abonnement Unibet Coolblue
pi_196388768
Hopelijk krijgen die tokkies lekker veel ongelukken, en mogen ze alles zelf betalen als ze in het ziekenhuis belanden
pi_196388901
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 09:55 schreef BeriBeri het volgende:
Hopelijk krijgen die tokkies lekker veel ongelukken, en mogen ze alles zelf betalen als ze in het ziekenhuis belanden
Denken dat vuurwerk en dergelijke, illegaal of niet, alleen bij de lagere kant van de samenleving een dingetje is :').

Ben je dan naïef.
  dinsdag 24 november 2020 @ 10:49:45 #103
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 24 november 2020 @ 10:51:21 #104
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196389330
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 09:55 schreef BeriBeri het volgende:
Hopelijk krijgen die tokkies lekker veel ongelukken, en mogen ze alles zelf betalen als ze in het ziekenhuis belanden
Iedereen die dingen doet die mij niet bevallen en daardoor naar het ziekenhuis moeten zelf laten betalen!
pi_196389453
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 09:55 schreef BeriBeri het volgende:
Hopelijk krijgen die tokkies lekker veel ongelukken, en mogen ze alles zelf betalen als ze in het ziekenhuis belanden
Wintersporters voortaan ook maar alles zelf laten betalen?
En voetballers. En wielrenners. En klussers. En motorrijders. En automobilisten. En rokers. En mensen die af en toe wat alcohol drinken. En...
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_196389462
En nee, ik heb al ruim 20 jaar geen vuurwerk meer gekocht of afgestoken.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_196398926
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 09:55 schreef BeriBeri het volgende:
Hopelijk krijgen die tokkies lekker veel ongelukken, en mogen ze alles zelf betalen als ze in het ziekenhuis belanden
Hopelijk krijgen de tokkies die andere mensen tokkies noemen een lawinepijl in de bek door iemand waarvan ze niet hadden gedacht dat het een tokkie was.
pi_196414303
In Napels gaat het vuurwerk wel flink los vanavond.
  vrijdag 27 november 2020 @ 08:55:05 #109
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196433069
Misschien hier verder met dit topic?: NWS / 100euro boete en een STRAFBLAD bij vuurwerk afsteken

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 08:21 schreef MakkieR het volgende:
Intussen de verkoop op Illegaal vuurwerk nog nooit zo groot geweest, Al het carbid is uitverkocht en alle benzine en jerrycans zijn verdwenen. BTW is het trouwens verboden om een jerrycan met benzine bij je te hebben? ( vervoerverbod? )
Klopt, maar daar werd begin deze maand al voor gewaarschuwd:

quote:
Nooit eerder knalde een herfst zó hard: illegaal vuurwerk is overal te koop

De veiligheidsregio’s willen een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk met oud en nieuw. Het kabinet beslist volgende week. Zo’n verbod lijkt moeilijk te handhaven. Vuurwerk bestel je net zo gemakkelijk als een pizza. Niet eerder was de knaloverlast zó groot als deze herfst. Het aantal in beslag genomen kilo’s illegaal vuurwerk in Nederland, ligt nu al 25 procent hoger dan rond deze tijd vorig jaar.
Meer achter de link.

BN de Stem
  vrijdag 27 november 2020 @ 08:56:30 #110
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196433083
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 00:27 schreef Hathor het volgende:
Wat is dat voor een soort wijk, dat Geitenkamp in Arnhem waar het nu al een paar dagen losgaat?
Ligt vlakbij Klarendal dus ik heb wel een beetje een vermoeden.
  vrijdag 27 november 2020 @ 09:02:48 #111
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196433158
Geen vuurwerk dit oudjaar? Dan steken ze het nu wel af

Overlast Sinds het vuurwerkverbod werd afgekondigd was het in meerdere plaatsen raak. Overlast, brandstichting en… vuurwerkoverlast.

Op Urk was het de afgelopen weken herhaaldelijk onrustig: brandstichting, illegaal vuurwerk, lawaai. Overlast veroorzaakt door groepjes jongeren. In de Arnhemse wijk de Geitenkamp hetzelfde verhaal: vijf avonden op rij werd hier zwaar en illegaal vuurwerk afgestoken en provoceerden jongeren de massaal uitgerukte politie. In Roosendaal ging het zo ver dat burgemeester Han van Midden woensdag een noodverordening afkondigde voor de wijken Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand: twee weken lang mag hier niemand in die er niets te zoeken heeft. Sinds dinsdag gold in heel Roosendaal al een samenscholingsverbod.

Wat is er aan de hand? ‘Coronaverveling’ speelt een belangrijke rol, zeggen betrokkenen. Jongeren kunnen niet uitgaan en mogen ook op straat niet bij elkaar staan. Ze hebben niets te doen. Tel daar de woede en frustratie over het vuurwerkverbod bij op en een rel is geboren. “Er is altijd een kern die uit is op confrontatie en provocatie van de politie”, zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

NRC ging kijken in de drie gemeentes en sprak met buurtbewoners, burgemeesters en politie.

Urk – Samen rellen, en iedere dag bij opa en oma op bezoek
Niemand hoeft de Urkers te vertellen wat ze moeten doen, ook als het om corona gaat.


De witte balkonnetjes van Zorgcentrum Talma schitteren in de zon. Voor de deur op het gras ligt een groot roestig scheepsanker – dit is vissersdorp Urk. Deze week zijn drie ouderen in Talma overleden aan Covid-19, op één afdeling zijn 14 van de 15 oude bewoners besmet. Het contrast met de rellen in het dorp dit weekend, waarbij jongeren vuurwerk afstaken en brandjes stichtten, lijkt groot. Maar de rellen en de besmettingen hangen met elkaar samen.

Urk is momenteel relatief de grootste coronabrandhaard van Nederland. 283 nieuwe besmettingen in één week, turfde de lokale GGD (op 21.000 bewoners). Urk breekt wel vaker records. Het dorp telt naar verhouding de meeste jongeren: de helft van de bevolking is onder de 24 jaar. De vaccinatiegraad is laag – niet meer dan 58 procent van de kinderen wordt ingeënt tegen mazelen en andere ziektes; landelijk wordt 91 procent gevaccineerd.

Politie en handhavers op Urk zijn de afgelopen weken streng gaan letten op naleving van de coronamaatregelen. Eind oktober ontruimden ze een illegaal jeugdhonk op het Urker industrieterrein waar vijftig jongeren bij elkaar zaten. In het weekend van 17 november zijn ze weer onverwacht op het industrieterrein gaan kijken, waar ze stuitten op diverse bijeenkomsten van ongeveer 15 man per locatie. Ze deelden 46 boetes uit.

Het verbaast de Belgische schrijver Matthias Declercq niet. Hij woonde een half jaar op Urk – in het tuinhuisje van een groot gezin – en verdiepte zich in de cultuur van het dorp. Zijn boek ‘De ontdekking van Urk’ verscheen een maand geleden. „De jongvolwassenen van Urk werken van maandag tot vrijdag keihard”, vertelt hij. „Vrijdag- en zaterdagavond gaan ze los, vaak in illegale cafés op het industrieterrein. Het is daar leeg, ze kunnen hun gang gaan. Nu waren er boetes uitgedeeld en dat is tegen het verkeerde been. Ze zijn het dorp ingetrokken om te laten weten: wij doen wat we willen.”

Agenten van buiten

Het sluiten van illegale barretjes is maar één oorzaak voor de rellen, zegt de woordvoerder van de gemeente Urk. „Er werd ook gehoor gegeven aan een landelijke oproep om vuurwerk af te steken uit protest tegen het vuurwerkverbod dit jaar. En sommige relschoppers waren verkleed als Zwarte Piet. Misschien zodat de politie hun gezicht niet kon zien.”

Er zijn 25 kerken op Urk, die normaal gesproken op zondag vol zitten. Het gezag van de kerk mag nog groot zijn in Urk, het gezag van de overheid is klein, zegt Declercq. De gemeentewoordvoerder bevestigt dat „veel mensen op Urk geen mondkapje dragen in de winkel”.

Ook het gezag van de politie is beperkt. Declercq: „Agenten doen hun best maar ze komen van buiten. De cultuur van Urkers is hecht. Er zijn veel hele grote families. Ze regelen alles onder elkaar. Als twee mensen vechten en er gaat een bril kapot, dan zal het slachtoffer nooit aangifte doen bij de politie. De dader belt een paar dagen later aan met 500 euro en zegt: hier, voor een nieuwe bril.”

Tien kinderen

In zijn boek beschrijft Declercq de worstelingen van veel Urkers met het moderne leven. „Een jonge kerel: ‘Ik kom uit een groot gezin, we zijn thuis met tien kinderen. Op een zondag gaan we allemaal samen naar de kerk. Na afloop, ‘s ochtends én ‘s middags, op de koffie bij vader en moeder. De wereld houdt zich bezig met (genderneutrale-) toiletten en het klimaat en is helemaal vergeten waar het om draait in het leven.” Families, zo blijkt uit het boek, zorgen voor elkaar. Op bezoek gaan bij opa en oma, elke dag.

Dat is het tragische aan de coronapandemie die nu ook Urk heeft bereikt, vindt Declercq. „Urkers zijn trots op hoe ze voor elkaar zorgen. De buitenwereld laat hun oudjes stikken, vinden zij. Maar ze gaan op Urk dus ook veel op bezoek tijdens de pandemie en dat is riskant.”

Corona zorgt voor onenigheid binnen families. „Er zijn er die zeggen: ‘Dit waait wel over, de Heer zal het oplossen’. En er zijn er die zeggen: nee, we moeten ons aan de maatregelen houden.” Sommigen stappen zelfs uit de familie-appgroep.

Sommige inwoners lezen het Reformatorisch Dagblad – waarvan de website nog altijd ‘dicht’ is op zondagen. In de allerstrengste gezinnen is „geen bier, geen wijn, geen televisie, geen radio en geen gekleurde trui, maar wél een onlineverbinding met de hele wereld”, schrijft Declercq in zijn boek. Die gezinnen gebruiken een internetfilter dat de inhoud van elke site toetst aan de Tien Geboden. Anderen lezen het mildere Nederlands Dagblad en de rekkelijksten lezen Trouw.

De driehoek (burgemeester, OM en de politie Noordoostpolder) zei dat vrijdag maatregelen tegen de rellen op Urk bekend worden gemaakt. De politie zegt filmpjes te hebben van de brandstichting van zaterdag. Er is nog niemand gearresteerd. Volgens de politie komt er weinig informatie binnen. Ze roepen op níet te kijken naar de rellen omdat toeschouwers politie en brandweer in de weg lopen.

Arnhem – ‘Met de kinderwagen in de hand naar de rellen kijken’
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch ging zelf kijken toen het in de Geitenkamp uit de hand liep. Wat hij zag, beviel hem niet.


Alsof er bommen afgaan. Keiharde knallen, urenlang. Afgewisseld door loeiende sirenes. Tot in de verre omgeving is te horen hoe de ‘vuurwerkprotesten’ in de Arnhemse wijk de Geitenkamp deze week uitmondden in een harde confrontatie tussen rellende jongeren en de politie.

„Het leek wel oorlog”, zegt buurtbewoner Giovanni (‘Liever geen achternaam”) woensdagmiddag op het pleintje waar de schroeiplekken van branden op de stoep en in vuilcontainers nog te zien zijn. Het geknal begon dit jaar al in oktober, zegt Giovanni. Hij is wel wat gewend hier, maar wat hij de afgelopen dagen meemaakte is „ongekend”.

De balans na vijf dagen: twintig aanhoudingen, tientallen bekeuringen, kilo’s in beslag genomen zwaar en illegaal vuurwerk, vrijwel permanente aanwezigheid van politie en de plaatsing van grote bouwlampen die de wijk na vijf uur ’s avonds hel verlichten.

Vierduizend mensen dicht op elkaar

Het lijkt effect te hebben: de afgelopen dagen bleef het betrekkelijk rustig. Maar, vrezen buurtbewoners voor de plaatselijke Coop, het moet nog december worden. Ze praten niet graag over de onlusten en willen al helemaal niet met hun achternaam in NRC. „Ik durf de straat ’s avonds niet meer op”, zegt tweedejaars student Yunus. Buurvrouw Emma: „Ik kom na zeven uur ook niet meer buiten.” Knallen hielden haar kinderen wakker.

Volgens de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch begon de onrust zaterdag na een oproep op sociale media om uit protest tegen het vuurwerkverbod juist vuurwerk af te steken. Jongeren gooiden vuurwerkbommen naar fietsers en auto’s, staken containers in brand en vuurpijlen door brievenbussen.

