Ik weet wat flitshandelaren doen, of die prijsegalisatie waarde toevoegt aan de economie... Dat denk ik niet. Wat produceer je met 1 cent prijsverschil i.p.v. 5 cent, op verschillende beursen van aandelen? Helemaal niks.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:01 schreef Hahug13 het volgende:
[..]
Lubach slaat de plank volledig mis. Flitshandelaren hebben wel een nuttige bijdrage, namelijk prijs egalisatie. Daarnaast pakken ze geen geld af van de pensioenfondsen. Ze handelen gewoon op de beurs en zijn daar goed in. Hij moet zich gaan afvragen waarom pensioenfondsen falen en niet waarom Flowtraders succes heeft. Het is niet zo dat Flowtraders oneerlijk voordeel heeft over pensioenfondsen.
Hij zegt eigenlijk gewoon dat als 2 mensen een potje poker spelen dat degene die wint immoreel is en het geld van de ander heeft afgepakt, terwijl hij zich zou moeten afvragen hoe het kan dat de verliezer heeft verloren.
Ik zit niet bij De Giro, maar ook bij De Giro zul je een saldo hebben waarvoor je aandelen, ETF's enzovoorts kunt kopen. Als het dividend wordt uitgekeerd, dan wordt het bij dat saldo opgeteld.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:22 schreef -Wereld- het volgende:
Noob vraagje (DeGiro):
In mijn overzicht van de portefeuille zie ik dat Sligro mij dividend uitkeert/uitgekeerd heeft (min de belasting). Komt dit automatisch in mijn saldo op DeGiro erbij, of wordt dit naar mijn bankrekening overgemaakt
Wordt uitgekeerd.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:22 schreef -Wereld- het volgende:
Noob vraagje (DeGiro):
In mijn overzicht van de portefeuille zie ik dat Sligro mij dividend uitkeert/uitgekeerd heeft (min de belasting). Komt dit automatisch in mijn saldo op DeGiro erbij, of wordt dit naar mijn bankrekening overgemaakt
Als je de kopende partij bent en de spread wordt door Flow Traders verkleind, doordat ze marktinefficienties er uit halen en aandelen Shell op een beurs in Duitsland kunnen aankopen voor een aantrekkelijker tarief dan in Nederland, dan is dat toch een voordeel voor de beleggende consument? Tenzij investeerders/handelaren zelf alle koersen van alle beurzen binnen een paar seconden vergelijken voordat ze een order indienen, is het verlagen van het prijsverschil een voordeel i.p.v. een nadeel. Dit kan ook gelden voor verkopers; als jij een aandeel, ETF of ETN te koop aanbiedt voor prijs X en op een aangesloten beurs in Nederland is er pas een koper voor 5 cent daar onder, dan heb je met een bestens order een nadeel dan wanneer iemand die order matcht met een kooporder op een ander platform en er zelf een paar euro aan overhoudt. Dit soort partijen houden bijv. Flatex nog een beetje in check.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:36 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ik weet wat flitshandelaren doen, of die prijsegalisatie waarde toevoegt aan de economie... Dat denk ik niet. Wat produceer je met 1 cent prijsverschil i.p.v. 5 cent, op verschillende beursen van aandelen? Helemaal niks.
Ze zitten tussen mensen in die te duur inkopen en te goedkoop verkopen. Die twee partijen zouden elkaar ook in het midden kunnen vinden.... Dus ze pakken een stukje transactiewinst weg van andere mensen die transacties doen. Is dat erg? Mwoah, maar de maatschappij wordt er niet rijker van.
Maakt weinig uit, de een verkoopt duurder de ander koopt duurder in, of visa versa kriskras. Het is een zero sum game.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:56 schreef GSbrder het volgende:
Als je de kopende partij bent en de spread wordt door Flow Traders verkleind, doordat ze marktinefficienties er uit halen en aandelen Shell op een beurs in Duitsland kunnen aankopen voor een aantrekkelijker tarief dan in Nederland, dan is dat toch een voordeel voor de beleggende consument?
Volgens mij zorgt het voor kleinere bied/laat verschillen.quote:Op maandag 23 maart 2020 17:03 schreef ludovico het volgende:
[..]
Maakt weinig uit, de een verkoopt duurder de ander koopt duurder in, of visa versa kriskras. Het is een zero sum game.
quote:Op maandag 23 maart 2020 16:13 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
Even aan fact checking gedaan en je hebt gelijk![]()
Daarnaast even een algemene vraag:
Op welke site(s) volgen jullie de beurskoersen?
Bij de ene site zit er best wel veel vertraging in de weergaven en de andere site is weer onvolledig.
Jaren geleden had de ABN een prima programma daarvoor, maar sinds ik daarvoor moet betalen gebruik ik het niet meer.
Vooralsnog open ik meerdere sites en vind die van het FD wel aardig.
Spreken van een kapitaaltje en dan hier vragen waar je het beste een beurskoers kunt volgen...uhuhquote:Op maandag 23 maart 2020 16:23 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
Dank je![]()
Daarnaast moet ik nogal veel van verschillende mensen. Lekker puh![]()
Voor mij is het simpel; als ik mijn kapitaaltje van, ik noem maar een willekeurig bedrag, 40.000 zie toenemen naar 50.000, dan kan ik tevreden achteroverleunen.
Wat heeft meer transacties voor positieve effecten op de echte economie?quote:Op maandag 23 maart 2020 17:09 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Volgens mij zorgt het voor kleinere bied/laat verschillen.
Dat is alleen zero sum als het geen invloed heeft op het aantal transacties (wat waarschijnlijk stijgt bij nauwkeuriger prijzen).
Meer dienstverlening, hoger GDP, potentieel hogere staatsschuld.quote:Op maandag 23 maart 2020 18:44 schreef ludovico het volgende:
[..]
Wat heeft meer transacties voor positieve effecten op de echte economie?
Mwah denk het niet hoor, niet op de marges waarop nu gespeeld wordt i.i.g.quote:Op maandag 23 maart 2020 18:47 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Meer dienstverlening, hoger GDP, potentieel hogere staatsschuld.
10 verzekeraars, 100 pensioenfondsen, 1.000.000 particulieren gaan nu op de beurs.quote:Op maandag 23 maart 2020 18:47 schreef ludovico het volgende:
[..]
Mwah denk het niet hoor, niet op de marges waarop nu gespeeld wordt i.i.g.
Dat is toch 300x niks? Of vind je het allemaal zo significant? Die halve centen per transactie?quote:Op maandag 23 maart 2020 18:50 schreef GSbrder het volgende:
[..]
10 verzekeraars, 100 pensioenfondsen, 1.000.000 particulieren gaan nu op de beurs.
Als ze een spread hebben van 0.05 i.p.v. 0.01, vergroot dit de drempelwaarde waarop ze een beslissing maken om te aan- of verkopen. Verklein het verschil tussen de bied- en de laat en je vergroot de liquiditeit en daarmee uiteindelijk het vermogen dat particulieren en institutionele beleggers willen plaatsen in de beurs. Kost elke transactie meer, dan zullen ze later/minder/kleiner gaan handelen dan hun ideale scenario. Werkt toch ook zo bij een broker als je vaste transactiekosten hebt?
Via market makers bedoel je.quote:Op maandag 23 maart 2020 18:56 schreef Arkai het volgende:
Meer liquiditeit = lagere transactiekosten
Als market makers minder hoeven te doen door autobots dan kan de transactieprijs omlaag. Daar profiteert de belegger van.quote:
Joah das wel waar, maar mijn punt is dat we over te marginale verschillen aan het praten zijn op dit moment.quote:Op maandag 23 maart 2020 18:59 schreef Arkai het volgende:
[..]
Als market makers minder hoeven te doen door autobots dan kan de transactieprijs omlaag. Daar profiteert de belegger van.
Nu ben je me kwijt. Is het nu schadelijk voor de reële economie omdat Flow Traders winst pakt over halve centen per transactie (en in dat proces de prijsverschillen naar beneden brengt) of is het nu peanuts voor de reële economie omdat Flow Traders niet bijdraagt aan het proces van het omlaag brengen van verschillen in transacties?quote:Op maandag 23 maart 2020 18:51 schreef ludovico het volgende:
[..]
Dat is toch 300x niks? Of vind je het allemaal zo significant? Die halve centen per transactie?
Een Tobin Tax is volgens mij waardevernietigend.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:02 schreef ludovico het volgende:
[..]
Joah das wel waar, maar mijn punt is dat we over te marginale verschillen aan het praten zijn op dit moment.
