FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde #34 marijn is lekker
Bocajzaterdag 22 februari 2020 @ 19:40
keuri.jpg

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
djkoelkastzaterdag 22 februari 2020 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 19:40 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Zegt dat wat?
Uiteraard, een gezonde blije kip heeft echt geen slappe kam hoor.
Een 'scharrelkip' is echt geen blije kip.
Hyaenidaezaterdag 22 februari 2020 @ 20:55
Mandarijn is lekker idd :9
golferzaterdag 22 februari 2020 @ 20:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:55 schreef Hyaenidae het volgende:
Mandarijn is lekker idd :9
Hilarisch. :{w
Hyaenidaezaterdag 22 februari 2020 @ 21:01
quote:
13s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Hilarisch. :{w
Marijn :') wat een kutnaam als je zo heet
golferzaterdag 22 februari 2020 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 21:01 schreef Hyaenidae het volgende:

Marijn :') wat een kutnaam als je zo heet
Altijd betere dan zo'n stakkernaam als Hyaenidae. :W
Hyaenidaezaterdag 22 februari 2020 @ 21:03
quote:
13s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 21:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Altijd betere dan zo'n stakkernaam als Hyaenidae. :W
ok boomer
golferzaterdag 22 februari 2020 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 21:03 schreef Hyaenidae het volgende:

ok boomer
Lees dit maar eens, misschien dat je dan begrijpt wat je zegt:
https://www.volkskrant.nl(...)senverhaal~b642420e/

En kan het nu verder weer gaan over het programma van KvW?
golferwoensdag 26 februari 2020 @ 21:56
Morgen:

De Keuringsdienst stuit op een juweel in de gebaksvitrine. De macaron verovert onze harten én onze portemonnee. Maar wat is dit voor uniek soort koekje? Waarom betalen we zoveel meer voor een macaron dan voor elk ander koekje? We willen de hoge prijs van de macaron kunnen behappen. De schatkaart stuurt ons richting de stad van de liefde, waar de Keuringsdienst niet zomaar iets voor zoete koek gaat slikken.
#ANONIEMdonderdag 27 februari 2020 @ 20:29
Ik wist niet dat die dingen zo duur waren :o en dan ook die krengen uit de supermarkt :')
Sapstengeldonderdag 27 februari 2020 @ 20:41
Ja 2.20 per stuk daar in Parijs. Maarja ik eet geen 10 macrons achter elkaar. Dus ja, stuk of 2 bij de koffie, kost je even veel als een punt appeltaart in de horeca.
golferdonderdag 27 februari 2020 @ 20:57
Die jonge gast van 26 met die fabriek. 1 miljoen per week. En hij gebruikt gewoon top-ingredienten. ^O^
Adamesdonderdag 27 februari 2020 @ 20:58
Leuke aflevering
golfervrijdag 28 februari 2020 @ 15:15
De geschiedenis van dit koekje:
https://www.npo3.nl/hoe-d(...)hMesI7KqTeITJq9nuR_Y
BasEnAadzaterdag 29 februari 2020 @ 10:45
Was een leuke aflevering ja.

Voor de mensen die niet terug gaan kijken, hier staat het samengevat:
https://www.gelderlander.(...)g-gebakken~a94c1867/
Gruj0zaterdag 29 februari 2020 @ 13:31
Die kerel van 26 met zijn eigen macaron fabriek. _O_ _O_ _O_
qajariaqzaterdag 29 februari 2020 @ 15:03
Keuringsdienst van waarde #34 marijn is lekker

Mag ik hier aan toevoegen dat Sophie toch wel aan het groeien is.

Foto van zes jaar terug:
266px-Sofie_van_den_Enk_2014_Tilburg_University_2.jpg
Joosie200zaterdag 29 februari 2020 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 februari 2020 13:31 schreef Gruj0 het volgende:
Die kerel van 26 met zijn eigen macaron fabriek. _O_ _O_ _O_
Met productie voor de appie. :7
Haal ik daar liever 12 macarons voor 5 euro dan 2/3 bij Laduree. De AH is om de hoek en Parijs niet :P
Joost-mag-het-wetenzaterdag 29 februari 2020 @ 22:02
quote:
11s.gif Op donderdag 27 februari 2020 20:57 schreef golfer het volgende:
Die jonge gast van 26 met die fabriek. 1 miljoen per week. En hij gebruikt gewoon top-ingredienten. ^O^
Hij maakt ze in zijn fabriek wellicht beter dan gelijk welke patissier die het probeert ...
Mollinedinsdag 3 maart 2020 @ 09:51
Dat heb ik dus gemist: is die bij de patissier nou echt zoveel lekkerder dan die uit de fabriek, daar was ik nou net benieuwd naar... :9
golferdinsdag 3 maart 2020 @ 11:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 09:51 schreef Molline het volgende:
Dat heb ik dus gemist: is die bij de patissier nou echt zoveel lekkerder dan die uit de fabriek, daar was ik nou net benieuwd naar... :9
Ik zou zeggen: kijk het terug.
golferdinsdag 3 maart 2020 @ 11:41
a.s. donderdag:

Vleesreepjes

Snij varkensvlees aan reepjes, doe er wat kruiden over en voìla, je hebt döner, shoarma of gyros. We vinden tientallen verschillende verpakkingen in de supermarkt. Maar er is iets vreemds aan de hand, want wordt döner of shoarma wel van varkensvlees gemaakt? En om het nog vreemder te maken: de ingrediënten verschillen niet veel, maar de prijzen lopen ongelofelijk uiteen. De Keuringsdienst gaat op onderzoek.
BasEnAaddinsdag 3 maart 2020 @ 11:51
Ik ben wel benieuwd.
Overigens gaat het bij döner of shoarma om de kruiden, niet om het beest waar het vlees vandaan komt. Ik las al eerder ergens dat het vrij normaal is dat kebabzaken ook wel varkensvlees gebruiken vanwege de prijs.
golferdinsdag 3 maart 2020 @ 12:09
Het originele vlees voor döner of shaorma is natuurlijk lams- of kalfsvlees, vanwege de voedselwetten.
Mollinedinsdag 3 maart 2020 @ 12:36
quote:
3s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik zou zeggen: kijk het terug.
Huh ik heb het gezien, werd daar iets over gezegd dan, nee toch?
golferdinsdag 3 maart 2020 @ 13:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:36 schreef Molline het volgende:

Huh ik heb het gezien, werd daar iets over gezegd dan, nee toch?
Volgens mij, qua smaak, allemaal hetzelfde.
Patissier had natuurlijk wel meer rare smaak varianten.
Opperprutserdonderdag 5 maart 2020 @ 20:28
El Greco, bazenzaak.
Van_Poppeldonderdag 5 maart 2020 @ 20:29
Die helpdeskmedewerkers :')
Van_Poppeldonderdag 5 maart 2020 @ 20:37
Ongekruid vlees is duurder dan gekruid vlees 8)7
xzazdonderdag 5 maart 2020 @ 20:38
Daarom niet...
yosanderdonderdag 5 maart 2020 @ 20:50
Die gyros tent waar Marijn is (El Greco Utrecht), had wel echt goede gyros toen ik een keer op stap was in Utrecht _O_ maar kon ook aan de intoxicatie liggen :+
Remcodonderdag 5 maart 2020 @ 21:46
Dit vond ik wel weer een interesante, ik vroeg me het verschil ook altijd af. Die Gyros van dat kleine zaakje zag er wel ontzettend lekker uit.
golferdonderdag 5 maart 2020 @ 22:51
Gyros is dus het enige dat van origine met varkensvlees wordt gemaakt.
En die moslim op de Zwarte Markt van Beverwijk wilde niet zeggen dat shoarma Israelisch/Midden Oosters is, dus verzon hij de oorsprong daarvan maar in Griekenland. :+
golferdonderdag 5 maart 2020 @ 22:56
https://www.snack-nieuws.(...)yros-kebab-en-doner/
Sapstengeldonderdag 5 maart 2020 @ 22:57
Zei Marijn nou "aan de paal rijgen" of hoorde ik gewoon wat ik graag wil horen.
fespodonderdag 5 maart 2020 @ 23:53
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 20:37 schreef Van_Poppel het volgende:
Ongekruid vlees is duurder dan gekruid vlees 8)7
onder het mom, wat er op zit, kan er niet meer af, snap ik het wel.
ongekruid vlees kan je twee gerechten mee maken, en met shoarma lukt dat niet.

een veelzijdig product kan je natuurlijk voor meer verkopen.
yosandervrijdag 6 maart 2020 @ 07:28
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:51 schreef golfer het volgende:
Gyros is dus het enige dat van origine met varkensvlees wordt gemaakt.
En die moslim op de Zwarte Markt van Beverwijk wilde niet zeggen dat shoarma Israelisch/Midden Oosters is, dus verzon hij de oorsprong daarvan maar in Griekenland. :+
Vreemd idd dat er niks over Israël werd gezegd :P
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:57 schreef Sapstengel het volgende:
Zei Marijn nou "aan de paal rijgen" of hoorde ik gewoon wat ik graag wil horen.
o|O
Dunnevandalevrijdag 6 maart 2020 @ 20:08
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:57 schreef Sapstengel het volgende:
Zei Marijn nou "aan de paal rijgen" of hoorde ik gewoon wat ik graag wil horen.
Ik hoorde het ook heel duidelijk, later had ze het nog over "vleespaal" 😂
hemarookworstvrijdag 6 maart 2020 @ 22:11
Woordgrappen en dubbele betekenissen zijn ze niet vies van in KvW
JayHovahzaterdag 7 maart 2020 @ 06:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 22:11 schreef hemarookworst het volgende:
Woordgrappen en dubbele betekenissen zijn ze niet vies van in KvW
Het liefst nog extra benadrukken en herhalen...
golfermaandag 9 maart 2020 @ 18:29
a.s. Donderdag:

Broodmix.

Brood, daar zit wat in! Maar wat precies? De Keuringsdienst gaat een brood bakken, en wil weten welke ingrediënten daarvoor nodig zijn. Meel en gist leert de broodverpakking ons en we moeten ook nog op zoek naar stofjes als emulgatoren, aardappelvlokken en amylase. De vraag rijst wat die ingrediënten zijn en wat die doen in het brood. We gaan bakken met Yvette van Boven en bezoeken een molenaar en een bakker voor antwoord.
JayHovahdinsdag 10 maart 2020 @ 06:22
Weer een brood gerelateerd onderwerp...

Tijd voor nieuwe inspiratie, misschien wat meer over de Vegetarische Slagers enzo, volgens mij zit er genoeg troep in die vegetarische hamburgers enzo ter vervanging van. Als je het elke dag eet groei je vanzelf een extra tepel erbij...
Van_Poppeldonderdag 12 maart 2020 @ 20:31
Wist echt niet dat er suiker in brood zit.
ja_okay_whateverdonderdag 12 maart 2020 @ 20:38
"Gvd ga iemand anders bellen muts"
golferdonderdag 12 maart 2020 @ 23:25
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2020 20:31 schreef Van_Poppel het volgende:
Wist echt niet dat er suiker in brood zit.
Ik ak al jaren zelf brood met gemalen meel van de molen uit het buurdorp. Meel, gist, water, drupje olie, zout en een heel klein beetje suiker.
Bocajdinsdag 17 maart 2020 @ 15:29
Die bakker 'Vooges' koopt zijn meel gewoon in en bakt brood!
Ze doen niets zelf aan het meel... (Wel lekker makkelijk natuurlijk, maar echt een ambacht... neen!)
Bocajdinsdag 17 maart 2020 @ 15:54
Volgens mij inderdaad zelf bakken of Allison brood kopen! (Puur brood!)
golferdinsdag 17 maart 2020 @ 16:04
a.s. Donderdag:

Ontbijtgranen.