Oud-politieagent Marcouch ging maandagavond zelf de straat op met de politie. Hij zag dat het niet alleen jongeren waren die de confrontatie zochten. „Er stonden ook vaders tussen die hun kinderen aanmoedigden om vuurwerk te gooien naar ‘die kutmongolen van de politie’. En mensen die met een kinderwagen in de hand stonden te kijken.”

De onrust verklaren door verveling als gevolg van corona? Dat vindt Marcouch „te makkelijk”. „We zien dat er ook bekende voetbalhooligans tussen de jongeren staan. Ze kunnen niet naar Vitesse, dus gaan ze rellen in hun eigen wijk. In die zin heeft corona er zijdelings toch mee te maken. Je hebt altijd een kern die uit is op confrontatie en provocatie van de politie en het leven in de wijk ontwricht.”

Een wijk die, zoals buurtbewoner Hans („Al veertig jaar een Geitenkamper”) het zegt, „sociaal een beetje bewogen is”. Er wonen hier zo’n vierduizend mensen dicht op elkaar in vaak kleine arbeiderswoningen. Het is een wijk waar bij de laatste verkiezingen vooral SP en PVV werd gestemd. Waar volgens Marcouch „soms hele straten werkloos zijn, met gezinnen waar al jaren hulpverlening op zit.” Maar het is ook een wijk waar, door de nog betaalbare woningen, verpleegkundigen en leraren wonen. Marcouch wil maar zeggen: veruit de meeste bewoners moeten niets hebben van de rellen.

„Klopt”, zegt Hans vanaf zijn scootmobiel. „Een klein groepje verpest het voor de rest. Ik snap dat die jongens zich te pletter vervelen, maar dit gaat te ver. Ze worden niet opgevoed door hun ouders.”

Roosendaal – Noodverordening werkt uitstekend, vindt gemeente
Het komt door verveling, zeggen jongeren in Roosendaal over de onrust. De gemeente reageert met stevige maatregelen.


Het was vier, vijf uur in de ochtend en Eugene Mensah (55) zat rechtop in bed. Een enorme knal. Boem! En daarna weer en weer. Boem! Boem! Boem! „Ik dacht: óf de gemeente Roosendaal heeft besloten een militaire oefening te houden. Óf het is oorlog.”

Aan vuurwerk dacht hij niet, zegt hij, terwijl hij naar zijn huis in de wijk Westrand loopt. Maar dat was het waarschijnlijk wel. Vermoedelijk illegaal, vandaar de énorme knal.

Het is al dagen onrustig in Roosendaal, provinciestad in West-Brabant. Sinds de aankondiging van het landelijk vuurwerkverbod steken groepen jongeren ’s avonds en ’s nachts vuurwerk af, soms zeer zware vuurwerkbommen, en stichten ze brandjes.

„Overlast? Van dronken Polen?” Aliya Dömez van Dönmez Market, een kleine supermarkt in het winkelcentrumpje van Westrand, knikt naar de Polen met blikjes bier voor de Poolse supermarkt aan de overkant. „Oh, vuurwerkoverlast. Jazeker, dat hadden we ook. E-nor-me knallen, de ramen trilden. Afgelopen nacht hoorde ik het niet meer.”

Woensdag kondigde burgemeester Han van Midden een noodverordening voor de wijken Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand af. Mensen die er niet wonen of werken mogen de wijken niet in. Het is er verboden vuurwerk bij je te hebben, of „objecten die als wapen gebruikt kunnen worden”.

De noodverordening heeft meteen gewerkt, zegt de woordvoerder van de burgemeester. De nacht van woensdag op donderdag bleef het rustig en de verwachting is dat dat zo blijft. „We willen dat mensen van buiten Roosendaal die alleen komen om te rellen wegblijven.” Negen mensen zijn aangehouden. De meesten van hen komen van buiten Roosendaal. De noodverordening geldt voor zeker twee weken. Overtreding ervan kan een gevangenisstraf tot drie maanden of een geldboete van maximaal 4.350 euro opleveren.

Sinds dinsdag geldt een samenscholingsverbod voor de hele gemeente, het is niet toegestaan met meer dan twee personen buiten samen te komen. Daarnaast fouilleert de politie mensen bij verdenking van het bezit van vuurwerk.

Het kruit van sterretjes

Jongeren vervelen zich dood, zegt Mohammed Amin (16). Door de coronamaatregelen is er weinig meer te doen. Zelf doet hij niet aan illegaal vuurwerk, zegt hij. „Als je gepakt wordt, heb je een strafblad. Dat is het niet waard.” Hij heeft trouwens ook geen tijd, want voetbaltraining gaat wel door én hij werkt bij de Albert Heijn.

Ook Adnan Abdulaai (26) denkt dat het verveling is wat de jongeren drijft. Vroeger was hij ook bezig met vuurwerk, maar hij begon eerder een week dan een ruime maand voor de jaarwisseling. Met een grijns vertelt hij hoe hij met vrienden het kruit van sterretjes afschraapte en in een bus verzamelde. Of ze stopten vuurwerk in een put.

Hij herinnert zich ook goed dat zelfgemaakt vuurwerk in de hand van een vriend ontplofte. „Er was enorm veel bloed. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en kwam daar uit met nog maar vier vingers aan die hand. We zijn ons kapot geschrokken. Als je jong bent, realiseer je je het niet. Maar het is levensgevaarlijk.”

NRC
pi_196433194
Hypothetische vraag:

Stel ik rij bij Zevenaar de grens over en ga mezelf bij dat oude grenskantoor installeren om daar een vuurwerkfeestje te houden, mag dat??
pi_196433291
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 08:55 schreef AchJa het volgende:
Misschien hier verder met dit topic?: NWS / 100euro boete en een STRAFBLAD bij vuurwerk afsteken
[..]

Klopt, maar daar werd begin deze maand al voor gewaarschuwd:
[..]

Meer achter de link.

BN de Stem
Ik moet hier wel om glimlachen hoor.

"Told you".
  vrijdag 27 november 2020 @ 09:15:22 #114
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_196433295
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:06 schreef Brybry het volgende:
Hypothetische vraag:

Stel ik rij bij Zevenaar de grens over en ga mezelf bij dat oude grenskantoor installeren om daar een vuurwerkfeestje te houden, mag dat??
Organiseren mag als je ook toestemmingen krijgt is een tweede
  vrijdag 27 november 2020 @ 09:51:15 #115
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196433746
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:15 schreef Scrummie het volgende:
Ik moet hier wel om glimlachen hoor.

"Told you".
Yup. Iedereen die dacht dat het nu afgelopen zou zijn omdat het toch verboden is is ook wel enorm naief natuurlijk... Maar goed, een goeie les voor de volgende keer voor ze.
pi_196433778
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Yup. Iedereen die dacht dat het nu afgelopen zou zijn omdat het toch verboden is is ook wel enorm naief natuurlijk... Maar goed, een goeie les voor de volgende keer voor ze.
Ik betwijfel het of men hiervan gaat leren eigenlijk. Afhankelijk van wat het uiteindelijke doel is dan.
  vrijdag 27 november 2020 @ 10:06:34 #117
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_196433945
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Yup. Iedereen die dacht dat het nu afgelopen zou zijn omdat het toch verboden is is ook wel enorm naief natuurlijk... Maar goed, een goeie les voor de volgende keer voor ze.
Ik denk dat er maar heel weinig van de voorstanders denken dat het direct afgelopen zou zijn ;).

We zullen zien wat de slachtoffercijfers zijn na oud & nieuw. Maar zulke verboden zijn een jarenproces.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 27 november 2020 @ 10:22:13 #118
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196434113
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 10:06 schreef Drekkoning het volgende:

Ik denk dat er maar heel weinig van de voorstanders denken dat het direct afgelopen zou zijn ;).

We zullen zien wat de slachtoffercijfers zijn na oud & nieuw. Maar zulke verboden zijn een jarenproces.
Illegaal vuurwerk was natuurlijk altijd al verboden, dus tot zover dat "jarenproces"...

En verder is het nu ivm de corona eenmalig een totaalverbod puur vanwege de zorg maar we gaan wel zien wat de uitkomst gaat worden.

Het gaat de verbodsroepers vnl om de overlast.
  vrijdag 27 november 2020 @ 10:27:56 #119
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196434187
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:53 schreef Scrummie het volgende:

Ik betwijfel het of men hiervan gaat leren eigenlijk. Afhankelijk van wat het uiteindelijke doel is dan.
Het einddoel lijkt me niet zo moeilijk te raden en dat is een compleet vuurwerkverbod. Als de zorg dit jaar met oudjaar ontlast wordt is dat een extra argument om het te verbieden, terwijl het een compleet afwijkend verhaal is van voorheen. Mensen blijven thuis, bijna geen uitgaansmogelijkheden, bijna geen verplaatsingen over de weg etc. Maar alles wat goed gegaan is is plotseling dankzij het vuurwerkverbod. Tot er weer een keer normaal O&N gevierd kan worden en de ziekenhuizen weer ramvol liggen met slachtoffers van alcoholmisbruik, rellen, ongelukken etc...
pi_196434218
Het vuurwerk verbod is toch geldig voor en in 2020?

Nou dan steken die vuurwerk liefhebbers toch om 1 over 12 hun potten af?
Dan is het namelijk 2021 :P
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_196434377
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 10:30 schreef schommelstoel het volgende:
Het vuurwerk verbod is toch geldig voor en in 2020?

Nou dan steken die vuurwerk liefhebbers toch om 1 over 12 hun potten af?
Dan is het namelijk 2021 :P
Dan heb je niet goed opgelet
  vrijdag 27 november 2020 @ 11:08:36 #122
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_196434715
Prachtig dit verbod. Gewoon permanent nu, dom geknal.
  vrijdag 27 november 2020 @ 11:15:38 #123
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196435229
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 november 2020 11:08 schreef Draak31 het volgende:
Prachtig dit verbod. Gewoon permanent nu, dom geknal.
Sterkte aankomende maand :')
  vrijdag 27 november 2020 @ 12:15:52 #125
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196435762
Hier in zoetermeer is het doodstil elke avond :D heerlijk
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 27 november 2020 @ 12:24:26 #126
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_196435875
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 november 2020 11:15 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is nu eindelijke stil op straat... Oh wacht... :')
Het is hier muisstil hoor. Geen knal gehoord dit jaar. Maar dat kan natuurlijk in mindere wijken anders zijn, dat ligt dan meer aan jouw woonplaats.
pi_196436087
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 10:30 schreef schommelstoel het volgende:
Het vuurwerk verbod is toch geldig voor en in 2020?

Nou dan steken die vuurwerk liefhebbers toch om 1 over 12 hun potten af?
Dan is het namelijk 2021 :P
Verbod geldt tot 02-01-2021 daarna wordt deze automagisch opgeheven en gaan de voorgaande wetten weer gelden.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
  vrijdag 27 november 2020 @ 13:10:45 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_196436438
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 november 2020 12:24 schreef Draak31 het volgende:

Het is hier muisstil hoor. Geen knal gehoord dit jaar. Maar dat kan natuurlijk in mindere wijken anders zijn, dat ligt dan meer aan jouw woonplaats.
En de vorige jaren was dat wel?
  vrijdag 27 november 2020 @ 13:56:42 #129
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_196437035
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 12:44 schreef Stoorzendert het volgende:

[..]

Verbod geldt tot 02-01-2021 daarna wordt deze automagisch opgeheven en gaan de voorgaande wetten weer gelden.
Dus 3 januari de boel afsteken en je hebt geen strafblad maar alleen een boete.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
pi_196437284
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 13:56 schreef Walterwhite64 het volgende:

[..]

Dus 3 januari de boel afsteken en je hebt geen strafblad maar alleen een boete.
Alvast een gelukkig 3 januari toegewenst *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_196437696
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 november 2020 11:08 schreef Draak31 het volgende:
Prachtig dit verbod. Gewoon permanent nu, dom geknal.
Lijkt te werken _O-
pi_196438007
Al iets over Roosendaal geplaatst hier? Gaat ook lekker daar. Noodverordening, samenscholingsverbod. Flink grote groep (van buiten de stad) zorgen voor flinke overlast. Vier wijken afgesloten van de buitenwereld, mag je alleen nog binnen als je daar werkt, mantelzorg verricht of gaat winkelen.
Gisteren artikel in BN de Stem.

Edit: is al geplaatst vandaag, zie ik.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
pi_196438942
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 14:54 schreef Salina het volgende:
Al iets over Roosendaal geplaatst hier? Gaat ook lekker daar. Noodverordening, samenscholingsverbod. Flink grote groep (van buiten de stad) zorgen voor flinke overlast. Vier wijken afgesloten van de buitenwereld, mag je alleen nog binnen als je daar werkt, mantelzorg verricht of gaat winkelen.
Gisteren artikel in BN de Stem.

