FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #252 Slaat Corona een diepe krater in de rendementen?
obligatairewoensdag 18 maart 2020 @ 20:58
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot!! In 2019 is in Nederland 424 miljoen europ opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 329 miljoen euro (2017: 223 miljoen euro). Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 10.000 projecten en ondernemingsplannen mogelijk (2019: > 8.700). En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden.

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald. We bespreken projecten van de volgende in Nederland gevestigde crowdfundingplatformen:

Crowdfundingplatformen leningen
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
Crowd Real Estate (CRE), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
All4funding (A4F), inspirerend investeren
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
New Funding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Duurzaam Investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Lenderspender, peer-to-peer lending
October, hét platform voor MKB-financieringen in continentaal Europa
NLinvesteert, een platform voor zakelijke financiering waaronder crowdfunding
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Crowdpartners, investeren in het mkb
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
One Planet Crowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Aygo!Dutch (AGD), investeren vanaf E 500.

Crowdfundingplatformen zonder nieuw aanbod:
SPOILER
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendico, kredieten MKB.
Resultaten crowdfundingplatformen
SPOILER
Exitstrategieën platformen
SPOILER
Scorings-matrix exit/continuïteitsstrategie van CF platformen per 11-12-2017:
SPOILER
7b9se8tb.png

Toelichting bij de scoringsmatrix exit/continuïteitsstrategie:
In overleg met een aantal investeerders zijn er 10 items geformuleerd die in onze ogen nodig zijn in een goede exit /continuïteitsstrategie.

Voor de eenvoud hebben we ieder item een max score van 10 punten gegeven.

Die items die voor een platform niet aan de orde zijn worden buiten beschouwing gelaten.

Als einduitslag resulteert er een cijfer tussen 0 en 10 welke een indicatie geeft hoe goed de exit geregeld is. Eindcijfer 0 niets geregeld. Eindcijfer 10 goed geregeld, je hebt een goede kans dat als het platform in moeilijkheden raakt de betalingen, uitwinning van zekerheden, en het inzien van admin. via dashboard etc op internet gewoon blijft functioneren zonder bijkomende kosten.

Is een score matrix zaligmakend? Nee maar het geeft je in een oogopslag inzicht in de situatie. Bovendien kan je zien hoe het platform scoort op items die jij belangrijk vind in de exit strategie.

Ad1. Met een verdienmodel voor het platform met inkomsten gedurende de looptijd scoor je hoog max 10. Met een ander verdien model zal het platform aan moeten tonen dat er maatregelen genomen zijn om dit nadeel weg te nemen.

Ad 2. Scheiding van Geldstromen. Spreekt voor zich.

Ad3 Onderbrenging van zekerheden als Hypotheken, Pandrecht etc. Sommige platformen doen hier niet aan dan NVT

Ad4, Ad5. Stichtingen Zekerheden en Derden gelden dienen controleerbaar gekwalificeerde bestuurders te hebben. Met name in tijden wanneer het minder gaat met het CF bedrijf kunnen de belangen van CF platform en Stichtingen uit elkaar lopen. Dus bestuur idealiter >50% geen platform medewerker met tenminste een bestuurslid aantoonbaar belangenbehartiger van investeerders.

Ad 6 Zekerheden dienen goed vastgelegd te zijn, zeker als het cf bedrijf niet meer bestaat. Hier wordt een score gegeven waarin ervaringen uit het verleden meetellen.

Ad 7 Software en data moeten beschikbaar/te gebruiken zijn voor stichtingen/back-up provider. Hier dient een duidelijke overeenkomst over te zijn. Het kan niet zo zijn dat bij wegvallen van het CF bedrijf er gesteggeld moet worden over deze zaken met curator of toeleverend software bedrijf. De investeerder dient op normale wijze bij zijn data(contracten, betalingsdata etc) te kunnen en betalingen moeten gewoon doorgang kunnen vinden en niet gestoord worden door administratieve problemen.

Ad 8 De financiering van ad7 moet duidelijk geregeld zijn. Ad 1 kan helpen , maar ook moet duidelijk worden dat dit voldoende is. Is er geen goede continue inkomensstroom dan moet duidelijk zijn dat er een andere bron is waaruit het door functioneren betaald kan worden. Investeerders moeten niet verast worden door extra kosten.

Ad9 Er moet een toetsing zijn van het exit stappen plan door een externe deskundige bijvoorbeeld een gespecialiseerde externe register accountant. Alleen de mededeling dat er een stappenplan is door een CF directie met blauwe ogen geeft geen zekerheid

Ad 10 Er dient duidelijk op de website op een separate pagina/item gecommuniceerd te worden hoe de exit/continuïteitsstrategie in elkaar zit. Alle onderdelen dienen benoemd te worden zodat de investeerder weet hoe het in elkaar steekt en waar hij aan toe is.
Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.
Robocash
Grupeer
Crowdestor
Viainvest
Envestio

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Cijfers en statistieken
SPOILER
qfehhb.png
kyy4wj9z9i.jpg
dwwetuy9lri.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
obligatairewoensdag 18 maart 2020 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2020 14:42 schreef ML45 het volgende:

[..]

Ik denk dat je veel te optimistisch bent, wat denk je van o.a.;
- winkels die geen omzet meer hebben omdat mensen de stad niet meer ingaan( of straks niet meer mogen)
- Verhuurders aan expats en van winkels etc.
- toeleveringsbedrijven van bedrijven die het nu moeilijk hebben zoals bijvoorbeeld ook administratiekantoren als OAMKB, transportbedrijven, installatiebedrijven
- autobedrijven waar klanten nu afwachten of ze hun baan nog wel behouden
- Makelaars die de vraag zien inzakken
- bedrijven afhankelijk van de export
- binnenvaart
- zzp-ers die hun opdrachten in een week van 100% naar 0% hebben zien zakken.

Die problemen onderschat ik zeker niet, maar feit is wel dat HCN slechts één branche als doelgroep heeft en juist diegene die bijna compleet zonder omzet is komen te zitten op wat afhaal- en bezorgactiviteit na. En een branche die er ook niet om bekend staat dat er veel geld op de bank staat.

Collin daarentegen zit in allerlei sectoren waardoor de risico's net wat beter gespreid zijn. Ze zullen trouwens allemaal wel gaan schreeuwen dat ze last hebben van Corona terwijl dat in bepaalde gevallen misschien helemaal niet aan de orde is of dat er al lang problemen waren van andere aard. Maar goed.

Mijn punt was dat de ramp die de Horeca nu treft, een iets mildere behandeling wel zou rechtvaardigen.
rechtsbackjewoensdag 18 maart 2020 @ 21:36
Stemming bij Collin: 96% voor. Is bekend gemaakt aan de leningnemers die interesse hebben getoond in de regeling.
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 05:03
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2020 21:36 schreef rechtsbackje het volgende:
Stemming bij Collin: 96% voor. Is bekend gemaakt aan de leningnemers die interesse hebben getoond in de regeling.
Het zou misschien leuk zijn om eerst de investeerders te informeren en dan de ondernemers.
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 09:56
Hart onder de riem voor leningnemers van crowdfundplatform Collin Crowdfund

Het Coronavirus heeft grote impact op de economie. In lijn met het pakket aan noodmaatregelen dat de Nederlandse overheid heeft samengesteld om de landelijke economie te ondersteunen, zat ook Collin niet stil. Het platform kwam de mogelijkheid van opschorting van aflossingsverplichtingen overeen met haar investeerders.

Inventarisatie
De directie van Nederlands grootste crowdfundplatform schreef eind vorige week al haar leningnemers aan met de vraag of zij door het Coronavirus getroffen worden in hun dagelijks bezigheden. Collin maakte hen daarnaast bewust van de eerste maatregelen van de overheid en onderzocht of zij geholpen zouden zijn met een periodieke opschorting van de maandelijkse aflossingen op lopende leningen via Collin.

Algemeen directeur Jeroen ter Huurne vertelt: “Op onze oproep werd direct gereageerd door vele ondernemers, die via de crowd hun bedrijfsfinanciering invulden. We hebben onmiddellijk doorgepakt en ook onze vele duizenden investeerders gevraagd of zij een periodieke opschorting zouden willen ondersteunen”.

Mandaat van investeerders
Uiteindelijk is besloten om mandaat te vragen om maximaal 6 maanden opschorting toe te staan. Zijn de problemen groter als gevolg van Corona, dan past Collin Crowdfund maatwerk toe. CFO Bas Denissen geeft aan dat onzeker is hoeveel bedrijven de maatwerkroute moeten gaan nemen. “Nee, dat weten we nog niet. Allereerst proberen wij het leed in termen van liquiditeitsspanning te dempen met een generieke maatregel. Maatwerk kan indien verstandig; daarnaast evalueren wij de generieke maatregel over 3 maanden per gefinancierde klant”.

Trots
Jeroen ter Huurne is trots op de reactie van de investeerders: “Het is hartverwarmend te zien dat de persoonlijke belangen letterlijk even vooruit worden geschoven, met als doel om de MKB ondernemingen overeind te houden. Het ‘let een beetje op elkaar’ van Rutte wordt hier in de praktijk gebracht.”, aldus de CEO. “Natuurlijk zit niemand hier op te wachten. Onze leningnemers niet, onze investeerders niet en wij als platform niet.”. De directeur vervolgt: “Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Als je dan ziet hoe onze medewerkers de schouders eronder zetten en hoe onze investeerders nagenoeg volledig een toegewijd oog hebben door massaal ‘voor’ te stemmen op dit voorstel, dan zijn we daar heel trots op.”
Per saldo reageerden ruim 5.300 investeerders binnen 24 uur op de uitgezette stemronde. Maar liefst 96% stemde voor de door Collin bedachte maatregel van uitstel van aflossing
lykkefunddonderdag 19 maart 2020 @ 09:57
In deze chaotische hamstertijden toch een vervroegde aflossing (bij oneplanetcrowd, dus levert niets extra op behalve de zekerheid van eigen geld terug):
SPOILER
Beste investeerders van Stoov®,
Graag brengen we je op de hoogte van nieuw ontwikkelingen. Allereerst over hoe we het jaar hebben afgesloten. Verder lees je in deze mail lees je over onze vervroegde aflossing op de crowdfunding lening en over de exclusieve kans om vanaf vandaag als eerste opnieuw te investeren in Stoov®!


Resultaten Stoov®
Het afgelopen jaar hebben we ¤1,3 mio omzet gerealiseerd. Dit is ruim 40% meer dan gepland. We hebben dit resultaat mede dankzij jouw investering gehaald. Hierdoor konden we meer items inkopen en konden we doorgroeien naar dit resultaat. Naast de financiële resultaten hebben we onze supply chain schaalbaar ingericht, hebben we ons assortiment uitgebreid en ons team uitgebreid. Wij zijn klaar voor verder groei.


Vervroegde aflossing Crowdfunding lening
Dankzij de goede resultaten zijn we in staat om jullie lening vervroegd af te lossen. We hebben met elkaar afgesproken dat we de lening zouden gebruiken voor 1 seizoen en dan opnieuw met elkaar rond de virtuele tafel gaan over hoe we de de verdere groei financieren. Op dat punt zijn we nu aangekomen. Je zal dus vandaag of morgen op je bankafschrift zien dat we je lening met rente hebben terugbetaald.


Niet getreurd! We bieden je opnieuw een nieuwe investeringsmogelijk met een mooi rendement!
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 09:59
Liquiditeitsproblemen als gevolg van het Coronavirus?

Gedurende deze uitdagende periode is Kapitaal Op Maat betrokken bij het wel en wee van ondernemers die via ons platform een lening hebben lopen voor de groei van hun onderneming. Vorige week vroegen we alle ondernemers een update te plaatsen over het effect van corona op hun business. Gister stuurden we alle ondernemers een bericht waarin we onze procedure omtrent de verzoeken van uitstel betalen maandelijkse termijnen uitleggen.

Belangrijke voorwaarde om de verzoeken tot uitstel van de maandelijkse termijnen namens de investeerders eventueel te kunnen honoreren is dat de ondernemer in eerste instantie investeerders informeert middels het plaatsen van een update op het platform. In deze update informeert de ondernemer de investeerders over de invloed van het coronavirus op de liquiditeit en daarnaast verzoekt de ondernemer de investeerders concreet om uitstel van betaling van het geheel of een deel van de maandelijkse termijn tot het moment dat de bedrijfsvoering volledige betaling weer toestaat.

Het formele verzoek tot uitstel dient de ondernemer in te dienen middels een e-mail aan Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat via een mail: zekerheden@kapitaalopmaat.nl). De Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat neemt vervolgens contact met de ondernemer op over de verder te nemen stappen
Faraday01donderdag 19 maart 2020 @ 10:07
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2020 09:56 schreef djh77 het volgende:

Ik zal te kritisch zijn maar dit is weer een rode kaart voor Collin. Je gaat niet een persbericht op de website zetten op het moment dat je de investeerders nog niet geïnformeerd hebt over de uitslag van de stemming :N
flexiondonderdag 19 maart 2020 @ 10:26
Toch zojuist nog betaling van HCN ontvangen. Blijkbaar blijven ondernemers die kunnen nog netjes aflossen?
KrekelJapiedonderdag 19 maart 2020 @ 10:31
Waardevoorjegeld:
Uw mailbox wordt op dit moment waarschijnlijk overspoeld met berichten van partijen, die u informeren over de huidige situatie en de consequenties daarvan. Ook Waardevoorjegeld kan daar niet in achterblijven aangezien uw investeringen hier een relevante rol in spelen. Daarom informeren we u graag al op dit moment, waarbij het ook zo is, dat de gevolgen nog niet in beeld zijn; zo eerlijk moeten we zijn.

Eerste inschatting projecten
Als we kijken naar de projecten, die op dit moment lopen, moeten we constateren dat er zowel negatieve als positieve gevolgen zijn ontstaan na vorige week. Het zal u namelijk niet verbazen dat bijvoorbeeld een drogisterij op dit moment bijna niet weet hoe hij de voorraden moet aanslepen omdat de vraag naar zijn product gigantisch is gestegen. Andersom kunnen we ons voorstellen, dat consumenten nu niet op het eerste moment hun tuin willen gaan aanpakken. En zo constateren we heel veel verschillende uitwerkingen.

Aanpak Waardevoorjegeld
Omdat ons platform een overzichtelijk aantal projecten heeft lopen, zien wij kans om per project een risico inventarisatie te maken. Daarom hebben wij deze dagen veel contact met de betreffende ondernemers om alle consequenties voor nu en de risico's voor later zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Tot die tijd kiezen wij er niet voor om alle betalingen op te schorten. Indien ondernemers aantoonbaar in gevaar komen als gevolg van de huidige situatie, dan staan we direct klaar om u het voorstel te doen betalingen van rente en aflossing per direct op te schorten. We gaan er hierbij van uit, dat deze insteek uw goedkeuring en instemming heeft. Echter per project zal dit worden beoordeeld.

Tenslotte
Graag willen wij iedereen van harte sterkte toewensen in deze bijzondere en onzekere periode. Het laat maar eens zien, hoe wij als mensen vastgeroest zijn in het denken ons bestaan volledig te kunnen regisseren. Laten we deze periode maar goed gebruiken om na te denken. Nogmaals, iedereen van harte sterkte gewenst!
KrekelJapiedonderdag 19 maart 2020 @ 11:33
Ook banken kiezen voor uitstel
Kleinere ondernemingen, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken is de nood onder ondernemingen hoog. Om voor dat uitstel in aanmerking te komen, geldt wel dat de bedrijven in de kern gezond moeten zijn. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos hebben dat samen besloten.

De banken willen ook consumenten helpen die door de coronacrisis hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Voor hen is geen gezamenlijke maatregel aangekondigd, maar zij kunnen contact opnemen met hun bank voor een "passende oplossing".
Jaco078donderdag 19 maart 2020 @ 11:34
Klopt het dan FNC niets gemaild heeft over Corona? M.a.w. kunnen we verwachten dat de annuitaire schema's gewoon worden voortgezet?
Kan ook zijn dat ik een mailing gemist heb.
obligatairedonderdag 19 maart 2020 @ 11:45
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2020 11:34 schreef Jaco078 het volgende:
Klopt het dan FNC niets gemaild heeft over Corona? M.a.w. kunnen we verwachten dat de annuitaire schema's gewoon worden voortgezet?
Kan ook zijn dat ik een mailing gemist heb.
Ik heb ook niets vernomen van FNC.
VDFdonderdag 19 maart 2020 @ 12:00
WvJG doet het zoals het hoort. Hulde.
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 12:12
Gastenverblijven met 2e hypotheek op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/ride-by-the-sea-v-o-f/
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 12:13
Bitterballen op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/de-gooische/
petercdonderdag 19 maart 2020 @ 12:57
https://www.potjonker.nl/(...)-v-2/?ref=1567450374

https://www.potjonker.nl/(...)-b-v/?ref=1306199144

curator verslagen Noizezz / Ringaling & Eshuis Hld / GVE

ook zijn er nieuwe verslagen van Noë voor de belangstellenden,
opm Noë is terugbetaald door de borgen.
crowd-fundidonderdag 19 maart 2020 @ 13:17
Van IVM nog niets gehoord. Intussen is
SPOILER
Van der Zijden
meer dan een week vertraagd. Ook niets van gehoord.
tnhbdonderdag 19 maart 2020 @ 14:11
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 10:07 schreef Faraday01 het volgende:
Ik zal te kritisch zijn maar dit is weer een rode kaart voor Collin
Ik heb ook met enige verbazing het hele proces aangezien. Ik kan (zonder me over de inhoud van de afspraken uit te laten!) helaas niets anders constateren dan dat de platformen blijkbaar de investeerders niet belangrijk vinden. Ze hebben namelijk bij de geldnemers geïnformeerd naar de wensen voordat ze de geldnemers daar ook maar iets over hebben medegedeeld, vervolgens een voorstel gedaan en het resultaat van die stemming blijkbaar eerst met de geldnemers en pers gecommuniceerd, oh ja, toen moesten de investeerders ook nog geïnformeerd worden.

Juist in dit soort gevallene is transparantie en volledigheid van communicatie naar alle betrokkenen belangrijk, laat de heren en dames bij de crowdfund platformen dit nu eens beseffen.

Nogmaals, ik laat me niet negatief uit over de pro-active houden en de inhoud van het voorstel, ik denk dat er zeker een zorgplicht is in dit soort situaties!

Ik ben wel teleurgesteld over het feit dat de investeerders blijkbaar opnieuw als laatste worden geïnformeerd, laat de dames en heren dat als leerpunt meenemen voor de vervolgcommunicatie!
tnhbdonderdag 19 maart 2020 @ 14:14
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 12:00 schreef VDF het volgende:
WvJG doet het zoals het hoort. Hulde.
Het lerend vermogen (foutje suit het verleden) is daar blijkbaar groot, en dat is heel mooi te zien!
impact9donderdag 19 maart 2020 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:11 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik heb ook met enige verbazing het hele proces aangezien. Ik kan (zonder me over de inhoud van de afspraken uit te laten!) helaas niets anders constateren dan dat de platformen blijkbaar de investeerders niet belangrijk vinden. Ze hebben namelijk bij de geldnemers geïnformeerd naar de wensen voordat ze de geldnemers daar ook maar iets over hebben medegedeeld, vervolgens een voorstel gedaan en het resultaat van die stemming blijkbaar eerst met de geldnemers en pers gecommuniceerd, oh ja, toen moesten de investeerders ook nog geïnformeerd worden.

Juist in dit soort gevallene is transparantie en volledigheid van communicatie naar alle betrokkenen belangrijk, laat de heren en dames bij de crowdfund platformen dit nu eens beseffen.

Nogmaals, ik laat me niet negatief uit over de pro-active houden en de inhoud van het voorstel, ik denk dat er zeker een zorgplicht is in dit soort situaties!

Ik ben wel teleurgesteld over het feit dat de investeerders blijkbaar opnieuw als laatste worden geïnformeerd, laat de dames en heren dat als leerpunt meenemen voor de vervolgcommunicatie!
Daarbij telt een stem van een investeerder met 1 investering even zwaar als een investeerder met 100+ investeringen...
KrekelJapiedonderdag 19 maart 2020 @ 14:31
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:26 schreef impact9 het volgende:

[..]

Daarbij telt een stem van een investeerder met 1 investering even zwaar als een investeerder met 100+ investeringen...
Volgens mij niet. In de stemming staat de volgende verdeling: pro rato van het totaal geïnvesteerde bedrag
Horsemendonderdag 19 maart 2020 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:26 schreef impact9 het volgende:

[..]

Daarbij telt een stem van een investeerder met 1 investering even zwaar als een investeerder met 100+ investeringen...
Dat klopt maar gedeeltelijk. De stemming is pro rato van het totaal geïnvesteerde bedrag dus mijns inziens wel de eerlijkste manier in dit geval.
Horsemendonderdag 19 maart 2020 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:31 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Volgens mij niet. In de stemming staat de volgende verdeling: pro rato van het totaal geïnvesteerde bedrag
Klopt.
chipitovandenbroekdonderdag 19 maart 2020 @ 15:29
quote:
14s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:32 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat klopt maar gedeeltelijk. De stemming is pro rato van het totaal geïnvesteerde bedrag dus mijns inziens wel de eerlijkste manier in dit geval.
Ik zie het al gebeuren dat straks de corona wildcard wordt getrokken en iedereen kan fluiten naar zijn geld.

Gewoon straks weer eens gaan rond neuzen op de beurs voor rendement :Y
tnhbdonderdag 19 maart 2020 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 14:26 schreef impact9 het volgende:
Daarbij telt een stem van een investeerder met 1 investering even zwaar als een investeerder met 100+ investeringen.
Zo heb ik het niet gelezen en begrepen. Er staat "pro rato van het totaal geïnvesteerde bedrag". Dat lijkt me ook een aardig uitgangspunt, hoe meer geld je hebt geïnvesteerd hoe belangrijker de stem. Eigenlijk zou het vanwege verschillende projecten en stadia waarin deze verkeren "pro rato van het openstaande bedrag" moeten zijn, maar die detaillering gaat denk ik voor nu mogelijk iets te ver.
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 17:13
Startup autoverhuur vakantiebestemmingen op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/beachcruizers-holding-b-v/
Die zullen een leuke start hebben..
BillieCFdonderdag 19 maart 2020 @ 17:20
quote:
Iemand hiernaar gekeken?
De Gooische bal bestaat al, maar dan van chocola: https://www.chocoladebox.(...)ks-exclusive-edition
djh77donderdag 19 maart 2020 @ 18:11
Beleggingspand Brunssum op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21690
petercdonderdag 19 maart 2020 @ 21:29
De toelichting welke wij ontvangen hebben inzake APOC & Berlage CV omtrent hun activiteiten bezien met de huidige Corona crisis, geeft in ieder geval hun visie weer, en ik vind het een "professioneel" gebaar en ook verantwoording nemen naar de investeerders.

Dit zouden meer ondernemers moeten en kunnen doen nu en de komende tijd.
petercdonderdag 19 maart 2020 @ 21:31
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:11 schreef djh77 het volgende:
Beleggingspand Brunssum op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21690
ik heb het pandje nog niet gevonden
tnhbdonderdag 19 maart 2020 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:11 schreef djh77 het volgende:
Beleggingspand Brunssum op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21690
Ik schat in deze:

SPOILER
petercdonderdag 19 maart 2020 @ 22:13
In Nieuwsuur vanavond 19mrt20 was vlgs mij HCN 175 Freddy's Bar & Kitchen in A'dam Noord.
Misschien iets voor HCN om het linkje te plaatsen op hun website / berichten

[ Bericht 8% gewijzigd door peterc op 20-03-2020 12:16:07 ]
leolinedancevrijdag 20 maart 2020 @ 00:05
quote:
12s.gif Op donderdag 19 maart 2020 21:29 schreef peterc het volgende:
De toelichting welke wij ontvangen hebben inzake APOC & Berlage CV omtrent hun activiteiten bezien met de huidige Corona crisis, geeft in ieder geval hun visie weer, en ik vind het een "professioneel" gebaar en ook verantwoording nemen naar de investeerders.

Dit zouden meer ondernemers moeten en kunnen doen nu en de komende tijd.
Mee eens :)
petercvrijdag 20 maart 2020 @ 08:47
Vandaag een betaling ontvangen v e vd Big Horeca restaurants, prima, laten zien en blijken dat je een "grote" Horeca jongen bent.

Ook benieuwd naar de franchise gevers zoals Bregje / Cubanita <> Spare Rib Express, NY pizza en de fitness-toko's . Wat doen zij om hun -nemers en investeerders bij te staan.
Wacht de berichtgeving af.