Maar ik heb hier geen oplossing voor verder hoor, misschien wat transactiekosten verhogen met belastingen zodat het minder gedaan wordt en minder lucratief wordt... Maar volgens mij schuif je dan alleen het probleem op.
Het is niet schadelijk, het voegt alleen inderdaad vrij weinig toe, maar het is een glijdende schaal, als het niet voor marginale verschillen gebeurt, omdat er een tax op een transactie komt, dan verleg je alleen het moment waarop de transacties gaan gebeuren door flitshandelaren.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:03 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Nu ben je me kwijt. Is het nu schadelijk voor de reële economie omdat Flow Traders winst pakt over halve centen per transactie (en in dat proces de prijsverschillen naar beneden brengt) of is het nu peanuts voor de reële economie omdat Flow Traders niet bijdraagt aan het proces van het omlaag brengen van verschillen in transacties?
Ik ben van de mening toegedaan, wellicht als minderheidje in Nederland, dat iets of iemand die prijsverschillen voor institutionele partijen of particulieren op de beurs omlaag brengt, waarde toevoegt aan de samenleving. Het maakt prijsverschillen kleiner en dat heeft waarde. Ze verhandelen 23.500 miljard euro (2019: Market ETP Value Traded) en houden daar een netto-winst aan over van 53 miljoen euro. Kun je exorbitant vinden, ik denk dat de voordelen voor de samenleving en het handelend publiek groter zijn dan de kosten van een bedrijf als Flow Traders.
Dat zou erg wenselijk zijn, maar market ETP is de hele markt. Flow deed net iets meer dan 1.000.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:03 schreef GSbrder het volgende:
Ze verhandelen 23.500 miljard euro (2019: Market ETP Value Traded)
"Hoger risico want minder liquiditeit"quote:Op maandag 23 maart 2020 19:06 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Een Tobin Tax is volgens mij waardevernietigend.
Experimenten in bijv. Zweden (1984-1991) hebben geen voordeel voor de samenleving opgeleverd.
1000 miljard? Dat valt me dan wat tegen.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:12 schreef nostra het volgende:
[..]
Dat zou erg wenselijk zijn, maar market ETP is de hele markt. Flow deed net iets meer dan 1.000.
Volgens mij de boetiekjes als Jane Street. Allemaal niet listed.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:17 schreef GSbrder het volgende:
[..]
1000 miljard? Dat valt me dan wat tegen.
Wie naast Virtu doet de rest eigenlijk?
Goh, met stijgende margedruk zou die markt zich wel wat moeten gaan concentreren en een shakeout bij kleinere spelers veroorzaken, verwacht ik.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:19 schreef nostra het volgende:
[..]
Volgens mij de boetiekjes als Jane Street. Allemaal niet listed.
Ik heb dat ook maar ik vraag me af of dat klopt. Er zal toch geen uitkering volgen zonder goedkeuring?quote:Op maandag 23 maart 2020 16:22 schreef -Wereld- het volgende:
Noob vraagje (DeGiro):
In mijn overzicht van de portefeuille zie ik dat Sligro mij dividend uitkeert/uitgekeerd heeft (min de belasting). Komt dit automatisch in mijn saldo op DeGiro erbij, of wordt dit naar mijn bankrekening overgemaakt
De grootbanken zitten er wel in, maar voor hun eigen producten - SG voor Lyxor etc. Wat overblijft is allemaal vrij niche natuurlijk en de hut wordt elk jaar ook wel leeggetrokken aan bonussen e.d.; vermoed niet dat daar echt oorlogskassen op de balans staan. En het zal ook wel een ontzettend tribaal wereldje zijn lijkt me.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:26 schreef GSbrder het volgende:
Goh, met stijgende margedruk zou die markt zich wel wat moeten gaan concentreren en een shakeout bij kleinere spelers veroorzaken, verwacht ik.
??quote:Op maandag 23 maart 2020 19:46 schreef -Wereld- het volgende:
Oei, deze nieuwe maatregelen zullen de koers van mijn aandelen Sligro en Basic Fit niet ten goede komen..hopelijk overleeft Basic Fit het uiteindelijk wel..
Dan faalt de overheid.quote:
Naww...quote:
Die zijn al een tijdje open voor particulieren. De laatste keer dat ik er was, stonden de particulieren zelfs in de rij voor de Sligro. Als ze dat businessmodel voor de komende maanden hanteren dan loopt dat ook wel los.quote:
Dat is niet iets wat ik uitsluitquote:
Ik train zelf bij Fit for Free en die hebben vandaag al mijn abonnement gepauzeerd. Als Basic-Fit dat ook doet dan lopen ze gewoon een paar maanden aan inkomsten mis.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:52 schreef -Wereld- het volgende:
[..]
Dat is niet iets wat ik uitsluit
maar als Basic Fit het niet overleeft, zouden alle andere sportscholen ook failliet gaan denk ik (en dat zou niet mogelijk moeten zijn?)?
Al heeft Basic Fit relatief veel investeringen gedaan (en leningen)
Tjah aan schulden ga je stuk, lopende kosten zullen vrij laag zijn voor die fitness ketens.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:52 schreef -Wereld- het volgende:
[..]
Dat is niet iets wat ik uitsluit
maar als Basic Fit het niet overleeft, zouden alle andere sportscholen ook failliet gaan denk ik (en dat zou niet mogelijk moeten zijn?)?
Al heeft Basic Fit relatief veel investeringen gedaan (en leningen)
dan maar hopen dat ze geleend hebben bij ABNquote:Op maandag 23 maart 2020 19:54 schreef ludovico het volgende:
[..]
Tjah aan schulden ga je stuk, lopende kosten zullen vrij laag zijn voor die fitness ketens.
Ik was juist van plan Basic-fit bij te kopen.quote:Op maandag 23 maart 2020 19:46 schreef -Wereld- het volgende:
Oei, deze nieuwe maatregelen zullen de koers van mijn aandelen Sligro en Basic Fit niet ten goede komen..hopelijk overleeft Basic Fit het uiteindelijk wel..
Maar hoe betalen ze de huur van die gebouwen als ze zo waarschijnlijk geen inkomsten meer hebbenquote:Op maandag 23 maart 2020 21:07 schreef Sport_Life het volgende:
[..]
Ik was juist van plan Basic-fit bij te kopen.
Prima balans en meeste gebouwen zijn lease, dus worst case personeel ontslaan en investeringen uitstellen.
Met de regels tm mei zal de koers nog verder zakken.
Hoe dan ook, het blijft een risico. En hoe hoger het risico...
Ik vraag mij oprecht af wat daar mis aan is?quote:Op maandag 23 maart 2020 18:12 schreef Patroon het volgende:
[..]
[..]
Spreken van een kapitaaltje en dan hier vragen waar je het beste een beurskoers kunt volgen...uhuh
Abonnementen door laten lopen, gebouwen dicht, licht uit en personeel met werktijdverkorting naar huis. Gratis geldquote:Op maandag 23 maart 2020 21:16 schreef -Wereld- het volgende:
[..]
Maar hoe betalen ze de huur van die gebouwen als ze zo waarschijnlijk geen inkomsten meer hebben
Zou me niets verbazen als ze een dealtje willen maken met de verhuurders als het te lang duurt.quote:Op maandag 23 maart 2020 21:16 schreef -Wereld- het volgende:
[..]
Maar hoe betalen ze de huur van die gebouwen als ze zo waarschijnlijk geen inkomsten meer hebben
Gok op 2 maand gratis als je opzegt (als het na 1 juni stopt). Kost je fiancieel niks en klinkt als redelijk gebaar. Abbo niet meer innen kost je cashflow.quote:Op maandag 23 maart 2020 21:56 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Abonnementen door laten lopen, gebouwen dicht, licht uit en personeel met werktijdverkorting naar huis. Gratis geld
Basic-Fit loopt nu in zijn geheel inkomsten mis als ze abonnementen gaan pauzeren (anders zeggen mensen toch wel op). Sligro aan de andere kant heeft tijdelijk het beleid aangepast om particulieren van boodschappen te voorzien en blijven op die manier in business. De situaties zijn dus niet vergelijkbaar.quote:
..quote:Op maandag 23 maart 2020 23:24 schreef einzeinz het volgende:
BFIT kan ik no-time weer op ¤15 staan van zodra de fitnesscenters weer openen. De vraag is alleen wanneer? 5 april (zoals gezegd) lijkt hoe langer hoe minder haalbaar dus blijf ik er nog even af.
Leuk zo een aandeel, als je het voor 6 euro kan kopen. Max. Ik zou denk ik 4 euro betalen.quote:? 'Other operating income' increased by ¤363 thousand (2018: ¤10 thousand), relating to the gain on the disposal of a
number of leased assets.