Edit: is al geplaatst vandaag, zie ik.
Piet, Jan en Klaas voor de camera melden ook doodleuk dat het na oud en nieuw door zal gaan.
Ze pakken hun kans om zich te mogen misdragen.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_196439982
AANVECHTEN VERBODEN
Beste dealers,

Na heel veel gesprekken met allerlei partijen zien wij ons genoodzaakt om het verkoopverbod, afsteekverbod en vervoersverbod van vuurwerk juridisch aan te vechten.

Wij zijn van mening dat deze maatregelen, ook vanwege het late tijdstip waarop deze zijn genomen, onevenredig veel schade toe brengen aan onze branche. Er dreigt nu chaos. Er is heel veel onduidelijk over een eventuele compensatie van alle gedupeerden. Verder steunen wij de overheid en de mensen in de zorg in de aanpak van corona, maar wij denken dat dat de COVID-pandemie er nu met de haren wordt bijgesleept. Het lijkt te gaan om een verkapte maatregel om onze branche in het hart te treffen.

Wij hebben te weinig vertrouwen in een goede afloop en willen er daarnaast gewoon alles aan doen/gedaan hebben om onze handel en passie te beschermen. We gaan dus voor een dagvaarding en kort geding.
Voor alle duidelijkheid het volgende.

1. Het aanvechten van de verboden brengt op geen enkele wijze het recht op de compensatie in gevaar. Dit juridische traject staat geheel los van de gesprekken die op dit moment gevoerd worden inzake het compensatievoorstel van de overheid. Die gesprekken gaan gewoon door en SVNC blijft zich, zoals we ook bij de compensatie voor de restvoorraden hebben gedaan, hard maken voor een zo ruim mogelijke vergoeding voor de dealers. Het volgende gesprek staat gepland op dinsdag 1 december aanstaande.

2. De verwachting is dat het kort geding plaats kan vinden rond 10 december 2020.

3. Het traject gaat uiteraard ook gepaard met veel lobbywerk en een media-offensief. Daarin zullen wij ook duidelijk laten horen dat wij bang zijn dat juist het vuurwerkverbod en daarmee de toename van illegaal vuurwerk zorgt voor meer druk op de zorg. Wij hebben dus juist ook oog voor de zorg; het verbod werkt wat dat betreft averechts. En dat is eigenlijk nu ook al te zien aan wat er allemaal in het land gebeurt.

Natuurlijk hebben wij ook (weer) toenadering gezocht bij de importeurs, maar helaas hebben zij, inclusief VuurwerkCheck, laten weten de strijd niet aan te willen gaan en zich alleen te willen richten op de mogelijke compensatie.

Veel dealers hebben gelukkig al wel aangegeven achter ons te staan. Tenslotte wil iedereen het liefst gewoon vuurwerk verkopen en afsteken!

We horen graag zo snel mogelijk van jullie per mail, info@svnc.nl, of jullie bereid zijn je openlijk achter ons te scharen en ons financieel te steunen in deze strijd. Daar hangt geen vast bedrag aan, maar help ons zo ruimhartig mogelijk!

Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet,
Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk
pi_196440040
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 16:09 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Piet, Jan en Klaas voor de camera melden ook doodleuk dat het na oud en nieuw door zal gaan.
Ze pakken hun kans om zich te mogen misdragen.
Dit soort kinderen moeten ze neerknuppelen
  vrijdag 27 november 2020 @ 17:54:29 #136
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_196440251
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 13:10 schreef AchJa het volgende:

[..]

En de vorige jaren was dat wel?
Jazeker. Toen hoorde ik wel regelmatig een rotklap. Maar nu met dit verbod? Basta.
  vrijdag 27 november 2020 @ 18:10:48 #137
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 29 november 2020 @ 18:23:03 #138
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196472683
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:51 schreef AchJa het volgende:

Yup. Iedereen die dacht dat het nu afgelopen zou zijn omdat het toch verboden is is ook wel enorm naief natuurlijk... Maar goed, een goeie les voor de volgende keer voor ze.
Als er drie jaar een totaalverbod is geweest, dan is er geen haan meer die er naar kraait.

Zelfs nu zijn het slechts een handjevol randdebielen die asociaal bezig zijn.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 29 november 2020 @ 18:37:07 #139
194233 Friday12
Originele kloon
pi_196472980
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 november 2020 12:24 schreef Draak31 het volgende:

[..]

Het is hier muisstil hoor. Geen knal gehoord dit jaar. Maar dat kan natuurlijk in mindere wijken anders zijn, dat ligt dan meer aan jouw woonplaats.
Hier hoor ik het 10x zoveel.
pi_196473055
Is ook niet zo gek. Buiten dat totaalverbod is er nog meer dicht voor jongeren. Dat gaat uiteindelijk voor veel problemen zorgen.
  zondag 29 november 2020 @ 18:51:26 #141
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473321
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 17:35 schreef OxygeneFRL het volgende:

Wij zijn van mening dat deze maatregelen, ook vanwege het late tijdstip waarop deze zijn genomen, onevenredig veel schade toe brengen aan onze branche.
Sukkels. Alsof zij de enige 'bedrijfstak' zijn die 'onevenredig' hardworden getroffen door de Corona-crisis. :')
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 29 november 2020 @ 18:53:02 #142
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473364
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 18:40 schreef Cherni het volgende:
Is ook niet zo gek. Buiten dat totaalverbod is er nog meer dicht voor jongeren. Dat gaat uiteindelijk voor veel problemen zorgen.
Want die jongeren hebben geen verantwoordelijke ouders?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_196473470
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 18:53 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Want die jongeren hebben geen verantwoordelijke ouders?
Alsof je 24 uur per dag kinderen in de gaten kunt houden. Het is natuurlijk niet allemaal tuig dat zich nu niet aan de regels kan houden. Zelfs studenten gaan compleet los.
  zondag 29 november 2020 @ 18:57:22 #144
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473491
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 18:56 schreef Cherni het volgende:

[..]

Alsof je 24 uur per dag kinderen in de gaten kunt houden.
Maar dat ontslaat je niet van je verantwoordelijkheid.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_196473543
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 18:57 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar dat ontslaat je niet van je verantwoordelijkheid.
Over welke verantwoordelijkheid heb je het nu? Die van de ouders of kinderen. Maar jij bent uiteraard niet jong geweest. Hoe bizar dat hier zoveel ouders hun eigen tijd vergeten zijn.
Het kan uiteraard zijn dat je altijd het braafste jongetje bent geweest.
pi_196473555
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 18:51 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Sukkels. Alsof zij de enige 'bedrijfstak' zijn die 'onevenredig' hardworden getroffen door de Corona-crisis. :')
Waar staat dat, dat ze dat beweren?
  zondag 29 november 2020 @ 19:02:15 #147
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473576
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 19:00 schreef Cherni het volgende:

Over welke verantwoordelijkheid heb je het nu? Die van de ouders of kinderen.
Die van de ouders.

quote:
Maar jij bent uiteraard niet jong geweest.
Zeker wel. Maar gewoon goed opgevoed.

quote:
Het kan uiteraard zijn dat je altijd het braafste jongetje bent geweest.
Ik heb in ieder geval nooit iets gesloopt dat niet van mij was. En ook zeker niet bewust overlast veroorzaakt voor wie dan ook.

Maar als ik je intonatie zo beoordeel, vermoed ik dat dat bij jou anders was.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 29 november 2020 @ 19:03:19 #148
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473598
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 19:00 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

Waar staat dat, dat ze dat beweren?
Jij bent blind?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_196473618
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 19:02 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Die van de ouders.
[..]

Zeker wel. Maar gewoon goed opgevoed.
[..]

Ik heb in ieder geval nooit iets gesloopt dat niet van mij was. En ook zeker niet bewust overlast veroorzaakt voor wie dan ook.

Maar als ik je intonatie zo beoordeel, vermoed ik dat dat bij jou anders was.
Inderdaad. Maar uiteindelijk is het allgemaal goed gekomen zoals dat met de meeste jongeren het geval is. En dat lag allemaal niet aan mijn ouders die behoorlijk streng waren en correct.
  zondag 29 november 2020 @ 19:05:52 #150
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_196473635
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 19:04 schreef Cherni het volgende:

Inderdaad.
Aso gespot.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')