De keuze is reuze als je voor het ontbijtschap staat maar wat moet je nou kiezen? De Keuringsdienst wil weten wat het verschil is tussen muesli, krokante muesli, cruesli en granola. Alleen verschil in prijs is duidelijk; voor granola betaal je veruit het meeste. Hoe zit dat? We vragen het aan een diëtiste, die ons ongesuikerd zegt waar het op staat. De Keuringsdienst pikt een graantje mee.
Aardbei55donderdag 19 maart 2020 @ 15:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 06:22 schreef JayHovah het volgende:
Weer een brood gerelateerd onderwerp...

Tijd voor nieuwe inspiratie, misschien wat meer over de Vegetarische Slagers enzo, volgens mij zit er genoeg troep in die vegetarische hamburgers enzo ter vervanging van. Als je het elke dag eet groei je vanzelf een extra tepel erbij...
Stel het aan ze voor.
hemarookworstdonderdag 19 maart 2020 @ 16:15

Marijn: Hey! Daar is de vleespaal!
Van_Poppeldonderdag 19 maart 2020 @ 20:26
Eindelijk is een helpdeskmedewerker eerlijk.
Bocajzaterdag 21 maart 2020 @ 15:35
quote:
10s.gif Op donderdag 19 maart 2020 20:26 schreef Van_Poppel het volgende:
Eindelijk is een helpdeskmedewerker eerlijk.
Ontbijtgranen = snoep...

Ook hoe meer bla bla hoe duurder het wordt! (Dat winkeltje in Engeland is wel het toppunt!)
BasEnAadzaterdag 21 maart 2020 @ 20:56
Ik heb het niet afgekeken, het was te saai.
djkoelkastzondag 22 maart 2020 @ 12:32
Hoe die diëtiste bevooroordeeld over Quaker/Cruesli deed van "daar zal nog wel veel meer in zitten" en dat bleek reuze mee te vallen. (maar ik verdenk ze wel meteen van trucjes toepassen om de voedingswaarde omlaag te krijgen)

Ongeraffineeerde suiker is wel degelijk minder slecht dan geraffineerde suiker, er zitten mineralen in die ons lichaam helpen de suiker te verwerken. Het is niet opeens gezond natuurlijk en ook dat moet met mate worden gegeten, maar zeggen dat het "precies hetzelfde" is is wel erg kort door de bocht.
qajariaqzondag 22 maart 2020 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 12:32 schreef djkoelkast het volgende:
Ongeraffineeerde suiker is wel degelijk minder slecht dan geraffineerde suiker, er zitten mineralen in die ons lichaam helpen de suiker te verwerken.
Voor zover ik weet is suiker gewoon lege energie. Als die mineralen zo noodzakelijk zijn dan is een pilletje ook voldoende. Suiker is suiker.

Ongerafineerde suiker is een marketing concept.
golferzondag 22 maart 2020 @ 12:53
quote:
99s.gif Op zondag 22 maart 2020 12:49 schreef qajariaq het volgende:

Ongerafineerde suiker is een marketing concept.
Klopt.
quote:
Je lichaam verwerkt alle vormen van suiker op dezelfde manier. Het maakt dus geen onderscheid tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers. Palmsuiker, kokosbloesemsuiker en alle andere vormen van natuurlijke suiker zijn dus niet per definitie beter of gezonder dan de geraffineerde suiker die je vindt in producten als koek, snoep, frisdrank en vruchtensap.
bron:https://www.diabetesfonds(...)geraffineerde-suiker
djkoelkastzondag 22 maart 2020 @ 13:16
quote:
99s.gif Op zondag 22 maart 2020 12:49 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Voor zover ik weet is suiker gewoon lege energie. Als die mineralen zo noodzakelijk zijn dan is een pilletje ook voldoende. Suiker is suiker.

Ongerafineerde suiker is een marketing concept.
Geraffineerde suiker is 100% suikers
Ongeraffineerde suiker heeft een lager percentage suikers

en DAT is wat het uitmaakt.
qajariaqzondag 22 maart 2020 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 13:16 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Geraffineerde suiker is 100% suikers
Ongeraffineerde suiker heeft een lager percentage suikers

en DAT is wat het uitmaakt.
Ik kom werkelijk nergens op gerenommeerde websites tegen dat HET beter is. Vitamines zitten er slechts zeer schaars in en het woord mineralen kom ik niet eens tegen.

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/suiker.aspx

Tja, als er nog iets bij zit dan is het geen 100% suiker maar als je twee korrels meer in je koffie doet dan heb je evenveel suiker binnen plus wat reststoffen. Kom zelf eens met een voorbeeld maar dan wel graag één die niet puur in de alternatieve hoek zit.
djkoelkastzondag 22 maart 2020 @ 16:27
quote:
99s.gif Op zondag 22 maart 2020 16:22 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Ik kom werkelijk nergens op gerenommeerde websites tegen dat HET beter is. Vitamines zitten er slechts zeer schaars in en het woord mineralen kom ik niet eens tegen.

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/suiker.aspx

Tja, als er nog iets bij zit dan is het geen 100% suiker maar als je twee korrels meer in je koffie doet dan heb je evenveel suiker binnen plus wat reststoffen. Kom zelf eens met een voorbeeld maar dan wel graag één die niet puur in de alternatieve hoek zit.
Het is een feit dat hoe meer je uit een product haalt hoe minder voedingswaarde er overblijft.
Net als met bloem vs volkorenmeel, gehomogeniseerde melk en niet-gehomogeniseerde melk.

En uiteraard, bij suiker scheelt het heel weinig, bij zout idem dito, ongeraffineerd zout zitten nog mineralen in en is dus per gram iets minder NaCl dan geraffineerd zout. Proef je ook terug, zowel bij ongeraffineerd suiker als ongeraffineerd zout.
En inderdaad: als je méér ongeraffineerde suiker in je koffie doet dan scheelt het op de mineralen na niets.

Hoe minder bewerkingen hoe minder slecht, echter suiker blijft een product wat niet heel gezond is.
qajariaqzondag 22 maart 2020 @ 16:41
quote:
99s.gif Op zondag 22 maart 2020 16:22 schreef qajariaq het volgende:
Kom zelf eens met een voorbeeld maar dan wel graag één die niet puur in de alternatieve hoek zit.
Oh, zout uit (Nederlandse) bodem is 100% mineraal. Hooguit wat jodium toegevoegd.
Zeezout is niet mineraal maar grotendeels het zelfde zout maar dan met vervuiling. Ik probeer minimaal zout te eten maar als ik het eet dan graag zo schoon mogelijk.

Maar eh, kom eens met een verwijzing naar een wetenschappelijke onderbouwing van je beweringen.
golferdonderdag 26 maart 2020 @ 16:46
Vanavond:

Biologische zalm.

In de biologische veeteelt is het belangrijk dat het dier zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Maar hoe zit het met de biologische kweek van vis? De wilde zalm is een roofdier dat duizenden kilometers zwemt, kan zijn gekooide biologische soortgenoot dat ook? Weten we eigenlijk wel waar een zalm gelukkig van wordt? De Keuringsdienst neemt een duikje in de wereld van de biologische vis.
Van_Poppeldonderdag 26 maart 2020 @ 20:41
Zalm moet soja eten om het biologisch te mogen noemen. 8)7
ThePlaneteerdonderdag 26 maart 2020 @ 20:55
Biologisch is hoe dan ook gewoon grote onzin. In mijn ogen marketing voor mensen die denken bewuste keuze te maken. En dat is precies hun slogan.
Freak188donderdag 26 maart 2020 @ 20:56
Wat een slecht verhaal van die Biologische troela zeg. Goede bedoelingen maar hier worden alle richtlijnen overtreden. Echt heel slecht.
alpekodonderdag 26 maart 2020 @ 21:05
Goed onderwerp dit keer
PzKpfwdonderdag 26 maart 2020 @ 21:24
En dan durven mensen elektrische auto's 'de toekomst' te noemen :')
golferdonderdag 26 maart 2020 @ 23:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 20:56 schreef Freak188 het volgende:
Wat een slecht verhaal van die Biologische troela zeg. Goede bedoelingen maar hier worden alle richtlijnen overtreden. Echt heel slecht.
En die lobby-club heeft dus in Brussel dusdanig veel invloed dat de EC het goedkeurt als er biologisch op die kweekvissen komt te staan. :{
golferdonderdag 2 april 2020 @ 12:21
Vanavond:

Het is lekker door de pindakaas, de pannenkoek, een ijsje, pudding of chips: proteïne. Een wondergoedje dat door steeds meer producten wordt geroerd. Goed voor de spieren, doen de verpakkingen ons geloven. Eet lekker een zak chips om te herstellen na het sporten. De Keuringsdienst gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinaire kikkererwt en maakt een proteïnebom waar je u tegen zegt.
Van_Poppeldonderdag 2 april 2020 @ 20:30
Pierre Wind eindelijk weer 's op TV.
Van_Poppeldonderdag 2 april 2020 @ 20:36
Al die hippe proteïne producten worden dus verrijkt met veevoer :D
Remcodonderdag 2 april 2020 @ 20:45
Dit is allemaal niet zo opzienbarend. Iedereen weet dat proteïne een ander woord voor eiwitten is, en dat vooral sporters wat meer moeten hebben, maar de gemiddelde Nederlander sowieso genoeg binnen krijgt.
Bronsondonderdag 2 april 2020 @ 20:45
Wat een hork dat hij Sofie niet helpt met het dragen van dat mandje.
vuurbrooddonderdag 2 april 2020 @ 21:08
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 20:45 schreef Remco het volgende:
Dit is allemaal niet zo opzienbarend. Iedereen weet dat proteïne een ander woord voor eiwitten is, en dat vooral sporters wat meer moeten hebben, maar de gemiddelde Nederlander sowieso genoeg binnen krijgt.
Dus dat en die bolle Pierre Wind zat alleen maar onzin uit te kramen :')
Pilesdonderdag 2 april 2020 @ 21:35
quote:
14s.gif Op donderdag 2 april 2020 20:30 schreef Van_Poppel het volgende:
Pierre Wind eindelijk weer 's op TV.
Idd, dat mag wel wat vaker.
Net als Wouter Klootwijk trouwens, die mis ik ook -O-
golferdonderdag 2 april 2020 @ 22:15
quote:
14s.gif Op donderdag 2 april 2020 20:30 schreef Van_Poppel het volgende:
Pierre Wind eindelijk weer 's op TV.
Even verschrikkelijk als altijd. :r
NoCigarvrijdag 3 april 2020 @ 00:34
quote:
13s.gif Op donderdag 2 april 2020 22:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Even verschrikkelijk als altijd. :r
Niet gezien, maar eens. Neppe aansteller.
Bocajvrijdag 3 april 2020 @ 17:06
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2020 21:35 schreef Piles het volgende:
Wouter Klootwijk
Dat maaltje van die Wind lust ik ook wel! :9
Wouter Klootwijk is 74+ en zit gewoon te genieten van zijn oude dag!
De laatste 'De Wilde Keuken' is ook alweer van begin 2015...

