Heel simpel eigenlijk. Eerst de bonen weken in water, daarna in vers water aan de kook brengen samen met wat tenen knoflook, flinke kwak tahini en wat komijn en dan op sudderplaatje heel langzaam gaar laten sudderen. Aan het eind als ze uit elkaar beginnen te vallen een deel van de bonen goed pletten om het te laten binden. Afmaken met citroensap en zout.quote:Op woensdag 22 april 2020 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit lijkt me enorm lekker. Welk recept heb je gebruikt?
Ziet er echt prachtig uit!quote:Op woensdag 22 april 2020 21:27 schreef minilot het volgende:
De Lu Rou Fan dus, Taiwanese buikspek/paddestoelen-stoof!
Hier in donkere keuken naast sesamnoedels (de rijst bleek op) en spinazie:
[ afbeelding ]
En hier voorzien van lao gan ma en een biertje in de tuin:
[ afbeelding ]
Ik had zo m'n bedenkingen tijdens het maken hiervan, maar het blijkt echt verrekte smaakvol! Slechts een lepel van het spul zou een grote bak kale rijst of noedels prima op smaak brengen!
Hoewel er nog maar een pietsje over is levert dat restant echt wel genoeg om zondag door de roux van een kroketje of zes te roeren
Op de foto zien ze er niet heel slecht uit, hoor! Ik ben wel benieuwd wat dan de 'truc' is voor goede gnocchi...quote:Op woensdag 22 april 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
@:hupje zelfgemaakte gnocchi was bij mij ook een ramp😂 Heel veel extra bloem toegevoegd, en nog amper te vormen
Niet lang genoeg, of te lage temperatuur.quote:Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
Azijn toevoegen (of zure appel), en echt stoofvlees gebruiken.quote:Op woensdag 22 april 2020 18:30 schreef Sigaartje het volgende:
Stoofvlees lukt nooit bij mij. Altijd taai.
quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
Prachtig!quote:Op donderdag 23 april 2020 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben het echt niet vergeten maar werken kostte de afgelopen dag best veel tijd.
Dit keer hebben 11 personen meegedaan.
[ afbeelding ]
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂quote:Op donderdag 23 april 2020 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Zou allemaal eten.
Ik heb vandaag overigens gewoon nog stoofpotachtig recept gemaakt.
https://www.jamieoliver.c(...)-amp-crispy-chorizo/
Was de tweede keer en is nog steeds echt heul lekker. Misschien dat iemand tzt deze nog een keer wil doen. Aanrader.
Ik hou nooit kip over. Ik bak gewoon kip voor dit recept.quote:Op donderdag 23 april 2020 20:20 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Maar ik hou nooit zo veel kip over😂
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?quote:Op donderdag 23 april 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik hou nooit kip over. Ik bak gewoon kip voor dit recept.
Ja, geen idee. Ik kwam het recept ooit tegen omdat ik een stukje chorizo had wat op moest. Heb t recept nu 2 keer gemaakt maar wat ik eigenlijk doe is uh chorizo uitbakken, uit de pan, dan in diezelfde pan kip bakken, kip shredden. ui en knof bakken in diezelfde pan, paprika erbij, kip terug in de pan, passata en oregano erbij, pruttelen. Op smaak brengen met balsamico en peper, opscheppen, chorizo erop, creme fraiche erop, opeten.quote:Op donderdag 23 april 2020 21:16 schreef Yinny het volgende:
[..]
Is toch wel een beetje gek recept, wie houd er nou 2kg gepocheerde kip OVER?
Oh! Hier wil ik het recept van!quote:Op vrijdag 24 april 2020 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kwam woensdag dus niet aan stoofvlees toe maar kreeg wel trek van jullie berichten hier. Gisteren dus Vietnamees stoofvlees uit de vriezer gehaald. De planning liep gisteren anders. Nu heb ik een wit puntje met stoofvlees, rauwkost en srirachamayo en het is nog veel lekkerder dan ik al dacht
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/quote:Op dinsdag 28 april 2020 12:23 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Oh! Hier wil ik het recept van!
Er staat hier vandaag stoofvlees op het menu
Ja, die is heerlijk. Je hebt er wel iets fris naast nodig, zoals komkommer zoetzuurquote:Op dinsdag 28 april 2020 12:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit is hem: https://www.aziatische-in(...)etnamees-stoofvlees/
Echt een aanrader.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |