woensdag 22 april 2020 17:09 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Vanochtend om 7 uur stond ik de argentijnse stoofpot/hachee te maken.
8 uur in de slowcooker op high kwam ik na 7 uur achter inplaats van low.
Morgen lekker op eten met aaardappelpuree en geen idee wat voor groente.
Ziet er fantastisch uit. Stoofvlees mooi op de foto, het is een kunst!quote:Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:
[ afbeelding ]
Selamat makan!
Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed
Wat ziet dat er lekker uitquote:Op woensdag 22 april 2020 18:21 schreef LeSage het volgende:
Eindresultaat:
[ afbeelding ]
Selamat makan!
Eerste keer sambal goreng telor en -boontjes, was echt super lekker gelukt. En in tegenstelling tot de rijst van de nasi van laatst was deze wel helemaal goed
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Het staat er bij mij wel op maar ik heb er eigenlijk helemaal niet opgelet.quote:Op woensdag 22 april 2020 17:41 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Ik moest ook weer even opzoeken welk standje nu high en welke low was. Ipv dat ze het op die pot zetten...
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?quote:Op woensdag 22 april 2020 20:53 schreef Farenji het volgende:
Droge (oude) tuinbonen, komijn, tahini en knoflook.
[ afbeelding ]
Na een halve dag weken nog 7 uur zachtjes pruttelen.
[ afbeelding ]
Het komt er niet heel fotogeniek uit, maar samen met gekookt ei, een tomaten-feta-salade en versgebakken flatbread heb ik er toch best lekker van zitten smullen!
[ afbeelding ]
Heel simpel eigenlijk. Eerst de bonen weken in water, daarna in vers water aan de kook brengen samen met wat tenen knoflook, flinke kwak tahini en wat komijn en dan op sudderplaatje heel langzaam gaar laten sudderen. Aan het eind als ze uit elkaar beginnen te vallen een deel van de bonen goed pletten om het te laten binden. Afmaken met citroensap en zout.quote:Op woensdag 22 april 2020 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
Ziet er echt prachtig uit!quote:Op woensdag 22 april 2020 21:27 schreef minilot het volgende:
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!
Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:
[ afbeelding ]
En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:
[ afbeelding ]
Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!
Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren
Op de foto zien ze er niet heel slecht uit, hoor! Ik ben wel benieuwd wat dan de 'truc' is voor goede gnocchi...quote:Op woensdag 22 april 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
@:hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
Niet lang genoeg, of te lage temperatuur.quote:Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Azijn toevoegen (of zure appel), en echt stoofvlees gebruiken.quote:Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
Prachtig!quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂quote:Op donderdag 23 april 2020 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Zou allemaal eten.
Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/
Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader.
Ik hou nooit kip over. Ik bak gewoon kip voor dit recept.quote:Op donderdag 23 april 2020 20:20 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?quote:Op donderdag 23 april 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik hou nooit kip over. Ik bak gewoon kip voor dit recept.
Ja, geen idee. Ik kwam het recept ooit tegen omdat ik een stukje chorizo had wat op moest. Heb t recept nu 2 keer gemaakt maar wat ik eigenlijk doe is uh chorizo uitbakken, uit de pan, dan in diezelfde pan kip bakken, kip shredden. ui en knof bakken in diezelfde pan, paprika erbij, kip terug in de pan, passata en oregano erbij, pruttelen. Op smaak brengen met balsamico en peper, opscheppen, chorizo erop, creme fraiche erop, opeten.quote:Op donderdag 23 april 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
[..]
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
Oh! Hier wil ik het recept van!quote:Op vrijdag 24 april 2020 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/quote:Op dinsdag 28 april 2020 12:23 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Oh! Hier wil ik het recept van!
Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Ja, die is heerlijk. Je hebt er wel iets fris naast nodig, zoals komkommer zoetzuurquote:Op dinsdag 28 april 2020 12:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |