FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Meisje gered dat door dertien honden bijna verscheurd werd
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:25
quote:
Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”

Het moest een gezellige, romantische dag worden voor Esther Tuls uit Schoonhoven en haar Vlaamse vriend Jurgen Mariën. Op zondag 2 februari 2014 reden ze na een dagje winkelen in Maastricht langs een akker in Riemst, net over de Limburgse grens. Ineens zagen ze een grote groep honden wild over het veld stuiteren.

Vreemd, dacht Esther. ,,We dachten eerst dat er een dood beest op de grond lag. Maar toen we verder reden, zagen we ineens een kinderfiets langs de weg liggen. En toen hoorden we het. Gegil, vreselijk veel gegil. Het ging door merg en been.”

Vel van haar arm
Van een afstandje zag Esther hoe een jong meisje als een lappenpop heen en weer werd geslingerd door een bende dolle honden. De 11-jarige Yuki werd tientallen keren gebeten en verloor het vel van haar arm. Wild stampte ze om zich heen, waar de honden alleen maar feller op reageerden. Ze beten haar in bijna alle ledematen. Een chocoladereep die ze nog vast had, smeet ze ver weg in een laatste poging de honden af te leiden. De dertien bouviers en labradors hadden echter enkel oog voor het blonde meisje en lieten niet los.

,,Het was echt verschrikkelijk om te zien”, zegt Esther. ,,Die honden waren zó vals, zó agressief. Ze waren er echt op uit haar levend te verscheuren. Haar op te eten. Ze zat helemaal onder het bloed en had bijna niets meer aan. Al haar kleren waren eraf gescheurd. Mijn vriend pakte snel een grote stok en rende brullend op de honden af. Natuurlijk waren we bang dat de honden ons ook zouden grijpen, maar we moesten en zouden dat meisje helpen.”

‘Zij waren mijn redding’
Het stel kwam net op tijd. ,,We legden het meisje snel in de auto en reden samen met een bewoner uit de buurt naar het ziekenhuis. Daar is ze met spoed geopereerd. Ik durf wel te stellen dat als wij er niet waren geweest, Yuki het niet meer had kunnen navertellen.” Het tienermeisje beaamt dat. ,,Zij waren mijn redding. Als ze daar niet toevallig passeerden, zat ik hier niet meer.”

De honden die Yuki aanvielen, bleken te zijn ontsnapt bij een hondenfokker uit de buurt. Ze werden allemaal gevangen en afgemaakt. Het conflict tussen de hondenfokker en de ouders van Yuki leidde tot een slepende rechtszaak die tot op de dag van vandaag doorettert. Overigens ook de reden waarom Esther en Jurgen nu pas gehuldigd worden voor hun heldendaad. ,,Ik hoop dat Yuki en haar familie krijgen waar ze recht op hebben”, zegt Esther. ,,Die honden waren zwaar verwaarloosd en helemaal opgefokt. Daar moet verantwoording voor worden afgelegd.”

Paniekaanvallen
Het weerzien met Yuki in het gemeentehuis van Antwerpen voor de huldiging afgelopen dinsdag was zoals altijd bijzonder en emotioneel. ,,Wij hebben door de gebeurtenissen een hele speciale band gekregen”, zegt Esther. ,,Er is eigenlijk altijd wel contact geweest. Yuki en haar ouders zijn ons erg dankbaar voor wat we hebben gedaan, maar voor ons is het inmiddels heel normaal geworden. Ik denk dat iedereen zo zou hebben gereageerd in een noodsituatie. Dan handel je uit instinct.”

De heftige gebeurtenissen hielden Esther wel lange tijd in haar greep. Ze kreeg nachtmerries, paniekaanvallen en beleefde het moment steeds weer opnieuw. ,,Ik kreeg in Maastricht professionele hulp van een psycholoog die ook oorlogsveteranen behandelde. Ik had echt een heel zwaar trauma. Een verschrikkelijke dag was het, maar achteraf ben ik heel blij en dankbaar dat we op dat moment daar waren. Dat Yuki nog in leven is.”

Schaamte
Met Yuki gaat het naar omstandigheden goed. Ze neemt geen blad voor de mond, staat haar mannetje én weet goed wat ze wil. Maar ze blijft een jong meisje. ,,Ja, ik schaam me soms voor mijn littekens’’, zegt ze tegen Het Laatste Nieuws. ,,Sindsdien ging ik nog maar één keer zwemmen, maar ik werd al snel uitgelachen door een groepje jongens. Dat doe ik dus niet meer. In de zomer bedek ik mijn armen meestal, tenzij ik bij vrienden of familie ben. Telkens het verhaal opnieuw uitleggen aan nieuwe mensen is soms vervelend, maar tegelijk besef ik dat dit bij mij hoort. Ik heb geen panische angst voor honden en heb de dingen een plaats kunnen geven.”

,,Natuurlijk denk ik nog geregeld aan die dag. Misschien vreemd, maar een haardroger kan ik nog moeilijk verdragen. De warme lucht en wind in mijn gezicht maakt me angstig. Onbewust een link naar het gehijg van de honden? Geen idee. Mijn haar droog ik nu altijd met het hoofd naar beneden.”

Hoeveel euro schadevergoeding Yuki al kreeg? ,,Nog geen enkele euro in praktijk”, vertelt vader Ruud. ,,In februari komt de zaak nog eens voor en we hopen dan op een vergoeding van 17.000 euro. Voorlopig is het een geduw en getrek en staan we na zes jaar nog even ver. Yuki wil verder met haar leven.”

Onschuld
De hondenfokker houdt vol dat hij onschuldig is. ,,Ik weet niet wat er gebeurd is”, zei hij jaren geleden voor de rechtbank. ,,Ze zijn niét uitgebroken. Vier van de dieren waren drachtig, dus ze konden niet over een hek springen. Iemand heeft ze losgelaten. Wie? Dat kan ik niet zeggen. Ik woon in een vieze buurt, vlak aan de Nederlandse grens.”

Dat de dieren ontkomen zijn is niet zijn schuld, vindt de hondenfokker. En dat ze Yuki aangevallen hebben ook niet. ,,Er komen thuis zo veel mensen over de vloer. Nog nooit werd iemand gebeten. Trouwens, hebt u ooit al in de krant gelezen dat een bouvier iemand gebeten heeft?”

Geen incidenten
Waardoor de honden zo agressief werden, heeft de politie nooit met zekerheid kunnen vaststellen. Volgens de ouders zou de gemeente in elk geval niet genoeg gedaan hebben om de aanval te voorkomen. De zaak kwam voor de rechter, die de gemeente en de burgemeester niet verantwoordelijk achtte.

De argumenten van de ouders bleken ongegrond. Riemst had op het moment van de feiten geen reden om verontrust te zijn over de uitbating van de hondenfokkerij. Er waren geen eerdere incidenten met de honden bekend en het erf van de fokker was goed omheind. De gemeente had die omheining zelfs als voorwaarde opgelegd om de vergunning te verkrijgen. Alles wijst erop dat de honden die bewuste dag door onachtzaamheid van de fokker uitgebroken waren.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aar-opeten~a07aa8b1/
Bizar verhaal, wat mij volledig is ontgaan. En echt ongelofelijk dat dertien honden zo kunnen reageren hoewel ik het toch wijt aan het (wan)gedrag waarmee die kerel die honden heeft 'opgevoed'. Ik geloof niet dat een normale gesocialiseerde hond zo kan reageren; ook niet als hij met 12 soortgenoten is. Uit dit verhaal en de reakties van die fok!er blijkt voor mij eigenlijk wel dat het gewoon een onsympathieke asociale klootzak is die het beflikkert om verantwoordelijkheid te nemen voor die kutbeesten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 13-12-2019 01:11:42 ]
Cockwhaledonderdag 12 december 2019 @ 23:28
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
Solstice1donderdag 12 december 2019 @ 23:30
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:28 schreef Cockwhale het volgende:
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
Pitbulls en staffords zijn nog gewoon kut hoor.
HetDonkertAandonderdag 12 december 2019 @ 23:34
Apart verhaal.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:34
quote:
Sindsdien ging ik nog maar één keer zwemmen, maar ik werd al snel uitgelachen door een groepje jongens.
Ja, lachen man :')

8)7
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:37
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:25 schreef Tengano het volgende:

kutbeesten.
Meer woorden hoeven niet hieraan gewijd te worden.
BoonDockSaintdonderdag 12 december 2019 @ 23:39
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:34 schreef HetDonkertAan het volgende:
Apart verhaal.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:45
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:37 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Meer woorden hoeven niet hieraan gewijd te worden.
Jij lijkt mij niet het type dat die hondjes even had weggejaagd.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:45
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:

[..]

Jij lijkt mij niet het type dat die hondjes even had weggejaagd.
Want?
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:47
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Want?
Nou misschien vergis ik mij wel. Ik dacht dat je dit topic zat te dissen.

Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt. Normale honden doen zoiets niet volgens mij. En al zeker geen labradors.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:49
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:47 schreef Tengano het volgende:
Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt.
Maar toch noem je het kutbeesten? (Terecht overigens)
HetDonkertAandonderdag 12 december 2019 @ 23:49
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Want?
Je mist een bepaalde flow daarvoor. Ik denk ook dat je daar inderdaad nist het juiste type voor bent. Jij bent meer een type om parkieten te houden of auto's te wassen maar niet meteen het type dat hondjes weg jaagt....
HetDonkertAandonderdag 12 december 2019 @ 23:49
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:47 schreef Tengano het volgende:

[..]

Nou misschien vergis ik mij wel. Ik dacht dat je dit topic zat te dissen.

Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt. Normale honden doen zoiets niet volgens mij. En al zeker geen labradors.
Wat zijn normale honden?
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:50
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Maar toch noem je het kutbeesten? (Terecht overigens)
Ik noem het kutbeesten omdat die honden volgens mij verkankerd zijn door die eigenaar. Verder ben ik in hart en ziel een hondenliefhebber.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:51
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Wat zijn normale honden?
Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; honden die op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:51
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Je mist een bepaalde flow daarvoor. Ik denk ook dat je daar inderdaad nist het juiste type voor bent. Jij bent meer een type om parkieten te houden of auto's te wassen maar niet meteen het type dat hondjes weg jaagt....
In één keer goed!
WammesWaggeldonderdag 12 december 2019 @ 23:51
quote:
Trouwens, hebt u ooit al in de krant gelezen dat een bouvier iemand gebeten heeft?”
Die beesten waren vroeger wel populair en stonden bekend als bijters.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:52
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
Grappig: gedomesticeerd is normaal...
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:53
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:52 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Grappig: gedomesticeerd is normaal...
Ja het zijn immers huisdieren en geen wilde beesten zoals een wolf of een leeuw.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:53
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:53 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ja het zijn immers huisdieren en geen wilden beesten zoals een wolf of een leeuw.
Dus een wolf en een leeuw zijn niet normaal?
SjoukjeHooynaayerdonderdag 12 december 2019 @ 23:54
Een hond is en blijft een roofdier. Die fokker moet hard aangepakt worden.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:54
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:53 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Dus een wolf en een leeuw zijn niet normaal?
In het wild wel, maar niet voor gezellig onder de kerstboom oid.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:54 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Een hond is en blijft een roofdier. Die fok!er moet hard aangepakt worden.
Helemaal eens, maar zal wel weer een flutstrafje krijgen terwijl zo'n meisje voor haar leven letterlijk getekend is.
Kopikodonderdag 12 december 2019 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:54 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Een hond is en blijft een roofdier. Die fokker moet hard aangepakt worden.
Mee eens.
HetDonkertAandonderdag 12 december 2019 @ 23:56
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; honden die op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
Moet je je voorstellen dat die fokker daar zulke volwassen honden houdt in dat soort getalen. Die honden hebben blijkbaar niet normaal contact met mensen anders doen ze zoiets niet. Die leven met elkaar op dat erf, ze ontsnappen op een gegeven moment en t eerste wat ze doen is dat kind aan gort scheuren.
Die fokker verkoopt die beesten en zo gaan ze de maatschappij in.
En ondertussem duurt het 5 jaar voordat deze zaak eens is afgelopen en kam zo'n fokker dus doorgaan waar hij mee bezig was.
Wat een zaak. Werkelijk ongekend.
#ANONIEMdonderdag 12 december 2019 @ 23:57
'Doet ie normaal nooit' :r.
#ANONIEMdonderdag 12 december 2019 @ 23:57
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:53 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Dus een wolf en een leeuw zijn niet normaal?
Dit is een retorische vraag neem ik aan?
HetDonkertAandonderdag 12 december 2019 @ 23:58
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:54 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Een hond is en blijft een roofdier. Die fokker moet hard aangepakt worden.
Ze hadden hem 5 jaar geleden al moeten verbieden om überhaupt ook nog maar 1 dier te houden.
Tenganodonderdag 12 december 2019 @ 23:59
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:56 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Moet je je voorstellen dat die fokker daar zulke volwassen honden houdt in dat soort getalen. Die honden hebben blijkbaar niet normaal contact met mensen anders doen ze zoiets niet. Die leven met elkaar op dat erf, ze ontsnappen op een gegeven moment en t eerste wat ze doen is dat kind aan gort scheuren.
Die fokker verkoopt die beesten en zo gaan ze de maatschappij in.
En ondertussem duurt het 5 jaar voordat deze zaak eens is afgelopen en kam zo'n fokker dus doorgaan waar hij mee bezig was.
Wat een zaak. Werkelijk ongekend.
Dit soort honden wordt dan ook als een wapen gezien en blijkbaar terecht. Een wapen dat ongewild en plotseling af kan gaan. Zwaar onverantwoord en niet veel anders dan een handgranaat die op scherp staat.
epicbeardmanvrijdag 13 december 2019 @ 00:03
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.. honden zijn niet te vertrouwen! ookal zegt het baasje hij is heel lief en doet niets
#ANONIEMvrijdag 13 december 2019 @ 00:04
Al honden zijn in essentie kutbeesten.
HetDonkertAanvrijdag 13 december 2019 @ 00:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.. honden zijn niet te vertrouwen! ookal zegt het baasje hij is heel lief en doet niets
Zoek op :'groep leeuwen vangt antilope'
Tenganovrijdag 13 december 2019 @ 00:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.. honden zijn niet te vertrouwen! ookal zegt het baasje hij is heel lief en doet niets
Ik ben in mijn eentje wel eens door 1 kat aangevallen. Ik heb persoonlijk liever met een hond te maken; die kun je tenminste nog een beetje lezen.
AchJavrijdag 13 december 2019 @ 00:06
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:28 schreef Cockwhale het volgende:
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
Bouviers... De jaren '80 Tokkiehonden bij uitstek...
Discombobulatevrijdag 13 december 2019 @ 00:06
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:50 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ik noem het kutbeesten omdat die honden volgens mij verkankerd zijn door die eigenaar. Verder ben ik in hart en ziel een hondenliefhebber.
Sommige baasjes kunnen gewoon totaal niet een hond opvoeden. Eigenlijk zou zoiets totaal niet mogen. Het vergt echt wel wat om een hond op te voeden. Ik denk echt dat 75% van de mensen gewoon niet geschikt is om honden op te voeden.

Opvoeding is echt the key. Ik speelde vroeger altijd bij een buurjongetje. Hij had twee rottweilers en één normale pitbull (niet zo'n idioot gespierd beest). Ik speelde met hem en die honden gewoon in de tuin. Ook als zijn ouders niet thuis waren. Heb me altijd veilig gevoeld tussen die honden ondanks het ras.
Cockwhalevrijdag 13 december 2019 @ 00:10
Ongesocialiseerde (contact met mensen) honden in zo'n grote groep, is gewoon een roedel aan wilde honden. Zij was prooi.
vosssvrijdag 13 december 2019 @ 00:34
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:25 schreef Tengano het volgende:
jd in haar greep. Ze kreeg nachtmerries, paniekaanvallen en beleefde het moment steeds weer opnieuw. ,,Ik kreeg in Maastricht professionele hulp van een psycholoog die ook oorlogsveteranen behandelde. Ik had echt een heel zwaar trauma.

Beetje een belediging voor die Yuki dit of ben ik nou gek? Ok dat zoiets je niet in de koude kleren gaat zitten geloof ik best, maar om dan te roepen dat je er een heel zwaar trauma aan over gehouden hebt vind ik ook weer zo wat. Ik bedoel dat kind wat aangevallen werd durft niet eens meer met blote armen te lopen of te zwemmen.

Als er iemand een trauma heeft is zij het wel. -O-
Tenganovrijdag 13 december 2019 @ 00:46
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:34 schreef vosss het volgende:

[..]

Beetje een belediging voor die Yuki dit of ben ik nou gek? Ok dat zoiets je niet in de koude kleren gaat zitten geloof ik best, maar om dan te roepen dat je er een heel zwaar trauma aan over gehouden hebt vind ik ook weer zo wat. Ik bedoel dat kind wat aangevallen werd durft niet eens meer met blote armen te lopen of te zwemmen.

Als er iemand een trauma heeft is zij het wel. -O-
Ik kan het wel begrijpen. Zij had het lef om samen met haar vriend met een stok in te grijpen. Voor hetzelfde geld pikken die honden dat niet en grijpen ze jou. En dat is dan ook precies waar zo'n trauma over gaat. Je herbeleeft zo'n doodsangstige situatie en je geest gaat met je op de loop wat er had kunnen gebeuren. En als je regelmatig gedachten hebt dat je zelf door 13 honden verscheurd had kunnen worden, dan kun je daar redelijk angstig van worden en dus ook paniekaanvallen van krijgen.

En natuurlijk heeft Yuki ook haar eigen ervaring en herinnering aan dit afschuwelijke voorval en ook zij zal daar haar eigen persoonlijke traumatische beleving aan hebben.

De enige die er geen trauma aan over heeft gehouden is die fokker. Het enige wat hem wss zorgen baart is dat het hem misschien nog problemen gaat opleveren, maar tot nu toe doet die aso zijn best om alles buiten de deur te houden.
Captain_Jack_Sparrowvrijdag 13 december 2019 @ 10:01
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:28 schreef Cockwhale het volgende:
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
Hier. Kuthonden. Meteen verbieden.
Captain_Jack_Sparrowvrijdag 13 december 2019 @ 10:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he..
Da's waar. Die doen het alleen bij vogels, kleine knaagdieren, etc, etc.

Ben daarom voor belasting, een tag en een aanlijnplicht.
Twiitchvrijdag 13 december 2019 @ 10:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.
lol, als katten ineens net zo groot waren als labradors of bouviers dan werden er nu hele steden uitgemoord.
TheoddDutchGuyvrijdag 13 december 2019 @ 10:20
Die fokker kan lullen wat hij wil, in de wet zijn dieren eigendom, hij is verantwoordelijk voor zijn eigendom en schade en leed wat daaruit voortkomt.

Neem aan dat hij zwaar gestraft zal worden maar goed, het blijft Nederland met taakstrafjes.
FYazzvrijdag 13 december 2019 @ 10:23
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:55 schreef Tengano het volgende:

[..]

Helemaal eens, maar zal wel weer een flutstrafje krijgen terwijl zo'n meisje voor haar leven letterlijk getekend is.
In 2014 heeft hij 6 mnd cel gekregen, beroepsverbod voor de rest van zijn leven en moest een schadevergoeding betalen van 9.000.

Wat mij betreft inderdaad een flutstraf, zeker gezien het gegeven dat hij in 2010 ook al veroordeeld was voor dierenverwaarlozing. :(
FYazzvrijdag 13 december 2019 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:20 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Die fokker kan lullen wat hij wil, in de wet zijn dieren eigendom, hij is verantwoordelijk voor zijn eigendom en schade en leed wat daaruit voortkomt.

Neem aan dat hij zwaar gestraft zal worden maar goed, het blijft Nederland met taakstrafjes.
Het voorval speelde zich af in Riemst, België ;)
Cockwhalevrijdag 13 december 2019 @ 10:45
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:34 schreef vosss het volgende:

[..]

Beetje een belediging voor die Yuki dit of ben ik nou gek? Ok dat zoiets je niet in de koude kleren gaat zitten geloof ik best, maar om dan te roepen dat je er een heel zwaar trauma aan over gehouden hebt vind ik ook weer zo wat. Ik bedoel dat kind wat aangevallen werd durft niet eens meer met blote armen te lopen of te zwemmen.

Als er iemand een trauma heeft is zij het wel. -O-
Traumatisch kan het ook voor de betrokkene/toeschouwer zijn. Trauma wordt veroorzaakt door zeer heftige emotionele stress (relatief kortstondig in duur) of herhalende emotionele stress (die wellicht wat minder heftig is in het moment dan eerdergenoemde, maar langdurig aanwezig blijft vanwege de kans op herhaling).
JeMoedervrijdag 13 december 2019 @ 10:50
Waarom duurt dit zo lang? Verschrikkelijk voor de slachtoffers. Die honden doen zoiets niet zomaar, die broodkennelhouder is hier toch zeker verwijtbaar? Zowel qua opvoeding als het uitbreken van de honden. Je hoort netjes op je handel te letten en ervoor te zorgen dat de honden niet ontsnappen.
vosssvrijdag 13 december 2019 @ 10:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:45 schreef Cockwhale het volgende:

[..]

Traumatisch kan het ook voor de betrokkene/toeschouwer zijn. Trauma wordt veroorzaakt door zeer heftige emotionele stress (relatief kortstondig in duur) of herhalende emotionele stress (die wellicht wat minder heftig is in het moment dan eerdergenoemde, maar langdurig aanwezig blijft vanwege de kans op herhaling).
Dat weet ik ook wel. Het gaat mij erom dat dat vrouwtje wat er lichamelijk niets aan over gehouden heeft en niet gebeten is verteld dat ze echt echt echt een heel zwaar trauma heeft overgehouden eraan. Waar die yuki bij is. Die letterlijk half opgevreten is door die honden. Ik vind dat niet kunnen. Zeg dan gewoon dat je af en toe nog nachtmerries hebt en professionele hulp om het te verwerken en laat het daar verder bij.
JeMoedervrijdag 13 december 2019 @ 10:54
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:56 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Moet je je voorstellen dat die fokker daar zulke volwassen honden houdt in dat soort getalen. Die honden hebben blijkbaar niet normaal contact met mensen anders doen ze zoiets niet. Die leven met elkaar op dat erf, ze ontsnappen op een gegeven moment en t eerste wat ze doen is dat kind aan gort scheuren.
Die fokker verkoopt die beesten en zo gaan ze de maatschappij in.
En ondertussem duurt het 5 jaar voordat deze zaak eens is afgelopen en kam zo'n fokker dus doorgaan waar hij mee bezig was.
Wat een zaak. Werkelijk ongekend.
Dit vat het wel heel goed samen inderdaad ^O^
FYazzvrijdag 13 december 2019 @ 10:57
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:51 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat weet ik ook wel. Het gaat mij erom dat dat vrouwtje wat er lichamelijk niets aan over gehouden heeft en niet gebeten is verteld dat ze echt echt echt een heel zwaar trauma heeft overgehouden eraan. Waar die yuki bij is. Die letterlijk half opgevreten is door die honden. Ik vind dat niet kunnen. Zeg dan gewoon dat je af en toe nog nachtmerries hebt en professionele hulp om het te verwerken en laat het daar verder bij.
Ik vind dat wel kunnen :).
Zoals je zelf zegt, ze zag een kind in stukken gescheurd worden en pas na de heldendaad ga je beseffen dat dit ook bij jou zelf had kunnen gebeuren. Ik kan mij zeker indenken dat dit voor een zwaar trauma zorgt.

Bovendien denk ik dat het voor de zaak ook niet beter is om de impact te verzwakken. Dit laat juist aan de rechter zien hoeveel impact dit voorval op 3 levens heeft gehad.
vosssvrijdag 13 december 2019 @ 10:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:57 schreef FYazz het volgende:
Ik kan mij zeker indenken dat dit voor een zwaar trauma zorgt.
Ik zeg toch nergens dat dat niet kan? Ik zeg alleen dat ik het nogal ongepast vind om te zeggen in het bijzijn van iemand die letterlijk half opgevreten is terwijl je zelf geen schrammetje hebt. En dan vooral het benadrukken hoe zwaar dat trauma wel niet is.
FYazzvrijdag 13 december 2019 @ 11:03
quote:
4s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:58 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik zeg toch nergens dat dat niet kan? Ik zeg alleen dat ik het nogal ongepast vind om te zeggen in het bijzijn van iemand die letterlijk half opgevreten is terwijl je zelf geen schrammetje hebt. En dan vooral het benadrukken hoe zwaar dat trauma wel niet is.
En ik zeg nergens dat volgens jou dat niet kan ;)

In het kader van de zaak die nog altijd loopt is het raadzaam om het verhaal wel zo te brengen als dat ook de impact is.

Daarbij vind ik het weer ongepast van jou om de uitspraken van een slachtoffer (want dat is Esther ook) te gaan kwalificeren :P
FYazzvrijdag 13 december 2019 @ 11:06
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:54 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Dit vat het wel heel goed samen inderdaad ^O^
Fokker heeft wel al een beroepsverbod opgelegd gekregen.

In 2014 is de fokkerij ontmanteld, 11 dieren zijn ingeslapen en de rest in beslag genomen.

De zaak die nu nog loopt betreft de schadevergoeding.
Giavrijdag 13 december 2019 @ 11:45
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:34 schreef vosss het volgende:

Beetje een belediging voor die Yuki dit of ben ik nou gek? Ok dat zoiets je niet in de koude kleren gaat zitten geloof ik best, maar om dan te roepen dat je er een heel zwaar trauma aan over gehouden hebt vind ik ook weer zo wat. Ik bedoel dat kind wat aangevallen werd durft niet eens meer met blote armen te lopen of te zwemmen.

Als er iemand een trauma heeft is zij het wel. -O-
Voor zover op haar fb te zien is, ziet ze er goed uit. Ook op de onderarmen is niets te zien.

Snap wel dat in een bikini lopen, of mouwloos, niet echt fijn is.

Wil niets bagatelliseren of zo; want vreselijk wat er gebeurd is.
Ik kan me ook goed voorstellen dat je je schaamt voor zichtbare littekens.

Maar het is een mooie meid, die gezien mag worden.
Hathorvrijdag 13 december 2019 @ 12:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.. honden zijn niet te vertrouwen! ookal zegt het baasje hij is heel lief en doet niets
Ligt eraan hoe groot die katten zijn.
Knipvrijdag 13 december 2019 @ 13:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:03 schreef epicbeardman het volgende:
Dit zie je dus 13 katten nooit doen he.. honden zijn niet te vertrouwen! ookal zegt het baasje hij is heel lief en doet niets
Je hebt de TV-serie De ontembare Angelique niet gezien vroeger?
Tenganovrijdag 13 december 2019 @ 14:22
Zoals ik al zei ik ben ooit uit het niets door een kat aangevallen en dat was fucking scary. Die beesten interesseert het blijkbaar niets hoe groot je bent en vliegen je letterlijk aan en dan ook zwaar agressief. Om nog maar niet te spreken van de hele bedreigende geluiden die ze daarbij maken.