Mijn investeringen in Berlage CV laat ik gewoon staan.
OpDieFietsvrijdag 20 maart 2020 @ 09:20
quote:
12s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 08:47 schreef peterc het volgende:
Mijn investeringen in Berlage CV laat ik gewoon staan.
Kun je delen wat de toelichting was die ze hebben gegeven? Ik zit alleen in hun projecten op CRE en via dat kanaal is er vooralsnog geen toelichting verstuurd.
KrekelJapievrijdag 20 maart 2020 @ 10:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 09:20 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Kun je delen wat de toelichting was die ze hebben gegeven? Ik zit alleen in hun projecten op CRE en via dat kanaal is er vooralsnog geen toelichting verstuurd.
SPOILER
Het corona virus & investeren in vastgoed
Geachte investeerder,
Graag geven we u een toelichting op ons vastgoedfonds en ons project Berlage CV
III in relatie tot de situatie van het coronavirus.
Eén van de doelstellingen die wij bij de oprichting van Berlage CV voor ogen hadden
was om alleen te investeren in vastgoed met een bewezen crisisbestendigheid
omdat we op zoek waren naar een defensieve belegging.
Na een uitgebreide research zijn wij tot de conclusie gekomen dat woonvastgoed
aanzienlijk stabieler is dan winkels of kantoren omdat de conjunctuurgevoeligheid
veel minder is. En dat is ook wel logisch, want of het nou economisch wat minder
gaat of juist beter, wonen gaat altijd door. In onzekere tijden kunnen heel veel zaken
zoals een mooie nieuwe auto of een dure vakantiereis best even wachten.
Maar de volgende primaire behoeften moeten altijd ingevuld kunnen worden:
1. Voeding
2. Huisvesting
3. Medisch zorg
Hierbij moet aangetekend worden dat de luxere woonsegmenten veel gevoeliger zijn
voor economische schommelingen dan de goed betaalbare woonsegmenten.
En verder zijn verhuurde woningen – zoals ook in 2008 is gebleken- weer minder
conjunctuurgevoelig dan koopwoningen.
Alles overwogen hebbende zijn we daarom uiteindelijk gaan beleggen in betaalbare
verhuurbare woonruimte voor jong werkenden en starters op de woningmarkt.
Dit is het huursegment net boven de sociale huurwoning en de “studentenkamer”.
We zitten daarmee niet “te hoog in de boom” en tevens in een marktsegment waar
de vraag enorm is wegens de grote schaarste aan betaalbare woonruimte. Dit is de
meest defensieve vastgoed beleggingscategorie die er o.i. denkbaar is, terwijl er
tegelijkertijd goede rendementen te behalen zijn.
Kortom: Wat ons betreft de ideale combinatie van mooie rendementen en lage
risico’s. Door onze groei in aantallen van verhuurde eenheden neemt het
leegstandsrisico ook steeds verder af. Onze beleggingsstrategie richt voornamelijk
op het ontwikkelen van een constante cashflow uit de huuropbrengsten, die
naarmate het aantal verhuurde eenheden toeneemt steeds robuuster wordt.
En dan nu de onverwachtste “praktijktest”. Helaas is ook in Nederland het Corona
virus alom aanwezig.
Hoe gaat het nu met de residentiële vastgoedmarkt?
Koopwoningen
Uit contact met diverse makelaars is ons gebleken dat het segment koopwoningen
iets rustiger is maar nog wel doorloopt. Sommige mensen vinden het prettig dat er nu
met iets minder druk van andere kopers aangekocht kan worden zonder enorme
overbiedingen. Er zijn echter zeker ook mensen die de koopbeslissing nog even voor
zich uit willen schuiven en eerst nog even woonruimte gaan huren. Dus een deel van
de potentiële kopers verschuift momenteel naar de huurdersmarkt.
Huurwoningen
Een makelaarskantoor dat structureel samenwerkt met Berlage CV en veel
woonruimtes voor Berlage CV verhuurt zegt hierover het volgende:
-----
E-mail: makelaarskantoor
Onderwerp: Verhuurbaarheid en verhuur mogelijkheden voor jong werkenden ( CO-Living )
Datum: 18 maart 2020 om 11:23:14 CET
“Geachte directie,
Naar aanleiding van uw vraag met betrekking tot te verhuurbaarheid van CO- living en vraag uit de
markt naar betaalbare woonruimte voor jong werkenden in de regio groot Amsterdam, bericht ik u als
volgt.
In de regio’s zoals besproken: Almere, Weesp en Amsterdam is er een enorm tekort aan betaalbare
woonruimte.
De wachtrijen voor sociale woningen zijn vele jaren en deze doelgroep van jong werkenden komt daar
vaak ook niet voor in aanmerking.
Naast dat er jaarlijks vele duizenden betaalbare woningen te weinig opgeleverd worden door
corporaties, blijkt de behoefte aan kleinere en betaalbare woonruimte steeds groter te worden.
Zeker onder de groep hoogopgeleide werkenden uit het buitenland is de CO-living reeds een gewild
en bekend product.
Onze verwachting is dat de vraag met betrekking tot dit type woonruimte alleen maar toeneemt.
Zelfs in deze roerige tijden zien wij enorme aantallen aanvragen voor juist deze producten op de
woningmarkt”.
-------
Inzake de thans geplande nieuwe co-living locatie in Weesp hebben wij dan ook
geen enkele twijfel qua verhuurbaarheid, aangezien juist in deze onzekere tijden de
behoefte aan betaalbare huurmogelijkheden eerder toe dan afneemt omdat mensen
nu eerder geneigd zijn te huren dan te kopen.
Verder is co-living een wereldwijde trend die zeer veel jong werkenden aanspreekt.
Zie ook het volgende artikel: https://medium.com/moneyo(...)randerena781568a28b3
Alles overwegende zijn wij daarom van mening dat we vanuit onze defensieve
beleggingsstrategie een marksegment hebben gekozen wat ook in de huidige
onzekere tijd goed doorloopt.
Wij hopen daarom het vertrouwen van u als investeerder te mogen behouden en
tevens een stabiele bijdrage te mogen leveren aan het rendement op uw vermogen.
Met vriendelijke groet,
B**dew**n B**rsm*
Directeur van Stichting Berlage Beheer
OpDieFietsvrijdag 20 maart 2020 @ 10:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 10:07 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

SPOILER
Het corona virus & investeren in vastgoed
Geachte investeerder,
Graag geven we u een toelichting op ons vastgoedfonds en ons project Berlage CV
III in relatie tot de situatie van het coronavirus.
Eén van de doelstellingen die wij bij de oprichting van Berlage CV voor ogen hadden
was om alleen te investeren in vastgoed met een bewezen crisisbestendigheid
omdat we op zoek waren naar een defensieve belegging.
Na een uitgebreide research zijn wij tot de conclusie gekomen dat woonvastgoed
aanzienlijk stabieler is dan winkels of kantoren omdat de conjunctuurgevoeligheid
veel minder is. En dat is ook wel logisch, want of het nou economisch wat minder
gaat of juist beter, wonen gaat altijd door. In onzekere tijden kunnen heel veel zaken
zoals een mooie nieuwe auto of een dure vakantiereis best even wachten.
Maar de volgende primaire behoeften moeten altijd ingevuld kunnen worden:
1. Voeding
2. Huisvesting
3. Medisch zorg
Hierbij moet aangetekend worden dat de luxere woonsegmenten veel gevoeliger zijn
voor economische schommelingen dan de goed betaalbare woonsegmenten.
En verder zijn verhuurde woningen – zoals ook in 2008 is gebleken- weer minder
conjunctuurgevoelig dan koopwoningen.
Alles overwogen hebbende zijn we daarom uiteindelijk gaan beleggen in betaalbare
verhuurbare woonruimte voor jong werkenden en starters op de woningmarkt.
Dit is het huursegment net boven de sociale huurwoning en de “studentenkamer”.
We zitten daarmee niet “te hoog in de boom” en tevens in een marktsegment waar
de vraag enorm is wegens de grote schaarste aan betaalbare woonruimte. Dit is de
meest defensieve vastgoed beleggingscategorie die er o.i. denkbaar is, terwijl er
tegelijkertijd goede rendementen te behalen zijn.
Kortom: Wat ons betreft de ideale combinatie van mooie rendementen en lage
risico’s. Door onze groei in aantallen van verhuurde eenheden neemt het
leegstandsrisico ook steeds verder af. Onze beleggingsstrategie richt voornamelijk
op het ontwikkelen van een constante cashflow uit de huuropbrengsten, die
naarmate het aantal verhuurde eenheden toeneemt steeds robuuster wordt.
En dan nu de onverwachtste “praktijktest”. Helaas is ook in Nederland het Corona
virus alom aanwezig.
Hoe gaat het nu met de residentiële vastgoedmarkt?
Koopwoningen
Uit contact met diverse makelaars is ons gebleken dat het segment koopwoningen
iets rustiger is maar nog wel doorloopt. Sommige mensen vinden het prettig dat er nu
met iets minder druk van andere kopers aangekocht kan worden zonder enorme
overbiedingen. Er zijn echter zeker ook mensen die de koopbeslissing nog even voor
zich uit willen schuiven en eerst nog even woonruimte gaan huren. Dus een deel van
de potentiële kopers verschuift momenteel naar de huurdersmarkt.
Huurwoningen
Een makelaarskantoor dat structureel samenwerkt met Berlage CV en veel
woonruimtes voor Berlage CV verhuurt zegt hierover het volgende:
-----
E-mail: makelaarskantoor
Onderwerp: Verhuurbaarheid en verhuur mogelijkheden voor jong werkenden ( CO-Living )
Datum: 18 maart 2020 om 11:23:14 CET
“Geachte directie,
Naar aanleiding van uw vraag met betrekking tot te verhuurbaarheid van CO- living en vraag uit de
markt naar betaalbare woonruimte voor jong werkenden in de regio groot Amsterdam, bericht ik u als
volgt.
In de regio’s zoals besproken: Almere, Weesp en Amsterdam is er een enorm tekort aan betaalbare
woonruimte.
De wachtrijen voor sociale woningen zijn vele jaren en deze doelgroep van jong werkenden komt daar
vaak ook niet voor in aanmerking.
Naast dat er jaarlijks vele duizenden betaalbare woningen te weinig opgeleverd worden door
corporaties, blijkt de behoefte aan kleinere en betaalbare woonruimte steeds groter te worden.
Zeker onder de groep hoogopgeleide werkenden uit het buitenland is de CO-living reeds een gewild
en bekend product.
Onze verwachting is dat de vraag met betrekking tot dit type woonruimte alleen maar toeneemt.
Zelfs in deze roerige tijden zien wij enorme aantallen aanvragen voor juist deze producten op de
woningmarkt”.
-------
Inzake de thans geplande nieuwe co-living locatie in Weesp hebben wij dan ook
geen enkele twijfel qua verhuurbaarheid, aangezien juist in deze onzekere tijden de
behoefte aan betaalbare huurmogelijkheden eerder toe dan afneemt omdat mensen
nu eerder geneigd zijn te huren dan te kopen.
Verder is co-living een wereldwijde trend die zeer veel jong werkenden aanspreekt.
Zie ook het volgende artikel: https://medium.com/moneyo(...)randerena781568a28b3
Alles overwegende zijn wij daarom van mening dat we vanuit onze defensieve
beleggingsstrategie een marksegment hebben gekozen wat ook in de huidige
onzekere tijd goed doorloopt.
Wij hopen daarom het vertrouwen van u als investeerder te mogen behouden en
tevens een stabiele bijdrage te mogen leveren aan het rendement op uw vermogen.
Met vriendelijke groet,
B**dew**n B**rsm*
Directeur van Stichting Berlage Beheer
Bedankt!
ML45vrijdag 20 maart 2020 @ 11:12
Staat open, reeds 56% vol: https://www.collincrowdfund.nl/suus-bloem-en-groen/
Horsemenvrijdag 20 maart 2020 @ 11:33
quote:
Vol.
PONvrijdag 20 maart 2020 @ 11:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 11:33 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Vol.
Snel gevuld in deze ongewisse tijden. Ben toch een beetje verbaasd
impact9vrijdag 20 maart 2020 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 11:53 schreef PON het volgende:

[..]

Snel gevuld in deze ongewisse tijden. Ben toch een beetje verbaasd
Ik was te laat, met een 2de hypotheek die ruim comfort geeft durf ik het nog steeds aan.
KrekelJapievrijdag 20 maart 2020 @ 13:09
Verhuurbedrijf evenementen collincrowdfund
optrandjevrijdag 20 maart 2020 @ 13:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 13:09 schreef KrekelJapie het volgende:
Verhuurbedrijf evenementen collincrowdfund
Die zullen in zware tijden zitten.

Zelf werk ik als freelancer in de media & evenementen, en het evenementen gedeelte ligt he-le-maal stil nu.
obligatairevrijdag 20 maart 2020 @ 13:42
quote:
Jammer, die lustte ik ook wel, kan niet heel veel aan fout gaan lijkt me.
Horsemenvrijdag 20 maart 2020 @ 16:44
En nu ook een update met betrekking tot Corona van L&S:

quote:
Door het coronavirus leven we momenteel in onzekere tijden. Iedereen is bezorgd en vraagt zich af wat er de komende tijd gaat gebeuren. In dit bericht lichten we daarom toe hoe we bij Lender & Spender met deze crisis omgaan.

We blijven open en zijn extra alert

We blijven doorgaan met het verstrekken van leningen wanneer wij dit verantwoord vinden. We blijven even kritisch als altijd en zijn in deze tijden extra alert zodat we ons beleid snel kunnen aanpassen wanneer de omstandigheden hierom vragen.

Door de onzekerheid verwachten we de komende periode wel een afname in de vraag naar leningen waardoor er tijdelijk minder ruimte voor nieuwe investeringen beschikbaar zal zijn.

Onze aanpak voor betalingsachterstanden blijft hetzelfde als voorheen: Bij een gemiste betaling nemen we contact op met de geldnemer om de situatie goed in kaart te brengen en maken een afspraak die goed aansluit bij de situatie van de geldnemer. Het doel is om tot een betalingsregeling te komen die kan worden nagekomen zodat de geldnemer niet verder in de financiële problemen raakt. Het opeisen van leningen blijven we alleen als uiterste maatregel inzetten.

De impact van het coronavirus op je investering

Een belangrijk voordeel van een investering in een portefeuille leningen is dat het rendement veel minder volatiel is dan bijvoorbeeld de aandelenmarkten laten zien. Het rendement op je investering wordt met name bepaald door macro-economische factoren en niet door marktsentiment.

Een investering in leningen aan Nederlandse consumenten is daarnaast minder gevoelig voor veranderingen in macro-economische factoren dan bijvoorbeeld een investering in bedrijfsleningen. De redenen hiervoor:
Het sociale vangnet in Nederland zorgt ervoor dat mensen die hun baan kwijtraken of ziek worden een uitkering krijgen waarmee betalingen kunnen worden voortgezet.
Consumenten gaan minder snel failliet dan bedrijven. Mocht een geldnemer zijn of haar inkomen verliezen, dan is dit in veel gevallen tijdelijk en kan betaling in een later stadium weer worden hervat. De rente op de lening loopt door waardoor je in dit geval als investeerder geen rendement misloopt.
Wat de impact van het coronavirus zal zijn op macro-economische factoren als de werkloosheid is op dit moment nog niet duidelijk. De ontwikkelingen hebben echter onze volle aandacht en we blijven jullie de komende tijd actief informeren.

We zijn er voor je wanneer je vragen hebt

Het team van Lender & Spender werkt sinds afgelopen maandag vanuit huis. We zijn volledig operationeel en zijn er voor je wanneer je vragen hebt. Je kunt ons bereiken via contact@lenderspender.nl of op 085 - 888 8185 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.
Horsemenvrijdag 20 maart 2020 @ 16:48
Update Collin m.b.t. M*lo Transport & Logistiek (leningnummer 24700):

SPOILER
Beste investeerder,

Op 4 februari hebben wij u geïnformeerd over de afwikkeling van de lening van Melo Transport & Logistiek (leningnummer 24700). Middels dit bericht informeren wij u over de verkoop van het pand.

Inmiddels is het pand verkocht en is de verkoopopbrengst ruim voldoende voor aflossing van de lening. Momenteel zijn wij nog in overleg met de curator over hoe onder meer om te gaan met de gemaakte kosten en de vergoedingsrente van 6 maanden. Zodra hierover overeenstemming is bereikt zullen wij tot uitkering overgaan.

Met vriendelijke groet,
Uiteraard moet natuurlijk ook de 6 maanden vergoedingsrente uitbetaald gaan worden. Dit is ook echt wel nodig om de rentederving door de betalingsachterstand van 1 jaar enigszins te compenseren.

[ Bericht 10% gewijzigd door Horsemen op 20-03-2020 16:54:14 ]
djh77vrijdag 20 maart 2020 @ 17:16
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 16:48 schreef Horsemen het volgende:
Update Collin m.b.t. M*lo Transport & Logistiek (leningnummer 24700):

SPOILER
Beste investeerder,

Op 4 februari hebben wij u geïnformeerd over de afwikkeling van de lening van Melo Transport & Logistiek (leningnummer 24700). Middels dit bericht informeren wij u over de verkoop van het pand.

Inmiddels is het pand verkocht en is de verkoopopbrengst ruim voldoende voor aflossing van de lening. Momenteel zijn wij nog in overleg met de curator over hoe onder meer om te gaan met de gemaakte kosten en de vergoedingsrente van 6 maanden. Zodra hierover overeenstemming is bereikt zullen wij tot uitkering overgaan.

Met vriendelijke groet,
Uiteraard moet natuurlijk ook de 6 maanden vergoedingsrente uitbetaald gaan worden. Dit is ook echt wel nodig om de rentederving door de betalingsachterstand van 1 jaar enigszins te compenseren.
Vreemd dat er onduidelijk over is. Normaliter moet de hypotheekhouder een aflossingsnota naar notaris sturen met daarin uiteraard alle kosten.
Horsemenvrijdag 20 maart 2020 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 17:16 schreef djh77 het volgende:

[..]

Vreemd dat er onduidelijk over is. Normaliter moet de hypotheekhouder een aflossingsnota naar notaris sturen met daarin uiteraard alle kosten.
Helemaal mee eens.

Je mag toch op zijn minst de 12 maanden achterstand (rente en aflossing) verwachten en daarnaast het dan nog openstaande saldo met 6 maanden extra rente, e.e.a. conform de overeenkomst. Daarnaast zou er eigenlijk ook nog vertragingsrente betaald moeten worden over de achterstand.

We gaan het afwacht of dit netjes conform afspraak afgehandeld gaat worden. Vooralsnog heb ik daar alle vertrouwen in.
tuiniertjezaterdag 21 maart 2020 @ 09:57
Gluten bakker mevrouw is failliet verklaard.

SPOILER
Geld voor Elkaar project 15663 Glutenvrij & Meer, 28 van de 48 termijnen betaald.
Wellicht kan er wat terugbetaald worden met haar riante pensioen volgens de pitch (een pensioenuitkering van ¤ 22.000,- per jaar) en haar eigen woning in Zweden....
peterczaterdag 21 maart 2020 @ 12:34
Vandaag HCN betaling budgetbroodjes Zwaag ontvangen, top, afhalen & bezorgen , hoop dat het goed doorloopt, succes met de business mevr Nine D...

&

CrowdRealEstate A'dam Zuid Oost Berlage CV Krombekstraat is open gegaan , stond gisteren al op een % of 80, meegenomen
zeeland6zaterdag 21 maart 2020 @ 17:07
quote:
12s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 12:34 schreef peterc het volgende:
Vandaag HCN betaling budgetbroodjes Zwaag ontvangen, top, afhalen & bezorgen , hoop dat het goed doorloopt, succes met de business mevr Nine D...

hier niets ontvangen
peterczaterdag 21 maart 2020 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 17:07 schreef zeeland6 het volgende:

[..]

hier niets ontvangen
Toch echt ontvangen/zal bij jouw bank wel in de pipeline zitten
obligatairezondag 22 maart 2020 @ 09:23
Ondanks de moeilijke tijden, hebben Oord Verzekeringen, Ten Cate Wonen, Carwash Heemstede en Bluesun Den Helder, hun leningen nu netjes afbetaald, helemaal volgens schema. _O_
djh77zondag 22 maart 2020 @ 10:05
Inschrijfperiode gve verlengd naar 60 dagen
In verband met de huidige marktomstandigheden is de inschrijfperiode voor projecten verlengd naar 60 dagen (in plaats van 30). Dit geeft zowel investeerders als geldnemers langer de tijd en hopelijk meer duidelijkheid inzake de ontwikkeling van het coronavirus.
jsuijkerzondag 22 maart 2020 @ 12:51
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 09:23 schreef obligataire het volgende:
Ondanks de moeilijke tijden, hebben Oord Verzekeringen, Ten Cate Wonen, Carwash Heemstede en Bluesun Den Helder, hun leningen nu netjes afbetaald, helemaal volgens schema. _O_
Fit20 meppel hoort ook tussen dit rijtje
crowd-fundizondag 22 maart 2020 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 09:23 schreef obligataire het volgende:
Ondanks de moeilijke tijden, hebben Oord Verzekeringen, Ten Cate Wonen, Carwash Heemstede en Bluesun Den Helder, hun leningen nu netjes afbetaald, helemaal volgens schema. _O_
Ook ADA vastgoed - aankoop onroerend goed heeft 48 vlekkeloze termijnen.
peterczondag 22 maart 2020 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 12:54 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ook ADA vastgoed - aankoop onroerend goed heeft 48 vlekkeloze termijnen.
idem 13588 aankp jacht & 13407 Just Try Furniture
KrekelJapiezondag 22 maart 2020 @ 16:03
88% van de geldvoorelkaar betalingen van 24-3 ontvangen. Natuurlijk een vertekend beeld omdat wellicht veel betalingen vanuit depot betreft.
Tjalalazondag 22 maart 2020 @ 16:14
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 16:03 schreef KrekelJapie het volgende:
88% van de geldvoorelkaar betalingen van 24-3 ontvangen. Natuurlijk een vertekend beeld omdat wellicht veel betalingen vanuit depot betreft.
Heeft gve dit niet al 2 weken geleden geïncasseerd bij de leningnemers. Ik ontvang bijvoorbeeld de eerste termijn van een project dat 29-1 tot stand is gekomen.
ML45zondag 22 maart 2020 @ 16:49
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 16:14 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Heeft gve dit niet al 2 weken geleden geïncasseerd bij de leningnemers. Ik ontvang bijvoorbeeld de eerste termijn van een project dat 29-1 tot stand is gekomen.
Correct de eerste klap gaat over twee weken komen en de tweede zwaardere klap over vier weken. Laten we hopen dat de wereld dan weer de weg naar normaal heeft ingezet, al vraag ik af of ik wel kan zeggen wat normaal is.
peterczondag 22 maart 2020 @ 16:55
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 16:14 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Heeft gve dit niet al 2 weken geleden geïncasseerd bij de leningnemers. Ik ontvang bijvoorbeeld de eerste termijn van een project dat 29-1 tot stand is gekomen.
Denk dat bij mij de meeste / zoniet alle betalingen gewoon regulier gedaan zijn, de meeste vastgoedprojecten lopen vooralsnog gewoon door vlgs mij (woningverhuur en een enkel bedrijfsOG) , de Horeca toko's daarvoor zal wel de depotregeling ingaan met daarna mogelijk een hold. De overige projecten van dienstverlening tot ..... zal een beetje divers worden.

Bij mij lopen de komende mnd mrt-juni een projectje of 12 af wo drie aflossingvrije projecten spoedig .Daarvoor zal de her(financiering / aflossing alwel geregeld zijn. Anders verwacht ik wel een berichtje.
djh77maandag 23 maart 2020 @ 09:22
Lijkt meer een mededeling dan een verzoek
quote:
Gezien het Corona Virus hebben we besloten onze winkels tot nader orde te sluiten. De risico’s van besmetting voor oudere en zwakkere in de maatschappij vinden wij belangrijker dat het open houden van de winkels.

Dit is de mening van personeel en de leiding van ons bedrijf. We hebben dit moeilijk besluit met elkaar genomen.

Wij vragen ook uw medewerking.

We zullen allemaal de lasten van het Corona virus moeten dragen, anders vallen we met z’n alle om.
Gelukkig is er ook een situatie na Corona!!

Wij geven u aan dat door de sluiting er geen kosten of betalingen kunnen plaats vinden, gezien er niets meer binnen komt.

Dat betekent dat we geen de aflossing en rente meer zullen betalen, totdat de regering weer groen licht geeft voor alle winkels in Nederland om open te zijn.
investeerdertjemaandag 23 maart 2020 @ 09:39
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 09:22 schreef djh77 het volgende:
Lijkt meer een mededeling dan een verzoek
[..]

Alhoewel de formulering degelijker kan, lijkt het mij wel de beste optie. In deze periode je eigen investering de afgrond in trekken lijkt mij geen goed idee
obligatairemaandag 23 maart 2020 @ 10:21
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 09:22 schreef djh77 het volgende:
Lijkt meer een mededeling dan een verzoek
[..]

Welk bedrijf betreft dit?
KrekelJapiemaandag 23 maart 2020 @ 10:27
Investeren jullie nog?
djh77maandag 23 maart 2020 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:21 schreef obligataire het volgende:

[..]

Welk bedrijf betreft dit?
Een telefoonwinkel van KoM
obligatairemaandag 23 maart 2020 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:29 schreef djh77 het volgende:

[..]

Een telefoonwinkel van KoM
Ja, ik had inmiddels de update ook al gelezen. Is een bedrijfje met niet al te veel reserves, maar wel altijd betaald met soms enige moeite. Nog 4 termijntjes te gaan.
Horsemenmaandag 23 maart 2020 @ 11:40
Constantijn: bedrijven moeten op tijd blijven betalen

quote:
AMSTERDAM (ANP) - Prins Constantijn vindt dat de coronacrisis bedrijven niet ontslaat van de verplichting om rekeningen op tijd te betalen. Op Twitter roept de prins bedrijven op facturen op tijd te voldoen en het goede voorbeeld te volgen van een ondernemer die zich voorneemt om iedere maandag al zijn leveranciers te betalen.

„De neiging op de meeste financiële afdelingen zal zijn om betalingen van uitstaande rekeningen uit te stellen”, vermoedt Constantijn. „Dit is funest voor zzp’ers, mkb, start-ups. Draag bij en betaal je rekeningen!”

Constantijn is de speciale gezant van de start-upsector in Nederland en daarmee het gezicht van Techleap. Die organisatie zet zich in voor investeringen in start-ups.
petercmaandag 23 maart 2020 @ 14:14
Toch weer een HCN betaling binnen (Formidable) Eerbeek
djh77maandag 23 maart 2020 @ 14:37
Capital circle:
quote:
Beste investeerders, partners en vrienden van Capital Circle,

Zoals veel investeerders van Capital Circle- hebben gevraagd, willen wij u een update geven over hoe we omgaan met de aanhoudende Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende impact op de financiële markten. Wij zijn ons ervan bewust dat voor velen van u het leven sterk worden beïnvloed door de crisis en wij willen u bedanken voor uw bezorgdheid en voortdurende steun voor ons bedrijf.

Hoe reageerde Capital Circle op de crisis?

Onze eerste zorg in de afgelopen weken was ervoor te zorgen dat onze klanten, onze werknemers en hun gezinnen veilig zijn. Een van de voordelen van een digitaal platformbedrijf is dat we uiterst flexibel zijn in termen van waar we werken en via digitale middelen met investeerders en partners kunnen communiceren. Daarom hebben wij vorige week al besloten om alle medewerkers van Capital Circle vanuit huis te laten werken. We hebben ook besloten al onze geplande Capital Circle investeerder avonden uit te stellen, die we later dit jaar hopen te organiseren.

Hoewel wij niet specifiek een virusuitbraak van dergelijke tragische dimensies hadden verwacht, hebben wij al een tijd geanticipeerd en voorbereid op een sterke en langdurige neergang van de economie. Daarom zijn we goed voorbereid en hebben we de laatste tijd meer en meer gefocust op zekerheden binnen onze projecten die ons in staat zullen stellen om zelfs na een langdurige economische neergang positieve rendementen neer te zetten. Capital Circle zelf heeft een sterke kaspositie en kapitaalkrachtige investeerders die een langjarige commitment hebben afgegeven. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een platform risico. Capital Circle B.V. ​ zal niet worden beïnvloed door veranderingen op de financiële markten en de huidige Corona pandemie.

Welke aanpassingen zijn noodzakelijk?

Capital Circle heeft vorige week de beslissing genomen om alle projecten met een maand in duur te verlengen en voor de termijn van de maand April alleen de rente te incasseren. Dit geldt voor alle projecten. Dit bericht is meest positief opgepakt door onze investeerders en door de geldvragers. Wij hebben deze maatregel meteen genomen om rust te scheppen bij de ondernemers en tijd te maken om onze IT systemen aan te passen op diverse scenario’s.

Waarom doen wij dit? Er is een ruim pakket van maatregelen door de overheid aangekondigd. Ondanks dat het zeer snel opgepakt wordt door diverse uitvoerende instanties kan het tot enkele weken duren voordat dit geld bij de ondernemers is aangekomen en de liquiditeit op orde is.
Enerzijds hebben veel investeerders ons laten weten solidair te zijn met de ondernemers en vinden uitstel gepast. Anderzijds denken wij dat vanuit een oogpunt van maximaal rendement het wenselijk is dat alle ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten. Voor zowel geldgever als geldvrager is de beste uitkomst dat de geleende som uiteindelijke terugbetaald kan worden.​

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Capital Circle en de investeringen in de particuliere markt sterker uit deze crisis zullen komen. Wij lezen uw reacties altijd met veel interesse, u kunt ons altijd mailen voor vragen, support of kritiek.

Blijf veilig en gezond.
Team Capital Circle
TechLightmaandag 23 maart 2020 @ 15:52
Mail van NLInvesteert. Samengevat: voor projecten die mogelijk in de problemen zitten of komen wordt per April aflossingen voor 6 maanden (!) opgeschort. Afhankelijk hoe je het leest gaat het dan om 30 of 75% van alle projecten daar. Vind meteen 6 maanden wel erg extreem zonder overleg (of het moet zonder mij geweest zijn omdat ik wellicht niet in zo'n project zit). Dat had ook best in een paar stappen gekund naar mate meer informatie beschikbaar komt. Volgens mij een van de meer extreme beslissingen van een platform tot zover. Ga er wel van uit dat rente blijft lopen omdat alleen over aflossing gesproken wordt.
Groepfundermaandag 23 maart 2020 @ 16:17
En mail van October samengevat: De kapitaalaflossingen worden voor alle kredietnemers van dit platform voor drie maanden opgeschort. Investeerders krijgen in deze periode alleen de rente uitgekeerd. De maatregel is vóóraf ter stemming aan alle investeerders voorgelegd.

Ik heb overigens ook 'eens' gestemd.
djh77maandag 23 maart 2020 @ 16:56
Zouden een snackbar niet open mogen blijven ivm afhalen?
quote:
Bijgaand breng ik u van het volgende op hoogte: Ik heb op last van de overheid mijn horeca-zaak voorlopig moeten sluiten, waardoor mijn inkomsten met 100% zijn gereduceerd. Zodra we weer mogen openen gaan we ons uiterste best doen om z.s.m. alles weer normaal te gaan betalen."
met vriendelijke groet Big Bread Brakel
Horsemenmaandag 23 maart 2020 @ 17:05
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 16:56 schreef djh77 het volgende:
Zouden een snackbar niet open mogen blijven ivm afhalen?
[..]

Volgens mij wel.
Bij ons in het dorp is de snackbar (voor afhalen en bezorgen) gewoon open. Naar ik begrepen heb loopt met name de bezorging als een tierelier.
tnhbmaandag 23 maart 2020 @ 17:50
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 16:56 schreef djh77 het volgende:
Zouden een snackbar niet open mogen blijven ivm afhalen?
Ik heb het gevoel dat daar nog wel wat onduidelijkheid over is, ik zie er die gesloten zijn en open zijn, ook bijv. een McDrive die eerst sluiten en dan toch weer open gaat, maar het eigen parkeerterrein wel expliciet afsluit en als verbonden gebied benoemd.
ETphonehomemaandag 23 maart 2020 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:27 schreef KrekelJapie het volgende:
Investeren jullie nog?
Toezeggingen (had een aantal vastgoed investeringen toegezegd, maar nog niet betaald) betaal ik zodra het betalings verzoek binnenkomt. Verder op het moment weinig nieuwe investeringen, omdat ik al een tijdje mijn portefeuille stabiel wil houden, en niet laten groeien. Dus als de aflossingen reduceren betekent dat ook dat ik op het moment weinig investeer.
Gustaf86maandag 23 maart 2020 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:27 schreef KrekelJapie het volgende:
Investeren jullie nog?
Ik alleen maar in ETF's. Een project of bedrijf beginnen in deze tijden lijkt mij extreem risicovol.
Horsemenmaandag 23 maart 2020 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:27 schreef KrekelJapie het volgende:
Investeren jullie nog?
Mijn investeringsbeleid en investeringsbereidheid is niet zo heel veel veranderd.

Als de projecten er goed uitzien en, nog belangrijker, de zekerheden goed zijn zal ik zeker investeren.

Er is voor mij echter wel een nieuw controle/aandacht punt bijgekomen. Dit betreft echter het platform.

Ik ga zeker nu en in de toekomst meewegen hoe het platform deze crisis aanpakt en hoe ze de belangen voor mij als investeerder hierin beschermen. Ik begrijp dat dit een uitzonderlijke situatie is maar reeds nu zijn er al grote verschillen in benadering zichtbaar. Voor mij dus iets om de komende periode aandachtig te gaan volgen.
petercdinsdag 24 maart 2020 @ 08:28
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 21:52 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mijn investeringsbeleid en investeringsbereidheid is niet zo heel veel veranderd.

Als de projecten er goed uitzien en, nog belangrijker, de zekerheden goed zijn zal ik zeker investeren.

Er is voor mij echter wel een nieuw controle/aandacht punt bijgekomen. Dit betreft echter het platform.

Ik ga zeker nu en in de toekomst meewegen hoe het platform deze crisis aanpakt en hoe ze de belangen voor mij als investeerder hierin beschermen. Ik begrijp dat dit een uitzonderlijke situatie is maar reeds nu zijn er al grote verschillen in benadering zichtbaar. Voor mij dus iets om de komende periode aandachtig te gaan volgen.
IGoed verwoord, idem for me. *O* w/
RamboDirkdinsdag 24 maart 2020 @ 08:30
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 10:27 schreef KrekelJapie het volgende:
Investeren jullie nog?
In principe niet, teveel onzekerheden. Wellicht hier en daar een vastgoedproject met 1e hypotheekrecht.
wilandinsdag 24 maart 2020 @ 11:31
Vapiano heeft nu al uitstel van betaling aangevraagd.
Crowdfunder99dinsdag 24 maart 2020 @ 12:24
Dashboard FNC is weer hersteld lijkt het.
Crowd001dinsdag 24 maart 2020 @ 12:26
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 21:52 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mijn investeringsbeleid en investeringsbereidheid is niet zo heel veel veranderd.

Als de projecten er goed uitzien en, nog belangrijker, de zekerheden goed zijn zal ik zeker investeren.

Er is voor mij echter wel een nieuw controle/aandacht punt bijgekomen. Dit betreft echter het platform.

Ik ga zeker nu en in de toekomst meewegen hoe het platform deze crisis aanpakt en hoe ze de belangen voor mij als investeerder hierin beschermen. Ik begrijp dat dit een uitzonderlijke situatie is maar reeds nu zijn er al grote verschillen in benadering zichtbaar. Voor mij dus iets om de komende periode aandachtig te gaan volgen.
Helemaal mee eens en precies mijn gevoel in deze kwestie.
Persoonlijk verwacht ik, uitzonderingen daargelaten, minimaal dat de rente betalingen door blijven lopen. Dat bij bedrijven die het aantoonbaar nodig hebben de aflossingen enkele maanden stop worden gezet heb ik begrip voor in deze situatie.
Mijn verwachting is trouwens dat de geboden rentevergoedingen van de verschillende projecten omhoog zullen gaan.
petercdinsdag 24 maart 2020 @ 14:10
Mededeling Collin

Beste investeerder, vertraging uitbetaling rente & aflossing agv

SPOILER
Door de actuele Corona problematiek heeft Collin vele verzoeken tot opschorting van aflossing ontvangen vanuit ondernemers. Liquiditeitsissues treden momenteel logischerwijs op. Het is zaak dat ondernemers tijdig geholpen worden. Daarnaast is uiteraard zorgvuldigheid van belang. Om de vele verzoeken van aanvragen op de correcte wijze te verwerken is tijd benodigd. Gevolg voor u als investeerder is dat de betaling van rente en of aflossing later, echter wel binnen vijf werkdagen na incassodatum zoals opgenomen in de Algemene Voorwaarden, op uw rekening courant bijgeschreven wordt.

Wij rekenen graag op uw begrip.
Horsemendinsdag 24 maart 2020 @ 14:25
quote:
12s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:10 schreef peterc het volgende:
Mededeling Collin

Beste investeerder, vertraging uitbetaling rente & aflossing agv

SPOILER
Door de actuele Corona problematiek heeft Collin vele verzoeken tot opschorting van aflossing ontvangen vanuit ondernemers. Liquiditeitsissues treden momenteel logischerwijs op. Het is zaak dat ondernemers tijdig geholpen worden. Daarnaast is uiteraard zorgvuldigheid van belang. Om de vele verzoeken van aanvragen op de correcte wijze te verwerken is tijd benodigd. Gevolg voor u als investeerder is dat de betaling van rente en of aflossing later, echter wel binnen vijf werkdagen na incassodatum zoals opgenomen in de Algemene Voorwaarden, op uw rekening courant bijgeschreven wordt.

Wij rekenen graag op uw begrip.
Alle begrip voor.
Beter goed en secuur en een paar dagen later dan klakkeloos overal uitstel verlenen of een puinhoop.
leolinedancedinsdag 24 maart 2020 @ 14:43
Sjenkels Partners (kapperszaken) bij KOM stopt ook even met betalen. Heeft net een update geplaatst.
Zit al op 58 van de 60 betalingen..dat scheelt.

[ Bericht 2% gewijzigd door leolinedance op 24-03-2020 15:02:51 ]
djh77dinsdag 24 maart 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:43 schreef leolinedance het volgende:
Sjenkels Partners (kapperszaken) stopt ook even met betalen. Heeft net een update geplaatst.
Zit al op 58 van de 60 betalingen..dat scheelt.
Sjenkels Zoetermeer en hype Utrecht ook. Tot minimaal 6-4 dicht en geen vet op de botten
ETphonehomedinsdag 24 maart 2020 @ 15:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 12:26 schreef Crowd001 het volgende:

[..]

Helemaal mee eens en precies mijn gevoel in deze kwestie.
Persoonlijk verwacht ik, uitzonderingen daargelaten, minimaal dat de rente betalingen door blijven lopen. Dat bij bedrijven die het aantoonbaar nodig hebben de aflossingen enkele maanden stop worden gezet heb ik begrip voor in deze situatie.
Mijn verwachting is trouwens dat de geboden rentevergoedingen van de verschillende projecten omhoog zullen gaan.
Bij de Oost-Europese p2p and p2b platforms schiet de rente op het moment hard omhoog.
djh77dinsdag 24 maart 2020 @ 16:25
Stemming A4F over verlenging aflossingsvrij periode tot 1-12 voor maker design artikelen voor in huis.
quote:
Echter het coronavirus speelt hun parten. De winkels waar zij goederen aan leveren in België en Frankrijk zijn door de overheden daar gesloten. Ook is helaas de dagbesteding FBRK-Werkt! gesloten. Door het wegvallen van deze inkomstenbronnen is het ook een stuk lastiger om aan de betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen.​



Esther verzoekt ons om op basis van artikel 8 van de leningsovereenkomst aan te passen en de aflossingsvrije periode met 6 maanden te verlengen tot 1 december 2020. Gedurende deze periode zal natuurlijk wel de rente van 8% op jaarbasis wel elke maand worden betaald.



All4Funding heeft begrip voor de situatie, het is overmacht, en komt derhalve met een positief advies voor het verzoek van de ondernemer voor aanpassing van de geldlening. Daarnaast is er een harde hypothecaire dekking (2e hypotheek op de woning met forse overwaarde) voor deze financiering. Maar natuurlijk ligt de beslissing om dit te doen bij de investeerders en daarom leggen wij dit verzoek aan u voor.
Horsemendinsdag 24 maart 2020 @ 16:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 16:25 schreef djh77 het volgende:
Stemming A4F over verlenging aflossingsvrij periode tot 1-12 voor maker design artikelen voor in huis.
[..]

Zes maanden is wel wat lang maar de rente zal gewoon maandelijks voldaan worden ^O^

Ik ga in deze situatie VOOR stemmen.

Daarnaast zit er ook nog een 2e hypotheek op deze lening maar ik verwacht niet dat deze nodig zal zijn.

Verder keurig door A4F aan de investeerders voorgelegd.
OpDieFietsdinsdag 24 maart 2020 @ 17:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 16:34 schreef Horsemen het volgende:Verder keurig door A4F aan de investeerders voorgelegd.
Zeker. Ik heb al voor gestemd.
djh77dinsdag 24 maart 2020 @ 17:54
120 maanden vastgoed op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21775
tnhbdinsdag 24 maart 2020 @ 18:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:25 schreef Horsemen het volgende:
Beter goed en secuur en een paar dagen later dan klakkeloos overal uitstel verlenen
Absoluut, wat daarbij ook een belangrijke afweging is, heeft de ondernemer ook al onderzocht of en zowel welke overheidsmaatregelen gebruikt kunnen worden, want zomaar 6 maanden uitstel is wel heel erg erg "kakken zonder duwen".

Ik vandaag ook dat een van de grootbanken dat ook expliciet aangeeft dat in haar communicatie:

quote:
Uitstel van aflossingsverplichtingen van financiering
We bieden bedrijven de mogelijkheid om een verzoek tot uitstel van aflossingen in te dienen. U moet hiervoor zelf online een aanvraag indienen. Verzoeken die betrekking hebben op de aflossingen van maart kunnen tot uiterlijk 30 maart 13:00 uur worden ingediend. Let op: onderzoek zelf eerst of u gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen.
dyna18dinsdag 24 maart 2020 @ 18:37
quote:
Als ik het goed lees is er al een 1e hypotheekrecht bij een bank.
Voor de Crowdlening wordt geen hypotheekrecht vastgelegd.
Erger nog, de gevraagde nieuwe lening wordt volledig gedekt door de overwaarde op de panden. Er is dus een LTV van 100%. Mocht de waarde inzakken of de taxatie te hoog zijn, dan zal al ons geld richting de bank gaan.

Wat ik daarnaast niet snap is dat dit geld wordt gebruikt om een andere GvE lening vervroegd in te lossen, namelijk deze https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=20707
Echter die heeft een rente van 5.5%. Waarom zou je vervroegd inlossen om dan een duurdere lening nieuw aan te gaan?

Ik doe echter niet mee. SiG biedt meer zekerheid voor een hogere rente.

[ Bericht 4% gewijzigd door dyna18 op 24-03-2020 18:42:57 ]
queposdinsdag 24 maart 2020 @ 20:14
Heb wel in de gaten dat de leningnemers bij Collin Crowdfund gretig gebruik maken om niet aan hun aflossingsvoorwaarden te voldoen.

Kan volgens mij toch niet de bedoeling zijn. Beauty salon, zwemschool, zelfs een objectfinanciering, en een 5 sterren park.

Wil ze niet alle 4 over 1 kam scheren, maar denk dat er zeker zijn die gewoon aan hun voorwaarden kunnen voldoen.

Lijkt mij vanuit Collin dat ze dit scherp in de gaten moeten houden, anders sterft crowdfunding in de toekomst een langzame dood.
ML45dinsdag 24 maart 2020 @ 21:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 20:14 schreef quepos het volgende:
Heb wel in de gaten dat de leningnemers bij Collin Crowdfund gretig gebruik maken om niet aan hun aflossingsvoorwaarden te voldoen.

Kan volgens mij toch niet de bedoeling zijn. Beauty salon, zwemschool, zelfs een objectfinanciering, en een 5 sterren park.

Wil ze niet alle 4 over 1 kam scheren, maar denk dat er zeker zijn die gewoon aan hun voorwaarden kunnen voldoen.

Lijkt mij vanuit Collin dat ze dit scherp in de gaten moeten houden, anders sterft crowdfunding in de toekomst een langzame dood.
Ik zit zelf niet in deze projecten maar ga er maar van uit dat de Beauty salon, Zwemschool en mogelijk het Park dicht zijn. Bij het object is het natuurlijk afhankelijk van wie de huurder is.
Zelf denk ik ook dat een aantal denkt, laat ik mijn liquiditeit binnenhouden voor het geval dat de maatregelen nog verder aangescherpt worden.

Terecht jouw vrees dat sommigen denken aan een uitstel dat een mogelijk afstel wordt, mocht dat geen afstel worden dan is nu niet betalen uiteindelijk een duurdere oplossing voor velen.
Ik heb er vertrouwen in dat Collin de zaak goed in de gaten houdt en zeker de druk gaat opvoeren om weer te betalen wanneer dat mogelijk is.
ML45dinsdag 24 maart 2020 @ 21:16
dubbel
Bengerdinsdag 24 maart 2020 @ 23:23
Ik ben benieuwd of crowdfunding een nieuwe impuls kan krijgen in de huidige crisis. Banken hebben dezelfde problemen met het terugbetaald krijgen van de leningen als crowdfundplatformen. Mogelijk worden ze daardoor ook weer voorzichtiger met het verstrekken van leningen. Zo'n FundingCircle die zich onlangs volledig op institutionele investeerders is gaan richten, zou wel eens gedwongen kunnen worden die strategie volledig om te keren. De kredietcrisis was een flinke impuls voor crowdfunding, dat zou zo maar weer kunnen gebeuren.
ETphonehomewoensdag 25 maart 2020 @ 00:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 23:23 schreef Benger het volgende:
Ik ben benieuwd of crowdfunding een nieuwe impuls kan krijgen in de huidige crisis. Banken hebben dezelfde problemen met het terugbetaald krijgen van de leningen als crowdfundplatformen. Mogelijk worden ze daardoor ook weer voorzichtiger met het verstrekken van leningen. Zo'n FundingCircle die zich onlangs volledig op institutionele investeerders is gaan richten, zou wel eens gedwongen kunnen worden die strategie volledig om te keren. De kredietcrisis was een flinke impuls voor crowdfunding, dat zou zo maar weer kunnen gebeuren.
Crowdfunding zal ongetwijfeld blijven. Echter zal er minimaal het komende half jaar veel minder gefinancierd worden via crowdfunding. De platforms die hun fee vooraf innen zullen dus zelf ook een cashflow probleem krijgen.
Daarnaast zal er ook een shake out komen door 2 oorzaken:
1.: hoe de verschillende platforms in het verleden met hun selectie omgegaan zijn - in economisch moeilijkere tijden zullen de netto rendementen per platform meer uiteen gaan lopen.
2.: hoe gaan de verschillende platforms om met de huidige situatie: algemene aflos stop, of individuele beoordeling.
obligatairewoensdag 25 maart 2020 @ 00:11
Als de platformen hier meelezen (en dat doen ze) dan hebben ze vast wel gemerkt dat er redelijk draagvlak is voor uitstel van aflossing mits inhoudelijke beoordeling van het geval, en mits tenminste doorbetaling van rente.
Bij A4F doen ze het volgens het boekje zag ik, maar die hebben dan ook een kleine en overzichtelijke portfolio, niet te vergelijken met de enorme aantallen van een GvE. Dus wat dat betreft is het een beetje appels met peren vergelijken.
obligatairewoensdag 25 maart 2020 @ 00:38
FNC Duitsland staat weer op de bankrekening, 1 bedrag minder dan vorige maand dus dat valt mee....
petercwoensdag 25 maart 2020 @ 08:36
quote:
te lange looptijd en geen hypo zekerheid, no go for me

[ Bericht 0% gewijzigd door peterc op 25-03-2020 11:51:25 ]
Jaco078woensdag 25 maart 2020 @ 08:48
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 00:38 schreef obligataire het volgende:
FNC Duitsland staat weer op de bankrekening, 1 bedrag minder dan vorige maand dus dat valt mee....
De incasso bij de leningnemer is de 15e. Ik gok dat er op 15 april minder geïncasseerd kan worden.
Slecht dat FNC overigens geen 'Corona-visie' heeft gegeven.
NaRegenDeZonwoensdag 25 maart 2020 @ 09:58
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 08:48 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

De incasso bij de leningnemer is de 15e. Ik gok dat er op 15 april minder geïncasseerd kan worden.
Slecht dat FNC overigens geen 'Corona-visie' heeft gegeven.
Zoals je hier hebt kunnen lezen is daar zo goed als al het personeel ontslagen. Die zullen het daar met die paar die zijn overgebleven druk hebben om de hele boel weer op orde te krijgen en zullen wel even geen tijd hebben om een corona visie te communiceren met de klanten/investerders waar ze al afstand van hebben genomen.
Ik hoop dat de AFM wel meekijkt of de stichting derden gelden goed blijft functioneren in theorie zou dat moeten kunnen met die 1% over het uitstaande kapitaal van de CF investeerders dat iedere maand zou moeten binnen komen. Maar ja wat komt er nu binnen in deze hectische tijden?
Crowdfunder99woensdag 25 maart 2020 @ 11:18
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 08:48 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

De incasso bij de leningnemer is de 15e. Ik gok dat er op 15 april minder geïncasseerd kan worden.
Slecht dat FNC overigens geen 'Corona-visie' heeft gegeven.
De communicatie vanuit FNC rondom de crisis is ronduit slecht richting investeerders, ik heb geen enkel bericht hierover van hen gezien. Wel heb ik een paar keer een melding gezien bij het inloggen, maar die kan ik niet terugvinden.
escortmk2woensdag 25 maart 2020 @ 12:15
Nieuwe op HCN:

https://horecacrowdfundin(...)l-franchise-2zlg669x

Benieuwd hoe deze eerste aanvraag in het Corona tijdperk gaat lopen. Voor 15 maart zou ie waarschijnlijk met auto-invest al meer dan vol komen.
TisIkwoensdag 25 maart 2020 @ 12:20
quote:
12s.gif Op woensdag 25 maart 2020 08:36 schreef peterc het volgende:

[..]

te lange looptijd en geen hypo zekerheid, no go for me
Voor mij ook. Geen spatje twijfel.
Het zou mij echt heel erg verbazen als dit vol komt, zeker als je ziet dat dat Berlage 3 project ook al niet goed loopt.
Maar ja, ik verbaas me wel eens vaker :)
PONwoensdag 25 maart 2020 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:15 schreef escortmk2 het volgende:
Nieuwe op HCN:

https://horecacrowdfundin(...)l-franchise-2zlg669x

Benieuwd hoe deze eerste aanvraag in het Corona tijdperk gaat lopen. Voor 15 maart zou ie waarschijnlijk met auto-invest al meer dan vol komen.
Tja, ik doe ook even pas op de plaats. De post-corana toeslag van 0.5% (ten opzichte van 3 maanden geleden - toen zou een 5* project 7% geven) trekt mij nu niet over de streep. Ik blijf even aan de zij-lijn staan (ook op de beurs)
KrekelJapiewoensdag 25 maart 2020 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:15 schreef escortmk2 het volgende:
Nieuwe op HCN:

https://horecacrowdfundin(...)l-franchise-2zlg669x

Benieuwd hoe deze eerste aanvraag in het Corona tijdperk gaat lopen. Voor 15 maart zou ie waarschijnlijk met auto-invest al meer dan vol komen.
Beginnen die gelijk met een opschorting van 2 maanden? Zoals alle andere projecten van horecacrowdfunding...
djh77woensdag 25 maart 2020 @ 12:56
Kinderopvang op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/ervaringen-met-investeren/
Met een corona toelichting
Horsemenwoensdag 25 maart 2020 @ 13:07
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:54 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Beginnen die gelijk met een opschorting van 2 maanden? Zoals alle andere projecten van horecacrowdfunding...
Goede vraag...
Horsemenwoensdag 25 maart 2020 @ 13:09
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:56 schreef djh77 het volgende:
Kinderopvang op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/ervaringen-met-investeren/
Met een corona toelichting
https://www.collincrowdfu(...)itenschoolse-opvang/
escortmk2woensdag 25 maart 2020 @ 13:21
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:54 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Beginnen die gelijk met een opschorting van 2 maanden? Zoals alle andere projecten van horecacrowdfunding...
La Base Amersfoort en Mambo Kijkduin starten in elk geval niet met een opschorting.

Deze start wel met 3 maanden aflossingsvrij maar ik weet niet of dat ivm Corona is, dit komt bij HCN niet vaak voor, bij andere platforms wel.

Ik twijfel vooral een beetje over welke rente ik in deze tijd nu redelijk vind, risico inschatting is meer dan ooit een glazen bol.
CFinvestor22woensdag 25 maart 2020 @ 13:34
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:20 schreef TisIk het volgende:

[..]

Voor mij ook. Geen spatje twijfel.
Het zou mij echt heel erg verbazen als dit vol komt, zeker als je ziet dat dat Berlage 3 project ook al niet goed loopt.
Maar ja, ik verbaas me wel eens vaker :)
De Berlage projecten bij CRE blijven wel intrek. Althans als we de voorinschrijving mogen volgen. Ik heb echter geen inzicht hoe het project ervoor staat waar de betaling nu voor wordt opgehaald. Of hier dus al het gewenste bedrag is ingelegd, of dat ze daar nog op aan het wachten zijn.
NaRegenDeZonwoensdag 25 maart 2020 @ 14:25
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 13:21 schreef escortmk2 het volgende:
Ik twijfel vooral een beetje over welke rente ik in deze tijd nu redelijk vind, risico inschatting is meer dan ooit een glazen bol.
Zeker bij horeca gerelateerde projecten. Het zou zo maar kunnen zijn dat het terrassen seizoen geheel naar de knoppen gaat dit jaar en er pas na september weer loop in de zaken komt. Naar mijn idee zou rente op dit soort projecten zoals vanmorgen gepubliceerd minimaal naar 9% moeten gaan om mij over de streep te trekken. Afijn we gaan het vrijdag zien hoe de CF gemeenschap er over denkt en of deze 150k binnen gefietst gaat worden voor de geboden 7.5%.
Misschien heeft HCN het goed ingeschat en zijn er genoeg risico zoekers in de markt voor dit rente percentage. Wat ook zal helpen is dat heel veel mensen auto invest gewoon vergeten uit te zetten. :X
TisIkwoensdag 25 maart 2020 @ 14:40
Foutje.

[ Bericht 94% gewijzigd door TisIk op 25-03-2020 14:47:47 ]
wilanwoensdag 25 maart 2020 @ 17:35
https://www.missethoreca.(...)s-aanboren-101333732

Zijn verhaal ziet er prima uit. Als je dit leest lijken de projecten van deze ondernemer nog niet direct in de problemen te komen :)
wilanwoensdag 25 maart 2020 @ 17:38
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:54 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Beginnen die gelijk met een opschorting van 2 maanden? Zoals alle andere projecten van horecacrowdfunding...
Ik lees dat ze gewoon rente gaan vergoeden over de eerste 3 maanden. De vraag is natuurlijk wanneer de horeca weer open mag. Ik sla deze ook maar een keertje over.
tnhbwoensdag 25 maart 2020 @ 21:34
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 17:38 schreef wilan het volgende:
Ik lees dat ze gewoon rente gaan vergoeden over de eerste 3 maanden
Dat staat er wel, maar is die tekst opgesteld voor het "generaal pardon" van HCN en niet aangepast, of is er wel over nagedacht en is dat vanwege het feit dat ze nu nog aan de voorbereiding bezig zijn?
obligatairewoensdag 25 maart 2020 @ 21:48
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 21:34 schreef tnhb het volgende:

[..]

Dat staat er wel, maar is die tekst opgesteld voor het "generaal pardon" van HCN en niet aangepast, of is er wel over nagedacht en is dat vanwege het feit dat ze nu nog aan de voorbereiding bezig zijn?
Er zijn de komende maanden, los van Corona, nog geen inkomsten dus nu al aflossen lijkt me daarom niet echt logisch.

Je ziet het wel eens gebeuren in andere projecten, maar dan lenen ze volgens mij gewoon wat extra om de eerste aflossingen te kunnen betalen, een sigaar uit eigen doos dus :7
petercdonderdag 26 maart 2020 @ 08:54
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 21:34 schreef tnhb het volgende:

[..]

Dat staat er wel, maar is die tekst opgesteld voor het "generaal pardon" van HCN en niet aangepast, of is er wel over nagedacht en is dat vanwege het feit dat ze nu nog aan de voorbereiding bezig zijn?
Misschien HCN ff een updatetje, sowieso is een contact-moment / update van de actuele situatie bij HCN wel zinvol, blijven we een feeling houden
escortmk2donderdag 26 maart 2020 @ 10:01
Ik geloof niet dat HCN nu, 2 weken na DE speech van Rutte, een verouderde pitch plaatst.
Horsemendonderdag 26 maart 2020 @ 10:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 10:01 schreef escortmk2 het volgende:
Ik geloof niet dat HCN nu, 2 weken na DE speech van Rutte, een verouderde pitch plaatst.
Ik denk dat iedere nu openstaande pitch een verouderde pitch is aangezien nog nergens iets te lezen is over hoe men rekening heeft gehouden met de onvermijdelijke recessie die zich aangediend heeft.
tnhbdonderdag 26 maart 2020 @ 12:01
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 10:01 schreef escortmk2 het volgende:
Ik geloof niet dat HCN nu, 2 weken na DE speech van Rutte, een verouderde pitch plaatst.
Ik zou dat ook willen denken, maar ik deel op dit moment echter de mening van Horseman. Elke verwijzing naar actualiteit en nieuwe realiteit ontbreekt. Ik ben er niet van overtuigd dat we met z'n alleen per 1 juni weer business as usual hebben, daarvoor zijn teveel sectoren hard geraakt.

Ik ben zelf actief in de olie verwerkende sector en ik kan je zeggen dat ook daar harde klappen (gaan) vallen. Elk vat olie ruwe olie dat momenteel in NL wordt verwerkt kost wel veel verwerkingskosten maar levert wegens wegvallende vraag (denk aan kerosine!) niets meer op, stilzetten zou momenteel goedkoper kunnen zijn. En zo zijn er meer sectoren die niet direct genoemd zijn maar wel hard geraakt worden, bij horeca is het direct voor iedereen zichtbaar, maar er is helaas veel meer. Ik verwacht in elke nieuwe pitch wel dat er dus een referentie is naar de nieuwe werkelijkheid, tot die tijd ga ik er vanuit dat het oude niet bijgewerkte pitches zijn.
Horsemendonderdag 26 maart 2020 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 00:38 schreef obligataire het volgende:
FNC Duitsland staat weer op de bankrekening, 1 bedrag minder dan vorige maand dus dat valt mee....
FnC Nederland nu ook bijgeschreven.
obligatairedonderdag 26 maart 2020 @ 14:14
Nieuwe op NLI (met corona impact vermelding)

V.O.F. Nostalgico
Doel: Financiering uitbreiding wagenpark


Lijkt me een aardig alternatief voor de oldtimer pipo op KOM , qua zekerheden ziet dit er netjes uit. Daarnaast hebben de mannen een dienstverband waardoor ze in ieder geval de rente kunnen blijven betalen als het allemaal erg lang gaat duren.

[ Bericht 20% gewijzigd door obligataire op 26-03-2020 14:19:49 ]
Horsemendonderdag 26 maart 2020 @ 15:38
Update van een van de Collin projecten:

SPOILER
Beste investeerder,

Inzake de lening van Handelsonderneming G. Br**k, met leningnummer 3*671, berichten wij u als volgt:
De ondernemer heeft ons verzocht om de aflossingen van de lening met drie maanden op te schorten in verband met de economische gevolgen van het Coronavirus. De aflossing zal voor de maanden april, mei en juni worden opgeschort. De rente en kosten zullen wel maandelijks worden voldaan. De looptijd van de lening zal derhalve met drie maanden verlengd worden.

Wij hebben inmiddels het terugbetaalschema aangepast. U kunt dit nieuwe terugbetaalschema terugvinden in uw ‘Mijn Collin’.

Wij vertrouwen erop u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,
Van dergelijke berichten zullen er nog velen volgen. Ik ga ze hierna niet meer delen omdat dit het forum alleen maar gaat vervuilen. Tot op heden ben ik over de werkwijze van Collin tevreden.
Horsemendonderdag 26 maart 2020 @ 15:50
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 11:18 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

De communicatie vanuit FNC rondom de crisis is ronduit slecht richting investeerders, ik heb geen enkel bericht hierover van hen gezien. Wel heb ik een paar keer een melding gezien bij het inloggen, maar die kan ik niet terugvinden.
Op de site kun je doorklikken. De update is echter overduidelijk alleen gericht op de Engelse markt. :(

quote:
An update on coronavirus


With the impact of coronavirus continuing to be felt, we know that many of you are concerned about your investment and the wider financial landscape. We want to reassure all our valued investors that we are taking appropriate measures to respond to the situation, and give you some detail on the various issues going on at the moment.

Protecting investor returns
As a responsible lending platform, protecting returns through this period is our priority for investors. We have already made changes to our risk models and we’ll continue to closely monitor our credit policies and make further adjustments where necessary to protect your returns.

You can read more about the steps we’ve taken to protect your returns in our Chief Risk Officer’s update.

We’re open and here to support you
We are well set up to continue to support you and all our customers throughout this period. Following government guidance to work from home where possible, our team is already working remotely.

Over recent years we have taken many steps to build a long-term business that can remain resilient through uncertain times. We are a very well-capitalised business and are well prepared to support investors and businesses.

Supporting businesses that are affected
We have always prided ourselves in serving the thousands of small businesses that are an important engine of growth for the UK. We know that some of them will be affected by coronavirus and we are working with them to support them through this difficult period. We have increased capacity in our teams to provide support, helping them to navigate this difficult period and continue to service their loans. We have a range of potential measures we can use and work with each business on an individual basis.

Changes to the Bank of England base rate and stock market volatility
The Bank of England announced it is cutting the base rate to 0.1%. This move does not affect your projected return, as each loan is assessed on a case-by-case basis and given a fixed interest rate.

There has also been a lot of volatility across stock markets recently. As you lend to a diversified portfolio of loans on fixed terms, your returns are not as exposed to the price movements that occur on stock markets.

We’re here to help
This is a fast-moving situation and we’ll be providing more information in the coming days. As always, if you have questions about your account or any of the above, please get in touch with our team at contactus@fundingcircle.com.

Many thanks

The Funding Circle team
petercdonderdag 26 maart 2020 @ 16:03
FNC ontvangen, kijken wat er (niet) is / one of seven missing / one finale termijn (horeca) lucky end

[ Bericht 24% gewijzigd door peterc op 26-03-2020 18:00:29 ]
djh77donderdag 26 maart 2020 @ 16:53
Sportbranding op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/comeback-enterprise-b-v/
djh77donderdag 26 maart 2020 @ 17:07
zorgproject op gve

https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21103
djh77donderdag 26 maart 2020 @ 17:08
Oamkb op gve

https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21525
djh77donderdag 26 maart 2020 @ 17:57
Eerste corona faillissementen uitgesproken
0n4vku.png
petercdonderdag 26 maart 2020 @ 18:00
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 17:57 schreef djh77 het volgende:
Eerste corona faillissementen uitgesproken
[ afbeelding ]
Voilgens mij geen CF projectjes
obligatairedonderdag 26 maart 2020 @ 18:29
Het Parkgebouw te Doetinchem.

De ondernemers van Het Parkgebouw gaan de lening geheel aflossen.

In 2019 is Project Het Parkgebouw te Doetinchem van start gegaan en het Project is inmiddels dusdanig vergevorderd dat de ondernemers het gehele Project hebben kunnen herfinancieren. Phoen'x Investments B.V. zal daarom de gehele lening op korte termijn geheel aflossen. Omdat de aflossing eerder is gerealiseerd dan verwacht en op gerekend was, betaalt Phoen'x Investments B.V. alle Investeerders een vergoeding uit van 6 maal de maandelijkse rente ineens, naast uiteraard de hoofdsom van de lening.

Goed nieuws dus voor ons allemaal, Phoen'x Investments B.V. heeft gelukkig geen last van de "coronacrisis" die ons land momenteel beheerst, eenieders gehele inleg wordt uitbetaald met daarbovenop nog een mooie extra vergoeding!

Namens Phoen’x Investments B.V. willen wij u hartelijk bedanken voor de investering die u gedaan heeft in project Het Parkgebouw.


Quote van New Funding.
obligatairedonderdag 26 maart 2020 @ 20:27
quote:
Ze hebben zóveel vertrouwen in de digitalisering dat een boekhoudkundige achtergrond blijkbaar niet eens meer nodig is........
is toch altijd wel handig als je een jaarrekening probeert te maken en uit te leggen aan de klant.
In 2020 gooi je alle facturen op de scanner en de jaarrekening komt er kant en klaar uit _O-
ML45donderdag 26 maart 2020 @ 21:25
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 20:27 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ze hebben zóveel vertrouwen in de digitalisering dat een boekhoudkundige achtergrond blijkbaar niet eens meer nodig is........
is toch altijd wel handig als je een jaarrekening probeert te maken en uit te leggen aan de klant.
In 2020 gooi je alle facturen op de scanner en de jaarrekening komt er kant en klaar uit _O-
Maar gelukkig kan deze marketing jongen met kennis in verkoop en HR wel goed rekenen. De gemiddelde kosten voor een klant bedragen ¤ 2.400, hij hoopt op 50 klanten over 2 jaar en dat geeft een omzet in 2022 volgens zijn financiële cijfers van ¤ 225.000. Ik moet toch een nieuwe rekenmachine kopen want die van mij komt bij 50 maal ¤ 2.400 steeds uit op ¤ 120.000.
petercdonderdag 26 maart 2020 @ 21:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 21:25 schreef ML45 het volgende:

[..]

Maar gelukkig kan deze marketing jongen met kennis in verkoop en HR wel goed rekenen. De gemiddelde kosten voor een klant bedragen ¤ 2.400, hij hoopt op 50 klanten over 2 jaar en dat geeft een omzet in 2022 volgens zijn financiële cijfers van ¤ 225.000. Ik moet toch een nieuwe rekenmachine kopen want die van mij komt bij 50 maal ¤ 2.400 steeds uit op ¤ 120.000.
Het leenbedrag is natuurlijk niet schokkend en dat over 60mnd / 7% geeft een maandelijkse annuiteit van 0,495k, weet niet, via drimble vindt je diverse activiteiten waarbij ik maar de conclusie aan hang, dat er wel ambitie is maar niet met altijd het gewenste result. Ik weet nog niet, maar we hebben ff de tijd.
obligatairedonderdag 26 maart 2020 @ 22:22
quote:
12s.gif Op donderdag 26 maart 2020 21:41 schreef peterc het volgende:

[..]
.......via drimble vindt je diverse activiteiten waarbij ik maar de conclusie aan hang, dat er wel ambitie is maar niet met altijd het gewenste result.
Zeg je nu heel tactvol: '12 ambachten, 13 ongelukken'? :)
Thomas88vrijdag 27 maart 2020 @ 00:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 18:29 schreef obligataire het volgende:
Het Parkgebouw te Doetinchem.

De ondernemers van Het Parkgebouw gaan de lening geheel aflossen.

In 2019 is Project Het Parkgebouw te Doetinchem van start gegaan en het Project is inmiddels dusdanig vergevorderd dat de ondernemers het gehele Project hebben kunnen herfinancieren. Phoen'x Investments B.V. zal daarom de gehele lening op korte termijn geheel aflossen. Omdat de aflossing eerder is gerealiseerd dan verwacht en op gerekend was, betaalt Phoen'x Investments B.V. alle Investeerders een vergoeding uit van 6 maal de maandelijkse rente ineens, naast uiteraard de hoofdsom van de lening.

Goed nieuws dus voor ons allemaal, Phoen'x Investments B.V. heeft gelukkig geen last van de "coronacrisis" die ons land momenteel beheerst, eenieders gehele inleg wordt uitbetaald met daarbovenop nog een mooie extra vergoeding!

Namens Phoen’x Investments B.V. willen wij u hartelijk bedanken voor de investering die u gedaan heeft in project Het Parkgebouw.

Quote van New Funding.
Zag hem ook voorbij komen, een mooie rente nu in 9 maandjes.
Al vrees ik dat we projecten met zulke zekerheden en rente van 8% niet vaak meer zien.
petercvrijdag 27 maart 2020 @ 08:26
SIG Scharnerweg 91 zou overdracht 19mrt20 zijn, er vanuit gaande dat deze door is gegaan zou binnenkort de aflossing van 18599 GVE moeten komen.
tnhbvrijdag 27 maart 2020 @ 09:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 18:29 schreef obligataire het volgende:
betaalt Phoen'x Investments B.V. alle Investeerders een vergoeding uit van 6 maal de maandelijkse rente ineens,
Als ik alle stukken lees is er niets afgesproken over vervroegde aflossing en is er in het "contract" en de algemene voorwaarden dat vervroegde aflossing niet van toepassing is tenzij anders afgesproken, heeft iemand dit al eens goed gelezen en/of her vragen over gesteld? Wat ik krijg sterk de indruk dat gewoon de volledige 24 maanden rente verschuldigd zijn, iemand een andere mening op basis van de stukken?
gaanmetdiebanaanvrijdag 27 maart 2020 @ 09:14
quote:
Vaste aflossing ineens binnen uiterlijk 24 maanden uit de verkoopopbrengst van de hypothecair belaste appartementen dan wel middels herfinanciering van deze appartementen.
In de pitch staat het wel.
tnhbvrijdag 27 maart 2020 @ 09:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 09:14 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
In de pitch staat het wel.
Correct, echter zijn er geen aanvullende voorwaarden en/of bepalingen genoemd waar wel naar wordt verwezen waardoor het op twee manier kan worden uitgelegd, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat geldnemer dat ook in beeld heeft.
obligatairevrijdag 27 maart 2020 @ 10:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 14:14 schreef obligataire het volgende:
Nieuwe op NLI (met corona impact vermelding)

V.O.F. Nostalgico
Doel: Financiering uitbreiding wagenpark

Lijkt me een aardig alternatief voor de oldtimer pipo op KOM , qua zekerheden ziet dit er netjes uit. Daarnaast hebben de mannen een dienstverband waardoor ze in ieder geval de rente kunnen blijven betalen als het allemaal erg lang gaat duren.
Heeft hier nog iemand naar gekeken?

Ik hik een beetje aan tegen de verplichte minimale 1.000 euro inleg. Dat vind ik in deze tijd nogal veel. Op een ander platform zou ik m voor de helft of zo wel meenemen denk ik.

Pandrecht op de oldtimers klinkt trouwens op zich mooi, maar ik heb bij VDG (pitch Chris Comes) al een keer meegemaakt dat de autovoorraad werd verpatst (aan andere schuldeisers?) en dat zelfs een gespecialiseerd detectivebureau geen geld wist terug te halen....... :{
obligatairevrijdag 27 maart 2020 @ 11:43
Ik verbaas me nogal over October. Ik heb daar 2 mini projectjes lopen.

Een tijdje terug kwamen ze doodleuk met een Italiaans project, vlak voor de totale lock-down.
Weliswaar met een gedeeltelijke overheidsgarantie.

En nu hebben ze weer een Spaans/Catalaans bedrijf op de website staan. Weer geen woord over corona.

--


Dan doet Geld voor Elkaar het toch beter. ^O^ Kreeg net een nette update binnen van project Van Alphen dat inmiddels volgeschreven is.

SPOILER
Graag geven wij een toelichting op ons crowdfundingproject en onze onderneming in relatie tot de situatie van het coronavirus in Nederland.

Primair is deze lening aangevraagd voor de herfinanciering van de bedrijfsloods. De loods wordt verhuurd aan particulieren voor het stallen van campers, caravans, boten, auto’s en inboedel. Er zijn ook drie bedrijven die een ruimte hebben gehuurd voor de opslag van hun inventaris, machines, karren, tractoren en onderdelen. Deze bedrijven hebben, voor zover wij kunnen inschatten, niet direct last van de situatie rond het coronavirus. Daarbij zijn de jaarlijkse huurkosten, van tussen de ¤ 3.500,- en ¤ 4.000,-, relatief beperkte kosten zijn voor deze bedrijven.

Voor ons transportbedrijf geldt dat wij zeecontainers vervoeren van grote containerrederijen zoals, CMA CGM, DFDS, Unifeeder, Samskip HF en Eucon. De goederen die wij vervoeren zijn heel uiteenlopend van hygiëne materialen, frisdrank, grondstoffen, machines en allerlei andere benodigdheden die de maatschappij, fabrieken, mens en dier nodig hebben. We rijden ook met reefers (koel en vries container) met fruit, vis, friet en andere etenswaren. In deze tijd blijft er vraag naar deze producten. De containers gaan meestal via de haven van Rotterdam naar landen in het noorden van Europa zoals IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Baltische staten maar ook Groot Brittannië en Ierland.

Ons bedrijf heeft gelukkig sinds het uitbreken van het coronavirus nog geen dag stilgestaan met het vervoeren van zeecontainers. We hebben zelfs tijdelijk extra wagens aan het rijden van collega vervoerders die tijdelijk geen werk hebben omdat ze, onder andere, bloemen vervoeren.
Ik zet deze daarom toch maar door.
Bieselkevrijdag 27 maart 2020 @ 12:03
HCN Rodeo Grill alleszins binnen de minuut vol.
Horsemenvrijdag 27 maart 2020 @ 12:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:43 schreef obligataire het volgende:
Ik verbaas me nogal over October. Ik heb daar 2 mini projectjes lopen.

Een tijdje terug kwamen ze doodleuk met een Italiaans project, vlak voor de totale lock-down.
Weliswaar met een gedeeltelijke overheidsgarantie.

En nu hebben ze weer een Spaans/Catalaans bedrijf op de website staan. Weer geen woord over corona.

--


Dan doet Geld voor Elkaar het toch beter. ^O^ Kreeg net een nette update binnen van project Van Alphen dat inmiddels volgeschreven is.

SPOILER
Graag geven wij een toelichting op ons crowdfundingproject en onze onderneming in relatie tot de situatie van het coronavirus in Nederland.

Primair is deze lening aangevraagd voor de herfinanciering van de bedrijfsloods. De loods wordt verhuurd aan particulieren voor het stallen van campers, caravans, boten, auto’s en inboedel. Er zijn ook drie bedrijven die een ruimte hebben gehuurd voor de opslag van hun inventaris, machines, karren, tractoren en onderdelen. Deze bedrijven hebben, voor zover wij kunnen inschatten, niet direct last van de situatie rond het coronavirus. Daarbij zijn de jaarlijkse huurkosten, van tussen de ¤ 3.500,- en ¤ 4.000,-, relatief beperkte kosten zijn voor deze bedrijven.

Voor ons transportbedrijf geldt dat wij zeecontainers vervoeren van grote containerrederijen zoals, CMA CGM, DFDS, Unifeeder, Samskip HF en Eucon. De goederen die wij vervoeren zijn heel uiteenlopend van hygiëne materialen, frisdrank, grondstoffen, machines en allerlei andere benodigdheden die de maatschappij, fabrieken, mens en dier nodig hebben. We rijden ook met reefers (koel en vries container) met fruit, vis, friet en andere etenswaren. In deze tijd blijft er vraag naar deze producten. De containers gaan meestal via de haven van Rotterdam naar landen in het noorden van Europa zoals IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Baltische staten maar ook Groot Brittannië en Ierland.

Ons bedrijf heeft gelukkig sinds het uitbreken van het coronavirus nog geen dag stilgestaan met het vervoeren van zeecontainers. We hebben zelfs tijdelijk extra wagens aan het rijden van collega vervoerders die tijdelijk geen werk hebben omdat ze, onder andere, bloemen vervoeren.
Ik zet deze daarom toch maar door.
Verstandig van ze om er even een update over te geven. ^O^
drollenvangervrijdag 27 maart 2020 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 12:03 schreef Bieselke het volgende:
HCN Rodeo Grill alleszins binnen de minuut vol.
Prachtig, maar zonder mij.

Hoop wel dat het na Pasen allemaal weer open mag. Kan niet wachten weer eens uiteten te gaan.
djh77vrijdag 27 maart 2020 @ 12:37
Bedrijfssoftware op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/a-real-solution-groep-b-v/
Groepfundervrijdag 27 maart 2020 @ 13:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 11:43 schreef obligataire het volgende:
Ik verbaas me nogal over October. Ik heb daar 2 mini projectjes lopen.

Een tijdje terug kwamen ze doodleuk met een Italiaans project, vlak voor de totale lock-down.
Weliswaar met een gedeeltelijke overheidsgarantie.

En nu hebben ze weer een Spaans/Catalaans bedrijf op de website staan. Weer geen woord over corona.
Het Spaanse project dat nu open staat is een bouwbedrijf. Het zou inderdaad goed zijn geweest als in de pitch informatie stond over de invloed van het Corona-virus op de activiteiten van dit bedrijf.

Overigens ben ik sinds 1 januari al terughoudend met nieuwe investeringen. In 2019 heb ik relatief veel nieuw geld geïnvesteerd en daarmee werd mijn portefeuille te groot. Nu met Covid-19 investeer ik nóg minder. Eerst maar 'ns zien hoe mijn portefeuille deze crisis doorkomt. De e-mail die GVE recentelijk aan investeerders heeft gestuurd, sterkt mij alleen maar in dat voornemen.

SPOILER: E-mail GVE d.d. 25 maart 2020
Investeerders - 25 maart 2020

De afgelopen weken stonden bij Geldvoorelkaar.nl vanzelfsprekend in het teken van de coronacrisis. Ons team werkt hard en staat klaar om ondernemers te helpen die gevolgen ondervinden van de genomen maatregelen. Wij kunnen ondernemers helpen door een depot- en/of een uitstelregeling aan te bieden. Dit doen we op individuele basis. Gelukkig zien we ook ondernemers die geen of minder last hebben van de huidige situatie en geen regeling nodig hebben.

Vanuit de directie van Geldvoorelkaar.nl spreken we bijna dagelijks met de RVO (Rijksdienst voor Ondernemen); de Stichting MKB Financiering en het ministerie van EZK om steunmaatregelen als de BMKB-C regeling in te kunnen zetten voor de ondernemers. Ook verkennen we de mogelijkheden met andere partijen inzake de cofinanciering van nieuwe projecten.
Geldvoorelkaar.nl is opgericht tijdens de kredietcrisis, waarin het voor ondernemers moeilijk was om financiering te verkrijgen. Die periode zorgde voor innovatie en de oprichting van ons platform. Hierdoor werd het mogelijk voor investeerders om MKB-Nederland op een nieuwe manier te voorzien van krediet. Het zit in ons DNA om ondernemers te helpen, juist in moeilijkere tijden.

We hopen u daarom ook de komende weken te mogen verwelkomen op ons platform en wensen u veel sterkte en gezondheid toe.

[Naam]
Oprichter en directeur Geldvoorelkaar.nl
tnhbvrijdag 27 maart 2020 @ 13:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 09:14 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
In de pitch staat het wel.
Neen, dat is mij inmiddels duidelijk gemaakt.
SPOILER
maar er is dus blijkbaar in de geest van deze tijd een afwijkende deal gesloten
Groepfundervrijdag 27 maart 2020 @ 13:44
De website van FNC heeft een update gekregen. Het 'behaald rendement' is niet meer gelijk aan het 'Verwacht bruto rendement'.

[ Bericht 37% gewijzigd door Groepfunder op 27-03-2020 14:01:33 ]
djh77vrijdag 27 maart 2020 @ 14:50
Mind5 op cc
https://www.capitalcircle.nl/investeren/437-mind5-training-bv
optrandjevrijdag 27 maart 2020 @ 15:17
quote:
Weer eens geen adres van het onderpand in de pitch, of kijk ik er overheen?
impact9vrijdag 27 maart 2020 @ 15:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 15:17 schreef optrandje het volgende:

[..]

Weer eens geen adres van het onderpand in de pitch, of kijk ik er overheen?
Zal dit adres zijn mi:

SPOILER
Sneeuwroem 15 Twello
RamboDirkvrijdag 27 maart 2020 @ 17:09
SPOILER
soul community (gve) kan binnenkort afgeboekt gaan worden
RamboDirkvrijdag 27 maart 2020 @ 17:11
Het lijkt me in deze tijden wel lastig voor crowdfundingplatforms op passende maatregelen te treffen omdat je met zoveel investeerders te maken hebt. Zoveel mensen, zoveel wensen.
djh77vrijdag 27 maart 2020 @ 17:54
Opnieuw beleggingspand 120maanden zonder hypotheek
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21838
KrekelJapievrijdag 27 maart 2020 @ 18:05
Corona informatie fundingcircle
quote:
Informatie omtrent COVID-19

Door de huidige ontwikkelingen en aangescherpte maatregelen rond het coronavirus, begrijpen wij dat je vragen kunt hebben over je lopende investeringen, je onderneming en lopende lening of het bredere financiële landschap.

Wij willen iedereen, en met name al onze investeerders en ondernemers, geruststellen dat wij in deze bijzondere tijden naar passende maatregelen kijken, en delen graag wat aanvullende informatie.

De situatie verandert dagelijks, daarom kan deze informatie ook met de tijd aangepast worden.

Wij staan klaar om je te ondersteunen
We hebben de nodige maatregelen getroffen om jou en al onze klanten te ondersteunen gedurende deze periode. Zoals aanbevolen door de Rijksoverheid werken onze werknemers al zo veel mogelijk vanuit huis en schakelen wij additionele capaciteiten in om onze klanten te bedienen.

Beschermen van rendement van investeerders
Wij werken hard om stabiele en aantrekkelijke rendementen voor onze investeerders te behalen. Als verantwoord platform is het verwachte rendementen van onze investeerders een van onze prioriteiten. Wij volgen zorgvuldig de dagelijkse ontwikkelingen, zijn in nauw contact met ondernemers en maken daar waar nodig aanpassingen om je rendement te beschermen. Momenteel, wordt de situatie per onderneming bekeken.

Sinds 12 maart 2020 verstrekken wij geen nieuwe lening meer via ons platform, door aanpassingen die wij voor onze Nederlandse activiteiten hebben doorgevoerd. Er verandert verder niets aan jouw bestaande investeringen of uitstaand portfolio. Wij zijn toegewijd om bestaande verplichtingen na te komen:

Jouw bestaande portfolio zal worden blijven bediend.
Je hebt ook gewoon toegang tot jouw persoonlijke investeerder dashboard totdat de allerlaatste lening uit je portfolio is terugbetaald.

Ondersteunen van geraakte ondernemingen
Wij hebben ons altijd ingezet voor kleine ondernemingen die essentieel zijn voor de groei van onze economie. Wij realiseren ons dat sommige ondernemers getroffen zullen zijn door de consequenties van het coronavirus en werken met ze samen om ze te ondersteunen in deze ingewikkelde periode. Wij zijn bezig de capaciteit in ons team op te schalen zodat wij deze ondernemers kunnen blijven ondersteunen, door deze moeilijke periode helpen en de terug- en uitbetalingen blijven uitvoeren.

Maak jij je zorgen over jouw onderneming?
Wij begrijpen dat veel ondernemers zich op dit moment zorgen maken over de financiële situatie van hun onderneming. Als jouw onderneming getroffen is door de consequenties van het coronavirus, dan bestaan er verschillende mogelijke opties. Wij willen al onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen en willen iedereen eerlijk behandelen.

Hier om te helpen
Dit is een snel veranderende situatie en wij zullen waar nodig informatie aanpassen. Zoals altijd staan wij voor je klaar.

Mocht je vragen hebben over je bestaande investeringsaccount of lopende investeringen, neem dan contact op met investeerders@fundingcircle.nl.

Als je een ondernemer bent met een lopende lening en vragen hebt over betalingen, neem dan contact op met betaling@fundingcircle.com.
djh77vrijdag 27 maart 2020 @ 19:13
Waren alle collin betalingen opgeschort met 5 dagen of alleen de betalingen die uitstel van betaling krijgen? Ik heb sinds 19-3 geen bijschrijving op mijn wallet ontvangen.
Tjalalavrijdag 27 maart 2020 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 19:13 schreef djh77 het volgende:
Waren alle collin betalingen opgeschort met 5 dagen of alleen de betalingen die uitstel van betaling krijgen? Ik heb sinds 19-3 geen bijschrijving op mijn wallet ontvangen.
23 hier de laatste ontvangen. Was volgens mij gewoon op schema
TechLightvrijdag 27 maart 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 10:33 schreef obligataire het volgende:

[..]

Heeft hier nog iemand naar gekeken?

Ik hik een beetje aan tegen de verplichte minimale 1.000 euro inleg. Dat vind ik in deze tijd nogal veel. Op een ander platform zou ik m voor de helft of zo wel meenemen denk ik.

Pandrecht op de oldtimers klinkt trouwens op zich mooi, maar ik heb bij VDG (pitch Chris Comes) al een keer meegemaakt dat de autovoorraad werd verpatst (aan andere schuldeisers?) en dat zelfs een gespecialiseerd detectivebureau geen geld wist terug te halen....... :{
Ik had 'm normaal wel meegenomen denk ik, maar heb ook eigenlijk iets meer dan gewenst in CF zitten, en zeker nu dus een beetje terughoudend. Heb nog wel even naar de incentive gekeken, want die is wel leuk (moet je wel meteen voor 3k¤ er in duiken).

Overigens heb je niet alleen pandrecht, maar ook overwaarde op het huis (niet via hypotheek maar pos/neg verklaring en persoonlijke aansprakelijkheid). En geen stapelfinanciering deze keer. Niet zo'n goede zekerheden als je zou willen misschien, maar rendement inclusief incentive is dan best goed.

Vandaag ook twee nette mails van Oneplanetcrowd gehad ivm twee projecten. Keurig ter stemming voorgelegd om aflossing 1 of 2 termijnen uit te schuiven (wel rente) met achtergrondinformatie waarin ook de leners een aantal vragen gesteld worden ^O^
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 20:14 schreef TechLight het volgende:

[..]

Ik had 'm normaal wel meegenomen denk ik, maar heb ook eigenlijk iets meer dan gewenst in CF zitten, en zeker nu dus een beetje terughoudend. Heb nog wel even naar de incentive gekeken, want die is wel leuk (moet je wel meteen voor 3k¤ er in duiken).

Overigens heb je niet alleen pandrecht, maar ook overwaarde op het huis (niet via hypotheek maar pos/neg verklaring en persoonlijke aansprakelijkheid). En geen stapelfinanciering deze keer. Niet zo'n goede zekerheden als je zou willen misschien, maar rendement inclusief incentive is dan best goed.
Hij staat nu open, heb m toch maar meegenomen, voor het minimum. Goede projecten zijn nu heel schaars....zeker met deze ruime zekerheid, 8% rente en een heldere corona paragraaf.
Ze houden nu al rekening met een jaar aflossingsvrij, dat lijkt me realistisch en de rente kunnen ze met hun dienstverbanden goed opbrengen.

[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 28-03-2020 10:25:24 ]
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 10:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 18:05 schreef Funding Circle het volgende:
Jouw bestaande portfolio zal worden blijven bediend.
Hopelijk niet door meneer pastoor :@
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 12:21
De betaalspecificatie van FNC staat online.
Faraday01zaterdag 28 maart 2020 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 12:21 schreef obligataire het volgende:
De betaalspecificatie van FNC staat online.
En dat viel heel erg mee. Op 1 bestaand probleemgeval na (Duikcentrum) alles netjes betaald ^O^
TisIkzaterdag 28 maart 2020 @ 12:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 10:20 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hij staat nu open, heb m toch maar meegenomen, voor het minimum. Goede projecten zijn nu heel schaars....zeker met deze ruime zekerheid, 8% rente en een heldere corona paragraaf.
Ze houden nu al rekening met een jaar aflossingsvrij, dat lijkt me realistisch en de rente kunnen ze met hun dienstverbanden goed opbrengen.
Ik heb hem ook meegenomen.
Alles bij elkaar een goede rendement/risicoverhouding.
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 12:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 12:24 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

En dat viel heel erg mee. Op 1 bestaand probleemgeval na (Duikcentrum) alles netjes betaald ^O^
En zelfs die schurk De Bruin van Brucon heeft weer wat betaald *O*
Zou de deurwaarder van FNC gedreigd hebben zijn vrouw te verkopen, geen idee wat een blanke slavin tegenwoordig nog opbrengt :7

(Nog maar 65% schade op de A+ inleg, los van de rente)
ETphonehomezaterdag 28 maart 2020 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 10:20 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hij staat nu open, heb m toch maar meegenomen, voor het minimum. Goede projecten zijn nu heel schaars....zeker met deze ruime zekerheid, 8% rente en een heldere corona paragraaf.
Ze houden nu al rekening met een jaar aflossingsvrij, dat lijkt me realistisch en de rente kunnen ze met hun dienstverbanden goed opbrengen.
Heb hem ook meegenomen, acceptabele rente/risico verhouding. Ik ben voor de incentive gegaan. Nu maar eens zien wanneer ik wanneer ik weer eens naar Nederland kan komen om de incentive te gelde te maken (op het moment zijn alle vluchten van hier naar europa gestaakt).
impact9zaterdag 28 maart 2020 @ 16:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 12:24 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

En dat viel heel erg mee. Op 1 bestaand probleemgeval na (Duikcentrum) alles netjes betaald ^O^
Duikcentrum krijgt iig weer 4k van de overheid, kunnen ze mooi gebruiken voor aflossing :+
Jaco078zaterdag 28 maart 2020 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 10:20 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hij staat nu open, heb m toch maar meegenomen, voor het minimum. Goede projecten zijn nu heel schaars....zeker met deze ruime zekerheid, 8% rente en een heldere corona paragraaf.
Ze houden nu al rekening met een jaar aflossingsvrij, dat lijkt me realistisch en de rente kunnen ze met hun dienstverbanden goed opbrengen.
Ik heb m ook klein meegenomen. "Klein", want de minimale inleg blijft hoog. Anderzijds blijft NLI een partij met een hoog netto rendement en weinig defaults.
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 20:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:48 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ik heb m ook klein meegenomen. "Klein", want de minimale inleg blijft hoog. Anderzijds blijft NLI een partij met een hoog netto rendement en weinig defaults.
Klopt ja. Wel even afwachten hoe de verkoop van het pand gaat aflopen bij die ene default van ze.
TisIkzaterdag 28 maart 2020 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:11 schreef obligataire het volgende:

[..]

Klopt ja. Wel even afwachten hoe de verkoop van het pand gaat aflopen bij die ene default van ze.
Die in Hoorn?
Daar zit ik ook in.
Ik ga ervan uit dat ik daar geen verlies op ga lijden.
Maar ja, niets is 100% zeker.
TechLightzaterdag 28 maart 2020 @ 21:10
Donatieproject voor beademing bij OPC: https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/200389/description
Horsemenzaterdag 28 maart 2020 @ 21:52
.

[ Bericht 37% gewijzigd door Horsemen op 29-03-2020 07:37:08 (Vervallen) ]
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:56 schreef TisIk het volgende:

[..]

Die in Hoorn?
Daar zit ik ook in.
Ik ga ervan uit dat ik daar geen verlies op ga lijden.
Maar ja, niets is 100% zeker.
Als het goed is, horen we iets a.s. maandag of dinsdag:

SPOILER
U investeert in Wit Mobiliteit. Medio januari ontving u een laatste update.

In eerdere berichten heeft u gelezen dat de Stichting Zekerheden NLInvesteert uitwinning van de gestelde zekerheden in gang zou zetten. Dit proces is gestart en betreft met name de uitwinning van de hypothecaire inschrijving op het pand. Aangezien er naar een maximale opbrengst wordt gestreefd, kent dit proces de nodige doorlooptijd. Er heeft zich vorige week een kandidaat-koper gemeld. Mocht dit daadwerkelijk tot een transactie leiden, dan heeft dat, in het belang van u als investeerder, de voorkeur. Mocht deze verkoop niet doorgaan, dan zetten wij de executieveiling door.

U ontvangt in de maand maart een volgende update.
obligatairezaterdag 28 maart 2020 @ 23:17
Nog even een pluimpje voor Zest Food Balkan Restaurant en V.d.Elst Makelaardij, beiden van FNC, die probleemloos de eindstreep gehaald hebben _O_
djh77zondag 29 maart 2020 @ 11:54
Deze spoedeisende hulp-arts is tevens leningnemer via KoM
op1npo twitterde op zaterdag 28-03-2020 om 22:58:18 "Ik wil de mens achter corona zien", vertelt spoedeisende hulp-arts @Gor316. "Ook IC-apparatuur gaat het leven van sommige mensen niet redden. Het leven is niet maakbaar. Nu het nog kan: als je kwetsbaar bent, praat met je omgeving.” #Op1 https://t.co/ZwDGQZ5MVU reageer retweet
Horsemenzondag 29 maart 2020 @ 12:54
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 11:54 schreef djh77 het volgende:
Deze spoedeisende hulp-arts is tevens leningnemer via KoM
op1npo twitterde op zaterdag 28-03-2020 om 22:58:18 "Ik wil de mens achter corona zien", vertelt spoedeisende hulp-arts @:Gor316. "Ook IC-apparatuur gaat het leven van sommige mensen niet redden. Het leven is niet maakbaar. Nu het nog kan: als je kwetsbaar bent, praat met je omgeving.” #Op1 https://t.co/ZwDGQZ5MVU reageer retweet
Heftig hoor.
peterczondag 29 maart 2020 @ 12:55
]GVE 19154 Muntendam te koop 360k

SPOILER
lening ann 250k / 6% / 60 mnd 13/60 termijnen / rest nog circa 200k met hypo zekerheid, nu nog de hut zien te slijten

https://www.fundainbusine(...)-herman-gorterweg-1/
toen toch nog bescheiden ingestapt vanwege de hypo & annuïteit

mogelijk een kans voor een projectontwikkelaar, gezien de naastliggende percelen en bebouwing

SPOILER
Ik koop het pand vrij van verhuur, maar heb inmiddels al drie huurders die een concept huurovereenkomst hebben getekend. Hiermee is het totale onroerend goed vanaf de start verhuurd. De huurovereenkomsten hebben een contractsduur van vijf jaar, gelijk aan de looptijd van de gevraagde financiering. Uiteraard zullen de definitieve huurcontracten getekend zijn voordat overdracht zal plaatsvinden.
bovenstaand uit de pitch, toch wel weer opvallend, kan niet achterhalen, wie er op het bord staat en wie er op het adres gevestigd waren. Maar ja depo, hypo , HA en eigen inkomen, zal wel goed komen,

[ Bericht 10% gewijzigd door peterc op 29-03-2020 15:53:05 ]
ChoChozondag 29 maart 2020 @ 13:51
Kan uit dat overzicht niet goed opmaken wat zijn de beste schenkin crowdfundings?

De seizoensafhankelijke startup die ik in een jaar heb opgebouwd zonder enig budget is ineens weggevaagd omdat de winst van de komende 5 maanden bedoeld was om twee belangrijke machines te kopen om verder te groeien. 10k ondersteuning is meer dan genoeg maar momenteel kan ik geen enkele garantie geven mbt. terubetaling van een lening is redelijk kansloos.
peterczondag 29 maart 2020 @ 14:06
GVE 19264 aankoop OG Bussum / deels verhuurd / te huur

https://www.fundainbusine(...)-de-nieuwe-vaart-30/
TisIkzondag 29 maart 2020 @ 14:28
quote:
1s.gif Op [url=https://forum.foek.nl/topic/2543987/4/50#p192334454]zondag 29 maart 2020 11:54[/url] schreef djh77 het volgende:
Deze spoedeisende hulp-arts is tevens leningnemer via KoM
op1npo twitterde op zaterdag 28-03-2020 om 22:58:18 "Ik wil de mens achter corona zien", vertelt spoedeisende hulp-arts @:Gor316. "Ook IC-apparatuur gaat het leven van sommige mensen niet redden. Het leven is niet maakbaar. Nu het nog kan: als je kwetsbaar bent, praat met je omgeving.” #Op1 https://t.co/ZwDGQZ5MVU reageer retweet
Van Crown Beauty Centre toch?
Prima project.
Eén van mijn eerste met 1e hypotheek.
djh77zondag 29 maart 2020 @ 15:35
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:28 schreef TisIk het volgende:

[..]

Van Crown Beauty Centre toch?
Prima project.
Eén van mijn eerste met 1e hypotheek.
Klopt. Voor de aankoop van een pand in Rotterdam dat hij wou gebruiken als kliniek. Voor zover ik na kan gaan is deze kliniek nooit open gegaan, maar er wordt netjes betaald en het pand zal zijn waarde wel houden, dus helemaal prima.
dyna18zondag 29 maart 2020 @ 17:06
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:28 schreef TisIk het volgende:

[..]

Van Crown Beauty Centre toch?
Prima project.
Eén van mijn eerste met 1e hypotheek.
Helaas is het toch niet zo gelopen als in de pitch is beloofd.
Er zou een onderpand komen op het nieuw aan te kopen pand (geen hypotheek zover ik lees).
Echter is het geld hier nooit voor gebruikt. Er is geen pand aangekocht en er is geen 2e vestiging geopend door deze ondernemer.

Met andere woorden klopt er weinig van dit project. Het is onduidelijk waar het geld wel voor gebruikt is. Maar de beloofde zekerheden zijn tot op heden niet vastgelegd.
Wat mij betreft een groot risico, want wat gebeurd er als hij stopt met betalen (bijv omdat hij ziek wordt?)

Wel betaalt hij altijd netjes zijn rente en aflossing. En ook heb ik privé een reactie van hem gehad toen ik navraag deed naar de stand van zaken mbt de aankoop van het pand in 2016.
TisIkzondag 29 maart 2020 @ 17:09
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:35 schreef djh77 het volgende:

[..]

Klopt. Voor de aankoop van een pand in Rotterdam dat hij wou gebruiken als kliniek. Voor zover ik na kan gaan is deze kliniek nooit open gegaan, maar er wordt netjes betaald en het pand zal zijn waarde wel houden, dus helemaal prima.
Ik had er niet eerder naar gekeken, maar het lijkt er inderdaad op dat die kliniek helemaal niet is opengegaan.

Voor mij ook geen probleem. Er wordt altijd netjes betaald en er is een 1e hyptheek met inmiddels een lage ltv (door aflossing en ongetwijfeld waardestijging).
TisIkzondag 29 maart 2020 @ 17:44
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 17:06 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Helaas is het toch niet zo gelopen als in de pitch is beloofd.
Er zou een onderpand komen op het nieuw aan te kopen pand (geen hypotheek zover ik lees).
Echter is het geld hier nooit voor gebruikt. Er is geen pand aangekocht en er is geen 2e vestiging geopend door deze ondernemer.

Met andere woorden klopt er weinig van dit project. Het is onduidelijk waar het geld wel voor gebruikt is. Maar de beloofde zekerheden zijn tot op heden niet vastgelegd.
Wat mij betreft een groot risico, want wat gebeurd er als hij stopt met betalen (bijv omdat hij ziek wordt?)

Wel betaalt hij altijd netjes zijn rente en aflossing. En ook heb ik privé een reactie van hem gehad toen ik navraag deed naar de stand van zaken mbt de aankoop van het pand in 2016.
Oorspronkelijk zou er inderdaad geen 1e hypotheek komen, maar uiteindelijk is die er wel gekomen. Ik heb een kopie van de hypotheekakte.
Waar heb jij vandaan dat er geen pand is aangekocht?
Wat voor reactie hem je van hem gehad?
djh77zondag 29 maart 2020 @ 17:48
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 17:06 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Helaas is het toch niet zo gelopen als in de pitch is beloofd.
Er zou een onderpand komen op het nieuw aan te kopen pand (geen hypotheek zover ik lees).
Echter is het geld hier nooit voor gebruikt. Er is geen pand aangekocht en er is geen 2e vestiging geopend door deze ondernemer.

Met andere woorden klopt er weinig van dit project. Het is onduidelijk waar het geld wel voor gebruikt is. Maar de beloofde zekerheden zijn tot op heden niet vastgelegd.
Wat mij betreft een groot risico, want wat gebeurd er als hij stopt met betalen (bijv omdat hij ziek wordt?)

Wel betaalt hij altijd netjes zijn rente en aflossing. En ook heb ik privé een reactie van hem gehad toen ik navraag deed naar de stand van zaken mbt de aankoop van het pand in 2016.
Het pand is wel aangekocht. Een 1e hypotheek is vastgelegd bij de notaris.
djh77zondag 29 maart 2020 @ 18:20
Inmiddels ruim 1,7 miljoen ingelegd op het loodsenproject van aygodutch
Jaco078zondag 29 maart 2020 @ 23:34
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 18:20 schreef djh77 het volgende:
Inmiddels ruim 1,7 miljoen ingelegd op het loodsenproject van aygodutch
N.a.v. dit bericht voor het eerst op AgD gekeken. Nooit eerder, weet niet waarom. Heb je Ervaring met dit platform? Ik heb de tekst van beide pitches gelezen, en m.n. deze loodsen lijkt een interessante investeringsoptie. Is dit maar een klein platform? Deze pitch staat open sinds half januari, bij Collin zou hij met een ochtend en een middag vol zitten.
petercmaandag 30 maart 2020 @ 09:46
OAMKB Haarlem / Heemstede komt eraan 25k GVE, zal toch wel rap vol zitten
drollenvangermaandag 30 maart 2020 @ 11:01
Pfff die Rabo certificaten..
Hanzul2maandag 30 maart 2020 @ 11:14
Krijgt er nog iemand betalingen van Colin binnen, weet dat het nu 5 werkdagen, langer kan duren. Ma heb al vertragingen meer dan 5 dagen en geen bericht

[ Bericht 1% gewijzigd door Hanzul2 op 30-03-2020 11:44:30 ]
tnhbmaandag 30 maart 2020 @ 11:28
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:14 schreef Hanzul2 het volgende:
Krijgt er nog iemand bestellingen van Colin binnen
bestelling = betaling neem ik aan?

Afgelopen vrijdag is meest recente bij mij, er gebeurt dus nog wel het een en ander.
KrekelJapiemaandag 30 maart 2020 @ 11:39
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:14 schreef Hanzul2 het volgende:
Krijgt er nog iemand bestellingen van Colin binnen, weet dat het nu 5 werkdagen, langer kan duren. Ma heb al vertragingen meer dan 5 dagen en geen bericht
Ik had gelezen dat de 5 werkdagen alleen voor projecten zou gelden die verzoeken om een betalingsregeling. Misschien heb ik het mis. Ik heb zelf al anderhalve week geen enkele betaling mogen ontvangen en er zijn inmiddels meer dan 15 projecten waarvan de betaling bijgeschreven had moeten zijn. 2 van de 15 projecten hebben daadwerkelijk uitstel gevraagd en betalen enkel de rente. Deze rente is ook nog niet bijgeschreven.
Hanzul2maandag 30 maart 2020 @ 11:43


[ Bericht 100% gewijzigd door Hanzul2 op 30-03-2020 11:44:57 ]
NaRegenDeZonmaandag 30 maart 2020 @ 11:46
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:39 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik had gelezen dat de 5 werkdagen alleen voor projecten zou gelden die verzoeken om een betalingsregeling. Misschien heb ik het mis. Ik heb zelf al anderhalve week geen enkele betaling mogen ontvangen en er zijn inmiddels meer dan 15 projecten waarvan de betaling bijgeschreven had moeten zijn. 2 van de 15 projecten hebben daadwerkelijk uitstel gevraagd en betalen enkel de rente. Deze rente is ook nog niet bijgeschreven.
Het zal allemaal administratief lastig zijn en vermoedelijk zal die 5 dagen niet voldoende zijn om de boel te regelen. Lijkt me verstandig als Collin een mail doet uitgaan dat die termijn van 5 dagen iets te optimistisch was en dat men x dagen nodig heeft om het goed administratief te verwerken. (x nader in te vullen door Collin)
Een goede administratieve afhandeling is mij wel enige dagen extra wachten waard alleen moet men het wel even goed communiceren.
Hanzul2maandag 30 maart 2020 @ 11:49
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:39 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik had gelezen dat de 5 werkdagen alleen voor projecten zou gelden die verzoeken om een betalingsregeling. Misschien heb ik het mis. Ik heb zelf al anderhalve week geen enkele betaling mogen ontvangen en er zijn inmiddels meer dan 15 projecten waarvan de betaling bijgeschreven had moeten zijn. 2 van de 15 projecten hebben daadwerkelijk uitstel gevraagd en betalen enkel de rente. Deze rente is ook nog niet bijgeschreven.
Oke, weet ik dat ik niet de enige ben hep namelijk ook al dagen niks,hopelijk komt er snel communicatie en het liefst natuurlijk betalingen.
drollenvangermaandag 30 maart 2020 @ 11:51
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:49 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Oke, weet ik dat ik niet de enige ben hep namelijk ook al dagen niks,hopelijk komt er snel communicatie en het liefst natuurlijk betalingen.
Hier hetzelfde.
obligatairemaandag 30 maart 2020 @ 12:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

Als het goed is, horen we iets a.s. maandag of dinsdag:

SPOILER
Medio januari ontving u een laatste update.

In eerdere berichten heeft u gelezen dat de Stichting Zekerheden NLInvesteert uitwinning van de gestelde zekerheden in gang zou zetten. Dit proces is gestart en betreft met name de uitwinning van de hypothecaire inschrijving op het pand. Aangezien er naar een maximale opbrengst wordt gestreefd, kent dit proces de nodige doorlooptijd. Er heeft zich vorige week een kandidaat-koper gemeld. Mocht dit daadwerkelijk tot een transactie leiden, dan heeft dat, in het belang van u als investeerder, de voorkeur. Mocht deze verkoop niet doorgaan, dan zetten wij de executieveiling door.

U ontvangt in de maand maart een volgende update.
Inderdaad:

SPOILER
de laatste update ontving u eind februari.

Zoals u weet heeft de ondernemer het moeilijk en slaagt hij er niet in om aan de lopende financiële verplichtingen te voldoen. Het goede nieuws is dat er een getekend koopcontract ligt voor Kerkstraat 9 in Hoorn waarop namens u een eerste hypotheek rust. De verkoopopbrengst zou voldoende moeten zijn om de financiering volledig af te kunnen lossen, de voorgenomen passeerdatum is 6 april aanstaande. Complicerende factor is dat andere schuldeisers bezwaar maken. Wij spannen ons maximaal in om te zorgen dat in de komende periode de financiering door Wit Mobiliteit volledig wordt afgelost. Uiterlijk eind april zullen we opnieuw informeren over de voortgang.
Ik vraag me wel een beetje af wat er aan de hand is. Hypotheek mits correct gevestigd, is toch het stevigste zakelijke recht dat er is?
KrekelJapiemaandag 30 maart 2020 @ 12:58
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 12:15 schreef obligataire het volgende:

[..]

Inderdaad:

SPOILER
de laatste update ontving u eind februari.

Zoals u weet heeft de ondernemer het moeilijk en slaagt hij er niet in om aan de lopende financiële verplichtingen te voldoen. Het goede nieuws is dat er een getekend koopcontract ligt voor Kerkstraat 9 in Hoorn waarop namens u een eerste hypotheek rust. De verkoopopbrengst zou voldoende moeten zijn om de financiering volledig af te kunnen lossen, de voorgenomen passeerdatum is 6 april aanstaande. Complicerende factor is dat andere schuldeisers bezwaar maken. Wij spannen ons maximaal in om te zorgen dat in de komende periode de financiering door Wit Mobiliteit volledig wordt afgelost. Uiterlijk eind april zullen we opnieuw informeren over de voortgang.
Ik vraag me wel een beetje af wat er aan de hand is. Hypotheek mits correct gevestigd, is toch het stevigste zakelijke recht dat er is?
We hebben eerder gezien dat 2e of 3e hypotheekhouders bezwaar kunnen maken tegen de opbrengst. Als die andere schuldeisers ook een hypotheekrecht hebben kan dit een probleem zijn
NaRegenDeZonmaandag 30 maart 2020 @ 14:04
Op CC https://www.capitalcircle.nl/investeren/437-mind5-training-bv nu open, project met materiële 2 e hypotheek .
impact9maandag 30 maart 2020 @ 14:04
Mind5 open @ CC. Maar meegepakt door de ruime 2de hypotheek
obligatairemaandag 30 maart 2020 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:04 schreef impact9 het volgende:
Mind5 open @ CC. Maar meegepakt door de ruime 2de hypotheek
Ik ook, lijkt me erg weinig risico aan te zitten :7


Er staat nu nog 18K open om te investeren.......
petercmaandag 30 maart 2020 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:51 schreef drollenvanger het volgende:

[..]

Hier hetzelfde.
Collin, sinds 20mrt20 geen stortingen meer gehad, moeten er normaal 6 zijn, waarvan er 3 wel onder de Corona procedure vallen, de andere 3 zijn regulier hypo / vastgoedontwikkeling.
Wachten af
obligatairemaandag 30 maart 2020 @ 14:14
quote:
12s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:10 schreef peterc het volgende:

[..]

Collin, sinds 20mrt20 geen stortingen meer gehad, moeten er normaal 6 zijn, waarvan er 3 wel onder de Corona procedure vallen, de andere 3 zijn regulier hypo / vastgoedontwikkeling.
Wachten af
Ik heb ze niet geteld maar ik heb er normaal in een week een stuk of 30 en die heb ik nu bij lange na niet gehad.
NaRegenDeZonmaandag 30 maart 2020 @ 15:23
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:10 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik ook, lijkt me erg weinig risico aan te zitten :7

Er staat nu nog 18K open om te investeren.......
Doe ook mee. Ben echter nog niet 100% overtuigd hoe dit bedrijf het gaat doen in het corona tijdperk. Zijn trouwens ook vragen over gesteld.
2 de hypotheek geeft natuurlijk wel een behoorlijke zekerheid.
Hoe denken jullie over de corona bestendigheid van Mind5 Training B.V.?
obligatairemaandag 30 maart 2020 @ 15:30
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 15:23 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Doe ook mee. Ben echter nog niet 100% overtuigd hoe dit bedrijf het gaat doen in het corona tijdperk. Zijn trouwens ook vragen over gesteld.
2 de hypotheek geeft natuurlijk wel een behoorlijke zekerheid.
Hoe denken jullie over de corona bestendigheid van Mind5 Training B.V.?
Ik las dat ze hun trainingen vooral op afstand uitvoeren, via de moderne media, dus dat lijkt me een groot voordeel.

SPOILER
Wat is de invloed van de corona crisis op de bedrijfsvoering van dit bedrijf. Ik mis informatie hierover in de de leningaanvraag!

Qua verkoop is nu nog lastig te voorspellen, omdat in de eerste week de mensen vooral afwachtend reageren. We zien nu in alle sectoren dat mensen weer actie gaan ondernemen. Online learning is op dit moment een perfect product voor mensen die veel thuis zijn.

Qua bedrijfsvoering doen we alles online en in de cloud. We hebben niet eens een printer.

Verkoop gaat via conference calling en ook het coachen van de deelnemers. De advertentietarieven liggen momenteel erg laag, dus ook dat komt goed uit.

Het bouwen aan het nieuwe programma gebeurt op afstand. We kunnen tegelijkertijd aan de scripts werken in Google Docs, terwijl we inbellen via Google Meet.

Eigenlijk zijn we nog efficiënter aan het werk, omdat er weinig afleiding/reistijd/files zijn.

Uiteraard maken we gebruik van onze eigen Mind5 M.E.T.H.O.D. om zelf scherp te blijven.
Crowdfunder99maandag 30 maart 2020 @ 16:08
Volgens mij heeft hier bijna iedereen zijn eigen administratie waarin een overzicht bijgehouden wordt van de projecten. Ben benieuwd of jullie al die projecten (en betaalschema's) nu gaan aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden waarbij ondernemers bv 3 maanden uitstel krijgen van betaling, of sommige alleen rente betalen etc. Lijkt me haast onbegonnen werk als je veel projecten hebt en bij een club als FundingCircle heb je geen eens inzicht in wat de afspraken zijn (op dit moment).
ETphonehomemaandag 30 maart 2020 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 12:58 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

We hebben eerder gezien dat 2e of 3e hypotheekhouders bezwaar kunnen maken tegen de opbrengst. Als die andere schuldeisers ook een hypotheekrecht hebben kan dit een probleem zijn
Een beslag legger kan ook moeilijk doen, echter minder ver gaand als een houder van een 2e of 3e hypotheek.
Horsemenmaandag 30 maart 2020 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:08 schreef Crowdfunder99 het volgende:
Volgens mij heeft hier bijna iedereen zijn eigen administratie waarin een overzicht bijgehouden wordt van de projecten. Ben benieuwd of jullie al die projecten (en betaalschema's) nu gaan aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden waarbij ondernemers bv 3 maanden uitstel krijgen van betaling, of sommige alleen rente betalen etc. Lijkt me haast onbegonnen werk als je veel projecten hebt en bij een club als FundingCircle heb je geen eens inzicht in wat de afspraken zijn (op dit moment).
Ik hou dit inderdaad per project bij in mijn eigen schema.
ETphonehomemaandag 30 maart 2020 @ 16:21
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:08 schreef Crowdfunder99 het volgende:
Volgens mij heeft hier bijna iedereen zijn eigen administratie waarin een overzicht bijgehouden wordt van de projecten. Ben benieuwd of jullie al die projecten (en betaalschema's) nu gaan aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden waarbij ondernemers bv 3 maanden uitstel krijgen van betaling, of sommige alleen rente betalen etc. Lijkt me haast onbegonnen werk als je veel projecten hebt en bij een club als FundingCircle heb je geen eens inzicht in wat de afspraken zijn (op dit moment).
Hier ook een (ondertussen vrij uitgebreid) excel bestand. Per platform een tab met alle info en stand van zaken.
In de header van de tab zit de kosten structuur verwerkt, zodat ik gelijk het verschil tussen bruto en netto rendement bij de hand heb als er een investerings beslissing genomen moet worden. Daarnaast zit in de header ook een maximum uitstaand bedrag per platform, 1 of 2 keer per jaar wordt dit aangepast indien nodig.
Binnenkomende betalingen werk ik 1x per twee weken bij: als de GvE specificatie binnenkomt update ik gelijk de binnengekomen betalingen op de andere platforms (16, ruim 300 lopende projecten)

Daarnaast een aparte excel waarin de afgeschreven projecten bijgehouden worden: wat er eventueel nog binnenkomt dmv betalingen regelingen.

(Nagenoeg) geen fouten ontdekt in de gewone aflossingen, dit gaat altijd goed, zowel bij NL als buitenlandse platforms.
Berekeningen van recovery percentages, en doorstorten van ontvangen recovery bedragen gaat echter regelmatig fout bij diverse platforms.
Nu is het eerste (te positief voorgestelde recovery) gewoon storend. Het tweede echter vind ik ronduit kwalijk.
SPOILER
KoM heeft het bij mij meerdere keren voor elkaar gekregen om betalingen niet door te storten, hier moet dan herhaaldelijk om gevraagd worden. Bij GvE ontbreekt elk inzicht in de inhouding van deurwaarders kosten, en komt er uiteindelijk van recovery voor ons als investeerder ook nagenoeg niks terecht


[ Bericht 31% gewijzigd door ETphonehome op 30-03-2020 16:29:28 ]
flexionmaandag 30 maart 2020 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:49 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Oke, weet ik dat ik niet de enige ben hep namelijk ook al dagen niks,hopelijk komt er snel communicatie en het liefst natuurlijk betalingen.
Bij mij staat er nu een betaling bij van de 24e....

Had ze gemaild dat de 5 werkdagen om waren en standaardbericht terug gekregen waarin ze verwijzen naar hun update. 2 uur later stond het geld er ineens bij
Horsemenmaandag 30 maart 2020 @ 16:53
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:49 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Oke, weet ik dat ik niet de enige ben hep namelijk ook al dagen niks,hopelijk komt er snel communicatie en het liefst natuurlijk betalingen.
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:51 schreef drollenvanger het volgende:

[..]

Hier hetzelfde.
quote:
12s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:10 schreef peterc het volgende:

[..]

Collin, sinds 20mrt20 geen stortingen meer gehad, moeten er normaal 6 zijn, waarvan er 3 wel onder de Corona procedure vallen, de andere 3 zijn regulier hypo / vastgoedontwikkeling.
Wachten af
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:14 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik heb ze niet geteld maar ik heb er normaal in een week een stuk of 30 en die heb ik nu bij lange na niet gehad.
quote:
6s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:24 schreef flexion het volgende:

[..]

Bij mij staat er nu een betaling bij van de 24e....

Had ze gemaild dat de 5 werkdagen om waren en standaardbericht terug gekregen waarin ze verwijzen naar hun update. 2 uur later stond het geld er ineens bij
Ik heb vandaag 6 betalingen van Collin mogen ontvangen. 1 Was alleen een rente betaling de rest waren regulieren betalingen dus inclusief aflossing,

Ik denk dat we Collin in deze situatie echt even de tijd moeten geven om zaken goed te regelen. Het is natuurlijk een immense klus om alles goed op papier te krijgen en te verwerken.
drollenvangermaandag 30 maart 2020 @ 16:57
quote:
14s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]


[..]


[..]


[..]


[..]

Ik heb vandaag 6 betalingen van Collin mogen ontvangen. 1 Was alleen een rente betaling de rest waren regulieren betalingen dus inclusief aflossing,

Ik denk dat we Collin in deze situatie echt even de tijd moeten geven om zaken goed te regelen. Het is natuurlijk een immense klus om alles goed op papier te krijgen en te verwerken.
Ik heb er ook nog geen e-mail aan gewaagd, was meer zodat men weet dat het een algemeen issue is.
djh77maandag 30 maart 2020 @ 17:06
quote:
14s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:53 schreef Horsemen het volgende:
Ik denk dat we Collin in deze situatie echt even de tijd moeten geven om zaken goed te regelen. Het is natuurlijk een immense klus om alles goed op papier te krijgen en te verwerken.
Dit geldt toch alleen voor projecten die om uitstel vragen? Er moeten toch ook projecten zijn die gewoon doorbetalen. Waarom voor deze projecten extra werk?
Horsemenmaandag 30 maart 2020 @ 17:16
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 17:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

Dit geldt toch alleen voor projecten die om uitstel vragen? Er moeten toch ook projecten zijn die gewoon doorbetalen. Waarom voor deze projecten extra werk?
Daar zal dan ook geen extra werk in gaan zitten maar ik kan mij voorstellen dat medewerkers, welke voor een groot deel van huis uit moeten werken, hun handen wel even vol hebben met alle extra werkzaamheden. Het overgrote deel van mijn maart betalingen zijn gewoon binnen gekomen waarvan vandaag dus ook nog 6 stuks. Het is dus niet zo dat er helemaal geen betalingen binnen komen alleen in sommige gevallen iets later.

Nu maar hopen dat er van niet te veel projecten helemaal nooit meer iets gaat binnen komen.
queposmaandag 30 maart 2020 @ 17:35
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 17:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

Dit geldt toch alleen voor projecten die om uitstel vragen? Er moeten toch ook projecten zijn die gewoon doorbetalen. Waarom voor deze projecten extra werk?
Volgens mij betalen ze bij Collin altijd vooruit(geautomatiseerd) Dus als de betaling naderhand niet binnenkomt van de ondernemer, zit Collin met die maandtermijn in het schip. Dus verwacht dat Collin nu alle betalingen handmatig verricht.

Overigens vandaag ook 2 betalingen binnen, die van 21 en 22 maart zijn.
Aalsmeer15maandag 30 maart 2020 @ 18:38
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 16:21 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Hier ook een (ondertussen vrij uitgebreid) excel bestand. Per platform een tab met alle info en stand van zaken.
In de header van de tab zit de kosten structuur verwerkt, zodat ik gelijk het verschil tussen bruto en netto rendement bij de hand heb als er een investerings beslissing genomen moet worden. Daarnaast zit in de header ook een maximum uitstaand bedrag per platform, 1 of 2 keer per jaar wordt dit aangepast indien nodig.
Binnenkomende betalingen werk ik 1x per twee weken bij: als de GvE specificatie binnenkomt update ik gelijk de binnengekomen betalingen op de andere platforms (16, ruim 300 lopende projecten)

Daarnaast een aparte excel waarin de afgeschreven projecten bijgehouden worden: wat er eventueel nog binnenkomt dmv betalingen regelingen.

(Nagenoeg) geen fouten ontdekt in de gewone aflossingen, dit gaat altijd goed, zowel bij NL als buitenlandse platforms.
Berekeningen van recovery percentages, en doorstorten van ontvangen recovery bedragen gaat echter regelmatig fout bij diverse platforms.
Nu is het eerste (te positief voorgestelde recovery) gewoon storend. Het tweede echter vind ik ronduit kwalijk.
SPOILER
KoM heeft het bij mij meerdere keren voor elkaar gekregen om betalingen niet door te storten, hier moet dan herhaaldelijk om gevraagd worden. Bij GvE ontbreekt elk inzicht in de inhouding van deurwaarders kosten, en komt er uiteindelijk van recovery voor ons als investeerder ook nagenoeg niks terecht
dat niet doorstorten van KOM zijn dat reguliere aflossingen of aflossingen van probleemgevallen.
Vergeten ze het dan over te maken, of staat het bij hun op de site in je account als betaald maar is het niet overgemaakt?Dan zou ik echt alles na moeten gaan rekenen.
djh77maandag 30 maart 2020 @ 18:46
KoM: Openstellen reactie menu tijdens Aflossingsfase
quote:
Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de Corona crisis een enorme impact op de economie zal hebben werd ook duidelijk dat er sprake is van solidariteit en dat men elkaar wil helpen. Wij ontvingen veel verzoeken van investeerders die graag direct met ondernemers in wiens project zij geïnvesteerd hebben willen kunnen communiceren. Wij faciliteren dit graag omdat deze mogelijkheid van crowdfunding juist nu van toegevoegde waarde kan zijn.

Kapitaal op Maat heeft het plaatsen van reacties door investeerders bij projecten in de aflosfase per direct weer mogelijk gemaakt. Dit betekent dat investeerders reacties kunnen plaatsen gedurende de aflossingsfase bij projecten waarin zij hebben geïnvesteerd. Bij de reactie zal het klantnummer van de investeerder worden vermeld en ontvangt de ondernemer een melding dat een reactie is geplaatst. Kapitaal op Maat behoudt altijd het recht om niet-relevante of ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen
Nu alleen nog inregelen voor de investeerders die de voorwaarden niet hebben geaccepteerd

[ Bericht 13% gewijzigd door djh77 op 30-03-2020 20:12:28 ]
chesstigermaandag 30 maart 2020 @ 19:03
Huisjesmelkers zijn de echte slachtoffers van deze crisis😢

https://www.vice.com/nl/a(...)nEa0bOuNQ3agbxXVNbTY
petercmaandag 30 maart 2020 @ 20:09
quote:
12s.gif Op maandag 30 maart 2020 14:10 schreef peterc het volgende:

[..]

Collin, sinds 20mrt20 geen stortingen meer gehad, moeten er normaal 6 zijn, waarvan er 3 wel onder de Corona procedure vallen, de andere 3 zijn regulier hypo / vastgoedontwikkeling.
Wachten af
3 vd 6 binnen, 2 gewoon regulier , 1 x rente met update door ccf, *O* w/
wachten de andere gewoon af.
ETphonehomemaandag 30 maart 2020 @ 20:11
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 18:38 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

dat niet doorstorten van KOM zijn dat reguliere aflossingen of aflossingen van probleemgevallen.
Vergeten ze het dan over te maken, of staat het bij hun op de site in je account als betaald maar is het niet overgemaakt?Dan zou ik echt alles na moeten gaan rekenen.
Dit betreft aflossingen bij probleemgevallen. Ze vergeten het dan over te maken, soms naar alle leningnemers. En 1x was mijn bankrekening nummer veranderd, had ik doorgegeven, ging voor de lopende projecten goed, maar voor de probleemgevallen niet. Bedrag komt terug naar KoM, en blijft bij hen onopgemerkt.
Jaco078maandag 30 maart 2020 @ 23:01
Ik ga een aparte en misschien een beetje een paranoïde vraag stellen.

Een klein gedeelte heb ik enkele jaren geinvesteerd in buitenlandse P2P-platformen. Hier is ook een aparte topic voor op FOK.

Nu zijn er in 2020 3 platforms in het niets opgelost, vandaag blijkt het 3e platform aan het licht te komen dat een scam/oplichting is. Tenminste, alles wijst er op dat - na Envestio en Kuetzal - het nu Grupeer is.


Nu de vraag: hebben jullie ooit weleens je bedenkingen gehad bij een NL platformen. Dat e.e.a. te mooi klinkt om waar te zijn, of dat iets mogelijk weleens een scam kan zijn. Of ben je weleens op een kantoor geweest, waarbij je juist de indruk hebt dat e.e.a. heel professioneel is.


Nogmaals, ik besef dat het een rare vraag is wellicht. Maar wilde 'm wel stellen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jaco078 op 31-03-2020 00:04:11 ]
djh77dinsdag 31 maart 2020 @ 03:31
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2020 23:01 schreef Jaco078 het volgende:
Ik ga een aparte en misschien een beetje een paranoïde vraag stellen.

Een klein gedeelte heb ik enkele jaren geinvesteerd in buitenlandse P2P-platformen. Hier is ook een aparte topic voor op FOK.

Nu zijn er in 2020 3 platforms in het niets opgelost, vandaag blijkt het 3e platform aan het licht te komen dat een scam/oplichting is. Tenminste, alles wijst er op dat - na Envestio en Kuetzal - het nu Grupeer is.


Nu de vraag: hebben jullie ooit weleens je bedenkingen gehad bij een NL platformen. Dat e.e.a. te mooi klinkt om waar te zijn, of dat iets mogelijk weleens een scam kan zijn. Of ben je weleens op een kantoor geweest, waarbij je juist de indruk hebt dat e.e.a. heel professioneel is.


Nogmaals, ik besef dat het een rare vraag is wellicht. Maar wilde 'm wel stellen.

In NL is er of een vergunning of in de meeste gevallen een ontheffing van de AFM. Scan is dan wat lastiger dan in het buitenland.

Wat wel kan is dat platformen er mee stoppen en de investeerders niet meer bedienen. Dit heeft een keer gespeeld bij een heel klein platform.
Horsemendinsdag 31 maart 2020 @ 07:36
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2020 23:01 schreef Jaco078 het volgende:
Ik ga een aparte en misschien een beetje een paranoïde vraag stellen.


Nu de vraag: hebben jullie ooit weleens je bedenkingen gehad bij een NL platformen. Dat e.e.a. te mooi klinkt om waar te zijn, of dat iets mogelijk weleens een scam kan zijn. Of ben je weleens op een kantoor geweest, waarbij je juist de indruk hebt dat e.e.a. heel professioneel is.


In de afgelopen jaren ben ik bij een aantal platforms een of meerdere keren op bezoek geweest zoals GvE, KoM, SiG en Collin.

Door elkaar genomen zijn dit redelijk georganiseerde platforms. Met name GvE en Collin steken er in positieve zin bovenuit.

Daarnaast ben ik ook een paar keer bij de AFM op bezoek geweest. In de basis controleren de dames en heren van de AFM, bij het verlenen van een ontheffing of vergunning, verschillende onderdelen van de platforms alsmede worden de bestuurders doorgelicht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 31-03-2020 07:41:34 ]
NaRegenDeZondinsdag 31 maart 2020 @ 09:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 07:36 schreef Horsemen het volgende:

[..]

In de afgelopen jaren ben ik bij een aantal platforms een of meerdere keren op bezoek geweest zoals GvE, KoM, SiG en Collin.

Door elkaar genomen zijn dit redelijk georganiseerde platforms. Met name GvE en Collin steken er in positieve zin bovenuit.

Daarnaast ben ik ook een paar keer bij de AFM op bezoek geweest. In de basis controleren de dames en heren van de AFM, bij het verlenen van een ontheffing of vergunning, verschillende onderdelen van de platforms alsmede worden de bestuurders doorgelicht.
Ook ik heb bovengenoemde platformen een of meerdere keren bezocht en kan de bevindingen van Horsemen bevestigen. Daarnaast heb ik Funding Circle bezocht deze club gaf ook een gedegen indruk. Echter heeft deze afgelopen maand het merendeel van zijn personeel op straat gezet en moeten we nu ervaren hoe de zekerhedenstichting en het afgeslankte bedrijf zich houdt in deze crisis. Ik hoop niet dat dat een dure test wordt voor de investeerders en de AFM van af het begin bij dit uitgeklede FNC kort op de bal speelt.
dyna18dinsdag 31 maart 2020 @ 10:40
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:03 schreef chesstiger het volgende:
Huisjesmelkers zijn de echte slachtoffers van deze crisis😢

https://www.vice.com/nl/a(...)nEa0bOuNQ3agbxXVNbTY
Wat een naar polariserend eenzijdig stuk. Pure bagger.
Kan deze digitale diarree alsjeblieft uit het forum gehouden worden?
ML45dinsdag 31 maart 2020 @ 10:51
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2020 23:01 schreef Jaco078 het volgende:
Ik ga een aparte en misschien een beetje een paranoïde vraag stellen.

Nu de vraag: hebben jullie ooit weleens je bedenkingen gehad bij een NL platformen. Dat e.e.a. te mooi klinkt om waar te zijn, of dat iets mogelijk weleens een scam kan zijn. Of ben je weleens op een kantoor geweest, waarbij je juist de indruk hebt dat e.e.a. heel professioneel is.

Ik ben bij de navolgende "kleinere" CF niet op kantoor geweest maar heb wel op verschillende manieren contact met hen gehad waarbij ik een (zeer) positieve indruk kreeg: Wvjg, All4F, Greencrowd, NewF, Vastgoedinvesteren. Daarnaast zit ik ook in Zonnepanelendelen, NLInv en HCN die bij mij ook een degelijke indruk geven.
BillieCFdinsdag 31 maart 2020 @ 11:11
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2020 23:01 schreef Jaco078 het volgende:
Ik ga een aparte en misschien een beetje een paranoïde vraag stellen.

Een klein gedeelte heb ik enkele jaren geinvesteerd in buitenlandse P2P-platformen. Hier is ook een aparte topic voor op FOK.

Nu zijn er in 2020 3 platforms in het niets opgelost, vandaag blijkt het 3e platform aan het licht te komen dat een scam/oplichting is. Tenminste, alles wijst er op dat - na Envestio en Kuetzal - het nu Grupeer is.

Nu de vraag: hebben jullie ooit weleens je bedenkingen gehad bij een NL platformen. Dat e.e.a. te mooi klinkt om waar te zijn, of dat iets mogelijk weleens een scam kan zijn. Of ben je weleens op een kantoor geweest, waarbij je juist de indruk hebt dat e.e.a. heel professioneel is.

Nogmaals, ik besef dat het een rare vraag is wellicht. Maar wilde 'm wel stellen.

Nooit in P2P gestapt omdat ik het immoreel vind om geld te verdienen aan mensen die eigenlijk al niets hebben en dan ook nog eens woekerrentes moeten betalen. Immoreel ook omdat die mensen vaak niet eens beseffen waar ze aan beginnen.

Daarnaast even naar de tekst gekeken op 1 van de P2P platforms waarvan ik de naam ook in dit forum wel eens voorbij zie komen: "Verdien aantrekkelijke rendementen van en meer door te belegen in leningen uitgegeven door 57 bedrijven uit 29 landen." Als ik in de eerste zin op hun website al zoveel fouten zie staan, dan heb ik al meteen de bedenkingen die jij bedoelt.
NaRegenDeZondinsdag 31 maart 2020 @ 11:59
Beetje of topic maar toch wel van belang voor de CF belegger. Ook AFM is tegen de huidige beoogde hervormingsplannen van regering voor box 3. https://www.afm.nl/~/prof(...)hervorming-box-3.pdf
petercdinsdag 31 maart 2020 @ 12:04
Nw GVE OG project Helmond, architect, makelaar en aannemer zijn goede regionale bedrijven, kijken of ik de locatie kan vinden, de Kvk inschrijving zie onder, heb nog geen def oordeel over dit project

SPOILER
Bedrijfsnaam: AB Garant
Dit is mijn bedrijf!
Adres: Horstacker 2107
Postcode: 6546 GE
dyna18dinsdag 31 maart 2020 @ 12:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:59 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Beetje of topic maar toch wel van belang voor de CF belegger. Ook AFM is tegen de huidige beoogde hervormingsplannen van regering voor box 3. https://www.afm.nl/~/prof(...)hervorming-box-3.pdf
Inderdaad, goed dat ze ook standpunt innemen.
Met deze maatregelen worden laag risicovolle beleggingen (waaronder ook laag risicovolle CF) een stuk minder interessant. Hopenlijk kunnen ze de plannen nog bijsturen.
ML45dinsdag 31 maart 2020 @ 12:17
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:04 schreef peterc het volgende:
Nw GVE OG project Helmond, architect, makelaar en aannemer zijn goede regionale bedrijven, kijken of ik de locatie kan vinden, de Kvk inschrijving zie onder, heb nog geen def oordeel over dit project

SPOILER
Bedrijfsnaam: AB Garant
Dit is mijn bedrijf!
Adres: Horstacker 2107
Postcode: 6546 GE
Hierbij het pand: https://www.fundainbusine(...)cas-gasselstraat-25/
dyna18dinsdag 31 maart 2020 @ 12:20
Geen nieuws meer, dus dan maar ter info ;)
SIG Rotterdamsedijk 104 is vlak voor het verstrijken van de deadline ineens vol gegooid. Er stond nog zo'n 30k open.

https://investeren.sameni(...)otterdamsedijk-104-b
Horsemendinsdag 31 maart 2020 @ 12:32
Corona standpunten SiG:


quote:
Er komen bij ons vragen binnen van investeerders over het wel of niet opschorten van rente betalingen en eventueel aflosverplichtingen voor aanvragers. Dit zijn wij momenteel niet van plan, omdat wij van mening zijn dat met de genomen maatregelen van de overheid de huren normaal doorbetaald kunnen worden. Daarnaast nemen wij aan dat onze projectaanvragers altijd wel buffers hebben om aan hun betalingsverplichtingen te blijven voldoen.

Ook heeft SamenInGeld de algemene voorwaarden onlangs aangepast. Dit was al een voornemen voor de Corona crisis en geeft nu ook extra zekerheid.

Nieuw is dat projectaanvragers bij het vestigen van de hypotheek nu een maand borg voor rente en aflossing dienen te laten staan in hun e-wallet. Hiermee zijn de betalingen aan de investeerders nog verder gewaarborgd. Ook in deze lastige tijd.
Beide positieve punten wat mij betreft.
Horsemendinsdag 31 maart 2020 @ 12:36
Nieuw project SiG:

Vandaag kondigen wij een nieuw project aan op de Zweedsestraat 87 B te Rotterdam. U kunt op 2 april 2020 vanaf 12.30 uur investeren in dit project. Het betreft een gerenoveerd appartement met 3 kamers en een berging.

https://investeren.sameni(...)am-zweedsestraat-87b
NaRegenDeZondinsdag 31 maart 2020 @ 12:39
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:36 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project SiG:

Vandaag kondigen wij een nieuw project aan op de Zweedsestraat 87 B te Rotterdam. U kunt op 2 april 2020 vanaf 12.30 uur investeren in dit project. Het betreft een gerenoveerd appartement met 3 kamers en een berging.

https://investeren.sameni(...)am-zweedsestraat-87b
Hebben we die musa al eerder gehad als leningnemer? Wel lage woz waarde t.o.v. taxatie waarde.
Horsemendinsdag 31 maart 2020 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hebben we die musa al eerder gehad als leningnemer?
Ik dacht het niet.
jsuijkerdinsdag 31 maart 2020 @ 12:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hebben we die musa al eerder gehad als leningnemer? Wel lage woz waarde t.o.v. taxatie waarde.
Waardoor schijf 1a zelfs boven de WOZ waarde uitkomt. Voor mij een teken v een te hoog risico voor die rente
NaRegenDeZondinsdag 31 maart 2020 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:55 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Waardoor schijf 1a zelfs boven de WOZ waarde uitkomt. Voor mij een teken v een te hoog risico voor die rente
Enige maanden geleden verkocht voor 129K vraagprijs. Er is wel wat aan opgeknapt om tot de huidige staat te komen. Maar om daar nu ruim 100K waarde vermeerdering aan toe te kennen in deze corona tijd lijkt me wel erg optimistisch. 8)7

https://www.funda.nl/koop(...)-zweedsestraat-87-b/
ML45dinsdag 31 maart 2020 @ 13:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 13:10 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Enige maanden geleden verkocht voor 129K vraagprijs. Er is wel wat aan opgeknapt om tot de huidige staat te komen. Maar om daar nu ruim 100K waarde vermeerdering aan toe te kennen in deze corona tijd lijkt me wel erg optimistisch. 8)7

https://www.funda.nl/koop(...)-zweedsestraat-87-b/
Op Funda staat ook te koop voor ¤ 225.000, dit pand is iets ruimer. . https://www.funda.nl/koop(...)-zweedsestraat-91-b/
Andere panden zijn voor lagere bedragen verkocht. Hoe zien jullie schijf 1A?
zeeland6dinsdag 31 maart 2020 @ 13:41
De geldvragers grijpen naar mijn mening alle mogelijkheden aan om uitstel te vragen. Ondanks dat uw en mijn overheid allemaal mooie regelingen heeft. Personeel wordt 90% doorbetaald, steun voor ZZP'ers, etc etc. Wij betalen dit allemaal en het komt hoe dan ook terug in de belastingheffing waardoor we dit weer met zijn alen moeten terugbetalen.

De platformen geven m.i. te makkelijk toe aan verzoeken om niet meer te betalen.

Ik zie voor het eerste ook bij SIG dat ze mijn mening delen. Er is natuurlijk wel een verschil tussen OG en bijv. horeca. Maar het verbasst mij toch wel dat hele volkstammen geen reserves hebben. Dit is niet bepaald een gezond ondernemerschap.
djh77dinsdag 31 maart 2020 @ 13:55
2e lening chappstore op wvjg
https://waardevoorjegeld.nl/project/chapp_bv_tranche1
KrekelJapiedinsdag 31 maart 2020 @ 13:59
De glutenvrije bakker die onlangs failliet is verklaard houdt uitverkoop:
quote:
Glutenvrij en Meer
29 maart om 00:47 ·
Kijk nou eens bij Glutenvrij en Meer,
op alle producten vandaag
25 % korting
We zijn er vandaag van 11.00 tot 15.00 uur
Horsemendinsdag 31 maart 2020 @ 14:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 13:41 schreef zeeland6 het volgende:
De geldvragers grijpen naar mijn mening alle mogelijkheden aan om uitstel te vragen. Ondanks dat uw en mijn overheid allemaal mooie regelingen heeft. Personeel wordt 90% doorbetaald, steun voor ZZP'ers, etc etc. Wij betalen dit allemaal en het komt hoe dan ook terug in de belastingheffing waardoor we dit weer met zijn alen moeten terugbetalen.

De platformen geven m.i. te makkelijk toe aan verzoeken om niet meer te betalen.

Ik zie voor het eerste ook bij SIG dat ze mijn mening delen. Er is natuurlijk wel een verschil tussen OG en bijv. horeca. Maar het verbasst mij toch wel dat hele volkstammen geen reserves hebben. Dit is niet bepaald een gezond ondernemerschap.
Helemaal mee eens.

Daarom zouden de platformen ook elke individuele aanvraag om uitstel ook individueel moeten behandelen. Daar waar een uitstel gerechtvaardigd is (zoals bij een aantal horeca bedrijven) zou dit ook maximaal over het aflossingsdeel moeten gaan en zou de rente betaling minimaal moeten doorlopen. Gelukkig doen een aantal platformen dit op de juiste manier. Nu de overige nog!
TisIkdinsdag 31 maart 2020 @ 15:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 10:40 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Wat een naar polariserend eenzijdig stuk. Pure bagger.
Kan deze digitale diarree alsjeblieft uit het forum gehouden worden?
^O^
petercdinsdag 31 maart 2020 @ 15:32
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:46 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik dacht het niet.
via mijnautoonderdelen.nl kom je hier uit, zie dan ook linkedn etc

SPOILER
MD Holding BV
Uitgebreide informatie over dit bedrijf met een vestiging in Rotterdam. Het adres van MD Holding BV is Vareseweg 123 c in Rotterdam.
informatie alleen over rotterdam
Nieuws
112
2ehands
Bedrijf
Failliet
Prikbord
Vacature
Vergunning
Overige
Navi
Algemene gegevens:
Bedrijfsnaam: MD Holding BV
Dit is mijn bedrijf!
Adres: Vareseweg 123 c
Postcode: 3047 AT
Plaats: Rotterdam
Gemeente: Gemeente Rotterdam
Regio: Regio Rotterdam
Buurt: Bedrijvenpark Noord-West
Wijk: Rotterdam-Noord-West
Basisgegevens Kamer van Koophandel:
KVK-nummer: 53273796
Vestigingsnr: 000023155736
Inschrijving: Hoofdvestiging


Openbare publicaties over MD Holding BV
De Kamer van Koophandel heeft recent in de Staatscourant de volgende vier mededelingen openbaar gepubliceerd over MD Holding BV:

⚌ 2014-01-13: Wijziging: Per 9-1-2014 is Bestuurder Deniz Yilmaz uit functie getreden.

⚌ 2011-08-03: Nieuwe inschrijving: Per 22-7-2011 is Bestuurder Musa Arican in functie getreden.

⚌ 2011-08-03: Nieuwe inschrijving: Per 22-7-2011 is Bestuurder Deniz Yilmaz in functie getreden.

⚌ 2011-08-03: Nieuwe inschrijving: Zetel: Rotterdam. Datum akte oprichting: 22-7-2011.
djh77dinsdag 31 maart 2020 @ 15:34
Vastgoed gve, 2e hypotheek en 8% rente

https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=21714
TisIkdinsdag 31 maart 2020 @ 15:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:59 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Beetje of topic maar toch wel van belang voor de CF belegger. Ook AFM is tegen de huidige beoogde hervormingsplannen van regering voor box 3. https://www.afm.nl/~/prof(...)hervorming-box-3.pdf
Bedankt voor de info.
Ik vind het juist behoorlijk relevant voor crowdlending, want dat is precies één van de beleggingscategorieën met een matig risico en een matig rendement.
Een categorie die dus bovenmatig hoog belast zou gaan worden met het nieuwe belastingvoorstel.
Hopelijk zorgt deze brief van de AFM dat de regering afziet van dit onzalige voorstel.
Ik heb trouwens bekende economen vergelijkbare kritiek horen uiten.
djh77dinsdag 31 maart 2020 @ 16:06
Jaaropgave 2019 van lendico ontvangen. Lekker op tijd...
djh77dinsdag 31 maart 2020 @ 18:02
Technisch eenmansbedrijf met grote opdrachtgevers op ccf met 1e hypotheek
https://www.collincrowdfund.nl/hessels-fijnmechanica/
jsuijkerdinsdag 31 maart 2020 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 18:02 schreef djh77 het volgende:
Technisch eenmansbedrijf met grote opdrachtgevers op ccf met 1e hypotheek
https://www.collincrowdfund.nl/hessels-fijnmechanica/
Interessant project zekerheden aan start is redelijk maar toch een behoorlijke verbetering per jaar (10%). Als iemand een linkje heeft dan overweeg ik het mee te nemen
obligatairedinsdag 31 maart 2020 @ 22:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 20:14 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Interessant project zekerheden aan start is redelijk maar toch een behoorlijke verbetering per jaar (10%). Als iemand een linkje heeft dan overweeg ik het mee te nemen
Zeker interessant maar niet méér dan minimum inleg voor mij.
Ik denk dat de onderneming opmerkelijk, maar ook kwetsbaar is door de bijzondere prestaties en kwaliteiten van de man. Als hij zou wegvallen valt ook de organisatie weg denk ik. Zijn klanten zitten in kwetsbare sectoren. Op langere termijn kan dat toch een dingetje worden. Zijn pand is nogal landelijk gelegen in Friesland. Geen idee hoe courant dit is. Het bedrijf is (te) fors gefinancierd, negatieve solvabiliteit.
petercdinsdag 31 maart 2020 @ 22:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 22:08 schreef obligataire het volgende:

[..]

Zeker interessant maar niet méér dan minimum inleg voor mij.
Ik denk dat de onderneming opmerkelijk, maar ook kwetsbaar is door de bijzondere prestaties en kwaliteiten van de man. Als hij zou wegvallen valt ook de organisatie weg denk ik. Zijn klanten zitten in kwetsbare sectoren. Op langere termijn kan dat toch een dingetje worden. Zijn pand is nogal landelijk gelegen in Friesland. Geen idee hoe courant dit is. Het bedrijf is (te) fors gefinancierd, negatieve solvabiliteit.
idem, (te) fors gefinancierd, ook GVE OG Helmond laat ik voorbij gaan, overigens smaakvolle barkrukken op de funda site vh pand / paleis voor een prikkie, voor mij is projectfinanciering helaas te dun, met daarachter te weinig reserves.

https://forum-fok.digidip(...)%2F2543987%2F10%2F25
crowdiefunderdinsdag 31 maart 2020 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 16:06 schreef djh77 het volgende:
Jaaropgave 2019 van lendico ontvangen. Lekker op tijd...
Mijn aangifte IB is al gedaan, zelf maar wat geschat.
zeeland6woensdag 1 april 2020 @ 00:02
Alle steunmaatregelen:

https://www.rijksoverheid(...)bKL5Jt2PnI_8oUF62YjI

https://www.fiscalert.nl/(...)FyNDzAETJi7ka3fh66co
petercwoensdag 1 april 2020 @ 09:48
Voor de vastgoed crowdfunders / thuiswerkers onder ons webinar over huurrecht & Corona

https://www.holla.nl/evenementen

Webinar huur en corona
De huidige situatie omtrent corona roept bij huurders en verhuurder de nodige vragen op. Daarom organiseert Holla Advocaten op vrijdag 3 april om 12.00 uur het lifeline webinar 'Huur en corona: uitdagingen voor huurders en verhuurders'.

Aan de orde komen onder meer: Hoe om te gaan met de huurbetaling bij horecaruimte die op last van de overheid gesloten is? Ligt de situatie anders bij winkelruimte en kantoorruimte? Hoe om te gaan met de oproep van een aantal branche organisaties van 24 maart jl.? Hoe zit het met de exploitatieplicht?

Het lifeline webinar wordt gegeven door de ervaren huurrechtspecialisten Egbert Schelhaas en Gertjan Hamers en duurt ongeveer 45 minuten. Dit is afhankelijk van het aantal vragen dat wordt gesteld.
obligatairewoensdag 1 april 2020 @ 10:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 12:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hebben we die musa al eerder gehad als leningnemer? Wel lage woz waarde t.o.v. taxatie waarde.
Ik zou toch liever (net als in de meeste andere gevallen) in schijf 1 een veilige marge hebben gehad ten opzichte van de WOZ.

NB: het gaat hier om de WOZ 1-1-2019, dus die is al aardig opgepimpt. Tot voor kort vergeleken we met de WOZ peildatum 1-1-2018; in dit concrete geval was deze 94.000 euro.

Ik ga deze maar eens overslaan.......
obligatairewoensdag 1 april 2020 @ 10:38
Nieuwe op NLinvesteert:
https://platform.nlinvesteert.nl/invest/208

Met materiele borgstelling.
impact9woensdag 1 april 2020 @ 11:22
CCF A Real Solution Groep B.V. nu open
Zelf meegenomen
crowdtocrowdwoensdag 1 april 2020 @ 11:30
Kennelijk willen teveel mensen bij Mintos hun geld terug:
quote:
From 13 April 2020, we will introduce a small 0.85% fee for selling loans on the Secondary Market.
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 12:53
Nieuw vastgoed project op NF

Mgr. Nolensplein te Breda.

Een pand in de wijk Heuvel te Breda dient als hypothecaire zekerheid. De rente bedraagt 6,75%, u krijgt het Recht van 1ste Hypotheek.
Looptijd bedraagt 18 maanden, met een eenmalige mogelijkheid voor Geldnemer om met 12 maanden het totale leenbedrag ineens boetevrij af te lossen.

https://www.newfunding.nl/project/mgr-nolensplein-breda

Zelf ga ik hem niet eens lezen aangezien de gegarandeerde looptijd maar 6 12 maanden is. Daarna mag namelijk boetevrij worden afgelost.

[ Bericht 1% gewijzigd door Horsemen op 01-04-2020 15:03:45 ]
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 13:03
Nieuw KoM project met Exclusieve uitnodiging om te investeren in E*W+ woningen fase II ontvangen.

quote:
Beste Investeerder,
Onder verwijzing naar de recente mailing over deze investeringsmogelijkheid ontvangt u hierbij de uitnodiging van ondernemer(s) Peter R*os om te investeren in zijn/haar project EP*+ woningen fase II.
(Terwijl ik niet zou kunnen investeren omdat ik de nieuwe voorwaarden gelukkig niet heb geaccepteerd) 8)7

https://www.kapitaalopmaa(...)73-8f78-644075b3aff2

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 01-04-2020 13:15:50 ]
ETphonehomewoensdag 1 april 2020 @ 13:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:38 schreef obligataire het volgende:
Nieuwe op NLinvesteert:
https://platform.nlinvesteert.nl/invest/208

Met materiele borgstelling.
We mogen het laatste kruimeltje van een grote financiering doen, omdat de ondernemers door hun zeer lage inbreng niet aan de kapitaal eisen van de lening gever voldoen.
Mij niet gezien.
Groepfunderwoensdag 1 april 2020 @ 13:19
quote:
14s.gif Op woensdag 1 april 2020 12:53 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw vastgoed project op NF

Mgr. Nolensplein te Breda.

Een pand in de wijk Heuvel te Breda dient als hypothecaire zekerheid. De rente bedraagt 6,75%, u krijgt het Recht van 1ste Hypotheek.
Looptijd bedraagt 18 maanden, met een eenmalige mogelijkheid voor Geldnemer om met 12 maanden het totale leenbedrag ineens boetevrij af te lossen.

https://www.newfunding.nl/project/mgr-nolensplein-breda

Zelf ga ik hem niet eens lezen aangezien de gegarandeerde looptijd maar 6 maanden is. Daarna mag namelijk boetevrij worden afgelost.
Volgens mij is de gegarandeerde looptijd 12 maanden, niet 6. Dat is in ieder geval hoe ik de pitch lees.
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 13:19 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Volgens mij is de gegarandeerde looptijd 12 maanden, niet 6. Dat is in ieder geval hoe ik de pitch lees.
Ik heb de pitch niet gelezen maar denk dat je gelijk hebt.

Ik doe overigens ook nooit projecten van 1 jaar. Naast het verlies i.v.m de doorlooptijd van het project is het voor mij te veel werk t.o.v. de uiteindelijke opbrengst.
impact9woensdag 1 april 2020 @ 13:34
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 13:19 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Volgens mij is de gegarandeerde looptijd 12 maanden, niet 6. Dat is in ieder geval hoe ik de pitch lees.
Fris onderpand....

https://www.bndestem.nl/b(...)ps://www.google.com/
impact9woensdag 1 april 2020 @ 13:35
quote:
Is in 2019 voor 220k gekocht, LTV is dus mi 91%
zeeland6woensdag 1 april 2020 @ 14:02
Diverse berichten van GvE vandaag. Ze pretenderen maatwerk te leveren, maar alle geldvragers krijgen 3 maanden uitstel.......
tnhbwoensdag 1 april 2020 @ 14:31
quote:
14s.gif Op woensdag 1 april 2020 12:53 schreef Horsemen het volgende:
gegarandeerde looptijd maar 6 maanden is. Daarna mag namelijk boetevrij worden afgelost.
Ik meen te lezen 12 maanden, met op dat moment eenmalig de kans om vervroegd boete vrij volledig af te lossen. Alleen is mijn vertrouwen afgelopen week wel flink minder geworden met een vervroegde aflossing bij NF waar de investeerders contractueel gewoon recht hadden op de rente over de gehele periode en nu met een deal van 6 maanden zonder overleg of open communicatie worden afgelost onder de noemer "crisis". Ik ben er vrij zeker van dat hier de kans op zo'n deal ook best reëel aanwezig is, mede om die reden ga ik nu niet meedoen..
KrekelJapiewoensdag 1 april 2020 @ 14:50
Hotel A'dam die de kamers drie jaar vooruit had verkocht aan een reisorganisatie krijgt ook uitstel. Contract met de reisaanbieder liep tot vandaag. Ben je drie jaar lang uitverkocht geweest en hierna moet je gelijk uitstel van betaling.
Thomas88woensdag 1 april 2020 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:31 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik meen te lezen 12 maanden, met op dat moment eenmalig de kans om vervroegd boete vrij volledig af te lossen. Alleen is mijn vertrouwen afgelopen week wel flink minder geworden met een vervroegde aflossing bij NF waar de investeerders contractueel gewoon recht hadden op de rente over de gehele periode en nu met een deal van 6 maanden zonder overleg of open communicatie worden afgelost onder de noemer "crisis". Ik ben er vrij zeker van dat hier de kans op zo'n deal ook best reëel aanwezig is, mede om die reden ga ik nu niet meedoen..
Klopt op het moment dat de spelregels veranderen tijdens het spel verlies je als platform toch wat van je geloofwaardigheid, zeker nu het zonder enig overleg is met de investeerders. Jammer ook dat de crisis waar we al twee weken inzitten ook 'misbruikt' wordt bij vastgoedleningen, terwijl ik in de lokale vastgoedmarkt nog weinig extreme verandering zie ontstaan.
M'n Parkgebouw geld gaat dus voorlopig niet naar het ook minder sterk ogende NF project in Breda.
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:31 schreef tnhb het volgende:
Ik meen te lezen 12 maanden, met op dat moment eenmalig de kans om vervroegd boete vrij volledig af te lossen.
Klopt inderdaad, dat had ik met mijn berichtje van 13.31 uur al aangegeven. Heb het oorspronkelijke bericht nu ook even aangepast.
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:02 schreef zeeland6 het volgende:
Diverse berichten van GvE vandaag. Ze pretenderen maatwerk te leveren, maar alle geldvragers krijgen 3 maanden uitstel.......
Hier tot op heden gelukkig nog niets ontvangen. (Houden zo :P )

Gaan de leningnemers over deze uitgestelde periode wel de rente doorbetalen?
impact9woensdag 1 april 2020 @ 15:20
quote:
14s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Hier tot op heden gelukkig nog niets ontvangen. (Houden zo :P )

Gaan de leningnemers over deze uitgestelde periode wel de rente doorbetalen?
"In deze periode wordt er wel rente betaald, welke aan het einde van de uitstelperiode aan u wordt uitbetaald."
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:20 schreef impact9 het volgende:

[..]

"In deze periode wordt er wel rente betaald, welke aan het einde van de uitstelperiode aan u wordt uitbetaald."
Oké, dat is op zich goed al had ik de rente liever maandelijks ontvangen zoals Collin dit ook netjes aan het doen is.
drollenvangerwoensdag 1 april 2020 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:52 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Klopt op het moment dat de spelregels veranderen tijdens het spel verlies je als platform toch wat van je geloofwaardigheid, zeker nu het zonder enig overleg is met de investeerders. Jammer ook dat de crisis waar we al twee weken inzitten ook 'misbruikt' wordt bij vastgoedleningen, terwijl ik in de lokale vastgoedmarkt nog weinig extreme verandering zie ontstaan.
M'n Parkgebouw geld gaat dus voorlopig niet naar het ook minder sterk ogende NF project in Breda.
Hebben jullie de aflossing van Parkgebouw al ontvangen?
Thomas88woensdag 1 april 2020 @ 15:33
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:27 schreef drollenvanger het volgende:

[..]

Hebben jullie de aflossing van Parkgebouw al ontvangen?
Nee dat nog niet.
tnhbwoensdag 1 april 2020 @ 17:48
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:52 schreef Thomas88 het volgende:
zeker nu het zonder enig overleg is met de investeerders.
Daar heb ik de meeste moeite mee, als er open was gecommuniceerd dat dit de beste deal was en dat normaal was onderbouwd dan had ik daar best begrip voor kunnen/willen opbrengen. Maar als ik een vraag stel en dan telefonisch als antwoord krijg dat ik gelijk heb, maar dat ze dat om de rust te bewaren nu even niet willen communiceren dan ben je me wel kwijt...
ETphonehomewoensdag 1 april 2020 @ 17:51
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:31 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik meen te lezen 12 maanden, met op dat moment eenmalig de kans om vervroegd boete vrij volledig af te lossen. Alleen is mijn vertrouwen afgelopen week wel flink minder geworden met een vervroegde aflossing bij NF waar de investeerders contractueel gewoon recht hadden op de rente over de gehele periode en nu met een deal van 6 maanden zonder overleg of open communicatie worden afgelost onder de noemer "crisis". Ik ben er vrij zeker van dat hier de kans op zo'n deal ook best reëel aanwezig is, mede om die reden ga ik nu niet meedoen..
Ik nam gisteren de algemene voorwaarden, en het contract van parkgebouw door. In het contract staat vermeld dat vervroegde aflossing niet toegestaan is tenzij overeengekomen bij het aangaan van de lening.
In de pitch van parkgebouw staat "aflossing na uiterlijk 24 maanden". Blijkbaar moeten we dat opvatten als dat we overeengekomen zijn dat er vervroegd afgelost mag worden (er staat in de pitch niks over boete vermeld).
Bij veel pitches staat dit hetzelfde vermeld. Bij de koperen ezel staat echter vermeld "vervroegde aflossing is na 36 maanden toegestaan".

Ik was dus bezig een email te schrijven, maar ben daar maar mee gestopt.
Nu keek ik net even in de pitch van mgr. Nolensplein, hier staat het wat duidelijker omschreven wat er kan en niet kan qua vervroegde aflossing.
Blijkbaar dus wel wat lerend vermogen bij Newfunding.
Al zou het beter zijn als de voorwaarden voor vervroegde aflossing ook in de contracten vermeld zouden zijn. Met pitches kan achteraf gerommeld worden, en contract is bindend.
obligatairewoensdag 1 april 2020 @ 18:05
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:50 schreef KrekelJapie het volgende:
Hotel A'dam die de kamers drie jaar vooruit had verkocht aan een reisorganisatie krijgt ook uitstel. Contract met de reisaanbieder liep tot vandaag. Ben je drie jaar lang uitverkocht geweest en hierna moet je gelijk uitstel van betaling.
Dat dacht ik ook al ja. Kan me niet voorstellen dat hij echt krap zit. Meer een kwestie van "bovenop je cash zitten" in verband met de onzekere toekomst. Maar ja als iedereen dat gaat doen..........
Hanzul2woensdag 1 april 2020 @ 18:56
Vandaag ook een update van geld voor elkaar gehad van een uitstel van aflossing wegens het virus en wat zie ik op facebook.

SPOILER
m.facebook.com/videocompanynl/

Nu geloof ik echt wel dat ze ook overlast hebben, ma in het filmpje zeggen dat je gewoon doorwerkt is niet heel handig...
escortmk2woensdag 1 april 2020 @ 19:08
Als je gewoon door probeert te werken terwijl de helft van je klanten de deuren sluit?
ETphonehomewoensdag 1 april 2020 @ 19:21
Iedereen en z'n moeder heeft last van Corona.
Zelfs accountants/adviseurs blijkbaar.

SPOILER
Manifesto (waar het in November nog zo goed mee ging: zochten dringend extra mensen), GvE
krijgt ook 3 maanden uitstel. Dit is nou typisch een branch waarvan ik zou verwachten dat die extra werk hebben in deze tijd: allerlei bedrijven moeten hun plannen bijstellen, cashflow reorganiseren, hier eventueel overbrugging financiering voor zoeken. Dit levert normaalgesproken extra werk op voor accountants en adviseurs.

Mijn maandelijkse rente- en aflossings cashflow gaat hard onderuit. Op zich geen probleem, ik hoef er (nu) niet van te eten, maar herinvesteringen staan daarmee ook op een laag pitje.
ML45woensdag 1 april 2020 @ 21:08
Bij GeldvoorElkaar hebben ze voorwaarden/tarieven voor de geldnemers gisteren aangepast bij een gedeeltelijk en/of gehele aflossing, een duidelijk verbetering voor de investeerder en het hoppen zal nu waarschijnlijk afnemen, de belangrijkste is:
1. De voorwaarden voor algehele vervroegde aflossing van de Vastgoedlening zijn gewijzigd. Vanaf nu gelden bij de (Duurzame) Vastgoedlening de volgende voorwaarden:
- Deelaflossingen van minimaal 20% van de oorspronkelijke hoofdsom zijn 1x per 12 maanden boetevrij toegestaan.
- Algehele vervroegde aflossing is mogelijk met bijbetaling van 6 maanden compensatierente en administratiekosten. De rente is ten gunste van de investeerders.
TechLightwoensdag 1 april 2020 @ 21:57
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 21:08 schreef ML45 het volgende:
Bij GeldvoorElkaar hebben ze voorwaarden/tarieven voor de geldnemers gisteren aangepast bij een gedeeltelijk en/of gehele aflossing, een duidelijk verbetering voor de investeerder en het hoppen zal nu waarschijnlijk afnemen, de belangrijkste is:
1. De voorwaarden voor algehele vervroegde aflossing van de Vastgoedlening zijn gewijzigd. Vanaf nu gelden bij de (Duurzame) Vastgoedlening de volgende voorwaarden:
- Deelaflossingen van minimaal 20% van de oorspronkelijke hoofdsom zijn 1x per 12 maanden boetevrij toegestaan.
- Algehele vervroegde aflossing is mogelijk met bijbetaling van 6 maanden compensatierente en administratiekosten. De rente is ten gunste van de investeerders.
Heb er gisteren of vandaag nog eentje bekeken, maar niet verder gelezen dan 'boetevrij'. Misschien was die toch ook al aangepast. Maar zit hier niet een grote loophole in? Je lost 99% van de lening boetevrij af, en laat die 1% lekker tot het einde doorlopen. Dan is het immers een deelaflossing van minimaal 20%? Of zou dat effectief voldoende ( = de meeste) herfinancieringen blokkeren omdat gevestigde hypotheekrechten e.d. overeind blijven tot einde looptijd?
Horsemenwoensdag 1 april 2020 @ 21:57
Stukje uit de lokale krant De Stentor m.b.t. NF project De Koperen Ezel.

[quote]Kinderboerderij in Epe roept om brood en groente: ‘Vallen tussen wal en schip’

Het zijn de weken waarin kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe normaal gesproken goed geld verdient. Maar nu heerst op het terrein waar jaarlijks 120.000 bezoekers komen een ‘bizarre stilte’, merkt beheerder Ard Westerink. Dat is merkbaar in de portemonnee.

Waar kinderen horen te schreeuwen, zijn het de kippen die kakelen. Westerink kan er moeilijk aan wennen. ,,De beperkende maatregelen gelden tot 28 april, maar schoolreisjes in juni en juli worden al afgezegd", verzucht hij. ,,Pasen en de meivakantie zijn heel belangrijk voor ons. Die vallen al weg. Wat gebeurt er met Hemelvaartsdag en pinksteren? En de Lente Fair, onze drukste dag van het jaar? Als ze mogen, komen gezinnen dan?”

Inkomsten vallen weg, de vaste kosten gaan door. Het zorgt voor een opmerkelijke oproep. ,,Breng brood en groente voor onze dieren. Daardoor hoeven we minder te kopen en houden we de kosten zo laag mogelijk", zegt Westerink. ,,Dat we de entree van 1 euro zo laag mogelijk proberen te houden, komt ons nu tegen. De kinderboerderij valt tussen wal en schip.”

Dat zit zo. Ondernemers die geraakt worden door de coronacrisis kunnen 4.000 euro compensatie krijgen van het Rijk. Met recreatie en horeca lijkt De Koperen Ezel daarvoor in aanmerking te komen. ,,Maar tijdens het aanvragen bleek ik er geen recht op te hebben", zegt Westerink.

Hij verwijst naar de code waarmee bedrijven geregistreerd staan bij de overheid. ,,De eerste van ons, en waar naar wordt gekeken, is die van ezelhouderij- en fokkerij. Blijkbaar valt die sector niet in de regeling.” Daarom is het volgens Westerink nog onzeker of het Rijk 90 procent van het loon gaat betalen, hoewel zijn medewerkers al in de deeltijd-ww zitten.

Dat het eerste eten al is gebracht, doet Westerink goed. ,,Een man kwam spontaan brokken brengen. Mondjesmaat komen andere reacties binnen. Heel leuk om te zien”, reageert de beheerder. ,,Wij kunnen het nog een tijdje uitzingen, maar alle kleine beetjes helpen. Hopelijk is vanaf 28 april meer vrijheid.”

Terwijl de kippen kakelen in een oorverdovende stilte, proberen ze er bij De Koperen Ezel het beste van te maken. Dieren worden gevoerd, hokken schoongemaakt en onderhoud uitgevoerd. ,,En gelukkig is iedereen gezond. Dat is het belangrijkste.”[quote]

Dit gaat een hele beroerte start van dit project worden vrees ik.
djh77donderdag 2 april 2020 @ 06:18
Overheid gaat crowdfundingplatformen inzetten in Coronacrisis
SPOILER
Snelle en solide funding dat is waar de Nederlandse crowdfundingplatformen voor staan. Om bedrijfsfinanciering ook in tijden van de Coronacrisis mogelijk te maken is verbreding van de markt voor bedrijfsfinanciering noodzakelijk. De regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is vanaf nu dan ook opgesteld voor deze aanbieders van financiering via crowdfunding. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op haar website.

Het mkb is in grote mate afhankelijk van financiers. Verbreding van de markt voor bedrijfsfinanciering is dan ook wenselijk. Om verbreding van het aanbod te ondersteunen heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) ook opengesteld voor andere financiers dan banken.

De onderstaande banken maken gebruik van de BMKB:
- ABN AMRO
- Deutsche Bank AG, Amsterdam Branch
- ING-bank
- Rabobank
- Riverbank
- Triodos Bank

Op de BES-eilanden:
- Girobank NV
- MCB bank (Maduro bank)
- RBTT Bank NV


Openstelling BMKB voor niet-bancaire financiers

Om de markt voor bedrijfsfinanciering te verbreden, staat de BMKB ook open voor andere financiers dan banken.

Onderstaande Niet-bancaire financiers zijn al gemachtigd:
- Europese Horeca Financieringsmaatschappij
- Kredietunie Bakkerij Ondernemers
- Kredietunie Brabant
- Kredietunie Kennemerland
- Qredits

Als niet-bancaire financier deelnemen aan de BMKB

Wilt u als niet-bancaire financier de BMKB toepassen bij uw financieringen aan het mkb? Dan kunt u een verzoek tot deelname indienen (zie Download onderaan pagina: Aanvraag Borgstellingsovereenkomst). Een adviescommissie adviseert de minister of u voldoet aan de eisen. Daarbij kijkt de commissie onder meer naar de organisatie, het financieringsproces, deskundigheid en stabiliteit van de financier.

Voor het indienen van een aanvraag tot deelname moet u een brief van DNB en AFM hebben. In de brief moet staan dat u aan de eisen van DNB en AFM voldoet of dat deze eisen op u niet van toepassing zijn.


[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 02-04-2020 06:27:43 ]
djh77donderdag 2 april 2020 @ 06:20
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 21:08 schreef ML45 het volgende:
Bij GeldvoorElkaar hebben ze voorwaarden/tarieven voor de geldnemers gisteren aangepast bij een gedeeltelijk en/of gehele aflossing, een duidelijk verbetering voor de investeerder en het hoppen zal nu waarschijnlijk afnemen, de belangrijkste is:
1. De voorwaarden voor algehele vervroegde aflossing van de Vastgoedlening zijn gewijzigd. Vanaf nu gelden bij de (Duurzame) Vastgoedlening de volgende voorwaarden:
- Deelaflossingen van minimaal 20% van de oorspronkelijke hoofdsom zijn 1x per 12 maanden boetevrij toegestaan.
- Algehele vervroegde aflossing is mogelijk met bijbetaling van 6 maanden compensatierente en administratiekosten. De rente is ten gunste van de investeerders.
Ik had liever gezien:
- deelaflossing maximaal 20% per jaar boetevrij
- algehele aflossing met 6 mnd compensatierente

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 02-04-2020 06:28:13 ]
djh77donderdag 2 april 2020 @ 06:24
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:21 schreef ETphonehome het volgende:
Iedereen en z'n moeder heeft last van Corona.
Zelfs accountants/adviseurs blijkbaar.

SPOILER
Manifesto (waar het in November nog zo goed mee ging: zochten dringend extra mensen), GvE
krijgt ook 3 maanden uitstel. Dit is nou typisch een branch waarvan ik zou verwachten dat die extra werk hebben in deze tijd: allerlei bedrijven moeten hun plannen bijstellen, cashflow reorganiseren, hier eventueel overbrugging financiering voor zoeken. Dit levert normaalgesproken extra werk op voor accountants en adviseurs.
Onze accountant draait overuren om bedrijven te ondersteunen met NOW en de andere maatregelen van de overheid
investeerdertjedonderdag 2 april 2020 @ 07:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:21 schreef ETphonehome het volgende:
Iedereen en z'n moeder heeft last van Corona.
Zelfs accountants/adviseurs blijkbaar.

SPOILER
Manifesto (waar het in November nog zo goed mee ging: zochten dringend extra mensen), GvE
krijgt ook 3 maanden uitstel. Dit is nou typisch een branch waarvan ik zou verwachten dat die extra werk hebben in deze tijd: allerlei bedrijven moeten hun plannen bijstellen, cashflow reorganiseren, hier eventueel overbrugging financiering voor zoeken. Dit levert normaalgesproken extra werk op voor accountants en adviseurs.

Mijn maandelijkse rente- en aflossings cashflow gaat hard onderuit. Op zich geen probleem, ik hoef er (nu) niet van te eten, maar herinvesteringen staan daarmee ook op een laag pitje.
Maar als je de pech hebt dat je personeel ziek thuis zit, krijg je het nog steeds zwaar
petercdonderdag 2 april 2020 @ 09:01
Vanochtend 2 HCN ers ontvangen (top) / ook SIG zie ik staan, kijken of het compleet is
KrekelJapiedonderdag 2 april 2020 @ 09:07
quote:
12s.gif Op donderdag 2 april 2020 09:01 schreef peterc het volgende:
Vanochtend 2 HCN ers ontvangen (top) / ook SIG zie ik staan, kijken of het compleet is
Bij mij was sameningeld helemaal compleet. Het lijkt wel dat wanneer de 1e van de maand op een werkdag valt en minder problemen zijn dan wanneer de 1e van de maand een weekenddag is
Horsemendonderdag 2 april 2020 @ 09:20
48 AFM geregistreerde crowdfundingplatformen in Nederland

Op basis van de laatste update van het AFM Register Crowdfundingplatformen staat het aantal platformen op 48 in maart 2020.

Hieronder vindt u de huidgie verdeling over de verschillende AFM vergunningen en ontheffingen:


Vergunning beleggingsonderneming & Vergunning financiële dienstverlener: 0

Vergunning beleggingsonderneming & Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld: 1

Vergunning beleggingsonderneming: 3

Vergunning financiële dienstverlener & Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld: 3

Vergunning financiële dienstverlener: 2

Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld: 39
tnhbdonderdag 2 april 2020 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:51 schreef ETphonehome het volgende:
an de lening.
In de pitch van parkgebouw staat "aflossing na uiterlijk 24 maanden". Blijkbaar moeten we dat opvatten als dat we overeengekomen zijn dat er vervroegd afgelost mag worden
Neen, dat is mij expliciet verteld vanuit NF, en we communiceren dat niet en je moet blij zijn met die 6 maanden was de boodschap, ik noem dat het vertrouwen van de investeerder flink misbruiken en uiteindelijk misleiding door de manier van communiceren, helaas kan ik er momenteel niets anders van maken.
Horsemendonderdag 2 april 2020 @ 09:24
Crowdfundmarkt krimpt maar gaat voorop in Corona-strijd

De markt voor crowdfunding in Nederland maakt een koude start in 2020. In het eerste kwartaal werd slechts 64 miljoen euro gefinancieerd via crowdfundingplatformen. Dit meldt Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is de markt gekrompen met 25%.


De krimp van de crowdfundmarkt is voor een groot deel te verklaren door het vertrek van Funding Circle uit Nederland. In de eerste drie maanden van vorig jaar was dit crowdfundingplatform nog goed voor 14 miljoen euro financiering.


Het uitbreken van de Coronacrisis heeft in maart nog geen significante impact gehad op het aantal crowdfundingprojecten dat gepubliceerd is in Nederland. Op 30 maart is aangekondigd dat ook crowdfundingplatformen via de regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) leningen mogen gaan verstrekken. Crowdfundingplatformen hebben veel ervaring met snel due diligence onderzoek. Dit is noodzakelijk voor de acute steun aan ondernemers.
ML45donderdag 2 april 2020 @ 10:45
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 09:24 schreef Horsemen het volgende:
Crowdfundmarkt krimpt maar gaat voorop in Corona-strijd

De markt voor crowdfunding in Nederland maakt een koude start in 2020. In het eerste kwartaal werd slechts 64 miljoen euro gefinancieerd via crowdfundingplatformen. Dit meldt Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is de markt gekrompen met 25%.

I

De krimp van de crowdfundmarkt is voor een groot deel te verklaren door het vertrek van Funding Circle uit Nederland. In de eerste drie maanden van vorig jaar was dit crowdfundingplatform nog goed voor 14 miljoen euro financiering.

Het uitbreken van de Coronacrisis heeft in maart nog geen significante impact gehad op het aantal crowdfundingprojecten dat gepubliceerd is in Nederland. Op 30 maart is aangekondigd dat ook crowdfundingplatformen via de regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) leningen mogen gaan verstrekken. Crowdfundingplatformen hebben veel ervaring met snel due diligence onderzoek. Dit is noodzakelijk voor de acute steun aan ondernemers.
k zou niet te vroeg juichen:
- de eisen en het formulier zijn alles behalve CF vriendelijk heb ik begrepen.
- Qredits voert een zware lobby om te voorkomen dat CF platformen mee mogen doen, zij zijn bang dat er betere concurrenten op hun beschermende en gesubsidieerde markt komen.
- maar ook, de BMKB-C regeling zal voor veel Ondernemers een brug te ver zijn. Eisen mbt de dekking, rente percentage, 3,9% up front kosten, duur van maximaal 2 jaar waardoor dit een onevenredige belasting geeft op de Cashflow

Ik heb afgelopen zondag de leden van de 2e Kamercommissie Economisch zaken over de omissies/verbeterpunten binnen de BMB-C regeling geïnformeerd. Ik verwacht er niet veel van omdat het MKB een onbekend fenomeen is voor veel Kamerleden..
Jaco078donderdag 2 april 2020 @ 10:57
Nog 1.900 te financieren op collin: catering met materiële 2e hypotheek.