Vond nog wel wat actueels van Wouter!
https://uitdekeukenvan8.nl/de-crock-kookpot/
ThePlaneteermaandag 6 april 2020 @ 13:05
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 20:45 schreef Remco het volgende:
Dit is allemaal niet zo opzienbarend. Iedereen weet dat proteïne een ander woord voor eiwitten is, en dat vooral sporters wat meer moeten hebben, maar de gemiddelde Nederlander sowieso genoeg binnen krijgt.
En toch weer grappig dat producenten daar zo op in spelen (en consument 't ook gewoon kopen).
JayHovahwoensdag 8 april 2020 @ 20:51
Donderdag 9 april 20.25 uur NPO3:

Qua smaak is er tussen witte en bruine eieren geen verschil. Toch eten Nederlanders liever een bruin dan een wit. Hoezo? De Keuringsdienst wil ook weten waarom witte eieren in de supermarkt zoveel goedkoper zijn.
In Nederland hebben we witte en bruine kippeneieren. De Keuringsdienst van waarde had hier nogal wat vragen over en ging op onderzoek uit. Welke kleur eieren een kip legt, ligt aan het ras. Een kip met witte oorlellen legt witte eieren, eentje met rode oorlellen legt bruine. Qua smaak is er geen verschil.

Ben bijna zeker dat het een herhaling is...
golferwoensdag 8 april 2020 @ 23:00
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:51 schreef JayHovah het volgende:
Donderdag 9 april 20.25 uur NPO3:

Qua smaak is er tussen witte en bruine eieren geen verschil. Toch eten Nederlanders liever een bruin dan een wit. Hoezo? De Keuringsdienst wil ook weten waarom witte eieren in de supermarkt zoveel goedkoper zijn.
In Nederland hebben we witte en bruine kippeneieren. De Keuringsdienst van waarde had hier nogal wat vragen over en ging op onderzoek uit. Welke kleur eieren een kip legt, ligt aan het ras. Een kip met witte oorlellen legt witte eieren, eentje met rode oorlellen legt bruine. Qua smaak is er geen verschil.

Ben bijna zeker dat het een herhaling is...
Dat is het inderdaad.
Overigens zijn wij sinds die uitzending bewust steeds meer alleen maar witte eieren gaan kopen.
hemarookworstdonderdag 9 april 2020 @ 00:29
Volgende week komt er wel een interessante aflevering:

quote:
Keuringsdienst van Waarde: Tomaat (1/2)

16 APR 2020 om 20:25

Na uitzending van de aflevering over tomaat in blik kreeg de Keuringsdienst heel veel reacties. Ook werden er kamervragen gesteld. Want hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de tomatenteelt in Europa, en dat die blikken gewoon in de supermarkt liggen? Kan je eigenlijk wel weten van welke boer de tomaten in jouw blik afkomstig zijn. En hoe zit het eigenlijk weer met de andere groenten. Voor ons reden om in een tweeluik verder onderzoek te doen naar de groente- en fruitteelt in Europa.
NedKellydonderdag 9 april 2020 @ 08:14
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 23:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is het inderdaad.
Overigens zijn wij sinds die uitzending bewust steeds meer alleen maar witte eieren gaan kopen.
Ik ook!
Sapstengeldonderdag 9 april 2020 @ 08:43
Ik ook ja, haal sinds die uitzending altijd de witte eieren van de AH in zo'n plastic doosje.
qajariaqdonderdag 9 april 2020 @ 10:31
Bij eieren kijk ik naar sterretjes op het doosje en ook naar de prijs. De kleur maakt me niet uit maar sterloze eieren wil ik niet.
Pilesdonderdag 9 april 2020 @ 11:02
quote:
99s.gif Op donderdag 9 april 2020 10:31 schreef qajariaq het volgende:
Bij eieren kijk ik naar sterretjes op het doosje en ook naar de prijs. De kleur maakt me niet uit maar sterloze eieren wil ik niet.
Witte eieren met 3 sterren in die plastic doosjes ^O^
golferdonderdag 9 april 2020 @ 11:29
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 11:02 schreef Piles het volgende:

Witte eieren met 3 sterren in die plastic doosjes ^O^
:Y

Jammer van die plastic verpakking, maar tegenwoordig ook steeds meer in kartonnen verpakking verkrijgbaar. ^O^
Kopikodonderdag 9 april 2020 @ 11:33
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 00:29 schreef hemarookworst het volgende:
Volgende week komt er wel een interessante aflevering:
[..]

Ook een herhaling toch..?
golferdonderdag 9 april 2020 @ 11:35
quote:
5s.gif Op donderdag 9 april 2020 11:33 schreef Kopiko het volgende:

Ook een herhaling toch..?
Nee, 2x een vervolg op...
Kopikodonderdag 9 april 2020 @ 11:40
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 11:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, 2x een vervolg op...
Ah mooi :)
ThePlaneteerdonderdag 9 april 2020 @ 20:20
Ik heb echt vrij recent nog die eieren aflevering gezien.. Wat zouden nieuwe inzichten kunnen zijn?
Pilesdonderdag 9 april 2020 @ 20:20
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 20:20 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik heb echt vrij recent nog die eieren aflevering gezien.. Wat zouden nieuwe inzichten kunnen zijn?
Herhaling uit 2018.
derLudolfdonderdag 9 april 2020 @ 21:49
"een boer rijdt geen Dakar, een retailer wel" _O_
PzKpfwdonderdag 9 april 2020 @ 23:08
Duitsers houden van zuiverheid.
Bocajvrijdag 10 april 2020 @ 17:32
Zouden we nu echt meer witte eieren gaan zien bij de AH?
djkoelkastvrijdag 10 april 2020 @ 17:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:32 schreef Bocaj het volgende:
Zouden we nu echt meer witte eieren gaan zien bij de AH?
Naar aanleiding van een herhaling?
Bocajvrijdag 10 april 2020 @ 18:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:54 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Naar aanleiding van een herhaling?
Dan zouden we dat nu inmiddels al moeten zien!
djkoelkastvrijdag 10 april 2020 @ 23:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:12 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Dan zouden we dat nu inmiddels al moeten zien!
Ik heb nooit witte eieren, mijn kippen leggen alleen bruine :P En veel ook op het moment, ik moet maar cakes gaan bakken ofzo.
derLudolfzaterdag 11 april 2020 @ 06:52
Alleen jammer dat die witte eieren dan weer in een plastic bakje zitten...
Adameszaterdag 11 april 2020 @ 07:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 06:52 schreef derLudolf het volgende:
Alleen jammer dat die witte eieren dan weer in een plastic bakje zitten...
Ik had ze net in de gewone bruine jumbodoos
Bocajzaterdag 11 april 2020 @ 08:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2020 07:55 schreef Adames het volgende:

[..]

Ik had ze net in de gewone bruine jumbodoos
Jumbo kijkt ook mee en dacht hééééééé... ;)
Noberzondag 12 april 2020 @ 09:56
Ideaal om tijdens een quarantaine afleveringen terug te kijken.

Kijk nu deze uit seizoen 1, 2003.


Ook echt onderzoeken of je strafbaar bent en de politie bellen om jezelf aan te geven als chocoladeeter. _O-
djkoelkastzondag 12 april 2020 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 09:56 schreef Nober het volgende:
Ideaal om tijdens een quarantaine afleveringen terug te kijken.

Kijk nu deze uit seizoen 1, 2003.


Ook echt onderzoeken of je strafbaar bent en de politie bellen om jezelf aan te geven als chocoladeeter. _O-
Kunnen ze dat niet gewoon in de normale beeldverhouding online zetten? Dit ziet er toch niet uit.
Maar laat me raden: nobody gives a fuck.
qajariaqdinsdag 14 april 2020 @ 17:59
BTW: Er staan vele al dan niet eerder uitgezonden afleveringen op TouTube.

https://www.youtube.com/channel/UCtyeulf0ZyTC3J9UpEDF58Q
TjjWesterdinsdag 14 april 2020 @ 18:03
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 april 2020 17:59 schreef qajariaq het volgende:
BTW: Er staan vele al dan niet eerder uitgezonden afleveringen op TouTube.

https://www.youtube.com/channel/UCtyeulf0ZyTC3J9UpEDF58Q
Waarom zou je dat willen???? npo start heeft het volledige kvw archief gratis online staan.
GlennQuagmiredonderdag 16 april 2020 @ 20:35
Nu de tomatenblokjes follow-up
golferdonderdag 16 april 2020 @ 20:37
Vervolguitzending.

Er is een convenant afgesloten tussen allerlei partijen, waaronder de vakbonden en notabene de minister en dat convenant is geheim. Zelfs kamerleden krijgen geen antwoord op vragen er over. :{w
GlennQuagmiredonderdag 16 april 2020 @ 20:38
quote:
11s.gif Op donderdag 16 april 2020 20:37 schreef golfer het volgende:
Vervolguitzending.

Er is een convenant afgesloten tussen allerlei partijen, waaronder de vakbonden en notabene de minister en dat convenant is geheim. Zelfs kamerleden krijgen geen antwoord op vragen er over. :{w
Als het dan gaat over mogelijke uitbuiting in de productie van ons voedsel dan weet je eigenlijk al dat er iets niet klopt
golferdonderdag 16 april 2020 @ 20:39
Maffia is nog steeds invloedrijk in Italië.
Joost-mag-het-wetendonderdag 23 april 2020 @ 03:04
quote:
11s.gif Op donderdag 16 april 2020 20:37 schreef golfer het volgende:
Vervolguitzending.

Er is een convenant afgesloten tussen allerlei partijen, waaronder de vakbonden en notabene de minister en dat convenant is geheim. Zelfs kamerleden krijgen geen antwoord op vragen er over. :{w
Sommigen kregen "an offer you can't refuse" dus ...
athlonkmfdonderdag 23 april 2020 @ 08:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Waarom zou je dat willen???? npo start heeft het volledige kvw archief gratis online staan.
NPO heeft een slechte speler. Skippen en terugspoelen. Reclame. En met YouTube doe ik vaak ook dubbele snelheid afspelen.
golferdonderdag 23 april 2020 @ 21:33
Italianen en certificaten...
En 'onverwachte' controlebezoeken die 48 uur van te voren worden aangekondigd. :')
golferdonderdag 23 april 2020 @ 21:42
En in Spanje net zo erg.
NoCigardonderdag 23 april 2020 @ 23:20
Die tomatenaflevering had ik gemist, maar klopt het dat Mutti er als enig wel redelijk uitkwam?
Edit: ja, ik lees het hier terug. Die zij inderdaad ietsje duurder. Werd Heinz ook genoemd?
Joost-mag-het-wetendonderdag 23 april 2020 @ 23:36
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 23:20 schreef NoCigar het volgende:
Die tomatenaflevering had ik gemist, maar klopt het dat Mutti er als enig wel redelijk uitkwam?
Edit: ja, ik lees het hier terug. Die zij inderdaad ietsje duurder. Werd Heinz ook genoemd?
Werd niet genoemd, maar het komt er eigenlijk op neer dat men in Noord-Italië machinaal teelt waardoor je daar geen slavenarbeid hebt ...
golferdonderdag 23 april 2020 @ 23:52
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 23:20 schreef NoCigar het volgende:
Die tomatenaflevering had ik gemist, maar klopt het dat Mutti er als enig wel redelijk uitkwam?
Edit: ja, ik lees het hier terug. Die zij inderdaad ietsje duurder. Werd Heinz ook genoemd?
Nee. Heinz is geen Italiaans merk.
NoCigarvrijdag 24 april 2020 @ 00:44
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Heinz is geen Italiaans merk.
Klopt, maar ik weet niet waar ze hun tomaten vandaan halen, dus vandaar. Het nadeel van Mutti vind ik dat ik al een paar keer per ongeluk kerstomaten heb gekocht. Voor de rest prima, en dit is ook een goede reden om ze te kopen als je niet op dekleintjes hoeft te letten.
NoCigarvrijdag 24 april 2020 @ 00:45
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 23:36 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Werd niet genoemd, maar het komt er eigenlijk op neer dat men in Noord-Italië machinaal teelt waardoor je daar geen slavenarbeid hebt ...
Oh, was dat het verschil.
#ANONIEMzaterdag 25 april 2020 @ 10:07
Wat is nu het verschil tussen beide afleveringen over tomaten? Ik haal dat niet uit de beschrijving. En die over witte eieren was gewoon een herhaling in plaats van een vervolg.

[ Bericht 48% gewijzigd door #ANONIEM op 25-04-2020 10:07:34 ]
golferwoensdag 29 april 2020 @ 11:52
Morgen de laatste van dit seizoen. Een speciale Corona-uitzending.

Aanstaande donderdag 30 april (20.25 uur, NPO 3) duikt de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) in de productie van desinfectiemiddel. In deze speciale corona uitzending maakt de Keuringsdienst desinfectiemiddel naar aanleiding van een boer die, net als andere boeren, in deze tijd te maken heeft met overschotten van groenten en fruit.

Alle maatregelen om het coronavirus onder controle te houden hebben grote gevolgen, zo ook voor boeren. Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren zitten met hun producten. In deze aflevering spreekt de Keuringsdienst een boer die met een miljoen kilo frietaardappelen zit die hij niet verkocht krijgt. De Keuringsdienst maakt van deze aardappelen ontsmettingsmiddel om uit te delen aan hulpverleners. Het proces is nog wat ingewikkelder dan gedacht, maar gelukkig staan er genoeg mensen klaar om te helpen.
cobain1994donderdag 30 april 2020 @ 20:29
Aardappels...
Isanedonderdag 30 april 2020 @ 20:45
Zo simpel, en er is te kort
Van_Poppeldonderdag 30 april 2020 @ 20:46
Mooi project dit.
FlippingCoindonderdag 30 april 2020 @ 20:46
quote:
14s.gif Op donderdag 30 april 2020 20:46 schreef Van_Poppel het volgende:
Mooi project dit.
Eens. _O_
yosanderdonderdag 30 april 2020 @ 20:50
Lekker wodka stoken, mooie actie _O_
Kreatordonderdag 30 april 2020 @ 22:55
quote:
3s.gif Op woensdag 29 april 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
Morgen de laatste van dit seizoen. Een speciale Corona-uitzending.

Aanstaande donderdag 30 april (20.25 uur, NPO 3) duikt de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) in de productie van desinfectiemiddel. In deze speciale corona uitzending maakt de Keuringsdienst desinfectiemiddel naar aanleiding van een boer die, net als andere boeren, in deze tijd te maken heeft met overschotten van groenten en fruit.

Alle maatregelen om het coronavirus onder controle te houden hebben grote gevolgen, zo ook voor boeren. Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren zitten met hun producten. In deze aflevering spreekt de Keuringsdienst een boer die met een miljoen kilo frietaardappelen zit die hij niet verkocht krijgt. De Keuringsdienst maakt van deze aardappelen ontsmettingsmiddel om uit te delen aan hulpverleners. Het proces is nog wat ingewikkelder dan gedacht, maar gelukkig staan er genoeg mensen klaar om te helpen.
Miljoen kilo hebben ze net niet gehaald.
golferdonderdag 30 april 2020 @ 23:09
quote:
14s.gif Op donderdag 30 april 2020 20:46 schreef Van_Poppel het volgende:
Mooi project dit.
Ja, leuk. 1.000 kilo om 600 flesjes te produceren en weg te geven.
Die waren binnen 1 dag natuurlijk wel op.
Van_Poppeldonderdag 30 april 2020 @ 23:14
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, leuk. 1.000 kilo om 600 flesjes te produceren en weg te geven.
Die waren binnen 1 dag natuurlijk wel op.
Het gaat om het idee; ze hadden die 1000 kilo patataardappelen ook gewoon kunnen laten wegrotten.
golferdonderdag 30 april 2020 @ 23:15
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:14 schreef Van_Poppel het volgende:

Het gaat om het idee; ze hadden die 1000 kilo patataardappels ook gewoon kunnen laten wegrotten.
Klopt. Het idee was leuk, maar wordt niet grootschalig opgepikt met een paar 1.000 miljoen kilo.
#ANONIEMdonderdag 30 april 2020 @ 23:16
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, leuk. 1.000 kilo om 600 flesjes te produceren en weg te geven.
Die waren binnen 1 dag natuurlijk wel op.
Ze maakte ook handig gebruik van stilgelegde productiecapaciteit.
Van_Poppeldonderdag 30 april 2020 @ 23:17
quote:
14s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Klopt. Het idee was leuk, maar wordt niet grootschalig opgepikt met een paar 1.000 miljoen kilo.
Denk ook dat het een te duur productieproces is...denk dat deze flesjes minimaal 5 euro/stuk hebben gekost. Desondanks is er niks mis met out of the box denken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Van_Poppel op 30-04-2020 23:25:11 ]
#ANONIEMdonderdag 30 april 2020 @ 23:17
quote:
14s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Klopt. Het idee was leuk, maar wordt niet grootschalig opgepikt met een paar 1.000 miljoen kilo.
Dat is aan bedrijven om zoiets te regelen.
derLudolfdonderdag 30 april 2020 @ 23:51
Er worden ook veel aardappels aan koeien gevoerd op het moment. Koeien zijn er dol op.
derLudolfdonderdag 30 april 2020 @ 23:53
Als ze echt een ton aardappels hebben gekregen, hebben ze mazzel gehad dat ze niet aangehouden zijn. Die aanhanger mag maximaal 750kg wegen.
golfervrijdag 1 mei 2020 @ 00:12
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 23:53 schreef derLudolf het volgende:
Als ze echt een ton aardappels hebben gekregen, hebben ze mazzel gehad dat ze niet aangehouden zijn. Die aanhanger mag maximaal 750kg wegen.
Dat riep ik ook al tegen de TV. Ik zei dat het echt geen 1.000 kilo was op die aanhanger.
Ambrosiusvrijdag 1 mei 2020 @ 07:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 00:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat riep ik ook al tegen de TV. Ik zei dat het echt geen 1.000 kilo was op die aanhanger.
En wat zei de tv?
JanGroenzaterdag 2 mei 2020 @ 19:30
Dat van die aanhanger viel mij ook al op: een ongeremde aanhanger mag maximaal 750 kg wegen (eigen gewicht + lading). Deze aanhanger was dus overbeladen. Daarnaast mag een auto nooit meer dan 750 kg ongeremd trekken.

Overigens denk ik wel dat het 1 ton aardapels waren. Een hoge big bag vol met aardappels is 1.000 kg.
Van_Poppeldonderdag 14 mei 2020 @ 20:26
Het gaat vandaag over de Hollandse Nieuwe.
Poefbankdonderdag 14 mei 2020 @ 20:27
Vandaag nog 3 in de mik gehad
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:28
Weer vis....
golferdonderdag 14 mei 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:26 schreef Van_Poppel het volgende:
Het gaat vandaag over de Hollandse Nieuwe.
Allemaal herhalingen de komende tijd.
golferdonderdag 14 mei 2020 @ 20:30
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:27 schreef Poefbank het volgende:
Vandaag nog 3 in de mik gehad
Lijkt mij sterkt. De Holllandse Nieuwe is er nog niet dit jaar. Jij hebt lekker oude haring gegeten.
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:30
:')
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:31
:')
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt mij sterkt. De Holllandse Nieuwe is er nog niet dit jaar. Jij hebt lekker oude haring gegeten.
nee oude nieuwe haring.
Poefbankdonderdag 14 mei 2020 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt mij sterkt. De Holllandse Nieuwe is er nog niet dit jaar. Jij hebt lekker oude haring gegeten.
De beste van de beste
Rickocumdonderdag 14 mei 2020 @ 20:33
Ik snap hier niks van.

Als Hollandse Nieuwe het hele jaar door verkocht wordt, en zij stellen dat het altijd hetzelfde is.

Gelul, want die Hollandse Nieuwe zijn met vlaggetjesdag echt wel veeeel lekkerder dan in bijvoorbeeld december.

Daar wordt geen woord over gerept.
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:43
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:33 schreef RickoKun het volgende:
Ik snap hier niks van.

Als Hollandse Nieuwe het hele jaar door verkocht wordt, en zij stellen dat het altijd hetzelfde is.

Gelul, want die Hollandse Nieuwe zijn met vlaggetjesdag echt wel veeeel lekkerder dan in bijvoorbeeld december.

Daar wordt geen woord over gerept.
Blijkbaar niet.
Scuidwarddonderdag 14 mei 2020 @ 20:44
Een van die visboeren zit in Den Haag (met bril). Die verkoop naast vis ook belegde broodjes en snacks. Van alle markten thuis :Y)
FlippingCoindonderdag 14 mei 2020 @ 20:44
Wat een werk :o
Rickocumdonderdag 14 mei 2020 @ 20:48
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:43 schreef xzaz het volgende:

[..]

Blijkbaar niet.
Echt wel hoor. Ik eet het hele jaar door haring, en die is echt vele malen lekkerder na vlaggetjesdag.

Na september ofzo wordt het vaak veel zouter, en wil ik er graag uitjes bij.
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:48 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Echt wel hoor. Ik eet het hele jaar door haring, en die is echt vele malen lekkerder na vlaggetjesdag.

Na september ofzo wordt het vaak veel zouter, en wil ik er graag uitjes bij.
Haring ja geen Hollandse nieuwe.
Rickocumdonderdag 14 mei 2020 @ 20:53
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:51 schreef xzaz het volgende:

[..]

Haring ja geen Hollandse nieuwe.
Volgens deze knakkers is alle haring Hollandse Nieuwe.
xzazdonderdag 14 mei 2020 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:53 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Volgens deze knakkers is alle haring Hollandse Nieuwe.
Officieel mag dat niet
Zipportaldonderdag 14 mei 2020 @ 20:57
Waarom kijken jullie naar een herhaling?
Rickocumdonderdag 14 mei 2020 @ 20:58
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 20:56 schreef xzaz het volgende:

[..]

Officieel mag dat niet
Nee ik snap het. Maar de Keuringsdienst zegt dat de haring het hele jaar door het zelfde is én smaakt.
Van_Poppeldonderdag 10 september 2020 @ 20:26
Vandaag gaat het over mest.
ddxdonderdag 10 september 2020 @ 20:27
Volgens mij een nieuwe aflevering toch ?
derLudolfdonderdag 10 september 2020 @ 20:29
derLudolfdonderdag 10 september 2020 @ 20:30
¤19,95

En boeren moeten betalen om mest af te voeren :+
Van_Poppeldonderdag 10 september 2020 @ 20:31
quote:
1s.gif Op donderdag 10 september 2020 20:30 schreef derLudolf het volgende:
¤19,95

En boeren moeten betalen om mest af te voeren :+
Die koeien poepen het niet in droge korrels uit. ;)
NoCigardonderdag 10 september 2020 @ 20:31
Dure stront.
Van_Poppeldonderdag 10 september 2020 @ 20:31
Dit is een rekengenie :P
NoCigardonderdag 10 september 2020 @ 20:33
Ga gewoon bij de boer langs om de gedroogde mest uit de weilanden te scheppen.
NoCigardonderdag 10 september 2020 @ 20:39
Lijkt me fijn werk.
ddxdonderdag 10 september 2020 @ 20:42
Binnenkort vegetarische mest stickers op een verpakking _O-
Van_Poppeldonderdag 17 september 2020 @ 20:24
Vandaag over Corona en de Q-koorts
golferdonderdag 24 september 2020 @ 14:08
Vanavond:

Eendagskuiken.

‘Zonder kuikendoden’ staat er op een nieuw doosje eieren in de supermarkt. Elk jaar worden er zo’n 45 miljoen haantjes gedood in Nederland. Deze haantjes zijn uit het ei gekropen voor de legkipindustrie. Maar haantjes leggen geen eieren en zijn waardeloos voor de legkippenhouder. Ze worden vergast op de dag dat ze uitkomen: de eendagskuikens.

Er is nu een bedrijf dat in het ei kan zien of het een haantje of een hennetje bevat. De eieren met haantjes worden niet uitgebroed en er worden geen eendagskuikens gedood. Maar zijn er geen andere oplossingen? Want waarom laten we de haantjes niet gewoon opgroeien? En wat gebeurt er eigenlijk met de gedode eendagskuikens? Het blijkt geen eenvoudig vraagstuk.
Alfjedonderdag 24 september 2020 @ 14:18
quote:
3s.gif Op donderdag 24 september 2020 14:08 schreef golfer het volgende:
Eendagskuiken.

'Zonder kuikendoden' staat er op een nieuw doosje eieren in de supermarkt. Elk jaar worden er zo'n 45 miljoen haantjes gedood in Nederland. Deze haantjes zijn uit het ei gekropen voor de legkipindustrie. Maar haantjes leggen geen eieren en zijn waardeloos voor de legkippenhouder. Ze worden vergast op de dag dat ze uitkomen: de eendagskuikens.

Er is nu een bedrijf dat in het ei kan zien of het een haantje of een hennetje bevat. De eieren met haantjes worden niet uitgebroed en er worden geen eendagskuikens gedood. Maar zijn er geen andere oplossingen? Want waarom laten we de haantjes niet gewoon opgroeien? En wat gebeurt er eigenlijk met de gedode eendagskuikens? Het blijkt geen eenvoudig vraagstuk.
Onze kat vond ze heel erg lekker
Van_Poppeldonderdag 24 september 2020 @ 20:32
Best wel een luguber productieproces :{
wpordonderdag 24 september 2020 @ 20:48
De man die het doden van een embryo hetzelfde vindt als het doden van een eendagskuiken zal dan, als we over mensen praten, ook tegen abortus zijn lijkt me? Wat denken jullie ;)
RipCitydonderdag 24 september 2020 @ 20:48
Dit had ik beter niet kunnen kijken.
golferdonderdag 24 september 2020 @ 20:56
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2020 20:48 schreef wpor het volgende:
De man die het doden van een embryo hetzelfde vindt als het doden van een eendagskuiken zal dan, als we over mensen praten, ook tegen abortus zijn lijkt me? Wat denken jullie ;)
Exact wat wij ook hier zeiden.
golferdonderdag 24 september 2020 @ 21:55
Die eieren zonder kuikendoden van het merk Respeggt (...) koten per 6 stuks 2,39, oftewel bijna 40 cent per stuk.
De vrije uitloop eieren die wij in de spermarkt kopen kosten ons 16 cent per stuk.
Je mot er wat (veel geld) voor over hebben.
Moassdonderdag 24 september 2020 @ 21:57
quote:
11s.gif Op donderdag 24 september 2020 21:55 schreef golfer het volgende:
Die eieren zonder kuikendoden van het merk Respeggt (...) koten per 6 stuks 2,39, oftewel bijna 40 cent per stuk.
De vrije uitloop eieren die wij in de spermarkt kopen kosten ons 16 cent per stuk.
Je mot er wat (veel geld) voor over hebben.
Veelgebruikte woorden in autocorrect?
Sapstengeldonderdag 24 september 2020 @ 22:06
Sinds die ene aflevering koop ik die witte eieren en die zijnn 1.69 voor 10 stuks. Vind ik wel een prima prijs inderdaad. Helemaal omdat we hier zo'n 3-4 eieren per dag eten.
Poefbankdonderdag 24 september 2020 @ 22:22
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 22:06 schreef Sapstengel het volgende:
Sinds die ene aflevering koop ik die witte eieren en die zijnn 1.69 voor 10 stuks. Vind ik wel een prima prijs inderdaad. Helemaal omdat we hier zo'n 3-4 eieren per dag eten.
Hier bij de Turk heb je er 30 voor 3,50. Het mooie is dat ze in Nederland afkomstig zijn en in Duitsland wordt ingekocht.
golferdonderdag 24 september 2020 @ 22:45
quote:
2s.gif Op donderdag 24 september 2020 21:57 schreef Moass het volgende:

Veelgebruikte woorden in autocorrect?
Huh?
derLudolfdonderdag 24 september 2020 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 22:22 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Hier bij de Turk heb je er 30 voor 3,50. Het mooie is dat ze in Nederland afkomstig zijn en in Duitsland wordt ingekocht.
Eieren zijn in D een stuk voordeliger ja. Ik betaal bij de Edeka ¤1,30 voor eieren uit de buurt :Y
derLudolfvrijdag 25 september 2020 @ 11:42
Ik zag Respeggt ineens op m'n FB tijdlijn voorbij komen.

Ze zien af van voorziene uitbreiding

https://www.topagrar.com/(...)immung-12359958.html

[ Bericht 2% gewijzigd door derLudolf op 25-09-2020 11:58:11 ]
derLudolfvrijdag 25 september 2020 @ 11:57
Maar deels te lezen via topagrar.

https://www.presseportal.de/pm/58964/4714242

Een wet schrijft voor dat kuikens na zes dagen niet gedood mogen worden. De techniek die Respeggt nu gebruikt kan op de 8e of 9e dag het geslacht bepalen.

Ze weten niet zeker of ze voor 2024 de techniek zoverre hebben verbeterd dat ze het binnen zes dagen kunnen. Daarom is voorlopig afgezien van verdere uitbreiding.
Noberdonderdag 1 oktober 2020 @ 20:31
Uitbuiting arbeidsimmigranten...

Da's toch vooral huisvesting?
Oledonderdag 1 oktober 2020 @ 21:41
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 20:31 schreef Nober het volgende:
Uitbuiting arbeidsimmigranten...

Da's toch vooral huisvesting?
reiskosten, verzekering , Bemiddeling
Maar als Nederlander met minimumloon ben je ook bijna alles kwijt aan deze lasten.
qajariaqvrijdag 2 oktober 2020 @ 08:59
quote:
1s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 21:41 schreef Ole het volgende:

[..]

reiskosten, verzekering , Bemiddeling
Maar als Nederlander met minimumloon ben je ook bijna alles kwijt aan deze lasten.
Als je twee of meer mensen in een kamer stopt en er dan huur voor vraagt waar je een half huis voor zou moeten kunnen huren dan heb je wel een aardig verdienmodel. Verder wordt je met een bus van de zaak vervoerd maar je moet er wel voor betalen. Ik ging met eigen auto naar het werk en kreeg daar zelfs extra geld voor.

Als het uitzendbureau nou ook nog de boodschappen gaat bemiddelen met verplichte afname dan zijn we anderhalve eeuw terug bij de veenkoloniën aangekomen.
pfefferkatzedonderdag 8 oktober 2020 @ 01:09
Ik heb vaak zo'n hekel aan Teun.

Geen enkel uitzendbureau zijn ze welkom. Niemand beantwoord hun telefoontjes. Toch is er dat ene uitzendbureau in het Oosten van het land die ze welkom heet.

De beste man in het Oosten ontvangt ze openhartig en verwelkomend. Hij gaat met Teun zitten voor een persoonlijk gesprek. Teun begint met een introducerende vraag en krijgt een eerlijk antwoord maar dan...

Dan komt de aap uit de mouw: "waarom gaat alles zo fout in jouw branche?" "waarom buit jij je arbeiders uit?" De geïnterviewde probeert te antwoorden maar zodra hij begint met praten kapt Teun hem met een verwijt af, de verwijten zijn echter juist bestemd voor de bedrijven die de KvW niet welkom heetten.

Daardoor krijg je elke keer van die beschuldigende interviews waar de geinterviewde nooit zijn gelijk kan krijgen en Teun altijd met zijn zelfvoldane tyfusgrijns aan de andere kant van de tafel zit.

Teun, als je bij elk bedrijf waar je wél mag filmen je opstelt als de recalcitrante bijdehante klootzak die je bent, dan kom je in de problemen en ben je nergens meer welkom. Elke keer als je binnengelaten wordt bij een fabrikant of bedrijf beschuldig je juist hen met de feiten die hun foute collega's begaan. Daar hebben ze geen antwoord op, zeker niet als je ze telkens afkapt. Het feit dat zij transparant zijn en je team uitnodigen zou voor hun het tegendeel kunnen bewijzen, sta daar voor open.

Als Maarten, Marijn of Daan langsgaan bij een partij die open staat om met jullie in gesprek te gaan dan komt er zo veel meer boven water.

Kap ze niet af met passief agressieve statements om sensatietelevisie te maken. Stel je vraag en luister naar hun antwoord.

[ Bericht 3% gewijzigd door pfefferkatze op 08-10-2020 01:37:06 ]
golferdonderdag 8 oktober 2020 @ 11:40
Vanavond weer:

Voor een bolletje ijs, ga je naar een salon. Maar niet als het aan de ijsmakers van Hertog ligt. Zij maken tegenwoordig ijssalon ijs voor in de supermarkt. Wat maakt ons ijssalon ijs zo bijzonder dat het zelfs een plekje in de supermarkt verdient? De salons zelf pronken met termen als ambachtelijk en echt Italiaans, zou dat het verschil maken? De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt, en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon ijs uit de supermarkt.
djkoelkastdonderdag 8 oktober 2020 @ 12:48
IJs in ijssalons zal wel gewoon van poeders vol kunstmatige shit aan elkaar hangen. En héél veel suiker.
Poefbankdonderdag 8 oktober 2020 @ 20:42
Mooi hoe die lui over hun eigen woorden struikelen. Ambachtelijk ijs :')
Poefbankdonderdag 8 oktober 2020 @ 20:46
Jammer dat ze niet meer laten zien van die Italiaan.
yosanderdonderdag 8 oktober 2020 @ 20:47
Top aflevering _O_

Hoe durf je te beweren dat ijs met halffabrikaten ambachtelijk is :')
fespodonderdag 8 oktober 2020 @ 20:51
welke winkel was dat waar echt ijs wordt gemaakt?
NoCigardonderdag 8 oktober 2020 @ 20:53
quote:
15s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 01:09 schreef pfefferkatze het volgende:
Ik heb vaak zo'n hekel aan Teun.

Geen enkel uitzendbureau zijn ze welkom. Niemand beantwoord hun telefoontjes. Toch is er dat ene uitzendbureau in het Oosten van het land die ze welkom heet.

De beste man in het Oosten ontvangt ze openhartig en verwelkomend. Hij gaat met Teun zitten voor een persoonlijk gesprek. Teun begint met een introducerende vraag en krijgt een eerlijk antwoord maar dan...

Dan komt de aap uit de mouw: "waarom gaat alles zo fout in jouw branche?" "waarom buit jij je arbeiders uit?" De geïnterviewde probeert te antwoorden maar zodra hij begint met praten kapt Teun hem met een verwijt af, de verwijten zijn echter juist bestemd voor de bedrijven die de KvW niet welkom heetten.

Daardoor krijg je elke keer van die beschuldigende interviews waar de geinterviewde nooit zijn gelijk kan krijgen en Teun altijd met zijn zelfvoldane tyfusgrijns aan de andere kant van de tafel zit.

Teun, als je bij elk bedrijf waar je wél mag filmen je opstelt als de recalcitrante bijdehante klootzak die je bent, dan kom je in de problemen en ben je nergens meer welkom. Elke keer als je binnengelaten wordt bij een fabrikant of bedrijf beschuldig je juist hen met de feiten die hun foute collega's begaan. Daar hebben ze geen antwoord op, zeker niet als je ze telkens afkapt. Het feit dat zij transparant zijn en je team uitnodigen zou voor hun het tegendeel kunnen bewijzen, sta daar voor open.

Als Maarten, Marijn of Daan langsgaan bij een partij die open staat om met jullie in gesprek te gaan dan komt er zo veel meer boven water.

Kap ze niet af met passief agressieve statements om sensatietelevisie te maken. Stel je vraag en luister naar hun antwoord.
Klopt. Erg irritant, en dat dan als overwinning presenteren. De rest van de medewerkers lijkt die irritante scoringsdrift niet te hebben: die zijn minder hijgerig.
Eixdonderdag 8 oktober 2020 @ 20:59
quote:
10s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 20:47 schreef yosander het volgende:
Top aflevering _O_

Hoe durf je te beweren dat ijs met halffabrikaten ambachtelijk is :')
Omdat er blijkbaar meer bij komt kijken dan 'verf mengen'.

Wanneer is het ambachtelijk? Dat echte Italiaanse ijs werd ook gemaakt in een moderne keuken... :9

quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 20:51 schreef fespo het volgende:
welke winkel was dat waar echt ijs wordt gemaakt?
Massimo Gelato. ik ga ook eens proeven als ik in de buurt ben.
golferdonderdag 8 oktober 2020 @ 21:11
De meneer van Hertog-ijs is precies dezelfde man als in de uitzending over Paella van januari 2020 die toen namens Knorr wereldgerechten in de uitzending stond, oftewel de product-ontwikkelaar van Unilever.
golferdonderdag 8 oktober 2020 @ 21:13
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 20:59 schreef Eix het volgende:

Massimo Gelato.

Heeft nu ook al meerdere vestigingen in Amsterdam.
BasEnAaddonderdag 8 oktober 2020 @ 23:12
Was ook wel te verwachten. Is voor een simpele ijssalon onmogelijk om alles vers te maken en daar iets van over te houden na aftrek van alle kosten.
fespovrijdag 9 oktober 2020 @ 17:24
quote:
10s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 20:47 schreef yosander het volgende:
Top aflevering _O_

Hoe durf je te beweren dat ijs met halffabrikaten ambachtelijk is :')
"scheikunde" :')
showtimervrijdag 9 oktober 2020 @ 19:12
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2020 21:11 schreef golfer het volgende:
De meneer van Hertog-ijs is precies dezelfde man als in de uitzending over Paella van januari 2020 die toen namens Knorr wereldgerechten in de uitzending stond, oftewel de product-ontwikkelaar van Unilever.
Geinig, hij kwam me al bekend voor.
golferdonderdag 15 oktober 2020 @ 14:37
Vanavond:

Thee met een belofte.


Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen?

De Keuringsdienst dompelt zich onder.
yosanderdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:28
Waarschijnlijk zijn de concentraties werkzame stoffen te verwaarlozen bij de meeste van die theeën.
RipCitydonderdag 15 oktober 2020 @ 20:35
Pure marketing gewoon :')
yosanderdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:35
De wens is belangrijker dan de werkzaamheid _O-
Sapstengeldonderdag 15 oktober 2020 @ 20:39
quote:
10s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:35 schreef yosander het volgende:
De wens is belangrijker dan de werkzaamheid _O-
Ik ga een anti corona thee maken
yosanderdonderdag 15 oktober 2020 @ 20:43
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:39 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Ik ga een anti corona thee maken
Gewoon een corona vaccin 1000x verdunnen, reken uit je winst :7
BasEnAaddonderdag 15 oktober 2020 @ 20:50
Nou dat was wel saai.
golferdonderdag 22 oktober 2020 @ 20:29
Nu:

Microplastic.

De Keuringsdienst is op een opmerkelijk artikel gestuit. Er zouden kleine stukjes plastic in onze make-up en verzorgingsproducten zitten. Van de anti-rimpelcrème die wij ’s ochtends opsmeren tot onze lipbalsem. Hoe zit dit? Smeren we ons gezicht inderdaad vol met plastics? We brengen een bezoekje aan een parfumerie en zoeken het antwoord bij grote cosmeticaproducenten. Zij maken ons niet veel wijzer. Maar dan stuiten we op een slimme app die ons wel kan vertellen wat er in onze crèmes zit. En dat blijkt meer plastic dan gedacht. En hoe zit het nou met het plastic in het milieu? We laten wat vissen onderzoeken en ontdekken dat we het plastic dat wij het liefst op onze huid smeren, bij de vissen onder de huid kunnen terugvinden.
golferdonderdag 29 oktober 2020 @ 14:45
Vanavond:

Collageen.

De eeuwige jeugd, een rimpelloze huid. Het is een wens voor velen en waar vraag is, is aanbod.
Collageen is het nieuwe wondermiddel. Je kunt het slikken, smeren en zelfs door je koffie roeren voor een betere huid. Wat is het? Een ding weten we zeker: het is duur. Want schoonheid kent zijn prijs.
In de aflevering slaagt de Keuringsdienst er in om dit exclusieve wondermiddel zelf te maken en hoort van een cosmetisch dermatoloog of het ook echt werkt. De Keuringsdienst onderzoekt allereerst de herkomst van collageen en begint bij het begin: een slachterij.
djkoelkastdonderdag 29 oktober 2020 @ 14:57
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2020 20:29 schreef golfer het volgende:
Nu:

Microplastic.

De Keuringsdienst is op een opmerkelijk artikel gestuit. Er zouden kleine stukjes plastic in onze make-up en verzorgingsproducten zitten. Van de anti-rimpelcrème die wij ’s ochtends opsmeren tot onze lipbalsem. Hoe zit dit? Smeren we ons gezicht inderdaad vol met plastics? We brengen een bezoekje aan een parfumerie en zoeken het antwoord bij grote cosmeticaproducenten. Zij maken ons niet veel wijzer. Maar dan stuiten we op een slimme app die ons wel kan vertellen wat er in onze crèmes zit. En dat blijkt meer plastic dan gedacht. En hoe zit het nou met het plastic in het milieu? We laten wat vissen onderzoeken en ontdekken dat we het plastic dat wij het liefst op onze huid smeren, bij de vissen onder de huid kunnen terugvinden.
Alles wat we in huis hadden aan tandpasta, douchespul, make-up en andere cosmetische producten gescand op microplastics: allemaal zonder *) Wist ook wel dat we goed bezig waren.
Molodonderdag 29 oktober 2020 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 14:45 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Collageen.

De eeuwige jeugd, een rimpelloze huid. Het is een wens voor velen en waar vraag is, is aanbod.
Collageen is het nieuwe wondermiddel. Je kunt het slikken, smeren en zelfs door je koffie roeren voor een betere huid. Wat is het? Een ding weten we zeker: het is duur. Want schoonheid kent zijn prijs.
In de aflevering slaagt de Keuringsdienst er in om dit exclusieve wondermiddel zelf te maken en hoort van een cosmetisch dermatoloog of het ook echt werkt. De Keuringsdienst onderzoekt allereerst de herkomst van collageen en begint bij het begin: een slachterij.
Oh nice, daar ben ik wel benieuwd naar. Leuk onderwerp
Poefbankdonderdag 29 oktober 2020 @ 16:09
Ik weet wel dat de dure poeders te vervangen zijn door gelatineblaadjes uit de supermarkt. Crèmes etc hebben geen zin want werkt niet. Verder zijn het ook geen wondermiddelen, maar er zijn wel studies waaruit blijkt dat collageen wel degelijk effect voor de huid heeft. Ben benieuwd naar de aflevering :)
Molodonderdag 29 oktober 2020 @ 16:19
Weleens van een sportarts begrepen dat stoofvlees er perfect voor is. Hele kip uren laten garen, rundersucade etc.
Vooral geen snel klaar vlees eten, maar langzaam gegaarde taaiige structuren naar binnen werken

Benieuwd wat de uitzending meldt ^O^
Poefbankdonderdag 29 oktober 2020 @ 16:58
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:19 schreef Molo het volgende:
Weleens van een sportarts begrepen dat stoofvlees er perfect voor is. Hele kip uren laten garen, rundersucade etc.
Vooral geen snel klaar vlees eten, maar langzaam gegaarde taaiige structuren naar binnen werken

Benieuwd wat de uitzending meldt ^O^
Met name in botten zit veel gelatine :)
Quyxz_donderdag 29 oktober 2020 @ 20:50
Ik heb nog nooit een vis gezien met rimpels! :D
golferdonderdag 29 oktober 2020 @ 21:01
2 euro per kilo verkopen voor 89 euro per 200 gram. _O-
kwakz0rdonderdag 29 oktober 2020 @ 23:07
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:19 schreef Molo het volgende:
Weleens van een sportarts begrepen dat stoofvlees er perfect voor is. Hele kip uren laten garen, rundersucade etc.
Vooral geen snel klaar vlees eten, maar langzaam gegaarde taaiige structuren naar binnen werken

Benieuwd wat de uitzending meldt ^O^
Mijn moeder at altijd blokjes fruitsmaak jelly (engelse gelatine bedoeld om op te lossen en jelly pudding van te maken) voor sterkere nagels.

Misschien toch niet zo gek dus. :+
Hartleys.jpg
Noberdonderdag 29 oktober 2020 @ 23:29
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 14:57 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Alles wat we in huis hadden aan tandpasta, douchespul, make-up en andere cosmetische producten gescand op microplastics: allemaal zonder *) Wist ook wel dat we goed bezig waren.
In de unicura zeep zat al meteen twee dingen o.a. Laureth-4. Gelijk weggegooid natuurlijk. :+
Aventuravrijdag 30 oktober 2020 @ 06:59
Wil iemand mij helpen aan de naam van die app?
Reismeisvrijdag 30 oktober 2020 @ 12:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 06:59 schreef Aventura het volgende:
Wil iemand mij helpen aan de naam van die app?
Bead the microbead app
golferdonderdag 5 november 2020 @ 15:47
Vanavond:

Alcoholvrij.

Hoe drink je steeds meer en toch minder? Met alcoholvrije drank. We zien dubbel van het groeiende aanbod en de Keuringsdienst vraagt zich af waar al deze drankjes vandaan komen. Want hoe maken ze dat nou eigenlijk, zo’n alcoholvrije borrel? Is die smaak nog wel te vergelijken als zo’n cruciaal ingrediënt eruit gehaald wordt? En hoe zit het met de prijs? Sterke drank is toch vooral duur vanwege de accijns? Waarom is de prijs van de alcoholvrije variant dan vergelijkbaar?

We gaan kijken hoe alcoholvrij bier wordt gebrouwen en alcoholvrije gin wordt gestookt. En we nemen de proef op de som met Tim Knol. Worden we vrolijk of komt de Keuringsdienst van Waarde terug met een kater?
Van_Poppeldonderdag 5 november 2020 @ 20:24
Alcoholvrije gin 8)7
Isanedonderdag 5 november 2020 @ 20:26
Net zoals alcoholvrij bier :r
Van_Poppeldonderdag 5 november 2020 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:26 schreef Isane het volgende:
Net zoals alcoholvrij bier :r
Dat heeft tenminste nog een sociale functie; gezellig een biertje kunnen meedrinken als je nog moet rijden.
Isanedonderdag 5 november 2020 @ 20:31
Wie is die linker?

edit; tim knol dus
Van_Poppeldonderdag 5 november 2020 @ 20:32
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:31 schreef Isane het volgende:
Wie is die linker?
Tim Knol. Die is blijkbaar een paar kilo afgevallen.
BasEnAaddonderdag 5 november 2020 @ 20:32
"Had u misschien wat te drinken gewild?"
NoCigardonderdag 5 november 2020 @ 20:36
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:32 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Tim Knol. Die is blijkbaar een paar kilo afgevallen.
Ik herken hem nu pas :D .
NoCigardonderdag 5 november 2020 @ 20:38
Die alcoholvrije gin is belachelijk duur. En dat voor een drankje dat niemand puur drinkt en zonder accijns.
Isanedonderdag 5 november 2020 @ 20:42
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Isane op 05-11-2020 20:42:27 ]
BasEnAaddonderdag 5 november 2020 @ 20:43
Het zullen uiteindelijk wel vooral aroma's zijn die toegevoegd worden aan water, bij de grote producenten.
Ik geloof er niks van dat het nog een ingewikkeld proces is.
Van_Poppeldonderdag 5 november 2020 @ 20:43
Een komkommer in water leggen _O-
yosanderdonderdag 5 november 2020 @ 20:44
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:26 schreef Isane het volgende:
Net zoals alcoholvrij bier :r
Die van Jever en Heineken zijn best goed te doen
yosanderdonderdag 5 november 2020 @ 20:46
Leuke bardame O+
BasEnAaddonderdag 5 november 2020 @ 20:46
Bedankt Kelly
NoCigardonderdag 5 november 2020 @ 20:50
Haha, ze willen hetzelfde betalen als de drinkers.
BasEnAaddonderdag 5 november 2020 @ 20:50
De Engelse man aan de telefoon heeft wel gelijk, zo zit de wereld in elkaar.
NoCigardonderdag 5 november 2020 @ 20:52
Pfff, nou die Nederlandse man doet zijn best, maar het blijft inderdaad een soort ranja voor de tonic.
NoCigardonderdag 5 november 2020 @ 20:53
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:50 schreef BasEnAad het volgende:
De Engelse man aan de telefoon heeft wel gelijk, zo zit de wereld in elkaar.
Ja, als het 4,50 per fles zou kosten zou het niet eens verkrijgbaar zijn denk ik.
golferdonderdag 5 november 2020 @ 21:57
quote:
2s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:50 schreef NoCigar het volgende:
Haha, ze willen hetzelfde betalen als de drinkers.
Water met een smaakje verkopen voor 40 euro per fles. Hoezo goede marketing? _O-
derLudolfdonderdag 5 november 2020 @ 22:26
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:43 schreef Van_Poppel het volgende:
Een komkommer in water leggen _O-
Een komkommer is 98% water
golferdonderdag 12 november 2020 @ 13:13
Vanavond:

Witte thee wordt slechts een keer per jaar geplukt van de eerste jonge knoppen en de meest verse blaadjes van de theestruik. Omdat er in vergelijking met de rest van de struik maar weinig jonge blaadjes zijn, is witte thee relatief duur. Maar toch ligt de supermarkt er tegenwoordig vol mee, constateert de Keuringsdienst van waarde. Dat is vrij bijzonder voor een theesoort die ten opzichte van de overige theevormen exclusief is.

De presentatoren van de Keuringsdienst gaan op onderzoek uit om dit raadsel te verklaren. Ze bezoeken onder meer een theewinkel, houden een proefsessie met een theekenner en gaan naar een Nederlandse theeplantage om te zien hoe deze jonge blaadjes worden geplukt. Uiteindelijk legt een theehandelaar uit hoe de vork in de steel zit.
NoCigardonderdag 12 november 2020 @ 20:27
Witte geit.
bleibleidonderdag 12 november 2020 @ 20:37
O+ First frush O+
Tegandonderdag 12 november 2020 @ 20:38
Ik wist niet eens dat witte thee iets was.
NoCigardonderdag 12 november 2020 @ 20:49
Ik geef weinig om thee maar zoals die Amanda er over vertelt vind ik erg leuk, zou graag bij haar een kopje dure thee drinken.
golferdonderdag 12 november 2020 @ 20:54
Die thee is "onderweg behoorlijk verkracht." _O-
Sapstengeldonderdag 12 november 2020 @ 21:13
quote:
2s.gif Op donderdag 5 november 2020 20:53 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Ja, als het 4,50 per fles zou kosten zou het niet eens verkrijgbaar zijn denk ik.
Er is een merk alcoholvrije gin die wel goedkoop is, GinSin. Zo rond de 7 euro per fles.

Heb voor werk ook de duurdere probeerd (o.a. Seedlip, Hooghoudt, Ceder's) en vind het ook niet veel meer dan "water met een smaakje". Sommige zijn best prima met een tonic en een garnish, maar ik zou er nooit 20+ euro voor betalen. Voor de helft koop je een fles Gordon's in de aanbieding.

En als je dan per se alcoholvrij wil, zou ik het gewoon zelf maken. Of een lekkere alcoholvrije cocktail maken, of gewoon een tonic pakken en er wat zooi in gooien.
Isanedonderdag 12 november 2020 @ 22:49
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2020 20:54 schreef golfer het volgende:
Die thee is "onderweg behoorlijk verkracht." _O-
Heerlijke opmerking idd :Y
golferdonderdag 19 november 2020 @ 13:10
Vanavond:

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor bewust vlees eten. Met het oog op dierenwelzijn, maar ook omdat het beter is voor het klimaat. De kiloknallers verdwijnen langzaam uit de schappen van de supermarkten, biologisch vlees wint steeds meer terrein.

Inmiddels is er ook de overtreffende trap van biologisch vlees verkrijgbaar: natuurvlees en wildernisvlees. De Keuringsdienst van waarde duikt in de wereld achter deze nieuwe hype. De dieren brengen volgens de veehouders hun hele leven in vrijheid in de natuur door. Ze lopen in familiekuddes, wroeten, grazen naar hartenlust en eten wat de natuur hen te bieden heeft. Het consumentprogramma zoekt uit wat ongerepte natuur in Nederland nu precies inhoudt. Wat is de invloed van de mens op deze Hollandse wildernis?

Afgelopen zomer werden er plots diverse partijen natuur- en wildernisvlees teruggeroepen. Het vlees bleek een te grote hoeveelheid dioxine te bevatten. Met name in de uiterwaarden langs de grote rivieren werd vervuilde grond ontdekt - precies de plekken waar veel van de runderen grazen. Bij slot Loevestein en Beneden-Leeuwen (beide gebieden liggen aan de Waal) waren de hoeveelheden dioxine en pcb’s twee tot vijf keer de norm. Decennialang loosden bedrijven giftige stoffen in de grote rivieren. Dit gebeurt inmiddels al lang niet meer, maar de schadelijke stoffen blijven nog lange tijd achter in de grond.
Joost-mag-het-wetendonderdag 19 november 2020 @ 20:33
De natuur lijkt wel erg op een weiland ...🤭
BasEnAaddonderdag 19 november 2020 @ 20:34
Natuurvlees is een scam dus, die beesten staat gewoon in een weiland en ook alleen maar als ze niet in de stal staan :')
Van_Poppeldonderdag 19 november 2020 @ 20:36
Natuurvleeskoeien met oormerken :')
xzazdonderdag 19 november 2020 @ 20:37
Dit zijn dus de boeren die in den Haag staan te demonstreren.
Pilesdonderdag 19 november 2020 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2020 20:34 schreef BasEnAad het volgende:
Natuurvlees is een scam dus, die beesten staat gewoon in een weiland en ook alleen maar als ze niet in de stal staan :')
Tja, natuurvlees met 2 BeterLeven sterren ipv 3. Dan weet je al dat er niets klopt :D
xzazdonderdag 19 november 2020 @ 20:38
:')
golferdonderdag 19 november 2020 @ 20:39
Natuurlijk. ;)
Pilesdonderdag 19 november 2020 @ 20:42
Eerst nog afmesten _O- 8)7
Van_Poppeldonderdag 19 november 2020 @ 20:42
Eerst nog even vetmesten met krachtvoer.
xzazdonderdag 19 november 2020 @ 20:44
Tjezus
golferdonderdag 26 november 2020 @ 20:42
Babykoekjes. :{w
golferdonderdag 26 november 2020 @ 20:45
Ersin met een baby. :D
Zelvadonderdag 26 november 2020 @ 20:48
'Zit veel lucht in' :')
NoCigardonderdag 26 november 2020 @ 20:51
Supermarkten die dit, voor baby’s, verkopen mogen op her marktplein tentoongesteld worden.
Joenedonderdag 26 november 2020 @ 20:55
quote:
18s.gif Op donderdag 26 november 2020 20:51 schreef NoCigar het volgende:
Supermarkten die dit, voor baby’s, verkopen mogen op her marktplein tentoongesteld worden.
elke dus .
NoCigardonderdag 26 november 2020 @ 21:01
Wat een half crimineel bedrijf eigenlijk, die De kleine keuken: https://www.biojournaal.n(...)rk-niet-goed-gedaan/

Foodwatch is ook bagger, naar dat nu even terzijde.
golferdonderdag 26 november 2020 @ 21:07
Je begint een bedrijf omdat je ontevreden bent over de inhoud van de producten in de supermarkt en vervolgens produceer je zelf producten die minstens net zoveel suikers bevatten. Je zet er 'biologisch' op en verkoopt die troep nog duurder dan de supermarkt. Wat een oplichtster, die vrouw van de Kleine Keuken.
Tegandonderdag 26 november 2020 @ 21:20
Ik had wel zo'n slokje appelconcentraat willen proeven.
djkoelkastdonderdag 26 november 2020 @ 21:47
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 21:20 schreef Tegan het volgende:
Ik had wel zo'n slokje appelconcentraat willen proeven.
Kun je gewoon doen, appeldiksap kopen en proeven.
BasEnAadzaterdag 28 november 2020 @ 13:21
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2020 21:07 schreef golfer het volgende:
Je begint een bedrijf omdat je ontevreden bent over de inhoud van de producten in de supermarkt en vervolgens produceer je zelf producten die minstens net zoveel suikers bevatten. Je zet er 'biologisch' op en verkoopt die troep nog duurder dan de supermarkt. Wat een oplichtster, die vrouw van de Kleine Keuken.
Gelukkig werd ze wel even goed voor lul gezet.
djkoelkastzaterdag 28 november 2020 @ 13:29
Ik wil het niet goedpraten en ik weet niets over baby's, maar enige nuance is wel op z'n plek.
Er wordt een vergelijking gemaakt tussen een koekje van 15 gram en een tompouce van 150g.

Ja, er zitten méér suikers in 100g koekje (6,66 koekjes) dan in 100g tompouce (0,66 tompouce), maar de vergelijking is best wel krom. Even totaal afgezien van of je een baby koek moet geven of niet.
DappereDodo77zaterdag 28 november 2020 @ 16:14
quote:
18s.gif Op donderdag 26 november 2020 20:51 schreef NoCigar het volgende:
Supermarktenmensen die dit, voor baby’s, verkopen mogen op her marktplein tentoongesteld worden.
FTFY :)
NoCigarzondag 29 november 2020 @ 21:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2020 16:14 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]

FTFY :)
Had dan meteen even die tikfout verbeterd :( .
golferdonderdag 10 december 2020 @ 12:38
Vanavond:

Kerst is in aantocht en met name in de zuidelijke provincies staat het konijn vaak op het kerstmenu. De Keuringsdienst van waarde onderzoekt waar al die (honderd)duizenden konijnen vandaan moeten komen om de Brabantse en Limburgse stoofpannetjes én magen mee te vullen. Het scenario van Flappie uit het gelijknamige liedje van Youp van ’t Hek kwam vroeger nog weleens voor, maar konijnen worden tegenwoordig massaal gefokt.

De Keuringsdienst volgt de route van de fokkers naar het kerstbord en raakt daarbij het spoor soms bijster. De onderzoeksjournalisten moeten ver de grens over om de antwoorden op alle vragen te vinden. Ze sturen zelfs een buitenlandse verslaggever op pad en ontdekken dat er aan het houden van konijnen zeer weinig regels zijn gebonden.
StephanLdonderdag 10 december 2020 @ 20:42
Europa is geen land :D
NoCigardonderdag 10 december 2020 @ 20:45
Nooit geweten dat dat vooral in Brabant en Limburg was. Bij ons klopte het overigens wel. Heb nog een trauma van het op ern stuk hagel bijten.
StephanLdonderdag 10 december 2020 @ 20:49
quote:
2s.gif Op donderdag 10 december 2020 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Nooit geweten dat dat vooral in Brabant en Limburg was. Bij ons klopte het overigens wel. Heb nog een trauma van het op ern stuk hagel bijten.
Ohh :o

Nog nooit konijn gegeten, ben het ook niet van plan ook. Valt een beetje in de categorie hond en kat.

Die kale konijnen :D
golferdonderdag 10 december 2020 @ 21:26
Flappie uit China.
golferdonderdag 10 december 2020 @ 21:29
Die poelier in die winkel was net een soort typetje uit Jiskefet. _O-
Noberdonderdag 10 december 2020 @ 21:32
Het schijnt in de VS raar te zijn om paarden te eten. Keuringsdienst leest hier mee toch? ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 20:49 schreef StephanL het volgende:

[..]

Ohh :o

Nog nooit konijn gegeten, ben het ook niet van plan ook. Valt een beetje in de categorie hond en kat.

Die kale konijnen :D
Ook geen paarden? Of vis?
derLudolfdonderdag 10 december 2020 @ 21:33
quote:
1s.gif Op donderdag 10 december 2020 21:26 schreef golfer het volgende:
Flappie uit China.
Ik zal volgende week bij de poelier eens vragen waar mijn konijn weg komt. Hun kip is echt goed, stuk steviger als van de supermarkt.
StephanLdonderdag 10 december 2020 @ 21:42
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2020 21:32 schreef Nober het volgende:
Het schijnt in de VS raar te zijn om paarden te eten. Keuringsdienst leest hier mee toch? ;)
[..]

Ook geen paarden? Of vis?
Ja en ja. Al kies ik niet bewust voor paardenvlees, maar heb het wel eens gegeten. Lekkere paardenworst :9
Van_Poppeldonderdag 17 december 2020 @ 18:28
Vanavond gaat het over sarpassio
Zipportaldonderdag 17 december 2020 @ 18:29
quote:
14s.gif Op donderdag 17 december 2020 18:28 schreef Van_Poppel het volgende:
Vanavond gaat het over sarpassio
@De_Kraam
De_Kraamdonderdag 17 december 2020 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 18:29 schreef Zipportal het volgende:

[..]

@:de_kraam
5f834953c8859-MongooltjeDraijer.gif
Kreatordonderdag 17 december 2020 @ 20:31
Mijn hele lichaam is zo zacht als een ossenhaas.
Adameszaterdag 19 december 2020 @ 09:23
quote:
14s.gif Op donderdag 17 december 2020 20:31 schreef Kreator het volgende:
Mijn hele lichaam is zo zacht als een ossenhaas.
Ben je zo'n luie spier?
qajariaqzaterdag 19 december 2020 @ 13:59
De kwis nog meegedaan? Ik had 22 punten.
golferdonderdag 7 januari 2021 @ 12:06
Nieuwe serie afleveringen vanaf vandaag!

Het nieuwe seizoen van De keuringsdienst van waarde begint met een drieluik over het fokken van dieren. De rol van boerderijen is enorm veranderd sinds de jaren 50 van de vorige eeuw: de bedrijven zijn nu veel groter. De dieren veranderden niet zo snel mee, maar daar werden specifieke fokprogramma’s voor opgezet.

In de eerste aflevering van de drie specials draait het om het varken. Sommige varkens schijnen tegenwoordig wel veertig biggen per jaar te werpen. Dat is veel meer dan vroeger, maar hoe zorg je ervoor dat een dier alsmaar meer nakomelingen krijgt? Een slager laat zien dat het varken inderdaad anders is dan vroeger. Zo heeft een varken nu één rib meer en een aantal tepels extra. Die zijn nodig om meer biggetjes te kunnen dragen en te voeden.
golferdonderdag 7 januari 2021 @ 20:53
De gespeelde verbazing van Marijn bij die spermaleverancier. :')
Rickocumdonderdag 7 januari 2021 @ 20:57
Naja, wel een smerig dun pieletje
quote:
11s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:53 schreef golfer het volgende:
De gespeelde verbazing van Marijn bij die spermaleverancier. :')
golferdonderdag 14 januari 2021 @ 11:53
Vanavond deel 2 van de fokspecial:

We zien een plaatje van een enorm gespierde stier, een krachtpatser zo lijkt het. Maar waarom is die stier zo gespierd? Het is niet dat het beest nou zulk zwaar werk moet verrichten. De spieren zijn niet ontstaan in het krachthonk, maar door een genetisch foutje, waarop in verschillende rassen is doorgefokt. Het rund krijgt spieren, maar doet er niets mee. De mens wel, die eet die spieren op en dan is het fijn als er zo veel aan zo’n beest zitten. Maar er is ook een keerzijde: omdat de runderen zo groot zijn, kunnen ze niet meer op natuurlijke wijze worden geboren. Er is een keizersnede voor nodig.
golferdonderdag 14 januari 2021 @ 21:34
Er was weinig natuurlijks meer aan het uiterlijk van die dikbillen. :{
golferdonderdag 21 januari 2021 @ 12:23
Vanavond:

Het drieluik over fokdieren op de boerderij van Keuringsdienst van waarde besluit met de geit. Na het varken en de stier nu geen dier dat vlees moet leveren; de geit is er vooral voor kaas. En in groten getale. Dit jaar telde ons land bijna een half miljoen sikdragers, een record. De Keuringsdienst richt zich op een ander kenmerk van de geit: de hoorns.

Op sommige verpakkingen staan de dieren mét, op andere zonder hoorns. Er zijn veehouders die ervoor kiezen de hoorns van hun dieren te verwijderen, omdat ze elkaar ermee kunnen verwonden. De camera mag meekijken. Is het verwijderen van de hoorn pijnlijk voor de geiten? Een andere boer zweert bij natuurlijk diergedrag en laat de hoorns zitten. En dan is er nog de boerin die bezig is hoornloze geiten te fokken.
NoCigardonderdag 21 januari 2021 @ 20:33
Jonge geitjes.
BasEnAaddonderdag 21 januari 2021 @ 20:36
We hadden vroeger ook geitjes thuis. Echt leuke beesten.
KennyPowersdonderdag 21 januari 2021 @ 20:38
Marijn geniet
golferdonderdag 21 januari 2021 @ 20:39
Maarten Fokker.Dierenarts bij de geitenboer. _O-
NoCigardonderdag 21 januari 2021 @ 20:42
Als het 'minder dan een keer per week' voorkomt dan komt het dus best regelmatig voor.
golferdonderdag 21 januari 2021 @ 20:52
Kween. Ofzo. Hermafodriet.
golferdonderdag 28 januari 2021 @ 12:01
Vanavond:

Weerstand

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen gaat de Keuringsdienst van Waarde op zoek naar een betere weerstand. Want wie wil dat nou niet tijdens een pandemie. We duiken het koude water in, nemen een hete sauna, lopen hard en ontspannen met yoga. Ook zijn er poeders en pillen die ons van alles beloven, al blijven die beloften wat vaag. Waarom? Wat kan er wel en wat kan er niet? Na stevige weerstand van de producenten mogen we wel op gesprek bij de branchevereniging van de pillendraaiers.
BasEnAaddonderdag 28 januari 2021 @ 20:27
Dit is geen herhaling? Dat rondje cynisch doen over vitaminepillen heb ik al eens gezien ergens.
Isanedonderdag 28 januari 2021 @ 20:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 20:27 schreef BasEnAad het volgende:
Dit is geen herhaling? Dat rondje cynisch doen over vitaminepillen heb ik al eens gezien ergens.
Denk het niet, mondkapjes ;)
Van_Poppeldonderdag 28 januari 2021 @ 20:31
Meneer kan beter zorgen dat hij 20 kilo afvalt.
golferdonderdag 28 januari 2021 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 20:27 schreef BasEnAad het volgende:
Dit is geen herhaling? Dat rondje cynisch doen over vitaminepillen heb ik al eens gezien ergens.
Nee. Nieuwe aflevering.