? 'Rental expenses' and 'Car expenses' included in 'Other operating expenses', relating to previous operating leases,
decreased by ¤112.6 million (2018: ¤86.8 million).
? 'Finance costs' increased by ¤25.1 million (2018: ¤21.4 million), relating to the interest expense on additional lease
liabilities recognised.
Jij geeft nu een voorbeeld van arbitrage tussen twee verschillende beurzen en je hebt daarmee inderdaad een punt. Voor zover ik heb begrepen doen flitshandelaren dit ook op dezelfde beurs. Ze detecteren bijvoorbeeld dat aandeel x voor 5.03 door een Duitse partij wordt aangeboden en ze zien elders op het netwerk een Nederlands pensioenfonds met een limit bid van 5.05 komen. De flitshandelaar kan dan het aanbod van 5.03 opkopen en voor 5.04 aanbieden aan het pensioenfonds. De flitshandelaar heeft een netwerk tussen de twee hubs dat sneller is dan het reguliere netwerk van de beurs zelf. Zonder de flitshandelaar zou het pensioenfonds gematched zijn met de 5.03 bid, zij het 0.x seconden trager. Het pensioenfonds is er 0.01 per aandeel bij ingeschoten. Ik zie in dit voorbeeld geen maatschappelijke functie in de rol van de flitshandelaar.quote:Op maandag 23 maart 2020 16:56 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Als je de kopende partij bent en de spread wordt door Flow Traders verkleind, doordat ze marktinefficienties er uit halen en aandelen Shell op een beurs in Duitsland kunnen aankopen voor een aantrekkelijker tarief dan in Nederland, dan is dat toch een voordeel voor de beleggende consument? Tenzij investeerders/handelaren zelf alle koersen van alle beurzen binnen een paar seconden vergelijken voordat ze een order indienen, is het verlagen van het prijsverschil een voordeel i.p.v. een nadeel. Dit kan ook gelden voor verkopers; als jij een aandeel, ETF of ETN te koop aanbiedt voor prijs X en op een aangesloten beurs in Nederland is er pas een koper voor 5 cent daar onder, dan heb je met een bestens order een nadeel dan wanneer iemand die order matcht met een kooporder op een ander platform en er zelf een paar euro aan overhoudt. Dit soort partijen houden bijv. Flatex nog een beetje in check.
ruim 4% in het groenquote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:15 schreef recursief het volgende:
[..]
Groen ja maar donkergroen niet. AEX een plus van 0,8%.
Jouw eerste alinea heb ik niet geciteerd, omdat ik het daarmee eens ben. Toch vraag ik mij af: waarom zouden mensen een abonnement van ¤20,- per maand door laten lopen, terwijl zij er géén gebruik van kunnen maken? Dat mensen het kunnen betalen is imho een slechte reden. Met pauzeren bespaar je ¤20,-. Met opzeggen en later opnieuw klant worden, bespaar je mogelijk nog meer ("Schrijf je nu in en sport nu tot [datum] gratis!"). Hoewel mensen (helaas) wel lui zijn. Dat zou in het voordeel van de sportscholen kunnen werken.quote:Op maandag 23 maart 2020 22:28 schreef Sport_Life het volgende:
Voordeel is dat een abonnement zo'n 20 euro kost, dus voor de meeste mensen ook in crisis tijd goed te betalen.
Omdat de meesten wel geanticipeerd hadden dat het langer ging duren. Maar verder is het momenteel natte vingerwerk.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:32 schreef MisChrartin het volgende:
Hoe kan dit ineens? Het wordt strenger en duurt langer en de beurs staat 5% in de plus? Ik snap die beweging echt niet.
Hmm, wel leuk dat natte vinger werkquote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:56 schreef Bieselke het volgende:
[..]
Omdat de meesten wel geanticipeerd hadden dat het langer ging duren. Maar verder is het momenteel natte vingerwerk.
Maar, zie je een oplossing?quote:Op dinsdag 24 maart 2020 06:06 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik zie in dit voorbeeld geen maatschappelijke functie in de rol van de flitshandelaar.
Geen lockdown.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:32 schreef MisChrartin het volgende:
Hoe kan dit ineens? Het wordt strenger en duurt langer en de beurs staat 5% in de plus? Ik snap die beweging echt niet.
Er is een technische oplossing die geimplementeerd kan worden door de beurs op een aantal punten anders te organiseren. De wikipedia entry over IEX beschrijft dat.quote:
Ik gok omdat men ervan uit gaat dat er weer met bakken met geld richting de beurs gestrooid gaat worden.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:32 schreef MisChrartin het volgende:
Hoe kan dit ineens? Het wordt strenger en duurt langer en de beurs staat 5% in de plus? Ik snap die beweging echt niet.
Het ziet er voorlopig niet uit dat dat vandaag gaat gebeuren.quote:Op maandag 23 maart 2020 23:40 schreef Werkperd het volgende:
Als Shell A morgen onder de 11,5 komt ga ik al mijn geld erin stoppen.
Het is nu of nooit.
Econ vs eon was het toch? Mensen maken geen rationele beslissingen.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:51 schreef Groepfunder het volgende:
[..]
Jouw eerste alinea heb ik niet geciteerd, omdat ik het daarmee eens ben. Toch vraag ik mij af: waarom zouden mensen een abonnement van ¤20,- per maand door laten lopen, terwijl zij er géén gebruik van kunnen maken? Dat mensen het kunnen betalen is imho een slechte reden. Met pauzeren bespaar je ¤20,-. Met opzeggen en later opnieuw klant worden, bespaar je mogelijk nog meer ("Schrijf je nu in en sport nu tot [datum] gratis!"). Hoewel mensen (helaas) wel lui zijn. Dat zou in het voordeel van de sportscholen kunnen werken.
Zelf heb ik een NS Flex Weekend vrij abonnement + 40% korting in de daluren. Dat kost ¤36,- per maand. Dat kan ik best betalen, maar ik heb dat abonnement voor komende maand wel even teruggeschroeft naar een abonnement dat ¤2,- kost, omdat ik verwacht dat die Covid-19-maatregelen zullen worden verlengd en ik dus komende maand weer geen gebruik kan maken van mijn abonnement. Mijn punt is: dat mensen het kúnnen betalen is geen reden om een abonnement dat je niet gebruikt aan te houden.
Nee en ik probeer al verdomme uur lang te kopen via ABN en krijg telkens de melding Error: Er is een onbekende fout opgetreden. Probeer het aub later nog een keer.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 09:04 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Het ziet er voorlopig niet uit dat dat vandaag gaat gebeuren.
Misschien heb je in het casino meer geluk.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 09:54 schreef Werkperd het volgende:
Ik ga maar weer eens slapen (nachtdienst). Zo dom dat ik gisteren niet heb gekocht.
fomoquote:Op dinsdag 24 maart 2020 09:54 schreef Werkperd het volgende:
Ik ga maar weer eens slapen (nachtdienst). Zo dom dat ik gisteren niet heb gekocht.
Dat is zeker waar. En toch ... Er breken economisch onzekere tijden aan en als dit langer gaat duren, dan zouden toch meer mensen op de idee kunnen komen om ook die 'goedkope' abonnementen 'ns tegen het licht te houden.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 09:08 schreef Yreal het volgende:
[..]
Econ vs eon was het toch? Mensen maken geen rationele beslissingen.
Ik heb mijn dalvrij van 133 per maand wel afgezegd, maar mijn basic fit van 20 niet. Het is een stukje beleving, kleine bedragen merk je minder.
quote:Op maandag 23 maart 2020 23:40 schreef Werkperd het volgende:
Als Shell A morgen onder de 11,5 komt ga ik al mijn geld erin stoppen.
Het is nu of nooit.
Mja, dat argument vind ik maar matig; alsof academici die goed zijn in econometrie of wiskunde in een medische/life-sciences setting zouden willen/kunnen werken. En, misschien nog wel belangrijker, alsof je als academicus een bepaalde maatschappelijke plicht hebt te werken aan 'daadwerkelijke' problemen. Dan kunnen we een groot deel van de alfa-faculteiten ook wel afschaffen. Groot deel van de workforce van Flow is internationaal, dus dat zijn slimme koppen uit bijv. China of India die uberhaupt niet in de Nederlandse samenleving zouden zijn zonder flitshandel.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 08:55 schreef jaco het volgende:
[..]
Hierbij calculeer ik ook mee dat zij academici van de arbeidsmarkt afhalen, die anders nuttige bijdragen aan daadwerkelijke problemen zouden leveren. Oftewel, ik ben het eens met Arjen Lubach.
Ik zag 4,30%quote:Op dinsdag 24 maart 2020 07:15 schreef recursief het volgende:
[..]
Groen ja maar donkergroen niet. AEX een plus van 0,8%.
twitter:LiveSquawk twitterde op dinsdag 24-03-2020 om 10:00:41Eurozone Markit Manufacturing PMI Mar P: 44.8 (exp 39.0; prev 49.2)
- Markit Services PMI Mar P: 28.4 (exp 39.5; prev 52.6)
- Markit Composite PMI Mar P: 31.4 (exp 39.8; prev 51.6) reageer retweet
Ik wil best toegeven dat price discovery een andere waarde heeft voor de samenleving dan matching discovery. Desalniettemin, het is onderdeel van het totale pakket aan werkzaamheden van een handelshuis zoals Flow. Ik zou wel eens een onderzoek willen zien welke vorm vaker voorkomt en ben er niet zo zeker van dat het de waarde vernietigd zoals in het stukje van Lubach werd gesteld.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 06:06 schreef jaco het volgende:
[..]
Jij geeft nu een voorbeeld van arbitrage tussen twee verschillende beurzen en je hebt daarmee inderdaad een punt. Voor zover ik heb begrepen doen flitshandelaren dit ook op dezelfde beurs. Ze detecteren bijvoorbeeld dat aandeel x voor 5.03 door een Duitse partij wordt aangeboden en ze zien elders op het netwerk een Nederlands pensioenfonds met een limit bid van 5.05 komen. De flitshandelaar kan dan het aanbod van 5.03 opkopen en voor 5.04 aanbieden aan het pensioenfonds. De flitshandelaar heeft een netwerk tussen de twee hubs dat sneller is dan het reguliere netwerk van de beurs zelf. Zonder de flitshandelaar zou het pensioenfonds gematched zijn met de 5.03 bid, zij het 0.x seconden trager. Het pensioenfonds is er 0.01 per aandeel bij ingeschoten. Ik zie in dit voorbeeld geen maatschappelijke functie in de rol van de flitshandelaar.
Shell +11,5%, dat verklaart een hoop.quote:
Bodem? Dat is al dagen geleden...quote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:18 schreef einzeinz het volgende:
Zouden we de bodem bereikt hebben? Het lijkt maar niet lager te willen gaan
Shellquote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:23 schreef flyguy het volgende:
Met een maand terreur op de beurs; wat hebben mensen gekocht?
Hier:
S&P Global
Alibaba
Liberty Global
LVMH
Kone
Amadeus IT
Novo Nordisk
Portefeuille met 30% verhoogd met Shell en VWRLquote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:23 schreef flyguy het volgende:
Met een maand terreur op de beurs; wat hebben mensen gekocht?
Hier:
S&P Global
Alibaba
Liberty Global
LVMH
Kone
Amadeus IT
Novo Nordisk
We zitten niet meer in een bull markt, dat is voorbij. Ik verwacht dat we daarom de echte bodem nog moeten gaan zien, de vraag is alleen welke nieuwe top gaan we hiervoor eerst krijgen en wanneer.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:22 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Bodem? Dat is al dagen geleden...
Hoe dan?quote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:32 schreef leolinedance het volgende:
Voor mij redelijk bizar om 1 maandsalaris in de plus te staan 1,5 uur na opening van de beursdag
Ik heb de afgelopen maand gekocht:quote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:23 schreef flyguy het volgende:
Met een maand terreur op de beurs; wat hebben mensen gekocht?
Dat Meesman ga ik ook nog eens naar kijken. Kun je toch automatisch maandelijks inleggen he? Misschien iets om voor mijn kind te gaan doen. Of kan ik net zo goed iedere maand voor een x bedrag S&P500 kopen?quote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:40 schreef Blik het volgende:
Ik heb ook Shell gekocht en extra ingelegd bij Meesman
Zou dan eerder zelf VWRL kopen. Goedkoper dan Meesmanquote:Op dinsdag 24 maart 2020 10:42 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Dat Meesman ga ik ook nog eens naar kijken. Kun je toch automatisch maandelijks inleggen he? Misschien iets om voor mijn kind te gaan doen. Of kan ik net zo goed iedere maand voor een x bedrag S&P500 kopen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |